Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Danimama: ugyanugy jartunk mi is David kb 3 hetes koraban: addig siman elaludt szopi kozben este, aztan egyszer csak mar nem, vagyis amint abbahagytuk a szopit, vagy at akartam tenni az agyaba, felebredt, elkezdett kalimpalni a kezeivel, tiszta aktiv lett, aztan nemsokara sirt is. Mindez altalaban jo hosszu szopi utan, ehes nem-igen lehetett. Probaltunk mindent, hatha a hasa faj, megemeltuk a feje alatt, bepolyaztuk, stb, minden kb 2 napig mukodott. Tiszta hullak voltunk, mert ejjel tobb oran at felvaltva hurcoltuk, mig elaludt. Aztan 2 ora mulva ujra fenn volt, ujra 40-50 perc szopi es aztan kb 2 ora altatas. Aztan vegulis kb 3 het mulva mi is kiprobaltuk a hasra tetelt es csodak csodaja, egybol elaludt, sot 12-13 orakat aludt minden ejjel, egeszen most 4 honapos koraig. Most nem tudom, mi van, talan a sok utazas zavart be, de felkel 1-2-szer minden ejjel, 3-5 orankent. Sot, este meg nem akar elaludni, vagyis az utolso szopinal jol elalszik, de amint atteszem a kisagyba, felebred, nezelodik, aztan nemsokara sir es meg kb 3 oran at szorakoztatasra vagyik. Akkor semmi baja, ha a karunkban van, jatszunk, de amugy bombol. Igy mostmar csak 11-kor alszik el vegul. Bufizni este, ha szopinal elalszik, en sem szoktam felkelteni, csak ha amugy is felebred.

Zsuzsi, fittseg: nekem nagyon hianyzik, hogy eljarjak fitness edzesekre, (mint regen heti legalabb 4x, bar most mar 1-ert halas lennek), de egyszeruen nem tudok mit csinalni a babaval, nekunk nincsenek a kozelben nagyik, meg mas sem, baby sitter-re meg meg nem biznam. A ferjem meg mindig sokaig dolgozik este, ugyhogy ra sem hagyhatom. Szerencsere a sulyom mar a szules utani heten visszallt (9 kg), nem is ez aggaszt, csak hianyzik a mozgas. Igy csak setalunk, egyszer voltam futni babakocsistol.

Zafi, nekem a nogyogyaszom mondta a szules utan, hogy fejjek, meg en is biztos akartam lenni benne, hogy nem csokken a mennyiseg. Ugy gondoltam, egy kis tartalek sosem art. Kulonben en is mindig csak egy mellbol szoptatok, mert eleg van abban is.

Kele, szia, mi is ott lakunk (legalabbis hetvegen) es van egy szimpi dokino, Dr Molnar Judit a neve, bar mi csak 1x talalkoztunk, mivel hetkozben nem vagyunk Pesten, ezert mashoz jarunk. De tok rendes. Most nem jut az utca neve eszembe, ha akarod, utananezek pontosan, en a telefonkonybol talaltam meg oket amugy. Kulonben az elso utca jobbra fel a lampatol, ahol a Nagyret utca a Mariaremeteibe csatlakozik, van ott egy trafo is. A rendelo pedig egy modern, fa-tegla kombinacio rogton az utca elejen.

Sziasztok,

Cili2
Cili2

Hello Laura, sajnos a mi napirendunk meg mindig, igy 4.5 honaposan is olyan, mint a tietek. Akkor ebred, amikor akar es igeny szerint szopizik. Az esti furdessel probalok rendszert vinni bele, bar azert neha az is mashogy jon ki, mint elozo nap.
Cili2
Cili2

Sziasztok!

Köszönöm a segitséget fürdés ügyben!

Megint kérdezni szeretnék: a babánk most lesz 11 hetes és úgy "mûködik", hogy 2-3 este minden különösebb gond nélkül elalszik, viszont minden 2-3-ik este rengeteget sir.Már prübáltunk mindent:ilyenkor az esti evés után a cici sem kell neki, nem akar összebújni sem velünk, csak akkor marad csöndben, ha kézbevesszük és járkálunk vele. Igy is csak egy ideig. Aztán a fáradtság miatt már igy is sir. Ha letesszük,képes hajnal 2-ig is sirni, aztán magától elalszik. Ilyenkor (mikor sokat sir), utána egyhuzamban alszik 7-8 órát és másnap pedig különösen jókedvû. A hasa nem fáj mostanában, tehát az nem lehet gond szerintem.
Ilyenkor mit tegyek?
Vagy lehet, hogy szüksége van rá, hogy igy vezesse le a feszültséget?
Annyira sajnálom sirni hagyni,de nem tudok vele mit csinálni. Már minden szakkönyvet elolvastam. A legtöbb azt irja, hogy ha 20-30 percig is sir, újra meg kell etetni. Meg is szoktam próbálni, elõbb megnyugtatom, és etetni akarom, de nem kér.Egyébként napközben sosem sir amikor aludnia kell és képes egyedül álomba merülni. Hason alszik. Régebben cumizott, de most, hogy hason fekszik, nem tudjuk neki odaadni (mert ráfekszik). Viszont a cici sem kell neki megnyugtatásként. Mi lehet a gond?

Elõre is köszi a segitséget!

Helga
Helga

Sziasztok!

Cili2! Köszi a nevet! És gondosnak is tûnik a doktornõ? Olyan gondban vagyok, hogy kit válasszak van 3 doktotnõ a környéken és én semmit sem tudok egyikrõl sem!
A vcédõnõm ezt a három nevet adta meg: Brembach Gizella, Molnár Judit és Szabó Gizella. Namost nekem neveken kívül semmi info nincs róluk! A rendelõt én is ismerem, hiszen a védõnõmhöz oda járok!
Ha van további infod, örömmel fogadom! És mégegyszer köszi a segítséget.

Kele
Kele

Sziasztok!

A babák altájának mosásával kapcsolatban volt egy pár jó vélemény, többek között valami olyan topikban, aminek olyasmo volt a címe, hogy popsitörlõ, érdemes esetleg rákeresni. Én személy szerint a csap alatti mosás híve vagyok, ha az ember néhányszor kipróbálta, belejön, és onnantól sokkal egyszerûbb. Hóna alatt átnyúlva a túlsó karjukat fogva, lényegében a csap szélére "ültettem" õket, és úgy mostam, amikor lányom a nyakigakakiba névre hallgatott (5-6 naponta produkált, de akkor aztán...)ez volt a legjobb megoldás. Rugit levettem, kombidresszt csak felhajtottam (már ha nem volt kakis...), azóta hallottam erre is egy jó tippet: a válluknál össze lehet patentolni és akkor nem kell félni tõle, hogy becsúszik a vízbe.

Babaúszásról is volt topic, véleményekkel.

Helga, hány naponta kakil a babád? Nem lehet, hogy 2-3 naponta, és összefügg a nyûgös napokkal? MÁs ilyen ciklusos valamit nem igazán tudok elképzelni. Esetleg a te étrendedben nincs ilyen periódusú dolog?

Ildi

Ildi
pildi

sziasztok Lányok!

A mi napirendünk mostanra állt be körülbelül. Hanna holnap lesz 8 hetes. Nappal nem alszik, ritkán délelõtt, de egyébként egésznap ébren van. Ütögeti a maciját, magyaráz neki, majd sír. Olyankor hagyom sírni, persze odamegyek hozzá megsimogatom, beszélek neki, hogy itt vagyok, csak dolgom van és megyek tovább rendszerint abbahagyja, majd újrakezdi, akkor utána járok mi lehet a baj. Elõször is tisztába teszem, megetetem (csak szopizik, tehát iszik, eszik, amit szeretne) Majd büfi és visszateszem. Ha nem ficánkol, csak óbégat, akkor nem fáj a hasa, akkor játszok vele egy kicsit, de nem veszem fel és akkor ráérez a játék ízére és egyedül is elvan. Aztán sétálunk egy nagyot, de mire hazaérünk felébred. Akkor uzsonna és a délutánom az övé, akkor csak velem hajlandó játszani. Majd szundít 4 körül egy kicsit és akkor 7-ig játék, aztán fürdés és irány az ágy. 3-kor ébred enni, aztán 6-ig alszik és kezdõdik elõrõl. Vannak nyûgös napjai, akkor többet van ölben, egyébként most szoktatom le róla, mert a védõnéni szerint sok baj lesz vele késõbb. Az õ tanácsára, mivel társasági lény, ezért a kiságyába csak aludni "jár".Kép, a szoba közepére letettem egy plédet a játékaival és õ ott boldogan elvan. Én jövök megyek mellette, beszélek hozzá folyamatosan és tényleg csak akkor sír ha baja van. Na jó hosszú lettem, csak azt akartam mondani, hogy az igény szerinti szoptatásnál is beállhat a rend, csak lehet késõbb.

tikk
tikk

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek tegnap voltunk csípõszûrésen, szerencsére minden rendben van. De amilyen tumultus ott volt:-(((
Az én babám volt a legkisebb, de így is 1 órán keresztül vártunk. Én nem mondom, hogy hívjanak be rögtön, de azért azt nem értem, hogy egy gyereksebészeten a kórházban (nem is sima rendelõintézetben), miért kell a 2-3 hónapos pici babákkal együtt fogadni a 14-16 éveseket?! Akkora olt a helyiség mint egy nagyszoba, és ráadásul ott volt a diabetológia+a pulmonológia is... Szerencsére Gabónál jobb gyerek nincs is, végig aludta a várakozást, csak akkor háborodott fel, mikor a doki a nyakát is megtekergette. Aztán 1 perc alatt megnyugodott és már aludt is tovább a karomban.Kép
A tegnapi napunk elég zsúfolt volt, mert mentünk még tanácsadásra is, 4930 gr-t mutatott a mérleg és 57 cm-t. De az az érdekes, hogy nem néz ki dundusnak, bár egy kis tokája azért már van.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Kedves Laura!
Bár nagy tapasztalatom még nincs napirend kérdésben (az én babám is 6 hetes), de nálunk most kezd beállni. Bár mivel eddig nem nagyon akart szopizni, és cumisüvegbõl kapta az adagokat, szerintem hamarabb beállhatott. (mindig benyomta a min. 2,5-3 órányi adagját)
Igazából, azt tudom mondani, hogy legalább te magad tudd rendezni a soraidat, egy pár napig írd, hogy mikor ébred, eszik és alszik el. Biztos, hogy van olyan idõszak napközben mikor többet alszik, és amikor kevesebbet. Ha a papíron látod, jobban össze tudod hangolni a teendõidet is. Nekem mondjuk bevált, a baba pedig úgyis majd kialakít egy napirendet magának, elõbb vagy utóbb.
Üdv:
Ágci

Kép
Ágci

Szia Kele, Molnar Judit igy egyszeri talalkozasra tenyleg gondosnak, hozzaertonek tunt. A korhazbol valo hazajovet utani elso hetben jott el hozzank, reszletesen megvizsgalta a babat, tanacsokat adott, minden kerdesre valaszolt, segitokesz volt, szoval nekem szimpi. Amugy olyan kozepkoru.
Szerintem kerj tanacsot a vedonodtol is, vagy esetleg nezz be a dokikhoz a tanacsadas idejen, ha lehet es mondd el nyiltan, hogy most kell orvost valasztanod, es ezert szeretnel elozetesen roviden erdeklodni, beszelni veluk.
Amugy mikorra varjatok a babust?
Cili2
Cili2

Sziasztok!

Ha nem tudom biztosra, hogy fáj-e a baba hasa, milyen trükkök vannak? Mert amit a kórházban mutattak a csecsemõsök (hóna alatt a távolabbi karját megfogva a lábamra fektetem hassal, vagy a lábikóit a hasához tolom) nem jön be. Nem jön be a hasrafektetés sem, mert a jány nem nagyon bírja a hasonfekvést, ordít és minden idegszálával küzd a hasonfekvés ellen. Lehet, hogy nem is a hasa fáj, csak úgy egyszerûen sír? A többi eshetõséget kizártam (nem éhes, tiszta a pelenka, már felénekeltem neki azösszes gyerekdalt oda-vissza, stb.).

Más. KÉpzeljétek, a kislány annyira sokat eszik, hogy a védõnõ szerint csökkenteni kellene a szopási idõt, hogy ne egyen annyira sokat, mert megterheli a kis bélrendszerét, és nyûgös lesz, sírni fog. Úgyhogy most csak egy cicibõl eszik negyed órát. (Most 3 hetesen 3940gr!!!)

Elõre is köszönöm!

Szila
szila

Kedves Pocok!
Nem osztanád meg velünk a módszert, ami a hasfájásra jó?
Köszi:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ildi!
Sajnos a megoldás nincs meg. Gedusnak minden nap van széklete én pedig nem vettem észre periodikus változást a kajámban. Azért köszi a segitséget!

Pocok!
A babamasszázs valóban jó ötlet, de sajnos Debrecenben erre nincsen lehetõség. Én is gondoltam rá, hogy meg kéne tanulnom, de nem tudom kitõl. Kép
helga

Szia Szila!

Most jelenkezem eloszor, igazabol kisfiam mar kilenc honapos mult, de sajnos neki is sokat fajt hasa 3 hetes koratol 2 honapos koraig minden delelott. Ha nagyon gorcsol neki nem tudod elteveszteni mert osszehuzza magat es egy nagyot ordit. Legalabbis nalunk igy volt. Ot sem lehetett egy percre sem hasrafektetni.(Most mar csak ugy alszik.) En ilyenkor magam melle fektettem es ott voltam neki,ha akart cumizott a cicimbol ( a rendes cumit ot honapos koraig nem fogadta el) simogattam a pocijat,beszeltem neki megnyugtattam. Idonkent adtam neki Gripe Water cseppet, a doki ajanlotta nem tudom, hogy hasznalt-e de szerintem mivel kapott valamit megnyugodott O is es en is. Nem adtam rendszeresen csak ha ugy lattam jonak. Az Espumisan cseppekrol is jokat hallottam de mi azt nem probaltuk.

Ami a tul sok szopizast illeti en ugyan nem vagyok vedono (de mondjuk egeszsegugyit vegeztem) de szerintem hulyeseg. A Te kisbabadnal jobban senki sem tudja, hogy mennyit kell szopnia, szamok ide szamok oda. Lehet, hogy moho vagy bufizik egy kicsit de ha szepen fejlodik es kiegyensulyozott -ezt pedig Te tudod a legjobban- ne vonj meg tole egy "falatot" se. Mi 2900gr-mal jottunk haza es ot honapos koraig havi egy kilot hizott es csak szopott.Meghozza igeny szerint annyi ideig ameddig akart en megnyugataskent is sokszor adtam neki cicit. Kesobb az elvalasztassal sem volt gond.A napirend miatt szerintem senkinek nem erdemes aggodni, ahany haz annyi szokas.
Remelem azert lehetett kovetni a soraimat, es segitsegedre lehettem. Bocs,hogy ilyen hosszura sikerult.

Sok sikert es sok oromot: Kriszti
kriszti

Sziasztok!

Pocok: örülök, hogy te legalább eljutottál a masszázsra. Kár, hogy Dorkának torokgyulladása van (velem együtt), igy nem merünk kimenni még sétára sem ebben a szmogos idõben. Remélem a védõnõ nem vette zokon, hogy nem jelentkeztem. Az az igazság, hogy ez a hónap nekem nem annyira jó masszázs szempontjából, mert tanulnom kell. Februárban jobban rá fogok érni és a baba is nagyobb lesz (igy a dokinéninek is eleget teszek, mármint, hogy nagyobb korába viszem a masszázsra). A jegyzetekre én is kiváncsi vagyok. Azt lehet tudni, hogy hogy tudja ingyen tartani a védõnõ a masszázst?

Kérdés: létezhet az, hogy 6 héttel a szülés után már menzeszelek? kb. 2-3 hete elmúlt a szülés utáni vérzésem és ma meg arra ébredtem, hogy fáj a hasam és vérezgetek. Ezt azért nem értem, mert úgy hallottam, aki rendesen szoptat, annak több hónap mig újra menzeszel. Ti hogy vagytok ezzel?

Dorka még mindig délelõtt és délután nagyokat alszik és este 6 után éber kb. 11 ig fent van sirogat és nézelõdik, kibirható. este 11 és 2 között alszik normálisan, aztán jön 3 és 5-6 óra, ezeket az idõszakot ritkán alussza át. :-( (Pont mikor mi végre aludnánk)
Az a baj, hogy 1 szobában vagyunk a babával és mi régen éjjeli baglyok voltunk, most is nehezen fekszünk le este 11-kor, pedig érzem, hogy a gyereknek is jól esik egy kis nyugalom (nem mintha nagy zaj lenne körülötte, inkább a fény zavarhatja). Szóval az a baj, hogy nem tud kialakulni egy normális rendszer nálunk, mert este mi még olvasunk, netezünk, tanulunk vagy zenélünk, errõl nehezen mondanánk le és férjemet sem tudnám errõl lenevelni. Szerintetek ezzel az életmóddal megzavarjuk a picit?
Kiváncsian várom más 1 szobában lakókat, hogy hogyan oldjátok meg ezt a dolgot, lemondtok mindenrõl vagy ahogy mi a babátokat rászoktatjátok? Önzõ dolog ez?
sziasztok:
Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak nagyon sürü a programunk, ezért rég jelentkeztem.

Ágci! Megkaptam az emailedet. Nagyon kedves vagy! Úgy örültem neki, hogy gondolsz ránk akkor is amikor nem vagyunk itt.

Pocok! Örülök hogy sikerült elmennetek babamasszázsra és hogy tetszett Mankának. Ugye milyen jó! A másik lány aki ott volt a kisfiával az egyik barátnöm volt.

Babaúszásról tudok írni tapasztalatot. Nekünk nagyon bevált, Moira imád a vízben lubickolni. Az itthoni fürdésnél kb. 1 hónapos kora óta hagyom egyedül úszni, 2 hónaposan már a nagy kádban pancsolt. Itt is csak akkor fogom meg ha éppen kiissza a vizet, egyébként engedem szabadon és ezt nagyon élvezi. 4 hónaposan mentünk babaúszásra. Tudom hogy van aki nagyon ajánlja és van aki nagyon ellenzi. Szerintem ha egy baba szereti a vizet mindenképp érdemes kipróbálni (és ha a szülõk pénztárcája engedi!). Anyuka és apuka is bent lehet a vízben a babával, így ez egy családi program. Mi 3. hónapja járunk, fertözés vagy egyéb betegség a csoportunkban nem volt, söt az úszás állítólag erösíti a babák immunrendszerét és fejleszti a mozgásukat. A babaúszást külön medencében tartják, a vízben speciális fertötlenítöszert használnak, szigorú higiénés szabályok vannak. 3-7 hónapos kor között ajánlott elkezdeni, mert utána elmúlik a búvárreflex. Ha valakit érdekel bövebben, szívesen írok még róla.

Zsuzsi! Jobbulást nektek!

Cappuccino
cappuccino

Sziasztok!

Szila! Nálunk szerencsére csak néhányszor fordult elõ hasfájás. Ilyenkor a lábait húzta fel a hasához, és nagyon nehéz volt megnyugtatni, még ölben is sírt, amíg nem volt kaki. Ha "csak" szélgörcs bántotta, az néhány másodperces ordítás volt, aztán boldogan vigyorgott, és ez néhányszor ismétlõdött. Ha iszol valamilyen szoptatós teát, pl. Laktoherb, abban van szélhajtó is, ami segíthet neki. Nagyon tudom ajánlani az édeskömény teát. Instant alakban kapható, az van ráírva, hogy 4 hónapos kortól, de én is adtam már 2 és fél hónaposan neki. Kb 200g-t iszik naponta, és azóta egyszer sem fordult elõ hasfájás, sem szélgörcs. Nagyon szereti az ízét, ami persze nem biztos, hogy igaz minden babára, de érdemes kipróbálni.

Zsu26! Nekem is kb. 6. héten megjött, pedig akkor még javában tudtam szoptatni. Ami nekem szokatlan volt, az a vérzés mennyisége. Szerintem szülés után nem volt ilyen bõséges az áldás. Ha szoptatsz, az késleltetheti, de ez sem igaz mindenkire, szerintem alkati dolog. voltál már hat hetes ellenõrzésen? Én pont e miatt csak a 8. héten mentem, de nem volt semmi gond. Jó tanulást!!!

Nekem is lenne egy kérdésem: milyen orrszívót használtok, milyen gyakran, és hogy viseli a baba? Bár ez utóbbi azt hiszem felesleges kérdés volt.

Válaszokat elõre is köszönöm
Pá!
Remama
rema

Sziasztok!

Zsuzsi: nekem pont akkor mikor Balu betöltötte a 6. hetet, olyan volt, mintha meg akarna jönni, de aztán meggondolta magát, és azóta sem jelentkezett.
Az elsõ 5 hétben mi is egy szobásban laktunk, és most már ugyan nem, de Balu velünk egy szobában lakik, és 11-ig fent van, majd etetés után elalszik, és 9-ig alszik úgy, hogy csak enni kel fel. Nálunk az egy szobásban is mindig volt alapzaj (tv, rádió, CD). Valószínûleg ezt szokta meg, mert most bármi mellett elalszik.

Remama: orrszívóból én a legolcsóbb porszívóra csatlakoztathatót használom (talán Csöpi névre hallgat, de ez nem tuti). Mikor náthás volt, akkor egy nap többször is használtam. Egyébként meg csak akkor, ha a szörcsögõ hang mellé azt látom, hogy tele van az orra. Egyébként, ha csak látok valamit a nózijában, és a tüsszentésére nem jön ki, akkor óvatosan kitörlöm fültisztítóval.

Drukkoljatok nekünk, most megyünk a 4 hónapos oltásra.

cory és a 4 hónapos Balu

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

sziasztok!

Cory! Hogy megy az idõ! Balu már 4 hónapos?

Remama! nekünk egy egyszerû mezei pumpás kis orrszívónk van. Nagyon bevált. Kis meleg vizzel vagy anyatejjel fellazítottam neki a "cuccot"Kép aztán kiszívtam. Még nevetett is néha, hogy az egyik orralukát befogtam, persze többször üvöltött, de rögtön abbahagyta ahogy én is abbahagytam, tehát nem fáj neki, csak utálja ha az orrában turkálnak. Ki szereti, ugye. Amúgy én fürdés elõtt egy kis olajal bekenem a nyílást aztán a meleg víz gõze kihozza vagy kitüsszenti.

Zsuzsi! ÉN is úgy voltam mint Cory, hogy egyszer már majdnem azt hittem meg fog jönni, pont 6 hetes kor körül, de aztán mégsem.Ez a dokim szerint normális a 10. hétig, amíg vissza nem áll a régi rend teljesen.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Cory! Maja is tegnap kapta meg a 4. hónapos oltást, de úgy tûnik, nyûgösségen kívül eddig más nem jelentkezett. Adtam neki egy GermicidC-t este, és átaludta az éjszakát. Drukkolok nektek is!!

Nekem is néha úgy tûnik, mintha megjönne, ahogy fent írtam is, néha vérezgetek is, kb. pont 4 hetente, de más nincs. Örülök, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Orrszívózásnál nekem nagyon bevált a Sterimar tengeri sós oldat, ha el van dugulva, vagy napok óta bent az orrpiszok, ez egy pillanat alatt fellazítja. Érdekes módon Maja egyáltalán nem bánja az orrszívózást. Ki érti ezt?

Jól látom, hogy ma egy kicsit süt a nap? Kép Már el is felejtettem, mi az, hogy napsütés!

Zsuzsa73
zsuzsa73

Sziasztok lányok!

Napocska, köszi a felvilágosítást, igyekszem megkreálni a profilomat!

Hahó BGabiKép Neeeem, a világért sem ébreszteném fel éjjel, örülök, hogy alszikKép
Le a kalappal egyébként Elõtted, nagyon sokat gondolok Rád, hogy a két éves Flórival hogyan oldod meg a pici lánnyal való foglalkozást. Asszem én eldöntöttem, hogy nálunk majd több különbség lesz a két pici között, vagy ez még elég korai elhatározás?Kép Mindenesetre most így érzem...

Szia LauraKép Ari vagy, hogy emlékeztettél a kb. 10 hónappal ezelõtti eseményekreKép Jó rá visszagondolni, emléxel, mennyien lettünk egyszerre terhesek? KépKép

Szia Helga!
Kiütés-ügyben: Igen, igaz, tényleg az anyatejtõl van általában a kisbabáknak kiütése, de mivel nekem tényleg nem volt sok tejem, mára meg már sajnos egyáltalán nincs. Azóta nálunk kiderült, hogy valószínûleg a tápszertõl volt (Milumil HA), miután az Aptamil HA Prev.-vel kezdtem etetni, 3 nap alatt elmúlt neki. Szóval nálunk ez volt a bibi.

PILdi, szió! Köszi a bíztatást, a tej-dolog viszont úgy néz ki, hogy sajnos tényleg elapadt, mert hiába próbáltam szoptatni Bálintot, az utóbbi napokban már csak levegõt nyelt szegénykém. Ezt onnan derítettem ki, hogy szoptatás elõtt is próbáltam megindítani a tejet, de nem igazán jött már semmi, és szoptatás végén meg "fejni" próbáltam, de egy cseppet sem sikerült kisajtolni. Egyébként mindennel próbálkoztam a tej fenntartására, ill. visszahozatalára: Laktoherb tea, napi 2-3 liter folyadék, rendszeres mellretétel, utána az esetleges fejés, sok zöldség és gyümölcs... de az eredmény egyenlõ a nullával. A melleim is már eredeti méretûek, nem feszesek, szóval semmi... Nem is tudom, de szerintem innen már nemigen van visszaút a szoptatáshoz. A mellretételt sem forszírozom már, mert nem éri meg, hogy csak levegõt nyeljen, aztán meg fájjon a pocija.

Szia Danimama!
Büfi: Bár általában mindenki azt mondja, hogy büfizni muszáj, én több helyen is olvastam, hogy vannak babák, akik olyan ügyesek, hogy szinte nem is nyelnek levegõt, és ezáltal nem is nagyon büfiznek, ami pedig mégis kijön, azt elintézik maguktól, már a kiságyban. Szerintem ha a babádon nem látod, hogy hasfájós lenne a bent maradt levegõ miatt, ne aggódj, hogy nem büfizik.
Hiszti: Pontosan Bálint is 3 hetes volt, amikor elõjött Nála is egy bizonyos fokú hiszti, ami az estékben nyilvánult meg, és azóta is "élvezzük". Este fél 6 - 6 körül eszik általában, és utána képtelen bármit is kezdeni magával a fürdetésig, ami fél 9 körül van. Nem alszik ez idõ alatt, ha lerakom sír, ha felveszem, nem sír. Ilyenkor vagy Anyukám, vagy a párom vagy én foglalkoztatjuk Õt, de néha már az sem segít. Aztán (én, a könyvmoly) két könyvben is megtaláltam erre a választ: a csecsemõk kb. 3-4 hetes koruk körül ébrednek rá arra, hogy létezik nappal és éjszaka, és ez valamiféle stresszt jelent számukra. Ezt viszont csak sírással, hisztivel tudják levezetni. Ez az állapot pár hétig tart csak...
Remélem, nálunk már nem tart sokáig... Kép

Ja, az éjjel átalvásáról jut még eszembe, hogy Bálint most éjjel fél 9-tõl aludt negyed 4-igKépKépKépKépKép És ma 5 hetes.

Leírnám röviden én is a mi napirendünket: 7 óra - fél8 körül kelünk mi is és Bálint is, férjem elindítja magát a melóba, én pedig etetek. A délelõtt hamar eltelik, etetés után Bálint még leskelõdik kb. egy órácskát, aztán elalszik, én meg rendrakás, mosás, stb. Nappal kb. 3 és fél óránként ébreszti Bálintot a pocakja. Délutánonként kb. 15-20 percet szellõztetem a babát az erkélyen, jövõ héttõl már le is fogom vinni sétálni babakocsiban, most még ez a baromi hideg tart vissza. Szégyen, de bevallom: én iszonyú fázós vagyok, nem tudok annyi göncöt magamra szedni, hogy ne fázzak, ez is hozzásegít ahhoz, hogy a védõnõ által elõírt 6 hetes kort betartsam, és addig ne vigyem le Bálintot sétálni. Visszatérve a napirendre, este kb. fél 9-kor van fürdetés, utána kaja és szunya. Éjjel kb. 3 körül van egy darab etetés, elõtte-utána szunya-hegyekKép

Lányok, figyu! Az ember lányának meddig van ez a szülés utáni folyása??? Ma 5 hete szültem, és én még rendszeresen nyomom magam alá a betétet, mert még mindig van ez a folyás. Nem azt mondom, hogy sok és hogy piros, de VAN. Menstruálni még nem menstruáltam a szülés óta... ez mikorra várható, figyelembe véve, hogy nem szoptatok? Akinek van tapasztalata, várom a válaszát! KösziKép

Sziasztok, puszi mindenkinek,
Beja és a ma 5 hetes Bálint
Beja

Sziasztok!

Túl éltük az oltást, Balu most alszik.

Beja: nekem 3 hétig tartott, de 6. hétig normális. Lehet, hogy a szoptatással is összefügg. Nekem akkor sokkal erõsebb volt a folyás, mikor éppenn mellen volt Balu.
Menstruálásról: anyukám nem szoptatott, és az öcsémnél is és nálam is a 6. hét után rögtön megjött neki.
Aki szoptat, ott meg úgy tudom, hogy addig normális, hogy nem jön meg, amíg csak anyatejet kap a baba. Ha utána 6 héttel sem jön meg, akkor gond lehet.

cory

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Azt szeretném kérdezni azoktól, akik császármetszéssel szültek, hogy a baba kiemelése után mikor adták oda nektek a babát? És eztuán mikor kaptátok meg végleg a szobátokban a babát? Elõre is köszönöm a válaszokat. Nagyon fontos kérdések ezek számomra, mivel szászáros szülésre készülök.

Csilla1
Csilla1

Sziasztok Lányok!

Cili2! Írtad hétfõn, hogy "egyszer voltam futni babakocsistól". Ezt hogy képzeljem el? A mozgás nekem is nagyon hiányzik, és a mindennapi sétáink alkalmával én is eljátszom a gondolattal, hogy jó lenne egy nagyot futni, de hát babakocsival... az milyen?

Nelly-Tikk! Gratulálok a napirendetekhez, nagyon ügyesek vagytok! Jó lenne nekünk is valami ilyesmi... Kép

Ágci! Köszönöm neked is a jótanácsot. A mai napja egyébként példa értékû volt (bár még nincs vége Kép ), megpróbálom holnap "lemásolni".

Szila! Én, ha nem tudom, hogy Rominak fáj-e a pocakja, de gyanús, meg szoktam õt kakiltatni hõmérõvel. Régebben hasfájós volt, nem tudott kakilni (csak néhány napig tartott, hál' Istennek), és akkor azt kellett csinálni, hogy egy higanyos lázmérõt megtörölgetsz alkohollal, bekrémezed, óvatosan beledugod az elejét a kis popsijába, és ici-picit mozgatod a lázmérõt ki-be. Ha nem tud kakilni, ettõl garantáltan fog tudni. (Csak vigyázz, nagyon messzire ki tud lõni a kaki! Kép )

Helga! A kislányom kb. 2 hetes korában naponta nyûgösködött, este 11 - hajnali 2-ig szinte végig sírt, percekre tudtuk csak megnyugtatni. Ekkor felhívtuk a doktornõt, aki megkérdezte: mennyit van levegõn? És azt "parancsolta", hogy naponta kétszer egy órát altassam kint a levegõn. (Hangsúlyozom: két hetes volt a baba akkor és kis súllyal született, és már õt is ki lehetett vinni!) Habár csak egyszer egy órát sétálunk naponta, azóta sokkal nyugodtabb a kisasszony, már aznap este olyan volt, mintha kicserélték volna. Próbáld ki, hátha nektek is bejön. A tiszta, friss levegõ csodákat tud tenni!

Tegnap voltam a 6 hetes vizsgálaton, elvittem Romit is, a doki nagyon örült neki! A menstruációról azt mondta, hogy extrém esetben egy évig(!) is elmaradhat, ha valaki sokat szoptat. Egyébként nekem is fájdogál a pocim, mintha meg akarna jönni, és jött 1-2 csepp barnás valami. Lehet, hogy ez valami mensi-féle lenne?

Sziasztok, mindenkinek nagyon jó babázást kívánok: Laura
Laura

Sziasztok!
Mi a velemnyetek a jarokarol? Tervezitek, vagy van aki hasznalta kozuletek? David most 4.5 honapos, jarokank egyelore nincs. A szonyegre szoktam letenni, van egy erdekes, sok mindennel felszerelt jatszo szonyege. Eloszor a hatan fekszik, fele rakom a baby gym-et, arrol log mindenfele jatek, kapaszkodo. Amikor elunja, akkor ugyanitt hasra fektetem, azt is elvezi, ugyin jatszik a jatekaival vagy a szonyeg erdekessegeivel. Szoval igy is jol elvan.
A jaroka ellen talan az szol, hogy be van zarva bele szegeny gyerek. Elonye talan viszont az, hogy konnyen meg tud kapaszkodni benne, talan elosegiti a felulest, felallast. Mit gondoltok?

Cili2
Cili2

Sziasztok!

Pocok!
A babamasszázs leirásokat szivesen elolvasnám és megtanulnám, de faxunk nincsen. Ha esetleg emailben el tudnád küldeni, annak nagyon örülnék. Persze külön miattam ne gépeld be! Kép

Beja!
A folyásról: én 11 hete szültem és még mindig van. HOlnap hivom fel a védõnõt, hogy ez gond-e.

Menszesz:nekem azt mondta a nõgyógyász, hogy szoptatás alatt minden normális. Bármikor megjöhet és az sem baj, ha a szoptatás végéig nem jön meg.
helga

Szia Laura, a futasrol: hat scak ugy siman, toltam magam elott es kozben futottam, de ugy, hogy ne tamaszkodjak ra tolokarra. Neha szorakozasbol jol megtoltam magam ele, aztan gyorsabb tempoban utolertem. Hat ennyi es biztos furan nezhettem ki, bar mindezt sotetedes utan tettem.
Szia,
Cili2
Cili2

Sziasztok!

Cili2: nekünk lesz járókánk. Most még nagyon jól elvan azzal, hogy egy a földre terített pokrócon játszik.

Laura: én úgy tudom, hogy nem tesz jót a babának, ha h?mér?zéssel kakiltatják!!

cory

cory
Budapest

Cili!

A nagyfiam utálta a járókát. Az ikreknél már jobban bevált, fõleg arra a célra, hogy ott biztonságban legyenek a nagytól... Ha meg tudod oldani, hogy a lakás biztonságos legyen, és nem hideg a szõnyeg, akkor szuperül el lesz a baba a szõnyegen is! Egyszer láttam egy szuper járókát, kb 2*3 méteres, alja külön nem volt, textiliák voltak benne, a szülõk is be tudtak mennia baba mellé. Ez klassz, ezzel együtt akkoriban a baba nem szerette, mert még így is bezártnak érezte magát...
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Laura!
Tényleg nem jó a hõmérõzéses kakiltatás, mert rászokhat. Persze ez nem jelenti azt, hogy idõnként sem lehet.

Csilla1!
Nekem amikor kiemelték a babát, leszívták az orrát, torkát, majd visszahozták megmutatni, de csak megsimogathattam, és már vitték is el. Aztán én az örzõbe kerültem. Ott voltam majdnem egy napig, bár csak 12 órát kellett volna, de nem volt hely a gyermekágyas osztályon. Ahogy lekerültem, kihozattam a babát is, és velem volt egészen este 9-ig. Majd másnap reggel negyed 6-kor megkaptam, és onnantól velem lehetett.

Helga!
Nekem 8 hetes Noémi (holnap már 2 hónapos Kép), és még mindig van egy pici folyásom. Hétfõn voltam a dokimnál, és azt mondta, hogy ez már nem jó, és írt fel rá egy kúpot. Ma este lesz kész. Remélem, használni fog.

Beja!
Szia KépKépKép Én is sokszor gondolok Rátok, vajon hogy vagytok. Hát mit ne mondjak, nem túl egyszerû vele. Ha a pici alszik, könyörögni kell neki, hogy egy kicsit fogja vissza magát, ne marja fel rögtön, mert nekem dolgom lenne. Ráadásul most második hete itthon van, mert beteg volt. De hétfõn már újra megy bölcsibe, úgyhogy egy kicsit ki tudom majd magamat pihenni.
Ugye tudod, hogy Mamacica is megszült? Jól vannak, tegnap este beszéltem vele. Épp nyöszörgött Tomika KépKép

Tegnap voltunk a védõnõnél, megmérettem Flóriánt is, mert Õ meg két éves lesz napokon belül. Noémi 5700 gr, Flórián 14 kg és 92 cm. Jó nagy fiú lett KépKépKép

Járókánk nekünk van, még a fiamé volt. Hát Õ nagyon nem szerette, úgyhogy feleslegesen volt. Pont most reggel vettem elõ, mert azt vettem észre, hogy a pici szereti nézni a bátyuskáját. Beraktam a nagyszobába, ahol Flórián különösen szeret játszani. Erre Flóriánt azóta nem tudom belõle kiszedni, abban bohóckodik. Sajnos nálunk a plédre kirakom módszer nem jöhet szóba, mert félek, hogy Flórián átgázolna rajta. Így ki fogjuk próbálni a járókázást.

Gabi
bgabi

Cappuccino es mindenki, akit erdekel a babamasszazs!
Ma fejeztuk be a tanfolyamot a II. Noi Klinikan- egy nagyon kedves holgy -Nemethne Gregor Judit- tartotta. A kisfiam rendkivul elvezte, mindenkinek csak ajanlani tudom: mi pl. azert vittuk el, mert rendkivul keveset alszik- s maris ugy tunik valoban ettol egy kicsit tobbet fog...Egyebkent mi semmilyen csoportba nem fertunk be-igy Judit volt olyan kedves es csak nekunk kulon 3 alkalommal megtanitotta a fortelyokat. Akit erdekel a kovetkezo csoportja a klinikan februar 11-en indul. TEL:06 30 32 52 901.
sziasztok. Greta
Greta

Sziasztok!

Mi most kaptunk egy járókát (Maja 4 hónapos), és nagyon bevált. Szerintem azért jobb, mint a szõnyeg, mert könnyû a szélére aggasztani mindenfélét, meg a tetejérõl is lógatni lehet dolgokat. Én kivettem az egyik oldalrácsot, így egyrészt "nyitva a világ", talán nem olyan bezárt neki, másrészt mellé raktam egy matracot, és így én is be tudok mellé bújni. Este meg a nagyágyon van a közös játszás.

Ti raktok kis sapkát a fejükre amikor járókában, szõnyegen, stb. van? Én eddig nem raktam, de a barátnõm figyelmeztetett, hogy ott bizony 2 fokkal is hûvösebb van, õ mindig ad ilyenkor a babára egy nyári kis sapkát.

Greta! Szerinted a masszázsoktató házhoz is jön?

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Laura!
Köszi a sétáltatós tippet!Ma elvittük Gedust és lehajtottuk a "szélvédõjét" Kép a babakocsinak. Eddig minden alkalommal elaludt vagy nyûgösködött, mert nem tudott nézelõdni, most viszont kerek szemmel nézte a fákat, meg a házakat. Nagyon el volt ragadtatva Kép Azt majd meglátjuk, hogy fog-e aludni este minden gond nélkül. MOstanában egyébként úgy szoktam, hogy amikor sirdogál, akkor kiveszem, szopiztatom, babusgatom (jól elkényeztetem) és akkor nem sir annyit a nyûgös napokon sem. Csak kicsit fárasztó félóránként felvenni, etetni. Dehát csináljuk amig birom!

Pocok!
Az nagyon jó lesz, ha felteszed honlapra, kérlek szólj, ha kész, már nagyon várom! :-)

BGabi!
Felhivtam a védõnõt és õ is azt javasolta, hogy menjek nõgyógyászhoz a folyással, mert csak 6 hétig tarthat. Nekem tejsavas hüvelyöblitést ajánlott a doki.
Azt is mondták, hogy nagyon kell vigyázni ezzel a gombával (mert az), mert ez ugyanaz a gomba, amelyik a szájpenészt okozza a kicsinek. És tulajdonképpen bárhol el lehet kapni (fõleg gyermekorvosnál, vagy kisgyerekes családoknál).
Helga

Sziasztok!
Az utobbi napokban nem sok idom volt olvasni Titeket, csak atfutottam - koszonom a valaszokat. Dani az utobbi napokban sokkal sirosabb az azt megelozo idoszaknal.
Ha elalszik a kisagyaban rovid ido utan felriad - vagy azert mert rosszat almodhat (?) - ilyenkor egnek merednek a kis kezei, osszerandul es erre felriad; vagy azert mert puzik es attol. Nalatok volt ilyen idoszak? Lehet valahogy neki segiteni ebben vagy kinovi? Ilyenkor mindig megnyugtatjuk, visszaalszik, de ez csak 5-10 percig tart nala....

Most is felsirt. Mennem kell. Majd meg jovok...
Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!
Ezuton szeretnenk vegre csatlakozni hozzatok. Kisfiunk, Donat, vasarnap lesz 8 hetes. Sokan mar tudjatok itt a tortenetunket, aki nem ismerne, annak roviden annyit, hogy a 7. honapban szuletett meg a kisfiam Helsinkiben(masfel eve elunk Finnorszagban). 1 honapot volt intenziv osztalyon, dec. 28 ota pedig a varosunkban levo korhazban van "hizlalokuran"Kép Azert most jelentkezem, mert tegnapelott vegre elerheto kozelsegbe kerult a hazajovetele, ugy tunik jovo hetvegen mar velunk lesz itthon.KépKépKép Nekunk az elso napok, hetek tehat csak akkor kezdodnek, akkor ismerjuk majd meg teljesen egymast.

A napi programjainkrol annyit, hogy minden nap megyunk be hozza, en van, hogy delelott es delutan is. 3 orankent eszik mar cumisuvegbol, vasarnap ota tanul szopizni. Most mar 10-20 grammot szopik 5 perc alatt (hala istennek es a csodalaots fejogepnek megmaradt a tejemKép), szerdan es vasarnap furdetjuk, altalaban apuci ja es emelett mindent csinalhatunk vele, csak annyi a kulonbseg, hogy bent a korhazban. (es ez nagy kulonbsegKép) Mar nagyon varjuk, hogy vegre itthon legyen, es mi is megelhessuk azokat a csodalatos pillanatokat, amelyekrol ti itt beszamoltok.

Jelenleg 2 kerdesem van, biztos tudtok segiteni.

1. Hasznal valaki kozuletek AngelCare nevu legzesfigyelot? (Mintha Cili irta volna Becsbol, hogy o hasznal) Milyen? Megeri az arat? Mit tud?

2. Ruhameretrol: a pl. 56-os meret mit jelent? 56cm-ig jo kb., vagy hogy 56 cm-es babakra mar jo es a kovetkezo meretig hasznalhato pl. 62-ig?

Koszonom, jo babazast mindenkinekKép
Nyuszimano-anyuka
Nyuszimano

Sziasztok!

Nyuszimanó!
Annyira örülök Nektek, elgondolni sem tudod, milyen ideges lettem, amikor olvastam, hogy kórházban vagy, és hogy "nagy a baj", ami ugyebár azóta nem úgy van Kép Én is kórházban voltam akkor, és csak nyomtatott formában olvastam a történteket, így csak annyit tudtam, hogy valami komoly történt, de hogy mi, azt nem, mert Adri egy másik topicba írta meg. Aztán már otthonról követtem az eseményeket, és végig izgultam veletek ezt a 8 hetet. És most könnybe lábadt a szemem, boldog vagyok, és nagyon-nagyon jó egészséget kívánok, de nem is lesz ezzel gondotok, mert Donát nagyon-nagyon erõs kisember, ez alatt a 8 hét alatt Õ már bebizonyította! KépKépKép
Kérdésedre:
Én Baby Sense légzésfigyelõt használok. Ezzel eddig semmi gond nincs, egyszer sem riasztott tévesen. Sajnos azt a márkát, amit írsz, nem ismerem.
A ruhácskákról szerintem úgy van, hogy addig jó kb, amíg nem lesz annyi centi a baba, ahanyas a ruha. De ez nem törvényszerû, az én kislányom most növi ki a 62-es darabokat, és még közel sincsen olyan hosszú, viszont nagy baba, és kitölti.

Puszi:
Gabi
bgabi

Sziasztok!

Én sem tudtam most az utolsó napokban olvasni titeket, de most már bepótoltam. Minden újonnan csatlakozónak nagyon jó babázást és sok örömöt kívánok a picikéjében.
A járókával kapcsolatban. Mi csak a legnagyobb lányomnál használtuk,mert akkor ugyan még egyszobás lakásban laktunk, de a konyhája akkora volt, hogy bõven befért a járóka is. Ez egy összecsukható, négykapaszkodós darab volt. Nekem ott, a konyhában nagyon jól bevált, a szobában pedig a nagyágyon vagy a földön pléden volt. A második kislányom a földre már csak késõbb került le (mert féltem hogy Anna rásétál) ellenben a mi ágyunkon volt gyakorlatilag mindig (jó nagyméretû ágy szerencsére). Most a Bánk is ott szokott lenni sokat (bár most is a frász tör ki, hogy a két nagyobb nem esik-e rá a nagy dulakodásban). Azért õ a kiságyában is szokott lenni, de azt általában nehezményezi. Nála sem használjuk már a járókát, mint ahogy a kisebbik lányomnál sem használtuk, mivel itt kicsi a konyha. Lekerült a telekre, ahol mindig az aktuális pici baba alszik benne amíg lent vagyunk.

A hõmérõzéshez. Nem jó valóban mindig azzal kakiltatni, mert valóban hozzászokhat. Ha már nagyon nem megy és sok napon át nem sikerült kakilnia, akkor végsõ megoldásként jó. De nekünk bevált a szélcsõ is, és az talán még jobb is.

Az én kisfiam most 11 hetes. Nagyon érdekes idõszakban vagyunk, mert nagyon kiegyensúlyozott, mosolygós, de nem nagyon akar enni. Legalábbis nem nagy mennyiségeket, és nem is sokszor. Ennek ellenére meghízta a heti 215 grammját, tehát nem is aggódom igazán, de ez nekem új, a lányaimnál ilyen nem volt, még amikor fogzottak akkor is ettek, csak legfeljebb sírdogáltak közben. Volt valamelyikõtöknek hasonló tapasztalata?

Sziasztok, jó babázást! Norcsi. KépKépKép
norcsi
Lenti

Gabi!
Koszonom ezeket az oszinte, kedves szavakatKép. Hat valoban nem volt semmi, amin keresztulmentunk, el se hiszem, hogy lassan eltelt 2 honap.
A Baby Sense-rol mar hallottam, azt ajanlja a Madarasz utcai korhaz is, igaz? Csakhogy itt Finno.-ban semmilyent nem hasznalnak, a dokik nekunk a korhazban azt mondtak, hogy semmilyen gepet nem ajanlanak, probaljunk meg vegre gepek nelkul elni. De en megis a total biztonsag meg a magam megnyugtatasa erdekeben szeretnek egyet. A mar emlitett Angel Care-t talaltam csak, de az is megoldhato, hogy otthonrol hozzanak egyet a szulok. Te mennyiert vetted a Baby Sense-t?
Koszi a ruhas infot is, azert kerdem, mert kaptunk egy csomo 50-s ruhat egy koraszulott babas ismerostol, es hat mind kicsinek tunik mar, vagy legalabbis csak 1-2 hetig lesz joKép A mult heten uis 2,5 cm-t nott a szentem. Szoval Gabi, en is hasonloan gondoltam. Nem veszek akkor tobb 56-os ruhatKép

Gabi!
Mit szol a kislanyod a Milano babakocsihoz? Bevalt?

Beja!
Szerintem se add fel a szoptatast. A decemberi Kismama extraban van egy cikk (50.oldalon van, "Harom honapig tanultuk" cimmel), hasonlo az eset a tiedhez. Feltetlenul kerj segitseget a vedonodtol vagy a La Leche Ligatol, mert igen is van ESELYEDKép Van egy Medela altal gyartott keszulek, Szoptanit a neve. Idezet a cikkbol:" A Szoptanit keszulek azert elonyos hasonlo esetben, mert a potlast nem a cumibol kapja a pici, hanem a mellbimbo szivasa kozben, mintegy mellesleg, a vekonyka csovon keresztul. Igy a potlas ellenere elegendo szopasi inger eri a mellet..." A keszuleket az Avent-Medela szoptatasi szakboltban lehet megvenni: 1141, Dorozsmai ut 52. tel: 363-2903.
Probald meg Beja, nalunk Finno.-ban is ezt hasznaljak. Ugy szeretnem, ha osszejonne neked a szoptatasKép

Pusszantas, mara eldugulok. Nyuszimano
Nyuszimano

Sziasztok!

Nyuszimanó: Balu 50cm-vel született, és 7 hetes koráig tudta hordani az 56-os ruhákat, pedig elég gyorsan hízott. Viszont nem sok összefüggést látok a ruha száma és a baba hossza között. Balu mostanság növi ki a 68-as ruhákat, és még csak 62 cm Kép. Bár általában nem is hosszában növi ki õket, hanem a lábfejük lesz kicsi.
Ami engem kiakasztott, az az, hogy 74-esben már alig lehet kapni rugdalózót, csak olyat, aminek nincsen lábfeje. Akkor már inkább valami helyes nadrágot adok rá.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Nyuszimanó, épp tegnap gondoltam rád, mi lehet veletek, lehet hogy át kellene "csábítani" téged is ide. Akkor ezek szerint nemsokára megkezdõdik a boldog otthonlét! Mekkora a kisfiad, amúgy? Az én kisfiam 58 cm, és 62-es ruhákat hord. Bár a ruha szabásától, anyagától is függ. Nálunk pl. van olyan body, rugi, ami még 56-os és viseli, de van olyan is, ami 62-es, és már nem jó.
Mi Baby Controll légzésfigyelõt használunk, ez magyar gyártmány, eddig semmi problémánk nem volt vele: 30000,-Ft.

Danimama,
nekünk a kisfiunk születése óta "tereli a báránykákat". Elég sokat csinálta, fõleg mikor a pelenkázón van, vagy megijed vmitõl. Mostmár nem annyira gyakori.
Anyukák, elnézést az indiszkrét kérdésért: ti hogyan oldottátok meg a fogamzásgátlást? Nekem az orvos a Continuin tablettát írta fel, de ez annyira régi (anyukám is ezt szedte 28 évvel ezelõtt), nincs vmi modernebb? (Kb. 1 év múlva szeretnénk ismét próbálkozni.)

Norcsi, a szélcsövet milyen gyakran szabad használni? Naponta 1x lehet? Vagy inkább lehetõleg ritkábban?
Ma mondjuk nem volt rá szükség, nemrég kellett átöltöznöm. Pelenkázás közben jött az "áldás". De annyi..., azt hiszem ma nem lesz hasfájásKép. Veszek ma egy lottót!KépKépKép

Még egy kérdés:
a babákat egy állandó idõpontban viszitek sétálni vagy, ahogy jön?
Ágci

Kép
Ágci

Nyuszimanó,

mi még 56-os cuccokat hordunk, pedig már 57-57,5 cm Hanga. Bár én azt hittem, hogy nem is lesz szükségünk 56-osokra, éépen ezért nem is volt itthon, csak egy db. A többi mind 62-es, vagy nagyobb. És amikor hazajöttünk, itt álltunk ruha nélkül. Vagyis rávaló ruha nélkül, mert a nagyobb ruhák dõltek ki a szekrénybõl... Úgyhogy el kellett menni a babatukálósba, és venni neki 56-os rugikat. Gyönyörûeket sikerült beszerezni, és nagyon olcsón. Bár már mintha egyiket-másikat kezdené kinõni. Az 56-os badik pl. nem is voltak jók rá. Biztos a pelenka miatt. Viszont a 62-es cuccok ég nagyok rá.

Üdv

Szila
szila

Sziasztok!

Ágci. A szélcsövet sem ajánlott túl gyakran használni mert ahhoz is könnyen hozzászokhat a baba. Én igyekszem hogy csak akkor használjam amikor már más módszerek nem jönnek be.(Ez azt jelenti hogy max. naponta egyszer, de ha lehet még ritkábban.) Nálunk általában nagyon jó az olajos vattával történõ körkörös masszírozása a kis végbelének. Ettõl általában a pukik is könnyebben kijönnek meg néha a kakit is megindítja. Ha nem használ akkor azért a szélcsõhöz folyamodok. Tegnapelõtt pl. a szélcsövezés indította be a kakit, nem kakilt vagy egy hétig (félidõben egy icipici azért volt) és nagyon megkönnyebbült utána. Most azóta naponta többször is sikerült magától, ami nálunk csodaszámba megy.Na lottóztál?Kép Én is megfogadtam a múltkor hogy lottózom, de sajna elfelejtõdött.Kép
A sétáltatással kapcsolatban. Én általában akkor viszem amikor valamilyen dolgom van, de a délelõtti meg a déli séta adott, az ovibamenetel meg az oviból jövetel miatt. Míg még csak egy babánk volt, akkor nagyjából azonos idõpontokban vittem ki. Szerintem ez is általában a napirend része, de nálunk ez azért az adottságainkból adódóan eltérõ mint az elsõbabás családoknál. KépKépKép

Szia: Norcsi.
norcsi
Lenti

Pocok,

én annak idején a gyógyszertári babaápoló cuccokat a férjem keresztlánya (már két éves) nevén váltottam ki a patikában, szó nélkül kiadták. Egyedül a Kvitamint nem tudta a doktornéni felírni neki. De azért én is elkezdek spájzolni. Ma váltottam ki gyógyszertári babaolajat is, mert száraz a kicsi bõre, és a dokinéni mondta, hogy ez jó rá.

Szila
szila

Sziasztok!

Cory!
Szerintem is ez a babaruhaméret egy õrület, én most már csak a szememben bízok, nem pedig arra, ami rá van írva.

Pocok!
Én nem tudtam ezt a gyógyszertári dolgot, de akkor én is bespejzolok. A dokinéni a legutóbb 3 fürdetõt írt fel, lehet, hogy ilyen elõzékeny Kép

Norcsi!
Én még egy gyerekkel is nehezen mozgok, kemény lehet kettõvel. MIt csinálsz a picivel, amíg a nagyot öltözteted az oviban?

Ágci!
Ne is mond ezt a fogamzásgátló problémát, nálunk is gond, én kaptam Pharmatex gelt, de itt egy topicban mindenki szerint kellemetlen csípõs érzés, úgyhogy én ki sem merem prróbálni. Pedig mi is odébb tervezzük a következõ babát.

Jelentem kinõttük az elsõ hordozó autósülést. Ugyan 10 kg-ig jó, és Maja még csak 6,5 kg, de a sok ruhától nem tud benne egyáltalán megmozdulni. Szerintetek a 0-18 kg babaülések milyen típusúak? Mert Maja messze van még az üléstõl, de valamilyet most kell vennünk.

Állítólag jön a meleg! Kép Kép Kép

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!
MIndenhol azt olvasom, meg a védõnõ is azt mondja, hogy az éjszakai etetésbõl ne csináljak nagy ügyet, minél kevesebb zûrrel járjon. De nekem szinte mindig telerakja a pelust, ezért tisztába szoktam tenni. Meg aztán a lámpát is (kicsit) fel kell kapcsolnom, mert különben nehezen boldogulnánk. Ti ezt hogy csináljátok? Azért ugye majd el fogja hagyni az éjszakai evést?

Zsu26!
Voltál már 6 hetes konrollon? Majd mondd el légyszi mi történt, csak hogy tudjam, mire kell számítani a dokinknál!

Üdv mindenkinek,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Nyuszimanó!
Szeretettel üdvözöllek közöttünk! Nem tudom emlékszel-e még rám, én is a friss kismamáktól jöttem ide. Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek! Moncsival együtt nagyon szurkoltunk nektek, hogy minden rendben legyen, amikor hallottuk, hogy megindult nálad a szülés.
Biztos nehéz lehetett neked és most nagyon boldog vagy,hogy nemsokálra otthon lesz a babátok! Már csak onnan is sejtem, mert az én fiam is intenziven volt 5 napig, de alig birtam ki... :-(
Légzésfigyelõ: mi a Baby Control-t használjuk, ez 27 ezer ft volt, és eddig nem volt vele gond (attól eltekintve, hogy az elsõ példányt ki kellett cserélni mert nem érzékelt rendesen, de a cseredarab már tökéletes).

Norcsi!
A mi Gedusunk is 11 hetes és õ sem eszik sokat mostanábabn. Ugyan mérni nem szoktam, de azt vettem észre, hogy nem szopikál olyan sokáig és hogyha valami hangot hall, vagy eltereli valami a figyelmét, akkor nem szopizik tovább, hanem elkapja a fejét, Ugyhogy ne aggódj, bizonyára ez egy ilyen idõszak! :-)

Ágci!
Mi akkor visszük sétálni a babát, amikor sikerül. Van olyan nap is, hogy kihagyjuk.

Pocok!
Tehát a doki csak 6 hónapos korig irhatja fel? Akkor mi is spájzolunk!

Anyukák!
Tudtok-e arról valamit, hogy Cam mózeskosárban szabad-e utaztatni a picikéket?

Zafi!
Én akkor sem teszem tisztába a babát, ha telerakja a pelust, csak akkor, ha átpisili. Állitólag õket nem zavarja a kaki, de a biztonság kedvéért éjszakára mindig Pampers pelenkát adok rá, attól nem pirosodik ki a feneke.
A lámpáról: nálunk van egy szovjet gyártmányú "pislogó" lámpa (olyan, mintha gyertya lenne) és az elég halvány fényt ad, ahhoz mégis elég, hogy lássak szoptatni.

Még egy kérdés: van valakinek hordozókendõje? Ha igen, milyen? Bevált? Mennyit használjátok 1 nap?

Elnézést a hosszúságért! Kép
helga

Sziasztok lányok!

Szila. Nálunk száraz bõrre nagyon bevált a mandulaolaj. Használtuk a gyógyszertári napraforgó olajat is még Annánál (õ az elsõ lányom) és sikerült is jópár kis ruhácskát tönkrevágnunk mert azt az olajat aztán nekem nem hozta ki semmi. Beleette magát a ruhába.Én ezt tudnám nagyon javasolni, nagyon könnyen beszívódik a bõrbe, nem marad az a zsíros érzés. Brrr.

Zsuzsa 73.
Hát még a hárommal. KépKépKép A nagy már ovis, a kisebbik majd szeptembertõl lesz (éppen amiatt, mert a beszoktatás most zûrös lenne, meg többet lenne õ is beteg, na szóval ezek miatt) a kicsi meg 11 hetes. Hát a kettõvel sem volt könnyû anno, de most visszatekintve úgy tûnik hogy sokkal egyszerûbb volt az életem. Bár én annakidején annyit tudtam problémázni eggyel is! Kép Az oviban igyekszünk kevés idõt tölteni, de ha hosszabb ideig kell várakoznunk akkor bizony vetkõzünk. Én nem,mert nekem mindegy, de a két kicsit bizony vetkõztetem, ezáltal az elkészülés még hosszadalmasabb. Nem jó idegnyugtató az biztos. De jön a jó idõ, remélem!KépA nagylányomnak anno nem is volt babahordozója, hanem mikor a kocsit vettük, akkor 3 hónapos volt, rögtön a 0-18 kg-ig való babaülést vettük neki, ami 3 fokozatban dönthetõ is, így nagyon kényelmesen elfért benne. A mienk Dooby (vagy valamilyen hasonló) de már 5 és fél éve használjuk és nagyon bevált. Huzatot már sokat cseréltünk rajta, de olyan mint az új, jól mûködik.

Zafi. Éjszaka eleinte én is ezt csináltam, és akkoriban nekünk is volt kaki minden pelusban, de kicsit késõbb már a te babád is rááll arra, hogy napjában csak néhányszor kakil, nem minden alkalommal és akkor az éjszakát sem kell végigpelenkáznod. Nálunk egyébként Bánk velem alszik, így félálomban is meg tudom szoptatni, és nagyon jól visszaalszunk mindketten a szopi után. Nekünk ez bevált!KépKépKép

Jó hétvégét mindenkinek, sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Zafi: voltam 6 hetes kontrollon, igaz a 7. héten mert akkorra kaptam idõpontot. H. dokinál nagy a nyüzsi, alig van szabad idõpont, ezért jó elõre fixáld le, hogy tényleg a 6. héten legyen. A vizsgálat nem volt semmi különös, bekukucskált és kész, megbeszéltük a szülést, játszott egy picit a babánkkal és elbúcsúztunk. Ja megbeszéltük milyen fogamzásgátló módszerek vannak, melyiket ajánlja, és , hogy ha már nem szoptatok menjek rákszûrésre.

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de én nagyot néztem, mikor párommal ismét engedélyt kapva a dokitól próbáltunk egymáséi lenni. Hát ez nekünk nem megy!!! Mikortól lehet tényleg szeretkezni, hogy a kismamának ne fájjon? Vagy ez megint olyan lesz mint a szûztelenítés???? :-) Bocsi, hogy ilyen direkt vagyok, de sehol nem találok errõl szakirodalmat és személyesen senki sem mer errõl beszélni.

A 6 hetes kis vérzésem a doki szerint menzesz volt, szerencssére csak 1 napot tartott :-) DE: a kislányom nagyon megérezte és ezért kb. 2-3 napig nyûgõs volt velem, nem akart mellbõl enni. A gyermekorvos mondta, hogy gyakran van olyan, hogy a kismama elkezd menzeszelni és az anyatej ize megváltozik és az nem izlik a babának, van olyan baba, amelyik abba is hagyja a szopást. szerencsére nálunk ez nem volt olyan igazi menzesz és csak pár napig nem izlett kislányomnak a tejem. Gondoltam leírom ezt nektek, hátha hasonló okból nyûgösködnek a babáitok.

Kérdés: fürdéskor hogyan fogjátok a babát, hogy ne menjen víz a fülébe vagy hogyan tisztítjátok ki a fülét a fürdés után? A kicsi lányom elég érzékeny és félek, hogy megfájdul a füle, ezért nem tudom, hogy tudnám elkerülni, hogy a víz ne menjen a fülébe.

Kérdés: tele vagyok anyajeggyel, sõt egyre gyarapodnak és egyre furcsább alakúak. Volt hasonló problémátok?

na ennyi kérdés és intimitás után gyorsan befejezem a hozzászólásomat.

Mindenkinek kellemes hétvégét!
zsu26 és a 7 hetes Dorka

UI: Dorka már jól lát, kezdi élvezni a játékait és az ágynemûjén lévõ figurákat, sokat mosolyog az apjára és az idegenekre, de rám feltûnõen ritkábban :-( ezt nem értem (lehet, hogy nagyon hamis a hangom? ) :-)) Egyre többet alszik éjszaka! és természetesen gyönyörû!!!!
zsu26

Sziasztok!

Nyuszimanó! Mi még nem "ismerjük" egymást, de amit leírtál magatokról az nagyon megható. Így ismeretlenül is annyira örülök, hogy Donát jól van és nemsokára együtt lesztek. Biztos fantasztikus baba, ezek a csöppségek olyan gyorsan behozzák a lemaradást. Titeket is csak csodálni tudlak, hogy mindezt végigcsináltátok (bár nem ismerem az elözményeket). Remélem majd elmeséled milyen lesz végre otthon a kis Donáttal.

Helga! Nekünk van hordozókendönk, söt csak az van. 7 hónapja használjuk nap mint nap és imádjuk mind a ketten. Szerintem nagyon praktikus, testközelben van a baba (télen annyira jól melegít!), lehet vele útközben szemezni, beszélgetni. Többféle megkötési mód van, amíg pici a baba hordhatjuk fektetve, késöbb pedig ülve mint a kenguruban, elöl, oldalt vagy hátul kötve. Én a lakásban is használom, ha mindenképpen kézben akar lenni Moira, így magamra kötöm és közben szabad mind a két kezem. Ha utcára megyünk a hidegbe, csak egy pulóvert, sapkát, sálat adok rá, beteszem a kendöbe és magunkra húzom a kabátomat. Több órát használjuk naponta mivel nem szoktunk itthon ücsörögni, de Moirát egyáltalán nem zavarja, aludni is jól tud benne. Én Nandu kendöt vettem a Mini Manóban (XIV. Nagy Lajos király útja), kb. 6000 Ft mérettöl függöen. Itt a babanet nyitólapján is olvashatsz róla.

Pocok! Tetszett, amit Mankáról és Oliverröl írtál!

Cappuccino
cappuccino

Sziasztok!

Nyuszimanó! Elvileg a számozások azt jelentik, hogy az adott centitõl a következõ méretig jó a babára. De tény, hogy sokszor el vannak számozva a ruhák. A legegyszerûbb, ha a vásárláshoz viszel magaddal egy már használt darabot, és ahhoz méred azt, amit vennél.

Kendõ: Én használom, és nagyon szeretem. Akár egy egész napot is el van benne a gyerek, és a derekam se készül ki, nyáron még kirándulni is ezzel voltunk az erdõben. Pedig Bori már 18 hónapos, és 10 kiló körül van. Nagy cula.
Ja, arra is tökéletes, hogyha nyûgös, akkor felkötöd magadra, és ott megnyugszik. Így simán tudsz mást is csinálni, pl. házimunka. Viszont bevásárláshoz szerintem kényelmesebb a babakocsi, fõleg ha már nagyobb a baba.

Ülés: A 18 kg-os ülések már mind rendesen ülõsek. Szóval, pici babának nem ideális. Az nem megoldható, hogy amikor betetted a kocsiba, akkor leveszel róla valamit?

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

A hordozókendõt a kicsi milyen idõs korától lehet használni? Vagy nincs megkötés?

Zafi, az éjszakai etetésnél mi sem kapcsolunk villanyt, csak a kislámpa ég. Mondjuk egyszer kell nagyvillanyt kapcsolni, mert mérjük. Viszont tisztába én is csak akkor teszem, ha átpisili.

Szila
szila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?