Sziasztok!
Tolmácsolom nektek Isti köszönetét a szülinapi jókívánságokért! Teljesen odavolt, azt mondta, ezentúl nem fog ferdén nézni rám, ha Babanetezek és õ nem fér a géphez.
Ági, gratulálok! Tilos ám az idegeskedés! Próbálj beszélni a férjeddel, hátha rendbe tudja szedni a mamáját, és végül is ráérsz késõbb az orrára kötni a kedves mamának, hogy jön a következõ baba. Mi titokban tartjuk! Piszkosul fel vagyok háborodva, de csodálkozni nem csodálkozom. Láttam pár hasonló esetet, magam is voltam szenvedõ alanya költözködésnek, különbözõ családtagokkal való konfliktusok miatt.
Kanga, köszi. Csodálkoztam, mert régen mindig decemberben volt HJ koncert a Vígben. De sajnos, márc. 24. nem jó nekünk. Gergõ szeptemberben volt kétéves, jól emlékszel.
Evey, ha nem jön közbe semmi, persze, hogy megyek a szentendrei züllésre, sõt, Jaminát is viszem (neki a csütörtök nem jó).
Nagyon tetszett a homeopata doki nénitek állásfoglalása az allergizáló ételekrõl (bár én a kivit is közéjük tartozónak tudom). Emailben megírnád, ki õ? Köszi elõre is.
Dia, micsoda szuper állás! Gratulálok! Aztán ne hanyagolj minket nagyon!
Anikó, persze, küldök füzetet szívesen. De ha úgy is jó, letöltheted a füzetek tartalmát a
www.lll.hu oldalról, kinyomtatva oda tudod neki adni. Ha ez a megoldás érdekel, megírom, melyik volna mindenképpen fontos.
Lara, nem fél, hanem egyéves korig nem ajánlott déligyümölcsöt adni a babáknak. És már nem is olyan "legújabbak" azok a kutatások
Fél éves kor elõtt egyáltalán semmit sem ajánlott adni a babáknak. Épp írtam errõl a Szoptatás rovatban.
Napocska, légyszi küldj Jaminának a freemailes címére egy jelentkezõ emailt a listára való jelentkezéshez. A másikat nem tudja megnézni.
zsu74@freemail.hu Kriszta, a tehéntejet tulajdonképpen nem is nagyon kell bevezetni. Ezt úgy értem, hogy egyéves korig mindenképpen várni kéne vele, utána pedig egyszerûen adható. Nem kell forralni meg higítani. De ha még szoptatod Pötyikét, akkor nem feltétlenül muszáj a tehéntej, sõt, ha van tejallergiás a családban, akkor érdemes még tovább halogatni a dolgot. Ha nincs tejallergiás, akkor a tejtermékeket érdemes megkóstoltatni vele egy éves kora után, mert nagyon jó kalcium forrás mind. Kalciumra azért lesz fõleg szükség, mert az elválasztás során (már a szilárd ételek bevezetése miatti ritkább szoptatás is elválasztásnak minõsül) csökken az anyatej kálciumszintje. De ha nem izlik neki, nem kell erõltetni, máshonnan is hozzájuthat kálciumhoz és azért az anyatejben is van még elég.
Nyugodtan kérdezz bármirõl, nem csak szoptatási kérdésekben tudok segíteni, de minden egyéb olyan dologban is, ami szoptatott babával kapcsolatos. Ha mégsem tudok valamit, utánanézek, vagy egy olyan személyhez "küldelek", aki válaszolhat olyasmire is, amire én nem.
Tudtad, hogy az Egészségügyi Világszervezet legalább kétéves korig ajánlja a szoptatást?
Móni, gratulálok a vizsgádhoz, a következõhöz pedig szorítok!
Képzeljétek, a múltkor voltam fodrásznál (ez azért olyan nagy szám, mert naggggyon ritkán jutok el) és kiderült, hogy van természetes hullám a hajamban! 32 évig éltem abban a tudatban, hogy szögegyenes hajam van!
Verus? Emese? Ancsa? Többi rég nem író?
Minden beteg gyerkõcnek és szülõnek sok-sok gyógypuszi, de már olyan jó lenne, ha mindenki egészséges lenne és nem kéne ilyet írni, ugye szegény gyengélkedõk?
Puszi
Iboly