Új privát üzeneted érkezett!

Csajok!
Egy gyors uccsó bejelentkezés,mert holnaptól kórház!Most pakolás,apácskának feladatírás stb.Kicsit bevagyok tojva!Már lennék túl mindenen.Visszaolvasni nincs erőm,ha valaki szeretne kérdezni valamit akkor püt vagy mélt küldjön,mert azt megtudom nézni!
Sokat gondolok mindenkire!Millió puszi nektek!
Nyomok egy héttel ezelőtti képet!

Kép
Vendég

Benszi
Döbrögi asszony... :lol:
Drukkolok, hoy minden oké legyen veletek!!! :)
Várjuk a híreket!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nyafi
Mit sikerült venni a börzén? Van már babakocsi?

Benszi
Tényleg Döbrögi :lol: Szép nagy a pocak.

Ancsa
Tehát már csak két hét és befexel...
Remélem , bízok benne, hogy a MÁV-ba. :wink: Drukkolok!
Ott csak jobb lenne.
Gyerekorvos - szerintem is kérdezd meg a távolabbitól, hogy kimegy-e, mennyiért stb. ha a másik nem jó.

Anita
Lassan meglesz az új név :P
Lassan - 2 hét múlva - módosítani kell a táblázatot...
Furcsa, hogy már lassan itt a szülés ideje.

A jövő héten végre elkezdek készülgetni, mosni, pakolászni.. - holnap talán ki lesz festve a szoba :D

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

na az ígért pocakfotó! Ha megkapjuk az eljegyzésről a képeket, majd teszek fel olyat is, amin állok és csini vagyok, ezt az előbb csinálták a fiúk. Érdekes, hogy Sebivel egészen más formájú volt a hasam?! Máshogy is repedezek... :( :)
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Képzeljétek ma van az egy éves házassági évfordulónk.Ünneplés egy kicsit csúszik,de mielőtt befekszem még pótóljuk.

Köszönöm lányok! Azt hiszem egy kérdést tényleg megér.Ezt fogom tenni.

Kia:Sajna igen.Még két hét,és befekszem,de még a Szabolcsba.Bár a doki szerint nem leszünk bent négy hétig.Én kieggyezem a november végében.

Benszi:Tényleg szép nagy poci!!!!!Minden rendben lessz!Várjuk a hireket.

Kép

Kép
ancsa03

Cas:Pont egyszerre irtunk.Nagyon szép a pocakod!

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Szilvi! Örülök, hogy találtál szülésznőt. Egy jó szülésznő mindennél többet ér. Mi is választottunk tavaly, de aztán a császár miatt nem volt rá szükség. Bár ez érdekes, hogy nem híve a fájdalomcsillapításnak. :shock: Azért gondolom, ha Te akarsz pl. egy EDA-t, akkor nem fog tiltakozni. :roll:

Nyafi! Hogy-hogy nem megy ki a védőnő? :shock: Legalább egyszer kötelező neki megjeleni nálad a szülés előtt. Azt hiszem most már környezettanulmányt is kell írniuk. Ez az érdeklődj a játszótéren szöveg nem túl szimpi nekem. :? A védőnőnek az is feladata lenne, hogy segítsen neked megfelelő dokit találni.

Réka! Nem kell kihívni a védőnőt, ugyanazt tudom neked is mondani, mint Nyafinak. Ki kell mennie. Bár én sosem erőltettem, hogy jöjjön, sőt örültem, ha nem jött. 8) Mikor Manóval voltam terhes nagyon nem volt szimpi. Azóta egész megszoktam a stílusát, de én nagyon nem bírtam, hogy mindenről elég szájbarágósan beszélt nekem. Aztán felvilágosítottam, hogy elég sok mindennek utána olvastam, és majd én kérdezek, ha valamire kíváncsi vagyok. És persze fel is hívom, ha valami gondom van, valószínű ezért is hagy békén.

Kia! Igen, nekem is furcsa, hogy lassacskán sorban jönnek a babók, holott még most kezdtük a topikot.:roll: Tavaly nekem annyira lassan telt az idő, még így visszagondolva is. Most meg épp ellenkezőleg. Bár ez lehet, hogy azért van így, mert most jobban elfoglalom magam napközben. :)

Ancsa! Gratulálok a házassági évfordulóhoz.

TAJ. Én úgy tudom, hogy már nem írják fel az anya TAJ számára a receptet. Ez azóta van így, mióta BNO kódokat kell írni a receptre, és a gyógyszertárak ellenőrzik a TAJ számokat is. Állítólag a számítógépes program nem enged tovább lépni a gyógyszerésznek, ha a TAJ szám vagy a BNO kód nem stimmel. Legalábbis nálunk ez úgy működött, hogy mikor megjött Manó TAJ kártyája – kb. 8-10 nappal a születése után – akkor írt fel a doki mindent. Alkoholt a köldökcsonk ápolásához lehet kapni recept nélkül is a gyógyszertárban, popsikrémet úgyszintén. A fürdetés meg mehet tiszta vízben, fürdető nélkül is, végül is nem piszkosak a babák. :D

Nekem sincs még összekészítve a kórházi csomagom. Sőt mint ahogy már írtam semmi sincs még összekészítve a babó érkezéséhez. :( :oops: De holnap megvesszük a babakocsit, meg ha minden jól megy a szekrényt is. Kedden pedig Manónak az új ágyat, meg ágyneműt. Aztán már tényleg csak az én pakkom lesz hátra.

Megyek, lefekszek, elég rosszul aludtam az éjjel, nagyon fájtak a csontjaim. Ja, és elég durván meg vannak dagadva a bokáim, meg a kezeim is. Félek, hogy ebből ismét csúnya ödéma lesz. :cry: A másik bajom pedig, hogy 3 napja kissé megy a hasam. Ráadásul mielőtt el kell mennem WC-re borzasztó hascsikarásom van. :oops: :( Bocsánat a témáért, de érdekelne, hogy Ti tapasztaltok-e ilyet. Manó születése előtt 2 hétig ez volt, remélem nem akar még megszületni Kornél baba.

Jó éjt mindenkinek.

goodfairy

Sziasztok!

Benszi
Nem semmi pocak! Drukkolunk továbbra is, biztosan minden rendben lesz.

Cas
Hát igen, a Te pocid sem aprócskának mondható :) és tényleg eléggé lent van. Nagyon jól látszik.
A főzéshez pedig elővettem egy kötényt, aminél ugyan azt döntöttem el, hogy csak akkor fogom használni, ha lesz egyszer egy saját konyhám (már azt sem tudom hány éve van meg). Ez amolyan babona volt nálam. Hát most feladtam a babonát a kedvenc trénin gatyómért.

Anita
Nekem a védőnő mondta, hogy amíg a kórházban leszek, akkor fogják felírni a recepteket és mire kijövök valaki ki is tudja váltani. Lehet hogy valamit akkor változhattak a szabályok. Gondolom nem mond olyat, amit nem lehet véghezvinni. Nekünk külön felhívta a múltkor a figyelmünket, hogy semmi ilyesmi ne vegyünk meg (és felsorolta miket), mert úgyis a gyerekovros írja fel az előbb említett módon. Szóval kicsit zavaros a dolog annak tükrében amit te is írtál.
Kijönni pedig tényleg nem akart eddig, hanem azt mondta amit korábban is írtam, jön ha szeretnénk, csak szóljunk neki.
Nekem alapvetően nincs bajom vele, mert kedves, rendes. Néha persze érzem, hogy a sablonos szöveget is nyomja, de jól esik vele beszélgetni. Egyébként én sem sokat szoktam kérdezgetni tőle, csak a legfontosabbakat és szerencsére a kétszer kg-mokkal kapcsolatos traktáláson kívül, mindig normális volt. Egyedül az zavart, de utoljára már ezt is kihagyta.
Szóval majd meglátjuk hogy lesz.
Nekem nincs ilyen hasmenéses bajom, igaz még nem is tartok ott mint te. Nem lehet, hogy egy vírust kaptál el (csak esetleg szerencsére enyhébb fajtában). Legalább is úgy emlékszem volt ilyen mostanában.
Az sem lenne jobb, de azért inkább ez legyen, mint amit írtál (Kornél baba érkezése). Biztos helyre jössz gyorsan.

Ancsa
Gratulálunk a házassági évfordulótokhoz!!!

No, jó éjt mindenkinek!

Réka

Kép
solymosy

Anita

Ja, én a védőnő kijövetelével kapcsolatban a szülés előtti időszakra gondoltam. Az hogy egyszer meglátogat minket idehaza is. Az hogy a szülés után kijön, az tuti.

Kép
solymosy

Sziasztok!
Van babakocsink! Új szép piros báránykás! Van hozzá hordozó, mózes, sportkocsi, lehet cserélgetni őket, úgyhogy tök könnyü!
A védőnő nekem nem túl szimpi, de most mit tegyek, ha nem akar kijönni? Mondjam hogy márpedig gyere?????
Kia! Te vettél valamit a börzén?

Kép
nyafi

Ancsa
Grat az évfordulóhoz! :)

Anita
Taj: huh, micsoda új rendszer van?! Le vagyok maradva... :( Akkor kíváncsi vagyok nálunk hogy lesz?! Viszont a 8-10 napos elkészülési idő a pici taj-kártyájának egész kellemes, ha jól rémlik Sebinek majdnem egy hónap volt még... :roll:

Réka
Na, csak vicceltem a köténnyel!!! :)
Én mától a párom egyik szabadidő-gatyáját hordom, az enyémek már nagyon nem kényelmesek. Ez meg pont jó! :) Szerencse...

Védőnő
Én is úgy tudom, hogy egyszer szülés előtt ki kell jönnie, és amint hazajöttök szólni neki, hogy megvan a baba, és akkor is 1-2 napon belül. Utána is ki szoktak még járni, de gondolom általában inkább a problémás esetekhez mennek többet, igazából az a jó, ha ritkán jön, mert az azt jelenti, hogy ő is úgy látja, nálatok minden oké, nincs rá szükség. Persze ha jó fej és felkészült, az kincset ér, mert sok jó ötletük van, ált. rengeteg tapasztalattal rendelkeznek.
De az is előfordul, hogy nincsenek annyira a csúcson sem emberileg, sem szakmailag, akkor érdemes minél ritkábbra venni a látogatásokat (és elengedni a füled mellett az esetleges hülyeségeket). De hát ez az összes rokonra, barátra is igaz, mert mindenki rettentő okosnak fogja magát tartani, és tudni a tuti receptet, hogyan lehetsz tökéletes anya (a jelenlegi kis szerencsétlen helyett). :twisted: :twisted: :twisted:
Szóval fő az önbizalom!!!!!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Jó reggelt!

Cas
Tudom hogy vicc volt a kötény, de én komolyan vettem :lol: és van is egy!

A tanácsadással tényleg igazad van. Olvastam egy könyvben, hogy mire közeledik a szülés ideje, bár jobb az egész terhesség alatt is, a kismama szerezzen be egy füldügót, mert sok olyan dologtól mentesítheti magát, ami jelentősen felhúzhatja (tanácsok terén).
Én elég kevés emberrel találkozom, amióta itthon vagyok, csak néha egy-egy barát és az itthon élő családtagok (de ők nem traktálnak természetesen, főként Anyukám nem, hiszen ő tudna hozzászólni a dolgokhoz), viszont múlt héten a munkahelyemen.... :? , kicsit már azt hittem hülyét kapok.
A főnököm rám nézett és kijelentette, hogy még dec. 20 előtt megszülök!!, mondtam neki, hogy nem biztos hogy szeretném, mert dec. 29-re vagyok kiírva. No akkor elhallgatott. Majd elmondta, hogy semmiképpen ne szoptassak igény szerint, mert el lesz készesztete a gyerekem. Ne használjak inkább, csak textilpelust, mert angol orvosok kimutatták, hogy a mai eldobható pelenkák miatt a fiú gyermekek később meddők lesznek és még sorolhatnám. Ja, a főnököm FÉRFI!.
Utána a kolléganőm aki meglátta a pocakomat, azzal bíztatott hogy ez bizony egy nagy gyerek lesz, akár még 4 kg felett is (mivel neki nagyon nagy hasa volt és tényleg 4 kg feletti lett a lurkó). Majd jött amit már nagyon vártam, több helyről is, hogy látszik, hogy fiú, mert annyira csúcsos a hasam.
A nővéremnek is csúcsos volt, de még mennyire és gyönyörűszép kislányuk született.
No, és még hasonló nyalánkságok. Szóval nem baj már, hogy csak ritkábban látom őket, akármennyire is szeretem mindegyiket :? .

Igen, ez az Apa ruháinak hordása jó ötlet, bár nálunk kevésbé fog összejönni, mert az én Férjem nagyon vékony alkat. 185 cm és 64 kg. Elég fura, hogy a terhesség elején, a szájsebészeti műtétem után pár héttel 10 kg-vel voltam könnyebb nála (bár igaz az az én versenysúlyomnál kevesebb volt 3-4 kg-vel, mert nem tudtam a fogam miatt enni) és ennyi idő alatt így leköröztem/leköröztük Csongorral :lol: .
Hát én már most 68 kg vagyok és hiába alacsonyabb azért az arányok nem ugyanazok. Rá is elég nehezen találunk jó ruhadarabot.
Amit tutira tudok hordani a pulóverei és majd az egyik télikabátja (pufis), mert azt biztos össze tudom majd húzni (az enyémet nem, mert olyan a szabása).

Nyafi
Gratulálunk a babakocsihoz. Annyira jó érzés nézegetni, ugye? :)

Réka

Kép
solymosy

Réka
Főnököd nem semmi?! Ez a legjobb, amikor FÉRFIAK kezdik osztani az észt! Meg saccolgatni!!! :lol: :lol: :lol:
Szóval a füldugó mellé egy adag humorérzéket is be kell szerezni asszem, hogy az ilyen okosságokat jól tudd kezelni (ha mégis átszűrődne a füldugón vmi)! :lol:
Csak az a baj, hogy szülés után pár héttel, amikor az ember amúgy is labilis érzelmileg, és iszonyú fáradt fizikailag, akkor annyira nehéz elengedni a füle mellett a tanácsokat, főleg ha nem megy minden a picivel zökkenőmentesen?! :(
Nekem szerencsém volt, mert van egy barátnőm, akinek már akkor 2 gyereke volt (mostmár 3), és gyakorlatilag BÁRMIKOR felhívhattam/hívhatom, ha nagyon ki vagyok borulva, és az ő tanácsaiban tényleg 100%ban megbízom. Persze még így is előfordult, hogy meg tudtak mások ingatni... :(
Apa ruhái: hát az én párom csak 180 centi, viszont 100 kg! (Mostmár, pedig az utóbbi két hónapban leadott 15-t!) :) Szóval én még pocakkal is így a vége felé bőven beleférek a ruháiba! :lol: Na jó, arra már nagyon büszke, hogy mióta diétázik, én meg gömbölyödök végre nekem nagyobb a pocakom! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Érdekes ez a dolog, hogy a babának hogyan írják fel a szükséges dolgokat. :o Beszéltem két ismerősömmel, akiknek pár hete született babája. Az egyiknek felírta a gyerekorvos az anyuka TAJ számára, a másiknak meg nem, hanem mikor megkapta a gyerek a TAJ kártyát akkor írt fel mindent. :roll: Tehát most teljesen elbizonytalanodtam, hogy mi lesz, bár én mindent fel tudok íratni Manó nevére. De jövő héten megyünk tanácsadásra, majd megkérdezem a dokinénit, hogyan is lesz most ez a dolog.

Nyafi! Isten őrizz, hogy erőltesd a védőnőnek, hogy jöjjön. :wink: Főként, ha nem szimpatikus. Úgyis ki fog menni a szülés után, mikor hazamentek, akkor sajnos muszáj szólni neki. Egyébként meg a későbbiek során nem vagy köteles beengedni. :wink:

Cas!
A TAJ kártya - itt legalábbis - tényleg gyorsan készen van, bár ez biztosan függ attól is, hogy hány gyerek születik. Nálunk ezt intézi a klinika, semmit nem kellett intéznünk. Hétfőn született Manó, szombaton jöttünk haza, és következő héten kedden vagy szerdán hozta a postás a TAJ kártyát.

A védőnőnek munkaköri kötelessége szerint két hónapos korig hetente, 2-6 hónapos korig kéthetente, 6-12 hónapos korig havonta, 1-3 éves korig – ha jól emlékszem – 6 havonta, 3-6 éves korig évente kellene megjelennie a családnál. Ezt persze sok védőnő nem tartja be. Bár lehet, hogy azért nem, mert sokan nem látják őket szívesen. Sajnos sok van közöttük olyan, aki csak okoskodik, meg mindenbe beleköt. :x Az egyik ismerősünk védőnője egy frissen diplomázott 22-23 éves csajszi, fogalma nincs a terhességről, csecsemőgondozásról, és folyamatosan fújja a tankönyvekből megtanult sablon szöveget. :evil: Az ismerősünknek pedig ez a baba már a harmadik gyereke, tehát van fogalma róla, hogy mit hogyan csináljon. Most 4-5 hónapos a picúr, és a minap mondta, hogy elküldte a védőnőt melegebb éghajlatra, mert folyamatosan mindenbe beleköt, és a lehető legrosszabb időpontokban érkezik, és ráadásul még fel is ébreszti a gyereket, úgy rátenyerel a csengőre, holott ki van írva náluk, hogy csecsemő van, rövidet csengessenek. :evil:

A családtagok okoskodásáról ugyanaz a véleményem, mint Casnak. És persze az a legokosabb, akinek még nincs gyereke. :x Nekem is állandóan osztják az észt, hogy mit adjak a gyereknek enni, inni. A legjobban azt útálom, mikor jönnek az ilyen szöveggel, hogy „bezzeg az én időmben már 3-4 hónaposan szalonnakaparékot adtunk a gyereknek, és semmi baja nem volt tőle”. :twisted: Na, ettől a falra tudok mászni. És mikor én előadom, hogy mennyire nem tesz jót a gyerek fejletlen emésztőrendszerének a zsíros, nehéz kaja, közlik, hogy nem könyvekből kell gyereket nevelni, hanem anyai ösztönből. Épp, hogy azt nem mondják, hogy nem vagyok jó anya. :x Mostanában az a legújabb, hogy már rég szobatisztának kellene lennie! Az egy éves gyerekemnek?! :?: Ja, meg, hogy miért nem jár egyedül, miért nem beszél, miért nem tud még felállni, felülni egyedül, miért nem eszik kanállal egyedül, stb. Sajnos egy idő után pedig nem elég a humorérzék és a füldugó, betelik a pohár, és kiborul a bili. :( Ráadásul én sajnos az a típus vagyok, hogy jó sokáig hagyom felhalmozódni magamban a feszültséget aztán viszont óriásit robbanok, és akkor csúnya veszekedés lesz a dologból. :( :oops: Ilyenkor irigylem azokat, akit több száz, esetleg több ezek km-re laknak a rokonoktól.

Na, megyek felébredt a fiókám, szegényt eléggé megkavarta az óraátállítás. Már két hete, hogy leszokott a délelőtti alvásról, most két napja viszont úgy visszaájul szegény 1-1,5 óra reggelni fennlét után, mint aki egy hete nem aludt. :(

Szép napot mindenkinek.

goodfairy

Sziasztok!

A név: Levente.
Nekem így nem tetszik túlságosan - csak úgy, hogy Levi. Apa akarata teljesült, ő akarta nagyon ezt a nevet , én meg elfogadom. De majd pár év múlva én adok nevet a tesónak :P

Cas
Szép nagy pocak. :)

Ancsa
Gratula az évfordulóhoz!
Nekünk már a 3. volt szeptemberben :shock:

Nyafi
Mi nem voltunk a börzén - helyette pihenés és egy kis bevásárlás volt a Metro-ban.

Védőnő
A miénk (a régi) már 2x volt látogatni, én hozzá 1x. Normális nő volt.
Aztán megvariálták a körzetüket. Most egy nagyon fiatal lány van, hozzá 1x voltam még.. Ígérte, hogy jön majd , de eddig még nem telefonált. Vele jobban el tudok beszélgetni bármiről, lehet azért mert csak 20-on éves.
Majd kiderül milyen... már az elejétől tegeződünk :lol:

Már a 2. éjjel ébredek arra, hogy nem bírok nyelni..
Fáj a torkom :cry: Apa volt edig beteg - úgy néz ki elkaptam.
Eddig ettem gyümiket és citromos vizet is iszogattam, hogy ne apjam el.
Teázok - csak attól ég a a gyomrom :?
Ez nem hiányzott.

Ma mégsincs festés, mert Apának mennie kellett dolgozni, de holnap :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

+k

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Ma készült pocakfotó a kedvenc tréningben :D . Felteszem őket.

Kép

Kép

Mindenki azzal riogat, hogy még csak most fog igazán nőni, mert a 32. hétben vagyunk és a baba akár még meg is duplázhatja a súlyát.
Nektek milyen tapasztalatotok van ezügyben?

Kép
solymosy

Anita
A klinika intézte?! Hát lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha ezután is a páromnak kellett volna rohangálnia?! Ezek után tényleg kíváncsi leszek, most hogy lesz?! :roll:
Egyébként én is Sebire fogok mindent feliratni, amit előre be akarok szerezni... :)
Családtagok-barátok okos tanácsai: hajaj, nem irigyellek!!! Pontosan emlékszem erre az időszakra én is, szörnyű volt! Persze néha még most is megkapom, hogy ezt vagy azt már miért nem csinálja a gyerek (miért nem köszön, miért nem üli végig a vacsorát, egyáltalán miért nem viselkedik úgy, mint egy angol lord?!). Na ilyenkor szokott eldurranni az agyam, hogy még csak 2,5 éves, könyörgöm!!!
Szóval kitartás! Később sokat fog javulni a helyzet, de sose lesz vége annak, hogy a sok "segítő" folyamatosan megkérdőjelezze az anyai rátermettségünket! :evil:

Védőnő
Én már kettőt elfogyasztottam, de a mostani a legkedvesebb, legértelmesebb, legnormálisabb! Párszor jött is, meg én is mentem, "jóban" vagyunk, ha vmiben nem értünk egyet azt is normálisan meg lehet vele beszélni, és tényleg mindig igyekszik konstruktív ötleteket adni, nem leugatni, ha vmit szerinte nem jól csinálok. Szóval ilyet kívánok mindenkinek!
Viszont azt mesélte, hogy mostmár néha végez egy-egy FIÚ is védőnő szakon! Na ahhoz mit szólnátok?! Én asszem nem tudnám vele olyan kedélyesen megbeszélgetni az aranyér-sebesmellek-szopiproblémák-gátseb vonalat, mint mondjuk egy védőNŐvel! :lol: :lol: :lol:

Kia
Klassz név a Levente, nálunk is a párom egyik favoritja, és a Levi szerintem nagyon aranyos becenév! :)
A torkodnak gyors gyógyulást!!! Ne "aszald", menj el körzetidhez!!! Nálam is így kezdődött, második hete nyögöm takonykórral egybekötve, és sajnos minden vitamin-infralámpa-illóolaj-homeósbogyó kevésnek bizonyult, sajnos ráhúzódott a fülemre-homlok-arcüregemre, így be kellett vetni az antibiót. :( Mostmár majdnem okés vagyok! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, Anita

Hát igen, az okoskodás biztos meglesz. Egy idő után ha én nem bírom szólok a Férjemnek, ő ilyen ügyekben elég eréjes tud lenni és majd segít egy kicsit :) .

Cas
Édes a Férjed, hogy örül amiért nagyobb a pocid mint neki. Bár Te egy babát hordasz benne, így kicsit más a helyzet, de azért ne törd le nagyon :lol: :lol: .
Viszont a mínusz 15 kg nagyon szép teljesítmény szerintem.

Anita
Akkor nagyon várom hogy neked mit mond a gyerekorvos errőla az egész recepfelírásosdiról.
Mindegy valahogy biztos lesz, ezen nem izgatom már magam úgy döntöttem.

Kia
Néha tényleg mindegy mit tesz az ember, akkor is elkap egy-két nyavaját, de azért reméljük, hogy mégis el tudod időben csípni a dolgot.
Én is ilyenkor csak a citromos vizet (esetleg mézzel) szoktam inni, de abból jó sokat. Van amikor segít, van amikor nem.

Engem amivel Anyukám megijesztett, hogy mondták a TV-ben, hogy elég durva influenza vírus lesz a télen. Ha így lesz, akkor hozzánk nagyon kevesen fognak jönni látogatóba, azt biztos, mert nem akarom, hogy Csongornak baja legyen.
Lehet, hogy ez így drasztikus, de a mostani betegségek olyan kevés embert kerülnek el.
Persze azt sosem tudom, hogy honnan tudják egy vírusról ami még nincs is, hogy durva lesz.

Kép
solymosy

Kia

Bocsi, a névről megfeledkeztem. Nekem is nagyon tetszik a Levente és lehet hogy ez a név is előkerült volna nálunk, csak az egyik legjobb baráti pár kisfiát hívják így és így el is vetettük. Sose tudnánk melyik gyereknek ki szólt :D .
Nekem a Levente és a Levi is nagyon tetszik.

Kép
solymosy

Réka
Csini a tréninged is meg a pocid is! :)
A hajadat meg pláne irigylem... :( :)
Pocakméret: alkat dolga, kinek mikor milyen tempóban nő, de tény és való, hogy az utolsó 8-10 hétben rohamosan nőnek a lurkók (Sebi a 30. héten kb. 2000 g volt, a 34-en már 2700, és a 40. végül 4200-vel született). Hogy ez mekkora pocaknövekedéssel jár, az tényleg alkattól függ! (Meg pl. hogy hányadik gyerek... nekem most sokkal hamarabb lett nagy, viszont pár hete lelassult a rohamos növekedés, és kb. ugyanott tartok, mint Sebivel anno.)
Férj-erély: az elején biztos segít majd, csakhogy olyankor találnak majd meg a legjobban az okoskodók, amikor egyedül vagy! A csúcs volt, amikor egy vadidegen nyanya odajött hozzám a parkban, ahol Sebit altattam babakocsiban az árnyékban, hogy "Halál-pózban altatja a gyereket?!"... Mondom MI VAN!? Merthogy Sebi hason aludt (mint 6 hetes kora óta mindig, mert hanyatt 5 perc után újra felébredt, és ordított). :evil: :evil: :evil: Épp előző este volt vmelyik kereskedelmi csatornán vmi műsor, ahol a bölcsőhalálról volt szó, és a hülye picsa ezt bírta leszűrni belőle... :evil:
Pocak: hát igen, én is azt szoktam mondani, hogy persze, nekem van "kifogásom" a pocakra! :lol: A -15 kg tényleg szép, óriási önuralommal diétázik (pedig iszonyú gourmand!), és teljesen magától! Még -5 kg a cél, aztán majd meglátjuk. Remélem sikerül meg is tartani, és nem visszaszedni a felét a 20-asnak! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Most hívott Ancsa!

Megszületett Réka!

Ma mentek UH-ra. Azt mondta 2 hét alatt nem fejlődött szinte semmit, ezért megcsászározták!

Majdnem másfél kiló és 45 cm.

Bent lesznek, amígy 2 kg nem lesz a kicsi...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Jól vannak mindketten.

Réka
Szép a pocakfotó!
..és jó hosszú a hajad :P ez nekem is feltűnt.

Az "olyan" tanácsokból - remélem nem fogok sokat kapni.
De tényleg jó, hogy 2 füle van az embernek. Az egyiken be a másikon ki.... :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi17
Most nézegettem a táblázatot...
Nektek is Levente :P a Manó neve.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia
Huh, szegény Ancsa, azért ez így derült égből gyerek lehetett neki?! :D
Sok boldogságot nekik, és sok-sok tejecskét a picinek, hogy mielőbb elérje azt a 2 kilót!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Gratulálunk nekik!
Hirtelen volt a hír most így, de gondolom nekik pláne.
Sok-sok egészséget és gyors növekedést a picurnak!!!

Kép
solymosy

Cas
Akkor a hasméretet még én is meglátom hogy alakul :D .
Mikor látunk képet rólatok?

A hajammal kapcsolatos dícséretet köszönöm mindkettőtöknek. Én is szeretem, bár mostanában a hajmosás elég nehézkessé vált és a szárítás után már jól bele is fáradok. Húzom a dolgot amíg lehet minden alkalommal.

Kia
Neked is hosszú hajad van, nem? Te hogy bírod ezt a hajmosás dolgot?

Kép
solymosy

Igen, nekem is hosszú.
Én bírom a hajmosást... zuhany közben ülök a kádban :lol:
Szárítani nem szoktam - magától szárad...
Ma is kell mosnom :wink:

A fejem is fáj már nem csak a torkom :?
Ez nem megfázás.. Apának vírusos torokgyulladása volt. Még jó hogy nincs mandulám.
Lehet tényleg doki lesz ebből. Csak nem szeretem a Békási körzeti doki néninket..
Van külön a cégnél is doki , hozzá szívesen mennék - csak ő most a héten szabin van :cry:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Bocsanat, de nincs ekezet /nem talalom/ a parom gepen...
Majd jovok hosszabban, most csak atfutottam a hozzaszolasokat, s mit latok....

HATALMAS GRATULA AZ ELSO TOPIK BABANAK, S ANYUCIJANAK!!!!!!
Remelem, hogy minden ok is lesz, es hamar otthon lehetnek egyutt! Nagyon sok boldogsagot nekik!
[b]Majd varjuk a tovabbi hireket!!
[/b]

Most rohanok tovabb..este, legkesobb holnap megprobalok jonni, addig is mindannyian vigyazzatok magatokra!

Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Réka
Sebi előtt nekem is hosszú hajam volt, a 2-3 naponta mosást még tűrtem volna, de úúúúúúúúúútáltam szárítani (de muszáj volt). Aztán szülés után marékszám hullott, tele volt vele a lakás, úgyhogy levágattam.
Azóta (párom kérésére) újra elkezdtem növeszteni, de "félúton" levágattam megint, amikor terhes lettem... :) Most rövid, az igazat megvallva szerintem sokkal jobb így... :roll:

Kia
Ne húzd a dokit, nehogy úgy járj, mint én!!! A jövő hét még nagyon messze van, és a kevésbé jó doki is csak doki, biztos mond vmit, mi a teendő! PLáne jön a 4 napos ünnep, hol találsz akkor orvost, ha addig rosszabbodsz?
Nem akarlak ijesztgetni, de nekem szörnyű volt az elmúlt két hetem... :(
Addig is jobbulást!!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Köszi Cas!
Holnap elmegyek a Békásihoz.

Nekem az elején hullott a hajam - most szerencsére leállt.
De sajna ismét zsírosodik :evil:

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kép Itt vagyok

Kép
nyafi

Kicsi Nyafi Kép Kicsi Nyafi

Kép
nyafi

Nahhhhhhhhhhhh sikerült!

Kép
nyafi

Szia Ancsa! Gratulálok és sajnálom, hogy ilyen váratlanul! De túl vagytok rajta! Jó gyarapodást a babának!!!!!

Kép
nyafi

Ancsa! Gratulálok Réka babához! Remélem amilyen hirtelen jött, olyan nagy boldogságot okoz nektek. Várunk képeket.

goodfairy

Sziasztok! Ki akar jönni velem elsősegély tanfolyamra? Én nem igazán tudok mit kezdeni a babával, ha a légzésfigyelő jelez! Vöröskereszt szervezi. Megkérdezzem??? Nem tudok aludni és micimacis mahjongot játszom... :?

Kép
nyafi

Jó tudom, hgy nem hisz benne mindenki,csak úgy érdekességképpen!

Sorselemzés – a Disznó évében születendő gyerekek számára
Szatmári Nóra
Nõk Lapja Cafe
2007.02.02
Már tudod, hogy terhes vagy, netán csak várod a pillanatot, hogy megtudd, útban van a kis jövevény? Biztos vagy benne, hogy a babád a kínai Disznó évében – 2007. február 18. és 2008. február 6. között – születik?

Segítünk fellebbenteni a fátylat arról, hogy kisbabádnak milyen kilátásai vannak élete során!

• 2007. február 18–27.

• 2007. február 18. és 27. között születő babák: Gyermeked rendkívül komoly lesz, őszinte, büszke és ambiciózus. Nagyon intelligens, erős koncentrációra képes, igazi kutatóalkat válik belőle, de menedzsernek is kiválóan alkalmas. Egy biztos, keményen fog dolgozni a sikerekért. Szerényen kezdi a pályafutását, de aztán jó eredményei révén anyagi jólétre tesz szert. Bőre száraz lesz és törékeny – előfordulhat nála ekcéma, herpesz, csalánkiütés vagy viszketés hidegben. A baráti szerelem lesz rá jellemző.

• 2007. február 28. és március 9. között születő babák: Gyermeked ellentmondásos személyiség lesz, néha lázad majd a rendszer, a felsőbb irányítók ellen, néha meg inkább társadalmi biztonságra és elismertségre vágyik. Kíváncsi elme: a ravaszság és a fondorlatosság sem áll távol tőle. Egészségügyi okok miatt hajlamos lesz a hangulatváltásokra, óvatosan kell bánnia a cukorral. Meleg- és érző szívű ember lesz belőle. Az érzelmi életét gyakran befolyásolják majd idegenek.

• 2007. március 10. – április 7.

• 2007. március 10. és 18. között születő babák: Gyermekednek hajlíthatatlan, delejes vonzerővel rendelkező személyisége lesz. Nagyon lendületes lesz, ha az energiáit már gyermekkorában megpróbáljátok kiaknázni és összpontosítani, akkor később jelentős kreatív erő alakulhat ki benne. Tehetséges lesz a harcművészetekben is. Könnyen kialakulhatnak nála kelések vagy fekélyek. Korán felébred benne a szerelmi vágy. Minden érdekli majd, ami a szexualitással és az erotikával kapcsolatos.

• 2007. március 19. és 28. között születő babák: Gyermeked jóságos, és erős szociális érzékenységgel lesz megáldva. Energiája, akaratereje és határozottsága igen fejlett lesz, nem fogja hagyni, hogy zsinóron rángassák. Szeret majd utazni, mindenre kíváncsi, szívesen köt új ismeretségeket és szerez intellektuális tapasztalatokat. Nehézségei adódnak majd, hogy kapcsolatait törvényes mederbe terelje, de mindig is rajongani fog a másik nemért.

• 2007. március 29. és április 7. között születő babák: Gyermekedből nem fog hiányozni a természetes felsőbbrendűség és az éltető optimizmus. Szenvedélyesen szeret majd utazni, kedvelni fogja a filozófiát és a bölcsességtudományokat. Ha felnőttkorában nem dohányzik, egészsége is rendben lesz. Érzelmi téren kissé titokzatos lesz majd, féltékeny, és hajlamos a pici erőszakkal fűszerezett, de hosszan tartó szenvedélyre. Későn állapodik majd meg, de addigra lenyugszik, és virágzó boldogságban élhet.

• 2007. április 8. – május 6.

• 2007. április 8. és 16. között születő babák: Gyermeked nagyon jó intuíciókkal születik a földre, meglesz benne a nagy felfedezések képessége. Kissé ellentmondásos személyiség lesz, néha hiperrealista, néha azonban nonkonformista és utópisztikus. Hajlamos lesz az arccal és a légutakkal kapcsolatos betegségekre, mint a sinusitis vagy a rhinitis. Érzelmei könnyen eluralkodnak rajta, gyakran fog szerelembe esni első látásra, szokatlan érzelmi kalandokba keveredhet, mielőtt megházasodik.

• 2007. április 17. és 26. között születő babák: Gyermeked játékos természet lesz, mindig kész lesz a mókára és a nevetésre, sosem utasítja vissza a lehetőséget a szórakozásra, de kötelezettségeit sem hanyagolja el. Művészi tehetsége és feltalálókészsége nagyon kreatív személyiséggé formálja. Nem lesz túl szerény, és sokat számít majd a szerencséjére. Szerelmi élete inkább változatos, erős szenvedélyeket él meg, csak idősebb korára fog lehiggadni.

• 2007. április 27. és május 6. között születő babák: Gyermeked javíthatatlan álmodozó lesz, jó művészi érzékkel a zenéhez és a drámához. Őszinte lesz, és ha kell, bátran kiáll magáért. Valószínű, hogy részt vesz majd egy nagy humanitárius projekt megvalósításában is. Egészségügyi szempontból azonban rendszeresen gyengélkedik majd. Számos szerelmi kalandot fog megélni, egészen negyvenéves koráig sokat szenved is miattuk. Szereti a gyerekeket, neki is több lesz.

• 2007. május 7. – június 5.

• 2007. május 7. és 16. között születő babák: Gyermeked nyílt, vidám és vendégszerető természettel születik. Csak a dolgok és az emberek jó oldalát lesz hajlamos meglátni. Valószínűleg több mindenre is allergiás lesz. Számos szerelmi ügye szomorúsággal végződik majd. Szexualitása mértéktelen. Nem tanácsos számára a hagyományos házasság, főleg fiatalabb éveiben, a szabad kapcsolat sokkal jobban illik hozzá.

• 2007. május 17. és 26. között születő babák: Gyermeked nagyon élénk intelligenciával és képzelőerővel rendelkezik majd, büszke lesz függetlenségére, és ezáltal gyakran összetűzésbe kerülhet saját környezetével. A törvénnyel is meggyűlhet a baja. Kialakulhatnak emésztési zavarok nála. Gyakran lesznek kirohanásai és váratlan, szinte indokolatlan kitörései. Nagy szüksége lesz az érzelmi stabilitásra, biztonságra és egy toleráns partnerre a hűtlenségei miatt.

• 2007. május 27. és június 5. között születő babák: Gyermekednek könnyed, extrovertált természete lesz. Szeret majd csábítani, szíveket meghódítani és magabiztosságával meggyőzni. Élénk, éles intelligenciája révén képes gyorsan nagy tudásanyagot is elsajátítani. Azonban a kötelességtudata nem lesz túl erős. Hajlamos a májjal és a kiválasztó szervekkel kapcsolatos betegségekre. Romantikus, de visszafogott és diszkrét érzései lesznek. Boldog lesz a szerelmi élete és a házassága. Több gyermeke is lesz.

• 2007. június 6. – július 4.

• 2007. június 6. és 14. között születő babák: Gyermeked kiváló mentális képességekkel születik majd. Hajlamos lesz azonban az idegi feszültségre, gyakran kaotikusan gondolkodik. Megfelelő neveléssel sokat javulhat a helyzet. Egészségügyi szempontból sok hullámvölgy vár rá. Sikeres érzelmi élete lesz, valószínűleg vonzódik majd egy idegen ország vagy idegen kultúra szülöttéhez.

• 2007. június 15. és 24. között születő babák: Gyermeked erős személyiség lesz. Megfontoltan kombinálja majd a hagyományok iránti tiszteletet a haladás iránti vággyal, az eredmények utáni törekvéssel. Sok papír zsebkendőt fog elhasználni, hajlamos lesz az ödémákra, a cellulitiszre, a daganatokra, a lymphangitisre. A szerelemben fiatalon gyűjti majd a meghódított szíveket, de középkorúan már megbékél, lenyugszik, és csendes, boldog házasságban fog élni.

• 2007. június 25. és július 4. között születő babák: Gyermeked nagyon dinamikus, kombinatív és cselekvésre törekvő személyiség lesz. Nagyon sikeres lehet a jog területén, de arra is képes lesz, hogy megelégedjen a szerényebb körülményekkel is. Hajlamos lesz a keringési problémákra. A szerelem és a szexualitás területén nagy potenciálról tesz tanúbizonyságot. Sikeresen köthet már fiatalkorában is házasságot valakivel a közvetlen környezetéből.

• 2007. július 5. – augusztus 2.

• 2007. július 5. és 13. között születő babák: Gyermekedet nem igazán kell majd nógatni, hogy haladjon előre. Élénk intelligenciával és képzelőerővel rendelkezik majd, nagy szeretettel és vággyal tanul meg mindent. Türelmes erőfeszítéseit a végén szép siker koronázza majd. Nem lesz különösebb gondja az egészségével, de szüksége lesz majd arra, hogy a szabad levegőn élhessen. Romantikus, érzelmes ember lesz, aki szeret majd sok mindennel kísérletezni a szerelemben is.

• 2007. július 14. és 23. között születő babák: Gyermeked álmodozó és gondtalan személyiség lesz, de ha a szükség megkívánja, akaraterőben és eredetiségben sem lesz nála hiány. Szerencsés természet, minden esemény jól alakul az életében. Középkorúan ér majd el igazán szép sikereket, elismerést. Hajlamos az elhízásra. Művészi hajlamai is lesznek. Hűséges a szerelemben, és sikert arat a házasságban.

• 2007. július 24. és augusztus 2. között születő babák: Gyermeked különleges személyiséggel bír majd, igazi erősségei a bajban mutatkoznak meg. Általában jó egészségnek örvend, de néha váratlanul sebezhetővé, gyengévé válik. Művészi adottságai lesznek, főleg a zene terén lesz tehetséges. Nagy fontossággal bír majd számára a szerelem, heves érzelmei lesznek, de ha kell, nagylelkű lesz. Fiatalkorában meghatározó érzelmi élmények érhetik.

• 2007. augusztus 3. – szeptember 1.

• 2007. augusztus 3. és 12. között születő babák: Gyermeked esze vág majd, mint a borotva, nagyon gyorsan tanul vagy sajátít el dolgokat, főleg idegen nyelveket. Kapcsolata a többiekkel gyakran feszült és vitákkal teli. Kevés igazán közeli barátja lesz. Érzelmi szempontból tartózkodó, és nagy diszkréció fogja jellemezni. De a jeges külső mögött tüzes szenvedély lakozik. Szerelmi élete sikeres lesz, de a házasságra csak harmincéves kora után érdemes rászánnia magát.

• 2007. augusztus 13. és 22. között születő babák: Gyermekednek kiváló érzéke lesz az egyensúlyhoz és a harmóniához. Másokkal a kapcsolata elfogadható, sőt pozitív lesz. A kommunikációval nem lesznek gondjai. Vonzó lesz, nagylelkűség és derű fogja jellemezni. Jó eséllyel alakít ki állandó és megbízható karriert, amire egész életét alapozhatja. Térdei gyengék lesznek, hajlamos lesz a reumatikus betegségekre is. Fiatalon fog házasodni.

• 2007. augusztus 23. és szeptember 1. között születő babák: Gyermeked hajlamos lesz majd a despotizmusra és az arroganciára, már korán meg kell majd tanulnia kordában tartania indulatait. Viszont szakmailag minden helyzetben megállja a helyét, és sikeres lesz. Már-már eltúlzott igazságérzettel rendelkezik, és mindig harcolni fog valamilyen jó ügyért. Elképzelhető, hogy hosszan tartó, de nem túl veszélyes betegségben szenved majd. A szerelem területén számos jó esély kínálkozik számára a boldogság eléréséhez.

• 2007. szeptember 2–30.

• 2007. szeptember 2. és 10. között születő babák: Gyermeked megfontolt lesz, körültekintő és diszkrét. Kellemes személyisége sokakban szimpátiát kelt majd, és elismerést hoz számára a kollégái és főnökei részéről. Karrierje során sokat számít majd feddhetetlensége. Munkája miatt sokat fog utazni, de kedvtelésből is szívesen megteszi ugyanezt. Szerelmi élete teljesen felhőtlen lesz. Hosszú és sikeres életet fog élni.

• 2007. szeptember 11. és 20. között születő babák: Gyermeked igen fejlett kötelességtudattal fog rendelkezni. Sok nehézséggel kell majd megküzdenie, de a végén sikert arat. Meg kell tanulnia türelmesnek, körültekintőnek és kitartónak lenni. Bosszúálló típus lesz, mindenáron meg akar majd torolni minden egyes sérelmet, minden támadást, ami a versenytársai részéről éri. Heves érzelmeket, szenvedélyt él meg, ami akadályozza abban, hogy boldog legyen, de középkorára lehiggad, és békés, kiegyensúlyozott kapcsolatban fog élni.

• 2007. szeptember 21. és 30. között születő babák: Gyermekednek nagyon jó esélyei lesznek az anyagi boldogulásra, ami kompenzálja majd gyengécske egészségi állapotát. Akaraterejének köszönhetően társadalmi szinten is siker fogja övezni útját. Éber, szenvedélyes, mindent ki akar majd próbálni, és a lehető legjobban ki akarja élvezni az életet. Szereti majd a váratlan dolgokat. Meg kell tanulnia uralkodni heves természetén. Nagyon kielégítő szerelmi élete lesz.

• 2007. október 1. – november 9.

• 2007. október 1. és 10. között születő babák: Gyermeked természetes intellektuális kíváncsisággal lesz megáldva, és érdeklődni fog a legkülönfélébb dolgok iránt. Kivételes bátorságának köszönhetően gyorsan halad előre az iskolai, majd a munkahelyi ranglétrán és a társadalmi életben is. Hajlamos lesz a nagyzolásra és az extravaganciára. Érzelmi életében a féltékenység miatt sok drámát kell megélnie, ugyanakkor része lesz magasztos szenvedélyben is.

• 2007. október 11. és 20. között születő babák: Gyermeked nagyon érzelmes lesz, és boldog családi élet vár rá. Rendkívül szociális beállítottságú, jó érzékkel teremt bárkivel kapcsolatot, ami nagy segítségére lesz szakmai pályafutásában és az üzleti életben, kiváló PR-szakember válhat belőle. Egész életében számos esély nyílik meg számára. Általában jó egészségi állapotnak fog örvendeni, de néha hajlamos lesz különböző allergiákra. Boldog párkapcsolatban fog élni.

• 2007. október 21. és 30. között születő babák: Gyermeked kiváló egészségnek örvend majd, robusztus alkata előnyére válik majd a szakmai karrierje során. Könnyed, luxussal teli életre vágyik majd, de nem lesz sok szerencséje a legális próbálkozásaival – éppen ezért jobban teszi, ha nem erőlteti majd ezeket. Fiatalkorában problémás lesz a szerelmi élete, de középkorától fogva boldogan él majd.

• 2007. október 31. és november 9. között születő babák: Gyermeked fiatalkorában sok kisebb betegségtől szenved majd, de egyik sem lesz túl komoly lefolyású. Tehetsége lesz viszont a kereskedelemhez és a képzőművészetekhez. Viszont elővigyázatlansága miatt könnyen veszíthet komolyabb pénzösszegeket is. Már gyerekkorától fogva fejlesztenie kell magában az elővigyázatosságot és a körültekintést. Szorosan kötődik majd szülőföldjéhez és a családjához. Mozgalmas, de kellemes szerelmi élete lesz, több gyermekkel.

• 2007. november 10. – december 9.

• 2007. november 10. és 19. között születő babák: Gyermeked nem lesz könnyű helyzetben, ha az adottságainak és tehetségének megfelelő állást szeretne majd találni, sok kitartásra lesz szüksége, és nem szabad elkeserednie, ha elsőre nem is sikerül, mert végül siker koronázza próbálkozását. Társadalmi kapcsolataiban körültekintőnek kell lennie. Sok gondja lesz a másik nemmel hiszékenysége és csekély realitásérzéke miatt.

• 2007. november 20. és 29. között születő babák: Gyermekednek gyengécske lesz az egészsége, számos hosszan tartó, de nem túl súlyos betegség gyötri majd, mint például az allergia. Nehéz lesz kielégítő módon szerveznie az életét is, mert nem igazán fejlett a kompromisszumkészsége, meg kell tanulnia sokkal rugalmasabbnak és megértőbbnek lenni. Ettől függetlenül mind az üzleti életben, mind a szerelemben sok esélyt kap majd.

• 2007. november 30. és december 9. között születő babák: Gyermekednek hosszú és teljes élete lesz. Jó alkatú, jó egészségnek örvendő ember lesz, akár sportoló is válhat belőle. Okos lesz és leleményes, olyan területen kell elhelyezkednie, ahol kiaknázhatja ezen tehetségét. Érzelmi szinten sok csalódás éri majd, de hamar túllép rajtuk. Életének utolsó szakaszában biztos kapcsolatban, boldogságban fog élni.

• 2007. december 10. – 2008. január 7.

• 2007. december 10. és 19. között születő babák: Gyermeked csodálatos tanulmányi sikereket érhet el, ha elég bátor és kitartó. Elszántsága és kemény munkája gyümölcsöző lesz, és felelős állást eredményez számára. Tehetséges lesz a kereskedelemben és akár az okkult tudományokban. Kiváló egészségnek örvend majd, de nagyon oda kell figyelnie a táplálkozására. Családjával és párjával hosszan tartó vitái lesznek nehéz természete miatt.

• 2007. december 20. és 29. között születő babák: Gyermeked nagyon érzékeny személyiség lesz, nagy körültekintéssel kell majd vele bánni, minden túlzott szigor végzetes lehet számára. Előfordulhat, hogy élete során gyakran vált lakóhelyet, sőt költözik idegen országba vagy utazik külföldre munkája miatt. Viszont kifogástalan egészségnek örvend majd. Érzelmileg boldog lesz, de előfordulhat, hogy többször is pénzügyi nehézségei lesznek.

• 2007. december 30. és 2008. január 7. között születő babák: Előfordulhat, hogy gyermeked örökre egy nagy gyerek marad, mert már eltúlzottan ragaszkodik a családjához, főleg az édesanyjához. Már egész fiatal korától meg fognak mutatkozni filantropikus hajlamai. Lehetőleg el kell kerülnie a független szakmai karriert, ezen a téren kevés a siker esélye, de csapatmunkában bármikor, bárhol óriási eredményeket érhet el. Viszont jó esélyei lesznek a szerelemben, tartós kapcsolatra számíthat.

Kép
nyafi

Csak bekukk, mert megyünk dolgunkra...

Ancsa! Gratulálok nektek, és sok-sok tejecskét kívánok, hogy mielőbb hazajöhessetek!

Nem nagyon bírtam visszaolvasni, és elég húzós lesz ez a hét, sokmindent beterveztünk, úgyhogy nem tudom mikor tudok jönni!
Mindenki vigyázzon magára ebben a trutyis időben, és Kia menj el dokihoz!!!!!!
Puszi

Kép
kkriszti77

Már van egy babánk!!!!!!!! :D :D :D :D :D
Ancsa, hatalmas gratula, sok tejcsit, gyors gyarapodást és boldog ismerkedést kívánok!!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ancsa!
Isten hozta Rekat kozottunk! Kicsit furcsa ez igy nekem, de vegulis orulok, hogy rendben ment minden! Gyors talpraallast neked, es nagyon sok boldogsagot!

Azert majd meselj, hogy vegulis mire fel volt ez a hirtelen dontes! Nekem egy kicsit megmagyarazhatatlan, de lehet, hogy en nem ertek hozza. Mindenesetre orulok, hogy jol vagytok, es drukkolok, hogy minden siman menjen az elso hetekben, es hogy Reka baba szepen fejlodjon!

Puszi mindkettotoknek

Gem
(Fu, en ma este megyek nodokihoz, Ancsa peldajabol kiindulva kezdek egy kicsit felni....) :?

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Be ne parázz!!! Ancsáé azért nem volt egy hétköznapi terhesség (ha az előző vetélését is hozzáadjuk meg pláne)! Minden oké lesz nálatok!
Majd mesélj, mit mondott a doki! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok KISMAMÁK!

Hogy vagytok, minden rendben?Milyen az éjszakáitok?
Én nem tudom, hogy mi van velem ma de nagyon rossz kedvem van, pedig mindig jó kedvem van.
Ma még alig mozgott a kisfiam lehet, hogy emiatt érzem rosszul magam (bebeszélem magamnak a hülyeségeket).
Éjjel kétszer is arra ébredtem fel, hogy nagyon keményedik a hasam és nagyon kell pisilnem, kicsit megijedtem.
Veletek is szokott ilyen előfordulni?
De az is lehet, hogy most nekem minden baj :wink:

Ancsával tegnap beszéltem, jól vannak.Infúziót kap a kicsi :D Réka.
Kia:Szép nevet választottatok a kisfiatoknak. :wink:
Nálunk apuka választotta de megszerettem ezt a nevet.

Vigyázzatok magatokra.

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

én is csak olvasni tudok beesni néha...

Ancsa! mi is nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk nektek!!!!

Gem, nálunk is ez történt az esztivel anno :( amint betöltöttem a 38. hetet megcsászároztak, mert kicsi volt a súlya,. és azt mondták, hogy majd kint megnő, mert bennt már nem fejlődött jól, és teljesen igazuk volt, szegénykém tök üres tartalékokkal született meg, amíg nem indult be a tejem infúziót is kapott ő is, aztán meg evett, mint a gép, olyan akarat és életösztön van ezekben a pici babákban hála az égnek. szóval sztem biztos nagyon jó kezekben van Ancsa és Réka :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Ancsa!
Szívből gratulálok én is! :) Erőt, egészséget Nektek! És persze sok boldogságot!

Mi jól vagyunk! Apácska megint kapott egy-két rúgást este a hátsójába - nagyon tud Neki örülni! :lol: Ő kéri, hogy toljam oda a pocakomat...

Szilvi
Szerintem (bár nem nagyon értek hozzá) normálisnak mondható, amit érzel, tapasztalsz, hiszen nem sokára elérkezik a várva várt időpont. Szerintem ne aggódj!

Nyafi
Csini vagy, és édes a Kutyusotok!
Gratula a babakocsihoz! Kapunk róla képet?

Réka
Szupi a kedvenc melegítő, biztos nagyon kényelmes. :) És milyen gyönyörű hajad van! :o Nagyon irigylem! Bár az ápolása tényleg nem lehet semmi...

Cas
Az arcod lemaradt a képről! Ugye nem direkt? Te is nagyon jól nézel ki! Tényleg minden kismamának más a pocak-formája... :)

Kia
Jobbulást, és vigyázz Magadra nagyon!

Kriszti
Nekem is nagyon tetszik a babaszobátok. :) Most 7végén eljutottunk végre odáig, hogy lemértük a szobánkat, és hát valószínű át kell költöznünk a nagyobba... :(
A mostaniban nem fér el a kiságy is meg a pelenkázó is...
Na mindegy! Azok a Macis dolgok csuda aranyosak...

Gyerekorvos
Nekem még fogalmam sincs, hogy itt ez hogyan működik, de lassan elkezdek én is érdeklődni.

Ti mit gondoltok a csecsemő-mérlegről? Mennyire fontos?

Gem
Várjuk a híreket!
Már nincs hátra egész 3 heted, lassan vége a munkának! gondolom már csak ez a hét van, ugye???

Na megyek teregetni, aztán eszem valamit!

Puszka Mindenkinek,

Kép
tittina1982

Jut eszembe!
Hiányolom a a "legfiatalabb" Kismamánkat!
Remélem jól van :) , csak egy kicsit elfoglalt... :wink:
Vjudyt jelentkezz!

Kép
tittina1982

Szilvi
Te már a finisben vagy, nem csoda, ha ilyen élményeid vannak! :) Készülődtök a szülésre, te is meg a pici is... de ez így van rendjén! :)
A kevesebb mozgás ilyenkor már teljesen okés! Főleg, ha a menetrendszerinti ctg-n mindent rendben találtak. Azért persze ha már nagyon aggódsz a nem-mozgás miatt, be lehet menni soron kívül is egy ctg-re, nem fognak hazazavarni!

Tittina
De direkt vágtam le a fejem, mert szörnyen néztem ki aznap este. De majd keresek olyat, amin kulturáltabban nézek ki! :)
Mérleg: nekünk van, Sebinél sportot űztem belőle, hogy minden kaja után mérjem amíg szopott, és ennek köszönhetően folyton paráztam, ha kicsit kevesebbet evett, hogy biztos vmi baja van. Jó nagy marhaság volt.
Most azt tervezem, hogy szigorúan heti egyszer mérem majd a csajszit, és ha rendes gyarapodást mutat, akkor semmikor máskor!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas :D
Csini pocid van, s várjuk a "tetőtől talpig" képeket is!

Réka :D
Te is nagyon csini vagy :D nincs is +kilód, nem is értem, hogy miért foglalkoztatja a védőnődet a súlyod! Melegítő is nagyon jó :wink:

Gem :D
Nézegetem minden nap a telcsimet, s minden borítéknál izgatottan nézem, hogy vajon ki írt :wink: már tényleg nincs sok hátra tuképpen egyikünknek sem. Vigyázz magatokra, s ha lesz több időd, jelentkezz sűrűbben!

Benszi kinek ír majd? Jó lenne tudni róla, hogy mi történik a kórházban velük... :roll:

Nyafi :D
Te is csini vagy - egyébként lányok mind csinik vagytok/vagyunk, mert ez egy ilyen topik :wink: , s kutyus is szép (már amennyire én értek hozzájuk :oops: )

Titti :D
Apácska - hmmmm, olyan aranyosan hívod a párod, tényleg árad belőle a szerelem/szeretet :D
Babamérleg - nekünk van (itt nem is mertem megkockáztatni nélküle), anno is volt Kristóffal (akkor kölcsönzös), s használtam is....mivel akkor sem volt sok tejem, ezért nem akarok kockáztatni, még ha tudom is, hogy rengeteg felesleges idegeskedéstől kímélném meg magam, ha nem használnám :oops:
Az első hónapban tervezem minden etetésnél mérni, utána naponta, majd hetente...persze ez akkor lesz így, ha lesz tejcsim :roll:

Tápszer - még a hétvégén felhívtam a magyarországi gyerekdokinéninket, s képzeljétek azt mondta, hogy " mi sem HA-s tápszren nőttünk fel, s jó lesz az antirefluxos is, ha nincs más" ha meg majd akkor úgy ítéljük, akkor bármelyik héten tudok küldetni, mert ugyebár szerencsémre minden héten pénteken jön egy repülőgépnyi nyaralni vágyó, akik közül valaki mindig el tudja hozni :lol: Így megnyugodtam, s úgy döntöttem, hogy nem hozatok előre. Itt is találtam egy Nestlé HA táprszert - 30€ 900gramm, ez otthon is ilyen drága???? :roll: Bár a többi árát még nem is néztem :roll: Nem vettem meg - bár majdnem :oops: - de úgy voltam vele, hogy lehet, hogy nincs több, s nem is lesz, akkor meg mit érek ezzel az egy dobozzal :roll: ha majd tényleg kell :shock:

Megjött a babkocsink nekünk is!!!! :D Napra pont egy hónapja volt tegnap, hogy megrendeltük, s tegnap hívtak, hogy mehetünk érte. Én igazából most érzem, hogy ez már valóság :oops: :roll: Hiába van itt a kiságy, a pelenkázó, s minden más, a babakocsi "varázsolja" a lakásba számomra a babás hangulatot....persze még a szoba nincs befejezve :oops:
Hétvégén kifestették a nappalit, vasárnap ablakpuculás, konyharámolás, takarítás, olyan izomlázam van a lábamban, mintha maratont futottam volna :D
Ma voltam a HARMADIK cukros lötyi vizsgálaton, már úgy járok oda, mint haza :lol: hétfőn eredmény, s kedden megyek az északi dokihoz, a 35-dik hét közepén kíváncsi vagyok, hogy mond-e valami konkrétat....bár előtte 3-án jövök a délihez (szokásos), valahogy benne jobban bízom :oops:

Gyakorló anyucik - milyen pelust használtok??? Ismeri valaki a HUggies-t??? itt azt még állítólag fel lehet lelni, de a LIBEROt nem is látták még sehol, s van helyette SUAVINEX, erről hallottatok már??? :roll:

And :D
S most kisesót is figyelik UH-n, ugye?? vagy lehetett tudni, hogy miért nem fejlődött Eszti a végefelé odabent???

Ancsáékról egyébként várjuk a további híreket, esetleg képeket, aki tud!?

Kia :D
Jobbulást Neked, s pihenj jó sokat!! Doki szerintem is lásson!!!

Szilvi17 :D
Szerintem is normál, hogy már ilyen éjszakáid vannak! Nekem is volt lábgörcs, párszor pisi, s a nyugtalan alvás, szerintem ilyenkor már egyértelmű, hogy a ránk váró nagy feladat miatt van!! Próbálj napközben többet pihenni!

Hosszú haj :wink: nekem is az van kb 11-12 éves korom óta - most lehet, hogy ki fogtok röhögni (eddig mindenki ezt tette, aki hallotta), de én nem tudok fürdés közben hajat mosni :oops: :oops: Én kívülről térdelek/állok a kád mellett, s hajolok bele a kádba. Az a szerencsém, hogy nagyon száraz a hajam, mint a bőröm, s így hetente 1x kell mosnom, ezt kibírom, vagy ha nyügi vagyok, akkor mostanában elmegyek fodrászhoz, s úgy kényelmesebb....a párom pár hónapja meg akart tanítani, hogy hogy kell zuhi közben hajat mosni, de ha 2x sikerült rászánnom magam, mert én megőrülök attól, hogy a sampon az arcomba csorog, a vörös hajam is mindig "enged" s zavar, hogy ez a szín folyik végig rajtam :oops: :oops:

Na most aztán írtam kisregényt :) Gyertek ti is sűrűbben, bár most már gondolom mindenki készülődik...Szerintem Ancsa sztorija még rádobott egy fokozatot mindenkinél, ugye???

Sziasztok,
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
A HA-s tápszer ára korrekt. Kb. itthon is ennyi recept nélkül.
Azért az elég meredek a gyerekorvostól, hogy "mi is felnőttünk HA-s tápszer nélkül"?! Persze, meg jó néhány generáció védőoltások nélkül, meg modern szülészet meg alapvető tisztasági feltételek nélkül?! :(
Szóval szerintem ha szükségetek van rá, és beszerezhető, az első 6 hónapban inkább HA-s tápit adj a picinek... :roll: De tényleg ráérsz beszerezni szülés után, ha egyáltalán kell majd...
Harmadik cukroslötyi?! huh! nem irigyellek! Hogyhogy ilyen későn is csinálnak? :roll:
Arról a Suavinex-ről még nem hallottam. Nekünk a Huggies kevésbé jött be (Sebi vhogy folyton kipisilt belőle?!), de több barátnőm is sokáig használta, és nagyon szerették!

Hulla fáradt vagyok. Bababulit rendeztünk ma, ha 60 palacsintát nem sütöttem, akkor egyet se! :) De szuper volt, a gyerekek nagyot játszottak, bár Sebinek megint sikerült olyat esnie, hogy dőlt a vér a szájából. :evil: Mit csináljak?! Adjak rá hokis sisakot fogvédővel?! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?