Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Humi, Ildikó boldog névnapot kívánok én is! Kép

Brigi Kép
Ma elmentem meglátogatni a szülésre váró barátnőmet, hát megint hallottam tőle "jókat" Kép De talán ma vagy holnap már meglesz a babájuk azt mondta ma a doki.
Innen sokan feljárnak az utóbbi években Pestre szülni. Mi onnan költöztünk vissza tavaly előtt ősszel, volt is egy jó dokim, de mégsem mertem volna bevállalni. Azért akárhonnan nézzük, min. 1 óra, amíg autóval a kórházig érnénk, az alatt az idő alatt bármi megtörténhet, nem?!
Na, mindegy, nem sokkolom magam az utolsó hetekben, megprobálok optimista lenni. Ez mégiscsak a 21.század.

Puszi
Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Hát ismét itt vagyokKép méhszáj (belső) teljesen zárt, így azt mondta hogy várunk még. ctg rendben volt. péntektől hétfőig minden nap mennem kell ctg-re, kedden pedig vizsgálatra és akkor már valószínű hogy szerdán be is kell feküdnöm.

Remélem addig meg lesz a baba, mert nem szeretnék befeküdni.
Aranyosak vagytok hogy ennyire drukkoltok nekem, jól esik.

Gabi
40+0

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok,
Gabi, hát én kinyitottam a bába válaszolt és a következőket találtam idézem szó szerint: " Szinte hihetetlen, milyen megbízhatóan beindul a ricinuskoktél hatására az erőteljes fájástevékenység, és a burokrepesztés, is elkerülhető az összes következményével együtt. Ha valóban (!) túl van az anya a helyesen kitűzött időponton. Többször is átéltem már hogy spontán módon megszültek olyan asszonyok, akiknek másnap kórházba kellett volna menniük szülésmegindításra. Az érintett kismamáknak ajánlom tehát, hogy készítsenek ricinusolajból, sárgabarackléből és egy korty tiszta pálinkából álló keveréket és igyák meg. Három-hat órán belül megkezdődnek a fájások. Ha mégsem így lenne, akkor az anyának abból kell kiindulnia, hogy a gyermek még nem akar megszületni"
idézet vége. Ezt lehet használni mint utolsó szalmaszálat.
Egyébként a kismamában már olvastam szüléstörténetet kórházban, ahol a doki ajánlotta fel a ricinust. illetve a tavaji bábakonferencián több bába említette ezt a koktélt mint megbízható dolgot ami csak akkor indít, ha valóban itt az ideje szemben a mellbimbóstimulálással stb.
Pumukli,
kösz az ágytippet utánanézek.
megyek szülőszobát nézni.
jó éjt,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Gabi,
én is drukkolok nektek!!!

Humi,
Boldog Humi Napot! Kép Szerintem kedden valamivel 4 előtt találkozzunk a kórház előtt, vagy fent. ÉN nem ismerem azt a helyet, nem tudom, hogy hol lenne célszerű. Ti tudjátok?

A találkáról: nekem a 15-e nem a legideálisabb. A szerdának jobban örülnék. Igaz, hogy nekünk akkor van felkészítő a kórházban, de szerintem a tali is ér annyit! Kép Vagy találkozhatunk hamarabb. Nem tudom, hogy kinek, mi a jó. Nekem kb. mindegy, csak tudjam előre. 15-én viszont családi megmozdulás van, akkor nem tudok menni.

Jó éjt mindenkinek!!

Kata
katca

Sziasztok!

Humi, boldog névnapot!

Gabi, kitartás, ma és holnap KETTŐS fronthatás, háthaKép Kép Kép

Jó éjt,

Kriszta
móki

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszi a névnapi jókívánságokat! Kép Kép Kép Kép Kép

Gabi,
Nagyon drukkolunk neked. A front hátha előcsalogatja Rékát!

Találkáról:
Nekünk is szerdán van szülésfelkészítő. A miénk 3-kor kezdődik és kb. 5-ig tart. Kata, nálatok hány órakor van? Mi lenne ha szerdán a felkészítők előtt vagy után taliznánk?

Kata, Mariann,
Szerintem találkozzunk kedden 3/4 4-kor a Madarász kórház előtt. Úgyis kell egy kis idő amíg megtaláljuk a helyet és befizetjük a tanfolyamot.

Léna,
Hogy vagy? Gyógyulgatsz, ugye? Kép

Brigi,
Sikerült találnod valami jó cuccot a hírdetések között? Nekünk ma sikerült megvenni a kengurut. Teljesen új, csak a doboza nincs meg és 10.000-rel olcsóbb volt, mint amennyiért ugyanezt üzletben láttam. Nagyon örülök neki.

Jó éjszakát!
Humi
humi

Pumukli, F. Kata, Szilvus koszi a nevnapi jokivansagot, a kep aranyos.
Irni ritkan irok, de olvasgatlak benneteket, drukkolok a finisben levoknek. Mar nekem sincs sok hatra, igazan 4 het lenne meg, de mar eleg gyakran vannak gorcseim es a vedono is azt mondja, hogy nagyon le van ereszkedve a hasam.
Elszeretnem kezdeni a malnalevel teat inni, az allitolag konnyiti a tagulast, de azt megse szeretnem, hogy idonapelott beinduljon a szules.

Ildiko(36+0)
kildiko

Sziasztok!

Humi, már jól vagyok, bár a fogfájásomat elkiabáltam tegnap a Katának, így egész éjjel nem tudtam tőle aludniKép
Nekünk fél ötkor kezdődik a felkészítő és általában 6 körülig tart.

Kata, Móki, tegnap megigérte az Ili, hogy hétfőre utánna néz, hogy mi lesz a téma.Ha mégse, akkor majd jól felhívom a kórházatKép

Képzeljétek el, itt a környékünkön van négy herbária és egyikben sincs málnalevél tea.Szóval én is kezdem már feladni ezt a tea ivástKép

Gabi, még mindig nagyon drukkolok.Tegnap emlegetünk is téged a felkészítő előttKép

Móki, azt mondta az Ili, hogy tegnapelőtt végül összesen 20 szülés volt.Este meg mikor én ott voltam senki nem volt, csak egy magasvérnyomás miatti császáros.

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Remélem tényleg beindul magától.Rita erről a ricinusról én hallottam, anyukám mondta hogy ő is ezt kapta szülés megindításként és tényleg meg is indította és rá 1,5 órára megszülettem én.
de hol lehet ilyet kapni? és mikor érdemes bevenni? hétvégéig várok még addig hátha megjön a kedve, hétvégére melegebbet is mondanak egy kicsit.

Gabi
40+1

Kép

gabi1

Léna én tegnap a Rákóczi úton vettem málna levélteát egy herbáriában

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Gabi
Hétvégére 10 fokokat mondanak (pluszban), szerintem a légnyomásváltozásra biztosan előbújik a baba. A ricinusolaj nem az, aminek naggggyon sz@r ize van? Kép Vagy az a csukamájolaj? Húzz bele szerdáig, csakazértsem előzlek beKép

Léna
Itt nálunk a sarki gyógynövényboltos csajnak mondtam, hogy ha legközelebb megy a nagykerbe hozzon málnalevélteát. Másnapra hozott. Szerintem ha szólsz, hogy azt szeretnél, biztosan hoz (vagy hozat) az eladó. Ha olyan a hozzáállása. Az Árkádban van egy jó kis Herbária a fszt-en, ott is láttam (az közel van Neked?).

Lányok, Ti olyan szülés-előkészitőre jártok, ahol a légzéstechnikát meg a helyes (?) tartásokat magyarázzák és mutatják? A MÁV-ban a Szülők Iskolája remek elméleti felké-SZÜLÉST ( Kép )adott, de ott nem fújtattunk és lélegeztünk csoportosan. Igaz, mondta a doktor úr, hogy az általa megmutatott pozícióban a belélegzés-kilélegzés,nyomást lehet otthon gyakorolni, de nem merem. Kép Pont olyan légzéstechnika szükségeltetik, mint az egyik hasizomgyakorlatnálKép Nyomok egyet és kiugrik a baba....Rita, lehet azért ezt gyakorolni? Nem árt a babának?

Pumi
Olvastam hasonlóakat, mint írtál. A hátonfekve szülés az orvos szempontjából a legkényelmesebb pozíció: szükség esetén vizsgálni tud, s nem kell lehajolnia, ha jön a baba. Persze a mama szempontjából pedig gondoljunk arra, hogy ebben a pozícióban olyan tehetetlen, mint egy páncéljára fordított teknősbéka...Kép De biztos nem szólnak majd Rád, ha jelzed, hogy igy nem tudsz közreműködni.

Holnap védőnő. Egy hónapja nem álltam mérlegre...

Szilvus
38+6
szilvus

Sziasztok!

Hajnalok hajnalán (7-kor Kép) keltem, hogy beérjek az órámra, erre elmarad. Grrr! És én erre olvastam tegnap kidülledt szemekkel éjjel 1-ig. Most morci vagyok...

Humi!
Igen, sok nagyon jó dolgot találtam, például remek árakon (8.000-11.000 forintig) Medela Mini Electricet, volt olyan, amit 2szer használtak csak. Meg rengeteg újszerű állapotban lévő hordozót 10.000 forint körüli áron és kengurut is. Most már csak neki kell állnom telefonálgatni, hogy mikor melyiket tudjuk megnézni.

KépTalálka Kép
Akkor zárjuk ki a hétfőt is, nem is vagyok biztos benne, hogy akkor nyitva vannak a teázók. Maradna a szerda, illetve nekem a péntek is jó, ha nem túl korán találkozunk (1-re megyünk a Praxixba, onnan haza, és utána szabad vagyok). Szerdán sajnos fél 4-ig óráim vannak, azokról már nem lóghatok Kép. De ha nektek jó szerda korábban, akkor talizzatok nyugodtan, és akkor majd én bepótolom valamikor babástul.

Eszty,
Majd mesélj milyen volt a ctg! Már én is olyan kíváncsi vagyok rá, pedig még odébb van. Már akartam kérdezni, hogy az elméleti információkon túl gyakorlati "oktatás" is van a szülés előkészítőn? Én is olyasmire gondolok, mint Szilvus (légzéstechnika, testtartás stb.). Megéri járni?

Pumi,
Én is bátor dolognak tartom az ismerősömtől, hogy a fájások kezdetekor akarnak elindulni Kecskemétre, de ő nagyon ragaszkodott a dokihoz. Én biztos nem vállalnám be.
Ha jó orvosod vagy szülésnőd van, akkor ő tuti fog segíteni, és talán nem is lesznek annyira vaskalaposak. A csecsemősökkel pedig (állítólag) határozottnak kell lenni, és ragaszkodni a kérésünkhöz. A lényeg, hogy mindenképpen szólj, ha nem tetszik valami.

Szép napot Lányok!
Brigi (30+6)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Humi, Ildike,
utolag ugyan, de en is nagyon sok boldog nevnapot kivanok!

Brigi,
csak elmeleti oktatas van, legzesre, testtartasra nem is ternek ki. Ennek a legelso tanfolyam tetszett, ott eleg sok mindent megtudtam. Jovo heten mentem volna meg, de nem tudom, hogy mi lesz 15-e miatt. Holnap rakerdezek.

A frontok ram is hatassal vannak egy kicsit, mert sokat kemenyedik a hasam tovabbra is es akkor fajdogal is. + reggel visszaaludtam es nagyon rosszat almodtam, ami egy kicsit lelkileg megviselt. De mostmar kezdek felebredni. KépKép

Eszty 36+3
eszty

Eszty,
Azt mondta a gyógytornásznő, hogy a terhestorna és minden hasonló foglalkozás elmarad hétfőn, mivel az munkaszüneti nap. Olyankor csak az ügyeletes orvosok vannak bent, senki más. Szóval gondolom tanfolyam sem lesz. Én az azt követő héttől már tényleg szeretnék járni, remélem semmi nem jön közbe. Végülis még nagyon időben vagyok.

Szilvus!
Már akartam kérdezni, hogy az apasági nyilatkozatot hol kell tenni? És ez ingyenes, vagy kell hozzá illeték bélyeg? Ja, még valami: tudom, hogy egyszer már elmondtad, de kiment a fejemből, hogy minek is kell a hajadon igazolás? Az sem lehet 30 napnál régebbi?
Hú, csak győzzél válaszolni Kép.

Puszi,
B

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brigi
Az apasági nyilatkozatot a Polgármesteri Hivatal gyámügyi osztályán kell tennetek. Hivd fel Őket, mikor van ügyfélfogadás.
Kell hozzá:
- Apa személyesen+személyi igazolványa
- Te személyesen+személyi igazolványod
- Hajadon igazolás (ezt ELŐZETESEN kell megkérned a lakóhelyed illetékes Népességnyilvántartó irodájánál. Ez is a Polg.mesteri Hivatalban szokott lenni)
Ha ezek megvannak, irány a Gyámügy, ahol együtt nyilatkoztok, hogy az apa az apa, Te hajadon vagy és a baba az apa nevét kapja. Ennyi. Kaptok róla egy papírt, amit mindketten aláírtok. Ez mindegy mikori (nem kell, hogy 30 napnál frissebb legyen). VISZONT! Mielőtt bemész a kórházba, célszerű vinni (kérik) egy FRISS hajadon-igazolást (30 napnál nem régebbit!) az apasági mellé. Ez igazolja, hogy IDŐKÖZBEN nem mentél férjhez. Máshoz...Kép Ja, minden igazolás ingyenes, nem kell illetékbélyeg. Szóval, lesz mit intéznedKép

Sziasztok!
Szilvus
szilvus

Sziasztok!
http://www.different.hu/partners/gyacse/jaksy/otthon1/index.htm
Megint vannak új képek Liliről. Tegnap csináltuk őket. Tegnap volt 1 hónapos Kép
Puszi mindenkinek, és megy a drukk tőlünk. Mi már 6 kézzel szurkolunk (Ati+Bogi+Lili)

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

Gabi, szerintem egyszerűen gyógyszertárban lehet ricinusolajat kapni.
Ildi, téged kihagytalak a névnapi köszöntőből, szóval boldog névnapot.
Egy fontos dolog jutott eszembe mindannyiotoknak: akinek még nincs, és van rá keret szerezzen be egy elektromos vízforralót, mert több mint hasznos és gyors ha nem is újszülöttnél és anyatejesnél de később mikor mindent forraltvízzel kell csinálni.
Na sziasztok, megyek mert ma nagy nap van elmegyünk apával vacsorázni, aztán úgysem lesz rá lehetőség minimum fél de inkább egy évig.
Humi, beszéltél Erzsikével?
Jók legyetek,

Rita
boksay_rita

Sziasztok,

Már két napja éppen hogy olvasgatni van időm. Nagy fába vágtam a fejszémet, autót akarok cserélni. Enyém kicsi lesz gyerkőccel Kép Holnapi nap az autónézegetésé. Ma délután meg csak telefonálgattam, érdeklődtem. Grrrrr...

Ma szembesültem vele, hogy már csak 5-6 hét van hátra a szülésemig. Én meg azt mondtam tegnap is, hogy 7-8. Kicsit eltájolódtam. Sebaj, ha manó késik nem fognak naponta nyaggatni, hogy mi van már...

KépTalálkozóKép
Nekem a péntek biztos nem jó, mert akkor járunk szülési/szülői okosításra. Csütörtökönként este 6-tól járok terhestornára. De nekem pl. most már korábbi időpontok is jók, mióta itthon "henyélek".

RitaKép
Emese barátnőd évfolyamtársam volt gimnáziumban. Már a neve is ismerős volt, de miután a tv-ben láttam már biztos vagyok benne. Jó vacsorázást!!!Kép

BogiKép
Lilike tündéri. És már 1 hónapos, úgy rohan az idő...

GabiKép
Hajrá...........

HumiKép
Akkor kedd, 3/4 4, kórház előtt. Ha bármi van majd telefonálunk. És boldog névnapot így kicsit késve.

Légzést én tanulok okításon és tornán is. 2 fontos dolog van. Megpróbálom elmagyarázni.
Szóval hanyatt fekszel, lábad felhúzod, kis terpeszben van, talpad a földön. Kezeddel fogd meg a lábad, nekem a belső comb kényelmes. Ebben a pozícióban belégzés mellkasba. Majd felemel a fej és áttolod a levegőt hasba. Egy ideig benttart, majd kifúj. A kifújás végén még ráfújsz egyet. Fej vissza a földre, és ismét belégzés mellkastas...Ezt ismételni 3-szor. Ezután lihegni kell, úgy hogy a fejed a földön van. Vigyázni kell, hogy se túl gyorsan se túl lassan ne csináld a lihegést, mert az nem jó.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Ildi, boldog névnapot! Bocsánat, véletlenül kihagytalak. Kép

Bogi, el sem hiszem, hogy már 1 hónapos a csemete! Csudaszép!

Brigi, Humi és a többi májusi! Nem akartok főszereplők lenni Kandász Andreánál? Olyan büszkék lennénk rátok! Kép

Nekem sem sikerült még málnalevélteát, vagy olajakat vennem, sőt még Germastan kenőcsöt sem. Szerintem megtaláltam Bp. legjobban felszerelt helyeitKép

Manócska ma alig mocorgott. Megint front van, vagy csak előre rápihen a köv. évekre? Kép
A szeméremcsontom ROHAMOSAN gyün széjjelfele. Kép(néha úgy megyek, mint aki terhes lovat ültKép Holnap töltöm a 37.hetet, teljesen nyugodt vagyok, már akármikor jöhet a bébike.
(már sokkal jobban hajlik a térdem, így már semmi akadálya egy szülésnekKép )

Képzeljétek, ma rámerészkedtem a mérlegre,( már pár hete nem látogattam) majd kiesett a szemem: 10 kg! örömömben befaltam egy kis MilkátKép

Pussz, jó éjt:

Móki
móki

Sziasztok! Kép

Ahogy gyorsan nagyvonalakban visszaolvastam úgy látom,hogy nem maradtam le új babáról.

Gabi!
Látom már Te is ott tartasz,ahol nem is olyan rég én is. Túl a terminuson.
Ha túl szeretnél már lenni a szülésen, én is csak ajánlani tudom a ricinust. Biztos nem emlékszel már rá, de nekem is felajánlotta az orvos, mind természetes indítót. Azt mondta,ha valóban ideje van a ricinus tuti segít. Reggel bevonultam a kórházba, ebéd után megkaptam a ricinust(egy kis gyümölcslébe öntöttem) 5-kor éreztem az első fájásszerűt, 19.50-kor megszületett Réka. Tuti a ricinus segített.(Ráadásul hasmenést, csikarást sem okozott) Próbáld meg,nincs vesztenivalód.

Látom mostanában hirtelen nagyon sok baba várható, drukkolok mindenkinek.

Én azért tüntem el, mert eléggé vacak időszakot éltem át.Kép Nem akartalak Benneteket ezzel idegesíteni. Teljesen váratlanul kaptam egy levelet a Budai Gyermekkórházból, hogy a pici Rékától még a kórházban levett vér (PKU-ra)kétes eredményt adott a pajzsmirigyműködés tekintetében, ezért meg kell ismételni a vérvételt. Rohantam az orvoshoz,levették a vért, még aznap postára adtam. Persze amilyen a formám, pont a postai káosz miatt nem akart megérkezni a levelem. Minden nap telefonáltam a laborba,de nem kapták meg. Közben persze kiművelődtem e neten erről a betegségről. Hát nem nyugodtam meg, elég szörnyű betegség. A doktornő is próbált nyugtatni,hogy van olyan,hogy ismétlést kérnek, nem lesz semmi baj.
Közben odaért a levelem a kórházba,meg tudták csinálni a vizsgálatot, és ma tudtam meg,hogy szerencsére minden rendben, elfelejthetem az egészet. Állítólag sok függ attól,hogy mikor veszik le a vért. Szóval most kerültem olyan állapotba,hogy bejelentkezzek.
Amúgy szépen nő Réka,már 3600 g(2 és fél hét alatt több,mint fél kilót hízott a kislány, szépen kikerekedett)
Már többször sétáltunk is kinn, de már nagyon várom a tavaszt, akkor még többet levegőzhetünk.

Ezután már jövök rendszeresebben.

Kitty
kitty123

Azt hiszem ez a nap az, ami legszívesebben kihagytam volna az életemből. Azt hiszem hosszú leszek, de ki kell magamból írnom, mert megbolondulok.
Az egész tegnap kezdődött azzal, hogy hiába fejtem és fejtem, nem jött csak alkalmanként 70-90 gramm (a szokásos 120-140 gramm helyett). Estére megoldottam a nagy rejtélyt: tönkrement az elektromos mellszívóm, nem képzett elég nagy vákumot, így nem szívott rendesen. Estére úgy fájt a mellem, hogy azt hittem leszakad. Nem gond, elő a kézi mellszívót, ciciket absz. lapos tejeszacsikká szívtam, de nagyon megkönnyebbültem.
Este bementük a kórházba a tejcivel. Én sajnos nem tudtam bemenni a kisfiamhoz, mert nagyon későn engedtek be a nővérek minket (és a többi szülőt is), így amíg a férjem bent volt a kicsi fiánál (akit először simizhetett meg), én kint sétáltam a nagyobbik gyerkőccel. Váltásra már nem volt idő, mert lejárt a látogatási idő.
Férjecske beszélt az ügyeletes orvossal, aki azt mondta, hogy baba nagyon szépen, csak egy kicsit gyorsan fejlődik (már 1730 gr), ezért(???) vérszegény lett. Kapnia kell vérpótlást, és akkor még jobban lesz, és szerinte ez megoldja azt a problémát is, hogy elfárad hamar, és elfelejt levegőt venni. Egyik szemem sírt a másik nevetett. Azt mondták, ma menjünk be hogy a részleteket megbeszéljük. Azt is mondta a dokinéni, hogy ráérünk du. bemenni, hisz úgyis csak ügyeletes dokival fogunk tudni beszélni. Ma du. bementünk, miután körbekérdeztünk mindenkit a családban kinek milyen a vércsoportja, és adna e a babánknak, ha arról van szó. Kiderült, hogy a húgomnak is az a vércsoportja mint a picinek. LÉnyeg: beérünk a kórházba, és kérdezzük az ügyeletes doktornénit, hogy most hogyan is legyen, mi jobb a babának, és elmeséltük, hogy a húgom -ha jó- tudna neki vért adni. Erre ő közölte, hogy már megrendelték neki a vért, és mire bevizsgálnák a húgomét, az keddig tartana jobb esetben, az meg soká van, és adott egy papírt hogy írjuk alá a beleegyezést a vérpótláshoz. Az állt rajta, hogy ő elmondta az esetleges komplikációkat, stb, valamint, hogy a vérpótlás következménye lehet: fertőző májgyulladás, HIV vírus, és egyéb betegségek. Szó mi szó az hittem elájulok, mikor ezt megláttam, nem kívánom senkinek ezt az érzést. Folyamatosan az járt a fejemben, hogy lehet, hogy most írtam alá a kisfiam halálos ítéletét. Tudom ezt nem így kellene felfogni, de most semmi másra nem tudtam gondolni. Közben néztem őt az inkubátorban, és olyan szépen szuszogott, és olyan szép kerek volt már. Az ujjacskáin, a kis combocskáján már hurkácskák vannak. És ezt a kicsi babát akarják megint megszúrni, és róla mondják, hogy beteg. Ja mert azt is mondta a mai doktornő, hogy a tüdejével is vannak gondok, de ennél bővebbet nem mondott, csak, hogy beszéljünk a baba kezelőorvosával. Eddig telefonon sokszor érdeklődtem: csak a táplálásáról adnak úgy infót, személyesen látogatási idő 13-17 valamint 19,15-20 óráig van. Kezelőorvosunk du 16-ig dolgozik. Addig viszont a férjem dolgozik, a kislányom velem van itthon, őt nem engedik be az intenzívre, így ott a patthelyzet, hogy is találkozzunk a doktor nénivel. eddig két alkalommal voltam bent du. 15 óra körül (le tudtam adni a kislányom anyunéknak), de sajnos egyszer sem tudtam beszélni a kezelőorvosunkkal. Kérdem én, akkor hogyan tudok vele beszélni???? Ezek után visszamentünk ma az esti látogatásra, és a 20 perc alatt amíg bent voltunk, a kisfiam kétszer "felejtett el levegőt venni", és esett le a szaturációja 82-re, majd 61-re. Első alkalommal egy kis hátmasszírozás elég volt, hogy jobban legyen, de a másodiknál, mikor olyan mélyre süllyedt a szaturáció, nagyon nehezen akart magához térni. Borzasztóan megrémültem, és sokadszorra is elkapott a bőgőroham, és ki kellett jönnöm. (tudom, ha nagyon nagy gond volna, akkor visszadugnák az orrszondáját, de ez nem feledtetni azt a látványt, ahogy ernyedten lógott a kis testecskéje a nővér kezében, ahogy masszírozta a mellkasát) Bocsi, hogy hosszú voltam, de ki kellett magamból írni, mert amióta itthon vagyok folyamatosan csak bőgök.
Hogy jó hírt is mondjak: tegnapelőtt a kezembe vehettem az én kicsimet, mert a nővér bebugyolálta nekem, és a kezembe adta. Annyira nagyon jó érzés volt érezni a kis szívverését, szuszmákolását, érezni az illatát, érezni a bőrét. Amíg a kezemben volt, beszélgettem vele (hozzá), és folyamatosan pislákolt rám, figyelt a hangomra, mintha csak értené, hogy mit mesélek neki. Ezek gyönyörű percek voltak.

Erika
goczane

Jóestét!Kép

Bogi
Hogy szalad az idő!! Jól megnőtt a kisasszony. Nagyon szép a rózsaszinben, le sem tagadhatná, hogy igazi kishölgy! Büszke lehet rá a Papa!Kép

Mariann
Hú, a kocsicserébe húzz bele, hogy maradjon idődKép Tudod, a bürokrácia. Nekem sikerült úgy eltökölnöm ezen (persze EZ IS rám maradt), hogy már április lesz belőle. Persze, a HATÁROZOTT ( Kép ) elképzeléseim kb. 2 hetente változnakKép
Légzésügyben pont erre gondoltam, amit leírtál. Tiszta hasizomgyakorlat, csak ott nem fogjuk meg a térdünket. Nem veszélyes gyakorolni?Kép Vagy csak "félgázzal"?

Rita
Kellemes vacsizást 2esben!!!!Kép Vizforraló témában egyetértek, hasznos holmi a konyhában.

Móki
Ma meleg volt/van, biztos azért nyugodtabb a bébid. Neked is rossz már sokat ücsörögni a jól "szétment" szeméremcsonttal? Nert nekem nagyon...Állítom, talpon a legjobb. A "kecses" járáshoz is csatlakozom. Kb. akkor kezdődött minden, mint NekedKép Hajrá!

Andinak 17-én megszületik a kislánya! Ebben állapodott meg az orvosával. Kép

Sziasztok,
Szilvus
szilvus

Erika
Jó, hogy kiadtad magadból, és megkönnyebbültél. Ne gondolj a legrosszabbra, előre nézz és a kisfiadra aki szépen gyarapodik. POZITIV GONDOLKODÁS! Minden rendben lesz, stramm kisfiad van és hamarosan hazaviheted. ERRE koncetráljKép

Kitty
Nem irigyellek az átélt napokért. De szerencsére minden rendben! Jó egészséget Rékának!Kép Mommegneki!!Kép

Puszi
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Erika,
csatlakozom Szilvushoz, próbálj meg pozitívan gondolkodni, még ha nem is egyszerű!! Hinned kell abban, hogy minden teljesen rendben lesz! Azért a kezelőorvossal próbálj meg valahogy beszélni, keress valakit, aki vigyáz a kislányodra, a kórházban pedig légy erőszakos, hogy mindenképp beszélni akarsz a dokival! Drukkolunk, jelentkezz!

Léna,
20 szülés volt egy nap?? Az már tényleg nagyon soknak hangzik, ismerve a körülményeket. MIRe számíthatunk mi??

Találka: nekem igazság szerint a szerda lenne a legideálisabb és igazából bármikor jó. Talán a mi szülésfelkészítőnk után már késő lenne, de korábban... Attól is függ, hogy mi lesz a téma a felkészítőn, mert ha nem olyan érdekes, akkor le is mondok róla egy találka kedvéért!

Mariann, Humi,
akkor kedden 3/4 4-kor!

Rita,
remélem kellemesen telt az estétek! Én még moziba szeretnék elmenni gyorsan. Szerintem vasárnapra be is ütemezem!

Jó éjt mindenkinek!

Pusz, Kata
katca

Sziasztok!

Rita!
Nem sikerült Erzsikével beszélnem. Írtam neked mailt. A vacsihoz jó étvágyat. Mi tegnap mentünk el. Jó volt. Kép

Kata, Mariann!
Akkor kedden 3/4 4-kor találkozunk. Hozzátok a Kispapát vagy valaki mást? Ha bármi közbe jönne, a telcsi számom: 30/210-9707.

Kitty!
Tényleg meglehetősen nehéz napokat éltél át, de a lényeg, hogy nincs semmi baj és Réka szépen fejlődik. Gyorsan felejtsd el az egész rémálmot! (Tudom, könnyű ezt mondani.)

Erika!
Tényleg jó, hogy kiírtad magadból a problémákat. Ha ilyen szépen fejlődik a pici, akkor ne ess pánikba. Bár én csak laikus vagyok, de ez a gyors fejlődés biztos nem jelenthet semmi rosszat! Lehet, hogy butaság, de mi lenne ha elkérnéd a kezelőorvos saját telefonszámát, hogy időpontot egyeztethess vele? Ne sírj! A gyerekeidnek most egy optimista, erőt sugárzó Anyukára van szükségük, még akkor is ha ez nagyon nehéz! És írj mindig mi történik veletek, mert szerintem mindannyiunkat nagyon érdekel és legalább így távolról tudunk drukkolni Danielnek, hogy megerősödjön és ne legyen semmi baj.

Gabi!
A drukk továbbra is megy!!!

Találka: Mi lenne ha szerdán a szülésfelkészítők után taliznánk úgy 6 óra körül vagy az már nagyon késő? Átnézve a megfelelő időpontokat ez tünik az egyetlen olyan lehetőségnek ami mindenkinek jó.

Kriszta,
Olvastam a Kandász Andrea féle felhívást, de valahogy nagyon nem vágyom arra, hogy egy egész ország nyilvánossága előtt szüljek. Nekem ez túl privát esemény ehhez. Bocsi, de rám nem lehettek büszkék! Kép Tényleg, ti bevállalnátok?

Ismét jó éjszakát mindenkinek! (Úgy látszik én már csak ilyenkor tudok írni. Kép )

Humi
humi

Sziasztok!
Nem nagyon van időm visszaolvasni, csak épp a végét.

Erika!
Együttérzek Veled, de biztosan minden rendben lesz! Sok-sok kitartást Nektek!

Mi megvagyunk, próbálunk belerázódni az itthoni életbe. Persze nem úgy működnek a dolgok, mint ahogy a könyvekben le van írva.
Tomikám éjjel jól alszik, általában egyszer-kétszer kel fel. Sokszor már én szaladok nézni, hogy mi van vele.
Nappal viszont igen éber, ami nem is baj, de ilyenkor csak a cicit kérné. Semmi mással nem lehet megnyugtatni. Már jól ki is rágta az egyik mellemet, most kezelgetem. Amúgy csak szopik, de persze emiatt (hogy állandóan szopna) elkezdtem aggódni, hogy biztos kevés a tej, és éhes. Amúgy is érzékenyebb ilyenkor az ember, ráadásul ránk van bízva ez a kis apróság, szóval nem sokra megyek a könyvben olvasottakkal.
Bízom benne, hogy rövid idő alatt belerázódunk, elmúlik az a kezdeti idegeskedés.
Meg amiatt is idegeskedünk, hogy a doktor néni még kicsit sárgának látja a babát (4 napig volt fény alatt a klinikán), jövő szerdán újra megnézi. Ha még mindig annak látja, el kell vinni vérvételre. Izgulunk, nehogy magas legyen az értéke, mert a klinikán is nagyon megviselt bennünket, amikor 2 együtt töltött nap után elvitték a fény alá. Most meg, hogy ilyen cicifüggő, nem is tudom, mi lenne.
Szóval most házilagos fényterápia van, a férjem rögtön elrohant kék lámpát venni, befűtöttünk a szobájában, és "fénykezeljük". Nagyon remélem, hogy hatásos lesz.
Amúgy nagyon aranyos baba, apukája nagyon ügyesen fürdeti. Álmában szokott mosolyogni. Sokszor csak ülök a kiságy mellett, és nézem.
Na, ennyit, megyek aludni!
Jó éjszakát!
PTünde
ptünde

Jó reggelt Mindenkinek!

Erika, tudom nem könnyű, de tényleg erősnek kell maradnod, a baba megérzi. Nagyon sokat gondolok rátok!!! A dokival szerintem is melőbb beszélni kéne, álljatok a sarkatokra. Nem normális, hogy egyszerűen nem elérhető!

Kitty, örülök, hogy minden rendben, jó gyarapodást a leányzónak!

Humi, én sem hiszem, hogy bevállalnék kamerázást szülésnél, csak gondoltam, ti hátha bátrabbak vagytokKép Reméljük Ritát majd látjuk dúláskodniKép

Szilvus, nekem is már leginkább az állás jó, meg a séta. Apa megértő pillantásokat vet rám, mikor ülés után elindulokKép Hát igen, ez a pár pillanat, míg belejövök a járásba, minden lehet, csak nem egy túl nőies, vagy szexi jelenetKép

Nekem minden nap jó, így a szerda is. Csatlakozom Katához, max. nem megyünk szüléselőkészítőre. De 6-tól is jó.

Szép napot!

Kriszta
móki

Kitty, sajnalom ami veletek tortent, de minden jo ha a vege jo! Ezt a vervetelt minden babanal elvegzik? En meg nem hallottam rola.

Erika, kitartast neked, szoritok. Mindenkepp kerdezzetek ra, hogy muszaj-e ez a veradas, mennyire sulyos a verszegenyseg. Az orvosok gyakran vegeznek olyan beavatkozasokat is amelyek nem lennenek annyira fontosak.

Mariann, a legzes amit leirtal ugye a kitilasi szakaszra jo?

Ildiko(36+1)
kildiko

Sziasztok! Kép

Most kaptam az sms-t, hogy megszületett Andiék Lili-babája ma hajnalban 3100 grammal és 55 cm-rel Kép Kép KépA baba nagyon jól van, a mama épülőfélben a császár után.

Később még jövök...

Puszi
Pumi
pumukli

Sziasztok!

Én ég mindig itt. Pedig este úgy örültem mert du fél 6-tól fél 10-ig 5 percenként keményedett a hasam, de mivel nem fájt nem mentem be a korházba. Vettem egy melegfürdőt, vacsiztam, aztán éreztem hogy el kell mennem Wc-re, elmentem, utána lefeküdtem hogy ha menni kell éjjel akkor kipihent legyek, erre az egész teljesen elmult. igaz ne aludtam valami túl jl mert sokszor fent voltam, de azon kívül nem történt semmi.
Ma megyek ctg-re, és megkérdezem a szülésznőmet hogy mit szolna hozzá ehhez a ricinushoz. de attól függetlenül veszek.

Kitty nagyon sajnálom ami veletek történt, de örülök hogy minden rendben van veletek.

Erika: megtudom érteni hogy nagyon aggódsz a babádért, és én azt tanácsolom hogy egy kicsit legyetek eréjesebbek az orvossal, hiszen jogotak van mindent tudni a babáról, és ha ő nem elérhető akkor igen is ő adjon nektek egy épkézláb időpontot ami mindkettőtknek megfelel.

Gabi
40+2

Kép

gabi1

Sziasztok, jóreggelt!

Jó hír hozója vagyok!!!! Kép

Újabb tavaszi babánk érkezett: Andiék kislánya, Farkas Lili ma hajnalban megszületett 3100 gr-al és 55 centivel!!! Baba nagyon jól van, mama még lábadozik a császár után! Humi, tedd bele lécci-lécci a táblázatba. Már alig várom, hogy beszélhessek Andival, még nem merem hivni, biztosan alszikKép
Tegnap este még beszéltünk, egyeztettük az egyszerre jelentkezett jóslófájásainkat. Úgy néz ki Andinak már azok nem a jóslóak voltakKép

(Hú, most látom, Pumi megelőzöttKép Nembaj, jóhireket nem elég 1x olvasniKép

Gabi
Rajtad az összes szemünk és értetek megy az összes drukk!

Most megyek, védőnő projekt, utána reggeli, később jövök!

Szilvus
ma 39!!
szilvus

Sziasztok!

Gyorsan írok pár mondatot,mert hallom felébredt a királylány. Aztán megyünk egyet sétálni.

Erika!
Igaza van Gabinak. Jogotok van mindenről tudni ami a picivel történik, és igenis adjanak egy olyan időpontot ami Nektek és az orvosnak is jó.
Azért az jó jel,hogy szépen gyarapodik a baba.

Gabi!
Hát nem irigyellek ekkora hasat cipelni még mindig. Szerintem a szülésznőd is hallott a ricinus ilyenirányú hatásáról.

Ildikó!
Magyarországon minden kisbabánál elvégzik ezt a PKU szűrést a 4.vagy 5. napon. Ugyanis ez a betegség csak akkor kezelhető eredményesen,ha a lehető leghamarabb elkezdik. Amúgy nagyon ritka betegség.
De,hogy nálatok is van-e ez a fajta szűrővizsgálat azt nem tudom. Próbálj utána érdeklődni. Ha nem, lehet,hogy ilyen tesztpapírt tudnak küldeni, és térítés ellenében elküldheted a kórháznak az újbegyből vett, megszáradt vérmintát.

Andi! Kép
Milyen jó hír így péntek reggel!!!! Hatalmas gratuláció a pici Lilihez, jó sok finom tejcsit és jó egészséget kívánok. És várjuk a beszámolót!!

Nagy a sírás-rívás, megyek a picurhoz.

Szép napot mindenkinek.

Kitty
kitty123

Sziasztok!
AndiKépGratulálok!
Erika!KépKitartás!Igaza van Gabinak, legyetek eréjesebbek!
F Kata 39+3
filep_katalin

Sziasztok újra!

Védőnőviziten túl vagyok, a mérleg "csak" 68 kg-ot mutatott, igy aztán magamévá tettem egy hatalmas túrósbatyut és egy pozsonyi kiflit. Mintegy jutalmulKép Vérnyomás alacsony (reggeli kávé nélküli érték 90/60), azaz gutaütést sem fogok kapni. Virgonc szivhangot is hallgattunk, azaz a bébi kávé nélkül is élénk volt.

F. Kata
Andi jól beelőzött, de lassan Te is lerakod az édes kis terhedetKép

Karmen
Rólatok rég hallottunk!

Most megyek egyet sétálni, HÁTHA...hátha....
Najó, most még Gabi és F.Kata a sorosKép Kép

Szilvus
szilvus

Kép
Kép
humi

Sziasztok!

Eloszor is gratula Andinak a Lilihez.

Erika,
kitartas, minden rendben lesz.

En ma voltam ctg-n, ahol kozolte az orvos, hogy biztos, hogy hamarabb meglesz Bence, mint aprilis 5. Sot, megkert, hogy beszeljen manoval, hogy meg ezt a hetet birja ki. C:2111. Szoval most azon megy az izgulas, hogy a hetet kibirjuk.

Eszty 36+4
eszty

ESZTY!
Nagyon ne izgulj,szerintem.Nekem hétfő óta ennyi a cervix számom (2111)és semmi nem történt,pedig már csak 5 nap lenne vissza a kiírásig.
filep_katalin

Humi!
Szerintem kiveheted a táblázatból a két első lányt.Már biztos babáznak.Így legalább Gabi az első helyről mehetne szülniKép
Szilvus!Képnekem is 90/60 a vérnyomásom.
F Kata 39+3
filep_katalin

FKata,
lehet, de gondolom nem tesz jot, hogy sokat kemenyedik a hasam. ctg alatt is 4x kemenyedett be es most is mar volt 7x. Lehet hogy ez egy kicsit begyorsit, de majd meglatjuk. Kép

Eszty
eszty

Sziasztok!

Andi!
Hatalmas gratula a lányotokhoz!!!! Sok örömöt és finom tejecskét kívánok én is. Már megint jól elhúztak a lányok!

Erika!
Igazán szomorú, hogy ilyesmi megtörténhet, de tényleg ne hagyd magad! Elő kell keríteni a dokit mindenáron és harcolni. Kicsi fiadnak pedig biztosan semmi baja nem lesz, és amellett, hogy ő szépen fejlődjön, az is fontos, hogy Te megpróbálj minél kevesebb lelki sérüléssel túllenni az egészen. Fel a fejjel, nagyon drukkolunk Neked.

Kitty!
Még szerencse, hogy a végére minden rendbe jött, bár gondolom ez a néhány nap jól megviselt. A lényeg, hogy Babócátok egészséges, most már Te is megnyugodhatsz.

Móki!
Örülök, hogy jobban van a lábad, eddig nem is gondoltam bele, hogy ez milyen nehézségeket jelentett volna a szülésnél Kép. Én amúgy nem igazán hiszem, hogy bevallálnék egy Szülőszobás szereplést. Kicsit szégyenlős típus vagyok, feszélyezne a kamera, és a Nagy Pillanatot - az orvoson, szülésznőn kívül - csak Kedvesemmel szeretném átélni.

Bogi!
Nagyon tündériek a képek, igazi kis dámát láthatunk rajtuk! És tényleg nagyon szépen növöget a Gyerkőc.

Rita!
Milyen volt a vacsi?

KépTalálkozó Kép
Nekem is teljesen jó a szerdai nap, a kérdés tehát az, hogy mikor. Ha 6-kor találkozunk, akkor - gondolom - kicsit rövidebb ideig tudunk csak együtt lenni. Viszont ha az előadás hasznos, akkor ne mondjatok le róla. Ha nem az, akkor persze mehet előbb is.
Láttam egy másik teázónak a hirdetését: Kicsi @ világ Teaház. Idézem a PestiEst szövegét: "Megújult találkozóhely, amely a világ ízeit nyújtja betérő vedégeinek: nemzetközi tea-, saláta-, ínyenc melegszendvics- és turmixkínálattal. A folyamatosan váltakozó kiállításaink és programsorozataink a minket körülvevő világ egy szeletét mutatják be, emberi és hiteles módon." Cím: VII., Madách út 11. - a Deák tértől 1,5 percre.
Csak úgy gondoltam leírom, mert nekem szimpi volt. De maradhatunk a "jól bevált helynél" is.

HAJRÁ GABI!

Jó hétvégét Mindenkinek!
Puszi,
Brigi (30+7)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok,
Kitty,

nagyon örülök, hogy a PKU dolog jól végződött imádom ezeket a nem időben levett stb hibákat.

Erika, én bizony veled sírok, de tényleg keménynek kell lenni, nem lehet a nagyobb tesó mellé hosszabb időre keríteni vkit és akkor te benn lehetnél a manóval. Ja tényleg kérdeztem, hol vagytok kórházban mert nekem kettőben is van neonatológus ismerősöm?! Ha kell segítek bébiszittert keríteni, valami megoldás csak van, hogy elő lehessen keríteni azt a dokit. Szerintem fontos lenne sokat vele lenned ha lehet mert érzi a szívverésedet, hallotta már benn a hangodat stb. Én odabilincselném magam az inkubátorhoz az tuti. Szóval bármiben segíthetek, szólj, írj ki magadból mindent mert az anyatej minősége is fontos, hogy ne aggódj sokat, tudom könnyű mondani, de megtenni nehéz. Szorítok, imádkozom, vajákolok.......

Légzés csajok. vajúdó: kifújod a levegőt majd mondjuk 6 számolásra beszívod és 7 számolásra ereszted ki, közben nézheted az órát is ha van ez segít,hogy tudjad mikor van vége egy fájásnak.
kitolási, (felhúzod a lábaidat oldalra megfogod kívülről a térdeidet, de a póz lehet bármilyen, négykézláb, ülve,stb.) beszívod a levegőt a mellkasba letolod a rekeszizmoddal a hasba szem becsuk(nehogy bevérezzen) és tolás összhangban a tolófájással, majd levegőcsere, de ezt egyből a hasba veszed gyorsan, szájon át, és tolás tovább, majd egy utolsó légcsere szájon át hasba, és tolás után pihegés (a légcserénél fontos, hogy onnan vedd ahol van is pl ne apa pólójából, hanem ahol nem áll senki.
Tünde, a mérleg megnyugtathat, afelől mennyit evett, nem kell hónapokig mérni, csak amíg megnyugszol emiatt nem érdemes idegeskedni. A sárgulásgyanúnak meg az a jobb minél többször mellre teszed!!!
Andi, nektek nagy gratula Lilihez, és sok sok örömet, vele meg sok tejcit!
Eszty,
tényleg el lehet sétálgatni még 2111-el van aki hetekig csinálja. A méh meg csak gyakorlatozik a keményedéssel, annál jobban megy neki élesben, de azért ha teheted pihenj nagyokat.
Szilvus,
nekem is minden vérnyomás vizsgálaton főleg reggel volt 92/56 a vérnyomásom, mindíg megkérdezték nem szédülök-e
Móki, örülök, hogy jobban van a lábad, mire megérkezik András már nem is fogsz rá emlékezni.
Brigi,
Ó a vacsi nagyon jó volt a Belgrád rakparti olaszban voltunk, minestrone levest ettem, meg vargányagombás tésztát és végén egy halom epret porcukorral. És turbékoltunk apával, rajtam kívül még 3 pocakos volt az étteremben. Holnap jön az anyukám a hétvégére... fánkot süttetek vele.

Gabi, már nem tudok mit írni, csak a jóboszorkány energiámat küldöm...

jó éjt mindenkinek!

Rita 37+6
boksay_rita

Sziasztok, szép reggelt!

Rita
Lejegyzeteltem a légzésgyakorlatokat, kösziKép A lassú be- és kilégzés nekem mindig segített, amikor rosszul voltam, hányingerem volt, vagy nagyon fájt valamim (legutóbb a csonttörésnél). ja, és megnyugtat!
A Trattoria Toscana-ban voltatok? Jó hely, Főnököm egy időben sokat járt oda üzleti ebédelésekre.
A fánk a kedvencem!Nyammi!!! Baracklekvárral! Egyél jó sokat.

Drukkoljatok, hogy e hétvégén még NE akarjon kibújni a babánk! Kispapa ugyanis benyalt a munkahelyén valami nyavaját, fáj a feje, a torka, hőemelkedése van és vacak a közérzete. Igy nem engedik be a szülőszobára..Kép Ha meg elkapom, végén még engem semKép Szóval a bébi leghamarabb KEDDEN jöhet. Most ezt mondogatom Neki. Papát pedig karanténba zártam, ágyneműstöl, cuccostul ott figyel a nappaliban. Kép

Gabi,
Ez a hétvége lesz a TIÉD! Kép Drukk-drukk!

Puszi,
Szilvus
39+1
szilvus

Sziasztok!
Hajrá Gabi!Kép
Én hétfőn megyek megint dokihoz.Kíváncsi vagyok, hogy tágultam-e tovább.Már annyi a változás, hogy 3-4-szer keményedik a hasam.(nekem egyáltalán nem keményedett.)KépLehet, hogy lesz ez még 21-e is.
Szilvus!Képkispapit gyógyítsd meg gyorsan, nehogy ki- lemaradjon...Kép
Jó hétvégét mindenkinek!
F Kata 39+4Kép
filep_katalin

Sziasztok!
Tettem föl Tomiról 3 új képet (Szalontai Tomi albuma). Pontos cím a profilomban.
Amúgy jól vagyunk, csináljuk a fényterápiát, szerintem javul a sárgaság. A szopi miatt nem idegesítem magamat, amikor tátikázik a szájával, megszoptatom, és most egyelőre nem méregetem minden szopi után. Végülis rendesen alszik, nem sokat sír. Ha ébren van, akkor viszont csak a szopi érdekli. Nem baj, ha ez megnyugtatja, miért ne.
További jó hétvégét!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

F.Kata!
Igazad van. Kiveszem a táblicskuból az első 2 lányt. Ők már biztos megszültek, mi pedig nem tudunk róluk semmit. Így Gabi tényleg az első helyről mehet babázni. Lehet, hogyelkéstem vele. Kép

Tündi!
Hogy mennyit változott Tomi az első képek óta! Nagyon aranyos.

Jó hétvégét nektek:
Humi

Kép
humi

Sziasztok,

Ma ismét rohangálós nap volt. De muszály az autócserével igyekeznem.

Málnalevél teát láttam a Brendonban a Váci úton. Találkozón beszéltünk a szülés utáni betétekről, az is van a Brendonban meg hozzá való neccbugyi és papírbugyi is. Rendkívül szexi mindkettő KépKépKép

HumiKép
Akkor kedd 3/4 4 Madarász utca. Még nem tudom, hogy apa ráér-e vagy sem. Elfelejtettem megkérdezni, majd holnap.

Kis IldikóKép
Igen, ez a kitolási légzés. Bár a lihegést rövid időre szülés kitolás előtti szakaszában is lehet alkalmazni. De csak sziogorúan rövid ideig!

KépTalálkozóKép
A szerda nekem is jó. A 6 is, bár akkor nincs annyi időnk. Apukám időnként nyammog, hogy mit mászkálok annyit, meg sötétedés előtt jó lenne, ha hazaérnék. Mintha ismét gyerek lennék Kép. Sebaj, nemsokára meglesz egyszem lánya mellé az egyszem lányunokája, és akkor nekem nyugtom lesz KépKépKép. Én meg nem vagyok beteg, és miért is kéne otthon ülnöm, mikor rendkívül hasznos tapasztalatcserét folytathatok veletek!

AndiKép
Gratula a babócához!!!

GabiKép
Ma már nem jelentkeztél, ugye ez már azt jelenti, hogy........

SzilvusKép
Akkor egy kis ellendrukk megy. Írtad, hogy te is autócserét intézel majd, segíts. Ti mit készültök venni? Mostanra ugyanis teljesen összezavarodtam. Egy dolog biztos csak, hogy kombira van szükségem. De, hogy újat vagy használtat vegyek? Na meg milyen márkát?
tmarianna

Sziasztok!

Andi, gratula a babóhoz! Jó babázást!!!

Az olajjal a gátkenegetést mikor célszerű elkezdeni, és napi hányszor? 37. hét után már lehet, És a málnalevéltea? Már az is jöhet, ugye?

Ma elég sokat keményedett a pocakom, picit meg is ijedtem, de pihenőre veszem teljesen a holnapi napot.

Remélem Gabitól még ma kapjuk a kórházi helyzetjelentéstKép

Pussz, további jó hétvégét!!!

Móki
móki

Jó estét!Kép

Újabb jó hirt hozok:

Bea (azaz Darla) ajtaján is kopogtatott a gólya! Ma reggel császárral megérkezett Hanga Zorka nevű leánykája! A "kicsi" lány 4000 gr és 57 cm!!! Kép Baba és mama is nagyon jól vannak, ráadásul Andival egy szobában babáznak. Kép Jó egészséget mindannyiuknak! Humika, kérlek ismét bővítsd a babás-táblázatot.

Kispapám javul, turbó-gyógyszerrel kezeljük, szerintem sokkal jobban néz ki, mint reggel. Én viszont túl vagyok az első rosszulléten, amit a nagyon alacsony reggeli vérnyomás okozott (Rita, F.Kata, kellett elkiabálnom..Kép. Jól megijedtem sosem történt még velem ilyen: forgott a világ, hányingerem támadt, s ülve is szédültem! Gyorsan ittam egy erősebb kávét, ettem egy kis édességet, kiszellőztettünk, s lefeküdtem (a tűzliliomokat is kivágtuk az erkélyreKép ). Mire anya átért a vérnyomásmérővel, már jól voltam, s a mérés akkor (!!) mutatott 93/60-at...

F. Kata
Mondomén, hogy egynapon szülünkKép Tarts ki!

Mariann
Szexibugyi és Maxi-TENA van a Patikákban is, lehet kevesebbért mint a Brendonban. Kocsiügyben majd írok a mailedre, de röviden: a kiindulópontod remek: bazinagy csomitartó kell!Kép Én többet nem veszek új autót, full bukta. No, mail megy holnap, jó? Ha gondolod és lizing kell, abban is tudok segiteni!

Megyek, mert Kispapa inhalálni akar, és nem talál semmit. Megjegyzem, Ő pakol mindig.

Puszz,

Szilvus
szilvus

Sziasztok,
Beának is gratula a "kicsi" lányhoz. PTünde, nagyon szép Tomi, már egészen pasis.
Humi,
Nem jött meg a mailed.

Remélem Gabi már babázik.

Léna aztán lassan mi jövünk, bár néhányan itt előzgetnek.
Szilvus még te vagy hátra előttünk. Azt komolyan írtad, hogy nem engedik be apát ha beteg. Miért megvizsgálják előtte, hogy tüsszög-e? Én semmi áron nem szülnék apa nélkül.
Már én is várom a nagy találkozást, valahogy máshogy mint a lányoknál, valaki azt mondta nekem a minap: mostmár nemsokára túllessz rajta. Hát így a harmadikon -lehet, hogy az utolsó- nem túllenni akarok, hanem ha lehet, minden pillanatát átélni megélni, hogy még sokáig emlékezhessek rá.
Na jó éjt nektek.

Rita
boksay_rita

Sziasztok,

SzilvusKép
Köszi az ötletet. Új autó tényleg full bukta, a használt ellenben rizikós. Jajjajjaj... Emailt várom, előre is köszi. Lízing is kellhet majd.

MókiKép
Pocakkeményedés nekem is egyre gyakoribb. De ilyenkor már szerintem nem gáz. Azért holnap és hétfőn én is pihizek ezerrel.

DarlaKép
Neked is gratula, minden jót nektek!

Mariann
tmarianna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?