Új privát üzeneted érkezett!

Aztán minden pocakos rakja ki a leghosszabb szárú csizmáját az ablakba!Kép
Vendég

A szép tiszta csizmákat rakjátok ki az ablakba és reméljük a télapó bácsi mindenkinek meghozza reggelre amit kért!

Kép

Kép

Kép
mtücsök

Zsuzsi, azért tudom, hogy március 19., mert ez a terminusom, és az előző kettő is császáros volt (fájásgyengeség plusz marha nagy babák), tehát sajna már biztos, hogy ez is az lesz. Illetve pont a 19-e nem valószínű, mert az hétvégére esik, úgyhogy valszeg 21-e, mert az a hétfő. Ennyit a sorsszerű csillagjegyekről és aszcendenseikről; majd én jól megmondom a dokival együtt, hogy mikor szülessen meg az a büdös kölyök! Kép

Kedves Mikulás!
Én csak egy kis levegőt kérek, mert azt mostanában keveset kapok. Sokan vagyunk ketten erre az egy hasüregre, tudod.
Szeretettel üdvözöl:
Kr.
krtek

Timurr, dilizz be nyugodtan. Attól a gyerek még simán normális lesz. Az úgy szokott lenni.
Kr.
krtek

Timurr,

Ne aggódj, nálam is "csak" a testsúlyt felejtették el figyelembe venni, mivel nem 50 kg-os vagyok és így alacsony lett (vagyis a doki szerint alsó határérték) az első AFP-m(0,75), de amikor figyelembe vették, akkor tökéletes, 1,2 lett.
Hogy megnyugodjak, én többek között, elmentem a Schöpf Méreibe is és ott is megcsinálták két nap alatt (a 19. héten, mert még akkor is lehet) az újabb AFP vizsgálatot és mindent figyelembe vettek hozzá, de volt nekem is néhány álmatlan éjszakám, mivel egy barom nyikhaj genetikus az I. klinikáról azonnal hasba akart szúrni, de mivel két elhalt terhességem volt nem akartunk kockáztatni.
Szóval ne aggódj, az ultrahang alapján sokkal többet fognak látni, és Te is megnyugodhatsz végre, már csak másfél nap van keddig!!!
Azóta én is bízom benne, hogy minden rendben van a babóval hiszen minden eredmény azt muataja és próbálok minél kevesebbet izgulni ilyen dolgokon.

Jelentem én kipucoltam minden cipőnket!!!:-)))
tamesz+ubul (29+2)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Krtek
Köszi aranyos vagyKép,de azért még nem fogok bedilizni (keddig)bízva bízok,ha valami nem lesz jó na akkor fogok bedilizni.Kép
Tamesz
Én sem tartozom a pehelysúlyba lehet azért lett ilyen alacsony?Holnap dr bácsi elmondja és megnézi mi van a kis drágámmal.Azt az idétlen pasit kellett volna jól hasba rúgni.Kép(hiába agresszív vagyok ma reggel)
Ilyenkor milyen helyzetbe vannak a pindúrok, ilyenkor fekszik még vagy már "ül"?Ezeket a bugyborékokat nagyon ritkán érzem,néha viszont egy nagyobb lökést érzek.Kiváncsi vagyok mije hol van,ezt milyen szépen megírtam.
Nekem 2-3 hete múlott el a hányinger és most képzeljétek visszajött,már napok óta,reggel az ágyból sem tudtam kikelni,jöttek a gyomornedvek.Kész vagyok.A köhögés elmúlt (nagyjából),most nődögél a bölcsességfogam,és még az idegbaj,Édes gyermekem starmm gyerek lesz,amióta terhes vagyok mindig van valami bajom.
Megyek dolgozóba jók legyetek!

Timurr 18+2Kép
Vendég

Timurr!

Igen, a súlytól simán lehet, mert ha nem kérdezik akkor valami 56-60 kg-os átlag testsúlyhoz viszonyítják az értéket, de ha ettől eltér, akkor nem mindegy a magzati fehérjekoncentráció (AFP) a véredben, mert ugye kicsit nagyobb a vérmennyiség.
Sajnos a kórházban kistarcsán ahol nekem először levették, egyáltalán nem veszik a súlytényezőt figyelembe, ezért csináltattam mégegyet a SM-ben.

Jó munkát, én is indulok lassan!
És kicsit a nap is süthetne!:-)
tamesz+ubulka 29+3

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Én ma vagyok 19 hetes! Vagy lehet, hogy 20, mert az uh alapján már ezt mondták! Ti melyik alapján számoltok??
Én is aggódom az AFP miatt, bár azt mondták, hogy minden rendben van. Nekem pont a 17. héten vették le, mert a doki számolása alapján ennyi voltam. Pénteken lesz a genetikai uh, már nagyon várom, hogy ott is minden rendben legyen!
Szép napot mindenkinek!!!!
Sok-sok csokikát a Mikulástól!!!!!!
Asszony
asszony

Sziasztok!

Tudje-e valaki, hogy a kiskönyve a nőgyógyász által bejegyzett adatoknál a hüvelyi vizsgálathoz beírt szám mit jelent?

Akiren
akiren

Akiren
Az a szám a méhszáj állapotát jelzi. Normális estben 3000.
Az első szám a teljes hossz (3 a jó, a 2 és 1 esetében megrövidült, viszont ha az összes többi 0, akkor attól még zárt)
A 2.-4. számjegyig a 0 a tökéletes, ez sorban a külső méhszáj, a nyakcsatorna és a belső méhszáj. Ha ez mind 0, akkor minden zárt. Ha valamelyik 1 vagy 2, akkor kezd kinyílni a méhszáj.
Remélem valamennyire érthetőre sikeredett!Kép

Asszony
Én a mensi alapján számolt időt veszem alapul. Hiszen nekünk Clostylbegyttel sikerült csak Kristóf, közben UH-gal folyamatosan ellenőrizve volt, hogy mikor van tüszőrepi, így szinte 100%-ra adott, hogy mikor jött össze.

Timurr
Ne aggódj, nem lesz semmi gond! A testsúly nagyon mérvadó az AFP-nél!!!

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Babus!

Akkor a 3000 a legjobb eredmény Kép ugye?
A 2-4 számjegyeket mekkora nagyságig szokták írni? Ez lehet, hogy így nem érthető... Szóval az első számjegyre azt írtad, 1,2,3 lehet. A 2-4. számjegyek értéke mennyi lehet?

Akiren
akiren

A 3000 a legjobbKép
Úgy tudom 0 és 2 között lehet a többi számjegy értékeKép De lehet, hogy van 3 is, ebben nem vagyok biztos. Az már lehet, hogy egy szülő nőt jelenteneKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa
Csodaszépek ezek a figurákKép Nagyon ügyi vagyKép A legjobban a dinnyeevős tetszikKép

Én meg a szombatot várom már nagyonKép A 4D UH-otKép

Hol vannak a többiek??? Dorka például hetek óta nem írt. Borbolya, Ági? Ti is mindig szoktatok írni, most hová tűntetek?!? Pang a topik...Kép

Babus

Kép
babus2005

Babus Kép

habár engem név szerint nem hiányoltál, azért bejelentkezem Kép

Itt vagyok, csak dolgozom ezerrel... Kép inkább az olvasásig jutok el...

Tegnap megvettük Lili első rugdalózóját, és mindjárt kék színben Kép
Mondjuk, rám nem jellemző a rózsaszín-kék para, és ez nagyon édes volt Kép
Viszont: fájdalmasan állapítottam meg, hogy a Tescoban nyoma sem volt a sokat emlegetett Angelcare légzésfigyelőnek Kép

Lir
lirian

Lirian
Csak azokat említettem meg, akik már nagyon rég nem írtak és ez nem volt eddig jellemző rájukKép Neked is ugyanúgy örülünkKép

Nagy kár, hogy már elfogyottKép De Megatoys felé nem jártok? Ott is állítólag ugyanennyibe van leárazvaKép Meg még valahol máshol is, csak az nem jut eszembe.
Mert nagyon megérné, jól áttanulmányoztam, meg utánaolvasgattam, és ez az egyik legjobbKép Ez már egy továbbfejlesztett változat, teljes matracfelületen érzékel, kókuszmatrac alatt is használható és más, mint az előző Angelcare típusok, mert tovább finomították és kevesebb a téves riasztás. Állítólag, aztán majd kiderülKép

Babus

Kép
babus2005

Vagyok, vagyok. Kép Csak valahogy nincs ma kedvem semmihez, még írni se... Olyan izé nap ez a mai. De a kedvedért Babus erôt veszek magamon... Kép

Mi mostanában jutottunk el odáig, hogy akkor kéne egy babakocsi. De hát valami rémálom azt kiválasztani! Persze, tudom, nekünk kell eldönteni, hgoy mit szeretnénk, de mire nagy nehezen kitaláljuk, hogy akkor milyen követelményeknek feleljen meg, kiderül, hogy olyan nem is létezik. Persze, lehet kompromisszumot kötni, de sajnos nem tudom, hogy egyik vagy másik funkció lesz-e nekünk fontosabb x hónap múlva. Úgy hogy egyelôre marad a kisruha vásárlás Kép, azzal a feladattal legalább meg tudok bírkózni.

Védônônél is voltam nemrég, de megint semmi értelme nem volt. Összvissz annyit csinált, hogy az itt-ott kapott papírjaimról kinézte az adatokat és beírta a kiskönyvembe, meg talán még a saját könyvébe is. Na jó, vérnyomást is mért, ezt tényleg nem tudtam volna én megcsinálni itthon. Próbált szívhangot hallgatni valami ezeréves ósdi készülékkel, de nem találta meg a baba szívét, Manó meg véleménynyilvánításként jól belerúgott kettôt a készülékbe. Kép Csak azért hôbörgök, mert még mindig érthetetlennek tartom, hogy miért ott KÖTELEZÔ pecsétet gyujtögetni, ahol a legkevesebb értelme van.

Hát ez van.
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Én sajnos dolgozom, így nincs nagyon időm írogatni, de most gyorsan elolvastam mit alkottatok ma!

Babus,
én is nagyon várom a szombatot az uh miatt, remélem megmutatja magát, kíváncsi vagyok a füleire, mert a 18-ik héten azon röhögtünk Hajdú doktornővel, hogy mennyire elállnak szegénynek a fülei. Sajnos nálunk a családban a fiúknak nagy a füle, a párom családjában meg van elálló fül, szóval majd meglátjuk!:-)
Persz az sokkal jobban érdekel, hogy mindene megvan-e és hogy jól van-e odabent.

Na 5-ig még dolgozom egy kicsit!
Sziasztok!
Tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Másodszor írom meg ezt a levelet, mert szépen lefagytam a küldés közepén.
Szóval, mindekinek hozzon a Mikulás minden szépet és jót és finomat!
Zsuzsi,
Én is az Istvánban fogok szülni, Varsányi doktornőnél. Április 7-re vagyok kiírva.
Timurr,
Állati fura, hogy testsúly nélkül állapítottak meg neked afp-t. nekem a lelkemre kötötték, hogy nagyon pontosan mérjem meg a vérvétel reggelén, mert különben hülye érték jöhet ki. Szorítok.
Üdv:
Nebula

Kép
KépKép
nebula

Borbolya!

nyugtasson a tudat (habár tudom, hogy ez nem vigasz), hogy nálunk még annyi sincs, hogy legalább próbálkozhassanak a szívhang-hallgatással...
itt ugyanis egyszerűen nincs mivel próbálkozni...
Én úgy döntöttem, hogy szépen elmegyek annyiszor, ahányszor nagyom muszáj
A nőgyógyász úgyis havonta óhajt látni, sőt, bármikor hívom, rendelkezésre áll...
(a múltkor teljesen halálra váltan felhívtam, hogy miért írták az UH leletemre, hogy 'köldökzsinórban három ér'... annyira nevetett, hogy alig bírt megszólalni... utána is csak annyit mondott, hogy 'de hát annyinak kell lennie'.. Kép )
Úgyhogy már nem is idegesitem magam különösebben, egy olyan szükséges rossznak tekintem, ami kell, és legalább az idő telik, ameddig már Lili a karomban lehet Kép

Lir
lirian

Most így hirtelen nem találom a táblázatot, de tudom, hogy többen készülnek a MÁV-ban szülni. Szerdán lesz ott szülésfelkészítô tanfolyam vagy elôadás, én sem tudom pontosan, de most tuti elmegyek megnézni. Sajnos részleteket nem tudok, de ha valakit érdekel, szóljon, és mehetünk együtt! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Babus,Tamesz

Csatlakoznék hozzátok: szombaton mi is megyünk 4D-re a Praxisba. Ma hívtam őket fel, hogy erre a hétre nem lenne-e időpont és mondta, hogy csak hétfőre tudna mondani. Visszakérdeztem, hogy biztos, és akkor vette észre hogy vki lemondta az időpontot, így mi 11-re megyünk. Ti hányra mentek? Jó lenne, ha úgy jönne ki a lépés, hogy tudnánk találkozni.

Borbolya
Én se vagyok odáig a védőnőnkért, szinte semmit nem csinált.Bár a múltkor már pozitívan álltam hozzá, még hozzánk is meginvitáltam, hogy segítsen kitalálni mit hová tegyünk, de mostanra kitaláltam minek hol lesz a helye, így nem sok hasznát fogom venni.
Nekünk se sikerült meghallgatnia a baba szívhangját. Fanni kétszer-háromszor jól belerúgott a készülékbe. Érdekes, a dokinak eddig mindig sikerült és a kiscsaj se tiltakozott.

Képzeljétek, megrendeltük a Brendonban a múlt héten a pelenkázó komódot, egy alája becsúsztatható polcot, egy falipolcot és egy sarokba állítható polcot (ami a nagy szekrény végzáró polca). Teli leszünk polcokkal. Hivatalosan azt kell mondják, hogy 6-8 hetet kell rá várni. Igaz komód lett volna, vki más rendelte, de már lejárt a rendelés és még nem ment érte. Elvileg ideadták volna, de szeretnénk egybe elhozni mindent. Bár így csak január végén, február elejénb kapjuk meg (legrosszabb esetben) és izgulhatok, hogy mi lesz ha a baba hamarabb jön. A férjem is egyből beleszeretett a bútorba és annak ellenére, hogy itthon még mondogatta most nem akarja megrendelni, még szét akar nézni interneten- ő volt az, aki azt mondta, hogy akkor ezt most megrendeljük, mert szerinte ez az igazi!
Én meg nem tiltakoztam.

Timka
timka

Köszönöm mindenkinek a biztatást!
Nekem annyi,de annyi csoki Mikim van hogy csak na,meg egy Garfieldos párnám.Úgyhogy egy szavam sem lehet.
Nekem nem kérdezték a súlyomat,pedig 60-on túl vagyok (enyhén).
Zsuzsa nagyon aranyosak a figurák.

Ti mikor kezdtetek el vásárolgatni?
Holnap szorítsatok nekem légyszi!Kép

Timurr18+2
Vendég

Borbolya
VégreKépKépKép
Adok neked egy kis vásárlási kedvetKép, nekem úgyis túl sok van belőleKép
Hát ilyen védőnőnek tényleg nem sok értelme van. De nektek a védőnő ad pecsétet? Mert nekem ő sose ad, csak a doki?!

Timka
Mi 11:40-re megyünkKép
De mivel szinte mindig csúszás van, elképzelhető, hogy még ti is ott lesztek, amikor mi odaérünkKépMax. pont akkor jöttök ki az UH-rólKép
Ha látsz ott egy max. 18 évesnek látszó, alacsony, válig érő barna hajú nagypocakos kismamit, az én vagyokKép Szólíts meg nyugodtanKép

Tamesz
Nálunk meg orr-gondok vannakKép Apucinak is kicsit nagyobb a nózija a kelleténélKép Bár ő a múltkori UH-on már megállapította, hogy az orrát szerencsére tőlem örökölte, és nem tőleKép

Boldog Mikulást mindenkinekKép
Nálunk már tegnap este járt a Mikulás, Kristófka pici cipőcskéibe tett egy csörgőt és egy Tigrises előkétKép

Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Timurr
Mi már a 20.heti Uh után elkezdtünk vásárolgatni. először csak babakocsit, még a Bababörzén, aztán a 25.héttől belehúztunk. Megrendeltük a szekrényt, a kiságyat, veszegettünk ruhácskákat, bébihordozót, légzésfigyelőt. Most hétvégén pedig szinte mindent meg szeretnénk majd venniKép Végülis már a 31.hetet fogjuk tölteniKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Úgy vásárolgatnák már én is ,januárba kicsinosítjuk a szobát,aztán kész lesz a bútor,és utána belendülök.Sokan szinte az utolsó hetekre hagyják,én ki nem bírnám.De jó neked!Kép

Timurr
Vendég

Timka
Mi 10.20-ra megyünk szombaton, eddig kétszer voltunk, de nálunk soha nem volt semmi csúszás sem, majd meglátjuk, lehet, hogy összefutunk???

Timurr
Mi is kb a 20-22. hét környékén kezdtünk el vásárolgatni, kivéve a babakocsit, azt kicsit hamrabb megvették nekünk öcsémék, de csak egy hónapja hozták haza nekünk. Ubulka szobáját kb egy hónapja, azaz a 25-26-hét környékén kezdtük rendezgetni.
Én nem mertem az utolsó hetekre hagyni, mert egy csomó mindent örököltün, amit meg kellett nézni, hogy működik-e még, illetve megvan-e minden csavar, ki lehet-e még fehéríteni a ruhákat, .... na meg januárban nem egy nagy élmény autózni, meg a pocak is rohamosan nől, amit cipelni kell és a tömeget is sokkal rosszabbul viselem.

Egyébként én most befejeztem a vásárlást egyenlőre, a pocaklakónak azt hiszem megvettük a legfontosabb doglokat, még a pipere félék hiányoznak, de azok nagyrészét majd felírja a gyerekorvos. A hétvégén rosszul voltam a rengeteg embertől, főleg, hogy senki sem figyel senkire, mindenki csak törtet, még a bababoltokban is!!!
Na jó pihizést mindenkinek, én elfáradtam ma nagyon!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Mi is hasonló megfontolásból kezdtük el időben a vásárlást. Egyrészt, ki tudja, nem születik-e meg hamarabb és akkor meg kapkodhatunk, másrészt télen, esetleg egy jó kis influenzaszezonban, óriási pocakkal vásárolgatni? Inkább kihagynámKép
Mi idén szeretnénk ha minden kész lenne Kristófka fogadására, persze attól Ő még várja ki a februártKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Voltam terheléses cukor bigyón. Sajnos nem lett jó az eredmény, magasabb, acukrom, mint kéne. Az ápolónő azt mondta, hoyg ne egyek édességet, rizst, tésztát, kenyeret. A legviccesebb, hogy ezeket amúgy is ritkán eszek. A vasam tök alacsony, így már nem csodálkozom, hogy egész nap aludnék. Hát ez va. Azt a 3 hónapot csak kibírom valahogy Kép

Na befejezem a panasznapot.

Angéla
26+4
angéla

Úgy látom, némelyik betű kimaradt, mások meg egy kicsit összekuszálódtak. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁlmos vagyok.
angéla

Angéla
Nem szedel semmi vaskészítményt?
És mennyi lett a vércukrod? Nekem 6.9, határérték, nem mondtak rá ugyan semmit, de én önszorgalomból lemondtam arról a kevés édességről is, amit eddig ettem(de amúgy se vagyok egy édesszájú). Kíváncsi vagyok, ez mennyire lesz elég, mert jövő hétfőn megyek ismét vérvételre és akkor megint lesz terheléses vércukorKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Én is épp most voltam terheléses cukron, de egyenlőre csak a babanettől tiltottak el! Kép
Ugyanis a nővérke levette az első vért, aztán mondta, hogy egy óra múlva találkozunk. Én visszakérdeztem, hogy nem kettő (mert én úgy emlékeztem)? A vége az lett, hogy felhívatták velem a dokit, és persze egy órát kellett várni. Mondtam, hogy akkor biztos itt olvastam a két órát, akkor jól kinevettek és mondták, hogy megtiltják nekem a babanetezést! Kép (persze csak vicceltek)
Eredmény holnapra lesz, de gondolom én csak 21-én tudom meg, mikor megyek a dokihoz. Kicsi azért félek, mert mostanában eléggé rákattantam az édességre.

Zsana (26+2)
zsana75

Babus, Tamesz
POnt úgy jövünk-megyünk, hogy időben még egy emberke van közöttünk, ha 20 percet szánnak mindenkire.
Tamesz, így Veled nem biztos, hogy találkozunk, mert nem arról vagyok híres, hogy már 15-20 perccel hamarabb odaérjek valahová. Mi szerintem pont 11-kor fogunk beesni. Eddig én se tapasztaltam csúszást, de majd meglátjuk.
Babus, ha látlak biztos meg foglak szólítani! Én egy Apukával és egy nagypapával leszek, ja és egy közepesen nagy pocival.
Már nagyon kiíváncsi vagyok Rá! Remélem nem fogja megint megmakacsolni magát a kisasszony, mint a múltkor. Eddig háromszor voltunk a Praxisba, ebből kétszer tojt a fejünkre: aludt, alig mozgolódott valamit.
És sajnos a Győrffy se strapálta agyon magát, hogy felébressze. Ezért egy kicsit el is bizonytalanodtam, hogy menjünk-e még ilyenre vagy sem, de győzött a kiváncsiság. Jó lenne látni a kis arcát. A legutóbbi és az utcsó előtti vizsgálatok között 4 hét telt el, fantasztikus mennyit változott. MOst 6-7 hete nem láttam már!
Én még a kórházi kötelező 28-30. heti UH-on se voltam. A dokim nem mondta, hogy kell menni.
HOlnap kellene mennem hozzá, de a magánrendelésére. A múltkor mintha azt említette volna, hohgy ez lesz az utolsó alkalom, hogy ott találkozunk majd, ezután majd sűrűbben talizunk és a kórházban.
LÁnyok, belegondoltatok, hogy már (még!) 8-10 hét és beindulnak a szülések!?

Timka
timka

Zsana!
Nem mindegy,hogy egy zsemlét ettél vagy 75 gramm szőlőcukros bombát!?Kép
Vendég

Ilona
Ez így igaz, csak annyi mindent olvastam már itt (zsemle tejjel vagy narancslével, sportszelet, cukros lötty), hogy teljesen belezavarodtam.
A mikor a dokinál voltam, akkor annyira örültem a narancslének, hogy nem figyeltem ilyen részletkérdésekre, hogy mennyi időnek kell eltelnie. Kép
zsana75

Babus, köszi a vásárlási kedvet, szombaton mindjárt be is váltom! Kép Ezúttal az Örs vezér terére megyünk el babakocsit és bababútort nézni, állítólag van ott egy Bergon mintabolt. Nem ismeri valaki véletlenül?

Pecsételni meg pecsétel nálam mindenki veszettül, az orvos is meg a védônô is, de úgy tudom, hogy konkrétan a védônôi pecsétekbôl kell 4. Vagy tévednék...?

Lir, Timka, eddig én sem tudtam, hogy van szívhang hallgató készüléke a védônômnek, mert most kapta elô elôször Kép, de tényleg fölösleges volt, mert csak recsegett az egész. Eleinte belelkesültem ám, de aztán a sikertelen próbálkozás után úgy éreztem, hogy ebbôl ott sosem lesz szívhanghallgatás. Én is inkább a nôgyógyászhoz járok szívesen, és nem csak azért, mert jobb a felszerelése, hanem azért is, mert ezerszer kompetensebbnek érzem.

Timurr, mi múlt héten kezdtünk csak el vásárolgatni, de asszem hamar bele lehet jönni. Kép Mi arra vártunk, hogy költözzünk végre, ezért akartuk csak azután elkezdeni a bútorvásárlást, de mivel nem rajtunk múlik a költözés idôpontja, ezért akár még február is lehet belôle, így mégsem várunk tovább, nehogy kicsússzunk az idôbôl. Ha olyat találunk, amit meg kell rendelni, az több hét is lehet, az meg már túlságosan is ki lenne számolva...

Angéla, Kép. És azon kívül, hogy nem eszed a felsorolt dolgokat, van más teendôd is? Ez magától elmúlik a terhesség végével?

Zsana, Babus, nekted meg drukkolok, hogy jó legyen az eredmény. Feltétlenül írjátok majd meg, hogy milyen lett!

Úgy irigyelek mindenkit, aki most szombaton megy a Praxisba!!! Aztán tegyétek ám fel a szebbnél szebb babafotókat! Kép

Borbolya
24+0 Kép

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok Lányok!
Ismét régen írtam, dehát ez van. Nem olyan egyszerű, ha nincs otthon net.
Éppen emiatt kicsit késve reagálok az elhangzott dolgokra.

Akiren!
Én már a 16. héten tutira a babámat éreztem, olyan méhszájrugdosás szerű figurával. Pedig nekem is első baba. Tehát nálad is könnyen lehetséges.

Zsuzsa!
Nagyon szuperek a képek, jó sok melód lehetett veleKép

Gyerekek, a babukám most éppen majd kiugrik a pocakomból, annyira bunyózikKép

Most csak ilyen rövid voltam, majd megpróbálok gyakrabban jönni.

Mindenkinek minden jót!!!

Muki(21+3)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Timurr!

Ma mész UH-ra ugye? Mesélj, hogy megnyugtató volt-e az AFP után Kép

Akiren (16+3)
akiren

Timka
A mi Kristófkánt az első 4D-s UH-on produkálta magát, a másodikon csak a hátikóját meg az oldalát mutatta. Tehát most statisztikailag megint produkálnia kéne magát. Majd előző este egy kicsit a lelkére beszélekKép
Én már visszafelé szémolom a heteket, úúúúgy várom a szülést!!!!Kép

Zsuzsa
Mi is teljesen kislányra készültünk az elején, kislánnyal álmodtam éjszakánként, sőt mindenki azt is várt nálunk a családban. Aztán mikor kiderült, hogy kissrác, egy csapásra minden megváltozott. Imádom és el se tudnám képzelni, hogy lány legyen. Nekem ő kell, ő az én kis pasimKép Apucit szoktam is cukkolni, hogy én egész nap pasizok, a világ leghelyesebb hapsijával, éjjel-nappal együtt vagyunk, összebújva alszunk, folyton simizgetem a drágát, stbKép

Feltétlenül rakok fel a hétvégén UH képeketKép Én ne tennék fel?? Imádok dicsekedni KristófkámmalKép
Sőt, hétvégén már majd babaszobás képek is lesznek és majd azokat is felteszemKép Feltéve persze, ha holnap tényleg megérkezik a kiságyKép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Sziasztok lányok!
Most örülök,meg volt az uh,egyből mondták,hogy ez a 0,56 épp jó még,de tekert egyet-kettőt pocin a doktorbácsi és egyből mondta,hogy el lett számolva és tulajdonképpen a 15.3 napon vették le a vért ,ezért lett ennyi,mert még pindurabb volt.
Olyan édi volt,egyfolytában rúg-kapált, a gerincén vagy 3-szor végig kellett menni,mert ficánkolt.És felhúzta a lábait ,így a teljes hosszát sem tudjuk 16.8 + lábacskák,ami egyfolytában járt.Így még mindig titok mi van a lába között,de lehet lány,mert imád fényképezkedni,este rakok fel róla képet,olyan aranyos.
A lényeg minden normálnak találtatott.

Kérdés:lepény a mellső falon,az jó?

Timurr
Vendég

Timurr!

előszöris nagyon örülök, hogy minden rendben, fogadd gratulációmat Kép

Másrészt: én nem tudok arról, hogy káros lenne a mellső falon levő lepény, inkább az a gáz, ha mélyen van... szerintem Kép

Lir
lirian

Timurr
Örülök, hogy minden rendbenKép Látod, ez az AFP tényleg csak arra jó, hogy a kismamikat jól beparáztassaKép
Szerintem is jó a mellső fali lepényKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr, az a lényeg, hogy megnyugodtál, és hogy minden rendben van! Kép Várjuk a képet! Kép

A lepény nálam is a mellsô falon tapadt eleinte, egy késôbbi vizsgálatnál meg már a hátsón. Nagyon furának találtam, de valaki (ne haragudjatok, már nem emléxem, pontosan ki) azt mondta, hogy ez simán lehet, mert ahogy nô a méh, változik a lepény helyzete is.

Babus, mostanában kezdted el várni ennyire a szülést? Úgy értem, erôsödött benned az érzés, amióta betöltöttél pl egy x-edik hetet, vagy volt valami kiváltó ok?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok Lányok!

Volt valaki Budapesten a MOMPARK-ban 4D-s ultrahangon? nekünk az sokkal közelebb lenne, mint a praxis... Csak nem sokat tudok róla! pl, hogy mennyire profik? ott is készitenek e képet meg DVD-t?

Előre is köszi a válaszokat,

Babjag, aki ma fejezte be a 21. hetet :-)
babjag

Borbolya
Én mindig is vártam a szüléstKép Nincs különösebb kiváltó oka, talán csak ahogy közeledik, úgy leszek egyre türelmetlenebb.
Egyrészt várom, mert már annyira szeretnék megnyugodni, hogy minden rendben van Vele(persze tudom, utána is lesz min aggódniKép), másrészt alapból is nagyon várom már, a szülés az egy akkora csoda, az, akit 9 hónapig a pocimban hordtam, óvtam, vigyáztam rá, az most a világra jön, a mellkasomra teszik, egymásra nézünk, megpuszilom, ez egy olyan nagyon gyönyörűséges dolog. Én tutira el fogom bőgni magam, mert nincs ennél szebb dolog a világonKépÉn leszek a legboldogabb anyuka a világonKép

Babus

Kép
babus2005

Babus, nagyon bírom, ahogy a szülésrôl vélekedsz! Kép
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Ezer bocsi mindenkitől, aki ezt nem így gondolja, de szerintem az, aki erre az egész babavárásra és szülésre nem így gondol és nem egy csodaként éli meg, az vagy nem akrja ezt a babát 100%-osan vagy még nem érett meg az anyaságra, szerintem.
A fájdalomtól is ezért nem félek. Én jópár szülést láttam már élőben,telibe, és állandóan megkönnyeztem. Holott megrémülnöm kellett volna, ollóval vágnak(gátmetszés) és egy akkora babafej hogy jön ki ott? Mégsem rémisztett meg, mert ez az egész nem erről szól. Nekem legalábbis nem. Szerintem önzőség ezen agyalni. Persze, rohadtul fájhat, de a babára ki gondol? Mi legalább tudjuk, hogy mi vár ránk. Na de Ő? Neki ki szorítja a kezét, neki ki ad erőt? 9 hónapig biztonságos, meleg fészekben volt, aztán hirtelen ki kell onnan jönnie a fénybe, a hidegbe, a hangzavarba, át kell bújnia egész testével egy szűk kis alagúton, és azt se tudja hová jut majd, mert Őt erre senki nem készítette fel. Mennyivel rosszabb helyzetben van Ő, mint én. És mennyi veszély leselkedik még Rá a megszületése közben. Sokkal több, mint rám. Hát ezért nem érdekel engem az, hogy fájni fog, meg vágni fognak, meg ilyenek. Mert számomra ez csak másodlagos. Majd ha Kristóf épségben és egészségben a karomban lesz, majd akkor kijelentem, hogy ja, mellékesen rohadtul fájt is, de addig ez nem érdekelKépaddig csak várom azt a pillanatot...Kép

Bocsi, ha valaki ezzel nem ért egyet, ez kizárólag az én véleményem volt. Lehet utálni érteKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!
Én egyetértek veled!Kép
Ez egy természetes dolog,ennek így kell lennie...
Én is csodának tartom ezt az egészet és egy élet alatt nem sokszor adatik meg...
Vendég

Helló Babus!

Én azért félek egy kicsit, vagyis gondolok magamra is közben, de valóban én is úgy gondolom, hogy a szüléssel járó kellemetlenségeket tudni kell elfogadni, mert ez az élet rendje és a szülővé válás ezzel jár. De pont ezt erősítheti bennünk például ha sokat olvasunk róla, felkészülünk rá, hogy ez ne egy misztikus dolog legyen, ami félelmetes és nem tudjuk majd mi lesz, hanem egy természetes, az élettel járó dolog, amin minden ember átesik, mert mi is így születtünk meg. Ezért jó például, hogy van a szülőszoba műsor, szerintem az egy őrült hasznos dolog, mert sokféle szülést mutat be, van könnyebb, van nehezebb köztük, de mindenesetre segít elfogadni, felkészülni arra, ami majd történni fog, hogy ne ott érjenek a meglepetések. És én ezért nem értem, (bocs az érintettektől), hogy a kispapa nem megy be a szülésre, ha azon finnyáskodik, hogy jaj de csúnya látvány lesz ott, meg, hogy nem akarja látni a feleségét szenvedni, akkor miért vállal gyereket? Ez a szülői felelősség első próbája, hogy legyőzze a félelmeit és arra koncentráljon, hogy a családja érdekében minél többet segítsen a feleségének, ha ez azt jelenti, hogy fogja a kezét és mellette van, akkor azt. (persze természetesen lehetnek extrém ájulós férjek, akik nem tehetnek róla, most nem rájuk gondolok). Úgyhogy én nem értek egyet azzal, hogy ne nézzük a szülőszobát, meg riogatják egymást a kismamák a rémtörténetekkel, mert igenis minél többet hallok, látok erről a témáról, akár rosszat is, annál jobban felkészülök rá, szerintem jobb, mint ha a legfontosabb pillanatban pánikolok, mert eddig mindenki azzal hitegetett, hogy ugyan már nem fog az fájni. Nem véletlen az a közmondás, hogy jobb félni, mint megijedni.

Nekem ez a véleményem, remélem nem utáltok meg érte. Kép

r
ruzicsky

Lányok, már rég kérdezni akartam, szerintetek egy szilveszteri bál mennyire zavar meg egy akkor 34 hetes pocaklakót? Nagyon kultúrált egy parti lesz, igazi kis elit hely, csakhát a zene mégiscsak hangos lesz. Persze megpróbálnánk minél hátrábbi asztalt foglaltatni, de mégis. Szerintetek???

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,
Látom már a szülés is szóba került.Babus,te kezded a sort igaz?
Nálunk is császár lesz és mivel láttam,hogy másnál is (Zsuzsa pl.)gondoltam leírom,hogy most mivel fogok próbálkozni.
Szóval Dinivel spinálist kaptam amitől rettentő fejfájás gyötört kb. 1 hétig.Ezt ha lehet most kihagynám,így biztos,hogy kávézni fogok utána mert ez az érzéstelenítő nagyon leviszi a vérnyomást(amúgy is nagyon alacsony).Illetve kaptam 2 homeós szert ami állítólag jótékony hatással van a szervezetre császárosok esetében.
Persze sima szüléshez is vannak bogyók csak mivel én tuti császáros leszek azokat nem kérdeztem.Szóval:
Műtét előtti és utáni napon 7-7 Arnica c200.Majd a műtét utáni 3-4 napig 3*5 Staphysagria ch5.
Ezek segítik a felépülést és én abban bízom,hogy így elkerülöm a fejfájást is.
Próbálkozni mindenesetre érdemes!
sziasztok és jó pocak növesztést!
nyetus+kamilli
nyetus76

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?