Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, mert Bencikének aludnia kéne, de egyedül nem megy.

Bence ma féléves lettKép úgyhogy ma elkezdtük a főzeléket... Főztem egy krumplit és még friss anyatejet is fejtem hozzá, hogy nehogy azért ne egye meg szegénykém mert rossz a fagyitej íze vagy mert a főzőlével pépesítem. Én a naív anyaKép
Az az igazság hogy éhes volt már, mert épp szopiidő volt, és ráadásul látta is ahogy turmixoltam. A kisdrágám azt hitte valami fini gyümölcsöt kap... Az első 4 kanál lecsúszott, bár nem volt oda érte. Az ötödikre úgy kirázta a hideg hogy nagyon megsajnáltamKép és innentől kezdve szájzár, még ha akartam sem tudtam volna többet beleerőltetni. Úgyhogy szopiztunk egy nagyotKép
Azért holnap is ezt kap csak keverek bele almát is, hátha úgy ízleni fog.

Kérdés azokhoz akinél már megy a hozzátáplálás Kép
Ti egy kaját hány napig próbáltok mielőtt végképp feladnátok (ha nem ízlik neki)?
A krumpli után mit érdemes kipróbálni?

Ja, és azt hiszem a hétvégén megejtjük az etetőszék vásárlást is, mert a krumpliból mindenhova jutott, úgy beidegesedett Bencike hogy csapkodott össze-vissza, így a kanál kirepült a kezemből. Bele a hordozóbaKép

Most is üt-vág mindent a kiságyban. Most ez a legújabb nálunk, hogy csapkod. Sajna a fejét és a hasát is eltalálja. Megyek is és elaltatom.

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Kenguru:
Kenguru ügyben köszönöm a hozzászólásokat. Úgy döntöttem kivárom a tavaszt, amikor már elég egy vékony kabátka, vagy pulcsi és meglátjuk, hogy mekkora lesz addigra Laca. Van egy régi kengurunk, csak az nem olyan kényelmes szivacsos, mint az újak. (Megszámlálhatatlan gyerek használta már a családban Kép

Túrós süti ügy:
Én nem tudok, de a mindmegette.hu oldalon bizti van Kép
klarissza

Hahó!

Batka,
attól, hogy én sem sterilizálok, még nem adódik, hogy nem vagy trehány mami, az is lehet, hogy ketten vagyunk azok.Kép Az én babám nem izeg-mozog, hanem sír, hogy vegyem fel.Kép Elküldtem a recepteket, az üdítős süti túrós, és szerintem elronthatatlan, bár picit munkás, de valójában nem olyan sok idő, hiszen csak kevergetni kell (jó, hogy három félét), és mindenki szereti.Kép

Vera,
Gabi is üt-vág, ha valami nem tetszik neki, lett is már több apró horzsolás a fején, amikor a csörgővel jól fejbeverte magát. Érdekes módon sírni nem szokott ettől. Boldog félévességet!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Batka,
persze az egyik kevergetős részt ki is kell sütni.Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Batka,

Nekem is van egy tuti receptem.
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 csomag vaniliás cukor
1 csomagsütőpor
Fentieket összekevered (esetleg még raksz bele citomhéjat is.)
Tepsit kikened vajjal, majd erre jön a "porkeverék" fele.
Aztán erre rá: 1/2 kg (mazsolás) túró amire majd rászórod a maradék "porkeverék"-et.
Aztán a legvégén keverj össze 4 tojást 3 deci tejjel és ezt öntsd az egészre.

Egyszerű és nagyon fini.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Kenguru: én sokféle cipelőeszközt kipróbáltam, nekünk a kendő vált be, bár eleinte nagyon idegenkedtem tőle. Még most is elcipelem benne Balut, ha kell (13,5 kg meztelenül).

batka: szerintem ráértek még a könyvnézegetéssel. Balut 1 éves kora körül kezdték érdekelni a képek. Akkor még csak az olyanok, ahol különálló tárgyak, állatok voltak. Most már akár órákig hallgatná a meséket Kép
Túrós süti: http://listserv.externet.hu/lists/konyha/0101/msg00156.html

Vera: egyféle kaját kínálgass 1 hétig, és csak utána kínálj más kaját. Mi almával kezdtük tegnap Zsománál. 1 falat sem csúszott le. Ja, és ha lehet, akkor inkább szopi után kínáld, vagy két kaja között.
Én nem adok neki még jó ideig krumplit, mert most olvastam valahol, hogy az is allergizálhat, és a mi családunkban van allergiás.

Tegnap Zsoma kapott egy kis almát. Hát nem hatotta meg, kiköpte az utolsó kis darabig.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Mi 10 napja kezdtünk gyümit enni. Almával kezdtünk, 1 hétig azt próbáltuk, a 4. napon fajtát is váltottunk. Utána barackot próbáltunk, ma meg sütőtököt. Még egyikből se ment le 2 kanálnál több.Kép)
Én nem sterilizálom az evőeszközt. Tényleg annyi mindent a szájába vesz már a csemete, amit nem sterilizálunk, hogy nem érdemes.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Képzeljétek Bencike a féléves szülinapján megfordult a kiságybanKépKép

Így történtKép:
Kép Kép
Kép Kép
Itt pedig mint aki jól végezte dolgát, megette MalackátKép
Kép

Sajnos ma viszont ha nem alszik akkor anyahiányban szenved, úgyhogy még mindig nem sikerül hosszút írnom...

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Szia Zsizsa!

Nem, nem teljesen költöztem fel Pestre, hol itt vagyunk, hol otthon.
Sqajna eddig Tamás nem kapott munkát Szegeden, és addig nem akar leköltözni. De az az igazság, hogy én meg nem szeretnék itt élni...

Bence jól van, még mindig nem bújtak ki a fogai, sajna emiatt elég nyűgös. Amíg haza nem ér apa, addig áll a bál... Bezzeg utána! Olyan mint egy kisangyal, Tamás meg persze nem hiszi el, hogy napközben nem lehet vele bírniKépKépKép

Zsófi

Vera! Gratula Bencinek a félévességhez, és a megforduláshoz!!!

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

lányok
lehet, hogy nem mondok ujat, de nem láttam itt leirva, ezért gondoltam megosztom veletek.

a milupának is van nyereményakcioja lego játékokért!

részletek:
www.milupa.hu

ha már volt szo rola, bocsi a dupázásértKép
orsolya11

Sziasztok!

Vera, gratulálok Bencikének!!!!!!!
Képzeljétek ma voltunk a fneurológián (lusta vagyok kiírni) és a dokinéni szeme láttára fordult hasról hátra életében először Domci! Olyan boldog voltam, alig akartam elhinni! És pont a neurológus doki előtt Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Azóta folyamatosan lesem de persze nem csinálja Kép
Minden rendben csak ráférne egy kis vas, de azt mondták hogy nagyon ügyes és érdeklődő baba, úgyhogy már nem korrigálják a korát, most a valós 5 hónaposságához viszonyítanak, szóval utolérte magát!!!!! Madarat lehetne fogatni velem !!!

Ann: holnap mentek szurira? jól emléxem? gondolunk rátok csak nem tudjuk mikor kéne....de? du?

megyek mert hív babócám Kép
pussssz
Regina
gregina

Vera: mindjárt megzabálom Bencit, olyan édesen forogKép Micsoda kényelem veszi körülKép. Boldog félévességet kívánok Neki és egyben Nektek isKép.Hozzátápi: nálunk eddig Robó mindent megevett szerencsémre. Pár napig csak egyet adtam neki, majd keverve mással. Esetleg akkor nem ette , ha nem volt éhes. Próbáld mindig olyannal keverni amit éppen nem eszik, amit szere. Kicsit kevesebb adaggal kezd. Ha így sem tetszik bencinek, akkor kis időt várj és próbáld újra. Majd az etetőszékről számolj be légyszi , hol milyet láttatok, mert mi is jövőhéten készülünk Pestre ez ügyben.

Dandy: Dorcsi jobb evő volt, vagy már nem annyira emlékszel? Azért nem nagy gond, fő, hogy van tejcsiKép.

Cory: Zsomának jó hozzátápitKép. Tényleg lassan már minden allergizál. Már azt sem tudom mit lehet adni vagy mit nem.

Marcsi: majd én is kipróbálom a receptetKép

Batka: nálunk a könyvnézegetés néha megy, de Robó főképpen az újságtépéshez ért, még az köti le a figyelemét. Mégráérünk szerintem azzal, hogy meséljünk, bár olvasgatni én is szoktam nekiKép

Most próbáltam visszaolvasni, de nem találom, azt hiszem DBarbi keresett cukorbetegeknek való bogyót. Akkor kérdeztem, hogy teák érdeklik -e? Szívesen utánnakérdezek ha még aktuális. Ugye Ő kereste??

Robónak szerencsére úgy néz ki a széklet rendeződött, mostmár napi két rotyi is vanKép. Így nem szenved a drágám. ja és ma ismét alakított. Most éppen a fiókhúzogatást fedezte fel. Hajaj ha beindul!!!Mikor pedig elhúztam a kis kezét, nehogy becsípődjön, még neki állt feljebbKép. Azért egy kis akarat szorul beléKép.

Mindenkinek, akinek nem is sikrült írnom üdv és jó éjt kívánok: Anita
anita77

Regina: gartula Domcsi fordulásához, ügyi leányzóKép. Örülök, hogy utólérte magát fejlődésileg.Kép.

Anita
anita77

Regina!
Én is gratulálok nektek a megforduláshozKép Dominika nagyon ügyi, látod Bence még csak most fordult meg. Igaz egyszer már ő is produkált ilyet a 4hós oltása után, de azóta sem. Aztán végre ma megintKép Kíváncsi vagyok hogy most már gyakorolja-e vagy megint várhatok egy félévet mire újra megfordulKép

Vasat nem kap Dominika? Bence 4 hetes korától Maltofer cseppet kap, minden nap 7 cseppet. A kilók számával megegyező vagy eggyel több jár a babáknak ebből, de nekünk az orvos írta fel. Nem tudom meddig kell még szednünk, mert végülis most már a gyümölcsökből is kap vasat.

Anita!
Köszi, aranyos vagyKép
De jó neked hogy Robó mindent szeret! Eddig nálunk sem volt semmi probléma a kajákkal, de ez a krumpli ma nagyon fujj voltKép
Viszont délután almát ettem, Bence a kezemben volt és szabályosan csorgott a nyála. Odatartottam neki az almám, elkezdte szopogatni és ahogy elhúztam, bukott utána a fejecskéjévelKép Olyan édes volt, gyorsan reszeltünk is neki egyet. De végül nem sokat evett belőle, mert elbohóckodta az evést. Egyfolytában vigyorgott meg fújta a nyálát, így persze az almát isKép Ja, és épp meséltem a férjemnek hogy délben kiütötte a kanalat a kezemből annyira mérgesen csapkodott. Erre most az ő kezéből ütötte ki az almát, de most örömében csapkodottKép
Ez most már mindig így lesz? Úszik a konyha krumpliban és almábanKép

Etetőszékről majd beszámolok, bár mi nem hiszem hogy túl sok helyre megyünk körülnézni. Szerintem Brendon és Megatoys, megnézem az árakat, és egyeztetünk a Babashop áraival. Ugyanis ott nekem nagyon tetszik egy, de az 38ezer FtKép Úgyhogy mindenképp elmegyünk, megnézem a Breviket az talán egy picivel alacsonyabb áron van. 20-25ezer körül azt hiszem.

Anita! Bár nem én érdeklődtem a teáról, de engem érdekelne. Apukámnak kellene, de nem tudja hol lehet beszerezni. Ha tudsz róla infót, megköszönnémKép

Fiókhúzogatás klassz lehet, előbb-utóbb ki is pakol Robó, csak győzz utána visszarámolniKép

Zsófi!
Neked is köszi a dicséretetKép
Kétlaki élet milyen?
Én is akartam már kérdezni (valaki kérdezte már régebben) hogy egyedül vonatozol Bencével? Babakocsi, cucc meg még a gyerek?! Én bizti nem vállalkoznék erre, már ott megakadnék hogy hogyan is szálljak fel a vonatra ennyi cuccalKép Pedig néha én is gondolok rá hogy vonattal egy óra alatt hazaérnék anyukámékhoz, néha hazamennék egy napra. Talán később majd ha Bencike már nagyobb lesz.

Hú, nem tudom milyen éjszakára számíthatok, mert Bencike fél 7kor evett és be is aludt, és nincs szívem felébreszteni. Viszont így hogy lesz éjjel pihi?!

Nektek mindenesetre jó éjszakát kívánokKép
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Kép

Vera, Bencinek gratula a félévességhez (ollllyan hihetetlen, hogy már ekkora) + a forduláshoz is KépKépKép

Regi, Domcinak is gratula a forgáshoz Kép Látod, tudja ő, h mikor kell produkálni Kép Hűűűűha, ez nagy szó, h nem kell korrigálni! De azért még pár hónapig jobb, ha szem előtt tartod (hiszen a fogantatás így is úgy is akkor volt - mikor volt), inkább azt mondd magadnak, h fejlettebb a koránál!!!! Merthogy így is van! Kép
Nemtom jön-e holnap a dokibácsi, ui. nem tudtuk elérni telcsin... naon jó Kép 11:20 körül szokott ideérni, úgyhogy akkor szorítsatok! Inkább azért, hogy jöjjön mostmár és minden ok legyen, mert már szívesen túl lennék rajta, ha már így alakult. De marha jó, hogy majd akkor megtudom, h kap-e oltást vagy sem...

Cory, jó kis hozzátápi KépKép De gondolom, Balu után már fel voltál készülve.

Batka, Zsizsa én is nemsterilizálótrehányanyu vagyok KépKépKép Fejlesszük az immunrendszert-akciócsoport Kép

Batka, Haminak kis textilkönyve van, azzal aztán mindent csinál, mint egy játékkal. Abból szoktunk "mesélni" Kép - a képekről mondunk pár mondatos történetet. Végülis szoktunk neki mutogatni más képeket is, színes és érdekli Kép

Ma volt egy kis sellőm - ld. kép. Mindkét lába a rugi egyik szárába került KépKépKép
Kép

Pussszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Anita: Dorka is így kezdte, de aztán jó evő lett.

Ann: tüneményes a kis sellőd!Kép

Dandy
dandy

Sziasztok!

Bocs mindenkitöl, most csak mesélek, mert úgy tele vagyok friss élményekkel, hogy le kell irnom öket.

Szóval tegnap voltunk az elsö babauszin, és nagyon jól sült el a dolog. A zuhanyzástól mondjuk kiakadt, de a medencében néhány perc után már semmi baja sem volt, nagy szemeket meresztve nézte a sok-sok embert. Szerintem ennyit még sosem látott egy rakáson.
Vicces volt, mert jó mély a viz és én meg nem vagyok egy hú de magas, igy a nagylábujjam hegyén ugráltam végig, néha csak ugy tudtam hátrafelé menni, hogy apa húzott Kép Kép
Énekeltünk mindenfélét közben hintáztattuk jobbra - balra, usztattuk hason stb...fura módon azt szerette legkevésbé amikor magamhozölelve sétáltam vele. A végén meg választottunk neki játékot és arra usztattuk rá. hogy kapja el...no ez volt a csúcs! Hihetetlenül élvezte. Gondolom az otthoni játékok uncsik már, mindenesetre ugy csapott le rá, mint tyúk a ...ra.
Ami a legérdekesebb és a legjobb volt, hogy utána nagyot aludt a kocsiban (egész nap mászkáltunk) és 7-kor amikor hazaértünk felébredt és egész este teli szájjal vigyorgott. Az én fiam, aki az estéket mindig nyüglödéssel tölti!
Szóval jól siekrült, remélem a továbbiakban is csak ennyire jó lesz Kép

Amit még mesélni akartam, hogy szemmel láthatóan tudja, hogy mikor jön a szopi: amikor elkezdek vetközni, meg berakni a tejgyüjtökagylót elkezd vigyorogni, és "elindul" felém, azaz oldaltfordul és nyújtja a karját. Hihetetlenül édes!

Kárpótlásul a sok dumáért itt a tábla. Kicsit megbolondult a napszámitás a február miatt ,de sebaj.

<pre>
<font size="-1">Anyuka Baba Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora Testvérkék
DBarbi Fanni Auróra 2003.06.17 3500 g / 56 cm 8 hó + 15 nap első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 3770 g / 51 cm 8 hó + 5 nap első baba
Ágnes Timea 2003.07.04 7 hó + 28 nap első baba
Anita Róbert 2003.07.15 2600 g / 50 cm 7 hó + 17 nap első baba
Marcsi Ákos 2003.07.23 3200 g / 55 cm 7 hó + 9 nap első baba
Kata Mihály 2003.06.30 8 hó + 2 nap első baba
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 3385 g / 53 cm 7 hó + 2 nap első baba
Orsi Benedek 2003.08.01 3450 g / 57 cm 7 hó + 2 nap Anna Rebeka
Zit Benjámin 2003.08.09 4000 g / 54 cm 6 hó + 23 nap első baba
Erika Balázs 2003.08.13 3040 g / 54 cm 6 hó + 19 nap Viki
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 3250 g / 54 cm 6 hó + 18 nap első baba
Szti Ákos 2003.08.15 6 hó + 17 nap első baba
Dea Ábel 2003.08.22 3270 g / 54 cm 6 hó + 10 nap első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 3150 g / 50 cm 6 hó + 6 nap első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 2830 g / 48 cm 6 hó + 4 nap első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 2280 g / 48 cm 6 hó + 1 nap Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 3200 g / 51 cm 6 hó + 2 nap első baba
Zsófia Botond 2003.09.01 3850 g / 54 cm 6 hó + 2 nap első baba
Vera Bence 2003.09.02 2150 g / 48 cm 6 hó + 1 nap első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 3925 g / 53 cm 6 hó + 0 nap első baba
Dandy Martin 2003.09.05 3860 g / 54 cm 5 hó + 27 nap Dorina
Docka András 2003.09.06 3800 g / 52 cm 5 hó + 26 nap első baba
Judit Virág 2003.09.10 3300 g / 53 cm 5 hó + 22 nap első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 3400 g / 55 cm 5 hó + 22 nap első baba
Panu Liza Júlia 2003.09.18 2940 g/ 49 cm 5 hó + 14 nap első baba
Klarissza László Gábor 2003.09.19 4000 g / 59 cm 5 hó + 13 nap első baba
Laura Nikolett 2003.09.21 2600 g / 49 cm 5 hó + 11 nap első baba
Susie Anna Gréta 2003.09.23 3200 g / 56 cm 5 hó + 9 nap első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 3340 g / 56 cm 5 hó + 9 nap János Ádám
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29 3670 g / 51 cm 5 hó + 3 nap Donát
Regina Dominika 2003.09.29 1547 g / 45 cm 5 hó + 3 nap első baba
Edit Botond 2003.10.03 3350 g / 57 cm 5 hó + 0 nap első baba
Meme Nóra 2003.10.12 3300 g / 56 cm 4 hó + 20 nap első baba
Hanzika Marcell Bertalan 2003.11.03 2700 g / 50 cm 4 hó + 0 nap első baba
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490 g / 56 cm 3 hó + 28 nap első baba
Dorki Nikolett 2003.11.08 3700 g / 52 cm 3 hó + 24 nap első baba</font></pre>

Ui.: az elöbb éktelen visitásra rohantam fel és Botit, akit a szobája közepén hagytam háton (reggeli játékóra, tudjátok) teljes egésszében a rácsos ágya alatt volt, hason! Vagy 2 mt megtett, de hogy hogyan azt nem tudom. Érdekes. De nagyon kibukott szegény, mert beszorult. Ill csak nem tudott átfordulni hátra. De kiszedni sem volt egyszerü, mert a rács alatt alig tudtam átbujtatni a bömbölö babát, annélkül, hogy még jobban megijeszteném.

Vera, csak annyit akartam irni, hogy az én tudomásom szerint amikor elöször adsz valamit a babának akkor csak max 1-2 kanűlnyival szabad kezdeni (mert ha pl allergiás rá akkor ne legyen hirtelen túl sok). Ugyhogy Benci még ügyes is volt, hogy csak 4 kanálnyit evett meg a fözelékböl elsöre, szerintem.

Laca meg egyszerüen ennivalóan aranyos! (biztos a többi baba is, csak nem töltödtek be a képek.

No most már eldugulok,
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Ja meg hogy sárguljatok, megint a 3. éjszakát aludtuk végig, 8-6-ig. Tök jó!
Remélem a mai nap sem lesz rossz, barátnömékhez megyünk.
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Tegnap egész jó napunk volt, ugyanis voltaknálunk babanézőben. Ilyenkor az én kisfiam egy kész angyal - mindenkire vigyorog, semmi hisztipiszti egész idő alatt. Egészen fürcsiig ittvoltak ezért megúsztuk az esti nyügis időszakot. Ti hogyan altatjátok el a babátokat? Én sajnos csak kézben tudom. most már odáig eljutottunk, hogy leülhetek vele a fotelba és jól összebújuk, majd egy 5 perc múlva elalszik (persze ha nem alszik el szopi közben). Egy ideig szó sem lehetett arról, hogy anya leüljön, végig mászkálni kellett és ringatni. Azért most már ez is eredmény. Nekünk az a "suttogós módszer" nem jött be, tudjátok első este fél órát sír köv. csak 20 perc....

Gabi
Tök aranyos a kisfiad az a sok játék között! Irigyellek a vásárolgatásért, én még nem merném itthagyni az anyósommal, bár Ákoska még 2 óránként szopizik, de az valamikor csak ivásnak felel meg, ugyanis nem szereti a teát, sem a vizet.

Ann
köszi a névnapi gratulációt, bár ebben az évben nem lehet tudni mikor volt Ákos.
á M jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjyggYAÍ
NA MIT SZÓLTOK ez kisfiam első gépelése!

Zsizsa
Köszi a tanácsodat megfogadtam!

bocs, de most mennem kell mert már nagyon akar gépelni az én kis bütyim.

Szti
beszti71

Sziasztok!

Ann: csuda édi sellő leányzónk vanKép. Olyan cukorfalat. Nálunk néha a farmergatyóba egy szárában kerül két lábicskóKép.

Vera: majd hétvégén találkozom az illetővel, aki a címet meg tudja mondani és elkülnöm majd. Jó ? Bencinek pusszzzKép

Edit: örülök, hogy az uszit élvete. Biztos a más légtér , érdekes játék és a mozgás is közrejátszott, hogy a végére tiszta vigyor lett. Ja és természetesen sárgulok ám az éjszaka miattKép, de nem vészes, végülis örülök nekiKép.Boldog 5 hónaposságot BotinakKép.

Nálunk is ha meglát Robó különösen érdekes hangot ad ki és nyúl a cici felé. Meg lehet zabálni. Alig várja, hogy odategyem, akkor meg azt szokta mondani, hogy hehehee, közben pedig kapkodja a levegőt Kép. Olyan édes. Ja és ki ne maradjon szopi közben kényeztet is, simizi gégig a mellkasomKép. Persze van olyan is, hogy az oldalam csikizi. Imádom a szopikatKép

Szti: náluk is kézben alszik el Robó. Azaz nappal kint a babakocsiban, ott nem kell ringatni, de ha nem tudunk kimenni, akkor kizárólag kézben alszik el. Esténként pedig van mikor szerencsém van és szopi közben elalszik. Előtte akkor is ringatnom kellett. Nyolc kilón túl már külön élvezet , főleg ilyen pálcikának mint én is vagyok. Már teljesen ki vagyok izmosodva.Kép.Köszi Lacka üzenetétKép.

DBarbi: merre vagytok, régen írtál?

Batkamano: boldog félévességet EmmánakKép

Hanzika: Marcusnak is boldog 4 hónaposságot.

Hogy halad az idő....

Egy kép az ünnepelteknek a kis tündérrózsáknak:

Kép

Szép napot( itt sajna tiszta felhőKép ) kívánok minenkinek: Anita
anita77

Sziasztok!

Edit: csak egy gyors megjegyzés a táblázathoz Kép Hogy lehet, hogy Zsoma hónaposságra fiatalabb, mint a következő baba, pedig előbb született? Kép

cory

cory
Budapest

Ann: természetesen szorítunk a szuri miatt nagyon!!!!

Anita
anita77

Sziasztok Kép
Kiderítettük - nagy nehezen -, h nem jön ma a doki szúrni, ugyhogy a szorításokat kérjük 1 héttel elhalasztani Kép Előre is köszi. Csak azt nem értem, h akkor mit kavart a védőnéni, mert én eredetileg jövő szerdára vártam, hiszen még csak holnap lesz 4 hónapos...
Pedig már felkészültem lelkileg... most meg duplán kell .

Szép napot mindenkinek!
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Anita: köszi a hiányolást, megvagyunk, jól vagyunk Kép

Fanni még mindig nem mászik és még mindig fogatlan KépKépKép Amúgy csúcs a csaj minden téren Kép

Ma megyek a nőgyógyhoz, feliratok végre valami bogyót, jó lenne ha a Triquilar jó lenne, ezt szedtem régen Kép és nagyon bevált. Nemtom szülés után is lehet-e uazt szedni, mint elötte. Meglátjuk Kép

Most csak ennyi, mennem is kell. Minden baba gyönyörű még mindig!!! Kép

Szép napot! Kép

dbarbi
DBarbi

{ Sziasztok!Kép

Regina:
Gratulálok a forduláshoz!Kép Nagyon jó, hogy a Kép előtt történt, a legjobb helyen.

Ann:
Jó a sellős kép, úgy látom azért Hami is meglepődött. Kép

Edit:
Ügyes volt akkor picurid az úszáson, nagyon jó lehetett. Olyan lesz, mint egy Kép Beni is tudja már mutatni ha enni akar, bemászik az ölembe, lefekszik és két kézzel húzza a pólóm, vagy a mellemet éppen, mikor mit talál.Kép Nem lehetett semmi a beszorulás, Beni a dohányzóasztalba szokott beszorulni, nekünk is úgy kell kiszedni onnan, mert elfekszik egy darabig, ha nem látjuk, de aztán már kajabál.Kép

Anita:
Édes lehet Robó szopi alatt!

Beni tegnap este véletlenül felült, elcsodálkozott, aztán nagyon megörült a sikernek, sikongatva játszott tovább.Kép Éjjel megint csak kétszer kelt, háromkor és negyed hétkor. Reggel az ágyban megint felült, csak tiszta kóma voltam és nem emlékeztem, hogy ő ült fel, vagy úgy ültettem, aztán rájöttem, hogy magától csinálta. Fejlődik a kölök. Most megint Kép , megyek is reggelizni.Kép

Szép Kép-ot mindenkinek!

KépKépKép

}
zit

Sziasztok!

Vera,
nagy-nagy gratula Bencikének a forgáshoz! Olyan aranyos a nagy szemével, meg kell zabálni Kép Finom volt Malacka Kép

Regina,
Dominikának is gratulálok a forgáshoz Kép Ügyesedik nagyon.

Ann,
kis sellőd nagyon édes. Nálunk is gyakran akad bele Zsoltika mindkét lába a rugi egyik szárába, olyankor meg szegénykém nem tud mászni Kép Még éjszaka is előfordul, hogy ki kell szabadítanom a lábikóját. Most gyakorlatilag egyetlen olyan rucink van, amiben nem tudja átbujtatni a lábát a másikhoz, úgyhogy mehetek vásárolni legalább még 1 ilyet...

Batka,
küldtem neked recepteket, jó sütögetést-főzőcskézést Kép

Hanzika,
megkaptuk a peluszacsit, nagyon szépen köszönjük Kép

Edit,
bébiuszi Kép Én is úgy látom, hogy a babák élvezik az új látnivalókat. Gondolom, jól kifáradt Boti a nagy úszkálásban Kép
Gurulás nálunk is van. Zsoltika kinézte magának a csobogót Kép Láttam, hogy szemez vele, szépen el is indult felé, vigyáznom kell már rá, mert azért az veszélyes, tele van kavicsokkal, meg jó nehéz darab, nehogy ráboruljon valahogy.

Szti,
én is nagyon régen töltöttem már külön egy félórácskát Zsoltikától Kép Most hétvégén azonban már ismét 3 óránként evett (korábban vagy 3 héten át 2 óránként), így mertünk csak elindulni. Teát, vizet még nem iszik Zsoltika, csak anyatejcsit kap. Már kóstoltuk néhányszor az almát, de még csak icipici csúszik le.

Nálunk tegnap járt a fodrászom Kép, levágta a hajam. Csak sajnos Zsoltika nem díjazta szegény fordász csajszit, nagyon sírt, mikor meglátta. Amúgy nagyon szeretem, amikor vágják a hajamat, most azonban ideges voltam, a végére meg jól megfájdult a fejem Kép Aztán egy ismerősünk is feljött, de csak benézett, messziről kukkolta Zsoltit, hát akkor is bőgött Kép Úgy tudom, kicsit később kellene félnie az idegenektől. Szegény kisfiam, olyan kis mimóza lett... Azért remélem, hamarosan elmúlik nála ez a dolog, mégiscsak kínos a vendégnek is, én meg úgy sajnálom Zsoltikát, amikor így sír. Megnyugtatni is nehéz, hiába veszem fel, gyorsan arrébmegyünk, de mindig forgatja a fejét, hogy az idegen betolakodó ott van-e még, aztán meg újra sír.

DBarbi, Zit:
gifek még mindig szupik! Beni felüléséhez gratulálok!

Egy kép búcsúzóul: Zsoltika tegnap kapta ezt a kalapkát:

Kép

Kellemes napot mindenkinek:

Gabi

pgaboka

Sziasztok!
Minden baba nagyon ügyes és nagyon-nagyon szép!!!

Viszont lenne egy kérdésem hozzátok.
Szerintetek abbahagyhatom a napi két vastabletta és az Elevit szedését? Csak a szopi miatt szedtem, de lassan félévesek leszünk. Én meg nem akarok vitamingolyó lenni Kép
Egy kis megerősítést szeretnék, mert mostanában mindentől lelkiismeret furdalásom van Kép
klarissza

Edit
Most olvasok vissza és látom, hogy bentvagyunk a táblázatban. Szóval 3500g és 49 cm-el született Ákoska. Köszi, hogy beraktál minket!

Dbarbi
Jól emlékszem, hogy Pécsi vagy? Hol szültél és kihez játsz? Ha szopiztok még, akkor olyan gyógyszert irass amit szoptatás alatt is lehet szedni (nekem Cerazett-et írt) mert átmegy a tejcsibe a hormon.

Gabi
Hát ez a kalap - nagggyon édes!

Klarissza
Én kb. akkor hagytam abba, mikor Ákos 2 hónapos volt. Mostanában viszont roppant fáradt vagyok és álandóan elakarok ájulni - a vitaminhiánynak tudtam be ezeket a tüneteket. remélem nem más! Úgyhogy elmentem a patikába és ott a Supradynt ajánlották szoptatás mellett.

teljesen elvagyok keseredve - itt minden baba olyan ügyes! Ákosom meg borzastó lustika ezek szerint mert semmilyen irányba nem fordul! Ill. oldalt már megy és így forog körbe. Meddig nem kórós, hogy nem csinálja ami "elő van írva"?

Szti
beszti71

Edit:
ki a tanárotok az uszin? hányan vagytok?
örülök, hogy nektek is tetszik, sajna a mult héten én, most pedig Bene lett beteg. Már nagyon vágyok uszni vele.
A viz magassága nekem is gondott okozKép
szaunázni voltatok?

Klarissza:
A férjem leellenörizte Lacát. Azt üzeni: szép kis krapek, de azért egy kicsit sok az a 3,5 év különbség.
Nem laktok olyan messze, majd pár év mulva összehozhatjuk öket, ki mit szol a másikhoz, bár Lacának meg kell küzdeni majd az ovis férjjel, de lehet, hogy addig elválnakKép
orsolya11

Klarissza:
Amikor Beni megszületett, akkor még volt kb 100db Elevitem, azt beszedtem, aztán kész, vasat nem szedtem, mert így is hasfájós volt a kicsi és azt mondták, hogy attól is lehetne még jobban.

Gabi:
Nagyon jó a kalapos kép!

zit
zit

Vera:
Gratu Bencének is a forduláshoz, meg a félévességhez. Szerintem ahogy Cory is írta, pár napig csak egy fajtát adj neki, utána megint mást és amikor már pár ízzel megbarátkozott, akkor keverd. Azt nem tudom, hogy a krumplit sósan főzted? Ha igen és kevertél hozzá anyatejet, akkor azért fintorgott, mert a sós és édes együtt...Egyszer nálunk is ez volt a gond Kép Bocsi, nem kioktatólag írtam ám, remélem nem úgy hat! Kép

zit
zit

Sziasztok!

Zit!
Nem úgy hatottKép Minden tanácsot szívesen fogadok, mert nagyon kezdő vagyok még hozzátápibanKép
Viszont nem sósan főztem a krumplit ala natur vízbenKép Ugyanis tőlem aztán eltörölhetnék a sót a világból is annyira nem eszem sósan semmit (kivéve a McDonalds-os sültkrumplitKép)

Viszont ma mégsem főztem krumplit, mivel tegnap anyukámtól megtudtam, hogy sem én, sem a testvérem, valamint a tesóm most 5éves kislánya sem volt hajlandó megenni a krumplit egyetlen egyszer semKép Ma szopiztunk (gondolom ilyenkor még nem nagy tragédia ha nem viszem túlzásba a hozzátáplálást és egy-egy nap kimarad) De szopi után kibontottam egy Nestlé vegyeszöldségpürét, és pár kanállal adtam Bencének. Ez bezzeg valamivel már jobban ízlett neki, bár azért nem visongott örömébenKép De 4-5 kanállal megevett belőle SZOPI UTÁN. És ez nálunk ám nagy szó mert én gyümölcsöket már 4 és fél hónapos kora óta adok neki, de szopi után még soha nem fogadott el semmit. Én is megkóstoltam, hát elég is volt az az 1-2 kanál, meg nem enném... de neki biztos finom édes voltKép

Gabi!
Nagyon tetszik Zsoltika az új kalapjábanKép
Milyen lett a hajad? Kép?Kép (Zita vágta?)

Szti!
Üdv közöttünkKép
Ne aggódj hogy nem forog Ákoska, ha lesz rá igénye, tuti ő is csinálja majd. Nem szabad siettetni a dolgokat, szerintem még az sem kóros ha csak 8 hónaposan fordul meg először egy baba. Van aki nem forog, nem mászik, hanem egyből ülni szeretne. Az én Bencikém is ehhez közelít, mert tegnap óta még csak jelét sem látom hogy újra próbálkozna a forgással. De én nem aggódom miatta, majd ha akar, megfordulKép

Zit!
Gratula Beninek a felüléshezKép Aranyos lehetett hogy meglepődöttKép

Ann!
Sellőd édes nagyonKép És még a haja is, azok a kis hullámocskákKép Fogadjunk minden reggel belövöd hogy így álljonKép
Oltáshoz ment volna a drukk, na de majd akkor jövő hétre!

Anita!
Köszi a teás címetKép

Most mennem kell, mert Benci hiányol egy nagy játékhozKép
Pussz mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Elöször is a képekre reagálok, Laca még mindig meseszép, Bencike nagyon aranyos a forgolódással, és Hami sellölány pedig teljesen levett a lábamról, olyan aranyos.Zsoltika igazi vagány fickó ebben a kalapban!!!KépKép

Na, lassan itt be is fejezhetem a Kép irogatását, és csak Kép irnék ezek után....
Ugye vasárnap irtózatosan fájt a fejem, hétfön némi szállingózás, de nem maradt meg,na bepótolta keddre...15 cm esett legalább és olyan borzasztó szél támadt, hogy mindenfelé vitte...Állitólag hó nem lesz több, de ez a szél még itt kavarog nekünk napokig...
Nem is lenne ez olyan nagy baj, de tegnap megint megfájdult a fogam. Már egyszer ugyanezt ugyanezzel az oldallal eljátszottam tavaly összel, ráharaptam egy darab kiflire, és csak sajog az egész oldal...Már 24 órája próbálok rájönni melyik fogam, de nem sikerül, az egész rész zsibolyog.
Összel el is mentem egy dokihoz (az enyémnél 4 hét volt a várakozási idö), rtg alapján azt mondta,nem lát semmi okot a fájásra...biztos ami biztos alapon 2 fogamat újratömte azon a részen.
Na, errefel most ugyanúgy sajog...talán csak nem egy 3-ik fog a hibás? vagy amit betömött esetleg gyökérkezelni kell?? AJAJAJ...
Teljesen gyanútlanul hivtam a fogdokimat, vajon mikorra kapok idöpontot, és mára adtak...Hurrá, fájdalom szempontjából nagyon jó, de itt ez a vacak idö,és ilyen rövid idö alatt nem tudtam megoldani Ádámka vigyázását, szóval vinnem kell magammal...
Most 8 óra van reggel, 10-re megyünk, remélem odaérek épségben...Nagyon hideg van, most néztem, minusz 14 fok, azt hiszem az összes takarót rárakom Ádámra, ami csak itthon van.

Na, ez az én rossz napom, de inkább kihagytam a szomi smile-kat...

Ádámka betölötte a 7 hónapot, (boldog hófordulót ikertesó Beni!!), voltunk mázsálni, 8120 gramm és 71 cm. Láthatóan nem alultápláltKép Mászni tökéletesen mászik, ha meglát valamit (az esetek többségében kutyajátékKép), akkor addig ügyeskedik amig odamászik. Tegnap felfedezte az elöszobában a cipösszekrényt, és a tükröt. Kétszer is odatapadt a tükörhöz és a másik babát simizte.

Reginek gratul a forgásért, a legjobb idözitéssel történt.
Hozzátápisoknak sok türelmet és kitartást, ne felejtsétek el, az anyatej is édes, szerintem ezért a gyümikkel nagyobb siker van.
Ja, és én irtam a múltkor,hogy a sütötököt pároltam, és úgy is izlett, kb 2 napig,utána szájzár...Viszont megsütöttem sütöben, és igy megint jöhet,már többször is kipróbáltam.

Én nem fertötlenitek nagyon , csak rendesen (saját szivaccsal), elmosom melegvizben a cuccait. HA idöm van, akkor a cumisüvegeket kifözöm, de pár hete már azt is hanyagolom.

Edit, biztosan jó lehetett az úszás, mi is készülünk lelkileg, ha megint lesz rá idönk-és lehetöségünk, elmegyünk együtt úszni...

Zit, ügyi Benid a felüléssel, nálunk a vizben tegnap majdnem sikerült...Úgyhogy 7végén lejebb rakjuk a kiságyat, már igy is teljesen bejárja az egészet, és láttam ,hogy kezd a tetejébe kapaszkodni...

Szti, szerinem sincs Ákosod elkésve, pont egy hete beszéltem a növéremmel (3 babója van), az egyik unokaöcsém 6 hónapos koráig semmit nem csinált az ég világon. akkor megfordult, stb...és 9,5 hónaposan már ment!!! Szóval nincs semmi gond, csak más a ritmusa Ákosnak!

Vera, a bolti kajákkal én is igy jártam, mint a kacsa a nokedlit, úgy nyeli Ádám...De én nem akarom,hogy csak ilyeneket egyen, úgyhogy kompromisszumot kötünk: fözök itthon akármilyen zöldséget (egyelöre répa, krumpli, tök, édeskrumpli volt a menü), és keverek hozzá egy kicsit a boltiból,mert az sokkal folyékonyabb, édesebb, stb..Igy mind a ketten elégedettek vagyunk,mert jut is és marad is...

Na, megyek, lassan ideje nekiindulni ennek a hosszú útnak, fogalmam sincs,mit fogok kezdeni Ádámmal a fogorvosnál...Kinnt nem hagyom a váróban, remélem be lehet tolni a kocsit a kezelöbeKép

Gondoljatok rám...

Puszi
Barbi

Kép
Kép
barbi

Lányok, újabb fejlemény van. Felhivtam a párom,mert csak nagyon bánt,hogy ilyen hidegben kell elmenni itthonról babakocsival (most jól jönne az az autó, amit eladtunk...). Szóval mondom neki mennyi a höfok, erre ö: Hazamegyek érteketKép Hurrá, jön velem a fogorvoshoz, és ezzel nagyon megkönnyiti a dolgom...
JA,és nem is irtam az elöbb, hogy hajnal 2-kor ébredt fel Ádám, sirás, cumi be, sirás, cumi be volt a müsor...Ekkor ráhagytam, kicsit sirdogált, kb 5 percet, és elaludt.Reggel fél 8-kor úgy szopiztattam,hogy fel sem ébredt, azóta is alszik,most fél 9 van...Nem mostanában aludt ilyen nagyot...Még én is kialudtam magam.
Na, kezdem egy kicsit jobb szinben látni a világot...
Pusza nektek
Barbi

Kép
Kép
barbi

Vitamin ügy:
Akkor leállok a sok Elevit és vas zabálással, köszi a segítséget!
ESzti:
így kezdődik, ahogy leírtad Kép Először csak oldalra fordul, majd maga körül forog, ami elég viccesen néz ki, aztán egy-két hét és csak kapkodod a fejed, hogy éppen hova gurult a gyerek Kép Nyugi már elkezdődött valami, ne aggódj! Laca még nem ül egyáltalán, de úgy pörög-forog, mintha eLeSDés bélyeget nyalogatott volna Kép (ráadásul ilyen indián üvöltéseket hallatt közben)
Orsi:
hát nem is sok az a 3, 5 év a dédnagymami és a dédnagypapi között 10 év volt! Kép (és halálukig tartott a szerelem)
Hozzátápisok:
mindenhol azt mondják, hogy no cukor és só a pürékbe, legalább egyéves korig, akkor most mi az igazság? Kép
Krumpli undorosok:
az én nagybátyám mindig azt mondja, ha krumplival kínálják, hogy nem kér mert büdösödik a lába tőle Kép (ez lehet, hogy egy hajdu-bihari mondás?)
Zsuzsófi és Bence ma jöttek volna hozzánk látogatóba, csak szegény Benci lebetegedett Kép
klarissza

Sziasztok!

Hát nincs túl jó napunkKép

Bence az éjjel betaknyosodott, valszeg az esti fürdetésnél fázott meg, éjjel egykor egy órát visított, felzavarva az egész hézatKépKépKép
Reggelre köhögni is elkezdett, azóta hála istennek ezt hanyagolja.

Ráadásul külön jó, hogy otthonhagytuk az orrszívót is, meg a serimar orrspray-t is, merthogy úgyse kell. Erre nem betaknyosodott???

Ami az egészben a legjobb, hogy otthonhagytam az orrszívónkat, mivel úgyse kell, meg a Sterimar orrspray-t is.

Bementem a gyógyszertárba, hogy kérjek sóoldatot. Kérdezte a nő, hogy a Sterimar jó lesz? (1500 ft) Kérdezem, hogy csinálni nem tudnak-e, mert három napra nem szeretnék ilyen drágát venni. Ó dehogynem! 189 ft-ot fizettem. De ilyen pofátlanságot, hogy a drágábba ajánják előszörKép(((

Vera, igen, egyedül vonatozok Bencével!
Hála a Peg-perego Ariának, nem nehéz. Egy nagy hátizsákban van az összes cucc, így az nem gátol. A babakocsi épp befér két ülés közé, és így teljes biztonságban van Bence.
Általában segítenek fel, és letenni a kocsit.
Eddig egyszer volt, hogy nyüszi volt egy kicsit, de azóta ne mfordult vele elő.

Egyébként utána még metrózunk is, és még át is kell szállni a Deákon. De én élvezem...
Mondjuk most biztos jobb lesz, hogy apával együtt megyünk szombatonKépKépKép

Zsófi

Indexes Talin az IKEÁban:

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Cory, pont Zsomi kora miatt irtam, hogy megbolondult a tábla a
február miatt. Nem tudom, hogy mi a baj (automatikusan számol, nem én gépelgetem), remélem kinöjük. gyerekbetegség Kép

Kenguru: nem tudom ki kérdezte (Klarissza talán?). Mi két hetes kora óta kenguruzunk, egy noname, de nagyon jó darabunk van, merev puha háttal, és stabil záródással, nagyon szeretem. Ennek ellenére 5-6 hónapos babának már nem ezt vennék, hanem hátihordót, abban sokkal könnyebb cipelni, és ö is jobban tud nézelödni. Ugyanis ha a kengurut ugy veszed fel, hogy a baba elöre nézzen, akkor ahogy mozog még nehezebb vinni, mint anno a nagy pocakot. Ha meg magad felé forditod, akkor nem lát ki rendesen. Nem véletlenül hordanak egyébként a túrázok hátizsákot és nem haszsákot Kép hason cipelni nehezebb. A hátihordót meg 2-3 éves koráig böven leeht használni, pl. kiránduláshoz is.

Barbi, drukkolunk!

Én is csak 2 hónapig szedtem vasat szülés után, pedig terhesség alatt jó vérszegény voltam végig.

Orsi, jobbulást mindenkinek Kép Erika a tanárunk, de nem hallottam amit mondott és nem értettem, amit énekeltünk...de mutogatott és az is elég volt. Szaunáztunk is, miután kiderült, hogy csak 40 fokos a bébit is be mertem vinni (a normál szaunába még a finnek is csak 2 éves kor felett viszik be öket, csodálkoztam, hogy itt mehetnek). Nekem még a hajam sem száradt meg Kép De átmelegedtünk. Szopi nem volt, mert Boti tágra nyilt szemekkel nézelödött, nem akartam eröltetni. Egyébként vicces, hogy szinte csak fiuk vannak a csapatban azt hiszem 13:2 az összetétel (kb.)

Anita, remélem kifogtatok egy kis napsütést is a sétaidöre. Nekünk sikerült Kép

Zit, tehetnél fel képet ha tudsz, mert már meg sem ismerjük majd Benit, annyit fejlödött és nyilván nött is.

Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Szép napot mindenkinek!
Ma megint öregebb lettem egy évvel, borzasztó! Kép
Drágám csendben játszogat úgyhogy megpróbálok sokat írni, amíg hagy.
Először is a babócák: Hami nagyon édes kis sellő, nekem nagyon tetszik a frizurája, azok a hullámok!! Kép Zsoltika is nagyon vagány a kalapjával csuda jól áll a kék szemeihez! Tényleg Gabi, ő már kék szemű marad?! Hát igen Laca pedig olyan mint akit odafestettek, olyan szép a pofija!
Visszafele olvasok:
Barbi:
szorítok a doki miatt, jobb túllenni mihamarabb rajtaKép mellesleg jegyzem meg hogy én már megfagytam volna a helyedben Kép

Szti:
asszem te írtad, (ha nem akkor bocs) hogy kisfiadnak van egy száraz folt a homlokán? jól emlékszem? csak mert Dominikának is van, egy száz Ft-os nagyságú folt a halántákánál, a vádőnőm szerint vmi atópiás(?!) folt, de tegnap azt mondta a doki hogy lehet hogy van ott egy vénás értágulat a bőr alatt, jól megijesztettKép te már kérdezted hogy mi az ott? kíváncsi vagyok, hátha megtudsz vmi okosat! Ákos baba miatt sztem se aggódj, lehet hogy lusta kicsit, majd magától fog csinálni mindent ha úgy érzi hogy eljött az ideje!

Vera: hozzátápi: Dominika már elég sok mindent eszik, én is kb 4 napig adtam ugyanazt a hamit, utána váltottunk újra, szerencsémre mindent megeszik, kezdettől fogva hatalmasra tátja a száját a kanál előtt Kép egyáltalán nem kell erőltetned a dolgot, nem baj ha kimarad egy-két nap, legalábbis szerintem... hát igen mi elég sok bolti üveges kaját eszik mert pl. szilvát nem tudok most honnan előteremteni, de a sütőtököt én szoktam párolni.
Krumpli: én meg se próbáltam üresen csak a krumplit, rögtön tettem bele pici almát.A sót felőlem is eltörölhetnék.

Én is a nemsterilizálóhanyaganyuka kategóriába tartozom, csak hetente kifőzöm a cumisüvegeket.De kanalakat, reszelőt tányérkát még nem főztem ki Kép

Ja, és nagyon durcás vagyok mert nem volt szilikon muffin sütő tegnap az Auchanban mert elfogyott !!!

Edit: de jó, te ilyen nagyokat alszol?! sárgulok...Kép az úszás klassz lehetett, én biztos ki sem látszanék a vízből a 155 centimmelKép

Klarissza: miért nem akarsz vitaminbomba lenni?!(költői kérdés volt) Kép Kép Kép
én is vitamingolyó vagyok, szerintem tömény vitamint pisilek, de még nem voltam beteg, messziről kerűlnek a bacik!

Az alatásról olvastam vhol feljebb, hát nekem nagy mákom van, mert fogalmam sincs mi az hogy altatni. Megfürdetem, vacsorázik, utána berakom a kiságyba, kap egy jóéjt puszit, és két perc múlva már békésen szundít. Biztosan nálunk sem lesz ez mindig így, de egyenlőre ez nagyon jó. Nem tudom hogy csináltam Kép....regglre viszont csupa pisi....nemtom mit kezdjek vele, éjszaka nem rázom fel a pelenka miatt (ki hallott már ilyet?!)
és már több pelust is próbáltunk de regglre mindből kicsurog. Szerintetek fel kéne keltenem az éjszaka közepén a pisi miatt?! Nem tartanám jó ötletnek Kép

na jó nem szövegelek tovább
pussszok az aprótalpúaknak!!!!!!!!!!!!
Regi
gregina

Regi:
az én Lacám is sokszor pisis reggelre, főleg ha oldalra fordulva alszik. (Pamperst használunk) Szerintem nem kell éjszaka bolygatni őket, se magunkat. Kép Csak meg ne fázzon! Mi mostanában jó későn fürdünk 9 és 10 között, mintha így jobban bírná a pelus reggelig.
klarissza

ReginaKép

Nagyon boldog szülinapot kívánok!
Kép

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok, megjöttem a fogdokitól...

Hát,most sem tudták megállapitani mi a bajom, egész egyszerüen csak zsibolyog az egész felsö fogsorom. PEdig megint csináltak rtg-t, 4-et is...
Kedvenc fogdokim szerint nincs semmi gond a tömésekkel, hacsak az egyik alatt esetleg sorvad az ideg, és attól van ez a macera...De nem akart rögtön nekiesni, hátha valami mástól van, és elmúlik. Mert elég mély a tömés a fogamban, ha azt cserélni kell meg van rá az esély,hogy még nagyobb gond lesz, vagyis gyökérkezelni kell. Brrr, az pedig nem egy leányálom, már volt benne részem (fájdalomcsillapitás nélkül, ügyeletben, feldagadt arccal..)
Szóval 2 órán át néztek, tisztogattak, mutogattak, magyaráztak, végül visszarendeltek 3 hét múlvára.
Természetesen itthon az elsö falatnál belenyilalt megint, pedig a dokinál ha 6-szor nem rágatták végig velem az összes fogamat egyszer sem, és ott persze semmi nyilalás nem voltKép
Ádám jól elvolt apájával a váróban, beszélgettek hozzá a növérkék, a végén meg elaludt. Jó baba nagyon.

Regi, nagyon-nagyon boldog szülinapot kivánok, akkor Te is Halacska vagy???KépKépKép
Pisivel én ugyanigy vagyok-voltam, éjjel nem ébresztem csak ezért fel (sokszor hiába hallom,hogy nyafog,TUDOM, hogy álában csinálja,nem ébred ám fel ), szóval én Huggies-ra váltottam éjjel, az jó gumis, és egyelöre birja a hosszú éjszakát.
Szerencsére én sem tudom mi az,hogy altatni...A legutolsó szopiba általában belealszik, azzal abszolut nincs gond.
Napközben meg tudja,hogy ebéd után alvás van, minden áldott nap. Ha nem is tetszik neki,pár perc nyügi után bealszik.

Na, megyek én is, már elmúlt a zsibbadás a fogamból...
Ja, és kaptam fogkefét , egyet magamnak (mutogatták hogyan mossam, meg fogselyemezzem...), és még Ádámnak is adtak egy babafogkefét. Azt tanácsolták,hogy minden nap törüljem ki a száját egy kis kendövel, még akkor is ha nincs foga. És mivel itt sok a fluor a vizben,ne használjunk neki majd semmilyen fogkrémet jó darabig...

Én most jöttem rá,mennyire elmaradott a tudásom szájhigéniábólKép Sajna otthon erre abszolút nem figyeltek amikor én gyerek voltam, egész egyszerüen nem tanultam meg rendesen ezeket a dolgokat. Ha volt valami baja a fogamnak, elmentem, megcsinálták, jobb esetben csak tömtek, rosszabb esetben húztak is...(hiányzik vagy 4 fogam már...) Itt sokkal inkább adnak a megelözésre, tanitásra, stb...

Kutya hideg van odakinnt, egész februárban nem volt ilyen idö,mint most. Idáig egyszál pulcsiban mászkáltunk, Ádámra is csak egy vékony overált adtam, olyan meleg volt... Most meg nyakig be kell megint öltözni nekem is, Ádámon is halom cucc...

Na, mit szóltok, kértem egy archiválást a régi üzenetkre, már olyan hosszú volt a lista a lap tetején...

Tényleg eldugulok, még alszik Ádám,amióta hazajöttünk...

Most telefonált apósom Mo-ról,hogy meg vannak a repülöjegyek is!! HUrrá, most már akkor szinte biztos, hogy jönnek a nyáron, mert vizum is van, és repcsijegyek is. Ajaj,micsoda forgalom lesz, de nem bánom, legalább zajlik az élet egy kicsit.
Sziasztok

Barbi

Kép
Kép
barbi

A képeket néztem most csak meg gyorsan.

Gabi: tüneményes Zsoltika, Robónak is hasonló kalapja van, de Zsolti is nagyon csábos benneKép. Jól áll neki akék szín.

Zsófi: Benci is csuda szép fiúcska, milyen határozottan ülKép.

vitamin: én még mindig szedem a vitamint és plusszban még ajánlották a Kalcium és magnézium szedését. Ezt folyamatosan szedem, vasat viszont már nem szedek.

Jó éjt mindenkinek: Anita
anita77

Regina: most látom, hogy öregszel te isKép., Sok boldog szülinapot kívánunk Neked és sok kellmes percet kis családoddal még hosszú hosszú ideigKép.

Kép

Anita és Robó
anita77

...most látom egyforma tortát kaptál TőlünkKép. Ugye nem gond??Kép
anita77

Sziasztok!

Regi,
Boldog születésnapot! Kép
Én Pampers-t használok, nálunk is volt 1x - 2x pisis a babó, de akkor nagyobb méretre cseréltem és minden rendben lett.

Babócák mindig aranyosak - ezt nem győzöm hangsúlyozni Kép

Ja és köszönjük a 4 hós gratulációkat! Kép Ann, ha nem jönnék holnap, Haminak is boldog 4 hóst!

Marcussal ma voltunk csípőszűrés kontrollon. Minden okés és nagyon tetszett neki. Főleg az UH (most azt is csináltak). Szélesen mosolygott és sikongatott, mikor doki néni megnézte.

Vitamin: én nem szedtem semmit terhesség alatt és utána sem, mert a vérképem rendben volt - egy ideig. Most a vas hiányzik, a többi rendben, így azt szedek.

Barbi,
Fog miatt nem irigyellek... Kép Nekem is volt hasonló, gyökérkezelés után is fájt, kiderült, hogy két ideg volt a fogamban. De ez csak akkor derült ki, mikor kihúzták.

Vera,
Nekünk is ilyen ágyra szerelhető zenélőnk van, mint Bencusnak! Kép Gratula a forduláshoz! És Regi, Dominikának is!

No, megyek, megpróbálom Marcust rávenni, hogy aludjon. Jó éjt!

H.

Kép
hanzika

Regi, tölem most kapsz egy kis virágot!
Kép
Boldog szülinapot!!!

Kép

Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok Kép

Regi Kép
Boldog szülinapot!!!

Gabi, Zsoltika igazán aranyos abban a kalapban, tisztára tavaszt idéz! KépKépKép
Ma olyan szél volt, h nem tudtunk kimenni KépKépKép

Hanzika, boldog 4 hót nektek!!! Kép és köszi Kép Oltással hogy álltok?
Mi jövő szerdán kapjuk ez mostmár tutinak tűnik.

Barbi - fogas dologKépKépKép Nekem is szokott zsibogni, nem mondom, h ugyanúgy, mint neked, mert nemtom neked milyen. De nekem sorvad az ínyem, szerintem azért van, pedig néha olyan, mint egy fogfájás, csak nemtom eldönteni, h melyik fogam fáj. Viszont a szájzuhany erre nagyon bevált nekem.
Az tök jó, h ott sok a fluor a vízben. Itt meg csak vízkő van ...
Egyébként én se tanultam meg rendesen a szájhigiéniát...vagyis ma már többet tudok, de nem időben Kép Eredmény: sok rossz fog, 2 hiány. Majd Haminál nagyon odafigyelek! Egyébként hogy kell kitörölni a száját? Mit szól hozzá Ádi?
Örülök, h sikerült a vízum + repcsijegy is! Jó lesz látni a családot! Kép

Vera, Regi, Hami frizurája úgy van, ahogy van... na, ezt jólmegaszontam. Szal nem szoktam neki fésülni. Így is hullik. Kép Ma reggel olyan 40 szálat szedtem ki... Fürcsikor hajat mostunk - apája közölte, h lemosom a gyerek haját KépKépKép

Szti, sztem ne keseregj ezen, vannak "lustább" megfigyelő babák, aztán majd gyorsan behozza! Majd nem győzöl utána rohangálni Kép És beszorul ideodaamoda, ahogy a többieknél olvasod! KépKépKép És akkor majd jössz panaszkodni, mi??? KépKépKépKép

Na megyek, én is fürcsi, mert kómás vagyok.
Jójéjt nektek.
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Regi! Boldog szülinapot!

És minden babának is, akinek ma van hófordulója Boldog szülinapot!

Dandy
dandy

Sziasztok!

Regi: Boldog szülinapot!
Igazán szép napon születtél Kép (Kornélia vagyok igazából Kép)

cory

cory
Budapest

edit:
minden figurára uaz a dal, ha gondolod leirom, mikor(feladat) melyiket kell énekelni.
13:2 baromi sokan vagytok, mi max 7-8-an, ha kitartasz és nem veszi kedved a sok ember a következö turnusban, már kevesebben lesztek, hacsak nem szombatiak vagytok, ott vannak a legtöbben, bár szvsz ott is elszállingoznak.

barbi:
ádám ?orakor született?, gondoltunk ám rátok, akkartam küldeni egy sk mailt, de a fotosprogi nem volt fenn, de lesznek ezek a fiuk még 8 honaposak is!
orsolya11

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?