Új privát üzeneted érkezett!

Regina:
neked is pussz az orrodra! Kép
klarissza

Emma persze meg mindig alszik, igy egy kis beszamolo Uj-Zelandrol... teleirom a topicot Kép

Bebiuszas-sztorink:
Egyetlen itteni vedono-latogatasunkkor (kb. 1 honapja) feltettem a kerdest, hogy van-e erre bebiuszas? O persze, es segitokeszen kaptam egy nevet, telefonszamot. El is kezdtem hivogatni, de sehogy sem sikerult elerni oket... internet, telefonkonyv... kerdezoskodes... eljen, megvan a cim, kb. feloranyira tolunk, de azert felkerekedtunk, hogy szemelyesen kerjunk infot... par oras keresgeles utan feladtuk... 1 hettel kesobb Emmaval altatos-kocsikazas soran ismet nekifutottam, hogy megkeresem, megint sikertelenul, igy feladtam. Elkezdtem keresni masik uszodat, de csak 1-1.5 oranyira talaltam. Aztan egy ujabb alvos-kocsikazas soran meglattam egy kis tablat "uszoiskola" felirattal egy haz bejaratanal. Gondoltam bemegyek, megkerdezem, csak tudjak, kie a tabla es hol van az uszoda... es kiderult, hogy nincs semmilyen uszoda, hanem a haz mogotti udvaron (ami persze nem latszik) egy atlatszo sator alatt van egy medence Kép ahol csak bebiknek/gyerekeknek tanitanak uszast.
Igy aztan szerdan voltunk eloszor bebiuszason, az uveghaz-hatas miatt kb 40 fok volt bennt (itt mindig sut a nap), a viz is meleg volt, es Emma nagyon elvezte Kép szerintem ilyen takolmany-kinezetu "uszoda" mashol nincs (de persze total stabilan meg van csinalva, a viharokat eszre sem vette)

Kedvencem:
Most vezettek be, hogy az iskolakban kotelezo cipot viselni. Ugyanis sok kiwi (= itt szuletett, de nem feltetlenul oslakos), es foleg a gyerekek mezitlab jarnak, ami teljesen normalis dolognak szamit. Telen-nyaron, bevasarlokozpontba, moziba, szinhazba, dolgozni... eleinte eleg mokas volt oltonyos uzletember cipo nelkul Kép Persze hozzatartozik, hogy nem nagyon szemetelnek, illetve a mas szemetet is felszedik, bedobjak a kukaba. Es minden ejjel egy geppel felmossak a jardakat, utakat. Nem tudom hogy csinaljak, de pl. a parkokban sem latni meg 1 eldobott cigicsikket sem, pedig sajnos itt is sokan dohanyoznak.

Masik kedvencem:
Az utak menten vannak felallitva fa-bodek, rajtuk kulonbozo zoldseg-gyumolcs, nehol tojas zacsikba csomagolva. Mindennek kiirva az ara. De nincs ott senki, csak egy "becsuletkassza". Ember vezet hazafele, utszelen megall, arut elvesz, penzt bedob es megy tovabb - kozvetlenul a termelotol megveszi a tuti friss arut, es meg sorbanallas sincs. Es mindenki bedobja a penzt, senkinek sem jut eszebe fizetes nelkul elvinni a cuccot Kép Mi eloszor nem ertettuk, hogy mi van Kép

Ja, es az egesz orszag tele van parkokkal, a belvarostol a kis falukig mindenhol. Es a legtobb parkban vannak kacsak, libak, hattyuk, vadkacsak... es oket sem viszi el senki ejjel... ja, es a parkok kornyeken meg a foutak is ki vannak tablazva, hogy vigyazat, kacsak kelnek at az uttesten Kép

Hoppa, Emma jelzett... megyek
batkamano

Sziasztok!

Tegnap én is vasaltamKép

Klarissza: nyugi, az evést, hízást illetően. Ha van pisis-kakis pelus, és nem ordít a gyerek,akkor nem éhezik. Martin már 3 hónapja kb.300g-kat hízik, ő most 6 hónaposan 7,5kg. Tejcsi mennyiségtől függetlenül én már elkezdtem 2 hete adni hozzátápit. 2 napja evett először mérhető mennyiséget sütőtökből. Az alma és a barack nem jött be első próbálkozásra.

Barbi: köszi a cikkeket, azt hiszem már olvastam őket, de jó volt még1x olvasni.

Ann: én is szoktam időnként Martint hibernálni.Kép

Batka: tök jó lehet ilyen környezetben élni.Kép) irigy vagyok kicsit.

Dandy
dandy

Sziasztok Lányok!

Köszi a hiányolást Kép Nem tűntem ám el, csak ahogy Vera is írta, nem könnyű a 2 gyerek mellett géphez kerülni Kép
Napközben abszolút nincs rá időm, este meg amint a kisasszony engedi, megyek fürdeni és lefeküdni, mert az utóbbi kb. másfél hétben csupa katasztrófa minden éjszaka Kép Eleve 11-nél, éjfélnél hamarabb nem kerülök ágyba, reggel 7-kor ébresztő, közben viszont 2 óránként kel a hercegnő Kép Hol csak egy kis ringatás kell neki, hol szopizik is, de nekem ez így nagyon fárasztó Kép Napközben sincs pihenés, hiszen valamelyikre mindig figyelni kell, és a kis csibészek arra is ügyelnek hogy nehogy véletlenül egyszerre aludjanak Kép
2 napja amúgy együtt fürdenek a zuhanytálcában, nagyon édesek, rettentően élvezik Kép Amint lesz róla kép, teszek majd fel.

Ma egyébként a szokottnál is feszültebb vagyok, a sógornőm kölcsönkérte az autónkat az utánfutóval hogy segítsen költözni a barátnőjének, de még az utca végéig se jutott el, már összetörte KépKép Kitalálta hogy visszatolat, de az nem jutott eszébe, hogy az utánfutó magától nem fog egyenesen menni hátramenetben Kép Úgyhogy lett egy szép nagy lyuk szegény autókámon... KépKépKép

Na, felébredt Csibibaba, megyek meguzsonnáztatom Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Hazaértünk! Vendégségben voltunk a barátainknál akiknek van egy másfél éves kislányukKép Nagyon jól éreztük magunkat, a kiscsaj tündéri, már alig várom hogy Bence is ilyen kis örökmozgó legyenKép Tetszett neki Bencike, mindig szaladt oda és mondta hogy Bence meg baba. Nagyon édi volt!
És olyan szép idő van ma megint, hogy a kocsiban ezer fok volt, és olllyan nagy kedvem lett volna csak úgy kiszállni útközben és szaladni egyet valami rétenKép
Bence hozta a szokásos nyugis-baba formáját, hangját sem hallottukKép

Barbi!
Köszi a cikkeket!
A hozzátápisat felolvastam a férjemnek, mert őt egy kicsit edzeni kell ilyen szempontból, mert néha kiakad rajtam hogy én miket nem akarok adni még (és majd később sem) Bencének. Néha olyan rossz ám hogy még őt is győzködnöm kell (nem elég a nagyszülőket... bár ők az első határozott előadásom után meghúzták magukat). Ez az egy dolog amiben nem engedek beleszólást, úgy lesz ahogy én szeretném, még ha többen hülyének néznek is...Kép

Batkamanó!
Most aztán még szívesebben elmennék Új-ZélandraKépKép Nagyon tetszik ez a mezítlábasdiKép biztos nagyon mókás lehet elsőre. És ez a becsületkasszás dolog se semmiKép, kár hogy itthon ezt nem lehetne kivitelezni.

Ann!
Hami nagyon édes a kocsibanKép Ti ennyire beöltöztetitek? Néha elgondolkozom hogy nem vagyok-e felelőtlen, ugyanis az én gyerekem közel nincs ennyire beöltöztetve. Body, rugdalózó, pamutpulcsi (de csak ha a rugi ujjatlan) és rá a zsák, ami nem anniyra baromi vastag. És persze sapka. Ha nagyon hideg van akkor még egy vékony takarót is kap. Én mindig attól félek hogy bemelegszik. Így is állandóan mozgatom a cumit a szájában álmában, és ha elkezdi szívni az jóKép
Jól van na, kissé parázós anyuka vagyokKép

Ötletem nekem lenne tavaszra meg nyárra, hova lehetne elmennetekKép Példál hozzánkKép
Úgyis megbeszéltük már hogy eljöttök Hamival hozzánk, nem? Akár egy egésznapos állatkerti elfoglaltságot is szervezhetnénk ha végre egyszer jó idő lesz...

Na pusszantás mindenkinek, úgy hallom Bencike csörgeti a kukacot az ágyán, ezzel jelezve hogy felébredtKép

Vera

KépKép Kép
76vera

Dandy:
Van mindennap kakis és pisi pelus. Köszi a biztatást! Kép
klarissza

Mindig elfelejtem: van valakinek web kamerája? (Akkor lehetne messengeren keresztül dumcsizniKép )
klarissza

Klarissza, éljenek a kakis-pisis pelusok!!!KépKép Tüneményes Lackód úgy is hangot ad majd éhségének, bizzál a babádban!!!
Nálunk sirás-rohamok voltak 2 szopi között (másfél-két óránként etettem, és mégis sirt),na ekkor jött a nagy világosodás, hogy a ded éhes...De nálatok még korántsem ez a helyzet, vagyis nyugi!!!KépKép

Örülök, hogy nem kivántatok melegebb helyekre a cikekkel, tegnap "dúrtam" a netet...Vannak még cikkek, de igaziból nem olvastam el végig mindent, hülyeséget meg csak nem akarok feltenni...

Ann, ha nagyon komolyan gondolod, tölem ma is tarthatunk vasalási napot, mivel tegnap éppen csak neki kezdtem már közbe is jött valami, szóval elnapotam mára...
Hibernált és nem hibernált Hami is nagyon aranyos, olyan bájos egy kis hölgyemény...

Lányok, fogilag még minden olyan mint volt, nem használom azt az oldalt, igy csak néha magától zsibolyog...Mi lesz itt 23-ig?? Vagy lehet hamarabb visszamegyek a dokihoz...

Diti, tényleg megértem és átérzem amit irsz, én néha elmélázok, mi lenne, ha kettö lenne, azt már képtelen lennék egyedül vinni...De valahogy úgy is menne minden, az ember már csak ilyen

Párom ma (is) dolgozik, igy kicsit szalma vagyok, addig megint garázdálkodom a neten...
Ha lesz valami "kapás", beiromKép

sziasztok, és kellemetes hétvégét továbbra is.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

BArbi: szerintem is jók a cikkek Kép

Én nem vasalok Kép Soha, semmit Kép

Zsoma hétfő óta kap almát, de még mindig nem izgatja fel Kép Csütörtök délután a fickóm korán hazajött, mert lázas volt. Az az este nagyon kemény volt, hirtelen 3 gyerekem lett. Most már szerencsére jól van Kép

A dm-ekben a duplacsomagolású pampers törlőkendőkhöz van kis utidoboz csomagolva. 1499 így. Nekünk nagyon bejöttek ezek a dobozok, csak a 2 évvel ezelőttiek most kezdtek romossá válni. Nagyon megörültem neki, hogy eszükbe jutottunk Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Klarissza: nekünk van web kameránk és szoktam is barátokkal így dumcsizni, csak még be kell pontosan állítania a páromnak mert egyelőre csak olvasni/irogatni tudok, a hang vmiért nem jó...De ha gondolod jövő héten megpróbálhatjuk!!! (holnap vendégek jönnek)
Kép
pussz Laca baba talpacskájára
Regina
gregina

Klarissza: a férjem gépéhez is van webkamera, de anélkül is lehet msn-en trécselni. Msn az én gépemen is van.

Dandy
dandy

SziasztokKép

Batka, hihetetlen, h Új-Zélandon megy! Asszem csatlakozom Verához, és megyünk! KépKépKép Itthon tényleg nem lehetne még hasonló sem, ami a becsületkasszát illeti...

Vera, akkor mostmár mégjobban várom, h kitavaszodjon KépKépKép Az állatkerti program nagggyon tetszik, aztán meg szervezünk egy másik állatkertit Anitáékhoz is KépKépKép Jelentkezzenek akik közelében még van állatkert KépKép én csak a szomszédokkal tudok szolgálni KépKépKép (ez csak vicc volt, nagyon rendesek a szomszédok) Kép

Barbi, ma se vasaltam Kép sőt holnap se fogok Cory, én is szeretnék eljutni odáig, h soha semmit nem vasalok, eg yhalom dolgot már átcsoportosítottam a nem vasalandók táborába, de még mindig sokan vannak a vasalandók, amik sehogy se néznek ki, ha nem vasalom őket... Kép Vagy hogy csinálod? A fickód vasal? Kép

Barbi, 23ig kell kibírnod? Kép Kép
Diti, ajutó KépKép Zuhanytálcás képet nagyon várom! Kép

Képzeljétek, Hami ma már teljesen egyedül forgott hátról hasra, meztelenül már szinte simán, ruhában+pelusban még erőfeszítéssel. De nagyon próbálja gyakorolni. Annyita édes és kitartó!
No meg tegnap a kádban "ülve" (ülve teszem bele, mert így szeret pancsolni - no meg fekve már kicsi neki) megtalálta a lábát és elkezdett vele játszani. Ezt ma is folytatta Kép Kép Kép

Pusssz
Ann
annann

Sziasztok Lányok!

Csatlakozom a nem vasalók táborához KépKép

Cory, 3 gyerek téma ismerős Kép Nálunk apa pár hónapja ételmérgezést kapott (nem az én főztömtől), nagyon kikészült szegény. Napokig magas láza volt, alig bírt megmozdulni, a feje szét akart szakadni. Egész nap a gyerkőcök rajtam lógtak, őt meg ápolgattam, cserélgettem a vizes borogatást a fájó kobakján, hordtam neki literszám a teát, tartottam benne a lelket Kép De azóta meghálálta KépKépKép

Mi is épp most cseréltük le a popsitörlős dobozt, úgy látszik tényleg 2 évre vannak kalibrálva KépKép

Sziasztok, Diti
diti

Regina, Dandy:
kirájjj, akkor mondjátok a címeteket, hagy halljam Kép, az enyém: horvath_klara@hotmail.com
Csak nem ott is kommunikáció mániás informatikus férjek vannak???
Cory:
köszi a tippet, holnap DéeMezeünk egyet!
Barbi:
ezek szerint, akkor még tényleg nem kell annyira aggódnom
Mellékelek egy képet, hogy Budapesten a 4.emeleten, hogyan kell hibernálni szakszerűen gyereket Kép Kép
klarissza

Tőlünk az állatkert félórára van és a fickó vasal Kép
klarissza

Sziasztok !
Figyelem, hogy miket irtok a hozzatapirol, mert majd lassan nekunk is aktualis lesz. Megkostoltattuk a kiscsajjal a banant meg az almat, persze csak picit, hogy megis mit szol hozza. A banan nagyon bejon neki csak ugy cuppog vele. De en ugy tudom, hogy banannal nem jo kezdeni az evest, miert ?
Niki forog hasrol hatra es vissza nagyon tetszik neki, meg nekem is.
Jo dolog ez a becsuletkassza, azt hiszem lenne mit tanulnunk.
Ime 2 kep a 4 honapos Nikirol
DorkiKép
dorki

aKép
dorki

Jó reggelt!

A mai éjszaka megint nem a legjobbak közé sorolandó, mert fél3kor ébredtünkKép 3ig cumival szenvedtünk aztán megszoptattamKép Aztán7kor megint és azóta nem alszikKép Közénk tettem a nagyágyba, mi mindketten aludtunk a férjemmel ,vagyis csak próbáltunk, mert Bence hol ide fordult hol oda és piszkálta az arcunkatKép Olyan édes, még azt is elfelejti az ember hogy vasárnap reggel van. De azért alhatott volna tovább is!

Ma megyünk a Brendonba etetőszék ügyben, majd beszámolok. Remélem találunk valami jót!

Ann!
Új-Zélandra is mehetünk, de ha az nem jön össze akkor az állatkerttel is megelégszemKép És igen, egy jászberényi állatkertezésben is benne vagyok bármikor, Anitának már meg is ígértemKép Jujjjj, ezek után már én is nagyon várom a tavaszt!!!
Asszem kissé már be vagyok savanyodva itthon, komolyan ugrálni tudok örömömben még egy bababolti túrának isKép vagy Kép Ez azért gáz...

Haminak nagy-nagy gratula a forgáshozKép Ügyi a kiscsaj, majd megmutathatná Bencének is hogy kell, mert ő ezt aztán végképp nem próbálgatja.

Diti!
Autó elég bosszantó lehetKép
A közös fürdésről várjuk a képeketKép Mekkora zuhanytálcátok van nektek?! A pici fekszik, a bátyó meg ül mellette? Édesek lehetnekKép

Klarissza!
Hibernált Laca is cuki, már amennyi kilátszik a takaró alólKép
És a lakás is klassz lehetKép Tetszenek ezek a színek.
Akkor ti is jöttök velünk az állatkertbe, ugye?Kép

Dorki!
Nagyon cuki NikiKép Milyen meglepetten nézi a játékotKép Úgy látom neki is hatalmas szemei vannak! És az olvasós kép is aranyos nagyon!
Ő is ügyi hogy már forogKép

Én tegnap itt a Babanet rendelőjében olvastam végig a hozzátápis infókat, szerintem érdemes a különböző eseteket végigbogarászni, egy csomó hasznos dolgot megtudtam. Ott azt írja a doktornő, hogy az első gyümölcs az alma vagy barack szokott lenni, de végülis a banán is lehet. És ami nekem új, hogy egyes babáknál a banán székletlazító. Hát nem nálunkKép

És tapasztalt anyukáktól kérdezném, hogy a csirkemáj tényleg adható már 6hósan?! Én erről úgy tudtam csak később mehet.

Ezt írta a gyerekorvos:

6hós korban ajánlják:
csirke, borjú, marha, csirkemáj(?)
alma, őszibarack, meggy, répalé, sütőtöklé, körte, szőlő, sárgabarack, szilva (két utóbbit csak bébiételben, ezt se nagyon értem)
krumpli, répa, cékla, sütőtök
Az első főzelék mindig a krumpli legyen, és később is mindent dúsítsunk ezzel.
És mi van ha a baba nem eszi meg a krumplit?Kép

7 hósan: sóska, spenót, saláta, narancs (? én ezt egy év felett tudtam)

8 hósan: napi 5-7 dkg hús valamilyen főzelékben

9 hósan: natúr joghurt, kefír, sajt, túró (pl. gyümölcsökhöz keverve)

és csak 1 év felett: szárnyashús sülve, gomba (de ezt még később inkább), tejföl, tejszín, eper, málna, ízesített joghurtok

Ezek tényleg helyesek így? Érdekelne a véleményetek! Köszi!

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Kép
Klarissza, jó a hibernálás Kép
Dorki, Niki nagyon ügyi, látszik, mennyi dolga van! Kép

Vera, még neked akartam írni, h Hamin is annyi cucc van mint Bencén szokott, csak gondolom a gyapjútakaró amit sokallsz. Csakhogy a gyapjúnak megvan az a jó tulajdonsága, hogy pont ideális hőmérséklet van alatta: nyáron hűt, télen fűt, úgyhogy bármennyi fok van, azzal takarom be, így sose fázik, de leizzadva se volt még. Azért nem mondom, h nyáron is gyapjútkaróban fogom levinni KépKépKép

Ma torna nap van! Kép

Pusszancs
Ann
annann

Vera,
én nem tudok róla sokat, de a citrusfélék tuti, h 1 év felett. Én úgy tudom, h a sárgabarack is (bébiételben?.. nem tudom..).
A csirkemájról én is azt hallottam, h korán adható.
Mi lenne ha krumpli helyett csicsókát adnál? Kép Nem tudom az főve milyen, de nyersen szeretem mindkettőt és a csicsóka nyersen édesebb. Hátha jobban szereti. De ezt most csak úgy kitaláltam, lehet, h totál hülyeség. De tuti, h csicsóka is adható korán.

Pusszancs
Ann

Ui.: már mér ne jönne össze az Új-Zéland? KépKépKép Itt van a szomszédben, nem?
annann

Sziasztok!
Kicsit nehezenkerülök a gép elé, de most lenne egy-két kérdésem:

Az éjjeli baglyokhoz: mikor halljátok, hogy fölébredt a picur ti mennyit vártok mire bementek éjjel? Anno mikor 4 hónapos volt Ákosom fél óra után elaludt és utánna átaludta az egész éjjelt. Ezt megcsinálta kb. 3-4 napig aztán fel sem ébredt. Mióta megkapta a 4 hós oltását(nagyon kiborult tőle) azóta megint felébred(ja azt 5 hónaposan kapta meg, mert csúszásban voltunk) és muszáj szopizni, különben nem tud sehogysem elaludni. Az 5 hós oltás mégjobban rátett, úgyhogy mostmár odáig jutottunk, hogy egyszer 1 körül, mald 1/4 6 körül kel fel. Szóval ti mit csináltok, vártok- vagy rögtön szopiztok?

Másik kérdésem: észrevettem, hogy néha megrándul a kis teste napközben, mintha krázná a hideg és a fejével, vagyis az az árcával is rándul hozzá és fura grimaszt vág. Nagyon ijesztő! Tudjátok nagyon sokat vártam erre a kis picurra és most nagyon aggódó anyuka lettem Lehet, hogy tulságosan is. Ha tapasztaltatok ilyet, kérlek írjátok meg - vagy vigyem el orvoshoz. Azt sem akarom, hogy azt mondják rám - na megint egy aggódó anyuka!

Tegnap voltunk vendégségben ebédre, és képzeljétek - nem akart szopizni idegen helyen - 4 órát sztrájkolt evés ügyileg. Hát elég fura volt!

Dandy: megvoltál elégedve a szülészettel? Merrefelé laktok?

Anita: érdekes nekem azt mondta az orvosom, hogy ne ültessem, mert nem bírja még a gerince! Elég különbözőek a vélemények. De hát akkor semmit sem csinálna az én kisfiam!

Móni: köszi a tanácsot, de sajnos nálam nem vált be a tejmentes étrend. Ákosomnak akkor is ugyanúgy megmaradt a folt az arcocskáján, sőt néha erősödik, héha meg abszolút nem látszik. nem jövök rá mire érzékeny.

Vera: Mi másfél hónapja megyünk a hozzátápival, de mégcsak odáig jutottunk el, hogy bolti kaja 1/4 üveggel!

Batkamanó: nagyon érdekes lehet ott lakni. Mióta vagytok kint? Bár erről lehet, hogy volt már szó akkor bocsi.
Szti
beszti71

Sziasztok!

Vmelyikötök irta, hogy a word-be jegyzetel s onnan másolja át, hát most én is kiprobálom igy, mert eddig mindig lementem az aljára s irtam, de már 1x-2x elszállt igy s ezért mindig le mentettem másolásként
LÁNYOK!
Nem tudom lecserélni a profilban a képet.
Kitörlöm s feltöltöm az ujat, de midig a régit adja be, mit csinálok rosszul? SSOS

Barbi:
az a csapos kép haláli.
Én ugy tudom, hogy citrus félét 1 éves kor alatt nem szabad adni, mert nagyon allergén.
Viszont hust Benedek 5,5 honapos kora ota kap, igaz elég ritkán, mert nem a kedvence.
Viszont láttam már, hogy adhato MÁJ is amit egy kicsit furcsálok, na mindegy...

Mikro:
Én is mindig mikrozok mindent, jol felrázom a tejcit vagy összekeverem a pempöt.
Igaz, hogy a babatányérra az van irva, hogy nem mikrozhato, de simán birja+ a mosogatogépet is

Vera:
Az a büdös vasalni valo akkora lett, hogy már rosszul vagyok töle 1xüen nem fogy. Most döntöttem ugy, hogy a mi törölközöinket nem vasalom ki, mert akkor 6 nap éjjel nappal vasalhatnék.
A kukac mozgás nagyon jo, mert ebböl lesz a mászás, pár hét és már le se lehet löniKép

Hozzátápi:
Szvsz a testsulykg X 150 ml adag nagyon jo hozzávetöleges dolog, de általában nem ez a jelemzö, mert az egyik nap többet a másik nap kevesebbet eszik a baboca.
"szoptatni szerető más anyukák" => aki nem tud vagy nincs annyi az nem szeret szoptatni?????? + csak beteg lehet vagy károsodott??????
Vagy csak tul sértödöm a dolgot?
Ezt nagyon utálom, mert én tényleg mindent megprobáltam, azzal a hülye laktoherb teával a Pannámat kárositottam => olyan hasfájása lett, hogy 10 percenként begörcsölt Kép
2-3 hetente maradjon el 1 szoptatás: csak Mo-on van ilyen lehetöség, hogy az anya itthon maradjon 3 évig, minden más országban pl: Fro. Csak 6 honapig maradhat otthon. Persze sok anya megteheti, hogy csak az apa dolgozik, de nem ez az általános.
Fejes salátábol mit lehet csinálni????

Játék:
Vajon mennyit fizetett a Mikkamakka ezért a "reklámért"?
Egyébként ez elég normális cikk.

Ann:
A csere , ha kell lelki támogatás csak szolj, már csak azért is a csere mellett támogatlak, mert a szönyegböl folyamatosan száll a por ami ugyi nem egészséges+ atka telepnek is kiválo.
Elindultatok a tökéletes mozgás irányába, hurrá….

Batkamano:
Ne mesélj többet ilyet, mert a szivem csavarodik, nem csak az állando napsütés miatt, hanem a tisztaság és a becsületkassza miatt is. Ez az ország SAJNA sose fog erre a szintre eljutni, pedig ennek kéne lenni a minimumnak. ( no szemetelés, tisztaság stb.-stb.)

Klarissza:
Állatkertbe mi is imádunk menni, de leginkább a leányzo szereti. Bár tölünk nem fél ora … vagyis de , autoval.
orsolya11

na nézd már felhasználo lettem idöközben Kép

itt egy kép a mi etetöszékünkröl.
ezt még a pannának vettük s nagyon strapabiro.
nem nagyon látszik, de hátra van döntve.
Kép

szegény bendzsi azota meghalt, már csak pár levele vanKép
orsolya11

Vera, Ann, es a tobbiek,
igen-igen, gyertek! Itt is van am allatkert Kép es nagyon vendegszeretoek vagyunk Kép

Ann, Klarissza,
hibernalt (es nem hibernalt) bebik nagyon tunderiek Kép

Dorki,
Niki nagyon ugyes, hogy mar 4 honaposan forog, hat meg milyen ugyesen olvas Kép

Szti,
Emma kisagya a mi nagyagyunk mellett van, minden mozdulatat hallom Kép Ha felul (csukott szemmel, alomban), atveszem magunkhoz, es onnantol velunk alszik... innentol tobbnyire onkiszolgalo szopi van, en felig alszok Kép Osszerezzenes nalunk csak akkor van, ha megijed valamitol. Szerintem ha a doki megnyugtatna, akkor vidd el, es ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond vagy gondol. Amugy szerintem semmi rossz nincs ha valaki aggodo anyuka Kép Kozel 2 eve

En viszont most azon aggodok egy kicsit, hogy nalunk nem mennek azok a jatekok, amit Barbi bemasolt... alaposan megvizsgal mindent, foleg a kis reszletek erdeklik, de aztan egyenesen be a pofijaba. Vagy razza vagy valamihez utogeti, ami hangot ad.
Tornyok, epitojatekok egymasra vagy egymasba pakolas nem erdekes, labdazast is probaltuk mar... en odaguritottam neki, o meg megragcsalta Kép Konyvekrol mar irtam, hogy szinten csak az erdekli, hogy mielobb megkostolhassa (persze neki is van muanyag es vaszon konyve is).
Nalatok hogy van, miket csinalnak, jatszanak a babok?

Es a hozzatapi...
ma kiprobaltunk egy erett banant... sikertelen. Viszont attol a kevestol ami tevedesbol lement, kiuteses lett. Es ugy latom, hogy meg meg van az a reflexe, amivel kinyomja a kajcsit a szajabol (ezt jo benan irtam le, de nem tudom a nevet)... lehet, hogy meg nem erett a hozzatapira? Es szerintetek minden nap kell probalkozni, vagy eleg ketnaponta?

Sziasztok,
batka
batkamano

Vera:
Állatkert ok!!! És a lakás tényleg érdekes Kép Én színeztem a falakat. És lehet, hogy a Brendonban találkozunk? Mi is etetőszéket veszünk ma Kép
ESzti:
Én mikor terhes voltam, akkor elhatároztam, hogy éjszaka is szoptatok, nem hagyom soha sírni stb.
Én ha meghallom, hogy kajcsizás lesz, vagy csak készülődik valami nyüszögés szinte azonnal pattanok éjszaka, mert nem szeretném, ha emiatt felébredne. Ezzel megelőzöm, hogy még nagyobb hangzavar legyen Kép Az már csak nézőpont kérdése, hogy ezt kényelmességnek vagy kényeztetésnek hívjuk. Miért kellene "szenvedtetni" a gyerekünket, akár egy percre is? Olyan gyorsan elröpülnek az első hónapok, az első év. (Nekem amúgy is az a véleményem, hogy nem szabadna egy pár hónapos picit egy másik szobába tartani éjszaka. De lehet, hogy ez már szélsőségesnek számít?) Hát nem azért váltottuk fel a napi 8-10 órás munkánkat, hogy a picit minden szempontból ellássuk? Vagy csak én vagyok így ezzel? Akkor nyugodtan lehüjézhettek Kép
Nem lehet, hogy Ákos pocija kiürül hajnali egyre? Nekem akkor kel fel Laca 1-kor, ha előtte este 9-10-kor kajált.
Megfigyeléseim alapján Laca a további esetekben szokott néha felsírni éjszaka: ha vendégek voltak nálunk aznap és túl sokáig maradtak, mi voltunk vendégségben és ott túl sok hatás érte, a dokinál valami fájdalmas történt (szuri) a többit a fogzásra fogom Kép Ja és én egyébként nem tartom rossz alvónak Lacát, általában 4 órát végig alszik éjszaka, s csak után a kér szopit. Egyébként sem merném kihagyni az éjszakai szoptatást, mert rettegnék, hogy csökkenne a tejci.

Na, most jó sok voltam Kép
klarissza

<font color="0000ff">Sziasztok!Kép

Gabi, Batka, Diti:
Üdv a nemalvók táborában! Kép

Barbi:
Nagyon jó a mosdókagylós fürcsi!
A céklára azt ajánlották a hozzátápi topikban, hogy simán, mint a krumplit, felkockázva főzzem meg vízben és kész.

Regina:
A mozgáson ne aggódj, Beni is előbb állt fel, mint ahogy felült. Egyszerűen jobban tetszett neki állni.

Vera:
Nyelvnyújtás Kép

Ann:
Hami olyan édes a képeken! Nagyon ügyi az alvással és a fordulással is!

Klarissza:
Laca továbbra is egy tünemény! Ne méregesd a kajákat, mert csak parázol miatta, amíg nem fogy a gyerek, addig NYUGI!! Volt, hogy Beni is keveset evett, ennek ellenére 6 hónaposan 8300 gramm volt!

Batka:
Én is ott akarok lakni!!! Tetszik ez az ország! Itt aztán van szemét és lopkodás sajnos! Kép

Diti:
Kocsi Kép Kép

Dorki:
Niki is nagyon szép, látom nagyon érdekli minden!

Szti:
Háááát, nem is tudom, én nem vettem észre ilyen rángást a gyereken, lehet, jobb lenne beszélned dokival, vagy elvinni. Nehogy gond legyen.

Nálunk a lehető legrosszabb és leghosszabb éjszaka telt el. A gyerek kb 10-12 alkalommal ébredt és csak szopival volt hajlandó visszaaludni. Most egy fél órája megint alszik, kivi leszek meddig. Normális ez, hogy ennyit ébred? Már örülnék ha legalább csak kétszer vagy háromszor ébredne, nem tudom akkor miért panaszkodtam.

Tegnap elszakadt a porszívónk csöve is, most vehetünk azt is. Viszont tiszta a lakás, mert a végét azért kivárta Kép Kaja is van, ma csak sütit sütök. Kép</font>

KépKépKép
zit

<font color="0000ff">Batka:
Szerintem egy hat-hét hónapos gyerek nem épít, mert a rombolás, ütögetés jobban érdekli. Beni is inkább szétpakol, mindent hozzáver mindenhez, mert egyenlőre még ez érdekli. Ha építünk is neki, azt is lerombolja. Szerintem ne aggódj, majd később kicsivel. Bár Cory biztos jobban tudna erre reagálni, Balut mikor kezdték érdekelni az "építő" játékok.

zit </font>
zit

Sziasztok Lányok!

Vera, a zuhanytálcánk jó nagy, 90x90 centis, úgyhogy kényelmesen elférnek benne ketten is. Tegnap egymás mellett feküdtek oldalra fordulva, úgy vigyorogtak egymásra KépKép Ma reggel meg mindkettőt odahoztam az ágyunkba, Tünci szopizott, Csibi melléfeküdt és simogatta közben Kép Nagyon zabálnivalók ilyenkor Kép Bezzeg mikor mindkettőre rájön az ötperc! KépKép
Csirkemájat én is úgy tudom lehet adni fél éves kortól. A többi is nagyjából úgy van ahogy én tudom, de pl. a gyümölcsjoghurtokat már 8 hónapos kortól mondta a védőnő. Mi narancsot is adtunk, már kb 5-6 hónapos korában. Arra kell figyelni hogy ha kicsípi a popsiját, akkor kevesebbet kapjon belőle.

Batka, nem hiszem hogy bármi reflex miatt nem ette volna a banánt, lehet hogy szimplán nem ízlett neki. Én is így jártam Tüncivel. Se alma, se banán nem jött be... Ma viszont lecsúszott pár kanál őszibarack. Én egyébként nem tudok róla hogy nem szabad banánnal kezdeni. Az viszont igaz hogy a székletre ilyen-olyan hatásai lehetnek, kinek megfogja, kinek lazítja, ki kell tapasztalni. Én annak idején almával keverve adtam Csibinek, és nagyon jókat kakált tőle KépKép
Játék kérdésre való reagálásban megelőzöm most Coryt ha nem gond Kép Zitnek igaza van, legelőször mindent kóstolgatnak, aztán inkább rombolnak, de még inkább a felfedezés a lényeg. A könyv nekünk csak olyan 10-11 hónapos korában lett érdekes, mármint nézegetésre. Először csak figyelgetett, aztán mutogatott benne, mi meg mondtuk mi az. Aztán fordítva, mi kérdeztünk, ő mutatta. Most, így 20 hónaposan az állathangok a sláger Kép
Az építés is csak egész új játék Csibinek. Első alkotó játéka egy kocka volt, amin különféle formájú nyílások vannak és bele kell dobálni a figurákat. Biztos emlékeztek rá az oviból Kép Kb. 1 évesen kezdett el vele aktívan foglalkozni, rengeteget próbálkozott vele. Néhány hét után egyedül bele tudta dobálni az összeset.
A valódi építés -pl kockákkal- neki is csak 1-2 hónapja érdekes. Meg még rajzolni próbálgat mostanában. Szóval nem vagytok elkésve semmivel Kép Tüncim is csak csörgőzik, forgolódik, hintázgat, de főleg markolászni és kóstolgatni szeret egyelőre Kép

Ja, Zit, a nemalvók táborát szerintem én már régebb óta erősítem mint te Kép Mióta Csibi megszületett (20 hónapja), nem túl sok végigaludt éjjelem volt Kép Ha még hozzászámolom a terhesség alatti hátfájás miatti szenvedéseket... inkább bele se gondolok KépKép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Vera: szerintem elég érdekes lista. Gombát én még Balunak sem adok (2,5 éves). Biztos hogy nem adnék még húst az elején, májat meg pláne nem. Zsoma krumplit jóval később fog kapni, mi rizzsel fogjuk sűríteni a főzelékeket.
Sárgabarackot meg szilvát is később szokták csak ajánlani. Nálunk mindig van itthon egy Kecskeméti szilva bébiétel, mert szorulásra jó, de 7-8 hónapos kora előtt azt se nagyon adnám.
Citrusfélék csak 1 éves kor után mehetnek szerintem.

Szti: Zsoma köztünk alszik első ébredéstől, úgyhogy rögtön kap cicit, mert így ébredek fel a legkevésbé. Így ő ugyan ébred, én lányegében végigalszom az éjszakát.
Ém ilyet sose tapasztaltam. Szerintem vidd le a dokihoz, max azt mondja, semmi baja. Én Zsomához (második gyerek) egyszer 37,1-re is kihívtam a dokit, mert aggódtam (3 hetes volt, és ő korababa). Abszolút nem nézett hülyének, bár valszeg csak kicsit túl volt öltöztetve. Kaptunk beutalót vizeletvizsgálatra, ami szerencsére negatív lett.

Orsolya: én wordpad-be jegyzetelek Kép
Szopi: laktoherb nálunk is hasfájást okozott Kép Szerencsére Zsománál már meg se próbáltam. Sajnos döbbenetes szélsőségek vannak. Azt is piszkálják, akinek nem sikerült sokáig, és azt is, aki sokáig szoptat Kép

Batka: Zsoma is így kitúrja a szájából a kaját. Néhány naponta kínáld meg, egyszer csak kell majd neki. A banánról úgy tudom, szintén allergizál Kép Balut 2 hónapig kínálgattam, mire elfogadta.
Játékok: építeni Balu elég későn kezdett. 1. szülinapjára kapott lego primo készletet (ez a duplonál nagyobb, és könnyebb összerakni). Vannak ezek a poharas toronyépítők, azokat imádta eldönteni, ha én felépítettem. Sokáig csak a csörgők jöttek be. Leginkább azok, amikben látszik, ahogy a színes golyók gurulnak. Ezeket lehetett rágcsálni is Kép Gurulós játékokat is szerette. De sokáig a sláger a 2 literes kólás üveg volt. Ült, a két lába közé vette, és így pont a szájáig ért. Persze ezt jól le kell mosni...

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Képzeljétek, jól megfáztam valahol, és már 2 napja totál beteg vagyok KépKépKép Még szerencse, hogy hétvége van, és a férjem is itthon van velünk. Bár tegnap egész jó napunk volt, Zsoltika igazi kis tündér volt. Jártunk a Tesco-ban, nézelődött, nagyon tetszett neki minden Kép A többi vevő is nézegette Zsoltikát, olyan szép volt a hordozójában Kép Bár azt utálom, mikor vadidegenek odahajolnak hozzá és gügyörésznek, gyorsan tovább is mentünk olykor, nagyon zavar az ilyesmi, főleg ilyen járványszezonban.

Tegnap jártak nálunk az unokatesómék is, teljesen váratlanul állítottak be. Itthon kicsit kaotikus állapotok voltak Kép Nem számítottunk vendégre. De nem baj, olyan jót beszélgettünk, náluk 2 fiúcska van, és most jön a harmadik gyerkőc, ő kislány lesz, ha minden igaz Kép

Ma viszont hihetetlenül nyűgös volt Zsoltikám egész délelőtt. Korán keltünk, aztán sehogy sem aludt, valami miatt nagyon szenvedett. Végül lementünk sétálni, és a levegőn elaludt, azóta nagyjából minden rendben Kép Lehet, hogy jön valami front?

Állatkertbe mi is szeretnénk menni! És Új-Zélandra is mennénk, ha lehetne Kép Kicsit én is úgy érzem néha, hogy besavanyodok itthon. De ha minden igaz, holnap megyünk sétálni két kismamával, ők a közelben laknak, csak a gyerkőcök nagyobbak, mint Zsoltika. Jó lesz kicsit dumcsizni, csak ez a nátha múlna már el Kép

Hozzátápi: mi ma adtunk először Zsoltikának alma-banán-őszibarack bébiételt, de alig evett belőle. Én is úgy tudom, hogy a citrusfélékkel várni kell 1 éves korig, bár az én védőnőm azt mondja, hogy nyugodtan adhatjuk már... A tejtermékkel mi mindenképp várunk, szerintem 3 éves korig, mert én szénanáthát vagyok.

Játék: nálunk most a rágókák a menők, de a csörgőket is szívesen eszegeti Zsolti Kép Szereti még a gömbjét, amiben egy teknőc van, meg víz és kövek, azt már lökdösi! No meg a Micimackójával szeret bírkózni KépKépKép

Éjszakai szopi: mi egy szobában alszunk Zsoltikával, és amint halljuk, hogy mocorog, kivesszük szopizni. Sokszor a férjem ugrik hamarabb KépKépKép Viszont mindig én teszem vissza a kiságyba, már amikor felébredek Kép

No eldugulok, mert nem kapok levegőt Kép Még annyi, hogy raktam fel új képeket az albumunkba, ha valakit esetleg érdekel Kép

www.babanet.hu/album/main.php?album=1425&p=8745933

Kellemes vasárnap estét mindenkinek!

KépKépKépKép

pgaboka

Sziasztok!

Megjártuk a Brendont és sikerült is venni etetőszéketKépKép
Méghozzá PP Prima Pappa-t amit szerettem volna! És ráadásul akciós volt ez is, úgyhogy 29890 Ft-ért tudtuk megvenniKép
Bencike jó sokáig aludt mikor hazaértünk, és már alig vártuk hogy bele tudjuk tenni. Nagggyon tetszett neki, nagyokat vigyorgott és megnyammogta a biztonsági övetKép
Íme két kép:
Kép Kép

Azt hiszem Gabi nektek is ilyen van, csak a sötétkék-fehérKép Volt olyan is, és egy zöld-kék színvariációs is, de nekünk ez jött be leginkábbKép

Klarissza, most olvastam hogy ti is voltatok a BrendonbanKép Kár hogy nem tudtam hamarabb mert akkor jobban figyeltem volna. Bár lehet nem is egyidőben voltunk. Nektek sikerült választani?

Egyébként aki keres még etetőszéket, érdemes elnézni ide, mert voltak 19900ért is, l.rossi márkájú és rengeteg fa etetőszék is, annak az árát sajna nem tudtam megnézni, mert annyi időm nem volt nézelődni (a férjemmel voltam aki utál vásárolni...)
A 2004es PegPeregok 46ezer forintba kerültek, a tavalyi modellek 37be. A mienk is az, csak valamiért ez a 3szín még olcsóbb, állítólag azért mert túl sokat hoztak be belőle.

Gabi!
NáthaKép Gyógyulj meg hamar!!!
Albumotokat megnéztem, Zsoltika gyönyörűszép mosolygós kisbaba, jogosan lehetsz rá büszkeKép

Cory!
Köszi hogy leírtad a hozzátápival kapcsolatos véleményed.
A gombáról én is úgy tudom hogy még a felnőtteknek is nagyon nehezen emészthető, ezért is volt érdekes számomra hogy egy éves kor felett már ajánlják.
Viszont kecskeméti szilvát és HIPP sárgabarackot már kapott Benci, mindkettőt egyszer, az utóbbi 4nap nemkaki után igazán jól hatottKép Miért nem szabadna ezeket adni?

Diti!
Neked is kösziKép
Én narancsot még nem adok neki, próbálom minél tovább elkerülni ha már mindenhol 1 évet mondanak. Végülis annyi más gyümölcs van hogy simán kihagyható.
Két picurod édes lehet, képet továbbra is várjukKép

Zit!
Hú ez a 10-12szeri ébredés nagyon kemény lehetKép Sajnos tanácsot nem tudok adni, de kívánom neked hogy legyen végre egy jó éjszakád mert biztos jólesne már egy kiadós alvás!

Klarissza!
Sírnihagyás ill. nem hagyásKép témában szó szerint egyetértünk. Soha nem hagytam Bencét sírni, és emiatt én már meg is kaptam a családtól hogy elkényeztetem a gyereket mert azonnal odamegyek hozzá és felveszem. Úgy gondolom egy ilyen picibabát nem lehet elkényeztetni, de ha mégis én azt is vállalomKép Éjszaka én azonnal pattanok, ha már forgatja a fejét. Ugyanis nálunk ez jelenti azt hogy kezd ébredezni és 2percen belül a szeme is kipattan. Gyorsan kiveszem, szopi és alszunk továbbKép Még arra nem jöttem rá hogy mi alapján ébred reggel 6kor vagy hajnali fél3korKép

Ma viszont vettünk végre a Brendonban egy hidegpárásítót is, lehet ez lesz a megoldás? Legalábbis reménykedem benneKép Nálunk elég meleg van, emiatt a levegő is száraz. Mostanában csak egy bodyban altatom Bencét, azóta alszik reggelig. (Már amikor nem...)

Orsi!
Alvó Benedek nagyon édesKép
Te vasalod a törölközőket is?! Hááát, akkor nálunk már elöntötte volna a vasalnivaló a lakástKép Én "csak" Bence összes cuccát vasalom, és a férjem ingeit, nadrágjait, és pólóit is, de az hetek óta úgy működik hogy amit fel akar venni azt akkor kivasalom... addig már sosem jutok el, mert Bencének 2-3naponta mosok, és ezért állandóan babacuccokat vasalok.

Ann!
Én még életemben nem ettem csicsókát...Kép
Azért köszi a tanácsotKép
Jaaa, tényleg itt van Új-Zéland a közelbenKép akkor mehetünk!
Hogy sikerült a torna? Nagyon kitartó vagy, minden elismerésemKép

Most mennem kell, bár Bence tök nyugisan ül mellettem a vadiúj etetőszékben, nagyon figyelmesen tanulmányozzaKép

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Ja, Bencinek azért van kint a nyelve mindkét képen, mert ezt tegnapelőtt megtanulta, és azóta ha szólunk hozzá, vigyorog, de azon nyomban a nyelvét is kinyújtja hozzáKép

Vera

KépKép Kép
76vera

SZiasztok!

Vera: a szilváról úgy tudom, hogy puffaszthat, és nálunk mindkét fiú hasfájós volt. De nem okozott gondot Balunál. A sárgabarack passz. Ugyanígy nem értem, miért nem lehet dinnyét 1 éves korig adni.

cory

cory
Budapest

Sziasztok Kép

Orsolya, köszi a lelki támogatást parafa ügyben Kép Csak az a gáz, h nemtom addig mi lesz velünk, amíg lerakjuk. Kb 1 hetes meló... nem akarok nagymamáékhoz költözni Kép Lehet, h bezsúofolódunk Hami szobájába KépKépKép
És Batka, ne hallgass Orsolyára, igenis írj!!! Írj!!!, majd aki nem akarja, átugorja KépKépKép

Cory, 2 literes kólásüveg tetszik Kép Micsinált vele, rágta?

Gabi, gyógyulj meg gyorsan!!! Megnézegettem Zsoltika albumát, mindegyik kép nagyon szép, de nekem a Kicsit álmosan feliratú nagyon tetszik! Kép

Vera, Klarissza, sírni nem hagyás és éjszakai szopi detto ugyanaz nálunk is Kép hallom, h motoszkál, megyek is, így nem ébred fel. Amikor most telelni voltunk és egy szobában aludtunk, akkor arra a motoszkára is fölébredtem, amire nem kellett volna, mert csak épp fordul. Ez így most bevált Kép

Vera, nekem tetszik az etetőszéketek (persze, aki benne ül, jobban Kép), hamarosan mi is megyünk szétnézni ez ügyben, bár még ráérünk, 2 hónapunk még minimum van Kép Mi már annyira be vagyunk szorulva, h 3-4 Bp-i útra való elintézendő gyűlt össze Kép
Sztem kóstold meg a csicsókát, mert fincsi - az még annak is ízlik, aki nem szereti a nyer krumplit, csk pucolni rossz, mert göcsörtös a drágám...
Tornáról ne is beszéljünk, olyan lusta vagyok... alig tudtam rávenni magam, de azért jól esett Kép

Na puszancs, megyünk fürcsibe!
Ann
annann

Vera:
Nem találkozhattunk, mert a Megatoysnál leragadtunk. A Big Brevit vettük 26 ezerért, remélem, hogy beválik, mert ezt a márkát nem ismerem. A Bébé Confort 46 ezer volt!!!! Kép Ja és ha már ott voltunk vettünk egy járókát is, az is Brevi. Most itt fekszik a pici a járókában köztünk, vagyis a két számítógép között és nagyon tetszik Neki a dolog. Sajna képet nem tudok küldeni, mert csak áprilisban veszünk saját digi fényképezőt. Na de majd akkor!! Reszkessetek!! Kép

És most hogy megvan az etetőszék, azóta semmi kedvem etetni Lacát, majd ha betölti a hat hónapot Kép
klarissza

Sziasztok Lányok!
Megjöttünk Zalából. Már próbálkoztam a visszaolvasással, egyelőre csak ezt az oldalt (péntektől) bírtam megnézni.
Látom, az etetőszék téma. Mi is vettünk egyet, mielőtt elutaztunk. Mon Bebe. Úgy emlékszem, 27 ezer volt. De ebbe úgy is beleültethetjük Lizit, hogy még nem tud ülni egyedül, ez volt a legfontosabb szempont. Mert ülni, forogni nem hajlandó egyedül, de ezerrel tömi befelé az almát és a banánt. A szék bejött. 3 állásba dönthető a háttámla, állítható a magassága, és gurítható az egész szerkezet.
Banánról, mert kérdeztétek korábban. Ha friss, keményebb a banán, akkor okozhat székrekedést, vagy bogyós kakit (és lila fejű csecsemőt, mert alig bírja kinyomni Kép Kép Kép), ha már érettebb, akkor jobb. Még jobb, (ha féltek vele) ha keveritek más gyümölccsel, például az almával. Nálunk ez annyira bejött, hogy a maradékot Apa követeli magának.
Nekem is lenne kérdésem. Mikor igyon a gyermek folyadékot? Tudom, hogy a pisis pelenkák alalpján eldönthető, szükséges-e, de mégis??? Mert ugye a gyümölcsök után nem szükséges, de péládul ha már a krumplit, vagy a sárgarépát adod neki, akkor kell-e. HIszen magamból kiindulva, kaja után inni is szeretnék... Kép Kép
Batka! Én is csak biztatni tudlak, hogy írjál sok ilyen érdekeset erről az általunk kevéssé ismert világról. A becsületkasszáról: már találkoztam ilyennel, Norvégiában, útdíjat kértek így, először mi is nevettünk, hogy ugyan, de fizettünk, hozzáteszem, hogy a környéken nem volt lakott település, nem járt arra a lélek sem, csak mi, bolond turisták.

Megpróbálom behozni mielőbb a lemaradásom. Üdv Mindenkinek, Panu
panu

Szép jó estét!
Ma vendég volt itt, holnap meg áram nem lesz, és mindennek tetejébe holnap kapja Dominika a négy hós oltást (dupla szuri)...szorítsatok!!!

Gabi: gyógyulj meg hamar! én is náthásodok Kép

Vera: nagyon klassz az etetőszéketek, tetszik a színe is! olyan pici benne Benci, csal a kép Kép

Klarissza: klaci1@hotmail.com -én már fel is vettelek a partnerek listájára, várlak!!!

Hozzátápi: nekünk nagyon bejött a szilva, a répát viszont egyszerűen nem bírja megemészteni. Még le sem ér, de már fáj a pocija, és másnapra ki is jön a répa...teljesen úgy néz ki mint amikor befele ment Kép a paradicsom detto...Kép
Banánt most próbálgatjuk, úgy néz ki, ízlik neki!

Mára ennyi vagyok mert teljesen lefárasztott a vendégség, zuhanok az ágyba!
jó éjt!
Regina
gregina

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, többre nincs időm...

Itt vannak friss képek Bencéről:
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1881&page=1&logout=1

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok lányok!

Fogam jobban fáj,mint valaha, ki van csukva, hogy én 23-ig kibirom vele...Azt hiszem hétfön kuncsorgok egy korábbi, lehetöleg azonnali idöpontot, mert most már a sirás kerülget, néha annyira fáj...Kép

Lenne egy csomó irnivalóm, de se idöm, se lelkiállapotom, amint irtam szenvedek a fogam miatt...
Azért amint tudok jövök, vegyétek fenyegetésnekKép
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Most aztán be vagyok parázva a rángatózós dolog miatt. Eddig azt hittem én aggódom túl a dolgokat, de tegnap apuval együtt feküdtünk Ákos mellet és csodáltuk mikor újból megrándult. "Na látod - erről beszéltem"- mert nem tudta miről van szó, erre azt mondja ilyet Ő is sokszor látott. Na gyors utánna nézni a neten - "ha ilyet tapasztal forduljon orvoshoz, mert ez csak 4 hónapos korig normális". Ma fel fogom hívni a gyerekkórházat (ott dolgozom) és beviszem kivizsgálásra. Remélem semmi komoly.

Klarissza: azt hiszem félreértettél valamit, mert én imádok szoptatni. Éjjel én is elsőre ugrom, és sosem hagytam sírni, mert szerintem az kínzás és igenis bízzon bennem a gyermekem, hogy bármikor számíthat rám. Pedig nálink az első 3 hónap igencsak nehéz volt, éjjel-nappal sírás mert nagyon hasfájós volt Ákoska. 4 hónapos korában mikor hagytam éjjel, hogy visszaaludjon akkor sem sírt, hanem csak nyöszizett. A védőnő és gyerekorvos, meg persze anyós, anyám tanácsolta, hogy hagyjam egy kicsit, és talán visszaalszik. Na ez akkor bevált, de az oltások óta (4,5 hós) újra van éjjeli szopi.
Szti
beszti71

Hahó!

Az előbb írtam egy hosszút, kivételesen nem a Wordbe (ilyet sem teszek többé), mert azt hittem, hogy Gabi nem hagy majd sokat írni, de hagyott, csak közben bekakilt, erre mire kihámoztam a gigakakiból, átöltöztettem, és visszajöttem elküldeni az irályt, valamit rosszul nyomtam meg, úgyhogy elszállt az egész.Kép Most már Gabival a kézben nem megy az írás, szóval csak annyit, hogy élünk, Gabi az édes almát is utálja, a meggyet először szerette, aztán meg nem. Reggel fél hét után nem alszik vissza, ezért álmos vagyok, viszont a párásító újraüzemelése óta (lehet, hogy csak véletlen egybeesés) újra csak egyszer-kétszer ébred éjjel. Tegnap az asztal alól szedtem ki, szóval fejlődik a gyerek forgástéren is, még ha lassan is, nemsoká át kell fésülnöm és rendeznem a lakást.

Barbi,
hess-hess csúnya fogfájás!!!

Szti,
írd meg mi volt a kórházban, drukkolok, hogy semmi.

Ann,
én még nem is láttam csicsókát.Kép

Batka,
én is, én is megyek hozzátok látogatóba!Kép

Állatkertre is vevő vagyok!Kép

Regi,
oltáshoz megy a drukk!Kép

Gabi,
jobbulást!

Zit,
éjszaka miatt együttérzek.

Na, ennyire futotta.

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

ESzti:
bocsi nem akartam már megint dúvad lenni, de lám sikerült ismét. Az éjjeli szopi szerintem másnál is hol abbamarad, hol újra kezdődik. A szomszédunkban van ilyen, ott 8 hónapos a kisbaba most, és ő igazán rapszódikusan szopik éjjelente a mai napig. Úgyhogy nem kell izgulnod!!! Ja és bocs, hogy már megint érzelmileg felhevülésből reagáltam, nem neked szólt! (Erre mindig azt mondom, hogy csecsemőkori lelki sérülés Kép Az Anyukám éjjel nem szoptatott bennünket (a bátyámra gondolok), mert akkor az volt a trend, persze össz-vissz 2 hónapig volt teje. Azóta sem hevertem ki, mióta ezt megtudtam Kép ) Különben én azzal vigasztalom magam, hogy ha nem lenne éjszaka szopi biztos, hogy hamarabb vége lenne a szoptatásnak.
Sőt veled ellentétben én vagyok a megtestesült gonosz, mert kissé kezd terhes lenni (emiatt erős lelkiismeret furdalásom is van), hogy nem tudom elkezdeni a fogyókúrát, mert szoptatni kell Lacát. Ugyanakkor, ha csökkenne a tejcsi biztos rám jönne a frász és mindent megtennék, hogy ismét legyen.
Izgulok, hogy mit mondanak arról a titokzatos rándulásokról, de lehet, hogy az égvilágon semmi baj a picurodnak!
klarissza

Sziasztok!

Vera:
Nagyon jo szinei vannak az etetöszéknek. A tálca még egy kicsit nagy a manokának.Kép
Már nem vasalom a törcsiket, söt mostanság az ágynemüt ami nem gyürött, azt is hanyagolom.
Viszont nálunk rengeteg ing van, meg egy ovis lány, aki naponta termeli a jobbnál jobb mosni valot.

Klarissza:
Nálunk külön szobába alszik már a kis csemete + nagy csemete. Nem tartom magam ezért gonosznak, pláne, mert nálunk az erkély ki lett nyitva / félig vágva, s itt zajongunk a számitogéppel. Igy viszont tuti a pihenésük.
Van egy nagyon jo bébiörzünk, s ha az megszolal máris repülök a gyerekszobába, elég sokszor magamtol felébredek, mikor még csak mocorog, s az örzö még nem jelez. Ezt hivják anyai ösztönnek.Kép
Azzal viszont egyettértek, hogy a babo ne sirjon, sajna most nálunk siros korszak van, mert az a butus fog már nagyon türemkedik kifelé, lehet, hogy estére átfurja magát, de az is lehet, hogy még pár nap.
UGY sajnálom szegény Benedeket!!
+ just for you: 2003.juniusi a kép
Kép
orsolya11

Sziasztok Kép

Barbi KépKép - menj el, hátha megszánnak!

Zsuzsófi, a képek újfent édesek Kép

Szti, sztem is inkább vidd el gyorsan dokihoz, hogy megnyugodjatok! Biztosan nem lesz semmi baj! Kép

Zsizsa:
Íme a csicsóka.
Kép
De ez egy könnyebben pucolható példány, mert tényleg olyan rücskös általában, h meg kell szenvedni vele. Most dikert utánanéztem és máshol is azt írják, h nehéz pucolni. De nagyon egészséges, mert furktózt tartalmaz és a cukorbetegek számára nagyon ideális. Elkészítési módjai hasonlóak a krumpliéhoz, ha főzés előtt vízbe áztatod még az édes íze is elmúlik.
Hű, de kiokosodtunk csicsókailag KépKépKép

Pusszancs, mert Hami nyávog, h egyedül van, meg hogy nem mindig jönnek össze a dolgok: pl. fordulás...
Ann
annann

Bocsi azoktól, akik a picit külön szobába tartják Kép Nem akartam bántó lenni!
Biztos irigykedek, nálunk csak két szoba van (51 nm) és a sok cuctól nyomorgunk.
(Tök jó a mai nap, folyamatosan bocsánatot kérek és még csak 10.13)
Orsi:
Figyuka, nem adod el Nekem ezt a gyönyörű kislányt?? Kép Kép
klarissza

Ann,
és hol veszed a csicsókát?

Orsi,
királylányod gyönyörűséges!Kép

Klarissza,
én is olyan vagyok, mint te, gyakran zsigerből reagálok, aztán meg nem győzök bocsánatot kérni.Kép De fejlesztem magam.Kép Mi 53nm-en élünk, szintén alig férünk el a cuccoktól.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Szerencsére megvan a vizsgám, úgyhogy nyugodtan tudok írni végre! Kép Minden baba édeske, mivel olyan termékenyek voltatok, hogy csak a képeket tudtam elolvasni.

Anita! Én is nemrég elolvastam a régi topicot, és tényleg nagyon dinnyéztünk Kép (de aza az igazság, hogy most is tudnék enni ... Kép)! Azértz jó hogy van, volt (lesz) ez a topic KépKépKép

Nórival szerdán megyünk 5hós oltásra, de szerencsére ez már az utolsó lesz 15 hóig, már nagyon jó lenne túl lenni rajta. Pénteken meg mi is megyünk az usziba megbeszélésre és akkor már a jövő hónaptól járni fogunk Kép Már alig várom, kiváncsi vagyok, hogy mit fog hozzá szólni a manócska!!! KépKépKép

Képzeljétek el, hogy Nóri tegna kepott előszőr zöldséget, hát a burgonyától nem volt elragadtatva, úgyhogy hozzákevertem sütőtökpürét, na ez már rettenetesen bejött. Sőt délelőtt apával főtt répát ettek, a kezébe nyomtuk és rettenetesen majszolta (nem is kell ide fogacska, anélkül is megyKép), ami azt illeti a banánt jobban megeszi így mint pépesítve!

Na de most már megyünk, mindenkinek szép napot, bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredtem!

Meme
meme

Csajok, van áram!!!!!
sziasztok!!

Szti: Dominika alvás közben szokott összerándulni, hirtelen összerándul keze-lába, fintorog egyet, aztán békésen alszik tovább. Persze ezt álmában csinálja, nem ébred fel rá. A klinikán teljesen egészséges csecsemőnek találták, nem is kérdeztem erre rá.
Ébren soha nem csinálja, csak ha alszik. Olyan mint ha rosszat álmodna vagy kirázná a hideg.
TELJESEN NORMÁLIS!!!! (állítólag)
Ne aggódj, de persze vidd el dokihoz, jobb félni mint...
azért remélem megnyugodsz egy kicsit!!!

mi 3/4 1-re megyünk szuri(k)ra, már kezd remegni a gyomrom Kép

na megyek mert kincsem felébredtKép
pusz
regina
gregina

klarissza:
nehogy azt hidd felvettem, vagy megsértödtem, annyira már "ismerlek"(vagy mégse?Kép)
szerintem 2 nap mulva fizetnél érte, hogy visszafogadjam töled.
kölcsönzésre odaadom az állatkertbe, ha megyünk s jösz, igy kiprobálhatod az idegeid határát.
hát igen, ebböl a szempontbol jo, mert nekünk 64nm, 3 szoba van+ 15 fokos beépitett erkély, amiben épp megfagyni készülök.

meme:
hurrá, hogy tul vagy, akkor most hawaii van.

ann:
ezen a képen ugy néz, mintha szörös giliszta lenne Kép
orsolya11

x n
blvvvvvvv ,
Ezt Gabi írta nektek.Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa