Hali!
Nyáriszünet: én szintén tanár-gyerek vagyok, és emlékszem, h mindig anyukám sulijába mentünk be azokban a hetekben, ami még nem volt szünet neki. N jó volt, jött a többi tanár-gyerek is, jól elvoltunk...
Most, h én vagyok a tanár, nekünk nem lesz gond...ha meg aljas pályaelhagyó leszek pusztán anyagi megfontolásból, akkor anyukám még mindig ott van, bár júliusig ő sem szabad. (Már emiatt is jobb lenne minél később szülni.
)
Arcüreg: nekem állandó probléma, csak az inhalálás segít...aztán, h egy kétévest h lehet inhaláltatni, azt mindenki tudja.
Apa a hibás: nálunk még csak a második kapcsán hangzott el a "miattad van".
Leginkább a térfogatváltozás és az egyéb fizikai problémák felmerülése miatt.
Meli: Én ma rossz anya voltam, Gergő meg rossz gyerek. Úgy tűnik, ma ilyen napunk volt...jó car érzés, tényleg.
Gergő egyébként teljesen hasonló dolgokkal kerget az őrületbe, úh jó tudni, h nem vagyok egyedül. itthon gyakorlatilag minden házimunkát kétszer végzek, mert ha összesöprök, akkor tuti, h a szemétkupacban kell hemperegnie, ha vhol rendet rakok, akkor két perc múlva már újra szét van dobálva a lehető legapróbb, legtöbb részből álló játék (csak a dobálás kedvéért), ha ruhákat hajtogatok, akkor tuti széttúr egy-két-sok kupacot, szóval elég nehéz.
Timo: játsziban benne vagyok, mikor vagytok?
Poci kép: oké-oké, megpróbálom.
Ovi-tapasztalat: az egyik ovi olyan, amilyenben mi is felnőttünk (emlékeim szerint), elvárják a rendet és a fegyelmet, de - állítólag - az óvónénik nem feszülnek meg, ha a gyerekek lekötéséről van szó, kicsapják őket az udvarra (4 csoport, kb.100 gyerek), aztán elüldögélnek a padon (a homokozó, meg a kert vége kb. 60 m, ha vmi gond/balesethelyzet van, akkor az azért túl nagy táv). Az egyiknek állítólag még fülhallgató is van a fülében, nehogy unatkozzon, aztán ha vmi gubanc van, akkor jön az ordítás.
Persze ez szülői infó, nem az oviban tájékoztattak erről.
A másik ovi lazább, pl. folyamatos reggeliztetés van, nem kell időre vinni a gyerkőcöt, és ha minden igaz, akkor az óvónénik gyerekcentrikusabbak. Mondjuk nekem kívülről egy kicsit kaotikus volt ez az ovi, de az biztos, h gyerekként jobb lehet oda járni. Ahogy én láttam, az óvónők inkább jelen voltak, mint a másik oviban, itt-ott besegítettek a gyerekek játékába, konfliktusaiba, nem csak ültek és bámultak, h mi van. Ami érdekes, h kipróbáltuk a wc-t, és ebben a második oviban Gergő sem a kis wc-t, sem a csapot nem tudta önállóan használni, mert mindegyik nagy volt neki.
Tudom, h még nem ovi-érett, de a másik (első) oviban minden méretes volt.
Egyébként a második ovi csak két csoporttal működik (25-25 fő), mindkettő vegyes, míg az első oviban van vegyes és homogén csop. is. Szerintetek az normális, h egy óvodai csop. 25 fős? Ma egy csomószor eszembe jutott, h sztem max. 15 főnek kellene lennie egy ovis csop-nak ahhoz, h két óvónénivel megfelelő mennyiségű figyelem jusson a gyerekeknek. Nem?
Baba: tegnap elfelejtettem írni, h megnyomizott a védőnő, és szerinte is denevér pózban van a jánykánk, úh remélem már így is marad!
Ma kimostam, kivasaltam a kezdő ágyneműt (tudjátok, fejvédő, baldahin, stb.), úh már ez is meg van. Szerencsére Gergő nem ismerte fel, h az ő "régi" ágyneműgarnitúrájáról van szó, úh nem akadt ki, pedig tartottam tőle.
Még a kisruhákat kéne kimosni, meg a kórházi cuccot összerakni. Tudom, h elvileg még ráér, de Gergőnél nem jutottam a tennivalók végére, úh most igyekszem a 33. hétre elkészülni. Úgy látszik nálam ez is vmilyen leki teher lett, mert már háromszor álmodtam olyat, h megindult a szülés és nincs összepakolva vagy vmi még hiányzik, úh remélem, h ha ezeket a feladatokat letudom, akkor megszabadulok az ilyen típusú álmoktól.