Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hú, de fájnak a lábaim egész nap...Időváltozás lesz, és mindig ez okozza a kellemetlen szaggatást. Meg egész nap mászkálás volt: suli, bevásárlás, rokonlátógató. Egyetlen pozitívum, hogy kaptunk nagymamámtól egy szép bükkfa komódot, abban fogjuk tárolni Luca ruhácskáit.

Kedvesem tegnap meglepett a Szoptatás című könyvvelKép. Nagyon örültem neki, és igazatok volt, hogy első babát váróknak nagyon hasznos! Csomó jó dolgot olvastam benne.

Leone!
Hát, azért nekem abban a 104 cm-ben talán más is benne van Kép. Nem vagyok nádszálkarcsú, de most már a pocakom tényleg jó nagyot nőtt, lehet, hogy akkor termetesebb, mint ilyen korban szokott lenni. Én is csak rábeszélni tudlak a 3d-re! Ha előre szóltok, akkor semmi olyat nem fog mutatni, amiből kiderülne a babóca neme. Mi tudni akartuk, meg is kaptuk a választ, de a videón nem vettük volna észre magunktól.
Egyébként köszönöm, jól vagyok, bár eléggé hamar ki szoktam fulladni mostanában, és az alvással is gondjaim vannak (mint az a mostani hozzászólásom időpontjából is látszik Kép). Persze én sem vagyok már fürge, bár a torna sokat segít.

Mariann!
Szép nagy babára számíthatsz akkor, hiszen még biztosan gyarapodni fog az elkövetkező időkben!

Móni!
Nagyon szépek a képeid, főleg az esküvői fotók olyanok, mint egy magazin címlapján szereplő párocska Kép. Jól mutattok együtt! Én mindig kalcium pezsgőtablettát szoktam inni, ha ég a gyomrom, és eddig nagyon bevált. Ráadásul kalciumból sosem elég.

Gabi!
Hajrá!!!

Na, megpróbálok aludni egy kicsit.

Jó hétvégét mindenkinek!

Brigi (28+1)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok,
csak egy percre ülök a gép elé mert elalszom, csináltam én is albumot a profilomban van a címe, még hiányos, de lesznek igérem pocakos képek is.
Karmen, jól vannak már a lányok, de nagyon rossz volt ez az influenza nyavaja majdnem három hétig tartott. Anya jött volna föl a hétvégére, de most meg ő lett beteg mi meg felváltva visítottuk a sógornőmmel, hogy nagyon szeretjük, de most inkább maradjon otthon és gyógyuljon meg mert nem akarok még egyszer ilyen 3 hetet.
Kirmon, megnéztem a képeket, igazán gyönyörűek, csak úgy sugároztok, na persze az a mosoly sem semmi a pocaklakótól volt kitől örökölnie a mosolygósságot.
Léna,
mi a helyzet a manóval lustálkodik még? Nem tudom ki mondta a talin, hogy egy nyugis időszak után jön a mocorgós, de igaza volt mert Juli/Andris is beindult ma.
Na jó éjt mindenkinek,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Rita,
Előre is köszi, hogy megkérdezed a szülésznőt.

Szamoa, Darla,
Tudjátok már, hogy fogják hívni a babócát?

Móni,
Igazán jól sikerült esküvői képeitek vannak. Kép
Nekem már az elején feltünt, hogy egy napra vagyunk kiírva. Szupi jó, ha tartjuk a papírformát épp egyidős fiaink lesznek és ráadásul hivatalos ünnepnapot is akarnak csinálni a szülinapjukból. Kép

Szilvus,
Én azt hallottam, hogy csak az Anyuka súlyának van köze a baba születési súlyához, az Apukáé nem befolyásolja azt.

Tünde,
Mi van a fogaddal? Javulgat?

Mariann,
A bababútor egy részét már korábban összeszereltük. Nemsokára kész a babaszoba. Akkor majd teszek fel képet róla.

Léna,
Hogy van a pocakod?

Mi lehet Kittyvel? L.Kata is már betöltötte a 40. hetet. Róla sem tudunk. Remélem jól vannak és már babáznak mindketten.

Üdv: Humi

Egy újabb táblicsku:

Kép

Kép
humi

Sziasztok!

Jó reggelt!
Képzeljétek, tegnap végre láttam a kolléganőm 5 hetes kisfiát. Gyönyörű baba. Én már korábban is mentem volna, csak elég nehezen rázódtak bele az otthoni életbe, és nem akartam zavarni. Nem tudtam betelni ezzel a kis csöppséggel. Egyébként terveink szerint jó barátok lesznek Tomival, mert közel lakunk egymáshoz, így majd járhatunk együtt sétálni.

Mindenkinek köszi az érdeklődést a fogaim iránt. Igen, tegnap voltam a fogorvosnál: harmadszorra is betömte az első fogamat. A mellette lévő tegnap már nem nagyon fájt, csak kicsit érzékeny. Megbeszéltük, hogyha bármi van, szólok. De én nagyon bízom benne, hogy meggondolná magát, mert a gyökérkezelést tényleg kihagynám.

Szilvi!
Sajnos ezt már nem lehet a szülés utánra halasztani. Egyébként én már okt.vége óta járok a dokihoz, és dec. elejére már kicserélte az összes régi tömésemet (15 db-ot)+ az egy darab koronámat. Azóta hol begyullad egyik-másik fogam, hol meg kiesik a tömés valamelyik elsőből. Szóval én nagyon remélem, hogy a szülés után már nem kell mennem végre. De úgy csak nem maradhatok, hogy nincs az első fogaimban tömés. Így is ki voltam akadva, mert csütörtökön így kellett mennem CTG-re. Mondtam is itthon, hogy majd magamra rakok egy táblát, hogy mennyit költöttem fogorvosra, ne higgye senki azt, hogy igénytelen vagyok, azért lukas az első fogam. Most megint merek mosolyogni. (Egy ideig...?!) De azért most már nem búcsúztam el hosszú időre a dokitól, mert az eddig nem jött be.
Azért remélem, hogy most már tényleg nem ezzel kell Titeket fárasztanom.

Brigi!
Már én is gondolkodtam, hogy meg kéne venni azt a könyvet, bár van egy adag szakirodalmam, amiben elég sok minden van írva a témáról, azokat már áttanulmányoztam.

Rita!
Megnéztem az albumot! Gyönyörűek a gyerekek! Juli/Andris is.
Örülök, hogy meggyógyultatok!

Tényleg jó lenne már tudni valamit Kittyről és L.Katáról!
De az én "párom", Ladányi Kata se jelentkezett kedd óta! Vele mi lehet? Jó lenne tudni.

Mi lesz a hétvégi programotok?
Ma megyünk Budaőrsre a babaülésekért, holnap meg az Anyukám bécsi fánkot süt.
Mindenkinek jó hétvégét kivánok!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Gondoltam benézek, van-e új üzike. Mit csináltok ti éjfélkor és később a gép előtt? Mikor alszatokKép Kép Kép

Én is megkaptam a szoptatós könyvet, és szerintem is hasznos!

TEgnap 2,5 ü. ásványvizet+ 2 csésze tejet,+1 pohár gyümilevet ittam( amire emlékszem) Mint egy Szaharában tévelygő teve! És este is még ollllyan szomjas voltam, de nem mertem többet inni, mert akkor a wc-re ágyazhattam volnaKép Nem vagyok lázas, de olyan melegem van állandóan, hogy már nehezen bírom. Normális ez? Aszongyák, innen(6 hét van még hátra) kevesbbet kéne inni, mert vizesedés lehetséges, de én úgy érzem, hogy szomjan halok. Van valami ötletetek?

ha minden igaz, ma megvesszük az anyagot. S ha kész minden, készül az album!!!!

Rita, nagyon helyesek a gyerkőcök!

Humi, ha van egy kis időd, átküldenéd a linkeket a mail címemre( a profilomban van). Úgy felcsigáztál szerdán, és ollllyan bosszús voltam a dokik közönyössége miatt, hogy gondoltam én is kiokosítom magam ( a Te segítségeddelKép )

A fogfájással kapcsolatban annyit, hogy tegnap többen is írták, hogy valami nincs rendben. Az én ínyem is jól begyulladt, s párom is panasszal telve esett haza, hogy fáj a foga. Nálam ma már minden ok, remélem nálatok is csak a múlté a rossz érzés!

Mi kicsit még újítgatunk, javítgatunk a lakáson- az elmaradt, elodázott apróságok pár év alatt, melyek már eléggé besűrűsödtek - , de pihi is minden mennyiségben!

Jó hétvégét mindenkinek!
Pussz

Kriszta
móki

Bocsi, úgy belejöttem az írásba, hogy nem a "Móki"-t véstem alá. Szóval én voltam az előző hozzászóló, böcsületes nevemenKép Kép

Móki
móki

Sziasztok!Kép

Mó-KrisztaKép
Együttérzek, bennem is 1 kiskacsa veszett el, a napi 3 liter víz normális volt....Igy a vége felé sajnos valóban oda kell(ene) figyelnünk, már 2x bevizesedett a bokám, s amellett,hogy randa 1 látvány, bizony fáj is. Igy kb. már 2 hete napi 1-1,5 liternél nem fogyasztok több folyadékot (ebben benne az ásv.viz, s tea, a reggeli kakajjó, valamint a leves folyadéktartalma is...) Szóval: húzogasd csak a strigulákat, poharanként. Ha nagyonnagyon nem birod, rágcsálj el 1 almát (nekem bevált...).

Humi
Csak nem....Kép Olyan kis keskeny a csípőm, macerás lenne egy nagy babát kipréselniKép

Karmen
Igen, irtad Orsika buksija 8,8-as voltKép Dokibácsi szerint már nem nagyon növexik. MeglátjukKép Őnagyságának jó pihit a hétvégéreKép

Tündi
SzegénykeKép Csak normalizálódik a helyzet a szádban, ha megvan a baba. Úgy látszik Ő az, aki "kieszi" a fogaidat. Kitartás. Lényeg, hogy ne fájjon!

Hétvégén pihenés 1000-el. Most végeztem a porszívózással, felmosással, bedobtam egy mosást is. Párom aksit szerel a kocsijában. Délután Öcsém szülinapi "zsúrja": negyed évszázados lett a drága, megyünk tortát falni. Feketeerdő. Nagyon szeretemKép

Sziasztok!

Szilvus
36+1
szilvus

Kriszta! Én is min. 3 litert ittam amig a doki azt nem mondta hogy terheseknek max. 1,5l folyadék levessel, mindennel együtt. Ja és nem vizesedtem csak nagyon hiztam akkor.

Rita! Örülök hogy jobban vagytok, én is ettöl félek hogy ne kapjunk el semmit. Bár ha megint ez lesz kedden a rendelöben ami most is volt én tuti nem maradok ott.

Humi! Hát nem tudom, Orsi nem lett nagy baba pedig én 21kg hiztam. Már csak 7kg plusz van rajtam Kép érdekes mert eszek rendesen.

tettem fel filmet netre, Orsi fürdik.
http://web.axelero.hu/amina512/orsi.zip

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

KarmenKép Kép
És most mit csinál a Leányzó? Alszik?
A 21 kilóból már csak 7? Hát ez nagyon jó hir!Kép Az meg leszalad gyorsanKép
Nézném Orsit, de nem nyitja...

Olyan csúnyák tudnak lenni a "kedves" ismerősök, amikor azzal bíztatnak, hogy "úgyis rajtad marad majd egy csomó kg, úgyis jó széles marad a csipőd, stb..".

Szilvus
szilvus

Karmen!

Gyönyörű a kiscsajszi!!!
Nagyon jó az mpeg amitt feltettél, igaán jó volt nézni (baromira rámtört a nosztalgia, hogy már én is akarok - megint - fürdetni ilyen pici babát, de tudom kitartás, már csak két hónap)
goczane

Sziasztok!

Köszönöm figyelmeztetést, ezek szerint nem hiába aggódnak a sok innivaló miatt. Ma almát és grapefruitot ettem sokszor a szomjúság ellen! Még egyszer köszönöm a segítséget és megerősítést!

Karmen, Orsi gyönyörű és csuda nyugodt baba! A párommal moziztuk végigKép

Szilvus, ez tényleg "muris", hogy az ismerősök mintha nem is nekünk drukkolnának, hanem a plusz kilóknak, vizesedésnek. (Na, vizesedsz már? Még nem? Majd fogsz! Kép BRRRRR! Na, mennyit sikerült híznod? Csak ennyit? Majd ezután! Kép Kép )

Az a lényeg, hogy apáknak így is tetszünk, 50 v. 88 kilósan, és boldogok vagyunk a manócskákkalKép

Kriszta
móki

Miért nem lehet sokat inni a terhesség alatt? Én is olyan vagyok mint egy kis kacsa, állandóan szomjas vagyok.
darla

Sziasztok! Kép Kép

Itt vagyok.
Réka 16-án hétfőn 19.50 -kor megszületett. 3200 g 49 cm és csodaszép.
Most csak röviden írok, mert ma jöttünk haza, és a gyerekek is nagyon igényelnek, szóval bele kell rázódni az új helyzetbe.
Hétfőn befektettek, de szerencsére teljesen spontán du. 5-kor megindult a szülés és 7.50-re meg is lett Réka. Gátvédelemmel szültem, az orvos el is csodálkozott,hogy milyen puha a méhszájam.
Ezt csak azért írom, hogy a málnalevél tea és a homeobogyó szerintem csodát tett. Szedjétek!!!!!
Nagyon könnyű és szép szülésem volt.
Részletesen leírom majd a szüléstörténetet ,ha lesz egy kis szussznásnyi időm. És persze teszek fel képeket.
Most igyekszek egy kicsit visszaolvasni,hogy kivel mi van.

Kitty
kitty123

Szia KittyKép

Gratulálok Rékához. KépKépKép Tudta ő, hogy mikor érkezik a pillanat, amikor ideje megszületnie, mielőtt macerálnák miatta. Nagyon rendes kislány. Az is tök jó, hogy sikerült gátvédelemmel, első kettőnél hogy volt?

Szüléstörténetet várjuk!

Addig is minden jót, és ok tejcit! Esetleg kérhetnénk fényképet?

Kép

Mariann
tmarianna

VÉÉÉÉÉGRE!!! GRATULÁLOK!!Kép Rékababázzál, s várjuk a hireket RólatokKép

Móki
Jaja, már megtanultam nem foglalkozni ezekkel a jótanácsokkal.

Darla
a terhesség végén (főleg) sajnos szervezetünk megköti a vizet. A hormonok miatt...

Szilvus
szilvus

A babához gratulálok!
Most már folyamatosan jönnek majd a babocák, hihetetlen, hogy elrohant az idő!

Szilvus!
Irtam neked!
darla

Sziasztok!

Kitty, örülünk nektek, én tegnapra tippeltem, hogy hazamentekKépNagy gratula nektek.A tesók hogy fogadják?

Karmen, édes a lányotokKép

Rita, Humi, tegnap meg tegnap előtt igen aktív volt, csak úgy rugdosta a gyomromat, de nem bántam, mert végre éreztem, hogy gyakorlatozik.
Viszont ma most ültem le először, mert ebédet főztem, meg sütit sütöttem, és most végeztem mindennel, és biztos azért mert talpon voltam végig nem nagyon éreztem őt.Ellenben a derekamat... Kép

Azt hiszem megyek is, mielőtt kikapok apától, mert már rég ágyba parancsoltKépLehet, hogy akar vmit?Kép
De azt hiszem inkább csak aggódik.

Mindenesetre puszi mindenkinek, és jó éjt, Léna

Jaaaaaaaaaaaaa, még akartam vmit, igaz kicsit off, de hátha érdekel vkit: aDM-ben meghosszabították a bababónuszt, ami abból áll, hogy csak be kell vinni a születési ak. fénymásolatát egy üzletbe, és ott kitölteni egy jelentkezési lapot, és küldenek cserébe egy kupon gyűjteményt, idén nem tom mennyiért, tavaly 15000Ft-ért adtunk kupont, mindenfélére volt benne, de elsősorban babápolási cikkekre meg pelusra.Egész évben lehet rá jelentkezni.

Na most már tényleg puszi, mert lebuktam, hogy itt ülökKépLéna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Gratulálok Rékához !!!!!

Hát mi még egyben....szerdára ígérte a doki a vizsgálatot, de amikor meglátta a ctg-met azt mondta, meg nem vizsgál, mert aznap megszülök!(?)
Jövő péntekre (27-e) mondta, hogy reggel 8-kor találkozunk, és így vagy úgy, de szülünk (Peti császár volt).
a pocim azért keménykedik, de már két napja nem fáj. Előtte voltak valami jóslófájás szerűségek...
Most szervezem a fiúk addigi életét, anyu jön péntek reggel Petizni, főz finomakat nekik a hétvégére, este itt találkozik munka után a 4 nagyszülő Csabit várni.
Most az a gond, hogy úgy volt megbeszélve, hogy váratlan szüléskor a Csabi szülei jönnek (közelebb laknak, mobilabbak) de anyós taknyosodik. Azt mondta még nem nagyon, de érzi....hát most nem hiányzik egy betegség....csak apu meg beszámíthatatlan hogy éjjel hogy reagálja le, ha ide kell jönnie. Sajnos elég ideges típus, néha semmi baja, néha nem is tudom mit írjak milyen sajnos...
(de amúgy értelmiségi, vezető beosztású, nincs káros szenvedélye)...szóval, ha nem sos szülünk éjjel, akkor csabi megy anyuért.....

Na, most azért inkább vigyázok magamra, húzzuk ki péntekig, mert az egy jól kiszámítható fix dolog.....

Puszi, mert peti végre elmegy aludni úgy néz ki.
Azt azért leírom,, tegnap itt volt anyu, mit össze ettem:
Anyu hozott egy kis friss finom ropogós kenyérbucit. Szerintem nem volt nagyobb, mint egy jól megtermett méretes zsömle, bár anyu a párját maguknak (3-an vannak) reggelire vitteKép Hozott finom friss tarját. Na csak megettem a bucit a tarjával. majd készült Petinek a sültcsirke...abból is elrágtam vagy másfél combocskát....majd készítette a töltött-rántott gombába a tölteléket: fini füstölt Pick májast hozott.....két zsömléve nyammogtam egy "picit"
elkészült a töltött óriásgomba (akkora mint egy gaefruit) abból is megettem kenyérrel másfelet. Kicsit később a szilvásgombóc, abból csak kettőt. Ez volt 16.00 és 19.00 között kb. Aztán elmentem fürdeni 21.00-kor, (ilyenkor relaxálok, olvasok, nasizok), maradt egy "kis" májas három szelet kenyérrel beküldtemKép

Csabi ki volt akadva......hát igen, most törlesztem azt a három hónapot november-január amíg este 5 után nem ehettem semmit még teát se ihattam, mert éjjel kijött. Mint kiderült (saját diagnózis) a kisasszony nyomta a buksijával a gyomorszájamat, meg szerintem az epevezetéket, mert h egy negyed túrórudit ettem meg, az is kijött.....megfordul, és elmúlt.
Híztam is gyorsan x kilótKép most 12-nél tartokKép

Pocis kép a profilombanKép

Puszi: Ladányi Kata

ui: most lett kész a tejszínes csirkém krokettel, megyek fürdeniKép
LadányiKata

Sziasztok!

Kitty hatalmas gratula Rékához. Már annyira izgultunk miattatok. Sok finom tejcsit kivánok. És én is várom a szülés történetet.

Én jól vagyok, ma főzetm holnapra, és szerintem marad belőle még keddre is.
Holnap megyek CTG-re, remélem minden rendben lesz.

Derekam az fáj, és a hátam is fájt ma. Keményedések nem nagyon vannak. Kedden jön a hidegfront.
Itt vannak rólam mai képek.

http://www.babanet.hu/album/albumimages/1402/31850.jpg
http://www.babanet.hu/album/albumimages/1402/31851.jpg

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Én már megint fenn kukorékolok. Pedig tegnap már 8-kor majdnem leesett a fejem a fáradtságtól. Azért húztam 10-ig, de hiába. Csak nem sikerült tovább aludni. Talán kicsit később még visszaalszom.
Megjártuk tegnap Budaőrsöt! Nagyon klassz idő volt, nem volt nagy forgalom, úgyhogy nagyon jó volt utazni. A párom is nagyon élvezte a vezetést, teljesen megnyugodott a heti rohanás után.
Budaőrsön voltunk az Ikeában is, körülnéztünk, vettünk 1-2 apróságot + egy faládát játékoknak. Fenyő a kerete + a teteje, az oldala farostlemez. Kitaláltuk, hogy a farostlemezt bevonjuk a repülős tapétával, úgy rakjuk össze. A tetején meg akár ülni is lehet. Majd varrok rá ülőpárnát.
Nagyon örültünk neki, mert itt hiába kerestünk valami normálisat. Elhoztuk a két autósülést + a csecsemőszéket is. Sőt a berátnőm még talált néhány apróságot (babamamusz, előkék stb.). Szóval nagyon jól sikerült az út, este 6-ra értük haza.

Kitty!
Gratulálok Rékához! Nagyon jó, hogy ilyen könnyú és gyors szülésed volt. Várjuk a képeket! Minden jót otthon!

Szilvus!
Milyen volt a szülinapi buli? Én is imádom a feketeerdő tortát. Én Budaőrsön Sacher-tortát ettem (meg egy kis ilyet meg olyat), az is nagyon jó volt.

Karmen!
Jó, hogy ilyen gyorsan mennek le a kilók.
Megnéztem Orsit, ahogy fürdik. Nagyon édes. Látszik, hogy élvezi.

Szilvus! Móki!
Szerencsére én kevés ilyen "jóindulatú" ismerőssel találkozom. A munkahelyen is csak egy távolabbi kolléganő tett pár hónapja "kedves" megjegyzéseket, őt azóta elkerülöm (nem nehéz, mert a terhesség eleje óta táppénzen vagyok). Amúgy meg igyekszem az ilyenekkel nem foglalkozni. Én tudom, hogy a terhesség után úgyis le fogok fogyni, szebb leszek, mint valaha.
Amúgy most 1-2 hete az én lábam is elkezdett vizesedni, pedig nem sokat iszom. De olvastam én is, hogy ilyenkor a szervezet visszatartja a vizet. Csak azt nem tudom még, melyik cipőmben megyek 28-án a színházba (ha még aktuális lesz), mert most a kissé szétmállott edzőcipőm igazán kényelmes, a csinosabbak igencsak szorítják a lábamat. Esetleg nézek egy nyári papucsot...!

Ladányi Kata!
Jó, hogy hallok már Rólad! Akkor szerintem biztosan meg fogsz előzni engem. Mert az én Tomikám semmi jelét nem mutatja, hogy meg akarna születni.
Amúgy egyáltalán nem híztál sokat! (Bár nem semmi, amit sikerül egy nap megenned). Én most kb.16-17 kilónál tartok (remélem, nem többnél, mert néhány napja nem álltam a mérlegre). Bár azzal magyarázom, hogy a szervezetem megköti a vizet. A tegnapi Sacher-tortától biztos nem hízhatok...?!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Mi ma a szüleimnél ebédelünk. Anyu bécsi fánkot süt. Abból is muszáj lesz enni. Még jó, hogy hétközben nem nagyon eszem sütit, mert akkor 30 kilót híztam volna.

Mindenkinek további szép álmokat és kellemes vasárnapot!
PTünde
ptünde

Kitty! Nagy gratula! Ha majd lesz egy kis idöd várjuk a részleteket na meg a képeket!!

Szilvi, nem du. többet van fent, de elvan a kiságyban. Most is 1 órája nyitva van a szeme, azt hittem már elaludt, de amikor odatekintek látom hogy nézelödik. Nagyon örülök hogy ilyen nyugodt, tényleg nem erre számitottunk mivel a pocakomban folyton rugkapált, azt hittük nyügös baba lesz.
Letölteni nem tudtad vagy kicsomagolni nem ment a film?
A kilokrol. Nem fogyozok, csak ugy lement. Igaz a szénhidrát diétára még figyelek, bár kissé néha bünözök. Sajnos a fenék, csipö maradt nagy, ahhoz több idö kell.

Darla! Mert terhesen a vizháztartás megváltozik, a szövetekben lerakodik a viz. Amugy nekem is ez volt a legnehezebb nem inni sokat.

Léna! Köszi, én nem hallottam erröl a kuponakcióról.

Gabi! Biztos hogy csak 1 baba?? ilyet még nem láttam hogy lehet valakinek ekkora pocakja? Én járni se tudnék vele. Kép

Kata!Jo étvágyad volt Kép

Orsi nevében is köszönjük a dicséreteket.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Kép

Karmen Kép
Megnéztem Orsit fürdés közben Kép Úgy láttam, hogy élvezi Kép Nagyon szép baba. A dokinénivel meg ne foglalkozz! Szépen gyarapodik!
Milyen pohárból itatod? Csőrös pohárból?

Kitty Kép
Gratulálok Rékához! Kép Annyit izgultunk értetek! Kép Várjuk a képeket és a beszámolót! Kép

Kirmon Kép
Nagyon szép pár vagytok! Kép Aranyosak a bunyós-Bazsó képek! Kép Sportember lesz Kép

Móki Kép
Lábgörcsre én felugrok, és megpróbálok ráállni. Ez van éjszaka. Nappal, ha otthon van a párom, akkor Ő maszírozza ki a görcsöt belőle. Újabban éjszaka a felkarom is begörcsöl...
A napi 2,5 liter folyadékot én is megiszom, és ha megyünk is valahova vinnem kell egy kis vizet. Dagad nekem is a bokám 2 napja, erre a házidokim nagyon kedvesen "megnyugtatott", hogy van akiben 10 liter víz is felhalmozódik a terhesség végére. Kedves, nem?

Rita Kép
Nagyon aranyosak a gyerekek Kép

Szilvus Kép
Úgy látszik, hogy tegnap torta-nap volt Kép Nagyon finom Váncsa-féle almatortát ettem tegnap Kép Anyuék ismerőse hozta Kép
És pénteken ebédre elkészítettem a rakott krumplit Kép
A "kedves megjegyzések"-ből a munkahelyemen én is kaptam Kép Túl sokat híztam, nem tudok majd lefogyni, nem fogom kibírni a 3 évet itthon, mert depressziós leszek,minek eszem édességet, stb.....csupa kedves megnyilvánulás az amúgy is érzékenyebb kismama-léleknek.

Gabi Kép
Óriási a pocakod, nagyon tetszik! Kép Hogy bírod még? Én már most érzem, hogy húz előre....nem csodálkozom, hogy fáj a derekad. Együttérzek.

Tünde Kép
A sportcipő még kényelmes, de engem is szorongat már a félcipő, és a csizmám is kezd Kép Félek, hogy a végén csak a papucs lesz kényelmes, de azzal még nem lehet kimenni az utcára.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült......megyek, mert reggeli tornázik Nándikám Kép

Üdv,
Pumukli
32+4
pumukli

Sziasztok!
Kitty!Gratulálok Rékához!
Szilvus, pocitársam!
Most jöttünk az uh-ról:BPD: 91,9mm Súly:2800-3000g
Azt mondta a doki, hogy akár most is megszülethetne, mert teljesen érett a picikém.C:2100 v 1100(nem mondta pontosan)
Haskörfogatom:99cm.Én még nagyobb súllyal születtem (4450g-mal,57cm-rel)és nálunk is a párom koraszülött volt.Szerintem egyszerre fogunk szülniKép
Rám még feljön a bakancsom, szerencsére.
További jó hétvégét mindenkinek!
F Kata 36+5 (még 23 nap)
filep_katalin

Karmen,
nagyon edes ahogy furdeted a kiscsajt! Kép

Kitty,
nagyon orulok, hogy mar babazhatsz. A szules tortenetet varom en is es persze ha lesznek kepek, akkor azt is. Minden jot es sok tejet kivanok nektek!

Brigi,
jossz holnap az elokeszito tanfolyamra? A te dokid fogja tartani. Kép

Meg csak a 33. hetben vagyok, de neha ugy tudok szenvedni, hogy nemigaz. Reggel ha vissza szeretnek aludni, akkor van hogy sehogy sem jo, mert elkezd fajni a hatam. Estenkent pedig mar akkoranak erzem a hasam, hogy szinte gurulok, nem is megyek, pedig egyaltalan nem nagy a hasam. Na meg manokam is olyan helyre tud neha rugni, hogy felugrom. Kép Szerintetek ez normalis, vagy tul koran szenvedek ilyenektol?

Eszty 33+6
eszty

Pumukli, Eszty! Köszönjük.

Pumukli! vettünk csörös üvegpoharat, de nem a csör részénél iszik, könnyebben ment neki a sima peremén. Ezt is lehet sterilizálni azért jó.

FKata! Szép erös baba lesz, de azért még nöjjön egy kicsit. Föleg ilyenkor erösödik a tüdejük.

Eszty! Én is igy szenvedtem, ugy látszik ez elég tipikus a végén. Normális igen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

F BeaKép
filep_katalin

Sziasztok,

Kitty,
Nagy-nagy gratula Rékához! Kép Hogy fogadták a lányok az új családtagot? Ha lesz egy kis időd írj majd a történtekről részletesebben, mert nagyon várjuk!

Karmen,
Nagyon szépen mennek le rólad a kilók. Kép
Én eddig 7 kg-nál tartok, de azt hiszem még ezután jön a java. Amúgy is jó sok plusszal kezdtem és jó lenne ha nem jönne rám túl sok kg. Bár az egész súlykérdés most valahogy nem igazán foglalkoztat, más a fontos. Kép
Orsi nagyon aranyosan fürdik. Látszik rajta, hogy élvezi Kép ,gyönyörű baba!!!

Léna,
Köszi a DM infót.

Ladányi Kata,
Ezek szerint már nektek is nagyon közeledik a nagy nap. Biztos kihúzod péntekig. Majd drukkolunk.
Az nem semmi mennyiség amit tegnap megettél. Kép

Gabi,
Hogy vagytok? Hatalmas pocid van. Egy kicsit irigyellek miatta, bár nem lehet könnyű mozogni vele.

Rita,
Aranyosak a gyerekek a képeken.

Móki,
Küldöm majd az irományokat. Nem felejtettem el csak meg kell még keresgélnem Őket a gépemen, ami igencsak telis-tele van mindennel.

Humi

...és az aktuális baba táblázat:
Kép
humi

F.Kata, F.Bea!

Nem akarom kivenni a kezetekből a táblázat készítését ha ti akarjátok csinálni. Azokat is ti csináltátok eredetileg amiket én rakosgatok fel, csak a felbontásuk és színük lett módosítva az olvashatóság miatt és persze az aktuális frissitéseket írogattam bele. Tényleg nem akarok belekontárkodni csak segíteni akartam. Írjátok meg mi legyen ha akarjátok csinálom tovább ha inkább ti csinálnátok szívesen lemondok róla!
Ja és persze akár így akár úgy, nincs harag, ugye?! Kép

Üdv: Humi
humi

Dehogyis!!!Írtam neked emailt Humi!
KépKépKép
Úgy látszik egyszerre írtunk.Kép
F Bea
bijuka

Kép
bijuka

Kép
bijuka

Ígérem, ma már többször nem teszem felKép
Remélem így már tetszik mindenkinek!
Sziasztok!Nem is zavarok tovább.
F Bea
bijuka

Sziasztok!

Kitty!
Nagyon-nagy GRATULÁCIÓ Rékához!!! Már alig vártam, hogy jöjjön valami hír felőletek! És az meg külön jó, hogy gátvédelemmel sikerült szülni és ilyen rövid idő alatt. Vigyázzatok magatokra és én is sok tejcsit kívánok!

Ivás: engem mindig ellenőriz a védőnőm (mármint csak szóban), hogy mennyi folyadékot fogyasztok. Bár egyáltalán nem vizesedek, és ráadásul én is megállás nélkül szomjas vagyok és mindig melegem van. Nekem azt mondta, hogy a napi 1,5 literbe legyen benne a gyümölcs, a capuccino, a tea, a leves, szóval minden... Hát, én ezt még sosem tartottam be Kép.

Ma voltunk a MegaToys újpesti üzletében (nincs túl messze tőlünk), azzal a felkiáltással, hogy csak nézelődünk. Persze ebből az lett, hogy csomó apróságot megvettünk (esővédő a kocsira, textilpelus, körömvágó csipesz stb.), és jó sok pénzt otthagytunk. El sem merem képzelni, hogy mi lesz velünk a nagy MegaToysban...Kép.

Eszty!
Megyek holnap mindenképpen, most már duplán kíváncsi vagyok, hogy Sóvágó tartja. Kedvesem is el akar kísérni, de nem tudom, hogy bejöhetnek-e az apukák. Remélem igen.

Karmen!
Most néztem meg Orsikát! Nagyon-nagyon aranyos és nyugodt Babuci. Irigykedem ám!

LadányiKata!
Megnéztem a pocis képed, és utána el sem akartam hinni, hogy ennyi minden belédfér. Hová? Én is tudok össze-vissza enni, de azt hiszem ennyit még nem sikerült ilyen rövid idő alatt Kép.

Gabi!
Hatalmas a pocakod, még én sem láttam soha ilyen nagyot. Biztos kényelmetlen lehet már az alvás és még jó néhány tevékenység. Viszont nagyon vékony vagy a képeken, pocak nélkül igazi nádszál Kép.

PTünde!
Nekem is voltak itthon mindenféle könyvek és az LLL több kiadványa is, de ez a szoptatós könyv mégis hasznos. Valahogy összeszedettebb, jók az illusztrációk, könnyen használható. Megnyugtató érzés, hogy itthon van.

Megyek vacsizni.

Üdv,
Brigi (28+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok,

csak a vízfogyasztásról gyorsan. A szülés előkészítőn a nőgyógyász azt mondta, mindenki annyi folyadékot vegyen magához, ami ahhoz kell, hogy a vizelete halvány sárga legyen. Előfordulhat, hogy valakinek ehhez 1 l kell valakinek meg 2,5l.

Én jelenleg inkább a súlyom miatt aggódom. KB. 6 héttel ezelőttig egész jól haladtma, de most felgyorsult a hízás. 1 kg/hét az utóbbi hat hétben. Rettenetesen jó étvágyam lett mostanában. Kép Mindenesetre megkértem anyukámat, ne vegyen több babapiskótát, csokikát ilyesmit. Ha nincs náluk nem tudom megenni. És én sem fogok venni ilyesmit.

KarmenKép
Orsi nagyon ari, pláne mikor a fekecskéjét mosod. Olyan édi arcot vág Kép

BrigiKép
A bababoltok és áruházak veszélyes helyek Kép

EsztyKép
Időnként én is szenvedek már. Új technikáim vannak zoknifelvételre meg cipőfelhúzásra. Derekam nekem is fáj reggel. Azt hiszem ezek a tünetek ilyenkor már normálisak.

Kiságy összeszerelés ma elmaradt, mert mert kispapa az irodában felejtette az összeszerelési útmutatót. Kép De kedden vagy szerdán eljön és összerakja.

Csak nem vírtam abbahagyni a vízfogyasztásnálKép

Mariann
tmarianna

sziasztok,

Kitty nagyon nagyon gratulálok Rékához, megint megerősítetted bennem, hogy a 3. szülés remélhetőleg könnyű lesz. Minden részlet érdekel, ha lesz egy kis időd azért is mert nagyon egy cipőben járunk 3. baba két lánytesó, kiváncsi vagyok milyenek az első otthon töltött napok, hetek, féltékenység, mennyi a különbség mikor a 2.-at vitted haza és most? Persze, lehet, hogy nem is tudsz írni az elhavazottságtól.. Majd megtudom én is. Örülök a gárvédelemnek is!
LadányiKata,
Az hogy az első császár volt nem jelent semmit, nekem két nagyon jó barátnőm szülte az elsőt hosszú hosszú vajúdás után császárral, azután a másodikat viharos gyorsasággal simán.

Nagyon zűrös hétvégém volt de szép is. Életemben előszőr voltunk az Operabálon (mindenki a pocakomat bámulta, amit nem rejtettem nagy sátor alá), vasárnap meg Katának 5. szülinapi zsúr 16 gyerekkel! És legtöbbjét csak ledobták a papák nálunk majd este értük jöttek. Először megijedtem, de olyan édesek voltak olyan aranyosan eljátszottak, hogy csak a háttérből figyeltük őket a szülőkkel.
A súlyon nem érdemes problémázni, mert úgy is alkat kérdése mi történik szoptatás alatt, én rendszerint majnem mindent leadok a szüléssel csak 2-3 kg marad, azután egy év szoptatás és zsupsz 16-17 kg felugrik rám, de azután 4-5 hónap alatt szépen lemegy némi rásegítéssel, képzelhetitek az elsőnél hogy pánikba estem, de a másodiknál már tudtam a forgatókönyvet. Persze az anyucik 80 százaléka fogy a szoptatás alatt. A barátnőm ugyanígy járt mint én az elsőnél, gondolta a másodiknál már a terhességet is végig diétázza, így is lett szült egy 2 kilós manót, majd a szoptatással így is felugrott rá 17 kg. szóval semmi sincs fontosabb mint ti meg a baba és hogy mindenki jól érezze magát. a szervezet úgy is tudja mit szeretne és jelez ha vmi ne m tetszik.
Teljes a családi album, a cím a profilomban, már én is és apa is szerepel! végre megmértem én is a pocakomat 35 hetesen 117 cm.
Léna,
örülök hogy megint aktív a pocaklakó. Kösz a bónusztippet.
És végre látom a táblázatot!!!!!
KArmen nekem valamiért a fürdetést word fileban nyitja meg ami nem más mint kriksz-kraksz, de majd hívlak, hogy mit csináljak.
Na megyek alvás helyett szenvedni, azért lehet hogy megbánom én még ezt a bálozást, na de ráseránts.

Rita
boksay_rita

Jó reggelt!

Kitty, gratula Rékához! Jó babázást! Már nagyon várjuk a képeket!!

Rita, látom megint a szokásos időben jelentkezel - éjfél utánKép Nem vagy fáradt??? Nagyon klasszak a képek, a lányok le sem tagadhatják, hogy a ti fészketekből valók! Nagyon elegáns az estélyis kismama és persze kispapa!!!!!! Naná, hogy mindenki a pocakodat bámulta! A fene ette őket, hogy valaki szülés előtt pár héttel is ilyen fantasztikusan néz ki!Kép

Eszty, az alvással nekem is problémáim vannak. Most végre tudnék, nem kukorékolok éjnek idején, de a keresztcsontom így is fáj, meg úgy is (itt a 2 oldalfekvésre gondolokKép Úgy kelek fel az ágyból, hogy 100 évesnek érzem magam, minden lépésnél iszonyúan belenyilall a fájdalom. Pár lépés, és jobb, de mindig olyan nehezen veszem rá magam, hogy leszálljak az ágyról. Remélem ez el fog múlni babika születése után, mert ha kelni kell hozzá éjjel, akkor jobb, ha le sem fekszemKép A "mocorgás"? Hát igen, az érzékeny pontokat azonnal megtalálja, és kifejezetten nagyokat lódít a lábával, kezével, popsijával. A kellemes hullámzó mozgás mellett ez kevésbé élvezetesKép

Kicsit túlhajtottam magam tegnap. Apa felújított a lakásban, én meg próbáltam a keze alá dolgozni, de néha úgy érezte, hogy inkább a lába alatt vagyok. Kifejtette (többször is a nap folyamánKép ) hogy több energiát vesz el tőle, hogy állandóan engem ültet le, figyelmeztet, hogy pihizzek, ne hajolgassak, mint maga a munka. Bűnbánóan ilyenkor (néha kicsit sértődötten) odébbvonultam, de hamarosan mindig találtam valami hasznosat (kis vasalgatás, könyvpakolás, stb), aminek a vége megint fegyelmezés volt.Kép A végén már a hazaküldés (szüleimhez ) is szóba került. De hál istennek este lett, én maradhattamKép

Ma azonban megígértem, magamnak is, hogy lusti-napot csinálok. Olvasás, tévézés.

Szép napot mindenkinek (talán, bár nem úgy néz ki) a nap is előmerészkedik.

Puszi,

Móki
móki

Brigi,
biztos johet a parod is, nekem anyukam jon, mert parom nem tud. Es hat mivel elfelejtek dolgokat, igy jobb ha o is ott van, jobban el tudjuk majd meselni. Kép

Nem tudom, hogy Ti hogy voltatok, de este nem tudtam nyugodtan aludni. Allandoan arra keltem, hogy mano mocorog. Es ezt persze egesz nap csinalta. Szerintem az ido miatt. De ugy ereztem tegnap, hogy nem is aludt. KépKép

Eszty 34+0
eszty

Kitty, gratulalok, orulok,hogy minden rendben.
A gatvedelemrol irjal kicsit bovebben, a szuleszno ertett hozza?
A homeo bogyokat a ferjem sajnos Debrecenben nem tudta megvasarolni, tobb gyogyszertarban nezte es mindenutt azt mondtak, hogy meg kell rendelni.

Ildiko(33+4)
kildiko

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvége, és senki sem csúszott el a tegnapi szörnyű időben. Nagyon örülünk, hogy szombaton voltunk Budaőrsön, mert tegnap nem lehetett volna elindulni. Csak Anyuékhoz merészkedtünk el (ők a város másik végén laknak), de így is nagyon vigyázni kellett, nehogy fenékre essünk. A férjem ment elöl, ő mutatta, hogy hova lépjek, így szerencsére baj nélkül megúsztuk. Az Anyukám bécsi fánkja nagyon finom volt. Csak néhányat tudtam enni belőle, de még így sem bírtam vacsorázni.

Kitty!
Gratulálok! Igazán irigylésre méltóan gyors és sima szülésed volt! Remélem, otthon is hamar belerázódtok a dolgokba!

F.Bea! Humi!
Lassacskán már én is fölkerülök a táblázatba! Bár még vannak előttem. L.Katáról tudtok valamit?

Karmen!
Nekem is mindig a szénhidrát-csökkentéses diétával sikerült lefogynom. Most persze nem tartom, de mielőtt terhes lettem, is ezt csináltam.
Jó, hogy Orsi ilyen nyugodt baba!

Eszty!
Nyugodj meg, az alvás csak rosszabb lesz! Én is rengeteget forgolódok éjszaka, szinte minden hajnalban fölkelek, aztán nagy nehezen általában visszaalszom. Én a két combom közé teszek egy kemény párnát, így egy kicsit kényelmesebb. Csak a fordulásnál rossz, hogy még azt is igazgatni kell.

Mariann!
Mi vettünk a vásárban kissámlit, én azon ülve húzom fel a cipőmet.

Rita!
Kilók ügyében egyetértek Veled!
Megnéztem a kibővített albumot: az utolsó két kép az Operabál előtt készült? Nagyon csinosak vagytok rajta! A gyerekek még mindig nagyon szépek.
Én simán meg tudtam nézni Karmen videóját. Automatikusan a Windows Media Player jött be, és lejátszotta.

Szép hetet mindenkinek!
PTünde (38+5)
ptünde

Sziasztok, Jó reggelt!Kép

Azaz jobbat, pocsék egy idő vanKép Ma is szobafogság...Reggel lecsúszkáltam a közértbe friss kenyérért, tiszta koripálya a járda.

Eszty
Én is vacakul aludtam az éjjel. Baba feje már a múlt heti vizsgálatnál nagyon lennt volt, gyanítom most illeszkedik be. Hasogatott, sajgott az egész alfelem (a szeméremcsontom), bárhogy fordultam. Baba sem aludt, a gyomromat rúgdosta telitalppal, én pedig dobáltam magam jobbra-balra. Levegőt sem kaptam. Kellemes élmény volt. Most pedig itt ülök szürke karikákkal a szemem körülKép

F.Kata
Igen, mi is 4 hetet kaptunk a doktorbácsitól, márc. 4. rendelő, majd a legutolsó vizsgálat márc. 18., már a kórházban. Ha akkor sincs semmi, kapok 1 hetet és utána inditunk. De figyelmeztetett (főleg az ApukátKép, hogy a baba mostantól bármelyik pillanatban megérkezik. Párom ma szólt is a mh-én, hogy mostantóla vidéki utakat egyenlőre adják másnak. Bár Te jobban állsz a rövidült és nyíló méhszájaddal, mi még 3000-esek vagyunkKép

L. Kata
Szép nagy a pocak.Kép Bármelyik percben jöhet a babaKép DrukkolokKép

Gaby
Nektek sincs sok hátraKép

Tündi és a "tortások"
Feketeerdő torta nagyon finom volt, igaz, 1 szeletnél nem tudtam többet enni. Még itt lapul a hűtőben egy adag, ebédreKép Szegény Öcsinek még ajándékot kell "lőni", de ezt már rábízom anyura.

Rita
Tetszenek a képek, nagyon szép család vagytokKép Mondjuk ilyen szép mamának, csak ilyen szép lányai lehetnek! Tényleg, a pocaklakó lány vagy fiú? Kép

Kitty
Csatlakozom Ildihez, szivesen olvasnék a gátvédelemről. Nagyon örülnék, ha sikerülneKép

Mariann.
A heti 1 kiló ilyenkor normális (30. hét, igaz?). Nekem is a 26-30. hét között kerek 4 kiló csusszant fel (Karácsonyt is beleértve). Ilyenkor hizik a legjobban a bébi.

Súly+"kedves" megjegyzések - rosszindulat csupán, semmi más. Ne törődjünk Vele. Csak az szomorít el, hogy a saját édesanyámtól is ezt hallom, hogy na sose leszel már 50 kiló, majd meglátod milyen súlyfelesleggel élni, meg úgyse lesz tejed mert én sem tudtalak Benneteket szoptatni. Na, mind1.

A cipőim még jók, a farsangon a spanglis cipőt kellett 1-el arrébb csatolni. De úgy érzem, nyárra vennem kell 1-2-3 kényelmes LAPOS sarkú papucsot vagy szandált, ilyenem nincs. Tűsarkúban meg nem lehet gyereket legeltetniKép

Puszi Nektek, vár a konyha (a fene egye...) meg a vasalnivaló. De szép is az élet itthonKép

Szilvus
36+3
szilvus

Sziasztok!

Látom mindenki jól van. Csak ez a frány időjárás.

Voltam tegnap ctg-n minden rendben volt, holnap megyek megint. Közben megtudtam hogy holnap ügyel a dokim, meg ugye jön a hidegfront is, mondtam is Rékának hogy ha gondolja holnap kibújhat. Enél jobb alkalmat keresve sem találnák.

Már nagyn nehezen bírom ezt a nagy pocakot cipelni, fáj a hátam is már.
Éjjel többször ébredtem arra hogy nagyon fáj a derekam, vártam hátha társul hozzá fájás is de sehol semmi.

Nem érdemes a rossz indulatú megjegyzésekkel foglalkozni. Engem sem tudott anyukám szoptatni, én még is 7 hónapig és 5 hónapig szoptattam, mindkettőnél volt rendesen tejem ők hagyták abba. A kilók is lementek még szoptatás alatt.

Most már hajrá Tündének, LKatáéknak.

Gabi
37+5

Kép

gabi1

Sziasztok!

Kitty, mindenekelőtt Neked szeretnék gratulálni!! Sok tejcsit és jó egészséget kívánok! Aztán várjuk a beszámolót!

Rita, Móni
A képeitek nagyon jók! Most már én is el fogom készíteni az albumot, csak az a baj, hogy pocakos képem még igazán nincs. Kispapi amikor fotózni akar, akkor nekem általában nincs hozzá kedvem. De most már ráveszem magam, nem akarok lemaradni Kép

Szerencsére az éjszakám viszonylag jó volt. Leszámítva a wc járatot, de hát azt már egészen megszoktam.

Karmen, Orsi nagyon édes! én meg tudtam nézni a videot és tényleg nagyon nyugis, kiegyensúlyozott babának látszik! Irígykedem ám! Kép

Kriszta, mi is felújítottunk még a hétvégén és tudom, hogy milyen útban lenni, bár én inkább csak a konyhában sertepertéltem.

Pusza, Kata (32, mennek a hetek...)
katca

Sziasztok! Kép Kép

Bocs, hogy hétvégén nem írtam, de nagyon felhalmozódtak a dolgaim, amíg nem voltam itthon. Ma meg reggel be kellett szaladnom a TB-hez, aztán jött a doktornő, most meg a védőnőt ”várom”.
Gyorsan megpróbálom leírni a szüléstörténetemet:

Február 16-án be kellett feküdnöm a kórházba, mert ugye 10-én lejárt az időm. Kicsit szomorú voltam, mert arra gondoltam, mi lesz, ha csak egy hét múlva lesz kedve előbújni Rékának. Az orvos délelőtt megkérdezte, hogy bevennék-e ricinust, ha adna, mert ha valaki nagyon közel van a szüléshez, az is beindíthatja, mivel alhasi vérbőséget okoz. Ebéd után 3 evőkanállal meg is kaptam.
Szerencsére nagyon kedves szobatársaim voltak, így hamar ment az idő. Délután 5-kor hozták a vacsit, ami kivételesen nagyon finom volt, és gyanús lettem, hogy egyáltalán nem kívánok enni. Utána meg is jött az első fájásom. Kezdtem figyelgetni, és 5 perces rendszerességgel jelentkeztek. Szóltam, hogy tegyenek fel NST-re mert valamit érzek, de még egyáltalán nem vészes. Ott rögtön 3 jó fájást mutatott a gép. Szóltak az orvosomnak (aki szerencsére pont ügyeletben volt), megnézett, akkor voltam 4 cm-re nyitva, de puha volt a méhszáj. Rögtön elő is készítettek. A beöntés után, amikor szálltam le a vizsgálóról elszégyeltem magam, mert nem tudtam visszatartani a beöntést. Mind kiderült amit éreztem, az a magzatvíz volt. Utána már erősebbek lettek a fájások, de még mindig elviselhető volt. Elmentem lezuhanyozni, nagyon jól esett a forró víz. Visszamentem a szülőszobára, ahol az orvos is meglepődött, mert már 7cm voltam. Kb. fél órát töltöttem a vajúdóban, közben a szülésznő masszírozta a derekamat, simogatta a hasamat, és beszélgetett velem. A fájások végig úgy jöttek, hogy 1 perc fájás 2 perc szünet. Ez nagyon jó volt, mert fájások között tudtam egy nagyot pihenni. Nem is sűrűsödtek tovább, mikor már éreztem, hogy nyomnom kell. Nem is vizsgált már meg az orvos, mehettem a szülőágyra. Érdekes, mert a tolófájások sem jöttek olyan visszatarthatatlanul, így akkor tudtam nyomni, amikor a szülésznő meg az orvos kérte. Valami olajjal kente a gátat a szülésznő, és körkörösen tágítgatott. Amikor kérte nyomtam, amikor nem akkor pihentem, így szép lassan megszületett Réka feje. Előre hajoltam, megsimogattam a buksiját, ami nem volt véres, csak nyálkás, vizes. Utána a következő nyomással megszületett a kis teste is. Először nem sírt, csak miután leszívták a légutait, de akkor aztán nagy hangon. A hasamra tették, és olyan aranyosan nézegetett, szemlélődött. Gondolom jól megnézte az anyukáját.
Kb. 5 percre rá megszületett a lepény is. Megmutatta a szülésznő, hogy melyik része volt rám tapadva, és hol volt a baba. A burokdarab ott lógott rajta. Én nem láttam még ilyent.
Utána az orvos megnézett, és megállapította, hogy nincs dolga velem, mert kívül belül ép maradtam. Lemosdattak, és 2 órára az őrzőben fektettek le, Rékát meg elvitték megfürdeni, felöltözni, majd hamarosan mellém tették. A csecsemős azt mondta, hogy ne szoptassam, mert ráér még az, (egy sárkány volt), de ahogy kitette a lábát, mellre tettem, és rögtön intenzíven szopott Réka.
Közben negyed óránként nyomkodták a hasam, hogy a vér menjen ki belőle. Hát az nem volt valami kellemes, de amikor nem az orvos csinálta, az nem fájt. A szülésznő lassan masszírozta a hasam, és úgy nyomta ki. Az orvos, meg nagyon fájdalmasan nyomta.
2 óra után a szobába kerültem, és onnan már csak babáztam. Éjszakára mindig elvitték a babákat, de kértem, hogy szóljanak, ha felébredt, így aztán éjszaka kimentem a csecsemőszobába szoptatni. Kivéve mikor a sárkány csecsemős volt, mert Ő nem szólt. Jól össze is vesztem vele.
Réka nagyon jól szopik, a 3. naptól már etetésenként 70g –ot szopott a kórházban. Itthon nem tudom, mert csak most délben jön a mérlegem, de 3-4 órát alszik egyhuzamban, úgyhogy nem éhes.

Összességében elmondhatom, hogy nagyon szép szülésem volt, és minden pillanatban annyira magamnál voltam, mint még soha. Mindig kérdeztem, hogy mi történik, hol tartok, mi van a babával. Az első 2 szülésemnél csak történtek velem a dolgok, most meg úgy érzem én irányítottam.
A lányok el vannak ájulva a tesótól, már büfiztetik, nézik, beszélnek hozzá, a nagylányom ott olvas a babaszobában. Nem gondoltam, hogy ennyire tetszik Nekik.
Hát egyenlőre ennyit rólunk, majd még írok, ha eszembe jut valami.
Sajnos visszaolvasni nem volt időm, de igyekszek képbe kerülni.
Hajrá TOP 3!!!!

Ja, és a málnalevél tea, meg a homeobogyó szedése KÖTELEZŐ!!!!! Én már esküszöm rá.
Szerintem az is sokat számított, hogy volt/van egy társaság akik együtt készültünk, és mindent megbeszéltünk. Szóval köszi Nektek is!!!

Kitty
kitty123

Kitty,
leirtak alapjan magamnak is ilyen konnyu szulest kivanok. Kép
A malnalevel teat mikortol kell inni?

Eszty
eszty

Eszty,

Én a 37. héttől kezdtem inni a teát, és akkor kezdtem a bogyót is.

Kitty
kitty123

Szaisztok!

Kitty, mégegyszer hatalmas gratula a babóhoz is, meg ehhez a csodálatos szüléshez is.

Képzeljétek, ma megvolt az első CTG, amit egyből a háromágyas szülőszobában csináltak.Kicsit megszeppentem, mert mellettem épp egy vajúdás ment , a másik oldalamon meg egy szülés utánni pihi.De a szülésznőm nagyon kedves volt, egy csomó mindent már el is kezdett magyarázni, mutogatni.
Utánna voltunk Uh-on, és azt mondták óriások vagyunk.
Az adatok a gép szerint 36. héten:
BDP:90 mm
OFD:115 mm
AC:321 mm
FL: 68 mm
a súllyunk pedig 2860 gr.
A placenta I-II tipusú(remélem ez még jó), de van egy olyan mondatom is, hogy folyamatos artéria umbilicalis flow.Ezt nem tudom mit jelent, csak tippjeim vannak.
Én is pont ma akartam kérdezni a málnalevél teáról, mert azt hiszem éppen időszerű lenne elkezdeni.Engem az érdekelne, hogy mennyit kell belőlle inni, meg hogy lehet-e ízesíteni.

Remélem mindenki megúszta a hétvégi jégen az elcsúszást!
Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Kitty
De jó hallani Rólatok!Valóban csodaklassz szülésed volt, ilyet kívánok mindannyiunknak. Kép Jó babázást otthon (ne ronagálj sokat, főleg ma!) és nagyon várjuk a képeket Rékáról!

Málnalevél teázást ma kezdtem el. "Finom". Olyan a szine mint a pocsolyáé. Ize sem különbKép Lehet bele citromot és mézet tenni?Kép

Eszty
Gabi azt mondta, a 36. héttől lehet inni.
szilvus

Sziasztok!

Igen én a 36. héttől iszom. 1 liter forró vízba teszek egy csapott evőkanál teát, most egy kicsit több szaladt bele. és én teszek hozzá citromos lipton teát, cukrot és citromlevet is. így egész kellemes íze van, egy napi adag ez.

Kitty : ugye mondtam hogy ilyen könnyű szülés lesz. Remélem én is követem a példádat és ilyen könnyű szülésről beszélhetek majd nektek.

Léna az I-II es méhlepény az jó, minden rendben van vele.

Sziasztok

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy max. milyen régi házassági anyakönyvi kivonatot fogadnak el a gyerek anyakönyvezésénél? A másik, hogy ezt csak ott adják ki, ahol az esküvő volt, vagy okmányirodában is? bocs, hogy ennyire eltérő témát dobok fel, de gondoltam, hogy időszerű lesz elkezdeni ezt is intézni.

KÖszi, Kata
katca

Rita! Neked is hatalmas a pocid, nagyon szép. Biztos klassz volt a bál, hogy tetszett? Ha letöltöd a filet, ki kell csomagolni elöbb, azután valamilyen média lejátszoval tudod lejátszani, mert mpg. a kiterjesztése.
A lányok is gyönyörüek!

Mariann! Köszi, sajnos amikor a felvétel készült éppen nem mosolygott. Pedig egyre gyakoribb.

Móki! Nekem kb. 1 hét kellett szülés után hogy végre tudjak kényelmesen aludni.

Ildi! Végül hol fogsz szülni? Bocs, nem emlékszek.

Szilvus!,abi! egyetértek. Anyunak is alig volt teje velem és a tesommal is. Azután tesom 8 hónap alatt eladott 160 liter! tejet, pedig Csillusnak is jo étvágya volt. Persze anyu nekem is folyton azt mondta hogy tesom azért kivétel mert apura hasonlit de én örá szoval nem lesz sok tejem. Szerintem több is lenne ha a kisasszony kiszopná nem nekem kellene kifejnem. Igaz naponta 2x fejek, nem minden szopi után, de igy is elég a tejcsi. Azért is szoptatni fogom 1 évig! Kép

Kitty! Hát még ilyet nem hallottam hogy meg lehet simitani a buksiját amikor még nem bujt ki. Nagyon meghato lehetett! Örülök hogy ennyi tejed van, Orsi 80g volt a max. ma amit kiszopott, ált. 50-60g és alszik mint a tej. Igy még mindig eszi meg a napi adagot (dokinéni szerint) És a kutyusok hogy fogadták Rékát? Molli rá se hederit Orsira, nagy szerencse hogy nem volt cirkusz.

Lara! Én is igy voltam többször CTG-n engem nagyon sokkolt amikor végighallgattam hogy a másik nö hogyan vajudik. És örültem akkor nagyon hogy nekem ilyen nem lesz.

Kata! Ez van hogy változik intézményenként. Kismama szerint max. 1 honapos lehet. Nálunk azt mondták ha a városban volt az esküvö akkor nem kell frissebb, de ha nem akkor max. 3 honapos lehet. Kérdezz rá ne ott legyen gond!

Ma csucsott döntöttünk egyszerre 100g evett Orsi! Sajnos ez nem gyakori, legtöbbször a fagyasztóban végzi a tejcsi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?