Új privát üzeneted érkezett!

Az én dokim is alaposan UH-oz, meg sokáig és mindent magyaráz, csak a genetikai UH-ot nem ő csinálta, talán ezért sikeredett ilyenre.

Pamo
Én nem ezekbe a kórházakba járok, így sajna nem tudok segíteni.

Babus

Kép
babus2005

Már szerelődik a kiságyunkKép
De ki gondolta volna, hogy legalább 30 részből áll, szegény apuciék azt se tudják, honnan kezdjék összerakniKép Hihetetlen, hogy ebből a sok darab fából egyszer ágyikó+pelenkázó lesz?!Kép

Babus

Kép
babus2005

Kristófka úgy segédkezne apuciéknakKép Alig fér már a bőrébe illetve a pocimba, csak úgy hullámoztatjaKép Amikor pedig kalapácsolnak egyet, rúg egy nagyot hozzáKép

Kép
babus2005

Babus,

Látom nagy az izgalom, hajrá, várom a képet, most lelépek vacsizni!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Pamo
Én tudnék ajánlani, de először kíváncsi lennék, hogy miért pont ezt a három kórházat szemelted ki.
Szerintem először azt érdemes eldönteni, hogy melyik kórházban szeretnél szülni. Azért mondom ezt, mert eléggé különbözőek a kórházak olyan szempontból, hogy mit támogatnak (esetleg mi az, ami kötelező) és mit nem szülésnél, hogy utána mikor kapod meg a babát, stb.
Én baromira meg vagyok elégedve az orvosommal (Istvános), de mivel nem vagyunk egyformák, lehet, hogy a te igényeidnek kevésbé felel meg.
A kórházas topikokat olvagattad már?

Zsana (26+3)
zsana75

Sziasztok! Látom, nektek ez a 4D ultrahang már ismerős. Ti ezt hol csináltatjátok? Tudom, hogy az uh valszeg egyáltalán nem káros, de nem gáz ezt "feleslegesen", csak a kép élménye kedvéért megcsináltatni? Én is úúúgy szeretnék ilyen képet a babámról, ahol úgy néz ki, mint egy kis arany ufó! Ráadásul a saját dokim rendes uh-ján nem mutatta meg a kis szemérmes, hogy fiú-e vagy lány, pedig így a 25. hét környékén már biztosan lehetne tudni, a köv. uh. pedig csak majd valamikor januárban lesz, hiszen hál'Istennek különben minden rendben. Azt hiszem, meglepném a gyermek apját egy ilyen high-tech uh videofelvételével Karácsonyra. Hol érdemes csináltatni? Mennyibe kerül? Mennyivel előbb kell bejelentkezni? Lécci informáljatok!
Kösz! Kr.
krtek

Végre kiderült a nagy titok, egy 1431g-mos kislány lakik a pocakomban. Egy héttel idősebb a koránál, igy 30. hétben vagyunk. Igy akár Valentin napi baba is lehet. Azt mondta a doki, hogy nagy hézagot lát. Visszakérdeztem, hogy akkor most fiú vagy lány, mert zavaromban nem kapcsoltam. Azt válaszolta, hogy ilyen nemiszervvel inkább ne is legyen fiú. Én nagyon örültem a hirnek, a párom még reménykedik. Akkor nem lesz trónörökös. Nem baj szoktatom magam a gondolathoz, hogy kislány. Majd lesz a második fiú, mondtam neki. A lány meg fog nekem sokat segiteni a tesó gondozásában.
Amúgy a lényeg ,hogy minden ok .
BPD77mm Fl55mm OFD91mm AC245mm
Az arcocskáját nem mutatta, igy csak olyan képet kaptunk, amin a két kezével takarja magát és oldalról a füle látható. A videón viszont jól szétette a lábát.
Olyan jó, hogy végre fény derült az igazságra.

Kép

KépKép
búzaszem

Búzaszem
Gratula a kislányhozKép
Ez a súly nagy babát jelent?? Mert az én Kristófom a 29.héten csak 1082gr voltKépKíváncsi vagyok most szombaton, így betöltött 31 hetesen mennyire saccolják majdKép

Krtek
Mi itt a legtöbben a Praxis 4D UH Rendelő szoktunk menniKép Ezen az oldalon találsz róla egy pár infót: http://gribedli.eblap.hu/4duh.htm
Amúgy 8oooFt egy vizsgálat (-1oooFt, ha itt a Babaneten regisztráltatod magad), ebben benne van egy videófelvétel(de kazit neked kell vinned) és 1 vagy 2 db fekete-fehér kép. További 1000Ft-ért kérhetsz CD-t 5db színes képpel vagy 3oooFt-ért megkaphatod DVD-n a "műsort"Kép

Kész a Kristóf-ágyikóKép Nagyon szuper lettKép Csak hiányzik nagyon a matrac, így olyan kopárKép De azért hétvégén majd lefotózomKép
Hát elég zsúfolt lett a szobácskája, de mit várhatunk egy panellakástól? Max. a 2.gyerkőc után továbbköltözünk, hogy a 3.-nak is legyen helyKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Lányok!

Most jöttünk meg a MÁV kórház szülésfelkészítôjérôl, és nagyon tetszett!! Egy véletlen folytán még a szülôszobát is megnézhettük, és most nagyon, nagyon örülök! Kép Most picit fáradt vagyok, nem írom le részletesebben, de ha valakit érdekel, holnap ezer örömmel.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Szép modern a szülőszoba, ugye? Pláne az alternatív szobaKép
Azért írd le holnap, te milyennek láttadKép

Babus

Kép
babus2005

Babus, gratula a régóta várt kiságyhoz! Kép És szerintem szeretnénk látni így matrac nélkül is. Kép

Búzaszem, neked meg a kislányhoz gratula! Kép

Tamesz, én tök hasonló színekben gondolkodom, csak én a falat szeretném ilyen zöldre. Kép Nekem is tökre tetszik ez a faszín és a zöld kombinációja. Szépek lettetek!

Pamo, ezeket a kórházakat én sem ismerem. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Jóestét!

Na még kicsit benézek, de olyan álmosság tört ki most rajtam, nem tudom meddig bírok ébren maradni, az éjjel alg aludtam.

Borbolya köszi, eredetileg én is a falat akartam, de a család lebeszélt róla, hogy még csak egy éve költöztünk be és minek, meg nagy felfordulással jár, .... szóval csak tapéta csík lett belőle.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Ugyanígy volt nálunk. Én is az egész tapétát le akartam cserélni, mi 2 éve költöztünk ide, akkor tapétáztunk. De lebeszéltek róla, így belenyugodtam a tapétacsíkba. De az a szerencséjük, hogy világoskék a tapéta és ugye pont kissrácunk lesz, mert ellenkező esetben tuti újratapétáztattam volnaKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Én a MÁV-kórházban fogok szülni és egyik ismerősöm épp most szült ott. Eddig elég jókat hallottam a kórházról, de a most szült lány mesélte, hogy neki nagyon gáz volt. Majd fog nekem írni egy listát, hogy miket kell vinni, mert szinte semmi nincs bent. Ha gondoljátok, amint megkapom, megosztom Veletek. A szülőszobáról csak annyit, hogy mesélte, hogy a szülőágyon nem volt kengyel és egyáltalán semmi, ahová tehette volna a lábát, így más nem lévén felhúzva neki kellett tartania a tolófájások közepette. Szegény mesélte, hogy elég fárasztó volt, pedig neki egyébként nagyon könnyű volt szülése. Mindenesetre ez a "lábtartás" sok erőt kivett belőle. Összesen 2 órát töltött a gyerek megszületése előtt a kórházban!!! Az igaz, hogy mire beért, már 4 ujjnyira ki volt tágulva. Egyébként ez volt a 2. ilyen "csodaszülés", amiről hallottam. Nyilván genetikusan is szerencsések, de mindketten nagy jelentőséget tulajdonítottak a málnalevél teának. Mindenki szerezzen be ilyen teátKép!!! Reméljük, tényleg csak ez a titok nyitja és mindannyiunkból csak úgy kipottyan a gyerek Kép. Azért ha tudtok valamit még a MÁV kórházról és van kedvetek megosztani én nagyon örülnék!!! Ma én is szerettem volna elmenni a Szülők iskolájára, de sajna még mindig beteg vagyok, így nem mertem kockáztatniKép.

Kép
eveka

Tamesz!
Nagyon szép a babasarok! Sajna szegény Kicsikémnek nem lesz még egy "sarka" sem, mert nincs hely, csak az ágyunk mellett lesz egy kiságya, így valószínűleg neki lesz baldachinja, hogy ne zavarja a fény, ha mi olvasunk. Persze nem habos-babos Kép. Viszont a forgó-zenélője az ágya felett ugyanolyan lesz, mint a Tietek!!! Az már meg van és fent dízseleg a franciaágyunkon a feje,m felett Kép.

Babus!
De jó Nektek, hogy megérkezett a kiságy! A mienk csak az utolsó pillanatban fog a helyszűke miatt.

Jó éjt mindenkinek!!!

Eveka

Kép
eveka

Eveka
Ha megadod az e-mail címed, írokKép Nekem is van párKép infóm a kórházról.

Babus

Kép
babus2005

Köszi Eveka,
a forgó zenélőt most vettük szombaton, de félelmetes rablás van azok között is, na meg üzletenként is. Sajnos minden nap elfejeltek bele elemet veni, hogy kipróbáljam a lámpáját, Ti kipróbáltátok már???:-))
na most már tényleg pihizek, szép álmokat, és remélem Ti jobban alszotok mint én mostanában!!
tamesz+ubulka 29+5

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Köszi, Babus, az infót! Ígéretes, holnap mindjárt utána is kérdezek, és viszonylag közel van hozzánk. Van egy tíz- meg egy hétéves lányom, helyesek és (viszonylag) fegyelmezettek, gondolod, beengedik őket tesót nézni?

Ami a gyerekszoba berendezését illeti, szörnyű lelkifurdalást okoztok nekem! Kép Mi még semmit, de SEMMIT nem szereztünk be, csak az örökölt cuccok vannak. (Na jó, az annyi, hogy egy fél árvaháznak elég...) De matrac pl. biztos kell új. Ti hisztek ezekben a hókusz-pókusz-kókusz-gyapjó csodákban? Tényleg olyan jók, amilyen drágák? (A két szép nagylányom habszivacson nőtt föl...)
Jóccakát!
Kr.
krtek

Krtek
Tutira bemehetnek az UH-ra a lánykáidKépMég ha kisebbek lennének és fegyelmezetlenek, akkor is bemehetnénekKép Nem egy "törpét" láttam már kijönni onnanKép

Mi mindenesetre kókuszmatracot veszünk, aztán majd utólag megírom, hogy volt-e értelmeKép

Tamesz
Nyugi, én hetek óta pocsékul alszom. Tegnap pedig kiváltképp pocsékul aludtamKép Óránként ébredtem, olyankor kimentem WC-re, aztán küzdöttem a visszaalvással, na meg a kéz-, láb-, oldal-, derék és hátzsibbadással és fájdalommal. Csak ennyi. Különben jó éjszakám volt. De ez lassan már mindennapos. Ezért nincs is kedvem lefeküdni aludni.

Babus

Kép
babus2005

Jóreggelt Mindenkinek!

Hát úgy látom ma sem fog a nap kisütni, én ma sem aludtam jól, mindenféle baromságok jártak az eszemben, na meg pisilés kétszer, ...
Ma este megyek a dokihoz, szorítsatok, remélem mindent rendben talál.

Krtek
Mi az öcsémék kiságyát és kókuszmatracát örököltük, nekik nagyon bevált, elvileg az a nagy előnye, hogy ha vlaami ki is folyik véletlenül, akkor azt nem tartja magában hanem átengedi, pl. ezért nem lehet rá gumilepedőt tenni. És nálunk azért ajánották a családnak, mert vannak allergiások, és ez elvileg nem okoz allergiát, könnyen átszellőzik, sőt én az ősszel, amikor jó idő volt át is mostam. Na meg jó kemény, vagyis egy szivacshoz képest sokkal keményebb. De vannak szerintem itt gyakorlottabbak a témában.

Na szaladok dolgozgatni, majd este benézek!!!
Szép pocaknövelős napot!!!
tamesz+ubul 29+6

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Krtek
Nem beszéltél a dokiddal a 4D-ről? Csak azért kérdezem, mert úgy tudom, a kórházban is van 4D-s gép és a te dokid jól bánik az ultrahangos géppel, ezt tapasztalatból tudom.
Szerintem érdemes lenne rákérdezned, talán úgy olcsóbb is lenne, meg talán több időt tudna rátok szánni.
A kókuszmatrac most nagy divat, de nem tudom, harmadik gyereknél érdemes-e megvenni. Neked nyilván van tapasztalatod, ha rossz volt a szivacs matrac, akkor próbáld ki, de ha nem volt gáz, akkor szerintem nem muszály. Persze ha terveztek még egy-két gyereket, akkor megéri Kép.
zsana75

Babus! Én is attól tartok, hogy nagy baba lesz, az unitesók is mind 4 és fél kilóval születtek, meg 55 és 60cmrel. Amúgy a doki azt mondta, hogy 1 héttel idősebb akkor most 30 hetesek vagyunk, de én továbbra is autolsó menszi alapján számolom, mert az uh-os papiron is ez áll. Kiváncsi leszek a 32 hetesen hány g lesz a kicsike. A nővéremnek 2164g volt Kristóf akkor és 4400gmal született. 3 nappal túlhordta.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Röviden összefoglalom a tegnapi benyomásaimat és élményeimet a MÁV-kórház szülôk iskolájáról. Elôször is nagyon bírom a nevét. Kép Tulajdonképpen ez egy elôadás volt, amit egy doktorbácsi tartott, de mivel ô picit késett, addig egy szülésznô "szórakoztatott" minket, azaz hasznos gyakorlati tanácsokat adott: elmondta, mikor érdemes bemenni a kórházba, mit érdemes vinni stb. A dokibácsi elsôsorban a szülés folyamatáról beszélt: hogyan indul meg, milyen fázisai vannak, mi történik a szülés alatt a magzattal és az anyával. Bár túl sok új infót nem tudtunk meg, mégis jó volt hallani, hogy egy itteni doki hogy látja a dolgokat, és persze azzal is jó volt megismerkedni, hogy milyen nézeteket vall a kórház. Ha az említetteknek csak a felét tartják be, már örülök, hogy ezt a kórházat választottam...

Az elôadás végén (a kérdéseket követôen) a doki bejelentette, hogy dec 1-tôl nyugdíjazták, így az általa 22 éve vezetett szülôk iskolájának nem tudja, mi lesz a sorsa. Megköszönte a részvételt, és távozott. Még akkor is döbbenetesen hatott a hír, ha most láttuk ôt elôször, valahogy olyan drámai volt a bejelentés. Viszont ez volt egyben a mi szerencsénk is... ennek hatására ugyanis a szülésznô, aki ilyenkor megmutatja a szülôszobát a 36+ hetes kismamáknak, kivételesen mindenkinek felajánlotta ezt a lehetôséget, hiszen még ô sem tudta, lesz-e még erre lehetôség késôbb... Nem is hittem a fülemnek! Kép Persze, hogy akartam látni! Annyit hallottam már róla, és látni akartam, igaz-e mindaz...

A folyosókon semmi nem utalt arra, hogy tényleg olyan hiperszuper lenne a kórház szülészeti része, mint ahogy már annyian mesélték: mindenhol összekoszolt falak, eleve rondán kivitelezett festés, na meg a szokásos szocreál hangulat. A vajúdószobába érve éreztem, hogy ez már hatalmas lépés az addig látottakhoz képest, és hogy méltán büszkék erre az itt dolgozók, de bevallom ôszintén, az én álmaimban más élt. Nem volt rossz vagy barátságtalan egyáltalán, csak a sok hallomásból szerzett infóból én mást képzeltem el. Vagy még inkább: én máshogy rendeztem volna be. Kép Valahogy azt éreztem, hogy a jó szándék megvolt, a pénz viszont nem... Nagyon igazságtalanul hangzik ez így leírva, mert más kórházakhoz képest (gondolom) ez is paradicsomi állapot. De pont ezért volt jó látni. Legalább most szembesültem azzal, hogy mi a valóság, és nem a szülés elôtt pár nappal vagy órával ért a meglepetés. Az egészben az az igazán hülye dolog, hogy ha nem mesélnek elôtte róla, akkor most azon döbbentem volna meg, hogy milyen barátságos, ahhoz képest, hogy kórház. Fura, nem...? Kép

A vajúdószoba után következett egy adminisztrációs részleg, majd utána a szülôszobák. Ugyanaz igaz rájuk, mint a vajúdószobára: kórházhoz képest barátságosak és kényelmesek. A szülôágy/szék kimondottan tetszett, nem láttam pl a kengyelt sehol, amit annyira utálok (nekem ez inkább megnyugtató volt, mint ijesztô), volt nagy labda, és az egyik szobában sarokkád. Azt jó lenne majd kipróbálni. Az egyik szülôszobán az ágy egy nagyon színes és kedves pokróccal volt letakarva, ettôl majdhogynem hangulatos volt a szoba. Kép És jó volt, hogy nem nagyon láttam muszereket sehol, nyilván részben azért, mert itt tényleg a természetes szülésre vannak berendezkedve, részben meg azért, mert a kismama érdekében nem azt rakják a legfeltunôbb helyre. Persze a minôségi kifogásom itt is megvolt. Kép Csúnyán beépített kád stb. Ha ilyen munkát végeznének a lakásomban, nem fizetném ki... De mindent összevetve tetszett, és egyelôre örülök, hogy ezt a kórházat választottam, persze nyugtával dícsérd a napot, majd meglátjuk, áprilisban is ezt fogom-e mondani. Kép Annak meg tényleg iszonyúan örülök, hogy akkora szerencsém volt, hogy 24 hetesen láthattam a szülôszobát...

Borbolya
24+2

KépKép

Kép
borbolya

Ja, és még egy dolog. Kép (Mindig ezt csinálom. Mindig a hozzászólás elküldése után jut még valami eszembe...) Valaki említette, hogy úgy tudja, a MÁV-ban nem lehet szülésznôt választani. Nos, ez nem igaz. Lehet, és összesen 6 szülésznô közül lehet választani, annyian vállalják a választhatósággal járó plusz terheket.

Eveka, elôször is jobbulást! A lista engem mindenképpen érdekelne, bár nekem tényleg alapvetôen pozitív élmény volt a tegnapi.

Ami az alvást illeti, én is nagyon rosszul alszom mostanában, tegnap pl egész nap kómában voltam, annyira rosszul aludtam elôzô éjjel. Na jó, ez már a plusz harmadik dolog, úgy hogy most már abbafejezem. Kép

Borboly

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Csak nehogy a szülőszoba látványa után lessokoljon majd a gyerekágyas osztály kinézeteKép Hasonló, mint amilyennek a folyosót láttadKép
De azért örülök, hogy valamennyire neked is szimpi volt a szülőszobaKép

Képzeljétek, én ma jól aludtamKép Persze 2-3-szor min. felkeltem pisilni, de nálam ez már normálisKép
Meg hajnalban virrasztottam 1 órát, de még ez is elmegy, de összességében éjféltől délelőtt 11-ig aludtamKép

Babus

Kép
babus2005

Babus Kép Így most már biztosan nem fogok negatívan csalódni a gyerekágyas osztályban KépKépKép

Akkor azért volt ilyen nagy a csend! Kép Tök jó, hogy végre jól aludtál!!!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Búzaszem
32 hetesen 2164gr? A könyvek szerint kb. 1500gr-osak olyankor. Ő aztán valóban óriásbébi voltKép
Állítólag ilyenkor kb. 200gr-t híznak hetente a babák, és mivel Kristófom a 29.héten 1082 gr volt, így szombatra(pont betöltött 31hetesen) tényleg kb. 1500gr körüli leszKép Na majd kiderülKép Én azért nem bánnám, ha nem lenne egy óriásbébiKép Persze mindenképp imádnám, csak olyan tündériek azok a pici kis 3kg körüli babákKép Nekem ők az eseteimKép Persze csak Kristóf utánKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Zsana: Nagy esélyem van arra, hogy császárral fogok szülni, több okból adódóan is. Amúgy több mint 10 éve várok erre a babára, ezért nekem elsődlegesebb a nagy odafigyelés, szakmai háttér, mint az, hogy mikor kapom meg a babát.(Persze az sem mindegy!) Nagyon sok jót hallottam az István kórház orvos csapatáról, több nevet is kaptam, de nehezen tudok dönteni. Ezért örülnék, ha megosztanád tapasztalataidat. A kórházas topicban az Istvánt nem találtam...

Borbolya, Babus: ..azért köszi!
Üdv.mindenkinek, Pamo
pamo

Pamo
Dr. Koiss Róbert az orvosom, és az a néhány dolog amit fentebb írtál, az igaz rá.
A magánrendelőben - Városmajor utcában - van ultrahang és mindig használja is. Engem már a második találkozásunkkor megismert, pedig eltelt néhány hónap a két időpont között. Mindig képben van, akkor is, ha telefonon hívom. Nem kell magyarázkodni, hogy ki vagyok, mennyi idős terhes, stb.
Hozzá kell tennem, hogy szülési tapasztalatom nincs, mert még "csak" a 27. hétben járok.
A "Szülésztek, kórházak"-on belül az I betűnél találod az Istvános topikokat (szám szerint négyet), ott biztos többet tudnak neked mondani. Van pl. egy Rita nevű lány, aki egyébként dúla, ő több orvost ismer tapasztalatból.

Nagyon vigyázz magatokra!!! Szörnyen rossz lehet ennyit várni egy babára, megértem, hogy a legjobb dokit szeretnéd megtalálni.
zsana75

Pamo
10 év??? Akkor én nem is panaszkodom a majd' 1 év próbálkozássalKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Na máma vettem egy szekrényt, hogy ne teljen hiába a nap. Így elférnek a lányaim cuccai, a fiókos meg majd a kicsié lesz. Ennyit tesz, hogy ti itt egyfolytában lakberendeztek! Mindig a klasszikus vicc jut az eszembe ("Az első gyereknél a pelenkát mossuk, szárítjuk, vasaljuk, a másodiknál mossuk és szárítjuk, a harmadiknál - szárítjuk..."), hogy ez a szegény harmadik kicsi, akit most várok, sokkal kevésbé inspirál a nagy beszerzésekre. Az első gyerekemnek már az ágyneműje is megvolt, amikor ilyen idős várandós voltam vele! Na de karácsony után majd beindulunk.
Tamesz! Ments Isten, hogy rémisztgesselek, de én úgy tudom, hogy speciel matracot és ágyneműt még a tesóktól sem szabad örökölni! (Összefüggést véltek felfedezni a bölcsőhalál és az örökölt/régi ágynemű és matrac közt egy angol vizsgálat során.)Persze az ágy fából való részei nem érdekesek, de a régi használt textilneműt és egyéb "porfogó" anyagot érdemes lecserélni. Én bizony a két lányom közt kompletten leváltottam az összes ilyesmit - ezért is utaztam habszivacsban és nem kókuszban... De ennek az új kicsinek lehet, hogy megspendírozunk egy kókuszost, ha már így dicséritek.
Zsana, azért nem akarom Kodaj dr-t zargatni a 4D-s uh-gal, mert az nem fizetős nekem, viszont közben minden egyéb pénzbe kerül, hiszen magánbetegként járok hozzá. Érezhetően csak annyi uh-t csinál egy egészséges esetben, amennyit feltétlenül muszáj, mert, gondolom, szerződött a kórházzal, és nem csinálhat plusz uh-t csak az én kedvemért. Úgyhogy nekem tisztább ügy, ha egy ebből élő uh állomásra megyek, és akkor csináltatok belőle képet, cd-t, dvd-t, óriásposztert meg tévéreklámot, amennyit csak akarok. Pedig egyébként tényleg híresen jó uh-os a drága ember.
Jóccakát!
Kr.
krtek

Tamesz!

Meglepő, de érdemes megnézni a CORA-ban és az Auchan-ben is a bébidolgokat. A forgót mi a CORA-ban vettük nagyon olcsón, az Auchan-ben pedig most vettem fehér Kenguru Goldos csónaknyakú komidresszeket 500 Ft-ért + egy piros MiciMackósat. A fehér csak a színe miatt volt leárazva. Mindkét típusnak nagyon jó minőségű az anyaga. A világítást mi kipróbáltuk, de inkább csak nagyon halvány fénye van, épp csak annyi, hogy sötétben megtaláld. Azért jópofa. Én kicsit a zene hangerejét találom hangosra, így a valszeg a fejvédő mögé fogom rejteni. Egyébként szerintem nagyon aranyos. Én épp ilyen sokszínű vidám zenélőkét akartam. A nagyon drágák között sokkal-az áron kívül- az volt a problémám, hogy nem volt elég élénk színük, hiába voltak nagyon puhák. A baba ezt nem fogni, hanem nézni fogja és főleg az élénk színeket látja majd eleinte.

Egyébként sajna nem nagyon múlik a náthám. Ma már minden kijött belőlem (ha az első 3 hónapban megúsztam...). Lassan kezdek aggódni a baba miatt. Már egy hete ilyen rosszul vagyok.

Jó éjt mindenkinek, megyek vissza az ágyba.

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok kismamák!

Segítsetek nekem, ma voltam a dokinál, és mindent rendben talált, már kb 82mm a baba feje, nekem egész nagynak tűnt, már a bordámig ért a lába, méhszáj zárva. Szóval azt mondta a doki, hogy minden ok.
De mivel anno csak a cukorterhelésen buktam el amikor az elhalt terhességek okát keresték, így végig diétáznom kellett, és hetente ellenőrzik a cukromat. Ezért van rajtam még csak fél kg a kezdősúlyomhoz képest, de most azt mondta, hogy jövő héten be kell feküdnöm a kórházba, hogy 24 órán át nézhessék a változásokat, minden étkezés után, meg szemészhez is beutal, mert a szemfenék árulkodhat esetleg a cukorbetegségről, és akkor nem lehet hagyományosan szülni, csak császárral.

Szóval kicsit váratlanul ért a dolog és teljesen el vagyok keseredve. Szerintetek ha a babának lenne baja, akkor azt megmondaná? meg kell mondania? Vagy tényleg csak be akarja bitosítani a dolgokat? Hallottatok már ilyenről? Ma eszmélt rá, hogy már lassan szülni fogok, és akkor mondta, hogy inkább essünk ezen túl most az ünnepek előtt.
Itt állok egyedül, apjuk 1500km-re, mehetek kedden reggel egyedül befeküdni és pénteken egyedül haza, ha minden ok.
Segítség!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!

Én úgy tudom, hogy NEM HALLGATHATJA EL, ha valami baja van a babának, tehát biztos, hogy NINCS!!! Az csak jó, ha óvatos. Gondolj bele, ha eszébe sem jutott volna ez az óvintézkedés és csak a szülésnél kezd el kapkodni. Nem kellemes kórházban feküdni néhány napot, de ha csak ennyit kell megtenni azért, hogy Kicsivel minden rendben legyen, szerintem megéri. Próbálj meg jól összebarátkozni a nővérekkel, szülés után még jól jöhet Kép. A korábbi terhességek mennyi idősen haltak el? Nem sokkal fiatalabb korban?
Egyszóval szerintem nyugi!!! A Picur -már nem is olyan picurKép- biztosan jól van. Szerintem a császárral inkább Téged óvnak.

Remélem nyugodtan tudtok majd aludni.

Jó éjt!

Eveka

Kép
eveka

Eveka,

Köszi a bíztatást, nagoyn remélem én is, hogy inkább csak óvatosságról van szó!!!
A korábbiak 12 és 8 hetesek voltak, szóval azon már túl vagyunk!!!
Hát mióta hazajöttem csak bőgök és marhára fáj a fejem, alvásra még gondolni sem tudok! Milyen jó, hogy a párom ilyen marha messze ven ilyenkor!!!:-(((((((
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Szerintem se hallgathatná el a doki, ha valami lenne a kisbabáddal. De nincs is Vele semmi, ez tutiKép
Szerintem nincs is semmi köze a korábbi elhalt kisbabáidhoz, ez rutineljárás, ellenőrzik és szükség esetén beállítják a vércukrodat, hogy ebből később se adódjon semmi problémaKépEz így normálisKépMindenki másnál így csinálnákKép Ne aggódjKép(tudom, könnyű ezt mondani)

Zsuzsa
Sajnos nem hallottam még ilyenről. De biztos nem lesz nagy baj, hisz időben észrevettétek. Max. megműtik vagy Áronka császárral születik majd meg. Persze tudom, te nem így tervezted, senki se tervez be ilyeneket, de a lényeg, hogy Ő jól van, Őt ez nem veszélyezteti, hát nem?!Kép

Örülök, hogy nektek is megjött a kiságyKép

Zsana, Pamo és más István Kórházas kismamiKép
Néztétek a Szülőszobát? A ti kórházatok volt benneKép Ritka barátságos egy szülőszobája volt, na meg a doki, valami Siklósi Pál, meg a szülésznő, Erzsike is tök rendesnek tűnt. Szerintem jól választottatokKép

Babus

Kép
babus2005

Babus,
köszi a bíztatást, remélem, hogy tényleg csak rutin, bár eddig nem hallottam róla, és a cukrom is normális volt az egész terhességem alatt egy kis diétával, szóval csk reménykedni próbálok, hogy minden ok!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz,
Biztos nincs semmi baj pocaklakivalKép,csak tutira akar menni a dokid,szerintem nézd a jobbik olalán,ha esetleg valami baj van a cukroddal segítenek és később nem lesz semmi baj.
Hú nekem ez a cukorvizsgálat még vissza van,előre félek.Megértelek,hogy el vagy keseredve,de ha jó lesz minden eredményed (és jó lesz) a kórházba megnyugodhatsz,és akkor jobban fogod érezni magad.Kép
Eveka
én is náthás vagyok ,van tengervizes orrsprayd?átmenetileg segít!jobbulástKép (nekem sem múlik)
Zsuzsa,
nem tudom mi lesz,mert nem hallottam még ilyenről,de nagyon drukkolok.Kép

Timurr
Vendég

Nem tudok aludni Kép
Hajnali 1-kor aludtam el és fél 6 óta nem tudok visszaaludni. Persze még ezalatt a kis alvás alatt is kétszer felkeltem pisilni.
Kristófka aranyos, mert szolidaritásból ő is felébredt, de anyucinak akkor is rohadtul zsibbad mindkét oldala, lába, dereka, háta, még a kezem is, egészen az ujjaimig. Már álmos se vagyok, dehát csak aludnom kéne még.
Na lassan visszakullogok az ágyikóba Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Sziasztok!

Hát, ahogy így visszaolvasok, nem volt valami jó a tegnapi nap.

Zsuzsa
Szorítunk neked, hogy tényleg ne legyen semmi gond! Mesélj majd, hogy mi volt!

Tamesz
Szerintem is elmondaná a doki, ha valami gáz lenne. Nézd a jó oldalát, legalább jól szétnézhetsz a kórházban! Mikor fekszel be?

Babus
Köszi az infót. Már egy ideje nem nézem a szülőszobát, de akkor most kivételt teszek. Egyébként is csak interneten tudom nézni, mert tv-nk nincs, úgyhogy nem maradtam le semmiről.
Egyébként szerintem is jó választás volt részünkről Kép, de azt is elárulom, hogy nálam második helyen a MÁV kórház állt. Kép
zsana75

Sziasztok!

Hát a fejem még mindig iszonyatosan fáj, alig aludtam.

Timurr, Zsana
Köszi a biztatást, próbálok én is erre gondolni, csak nem akar sikerülni. Kedden reggel kell befeküdnöm és elilveg pénteken jöhetek haza. Csak azt nem értem, hogy eddig minden cukorértékem jó volt, minden héten, mert nekem folyamatosan nézik, tehát ezért ért váratlanul.
Na megyek reggelizek, mert Ubul már tombol, hogy éhes!!!
tamesz (30)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!
Lehet, hogy a cukros kismamiknak kötelezően be kell egy pár napra feküdni, hogy lássák mi a helyzet. Ha minden ok akkor ez ki is fog derülni, de szerintem nekik ezt dokumentálni kell, mert ha később gond adódna(nálad nem fog, hisz mindig jó volt az értéked) akkor a dokidat vennék elő.
Babus! Tényleg ilyen nagy volt a baba a 32.héten. Én is olvasom a könyvekben irt érékeket, de ez úgy látszik a mi családunkra nem vonatkozik. Amúgy Kristófka apucija is 6kgval született meg a dédije is.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Kedden voltam AFP vérvételen, ma érdeklődtem telefonon, és tökéletes!!! Kép Kép úgy örülök Kép1,1 MOM és valami 42 ng. Azt mondták, ez jó!

Timurr!
A súlyomat nekem sem mérték, de tudom, hogy a kiskönyvből beírta az utolsó kg adatot. Ahogy töltötte ki a papírt, hangosan beszélt a csaj Kép Szóval biztos neked is beírták Kép Tudom, hogy azóta neked kiderült, hogy minden rendben, csak azért írtam, hogy tudd, biztos neked is beírták a kg adatot Kép

Úgy örülök Kép 21-én megyek a a nagy UH-ra, remélem megmutatja nekünk mi van a lába között Kép Kép Ha láthatnánk, akkor neki ez az első karácsonyi ajándéka nekünk Kép

Akiren (17+0)
akiren

Na, úgy visszaaludtam, hogy negyed 12-kor apum ébresztett telefononKép

Akiren
Örülök, hogy jó lett az AFP-dKép

Búzaszem
6 kg-os apuka??? Az se semmiKép

Már csak 1-et kell aludni és megyünk a PraxisbaKép ÚÚÚÚÚgy váromKép
Meg a vásárlást is!!!!!Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Búzaszem,

köszi a biztatást, eddig nézték minden héten, és rendben volt a cukrom, már a terhesség előtt 1 hónappal is, tehát ezért ért váratlanul a dolog.

Szegény párommal felhívattam kintről a dokit, neki azt mondta, hogy ez szokásos rutin dolog, és látni szeretnék 2x24 órában a vércukraim alakulását, de a babánál semmi gondot nem látott.

Hát próbálok megnyugodni, remélem a holnapi praxis is segíteni fog.
Most elmegyek bevásárolni a hétvégére, mert este landol a párom VÉGRE!!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Látom, nem zajlott aggódás nélkül a tegnapi nap... Kép
Zsuzsa és Tamesz, mindkettôtöknek a legjobbat kívánom, remélem egyikôtöknél sem lesz semmi baj, és hamar túllesztek a dolgokon. A babáknak meg egészen egyszeruen jól kell lenniük és punktum.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Zsana!
Köszi a segítséget! Ha mellette döntök, megkeresnélek még...
Babus: Csupa szépet az UH-n!

Mindenkinek a legjobbakat!
Üdv.,Pamo
pamo

Zsuzsa
Hol itt, hol ott válaszolokKép Most a téli topikbanKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Majd szorítok az ultrahang miatt!!! Én hétfőn megyek az első 4D-s UH-ra a Praxisba Győrfihez. Már nagyon izgatott vagyok Kép. Remélem az elmúlt hét pechszériája és a láz nem hatott károsan a Manóra és azt is elárulja 100%-os biztonsággal, hogy mi van a kis lába között Kép.

Üdv Nektek és kerüljétek a vírusokat Kép!

Eveka

Kép
eveka

Köszi mindenkinek a drukkokat az UH-hozKép Remélem minden rendben leszKép

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?