Sziasztok lányok!
Napocska, köszi a felvilágosítást, igyekszem megkreálni a profilomat!
Hahó BGabi
Neeeem, a világért sem ébreszteném fel éjjel, örülök, hogy alszik
Le a kalappal egyébként Elõtted, nagyon sokat gondolok Rád, hogy a két éves Flórival hogyan oldod meg a pici lánnyal való foglalkozást. Asszem én eldöntöttem, hogy nálunk majd több különbség lesz a két pici között, vagy ez még elég korai elhatározás?
Mindenesetre most így érzem...
Szia Laura
Ari vagy, hogy emlékeztettél a kb. 10 hónappal ezelõtti eseményekre
Jó rá visszagondolni, emléxel, mennyien lettünk egyszerre terhesek?
Szia Helga!
Kiütés-ügyben: Igen, igaz, tényleg az anyatejtõl van általában a kisbabáknak kiütése, de mivel nekem tényleg nem volt sok tejem, mára meg már sajnos egyáltalán nincs. Azóta nálunk kiderült, hogy valószínûleg a tápszertõl volt (Milumil HA), miután az Aptamil HA Prev.-vel kezdtem etetni, 3 nap alatt elmúlt neki. Szóval nálunk ez volt a bibi.
PILdi, szió! Köszi a bíztatást, a tej-dolog viszont úgy néz ki, hogy sajnos tényleg elapadt, mert hiába próbáltam szoptatni Bálintot, az utóbbi napokban már csak levegõt nyelt szegénykém. Ezt onnan derítettem ki, hogy szoptatás elõtt is próbáltam megindítani a tejet, de nem igazán jött már semmi, és szoptatás végén meg "fejni" próbáltam, de egy cseppet sem sikerült kisajtolni. Egyébként mindennel próbálkoztam a tej fenntartására, ill. visszahozatalára: Laktoherb tea, napi 2-3 liter folyadék, rendszeres mellretétel, utána az esetleges fejés, sok zöldség és gyümölcs... de az eredmény egyenlõ a nullával. A melleim is már eredeti méretûek, nem feszesek, szóval semmi... Nem is tudom, de szerintem innen már nemigen van visszaút a szoptatáshoz. A mellretételt sem forszírozom már, mert nem éri meg, hogy csak levegõt nyeljen, aztán meg fájjon a pocija.
Szia Danimama!
Büfi: Bár általában mindenki azt mondja, hogy büfizni muszáj, én több helyen is olvastam, hogy vannak babák, akik olyan ügyesek, hogy szinte nem is nyelnek levegõt, és ezáltal nem is nagyon büfiznek, ami pedig mégis kijön, azt elintézik maguktól, már a kiságyban. Szerintem ha a babádon nem látod, hogy hasfájós lenne a bent maradt levegõ miatt, ne aggódj, hogy nem büfizik.
Hiszti: Pontosan Bálint is 3 hetes volt, amikor elõjött Nála is egy bizonyos fokú hiszti, ami az estékben nyilvánult meg, és azóta is "élvezzük". Este fél 6 - 6 körül eszik általában, és utána képtelen bármit is kezdeni magával a fürdetésig, ami fél 9 körül van. Nem alszik ez idõ alatt, ha lerakom sír, ha felveszem, nem sír. Ilyenkor vagy Anyukám, vagy a párom vagy én foglalkoztatjuk Õt, de néha már az sem segít. Aztán (én, a könyvmoly) két könyvben is megtaláltam erre a választ: a csecsemõk kb. 3-4 hetes koruk körül ébrednek rá arra, hogy létezik nappal és éjszaka, és ez valamiféle stresszt jelent számukra. Ezt viszont csak sírással, hisztivel tudják levezetni. Ez az állapot pár hétig tart csak...
Remélem, nálunk már nem tart sokáig...
Ja, az éjjel átalvásáról jut még eszembe, hogy Bálint most éjjel fél 9-tõl aludt negyed 4-ig
És ma 5 hetes.
Leírnám röviden én is a mi napirendünket: 7 óra - fél8 körül kelünk mi is és Bálint is, férjem elindítja magát a melóba, én pedig etetek. A délelõtt hamar eltelik, etetés után Bálint még leskelõdik kb. egy órácskát, aztán elalszik, én meg rendrakás, mosás, stb. Nappal kb. 3 és fél óránként ébreszti Bálintot a pocakja. Délutánonként kb. 15-20 percet szellõztetem a babát az erkélyen, jövõ héttõl már le is fogom vinni sétálni babakocsiban, most még ez a baromi hideg tart vissza. Szégyen, de bevallom: én iszonyú fázós vagyok, nem tudok annyi göncöt magamra szedni, hogy ne fázzak, ez is hozzásegít ahhoz, hogy a védõnõ által elõírt 6 hetes kort betartsam, és addig ne vigyem le Bálintot sétálni. Visszatérve a napirendre, este kb. fél 9-kor van fürdetés, utána kaja és szunya. Éjjel kb. 3 körül van egy darab etetés, elõtte-utána szunya-hegyek
Lányok, figyu! Az ember lányának meddig van ez a szülés utáni folyása??? Ma 5 hete szültem, és én még rendszeresen nyomom magam alá a betétet, mert még mindig van ez a folyás. Nem azt mondom, hogy sok és hogy piros, de VAN. Menstruálni még nem menstruáltam a szülés óta... ez mikorra várható, figyelembe véve, hogy nem szoptatok? Akinek van tapasztalata, várom a válaszát! Köszi
Sziasztok, puszi mindenkinek,
Beja és a ma 5 hetes Bálint