Meli,
Nati nagyon élvezi a vegyes csoportot.
Amikor van nálunk egy "játszirém", sok szülővel együtt elég látványosan tudjuk kinézni.
Dana,
Nekem pocakosan se derogál fellibbenni a mászókára. (na jó, nem mostanában csináltam utoljára) Más meg egy óra padon unatkozás után letudja, hogy na, a héten is jót játszott a gyerek.
Szerintem a másik hülyének nézése kölcsönös.
Az új meseolvasós felállás, hogy az alsó ágyon ülök a gyerekek a két oldalamon - különben püfölik egymást.
Mindkettő választ egy könyvet és abból egy mesét és többnyire Szabi is lelkesen meghallgatja mindkettőt. Ha jól elkapjuk az ütemet, akkor egy fél óra és mindkettő betakarva, megpuszilva, megitatva, mesével elhallgattatva és alszik.
Dani megy jövőre iskolába? Mennyire jellemző nálatok, hogy egy tavaszi gyerek iskolába megy, amikor betölti a 6. évet?
Az ágy 90 fokos elfordítását először függőlegesen képzeltem el...
Osztoszkodás:
Szerintem is alap, a szomszéd kertje mindig zöldebb.
Én sokszor bevállalom más gyerekének a fegyelmezését. Gondosan beállok anyuci és a gyerek közé, és morcos szemkontaktus, többnyire ez is elég, de sokszor rá is szólok. Sajnos azért sokszor van úgy, hogy csak a látványos elvonulás marad. Nálunk főleg akkor, ha kihoznak egy ovis vagy iskolás csoportot, mert a nevelők többnyire tesznek a gyerekek fejére.
Május,
Ágyat csináltatni nem akartok? Akkor te választhatod meg a paramétereket. Biztos drágább, de ha a célnak jobban megfelel, akkor talán mégiscsak megéri. Vagy ti költöztök a kisebb szobába, a gyerekek pedig a nagyobba.
Bölcsis betörés:
Elég elkeserítő.
Mi most néztük meg azt, ahova talán beadjuk Szabit jövőre. Amit láttam, az a lelkesedés a gondozók részéről, nem pedig az a sok pénz, ami felveti őket.
Pankaa,
Nagyon messze lenne a munkahelytől a bölcsi? Ha már egyszer megszerette a bölcsis nénit, jó is, nagy kincs az.
Kditke,
Szabi még nem jött rá, hogy kell kibújni a biztonsági övből. Remélem, nem mostanában fog. A Römer elég keskeny, a vállpánt meg szivacsos, talán ez is akadályozza. Elég szoros is, nincs sok mozgástere. Nati ennyi idősen már rég kilógott, most meg már automatikusan kapcsolja ki-be magát.
Nati Immuno Kids-et szed, nem látom, hogy annyira megdobta volna az étvágyát. Meg azt se, hogy annyira hatna.
Pann,
Nekem a babacuccok még mindig a szekrény felső polcán bedobozolva.
Irigyellek.
Nekem is vannak jó kis jóslófájásaim, de ami engem most már nagyon zavar az inkább a gyomorégés meg a hányás.
Az "Aludj jól, stb" nálunk eddig se működött meseműszak nélkül.
Rita,
Ballagással összevont Anyák Napja?
Akkor inkább meg se tartsák sztem.
Az egyik indokom, hogy nem akarom eladni a lakásunkat és újba költözni, hogy rosszul viselném, ha másnak nem kellene, amikor én annyira szeretem. Nem gondoltam volna, hogy más is így van vele.
Ágiboldi,
A hányás ellen nincs tippem, de amikor volt, mi se voltunk rá felkészülve. Nekünk az volt a pláne benne, hogy a két gyerek puccba vágva, mert pont a karácsonyi anyóslátogatásra indultunk.
A kullancsos dolgokat sem tudom.
Én még nem döntöttem erről.
Helga,
Nekem nagyon tetszett, hogy egyéni volt az anyák napja. Igy nem zavart a többi gyerek.
Nati szokásához nem híven nagyon kis félénk volt, a nagyok között lehet, hogy meg se mert volna szólalni, így meg két verset is büszkén elszavalt.
A felső ágy 90cm, az alsó 140cm. Szigorúan tiltom, hogy akár csak a fejét is lelógassa, remélem, nem jut eszébe leugrani. A felsőre csak alvás céljából szabad felmenni, remélem, hat a szigor.
Az urgálással megállapodtunk, hogy nem a gyerekszobában van ugrálás, hanem a miénkben, ott a franciaágy szabad préda.