Sziasztok!
A tanya nem műxik reggel óta, így gondoltam, bekukkantok ide, hátha másoknak is eszébe jut ez a jó kis régi helyünk.
Nanesz, Julcsi is elég válogatós, főleg, amikor beteg volt (orrfolyás, köhögés), a reggeli meg esti kakaón kívül alig evett vmit. El is kezdtem neki adni a Béres cseppet. Miután meggyógyult, az étvágya nehezen jött vissza, már felvetettem neki, hogy vérvétel lesz belőle, ha így folytatja, végül a szuritól való para meghozta az étvágyát.
Azóta elég jól eszik, reggelire neki nagyon bejött Pil ötlete, a sajtkrémes kenyérre szórt napraforgómag. Délre én is mindig agyalok, próbálok változatosan főzni, a főzelékek közül szinte csak a spenótot eszi meg, azt is úgy készítem, hogy penne tésztára öntöm rá a szószt. Rántott husi és sültkrumpli bármikor jöhet, meg a kínai kaja, abból is a húsgombóc meg a babcsíra saláta. Julcsi szereti a halat, nálunk hetente kétszer van vmilyen hal étel. Vacsira legtöbbször vajas kiflit kér, meg iszik hozzá egy aktíviát. Édesség meg egyéb ropogtatnivaló csúszna neki, de ezekből csak keveset kap, és szigorúan kaja után. Hannus viszont abban a korban van, hogy mindent zabálna, főleg a mi kajánkat, már nem is nagyon készítek neki külön. Jó hatással vannak egymásra, pl. Julcsi azóta újra nagyon eszi a répát a levesből, mióta látta, hogy Hancsi imádja, mondtuk, hogy ő hamarabb fog majd megtanulni fütyülni, na, azóta Julcsi sem akar lemaradni. Hancsi is tanul mindent a tesótól, pl. ma neki is kellett dobozos üdítőt vennem, és úgy ivott szívószállal, hogy csak lestem.
Menyasszon, Julcsira is mindig mondják, hogy milyen nagy, pedig a te lányod óriás mellette is.
Julcsi 100 centi, és kb. 15 kiló, a lába 26-27-es. Ma vettünk neki egy gumicsizmát, mert akciós volt az egyik boltban, nyárra gondoltam a telekre, már csak 28-as volt, remélem addigra nem növi ki, mert a lába iszonyat gyorsan nő.
Hanni kis törpe mellette, jövő héten tudom meg a méreteit, akkor megyünk egy éves státuszra, de a lába szerintem nem több 17-esnél.
Remélem mások is bekukkantanak ide, jó lenne legalább megbeszélni, hogy merre tovább, ha esetleg megszűnt a tanya... Én szívesen visszajövök néha ide is.