Új privát üzeneted érkezett!

Haho!Kép

Ugy latom, ez a szeptember 18-a nagyon nepszeru idopont lettKépKépKép

Eszter: majd biztos jon Cateye is, nemreg irta egy masik topikban hogy most jott haza a korhazbol a mehszaj-osszevarras utan, minden ok velukKép

Egyebkent meglatasom szerint elsobabaval mindenki kicsit ovatosabb, emlekszem, tuti nem cipekedtem Lackoval a pocakomban, most meg eleve hurcolaszom a 11 kilos fiamat, plusz bevasarlas, plusz sodert hanytam ilyesmiKép Valahogy a 2. terhesseg mar annyira mas...Kép

orsoly
orsoly

Jó reggelt (vagy jó napot?)!

Mikor a lányommal voltam terhes, nem volt internetünk és a különböző újságokat is csak nagyon elvétve olvasgattam. Most, hogy van net, és minden újságot megveszek, kapkodom a fejem, hogy miket lehet olvasni. De már nem foglalkozom ezekkel. Persze, jó, ha tud róla az ember, hogy mik vannak, de próbálok a saját érzéseimre koncentrálni.
Ma pl. voltam dokinál. Kérdezte, van-e panaszom, vérzés, hasfájás, görcs, stb. Mondtam, nincs semmi. Meg sem vizsgált. Olvasom, hogy Nektek szoktak méhszájat is nézni. Nekem még egyszer sem nézett. Megbízom benne, gondolom, tudja, mikor mit kell vizsgálni. Ha panaszom lesz, úgyis hívom. És bízom benne, hogy semmi gond nem lesz.

Na, szerintem ezt ki is tárgyaltuk.

(Egyébként Babuci megint olyan fent mocorog, jóval a köldök felett.)
Vendég

Eszter!

Ne aggódj csak a meleg miatt vizesedsz. Milénával nekem olyan volt a lábam, mintha felfújták volna a bokámat. És nem voltam toxémiás. Próbáld magasra tenni, ha leülsz és sokat mozgatni a lábfejedet.

Orsoly! A második lányomnál én is emelgettem az akkor 15 kg-os nagylányom, de most nem. Inkább vigyázz magadra te is egy kicsit jobban.Kép
linato

Trompipi!

Méhszájat nekem sem vizsgált még a doki, majd csak a terheléses vércukor után fog.kb.26 héten. Igaz, hogy amikor 12 hetesen volt a vesegörcsöm a Jánosban megvizsgált egy nőgyógyász is és akkor ő megnézte a méhszájat és zárt volt. Bár akkor ő még csak egy babát látottKép
linato

Mehszajat nekem vizsgalt, de csak 12 hetesen.
En ma megyek UH-ra es akkor meg fogom kerni, hogy vizsgaljon meg minden hogyan, mert megyunk nyaralni es nem szeretnem ha ott derulne ki valami gubanc.Kép
Vendég

Akkor jó... Én csütörtökön megyek hozzá uh-ra, megemlítem, hogy jövő héten lakodalom, jó lenne, ha most mégis megnézné, mert azért picit szeretnék táncolni...
Vendég

Sziasztok CsajokKép
Tegnap jöhettem ki a kórházból, szépen összevarrták a méhszájamat. Nem volt vészes, és csak ad egy biztonságot az embernek. Most mint igazi érintett azt javaslom Nektek, hogy a 25. hét előtt még mindenki nézesse meg a dokijával, hogy zárt-e a méhszáj, függetlenül attól, hogy eddig nem nézte. Ha teljesen zárt, akkor nincs tennivaló, de ha nyílik, akkor ez az utolsó időpont, amikor még össze lehet varrni. Ezzel el lehet kerülni azt, hogy hetekig kórházban mozdulatlanul kelljen feküdni majd, hogy nehogy koraszülés legyen. Sajnos rizikósabb az ikerterhesség, és az, ahol már született korábban gyermek. Ugyanis az izmok könnyen kilazulnak, és elenged a külső méhszáj. Szerintem nyaralás előtt is érdemes megnézetni. Főleg mielőtt valaki fürdőzni megy.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Cat!

Örülök, hogy túl vagy rajta, ezek szerint minden rendben van nálad. A varrás után meddig kell pihengetned? Vagy hogyan alakul az élet varrás után? Maradsz otthon, vagy visszaenged a doki dolgozni?
Vigyázz magatokra!

A dokinénim nekem mindig megnézi a méhszájamat, és kódolva be is írja a kiskönyvembe az állapotát. De hogy mit jelent a számkód, azt csak a védőnőmtől tudom. (korábban azt sem tudtam, hogy az a szám a méhszájat jellemziKépKép) Szombaton megyek újra, de gondolom kérés nélkül is megejti a vizsgálatot, mint eddig.

JudyKép
Mi volt tegnap? Gondolom minden rendben volt. Hugica, vagy öcsike lakik a pocakban?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Szerintem még korai a vizesedés.Mert a felszedett teher még nem nagy.Az én dokim azt mondta,hogy a cukrot és a sót kell csökkenteni.Keveset kell enni ebből a két dologból és elkerülhető a dagadás.Ezek megkötik a vizet és nem engedik távozni a szervezetből.
Ennek ellenére a napi 2-3l vizet meg kell inni mert a baba miatt is szükségünk van rá.Sokat kell pihenni és felpóckólni a lábakat.
A második terhesség már valóban sokkal másabb mint az első.Furcsa de nincs annyi idő a terhességgel foglalkozni mert az első csemete is igényli az anyut.Én az első babámmal sem tudtam soket pihenni csak az utolsó hónapban mert a házunk 2001.májusában belől teljesen kiéget.Jöttem haza a munkából kinyitottam az ajtót és egy koromtenger fogadott.Na mire rendbehoztuk a lakást megvolt a kismama torna is.
Ennyit a pihenésről.Most meg Ágota tart mozgásban.
További kellemes napot!GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Kétszeres nemzeti hősnek érzem magam, túl vagyok a terheléses cukorvizsgálaton+teljes vérkép+vizelet. Az utóbbi volt a legkönnyebb, gondolom, ezt mondani sem kell Kép

Aztán elolvastam a hozzászólásokat, és rájöttem, hogy Cat, te aztán már abszolút nemzeti hős vagy, hogy a stoppolást így álltad Kép

Brius!
Köszi arészletes beszámolót, azt hittam, hogy AFP nálatok nincs, de kiderült, hogy ez téveszme.

Maccs!
Hajrá vizsgaidőszak! Légzésfigyelőt állítólag lehet kölcsönözni ingyen alapítványtól, Tv-ben reklámozták, a gyerek 1 éves koráig.

Eszter:
szintén zenész, ezek szerint, 2002-ben egészültem ki a kétbetűssel. Mivel jön Maszatka, szakvizsga halasztva egy darabig Kép

Trompipi!
Múlt hétvégén mi is voltunk lagziban, nagy táncosok vagyunk, de most nem ment annyira. A rocky meg teljesen kiütött Kép
Kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan bírjátok, jó bulizást!!

Ha már a parázásnál tartunk: a sztorik ellenére, amit írtam én rendszeresen izgulok, de próbálok másokat nyugtatni, hátha ez visszahat rám. Szóval, ha túléltem ezt a vércukros vizsgálatot, és nem jó az eredmény, akkor ti tudjátok, hogy mi vár rám? Újabb vérvétel, vagy inzulint kell fecskendeznem? Vagy csak nem fagyizhatok?
Bocs, ha pánikhangulatot keltek...

köszi:zsófi
papzso

ha írok még egyet, akkor a felhasználók között lépek egy fokozatot? Kép Kép
papzso

ok, léptem Kép bocsi, a férjem szerint könnyen meg fogjuk egymást érteni a gyerekkel, mert egyre inkább úgy viselkedek...
papzso

Cat Kép
Jó újra itt látni. Vigyázz magatokra!

Zsófi Kép
Gondolom az eredménytől függ, de én úgy hallottam, hogy szakemberek álltanak össze diétát, ha nem kóros, legalábbis nálunk a Szt.Imrében gy van.

Nekem nagyon jó lett a cukrom, szerencsére. Csodálkoztam volna is nagyon, ha magas, mert nem is eszem édeset. egyszerűen nem kivánom.

Méhszáj: nekem a havi randin mindig megnézi a doki, ha kérem, ha nem.

Holnap megyek kismama masszázsra, már úgy várom.

Legyetek jók!

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke!

HOva jarsz masszazsra?
Mennyiert?
Kuldj legyszi elerhetoseget!

Koszi

Magi
Vendég

Zsófi!

Látom jó napod van, Te kis Nemzeti HősnőKépKép Az eredményed úgyis rendben lesz. De ha nem, akkor gőzöm sincs mi a következő lépés. Szerintem egy kis diétáról lehet szó, másról nem nagyon. az inzulin az csak az utolsó lépés lehet..
De ezen még ne morfondírozz!! Mikor lesz eredmény?

Az én férjem egyre inkább hív olyan neveken, amelyek tartalmazzák az "anya" szót. Kezdtük az anyagéppel, de mára már az anyahajónál tartunkKépKép Picúrka meg a kis tengeralattjárom, aki folyamatosan nálam dokkolKépKép Pedig nem is tengerész!!! Lehet, hogy a férjeink agyában is zajlik valamiféle hormonális változás?? Ő is egyre inkább kölökké válik.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Magi Kép
Ez nem kifejezetten kismama masszázs, hanem egy masszőr csaj, akihez évek óta járok.
Mindenféle masszrozást meg keleti biszbaszokat mivel, meg talpmasszázst stb.

Amióta babát várok még nem voltam nála, de most sikerült bejelentkeznem. Mondta fél óra háttámaszos masszázs kifejezetten pocakosoknak, utána meg fél óra talp vizesedés megelőzésére.

Szóval még nem tudom milyen lesz. Majd leírom.
Elérhetőségét pedig addig nem szivesen adnám meg, amíg nincs saját tapasztalat plusz tőle is megkérdezném, mert általában elég teltházas a nő.

Csirkesz Kép
Én az elejétől "babatok" vagyok. mióta kutyusunk is babákat vár, azóta meg csak kismama klub az összefoglaló nevünk Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Hehe Csirkesz, ezek az apukákKép
Biztosan zajlik vmi bennük isKép
Méhszáj: A dokim a havi vizitek során mindig néziKépSzép zárt volt.Június 1-én megyünk megint, 26 hetet akkor kezdem, és gondolom beutaló lesz cukros lötty vizsgálatra Kép (Mávban nincs zsemle)
Úgy várom már a következő UH-t is (nem tudjuk ki dörömböl odabenn)
Már nagyon régóta érzem a babót, de az utóbbi hetekben nagyon intenzív (Egyáltalán alszik e? Kép)
Nektek mekkora a pocitok? (Az enyém köldöknél 94 cm)Most 64 kg vagyok, 173 cm-hez)és 58-ról kezdtem.
Lassan elkezdek vásárolni (kisbabarucik,mellszívó,szoptatós cuccok,stb)
Kicsit babonás vagyok, de nagyobb pocival már nehezebb lesz shoppingolni.
Részvétem akik vizsgáznak..........én is a szigorlatra készülök/készülünk , meg meg kell írnom a szakdolgozatom.Kép

Pusszi
Noémi
fantikbaba

Linato: koszi hogy aggodszKép, de sajna Lacko meg csak 17 hos, es igy neha biza cipelni kell, nincs mese.Kép De azert ha tehetem, akkor megy szepen a sajat labanKép

Zsofi: telleg nem erdemes ezen elore gondolkodni, de ha nem lesz jo a cukrod, akkor szenhidrat dietat fognak eloirni, tehat megszabjak, hogy egy nap mennyi szenhidratot ehetsz (alt 150-180 gr/nap).

orsoly
orsoly

GnéKriszti, sajnos az én súlygyarapodásom indokolja.Kép Terhességem alatt már híztam kb. 7 kilót, előtte 3 hónap alatt meg kb. 10-et. Ezt azért elég nehéz cipelni. Viszont szinte semmit sem sózok, cukrozok, mindig feltett lábakkal ülök.

Nem tudom eldönteni, hogy nagy-e a hasam. 18 hetesen a legszélesebb részén kb. 106 centi. A súlyomról inkább nem nyilatkoznék, az előzőekből kitalálhatjátok, hogy nem vagyok egy modell alkat. Sajna ez a szomorú valóság.Kép Kép Kép

Cat, örülök, hogy előkerültél.Kép Sokat gondoltam Rád mostanában. Remélem semmi probléma nem lesz majd a méhszájaddal. Az enyémet a múltkor nézte a dokim, teljesen zárt volt.
Cat, (és más lombikosok)szerinted az jelent valamit, hogy nekem olyan szűk volt a méhszájam, hogy transzferkor azt a vékonyka csövet se tudták felvezetni? Teljesen megkínoztak, az volt az egészben a legkellemetlenebb. Most abban reménykedek, hogy továbbra is szoros marad, nem nyílik ki korán.

Papzso, én még 98-ban végeztem, az általad pár napja említett "ijesztgetős" helyen dolgozom.Kép (Illetve most már itthon növesztem a hasamat.)

Lányok, aktív kispapáknak indítottak egy honlapot, www.apafej.hu címmel. Mosst indult a napokban, ott a papák fórumozhatnak, ötleteket meríthetnek. Talán érdemes benézni, most még nem túl infógazdag, de biztos fogják bővíteni.

Kitartás mindenkinek, aki vizsgázik. Így pocisan nem lehet könnyű!
eszter28

Noémi,
meregess szép szemeket a dokinkra!! Amikor azt mondta, cukros víz, kétszer visszakérdeztem, hogy de biztosan csak úgy lehet-e, másodikra engedett és zsemlézhettem. Túl is vagyok rajta, múlt héten megcsinálták, nálunk teljesen OK minden (mondjuk nem is gondoltam, hogy ezzel bármi lehetne).

Viszont tegnap voltam a védőnéninél - elszántam magam - és ő hiányolta a második teljes vérkép-vizelet kombinációt, merthogy nekem most csak cukrot néztek, mást nem. Hát, érdekes, remélem, azért nem gáz (pedig még külön érdeklődtem is a dokinál, hogy nem akarja-e megnézetni a vasamat (ha már úgyis összeszurkálnak), mert most csak úgy eszem bele a vakvilágba a vas-folsavat...)

Az én körméretem most reggelente 110 cm (estére vagy 3 cmvel több...), bár én biztos többről is indultam, mint Te, mert baba nélkül 174 cmre 75 kg voltam, most 82-nél járok.

Párok: az enyém épp ma ebédnél torkollt le, hogy mit használom én már itt az "engem" személyes névmást, amikor már csak a "minket"-et lehetne... Érdekes megközelítés... Kép
babs

HalihóKép

Megvolt a genetikai uh. Minden rendben találtatott. Babóca éppen fejjel lefelé volt és térdeltKépKép Dokibácsi szerint Mekka felé nézve imádkozottKép Bevittük Gergőt is, hogy nézze meg a kistesót, de nem értékelte, hogy a fehérköpenyes anya hasán matat, iszonyú ordításba kezdett, úgyhogy apjával menekülésszerűen távoztakKép Legalább kifaggathattam a dokit, hogy ki térdel éppen a hólyagomon. Megmutatta a kis plusztKép Úgyhogy férfiuralom várható nálunkKép Ennyit a tudományos megfigyeléseimről a hasam formájárólKép Persze apája nagyon büszke, ő megint fiút akart. Valahol én is éreztem, hogy én fiús anyuka vagyok.
Ma a védőnőnél voltam, persze oda is vinni kellett a Gergőt, nincs kire hagyni. összeírta, hogy milyen gyógyikat vigyünk a nyaralásra, meg a rendes terhesgondozás miatt.

Méhszáj
Nekem mindig megnézi a doki a magánrendelésen. Múltkor meg is dícsért, hogy 2. gyerkőcnél ritka, hogy a külső is ilyen zárt.

Emelgetés
Ma mondta a védőnő, hogy ha felemelem a fiam, aki szerintem már 13 kiló körül jár, akkor egyúttal üljek is leKépKép Köszi, általában a zebrán vagyok kénytelen felemelni, meg itthon beemelni a kiságyba. most lett nagyon anyás, állandóan cipeltetné magát. Remélem kisfickó jól kapaszkodik odabentKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Babs, a férjem 18 hete kizárólag többeszámban beszél hozzám. Már annyira megszoktam, hogy néha én is többeszámban beszélek magamról.Kép

Szerintem örüljünk, hogy a párocskáink ilyen lelkesek.Kép
eszter28

Raktam fel képet a nagyobbik fiamrólKépKép Hhe, mostmár írhatom ezt. Szóval a kis másfél éves fradista megtekinthető a profilomban.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Eszter,
mi is örülünk, hogy a párunk/apánk ilyen lelkes. KépKépKép
babs

Judy!
Gratula a második kisfiúhozKépKép Ha jövő ilyenkor találkozunk, akkor ketten leszünk 5 hapsiraKépKép
Gergő nagyon aranyosKép Persze mondhatnám, hogy szokás szerint. Jól sikerült a hajvágás. Te vágtad?

Az én férjem egyes számban beszél hozzám. Engem idegesít, hogy egy csomó ismerősünk többes számban beszél hozzám. Részemről nagyon boldog vagyok, hogy egy kisbaba anyukája leszek szeptember végén, és addig is nagyon élvezem a helyzetet, örülök a kis Pocaklakónak - de azon a véleményen vagyok, hogy ő egy külön kis emberke az én pocimban. Ő is egy külön személy, én is az vagyok. El tudom mondani, hogy hogyan fejlődik, ill. hogy én hogy vagyok. De ketten nem vagyunk egyek. Inkább 2 in 1 formációként éljük a mindennapjainkatKépKép
Azt hiszem sok ismerős ezért a gondolatmenetemért azt gondolja rólam, hogy nem is akarom ezt a gyerkőcöt, úgy kikérem magamnak a különállóságot. A férjemmel tudjuk, hogy nem így van, és csak ez számít.
Még csak az kéne, hogy a férjem "anyahajó had"-nak hívjon engem egyedülKépKépKép

Na, jó kis monológot vágtam ide (hi-hi)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Judy!
Akkor a Blanka nevet törlöm a táblából és majd írd meg mi lesz a kicsi fiad neve, ha már tudodKép
Kis fradista nagyon helyesKép

Az én pocakom 118cm körbeKép Ezzel lazán verem a mezőnytKépKépKép
linato

JutiKép
Nagyon édes a nagy fiú! És gratula az öcsköshöz. Hogy fogják hívni ?

EszterKép
Nekem az volt a gyanúm, hogy azért nyílhattam ki, mert a lombik előtt is volt 8 inszemem, és akkor is mindig felfeszegették a méhszájamat. Ellazulhattak az izmok. De ha Neked szép szűk volt, akkor nincs semmi gond, főleg, hogy nézegeti az orvos. Egyébként nem egyik percről a másikra nyílik ki, és sokszor csak a külső nyílik meg, és úgy is marad, nem nyílik tovább.

CsirkeszKép
Még a héten itthon pihennem kell, de a jövő héttől fokozatosan terhelhetem magam. Majdnem teljes életet lehet élni azt mondta a dokim, de krumplis zsákot nem cipelhetekKépKép Dolgozni már nem megyek vissza, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok itthon, és azt hiszem most ez a legfontosabb a gyerekek szempontjából.

ZsófiKép
Diétát szokta csak előírni azoknál, akiknél nem jó a terheléses cukor. De ne is gondolj ilyenre, tuti nem lesz gond vele!

Becenév: Engem apus Döbröginek hív. De olyan kedvesen tudja mondani.KépKép

Haskeményedés: Megkérdeztem a dokimat, és azt mondta, hogy ha napi 10-nél kevesebbszer keményedik fel a méh, akkor nem kell vele foglalkozni, ártalmatlan. Nekem napjában 3-szor fel szokott keményedni.

Vásárlás: Ha valaki már elkezdte, és jó árban talál dolgokat, az szóljon. Mi még nem vásárolgatunk, csak ha jó árban vannak dolgok.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Trompipi, én most voltam esküvőn, nagyon élveztem a pocis táncikát. Babó viszont néha nem szerette a sváb rockotKép mondjuk elég hangos is volt. Szerintem inkább a hangos zene zavarhatja őket, mert tánc közben elringatózik.

Lányok, mostanában (kb 3 napja) nem tudok aludni, mert mindig fáj a hátam. DE RETTENETESEN! Mikor kimászok az ágyból, alíg tudok kiegyenesedni, a torna, pici mozgás sem segít. Tele van már pakolva az ágy párnákkal, azzal próbálom magam kitámasztani innen-onnan, de ez is csak pár óráig működik. És ami tök furi, hogy nappal nincs semmi bajom. Semmim sem fáj, csak ha lefekszem. Most akkor támasszam be magam a sarokba? Kép Már előre utálom az alvást, mert tényleg se háton se oldalt, sehogysem jóKép

Pocakom nekem eléggé látványos, sokan csodálkoznak is, hogy már ilyen nagy. Mondjuk én 158 cm "magas" vagyok, hozzá meg már kemény 54kg. Eddig én 5kg-ot híztam, és a pocim 95 cm. (pedig csak 1 Dorka csücsül a hasimban) Mi lesz még később? Remélem bírja majd a csenevész testem.

kata
22+4
katta

Sziasztok!

KIspapákról:

" A feleségem nagyon gyerekes az utóbbi időben. Ülök a kádban szépen , nyugodtan fürdőzöm, ő meg bejön és elsüllyeszti a kishajóimat "

Kép

Ez nálunk nagyon találó egyébként, igaz én szoktam játszani. Tavaly vettem karácsonyra egy teknős szivacsot az Avontól a szomszéd kislánynak, de nem kapta meg, mert közben beleszerettem Kép

Eszter, én messzebbre szottyantam, nemzetközi nyugdíjakkal próbálok lassan másfél éve ismerkedni. Nem kifejezetten jogi munka, de nagyon szeretek itt lenni, szuper kollégákhoz van szerencsém.

Én a haskörméretemet nem is mérem, mert a kezedeti januári átlag 92,4 kg-ról (igaz szilveszter napján 94,4 volt) tegnapra már 98-ra sikerült feltornázni magam. Mindehhez 166 cm vagyok. A védőnő szerint most biztos az ünnepi mázsát nyomom, ő mindig 2 kg-mal többet mér , mint a digitális otthon. Kicsit próbálom leépíteni az édességet azért, a 10kg-nál szeretnék megállni.
papzso

Sziasztok!
Eddig azt hittem mindent tudok, de most elbizonytalanodtam. A kerdes, hogy a legjobb anyagilag az elkovetkezendo par honap.Koztisztviselo vagyok, kinevezessel. Szabadsagom meg van vagy 24 nap. Szulesi szabadsag 1 honap? De erre csak a fizu 70%-at kapom?, akkor jobb ha kiiratom magam. Vagy a legjobb ha a szulesig kiveszem a szabadsagokat es csak utana kezdek el mindenfele mast?
Szoval aki jartas az ilyenben, attol kerdeznem, hogy a szules utan ket hettel kivehetnem az ezevi szabikat, ugyanis nekem ha mar gyeden vagyok nem jar a berlet stb. Vagy a munkaviszony amint megszultem a kicsit megszunik? Most ha pihenni akarok otthon (nagyon rossz bent ulni) akkor szabit vegyek ki, vagy a tappenz eri meg jobban?

Eddig ugy terveztem, hogy a szulesig kiveszegetem a szabikat, es csak 2 hettel elotte megyek tappenzre vagy mire. De mar most tervezik itt a munkahelyemen, hogy ki ul a gepem ele, es mar egy csomo munkat elvettek tolem, ugyhogy ugy erzem mintha mar mehetnek innen....

Azt hiszem zavaros volt, de hatha tud valaki valami nagyon okosat mondani....

csengo 23+3
Vendég

Linato,
de Téged többen is bokszolnak belülről, így aztán könnyű verni a mezőnyt! KépKépKép

Cat,
ha bútort akartok, nézzétek meg a Faktum dolgait, mi Faktum ágyat és szekrényt vettünk (az RS bútorházban jó sokféle cuccuk van). Mi végül nem a legolcsóbbat vettük, hanem egy olyan ágyat, ami egybe van építve a pelenkázóval, de a saját "piackutatásunk" alapján a babaágy ár-érték arány egyértelműen itt a legjobb. Kép A ruhákat Hollandiában vettük jó áron, asszem, az kevésbé izgi...

Katta,
jó az ágyad? És egyenes a gerinced, amikor alszol? Sajna engem tavaly egy majdnem-sérv miatt alaposan kiműveltek a témában, de a mai napig vannak olyan ágyak, amiken nem tudok aludni. Ha oldalt fekszel (lassan mást már úgysem lehet...), akkor a fejed alá kell egy párna (pont akkora, hogy a nyakad alatti hajlatot kitöltse és a fejedet kicsit megemelje - ez nem egyenes!!), a derekad alatti hajlatba egy kicsi (na ilyet baromi nehéz találni...) és a két térded közé. Az oldalt fekvő póz igényli a legtöbb párnát... Kép Egyébként én már csak a gerinctornával együtt tudok létezni, szerintem az rengeteget tud segíteni.

Zsó,
ez nagyon aranyos. Kép Nálunk a plüssállatok szaporodtak el némileg........
babs

Csengo,
ami jár (ha dolgoztál 180 napot az elmúlt 2 évben):
1. gyermekágyi segély - fizu 70%-a, 168 nap - kiadHATó a kiírást megelőző egy hónappal (i.e. nem kötelező elmenni rá, csak amikor már megszültél)
2. GYED - fizu 70%-a, de ma max 83.000 Ft, a gyerek 2 éves koráig, nem dolgozhatsz mellette
3. GYES - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum (ma 21.?00 Ft), a gyerek 3 éves koráig, max 4 órát dolgozhatsz mellette, ill. ha otthon dolgozol, akármennyit.

Vagyis, ha a táppénzed (ha minden OK, akkor a fizud 70%-a) több, mint bruttó 83.000, akkor érdemes a várandósság végén táppénzre menni, mert akkor a TGYÁS kitolódik, és a GYED később kezdődik.

A munkaviszonyod nem szűnik meg, hivatalosan fizetés nélküli szabadságon vagy végig. A szabiról nem tudok pontos infokat, szerintem az a legtisztább, ha kiveszed, amit akarsz még szülés előtt, akkor nem kell egyik kategóriából a másikba rámolni, illetve nem tudom, megszakíthatóak-e ezek a juttatások...
babs

Édes a kis fradista, nagyon Kép

Úristen nektek mekkora haskörfogatotok van!
Én 175 cm magas vagyok, most 71 kg (7 kiló plusz az eleje óta) és pont tegnap mértem a szerintem óriás pocakomat. 97 cm, azt hittem nagy (83 volt a kezdetekkor), dehát ti 100 fölött vagytok....

Edit
Kép

Kép
reditke

Csengo, amit Babs írt az így van. Én ezért inkább a szabikat használom el előbb, mert ugyi erre jár a 100%fizu. Ha ezt elhasználnám, de még szükségem van pihire szülésig, akkor táppénzre megyek, mert itt a fizum 70%-a jár. Én nem kezdem meg előbb a TGYÁs-t, csak akkor ha megszületik babó, mert nekem több a tb-s 70%-os fizum, mint a 70%-os ,de max 83,-Ft Tgyás. Nézd meg, hogy nálad mi a helyzet. Ja, és nem utsó sorban, mint ahogy azt Babs írta a gyedet később kezded meg.

Remélem tudtam segíteni. Ha nem akkor kérdezz bátran!!

Kata
katta

Kata!

A TGYAS nincs maximalizalva. Csak a GYED!
Kép

Magi
Vendég

Edit: én is azt hittem, hogy óriási, de hétvégén mértem, akkor volt 94 cm. Most gyorsan lemértem - bár most kajáltam egy rakás gulyástKép - 97 cm.
mondjuk én 183 cm vagyok, van helye a pocaknakKépKép + 3 kg-nál tartok a kezdetekhez képest, most vagyok 73 kg.

Szóval, a végére már lehet, hogy csak pocakból állokKépKép

Táppénz, szabi: én úgy terveztem, hogy augusztus 1-től kiveszem az összes ezévi szabimat, és amikor az elfogyott, megyek táppénzre. Miután a kicsi megszületett, akkor kezdem a tgyás-t.

Egy kérdés: tudja esetleg valamelyikőtök, mennyi két gyerek után a családi pótlék??

Cat: az RS-t én is ajánlom, gyönyörű bababútoraik vannak!!
lau

Koszi, Babs! Akkor inkabb kiiratom magam a vegen.
csengo
Vendég

Csengo,
nincs mit, én is ezt fogom tenni. Kép

Lau,
a végén úgyis mindenki csak egy pocakból áll, nem? Kép
Családi pótlék 2 gyerekre gyerekenként 5900 Ft.
babs

Lau!

Két gyerek után a családi pótlék 11800Ft. Gyerekenként 5900. Most én ennyit kapokKép
De a négy gyereknél majd 4*7500-at fogok. Azért az jobban hangzik.
linato

Nos en megyek lassan UH-ra
Remelem minden OK lesz. Kép

Szep estet mindenkinek. Kép

Magi
Vendég

Csengo!

Én is úgy teszek majd, mint ahogyan azt a lányok leírták. Amíg van szabim, kiveszem azt (aug 1-31 között), majd szeptember 1-től táppénz. Kb 2 hónapot leszek így otthon a szülés előtt. a TGYÁS-t a szüléssel kezdem meg, így anyagilag is, és időben is jobban jár az ember gyermekeKép

CsajokKép
Ez az RS bolt/áruház hol van?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Cat!
Mit szeretnél olcsóbban? Bababútort, babaholmikat?
Én bababútort tudok ajánlani a Faktum bútorgyár az RS-ben. Szerintem olcsó, és sokáig használható legalábbis, amit én kinéztem, mert egy kombi kiságy, később ággyá alakítható, pelenkázóval, később polcként funkcionál: 50e
Ugyanitt a etető szék, ami később szék és asztal is lehet 10e. (persze fa)

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Csirkesz,
RS bútoráruház XIII, Reitter Ferenc u. 78. (http://www.rs.hu/)
babs

Csirkesz!
A Fáy utca és Reitter F. utca sarkán a 13. ker-ben.
Bababútorok nincsenek itt fent, de néz körül: www.rs.hu

Azt hiszem a www.faktum.hu címen vannak fent a gyár babaúrtor kínálata.
Kép
Nekem csak ez van beszkennelve.
De ha érdekel, holnap behozom amit kint kaptam, és kérdezhetsz.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Ja, és a centik.. Eddig én is azt hittem jó nagy a hasam. 175 cm vagyok, 74-76 cm-s derékbőséggel indultam (nem mértem meg akkor, amikor megtudtam, hogy jön a baba, csak emlékszem, hogy a varrónő hasonlókat szokott mérniKép)
Tegnap reggel 88,5 cm volt a pocakom köldökmagasságban, este nem mértem, de nekem is átlag 3 cm-val nagyobb este. Múlt héten valamelyik reggel még csak 86 cm volt a pocak. Ha ilyen ütemben növöget a manógyerek, kinövi a hasamatKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Babs, MosziKép
Köszi a címet!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szia Mindenki!
Hát ezt aztán jó sokáig olvasgattam!
Nekem a haskörfogatom 18 hetesen 94 cm, 172 cm a magasságom és idáig 4 kg ugrott rám, most 64kg vagyok.

Nekem is segítsetek!
Én már táppénzen vagyok, viszont van még bent egy jópár nap szabim. Azzal mi lesz? Vagy meg kell szakítani a táppénzt és azt is igénybe kéne venni? És ha nem teszem akkor az a szabi elúszik? Ezen pont ma gondolkodtam!

Én holnap megyek UH-ra! Már nagyon várom! Remélem megmutatja a picurikám, hogy mi van a lábacskája között!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Ha jól tudom a ki nem vett szabi nem veszik el, sőt azokra az évekre is jár, amiket otthon töltesz a babával. Általában az a gyakorlat, hogy amikor egy kismama vissza akar menni dolgozni, akkor először kiveteti vele a munkahelye az évek alatt fel nem használt szabit, és amikor az lejár, akkor kezdődik az effektív munkavégzés.
(Legalább is a korábbi munkahelyemen így járt el a munkaügy.)

Aki ma megy UH-ra, annk megy a nagy drukk, hogy minden rendben legyen, és a gyerkőcök megmutasság a "micsodájukat"Kép

Csirkesz
Kellemes délutánt Mindenkinek!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Magika!
Igazad van, elírtam!!! De remélem a lényeg érthető volt. Kép

Kata
katta

Sziasztok!
Sajna, nem találom a centimet (biztos a lányom méricskélt valamit vele), így most nem tudom megmérni magam, pedig nagyon kíváncsi lennék. A 162 centimhez most 73 kg (ruhástól) járul, így én sem vagyok egy filigrán alkat.
Más: moziban voltunk, és a picúrkánk egész idő alatt boxolt odabent. Meg csuklott. Meg forgolódott. Biztos érdekelte volna a film (A rém-et néztük). Múlt héten, a Trója alatt meg sem moccant. Nem csodálom, szerintem is dögunalom volt. Majdnem elaludtam rajta (bocs, ha valakinek tetszett!).
Még a Holnapután-t szeretném a héten megnézni. Kíváncsi vagyok, erre hogyan reagál majd...
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?