Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mindenkinek köszönjük a szülinapi köszöntéseket! Őgy várom, hogy ez a hét elteljen mert jövőhéttől apa itthon lesz 2 hetet. Biztos addigra jön a rossz idő.

Nyuszi
Nagyon szép lett a boltotok. Teljesen megértelek, hogy nincs időd már a gép elé ülni, nekem sincs pedig én itthon vagyok.
Én a Petrát csak szeptemberben viszem oviba mert ilyenkor összevont csoportok vannak és nem is a saját óvónénijük. Emi már így megszerette az ovit, hogy menni akar?
Azért szerencsés vagy, hogy anyukád így bírja (bolt, gyerekek)

Ilke
Nagyon jók lettek a képek! Lilinek Boldog születésnapot!
Jó, hogy a Lili ilyen barátkozos. Mi most voltunk 2 hete egy kislány szülinapján és a Petra meg az Olivér egész végig az ölembe ültek. Nem mentek oda a többi gyerekekhez. Neki iszonyatos sok idő kell mire feloldódik.
Jó lehet ez a sok kerti buli. Hétköznap nekünk semmire sincs időnk. Hazajön apa akkor a Petra egyből nyavinkol, hogy apával akar fürödni. ILyenkor fürdenek egy nagyot és mire meglocsolunk mindent addigra kb 20 óra és megyünk be. Annyira szeretjük a kertet, hogy mindig beszéljük apával, hogy hogyan tudtunk idáig meglenni nélküle pedig csak 3 éve lakunk itt.

Sasha
Melyik a barátságosabb mese a verdák vagy a túl a sövényen? Lehet, hogy bepróbálkozunk megint a mozival. Tudod mi már 2-szer voltunk a Madagaszkáron és a Micimackó és a Zelefánton de egyik sem járt sikerrel. Az elsőt fél órát nézte és utána kijöttünk a másodiknál meg ki sem nyitotta a szemét. MOndjuk a Petra elég fostos.

Gumicukor
Nagyon jó az az Afrikai nős kép! Hol vetted és mekkora?

Mléna
A Petra a nuniját megtudja törölni de kakilásnál pedig szól. Én nem is tanítom neki, hogy egyedül törölje. Nekem azt mondta az óvónő, hogy ez nagycsoportos elvárás.

Kataa
Nagyon jók az UH-os képek! Mi a Petrával elmentünk és csak a gerincét láttunk 3D-be mert farfekvéses volt és befelé volt fordulva. Pedig ilyenkor azért az arcára lettem volna kíváncsi. Az Olivérrel pedig nem voltunk.

Ági
petra2

Ági
A kép leszámolható rajzát a netről töltöttem le (Kínai oldal), és kb. 50x40 cm keret nélkül, a fonalakat meg keresztszemes boltban. hamarosan elviszem kereteztetni, csak még most készül egy másik kép, amit be kell fejeznem és egyszerre megcsinálják.

KépKép
KépKép
gumicukor

Na jó!
Végre olvasgattam egy kicsit :) És teljesen elérzékenyültem, hogy mány mennyi gyönyörű kistestvér van meg készül :)
Nagyon irigykedem (végre ennek is eljött az ideje)
Gratulálok az összes 4 évesnek. Igazi nagyok lettek. Tényleg minden gyerkőc olyan gyönyörű mintha válogattuk volna őket :lol:

Hát mi megvagyunk.
Gyermek a Balatonon boldogítja a nagy és dédszülőket. Mi meg egy kicsit élvezzük a kettesben létet :oops:
Nagyon hiányzik, de jól érzi magát élvezi, hogy van nagy kert meg állatok, meg az egész napot a strandon tölti. Holnap repülök hozzá.
Egyébként Balatonon végre levezstettük a cumit, remélem itthon sem fogja hiányolni. Továbbra is borzasztó rossz és élénk, úgyhogy ötletekből sosem fogyunk ki.
Apával a dolgok jobbak. Télen elmentünk Alsópáhokra egy barátommal, meg a gyerekekkel, azóta tényleg helyreáltak a dolgok. Most már a kistesó felé tendálunk :)
Nagyon nehéz volt újra bízni benne, de azt hiszem mind a ketten nagyon akartuk hogy igazi egy család legyünk újra, úgyhogy jól haladunk efelé.
Remélem így marad és valóban megint babázhatunk együtt :)

Igyekszem jönni még. Az új kismama projektünk, amit nektek is feltettem elég sok időt igényel az indításnál, de már nagyon vártam, hogy végre megcsinálhassuk, és most minden megvan hozzá. Úgyhogy remélem jót fogunk tenni vele a kismamáknak. Persze így egyre jobban késztetésem van a kismamás létre megint :)

Köszi, hogy érdeklődtetek!!!! Olyan édesek vagytok, tényelg azt hittem megérdemlem hogy elfelejtsetek hiszen úgy elvesztem.

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok,
Mi is megvagyunk, reggel és késő du kint vagyunk a kertben, napközben meg hűsölünk a házban. Apróságok nagyon élvezik, hogy szinte egész nap megy az esőztető a kertben, folyamatosan alatta futkosnak és játszanak :D . Tegnap egész nap konténert pakoltunk, végre minden lomtól megszabadultunk, viszont apának bazi sok munka beesett a következő 2 hétre, így a szabija augusztusra tolódik. Sajnálom, mert elvileg már ezen a héten itthon lett volna, még jó, hogy nem volt semmi fix utazásunk, programunk amit le kellett volna mondani :( .
Köszönjük a szüli és névnapi köszöntéseket, én is sok puszit küldök a többi kis szülinaposnak :) !

Magdi,
Albihoz sok kitartást kívánok, no meg az építkezéshez. Valszeg ránk is ez vár majd, ha át akarjuk építeni a mostani házunkat.
Nálunk Lili simán, ügyesen kitörli a popóját pisi után, de mostanában olyanja van, hogy mindig odahív :) , de ha úgy jön ki a lépés, hogy pisilnie kell és kint vagyunk a kertben, simán bejön, pisil-töröl, kezet mos és jön ki :) . Kaki után inkább még én törlöm, ugyanazon okok miatt, mint a többiek írták :D .

Kataa,
Nagyon cukik a képek :D , Alex is veletek volt? Emlékszem Lili minden UH-nál a pocimnál feküdt, mintha el akarták volna venni, úgy féltette :lol: .

Ági,
Petra gyönyörű kiscsaj és az a bicaj! :D
Locsolás nálunk is jó móka este, két manócska is besegít a saját kannájával, így aztán egy porszem nem marad szárazon, mire bejövünk :lol: . Mi is odavagyunk a kertért, csak augusztusban költözik a 3. :!: új szomszéd mellénk (nagy telek átka), így most már kicsit elegem van, remélem azok normálisak lesznek.

Gumicukor,
Megadnád a kínai oldal címét, na nem mintha tudnék kínaiul, de hátha le tudok onnan varázsolni valamit :lol: . Tényleg a Cd nálad van még? Mert kifizetném a postaköltséget, fel tudnád adni nekem levélben?

Conti,
Bettinek cuki az a kis huncut vigyor a képen :D .
Nyereményhez gratula, majd mesélj milyen volt!

Dec8,
Örülök, hogy írtál, azt pedig olyan jó volt olvasni, hogy a pároddal is rendeződtek a dolgok. Csak így tovább és drukk a kistesóhoz! :)

A végére egy kis ízelítő Bala tegnapi csínytevéséről :lol: :
Bátorkodtam Balának fél percre hátat fordítani, míg összepakoltam a kicsi szőnyegeket, amit a gépben szoktam mosni. Ez alatt az idő alatt szépen bepakolta a mosógépbe Lili dupla soros vízfestékes palettáját ecsettel, tokkal, mindenestől. Hallottam ugyan menet közben, hogy valami zörög a gépben, de mivel nem láttam semmit, gondoltam a folyékony mosószeres üveg adagolója, mert azt is eltüntette a lelkem :lol: . Hát mikor veszem ki a szőnyegeket, látom, hogy paletta üres, szőnyegek mindenféle színben pompáznak. Pakolhattam vissza mindent egy újabb körre :lol: .
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke, Balán jót vigyorogtam :lol:

A film szuper volt, de jobb hogy nem vittem a Bettit! Néhány ijesztő jelenetet azért beletettek, és hangos is volt. Viszont nagyon sok poén van benne, de nem lövök le semmit, nézzétek meg, remek szórakozás.

Dec8, na végre.. Drukkolok, hogy minden jól folytatódjon nálatok! A bizalom is fontos, meg az, hogy a szeretetet mindig ki kell mutatni. Gyere gyakran!

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Dec8,
Nem felejtettünk el. Örülök, hogy alakulnak a dolgaitok :)

Ilke,
Jó lehetett ez a festékes poén :). Csongi is nagy rakodó - szemetet ki, hasznos dolgogat be a szemétbe, mindent be a kádba és a WC-be...

Zit
parazita

Sziasztok,

Megjottem vegre Becsbol. Nagyon hasznos volta training,de faraszto is kellokeppen :shock: Az egesz napunkat elvette,utana mar tenyleg csak a vacsorara volt ido.Egyszer azert meg este bementem a varosba ,vettem par cuki vagany cuccot a tesobabanak meg a fiuknak itthon.Akik nagyon jol elvoltak nelkulem,nekem persze nagyon hianyoztak (meg jo hogy egy legalabb velem volt :wink: )Sokat csavarogtak,mokaztak egyutt es lathatolag extra ragaszkodas van apahoz is :lol:

Magdi
Koszi,en is oda vagyok a kepekert,napjaban tobbszor meg is nezem.MAr most latszik hogy mas a fejecskeje formaja mint Alexnak :D

Conti
Nagyno szep a tortatok es Betti is :wink:

Agi
A mi babank is eppen farfekveses,de forog mint a ringispil :lol: Viszont siman beforgatta a vizsgalofejet hogy szemben alljon velunk a kep es igy keszultek a kepek. Most mashol voltunk mint anno Alexxal es itt sokkal jobb volt a gep,es tovabb is vizsgalt a doki.

Dec8
Itt is csak hangsulyozni tudom hogy nagyon orulok, hogy minden rendben apaval :wink: Hajra kisteso :lol:

Ilke
Igen velunk volt mert szombaton mentunk. Nagyon tetszett neki,odafekudt mellem.
Bala nem semmi,pedig olyan kis jofiunak nez ki :wink: En Liliden lepodtem meg hogy hogy igazgatja Balat,azt a hatarozottsagot :lol:

Mindenkinek szep hetveget,mi a Balcsin husolunk ,megtoldjuk a hetveget meg egy nappal :D
Alexnak ma kezdodik a szunet az oviban,szeptemberig csak nyaralgat majd.

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok, megvolt a bölcsis ballagás...
Néhány képet felteszek. Nálunk is szeptemberig szünidőlesz. Kép
Kép
Kép Kép

conti

Conti,
Örülök, hogy tetszett a film, mennék én is megnézni, de nincs kire hagyni a manókat... :?

Zita,
Na ja, pakolásról könyvet tudna szerintem írni minden anyuka :lol: . Bala ha megkaparintja a wcpapír gurigát, rendszeresen a wc-be dobja, de még csak le sem tekeri, ahogy van már dobja is bele, végül is nem csinál butaságot, csak hát... :lol: :lol: :lol:

Kataa,
Ez tetszett, hogy az egyik gyerkőc veled volt :D . Szerintem csuda jó dolog ez az UH, akkora élmény hogy az ember még a születése előtt láthatja a babát :D .
Hát igen, rendesen edzik egymást nálunk a tesók, na meg minket is :lol: . Ma viszont annyira sajnáltam Balát, szokás szerint megint vagánykodni akart és a lépcsőről akart úgy legurulni a mocival, hogy rajta ült. Hát meg is lett az eredménye, borult egy nagyot, felső szájacska kicsit felrepedt, nózi jól lehorzsolva. Szerencsére nem nagyon szakadt fel a szája, de eléggé feldagadt, annyira sajnáltam szegényt :( .

Conti,
Szépek a képek nagyon :) , azt néztem, hogy pont olyan babakonyhájuk van Liliéknek is az oviban, mint ott :) .

Ma végre eljutottunk a Vasúttörténeti Parkba. Hát nem volt nagy tolongás, ja jól láttam 1 család volt még rajtunk kívül :) . Nyugatiból mentünk vonattal, hát annak volt a legnagyobb sikere. Jó volt a park is, csak bazi meleg volt, legközelebb ősszel megyünk :) .

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

hali

MEgjottunk a nyaralasbol. Sajna. Meg maradtunk volna egy kicsit... az ido szuper volt, vegig 30 fok felett. Talan kicsit sok is, meg jo, hogy olyan hazat bereltunk, amiben volt teraszos fedett medence, mert a strandon nem lehetett volna megmaradni, meg nem is mertem volna levinni a gyerekeket. Igy akkor csobbantunk, amikor akartunk, aztan kis napozas a teraszon, aztan csobbanas es igy tovabb.... A batyamekkal voltunk, 3 gyerekukkel, meg anyuval. Szoval 5 gyerek 5 felnott.:) Majd teszek fel kepeket.Nagyon elveztek a kicsik a tarsasagot is, meg volt meg jacuzzi , meg szauna is a hazban. A villaparkhoz van meg fedett elmenyfurdo is, oda is lementunk nehanyszor. Aztan este meg bowling, biliard, ami belefer.

Sajna a meleg meglatszott itthon a boltom forgalman is.:( Na de majd augusztus valszeg mozgalmasabb lesz.

Agi

NAgyon edik a Petras kepek. Meg nem biztos, hogy Emi hajlando lesz menni oviba augusztusban, csak felvetettem, mint otletet. Ha akarja, viszem. Itt is nagy osszevont csopik lesznek, es csak 20.-tol lesz az o ovonenje.

Nalunk is megvolt a szulinap, Emi ajandekai kozul a rollernak volt a legnagyobb sikere es a tobb kilo gyongynek. Azota ugy nez ki a lanyom, mint egy karacsonyfa.:)

KépKép
KépKép
nyuszika

hali
ma hazahoztuk Danit a szüleimtől, nagyon jól érezte magát, tiszta kertész gyerek lett belőle, meg rengeteget bringázott. apukám tett rá neki letámasztót, így nem dől el, ha leszáll róla, hanem a lábával lehajtja. mindenkinek azt bemutatózza. :) strandoltak (az én szüleim!!! kb. 20 éve nem tették be oda a lábukat). felújították a strandot nemrég, nagyon szép, sok a zöld, és hatalmas fák vannak. kanyargós csúszda a vízben. jó kis barna lett, meg szerintem hízott is. ahogy hazaértünk mentünk anyósomékhoz szülinapot köszönteni, és most már ott van náluk 1 hétig. aztán 3 hét szabi!!! :)

kataa - szerintem még korai farfekvésről beszélned, a babák úgyis a 28-32. hét között fordulnak be általban, nem első gyerek lévén meg lehet később is. de nálad mindegy, mert ha jól emlékszem csaszi lesz ez is, ugye?

Boldog Névnapot, Szülinapot kinek melyik volt, van!!! :):)

Ilke- igen, nálam van a minták cd-je, jövő héten arramehetek mocival, és bedobom a párodnak.

megyek, mert hulla vagyok, tegnap egész nap bent voltunk áramszünet miatt a melóban és utána este utaztunk le még Jb-be. reggel meg vissza, meg ma még takarítottam is.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi,
Jó lehetett ez a hely, főleg, hogy még este is el tudtatok menni kicsit kikapcsolódni :) .

Gumicukor,
Ok, ha meg tudod oldani, hogy beugrasz a páromhoz, azt megköszönném, de kedden és szerdán szabin lesz. De szerintem nyugodtan mehetsz bármikor, max ott hagyod valakinél a nevére.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Nyuszi,
Biztos nagyon jó lehetett ez a közös nyaralás. Én nagyon szeretem az ilyen tömegmurikat....

Kataa,
Szerintem is korai még ilyenkor farfekvésről beszélni. És amúgy is vannak remek babafordító módszerek :)

Szombaton végre megyünk nyaralni, remélem, nem lesz nagyon rossz idő a jövő héten... Persze összeszedtem valami felfázást, vagy mit, jó lenne addig kikúrálni.

Zit
parazita

Ilke
Annyit meg tudnál még írni, melyik utcában dolgozik? Komócsira emlékszem de nem vagyok benne biztos.

Parazita
Igyál sok mezei zsurló teát (jó forrón és sokat), esetleg ülőfürdőbe is ülhetsz, hogy beleöntöd. nekem ez mindig rendbeteszi.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

Megjottunk a Balcsirol,nagyon jo kis hosszu hetvege volt.Alex vizi mano lett, a tobol futott a medencebe.Delben alig birtuk bevinni,persze megtette a viz a hatasat mert delutan jokat aludt 4-ig,addig nem vittem volna ki,igy mi is aludtunk :wink: Vizibicikliztunk meg csonakaztunk,szoval szupi volt.Annyira szepen lebarnult,kentuk ezerrel de igy is.
En meg az arnyekban is szint kaptam.
Volt meg egy kismami is rajtam kivul,par hettel jar elottem.Ugyhogy megint meglesz aaz utanpotlas par ev mulva a nyaraloban:):)
Hat szegenyl any nagyon meghizott,eloszor meg sem ismertem,mert tavaly olyan volt mint en. Azt hittem a pasija lecserelte :lol: De nem :lol: .Egesz nap napozott,meg uszkalt a medenceben,hat en egyiket sem mernem babasan.Csak terdig mentem minden vizbe.

Ilke
Szegeny Bala,pedigolyan kis szelidnek nez ki,dehat fiubol van azert :wink:
A Vasuttorteneti Park majd inkabb Balanak lesz jo par ev mulva,gondolom Lilit annyira nem hatotta meg.

Nyuszi
Jo lehetett a nyaralas.Ki volt a boltban?

Gumicukor,Parazita
Dehogy felek a farfekvestol,tudom hogy meg forog ezerrel,erzem is intenziven :wink: Meg ha ugy is marad sem gond,kifer igyis ugyis :wink:

Apa betegszabin van Alex felugyelet miatt,szerdan meg anyuek visszaviszik Balatonra pentekig.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

kataa

Nyugodtan furodhetnel babasan, nekem azt mondtak termeszetes vizben nyugodtan, mert ontisztulo. De jobb szinvonalu usziban is lehet 8 honapig. En EMivel meg a 8 honapban is lubickoltam usziban. PErsze nem usztam km-ket...:) Meg nem napoztam.
A boltban az a csaj volt, aki neha besegit, o a szomszed neni (anyu korabeli vagesz noci) fianak a baratnoje amugy es eleg joban vagyunk.

Gumicukor

Strandolo nagyik.:) Hat igen es azt mondjak nem valtozik az ember.... dehogynem.

na megyek furdetni

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Én is megvagyok mi is nyaraltunk a balcsin 2 hetet :D viszont petike félt idén a balcsi vizétöl csak kirándulni és a füredi aqvaparkba érezte jol magát :) sajna leéget mert 1x nem kentem be naptejel :( most gyogyitgatom a hátát .én is gondolkodom hogy jövöhéten hétvégén vagy utána valo hétvégén tartsuk e a szülinapját mert 2 hét mulva kedden lenne de akor nem tudnánk rendes szülinapot tartani mert dolgozunk :? .Hol lehet Tescos favasutat kapni :?: de a nagyobb változatot és menyiért olyat szeretnék venni petikének .

pusz csics
csics

Sziasztok!

Én folyamatosan úszom, Beszti, te hogy csinálod? :roll: Semmire sincs időm, néha ide is benézek, meg máshová is, de írni sokszor csak 1 helyre van időm, de lehet, hogy azt is órákig írom, vagy a gyerek (dani) egyszerűen nyom egy ESC-et és kész, vége, vagy a reset gomb a nyerő még... A Gabi meg ha talál egy szabad gépet azonnal leül elé játszani ami még nem is lenne baj, de akkor aztán mindent bezár!!! Ha apa fontos munkájáról van szó, vagy egyszerűen csak egy félbehagyott írásomról ide, mindegy...

Szülinaposoknak mégegyszer boldog szülinapot kívánok, hátha azóta történt valami ilyesmi :lol:
Conti!
Gratula a nyereményhez, nagyon jó, hogy egyszer hallani ilyet is, hogy nyer valaki!!!

Nyuszika!
Gratulálok a boltodhoz, nagyon-nagyon szép!!!

Kataa!
Húú, micsoda Uh képek aztaa!! Nagyon cuki a muci!:))

Velünk semmi újság... gyerekek formában vannak, mindegyik egészséges mint a makk. Dancinak a minap egy szálka ment az ujjába, amit sajnos nem bírtam kipiszkálni, mert egyrészt nem engedte, másrészt nem is tudtam, hogy folyton rángatta a kezét. A természetre bíztam. Másnapra begennyesedett, majd estére kifakadt és ezzel távozott is az a bizonyos szálka, de azátn még 3.nap is gyulladt volt a környéke így elvittem a Heim P. sebészetére. A doki megnézte, szálka nincs egy gyógyulófélben lévő sebet látott teendő nem volt vele, de ha már ott voltunk beugrottunk a fülészetre is mert pár napja nem aludt valami jól, de szerencsére nem a fülével volt a gond, megnyugodtam...

Kép
sasha

Sziasztok,

Nyuszika
Persze tudom hogy termeszetes vizekben nyugodtan, lehet furodni sot a mi medencenk nagyon szepen karbantartott,tiszitott,de valahogy (bar nem vagyok erzekeny ra) nem szerenek elkapni semmit igy utazasok elott.Ezert volt az ovatossag.

Sasha
Kitartas :roll: Hat jobb sosem lesz,mert ugye harom fiu az harom fiu,plane ha mar Gerike is megy majd :wink: Biztos lesznek rosszabb napok,de ugyi vagy Te :lol:
En latom a noveremet hogy egy szabad pillana sincs,pedig meg eleg jol el is vannak,de valamelyik ketto biztos osszeveszik ha epp nyugalom lenne :)
Remelem Te azert jol vagy es lelkileg is atveszelted mar a hormonok ingadozasat?

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok !

Most van egy kis időm irni
Köszönjük mindenkinek a sok-sok drukkot és jókivánságot !
És neked is köszi Kataa, hogy hoztad az infót .

Csak egy pár szót magunkról:
Gergő egy cukorfalat, imádom! És kiköpött mása Gyurcinak . Gyurma meg igazi jó testvér, folyton kényezteti az Öcsit, nagyon örül neki. Csináltam albumot, van benne pár kép a srácokról.
Majd próbálok jönni gyakrabban ha hagynak

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=10199

KépKép
KépKép
banyóci

Hali!

Tegnap is írtam, de a gyerek megint bevetette előbb az esc billentyűt amit kivédtem egy gyors mentéssel, de a resetet már sehogyse bírtam kivédeni, mert ugye nem voltam itt, mert közbe azért történnek a dolgok...

Így Gyurcit és az édes kisöccsét, Gergőt is a Dancival néztük meg és nagyon-nagyon édes, mindkét gyerkőc. Hogy Gyurci már mekkora nagy és milyen szép kisfiú...:)
De én ezt egyébként se értem, valahogy akárhány gyereket nézek meg itt a babaneten, mindegyik olyan gyönyörű

Kataa!
Tegnap épp egy nagyon rossz nap volt, a párom már 3x mondta, hogy menjek orvoshoz. Jellemző. Aztán mikor a gyerekek lefeküdtek aludni és lett egy szusszanásnyi időm kidőltem a teraszon a székben ülve!!! Úgy elaludtam, hogy öröm volt nézni és azt se tudom hogy történt, egyszercsak paff, lecsukódhattak a szemeim. Aztán megriadtam és bevonultam az ágyra és aludtunk délután 5-ig. Jól esett, de sajnos rosszul aludtam, csupa csatakosan ébredtem.
Tegnap egész álló nap vísítottam. Mint egy hasfájós csecsemő, komolyan. De hiába számoltam 10-ig, vagy csináltam bármit, nem tudtam fékezni magam. Az a szerencse, hogy másnapra elfelejtek mindent és kezdődhet az új nap 8) Komolyan nem is emlékszem már miket műveltek, de azt felváltva, vagy egyszerre.
Rosszabb ennél már nem lehet. Igaz, biztos tévedek. Annyira imádom a kis Gergőkorszakot is, amikor már mosolyog és kezd kinyílni az értelme, most mégis azt várom, hogy legyen már 1 évvel később. Ennek oka meg az, hogy nem tudok nekivágni a játszónak. Nem lehet mindig számítani arra, hogy majd jön egy ismerős és majd vigyáz a gyerekeimre, amíg én szoptatok, mert eddig akárhányszor elmentünk Geri mindig szopni akart. Tegnap elmentem a két naggyal sétálni kicsit és egy parkban szabadon eresztettem őket. Persze a legjobb játékok mindig látóhatáron kívülre estek, a Danci meg azt "játszotta", hogy szalad ki a világból és akkor találjam meg, de sajna ő nem tudja, hogy az úttest tabu, így gyorsan véget is vetettem a kirándulásnak és azon gondolkodtam, hogy csoda, hogy alig merek a játszótérre elmenni, csak ha előtte egyeztetek, hogy a barátnőm biztos ott lesz-e....

De most már biztos, hogy lányom nem lesz, azt hiszem nekem még a 3 gyerek is sok(k)

szép napot mindenkinek!

Kép
sasha

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés:
Vasárnap költözünk, Pesterzsébeten leszünk albérletben pár hónapig. Úgy néz ki, hogy lesz net, remélem hamarosan újra csatlakozhatok! Addig is sok-sok puszi Mindenkinek, jó nyaralást, kellemes pihenést, vigyázzatok Magatokra!!!!!

Nyuszika! Valószínűleg jövő hétvégén megyünk felétek! Hívlak majd!!!!

Sasha! Nekem "csak" 2 gyerekem van, de néha én is a falra mászom. Tegnap pl.: feldaraboltam a dinnyét, elmentem kezetmosni. Ezalatt Nóri -segíteni akart- be akarta rakni a dinnyét a hűtőbe. Kb. 5x elmondtam neki, hogy helyet kell először csinálni, várjon egy kicsit. Persze kiborította az egész tálat, én meg majdnem sírtam, annira felidegesített. És persze lelkiismeretfurdalásom is van ilyenkor, hiszen ő jót akart, segíteni anyának. Hát az ehhez hasonló sztorik nálunk mindennaposak, sok-sok türelem kell és rengeteg energia :wink:

Pusza:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Madgi

Oksi, ha lehet egy nappal elotte hivj legalabb, mert sokat megyeek-jovok.:) Szerdan delelott valszeg aruert, csutortokon delelott vendegsegbe, penteken delelott meg babaklubba. Szoval nem mindig vagyok a boltban, vagy otthon. Nehogy ugy jarjunk mint a multkor.:) Egyedul jossz, vagy a manokkal????

Sasha

KOszi a dicseretet a bolt neveben.:)
Nem semmi lehet 2 fele rohangalni+ a pici. Nem csodalom ha nincs kedved egyedul nekiindulni veluk. Van egy 4 gyerekes anyuka baratnom, na o auto nelkul nem is indul el mind a 4-gyel, maximum ha nagyon muszaj es csak ugy, hogy ikerbabakocsit vett es a harom kicsit (10honapos, 2.5 es 4 eves) belepakolja es a legnagyobb (6 eves) gyalogol. :) De jatszora nem nagyon megy mind a 4gyel. Igaz, itt mifelenk nincs is .Marmint gyalogolhato tavolsagban. AMi a Dunaparton van az eleg jo, de gyalog messze van.

Tenyleg leendo 4 gyerekesek, Beszti hogy vagy? Olyan regen irtal mar....

Bea

Koszi az emiles koszontest, aranyos vagy. Mi ujsag veled? Nem jartok erre valamikor? Ha a boltban vagyok tudnank gyerek nelkul dumcsizni. ANna jar most oviba? Bar az is lehet hogy a BAlcsin vagytok....

AMugy kisebb nyari vasart (20% kedvezmeny nehany szandira) tartok a boltban (most mindenhol ez a divat:)), varok mindenkit!!!!:):):)

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Latom mindenki husol vagy nyaral,annyira nincs itt forgalom.
A heten voltam Ritnel,mindenkit udvozol.Rege baba nagyon novoget mar :)

Banyoci
A kepek nagyon cukik!!! A kicsi egy tunemeny :lol: Gratulalok megeyszer hozza es nyugodt ketgyerekes napokat kivanok.
Varom a beszamolot hogy Gyurci hogy fogadta a kicsit.

Sasha
Hat ha elindul az ovi es Gabi ott lesz ,talan kicsit konnyebb lesz neked is.

Magdi
Sok sikert a koltozeshez meg turelmet az alberlethez.Amit epiettetek az mar felig kesz hogy par honap eleg a befejezesegez?

Beszti
Hogy sikerultek a lekvarok?

Na megyek mert vendegek jonnek es fozok.Alex anyuekkal a Balcsin van,holnap megyunk erte.
Mar nekifutasbol beleugrik karuszoval a nagymedencebe,sot a vizibicikli csuszdajarol is lecsuszik a toba karuszo nelkul :lol: :lol:

Pusz
kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Lányok
képzejétek imike kezd szobatiszta lenni :D ,képzejétek ma voltunk a margitszigeten és petike lovagolt a vadasparkban elöször és tetszet neki :D

Pusz Csics
csics

Nyuszika
menyibe kerülnek nálad a siesta cipök ? mert ép cipö vásárlás elött álok .szépen nézki a boltod :D

pusz csics
csics

Sziasztok
Mi is élünk! Remélem mindenki jól van! Most szabin vagyok, lesz időm visszaolvasni.

Forti
forti

Halihó!!! Végre tudok jönni megint!!!!
anemona7

Amint látszik, lecseréltem a profilomban a képet, de hát ez törpe. Aki kíváncsi megnézhet minket itt:
http://community.webshots.com/album/552677370OZdWNb

Most sajna nincs több időm (elment egy csomó a képekkel), de majd jövök, olvasok és mesélek!! Addig is pusszancs mindenkinek!

Rit
anemona7

Csics

Siesta cipoket egyelore nem tartok, mert nem nagyon keresik. Es bevallom miota kicsit nagyobb betekintest nyertem a cipo bizniszbe, az a velemenyem, hogy pl. az Asso es a Melania cipok is vannak olyan jok minosegileg es azok olcsobbak. Kulonosen az Asso. A Siestaban 1-2 ezres csak a markanev.:(

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Nyuszi
akor miért teted fel a honlapodra termékek közé ? ha nem is árulsz olyat :?: assot nem látam honlapodon ,csak DR leot ,melániát,salust,siestát, légyszives ved le a siestát mert kicsit megtévesztö legalábis számomra mindenkép :? .

pusz csics
csics

Csics

IGENIS!!!!:)
Tudod a boltom meg csak egy honapja van nyitva es meg kozel sem vegleges a portfolio. Vagyis figyelem mit keresnek a vevok es ha sokan szeretnenek Siestat, fogok tartani. Csakhat abbol egy modellsor ketszer annyiba kerul, mint pl. Assobol. Mert sort ( vagyis pl 18-24ig az osszes meretet ) kell megvennem , nem tudok csak egy-egy parat. AMugy a kepek kozott latsz Assot. Az elso, masodik es a negyedik kep is Asso modell.
Egyebkent a honlapom sem vegleges meg. Pont a heten teszunk fel ujabb kepeket, mert megyek aruert es van uj display-em.

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok - sikerült lenyúlnom Doditól a gépet :)

Először is nagy gratula minden mostanában volt szülinaposnak, beleértve a legapróbbat is!!(Banyóci)

Olyan jó végre olvasni rólatok, csak most egyszerre kissé túl sok az info. De sebaj, majd behozom.

Nyusz
örülök, hogy beindítottad a boltot. mikor kezdted, hogy megy???
Tök jó lehetett a nyaralás, jövőre én is úgy szeretnék, hogy a gyerkőcöknek legyenek játszópajtások helyben.

Dec8
De jó, hogy helyreállnak a dolgok! az meg külön :), hogy előkerültél

mozi
Dodi is volt élete első moziján a papájával. A verdákat nézték meg - rohadt hosszú (2 órás) kb 1,5ig bírta, utána már nagyon várta a végét.

Gumicukor
Tök jó lehetett Daninak kicsit nagyizni. Emlékszem régebben volt, hogy panaszkodtál rájuk, de ezek szerint teljesen felfejlődtek :).
Nálunk ez sajna kimaradt. Az anyukám építkezik és nem ér rá unokázni - vagyis azt mondja, hogy épp mehetne, de neki közben csnálnia kell a dolgát. Hát akkor köszönöm, inkább nem. Anyós elvitte párszor 1-1 napra, annak nagyon örült, de ő sem ér rá többet. Dolgozik, a szabiján meg a másik unokájára vigyáz.

Banyóci
szépek a gyerkőcök nagyon! 2 jó pasi az én csajszijaimnak :) :P :P

Rit
anemona7

Sziasztok,

Csics
Gratula Imikenek,ugyi.Kezdi majd az ovit szeptemberben?

Forti
Irj hogy mi van veletek :D

Nyuszika
En egyet ertek veled,mi sem veszunk mar reg Sisetat, az orthoped doki ajanlasara.

Rit
Csak szorgalmasan az irassal :lol:

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Nyuszi
Én ép most keresek uj szandit a fiuknak fökép siestát de ha az asso olcso, szép,és van belölük választék akor érdekel :D .Menyibe kerül az asso nálad ? .

Kataa
nem szeptembertöl kezd mert még nincs 3 éves decemberben lesz és ugy is veték fel hogy majd decebertöl kezd majd .adig jár bölcsibe még.

Pusz Csics
csics

Csics

Az Asso 3 csatos szandik 5500-5900ba kerulnek. Sok szeretettel varunk a boltban. Ha szeretned tehetek fel nehany kepet... kisfiuknak van sotetkek, ketfele barna, zold-bezs kombinacio, van 2csatos, felul tepozaras fazon is.ja es 18-30 meretben.:)

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Nyuszi
köszi szépen majd még godolkodom rajta :) .

Pusz Csics
csics

hali,
én is kicsit beköszönök. tegnap jöttünk haza Jb-ből, lent voltunk 1 hetet. az időjárás nem volt a legjobb, de azért nem volt rossz. voltunk párszor azért strandon, régen ahová jártam fullra felújított, feszített víztükrű, nagyon tuti volt. Dani élvezte, úszószemüvegben folyton a víz alatt voltunk. simán úszik karúszó nélkül a víz alatt, halad is, csak még a fejét kell megtanulnia kiemelni levegőért. volt nagy csúszda, hatalmasakat csúszott róla. nehezen tudtam lebeszélni hogy maradjon apával az 1 m-es medencében, amíg én átmentem a mélybe úszni. karúszót nem használunk már úgyis mi is a víz alatt vagyunk vele, meg hónaljáig ér a víz.

közben itthon felszereltük neki egy mini kosárpalánkot a szobájába, így már célzottan hajigálhatja a labdáit, én sem őrülök meg. nagyon élvezi a dolgot.

holnap Alsópáhokon leszünk 1 hetet, az idő nem a legjobb, de a hely ilyenkor is szuper lesz szerintem.

Rit - cukik a lányok!! Dodi milyen nagy már!!! Jártok még úszni? Azért a szüleimmel nem oldódott meg minden, most is elég pipa voltam sokszor... pl. apukám annyira a munkájába van belepistulva, hogy Danival egyáltalán nem játszik semmit, pedig kérleli, amikor hazajön, de elküldi.... a szívem szakad meg... nagyon rossz érzés. de mindegy, csak majd ha 15 évesen nem fog rá figyelni Dani, akkor már hiába, most kellene megalapozni vele a kapcsolatot, mint ahogy velem is kellett volna tennie... mindegy, ez a rossz példa annyira előttem van, hogy mi erre nagyon figyelünk a párommal, nem szeretném, ha nulla kapcsolat lenne idővel köztünk a gyerekkel.
na ennyit erről...

pusza, rohanok csomagolni.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Lányok
Ausztriában hol érdemes vásárolni ? lehet hogy eltudunk menni .

Beszti,töbiek
petike nem akar nélkülem sehol meglenni nélkülem fél ha vele vagyok vagy a közelben akor minden okés és barátkozik is (kivéve az ovit ott jolérzi magát és nem hiányol :) ) természetes ez vagy vigyem pszihologushoz . anyukám elszeretné vinni magával a nagynénikémhez és nem akar menni ,

Pusz Csics
csics

Sziasztok!

Jelentem, mi is élünk, de otthon nincs netünk, így nem tudok jönni. most a munkahelyemen vagyok, elvileg ügyeletet tartok, de a kutya nem jön errefelé :) .

Csak az utolsó oldalt futottam át, de látom, vannak hírek :lol: .

Banyóci!
Gyönyörűek a fiúk!

Rit!
A lányaid szintén :) !

Dec8!
De jó, hogy van hír rólatok is! És ráadásul jó hírek, hurrá :D !

Nyuszi!
Bolt, de jó! Jön az ovi- és sulikezdés, lesz forgalom, hidd el.

Nálunk most dúl az iskolakezdési láz, Noémi teljesen odáig van, állandóan csak az iskoláról beszél, nagyon várja már. Remélem, nem fog csalódni.
Sajna, még mindig nem költöztünk be, de már nagyon szeretnénk, csak éppen nincs pénzünk rendesen befejezni a házat. Vagyis ami van, az bent a bankban, de csak a használatba vételi engedély után utalják. De azt meg addig nem kapjuk meg, amíg nincs kész a ház. A 22-es csapdája... Most azon gondolkodunk, hogy felveszünk 5-600 ezret gyorskölcsönben, abból befejezzünk, és mikor a bank kiutalja az utolsó részletet, akkor egyben visszafizetjünk. Így bukunk valamennyit rajta, de legalább be tudunk költözni.

Még 3 hét van hátra a nyári szünetből, nem tudom, jövök-e azalatt, de utána mindenképp, ha a munka elkezdődik :lol: .
Addig is mindenkinek jó nyarat, jó babavárást és babázást (és babagyártást, akinél ez aktuális :wink: ),

Pusz,

Panda
panda
Halásztelek

Sziasztok

Megint csak egy gyorsra van időm, bár látom nem tól nagy a tolongás errefelé...

Minden kis szülinaposnak, akit nem volt alkalmam felköszönteni, nagyon boldog szülinapot kivánok utólag is :oops: :) !!!

Rit
De jó, hogy itt vagy :) ! Mi újság? Mesélj!!! (ezt mondom én, akinek semmire nincs ideje :oops: ) Nagyon szépek a csajszik, Dodi is hogy megnőtt. Részemről oké a párositás :wink: .

Kataa
Próbálok majd mesélni, bár nincs semmi extra. Gyurci még a vártnál is sokkal jobban fogadta a picit, nagyon szereti, és cseppet sem féltékeny.

Köszi a dicséreteket :) . Jó nyaralást, pihenést mindenkinek!

Szülinapi ajándékok mik voltak/lesznek?

Pusz

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok
Banyoci
nálunk petikének fa vasut lesz tescos ,könyv ,torta ,de csak szombaton tartjuk akor lesz idönk ünnepelni böven.

Ma sárkányt eregetünk és korában elhoztuk a fiukat amugy ma van petike szülinapja nagyon aranyosan eregeti a sárkányt :D erösen fogja és szalad vele :lol: sajna imike jovoltábolt apjuk ma 2 fát is megmászot hogy az elszabadult sárkányt vissza szereze mert mikor imikéhez került fogta és elengete :( .

Pusz Csics és ma 4 éves petike és imike
csics

Csics

Petikédnek nagyon boldog szülinapot, és jó ünneplést a hétvégére :) !

KépKép
KépKép
banyóci

Csics

Petinek Boldog szulinapot!:)

Mi van lanyok? Lehuzzuk a rolot? Megszunik a topik?:(:(:(

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok, nehogy megszűnjön a topik...

Nehéz volt elviselnem, hogy Bettit elvitte az apja 6 egész napra, többre nem engedtem. Tök érdekes volt, hogy amikor hazajött az én nyakam helyett inkább a nővérét akarta megfolytani, úgy ölelte, persze fél óra múlva már ölték egymást.
A héten meg én vagyok szabin, megyünk ide-oda, ma pl. az állatkertbe. Direkt nem tegnap mentem, nem bírom a tömeget.
Jövő héten anyukám jön, aztán hip-hopp itt van szept 4. ami nekünk az ovikezdés. Persze már mondogatom, hogy jön az új ovi, új gyerekek, néha örömmel menne, máskor meg nem akar. Remélem azért nem lesz gond, másfél év jól megszokott bölcsi után.
Házeladással még mindig semmi, mennek a hirdetések, várunk... Sajnos az exemet nem motiválja semmi, különben már rég nem itt laknánk. Nekem meg most jött ki a gázkülönbözetem az éves leolvasás után fizethetek 62 ezret.

Csics, boldog szülinapot Petikének!

conti

Hali!

Dehogy szűnik meg a topik, csak átmenetileg kevesen írunk bele, de Te se vagy valami aktív Nyuszi:)
Én mostanában az Istvános topikban fordulok elő, az jobban pörög, meg sok a Gerivel egyidős baba.

Conti!
Továbbra is drukkolok a ház sikeres eladásához. Egyébként ilyenek ezek a gyerekek.
Gabim a nagyanyjával van most Balcsin, a Danci meg anyukámnál nyaral, akit eddig mamának hívott, de mostantól kiestem a kosárból, a mama pedig anyának lett átnevezve :?

Rit!
hogy milyen édesek a lányok! Egyik szebb mint a másik!

Banyóci!
A pasik is gyönyörűek, igazán passzolnak a szép lányokkal :wink:

Nyuszi!
Én továbbra is drukkolok a boltodhoz, tudom, hogy az első időszakok nehezek!

Csics!
Petikének sok boldogságot!

Rólunk csak annyit, hogy a héten 1 gyerekes vagyok, de hétvégén már jön haza a Danci. Persze egy csomó házimunkát beterveztem, de nem lett belőle semmi, olyan lustaság van rajtam, hogy még.

puszika

Kép
sasha

Sziasztok, mi van, cica elvitte a billentyűzetet?? :)
- á tudom, mindenki tőlem riadt el, biztos utáltok :( :)

köszi a csajok dícséretét, azért szerencsétek, hogy nem hangosak a képek, mert azért tudnék elrettentőt is felrakni :)

Csics - nálunk Dodi csak addig volt ilyen nélkülemelnemmenős, míg el nem kezdett közösségbe járni. Azóta bezzeg menne egyfolytában, néha már arra gondolok, hogy nem is hiányoznék neki. Persze azért ez nem igaz, 1 nap után is közli, hogy tök jó volt, de hiányoztam :)

conti - kár, hogy nem beszéltünk össze, mi mondjuk tegnap voltunk, a haverok miatt, de mi sűrűn járunk, bérletünk van, csak olyankor jobban élvezi, ha van gyerkőc társaság.
amúgy a gázszámládat lecseréltetheted, 1 telefon, kiküldik postán az új szerződést és átválthatsz havi diktálásra - én most csináltam meg - 80as számon kell havonta bepötyögni az adatokat és akkor a tényleg felhasználtról jön a csekk.

sasha - na én rád szoktam gondolni mostanában sűrűn. Dodesznek hosszú ez az ovi nélküli időszak, nem mindíg futunk össze haverokkal, nekem így néha összejön, hogy az egyik bőg a msik meg épp dobálja magát, hogy "mit csináljak, ki játszik velem" stb, én meg tépném a hajam. Szóval ilyenkor eszembe jut, hogy milyen is lehet neked 3mal... :)

rit
anemona7

Hali

Na azert csak volt hatasa a beszolasomnak...:)

Sasha

ARanyos vagy, hogy igy szurkolsz a boltnak, koszi.:)

Csics

Enyim gyerekek sem mennek nyaralni nelkulem, nem is nagyon lenne hova, Anglia ugye kizarva majd ha nagyobbak lesznek esetleg. Anyu meg itt lakik helyben.:) A batyamek johetnenek meg szoba Kaposvaron, de ott mar nagyok a gyerekek, ok haveroznak szunetben, nem kicsikre vigyaznak. De amugy sem maradnanak el nelkulem ,max egy ejszakara a gyerekek.

Nehany beszolas a csemeteimtol:

Vacsora kozben Emi egyszer csak megszolal:
"ANya, ha majd meghalsz, nagyon fogsz hianyozni nekem..."

Danny gyanusan vizsgalja a muffin tetejen a rasult kocka csokit:
"ANya, mi ez a csunya?"

Danny meglatja az altalam eldugott csoros itatot a konyhaszekrenyben:
"Ott az en butykosom, de en maj nagyfiju vagyok..."

jo ejt

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Mi is bejelentkezünk :) . Nálunk nincs semmi extra, élvezzük a nyarat a manókkal 3-asban. Minden reggel magunktól ébredünk (9 körül :D ), aztán kényelmesen mindent megcsinálgatunk egész nap a gyerekekkel, rengeteget kint vagyunk a kertben, szóval igen kényelmesen telnek a napjaink :lol: . Nem nagyon várom a szeptembert az ovival, főleg, hogy múltkor összefutottunk az egyik óvónénivel és mondta, hogy 27-en lesznek idén Liliék, szerintem nagyon durva. No meg említette, hogy jött a csoportba egy cigány kisgyerek, aki egy elég zűrös családból való, káromkodik, verekszik..., szóval mondta, hogy biztosan lesznek vele problémák. Aggódom is rendesen, de hát mi a túrót csináljak? :x

Csics,
Nálunk sem merül fel egyáltalán, hogy bármelyik gyerek nélkülünk legyen bárhol is. Lilinél az anyaimádat a születésével kezdődött és azóta is kitartóan működik :lol: , mostanában még megspékeli azzal is, hogy Balát apára sózza azzal a felkiáltással, hogy fiúk külön és lányok külön :lol: . Bala is hasonlóan anyás, főleg mostanában, vele rendszeresen úgy főzök, hogy a combomat átkarolja és együtt lépkedünk :lol: .

Rit,
Szépek a lánykáid :) !

Zsuzsa,
Megnéztem a képeket, nagyon jók, a Gömbkilátós Luca különösen cuki! :)

Nyuszi,
Tök ügyi Danny, hogy már ilyen jól beszél, és milyen murisakat mond, gondolom Emitől sokat tanul, mert neki nagyon jó dumája van :D .
Lilit este majdnem megettem, amikor jön ki hozzám a konyhába kezében a dvd távirányító és mutatva rá, kérdezi, hogy: Anya, tényleg rá van írva ide, hogy csak puszival működik? :lol: Persze apa mondta ezt neki poénból, de annyira édesen adta elő, olyan meggyőződéssel, hogy össze vissza puszilgattam :lol: .

Szülinaposoknak sok-sok boldog szülinapot kívánok!

Puszika,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok, na tényleg használt a nógatás.

Rit, tegnap is nagyon sokan voltak, 10 körül értünk oda, mert előtte megnéztük az arc-plakátokat (nagyon jó volt), de szerencsére eszembe jutott, hogy a játszóházi bejáratnál menjünk be, így megspóroltam 1-2 óra sorban állást. Az állatokon kívül persze Bettinél a perec és a fagyi volt a fő szempont és hogy ő mehessen elől. -Csak utánnam jöhettek! felkiáltással haladt elől.

A gázszámlám meg átalány, pont azért, hogy télen ne kelljen 50 ezret fizetni, így elosztva fizetek 15 ezret havonta. De az idei tél nagyon hideg volt és hosszú, emlékszem még májusban is be kellett indítanom pár napra mert fáztunk. Szóval a leolvasással meg a téli hónapokat nem bírnám fizetni, nyáron úgysem spórolok.

Zsuzsa, nagyon édesek a gyerekek, nekem a fürdős Luca tetszik, nagyon jó.

Nyuszi, Gyerköcök dumái :D

Sasha, próbálj meg egy kicsit feltöltődni, pihizni, a házimunka majd ráér. Én is sok mindent terveztem a hétre, de inkább csavargok a lányokkal. Ma megnézzük a nagypapit meg beugrunk a Camponába. Veszek valami könyvet, végre olvastam a szabi alatt és két estére nagyon elvarázsolt a Csokoládé.

conti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?