Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Ma reggel voltam vérvételen, szegény nő nagyon megkínlódott velem... Kép Tegnap ugyanis sikerült nem csak a reggelit, de este az egész nap nehezen legyűrt kaját is viszontlátni Kép A párom megkért, hogy ha már én nem is akarok májpástétomot enni, neki azért legyek olyan aranyos, és csináljam meg. Én voltam is olyan aranyos, de mire elkészült, annyira rosszul voltam a szagától és a látványtól is, hogy a folytatást nem is részletezem. Ennek köszönhetően teljesen ki voltam száradva, persze reggel is éhgyomorra kellet menni (ami nekem nem nehéz az émelygés mellett), így a vénám nem volt sehol. Szegény nő vagy 10 percig masszírozta a helyét, felváltva mindkét karomon, hátha elődudorodik valami, aztán találomra szúrt. De végülis sikerült. Utána persze vagy fél órát kómáztam, a vérnyomásom nem tudom merre járt. (bocs a hosszú leírásért!)

Veletek is előfordul, hogy undorodtok minden nyers hús, vagy belsőség látványától? Ti hogy bírjátok a főzést? Én nagyon szenvedek közben Kép

Eszter, köszi a melltartó tippet.
Laura, én is a XVI. kerületben lakom! Szerintem nagyon jó környék. Majd légyszi írd meg, hogy sikerrel jártál-e melltartó ügyben! Melyik kórházban fogsz szülni?

Puszi mindenkinek,
Zsuzs
Zsuzs 8hét 2nap

Mónika 19!
Gratulálok a kislányoktokhoz! (Vagy kisfiatokhoz Kép )
Kíváncsi vagyok a miénk milyen méretes lesz, már úgy várom....
Sokat mocorgott? Mert Eszter írta, hogy úgy forgolódott az övé...
Na én meg próbálok ráhangolódni a szájsebészetre. Szerencsére nem megyek egyedül: a párom ráér.
Kellemes délutánt mindenkinek!
Niki K. 18

Szia Niki K, még jó hogy ilyen jókedvu vagy a rémségek ellenére... Kitartás!

Adri, azt tudod, hogy akkor mi szomszédok leszünk? Mi meg Jászfalu másik oldalára, Leányvárra költözünk szeptemberben. ott épül a rezidencia Kép.

Márti, oszintén szólva én nem akarok már bejárni ha kiköltöztünk. Osszel költözünk, elmegyek táppénzre, decemberben szülök, aztán hogy majd utána mi lesz - na, azzal nem akarok most elore törodni, elég a mának a maga baja. Egyébként látod, a városon belül is néha egy órát kell közlekedni. Én most negyven percet utazom reggel, ha kinn leszünk, kocsival egy óra lesz. Már többször kipróbáltuk. pedig az a tizes út a legrémesebb az összes közül. Szerencsére most csinálják a kapaszkodó sávokat.
mégegykata 14

Sziasztok, szép napot mindenkinek!
Már elég rég írtam, de minden nap elolvasom az üziketKép
Ma voltam vérvételen az AFP miatt, tegnap töltöttem be a 16. hetet. Hát mit nem mondjak, azért kicsit izgat a dolog, jövő csütörtökre kell a dokimhoz menni az eredmény és esetleges további lépések miatt.
Orsi, Én is bejelentkeztem nagy nehezen fogászatra, de nekem már holnap du. mennem kell. A hátam közepére sem kívánom, de hát ez van... Adhat ilyenkor érzéstelenítő szurit??

Melltartó ügyben én is kezdek gondokkal szembekerülni, bár én 85B-ről indultam és hát lehet lassan kezdneke szűkülni. Talán veszek eggyel nagyobbat. De a számon kell növelni vagya kosárméretét növelni vagyis 90B kell vagy 85 De vagy E vagy nem tudom...Kép? Annyira nem értek ehhez...
Márti, Mi a XVI kerületben léakunk és Nagytarcsán vettünk telket és fogunk építkezni. Mondjuk ez elég közel van Pesthez 3km Cinkotáról, de tömegközlekedés ügyileg nem rossz. Busszal kb 10 perc Cinkota, onnan 15 perc az Őrs HÉVvel és onnan metro. Van csomó olyan település ahova kék busz is megy pl Kistarcsa, Pécel, ha jól tudom.
Szerintema kertes ház mindent megér...

Fürdőruhaügyön én is elgondolkodtam, de szeptemberben elejénre leszek 6 hónapos, szerintem addig a poci síma úszódresszeb is bele fog férni, utána meg már nem igen kell fürdőruha. Úgyhogy valószinűleg nem ruházom be mérdgdrága kismama fürdőruciba, bár van néhány nagyon jópofa modell...

Most mennem kell, vendégeim jöttekKép Már csak 3 hónap és megyek táppénzreKép Alig várom.
Pussz mindenkinek,
Évike
Évike16

Lányok! Világosítsatok már fel mi a táblázatban a 3c stb. Sajnos még nem tartozom közétek, csak próbálkozunk, de remélem a pozitív hozzáállás segít.
Száva

Száva

A 3c azt jelenti hogy a harmadik ciklusban jött össze a baba, tehát a próbálkozások megkezdése és a babauci összehozása közti ciklusok számát.
A név mellett a szám pedig hogy ki hányadik hétben van.
Évike
Évike 16

Lányok,

Nem mondjátok , hogy mindenki hazament... Nekem még most is minimum 5-ig itt kell bent senyvedni... És ahogy az üzk számából lászik, nemigen van kedvem hozzáKép
Évike
Évike16

Évike ne aggódj én is dolgozom mégpedig pontban 1600-ig.
Hogy vagy?

Puszi
Mónika 19

Még1Kata!

Akkor tényleg közel leszünk egymáshoz. Mi márciusban költöztünk Jászfalura és még nem nagyon ismerünk ott senkit, bár már lassan alakul a dolog.

Téged legalább már innen ismerlek egy kicsit, majd ha már mindketten otthon unatkozunk GYED-en a
kkor akár találkozhatunk is. Persze elöbb is, de akkor meg pláne.

Azt gondolom gyanítod, hogy arrafelé nincs valami nagy élet.

Adri
Adri 22

Cicifixesek!

Én az Anitában vettem kismama melltartót. A kosara szinte a cicimmel együtt nö, mert olyan kényelmes tágulós anyagból van. Kényelmes anyag egy kis csipkével (de az is puha, nem aza a szúrós) 4,700.- volt asszem.

Meg van valami Triumph kismamamelltartó is aminek a kosara tágul/nyúlik, de én olyat még nem találtam sehol.

Adri
Adri 22

Sziasztok!

Kicsit el vagyok kenődve, mert kiderült (pontosabban interneten olvastam), hogy az a gyógyszer, amit a nászúton kaptam a gyomorfertőzésemre, az csak a terhesség első hónapjában nem ajánlott. Ami az én formámat illeti, pont az első hónapban voltam akkor, csak nem tudtam róla Kép Most nagyon aggódom, hogy ne legyen baja a babának emiatt! Annyi betegségről meg születési rendellensségről lehet itt a társalgóban is olvasni, hogy már én is rémeket látok. Szerintetek a szokásos rutinvizsgálatok kimutatják, ha valami károsodást okozott volna a gyógyszer? Pedig tényleg mindent megtettem, évek óta egészségesen élek, nem iszom, nem dohányzom, és semmi káros szenvedélyem nincs, lehet, hogy egy ilyen szerencsétlen véletlenen múlik mégis minden???? Kép (Bocs a lehangoló sorokért!)

Zsuzs
Zsuzs

Mónika,

Pontban 16,00-ig?Kép De nagyon jó egyeseknek. Még életemben soha nem lephettem le ilyen korán. Ezek a rohadt multik már csak ilyenek. Gondolkodom róla hogy a két bab megszülése után úgy kb 4 év múlva ne is ide jőjjek vissza.
Amúgy köszi kedves kérdésed, jól vagyok , a pocim is kezd lassan növekedni és alig várom hogy megmozduljon a pici. Csütörtökön megyek védőnőhöz, ott fognak megmérni, iszonyú kiváncsi vagyok, otthon nincs mérleg és egy hónapja nem álltam rajta. Szerintem 1-2 kg már feljött... De hát egye feneKép Majd lemegy utána...Kép

És Te? Meddig dolgozol még? Én okt 1-gyel akarok elmenni...

Pussz,
Évike
Évike16

Sziasztok!

Móni!
Egyetértek a dokival, szerintem is lányotok lesz. Ilyen manökeni méretekkel...Kép A mi combcsontunk csak 29. De a fejméretük pont egyforma! Képzelheted, milyen nagy feje volt a picurinak Kép!

Részvétem minden betegeskedönek! Jobbulást Kép!

Évike!
Én is okt. 1-ig akarok dolgozni. Aztán másfél hónapot pihiznék otthon. Most éppen nagyon rámférne!

Eszter
eszter 19

Zsuzs!

Elhiszem, hogy aggódsz, de szerintem ne legyél elkenödve. Az, hogy egy gyógyszer nem javasolt, még nem jelenti azt, hogy feltétlenül károsodást okoz. A mai módszerekkel pedig már rengeteg bajt ki lehet szürni. De hát miröl is beszélünk? Kép

Eszter
eszter 19

Eszter!

Köszi a vígasztaló szavakat! Tudom, hogy igazad van, és kár ezen idegeskedni, csak tudod, az ember megpróbál mindent a legjobban csinálni, és rossz érzés, hogy esetleg elrontottam valamit, nem figyeltem eléggé... Biztos tudod mire gondolok. Köszi mégegyszer! Kép

Zsuzs
Zsuzs 8hét 2nap

Zsuzs!

Ne okold magad, az sokkal többet árt a babucinak, mint egy-egy szem gyógyszer. Tudom, hogy ezt mondani könnyü, de hidd el, a vizsgálatok majd megnyugtatnak. Kép Minden jót nektek!

Eszter
eszter 19

Sziasztok csajok!

Én megoldottam a melltartó dolgot, az anyukámtól kértem kölcsön. Eddig nagyok voltak az ő melltartói, most meg pont beleférek. Szoptatós melltartót meg ráérek venni.

ADA! Merre jársz? Már régen nem írtál! Sajnos az Edinát nekem sem sikerült elérni torna ügyben, de majd csak sikerül valamit találni.

Addig elhatároztam, hogy hetente 2x usziba megyek, bicajozok és tornázok otthon. Pedig annyira nem szeretek úszni, szerintem nagyon unalmas. Én egész életemben labdajátékot játszottam, ami tökéletes ellentéte az úszásnak.
Jövő pénteken megyek AFP-re. Én nem izgulok, mert rendben kell lennie mindennek. Nekem eszembe se jut olyan dolog, hogy valami baja lehet a babának.

A Paris Butique-ban vettem magamnak egy derékban kötős lenvászon nadrágot. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, 3990 Ft volt, de szerintem egész őszig lehet hordani, olyan bő. Végre találtam olyan nacit, amit be tudok kötni magamon.

Eddig csak 2 kilót híztam, de hát nekem egyáltalán nem volt hányingerem, úgyhogy az elejétől jó az étvágyam. Egyszer sem hánytam, szerencsére. Persze akik rosszul voltak, azok most kezdenek el felszedni magukra.

Na sziasztok: Zita
Zita 14hét2nap

Szijasztok!

Ma kezdjük a 25.hetet! Hihetetlen. Sosem gondoltam volna, hogy eccer ez is eljön...
Szilvi!Akkor én még várom, hátha megjelenik, ezek szerint van rá esély.
Éva! Te jó ég! ezek szerint várható még egy ilyen macera? Azért neked szerencséd, hogy ilyen elörelátó orvosod van. Egyébként akinek nem jó a cukorszintje, az érez valamit? Vagy milyen az? Ha pl. téged nem küld a dokid ilyen vizsgálatra a 34. héten, és ettél volna továbbra is cukros ételeket, akkor milyen baj származhatott volna ebböl? (bocs a tudatlanságomért)
Helga! Azt nem tudom, hogy természetes-e a napi 5-6 alkalom, de én is kb. ennyit érzek. A jövö 7en megyek dokihoz, majd rákérdezek és megirom.
Mégegykata! Már elöre gratulálok a magánházhoz!
Cory! Ezt a hellyel kinálásos dolgot már én is átéltem egy párszor, ilyenkor olyan zavarban vagyok, mindenki le akar ültetni, mintha beteg lennék, na nem azt mondom, hogy nem esik azért jól :-))
Niki! Ha elutazol valahova, a kiskönyvet mindenképp vidd magaddal szerintem! Az a biztos és sok helyet nem foglal.
Moncsi! Nekem a 14. hét után tüntek el, a napfény pedig kifejezetten jó rájuk.

Szijasztok, Lara-25
lara (lara)

Sziasztok lányok!

Zita,
hol van ez a butik ahol vetted a kötös gatyot? MIvel mostanra az összes nadrágomat "kihiztam", egy parra szükségem lenne. Sajnos nem tudok kiadni 8000 forintokat nadragonkent, mivel legalabb 4-5 kellene.

Köszike:

kisbibe
kisbibe (kisbibe)

Lara, nem érezni semmit, pont ez a jó benne, vagy rossz?! Állítólag nekem semmi bajom nem lenne tőle, hanem a babának okozhat gondot. Az ő szénhidrát igényét? változtatja meg, és az ilyen babából lesz a súlyproblémákkal küszködő felnőtt. Legalábbis én így értettem. Ha valaki jobban tudja, (Ildi?) írja meg.
Éva16
Névtelen

Sziasztok!
Igaz,hogy nálunk már megszületett a baba, de azért szeretnék hozzászólni.
Zsuzs: Ne aggódj a gyógyszer miatt. Én a teherbeesés előtt pont egy hónappal kaptam sárgaláz elleni injekciót, ahol a doktornő felhívta a figyelmemet, hogy két hónapig ne legyek terhes. Na ná hogy pont akkor estem teherbe. Sőt megjártam Afrikát is terhesen (nem tudtam róla) és malária elleni gyógyszert is szedtem. Gyönyörű egészséges kislányunk született április 27-én, 3820 grammos és 52 cm. Igaz, hogy az orvosom először megszeppent amikor elmondtam neki a dolgot, de utána olvasott és azt mondta hogy nem lehet semmi probléma, sőt itt az orvosi rovatban is tettek fel ilyen kérdést.
Lehet hogy egy kicsi megkésve, de az én okos könyveim az alábbiakat írják:
Tej,sajt,joghurt,túró tartalmaz kalciumot, fehérjét, A vitamint,cinket,jódot és magnéziumot.
Sok folsav van a: brokkoli,kelbimbó,káposzta,karfiol,zöldbab,borsó,grapefruit,banán,barna rizs,tej, saláta,répa,tojás,dió,méz.
Vas: vörös hús,tojás,dió félék, aszalt gyümölcsök, különösen az aszalt sárgabarack, szardínia (ha nem bírjátok a szagát akkor csináljatok belőle pástétomot majonézzel és citromlével).
A kávéval azért csak módjával, én a terhesség alatt sőt most a szoptatás alatt is csökkentett koffeintartalmú nescafét iszom.
Elevittel kapcsolatban én mindig étkezés közben vettem be, amikor már legalább 5-6 falat lement előtte. Este hat után már nem ettem. Hat körül megittam egy grapefruit és kettő narancs lecsavart levét (tuti hogy tőlem is meggazdagodott a zöldséges), és este 8-9 óra tájékán egy pohár gyümölcsjoghurtot ettem amit telepakoltam gyümölcsös müzlivel és belekockáztam egy kivit vagy egy banánt.
Szoptatós melltartót csak tényleg a legvégén vegyetek, vagy ha lehet akkor amikor már hazajöttetek a kórházból. Én Óbudán lakom, a Flóriánban a Centrum részén lehet kapni Triumph szoptatós melltartót 3500 forint körüli áron. Aki ismeri Óbudát, a Flórián mögött indul az Ún. cikcakkos ház ott van egy kismamabolt, nagyon jó kismamaruhák vannak, teljesen baráti áron (én pld. farmer gatyót vettem magamnak 4 hónapos terhesen és végig azt hordtam 4.990,-Ft). Remélem tudtam segíteni.
Minden jót Nektek és a Pocaklakóknak!
Névtelen

Sziasztok!

Szia Évike!

Én pontban 4-ig szoktam dolgozni, pénteken meg 3-ig. Egyébként én augusztus végéig dolgozom, aztán van még szabim ami elég lesz egész szeptemberre, és utána másfél hónap táppénz. Szóval még 9 hetet kell dolgoznom. Reménykedem benne, hogy nem lesz 30 fok felett a hömérséklet mert azt nem bírom.
Én kb. 3 kg-it híztam. Csak az a gond, hogy még mindig hányingerem van reggelente, délután meg szédülök.

Szia Eszter!

Köszi a megerösítést, igaz a lelkem legmélyén azt gondoltam kisfiú lakik odabent, de sebaj ugyanúgy imádom öt is.( vagy talán még jobban )KépKép
És neked nem mondták, hogy mi lesz?
Sajnos úgy találtam lefeküdni az ágyra az Uh-on, hogy szinte semmit nem láttam a monitorból. De én is azt gondolom így a méretek alapján, hogy nagy lehet a fejecskéje a testéhez képest. És a mellkas méret nálatok mekkora?

Helgáról nem tudtok valamit, mert már vagy 2-3 napja nem írt. Aggódok érte, mert Uh-on sem volt tegnap pedig azt írta kedden fog menni.

Szeretném töletek megkérdezni, hogy most a várható szülés idöpontja elött kötelezö valamennyi szülési szabadságot kivenni? Mert nekem azt mondják, hogy 4 hetet ki kell venni vagyis akkorra nem táppénz hanem szülési szabi jár, ami anyagilag kedvezöbb. Tudtok erröl konkrétabban valamit?

Puszi mindenkinek
Mónika holnap 20

Sziasztok!

Móni!
A mellkas méretét nem tudom, de leírom, milyen adataink vannak még (lehet, hogy közte van, én nem nagyon értem a rövidítéseket): OFD: 58, HC: 177, AC: 144, lepény a jobb oldalon, minden más oké.
Én úgy tudom, hogy nem kötelezö a szülés elött kivenni a gyás-t, és nem is érdemes, mert ezzel csökken az utána igénybe vehetö kb. 6 hónap. És a táppénz még mindig több, mint a gyed.

Lara!
Múltkor én is elgondolkodtam azon, milyen lesz, ha majd elkezd felülröl fogyni a táblázat Kép. És már nem is kell olyan sokat várni!

Szép napot mindenkinek!

Eszter
eszter 19

Sziasztok,

én új vagyok még minden szempontból és lenne egy kérdésem.
Nálatok elõfordult az, hogy a 7. héttõl kezdve a hasatok megkeményedett? Nekem - bár elõtte elég kis hasam volt, attól kezdve elõredudorodik és ha benyomom, alatta határozottan kemény. Fõleg estére lesz számomra ijesztõ méretû. Most vagyok a 9. hétben és ez még nem lehet a méh kiemelkedése. Szerintetek?
Új lány

Szia Új lány és mindenki!
Én 18. hetes vagyok, az elején néha szabályosan "égett" a méhem... Gondolom mostanában mész vizsgálatra, azért említsd meg, de ne izgulj, a szervezet változik és lehet, hogy ilyen jelét adja.

Sziasztok lányok!
Tegnap megröntgenezték a fogam. Nagyon rossz volt, mert egy brutális novérke volt... Közölte: "Na gyorsan nyissa ki a száját mert különben megyünk a nagy röntgenbe és még több sugarat kap a gyereke...!"
Szájzáram van ui., 5 napja folyékony táplálékon élek. Otthon jól kisírtam magamat... De nem ez lenne a megoldás nem?

Én is dolgozom még. Tervezem is kb. októberig. De egyre lassabb vagyok, dombon - lépcson fel, a babóca nov. végére várható... Kép

Sziasztok, kellemes napot!
Szomorú Niki K.
Niki K.18.

Eszter, Móni!
A Gyás úgy van megfogalmazva, hogy a szülés elottre eshet 4 hét a 24-bol, tehát tényleg nem kötelezo...
A munkaköröm része ezek ismerete, de van egy jó gyujtemény ehhez:
[url=http://www.szcsm.gov.hu/main_cs.html" TARGET="_top]http://www.szcsm.gov.hu/main_cs.html[/url]

Az adókedvezmény stb is itt van...
Sziasztok!
N.K.18.
NK. 18

Bocs, megint én (NK)
Ha valaki megnyitja a gyermekek utáni ellátásokra "kell" kattintani...
Nem az én anpom lányok! Kép
NK.
NK

Sziasztok lányok!

Kisbibe!
A Paris Boutique nagyon sok helyen van a városban. Találsz egyet a Váci utca új részén, a Jászai Mari téri villamosmegállónál a McDonald's mellett, a Liszt Ferenc térnél a 4-es busz megállójában is. Azon kívül biztosan Te is láttál már máshol is.

Remélem sikerül még beszerezned belőle. Nagyon szép mutatós nadrág, nem kismama, de tényleg bele lehet férni még nagy pocival is.

Puszi: Zita
Zita 14hét3nap

Sziasztok!

Új lány, szerintem ne izgulj, én még csak a 9. hétben vagyok, eredetileg inkább negatív hasam volt, mint kifelé álló, esténként viszont kb. akkora, mintha a 6. hónapban lennék. Kép
Ez szerintem amiatt van, hogy megváltozik a gyomor és bélműködés, ami miatt felpuffad a has. Legalábbis az enyém ezt csinálja. A baba miatt még semmi nem látszik, de mégis sokkal nagyobb a hasam. Kép
Niki K, részvétem a fogad miatt, jó sokat szenvedsz vele! Kép Hányszor kötelező elmenni ilyen fogorvosi kezelésre? Nekem még kiskönyvem sincs, holnap megyek a védőnőt megkeresni.

Émelygő sorstársak: képzeljétek, tegnap nem jött ki belőlem a kaja, és eddig még ma sem, bár ezt nem akarom elkiabálni. Lehet, hogy mégis használ a B6 vitamin?? És azt is próbáljátok ki, hogy az Elevitet nem reggel, hanem napközben kajával veszitek be. Nekem így jobb. Talán tudtam segíteni Kép

Zsuzs
Zsuzs

Hát akkor nem izgulok annyira. Most a nap mostani szakában még egészen lapos a hasam, de estére kész tragédia...
Azért a dokival majd beszélek róla.
Köszi!
Új lány

Sziasztok!
Zita!
De jó, hogy jelentkeztél, már azt hittem valami bajod van. Azért voltam most egy kicsit eltünve, mert külföldön voltam pár napig. Szerencsére Manóka nagyon jó gyerek volt, klasszul bírta a megpróbáltatásokat (repülés, városnézés, 150 fok).
Edinát sajnos én sem találom, pedig jó lenne. De kaptam egy kolléganömtöl terhestorna kazettát majd arra kezdek el tornázni. Te melyik uszodába jársz úszni?
Különben mostanában én is az Anyutól lenyúlt melltartókat hordom!
Hogy lehet, hogy Te most mész AFP-re? Még csak a 15. hetet töltöd be a hétvégén? Az AFP-t nem a betöltött 16. hét után csinálják? Nekem a védönöm a legutolsó lehetséges napra adott idöpontot és az július 13. Egyszerüen nem értem, hogy ezután hogyan várják, hogy a két baba két hét eltéréssen nagyjából ugyanazokat az értékeket "produkálja"?

Szai
Ada
Ada

Sziasztok Lányok!

Rég írtam, de minden nap olvasom a hozzászólásokat.
Ma voltunk UHn. Hát, csoda, hogy mit művel a kiscicám! Forgolódik, rúgkapál, hadonászik.. Édes! A UH-s doki rendes volt, megmutogatta a kezét, lábát - azt mondja, "most tette keresztbe a lábát", hát ezt én nem láttam.. Kép Láttam az arcocsáját is profilból, az picike orrát, száját. Azt hiszem megzabálom ha megszületik Kép Kép annyira cuki! A szívhangját csak egy rövid időre hallottam, mert a doki nem tudta követni Kép állandóan arrébb hempergett. Lányok, a babaszív dobogása a legszebb dallam ....
Most 5 cm és 1 mm. Három hét alatt 3 centit nőtt. És mennyit fejlődött.. szinte hihetetlen.
Doki csak a nyaki redőt mérte meg, 1,3 mm. Ez ugye jó? És azt mondta, a méhlepény a fundusban van. Asszem ez is jó.. Felvette az egészet videóra, így megnézhetjük még sokszor és láthatják a nagyszülők is.
Vért is vettek ma reggel, már másodjára a héten, úgyhogy gyönyörűen be van gyulladva a vénám. De mit számít ez, hisz láttam a kis szerelmemet! Alig tudok dolgozni, mindig előttem van.
Lányok ti gondoltatok már rá, hogy nem is ismerjük ki lakik bennünk. Egy egyéniség, egy lélek, akit imádunk, de csak születése után fogjuk megismerni, sőt csak évek múlva igazán. Érdekes ez.
Ciciről: Nekem már 5 méretet nőtt, 75 B-ről indultam és most 80 C-s kismama melltartót vettem. Drága, de érdemes megvenni a speckó kismamásat, mert isteni anyagból van, nagyon kényelmes. Venni akarok majd még egyet, de csak később, amikor már majd nagyobb kell... Kép Nem tudom tapasztaltátok-e, de nekem este kis fehér valami gyűlik össze a mellbimbóm közepén. Biztos gyakorolnak a tejmirigyeim. Kép

NikiK,
Sajnálom, hogy így megszenvedsz a fogaddal, az a nő a röntgenben ritka bunkó lehetett... Jobbulást kívánok!

Új Lány,
Nekem is puffad a pocim már a 8. héttől. Akkor sokszor nagyon kellemetlen volt, nagyon feszült, kb. a 10. hétig. Azóta nem vészes a puffadás.
Viszont a méhemet még nem érzem. Talán a jövő héten. Ha így halad a kismacska, akkor hamar kell neki nagy ház. Kép

Mindenkinek puszikát küldök!

Mamacica (12.)
Mamacica

van itt olyan valaki aki Békásmegyerről, van, vagy ott lakik, és szeptemberre vár babát?
A szeptember nem feltétel :-)
Anna

Sziasztok!

Mégegykata! Végül is úgy könnyü, ha nem is akarsz bejárni a fövárosba dolgozni GYES után... Kép Én tartok töle, hogy mi lesz majd, utána. Most napi kétszer egy órát utazom, már ezt se fogom tudni megoldani, ha menni kell a gyerekért az oviba. Ugyanakkor nem szeretnék munkanélküli lenni, se elhagyni a pályát (informatikus mérnök vagyok, elsösorban számítógépes hálózatokkal foglakoztam), és pl. elmenni postásnak. Kép
(Persze ezzel véletlenül sem szeretném a postásokat megbántani, csak én nem szeretnék az lenni.)
Bár lehet, hogy neked van igazad, mikor a holnap problémáinak megoldását holnapra hagyod... Végülis szeretnénk 2-3 gyereket, és így, hogy 31 évesen várom az elsőt, nagy korkülönbséget nem tervezhetek közéjük. Ha meg 6-8 évig otthon leszek, addig nagyot változhat a világ. Talán még a 4-es metrót is megépítik... Kép

Évike! Én se mentem haza tegnap délután, csak éppen nagyon el voltam havazva. Nálunk nagyon egyenetlen a munka megoszlása, van, hogy bedilizünk, annyi van, és van olyan idöszak is, hogy csak lógatjuk a lábunkat. Egyébként én sem fogok ide visszajönni, az már szinte biztos. De azért innen menni GYES-re még buli... Kép

Lara! Én kaptam egy tájékoztatót a Terhesgondozóban a terhességi cukorbetegségről. Azt írta, hogy szövödménye az anya részéröl az, hogy a terhességi cukorbetegségben szenvedö nök közel 50%-a a terhességet követö 25 éven belül tényleg cukorbeteg lesz. Az anya magas vércukorszintje miatt a magzat inzulin elválasztása nö, súlyos magzati (nagy magzat) és újszülöttkori (alacsony vércukorszint) szövödmények kialakulásához vezet. Mondjuk ez elég homályos nekem, de ezt írta a tájékoztató...
A patikkal kapcsolatban öntöttél belém némi reményt. Én éppen most töltöttem be a 14. hetet, és tényleg csökkent a számuk, de nem éltem bele magam, mert eddig is hullámzó volt. Amikor a menzeszem következett volna, akkor elárasztottak, aztán kicsit javult a helyzet két mensi között félidöben (mint most), aztán újra elborítottak. Remélem, a 14. hét nekem is megváltást hoz...

Márti
Márti

Sziasztok!
Adri, nekem nagyons ok ismerosöm lakik arrafelé, nem aggódok, hogy unatkozni fogok. Majd bevezetlek a társaságba, rendben???

Mónika, nem kötelezo, csak lehetséges kivenni négy nét szülésit a szülés elot. de érdemesebb utána kivenni, mert így elotte jár a táppénz és utána még a hat hónap szülési.

Niki K., nagyon-nagyon együttérzek veled, ez borzasztó a fogaddal. Mindig is utáltam a fogászatot. Kitartás!!! Kép
mégegykata 14

Sziasztok!

De rég voltam köztetek! Már nagyon hiányoztatok, csak rengeteg munkám volt. Beja is lassan megjön a nyaralásbol, biztos beszámol majd, hogy érezte magát.

Tegnap voltam AFP-n, 6 (!) kémcsö vért vettek le. Igaz, hogy kértem toxoplazmát is, de ehhet két teljesen tele kémcsö vér kell??? És a másik négy mire kellett??? Mondtam a nönek, hogy nagyon rosszul viselem a vérvételt, pánikoltam, és erre ö elég gonoszul viselkedett. Szerintem direkt többet vett le. Csak utána engedett lefeküdni az ágyra, mikor már majdnem elájultam. Durva, nem? Azt sem tudom, mi lesz a terheléses cukron, mert ott ugye 2-szer kell egy nap vért venni. Kijöttem a rendelövöl, és csak bögtem-bögtem a párom vállain. Olyan édi volt, mert az ölébe vett. Most biztos hülyének néztek, de tényleg nagyon féltem a vérvétel elött, meg alatt is (végig remegtem, mint a nyárfalevél), és szerintem a stressz jött ki belölem, mikor sirva fakadtam. Különben ez a hires Máv korházban volt... Hát ennyi, három hét mulva lesz meg az eredmény, és a dokinak mondják el, töle fogom én megtudni. Ez azért jo, mert nem kell a leletért külön bemenni.

Sziasztok, boldog babavárást mindenkinek, én nagyon élvezem minden percétKép (a vérvételen kivül) Kép

Niki
NIki

Sziasztok!

Mamacica! Örülök, hogy jelentkeztél, már hiányoltalak! Éppen kezdtem aggódni, hogy mi lehet már veletek. Tényleg nincs annál fantasztikusabb, mint amikor az ember lánya látja a Pocaklakót!

Anna! Nem értem pontosan, hogy hogy érted azt, hogy "aki Békásmegyerröl, van, vagy ott lakik". Szóval én Békásmegyerröl vagyok, mert ott lakok, onnan jövök be dolgozni ide a fészkes XI. kerületbe minden nap. A babát karácsonyra várom, de azt írtad is, hogy a szeptemberi baba nem jelentkezési feltétel. Kép

Márti
Márti

Sziasztok!
Köszönöm megértéseteket a fogammal kapcsolatban. Remélem javul a helyzet rohamosan. Nagyon unom már a tejbepapikat Kép

Az ultrahang olyan jó dolog, én is alig várom a jövo hetet! (Amikor esedékes.) Néha eloveszem a képeket és nézegetem. Meg énekelek neki, tudjátok mi a kedvencünk? A Vuk... Nem orület? Kép

Puszi mindenkinek: Niki K.
NK.

Hűha Eszter nem tudom mit jelentenek azok a rövidítések. Az enyémet is csak azért tudom, mert amikor megkaptam volt egy ismerős lány a kismamák között aki már szült és tudta mi mit jelent.

Köszönöm a szülési szabival kapcsolatos infókat.
Niki K.!

Hát ez borzasztó, ahogyan az a nő beszélt veled. Én megkérdeztem volna miért ö örülne ha a gyerekét megsugarazták volna? Hogy lehet valaki nö létére ilyen szemét.

Képzeljétek ma egy kicsit délelött megijedtem, mert olyan erös méhösszehúzódás szerüim voltak szóval ott belül úgy lüktetésszerűen összerándult. Kb ahhoz tudom hasonlítani mikor megjön és úgy lüktet. De néhány perc után elmúlt.

Eszter!

Mindjárt félidösek leszünk!KépKépKép

Istenem még most lettem kismama.
Tegnap vettem két kis tipegöt egy vállfás turiban. Semmi bajuk gyönyörűek és harmadába kerültek mint a boltban.

Puszi mindenkinek
Mónika holnap 20

Móni!

Olyan hihetetlen! Kép Bár ha magamra nézek, már nem annyira Kép. Csak olvasom itt az elkeseredett sorokat, hogy néhányan 15 hetesen már nem férnek bele a farmerükbe! Én ezen kb. 8 hetesen túl voltam! Nem tudom, te hogy vagy vele, de engem mindenki megállítgat a folyosón. Tegnap megkérdezték, hogy 6 hónapos? Persze nem panaszkodom, mert alapvetöen nagyon élvezem a dolgot, és végül is csak a mellem és a hasam nött meg.

Niki K.!
Nagyon sajnállak, és egyben öszintén tisztellek! Nekem nem volt bátorságom elmenni a fogorvoshoz, pedig tudom, hogy kellene. Kép

Mamacica!
Gratulálok a mocorgóhoz! Kép Én is imádom nézni!

Eszter
eszter 19

Szijasztok!

Éva! Na ezt nem is tudtam, hogy igy van. A harmincvalahanyadik 7en akkor majd kérek a védönömtöl egy újabb beutalót. Biztos ami biztos.

Eszter! Igen, eccer eltünik a táblázat felsö sora, ekkor elkezdödik a sorozat, utána már nem lehet megállitani és szépen halad lefelé:-))) senki nem menekül Kép

Zsuzs! Nem kötelezö fogorvoshoz menni, én pl. még nem is voltam, bár nincs is rossz fogam. Majd szülés után.

Új lány! Ezen ne aggódj, én is pont ezt éreztem az elején, estére hatalmas volt a hasam, reggelre meg eltünt, mostmár viszont reggel is ott van Kép

Mamacica! Gratula a babádhoz, teccett a lelkes beszámolód :-)) Az 1,3-as nucha, az tökéletes!

Szijasztok, Lara-25
lara (lara)

Lányok,

A méhnek melyik része a fundus?

Köszi,
Mamacica
Mamacica

Sziasztok!

Mamacia :a fundus az a méh legfelső része.Ezt szokták kitapintani az orvosok.Legalábbis remélem nem tévedek.
Egyébként én is szolnoki vagyok, de azt hiszem, ha minden összejön Budapesten fogok szülni január elején.

Tiduj
Tiduj 13

Tiduj,

Köszi! De kár, hogy minden szolnoki elmegy Pestre. Ott is élsz?

Puszi,
Mamacica
Mamacica

Mamacica:
Igen most itt elek, de csak szulni fogok itt, utanna hazamegyek a babaval. Itt dolgozom, es nem akarok orvost valtani. Szeretem Szolnokot es szerintem idealisabb hely felnevelni ott egy babat mint itt fent Pesten.Kép

T.
Tiduj

Tiduj,

Akkor majd sétáltatunk együtt babát! Kép

Mamacica
Mamacica

Mamacica, ha jól tudom, lényegében a teteje.

Niki: A terheléses cukor vizsgálatról próbáljatok rákérdezni, pláne pestiek, mert létezik olyan módszer, hogy csak az ujjadat kelljen megbökni. Azért az békésebb. Fogalmam sincs, hogy ez kivitelezhetõ-e, de ha én ennyire rosszul viselném, megpróbálnám. Bocs, most nem álltam neki rákeresni, ki mit mondott ezügyben, amit én tudok, hogy 1995-ben a SOTE I-en már ujjacskaszúrással csinálták.

Anna: a lányom keresztmamája még békási, és szept közepére van kiírva. De õk hamarosan elköltöznek. Én magam anno 5 évvel ezelõttig (addigra már 3 gyerekkel) békási voltam.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Márti! Köszi, hogy leirtad, mit irt a tájékoztató. Elég veszélyesnek tünik azért...

Niki! Nem véradáson voltál véletlenül? :-)))) Nekem toxoplasmástól együtt eddig max. 2 kémcsö vért vettek le eccerre. Söt az AFP-kor pedig csak pár csepp vérre volt szükségük, még kémcsö sem kellett hozzá, csak egy kicsi üveg, ugyhogy nem értem én sem miért csapoltak meg ennyire...A terheléses cukron 1-1 pici kémcsövecske vért vettek.

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Szia B.Gabi!Köszönöm,hogy betettél a táblázatba!A kisfiamat Dominiknak hívják és 14 hónapos.
Most is kisfiut várunk Öt Martinnak fogják hívni(a három dimenziós UH-on 102%-ra mondták,hogy fiú lesz).A két baba között pont másfél év korkülönbség lesz.Neked mennyi idös a kisfiad?
Beáta

Sziasztok!

NikiK! Mi nem megyünk nyaralni sehová, de az nagyon jó ötlet, hogy a terheskönyvet vigyük magunkkal, mert talán a Balatonra vagy a Tiszához eljutunk 1-1 hétvégére, és végülis bármikor rosszul lehetek. Köszi az ötletet!

Márti! Igazad van, hogy a külvárosból többet kell utazni a munkahelyre, de hát erre mondják, hogy valamit - valamiért. De hát ez persze szerencse kérdése is.

Zsuzs! A Péterfyben fogok szülni. Te hol? Melltartót pénteken veszek valószínűleg, a Délinél az Anita boltot nézem meg. A gyógyszerről: megértelek, hogy aggódsz, de a nem ajánlott és a tiltott kategóriák között hatalmas különbség van!
Nem beszélve arról, hogy a Nők Lapja aktuális számában Vekerdy Tamás válaszol egy olyan nagymamának, akinek az unokája 4 éves múlt, és most gyanús, hogy autista a kisunoka. Tehát szerintem ha valaki nagyon aggódós, még a születéskor sem nyugodhat meg egy látszólag egészséges baba láttán.

Évike! A fogorvos adhat szurit, én "gyerekadagot" kaptam (gondolom, fél adag).

Niki! Részvétem a vérvétel miatt. Kép Nem is értem, miért kellett neki ennyi vér, hiszen nekem az AFP-nél 2 kémcsővel vettek le, a másik a fertőző májgyulladás szűréséhez kellett.

Mamacica! Szia-mia! Már én is hiányoltalak, azért jelentkezhetnél gyakrabban is, ha van kedved. Nagyon örülök, hogy a ciciddel kapcsolatban neked is hasonló tapasztalataid vannak: én is azt szoktam érezni, főleg esténként, hogy 1-2 csöpp valami jön a cicimből. Én egy picit megijedtem, mert úgy tudtam, hogy ez többnyire szülés előtt szokott lenni. De ha csak a tejmirigyeim gyakorolnak, akkor megnyugodtam.

Másvalaki tapasztalt már ilyesmit?

Eszter! Amikor én először voltam a védőnőnél, kaptam egy pici, kb. A5-ös alakú könyvecskét, címe: Várandós mamák könyve. Sok minden van benne, amit időhiány miatt a doki nem mond el. Ja, és a végén van egy kupon, amivel a várandós mama csomagot lehet beváltani. Szóval, abban megtalálhatóak a rövidítések leírásai:

BPD: falcsontok (halántékok) közötti távolság
OFD: homlokcsont - tarkócsont közötti távolság
HC: fejkörfogat
APD: törzsátmérő mellső-hátsó irányban
TAD: törzsátmérő harántirányban
AC: törzskörfogat
FL: combcsont hossza
HUM: felkarcsont hossza.

Hátha tudtam valamit segíteni.

Pussssz mindenkinek: Laura
Laura17

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint