Új privát üzeneted érkezett!

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉLjen, van áram!!!!!!

Mindjárt visszaolvasok...addíg is

ISTEN ÉLTESSE A SZÜLINAPOSOKAT! Mátét, és Lacikát is, de nem tudom van-e még valaki :oops:

Kép

Kép
prüntyi

Sildike, nagyon édes a videó :lol: , hogy tömi a tortát magába :) És milyen kisfiús lett Lacika, (úgy értem már nem kisbabás...)

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Rég jártam erre, nem is sorolom miért nem, sajnos ezer oka van. :(

Kis szülinaposok mamái! Ildi és Brigi![/color]

Isten éltesse a pici fiúkat a legelső szülinapjukon!
:)

Most még a fejem is megfájdult úgy tűnik estére. :evil:

még benézek,
Dóri
Vendég

Sziasztok!

Tünde
Van abban igazság amit írsz. További kommentárt nem fűzök hozzá.

MIndenesetre 8 napon belül vagyok még szerencsére :oops:

Őszinte szeretettel kívánok Mátének és Lacikának nagyon boldog szülinapot!

És mindenkinek akit esetleg nem köszöntöttem.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok Lányok!

Húúúú ma nagyon jó napom volt. Először is eljutottam fodrászhoz, meg kozmetikushoz. Így én legalább rendben vagyok a romantische hétvégére.
Másrészt lefoglaltam a szállásunkat a december 3-i hétvégére. Hogy hova??? Bécsbe a karácsonyi vásárra megyünk ki. A fiúkkal. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek. November 18-án kezdődik. Bécsben a Városháza előtti téren van. AZ egész környék fel van díszítve, a Városháza ablakai meg egy adventi naptárrá vannak alakítva. Finom fűszeres illatok, jó kis österreichische múzik, forralt bor, kinder puncs, héjában sült krumpli. Minden ami kell. A haba tortán az, hogy Dórikáékkal megyünk egy egész hétvégre.
Ha valakit érdekel itt utána tudtok nézni, hogy miről is szól ez az egész:

http://www.christkindlmarkt.at/

De jó napom-pom-pom-pom van. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Holnap pedig este átviszem a srácokat anyuékhoz és szombaton reggel apával kettesben megyünk a mi kis romantikus hétvégénkre Bécsbe. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ráadásul pont középidőben leszek, úgyhogy remélem az én harmadik gyerekem is elmondhatja magáról, hogy ő már járt Bécsben. Apa vitte, anya hozta.

Lányok

Köszönöm a többi köszöntést is.

Tünde

Aranyos vagy, de tényleg nem okozott problémát. Egyrészt tudtam, miután Benianyu olyan kedvesen kizárólag minket hármunkat kivett a táblából.

De leginkább is azért nem, mert aki számított az úgyis megköszöntötte Lacit is, mert azért ez a köszöntés leginkább is neki szól nem? Lehet, hogy nem is engem útálnak, hanem őt??? :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :roll:

Dóri

Remélem a gyerekekkel nincs semmi gond. Azt tudom, hogy zsufi heted van. Mit mondtak az orvosok Vikire? Ma voltatok, vagy a napokban ugye? A pocaklakó jól van?

Prüntyi
Pont tegnap volt a tv-ben, hogy a csecsemőkor 1 éves korig tart. És Laci tényleg nem csecsemős már, hanem olyan igazi kis ördögfióka fiú. Balázs is mondta, hogy már nem kis babás, hanem kis fickós.
Áljen az áram. :lol: :lol: :lol:

Jucc
A tortaevős viedo tényleg nagyon komoly. Én nem is azon röhögök, ahogy Laci tömi magába, hanem ahogy potyognak le a darabok, meg ő rázza le a kezéről. Mint a középkori nagy zabálásokon.
Új babakocsi. :lol: :lol: Így még könnyebben ki tudtok jönni hozzánk. Mert Bazsika kérdezgeti ám, hogy Balázs mikor jön megint.
Balázs fogorvos. :( De azért remélem jól viselte most is.

Pont ma kérdeztem apát, hogy a madaras Tesco katalógusban láttam lámpásnak való tököt és akarnak e Bazsikával lámpást csinálni. És akarnak természetesen, úgyhogy hétfőn majd elszaladunk venni.

Holnap viszem Lacit 1 éves státuszre. Kíváncsi vagyok mit fog szólni a dokinéni, ha a Lacika besétál hozzá. Amúgy is imádják, mert ráadásul a barátnőm ugye a védőnőnk.
Majd holnap jelentem a méreteket. :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!
zsufi igen, enyhén szólva. Kedden voltunk a Bethiben, sajnos a tágulat nőtt, így izotóp lesz belőle. Hát nem tett jót a hangulatunknak. :cry: Pocaklakónak hallottam ma dobogni a szívecskéjét a dokimnál, olyan megható volt, holnap 11 hetes. :)

Komolyan nem vagyunk a tábliban?? :cry: Ez tényleg azt mondom, hogy durva. :( Nekem az fura még, hogy csomó olyan ember, aki nem lett megbántva már nem ír ide szó nélkül. És nem lehet rossz viszonyról beszélni, sőt.. Ezen én nem akadok fenn, mindenki szíve joga, csak ha már Tünde szóbahozta, ezért írom. Meg van olyan ember, akivel pl. Ildi mondhatni szoros barátságban volt, vagy legalábbis nagyon jóban voltak. Gondolom én ezt abból, hogy csomó időt töltöttek el együtt. na mindegy, ez nem is az én dolgom, csak elgondolkodtam rajta magam is. :roll:

Képzeljétek mit olvastam a suliban, míg Gergőmre vártam: megszűnt okt.1-vel a Jókai utcai gyeremekszakrendelő, helyette a Madarászba lehet menni, de az is meg fog szűnni, és így egész Újpest, Rákospalota, Újpalota meg mindenki mehet a Heim Pálba a világ végére! És aláírást gyűjtenek, hogy tiltakozzunk, hát én is aláírtam. Mi lesz ebben az országban az egészségüggyel.... :shock: :cry:

Dóri
Vendég

Dóri

TE benne vagy a tábliban. :lol: :lol: :lol: :lol:

Csak Sis, Tünde, és én nem vagyunk benne. Mondván, hogy kikerült pár ember, aki már régóta nem írt.

Ezek szerint Te szoktál írogatni. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Isten éltesse kedves Máté fiút első születésnapja alkalmából!!!!!!

ayse

Dóri

Ez a vesetágulat nem jó hír. És akkor most mikor jön a következő lépcső?
Remélem azért a pici miatt nem aggódod nagyon túl magad (ilyen hülyeséget mi?)

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Máté mindenkinek nagyon szépen köszöni a jókívánságokat :)

Gondolom nem újdonság, hogy egyetértek Tündével.
A többiről nem nyilatkozom. Kérem kapcsolja ki.

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ma übersz@r napom van.

Ma volt a barátnőm anyukájának a temetése....no comment.

A gyerekeket anyósomnák raktam le, de odafele úton Lili hányt. Nála ez olyan, hogy begörcsöl a gyomra és csak a daedalonetta kúpra hajlandó abbahagyni. Az meg receptköteles. Ígyhát anyósomhoz érvén ipiapacs a falra és fordultam vissza (mivel itthon van ebből a gyógyszerből), de taxival, mert az autót a férjem ma vitte kárfelmérésre. Plusszban még abban sem voltam biztos, hogy itthon kihúztam-e a vasalót a falból. Szerencsére igen. Gyógyszerrel vissza, megkapta. Már jól van, csak a szeme karikás.

És a fejem is megfájdult...

Lányok!
Annyira, de annyira szomorú volt ez a mai nap. És olyan kicsinyesnek tűnik ezután sok minden...csak a szeretet számít.

ayse

Ildi!
Igyekszem, bár nem könnyű, tulajdonképpen kompletten végigbőgten a nephrológián, míg vártunk a sorunkra. Sajnos nem tudtam befejezni, ez van. :cry: Januárban továbblépünk a köv. vizsgálattal, ami az izotóp lesz, majd a sebésszel való konzultáció. Mondjuk, én nem vagyok egy nagy talizó, de olyan kis jókedvű, kiegyensúlyozott, nyugodt kislányom van, akit mindanniyan imádunk, és annyira aggódom mi lesz, mert erről a rohadt műtétről nagyon szívszorító dolgokat hallok az illetékes mamáktól.

Ayse!
Részvétem. :( És igazad is van a szeretettel kapcsolatban.

Nekem mindig komoly bajok/betegségek kapcsán jut eszembe, hogy basszus mennyi hülye van a világon, akikkel kár foglalkozni, vitatkozni, kár az energiáért, amit abba fektetsz, hogy bizonygatod az igazadat és próbálod meggyőzni a másikat. De az ember gyarló, és újra vitába száll a vélt vagy valós igazáért és feleslegesen mennek el az energiák, hiszen tényleg olyan rövid az élet. Amikor igazán nagy a baj akkor döbbensz rá, hogy sokminden kár és teljesen időpocsékolás, mert más, igazán fontos dolgokkal kellene foglalkozni. Mert le van szarva ki mit csinál a maga portáján vagy mit mond/gondol rólam. Én, meg a számomra fontos emberek tudják, hogy mi az igazság, innentől kezdve meg kár felvenni a kesztyűt a sekélyes agyú emberekkel. Na, én erre próbálom magamat és a gyerekeimet tanítani. Nehéz, de hosszú távon mindenképp megéri szerintem.

Bocsi az off-ért, de ez most belőlem kívánkozott ki. :roll:
Vendég

Ayse,
részvétem, és jól szóltál a végén!

Dóri,
néha tök ledöbbentesz a gondolataiddal! Még, kérlek! :)

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja, és boooocs :oops:

VUDU megy Vikinek!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Ildi :) Örülök, hogy ilyen klassz napod van :) Nagy kedvet kaptam egy ilyen karácsonyos hétvégéhez, mutattam is páromnak pár képet, ő meg ledöbbent, hogy ilyen karácsonyi hangulatom van már? Mondom, hogy addigra az lesz.
Holnap én is fodrászhoz megyek :) Májusban voltam utoljára, akkor is esküvőre mentünk, most is :) Még jó, hogy néha vannak ilyen alkalmak... Most ruhát is kapok, ha találunk valamit, csak tudnám, mikor.
A babakocsit inkább azért vettem, mert a nagyobbik nem igazán fér be az autóba, meg olyan esetekre, amikor olyan helyre békávézunk, ahol mindenképp kell a kocsi, mert nem bírom egész nap cipelni a gyereket/ pl. Állatkert/. Remélem, mondod Bazsinak, hogy legközelebb Ti jöttök!
Fogorvos jó volt, szépen nyitotta a száját Balázs, de igazán sokat nem csinált a dokinéni, csak egy korábban megnyitott fogát tisztogatta, és gyógyszrezte be, és felmérte a további tennivalókat. Hosszabb szünet után épp elég volt ennyi bemelegítésnek.
Megy ám a drukk a kistesóhoz!!!

Dóri :) Sajnálom a tágulatot, meg a többi nehézséget, amiről nem írtál.

Ayse :) Nagyon sajnálom, hogy ezen a napon is át kellett esned :( És valóban vannak ilyen napok, ilyen események, amik elgondolkodtatják az embert, és sokmindent átértékelünk. Viszont sajnos a hétköznapjaink ilyen kicsinyes, lényegtelen dolgokból állnak össze, és bár ezen átértékelős napok alkalmával némileg változunk talán, alapjában véve sokat felejtünk, magamon is ezt látom.
Lilinél ez gyakori, vagy még a betegség utóhatása lehetett?

Nem tudom, mióta írok már, állandóan megszakít valaki. Gergő teljesen ráállt arra, hogy óránként ébred, és szopik is persze :roll:

Szép estét!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc,
ha ez vígasztal, Máté is így alszik az esetek többségében.

Éljenéljenéljen Hariii :D:D:D

JA!!!

:D:D:D:D:D PPANNA! :D:D:D:D:D

DÁVIDNAK IS NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!!!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis :) Nem vígasztal. De kicsit azért megnyugtat :lol:

Gondoljátok, hogy PPanna olvas errefelé?

Persze nagyon boldog szülinapot Dávidnak!

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Hahó Lányok!

Ildi
, de jó lesz Nektek a hétvégétek, most nagyon irigykedek ám!
Majd gondolok Rátok, hogy ügyesek legyetek, ok? Csak nehogy csuklanod kelljen majd... :D:D:D

Dóri,
sajnálom, hogy a tágulat nagyobb lett. :(
Te hogy vagy? Vannak még rosszulléteid?

Juci,
örülök, hogy írtál, annak meg pláne, hogy értetted, mit akarok mondani a hsz-emmel.

Judit,
babakocsi :)
Sztem legalább két ruhát vegyél, mondd azt, hogy nem tudsz választani. :wink:

Ayse, sajnálom, hogy ilyen rossz napod volt. :(

Nekem a jövő hetem lesz pocsék. :( Apa hétfőtől szerdáig nem lesz itthon, aztán hétvégén sem lesz velünk, a tesója gyerekének megy a keresztelőjére.
Már előre látom, hogy Zita megint totál meg lesz keveredve, és annyi lesz az esti elalvásoknak. :(
Meg persze nekem is olyan nehéz ennyit egyedül lennem vele, olyan hamar elfáradok, pedig sok pihenésre vagyok ítélve. Elvileg...
És annyira fááj a derekam!!!! :( :cry:
Vendég

Hétvégére (jövő hét) lehet eljön Anyukám, és akkor az már nem is lesz olyan rossz, sőőőt! :)
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Ma reggel fejfájással ébredtem. :(

Elfelejtettem mondani, hogy hétvégére senki ne tervezzen szabadtéri programot. Amikor én kihúzom a lábam itthonról, akkor tuti szar idő van. :lol: :lol:

Jucc
Persze mondtam Bazsikának, hogy jövő héten megyünk hozzátok. Remélem addigra kimászunk ebből a takonykórból.

Dóri, Ayse

Szerintem is totál igazatok van, és az emberben olyan sok minden átértékelődik, amikor baj van. De abban meg Juccnak van igaza, hogy a hétköznapokban utána visszajönnek ezek a kicsinyes dolgok.
Én odáig ha lassan is de eljutottam itt, hogy már nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam odaát. Aki ismert és tudja milyen vagyok, az úgyis szeret a többiek meg nem számítanak. Végül is nekem nem ez az egyetlen hely, ahol barátaim vannak, vagy ahol beszélgetni tudok. Ez "csak" egy fórum. Attól még, hogy itt nem felelek meg, vagy tetszem egyes embereknek, attól még nem dől össze a világ. Szerencsére a valós életben nincsenek ilyen problémáim, hogy valakivel haragszom rádot játszanék. És végül is ez számít nem?
Most nehogy azt gondoljátok, hogy akikkel itt jóban vagyok az másodlagos. A csakot azért írtam, mert ugye normál esetben nem ez tölti ki az életünket. Legalább is ha amúgy körülöttünk minden rendben van, akkor nem.

Dóri
Szegény Viki, meg szegény Te. Nekünk anyáknak talán még sokkal nehezebb ilyenkor. Mert szerintem annál nincs rosszab, amikor szenvedni látod a gyereked és egyszerűen sehogyan nem tudsz segíteni rajta.

Egyébként tényleg tök megdöbbentő néha, amit írsz. Igazán velősen megfogalmaztad a dolgokat tegnap az összes hozzászólásodban. :lol: :lol:

Jucc és mindenki

Ha egy lehetőségetek van rá, fűzzétek meg az apáitokat, hogy menjetek ki a karácsonyi vásárra. Csodálatosan szép, és nagyon-nagyon hangulatos. Én 93-ban voltam először és azóta minden évben mentem, leszámítva a tavalyit, amikor Laci még nagyon pici volt és nem lehetett megoldani a szoptatást, pelenkázást stb. Már Bazsikával is voltunk egyszer, amikor 10 hónapos volt és ámulva figyelte a színeket a forgatagot. Szerintem most a két nagyobb el lesz varázsolva.
Ha nem is ottalvósra, de mindenképpen tervezzetek be egy ilyen
napot.

Jucc

Én úgy látszik utazások előtt jutok el fodrászhoz.
Ott a pont Tündénél. Tényleg legalább 2 rucit vegyél.

Tünde
Te szegény. Apának pont most kell utazgatnia. Mondanám, hogy meglátogatunk megint, de akkor Zitának nem csak az esti, de a délutáni alvása is borulna. :lol: :(

De gyere fel Te. Majd mi elszórakoztatunk. :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Jó reggelt!

Nekem is fáj a fejem :(, pedig ezek a péntekek elég rázósak, Gergőt szolfézsra kell vinnem meg este edzésre, a kettő közt meg nem nagyon tudok hazajönni, mert nem lenne érdemes.

Tünde!
Érdekesek ezek a rosszulléteim, mert főként már csak az estére korlátozódnak. De hányás nincs, csak olyan hülye émelygés.

Megyek, lefektetem Vikit, talán kifáradt mostanra, bejárta (négykézláb) már az egész lakást vagy tízszer. Imádja a vajas kenyér katonákat, mindig tarhál tőlem, olyan aranyos, reggelizem a szobában, és odajön, feltérdel és kér. :)
Vendég

Ja és Lányok!

A legnagyobb hírt nem is mondtam.

Eldöntöttem, hgy a héten nem megyünk sehová (a betegsége miatt nem is volt nehéz betartani), és elkezdem Bazsit bilire szoktatni. ÉÉÉÉSSSSSS ez az ötödik nap, hogy Bazsika meég csak egyszer pisilt meg kakilt be (apjával tegnap délután :lol: :lol: ). Napközben már nincs is pelus, csak az alváshoz, de az is száraz marad. SZóval gyakorlatilag Bazsi 5 napja szobatiszta már ha ezt mondhatjuk annak. És néha már szól is, hogy pisilni kell.

Nem utolsó sorban elég gazdaságos is a héten a gyerek. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Máté kicsit későn aludt most vissza, de mint kiderült, a tegnapi hatalmas kajamennyiség volt az oka, amitől két hatalmas adag trottyantás lett a szokásos egy helyett :D:D:D
Tegnap ebédre megevett másfél deci főzeléket, meg egy jó darab sütőtököt, uzsira egy zsömlét sajttal-paradicsommal, aztán még szilvát és szőlőt, vacsorára krumplifőzeléket kapott sajttal. Ehhez jönnek még a szokásos szopik.
Lehet, hogy ez kevésnek tűnik, de ahhoz képest, amennyit ő szokott enni, óriási adag kaja :D

Jucc,
hát igen, nekem is sokat számít a tudat, hogy nem mi vagyunk degeneráltak, hanem tök természetes dologról van szó, egyszerűen ilyenek a gyerekeink, és kész. :D
Mondjuk mit várhatnék, amikor én is többször fent vagyok éjszaka, és anyu is ilyen.
Igazából így, hogy velünk alszik Máté, nem is zavar annyira, hiszen nem kell felkelnem az éjszaka közepén az ágyból, csak odafordulok, és már alszunk is tovább :)
Majd a saját házunkba veszünk neki egy külön ágyat, ahová melléfekhetek, ha szopizni szeretne, így megmarad nekünk a nagyágy, és apának sem kell a kanapén aludni, ha horkol :D

Tünde,
jövő hét :( Majd vuduzok Zitának, hogy jól viselje apa hiányát, meg neked, hogy bírjad a gyűrődést! :)
Anyukád jó fej, hogy segít :)

Ildi,
a mai reggel nekünk is pocsék volt, alig bírtuk kinyitni a szemünket apával, bezzeg Mátét nem kellett biztatni :)
Ráadásul olyan hideg volt reggel, hogy harisnyát adtam rá, meg két pulóvert, sapkát, komolyan, még én is fáztam, pedig az aztán ritka.

Bécsi karácsony tényleg gyönyörű lehet :)
Megfűzési projekt elindult, szerintem úgysem jutunk el idén már "nyaralni", de ez beleférhet :P

Bazsinak nagyon-nagyon gratulálunk, ügyes fiú!! :)

Dóri,
a vajaskenyeret (persze tejmentes margarinnal) Máté is gyűri, de én nem katonát adok, hanem beleharap :D Úúúúgy imádom, amikor bajsza van tőle :D
Paradicsomot is szokott kapni hozzá, nagyon szereti, és hát addig egye, amíg szabadföldi, télen már nem lesz olyan íze sajnos :)
A sajtról már nem is beszélve... Amíg a többi kaját kidobálja az etetőszékből, ha nem kell neki, a sajtot még meg is keresi az ölében, ha leesett :D:D:D

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ildi-sztájlban nyomom ma, én is lehagytam a lényeget :D:D:D

Máté tegnap mellettem játszott a pléden, amíg mosogattam, tök csöndben dudorászott. Egyszer csak odanézek, hát nem bedobálta a formák háromnegyedét a helyére?? ÚÚÚúúúgy összepuszilgattam, nem értette, mi bajom van hirtelen :D A többit már együtt rakosgattuk be.
A másik húzása annyira nem volt nyerő.
Ugyanez a szitu, halál jól elvan, odanézek, hát benne ül a dömperben!! Az ütő megállt bennem, nehogy kiessen, nem is mertem hozzászólni, mert mondom hátranéz, és már borul is... Aztán fogta magát, és szép szabályosan egyensúlyozva kiszállt! :D

Hihetetlen dolgokra képesek, vigyázzatok rájuk ti is :D:D

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Ildi,
nagyon ügyes Bazsika, csak így tovább!
Mindig elfelejtem írni, de a videjóó nagyon tuti! :D:D
Apát nálunk tuti nem lehet bécsi adventezésre befűzni, először is a romantika hiányzik belőle, :(/:) másodszor örül, ha nem kell utazgatnia.

Dóri,
emlékszem, Zitával nekem is esti rosszulléteim voltak, Ákossal meg egész naposak... :(
De talán már Neked sincs sok hátra a fílingből. :)

Zita éjjel bulihuligán volt, 10 körül ébredt, 1/2 1-re megéhezett, akkor evett tápit, aztán vmikor elaludt. Egyébként nagyon kis vidám volt, csak mi voltunk zord szülők, és nem játszottunk vele. Persze reggel úgy kellett felébresztenem 1/2 9-kor.
Arra gondoltam, hogy naplót írok, mikor mit eszik, hátha a vacsi is bezavar az éjszakai nem-alvásokba.
Mostanában alig bírom a sétákat, tök hamar begörcsöl a hasam, aztán fújkodom a görcsoldót, és frankón teker a szívem ezerrel.
Végre volt a kulcsosnál kulcs, így tudtam másoltatni kapukulcsot, szóval jövő héttől rendelem a kaját, legalább ennyivel könnyebb lesz.

Dóri, hol építkeztek?
Vendég

Sis!
ez nagy teljesítmény ám! :) Viki még csak próbálkozik, de nem megy neki.

Tünde!
Nálam fordítva, Vikivel volt egész napos hányással tarkítva, míg most csak az estékre korlátozódik főként és hányinger van. De jó lenne, ha fiú lenne, Gergő kiugrana a bőréből örömében. :)

Építkezés téma még nincs lejátszva.. Peti nem adta még el a családi házát (vagy túl nagy vkinek, vagy túl kicsi :? ), így nekünk abból lesz a "fő" lóvé. Ha az eladódik, akkor telekvétel és építünk magunknak olyat, amit mi szeretnénk. Vagy Kerepes, Dunakeszi, Fót, szóval ez a környék itt, mert ideköt minket minden, egyrészt Gergő miatt, másrészt sok másmi miatt is. Mivel hitelbe ész nélkül nem ugranánk bele, és százszor átgondoltam mit hogyan tudnék megoldani/vállalni, maradt az a verzió, hogy anyuéknál itt, ahol ők laknak most Újpesten van egy kis lakóház a nagy ház mellett, itt még anno nagymamám lakott, csak már így ebben a formában nem lakóképes és komfortos számunkra, ezért nekiállunk annak, hogy azt felújítsuk. Itt most tele van gyerekruhákkal, van egy bazi nagy fagyasztóláda, szóval tárolóhelyiségnek van használva.
Itt nagy kert van, és teljesen elszaparáltak lennénk anyuéktól is, és mégis helyben van a segítség, ha bármi gond adódik. Úgyhogy tavasszal indul a projekt. Peti háza meg bármikor eladódhat, és akkor lépünk szépen tovább. Átgondoltam csomószor és a mi lakásunk a 4. emeleten alkalmatlan arra, hogy egy másfél évessel meg egy mini babával sasszézzak fel-le, Gergő egyéb programjairól nem is beszélve.. :roll: Nálam más a szitu, mint pl. Nálad, mert Gergőt annyi helyre kell hoznom-vinnem, hoyg már fejből nem is megy, puskáznom kell sokszor, és mindezt 2 pici mellett nem tudnám megoldani. Vagy totál elmegyógyintézet, és vki tuti megszívná a helyzetet.. Tehát emellett döntöttünk, és szerintem jó döntés, végülis mondhatni, hoyg átmeneti, de nyáron nincs is attól jobb, ha egész nap a kertben vagyunk, pancsolunk stb. Én világéletemben kertes házban nőttem fel, és az az igazság, hogy sokszor hülye bezártságérzetem van, ha huzamosabb ideig kell a 4.-en ülnöm. Most nehogy azt gondold, hogy nem tudok meglenni a seggemen, csak én nem ahhoz szoktam hozzá gyerekkorormtól kezdve, hogy az életemet télen-nyáron vagy a lakásban vagy egy játszótéren töltsem. És Peti sem, Gergő sem. :)
És akkor nem is említettem a "kedves" szomszédokat, illetve azt a szuper tényt, hogy nyáron újabb lakásfelújítás lesz a 2. emeleten, ami iszonyat zajjal járt, mert most is volt egy az elsőn, szóval pihenésre egyáltalán nem alkalmas a dolog.

Bocs, a hosszú litániáért.. :oops: nekem ez kulcsfontosságú dolog az életemben, talán azért eresztettem bőlére. :lol:

Adventi hétvége: barátaink Salzburgban laklnak, és ott volt szerencsém jópárszor az Adventhez és álomszép valóóban, most én is úgy kedvet kaptam hozzá. Ottaludni nem is, de megfűzöm Petit menjünk ki, tuti benne lesz. :wink:
Vendég

Brigi, Mátéfiú is nagyon ügyes, és valóban tetemes mennyiséget kajált ahhoz képest, amennyiket itt nálunk evett. Zita sztem a 3szorosát tuti megette, de nyilván Máté a szopival is jóllakott, mert kb egy súlycsoport Zitával.
Nálunk most a májkrémes kenyér paradicsommal a nyerő, egy egész szeletet megeszik Zita reggelire, uzsonnára. Lehet, hogy enne többet is, de én ennyit adagolok ki neki, elvégre ha nem vagyok babás, nekem is elegendő a mennyiség. :)
Vendég

Dóri, totál megértem, hogy nem akartok a 4.-en, és egyáltalán lakásban lakni. Mi mind a ketten lakótelepi gyerekek voltunk, és most is lakásban lakunk, de nálunk is egyre több szó esik a családi házról, mert az mindenkinek jobb lenne, tényleg sokszor be vagyunk zárva a lakásba, pláne télen. Arról meg nem is beszélve, hogy sokszor már nekem nincs kellő energiám elsétálni a játszótérre, vagy egyáltalán csak sétálgatni.
És ahogy öregszem, úgy lenne egyre nagyobb kedvem kertészkedni, Apának meg barkácsolni.
Most lehet, hogy nevetni fogtok, de jelen pillanatban az is gondot okoz, hogy ha vennénk egy szánkót, azt hova tehetnénk. Télen még csak-csak elnézegetjük a bejárati ajtó mellett a lépcsőházban, de később? Itt még egy nyamvadt tároló sincs. :(
Vendég

Sziasztok Lányok!

Megvolt az 1 éves státusz. Lacika édesen besétált a dokinénihez, mire volt nagy örömködés.
A méreteink:

Laci
12950 gramm
81 cm

Bazsi
18 kg
98 cm

Szóval nem kicsi a család. :lol: :lol:

Dóri
Pont nézegettem én is, hogy Salzburgban milyen szép a karácsonyi vásár. Anyukámék Nürnberge szoktak járni. Minden december második hétvégéjén. Már nyáron kaptak mailt a szállodától, hogy tartsák-e nekik a helyet. Hiába na a figyelmesség az nagy dolog.
Még 1 napra is simán megéri kimenni.

Brigi
Nagy nagy gratula Máténak. Hiába na okosak ezek a gyerekek.

Tünde
Ha minden nap akkorát sétáltok, mint velünk, akkor nem is csodálom, hogy keményedik a hasad. Tessék többet pihenni.
Egyszer összeszövetkezhetünk hétköznap és kimehetünk apák nélkül is a vásárba. Tőletek már nagyon nincs messze.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Pokolian fáj a fejem és ahelyett, hogy főznék a holnapi vendégseregnek, meg koszt vakarnék, mást vakarok itten... :oops:
Úgyhogy főként egyirányú közlésre leszek képes. :oops:

Annyit láttam, hogy Sándor-család tényleg jó nagy! Lili most 18 kiló, talán, meg azt, hogy Máté kis matekzseninek készül! Gratuláció mindenkinek!

A kicsiny dolgokkal kapcsolatban azt gondolom, hogy ha valami értelme egyáltalán az ilyen szomorúságoknak van, az akkor az, hogy jobbak legyünk általuk. Igenis a mindennapokban próbáljunk arra gondolni, hogy ez nem számít, nem idegesít, mert a fő, hogy élünk, egészségesek vagyunk, együtt vagyunk. Túl rövid az élet az utálkozáshoz, stb. Azt tanultam, hogy a kiteljesedett személyiség 60 éves kor körül jön el, ha kellőképpen dolgozunk rajta.

A legfontosabbat én is kihagytam tegnap: Andris megtett 3-4 lépést önállóan! A foteltól felém jött! Meg egyre többet dumál: add ide (hajde), Apa, Anya, kuku(cs). Ezeket teljesen jól használja. De nagyon sokmindent elismétel akkor, amikor mondjuk, persze ezekről fogalma sincs, hogy micsoda.

Lili próbálja megfejteni, hogy ki lehet Jézuska és hogyan "dolgozik":
- A Timi (barátnője) kinőtte az autósülését. - mondja Lili.
- Akkor venniük kell újat!
- Igen. De milyen jó, hogy nekünk nem kellett fizetni érte (karácsonyra vették neki a szüleim, az ezer játék mellett). Csak a Jézuskának. Odament a boltba, elvette, mert Ő láthatatlan.
Ezen azért elgondolkodik, morális érzéke berzenkedik ellene:
- Á, az nem lehet, a Jézuska nem csinál ilyet. Akkor úgy volt, hogy a hangját lehet hallani. Odament a boltba és szólt, hogy neki kell egy autósülés. És akkor adtak neki, Ő meg odaadta a pénzt!

ayse

Ildi, amit Veletek sétáltam, az nem volt nagy. :)
Ennél sokkal nagyobbat szoktunk, ha bírom a strapát.

A vásárban benne vagyok, de jó lenne kölkök nélkül, nem?
Vendég

Jajj, azt tegnap elfelejtettem mondani, hogy szeretnék bocsánatot kérni Tőletek. Amikor Benianyu felrakta a táblát és megkérdezte, hogy kell-e rajta módosítani, akkor én nem is vettem észre, hogy Titeket kivett. Nem is gondoltam rá, ez az igazság. Ezért csak Anikót hiányoltam. Pedig Titeket is! :oops:

ayse

Ayse, Andrisnak nagy hipp-hipp-hurrá!!!

Kép

Lili milyen jó fej, jó nagy a szociális érzékenysége. :) Ilyenkor veszel be vmit a fejfájásra?
A tábla miatt nem kell bocsánatot kérned, mert mi tényleg nem írunk oda, szóval sztem már éppen itt volt az ideje, hogy kikerüljünk belőle. :)
Vendég

Tünde!

Köszi!

Be-beveszek egy-egy algopirint a szopi után, hogy lebomoljon, mire jön a következő. De semmi értelme. Amit beszednék, azt nem lehet :(.

ayse

Apukám szerint pálesszel kellene kezelnem magam. (szerinte annyi nem ártana, mondjuk már nem 3 óránként szopizik Andris, biztos lebomlana). Sőt meg is ígértem neki, hogy megiszok egy kupicát. Még nem vitt rá a lélek. Bár lehet, hogy megteszem, akkor legalább a kedvem jobb lesz :wink:

ayse

Ayse

Andrisnak nagy-nagy gratula Andrisnak.

Tünde
Szerintem is jobb lenne gyerekek nélkül, mert akkor többen tudnánk menni. De én gyerekekkel is szívesen megyek.

Szerintem vannak még azért páran akik nem írnak oda és valami véletlen folytán mégis csak mi hárman kerültünk ki. De tényleg nem gond, csak furi.

Kép
Kép Kép
sildike

Ayse

Ma tuti valami rondaság van, mert én nem vagyok fejfájós, de ma azzal keltem, bevettem egy Panadolt, de annyit ért, mint halottnak a csók, utána egy Algopyrint, de szerintem ma lesz az a nap, amikor nem úszom meg a Cataflamot.

A pálesz nekem is lehet hogy jobbat tenne, csak ma még át kell vinnem a fiúkat anyuékhoz.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Megvagyunk mi is!
Délután Nati kicsit eljátszott magában, gondoltam, írok pár sort!
Megírtam, megjelent a csaj és addig-addig variált a lábamnál, amíg kikapcsolta a gépet! Háát, szétvetett az ideg! :twisted:

Most jól leraktam aludni! :lol:

Annyit minden történt itt, pedig csak tegnap nem írtam! :shock:

Ayse!
Gratulálunk Andrisnak! :) Jól belehúzott! Emlékszem, nemrég írtad, hogy ha fogod a kezét, már lépked! Úgy néz ki, tetszik neki a dolog!
Lili gondolatmenetén elámultam. Olyan okos kislány! :)
Sajnálom, hogy megint fáj a fejed! :cry:

Ildi!
A tiédet is! :(
Háát, ezek nem semmi méretek! :shock:
Apával érezzétek jól magatokat és hajrá! :lol:
Bécsi adventi murit én is szeretem, utoljára két éve voltunk!
Eszméletlen hangulata van! :D
Gratula Bazsikának! :lol:

Dóri!
Sajnálom, hogy Viki nem ússza meg ezt a beavatkozást! :(
Gondolom, milyen nehéz lehet ez neked!
Nekem is néha átfut az agyamon, mi lenne, ha Nati kórházba kerülne és már ettől a sírás kerülget.
Drukkolok, hogy minél kevesebb macerával túl legyetek majd a dolgon!

Sis!
Hiába na, Máté egy szuper pasi! Nagyon ügyes! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Tünde,
ne aggódj, én sem bírtam hosszan sétálni Mátéval, pedig előtte mindig mindenkit leköröztem a menetteljesítményemmel, mind távolság, mind sebesség tekintetében.
De hiába, a szervezetünk okosan van tervezve, és ilyenkor nyugalomra vágyik, különben lerobban. :)
Kajálás szempontjából most tényleg jeleskedik Máté :D Megvallom azonban, hogy nagyon örülök neki, hogy még ennyi tej jut neki, mert így bármikor lebetegszik, akkor is elég, ha nem eszik mást mellette.

Dóri,
valóban nem semmi tortúra manapság egy építkezésbe belevágni, főleg, hogy ugyebár nem vagyunk milliomosok, pláne nem időben :D
De minden szempontból előnyösebb, mint lakótelepen lakni, az tény és való.
Én Dunaharasztin nőttem fel kertes házban, és mit ne mondjak, nem kicsit lettem depis a négy évnyi városi élet alatt. Le is fogytam 7 kilót a 45-ből :(
Ezért jöttünk vissza, amikor Máté 7 hetes volt, és ezért akarunk itt a környéken házat venni, mert ha valaki, én aztán megtapasztaltam a különbséget, de a kisfiamnak nem akarom megmutatni.
Aztán, ha úgy hozza a sors, és bejön a lottó ötös :D, akkor építünk mi is egyet, valahol, egy messzi-messzi galaxis távoli spirálkarjának jelentéktelen kékeszöld bolygócskáján :D:D:D:D

Ildi,
úúúristen, mekkora fiaid vannak :D Szerintem én még általános alsóban is 18 kg voltam :D:D:D:D
Egy ilyen bécsi szövetségben mi is szívesen benne lennénk, ha apa is úgy akarja, és nem zavarunk. Fiúk oda-vissza aludnának simán szerintem.

Ayse,
teljes mértékben aláírom, amit írsz, az apróbetűs részt is beleértve. :)
A személyiség tényleg csak akarat, és odafigyelés kérdése. Simán el lehet veszni a részletekben, de akkor ki foglalkozik az egésszel? Az is a miénk, még ha túl hosszúnak tűnik is néha. :)
Nagyon ügyes Andris, főleg, hogy így dumál :D
Lili nagyon nagy arc, jó, hogy ekkora szívet kapott életreszóló ajándékba :D
Tábli miatt ne fájjon a fejed, azért nem is szóltunk, mert tök jogos, hogy kikerültünk, hiszen már nem írunk a karikákhoz.
Fejfájáshoz: a páleszt én akkor próbáltam, mikor a legvadabbul fájt a torkom... hát, jobb nem lett, viszont egész napos hányingert nyertem vele :(
Vuduzok, az szerintem többet ér :D

Duda,
számtekzseni Nati jól kibabrált veled :D

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Holnap 13-an ( :twisted: ) leszünk. Felköszöntjük Andrist, Apukámat és a kersztfiunkat Mikit. A lakás még mindig romokban, drága férjem dolgozóban. Én most készülök éjszaka sütkérezni két tortát (a háromból). Mentegetőzésnek talán beillik, hogy délután volt olyan félóra, hogy egyedül voltam a kertünkben 5 kisdeddel. De ezt még muszáj!

Sis!
Köszi a vudut és egyúttal mindenkinek az együttérzést, mert hathatott. Nem mondom, hogy tökély, de sokkal jobb. Pedig páleszt még nem ittam. (Bevallom, szeretem, amúgy.)

Lilivel továbbra is nagy téma a meghalás. :(
Megbeszéljük, hogy én majd a Mennyországban fogom várni.
Azért szeretni tisztázni a részleteket:
- Én hová fogok bemenni? Ugye nem tisztítják majd a lelkemet????!!!!

További következtetés:
- Kár meghalni, mert akkor nem vehetem fel ezt a gyönyörű, csillogós ruhámat!

És egy kis vidámabb a végére:
- Anyu Te olyan gyönyörű vagy, a legszebb a világon! De mért??????!!!!!
(minden gyereknek az anyukája a legszebb a világon, majd meglátjátok!) :):):)

ayse

Hú de nagy itt a kihaltság! Mi van, megint elmentetek máshová???? :wink:
Na mindegy, én azért rakok fel egypát képet. Nagyon jól sikerült a mai nap. A 13 ember ellátása (vagyis 12, mert a húgom barátja Bécsben maradt) mellett nem tudtam fényképezni, így a hozott anyagból kell dolgoznom. Íme:

Kellemes várakozás az ebédre (mondtam már, hogy leközelebb férfinak születek?)

Kép

Figyi! Te azt se tudod, mi az a szülinap! (anyósommal)

Kép

Büszke vagyok a kisfiamra. Nem kicsit, nagyon... :oops:

Kép

Elfújjuk a gyertyát. Mondom elfújjuk!!!!

Kép

Ez finom! (nagyon ízlett neki)

Kép

ayse

Hűűű, de nagy a pangás.. :shock:
Ennek örömére felteszek pár mai képet :)

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Vikinek nagyon boldog első szülinapot kívánunk!!!!

Dóri,
tök jók a képek, levágattad a hajad? Az a rácsodálkozós kép nagyon jó, tök ari Viki, és Te is nagyon jól nézel ki!!!!

Ayse,
a Te képeid szuperek, jkól néztek ki, Andris nagyon hasonlít sztem Lilire.
Ki kért almát torta helyett? :D
Ayse, nem mentünk el, vagyis nem úgy... :D:D:D
Ildiék Bécsben, Sis apázik, én is apáztam ma. :)

Mennem kell, kezdődik az egyik kedvenc filmem az m1-en. :)
Vendég

Halihó!

Mi ma csavarogtunk, lakást néztünk, és vásároltunk a Budaörsi Auchanban Natinak overált 2800 pénzért!!!!!!!! :lol:
Igaz, a héten már kapott egyet a C&A-ból is, de sztem kettőre szükségünk is lesz a tél során.
Az auchanos sajnos nem túl csajos színű, de váltásnak jó lesz, a C&A-s viszont vadító pink! :lol:

Holnap nagy nap lesz! Nati először tölt el egy egész napot a Nagyijával! Eddig fél napokra elvitték már, de egészre még soha!
Ma a nagyi egész nap velünk jött-ment, és nagyon jól elvoltak, remélem holnap is minden rendben lesz!
Mi meg Apával alszunk egy jót és pihenünk és eszünk és romantikázunk! :lol: :lol:

Dóri!
Anyira édes Viki, ahogy tátva marad a szája a könyvet látva! :lol:
Natinak is van egy hasonló könyvve, Táncoló kukacka a címe. :shock: :shock:
Ő is nagyon szereti!
Gergőd nagyon helyes kispasi! :)
Levágattad a hajad? Jól áll! :)

Ayse!
lsd. másik topik, ott előbb láttam a képeket! :lol: :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Tök hülye vagyok! :oops:

Persze Vikinek nagyon boldog szülinapot is kívánunk! :oops: :D

Tünde!
1xre írtunk! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Tünde, Andi!

Köszi! :) Tényleg szó szerint a szája is tátvamaradt. :lol: Nálunk a kacsa (Háp-Háp) a nagy sláger.
Hajamat levágattam, mert már sátor jellege volt, anniyra sűrű, és muszáj kiritkítani is, ráadásul azt mondta a fodrászom, hogy most ha lehet fokozni még több lett a hajam, és nekem szoptatás alatt sem hullott.

Dóri
Vendég

Boldog születésnapot Vikinek!

Az a rácsodálkozós nagyon aranyos valóban! Meg persze a többi is! A kisfiad is nagyon helyes!
Haj :D:D:D

ayse

Sziasztok!

:D:D:D Dóri! :D:D:D

VIKINEK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

De jó neked, én mindig ilyen hajra vágytam, de csak ilyen seszínű ritkaszép jutott :D:D

:D:D:D HARI!!! :D:D:D

LILINEK SZINTÉN NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Jucc buliján jól leitatjuk őket, ok? :D:D

Ayse,
nagyon szépek a képek, tök jó buli lehetett :)

Tünde,
kellemes múvizást mára! :)

Duda,
nektek meg a holnapi napra kívánok kellemes időtöltést :)

Mi holnap ünnepeljük Máté szülinapját, na meg az enyémet :)
Ma anyuval megcsináltuk a tortákat, sütöttünk pulykát, túróspogit, holnap még kenyeret és salit csinálunk, és mehet a menet :D
Képeket majd gyártok, Máté tortája sztem szuperjó lett, de lehet, hogy csak elfogult vagyok magammal :D:D

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis!

Neked is boldog szülinapot!

Hanyadikán van? Iminek 19-én (és nem a 19-ik) :)
Milyen torták?

ayse

Davallia, Szívből gratulálok!!!!! :)

Isten éltesse a kis szülinaposokat!

Lányok, tud valaki a z osztrákoknál, valami nagyon tuti síhelyet, ahol a szálloda is jó és közel van a pályához?

Kép

Kép
prüntyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?