Sziasztok!
Momoska, akkor majdnem egy idoben jottek ki a bebik
Nalunk a kovetkezo volt a tortenet:
December 27-en delutan neztuk a ferjemmel a Macskafogo-t a tv-ben, kozben folyamatosan hasmenes gyotort. Na mar itt sejtettem valamit. Delutan otkor, vasalas kozben elkezdodtek a fajasok, nem voltam biztos hogy ezek azok a fajasok-e, de elkezdtuk merni, 12-15 percesek voltak, es 20-40 mp-ig tartottak. 11-kor megprobaltam lefekudni aludni, de nem tudtam, felkeltem egykor es tovabb mertem. Mikor mar otpercesek voltak fajasok, 2-kor, elindultunk a korhazba - ahogy a szuleszno javasolta -. tok jo hogy nem volt semmi forgalom. Beertunk a kh-ba, 2.30-3-ig ctg meg teblabolas volt (egy no annyira nyogott ctg kozben hogy megijedtem, de gyorsan tultettem magam rajta). Ramjott a hanyas, de visszatartottam mert meg harom no es ferjeik is ott voltak hasonlo allapotban a helyisegben. 3-kor felszabadult egy szuloszoba (aznap ketszer annyi baba szuletett, allitolag front volt) majd fel ora alatt kibujt a kis kincsunk. pici volt, azert jott ki konnyen, 2700 gr es 52 cm. utana viszont 7 napig bent tartottak mert besargult es allandoan rakosgattak szegenyt inkubatorbol inkubatorba (2 kek fenyes inkubator, 1 fenyagy es 1 maszek kekfenyes agy van az istvanban, es nagyon sok sarga gyerek...) de vegre "kiszabadultunk" onnan. mar a vegen olyan volt mint egy borton, foleg ugy, hogy kivettek a gyereket a kezembol. viszont nagyon jo hogy nem adtak neki mast, csak en szoptattam.
Az orvos nagyon jo fej volt, szavakkal segitett, majd mikor mar a feje latszodott, a ferjem is kiabalt, hogy gyerunk, nyomjal, mar kint a feje!
Vagni nem kellett, pici volt a baba feje (fejkorfogat: 32 centi), de utana a huvelyben ket helyen repedest varrtak, amit nem ereztem. A szules utani matatas volt picit kellemetlen, a mehlepenyt a doki kihuzta, grrrrrrrrr de nagy cafat volt. Rogton ideadtak a bebit, megprobaltam a mellemre tenni, es sikerult is! Csak nezett jobbra-balra, nyogott piciket, aztan megfurdettek, feloltoztettek es visszahoztak, meg ket ora hosszara, hogy egyutt legyunk apaval harmasban.
A szuleszeten mar nem jutott nekem agy, a nogyogyaszaton kaptunk agyat, es feltem hogy Nori majd mindenkit felebreszt. Levittek toloszekben, - meg Norat nem hoztak -, es egy orara ra behoztak sorba negy babat, itt fellelegeztem, hogy a tobbiek is kismamak, elottem szultek. Amikor kiderult hogy sarga, azonnal atkerultem a szuleszetre hogy kozel legyek a babahoz, es tudjak jarni harom orankent szoptatni. Akkor kiborult a bili, mert egyszerre elvettek tolem a kicsit, feltettek a fejere egy hulye halobol es gezbol keszitett szemuveget es ugy kerult a kekfeny ala, majd idegenek koze kerultem egy masik szobaba kesobb tok jo baratsag alakult ki es Nori cv szintje egyszer javult egyszer meg romlott.
jo kislany, ejszaka persze sokszor felebred. En azt nem tudom megitelni hogy amikor neha sir, akkor azert sir-e mert a hasa faj. amikor trotyizik hangosakat nyog.
A ferjem nagyon sokat segit, most eppen egy nagy fazek huslevest fozott.
Ejszaka amikor felebred, es etetes utan visszateszem a kisagyba, nyoszorog, aminek a vege 50 %-ban siras. Akkor magam melle veszem, elcsendesedik, majd reggelig fekve szoptatom. A sargasag miatt a korhazban mertuk minden egyes etetes elott es utan a sulyat, amit most itthon folytatok (50-60 miliket eszik), es ejjel ez kicsit faraszto. Ti is meritek?
Mivel ez az elso szulesem, osszehasonlitasi alapom nincs a korhazakrol, viszont visszatekintve, nagyon elegedett vagyok az Istvannal a kovetkezok miatt is: az ujszulott osztalyon dolgozo noverkek kitettek szivuket-lelkuket, rengeteget dolgoznak (negyven gyermekre ketten voltak osszesen), megtanitottak szoptatni, fejni, van egy kis szoba ahova lehet jarni szoptatni, es ott jokat beszelgettunk mi kis anyak
A szulesz es a szuleszno nagyon jol egyutt dolgoztak, azt hiszem jo, hogy valasztottam szulesznot is.
Szules utan nehezen tudtam leulni, pisiles kozben a varratnal csipett, de azota majdnem teljesen rendbe jott minden.
A peluscseret Nori sem szereti, a koldokcsonk tisztitast meg en nem
. Viszont furdeteskor elhallgat, csak figyel nagyon.
Judit, ti mennyi ido alatt ertek az Istvanba Rackeverol?
Probalok feltenni kepet Norirol.
Kitartas!!!!
Csilla