Új privát üzeneted érkezett!

BGabi!
Ez nagyon kedves toled! Nekem pillanatnyilag csak itt (munkahely) van internet, így vagy a párom tudna írni nektek vagy csak hónapokkal késobb tudnátok meg... Kép

Niki K.
NK. 19.

Az szuper lenne, ha mindnekirol tudhatnánk majd, hogy megszületett a kisbabája, s hogy mi a helyzet velük - arra gondoltam, mire én kerülök sorra, már mennyi örömhír lesz itt, ez biztosan nagyon feldobja majd az embert, nem gondoljátok?
mégegykata 14

Sziasztok!

Mégegykata! Én a gyerekszoba függönyével voltam így, mint te. Amikor kiejtettem a számon, hogy gyerekszoba, azonnal elkezdtek mindenféle kiskutyás, macis, iszonyatos tiritarka förtelmeket elémpakolni... Kép Hát, lehet, hogy a kicsiknek az tetszik, de azért én is szeretnék jó közérzettel belépni a szobácskájába... Ráadásul a X. emeleten lakunk, hát bármi más inkább legyen figyelemfelhívó a baba számára, mint az ablak! Végül vettem egy nagyon szép, vidám színes függönyt. Az alapszíne fehér, apró színes kockák, körök és háromszögek vannak rajta elszórtan. Vettem hozzá egy a kék kockákéval azonos színü sötételöfüggönyt (lehet, hogy a lelkem mélyén fiút várok? Kép ), szerintem gyönyörü lett. Igazán vidám, és kellemes, de mégsem giccses. Lazán fel lehet tenni máris az ablakra, pedig még a Férjem használja dolgozószobának a majdani babaszobát.

Niki K.! Szerintem is jó 5let, hogy mindenki adjon majd hírt magukról, ha megszületik a babája. Én máris megígérem, hogy Életem Párját meg fogom kérni a hírhozásra.

Én nem merem a babaszoba berendezését az utolsó pillanatra hagyni. Igaz, még csak a függönyt vettem meg, de ha az AFP és a genetikai UH eredménye okés lesz, akkor utána a 20. hét környékén már szeretném elkezdeni a fészekrakást.

Tényleg, akinek már megvolt az AFP és a genetika UH, annak az eredménye is olyan egyértelmü, mint pl. a vérkép, hogy ott van mellette a normál érték tól-ig határa? Az orvosom szabin lesz kb. attól a héttöl, amikor az eredmények elkészülnek, egy egész hónapon át. Honnan fogom tudni, hogy minden oké-e?

Márti
Márti

Sziasztok lányok!
Kérdés: Kértetek már igazolást a magzat után járó adókedvezményhez? Azt olvastam, hogy a szakorvos adja, de mikor? Szóval elég szülés elott, vagy már most?
Tud valaki errol valamit?
Puszi: Niki K.
Niki K.

Sziasztok!

Én sem vagyok híve a macis kutyás bohócos függönynek, tapétának. Nálunk a leendõ gyermekszoba fehér alapon sárgás kékes árnyalatú tapétás, világoskék szõnyeggel, és kék-sárga hosszanti vastag csíkos függönnyel, amiben egy-két margaréta-szerû virág van elszórva... Van még a szobában egy középkék egyszerü szekrényke is... Ez majd jó lesz a babaholmiknak. Csak a párom számítógépasztala fog onnan kikerülni... Ezt még kb. 1 éve csináltuk meg így, már a babára is gondolva... Én még majd a falra fellógatott plüssállatokkal fogom feldobni a szobát és esetleg ha fiú lesz, késõbb kap egy autópálya-mintás szõnyeget középre... Ezen kívül, míg kicsi, úgy is lesz biztos zenélõ mütyürkéje fellógatva elé, amire elalszik, meg valami kedves mintáju falvédõ, stb... Ez biztos elég egy babaszobába "csicsának", nem?

A babakocsival is így vagyok, valami "sportos" színt fogok választani, hogy a lánygyermek vagy a fiúgyermek se nézzen ki benne hülyén, gondolva a leendõ következõ apróság(ok)raKép

Viszont én szigoruan tartani fogom magam ahhoz az elhatározásomhoz, hogy csak a 7. hónaptól fogom megvenni a babaholmikat, és egyáltalán mindent... magyarán majd szeptembertõl... Addig nem is nagyon megyek be semmilyen üzletbe... 3 hónap csak elég leszKép Van már félretéve a család gyermekeirõl levetett egy nagy zsák babaruha, de még azokat sem néztem meg... majd szeptembertõlKép

Én fogom tudni tartani Veletek a kapcsolatot interneten keresztül, nálunk otthon van, de most esténként nem nagyon használjuk, esetleg a párom. De SMS-ben is szívesen tartanám bárkivel a kapcsolatot!!

Cupp
Beja (17dik)
Beja

Sziasztok Lányok!
Remélem újakat is szívesen láttok, olvastok egy kis beszélgatésre.
Mindenkit üdvözöl egy új kismama, és 8 hetese, akit ma látott Uh-n.
Sziasztok, Chris
Chris

Sziasztok!

Chris, gratula a babához!!! Én is friss kismama vagyok Kép
Ennek megfelelően én is tartózkodom egyenlőre a babaholmik nézegetésétől, bár nagy a kísértés, de megpróbálok ellenállni. Most építkezünk, és 2 gyerekszoba is készült, már akkor is aggódtunk, nehogy "előre igyunk a medve bőrére", de hál' Istennek eddig nincs semmi gond (kop-kop-kop).
Ma hívtam a dokit a vérvétel eredménye miatt, és azt mondta, hogy minden lelet nagyon jó, még vérszegény sem vagyok, peddig arra meg mertem volna esküdni (mióta az eszemet tudom, mindig vashiányos voltam...). Ezek szerint a baba csak jót tesz az egészségnek! Kép
Ami a babaszobát illeti, én sem szeretném telecsicsázni mindenféle aktuális mesefigurával, egyrészt mert nem tetszik, másrészt az sem hátrány, ha nem csak óvodás koráig illik a gyerekhez a szoba. (bár arról nincs elképzelésem, hogy mennyi idő alatt amortizál le egy gyerkőc egy szobát... Kép )

Szerintem is jó dolog, ha hírt adnak magukról a már szült kismamák is, hiszen az élménybeszámolók - gondolom - nem csak engem érdekelnek!

Üdv mindenkinek,
Zsuzs
Zsuzs 9h1n

NikiK!

A magzat után járó kedvezményt a 13 hét, azaz 91 nap betöltése után veheted igénybe. Ekkor, ha betöltötted, kell kérned az orvosodtól egy igazolást erröl a tényröl, majd ezután kérheted a munkaügyistöl ennek bérszámfejtését. Az igazolást jól rakd el, mert egy esetleges adóellenörzés során kérni fogják. Persze ha kicsit késöbb kéred az igazolást, azt sem baj, annak kell rajta lennie, hogy mikor töltötted be a 91 napot.
Ja, és a kezelöorvosodtól kell kérni.
Én már kértem, jól el is raktam.

Remélem tudtam segíteni.

BGabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok,

a SOTE I.-en a két uh-s vizsgáló csak paravánnal van elválasztva, igy gyakran találkozik két nö 1 szál bugyiban (vagy sem), és épphogy elfér benne a mama meg a doki. Szóval ott esélyük sincs a papáknak, hogy kukkoljanak. Viszont nagyon kedves a személyzet, mindig megkérdezik, van-e valami panasz.

Lányok, miért nem szabad szénsavasat inni? A buboréktalan ásványvizet kimondottan utálom, buborékosat meg senki nem ad, mert hogy nem szabad. De miért? Miért rossz az a babának?

Pocok + Kislara
Pocok

Pocok!
Kérdésed meglepő, én ugyanis még nem is hallottam arról, hogy nem szabad szénsavasat inni. Én amióta pocakos vagyok, nem szeretem az ásványvizet, mert nagyon savas (tudod, gyomorsav), viszont szénsavas üdítőket szívesen iszom, bár nem túl sokat. Ezek szerint nem lenne szabad? Kép

NikiK! Pénz: éppen ezt szerettem volna kérdezni, ezzel ugyanis én is gondban vagyok. Az én dokim soha nem kér pénzt, pedig nem hozzá tartozom, bár egyszer adtam neki, és akkor nagyon örült. Ma tudtam meg az AFP eredményét (MOM: 1,2 Kép ) és holnap elviszem neki megmutatni (ezt kérte). Én arra gondoltam, ha nem is havonta, de azért időnként adok neki 1-1 borítékot, bár nem szeretném "elkényeztetni".

Helga, Mónika! Szörnyű, amit az UH-ról írtatok! Kép Nálunk minden papa bemegy, múltkor volt ott egy hölgy 2 pici gyerekkel, még a pici gyerekek is bementek. Én viszont kaptam egy csekket a dokitól 1.000,- Ft-ról, mellé egy levelet, hogy ennek az összegnek a befizetésével támogassam a kórház osztályának az alapítványát (Euroleasing a Gyógyászatért Al.) ha módomban áll. (Támogattam.) De hallottam olyat is, hogy a doki elkérte a pénzt, aztán ki tudja, mi lett a sorsa...

Beja! Szija! Örülök, hogy jól vagytok! Kép

Laura
Laura18

Sziasztok Lányok!

Közbekotyognék, hátha tudok segíteni.

AFP és genetikai UH: az AFP eredményét a védőnőnek küldik, ha gond van, rögtön felhívnak Titeket is. A genetikai UH-n azonnal megmondják, ha baj van. Egyébként az UH a pontosabb, az AFP már meglehetősen elavult vizsgálati módszer, van olyan hely, ahol már nem is nagyon alkalmazzák, bár szerintem jobb, ha duplán is kontrollálják a dolgot.

Szénsavas ásványvíz és üdítők: csak azért nem ajánlott, mert a sav miatt gyomorégést okozhat. Én is végig kóláztam, bár ennek magas a koffeintartalma, de kívántam. A szénsavas üdítők még esetleg azért nem igazán jók, mert kevés közük van a természetes anyagokhoz.

Puszi mindenkinek és jó babavárást:

Dia
Dia

Sziasztok!

A babaszobát mi szeptember-október körül fogjuk berendezni, addig még marad a hálószobánk. A fala halványsárga, ehhez valószínüleg halványkék kiegészítöket veszünk, a szönyeg is kék. Az biztos, hogy ha lány lesz, akkor sem lesz rózsaszín a szobája. A rendezgetést nem akarjuk se túl korán, se túl késön elkezdeni, ki tudja, mikor esik jól elöbújnia, és elég kellemetlen lenne, ha akkor kellene a férjemnek kapkodni.

Tegnap voltam tornán. Hát nem túl megeröltetö, de azért jó. Gyakoroltuk a légzést, a védönö, aki tartja mesélt a szülésröl, és aki akart, mehetett szülöszoba-látogatásra. Én nem akartam, mert úgysem ott szülök és még elég messze is van a dolog. Egyébként a legtöbb kismama már elörébb tartott, mint én, volt egy 41 hetes is!

Szép napot mindenkinek!

Eszter
eszter 20

Sziasztok lányok!
Bgabi!
Köszönöm az információt. Csütörtökön megyek orvoshoz, akkor el is kérem és jól elrakom az igazolást! Kép

Laura!
Én is így vagyok az orvosommal. Nagyon rendes, nem kér pénzt, nem tesz különbséget a kismamái közt a szerint, hogy magánrendelos vagy sem, de nem is akarom azt, hogy "elkapassam". Mert annyi erovel magánrendelésre is járhatnék. Kép

Képzeljétek még mindig rossz a gyomrom. Ma reggel hánytam is Kép
Viszont a baba olyan virgonc foleg este... Ez a legcsodálatosabb érzés, amit valaha éreztem. vagyis fokozódik a terhességem alatt. A szívhang, az ultrahangos "produkciói". Gondolom ti is így vagytok vele! Kép
Már hanyatt fekve sem tunik el a pocakom.

Kellems napot mindenkinek!
Puszi: Niki K.
Niki K. 19 hét &ea

Sziasztok!

Niki.K.
Az adókedvezményhez való igazolást, ahogy Gabi is írta, már a 91. napon kiadják. Mivel nekem a 91. nap pont két vizsgálat közé esett, a doki már két héttel korábban kiadta, igaz, akkori dátummal, amikor betölti a terhesség a 91. napot. Nekem viszont elkérte a munkaügy az eredeti igazolást, pedig önadózó vagyokKép. Szerencsére még idöben lemásoltam.

Cris!
Üdvözöllek körünkben, és GRATULÁLOK a babócádhoz Kép.

Nálunk a helyzet változatlan. Én még nem érzem a baba mozgását, bár már nagyon várom.
Ma megyek laborba és elötte UH-ra, ha minden igaz.

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-16

Sziasztok Mindenki!
Egy kezdõ az adókedvezményrõl érdeklõdik. Mi ez?
Chris
Chris

Chris!
A gyerek kedvezményt már a magzat után is jár. A 91. napot betöltötted, akkor már ját. A kezelö orvostól kell hozzá igazolást kérni, egy baba után havi 3000 Ft

Üdv.
Orsi
Orsi-16

Sziasztok!

Az én rosszulléteim is teljesen visszajöttek, ami kimerül a reggeli émelygésben, esetleg hányásban.

Aranyosak vagytok amit az Uh-ról írtatok, mármint, hogy általában bemehet az apuci. Sajnos itt Debrecenben úgy látszik nem ez a módi, pedig a klinika bababarát kórháznak hírdeti magát.
Most azt találtam ki, hogy csütörtökön kell mennem a tanácsadásra és megkérem a körzeti nögyógyászt, hogy ha lehet csináljon nekem egy Uh-os felvételt. Legföljebb nem csinál, nem veszítek vele semmit.

Eszter!

Az én babócám is elsösorban este aktív, tegnap estre is boxmeccs volt a pocimban. Olyan édes.

Ebben az egész apuci kizavarásban csak az bánt, hogy a páromat így nem tudom teljesen bevonni a terhesség folyamatában. Hisz ő nem érzi úgy, nem láthatja stb. Szóval úgy gondolom neki is pontosan annyi joga van ahhoz, hogy lássa és láthassa.

Puszi mindenkinek
Mónika 20

Sziasztok Lányok!

Bgabi légyszives ird át 31. hetes és 3 napos vagyok vasárnaponként vált a hetem.

A rosszullevõknek csak annyit,kitartás, késöbb más bajotok lesz. Nekem a Pcok épp agyon rugdossa a bordáimat,"fantasztikus" érzés. Már ülni sem jó, se állni sem,feküdni meg kész röhely,10 percenként forgóodik, mint a ringlispir és nekem is át kell fordulni mert õkelmének nem tettszik.

Hál istennek megint jó meleg lesz, de én már csak 10-éig dolgozom aztán szabi és szülési szabin leszek, mert a fiamnak bezár az ovi.

A baba érkezésérõl majd a párom ír nektek vagy megkérem Emesét, hogy üzenjen nektek.

Vica
tvica

Sziasztok!

Ez az adókedvezmény-dolog a szülés után is járni fog a gyermek után? Akkor nem érdemesebb az Apa adójából kérni a kedveszményt? Lehet azt egyáltalán? Az otthon lévö kismamánál azért biztosan többet keres ( -> többet adózik) a dolgozó kispapa...
Mennyi ez a kedvezmény?

Márti
Márti

Sziasztok!

Mindenkit pusszantok, remélem, senkinek semmi komoly baja KépKép

BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 34 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 33 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 31 hét 3 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 30 hét 5 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 28 hét 6 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 28 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 25 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 25 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 25 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 24 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 23 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 23 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 21 hét 3 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 20 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 20 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 19 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 19 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 18 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 18 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 18 hét 4 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 18 hét 4 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 17 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 17 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 16 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 16 hét 3 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 16 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 16 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 15 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 15 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 15 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 15 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 15 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 15 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 14 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 14 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Mamacica 1.c. 12 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 11 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 10 hét 6 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 9 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 9 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 9 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Kinga 1.c. 5 hét 5 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 7 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok,
olyan furcsa látni Gabi táblázatában, hogy már 15 hetesek vagyunk. Persze jó érzés.
Pocsékul vagyok ma, testileg-lelkileg, mindenhogy, haza is megyek, lefekszem egy kicsit. Tudnék most egy hétig aludni - de nem etudom megoldani. Borzasztó érzés. Ráadásul apárom is nyüglodik, most kezd elege lenni abból, hog ya felesége nyugös, így meg még nehezebb. Biztassatok már valamivel, kérlek. Kicsit el vagyok kenodve. Kép
mégegykata 15

Drága Kata,

ne legyél elkenõdve, el fog ez múlni és a párod is megnyugszik. Nem hiszem, hogy sokáig tartana még ez a rosszullétes korszakod. Kitartás, én veled érzek! :-)
Új lány

Márti!

Az adókedvezmény annak jár aki a családi pótlékot kapja ill. kapni fogja. A Te Gyesedbõl is vonnak adót majd ezért te is kaphatod, azért érdemes elõre eldönteni, hogy ki kapja a családi pótlékot majd.

Vica
tvica

Szia Mégegykata!
Én ugyan még kisebb kismama vagyok, de a családom (anyu, apu, öcsém, párom) és a kollegáim is megállapították, hogy eddig sem voltam egy egyeszerû eset, de ma már tudják mitõl vagyok ilyen dilis, így elnézik. Soha sem hittem volna, hogy ilyen "klassz" hangulatváltásaim lesznek.
Próbáld meg humorral feloldani a feszültséget, egy kis grimasz, mókázzás sokat segít.
Az is segít, ha beismered, hogy épp sikerült hisztisnek, nyûgösnek lenned.
Chris

Sziasztok,

Olyan jóó hallani hogy már olyan sokmindenkinek izeg mozog a babája.Az én picurom csak nem akar megmozdulni, pedig már annyira várom.
Rajtam is alig látszik valami ,s&#337;t inkább nem is, kollégáim hitetlenkedve veszik tudomásul hogy lassan félid&#337;s vagyok...Megjegyzem én is...
Már rosszul sem vagyok, nem mintha annyira hiányoznaKép Csak olyan jó lenne végre valami fiziaki bizonyosság, poci növés, rugdosás ilyenek...
Már nagyon várom...
Pussz mindenkinek,
Évike
Évike17

Sziasztok!

Képzeljétek nagy trauma ért ma reggel! Állok a ruhásszekrény el&#337;tt, el&#337;veszem a gatyómat, és nem jött rám! Pont el&#337;tte álltam a mérlegre, és megnugodva tapasztaltam, hogy még csak 2 kilót híztam, erre tessék, a gatyó mégis szabotált Kép (ráadásul sztreccs)! Elég értetlenül állok a dolog el&#337;tt, ugyanis még csak a 10. hétben vagyok, és ez a nacim jó volt rám akkor is, mikor a mostani súlyomnál 2-3 kilóval többet nyomtam. Akkor most hogy történhetett ez? Másnak is volt már ilyen tapasztalata? Vagy lehet, hogy elromlott a mérleg, és jóval többet híztam???
Nem ciki nagyobb ruhákat vásárolni már a 10. héten??? Kép

pussz mindenkinek,
Zsuzs
Zsuzs

Évike, szija!

Én épp az ellenkezõje vagyok pocinövekedésben, mint Te... Én most két hétig szabin voltam, és hitetlenkedve ámul mindenki a melóhelyen, hogy mekkkkora lett a pocakom, pedig kb. annyi idõs az én babám is, mint a Tiéd... Bizonyos, hogy ez alkati kérdés, de akkor is nagyon nagyok tudnak lenni a pocakméret-beli különbségek... A chat-en valaki mesélte (sajna már nem tudom, ki), hogy valami ismerõsének csak a 18. heti UH-n vették észre, hogy ikreket vár. Mióta ezt a sztorit hallottam, teljesen "be vagyok gazolva", hogy mi van, ha mégis ketten vannak odabent nálam, mert tényleg nagyon megugrott a pocaknövekedésem. Lányok, akik kb. annyi idõsek mint most Évike és én, Nektek hogy áll a pocaknövekedés?

A másik kérdésem az lenne, hogy tegnap óta nagyon elkezdett húzódni a pocakom (most is eléggé rossz), tegnap este ülni sem nagyon tudtam, annyira kellemetlen volt... Ez mennyire normális, mennyire "szabad" ennek "fájnia"? A haskeményedés milyen, az én húzódásom vajon ez lenne, vagy az valami egészen más?

Köszi elõre is.
Beja (17dik)
Beja

Zsuzs, neeeeeem ciki már ilyen korán nagyobb cuccokat venni! Én ugyanezt tapasztaltam már 8-10 hetesen, holott nekem a mérleg még 2 kilóval többet sem mutatott 8-10 hetesen, hanem ugyanannyi voltam!!! Ekkor rögtön vettem is már 2 derékban megkötõs gatyót (azóta is csak ezeket tudom hordani, ha hûvös van) és nyári rucikat, ugyanis semmi régi ruhám nem ment már rám, már nem is próbálkozom ezek felvételével. Ne csüggedj, a Minimanók mûvelik ezt velünk! Kép

Beja
Beja

Kedves Beja!
Megnyugtattál engem is, mert kilóban nem, de derékban egyre nagyobb vagyok, így a 8-9. héten.
Nem ciki ilyenkor már kismama ruhát venni?
Szia, Chris.
Chris

Zsuzs, Beja!

Én ugyan egy picit elöttetek járok, de már nekem is nött a hasam 10 hetesen, úgyhogy én nagyon korán elkezdtem kismamaruhákat hordani. Most pedig úgy nézek ki, mint egy keveset hízott 8 hónapos. De engem nem különösebben zavar. A hasamon és a mellemen kívül nem nagyon "nöttem". Most tartok +5 kilónál és nagyon látszik. Szerintem inkább legyetek büszkék és boldogok. Látjátok, itt van Évike, aki gyönyörüen tartja eredeti formáját, mégis elégedetlen Kép. Ez alkati dolog, mindenki annak örüljön, ami van!

Eszter
eszter 20

Beja,

Köszi a hozzászóásodKép És irigyellek hogy ekkorát n&#337;tt a pocidKép
Tényleg lányok Ti 16-20 hetesen hogy álltok ezzel?
Nektek mikor kezdett el úgy növekedni, hogy az észrevehet&#337; volt? Én tegnap pl még egy régi nadrágomban jöttem, rendes gombolós semmi köt&#337;s trükk. Igaz 17 hete kicsit b&#337; volt a dereka, de még most is simán sámjött bár azért már csak épp hogynem szorít...
Évike
Évike17

Márti!
Bocsi, hogy én is beleszólok az adókedvezményes témába, de talán tudok segíteni én is, hiszen szakmámba vágó kérdés.
Az adókedvezmény egy gyermek után annyit jelent, hogy éves szinten 400 ezer forint jövedelem adómentes (ez egy évben 80.000Ft adót jelent).
Ha a te jövedelmed (gyes, gyed) után nem tudod igénybe venni az egész adókedvezményt, akkor a férjed a fennmaradó kedvezményt igénybe veheti, de csak év végén adóbevallás idején.
Remélem egy kicsit segítettem én is.
Ildi
másikildikó

Chris, szija! Kép
Én nem egybõl kimondott kismamrucit vettem, hanem csak olyan nyári, sima butikban kapható ruhákat, amik hátul megkötõsek, mell alatt szabottak, vagy csak egyszerûen bõ fazonúak. Már csak azért sem vettem kimondott kismamaruhát, mert igazán nagy pocakom csak szeptembertõl lesz, akkor meg már inkább melegebb kismamanadrágra kell költeni. Szerintem bõven elég, ha nyári, lenge rucik után nézel (pl. Mamacica is ezt tette).

Eszter, szija! Kép
Én büszke vagyok és boldogKépKép Nincs semmi bajom a hirtelen megnõtt baba-lakkal, csak furi, hogy ilyen korán már ekkora változáson megyek keresztül, nem hittem volnaKép

Évike, szija! Kép
Nekem is szinte a nemvárt (és meg sem jött) mensi idejétõl pillanatok (talán egy hét) alatt átalakult a derekam, én is egybõl éreztem a nadrágokon, hogy túl "passzosak" rám. Aztán éppenhogy két hónapig tudtam még õket viselni, aztán végleg le kellett mondanom róluk.
Nincs mese, kell a hely a MinyurnakKép

cupp, Beja
Beja

Sziasztok Lányok!

Köszi a megnyugtató élménybeszámolókat! Szóval akkor normális, hogy már most dagadok derékban. Kép Akkor most elkezdek beletör&#337;dni, hogy lemondhatok a korábbi rucikról. Azt hiszem kimondott kismamruhákat még én sem veszek, mivel nekem is hidegben lesz majd nagy pocakom, de azért a sz&#369;kebb ruhákat jó mélyre elcsomagolom, ne is idegesítsenek, és keresek valami jó kis boltot, ahol kényelmes ruhákat árulnak.
Mindenkinek további kellemes napot kívánok!

pussz,
Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!

Vica és Másikildikó! Köszönöm az adókedvezményes infókat!

A pocival én is úgy voltam, hogy szinte már a mensi elmaradása utáni héten kezdtek derékban szorítani a nadrágjaim. A 8-10 hét környékén már semmit nem tudtam begombolni a derekamon, pedig a mérleg szerint csak 1 kilóval voltam több, mint elötte. De én cikinek érzem a kismama ruhákat, mert azok meg még olyan óriásiak... Kép Egyszerüen nem lehet erre a közbülsö állapotra semmi normális cuccot kapni, vagy legalábbis nekem nem sikerült. Kép Most (15. hét) már jócska pocim van a régi önmagamhoz képest, és én is b&#337; fazonú, lenge nyári ruhákkal lavírozok, és egy megkötös nadrággal. Mivel azt tegnap lefröcskölték sárral, így ma pl. egy régi, végig gombos farmeromat vettem fel, gombról gombra egyre hosszabb beföttes gumikkal rögzítve, és egy hosszú derekú farmeringet, hogy ne látszon az "átalakítás". Nagyon szeretnék néhány olyan nacit, aminek tényleg ettöl az állapottól kezdödöen bövíthetö a dereka, de még csak olyanokat láttam, amik a legszükebb állásban is leestek rólam. Kép
Egyébként szerintem is teljesen alkati kérdés, hogy kinn mikor látszik meg, és abban, hogy fel tudja-e venni a régi cuccait, még az is közrejátszik, hogy milyen volt az öltözködési stílusa korábban.

Márti
Márti

Beja,

szerintem a hashúzódás már az lehet neked is, amiböl azok klassz kis haskeményedések lesznek. Nekem is kb. ilyenkor jelentkezett elöször és a bevásárlásnál és vasalásnál produkálja ezt a hasam a legtöbbször. A magnézium pezsgötabletta (napi kettöt kell meginni) bevált rá, a dokim által javasolt S.O.S. gyógymódot, a Martinit igyekszem kerülni, inkább vigyázok és nem szaladgálok.

Lányok, bele kell törödni (az apukáknak is!), hogy lassulunk, és nem megy már az a teljesitmény, mint a baba elött. Fejben is nagyon megeröltetö az állandó rosszullét, de fizikailag meg föleg.
Pocok

Sziasztok!

Mónika!
Videókazettával is próbálkoztam az UH-n, de közölték, hogy "sajnos épp most nincs itt a videó". Ugyhogy ennyiben maradtunk. De ilyenkor meg már hogy menjek el egy magánorvoshoz csak azért, hogy apuci láthassa Picukrát?
MIndenesetre a következõ babánál magánorvost választok!

Évike!
Nekem az utóbbi 3-4 napban szemmel láthatóan rohamosan sokat nõtt a pocim. Kép Úgy örülök neki! Eddig úgyis sokan mondták, hogy nem nagyon látszik, hogy már félidõs vagyok... Kép Hát mostmár látszik! Kép

Mi egyébként jól vagyunk. A baba napközben is rengeteget mozog! Csak az a gondom, hogy napi 14-16 alkalommal keményedik a pocim, holnap megkérdezem a terhesgondozáson, hogy ez vajon tul nagy gond-e és mit csináljak ellene (ha gond).
Amugy minden jó, tele vagyok energiával.

Mindenkinek minden jót kivánok, üdvözlöm az újakat, most megint nem leszek nem tudom meddig.
Sziasztok!
helga - 22

Lányok!

Egy kis adotan:

A gyerekkedvezmény attol a honaptol jár, amikor betöltötted a 91. napodat és legalább 1 napig fennáll. Tehát ha 31 napos a honap és 31.-én töltöd a 91. napot, akkor csak a következö honaptol jár, ha 30.-án, akkor már az adott honaptol jár. Orvosi igazolás szükséges. Van egy olyan lehetöséged is, hogy a párod, aki ugye dolgozik még, kér egy nyilatkozatot a munkahelyéröl (pontos neve: nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesitéséröl az adoelölegnél), amelyet mindketten kitöltötök, és innen kezdve kapja a gyerköc után járo adokedvezményt. Ha szüksége van valakinek erre a nyomtatványra (elöszeretettel letagadják, hogy létezik) akkor megkérem a férjemet, hogy szkennelje be a gépbe. Megadjátok a mail cimeteket és már küldöm is. Megprobálom valahogy becsempészni nektek ide is. (Ezt nem igérem 100%-ra, mert nem vagyok a technika ördöge)

Remélem tudtam segiteni mindenkinek.

Jo babavárást: Pucur
Pucur

Az elöbb elfelejtettem megirni, hogy mindegy ki kapja a családi potlékot, akkor is ezt a papirt kell kitölteni, onnantol kezdve a megnevezett bérében veszik figyelembe a kedvezményt.

Pucur
Pucur

Sziasztok!

Na túl vagyok az vérvételen: 4 nagyobb és egy kisebb kémcsö vérrel lettem megrövidítve. Nagyon rendes és ügyes volt a laboros hölgy, semmi kék folt, csak épp a tüszúrás helye látszik.
A vérvétel elött el kellett mennem UH-ra. Sajnos otthon felejtettem a videokazettát, így ez nem lett felvéveKép, de nem is tartott talán fél percig az egész. Csak azért kellett, hogy megnézzék az UH szerint is betöltötte-e a baba a 16. hetet, ugyanis itt csak akkor veszik le a laborban a vért, ha visz az ember UH-os igazolást a baba koráról. Ez alatt a fél perc alatt is állandóan mocorgott, kétszer is bukfencezettKép, úgyhogy a doki alig tudta megméricskélni. Próbálta meglesni a nemét, de össze volt zárva a lába, így hiába volt velünk szembe, nem lettünk okosabbak a témában. Talán a genetikai UH-on.
Azért érdekes, hogy mennyit mozog, és én ebböl még semmit nem veszek észre.

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-16

Sziasztok!

Beja, Pocok!
A haskeményedés milyen érzés? Nekem sokszor olyan, mintha sokat futottam volna és kicsit szúrna az oldalam. Ez föleg gyaloglás közben fordul elö, ha egy kicsit sietek. Nektek volt ilyen?

Eszter
eszter 20

Sziasztok!
Eszter!
Ez az oldalt szúrás nálam is igaz. Ha meggyorsítom a lépteimet elkezd szúrni...

Pocak: már többször átadták a helyet jármuvön. Szóval idegeneknek is szemmel látható... Kép Én sem kimondottan kismama ruhákat hordok, régebben is voltak bo nyári ruháim, így azokat kihasználom amíg lehet. Sajnos az idojárás miatt be kell szereznem valami vastagabbat, mert ezek a nyári ruhák reggelente nem valami melegek...

Úgy várom a holnapot. (20 hetes ultrahang.) Aztán 12 nap szabadság, Balaton, nyaralás... Gondolok rátok és sietek vissza...
Puszi mindenkinek!
Niki K.
Niki K.

Jó reggelt!

Nem pont olyan, mint az oldalszurás, inkább, mintha egy lagziban degeszre kajálnád magad majd utána gyorsan csinálnál 200 felülést. Fura.

Megtaláltam a családi adókedvezmény kéréséhez szükséges ürlapból egyet, ha valakinek szüksége van rá, akkor szóljon, szivesen elküldöm faxon vagy emailen. Egyébként ezt nálunk automatikusan adták a bérelszámolós nénik. Kitöltve nekik, vagyis a TB ügyintézönek kell odaadni az orvosi igazolással együtt, amin az szerepel, hogy a terhesség 91. napját ekkor és ekkor töltötted be.

Most néztem meg könyvben, a babám 32 hetesnek megfelelö súlyú (1.3 kg a 29 hetéhez)! A kis dagi... pedig az uh-n nem tünt annak meg én sem hiztam igazán nagyon sokat. Az uh-os papiron + 1,5 héttel találták nagyobbnak. Még azt irták a papiromra, hogy a magzatviz kicsit több, mint kellene.
Pocok

Szia Niki K. !
Kellemes nyaralást, jó pihizést!
Neked mit mondott a Balatonban való úszásról az orvosod?
Nálunk a család a lelkem "kiszekálja", hogy nem mehetek a balcsiba.
Igaz, hogy Õ az elsõ terhességem és már 36 évemet taposom, persze, hogy féltenek Minket.
Mindenesetre hurrrrrrrrrá! Kép)
Sziasztok minden pocaktársnak! Chris
Ui.: Fogalmam sincs mitõl van ilyen kirobbanó jókedvem, még a párommal is összezördültünk az este.
Chris

Kedves Adótudók!
KÉrdés: Élettársak esetében hogyan mûködik az adókedfvezmény?
Sziasztok!
Chris
Chris

Szia Chris!
Én úgy gondolom zárt méhszájjal lehet úszni. Egyesek ajánlják a tampon használatát, az én orvosom szerint nem szabad használni.
Holnap megyünk vizsgálatra, remélem zárt leszek Kép

Adó: szerintem muködik élettársaknál is, foleg ha közös a gyerkoc nem?

Vigyázzatok magatokra!
Puszi mindenkinek!
Niki K.
NK.

Chris,

nyilatkozni kell, hogy van-e közös háztartásban élö házastársad ill. az ö munkaadójának is kell az aláirása (nem tom minek). A nyilatkozat mindenhol a "házastárs" megnevezést használja, de nem hiszem, hogy különbséget jelentene.
Azt már hallottam, hogy volt olyan kórház, ahol az nem összeházasodott szülöknek a lelkét kiszekálták szülés után mindenféle nyilatkozatokkal. Nekem is kell egy csomót magyarázkodnom néhol, mert nem vagyok "né", maradtam a saját nevemen. Viszont hurcolok magammal egy kis fénymásolatot a házassági anyakönyvi kivonatról.
Pocok

Szia Niki K., és Pocok neked is Szia!
NAGY köszönet a segítségért!
Szerintem tõletek is feldobódtam!
Kirobbanó jókedvemet küldöm mindenkinek!Kép
Vagy ilynekor (9. hét) már mind a kettõnknek jókedve van? Kép
Sok Üdv. Chris
Chris

Sziasztok!

Végre van nadrágom! Kép A Budai Skálában vettem, ma reggel, 6.490.- forintért. Gumis derekú és megkötös is, igazán kényelmes, és egy darabig még elférünk benne. Kép 42-es méretet választottam, (38-as eredeti méretemhez +2 kg-ot szedtem fel), de még az is sokkal jobb (nem lóg rajtam úgy), mint a legkisebb kismamanadrág, amit eddig találtam. Szóval nekem úgy tünik, hogy ilyen pici pocival még érdemesebb a nagyméretü, gumis derekú, vagy bö fazonú ruhákat nézegetni, mint az igazi kismama cuccokat.

Márti
Márti

Sziasztok!

Alig gy&#337;ztelek benneteket elolvasni! Sajnos majdnem egy hétig h&#337;emcsis voltam + hasmenésKép

Ma reggel voltam AFP-n, azt mondták, hogy egy hét múlva lesz eredmény. Két hét múlva megyünk 3D-s UH-ra, már nagyon kiváncsi vagyok, persze a lényeg, hogy Gombóccal minden rendben legyen. Kiváncsi vagyok látszik-e majd, hogy fiú vagy lány. Lilinél a 16. héten látszott csak mi kértük, hogy ne mondják meg.

Lili két napja magától leszokott a cicizésr&#337;lKép Lassan viszont itt a 15 hónapos oltás idejeKép

Pocakméret: szerintem nagyon nagy! De azt mondta a dokim, hogy a másodiknál hamarabb lászik.

Ruhák: nekem is sikerült vennem egy köt&#337;s nadrágot!!! Múltkor télen volt nagy pocakom, úgyhogy csak meleg kismama ruháim vannak.

Még mindig nem kaptam meg a kiskönyvemet, mert vagy szabin van a véd&#337;n&#337;m, vagy épp nincs kiskönyve... Állítólag jöv&#337;héten megkapomKép

A hányingerem viszont visszatért, néha újra hányok isKép

Különben meg jól vagyunk, és csak úgy röpülnek a hetekKép

Gombóc általában este ad magáról jelt, amikor lefekszem, és olyankor jókat mocorogKépKépKép

Szilvi, 17dik
Szilvi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?