Új privát üzeneted érkezett!

Megvan a centi! Haskörfogat (0,5 liter rostos lötty után) 101 centi!!!
Vendég

Sziasztok!

Nekem van egy ilyen kombi bébi kiságyam, később ifjúsági ágynak alakítható. Ha valakit érdekel eladnám. Most, hogy két babám van már kaptam egy sima kiságyat és abból szeretnék mégegyet, mert a kombiból nem férne el mégegy.
Kókusz matraccal együtt 25ezerért. Új ára kb: 43ezer + 12 ezer a kókuszmatrac bele.
A rács tetejéről kicsit lekopott a festék a fogacskák helyén, de javítható.
Ha valakit érdekel írjon.Kép
linato

Köszi Csirkesz!
Ez így jól hangzik! Azért majd rákérdezek a könyvelőnktől!

Szeretnék még egy kis segítséget kérni! Mi van akkor ha egy hüvelyfertőzésnek sokáig tart a kikezelése! Ügye ez nem okoz gondot? A lényeg az hogy kikezeljék!? Aggaszt egy kicsit ez a hülye fertőzésem, de holnap majd mindent megbeszélek a dokival! Csak hát olyan jó lenne már úgy eltölteni legalább 1-2 hónapot, hogy semmi panaszom ne legyen! Bocs a siránkozás miatt!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz, szerintem a főnökeiddel kellene megbeszélni ezt a szabit. Én szerencsére két és fél hónapra visszamentem dolgozni, illetve megengedték, hogy itthon dolgozzak és csak hetente egyszer mentem be. Most két hétig szabin vagyok, majd ismét táppénz. Viszont nem vettem ki az összes szabimat, de az nem is fog elveszni, mielőtt vissza akarok majd menni, egybe kivehetem (hogy korábban kivehetem-e, nem tudom), a jövő évivel együtt esetleg.
A barátnőm ma szült Kép és másfél hete hagyta abba a munkát. Ő is táppénzre ment, de nem volt túl egyszerű elintéznie. A terhesség várható ip.-ja előtt 1 hónappal már szülési szabira lehetne menni. A házidokija szerint olyankor betegállományba csak akkor írhatja ki, ha veszélyeztetett terhes. Aztán valami ürüggyel veszélyeztetetté nyilvánította...
Szerintem érdemes erről a nőgyógyásszal, háziorvossal beszélni, nehogy meglepetés, félreértés legyen a dologból.
eszter28

MosziKép
2 egyforma kiságyat kapunk, azt nem kell venni. Abba kell vennünk majd kókusz matracokat+ágyneműket+huzatokat. Akarunk venni az ágyhoz hasonló 1 db pelenkázót, és a pelenkázó anyagából egy kisszekrényt a babák ruháinak. Az RS nagyon jó ötletnek tűnik ezekhez. Az etetőszéket valszeg külföldről hozzuk, mert megvan a favorit a Peg Perego Prima Pappa típusú. Gyermek ruhák érdekelnének még. Például tudja valaki, hogy hol lehet cseh tetra típusú textil pelenkát venni ? Erre esküsznek a korábbi babázók, és ez is érdekelne. (nem pelenkázásra kell, csak egyéb dolgokra).

Cat

Cat
Kép
cateye

SziasztoK!

Köszönöm szépen az infokat a családi pótlékról, ennek nagyon-nagyon örülünk!KépKép Azt hittem, hogy jóval kevesebb leszKép
Trompipi: kistörpénk a múlt héten szintén nagyon csöndben volt a Trója alattKép Tényleg kicsit vontatott a sztori, ráadásul nem is fedi a görög mitológia ismert történéseit, de azért egyszer meg lehetett nézniKép Bár a végén már fészkelődtem össze-vissza, mert elültem a fenekemKép

Táppénz: én is tartok tőle, hogy a háziorvos esetleg nem akar majd kiírni táppénzre. Fogok kérni a nőgyógyászomtól egy papírt, hogy ajánlatos számomra, mert első babámat a 36. héten szültem, ezért remélem, hogy mondjuk a 34. héttől vagy ahogy lejár a szabim, táppénzre tudok menni.

Cateye: textil pelust lehet kapni a nagy áruházakban, vagy bababoltokban - legalábbis 5 éve még lehetett Kép -, de azt sajna nem tudom, hogy milyen típusú. Tényleg nagyon jól hasznosítható, nálam is mindig volt két három db: büfik esetén, vagy ha a rendelőbe mentünk, akkor is jól jött.

Lau
22+0
lau

Köszönjük a gratulákatKép

LinatoKép
Név még nincs. Fiúnevet olyan nehezen találunk. A Blanka már két éve tallonban hever mindhiábaKépKép

Csirkesz
Te jó ég 5 hapsiKépKép Ebbe így bele se gondoltam. Főzhetünk majd rájuk, ha talizunkKépKép KondérralKép
Haj azóta még rövidebb, anyum műve, én fogtam a dedet. Csoda, hogy a gyivi nem jött ki a vsítás miattKépKép De nyaralni nem jöhet lobonccalKép

Textil pelust tényleg lehet kapni pl tescoban is a babás cuccoknál és a cseh tetrát. Nekünk van egy csomó, még Gergő feje alá is azt teszek és a fürdőlepedője is olyan, én szeretem.

Pocak: nekem az esti méret ma 87 cenyóKépGergővel se lett sokkal 100 felett, mondjuk nem is lett nagy baba. Szóval a 174 cm-hez nincs nagy hasam még. Bezzeg a kilók jönnek rendesenKépKép

jó éjt
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Haliho!

Cat: en pl a Maria nagykerben szereztem be a pelenkat, asszem ez is cseh tetra, Visegradi utcaban vanKép

Nekem haskorfogat hmmm-hmmm, 112 cm...Kép Es ehhez 163 cm vagyok, de azt el nem arulom hany kg, jo sok sajnaKép Lackoval is jo nagy pocim volt, most ullatom azt is tulszarnyaljukKép

Judy: ize, nekunk is Blanka a lanynev....Kép Szivtam is a fogam, hogy nemar, itt a topikban is lesz Blanka, ami eleg ritka?Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Linato, kösz az infot, akkor babahintőporra fel!! Kép

Juty, tényeg édes a kisfiad.

Katta! 900-1000 forint körül lehet kapni a pl a Tescoban un. anatomiai párnát szivacsból, én azt használom oldalfekvéshez, és szuperul megtámasztja a fejemet és ezzel a gerincemet.

Méhszájvizsgálat minden orvosnál más. Én a Sote Baross u.-ban kezdtem a terhességet, ott voltam a 12. hétig, addig 2-szer voltam vizsgálaton és mindkétszer vizsgálták a méhszájamat is automatice. Aztán átnyergeltünk a Kútvölgyibe, ahol azzal kezdte a doki, hogy maunális vizsgálatot majd csak a 20. hét után fog csinálni, mert az ugyan csekély rizikóval, de méhösszehúzódást, görcsöt okozHAT, úgyhogy az első időben, amig a spontán vetélés aránya is magasabbb inkább nem csinálja. a 20 hetes vizsgálaton aztán ellenőrizte, de nálunk hála istennek minden rendben volt. Kép

Én márciusban az esküvönkön polkáztam anyával, de majdnem kiköptem a tüdőmet.. Kép Mostmár csak módjával rázom a seggem a rádióra otthon egyedül Kép

Apóca engem nem becézget össze-vissza, viszont nálunk van egy reggeli elköszönnési és egy esti elalvási "szertartás", és amióta tudom, hogy jön a bébi, azóta a "nagyon imádlak" része "nagyon imádunkra" változott. Kép Különben nálunk csak a "kinder-projekt"-ként emlegetődik a terhesség Kép

Az egyik kollégám rendszeresen úgy köszön, hogy Sziasztok Andik! - erre én vissza "Szerbusz X.Y. BÁCSI"-zom /merthogy jóval idősebb, de abszolut tegeződünk/, és jót röhögünk mindketten.

Eszter! A kismama thai chi-n mondtak egy jó módszert a láb vizesedésre: egyenesen előrenyújtva 8-10-et "integetsz" le-fel a lábfejeiddel, majd hanyatdőlve pár percig felpolcolod magasra a lábad. Állitólag beinditja a keringést, és ezzel elszállitja a vizet. Gyakorlati igazolását még nem tudom bizonyitani, mert szerencsére én még nem tartok ott! Kép

A méreteitek alapján nekem alig van pocim, csak 92 cm este... Bár szintén 158 cm és már 65 kg vagyok. Néztem is éppen a laborvizsgálatnál, hogy a többiek olyan szép nagy gömbölyűek! Kép Irigy vagyok. Én is pocakos kismama akarok lenni! Kép /Hiszti vége/

A vizsgákhoz köszi mindnekinek a biztatást, belehúzunk, és jún 12ig 6-7 tárgyból lenyomjuk a sódert. Nekem könnyű, mert mindig van aki súgjon! Kép
Az a baj, hogy mindig is éjszakai tanuló voltam, most sincs máshogy, úgyhogy most szabin vagyok, hogy legalább nappal tudjak pihenni a babával. Viszont igy szabin már alig sok marad erre az évre, épphogy el tudok még menni majd 1 hétre nyaralni... Nem baj, majd a szülés után "lazsálok" Kép /vagy mégsem?!/

Pusz mindenkinek, legyetek nagyon egészségesek és kiegyensúlyozottak, sok pocak-kickbox-edzést végző babát és jó eredményeket kivánok!

Macs
25+2
maccs

Jó reggelt Mindenkinek!

Tegnap mit műveltem, el sem hiszem... Megnéztem a fantasztikus Mónika Show-t, majd szépen elaludtam. A Vészhelyzet szignáljára keltem csak fel. Addigra a lányom már aludt (szerencsére a párom tegnap egész nap itthon volt és adott neki vacsit + bedugta a kádba + jóéjtpuszi - mármint nem a kádban alszik a gyerek, hanem fürdés után szobába kísérés, és akkor volt a puszi). Én még gyorsan kiteregettem, aztán visszabújtam aludni. Ma 6-kor pisszentem meg. Ti nem vagytok nagyon fáradtak? Én nap közben bírom, de estére nagyon kivagyok...
Terhességem elején volt, hogy nap közben kétszer is elaludtam.
Vendég

Cat, ha pelust veszel, érdemes tetra anyagú fürdőtörölközőt is venni. Ez szerintem minden bababoltban kapható. A könyvek nagyon ajánlják. Előbb abba kell a babát megtörölni, aztán jöhet a frottír fürdőlepedő. Ebből nagyon aranyos kapucnisakat láttam.Kép
eszter28

Szasztok lanyok!

Tegnap voltam az Auchanban. Ott vettem tok jo furdorucit 4000-ert. Nagy nadragos, rendes melltartos, ketreszes. L-tol van XXL-ig.
Pont olyan mint egy kismama furdoruci.
A legok is le voltak ertekelve. De csak a nagykockas meg a baby lego. 1500-rol 500-ra. Kép
Ha valakit erdekel, akkor nezzetek meg.

Tegnap UH-n is voltunk, minden rendben volt. mar akkora mint egy fel kilso kenyer. Kép Kép
Megvan mindene, meg a kis ferfiassagat is jol megmutatta. Kép

Szep napot nektek.

Magi (23)
Vendég

Cat!
A Kikában most akciós a kókusz matrac. (06.13-ig) Ha jól emlékszem a kisebb méret (60*120 talán) 7e, a 70*140-es 8e.

Textil pelust a baross utcai Gólya boltban (pontos nevét nem tudom) és a Brumi maci bababoltban tudsz venni. Az utóbbinak van honlapja is: http://www.sztistvan-kozg.sulinet.hu/~konya/

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

MagikaKép

Üdv a fiús anyák táborában! Jó, hogy minden rendben van a babóval.

A tesco-s pelenkavásárlás felkeltette az érdeklődésemet. Pedig a férjem biztos hibbantnak fog tartani, hogy minek akarok ilyen dolgokat már most beszerezni.KépKép
Reggel olyan kis piszok volt az én férjuram, hogy csak na. Már indulófélben volt, és már a bejárati ajtóban állt, amikor még utána kiabáltam, hogy bediktálhatom-e neki a ma reggeli kilóimat. Mire ő visszakiabált: "na, halljuk a tonnákat!" Brr, ki hallott már ilyet??!!KépKép Tonnákat? Szemtelen.Kép Most töröm a fejem, hogy vágjak neki vissza este....

Csirkesz
(az X tonnás anyahajóKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!!

Moszi: ez nagyon jó hír!! Megyünk is és veszünk, remélem, lesz még, és nem kapkodják el a kismamákKép
Magika: gratula az uh-hozKép A fürdőruhát pedig feltétlenül megnézem, szerintem hétvégén el is megyünk. Remélem, az is lesz mégKép
Nehéz úgy tervezni, hogy közben dolgozom, meg utána még anyuhoz is megyek a kórházba, meg mindenKép

Megint nagyon nehezen aludtam éjjelKép Medencém meg az egész alsó részem most is fájt, minden mozdulatnál felébredtem. Kénytelen voltam bevenni egy Algopyrint, hát, az sem sokat használt.
Most már egy fokkal jobb, kistörpénk is mocorog, főleg, hogy most reggeliztemKép

Tegnap voltunk gyereknapon az oviban. Annyira édes volt a fiam, mindent ki akart próbálni, ragasztott papírsárkányt, célba dobott, horgászott, ugrált a várban, szóval, szuper voltKép
Remélem, nektek is jól telt a tegnap délutánotok, főleg, aki uh-n is volt!

Szép napot mindenkinek!!

Lau
22+1
lau

MosziKép
Azt hiszem akkor mi is megyünk matracokért. Köszi a jó ötletet.KépKép

EszterKép
Ez is nagyon jó ötlet, akkor veszek hozzá fürdőtörcsit is.

Mi terveztünk amúgy is bevásárlást a Tescoba, akkor pelenkákat is begyűjtök majdKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Moszi!

Megnéztem a honlapot, amit ajánlottál, és ott találtam valami, amit nem értekKép A textilpelenkák alatt van "kifogó" cseh és magyar gyártmány. Ez mit jelent? Mire kell használni?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lau, Cat!
Hagyatok egy 70*140-est nekem is!!!
Hétvégén én is megakarom nézni és egyúttal meg is venni, ha lesz még. Kép

Csirkesz!
A férfiak már csak ilyenek.
Én máson döbbentem meg. Kb. 1,5 hónapja már éreztem, hogy mellem nem a régi, azaz nagyobb. A férjecském szerint nem változott. Most, hogy már 2 kosárral nagyobb kell, erre mondta, hogy tényleg nőtt egy kicsit.
Kicsit???? E kosárnál tartok, pedig eddig is sem panaszkodhatott méretemre hiszen C kosárba fértem csak bele. Kép
A férjek legalább ebben biztos élvezik a mi babavárásunkat, hogy mellben nővünk.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Tegnap végre kiderült a genetikai Uh-on, KISFIÚNK lesz!!! Kép Kép Kép Nagyon örülünk neki, bár a kislánynak is örültünk volna. Mivel én mindig szerettem volna, ha van egy bátyám, de nem volt, így majd jó lesz a második gyerekünknek, hogy van bátyja. Legalábbis remélem, hogy örülni fog neki. Kép

Egy ici-picikét azért aggódom, mert a bébi veséjében láttak egy 5-6 mm-es tágulatot és ezért vissza kell majd mennem 3 hét múlva kontrollra, hogy mi lesz vele. Kép Megnyugtatttak, hogy nem kell aggódnom, mert kisfiúknál ez elég gyakran van, attól lehet, hogy ahogy összegömbölyödve fekszik a hasamban nem távozik az összes vizelet és megfigyelik a későbbiekben, hogy nehogy valami elzáródás okozza ezt, hanem csak tényleg az összegömbölyödött állapot. Hát remélem nem lesz semmi baj, azért eléggé összeszorult a gyomrom! Kép KépEsetleg mondtak már valakinek hasonlót vagy hallott valaki ilyenről?

Múlt hét szerdától érzem igazán a bébi mozgását, nagyon édes, naponta többször be szokott jelentkezni. Mindig bíztatom, hogy adjon is jelet a mamájának, hogy minden rendben van, stramm kis fickó, remélem egészséges lesz!

Majd igyekszem visszaolvasni, de most hirtelen sok munka szakadt a nyakamba.

Ja, Edit, tegnap előadáson voltál esetleg? Milyen volt?

Macsek
20+2

Kép

Kép
macsek11

Csirkesz!
Most néztem én is a honlapot, mert ennyire részletesen nem figyeltem.
A kifogó nagy méretű fürdőlepedő lehet a a babának. Vagy legalábbis borsodban kifogónak hívtak a baba "törülkőzőket". De hogy miért oda tették azt nem tudom. Szerintem kérdezz rá.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

MacsekKép

Ne aggódj a tágulat miatt. Ismerek egy fiatal párt, akiknek tavaly októberben született babájuk. Őket nem csak ilyenekkel, hanem cifrább dolgokkal is riogatták, orvostól orvosig küldték. A terhesség alatt kb. 5-6 nem gyógyítható betegséget "találtak" a babán. Gondolhatod szegény pár mennyire stresszesen élte meg a 9 hónapot. Aztán megszületett a baba, és semmi, de semmi baja nincs, azóta sem volt, és a diagnosztizált betegségek közül egy sem volt valós. Sajnos vannak ilyen történetek is.
Főleg ha a doki is azt mondta, hogy ne aggódj, akkor tényleg ne aggódj.

A kisfiúhoz pedig gratulálok. Ugyanúgy vagyok vele, mint Te. Mindig szerettem volna egy bátyust (bár az öcsémmel is teljesen elégedett vagyok). Nos, a gyerkőceinknek bátyja lesz, ez már biztosKépKép

MosziKép

Nem haragszom én a férjemre, de folyton piszkál a kilóim miatt, pedig ma reggel csak 2 és fél kilóval voltam több, mint teherbe eséskor. Ő azt vallja, hogy azért piszkál folyton a kis beszólásaival, hogy nehogy elbízzam magamKépKép Persze emellett a gondolataimat lesi.
A mellméret növekedésemnek már a legelejétől örül. Hiába mondom neki, hogy elégedett lettem volna én a C kosárral is (tehát ha nem változok), de ő jobban élvezi a D-s méreteimet. Olyan, mintha tinik lennénk. Jön utánam a lakásban, és mondogatja: "Csirkesz, mutasd meg a cicidet!"KépKép

Lányok!Kép
A segítségetekre lenne szükségem! Ma reggel arra ébredtem, hogy szédülök. Alig bírtam tartani magam a villamoson és a metrón. Már ittam kávét, és egy csomó folyadékot, reggeliztem - és semmi változás. Olyan, mintha spicces lennék. Nagyon zavar, hogy nem múlik el. Van valami jó szédülés mentesítő tippetek? Vagy mitől lehet? Már szinte a székemen is kapaszkodnom kell - legalább is úgy érzemKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

MacsekKép
Ne izgulj, mert a barátnőmnek ugyanilyen tágulatot láttak a kisfiánál, magzati korban. Velük még a magzatvízvételt is megcsináltatták, mert a tarkóredője, meg a vese alapján a genetikus adott esélyt a Down kórnak. Persze teljesen rendben volt a kromoszóma vizsgálata, és egészséges kisfia született most január végén. De a kisfiút kell hordani a gyermekorvoshoz kontrollra a veséje miatt, de szerencsére nem találnak semmit.Kép Szerintem akkor ez nem egyedi eset, hanem előfordul a kisfiúknál.

Cat

Cat
Kép
cateye

Köszönöm lányok a megnyugtatást, remélem, tényleg csak "túl alapos" az orvostudomány.

Csirkesz, ha szédülsz, akkor lehet, hogy a vérnyomásod alacsony, bár akkor segítenie kellett volna a kávénak. Esetleg egyél egy csokit még a cukor miatt, az is jót szokott tenni. Ha nem múlik el, akkor lehet, hogy le kéne pihenned. Talán valami front is van.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!
Macsek, GRATULÁLOK A KISFIATOKHOZ! Biztos nem lesz semmi baj, ne aggódjatok!
Én ma 18.00-ra megyek genetikai UH-ra, remélem a mi picurink is megmutatja, hogy milye van!

mellméret: nekem soha nem volt nagy cicim, de most a terhesség megtette a hatását, az én aranyos kis párocskám csak annyit mondott: "De jó mostmár látom a cicidet!" Kedves mi? A lényeg hogy neki nagyon tetszik, hát még a gömbölyödő pocakom, teljesen odáig van!

Csirkesz! Én is szarul voltam reggel, azt hittem hogy leesett a vérnyomásom, meg is mértem, de nem. Én szerencsés vagyok, mert itthon vagyok és le tudtam feküdni és így jobb lett! Szerintem is front van, jön a meleg!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Moszi: hagyunk még neked matracot Kép

Csirkesz: férjem is nagyon pozitívan fogadta a mellméret nővekedéstKépKép
Szerintem front van és attól szédülsz. Az alacsony vérnyomástól én aluszékony vagyok - 90/60 körül szokott lenniKép.

A terhesség alatti problémákról: olyat is hallottam már, hogy a házaspárnak azt mondták, nagyon nagy a valószínűsége, hogy Down-kóros babájuk születik. Vállalták, mivel vallásosak, és bűnnek tartották az abortuszt. Ezek után teljesen egészséges babájuk született!

Lau
lau

Csirkesz!
Gondoltam, hogy nem haragszol a férjedre. De néha ilyen poénosak a férjek.
A férjecském annyira leterhelt (munka és nyelvtanulás), hogy már az egyébként poénos megjegyzéseket nem kapok.

Szédülés: Megmérted vagy meg tudod méretni a vérnyomásod? Nem vagy front érzékeny?
Mert én ezekben az esetekben szédültem.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Csengő!

Én is köztisztviselek, de azt mondták, hogy a bérletet nem kell visszaadni. Üdülési támogatást meg eltörölték, így nincs gond Kép Kajajegyet táppénz alatt kapok, utána már nem. A ruhapénzt már felvettem, nem kell belőle arányosan sem visszafizetni, pedig mondtam, hogy szeptemberben szülök.
A többiek a szabi+pénzügyeket részletesen kielmezték Kép
Én júniusban még dolgozom, utána marad kb. 2 hétnyi szabim, azt kiveszem, onnan táppénz.

Szédülés

Tuti, hogy van valami front, ma felhívtam a főnököm, hogy szabit veszek ki egész hétre. Éjjel alig alaudtam valamit, állandóan felébredtem, s Maszatka is nagyon aktív volt éjszaka. Most már arra gyanakszom, hogy pasi. Holnaptól a 25. hétbe lépünk, de még mindig titok, hogy fiú v. lány.

Öregségi nyugdíjminimum:
2004-ben 23200!

Vese
Ne aggódjatok, nekem 18 évesen fedeztek fel cisztát a vesémben egy teljes kivizsgálás alkalmával. Egy ideig kontrollra kellett járnom, hogy nő-e. Nem tette. A doki szerint valószínűleg így születtem, csak most derült ki. Problémát nem okoz, a dokik szerint nem kell vele foglalkozniKép
papzso

Sziasztok lányok!

Én most elmegyek 2,5 hét szabira. Vigyázzatok magatokra és írjatok csupa jót a csöppségekről!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Macsek, ne izgulj nagyon a vesetágulat miatt! Te vagy kb. a 4. kismama, akiről tudom, hogy ezt mondták a babájára. Két olyanról is tudok, aki már megszülte a gyerekét. Nincs semmi komoly problémájuk, néha menni kell kontrollra. Ez a vesetágulat tényleg elég gyakori lehet, sajnos.Kép

Csirkesz, Györesz, ma reggel én is iszonyú rosszul voltam. A reggelimet se tudtam elkészíteni, mert szédültem, remegtem, éreztem, rögtön le kell feküdnöm. Az segített. Délután elmentem belgyógy. vizs.-ra, akkor a nővérke 130/80 vérnyomást mért és megjegyezte, hogy kicsit sok. Nekem meg gyanús, hogy eddig 3* mérte és mindig ennyi volt. NA majd kedden megméri a védőnőm, neki bármit elhiszek.Kép

A múltkor tök megdöbbentem. Vannak jó kis A vonalú nyári ruháim, amik hasban jó lengék. Gondoljátok, jó rám az egyik is? Mellbe mindet kihíztam... A férjem mondjuk nem bánja.
Tudjátok melyik az a mondat, amit sosem mond egy férfi? "Ezek a mellek túl nagyok."Kép
eszter28

Eddig azt hittem, hogy csak nekem vannak cicigondjaim.
85C-ről indultam, és most a 90E-st kellene lecserélni,mert szorítani kezdett. Nekem eddig is megfeleltek, lassan kezdek megijedni... Kép

Macsek jó pihenést !!

Én ma egész nap lustálkodtam, és olyan jól esett, mindenkinek ajánlomKép

zsófi
papzso

EszterKép,PapzsoKép
Én is mellben nagyon combosodom.Kép 80C-ről indultam, és most a 85C éppen jó. Szerintem ugrok még egy méretet és kosarat is majd hamarosan.
Ráadásul jó feszes és eres lett a cickóm.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok témánál vagyunk. Én 80c-ről kezdtem, most 90-d és már tüdőben szorít a melltartó. Mi lesz velem????
Ráadásul egy jobb pamut cicitartó 5000Ft. És kell belőle néhány.Kép
linato

Sziasztok!

Rég jelentkeztem, géplehalás miatt nem volt net jó ideig KépNem gyenge mennyiségű iromány gyűlt össze!!! Kép
Sok változás nálunk nem történt ( szerencsére ). 2 negatívum azért van ez ügyben. Az egyik, hogy még mindig nem tudjuk, hogy lánycsemeténknek öcsikéje vagy hugicája lesz. Pedig már az összes ismerősünk tudja még akkor is, ha jóval fiatalabb terhes. Meg nagyrészt ti is. Csak velünk tolnak ki állandóan csemetéink, a lányomnál is a 30. héten mondták először, hogy úgy tűnik, hogy kislány. Hát addig még várhatunk... Pedig a luk már hatalmas az oldalunkon ;-)
A méreteim nekem is igencsak megváltoztak. Pocakméretben az élmezőnybe tartozom a 109 cm-rel. Ez még hagyján, de eddig sikerült 10 kilót híznom, ami elkeserítő. A lányommal anno összesen híztam 9.5 kg-ot. Mi lesz itt a végére??? KépKépKép Nekiálltam tornázni, a kaját is figyelem, de hát fogyókúrázni azért mégsem lehet... Ja, és a cickók is beindultak, de ebben eddig sem volt hiány KépKépKép
Korábban kérdeztétek a vércukor vizsgálat negatív eredményének folyományát. Ha a terheléses eredménye nem jó, akkor egy meghatározott szénhidrát-tartalmú diétát írnak elő, és ez mellett végeznek egy 24 órás vércukorprofil vizsgálatot ( kórházban ). Ez úgy zajlik, hogy meg van határozva, hogy naponta 6x melyik kajára hány szénhidrátot ehetsz, és kaja után 1-1 órával vérvétel. Ennek a vizsgálatnak az eredménye határozza meg a továbbiakat: vagy elég a diéta, vagy jön az inzulinos fecskendő KépKépKép Legalábbis ez a hivatalos verzió, de ugye ahány ház, annyi szokás...
Egy kérdés: szoptatás alatt nem ajánlják az aprómagvas gyümik fogyasztását, de terhesség alatt van ennek esetleges hátránya? Másfél hete meg vagyok őrülve az eperért, eszem is naponta, csak nem tudom, ez mennyire van rajta a tiltott kajáink listáján.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok Lányok!
Voltam ma 18 hetes UH-n! Minden a legnagyobb rendben! Sajnos mi sem tudtuk meg, hogy mi van a lábacskája között, de a lényeg hogy minden a korának megfeleően halad!
Úgy sajnáltam szegénykét, mert iszonyatosan rúgkapált, nem tetszett neki az UH, még a hasam is teljesen bekeményedett, a doki alig bírta megméregetni! Amikor jöttünk hazafele még akkor is aktívan mocorgott! Biztos nem nagyon szeretik, hogy megbolygatják!
Nekünk legközelebb csak a 28. héten kell menni UH-ra, úgyhogy úgy döntöttünk a párommal, hogy mi addig nem bírjuk ki, ezért 24.-25. hét körül elmegyünk 4D-s UH-ra! Örülnék, ha akinek volt tapasztalata 4D-sen az írna nekem elérhetőséget, árat és hogy mennyivel előre kell bejelntkezni!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Pocó
Szoptatás alatt és a gyerek másfél éves koráig tényleg nem ajánlott az eper, mert allergizálhat. Viszont úgy tudom a magzatot nem veszélyezteti.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

GyöreszKép

Ez érdekes, nekem is kőkemény lett a hasam most a genetikai uh-n. De rögtön, ahogy lefeküdtem. Mondjuk a fiam bömbölt, lehet, hogy amiatt is ideges voltam. Szóval mind2 fiamat zavarta az uhKépKép

jó éjt
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

"Mellesleg" én is megnőttem: 85B-ről 90C lett. Az esküvői ruhakölcsönzős csaj még majdnem lecs...szidott, hogy hogy mertem ekkorára megnöveszteni őket, most át kell alakítania a ruhát. Mintha öntözgettem volna őket...
Mikor a ruhámhoz melltartót próbáltam, és velem volt anyám, a legjobb barátnőm, valamint életem párja, egyik sem hitte el, hogy a 90Cjó lesz. Bementem a próbafülkébe és felpróbáltam, majd kiszóltam, hogy jó lett. Mindhárman bepillantottak. Azokat az arcokat sosem felejtem el. A barátosném egyenesen sokkot kapott (persze, neki az egyik kosár sapkának lenne jó), anyám röhögőgörcsöt. A párom csak a "nászéjszakán" kap majd röhögőgörcsöt, mert a cicifixben, bugyiban, combfixben úgy nézek ki, mintha egy ducipornóból jönnék. Ez van... Leszünk még ciciben kisebbek is, és az nem lesz egy szép látvány (tapasztalatból mondom).

Ma 10-re megyek uh-ra, szurkoljatok!!!

Pusszancs Nektek.
Vendég

Szép napot mindenkinek!
Mell méretről csak annyit,hogy a tesóm mindig erősebb volt mellben mint én.Most megelőztem!85b-ről indultam 90c-nél tartok.Most nagyon szép kemény,feszes de milyen lesz egy év múlva?Nem baj ez ezzel jár.
Andi!Kívánom,hogy minden elképzelésed szerint alakujon a nagy napon.Legyetek nagyon boldogok!A nászéjszaka biztos,hogy felejthetetlen lesz mert ílyen "duci pornósan" nem sokáig gyönyörködhet benned a párod.Van még kb.4 hónapja,hogy kihasznákja ezt az alkalmat.
Pocó!
Én is csak azt tudom írni az eperről mint Juti.Most kell kihasználni,hogy mondent lehet enni mert a szoptatás alatt nagyon oda kell figyelni mindenre.Allergia,szelek.
Nálunk a kertben minden nap megérik egy nagy tál eper apa leszedi mi meg Ágotával nekiülünk és belakmározzuk!
Képzeljétek lányok!Tegnap volt a barátnőmnél a védőnő(a barátnő hamarosan szül)és közölte vele,hogy miket vigyen a kórházba.Pelenka a kicsinek,cumi,cumiüveg,mellszívó!Meggdöbbentem mert mellszívó volt,pelenkát adtak,cumisüvegből ők etették és az is a kórházé volt.Higénia miatt nem baj ez csak a pelenkán vagyok kiakadva.Ti hallottatok már ilyet?
Egyre többször látható már kivülről is a babám amikor mozog.
Kellemes napot GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti!

2002.januárban amikor Korinát szültem az Istvánba is kellett bevinni ruhát a babának, ha akartam mellszívót is meg pólyát, de cumisüveget azt nem, és pelenkát is adtak. Napi 5-öt. Na azért én is vittem, mert 99-ben már a nagyobbik lányomnál sem volt elég az 5 darab a Szabolcs utcában.
linato

Sziasztok!

Györesz!Kép Én jövő szombaton megyek a Praxisba, sokan esküsznek rá, hogy az a legjobb, mások azt mondják, hogy homályosak a képek. Ebben lehet valami, láttam egy-két bemoldalon Praxisos képet, tényleg az.
Címük: Bp. XI. , BArtók B. u. 92-94. , Tel. : 06-30-414-8886
honlap: http://ultrahang. net
Azt mondták, hogy olyan másfél héttel későbbre tudnak időpontot adni. Nekem spec. kérésem volt, hogy Hajdú Krisztina doktornőhöz szeretnék menni, mert őt nagyon dícsérték (pl. Pocó isKép).

8 ezerbe kerül egy uh. , (ikreknek is!), tudnak írni DVD-re, videót csinálnak és adnak talán 4 fényképet is, de lehet, hogy ezekért már külön fizetni kell.

Van még 4D a Megatoysban is. Bp. , IX. , Soroksári u. 160.
Tel. : 06-70-335-0408, 06-30-996-2164

A Madrinában is nyílt egy (Egerszegi Kriszta nyitotta). Tel. : 06-70-253-8418

Van egy a Mamut II. -ben is, tel. : 315-2069 (Bp. II. , Lövőház u. 1-5. V. emelet)

Erről a két utolsóról nem tudok semmit.

A mellméretem 75B-ről lett 85C.Kép Ti kismama melltartót hordtok? Én most vettem egyet, drága volt, de ez a kényelem minden pénzt megér. Nincs benne merevítő, jól alátámaszt és elsztikus az anyaga, nem vág sehol. A régiekkel az volt a baj, hogy a merevítő annyira nyomta a gyomromat, sokszor rosszul is lettem tőle.

Szép napot mindenkinek!

Eszter (18+1)
eszter28

Kriszti, köszönöm szépen, én is remélem, hogy ez lesz életem egyik legszebb napja.

Melltartó: én az Auchan-ban vettem egy fekete és egy fehér sportmelltartót, kb. 3600 Ft volt darabja, Bellinda márkájú, nagyon jól tart, szerintem jó vétel volt. Ezen kívül a hajdúszoboszlói ún. lengyelpiacon vettem egy szoptatós melltartót 850 kemény magyar forintért, de az semmire való, nem tart semmit, pedig széles a pántja.

Mint mondtam, ma megyek a dokimhoz uh-ra, egy hét múlva pedig Debrecenbe egy 3d/4d uh rendelőbe, ahol már voltunk 14 hetesen. Ide tulajdonképpen csak "mozizni" megyünk, meg azárt, mert a múltkor is 40 percig "voltunk terítéken", mindent, de mindent megnéztek nagyon alaposan, meg vagyok velük elégedve.

Majd tudósítok, mi volt.

Üdv nektek!
Andi (23+5)
Vendég

Sziasztok!
Cicisedés Kép 85 B-ről 95 C-re már kezd ez is nyomni Kép Én a piacon vettem melltartót, pamut, merevítő nélkül, vastag pántos (1300 Ft darabja)
Nem különbek, mint az 5000 Ft-osak, persze szopis melltartót veszek majd a szakboltokban.
Pocó!
Mi se tudjuk ki boxol odabenn Kép
Megvárom a június 1- vizitet, akkor megtudom mokir lesz következő UH. Ennek függvénye elmegyek e 4D-re.
Az eperről, málnáról most szabad enni, jól megmosva, és nem a maximális mennyiségben.
Szoptatáskor nem ajánlják.

Puszi
25+4
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!
En uh-n itt voltam 2x is, 8eFT volt siman, 9eFT CD-vel. (van video is, ujrairhato cd-t ne vigyetek)
Budapest, Batthyány u. 49. tel:224-9540
En azert itt voltam mert ide mindig van idopont, ugyanis en feltem hogy valami baj van es mashol varni kellett volna. A pasi kedves nagyon, uh profi de nem nogyogyasz.

Tegnap furdes elott elkezdettt engedni mindket cicim. Megijedtem, de aztan eszembe jutott, hogy olvastam is hogy van ilyen, meg irtatok ti is hogy ez normalis. Nekem azert ijeszto volt hogy hat meg majdnem 4 honap van hatra ne jojjon meg semmi ki.
NEkem a cicim az eskuvo (1 ev) ota annyira megnott, hogy a ferjem nem ter magahoz. Igaz a terhesseg elott hiztam 10kg-t, es most a terhesseg miatt is a cicik nonek. A ferjem azt mondta, hogy meg ne probaljak lefogyni szules utan mert eltunnek a ciciim. Megegyeztunk hogy nem az idealis sulyomra hanem arra fogyok le, amikor meg marad mit fogni rajtam. Szerinte a fenekem is jobb igy, pedig en mar strandra ki se mernek menni.
csengo 23+5
Vendég

Györgyesz!
Én a Praxisba járok! A bemmoldalon 3 D-s képeket találsz 3 különböző UH-ról. Az elsőt és utolsót Győrfi Mátyás készítette, a másodikat Hajdú Krisztina.
A babaneten regisztráltasd magad, és 1e ft kedvezményt kapsz.
A kép minősége sok mindentől függ szerintem, a baba mocorgásán, és dokitól. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Én szívből ajánlom a Győrfi doktor urat, mert számomra ő nagyobb élményé tette nekünk az Uh-ot.
Eszter jól írta, hogy érdemes 1,5- 2 héttel hamarabb bejelentkezni, mert sokan vannak, így viszont biztos kapsz megfelelő időpontot, vagyis ami neked jó.
Az árban (8e-et fizettem) videó, cd-re kiírt képek (utolsónak 12 kép) és egy fekete-fehér és egy színes kép volt benne. CD-t és videó kazit ott is vehetsz, de persze azért fizetni kell, de nem szerintem nem sokat.

Eszter!
Én próbáltam kismama melltartót venni, de nem sikerült mert csak C-ig gyártanak. Így most Fellina és Triumph márkák gyártanak nekem megfelelő (85E) méretet, amik szintén merevítő nélküliek. (Én alapból nem szerettem a merevítőket, most meg pláne.)

Andi!
Mikor lesz a nagy nap?
Kívánom, hogy olyan szép napod legyen, mint a miénk volt. Kép

Noémi!
Melyik piacon vásárolsz? Van nagyobb méret is?
Moszi

KépKép
Kép
moszmota

cicifix:
Nekem Anita 90 E van, a Megatoysban vettük. Valami 5-6 ezer volt, s le kellett mondani a pamutról, de ez is jó, mikroszálas. Egy gond lesz, ennél nagyobb kosarút nem tudott akkor a nőci mutatni, pedig lassan kellene.

A gyártók vajon nem gondolnak arra, hogy van, aki 75B-nél nem áll meg?

Ha itthon vagyok nem hordok semmit egyébként, remélem ennek nem lesz hátrányos következménye.

Nálunk is titok Maszatka neme, én már belenyugodtam abba is, hogy szülésnél derül ki Kép

Ha valahol láttok használt pelenkázókomódot, aminek a teteje 75*90 körüli, légyszi szóljatok. Kezdek pánikolni, hogy nem találok, az újak pedig nagyon drágák. Pénteken benézünk az RS-be, köszi a tippet.

zsófi (25. kezdődik ma!)
papzso

Moszi!
A Lehelen (felső szint) nem tudom van e nagyobb is, megnézem majd.
Bugyik is vannak bár azok a kínaiaknál jó magas hasrésszel, csak ritka a nagy méret (6-7 méret).
fantikbaba

Sziasztok!

Trompipi, olyan jót röhögtem a "ducipornón", és egyben eszembe jutott a múlt heti sztorim apával. Kaptam tőle még régen egy nagyon szép bugyit, gondoltam felveszem neki este, de mikor belebújtam annyira elkezdtünk mindketten röhögni, mert úgy néztem ki mint a házmester felesége. Rettenet, hagytam a francba. Ezek után erről a bugyiról mindig a férjem döbbent arca, majd az írtózatos röhögőgörcs fog eszembe jutni.

Csengo, nekem is pont tegnap jött valami a cicimből!! Kép Tiszta sárga lett a pizsim. Apa vette észre, és nagyon örültünk neki. Én szeretem ezeket a jeleket, mert mindig beigazolódik, hogy igen én igazi kismama vagyok. Kép Kép

Valaki kérdezte talán a múlt héten, hogy tudunk e valami allergia elleni szert. Györesz nem te voltál, nem tom mán ki lehetett pontosan. Szal, akit érdekel esetleg: nekem nagyon bejött az Euphorbium comp.-Heel orrspray. Ez egy homeopátiás készítmény és kismamik is használhatják. Próbáltam már mást is, de eddig ez a befutó.

És most megyek epret zabbantani, mert nagyon imádom. Minden nap eszem egy jó adagot + minden napra jár nekem egy sárgadinnye is! Kép + a munka utáni Magnum fagyi+ az esti sétás citromfagyi, és még sorolhatnám, hogy mi mindent iktattam be az elmúlt hetekben. Kép

Kata
katta

Papzso!
Az RS-nél biztos találsz ilyen pelenkázót, csak árat nem tudok. De szerintem nem lehet nagyon drága, ha kombi kiságy 50e. Van több helyen fent hírdetés bababholmikról. Az apro.lap.hu-n az egyéb rovaton van vagy 5 webcím, néz körül.
A babaszoba.hu-n vannak képek is feltéve a hirdetéshez.

Noémi! Előre is köszi, hogy megnézed. Engem csak melltartó érdekel, szerencsére a régi bugyik még jók, és pont has alatt érnek.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok csajok!

Macsek: nem tudom olvasod-e meg, de Lackonak volt magzati vesetagulata, megneztekj parszor kulon uh-val, de szerencsere nem nott kritikus meretekre, aztan meg el is tunt. 6 hetes koraban a csipouh-val egybekotve megneztek a veseit is, volt valamennyi minimalis tagulat, de 2 evesen kell csak vinni kontrollra, szal nem veszesKép Kisfiuknal gyakori egyebkent.

Csirkesz: a kifogo az a pelenka anyagabol keszult furdolepedo. Valaki emlegette is nemregen, eloszor ebbe bugyolaljuk a babat furdes utan, mert nagyon jol felissza a vizet, aztan johet a kapucnis, frottir furdolepedoKép

Csengo: en is koztisztviselo vagyok (ti merre dolgoztok, en fph), en is a szabikat vettem ki, aztan tappenz, majd a szules utan mentem tgyasra (mindenkepp igy jon ki jobban asszem). Nalunk elvileg a berlet nem jarna most, de tolem senki nem kerte, en meg elegansan elfeledkeztem rola.Kép Ruhapenz nem jar, kajapenz nem jarKép Viszont pl az egeszsegpenztarba utalt penz jar (ha van ilyen nektek, nekunk most marciustol van, tok jo, egesz sok penzmagKép)

Eper: nem tom, en ettem szopi alatt is, de eloszor csak par szemet es megneztem, okoz-e valami gondot Lackonal. Nem okozott, igy aztan eszegettemKép

Es a lenyeg: tegnap beultem 3d-re hirtelen felindulasbol, a lenyeg ki is derult: kisfiunk lesz megenKép Sajna nagyon ficergett, igy az arcarol csak reszeletkben keszultek kepekKép Lackonal ugyanez volt, bar o meg raadasnak a futyijet sem mutatta megKép

orsoly

ps: Zsofi, szvsz hordjal otthon is melltartot, ekkora meretnel mar sajna fontos, a mell ilyenkor eleg nehez, es megnyulnak a szovetek. Nekem ugyanezek a mereteim vannak, en vegig hordtama melltartot, szopinal meg ejszaka is, es megis uuugy megnyultak...Kép
orsoly

Orsoly,
mi a tempo ep-ba fizetunk (vagyis a ceg) es tenyleg jo lenne ha szeptembertol nem szunne meg. Mi lazmerot, papucsot, labdat meg egy csomo mindent mar arra vettunk. Mar irtam az egeszsegpenztarnak, hogy az amoba (www.amobafotel.hu) foteleket is vegyek be a listara, mert biztos sok kismama venne. Ezek azok a fotelek amelyek pl az Aranytizben a kismama tornan vannak.
csengo
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?