Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok lányok-asszonyok!
Szia újlány, most látom, milyen kedves levelet írtál nekem, örülök ám, hogy itt olvasgatsz te is. KépKépKép
Niki K, visszajött már a dokink a szabiról? Feltétlenül beszélnem kell vele, mert úgy néz ki, jövo héten el tudunk menni egy hétre Krétára. Olyan jó lenne, teljesen váratlanul jött, szinte ajándék, de pont kedden kéne UH-ra mennem, meg az AFP-m is most esedékes. De nincs kedvem emiatt lemondani az utat. Végre kipihenhetném magamat, semmi dolgom nem lenne, a fiúk hegyet másznának én meg egész nap lógatnám a lábam a tengerbe. Állítólag a sós víz még jót is tesz a kismamáknak. Szóval, nem tudod, rendel már?

Ma már egy kicsit jobban vagyok, tegnap délután nagyot aludtam, az jót tett. Köszönöm mindnekinek a kedves szavakat. Igazán, nagyon jól esett. Kép

mégegykata 15
még1kata 15

Pucur vagy Pocok!

Nagyon megköszönném az adókedvezményes igazolást, mert sajnos a munkahelyemen nem tudnak adni.
Faxszámom: 235-1595
E-mail: zadoryzita@kiwwi.hu
Előre is köszi: Zita
Zita 15/3nap

Sziasztok lányok!

Haskeményedés/fájás/húzódás: Nekem is ahhoz hasonlít az érzés, mintha jól beettem volna... de ez inkább csak esténként van... mennyire jelent ez gondot lányok, mit tudtok ebben a kérdésben??? Azt hiszem, a húzódás nálam egy másik jelenség, néha egy-egy nyilallással jár együtt, biztos folyton rendezõdnek, nyúlnak a szalagok...

Egyébként pedig teljesen jól vagyok továbbra is.

puszi mindenkinek:
Beja (17dik)
Beja

Beja!

A szalagok nyúlnak és átrendezõdnek a belsõ dolgok ,nekem is volt egy darabig kb. 2-3 hétig tartott.

Vica (31.hét)
tvica

Sziasztok Leendö Mamocák!

Sajna az élettárs nem számit, akkor sem, ha együtt laktok. Ugy látszik a törvény szerint csak a "papiros apuka" az apuka. De miért???

Zita!

csütörtökön küldöm neked a papirt

Mindenkinek jo babavárást!

Üdv: Pucur
Pucur

Sziasztok Kismamák!

Zsuzs! Tudom, hogy már tegnapi a téma, de én is a 9. hétig tudtam hordani a régi gatyóimat. Akkor vettem 2 kismama-nadrágot, de az egyik még most is nagy egy kicsit.

Beja! Az én pocakom még mindig nem nagyon látszik, illetve csak annyira, mintha megettem volna egy 6 kilós görögdinnyét. (Sokszor úgy is érzem magam, főleg, ami a pisilést illeti... Kép )

Chris! Pont tegnap kérdeztem meg a dokimtól, hogy lehet-e fürdeni a Balatonban. Erre ő azt mondta: a terhesség 14-34 hetéig lévő időszak a legnyugodtabb, tehát MINDENT LEHET, AMIT ADDIG IS CSINÁLTAM, csak semmit ne vigyek túlzásba. Balaton-átúszást azért ne tervezzek, és vigyázzak magamra, meg ne fázzak. Szóval: jó pihenést, jó fürdőzést nektek!

Képzeljétek, lányok, hogy kiszúrtam magammal tegnap! Délután gyomláltam a kertben kb. egy órán keresztül guggolva, összegörnyedve, ennek eredményeként a gyomorsavamat teljesen feltuszkoltam a nyelőcsőbe, és fél éjszaka ezzel szenvedtem. (Pedig amint elkezdett fájni, azonnal abbahagytam a gyomlálást.) Annyira kínlódtam éjjel, hogy a párom még az orvosi ügyeletet is felhívta, ugyanis olyan furcsán és erősen fájt, hogy nem tudtam azonosítani a problémát, pedig volt már gondom a savammal. Aztán mire nagy nehezen sikerült elaludni, fel is ébredtem arra, hogy WC-re kell menni a sok tejtől. Még reggel is sajgott egy kicsit. Hát, aki ilyen lüke... Kép
Reggel viszont vígasztalásul Pocaklakó nagyon édes volt, átjött a pocakom jobb szélére, és olyan mulatságosan nézett ki a hasam: egyik fele jóformán lapos, a másik oldalon egy hatalmas hegy tornyosult... Kép

Ja, és még valami: hétfőn voltunk egy ismerősünk munkahelyén egy megbeszélésen (a párom készítette el neki a WEB-lapját). És nagyon rosszul esett, hogy sem az ismerőseink, sem pedig az ügyfeleik (akikkel végig egy légtérben tartózkodtunk) nem kérdezték meg, hogy rágyújthatnak-e a jelenlétemben. Persze az idegenek nem tudhatták, hogy kismama vagyok, mert még nem feltűnő, de az ismerőseink részéről határozottan rosszul esett. Végül is nyitva volt az ajtó, tehát jó szellőzés volt, de azért a párom sem gyújt rá velem egy szobában, még akkor sem tette, amikor még nem is voltam pocakos.
Nektek van ezzel kapcsolatban valamilyen tapasztalatotok?

Na, mára már eldugulok, sziasztok: Laura
Laura18

Sziasztok!

Eszter!
Én is szoktam gyaloglás közben hasfeszülést és szúrást érezni, de a keményedést inkább akkor érzem, amikor pihenek. Ilyenkor a pocakom megfeszül és be kell hajlitanom a lábamat, hogy jobb legyen. Nem fájdalmas, de kellemetlen érzés. Ilyenkor ha megtapizom a pocakom, olyat érzek, mint amikor megfeszitem egy izmomat: kemény és nem laza a méhem.

A dokinak ma mondtam, hogy szerintem sokat keményedik a hasam erre megvizsgálta a méhszájat és a méh lazaságát. Szerencsére mindent rendben talált. Kép

Laura!
Én még nem kerültem ilyen helyzetbe, hogy a jelenlétemben dohányoztak volna. Egyszer történt, hogy be akartunk menni egy kávéházba egy üditõre, de hatalmas füst volt odabenn. Erre a férjem szólt a pincérnek, hogy kiviszi az italt a kávézó elé, mert a felesége kismama és nem birja a füstöt. Megengedték neki.
Ilyen helyzetben szerintem nyugodtan rászólhatsz a "figyelmetlenekre", nem hinném, hogy zokon vennék.

Hizásügyileg már + 4 kilónál tartok és erre a védõnõ azt mondta, hogy sok....
A könyvem szerint ez pont jó... ugyhogy eszek annyit, amennyi jól esik.

Sziasztok! Pihenjetek sokat!
helga - 22

Sziasztok!

Beja, nekem is pont ilyeneket szokott csinálni a hasam mostanában. Azt hiszem elérhette a mérete a "maximumot", innen már csak a bör, tartószalagok stb. nyúlásával tud nöni, ezért lehet.

A dohányzással kapcsolatban nekem eddig szerencsére csak jó tapasztalataim voltak.

Lányok, Ti hogy viselitek ezeket a frontokat? Én eddig sosem voltam érzékeny rájuk, az utóbbi hetekben viszont rémesen szenvedek tölük (föleg a fejem fáj nagyon). Vajon ez is a terhesség miatt van, vagy csak a korral jár? Elmúlhat ez még?

MIndenkinek szép napot!
Sziasztok
Orsi
Orsi-16

Sziasztok!

Képzeljétek, reggel a boltban az eladó néni megkérdezte mikorra várom a babát Kép Kép Hopplá! Ennyire látszana??? Volt már valakinek ilyen a 13. héten, hogy meglátták? Mondtam neki, hogy január közepére, mire csodálkozott, hogy milyen nagy a pocim ahoz képest. Végül is örülök neki, hogy látszik Kép Pedig csak 1 kg-mal vagyok több....

Dohányzás: Ha szólok, hogy kismama vagyok, akkor a cigizők pánikszerűen nyomták el még eddig. De ha nem tették volna meg, bizony szóltam volna, hogy tudják-e, hogy nem csak magukat teszik tönkre, de engem és a magzatomat is??? Nem maradnék egy pillanatig sem füstölgők között.

Frontok: Tegnap tapasztaltam először, hogy ebben sem úgy viselkedik a szervezetem, mint eddig. (általában újra kell tanulnom magam, mindenre másképp reagálok) Dél körül nagyon rosszul voltam, fáradtság, szédülés, hányinger, minden elkapott. Kettő óra körül aztán jött egy óriási vihar. Utána, mintha elfújták volna a rosszullétet. Gondolom a front miatt volt.

Drága gömbölyödő pocakú kismamatársaim, ti milyen bugyit hordtok?
Nekem kezdenek elöl szorítani az L-es bugyik is, viszont ha vennék XL-est, akkor a fenekemen viccesen lógna... Kép Állítólag kismama-bugyit nem gyártanak.

Puszi nektek!

Mamacica
Mamacica

Sziasztok,
Szép jó reggelt mindenkinekKép
Nem tudom, nekem a hasfeszülés nem okoz különösebb gondot, elég ritkán van. Néha néha bele-belenyilal itt ott, de nem túl gyakran.
A picur még mindig nem akaródzik megmozdulni, bár tegnap éreztem valami rugásfélt de szerintem csak az egyik méh vagy hasizmom lüktetett egyet. Meg aztán nem is követte más.
Milyen érzés mikor mozog? Az első mozgásokra gondolok. Van aki azt monda finom remegés és érintések, van aki azt hogy bugyborék szerű érzés mintha szelelni kellene. Nem is tudom mit várjak...
Megírjátok, hogy Ti hogy érezetétek meg először és milyen volt? Hosszabb ideig tartott vagy csak 1 volt?
Pussz mindenkinek,
Évike
Évike17

Sziasztok!

Tegnap voltam a védönömnél, megvannak a véreredményeim, úgyhogy nagyon örülök. A vérképem tökéletes lett (a védönö szerint, mert én nem értek hozzá Kép ), a szervezetem még nem termel ellenanyagot, aminek szintén külön örülök, és az AFP-m is jó lett, 1,2 az értéke. Úgyhogy úgy érzem, egy kicsit megnyugodtam, biztosan jól van a Picur. Sokat is rugdalózik. Hétfön megyek a genetikai uh-ra, már rettentöen várom, hogy mit mond a doki, hogy egészséges-e, és esetleg meg tudja-e mondani a nemét. Meg már nagyon szeretném látni is.

Lányok, akik még nem érzitek a baba mozgását. Szerintem ezt nem lehet szavakban elmondani, hogy mit fogtok érezni. Az az egy biztos, hogy tudni fogjátok, hogy Öt érzitek. Úgyhogy nyugi, türelem.

Mindenkit puszilok KépKépKépKépKépKépKép

BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 35 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 33 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 31 hét 5 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 31 hét 0 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 29 hét 1 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 28 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 25 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 25 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 25 hét 3 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 24 hét 3 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 24 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 23 hét 2 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 21 hét 5 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 21 hét 0 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 20 hét 6 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 19 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 19 hét 3 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 19 hét 1 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 19 hét 0 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 18 hét 6 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 18 hét 6 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 17 hét 4 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 17 hét 3 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 16 hét 6 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 16 hét 5 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 16 hét 5 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 16 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 16 hét 3 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 16 hét 0 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 16 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 16 hét 0 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 15 hét 3 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 15 hét 2 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 14 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 14 hét 2 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Mamacica 1.c. 12 hét 4 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 12 hét 0 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 11 hét 1 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 10 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 10 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 9 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Kinga 1.c. 6 hét 0 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 7 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Mégegykata!
Ma délelott az onkológián van a dr. Ez tuti. Bocs, hogy késon írok nem volt internet kapcsolat eddig. Remélem hasznos még... Kép
Szombaton meg ügyeletes, mert engem akkor akart hívni de nekem nem jó, elutazunk. Kép Balaton + 4 nap Horvátország...

Gondoljatok rám 2 körül megyek vizsgálatra + UH-ra, ha tudom megírom milyen volt!
Puszi mindenkinek!
Niki K. holnap 20.
Niki K.

Mamacica!
Bugyi: kb. 2 hónapja kaptam az anyukámtól két db igen nagy méretut... Volt egy fejem Kép Minek ez? Anyu meg csak vigyorgott bölcsen...
Én teljesen átlagos bugyikat hordok, pamut, egyszeru. Az a lényeg, hogy a pocakot ne nyomja, nem szereti a babám... Kép

Mocorgás: egyre biztosabb, már megérzem a nélkül is hogy ott lenne a kezem a hasamon.

Baba neme: azt hiszem nem fogom kibírni, hogy ne kérdezzem meg, már ha a baba is akarja mutatni.

Hiszti: tegnap a "hisztéria mesterfokon"ban foszerepet játszottam. Kép Utána észhez tértem, szegény párom csak nézett...

Adó: ez tiszta gyagyaság, hogy élettársak nem kaphatnak Kép Én 3 év együttélés után mentem a páromhoz, nem változott semmi... Ezt miért nem látják be a törvényhozók? Ráadásul az apasági nyilatkozat ott van...

Sziasztok!
Puszika mindenkinek, újaknak is!
Niki K.
Niki K.

SZijasztok!

Képzeljétek! Még két -kismama ruhának szánt- ruhát nöttem ki a pocakom miatt! Az egyiket két hete vettem, akkor még lötyögött rajtam, gondoltam akkor, hogy jó lesz ez még rám pár hónapig (én naiv), és tessék két hét alatt kinöttem. Nem hittem volna, hogy ilyen ütemben nö a baba! Mostmár asszem elkezdhetek kimondott kismamaruhákat is venni, mert eddig olyanokat vásároltam, amelyek majd a terhesség után is jók lesznek. Dehát ez ilyeneket úgyláccik hetek alatt kinövöm...

Pocok! Gratulálok a jó hirekhez! A 27 cm az az ülömagasságára vonatkozik, ugye?

Beja! A vásárlással kapcsolatban én is úgy vagyok mint te, hogy majd a 7. hónaptól (jövö héten 7fön kezdödik:-))). Na de komolyan a 30. héttöl kezdünk vásárolni. Nagyon várom már. Addig én is csak fél szemmel nézelödök.

Szijasztok, Lara-26
lara (lara)

BGabi!
Buta kukac, új olvaó módjára...
Ennek a táblázatnak nem minden részét értem.
Azt látom, hogy vannak akiknek hamarosan meglesz a kisbabája:-) De a többi jelzés?
Üdv.
Malacka
Malacka

Mamacica!

Igenis gyártanak mismamabugyikat. Én az Anitát szeretem a legjobban abból vettem egy párat. Kezdetben a kisebbeket ami most már a hasam alatt van és mostanában vettem két olyan oriás nagyot ami a has fölé felér. Nem valami szexi, de nagyon kényelmes. Az eredeti méretem 38-as és azt kellett venni ezekböl is, mert méretkövetö hasilag.

Meg még régebbr&#337;l van pár Triumph bugyim, aminek nincs vékony gumija, hanem vastak gumis csipkés és azok is kényelmesek voltak eddig, most már azokat is kezdem kihízni. Eddig + 5 - 6 kg.

Adri
Adri 24

Sziasztok!
Képzeljétek, beszéltem a dokival, és elengedett! Azt mondta elég ha 16-án megyek AFP-re, meg azt is mondta, hogy higyjem el, egy hét nyaralás meg tengeri fürdozés jobbat fog tenni nekem is meg a babának is, mint akárhány vizsgálat. Nagyon kedves volt! Niki K kösz az infot, tényleg az onkologián volt, gyorsan ott felhívtam!
Csajok, annyira boldog vagyok, hogy mégis lesz egy hét tengerpartom, el is rohanok ma és veszek egy olyan fürdoruhát, amibe beleférek, ha nem is kismamásat, mert az még talán nem kell, de a tavalyi bikinimbol a kebleim eroteljesen kibuggyannak, hogy úgy mondjam...
Meg bepakolok puffasztott rizst kartonszám, biztos ami biztos.

Márti, olyan fehér gatyót vettél a Skálában? Ami felül gumis, de meg is lehet kötni, és vászonból van? Én is láttam tegnap, és szerintem Krétára való tekintettel én is beruházok egyre.

Mióta tudom, hogy utazunk, nem is voltam rosszul, csak most nagyon éhes vagyok, megyek is a büfébe...

mégegykata 15
még1Kata 15

Sziasztok,

nekem a legjobb a tangabugyi, de tényleg. A fenekem kb. ugyanakkora, azzal nincs baj és elfér a hasam alatt. Egy idö után már nincs az az óriásbugyi, ami ne vágná a hasat.
Viszont a Westendes Gólya butikban csalódtam. Egy hisztis öreglány mímelte az eladóságot, ami abból állt, hogy mindent kivett a kezünkböl és csapkodva hajtogatta vissza a polcra, me gárgus szemekkel figyelt, hátha mühasam van és abban rejtem el a boltokból lopott szalámit meg kismamaruhát. Ráadásul minden rövidnadrágnak gumis volt a dereka. Attól nem kismamaruha valami, hogy XXL-es.

Lara, picur ülve annyi, de már az a szám is a múlté. 104 cm körbe a hasam... 2-3 naponta nö kb. 1 cm-t a kerületem.
Pocok

Malacka,
a neved van elöl, aztán hogy hányadik ciklusban jött össze a baba, aztán hogy hány hetes terhes vagy és hány napos, aztán a lakóhelyed, az életkorod és hogy mikorra vagy kiírva. Az utolsó pedig, hogy hanyadik babádat várod.
Egyébként meg üdv köztünk!
még1Kata
még1Kata 15

Szia Mégegykata,

Hát tudd meg nagyon sárgulokKép Biztosan nagyon klassz lesz, élvezd ki a nyaralás minden percétKép
Itt meg még jó id&#337; sincsen... 3 hét múlva tervezünk egy rövid balatoni hétvégi leruccanást, már azért az is több lesz mint a semmi...

Évike
Évike17

Ne csüggedj Évike, tegnap még én is azt hittem, csak augusztusban lesz egy kis szabadság - aztán tessék, ma már ilyen fantasztikumok vannak Kép
... még téged is elrabolhat a szoke herceg KépKépKép
még1Kata 15

Sziasztok lányok!

Évike szia! Mozgás: nekem az elsõ teljesen furi volt, bizton én is voltam az oka, hogy szegényt ennyire érezni lehetett. Az volt hogy hanyatt feküdtem, aztán egy hirtelen mozdulattal a jobb oldalamra fordultam. Szegény babit lehet hogy fejre ejtettem vagy ilyesmi, mert abban a pillanatban olyan volt, mintha szétpukkadna egy kis buborék bennem. Kicsit a bélmozgásra hasonlított, de valahol mégis más volt. A köldököm alatt 1-2 centivel éreztem. Azóta mindennap érzem, bár még rendszertelenül, és általában a köldököm alatti kb. kis tenyérnyi részen. Legjobban akkor vehetõ észre, mikor hanyatt fekszem.

Gabi, szija! Gratula a klassz eredményekhez!!!!

Bugyi: nekem is a tanga-bugyi jön be, mint Pocoknak... A fenekem nekem sem nagyobbodott, a bugyi eleje meg pont elmegy a hasam alatt, így nem szorít. A Westendes eladónénirõl történt jellemzéseddel is egyetértek, nem szándékozom oda még egyszer bemenni, nagyon gáz volt a néni!!! Teljsen rosszul éreztem magam a butikban, míg bent voltam... méregetett, ott loholt a sarkamban, stb...

Lara, szija! Hétfõtõl 7. hónap??? Jóságos ég, hogy szalad az idõKépKép SzuperKép

Tegnap este megint nagyon húzódott a hasam... csak feküdni volt jó, esetleg félig ülni, de állni egyáltalán nem... remélem, nem állandósul ez a húzódás... a dokinak majd feltétlenül mondani fogom...

Hízás: Eddig 2.5 kilónál tartok (53 voltam a baba elõtt, és ma reggel 55.5 voltam) Pedig félve álltam a mérlegre, azt hittem, min. 57 kilót fog mutatni, mert legalább annyinak érzem magam, ha nem többnek...

Viszont teljesen elmult a gyakori pisi-dolog és az álmosság...

Remélem, Ti is jól vagytok.

Pusszantás minden pocaktársnak!

Beja (17dik)
Beja

Szijasztok!

Pocok!
Hol méred pontosan a hasad? Én is mértem, de ha akár fél cm-rel elcsúsztatom a centit, máris más érték jön ki, igy nem tudok állandó helyen mérni. Akár feljebb csúsztatom, akár lejjebb, máris más az eredmény. Én eddig a derekamnál mértem, és a köldököm elött húztam a centit, igy lett kb. 88 cm. Ja és reggel, ébredés el&#337;tt mértem, mert ha eszek, akkor ugyebár nagyobb :-))most igy ebéd után pl.91 cm. (Hol van már a régi 58cm-es derékböség :-)))
Neked 104cm??? Hát az már tényleg jó nagy! Ha jól számolom elöttem jársz 3-4 héttel...akkor tényleg be kell szereznem egy két nagyobb rucit. A 26.héten hány cm volt a kerületed, emléxel még rá?

Szijasztok, Lara-26
lara (lara)

Kedves Pocaktársak!
Nagyon jó, hogy vagytok!
Aki most nincs benne ebben az állapotban igazán nem is érzi, amit mi érzünk.
Más az, hogy érezte.
Ennyit errõl. Nekem nagyon furcsa ez az egész. Lehet, hogy azért mert az elsõ babát várom Kép és már nem huszon.... éves vagyok.
Az egyik pillanatban fergeteges jókedv, a másik pillanatban emberevõ hangulat és mindezt megtetézi az "úristen mi lesz", milyen nagy felelõsség. Kép
Más: Meddig tart az elején ez az állandó pisilés?
Lehet, hogy csak az idõjárás miatt szédülök?
Egyébként mindenkinek minden jót! Kép Kép Kép
üdv. Chris
Chris

Sziasztok lányok!
Megjöttem a doktortól!
Nagyon nagy élmény volt. Babóca majd kicsattan az egészségtol... Kép
A combocskája 29,7 mm nem csodálatos?
Azt viszont mondtuk, hogy nem akarjuk tudni a nemét. Pedig délelott még határozottan azt hittem tudni akarom Kép De így a legjobb, talán a terhesség vége felé...

Mégegykata!
Vigyázz magadra, pihenj nagyot! Meg mindenki!
A dr.látta a bab nemét, nevetett nagyokat, és tiszteletben tartotta a kérésünket. Olyan rendes nem?
Most én is eltunök 1,5 hétre.
Sokat gondolok majd rátok!
További jó gömbölyödést!
Sziasztok: Niki K. holnap 20.
Niki K. 19.

Kedves Lányok!

Én itt egy kis kotnyeleske vagyok akinek van egy javaslata. Van egy nagyon jó elhaló félben lév&#337; topic "Ami a szülés el&#337;tt van" címmel. Szerintem a 30. hét után lév&#337; kismamáknak érdemes lenne oda látogatni, mert &#337;k már igencsak nem friss kismamák. Persze ez csak egy javaslat.

Mindenkinek jó kismamaságot:

Anikó
gerianikó

Chris, szia!
Nekem kb. egy hete kezdett megszünni a pisi-dolog, 1-2 napja pedig már tényleg nem kell mennem többet az átlagosnál, de lehet hogy ez is egyénenként változik.

Hü, Niki K. hogy bírtátok ki, hogy mégsem kérdeztétek meg? Kép Mi tuti nem bírjuk ki... ez már fix... most már csak az kéne, hogy két hét mulva, ha megyünk, meg is mutassa, hogy milye van, ill, milye nincsKép

cupp,
Beja (17dik)
Beja

Juj, vagy a "milye"-t j-vel kell írni? Kép na most hirtelen megakadtamKép

na cupp
Beja

Sziasztok mindenkinek!

Ma voltam tanácsadáson és végre a körzetis dokim megszánt és csinált nekem 3 Uh-os felvételt és vagy 10 percig Uh-zott, ami idáig a 3 Uh alatt sem tartott idáig a klinikán. És mindent megmutatott és felém fordította a képerny&#337;t, úgyhogy nagyon boldog voltam. Csak a véreredményemb&#337;l kiderült, hogy valamikor életemben átestem fert&#337;z&#337; májgyulladáson és amikor a babucim megszületik be kell ellene oltani és 1 3 5 hónaposan is a kötelez&#337; véd&#337;oltása mellé ezt is kötelez&#337;en kapnia kell majd. És a férjemet is be kell oltani ellene. Szóval kicsit elkeseredtem. de mi egészségesek vagyunk és lehet amikor megszülettem akkor kaptam vérátömlesztést és azzal kaptam meg ezt a betegséget. 73-ban még nem végeztek ilyen sz&#369;rést a vérb&#337;l. Szóval érdekes volt megtudni, hogy nekem ez volt és, hogy milyen szurik vannak lesznek ebb&#337;l kifolyólag. Sajnálom a picurkámat, hogy énmiattam többször kell megszúrni. És a szülésemre meg kell rendelni a véd&#337;oltást a babának. KépKépKép

Puszi mindenkinek
Mónika 21

Szia Niki K., neked is jó pihenést akkor, ezek jó hírek voltak. De ha ennyire látta, akkor biztos fiú, nem? Bírom ezt a dokit na, annyira megszerettem ezalatt a semmi ido latt, hogy csak na. Szerintetek küldjek neki képeslapot Krétáról? KépKép

Belya, a mijét pontos jövel irják KépKépKép

nagy puszik
egy jókedvu mégegykata meg a kiskutya
még1Kata 15

Anikó, szerinem nem kell mesterséges átrendezéseket csinálni. Eddig az votl nyüzsgos, most ez, végülis igy hozta az élet, nem? Nekem nagyon hiányozmnának innen az öregebbek... Ne vedd el oket tolünk, jó?? KépKépKép
(Inkább kukkants be te is ide, ha jól érzed itt magad!)
még1Kata 15

Chris!

Élettársak esetében a következ&#337; a helyzet:
Az adókedvezményt igényelheti az élettársad is, vagy te is, de ha az aki igényli nem tudja 100%-ban igénybe venni (kevesebb az adója, mint a kedvezmény), akkor sajni elúszott a fennmaradó összeg, ugyanis megosztani csak akkor lehet, ha házasok vagytok, élettársak nem oszthatják meg.

Ha valaki ezt már esetleg leírta, akkor bocsi, nem volt id&#337;m elolvasni végig a hozzászólásokat.

Ildi
másikildikó

Még1Kata, köszi, tudtam, hogy valami nem stimmelKépKép

Belya
Beja

Sziasztok!

Helga! Szerintem meg van a te védönöd húzatva, ha azt mondja, hogy 22 hetesen a +4 kg. sok. Lehet, hogy ez szakmai ártalom, mert amikor én megkérdeztem, hogy mi a fenétöl ilyen nagy a hasam, mikor 10 hetesen már nem értek be a nadrágaim, de a mérleg még csak +1 kg.-ot mutatott, azt mondta a védönöm, hogy nem is kell hízni, az se baj, ha a terhesség végéig se leszek több egyetlen egy kilóval se... Kép Ha legalább duci lennék, még csak meg is érteném, de a baba+magzatvíz+méhlepény az kb. 7-8 kg. lehet, akkor annyit kellene fogyni a kismamának a terhesség alatt?!?! Szerintem aki duci, annak se ilyenkor kellene, nemhogy nekem, aki viszonylag vékony alkat vagyok. Illetve voltam... Kép

Mamacica! A bugyi gondok engem is utolértek. Azok, amik eddig kicsit túlméretezettek voltak, még éppen jók, de alig néhány darabot tudok felvenni. Söt, abban is nagyon meg tudlak érteni, hogy újra kell tanulnod magad. Én is így vagyok vele, idönként teljesen meglepödök magamon. Pl. tegnap egy operátor srác itt a cégnél nagyon undok volt velem, sért&#337;-bántó-lekezelö modorban kioktatott, és ahelyett, hogy kikapartam volna a szemét, vagy az övéhez hasonló modorban elküldtem volna a fenébe, majdnem elpityeredtem, és elkullogtam. De egyébként az ízlésem se az enyém, van olyan étel, amit eddig szerettem, és most nem kell, és fordítva is. Az egyik kedvenc parfümöm illatától hányingerem van, a korábban kevésbé szeretettet mostanában imádom, stb. Mintha nem is én lennék...

Adri! Az Anita kismama-bugyikat én is láttam, mikor melltartót venni voltam az Anitában, de akkor még korainak tünt. Azt hiszem, lassan vissza kellene mennem abba az üzletbe... Kép Neked beválltak?

Még1kata! Igen, szerintem olyan nacit vettem, amilyenre te gondolsz, de nem fehéret. Egyetlen egy darab volt még nagyon halvány tejeskávé színben, a hossza pont jó, a bösége kicsit sok, szóval ideálisnak tünt. Ha a használatban is bevállik, akkor lehet, hogy én is veszek egy fehéret is. Te is valahol itt a Budai Slála környékén laksz, vagy dolgozol?
Nagyon irígyellek én is a nyaralás miatt! Jó pihenést és jó szórakozást kívánok nektek! Biztos tényleg sokkal többet jelent a babának is és neked is, mint az összes orvosi vizsgálat együttvéve. Azért az tök jó, hogy ilyen kedves és megértö az orvosod!

Márti
Márti

Sziasztok újra! Ma valahogy annyi a mondanivalóm...

A WestEnd beli kismamaboltba én se megyek vissza soha többet. Teljesen kiakadtam, mikor május végén már csak S-es méretü nyári kismama nadrágok voltak, és azt mondta a banya, hogy itt a nyári kollekció, ö az idén már nem kap nyári cuccokat. Kép
Aztán megpróbáltam megnézni a "bohóc" nadrágokat, de kivette a kezemböl, azok magának még nagyok! felkiáltással. Hát, nem tudom, de én láttam már abból is olyat, ami viszonylag tág határok között állítható volt. Sajnos nem boltban, hanem kismamatárson láttam, de nagyon szeretnék olyat.
A próbafülkéjük se akármilyen. Nincs benne egy árva szék se, amire leülhetne az ember lánya, de még egy darab rongy se a földön, hogy aki kilép a cipöjéböl, az ne fázzon fel. Márpedig nadrágot próbálni, hideg kövön állva, fél lábon egyensúlyozva, pocakosan... Kép

Márti
Márti

Na még egy kicsit belölem, aztán lassan haza is megyek...

Anikó! Légyszives ne küldj el innen senkit! Szerintem nagyon jó az nekünk, friss kismamáknak, hogy vannak itt olyanok is, akik már jónéhány héttel elöttünk járnak, és tudják, mire számíthatunk. Ha ök is szivesen olvassák és írják ezt a topikot, akkor nem értem, hogy miért írod te, akire nem emlékszem, hogy szólt volna már hozzánk, hogy nem itt lenne a helyük...
Én pl. jól érzem itt magam, és még akkor is szeretném magam ebbe a kedves kis csapatba tartozónak érezni, ha a célegyenesbe érek. Szerintem ez az egyetlen olyan topik, ahol tényleg kötetlen csacsogás folyik, és nem egy-egy konkrét téma megbeszélése. Éppen ezért lehet itt mindent megbeszélni, a kismamabugyitól a hasfeszülésig. Jó, a fórum neve nem fedi a tartalmát, nevezhetnénk inkább kötetlen csacsogónak, de nem mindegy? Idetalálunk, és jót beszélgetünk így is.

Márti
Márti

Sziasztok!

Alvas tema (tudom, hogy van kulon ilyen topic, de erdekel a ti velemenyetek)

Szoval valaki szerint jobb oldalon kell aludni, valaki szerint a balon, valaki szerint kifejezetten nem szabad haton. Hat nekem pl. csak az esik jol.

Nektek ajanlott valamit a doki?

Lili
lili73

Szia Lili!
Én még ilyet nem is hallottam. Én úgy aludtam, ahogy a pocok/pocak engedte. És hason nem tudtam Kép(

Még1Kata!
Köszi a részletezést. Sajna még csk két hete, hogy elment a 2. kisbabánk, úgyhógy jó sokára kerülhetek fel a táblára. De igyekszünk.
Üdv.
Malacka
Malacka

Sziasztok Pocakosok!

Nagyon szeretlek olvasgatni Benneteket, olyan sokszor magamra ismerek. Szeretnék néhány helyet leírni, ahol én is vásároltam.
1., Pocak kuckó Újpesten van a Kemény Gusztáv és Árpád út sarkán. A tulajnak 4 gyermeke van, tudja mi a dörgés.Ja, és itt van alkalmi-ruha kölcsönzés is.
2., A Duna Plázában van a Mother Care. Egy kicsit drága, viszont a min&#337;ség nagyon jó.
3., A Brendonnak is van kismama részlege, ez is egy kicsit drága.
4., A Soroksári úti MegaToysban is van Götz és sima kismamadivat is.
Bugyi tekintetében én a Sloggit hordtam, abból is sátornyi méret&#369;t.
Bocsi, hogy belekontárkodtam, de talán tudok segíteni. További jó egészséget, er&#337;teljes magzatmozgásokat kívánok némi irígységgel mindenkinek!
Fagyi
Fagyi

Orsi! A kismamakönyvem szerint terhesség alatt a fejfájás - ha amúgy nem is szokott lenni - mintegy "mellékhatás" elõjöhet. Ha migrénes, vagy ha a homlokod és a szemed fáj (látászavarral), akkor menj orvoshoz, különben csak "mellékhatás", szülés után elmúlik. (Kedves, nem? Kép )

Mamacica: Pénteken voltam az Anita boltban, volt elég sok kismama-bugyi (az a fajta, aminek van egy vastag övrésze, és tartja a hasat a gerinc helyett). 7.500,- Ft körül volt darabja.

Malacka! Köszöntelek körünkben, minden jót neked! Kép

Még1Kata! NikiK! Nagyon jó utat kívánok nektek, pihenjetek sokat, vigyázzatok a túl sok napsütéssel, és várunk vissza benneteket! Kép

Laura
Laura18

Sziasztok,

azt én is hallottam, hogy a hátonfekvés nem jó és az is igaz, hogy nekem fáj töle a derekam. Ezért most egy nagy duci díványpárnára rakom fel a lábam alváskor és ugy jó. Nálunk az oldaltfekvésnél kizárólag Kislara önagysága dönt, hogy éppen tetszik-e neki vagy esetleg lerugja a májamat, hogy forduljak már meg.

Lara, én ott mérem magam körben, ahol valamikor a derekam volt. Hátul ugyanis még vannak nyomai, elöl meg a köldökömnél. Mostanára a kezdeti ruháimból kizárólag a Formes-ban vásárolt 2 nacit és 1 ruhát tudom hordani, lám, mégis megérte, pedig q. drága volt. A növekedés, hogy ugy mondjam drámai.

Márti, kifelejtetted a ciciket, nekem az is lett vagy 1.5 kg plussz (annyinak érzem). Egyébként (bocs, nem vájkálás) fontos dolgoznod? Én áprilils óta betegszabin vagyok és isteni! Már rétest is sütöttem!

Ne küldjünk 1 példányt a topicról a Westendes Gólya-tulajnak? Hátha érdekli...
Pocok

Üdvözlet Mindenkinek!

Sajnos még nem tartozok köreitekhez, de tátott szájjal olvasom leveleiteket már három napja. Fantasztikusak vagytok, igy együtt! Ha minden jól megy, akkor néhány hét múlva már én is csatlakozhatok hozzátok, mint gyakorló kismama. Már alig várom.

Addig is olvaslak benneteket, és kellemes napokat és éjszakákat kívánok mindenkinek.

Csodálattal: Lora
Lora

Sziasztok!

Ma betöltöttük a 19 hetetKép Úgy örülök. Este nagy meccs volt a pocakomban, legalább egy órán keresztül dolgozott az én Picurom. Jókat mosolyogtam rajta KépKép

Malacka! Nagyon sajnálom, ami veled történt Kép Mihamarabbi újrakezdést kívánok!

Mindenkit puszilok, és kellemes hétvégét kívánok!
BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 35 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 33 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 31 hét 6 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 31 hét 1 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 29 hét 2 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 28 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 25 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 25 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 25 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 24 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 24 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 23 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 21 hét 6 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 21 hét 1 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 21 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 19 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 19 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 19 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 19 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 19 hét 0 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 19 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 17 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 17 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 17 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 16 hét 6 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 16 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 16 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 16 hét 4 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 16 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 16 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 16 hét 1 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 15 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 15 hét 3 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 14 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 14 hét 3 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Mamacica 1.c. 12 hét 5 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 12 hét 1 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 11 hét 2 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 10 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 10 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 9 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Kinga 1.c. 6 hét 1 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 7 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Márti,
Én is a legtöbb dologra másképp reagálok, de nem csak a lelkem változott meg. A testem is egész más. PL. a sebeim sokkal hamarabb gyógyulnak (ha elvágom késsel, megkarcolom magam) viszont frissen nehezebben áll el a vérzés. Meg ilyen apróságok. Szóval egész más ember lettem. És frontérzékeny lettem, holott soha nem voltam.
Szülés után ismét terhesség elötti önmagam leszek szerintetek?
Képzeljétek Kép Kép tegnap veszem le a melltartómat a tükör el&#337;tt, és majd' hanyatt estem. Akkora cickóim lettek, hogy ihajj!!! Kép Kép Nem csak a mellem, hanem a mellbimóim is dupla akkorák, mint voltak... Érdekes vagyok magamnak ekkora kebelcsodákkal és gömbölyödö pocakkal Kép Kép

Laura,
Nagyon kedves vagy, hogy leirtad a boltot a kismamabugyival, de én szolnoki vagyok, elég ritkán jutok fel Pestre. Meg hát az ár is elég borsos. Azért köszi, tényleg.

OFF (bocs)

Beja drága,
Nagyon vártalak minden nap a chaten. Szerettem volna sokmindent megbeszélni Veled. A lányok tegnap mondták, hogy másik gépen vagy, ahol nem tudsz netezni. Kép Bejácska, csodálatos, hogy mocorog a babád! Remélem nagyon jól vagytok, a pici, Te és apja is. Az emailedet olvasod? Mert akkor írnék..

Puszika Minden Kismamatársamnak!

Mamacica
Mamacica

Helló Mindenkinek!

Még1Kata, nagyon irigyellek ám ezért a nyaralásért. Mi tavaly voltunk Krétán nászúton. Érezzétek jól magatokat.

Márti! Az Anitában a nagyméret&#369; (kb. 15-20 cm az oldala) bugyikat keresd, mert most már id&#337;vel az lesz kényelmes ami a nagy has fölé jön. Ezek egyébként olcsóbbak mint a csipkés csodák és 2db. van egy dobozban.

Az a hastartós naci azért elég drága. És mondjuk veszek egyet akkor minden nap moshatom, vagy ezt a szerkezetet a bugyi fölé kell venni? Írja már meg akinek van ilyen. ja és az Anitában láttam még valami drága füzöfélét amit a szülés utánra ajnlott az eladó. Leszorítja a hasat. Valaki tud erröl valamit?

Adri
Adri 24

Sziasztok!

Sajnos én még nem érzem a babócámat, bár tegnap este egészen furcsán bizsergett a hasam egy ideig, de nem igazán tudtam eldönteni ö csinálja-eKép. Én most kezdem igazán érezni, hogy nö a pocakom. Bár a ruhákon már eddig is észre vettem, de mostanában egyre több, eddig kényeles ülö és fekvö testhelyzetet kell elfelejtenem egy idöre. Nekem már most sem kényelmes háton feküdni, és lassan a hason fekvést is elfejthetem, bár néha még sikerül kényelmesen hasra fordulnom, ha kellöen kipárnázom magamKép

Laura, köszi, remélem tényleg "csak" mellékhatás a fejfájás. Igaz eddig még csak kétszer éreztem, de azért szívesen kihagynám a jövöbenKép

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-16

Szia Pocok!

Igazad van, amikor még csak 1 kilóval voltam nehezebb, és már olyan nagy volt a hasam, akkor én is morfondíroztam ezen, hogy abból az egy kilóból kettö a cicjeimre jött... Kép Az nagyon kellemetlen volt akkoriban. Feszültek, fájtak a cicijeim, a saját súlyuk majdnem letépte öket, és a póló se érhetett hozzá a mellbimbómhoz, annyira érzékeny volt. Csak melltartóban tudtam aludni, de úgy se fordulhattam hasra. Szerencsére azóta a fájdalom és az érzékenység elmúlt, pedig a mérete nem csökkent, csak valahogy olyan természetes lett, minha mindig is ekkora lett volna.

Dolgoznom nem lenne muszáj, a háziorvosom úgy engedett vissza 12 hetesen a munkába, hogy ha kicsit is úgy érzem, hogy fáraszt, hogy nem jó dolgozni járnom, azonnal menjek vissza, és rögtön betegállományba vesz. De mi sajnos (még) nem kertes házban lakunk, hanem lakótelepi panelház 10. emeletén. Az alatt a 3 hét alatt, amit a 12. hét elött otthon kellett lennem, szétuntam az agyamat teljesen. Mondjuk az is igaz, hogy akkoriban nem éreztem jól magam, és nem tudtam csinálni semmit. Mostmár járhatnék usziba, kismamatornára, ilyesmi, de azt hiszem, még akkor is sokat unatkoznék.
Ráadásul itt most a nyári szabadságolások idején nem is szeretném bennehagyni a munkatársaimat a slamasztikában, mert így is nagyon kevesen vagyunk.

Márti
Márti

Szijasztok!

Beja! Még én sem fogtam fel, hogy vége a 6.nak:-)

Chris!Az állandó pisilés - légy erösKép - végig fog tartani. Én már egészen mexoktam, hogy naponta 15-ször járok pisilni, éjjel pedig kéccer.
Most olvasom Beját. Tényleg szerencsés! Akkor ezek szerint ez nem általános...

Niki K.! jobb is, hogy most nem tudtad meg a nemét, mert most még akármit is látnak, simán az ellenkezöje is lehet. Nekem is csak azt mondták, hogy TALÁN kislány...ennyi erövel még simán lehet kisfiú is.

Lili73! Nekem a bal oldalt ajánlották, próbálom is betartani, de ha háton, vagy jobb oldalon esik jól, akkor úgy fexem. Azért szerintem annyira nem kell ehhez ragaszkodni!

Pocok! Mostantól én is lemérem minden héten:-))
Micsoda szép neve lesz a kislányodnak! ;-))

Szijasztok, Lara-26
lara (lara)

Sziasztok lányok,
igazából elköszönni jöttem legközelebb csak 16-án leszek netközelben, és gondolom, addigra annyi mindent összeírkáltok, hogy alig fogom tudni olvasni KépKép
Tegnap voltam én is az Anitában, eloször is nagyon nevettem, mert éppen ketten voltak ott, mindketten férjjel együtt, és azok a szegény férjek, nagyon viccesek voltak. Szörnyülködtek az árakon, álltak egyik lábukról a másikra, úg yörültem, hogy én egyedül is tudok bugyit venni, nem kell hozzáa párom! KépKép Egyébként vettem fürdorucit, azért mentem, éppenséggel nem iylet akartam, de még ez volt a legelfogadhatóbb. Ellenben vettem egy hosszú ruhát is tegnap, vászon, drabb, nem is néz ki kismamaruhának, viszont mondjuk augusztusban is bele fogok férni. Nagyon örülök neki. Ma még megpróbálok egy térdnacit venni, aztán befejeztem.

Viszont tele lettem pattanásokkal, ronda piros izék, mint kamaszkoromban, két nap alatt lettek, rémes. Remélem majd a napozás meg a tengervíz jót tesz nekik.
még1Kata 15

Hát lányok, mindnekinek nagy puszi, hiányozni fogtok, próbáljaatok meg ti is pihenni, én meg remélem olyan kipihenten fogok haza jönni, hogy soha többet nem nyafogok itt nektek! Rendben?

mégegykata 15

(csakk ét részben tudtam elküldeni, bocs!)
még1Kata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?