Új privát üzeneted érkezett!

Kicsit szétszórt vagyok. Köszönöm szépen mindenkinek a "beszélős" válaszokat!!! :D

Móni,
Nem biztos, hogy tudok menni holnap. :(
Vendég

Brigócának boldog hófordulót! :oops: :D

Na megkaptuk az időpontot jan 25.-én mehetünk a Petőbe! Azért november 12.-e óta nem kapkodták el! :evil: 8:30-ra kell mennünk és 2 óra lesz egy alkalom. Vinni kell tízórait és kényelmes cuccot babának, mamának! Hát ez a 8.30-as időpont eléggé felborítja a napirendünket. :? Fix időpontban alszik délelőtt!

Beni bevágta a buksiát a tévéállvány sarkába! Jó piros és puklis neki! Lehet hogy tényleg vennem kéne neki koponyavédő bukósisakot! :roll: Minden nap egy folttal több van rajta. Szegénykém elég instabil!

KépKép
csongria

Ez még a szokásosnál is hosszabb (lehet, hogy az elejét már elküldtem...), remélem még időben érkezik, és Ria, nem kellett elkezdened vasalni!

Timo,
Igen, én is örültem, hogy Sebi sokáig mászott (4 hónapig), függetlenül attól, hogy csak sejtettem, hogy ez jó dolog.
Ennyi ébredésre nálam csak az vált be, hogy vele alszom egy matracon, most már a kiságyból kivettem az övét (állati kényelmetlen), és azzal bővítettem (így nem szoktatom az ágyunkba), de nem is bolondulok meg, cici a szájba és kész. Nálunk a fogzás és a mozgásfejlődés nagyon intenzív éjszakai jelenlétet igényel. Az én kipihentségemnél a kulcs, hogy nem kell korán kelnem, S legkorábban negyed nyolckor kel, és ha kibírom az első arcba öklözéseket, meg a fejem megemelését a pajeszomnál fogva, akkor jobb játék után néz, és elég csak 9 körül felkászálódnom, mert közben még meg is reggelizik.

Lin,
Hát így kell dokumentálni egy fodrászati beavatkozást! Köszi. Továbbra is azt mondom, hogy eddig mindenki jól tette, aki levágatta a haját!

Gratula minden késlekedő fogacska felbukkanásához!!!

Sebi minden pelenkabontásnál pisil, kezdetben szerintem csak a hidegebb miatt, de most már tudatosan nyomja, és jön, és nagyon örül neki.
Az egyik ismerős, aki bölcsisnéni volt, azt mondta, hogy ő már szégyellte, hogy a másfél éves fia még nem szobatiszta (a lánya már 1 évesen az volt)…
A céges baba-mama klubban pedig 4 éves kort jelöltek meg korhatárként, addig minden ok, csak ugye ott az ovi kezdés egy évvel előtte, mint bökkenő.

Maszi,
Mi volt a gond az I-essel?
Nekem is meghatározó élmény volt, hogy láttam a Sebi mennyire ellazul az ottani fürdéstől, és pont uezt láttam be, hogy nincsenek cukorból, és szeretik a határozott mozdulatokat.
Érdekes ez a bokavédős ötlet. Ha levágom egy régebbi vastag frottír zokni elejét, az is működhet?
A kölesnyinél nekem egy kölesgolyó ugrott be, az tényleg brutális lett volna.

Panka, Lora,
Engem is foglalkoztat a szülinapi torta kérdése. Most abban gondolkodom, hogy rizstejben főtt gríz valami gyümölccsel keverve, Pann-féle almás gríz, banán-meggy turmixolva alkotná a rétegeket, ezeket valami babakekszel elválasztanám, és ma jutott eszembe még a gesztenye valamivel pürésítve, mondjuk mint bevonat. Sem a tojássárgáját, sem a tejet nem szándékozom, egy nap alatt bevezetni, a cukorról nem is beszélve.

Üvegest kiszedem, mert eddig összesen 1-et evett meg 1 nap, mostanában kezd egy egészet megenni egy kajára. Én nem melegítem a kajáját, néha akkor sem, ha a hűtőből veszem ki. Ez baj?

Boldog hófordulót mindenkinek, akiről lemaradtam és aktuálisan Brigónak (puszi a lábujjára)!

Sütifaló rendeltetésszerű használata nálunk a ködös jövőbe vész.

Móni,
Fogalmam sincs mi lehet Bálintnál, de a fiúknál előfordulhat egy phertes nevű betegség, ami így kezdődik. Öcsémnek 7 évesen jött ki, innen az ismeretség.

Sebinek nem történt változás a 9. hónap körül az alvási szokásaiban.

Bozotka,
Sebi BCG-je förtelmes volt, és még mindig elég piros.
Koszmó, volt valamennyi, de nem csináltam vele semmit, szerintem még mindig megvan, de majd ellenőrzöm.

Lorca,
De jó, hogy Szabi meggyógyult! Sebi a múlt héten elkezdte tudatosan használni a fejrázást, jelzi, ha elég a kaja, kiválasztja, hogy melyik játékát kéri, és lehet tudni, hogy mit nem akar csinálni. Tök szuper!...most míg újdonság.

Ma Sebi is megette az első krumplistésztáját, és most nem kellett szétnyomkodni neki.

Helló Helga,
Azta Áron nagyon nagyfiú ezeken a képeken!
Sebi is szopival alszik el, de amíg ez jó mindkettőnknek, addig én nem tekitem elrontottnak a dolgot (akkor sem változna semmi, csak rosszul érezném magam tőle), inkább alternatívnak.

Ria,
De jó, hogy rendeződtök!
Bosszantó, hogy beleesik a torna a délelőtti alvásba, de rem. hamar átáll Beni, és torna után biztos jókat fog aludni.

Pann,
Nekem nem fáj a derekam, viszont a nyakam igen.

Panka,
Túl szép volt, hogy igaz legyen. Szerintem állati mázlitok van, mert ez nagyon csúnyán is végződhetett volna, irtó ügyik vagytok, hogy ilyen körültekintően jártatok el. Esetleg megfontolandó, hogy valami nyilvános „fórumon” figyelmeztetni kéne a többi érdeklődőt, hogy nem tiszta az ügylet.

Róki,
Ilyen tejhólyagom is volt, majd felteszek egy képet a közös e-mailre.

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi:

Igazad van, hogy nagyon fontos a tapintat, és lehet hogy ez nálam még hiányzik. Ráadásul egy szoptatós, nemrég szült anyuka, kialvatlanul, hormonmérgezve és frusztrálva, esetleg állandó fájdalommal, elég érzékeny tud lenni. ;) Ezt egyébként jó hogy mondod, mert érdemes észben tartani. Egyébként pedig próbálok minden levelemben pozitívummal kezdeni, és találni valami megdícsérnivalót...

Depresszió: utólag már könnyű azt mondani, hogy "ha tudtam volna." De a depresszió velejárója a motiváció hiánya, tehát igenis előfordul az, hogy hiába tudja az ember, hogy valami nagy gáz van, nem tudja seggbe rugdosni magát, hogy segítséget keressen. Ez a depresszió alattomos természete.

Timocska!

Részvétem az éjszakázással! :( Egy-két ötlet:

1. Ébreszd fel a párodat hogy altassa ő Lillát, te meg dugj füldugót a füledbe. Egy-két hét alatt rájön Lilla hogy kár éjjel ébredni.
2. Aludj egy ágyban vele, hogy ne kelljen ingázni két szoba között mikor másfél óránként ébred.
3. Kérj meg valakit hogy vigye el Lillát sétálni vagy bárhova, hogy te napközben tudj aludni 3 összefüggő órát és pótold az éjszakai kimaradást.

Ágiboldi:

38,5 alatt én nappal nem csillapítanám, mivel a szervezet az emelkedett hővel öli ki a kórokozókat. Ha jókedvűen tűri a lázat, érdemes hagyni felmenni, mert így hatékonyabban küzd a fertőzés ellen. Ha zihál, rosszkedvű, látszik hogy nehezen bírja, akkor érdemes csillapítani. És persze végtelenségig nem szabad hagyni emelkedni. De nekem az a tapasztalatom, hogy ezek a kicsik eszméletlen strapabíróak. Sokkal jobban bírják a lázas állapotot mint mondjuk én. Engem már egy hőemelkedés is leterít, míg a lányok még 39 fokos lázzal is vihorászva rohangálnak a lakásban.

Alvás és a 9 hónapos vízválasztó:

Én úgy tudom, minden egyes fejlődési ugrásnál jellemző a nyugtalan alvás. A mi gyerekeink most tanulnak állni/járni, ez elég nagy dolog.

Deakonak gratula és kitartást! :)

Bella:

Igen, pont most beszéltem egy ismerősömmel akinél dettó ugyanez a probléma, gombás fertőzés a mellen meg a baba szájában és hiába kezelték ki a mamát, a baba mindig újrafertőzi. Úgyhogy nagyon fontos mindkettőt egyszerre kezelni.

Persze, barátnők kereshetnek, sőt, bárki kereshet. :) Privi, email, telefon, ami a legszimpatikusabb.

Szobatisztaság:

Zsuzsával még sehol sem állunk. Nagyon jól tudja, hogy mire való a bili és mi történik a WC-n ("hálistennek" már feléri a kilincset és bezúdul Szilvivel együtt mikor bent vagyunk), viszont még egyszer sem produkált semmit se bilibe se WC-be. Igaz, nem is ültetjük rá rendszeresen. Ha pelenka nélkül hagyom, akkor eszméletlen léleknyugalommal pisil be, úgyhogy szerintem még nem érett rá. Megvárom míg maga szól. Egyelőre a kaki miatt néha szól utólag, de leginkább védi foggal-körömmel a kakiját, valamiért nem szereti ha kakis pelenkából tisztába rakom.

Zsuzsa kor szerinti topikjában még szinte a fele társaság pelenkában van. Egy gyerekpszichológus ismerősöm azt mondta, a beszédkészséggel függ össze a biliérettség.

Pann:

:lol: Gergőnek jó napja volt! :) Sztem inkább egye a krémet mint kenje, azt nem kell takarítani. :evil:

Mmóni:

Én szívesen csatlakoznék a forralt boros bulihoz, csak még meg kell környékeznem Davidet, hogy vállalja el a lányokat arra az időre. :)

Tej:

Én is adtam Zsuzsának teljes tejet 1 éves kora után, az jól ki is hozta az allergiáját. :evil:

Gyerekmutatványok:

Szilvi is az a baba lesz (illetve már az) aki állandó sérülésekkel büszkélkedik. Ünnepek alatt nővére közreműködésével sikerült úgy megsérteni az egyik körmét, hogy le is esett, persze előtte jól begennyesedett és el kellett vinni a sebészetre. Állandóan koppan, esik, vágódik, szóval életveszélyes a gyerek. Zsuzsa ennél óvatosabb duhaj volt.

Bébikaja:

Szilvi már nem hajlandó megenni. :? Úgyhogy most már az van, hogy kapja a felnőtt kaját. Úgyis tejmentesen főzök Zsuzsa miatt, úgyhogy tkp mindent ehet amit mi. Ma pl kapott mandarint, banánt, sütöttem pizzatekercset (sajt nélkül) ebédre, és vacsorára székelykáposztát. De a kezébe adott csirkeszárnyról leszipkázza a húst, a főtt rizst felmarkolja és betolja a szájába, a nyers paradicsom szeletet elcsócsálja, úgyhogy megoldja ő a másfél fogával...

Lorca:

Kár hogy írtad ezeket a pattogatott kukoricáról, eddig olyan nyugalommal adtam neki. :?

Ezt most gyorsan elküldöm, azt olvasok tovább...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

úgy néz ki Dani elkapta az infulenzát.Azért reménykedek benne az orvos holnap nem ezt mondja.Már az oviba gyanus volt és mikor leült a gép elé játszani,egyik feladatnál elkezdett türelmetlen lenni,és mikor megfogtam a kezét forró volt.Láza 39 fokos.Pillanatok alatt mehetett fel neki.Meg mondja fájnak a lábai. :cry: remélem Laura kimarad belőle.

Lora
Boldog hófordulót!
Hogy van Brigi?

Kditke
Tomi akkor látom jól szokja az akadályokat. :lol:

Ria
Akkor Beni is kezd már rosszalkodni? :D
Tényleg jó sokat vártatok az időpontra.

Hinta:Én azért szeretném kivenni 20 perc múlva,mivel Daninak pici korába könnycsatorna átfuvása volt és ha beleraktuk a hosszú ideig való hintázástól mindig becsippásodott a szeme,de ha a mai napig szélben van sokáig, ott is.Ezért a félsz bennem van.

KépKép
KépKép
dana 1

Na végre képek :D

Fürdenek

Kép

Karácsonyra kaptak lemosható zsírkrétát, azóta ez a nagy szám fürdéskor. És az első számú testvériesség eszköz, mivel nagyon veszekedtek rajtuk, ezért egy-kétszer elvettem azzal hogy ha nem tudnak megosztozni, akkor nem játszhatnak vele. Azóta szépen játszanak.

Szilvi és a zoknik:

http://smg.photobucket.com/albums/v684/ ... img016.flv

Háttérsztori: David állandóan elzsákmányolja a zoknijaimat és hordja is! Már nincs egy pár normális zoknim. Ezt megelégelvén kiszórtam a földre a szekrényéből a zoknikat, hogy visszaszerezzem az enyéimet. Szilvi rendkívül élvezte.

Szilvi és a pulykacomb:

http://smg.photobucket.com/albums/v684/ ... img005.flv

A mai székelykáposztát füstölt pulykacombbal csináltam. Szilvi szemet vetett rá. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Thelga:

Vigasztalásul írom, hogy Szilvi nem cicin alszik el (se napközben, sem este), és éjjel mégis kel szopizni. Úgyhogy nem feltétlenül függ össze a két dolog.

Pankaa!

Teljesen igazatok volt a szerződéssel kapcsolatban! Nincs meg a bizalom, micsoda szöveg!!! :shock: Mintha a boltban bizalom alapján adnának el nekem bármit is, hogy szép szóval megígérem hogy hozom a pénzt. Ezenkívül még olyan helyzetekben is, ahol pontosan le van írva hogy mit kaptok a pénzetekért, ott sem az történik, és iszonyú nehéz behajtani az építtetőn bármit is, hát még ha le sincs írva! Akkor az kb olyan mintha most odaadnád neki a pénzed hogy használja egészséggel.

Krumplistészta:

Jelentem, Szilvi falta! Véletlenül én is meg anyukám is csináltunk szinte ugyanaznap, hát Szilvinek nagyon ízlett.

Wowwwww.... utolértelek titeket...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok !Kérlek benneteket ha ídőtök engedi szavazatok a kisfiamra beneveztem egy helyi versenybe. Előre is köszönöm és bocs,hogy igy ismeretlenül http://www.egerszeginfo.hu/2/zegibaba_s ... asztott=87
renus

Róki,
Nati és barátnője nagyon jól beszélnek. Nat csak állatból tud kb 80-100-at megnevezni, testrészből vagy 40et. Nála a jó beszéd és a bili bejött. Barátnő viszont még sehol ebben a témában. Így csak 50%-os a teória sikere.
A közös fürdőképre irigykedek egy kicsit. Szeritnem Nati pillanatok alatt segítene Szabinak vízbe fulladni. :lol: Azt hiszem, nálunk a nagyobb méretkülönbség sem tesz jót a fürdés sikerének. Az a kb 23-24 cm kicsit sok. Ha két ülő gyerekről lehet valamit is látni, akkor az nálatok talán kisebb.
Milyen jól figyel a nevére!!
Bocs a pattogatott infoért. :wink:

Bébikaja:
Szabi Szilvi detto. Bébikaja bleee, csirkehusi lecsipegetve két marokra betöm, mandarinért kitapossa a belemet, a nem adok azonnal és neki is csak a két alsó rágásra totál alkalmatlan foga van.

Nati játszani akar Szabival, a kedvencét.
Nati: Szabi, mire gondolsz??? - és néz rá kérdően. :lol:

Orsi,
A fejrázás azért nem tudatos még Szabinál, legalábbis a lényegét nem érti a dolognak. Ma megpróbálta megenni Nati zsírkrétáit, Robi mondta, hogy nem-nem. Erre pavlovi reflex működésbe lép, fej ráz, majd eszi tovább a zsírkrétát. :twisted:
A holtnak tettetés nálun is van. Csak épp 9ig esélytelen az ügy, de én már a 8-ra is boldogan rábólintok. :lol:
Nem baj, ha nem melegíted a hűtőből kivett kaját, de csak akkor, ha magatoknak sem. :wink:
Mi az a phertes? Próbáltam megnézni, de nem találok ilyent.
Nem leszólni a szopival altatást, harmadik éve csinálom :lol: (sőt, 2005-2008)

Szobatisztaság:
Egy évesen szobatiszta? Inkább szomorúvá tesz, minthogy lássak valami gratulálnivalót.
Amit azért jó elkerülni, hogy pelenkabontáskor kakára menjen egy automatikus bleee. A ne nyúlj hozzá, mert kakás is visszaüt. Később emiatt sok gond lehet, automatice ugyanis semmi gondot nem látnak benne, és nagyobb az esélye a zökkenőmentes biliztetésnek.

Csongria,
Nekem a 8:30ról meg az jutott eszembe, hogy mikor kell ahhoz felkelni, hogy bárhová el lehessen addigra jutni. Nekem az kb 5 óra lenne. :oops:
Rossmannban és hasonlókban lehet kapni sarokvédőket. Ha hajlamos beütni a buksiját, lehet, hogy érdemes lenne beszerezni néhányat. Szegényke. :?

Dana,
Nati hosszú órákat töltött hintában napi jelleggel legalább egy évig. Baja nem lett, csak jó mozgása.

Ditke,
Szerintem megismert, csak meg volt sértődve. :wink: Nati is csinált néha ilyen elkerüléseket. Szabi simán ordít, ha meglát, ott még nem tudtam tesztelni. :twisted:
Egy dokinak miért kell két asszisztens?
Apa itthon van - a gyerek tovább alszik összefüggés nálunk is működik. :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca:

Sajnos azt már pont levágta a gép, hogy miután szóltam neki, egy hatalmasat vigyorgott és belegügyögött a kamerába. De így is aranyos, és látszik rajta egy kobraszerű mozdulata. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pann,
Tápim nincs, de van egy fél nem felbontott Humana HA tejpépem, ha érdekel. (Recept is van, de azt természetesen 8) nem adhatom oda, mert az Szabi nevére szól. kettő is van...)

Sági,
Köszi :) Fogok szólni.
Nati sem ért mindent. 8) Szerintem ne aggódj. A beszéd-gagyogás között egyes szerzők szerint egyáltalán nincs összefüggés. Olvass inkább olyan szakirodalmat, ami egyetért veled és számodra pozitív kicsengése van. Én is azt szoktam tenni. :wink:
A mozgásban élen járó babák (P 8) ) általában korán kezdenek beszélni. A motorikus fejlettség a beszéd egyik alapja. A nonverbálisan jól kommunikáló gyerekeknek (P 8) ) általában jó a szókincsük.
Ha akarod, a globális nyelvtanulásról is írhatok. :lol:

Helga,
Ne tologasd lehajolva a bébitaxit. :wink: A derékóvás n n fontos. :lol: Lehajolva semmit. :lol:
Szerintem nincs elrontva semmi a szopival. Igényli a közelséget, ez nem rossz szokás, hanem biológiai program. :wink: Szerintem meg az a rossz, ha ez ki van kapcsolva és nem hiányol.

Lin,
Nati mandulája vszínűleg a nyáron repül, csak még megvárom, hogy az allergiateszthez elég idős legyen. Nem hiszek benne, hogy az, de azért el sem vetem. :wink: Meg egészségesnek kéne lennie, arra meg a télen esély nem sok van. Dokinéni még búcsúzásképp annyit mondott, hogy ha romlik az állapota, akkor egy tubust kap a fülébe. Na arra viszont 100%, hogy nemet mondok.

Dana,
Ahány orvos kérdezek Natiról, annyiféle választ kapok. :twisted: Így csak akkor van "utolsó", ha nem kérdezek többet. :twisted:

Kutacs:
Még nincs benőve, de már picinyke.

Tojás:
Most jöttem rá, hogy a tészta tojásos volt, amit kinézett a számból. Úgyhogy mi bevezettük. :roll:

Timocska,
Mi a meló?
Nekem is lesz a jövő héten, lehet, hogy két tanítvány is. Én örülök, hogy van egy kis lehetőség dolgozni. :wink:

Maszi,
Mit mondott a doki az oltás helyére? Védőnőben én nem bízok. 8)

Bozótka,
Immunredszer nem gyengül le egy ilyen kis pötyitől. A kölesgolyót azt úgy érted, hogy egy köles, mint mag, ugye ? :shock:

Panka,
Emili bölcsis korú! :lol: Még nem múlt el három és nincs alsó korhatár, vagy ha van, abból már kiöregedett. :lol:
A tésztát nem turmixoltam, de Szösz így is ette. :wink: Pedig elvben még éhes sem volt. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :) :)

Tök gáz, de nem emlékszem, hogy csak álmodtam, hogy ébredt Lillus vagy tényleg! :roll: :roll: A hajnali fél 6-os szopit is kihagyta (majd szétdurrannak a cicijeim), kivi vagyok mikor éhezik meg.

Róki!
Jujj, nagyon jók a videók, jó látni a lányokat! :) Szilvi is nagyon sokat változott és látom ő is szeret pakolászni! :) Szilvi mit csinál a zsírkrétával?
Az a baj, hogy nincs senki, aki elvihetné itthonról Lillát. Anyósomnak van egy kutyája és dohányzik (tiszta cigifüst az egész lakás) oda nem szívesen engedem. Más meg nincs. :(

Lorca!
Lillus is evett már tojásos tésztát, de amúgy még nem adtam neki sárgáját. Ezek a bevezetendő dolgok vhogy elsikkadnak nálam (elfelejtem őket) :oops: . Nem baj, előbb utóbb majdcsak azt eszi, amit mi! :)
Nati játéka Szabival: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dana!
Jobbulást a fiadnak, remélem ti nem kapjátok el! A gyerkőcöket is be lehet oltatni 9 hónapos kortól infl. ellen.

Orsi!
A jó háziasszony projekt fut még? :)
Apa nem nehezményezi, hogy még mindig a gyerekszobában alszol? :wink:

Ria!
Lillus is állandóan puklis, kék-zöld foltokkal tarkított! :) Tegnap pl. elesett a fürdőkádban és a homloka lett puklis! :) Majdcsak megtanulnak egyszer stabilan kapaszkodni és állni! :)

Lányok!
Vki írjon könnyen és gyorsan elkészíthető husis ételt! Még tart a diéta és fehérje nap lesz holnap, de ötletből már rég kifogytam! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Bugyuta, szőkenős kérdés:
ki hová köti az autósülést: anyósülés mögé, középre vagy a sofőr mögé???
Mert csak most olvasgattam és megoszlanak ám a vélemények, kivi vagyok a tiétekre is. (ja, a miénk a vezető mögött van)

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Beni ismét beteg! Egész éjjel nem aludtunk,annyira köhög és reggelre ismét belázasodott! Ráadásul én is kutyául vagyok. Fáj a gyomrom, hányingerem van és nagyon levert vagyok. Hát már sose lábalunk ki ebből??? :cry: Nagy szerencse, hogy apa ma és holnap szabadnapos hátha addig rendeződik a dolog! :?

Timi! Szerintem tuti, hogy végig aludta az éjszakát! :D Az egyik éjjel azt álmondtam, hogy sír Beni és csittitgattam, sisisisi. Eltelt pár perc mire magamhoz tértem, hogy tényleg sír(üvölt) Szaladtam be hozzá. A férjem ezt a szitut végignézte, és mondta hogy csodálkozott az új teknikámon, hogy ágyból csittitgatom. 8) Ezek a foltok rémesek! Mindig neki megy valaminek. Ilyenkor úgy érzem nem tudok eléggé vigyázni rá! :cry:

KépKép
csongria

Ha autóval megyünk én az anyósülés mögé kötöm be a bébit!

KépKép
csongria

Jo reggelt!

Lora,
Boldog hofordulot Briginek! :( Sajnalom, ami tortent, meg is hogy eshetett ra a labikojara?

Dana,
A hintaval kapcsolatban eszembe jutott, hogy az egyik itteni forumon olvastam, hogy az egyik baba valahogy fejreallt a hintaban, szoval erdemes ra folyamatosan figyelni! Szerintem a 20 perc eleg, legalabbis nekem, utana inkabb jatszon massal. :roll:

Lorca,
Koszi a motoros infot! Mondjuk en kicsit tulzasnak tartom, hogy ennyire nem forgathato a kormanya. A motornak azert jobban forgathato, nem?
Tapsikolas: neha az en kezemet utogeti, tehat abszolut nem utanozza le, amit mutogatok neki.
A fejrazast csinalta vagy 2 napig, azota nem.

Ditke,
Szerintem is megismert Tomi, csak megsertodott Rad, hogy otthagytad. :wink:

Ria,
Jan 25? Hiszen az mindjart itt van! Szurkolunk Nektek!
Puszi Beni fajos buksijara.

Sno,
Az egesz ejszakat Sebivel toltod, vagy csak neha megy at hozza? Es hogy fogod majd errol leszoktatni? Vagy nem gondolkodtal el rajta?

Dana,
Puszi Daninak! Remelem, megsem influenza! :cry:

Roki,
Nagyon aranyosak a leanyzok, ahogy egyutt furdenek! Nagyon szep kislanyok! Jok a videok!

Timo,
Autosules: Azt hallottam, hogy kozepen a legkevesbe balesetveszelyes, de ott altalaban nem harom pontos a biztonsagi ov, igy a kovetkezo legjobb lehetoseg a vezeto moge berakni. Allitolag utkozeskor a vezeto reflex szeruen a sajat oldalat vedi.

Nekem is lenne kerdesem!
Tegnap este jol megtomtem Aront, aztan poharbol itattam, de felrenyelt, igy el kezdett kohogni, ennek folyomadvanyakent sajnos mindent kihanyt. Az lenne a kerdesem, hogy ez mitol van? Marmint, ha kohog, egybol oklendezni is kezd. A masik, meg hogy mikor novik ezt ki?

KépKépKépKép
thelga

Ria,
Gyogypuszi Nektek! Gyogyuljatok meg minel hamarabb!!! :( :cry:

KépKépKépKép
thelga

Jó reggelt!

Majd visszaolvasok, ost csak helyzetjelentés Emiliről:
ebédnél is hányt ugye, de később próbáltam még kínálni, gondoltam éhes, sírt is, de mire megette az üveg másik felét, jött vissza megint. :( Na mentünk du. dokihoz, Daedalonetta kúpot javasolt, ami persze az egész városban hiánycikk :x ,erre mondta hogy vegyem a Daedalont, és azt 8adoljam. :shock: Megtörtént, utánna kapott egy kis tápit enni(azt a szíszorító, keserves sírást, hogy ő éhes...háát, nem kívánom senkinek :cry: )Majdnem sírtam én is, hogy nem adhatok enni szegénykémnek. :( Aztán nem bírtam, előtte ivott egy kis teát, azt nem hányta ki, már a kúp is hatott, adtam neki egy kis tápit, de csak fél üveggel, nehogy sok legyen 1xre, de alig bírtam kitépni a kezéből az üveget. :cry: Megint csak sírt, akkor járkáltam vele, már álmos is volt.Később megkapta a másik felét is, majd letettem aludni.Éjjel sem volt gond, de jó sokat ivott, ki is volt száradva, a pisije is nagyon üdi volt reggelre.De jól evett reggel, és benne is maradt!Úgyhogy remélem ez csak ennyi volt!!!
Este mennénk anyósékhoz... :? Majd meglátom, lehet csak reggel megyünk.

A vicc még az, hogy az építtető már aladott 3 lakást, de a kedves vevők vakon aláírták a szerződést, és csak most derült ki, hogy nem is kaphatnak hitelt!!!!!!!!, mert a lakásokon project hitel van!!!!!(ez ugyan benne van a szerződésben, de nem olvasták el!!!!),és a bank nem fizet!Na most az ép. is szarban van ezért, mert nem fogja megkapni a pénzét :lol: Ennyire dilettáns bandát...!!!!!
Tegnap meg is írta a férjem a véleményét az ügyvédnek. 8) Nem vlt egy szerelmes levél. :lol:

Most kezd elegün lenni ebből az egészből, talán ősszel külföld felé kacsingatunk, Hollandiába, most volt kint dolgozni az egyik munkatársa a férjemnek, és miután hazajött nagyon jó ajánlatokat kapott!A férjem önéletrajzán is sokat dobna egy hasonló tapasztalat :wink:

Na meg nézegettünk Pest környékén házakat, lakásokat, és van pl. Zsámbékon egy lakópark, de olyan honlappal, hogy ihajj, normális adás-vételivel,ami letölthető!!!!!, és olyan amilyennek lennie kell!Szíveen megmutatnám ennek a marhának, hogy kapjon már az eszéhez, mire vág így fel!És akkor még az ingatlanirodás csaj is aszt mondja, hogy mi "sarkosak" vagyunk, ez errefelé nem szokás!!! :o :twisted:
De ez már tényleg nevetséges!

na igyekszem visszaolvasni.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Ria!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Tényleg rátok jár a rúd! Bár ha az évkezdés ennyire sz.r, az évvége nagyon jó lesz! :) Kitartás!

Helga!
Már kérdezted, hogy mit csinál Lillus a szupijárgányával. Semmit. A gyerekszobába a sarokba van beállítva. A lába még nem ér le róla, szóval hajtani nem tudja. Én nem tologatom, mert a lakásban minek, amúgy meg ha ő tolja, rögtön pofára esik, mivel esze ágában sincs lépegetni! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Képzeljétek, Zsófi tegnap este 11-től, hajnali 3-ig nem aludt. :evil: Nem is sírt, csak verte az ágyat, felült, de nagyon álmos volt. Végül hajnal 3-kor megetettem (sajtos kenyérrel és bébiétellel) és rögtön elaludt. Éhes volt szegény. Napközben nem sokat evett, de a hasmenés miatt gondoltam, hogy nem kívánja.
Este banánt kínáltam neki, ami eddig kedvence volt, de nem kellett neki. Gondoltam, akkor nem éhes, nem erőltetem. A babánt hajnali 3-kor is kiköpte, de az alma-rizs-szőlő bébiételt nyakalta.
Hát, úgy látom tudja mit akar. :roll:
Bocs, a részletességért, de ezt most le kellett írnom. :oops:

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Pici jobb éjszakánk volt most. 1 kor kelt 2-kor visszatettem, majd 6-kor magamellé tettem és hn8-ig aludtunk.

Mégegyszer sok-sok-sok gyógypuszi Beninek!

És persze Emilinek is!

Anyukámék ma elutaztak Kisvárdába (Szabolcs megyében van), mert anyukám nagybátya meghalt kedden, majd vasárnap jönnek haza.

Nagyon sajnálom Brigit, remélem gyorsan meggyógyul a lába!

Róki: Nagyon aranyosak a lányok ahogy fürdenek, olyan jó látni őket.

Autós ülés: Mi áltaában a vezető ülés mögé szoktam tenni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

csak gyorsan bekukkantok,mert Daninak nem akar lemenni a láza 39 alá.

Timi
Pulykamell megpárolod sajtot reszelsz rá és picir a sütőbe megpiritod?Vagy ezen is túl vagy?
MI megfontolásból csak hogy lássuk mit csinál háttul a vezető ülés mögé rakjuk.
Köszi hogy mondtad az oltást rá is kérdezek az orvostól,mert én 2 éves kort tudtam

Ria
Jót nevettem a csititgatáson.Lehet meg kéne próbálnom?Foltok sajna még lesznek.

Helga
Szerintem erre nehéz válaszolni mikor növik ki.Van sajna ilyen gyerek.Én is szoktam félrenyelni,de lehet Áront zavarta és erőteljesebben köhögött.

Panka
Nekünk nagyobb korba hányás,hasmenés esetén krumplit,rizst is adtak.Azt nem lehetne adni Emilinek?Nagyon sajnálom Emilit,ez a legrosszabb nézni,hogy éhes és még beszélni se tud.

KépKép
KépKép
dana 1

Lora!
Briginek boldog hófordulót! :D
Óh szegény Brigike, most olvasom a kis lábujját:( Puszika rá neki!Szerintem sokat nem tudsz tenni vele, 1-2 nap alatt elmúlik, de a véraláfutás csak sokára fog lenőni.És ha ezekután deformált lesz a körme, azon se csodálkozz, elő szokott fordulni, de idővel az is rendeződik.Na ezt enm ijjesztgetésként mondom, csak hogy ne lepődj meg, de nagyon!! remélem, hogy gyorsan, gond nélkül meggyógyul!!

Ditke!
Puszikat köszöni Emili :D
Tejet még nem tudom hogy lesz, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy néha azértz kapott a tejberizsemből, és egy-egy korty kakót is :oops: :roll: .De nem a tápi helyett adnom!Csak pl. a mi főzinkből, ami tejes, fog kapni.De a reggeli -esti tápit még meg akarom tartani, annak azért jobb az összetétele, táplálóbb is mint a tehéntej.
Aranyos Tomika a nagy kádban!:)

Ria!
Beni ek is buksisimi!:(Nekem ilyen esteben kicsi koromban hideg kanalat nyomtak a fejemre, hogy ne legyen puklis.:D
Emilinek a térde kék-zöld, a sok rohangálástól.:)
Tornában én is azt utáltam, hogy borult az egész napunk.:(

Sno!
Hát, hogy baj-e hogy nem melegtíed, azt te tudod, ill. Seni.Egyébként sokáig Emilinek sem lehetett melegíteni a tápit, csak úgy szbahőm.-en itta meg, kicsit langyosan már nem kellett. :roll: Most azért a kajákat langyítom, de csak 5-10 másodpercig a mikróban.A hűtőből kivettet azért tovább, de csak langyira, ami nekem ehető meleg az neki már forró, és kiköpi :? :twisted:

Róki!
Erről a kaki féltésről már hallottam régebben, de most csak ködösek az emlékeim, úgy dereng, hogy azért féltik, mert az hozzájuk tartozik>belőlük jön ki, az az ő "testrészük". :roll:
Van aki belekakil a wc-be, de nem engedi lehúzni :lol:
Nagyon édesek a képen, és hát a videók...:D
Azta, mekkora cupák!!! :D

Dana!
Jobbulást Daninak is!Sajnálom hogy Ő is beteg lett. :(

Timi!
Emili a vezető mögött ül(azaza apa mögött :-))

Ria!
:(Gyors gyógyulást Nektek!!!!!

Helga!
Emili is íg ykezdte.:(De Áron szerintem csak a félrenyeléstől köhögött erősen, ezért hányt.Vagy máskor is ez van, ha köhög??

Na szaladok hajat mosni, Emili alszik.

Kép
pankaa

Sziasztok!

Ria,
Jaaaj ti szegények! Sok sok gyógypuszi megy nektek!!!!

Panka,
Remélem emili ma már nem fog hányni! Lehet valamivel elrontotta a gyomrát.
Építettő-vevők- szerződés aláírás :shock:

Timo,
Nálunk az ülés az anyósülés mögött van mert így elérem vezetés közben is ha kell neki cumi vagy játék vagy döntenei az ülést vagy kicsit megszabadítani a ruháitól.

Lorca,
Akkor téged olvaslak Jenő helyett. :lol: Szimpatikusabban írsz mint ő. :wink:

Pocsék kedvem van. Pocsék az idő. Elterveztük, hogy hétvégén családi progikat csinálunk. Tropicarium, egy kis bevásárlás, Margitsziget... Erre kedves anyós most szól, hogy akkor ők holnap jönnek délelőtt! :evil: No comment!
Vendég

Timi

Mi az anyós ülés mögé kötjük be az ülést, mivel a férjemnek hivatásos jogsija van 26 éve így hiába minden reflex, ha baj van és mi az autóban ülünk akkor nem magát védi még reflexszerűen sem. Pont errről beszélgettünk vele mikor megvettük az új babaülést !!! Nem mindenkinek van ugyan a reflexe! A hivatásos sofőrök más szemmel vezetnek mint az úrvezetők a férjemen látom.

Egyébként meg majdnem tapasztalatból beszélek, mivel legutóbb mikor mentünk úszni a nulláson egy hülye román kamionos megijedt a szűkítésnél és megrántotta a kormányt így a pót behajolt a belső sávba ahol épp mi mentünk kb. a hajszálam sem fért volna a két autó közé, a férjem lélekjelenlétének és sokévi tapasztalatának köszönhetően nem lett baj, de az autót a sávelválasztó kordon felé húzta, hogy ha véletlen mégis belénk jön oldalról a jobb oldalon nekünk ne legyen bajunk. :o :o :o

Az éjszakáitok változatlanok ?Nem csodálom, hogy néha nem tudod hogy álomdtál vagy tényleg nem aludt Lillus, én már rég felbuktam volna a fáradtságtól a helyedben !!! :cry: :cry:

Álommal kapcsolatban a férjem a múltkor azt álmodta, hogy verekszik és jól fenékberúgott, állítása szerint mikor elindította már felébredt és én csak egy tompítottat kaptam, de mondtam neki hogy, hogy ez azért házastársi brutalitás !!!! :lol: :lol:

Husis étel:

Kevés olivaoljaon megpárolni csirkecombot (nekem a mell túl parázs hús, száraz) ami előtte szárnyas füszerkeverékkel+majoranna lefűszerezve és mielőtt készlenne répát, zellert karikára vágva melléteszel és azt is lepárolod. A zöldséget sózd meg egy kicsit ha mellétetted. Isteni és a zeller párolva vízhajtó hatású is !!! Én húsnapon ezt csináltam és ugyanezt lehet disznúhússal is a combból !!!Csak lassú tűzőn puhára párolni, nem égetni !!

Pankaa

Zsámbék nagyon szép hely, friss levegő szép dombos környék, tiszta utcák, békés csendes környék. Budapestre bejmenni vagy Budakeszi felé vagy felénk Biatorbágy felé az 1-esen lehet. Nagyokat lehet kirándulni a környéken és gyönyörű a Zsámbéki medence !!!! :wink: :wink:

Jobbulást Emilinek reméljük nem lesz komoly !!!!

A szerződéssel kapcsolatban még tudod van az a mondás , hogy amíg lószar van addig veréb is van !Már elnézést a kifejezésért, így mindig lesznek bepalizható emberek !!

Helga

Igen lehet a sértődésben valami, mert ma reggel mikor felébredt itthon voltam már semmi baja nem volt, mosolygott rám integetett.

A tapsolás nálunk is úgy megy, hogy egyik kezével üti az én tenyeremet !

Csongria

Jobbulást mkettőtöknek !!!

Május

Puszit küld Tomi Brigóca lábára !!!!!Reméljük ma már nem fog fájni !!! Babülés kép ??????

Körkérdés:

Az autóban hova rakjátok a babavisszapillantót, mert az én beraktam a másik alá, de rettentően zavar !

Bozótka

Ebből is látszik, hogy Zsófi milyen tudatos személyiség, holmi banánnal nem lehet lekenyerezni !!!! :lol: :lol:

Rókica

Tényleg nagyon aranyosak a csajszik !!!! :lol: :lol:

Sno

Gratula Sebinek új tudományához !!!!

Sági

Csúszásgátló a kádban a halacskás, mivel tomi állandóan álldogálni akar a kád szélénél kellett neki.

Kolléganő új húzása, hogy a betegeknek le adminisztrátoroz, de úgí hogy én ne halljam. Mondtam a főnökömnek ő beszéljen vele, mert ha én abból kicsit nagyobb balhé lesz. :twisted: :twisted:

Lorca

Főnököm állítása szerint azért kell neki két nővér mivel a jövő évi finanszírozásban lesz prevenció és gondozás külön finanszírozva és ezt egy nővér a praxis mellett nem tudja elvégezni !!! Érdekes, mert a legtöbb helyen én is úgy tudom egy nővér van. De lehet, hogy nemsoká neki is csak egy marad !!! :wink: :wink:
Kép Fürdés utáni integetés a babának a tükörbe

Kép
kditke

Ditke!
Nekünk nincs visszapilantónk, mármint baba :lol: , ha zavar vedd le. 8)

Sági!
Mi is megyünk anyósékhoz, de én inkább csak honap mennék, de ők mára várnak minket :? Sajnálom, hogy nem jött össze a családi progi, engem is nagyon bosszantana! :twisted:

Emili aludt, és köszöni jól van(kop-kop-kop)! :D

Kép
pankaa

ria
basszus, pont most akartam örvendezni, h milyen jó, h meggyógyultatok!!! szegény beni, buksisimi neki, anyukájának meg egy ölelés, biztos n kimerült vagy már a sok izgulástól, tutira azért döntött le téged is megint vlmi :cry:
n köszi, h leírtad a kiszáradás tüneteit, mert ezen sokat szoktam aggódni

lora
huhh, h vetted végül észre, h a lábujja fáj? én alapból úgy vagyok vele, h ha fájdalom akkor nurofen, bár sose értettem, h a f.csillapító honnan tudja, h fog- v hátfájásra kell? :roll: :lol: :lol:

róki
csatlakozom a hangodat méltatókhoz, bár sztm én már mondtam is neked személyesen, h irtó jó hallgatni nemcsak amit mondasz, hanem ah mondod!
a körültekintés/tapintat sztm is n fontos, nem beszélve az egyéni sajátosságokról. én pl képtelen vagyok kelével aludni :oops: így nem tudok elképzelni olyan problémát, aminek ez a megoldása :roll:

éjszaka
hát én ma majdnem infarktust kaptam. hajnali négykor kele felsírt, átmentem, h megtegyem az ilyenkor szokásos cumi a szájba, mackó a kézbe kört. erre ott szöszölök a kiságynál és látom, h vlki áll az ajtóban!! tök nagyot sikítottam, iszonyúan megijedtem, mire rájöttem, h a férjem az. :lol: kiderült, h felébredt kele sírására (sose szokott :evil: ), és gondolta félálomban, h majd ő átmegy. eszébe se jutott megnézni, h én az ágyban vagyok-e, sőőt, mikor látta, h nyitva van kele szobájának ajtaja még mérgelődött is magában, h h felejthettem nyitva :lol: :lol:

koszmó
nekünk nincs, de az a babe n jó márka, nekünk naptejben van

hétvége
nemsokára indulunk a lora által ajánlott helyre, ez volt a legkedvezőbb áron. az időnk szuper lesz, az már biztos :lol: :lol:

majus3

Na itt vagyok! Beninek lement a láza és sokkal jobban van. Már evett egy kis banánt. Én rosszabbul vagyok, nagyon szédülök és görcsöl a gyomrom :?

Volt itt a védőnő áttértünk a babatejre (3-as tápi) mert újabban a szóját nem issza! :o Csuda érdekes fiam van! :lol: Na mindegy. Ha nem lesz újabb ekzema akkor 1 hét múlva mehetnek a tejtermékek (sajt, joghurt stb...) Ha minden OK akkor bő egy hónap múlva mehet a tej rendesen, nem kell higítani. Ha lehet 3,5 tejet adjak neki hogy gyarapodjon is valamit a súllya! :roll: Tehetek bele neki kakaót, macikávét, karamellástejet stb...(elég megdöbbentően hatott rám) Persze mindig szigorúan fel kell forralni a tejet! Szülinapján kaphat egy kis tejszinhabot! :shock: Asszem erre még nem vagyok felkészülve! :lol: Egyébként nem tudom mi jön ki olcsóbbra a tápszer vagy a 3,5 tej! :roll:

KépKép
csongria

Köszönjük a gyógypuszikat igencsak rámfér! :roll:

KépKép
csongria

Lillus szolidál az idővel, sirdogálós, nyígós kedvében van! Hurrá! :twisted: :twisted: :twisted:

Május!
Jó pihit nektek! :lol: :lol: :lol:

Pankaa!
Jobbulást Emilinek! Mikor Lillusnak hasmenése volt, én is csak óvatosan adtam neki enni, de nagyon rossz volt látni, hogy két kanál krumpli után még kérne, de nem mertem többet! :roll: Remélem gyorsan túllesztek rajta!

Kditke!
Köszi a receptet!
Tomi milyen kis mosolygós! :)

Ilyen sz.r időben hová lehet menni? Mert itthon megbolondulunk!

Timi
Kép Kép
timocska

Popsikrém:
Aki használ még sárga (boraxos) gyógyszertárit, nem tudja véletlenül, mennyibe került? Most fizettem érte 725-öt. Nem, mintha földhöz vágna ez az összeg, de jóval kevesebbre emlékeztem. :roll:

Tápszer:
HA tápszer csak receptre kapható, HA pép mehet recept nélkül is. Keleti Patika info.

Ditke,
:lol: Apa mindig ilyen jókedvű? Eddig még morci képet nemigazán láttam róla. :D

Autósülés:
Ahol vettük a miénket, a pasi még megkérdezte, miért tesszük a vezető mögé. Azután benézett. 8) Nálunk legalább nem kérdés, hogy hova akarjuk tenni. :wink:
Jó, hogy ilyen lélekjelenléte van apának. :wink: Amikor mi koccantunk, akkor kicsit megingott bennem minden vezető tudásába vetett hitem. Én is automatice a gyereket védtem, pedig még terhes voltam, de az nem merült fel az alatt a fél ms-ban, hogy végülis a pocimban is van egy gyerkőc. :wink:
Álom :lol: Én olyanra szoktam ébredni, hogy valaki azt visítja a fülem mellett, hogy Anyaaaaa! Az meg családon belüli erőszak. :lol:

Babavisszapillantó:
Nincs

Sági,
Jön anyós? Ez nem elég jó indok arra, hogy elmenjetek a Tropikáriumba? (Ha undok, akkor csak hármasban. :twisted: )

Bozotka,
Hasmenésre Smectát próbáltad már? Csak akkor jó, ha nincs hányás, de akkor működik. Az íze miatt inkább fecskendőből érdemes adni.

Panka,
Ha hány, én akkor is adok neki azt, amit kér. Vizet mindenképpen. Volt olyan éjszakánk, hogy fél óránként adtam vizet, azt szépen kihányta, majd megint egy pici... Jól elszórakoztunk, de jobb, ha egy éjjel 10x toccsan rám, mintha menni kell kórházba kiszáradás miatt. Valami biztos ragad benne. Attól sztem nem lesz baja, ha kihányja, amit adok. Legalább higítja a pocijában lévő vírusokat és hamarabb meggyógyul. :?
Micsoda idiótának kell lenni ahhoz, hogy valaki több milliós tételnél ne olvassa el a papírt. :shock: Bár nekem már ügyvéd is mondta, hogy nyugodtan írjam alá tesóm nevét a szerződésre, hiszen van meghatalmazásom. Idióta.
Az építtető nem biztos, hogy rosszul járt, mivel a vevő vszínűleg adott foglalót, amitől elesik, ha nem tudja fizetni a részleteket.
Hollandiában mocsok az időjárás. :lol:
Zsámbék nagyon szép, volt onnan tanítványom. :D

Helga,
A háromkerekű motornak jobban forgathtó, de szoktak nagyokat is zúgni vele. :wink: Szabinak se nő a szókincse. Most, hogy megy a nem, kiesett a némakacsa :lol: (mondta, hogy HHÁÁÁÁ, amikor mi némakacsát mondtunk)
Én is együtt alszom Szabival. :D De még alibiből sincs kiságyban.

Kép KépKép
lorca

Május,
Jó pihenést! Érezzétek jól magatokat!!! :D
Vendég

Lorca,
Azt hiszem megszűnt a támogatás a boraxos krémre is. Nekünk a testápolónk lett írtó drága emiatt.
Nem csak az anyós és após jön, de még hozzák magukkal a két 80 feletti dédit is. Az a baj velük, hogy az a kiszolgáltatós társaság. Anyós még egy pohár vizet sem öntene magának. Gondolom úgy van vele, hogy vendégségben van. Amikor Peti kemény 6 napos volt akkor is jöttek ebédre gyereklátogatóba. Főztem, sütöttem, szoptattam, pelenkáztam...de ők nagyon nem vették a lapot.

Ditke,
Nekünk sincs babavisszapillantó. Minek?

Timo,
Gyertek át!!!! :D
Vendég

Köszi a hófordulós kösziket és a gyógypuszikat is! Szegény tegnap megtanult fél lábbal mászni. Pontosabban a fájós lábfejét nem tette le, csak a térdét. Végül gyógypuszikán kívül nem kapott mást (nem volt itthon semmi és apa csak későn ért haza) és mára mintha el is felejtette volna. De nagyon kék a körme, de az elmúlik majd.

Kditke
Brigócához Lora anyuci tartozik, Május anyucihoz meg Kelemackó! :lol: (Tudom, sokan vagyunk)
Nagyon helyesek a pasijaid ahogy vigyorognak! :D Látom Tomiapu sem ússza meg szárazon a fürdetést. :lol:
Nálunk sincs a kocsiban babatükör.

Helga
Hát az úgy volt, hogy Brigi "segített" nekem a konyhában. Van két polc, ahol olyan dolgok vannak (pl. üdítők és konzervek), amikkel játszhat. Úgy gondoltam, hogy egyik sem tud a másikban kárt tenni. Hát tévedtem. Brigikém olyan kis erős, hogy fél kézzel megemelt egy 400g-os konzervet és végül leejtette a lábára.

Május
Úgy vettem észre, hogy hallottam, hogy leesett valami és odanéztem. Ekkor kezdett el sírni. Mivel nem láttam sérülést semmit, így jött a vetkőztetés.

Már biztos nem olvasod, de jó utat nektek. Sztem van esély, hogy Dobogókőn szép idő legyen. :)

Éjszaka: :lol: :lol: :lol:

Autósülés
Nálunk anyósülés mögött van, amiért Ságiéknál is.

Lorca
Az a smecta tényleg borzasztó! Pfujjjj!

Róki
Irigyellek, hogy Szilvi képes tányérból enni. Briginek ha adok valamit tányérba, ő szépen kiborítja és megeszi az asztalról. Még véletlen sem eszik tányérból. :lol:

Timi
Érdekes, ma reggel nagyban dícsérgetem Brigit, hogy átaludta az éjszakát, erre a párom mondja, hogy 1 körül voltam nála szopizni. :shock: De én még így sem emlékszem rá. Viszont kialudtam magam. Lehet a párom álmodott! :lol:
Husi receptet most nem tudok mondani, épp pizzán jár az agyam. Épp most kel a tészta. :) Kíváncsi vagyok milyen lesz, mert még sosem csináltam. :wink:

Popsikrém
Borzasztó, hogy minden sokkal drágább lett. De hogy ilyen alapvető dologtól, mint a babapopsikrém elvegyék a támogatást! :shock: :evil: :evil:
lora7

Kedves Anyukák!

Egy különleges ajándékot szeretnék Neked ajánlani, bármilyen alkalomra! Slide-show(zenés fotóbemutató) készítését vállalom dvd-re szerkesztve menüvel, borítóval, 4000.Ft-tól fotómennyiségtől függően!
Eredeti ajándék Párodnak, Nagyszülőknek, Rokonoknak, Barátoknak gyermekedről, családodról készült fotókból!
Részletekért a milakmeli@freemail.hu címen érdeklődhetsz!
Én is egy itthon lévő, 16 hónapos kislányomat nevelő anyuka vagyok, és a Róla készült slide-show családunk minden tagjánál könnyekig ható örömet okozott, arról nem beszélve, hogy egy örök emlék!
Ha felkeltettem érdeklődésedet, várom leveled!
További szép napot kívánok Mindenkinek!
Melinda

zsebzebra

Lora,
Nati szereti a Smectát. :lol: Nagyon szomorú volt, hogy csak egy adagot kaphatott. Dokinénink is csak annyit mondott, hogy hááát, fura ízlése van. (Az én főztömön nőtt fel. :twisted: )
Szerintem az éjszakai szopi nem gond, csak felejtsem el reggelre. :lol:

Sági,
Imádni való rokonok. :evil: Na jó, a dédiknek elnézve, de egy anyós korabeli ne várja már el, hogy körbeugrálják. Jobb a békesség, tudom persze. :roll: Remélem azért nem jönnek túl gyakran. Erről a kiszolgáltatósdiról jut eszembe anyukám. Megjött, Szabi karomban, Nati belém csimpaszkodik. Majd odaadta a kabátját, hogy akasszam fel. 8) Az apró dolgok tudják szépre színezni a dolgokat.

Timo,
Én is csak azt tudom mondani, amit Sági. Ide. :lol: Kivételesen a nem vagyunk betegek stádium van. :wink:

Csongria,
Csak egy vélemény a tejről. :wink: A tej mehet, mert kb ugyan az, mint a 3-as. Forralni nem kell. Védőnőd még a pasztörizálás előtt diplomázott?! Pont azért spéci a tej pasztörizálása, hogy ne gyilkolódjanak ki a vitaminok. 3,5-ös tejet ajánlják 2 éves korig, vagy tovább, higítani semmi képp nem. A feles tejet jó lenne elfelejtani. (Szerintem megéri a biotej, de ez már csak szigorúan saját vélemény. Az átlag tehén alacsony dózisú antibiotikumon van tartva, sokszor kapnak hormonkezelést, amit a biotehenek állítólag nem) A tápi közelebb van az anyatejhez, ha szimpibb, nyugodtan adhatsz, a 3-ast 3 éves korig ajánlják.

Május,
Ha nem költői a kérdés.. A fájdalomcsillapító a fájdalomközpontot blokkolja vagy az ingerületátvitelt. Hogy hol fáj, az tök mindegy, az agyban képződik a fájdalom.
:lol: Jól emlékszem kedves apukára, tényleg elég ijesztően néz ki. :lol: Gondolom, ezután még egyszerűbb volt visszaaltatni. :wink:
Éljen a nyaralás, kinézek az ablakon és csak irigyelni tudlak! :D

Kép KépKép
lorca

Ria!
Legalább Beni jobban vagy.Mivel kúrálod magad?Vmi gyógyi? :roll:
3.5-ös tej 10 ftal drágábba sparban a 2.8asnál. :wink: De a bolti már fel van forralva!
Emili már kapott tejszínhabot, a flakonból egyenesen a szájába, apja adagolta neki. :twisted:
Macikávéval én sem értek egyet, de akakaós tejpépet is kapott már Emilka.

Lorca!
Popsikrémet mi olyat használunk, de nem tudom az árát.Gondolom nagy tégelyest vettél. :wink:
HA tápit mondom, hogy láttam a Coraban!!!!Humana.

Timi!
Plázába cicáskodni :lol:

Május!
Jó utat, érezzétek jól magatokat!
Képeslapot küldjél, hogy milyen a víz, és az időjárás.
:twisted: :lol: 8)

Emilivel sikerült aludnom 2 órát!Hurrááá! :P De egy óra múlva mintha hallottam volna, hogy sír, de nem voltam magamnál, nem is kltem fel.Biztos elaludt tovább ő is, mert ha sírt volna akkor biztos én is felébredek. :lol:
Viszont álmodtam olyan vadakat, hogy ihajj:egy nőt találtam az erdőben aki szült 3 babát, de nagyon kicsik voltak, meg hideg is volt, de láttam hogy még élnek, kis pici kora babák voltak.Aztán szóltam anyának, hogy hozzuk be, hátha megmaradnak, és majd választok közülük kistestvért Emilinek, majd amelyik legjobban hasonlít rá. :shock: :lol: Aztán látjuk a tvben, hogy már nagyok, és mind a 3 az anyjánál van, aki nem is halt meg, csak elalut a szülés után.
Nahát még ekkora baromságot sem álmodtam soha! :oops: :shock: :lol: De becsszó, hogy nem vagyok gyerekrabló, és nem így lsz kistesója Emilinek. :lol: (azért a pocakoságot nem hagynám ki :wink: )

Próbáltam a vizen kívül gyümilével is kínálni, de nem kell neki, meg egy kis Hippes 2x sülttel, de az sem kellett. :roll: Marad a tápi, azt legalább itta délben.

Kép
pankaa

Pankaa,
A Keleti Patika infot irtam. Ott van ez. Neten én is láttam HA Humanát, oda is az van írva, hogy recept nélkül kiadható. Csak épp a gyógyik nem adják oda. :twisted: Logikus, profitorientált gondolkodás. :roll:
Lehet, hogy tudat alatt mégiscsak a pocakosság ellen tiltakozol? :lol: Részemről én kihagynám. :wink:

Kép KépKép
lorca

Lorca! Hát nem mai darab a védőnő de azért nem annyira! :lol: Te adtál Natinak kakaót, karamellát ilyesmit?

Panka! Nem semmi álom! Amikor én is tücsköt, bogarat össze álmodok úgy érzem nem volt értelme aludni!

KépKép
csongria

Lorca!
Degogy tiltakozom, inkább már várom!De amig nincs kégli, addig nem lesz kistesó sem. :(
Neked ezek szerint nem volt kellemes a pocakosság?Én nagyon bírtam. 8)

Kép
pankaa

Csongria,
Kakaót már kapott, de nem célzatosan. Az enyémet nyúlta le. :twisted: Nem szoktam ízesíteni az innivalót, vizet kap. Tejet reggelire kapott rendszeresen, meg 1,5 éves korában többször, estére is, mert próbáltam leszoktatni a szopiról. Most pont nem kap tejet, csak nagyon minimálisat. :wink: Keresem az ekcéma és a szűnni nem akaró megfázások okát. Egyenlőre sikertelenül. Még azt is megnéztem, hogy esetleg elmegyek védőnőképző suliba vagy dietetikusnak, csak a szemeszterenkénti 200+ elvette a kedvemet. :twisted:
A tejallergiás-nincs semmi baja diagnózist nálatok mire alapozták?
Nem tudom, mondta-e doki vagy védőnő, a Nan2 tápszer bifidusszal jó a beteg vagy lábadozó babáknak, mert helyreállítja a bélflórát.

Kép KépKép
lorca

Lorca! Nem , nem mondták azt a tápszert! Hát a tejallergiát az első gastroenterologus mondta, a refluxa miatt! De semmi egyéb tünete nem volt. Ez nagyon nem volt nekem szimpi ezért elvittem egy nagyon jó gyerekgastroshoz és azt mondta valóban van refluxa, de a tejallergia kizárt. Akkor visszatértünk a szójáról a 2-es tápszerre. Majd mindentől függetlenül az egész teste tele lett ekcémával. A bőrgyógyász mondta, hogy szerinte nem ételallergia de inkább ne kapjon tejterméket és igyon szóját! Akkor áttértünk a szójára ismét. Majd a hét elején Beni úgy döntött köszöni szépen nem kér szóját és vettem neki 3-as tápit! Amit úgy iszik mintha éheztetném! 8) Majd meglátjuk hogy lesz e ekcema! Igazából semmi egyéb tünet nem volt ezen kívül. Én már senkinek nem hiszek majd kitapasztalom magam! :roll:

KépKép
csongria

Már kezdtem azt hinni, hogy kitört a hétvége, de most jutott eszembe, hogy parti van Mmóninál. Jó szórakozást! Sajnos én nem tudok menni, ma apa kimenőt kapott egy haverja szülinapjára, így maradok Brigivel. De majd legközelebb! :)

Erről jut eszembe, hogy a jövő hónapban már szülinapok lesznek! :o Úgy rohan az idő! Szóval el kéne kezdeni gondolkodni a szülinapi babazsúron is! :D

Ria
Sztem jól teszed, ha már inkább a magad feje után mész. Pontosabban Benié után. Szörnyű, hogy mindig mindenki mást mond. És ez a felnőtteknél is így van sajnos. :(
lora7

Lora

Bocsi a baba-mama kavalkádért !!! :wink:
De a puszik mennek Tomitól Brigi már nem fájós lábára !!

Nem semmi a " baleset" körülményei, hozzáteszem nálunk hasonló játék megy a keri mami 2 kg-os sulyzóival, de valami félelmetes, hogy pörgeti őket. Van ám muszkli kérem !! :D

Igen nálunk senki nem ússza meg szárazon a fürdést, még a nagykádból is kipancsol a kis ebihalacska. 8)

Timi

Tényleg te hogy állsz ezzel a fogyókúrával, márminta 4 napos elválasztóval, mennyit sikerült leadnod ha nem vagyok indiszkrét ??? :lol:

Megszünt minden munkám a fiam élelmiszerrel történő ellátásában, önellátó lett a konyhában, egyedül a hozzávalókat kell odakészíteni. Ime a bizonyíték: Kép Önálló babakaja készítés Hi-Hi-Hi

Kép
kditke

Jo estet!

Jo bulizast a bulizoknak! Remelem, jol ereztetek magatokat!

Panka,
Orulok, hogy Emili kezd jobban lenni! Szegenykem!
Szerintem is szep lehet Zsambek, bar ahogy elkepzelem az arakat, valoszinuleg erdemes lenne az a nehany ev Hollandia, hogy kicsit megszedjetek magatokat! :wink:
Kohoges: amikor kicsit nathas volt legutobb, akkor is megfigyeltem, ha kohogott, akkor egybol utana oklendezett is. Ebbol gondoltam arra, hogy valamiert nekik a kohogestol felfordul a gyomruk, es ezert hanynak. Gondolom, az izmok nincsenek rendesen kifejlodve? Vagy ez hulyeseg?
Nem semmi almod volt! Felelmetes! :shock: En mostanaban nem emlekszem az almaimra!

Timo,
Mi egyenlore bent hasznaljuk a taxit, hat, nem tudom, mit szolnak a szomszedok. :shock:
Biztos megfogja szeretni Lillus is az ovet, ha beleno.

Bozotka,
Hat nem semmi lehetett az elozo ejszakatok! Ugy gondolod, az ehseg ebresztette, es amiatt nem aludt vissza? Szopiztatni nem probaltad, vagy Zsofi nem szopizik mar?

Ditke,
Tok jo, hogy a ferjed ilyen rutinos vezeto. Sajnos, nalunk sem a ferjem, sem en nem tudunk szinte egyatalan vezetni, a ferjem most szerzett jogositvanyt, eddig azzal a felkialtassal, hogy minek az, nem foglalkozott vele. De most, hogy van Aron, rajott, hogy muszaj, hogy legyen itthon kocsi. Nekem is van jogsim, de vezetni nem merek. Autonk sincs meg, majd ha lesz, talan en is jobban merek majd a volan moge ulni. Az a baj, hogy annyira alacsony a toleriancia kuszob az utakon, nem veszik figyelembe, hogy vannak olyan vezetok is, akiknek meg nincs rutinjuk.
Aranyos Tomi, ahogy mixeli a kajajat! :lol:

Majus,
Jot nevettem az ejszakai „remes” sztorin! :shock: Remelem, Kele nem ebredt fel a sikoltasodra, vagy legalabbis gyorsan meg tudtatok nyugtatni.
Jo pihenest Nektek! Dobogoko gyonyoru!

Ria,
Orulok, hogy Beni jobban van!
Arra mondott valamit a vedono, hogy miert ne higitsuk a tejet? Anyukaink koraban mindenki vizezte a tejet, most miert ez a legujabb „divat”?
A forralast en sem igazan ertem. Lehet, hogy arra gondolt a vedono, amikor mar korabban felbontott tejet adnal a babanak, azt szukseges forralni?

KépKépKépKép
thelga

Helga! Szerintem azért adtak feles tejet mert eleve kezdetektől azt adták nem volt tápszer. A védőnő azt mondta hogy a 3-as tápi amit most kap az olyan mintha sima tejet kapna csak fel van egy kicsit tuningolva. A forrálásra viszont uncsitesom is asszondta hogy fel kell forralni az elején. :roll: Hát én a csíramentesítés miatt gondolom. De még megkérdezem a dietetikus barátnőmet! :roll:

KépKép
csongria

Ja voltunk orvosnál mert továbbra is lázas volt és furán vette a levegőt. Hörgőszükülete van! Sipol! :shock: Iszonyú mód köhög. Kaptunk hörgötágító szirupot és Cedax nevü antibiotikumot mert az augmentintől hány! Kapott most estére egy Germicid-c-t. Remélem tud pihenni mert mi is hullák vagyunk!

Megyek is Jóccakát Mindenkinek!

Bulizók igytok az egészségünkre!!!! :wink: :lol:

KépKép
csongria

Ria,
Az ekcémák olyan száraz, kicsit sötétebb foltok voltak nálatok vagy pirosak? Hajlatokban főleg, vagy mindenfele? Influenza szezonban nem szeretnék dokihoz menni, így halasztódik a bőrgyógyink is. :wink: Addig próbálok kicsit többet megtudni a témáról. Mikorra tűntek el a foltok? Kenegetésre jól reagált?
A tápszerekről most olvastam egy csomót, jópár cikk volt a Nan2-ről, saját tapasztalat az nincs.
Igaz, hogy meggyógyulván Szabi nekilátott az evésnek is, de vettem egy Hipp tápit. Úgy látom, szereti. Vérig vagyok sértve. :twisted:
Nekünk is a Cedax Baby ment. :wink: Ventolint kapott (hörgőre jobb sztem, ha hány)? Vagy Spiropentet?

Panka,
Terhesség? Egy év hányás, kb 15 hónap émelygés. 30 kiló fel, majd le, nem maradt nyomtalan :twisted: . 80 kg felett a lábaim felmondják a szolgálatot, így kb fél évet küzdöttem. Levegő után mondjuk olyan 3-4 hónapig kapkodtam reménytelenül. Nati szétrúgta a bordám, mert túl nagy volt (nekem), Szabi a szívbajt hozta rám mert túl kicsi. Ami csak le van írva, mint kellemetlen kísérő, kb 90%-ban saját tapasztalatból tudom idézni. Az első terhességnél nemigazán tudtam aludni, mert Nati álandóan macerált, felébresztett. A másodiknál is macerált, felébresztett. :twisted:
De a terhességnél csak a szülést szeretném jobban elkerülni meg a kórházat utána. :lol: :lol:
Az uh vizsgálatokat szeretem. :D De ha összejön a harmadik, már most elegem van a Te normális vagy?! A mai világban?! kérdésekből. 8)

Helga,
A köhögéstől nekem is hányingerem van. :wink:
Igaz, hogy anyukáink korában "mindenki" vizezte a tejet. Akkor a szoptatás nem volt túl divatos. A korosztályunkban érdekes módon elég sok allergiás is van. A szoptatás, hozzátápi divatkövető, országfüggő, de ez ugyan úgy igaz a miénkre, mint anyáink korára.
A vizezett tej még annyira sem alkalmas tápláléknak, mint a rendes tej. A tápanyagtartalma kisebb, a gyomrukba meg nem fér több, így gyakorlatilag tele pocival éheznek. Higítatlanul túl sok túl nagy molekula, ásványi anyag-tartalma nem egyszerű a fejletlen vesének sem. Házi tápszert lehet csinálni, a higatott tejhez keményítőt, cukrot, olajat kell adni, hogy hasonlítson. Már ha van kedve valakinek saját szakállára pepecselni. A tápszerek első generációinak nagyon sok gyerek (élete) látta kárát.
Anyáink kora óta a csecsemőhalandóság is csökkent. Persze nem a tej miatt, hanem orvosi stb előrelépések miatt. És ez az orvostudomány mondja azt pl, hogy tejet ne. 8)

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Na hogy sikerült a buli?

Lorca! Először hajlatokba jött, aztán testszerte piros foltok aminek a teteje száraz volt! A sima drnő hydrocortizonos kenőcsére, a fenistil cseppere és a cálciumra egyáltalán nem reagált. Amit a börgyógyi írt fel erősebb szteroidos volt, arra napról napra javult! Igaz hogy közel egy időbe tértünk a tejmentességre, tehát most kiváncsian várom hogy mi fog történni! 8)

KépKép
csongria

Lorca! Spiropentet kaptunk!

KépKép
csongria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?