Sziasztok!
Jó sokat írtatok lányok, de igyekeztem folyamatosan olvasni titeket. Jó sok téma felmerült.
Üdvözlöm én is az újakat, jó pocakosodást.
Csillam én is szorítottam neked, hogy minden rendben legyen és jó is, hogy most már minden rendben van. Szép nagy a pocid.
Nemeseké is aranyos.
Megann! Te meg ne izgulj, lesz neked is szép nagy pocid!
Zsuzska! Olvastam minden írásod, na azon a hosszú íráson elbőgtem magam, jól esett elolvasni, nagyon szép történet. Az esküvő biztosan csodálatos lesz! Ahogy leírtad, úgy magam elé is képzeltem a színeket, anyagokat, elrendezést.
Amúgy is mindenen elbőgöm magam, amit írtok.
Egyébként is olyan vagyok, hogy mindenen el tudom bőgni magam, hát még most.
Azt is megkönnyezem, ahogy írjátok, hogy kisfiú vagy kislány lesz a baba.
Nyúlné! Gratulálok a kisfiadhoz, Zsófy neked meg a kislányodhoz!
De jó, hogy ti már tudjátok!
Anyós téma: Nem irigylem azokat, akik nem jönnek ki jól az anyóssal, elsősorban az számít, hogy az Anyukánkkal milyen a viszonyunk, meg a párunkkal.
Nincs még egy éve, hogy ismerem a párom, 200 km-re lakik tőlem a szüleivel, meg a húgával, meg annak a barátjával. Őszintén szólva, nem tetszik, ahogy élnek, nem tetszik az életformájuk, nem is nagyon fogom a babát vinni hozzájuk. Nem nagyon van olyan dolog, olyan érték, amit át tudnának adni az én babámnak. Így inkább menekítem ebből a környezetből. Nekem csak a párom a családom, az ő családja nem. Remélem megértitek. Na de hagyjuk is ezt a témát.
Beszéljünk valami vidámabbról.
Nekem nagyon flottul mennek a vizsgálatok. Van egy fogadott dokim, akinek a rendelőjében nincs ultrahang, mert ő nem vizsgál ultrahanggal, így a kórházba járok be, de utána az eredménnyel mindig visszamegyek a dokihoz. Amikor először voltam vizsgálaton a dokimnál, rögtön felírta a terhesgondozó telefonszámát és azt mondta, hogy a vizsgálat után hívjam fel őket és kérjek időpontot. Pénteki nap volt az vizsgálat és hétfőn már ott is voltam a terhesgondozóban. Kaptam kiskönyvet is és időpontot a vérvizsgálatra, ami a terhesgondozóban van szintén, tehát nem kell rohangálni össze-vissza.
Múlt pénteken voltam a 12. heti ultrahangon, ami nagyon jó volt, jó alaposan megvizsgált a doki, mert mellette ült egy orvostanhallgató és annak magyarázott. Annyira kapálózott meg hadonászott a picikém, hogy a doki elnevette magát, meg az asszisztensnő is, de én is, tényleg nagyon hadonászott.
Láttam a kis szívecskéjét, milyen gyorsan vert.
Akkor voltam 12 hetes, de a doki azt mondta, hogy a méretek alapján 12+5 vagyok, így ennek alapján október 3. helyett szeptember 25. lett a várható szülési dátum. A méretek: a baba 57 mm, a nyaki redő pedig 1.0 mm.
Délután visszamentem a dokimhoz és ő ennek alapján számította ki az AFP-t és a következő ultrahangot, így tehát én most egy héttel idősebb vagyok.
De jó! Pénteken 12. hetes voltam, vasárnap pedig már 13.
Hogy szalad az idő!
Most hétfőn voltam a terhesgondozóban, megjöttek a vérvétel eredményei, minden jó lett, a toxoplasma lett pozitív, ezért vissza kell mennem holnap ismétlésre, levesznek még vért, hogy meg tudják állapítani, hogy a fertőzés régi vagy friss. Remélem azért nem lesz semmi gond. 11 éves koromig falun éltem, ahol gyerekként nem igazán érdekelt a higiénia.
A gyümölcsöket, zöldségeket úgy ettük, ahogy és ahol megteremtek.
Úgyhogy remélem, hogy nem pont most kaptam el a fertőzést.
Nemesek! Jót röhögtem azon, amit írtál a dühkitörésedről, pont tegnap voltam így, én is valami pénztémán vesztem össze a párommal, nagyon aggódom már most előre, hogy mindene meglegyen a picinek.
Jót üvöltöttem vele, aztán elbőgtem magam a végén. Hiába, ezek a hormonok. Ilyen érzékenyek vagyunk.
A hányingerem már elég jól elmúlt, de azért még nagyon bizonytalan a gyomrom. Én egyáltalán nem is vagyok kívánós, örülök, ha valamit meg tudok enni. Pedig előtte hogy szerettem enni! Én 30 dkg-ot híztam.
Ezt a védőnő mondta, mikor megmért.
Meg vagyok fázva, főnöknőm az előbb jött be, és azt mondta, hogy előbb hazaenged, hogy tudjak pihenni.
Milyen aranyos. Nagyon jó főnök, nagyon rendes.
Mindenki vigyázzon magára, Zsófy te is pihenjél, hogy kilábalj a náthából, velem együtt.
Bocs, hogy ennyit írtam.
Eszter
13+3 (az új időszámítás szerint)
Ui.: Penna! Kijavítod a dátumokat? Gondolom akkor most már nekem e szerint kell számolnom a heteket. Két adatom még hiányzik, 27 éves vagyok és Kaposváron lakom. Köszi előre is.