Új privát üzeneted érkezett!

Macsek!

Koszmó ellen: a gyógyszertárban ajánlották és tényleg nagyon jó: Babe koszmó elleni sampon (direkt koszmó ellen készült).
Simonnak is volt koszmója, sőt Hannának is vastagon (a haja miatt neki még nehezebb eset volt, mert eltávolíthatatlan, sokat szórakoztam vele, mert nagyon csúnya volt a fejbőre), de nagyon sokáig nem tudtam vele mit kezdeni.
Ezzel meg egyszer bekentem (szembe ne kerüljön), rajtahagytam, fésüvel picit megfésültem és lemostam. Az egyetlen alkalom elég volt hogy még Hanna fejbőrét is rendbetegye.
Még egyszer picit előjött Simonnál a koszmó, de már közel nem annyira, mint először, megint megmostuk, és azóta semmi! :):)

KépKép
KépKépKép
beszti

Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen

Lányok!

Apukám hosszú betegség után hétfőn délután elment örökre.
Bármennyire érti a fejem, hogy Ő már nem szenved, otthon alhatott el megnyugodva, békességben, a szívem mégsem tudja őt elengedni...
Hiába tudtam, hogy ez be fog következni, mégsem tudtam rá érzelmileg felkészülni.

Köszi a drukkokat Érte és a gyógyulásáért.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!

Fogadd oszinte reszvetem!
Nagyon sajnalom!

Kuldok neked sok erot es kitartast!

Vigyazzatok magatokra!

Magi
Vendég

Csirkesz :)
tőlem is fogadd teljes együttérzésem és ez természetes amit érzel-gondolsz (dehát ezt úgyis tudod). Sok erőt kívánok!

Beszti :)
nem tudsz véletlenül itt a környékünkön olyan küzdősporto oktatást, amit már 3-3,5 éves kortól lehet csinálni (judo, box, karate ilyesmi)?

Edit
Kép

Kép
reditke

Csirkesz,
nagyon sajnálom, őszinte együttérzésem! Én úgy érzem, hogy a szülők, nagyon közeli hozzátartozók elvesztését nem lehet feldolgozni soha, mert épp ésszel nem lehet felfogni. Kívánok Neked rengeteg erőt az elkövetkezendő időszakhoz. Én amai napig önámításban élek, hogy Anyu nem halt meg, itt van velünk, csak nem tudok találkozni vele. A férjem és gyerekeim adnak erőt az egész elviseléséhez, remélem Nálad is így lesz.

Beszti,
köszönöm a tippet, ma vettem és este ki is próbáljuk!

Kép

Kép
macsek11

Csirkesz!

Fogadd őszinte részvétem!
Része voltál az életének, ő része volt a te életednek, a voltokat talán ki kellene hagyni, hiszen mindig veled lesz, és odafenntről vigyáz rátok.

Noémi+Heléna
fantikbaba

Nem akarom még jobban fájdítani a szíved, de ez az idézet engem is megérintett annak idején.

“Kezdetben azt gondoltam, hogy a halálod
veszteség volt és pusztulás,
fájdalom és bánat, melyet aligha lehet elviselni.
Csak most kezdek rádöbbenni,
hogy az életed ajándék volt,
s egyre erősödő szeretet maradt utána.
A halál miatti elkeseredés
elpusztította magát a szeretetem tárgyát,
ám a halál ténye
nem pusztíthatja el mindazt, amit tőled kaptam.
Kezdek rádöbbenni, hogy az életedre kell gondolnom,
nem pedig a halálodra, és arra, hogy elmentél közülünk.”

(Marjorie Pizer)
fantikbaba

Csirkesz
Őszinte részvétem Apukád halála miatt. Nagyon igaza van Macseknak abban, hogy a legközelebbi hozzátartozóink elvesztését soha nem tudjuk teljesen kiheverni. Csak annyit tudok kívánni, hogy viszonylag rövid időn belül tudd Magad túltenni ezen a veszteségen.

Az újdonsült többgyerekes anyukának gratulálok, a jelenlegi pocakosoknak pedig problémamentes pocaknövesztést kívánok (Csirkesz, Neked most főleg, gratulálok a legújabb lánykához).

Puszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csirkesz
Nagyon sajnálom :( :cry: :cry: őszinte részvétem az egész családnak :cry: sok erőt kívánok Nektek és én is azt, hogy a kis családod adjon erőt Nektek, köztük a kis pocilakód!!!!
Hívj fel, ha segíthetek valamit, vagy csak úgy.

sok puszi

J és G-k

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csirkesz: NAGYON SAJNALOM HOGY ELMENT AZ APUKAD!!! FOGADD OSZINTE RESZVETEM!

KépKép
KépKép
tontica

Csirkesz, nagyon sajnálom!

Kép

Kép
liv

Beszti, Dávidnak is van egy kis koszmó a fején, és nem hagyja, hogy levakarjam.
Van itthon Babé samponunk, de magyarul nincs ráírva semmi. Angolul: paediatric shampoo milk crust. Ez a koszmó elleni?
Néhány percig rajta hagytad Hanna fején, és utána lemostad, és már le is jött, ennyi?

Lányok, fagyasztott anyatejet hogyan érdemes/lehet felolvasztani? Mikróban? Vagy inkább meleg vízbe állítva? ...?

Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
mikróban semmiképpen sem szabad, azt mondják, mert az alkotóelemek szétesenek, károsodnak. Szobahőmérsékleten vagy meleg vízbe állítva kell.

Igen az az a sampon, amit írsz. Azt írja a leírás, hogy be kell dörzsölni vele a fejet és utána pár percig hatni hagyni majd lemosni. Én fürdetéskor csináltam, utána megdörzsöltem még fürdőlepedővel, meg átkeféltem. Ma még mindig van neki, de jobban néz ki. Néha szopi közben szoktam neki fésülgetni fogkefével, úgy jobban tűri. Amúgy a samponon még az van, hogy megelőzésre is jó, tehát hosszabb távon is lehet használni. Remélem, hatni fog.
Szemöldökvonalnál ill. homlokon lehet valamit kezdeni a bőrhámlással? Azt írják, ez is a koszmó része, de a kezeléséről nem találtam infót. Olajos dörzsölgetés nem sokat javított rajta.

Kép

Kép
macsek11

Macsek, Gergőnek is "hámlik" a homlokán és a szemöldökén a bőr, én be szoktam kenni gyógyszertári fürdetés utáni kenőccsel, és az nekünk határozottan segít.

Kép

Kép
liv

Csirkesz!

Őszinte részvétem! :(:(

Liv!

Macsek látom már válaszolt! :D:D

Macsek!

Írtam, hogy én még samponnal a haján is megfésültem egy sűrű fésűvel, így a már fellazított koszmó sokkal jobban lejött. Engem is meglepett, amikor láttam a vízzel kimosódni a hajából a korábban levakarhatatlan koszmót. Kis örömök az életben! :D Egyébként direkt megnéztem és nincs újra a fején. Simi fejét meg ugye rendszeresen látom... :D:D

KépKép
KépKépKép
beszti

Csirkesz
Nagyon sajnálom, hogy elment az apukád :( :(

Koszmócsaták:( Nekünk is volt Kornéllal, Sára Lillán egyelőre nem látok, bár a homloka nálunk is nagyon száraz és hámlik. Valszeg a téli hideg idő, meg a távfűtés is bejátszik, bár párásítunk.

Sára Lilla ma rekordot aludt fél 11-től 4 óráig. Sajna utána a szokásos nyüglődés volt 1 órán keresztül, végül összes elveim ellenére a pocimon altattam el, mert így én is pihizhettem.

Macsek,Liv, Tontika nálatok milyenek azéjszakák?

Megyek kidőlök a következő szopiig:)

Vera Kép

hvera

Csirkesz
Őszinte részvétem Édesapád miatt.
Vannak olyan emberek, akik halálát soha nem tudjuk elfogadni, és épp ezért örökké velünk maradnak.

Vera :)
Pocakon alváshoz néhány gondolat: Lili míg nagyon pici volt, nagyon sokszor aludt el rajtunk, majd letettük. Nem volt ezáltal nehezebb rászoktatni arra, hogy egyedül aludjon el, igaz, mind a mai napig mese után ottmaradunk mellette, összebujizunk kicsit, majd míg ébren van, kimegyünk. Tehát, egyedül alszik el, külön szobában. Van, hogy ő kéri, csukjuk be az ajtaját...és ha olyan beteg, mind a mai napig mellette alszom, és olyan is van, hogy ő kéri, hogy rajtam aludhasson. Ez olyan jó dolog, és olyan rövid ideig tart(tudom, ezt Liv szokta mondani).
Sára Lilla pedig oly pici még, nemrég bújt ki a pocidból, biztos nem tudod elrontani azzal, ha nyűgös, együtt alszotok.
Bocs, prédikálni nem akartam, remélem nem úgy jött ki.

Anyamanya Kata!
Hogy vagytok? Jó látni, hogy olvasol!

Többieknek mukk!
M.

Kép
sunimum

Szia Móni :)
Igen, rendszeresen szoktalak olvasni Benneteket, de az utóbbi időben sajnos nem voltunk túl jól :(
Marci beszéde még nem igazán indult be úgy, ahogy kellett volna, így november közepén elmentünk egy rutin hallásvizsgálatra. Ott kiderült, hogy a dobhártya mögött valszeg nagyon sok váladék pang, ami a nagy orrmandula miatt nem tud ürülni, így nem hall Marci rendesen és emiatt van az, hogy még nem beszél folyékonyan . Orrmandulaműtétet javasoltak. A műtét előtti rutinvizsgálaton viszont azt mondta a doktornő, hogy Marcinak szájpadhasadéka van, ami miatt nem javasolja az orrmandula kivételét, helyette a garatmandulát venné ki + szájpadplasztikát csinálna.
Gondolhatod, mennyire megijedtünk, hogy most, 3 évesen derül ki, hogy ilyen súlyos születési rendellenessége van Marcinak. Ezután rohangáltunk egyik orvostól a másikig, mindenképpen szerettem volna más orvos véleményét is meghallgatni. Végül eljutottunk Katona Gáborhoz (ő a Heim Pál fül-orr-gégészetének osztályvezetője), aki viszont azt mondta, hogy semmiféle hasadék nincs :twisted: 2 hetet végigbőgtem, folyamatosan görcsben volt a gyomrom, aztán kiderül, hogy semmi baja nincs a gyereknek??
Végül most hétfőn ő (Katona doki) műtötte meg Marcit, de csak egy tubust kapott a fülébe, ami megakadályozza, hogy a váladék felgyűljön a hallójáratban, így Marci hallása hirtelen tökéletes lesz és ezután talán a beszéde is beindul. Az orrmandula kivételét csak azért nem javasolta, mert az nem beteg és egyéb más betegségeket, pld. fülgyulladást sem okoz. Marcinak tényleg soha nem volt még a fülével gond.

Viszont ez még nem elég, ez a hasadékos dolog volt novemberben, december első hetében Marci hazahozott a bölcsiből skarlátot, ami nagyon erősen kijött rajta: hányással, magas lázzal. 1 hétig voltam itthon vele, miután letelt az AB kúra, másnap mentem dolgozni. Na, már délben telefonált Anyu, hogy Marcinak megint 39 fokos láza van. Akkor bekerültünk kórházba, 7 napig voltunk bent, kiderült, hogy a skarlátnak szövődménye lett, vénásan kellett AB-t adni neki, olyan mértékű volt már a gyulladás a szervezetében. A kórházi állapotokról inkább most nem írok semmit.... :twisted:

Miután kijöttünk a kórházból, másnap Marcinak hasmenése lett, amit a kórházból sikeresen hazahoztunk. 2 napra rá, Hannára is ráragadt ez a kórság, de nála már erősebb volt a vírus, ő már hányt, hasmenése volt, és be is lázasodott. Mire mindkét gyerek kikecmergett a betegségekből, rég el is múltak az ünnepek.

"Röviden" csak ennyit az elmúlt időszakunkról. Decemberben csak 3 napot tudtam emiatt dolgozni, egyébként végig táppénzen voltam.

Bocs, hogy olyan hosszú hallgatás után csak negatív dolgokról tudok beszámolni, de most olyan jó volt kiírni magamból.

Juti :)
Olvastam azt is, hogy sikerült a vizsgád, gratulálok :)

Tontica :)
Mindennap eszembe jutsz, főleg, miután kiderült, hogy a húgom is ikerterhes, április közepére van kiírva, hát nem tudom, hogy kibírja-e odáig. Már van egy kislányuk, ő novemberben volt 1 éves.

Macs :)
Te szoktál mindenféle sorscsapásokról írni, hát a fent leírtak alapján már én is versenybe szállhatok :twisted: Nem is merem mondani, hogy ezután már csak jobb jöhet, mert a férjem szerint mindig mindennél van rosszabb is.

Most mennem kell, remélem azért többször is tudok majd jönni és talán nem tekintetek rám már idegenként.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata, de rossz volt olvasni a veletek történteket. Még jó, hogy már túl vagytok rajta. Nem lehetett könnyű időszak.
És hát rád, idegenként? Ne viccelj.

Vera, nálunk az alvás elég jól megy, ami nagy dolog, tekintve, hogy Dávidot sikerült úgy szoktatnunk, hogy még 2,5 évesen is ébredt szopizni éjszaka, és csak úgy tudott visszaaludni. Most Gergő este 9-kor szépen magától elalszik az ágyában (sose hagytam sírni, mégis megtanult egyedül elaludni), éjjel egyszer szopik, aztán alszik is vissza, reggel 7-ig, akkor megint szopi, és még kb. 1,5 óra alvás.

3 hét múlva megyünk vele neurológiára, kicsit félek, hogy lehet, hogy vele is dévényezni kell majd, mert bár emeli a fejét hason fekve, de szerintem nem annyira, mint kellene, ami pedig még aggasztóbb, hogy ülésbe húzáskor csak nagyon ritkán emeli.
Ami miatt még aggódom (bár nem új dolog), hogy sokszor olyan furcsán veszi a levegőt. Nem nehezen vagy ilyesmi, csak furcsán, de azért aggaszt, úgyhogy erről is majd megkérdezem a védőnőt meg a gyerekorvost.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Kata!
Még jó, hogy akadnak jó orvosok is, nem is tudom hogy adhatnak teljesen más diagnózist, még jó hogy megnézetted mással is Marcit. Skarlát:( Ugye csak 1 szer lehet elkapni?
Jobbulást mindenkinek!

Liv!
Szerintem Gergő még olyan kicsi, nem kell még olyan nagyon emelnie a fejét, viszont ha úgy érzed nézesd meg.

Rólunk egy keveset!
Ünnepek óta itthon van Heléna, ovónők szabin voltak azért, aztán meg a csúszós út miatt nem tudtam volna érte küldeni anyut, most meg Heléna nem akar menni az oviba :twisted: :( Amúgy nagyon sok a kis beteg az óvodában. :cry:

Sajnos az én apum is daganatos beteg, még tart a kivizsgálása, így az esélyeket és a terápia módját sem tudjuk még. :cry:
A macsekomat pedig ma vittem kórházba, bevérzett a szeme, nem tudom egy lakásban tartott macskánál mi okozhatja ezt, remélem nem tumor.
Szóval így kezdődik az év nálam is..........
Próbálom megőrizni a hitem, támogatom aput mindenben.

Noémi+Heléna
fantikbaba

Liv :)
Köszi :)
Remélem Gergőnél majd mindent rendben találnak, drukkolok.

Noémi :)
Nem akarom elhinni, hogy ismét daganatos betegség fordul elő itt nálunk a topikban. Jobbulást kívánok Apukádnak.
Macsekról mondtak valamit? Vagy bent kellett tartani?

Skarlát: nem, sajna nem csak egyszer lehet elkapni, sőt felnőttkorban is van esély rá. A háziorvosom, miután telefonon elmondtam, hogy egyik gyerkőcöm ilyen kórban szenved, nekem is fel akart írni AB-t, de végül nem tudtam lemenni hozzá, hála az égnek azért én nem kaptam el.
Hannának viszont egyből el kellett kezdenie a gyógyszerszedést, nem is mehetett iskolába addig, amíg tartott a kúra, annak ellenére, hogy még semmi jele nem volt annak, hogy elkapta volna Marcitól.

A skarlátról hadd írjak azért Nektek bővebben, okulásképpen, nehogy úgy járjatok, mint mi (ugyanis ahogy írtam, a kórházasdi szövődmény miatt volt):
A skarlátot olyan baktérium okozza, ami minden egészséges szervezetben megtalálható, penicillinnel nagyon jól kezelhető, ez a baktérium soha nem válik ellenállóvá a penicillinnel szemben. Viszont nagyon akkurátusan, 10 napig kell folyamatosan adni.
Nálunk Marci nem penicillint, hanem valamilyen penicillin származékot kapott, azt is csak 5 napig. És hát ahogy abbahagytuk a gyógyszert, egyből másnap ismét felszökött a láza.

Amikor aztán kikötöttünk az ügyeleten, az orvos csak nézett ránk szép nagy szemekkel, hogy a háziorvosunk miért nem penicillint írt fel. Hát én is ezt kérdezem.... A kórházban pedig 7 napig folyamatosan, napi 3x kapott vénásan penicillint.

A szájpadhasadéknál pedig az a legijesztőbb, hogy mi van akkor, ha nem szaladgálok másik orvosokhoz, hanem rábízom Marcit arra a dokinőre, aki plasztikázni akarta, mégis mit műtött volna, mit nyiszakolt volna szerencsétlen gyereken? :twisted: Ha erre gondolok, görcsbe rándul a gyomrom :twisted:

Tonyóékról tud valaki valamit?

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Kata :-)
örülök, hogy jöttél,, annak kevésbbé, hogy ilyen betegség mizérián mentetek keresztül. Ez iszonyú! Tényleg manapság mindent körbe kell járni alaposan és jó lenne mindenkinek egy orvosi meg egy jogi végzettség, hogy viszonylag nyugodtabban élhessen. Bármilyen betegség vagy egyéb dolog felmerül az életünkben, első dolog, hogy a neten rákeresek, utána olvasok egy kicsit. Tudom, hogy sok a hülyeség is, amit olvasni lehet, de legalább nagyobb átfogó képet kapok adott témáról. Nagyon nehéz. Betegségeknél (legalább a komolyabbaknál) meg ez sajna automatikus gyakorlattá kell, hogy váljon, hogy min. 2 szakvéleményt kérjen az ember. :(

Noémi,
remélem apukádnál jobbra fordul a helyzet! Így is mért elég csapást rátok az ég... Macskád hogy van? Mit is mondjak? Próbálok pozitív energiákat sugározni...

Liv,
remélem nem találnak komolyabb bajt Gergőnél és ha mégis dévényezni kéne, kívánom, hogy csak nagyon rövid ideig tartson.

Vera,
szerintem ilyen piciket még nem lehet elkényeztetni. Kornél éjszaka velem alszik, így a legpihentetőbb mindannyiunknak. Egyelőre éjszaka is eszik 3 óránként, néha 4. Márknál is így volt, aztán nagyobb korában simán aludt a saját ágyában, a lakás átalakítás után meg külön szobában. Persze ahány gyerek annyi féle...
Ha Márk naplóját visszaolvasom, Kornél sokkal "jobb", nyugisabb baba, mint ő volt ebben a korában. Később meg meglátjuk.

Kornél baba már elég sokat "beszélget", zabálni való. A kezét is megtatálta, szokta csócsálni, és most már hatalmasakat mosolyog, amikor mókázunk neki.

Koszmó teljesen nem múlt még el, de nagyon picike van. Homlokára végül adott a doki valami gyógykrémet, mert azt mondta, hogy gyulladásban van, a krémtől szép lett neki.

Influenza mentes időszakot kívánok mindenkinek!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Sajnos még nem állt meg a szerencsétlenség sorozatom, ma reggel autóbalesetünk volt, belénk jöttek balról, kisodródtunk, át a szemközti sávba, és azután az árokba, ami 4 méter mély és kb 3,5 méter széles, apu vezetett, hiába fékezett, csúszott az út. Aki belénk jött mellékútról nem adott elsőbbséget, mi főútvonalon jöttünk, kb 2 sarokra voltunk a házunktól épphogy elindultunk a kocsival. Még jó hogy a szemözti sávból nem ütköztünk senkivel, Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem sérültünk meg, Heléna elől ült a biztosnságiban, én hátul, jobb oldalt (nekem nem volt biztonsági övem, mert hátul nincs), a macska esett fejre a hordozójában. Szerencsére épp arra járt egy tűzoltóautó (2 perccel a történtek után), aki kihúzott minket az árokból, nagyon rendesek voltak,Heléna sírt, mert megijedt, én meg azóta is remegek, apu is.
Kocsit elvitte a szomszédom javítani, kárbejeletőt aláírta a vétkes (épp babát váró lányát vitte volna az orvoshoz, eddig még sose okozott balesetet), elismerte a hibáját.
Mindenképpen kössétek be magatokat mindig!!!!!!!!!!

Ez volt idén a 3. csapás, remélem ezzel vége szakad...........

Noémi
fantikbaba

Noémi,
Te jó ég!!!! Te nem ütötted nagyon meg magad? Nem fordult az autó a tetejére?
Az jó, hogy Heléna és Apukád be voltak csatolva, remélem az ijedtséget leszámítva azért minden jól vagytok.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Noémi :)
Jaj! :(
Kívánom, hogy tényleg három a magyar igazság legyen és a ráadásnak se híre se hamva a környéketeken!

Kata :)
Én is nagyon örülök, hogy jelentkeztél, viszont ezt a betegség hullámot (az orvosi félrediagnózisokról nem is beszélve) szörnyű volt még olvasni is.

Mikor írtad, hogy Gergő fej emelése stb szerinted nem oké, gyorsan megnéztem a babaszobán a Mit tud a baba alatt Gergő születési dátumával, mit kellene tudnia....nézd meg, ha még nem tetted, de gondolom úgyis csak az fog megnyugtatni, ha a neurológus is azt mondja, hogy nincs gond.

Mindenki másnak most nagy Mukk, nem tudok írni, de egy kérdésem van.

Többen írtátok régebben, hogy echinacea cseppeket adtok a gyerkőknek, mi is vettünk, és patikában mondták, hogy lehet gyereknek, de a papírjában egyértelműen szerepel, hogy 14 év alatt nem, mert van alkoholtartalma...ez a dr theiss féle.
Vélemények, tapasztalatok?

Ui: Nem vagyok pesszimista és hiszek a csodákban (főleg ez a topik bővelkedik benne ), de azért illúzióim sincsenek, ugyanis az ovis csoport közel fele már otthon van influenza járvány miatt, egy kisebb hányada meg bárányhimlős......szóval felkészültem lelkileg.
Kívánom, hogy mindenkit kerüljön el az influ!!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

A csodákban való bővelkedéstz egy másik topik lakóinak írtam....., mert ott is megkérdeztem az echinaceát....bocs :)

Edit
Kép

Kép
reditke

Noémi, a lényeg, hogy nem esett semmi bajotok!

Edit, köszi. De Gergőre ez ("Hason fekve felemelve tartja a fejét, ami most már sem ülő, sem függőleges helyzetben nem inog. Ha a kezénél fogva ülő helyzetbe húzzuk, akkor a fejét tartja.") sajnos nem igaz... A feje inog, nem tartja stabilan.

Liv

Kép

Kép
liv

Kedves Anyukák!

Egy különleges ajándékot szeretnék Neked ajánlani, bármilyen alkalomra! Slide-show(zenés fotóbemutató) készítését vállalom dvd-re szerkesztve menüvel, borítóval, 4000.Ft-tól fotómennyiségtől függően!
Eredeti ajándék Párodnak, Nagyszülőknek, Rokonoknak, Barátoknak gyermekedről, családodról készült fotókból!
Részletekért a milakmeli@freemail.hu címen érdeklődhetsz!
Én is egy itthon lévő, 16 hónapos kislányomat nevelő anyuka vagyok, és a Róla készült slide-show családunk minden tagjánál könnyekig ható örömet okozott, arról nem beszélve, hogy egy örök emlék!
Ha felkeltettem érdeklődésedet, várom leveled!
További szép napot kívánok Mindenkinek!
Melinda

zsebzebra

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek! Kép

Maccs! Nem vagyok reformkonyha. Véletlenül találtam meg a cikket a Livnek. Bár én nem igen használok cukrot. Mióta a párrom updatezik, azóta igencsak átalakult az evési szokásaink, és a főzésem. Nem bánom, de sajnos a Viki nem kedveli. Ő csak a mosolygós párizsiját kéri, néha a mozarella sajtját. :( :) Ritkán eszik abból, amit főzök. Nem tudom miért, remélem idővel változni fog. :roll:

Magika! Meg van már, hogy milyen neve lesz a kislánynak?

Pledit! Remélem Balázs már nem betegeskedik.

Reditke! Kicsit irigy a kettecskén töltött szilveszterért, de azért mi sem panaszkodhattunk. :)
Nagyon szépek a fiaid. Mennyire hasonlítanak egymásra… :) :lol:

Csirkesz! Részvétem az apukád miatt. :( :cry: Sok erőt kívánok neked és anyukádnak.
Szerintem sok idő kell, még az ember feldolgoz egy ilyet. Én nem voltam nagyon jó viszonyban a nagyimmal. Ő nem az igazi nagyi típus volt, de mikor mentünk a temetésre, és megláttam a testvérért, hátulról, aki nagyon hasonlított rá, akkor az jutott eszembe, hogy köszönök a nagyimnak. :(
A legédesebb a dologban, hogy Vikinek próbáltuk elmagyarázni, hogy miért megyünk haza. Volt, hogy azt mondta, hogy majd meggyógyul, vagy lesz másik. Végül már ő is mondta, hogy dédi nincs többé, mert beteg volt, és szuri sem gyógyította meg. (apa mondta így neki). De szerencsére ő még nem foglalkozik ezzel. És bár nehéz volt így megszervezni, de nem bánom, hogy ők is jöttek a temetésre (azaz csak a toron voltak), mert ott legalább jókedvet vittek mindenki szívébe. :)
Melcsi, ahogy a virslit fogja a kezébe és eszi, (a két vége a két kezében, és középen akarja bekapni), ill Viki a lovacska játékával, és közvetlenségével.
Névválasztás: Szerintem szép név a Dóra. Csak picit rövidnek találtam a vezeték nevünk mellé, mert ez is a tarsolyban volt. :) .
Dorottyára gondoltatok? Melcsi 2. neve az, és Dorkának is becézhető. Annak idején megfogadtam, ha nagyon rosszak lesznek a lányok, akkor Tázinak, és Dorkának fogom őket hívni. Egyelőre még nem használom, pedig néha nem ártana…. :)
Most látom, ezt a nevet REditke, és Móni is ajánlotta. :)

Tontica! Megnéztem a webet. Nagyon édesek a gyerkőcök. :)

Liv! Mi is Babét használjuk és kb 4 alkalom után eltűnt Viki koszmója, és nem is jött vissza. Melcsi kezdő koszmájára elég volt 2-szeri használat.
Melcsinél is volt ilyen, hogy szépen tartotta a fejét (azaz pár másodpercre), de amikor felültettem nem mindig, ( azaz inkább nem) tartotta. Szerintem idő kellett neki, hogy erősödjön. Remélem Gergőnél is csak erről lehet szó.
Gergő sokat van hason? Próbáld nappal minél többet hasra tenni, hogy erősödjön a kisháta.

Noémi! Szurkolok, hogy apukádnak segítsen a kezelés. Nem semmi mi történik veletek. Remélem ezután már csak jó dolgok történek veletek. :!: 8)

Kata! Nem semmi mi mindenen mentetek keresztül. Remélem 2008 már sokkal jobbat hoz nektek. :!: 8)

Tonyóékról: Nem régen összefutottam vele az utcán. Áki nagyon jól tanul, csak a magatartással vannak gondjai, mint régen, amit Laura is mesélt. Bazsika még bölcsis nem vették át oviba.
Viki beteg lett, így a héten 1 napot volt megint bölcsiben, kedden. A dokinál összefutottam Tonyóval. Bazsikát vitte dokihoz kontrollra, mert mellhártyagyulladása van. Áki meg asztmás lett, családi örökség miatt. :(

Rólunk:
Szilveszter jól telt, de előtte szombaton utaztunk temetésre, így Miskolcról mentünk Alsópáhokra. Nagyon hosszú volt. Szerencsére a lányok az út nagy részét átaludták.
Nagyon élveztük a kikapcsolódást. Sokat voltunk fürdeni, Viki játszóházban és az ottani oviban is imádott lenni. A szilveszteri programok nagyon jók voltak. Melcsit hamar, azaz neki időben letettük, és mivel kértünk egy jó kis bébifont, így ott is mertük hagyni a szobában egyedül (persze nem órákra). 3-ban buliztunk tovább. Viki nagyon élvezte. Majdnem sikerült kettecskén koccintani. De sajna a szomszédszobában a kislány trombitájára Melcsi nagyon felébredt, így Melcsivel 3-ban köszöntöttük az újévet, mert Viki aludt.
Kari után kibújt Melcsi 1. foga. Igaz ezért 2 hétig kelt éjszaka. Most is jön egy, mert már 3., éjjel voltunk fel. :( Tud valaki valami jót. Dentinox már Vikinél sem jött be. Vibrucol meg Melcsinél nem tűnik hatásosnak, mert akár adok neki, akár nem kel éjjel, kb 2 órát vagyunk fenn.
Újév örömére Melcsi felállt. :) (1-én) Azóta csak állni akar. Sőt már kétszer önállóan felült, a kiságyában, csak még nem láttam a folyamatot, csak a végeredményt.
Viki sajnos megint beteg lett most hányós vírust nyelt be. Még szerencse, hogy eddig ezzel nem küzdöttünk, mert szörnyű. Melcsi szerencsére eddig semmit nem kapott el Vikitől, de most allergiás valamire, csak még nem tudtam kideríteni melyik összetevőre. A héten kedden volt 1 napot bölcsiben, de mivel annyira köhögött, így szerdától megint itthon van. A dokink Ab-t írt fel. Remélem ettől már rendbe jön. Jó lenne aludni, azaz pótolni nappal az éjszaki keléseket, fennléteket, de erre kicsi az esély, ha mindketten itthon vannak, mert akkor valószínűleg nem egyszerre alszanak. :(

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Liv: szerintem ne aggodj, ennyit, minden gyerek mashogy fejlodik, az enyemeknek is inog meg a fejuk, sot Anna nagyon nem is emelgeti, uuutal hason lenni de majd megerosodnek! Biztosan semmi baj Gergovel!!!

Fantikbaba: hu, ez felelmetes lehetett, remelem ezzel tenyeg vege a szerencsetlensegeknek!!!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok! :)

Még élünk... majd írok is, most csak pár kép

Kép Kép Kép
h_viola

Sziasztok mégegyszer:):)!!!

Szóval remélem még halvány emlékeitekben élünk,de a amióta újra dolgozom gyakorlatilag nem jutok gép elé örülök ha este bezuhanok az ágyikóba...Havonta egyszer próbálok visszaolvasni,hogy teljesen ne maradjak le a történésekről de az írásig már nem jutok el.Ezúton is gratulálok minden új kis topik bébihez!!!!!
Napjaim a lottózó,óvi,házimunka körforgásában telnek.Néha olyan fáradtnak érzem magam mint a szülés utáni hetekben de valamit valamiért,ez a családiházi nyugalom mindent megér!!!!!!!!!!!
Igyekszem a közeljövőben rendszeresebben jelentkezni,addig is MILLIÓ PUSZI MINDENKINEK!!!

Viola
h_viola

Tontica :), nem hiszem, hogy túlaggódnám a dolgot, sajnos tudom már, nagyjából mik a jelei annak, hogy dévényezni kell, azonkívül azt sem gondolom, hogy fölöslegesen aggódnék, hiszen a mozgásfejlődés meghatározza a beszédfejlődést, így az értelmi fejlődést is stb.
Ma megmutattuk a gyógytornásznak Gergőt (annak, akihez Dáviddal is jártunk), valóban kell járni hozzá, de azt mondta, max. 5 kezelésre van szükség, úgyhogy én már ennek is nagyon örülök.

Viola :), üdv. újra.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Noémi :D
Rengeteg drukkot külkök Neked és a családnak. Olyan nincs, hogy ennyi rossz után ne a jó dolgok jöjjenek. Reménykedem, hogy apukádnál kezdeti stádiumot állapítanak meg, ami jól kezelhető. A baleset rémes, de szerencsére Nektek nem lett bajotok. Hihetetlen ami veletek történik. Légy erős, vége lesz a pechszériának!

Liv :D
Az öt kezelés nem is olyan vészes! Gergő baba hamar eléri a követelményrendszerben megfogalmazott tudásszintet és már csak az önfeledt babakor vár majd rá!
Ügyik lesztek!

Nálunk most már rendeződnek a dolgok. Túl vagyunk a temetésen is, most a hagyatéki dolgokat kell inténzi. Remélem nem ér minket meglepetés a nővér "gondoskodásának" megfelelően.
Persze a temetés sem ment sértések nélkül. Nagymamám (apum anyuja) a filmekből ismert hangosan zokogó, urnát ölelgető, jajveszékelő viselkedést mutatott be, hangosan célozgatva arra, hogy egyértelműen miattunk halt meg az apu. Nem is köszönt sem anyumnak, sem tesómnak, sem nekem. (Hozzáteszem, hogy a nagymamám soha nem látogatta meg az apukámat betegsége alatt!!) Más sem köszönt abból a rokoni ágból. Sőt! Unokatesóm (apu nővérének fia) beolvasott nekem a szertartás után, és közölte, hogy az elmúlt időszakra tekintettel sajnos nem tarthatjuk a kapcsolatot (eddig sem tartottuk, mert eddig sem voltunk soha közös nevezőn).
Aztán a rokonság alföldi ága konvojként elment a temetésről, holott mi invitáltuk őket beszélgetni. De a magalázás magas iskolája volt, ahogy otthagytak minket a parkolóban. Ellenben akik jöttek a torra kedvesek voltak velünk, és tényleg szerették az apumat, és igyekeztek anyut megerősíteni abban, hogy nem szabad az ilyen rokonokat komolyan venni.

Igyekszem visszazökkeni a hétköznapokba. Még vizsgaidőszakom van 8) - figyelemelterelésnek jó :wink:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok

Csirkesz
Fogadd oszinte reszvetem. Sajnos vannak olyan emberek akik meg temetesen sem tudjak modoralni, turtosztetni magukat.

Tontica
En is megneztem az albumot, nagyon edik a kis lurkok, es persze a nagyfiad is. Alex joval nagyobb Annatol nem?

Noemi
Szornyu ez a szerencsetlenseg. Valamelyik nap indultunk Elisaval ide a kozelbe 2 utcara es gondoltam be se kotom magunkat ugyis mindjart ki kell szalni, de akkor eszembe jutottal es rogton megaltam es bekapcsoltam a bisztonsagi oveket.

Reditke
Nem csodalom hogy "szerelmes vagy" a fiaidba, nem gyoztem en is gyonyorkodni bennuk akinek semmi koze hozza :)

Vera
Mekkora mar a Te lanykad is. A szep kek szemei azert nem valtoztak. Elisa mindjart kiszurta a keprol, hogy neki is ilyen szeke, asztala es felakasztos taroloja van, meg a szinek is eggyeznek csak az asztal is narancssarga. Tudom milyen amikor elkezdesz dolgozni, en akkor honapokig meg visszaolvasni sem birtam nemhogy irogatni, sott napokig meg a kompjutert se kapcsoltam be.

Lanyok segitsetek valami jo fiunevet talalni ami itt is es otthon is jol hangzik es nem utolso sorban a (szalai)v ezeteknevhez is illik. Nekunk tetszik a Luka (hosszu u-val, sajnos nincsennek ekezeteim) amit itten Luca-nak irnak es ha otthon is anyakonyveztetjuk akkor lany neve lesz a fiunknak.

Ha meg nem keso akkor BUEK.

Mindenki masnak mukk

Tcis

Kép

Kép
tcis

Szaisztok!!!

Hát én is ugy vagyok mint Viola hogy vagyok vagyok de aztán nagy ritkán csak!!!

Csirkesz részvétem apukád miatt:-( :cry:

Én is szeretnék gratulálni a kismamiknak akinek még nem tettem meg illetve a legkisebbeknek:-)

mi jól el vagyunk Bettike utál oviba járni! minden reggel ordít de nem tudommiért, sőt mostanában már esténkétnt újból bepisil hát majd jövőhéten beszélek már vagy a védőnővel vagy a gyerekorvossal hogy mit csináljak:-(

Nekem s uli jól megy már csak három félévem van:-) a hétfőn volt az utolsó vizsgám szerencsére nagyon jól sikerüllt mind:-)

rólunk ennyi majd ha lesz időm rakok képet is ha érdekel még valakit:-)
sok puszi és kellemes hétvégét

Kép
kbernadett

Sziasztok! Már ég a fejem, mert mindig csak akkor jövök ide közétek, amikor gondom van :((( Sokan biztos nem is emlékeztek rám, csak tanácsra lenne szükségem: Hanna nagyon szépen beszokott 3 évesen novemberben az oviba, néha sírdogált ott, amikor fáradt lett, de megkapta a cumiját meg a kistakaróját, kicsit pihent, és utána nem volt gond. Itthon sose sírt és sose mondott olyat, hoy nem akar oviba menni. Karácsonyi szünet után kezdődtek a gondok, mostmár mindig sír, este is mondogatja, hogy nem megy oviba, stb. De mostmár 2 nap olyan cirkuszt vágott le, ami már több a soknál, úgy üvölt és hisztizik, hogy nem lehet felöltöztetni, kirántja a kezét és összeesik a földön mint egy rongybaba. Ketten nem bírjuk lefogni, hogy felöltöztessük. Sajnos az a helyzet, hogy most jött rá igazából, hogy én itthon vagyok a kicsivel, és egyébként is nagyon féltékeny típus. Amúgy szerintem az ovival nincs gondja, nagyon ügyes, sőt az ottalvással sincs, evéssel semmivel. Azt mondja az óvónő, hogy szerinte nincs vele nagy gond, mert nagyon sokat énekel az utóbbi időben, és akinek nincs rendben a lelke, az nem énekel. Csak épp a reggeli hisztiket kibírni :cry: Aztán egyszercsak valahogy kizökkentem a hisztizésből, és utána már öltözik és megy. Meg is tehetném, hogy itton tartom, viszont szerintem azzal már nagyobb kárt csinálnék, mert akkor megerősíteném, hogy ez a hiszti jó, ezzel mindent el tud érni. Volt valakinek ilyen durva az oviba szokás??

Gratulálok a kismanósoknak, ilyenkor mindig olyan irigy leszek, de ha a nagyobbkori problémákra gondolok.... Én úgy szoktattam egyedül alvásra a kicsiket, hogy szopizás közben mindig bebugyoláltam őket a kistakarójukba, (kistete :lol: ) szopizás után pedig megkapták a cumit és úgy picit ringattam őket. Ilyenkor még gyorsan elaludtak, és úgy tettem be az ágyba. Ez azóta is bevált, ha megkapják a kistetét meg a cumit, tudják, hogy alvás van. Sőt, Levi néha odamegy a kiságyhoz és kihúzza a takaróját, elkezdi vele piszézni az orrát, akkor tudom, hogy álmos.

Nem tudok többet visszaolvasni, örülnék, ha írnátok pár szót erre. Sziasztok! Ildi

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok,

Sára Lilla remélem hagy írni, ha mégsem, akkor részletekben:)

Nálunk ilyen földhözverős hiszti még nem volt( kopp kopp), de reggel sírva ébredés, és egész reggel annak mondogatása, hogy ő nem megy ovibe, az igen. Nos, próbálkoznak a kis ravaszkák:)

Szerintem, ha az oviban nem jeleznek problémáát, akkor nincs nagyobb gond, csak amit le isírtál. Te otthon vagy, ő meg legjobban persze veled szeret lenni. Nálunk ilyenkor a következők a teendők:

- ha lehet ne te vidd be az oviba.
- biztosítsd, hogy te mész majd érte( ha tudsz persze:))
- bevihet egy egyébként kizárólag itthoni játékot ( de beszéld meg vele, hogy titkosan a szekrényében hagyja)
- megmutathatja a legújabb, legcsinibb ruháját (nálunk Kornélnál ez működik a legjobban, pedig fiú)
Ja és mindehhez vidám arckifejezés elengedhetetlen, mert ha megérzi, hogy megsajnáltad, akkor vége a bulinak.

Remélem tudtam valamit segíteni. Én egyébként mostanában egyszerűen nem veszek tudomást az ilyen mondatairól, és ezek után vidáman megy a hisztit követően is apájával az oviba a többi "nagyfiúhoz".

Többieknek mukk, amint tudok írok:)

Vera

hvera

Hello csajok!
Húúú, de rossz ezeket az ovis problémákat olvasni, nagyon sajnálom, hogy néhány gyerkőcnek ilyen nehéz az ovis élet.
Szerencsére nálunk semmi ilyen nincs, így nagyon segíteni sem tudok, mit lehetne tenni....

Viola:) Annyira nagy a kékszeműd:) Jó, hogy jöttél.

Mindig az jut eszembe, ha meglátok régebbi topiklakót, hogy jó lenne összehozni egy randit, mint régen...nagyokkal-kicsikkel...valahol...valamikor.
Persze csak ha vége ennek a bacis-vírusos időszaknak.
Már jó rég találkozott a csapat.

Én egyet kérdezek: kinek van jó budapesti gyerekbarát étterem tippje? Ahol van játszósarok, esetleg felügyelet? Ha írtok, megköszönöm.

Magunkról: mi jól. Bálint oviban, Milán itthon élvezi a felségterületét :lol:
Most küzdök a márciustól elhelyezésével...hogyan, miként legyen.
MUKK

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok.

True
Elisanak novemberben volt ilyen 2 napos nem akarok menni oviba, meg regglente hiszti, de ez egy kethetes betegseg utan kezdodott amikor itthon volt es persze egesz nap pizsamaban tevezhetett vagy eppen amihez kedve volt. Mivel a ferjem is a nap nagy reszeben itthon van igy ketten lestuk es teljesitettuk minden kivansagat. Ezek utan nem is csodalom, hogy nem volt kedve az ovihoz, de en ket nap utan megsokaltam a hisztit es mondtam, hogy jol van akkor maradjon itthon, de nincs se teve nezes se pizsamaskodas sott en takaritani akarok ugyhogy meg csak en se birok vele foglalkozni. Az nap itthon maradt es egesz nap unatkozott, masnap mar szo nelkul ment oviba. Utanna volt meg 1-2 alkalom amikor mondta, hogy nem akar menni, de amikor megemlitettem, hogy akkor nincs tv stb akkor inkabb elment. A ferjem nem hejeselte amikor megengedtem, hogy itthon maradjon de vegul szerencsere bevalt.
Ennyi a mi tortenetunk. Mellesleg epp ma voltunk orvosnal 39 fokos lazzal es kiderult, hogy bronhitisz most 1-2 hetig megint itthon lesz lehet ujra alkalmaznom kell a multkori modszert.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Először is elnézést a betolakodásért! Eredeti GAP ruhák baby-től a felnőttig. Ha érdekel a következő linken, megtalálod: http://www.vaterabolt.hu/index.php?page ... eID=170099

Üdvözlettel: rubin
rubin

Lányok, ki az, akinek sikerült megtanítania a gyerkőcét sírni hagyás nélkül elaludni? HOGYAN???

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Jelentekezm majd bővebben, de most közvélemény-kutatni jöttem.
Kinek milyen mosogatógépe van? Mennyire van megelégedve vele? Az örökölt pénzből konyhát újítanék fel, de az idő a bébi születése miatt sürget, így a véleményetek sokat segítene a konyhai gépek kiválasztásában.
Jelenleg Bosch és Whirlpool mosogatógép között vacilálok, de minden tapasztalatra vevő vagyok.

Kinek van, és mi a véleménye a Fagor főzőlapról és sütőről? Illetve Nektek milyen márkájú van és mik a tapasztalatok?

KÖSZIIII!

Liv :D
Én sírva hagyós voltam, de csak nagyobb (értsd 8 hós kora után) korukban. Addig a kezemben alalszik, leteszem aludni módszert alkalmaztam éjszaka, nappal nem sírtak, mert érdekelte őket a sok esemény, illetve ha mégis sírás volt, simiztam a popsijukat, hátukat az ágyban fekve sírás abbahagyásig (nem elalvásig!).
Kb ennyire emlékszem. :wink:

Mukk!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Én is sírni hagyós anyuka voltam...szigorúan az Aludj jól gyermekem percei alapján.....(Bálintot 10 hónapos, Milánt 3 hónapos kora után, addig karban ringat és ágya mellett görnyedős verziók játszottak).

Csirkesz:)
Nekünk sok Fagor van(villanysütő, páraelszívó, főzőlap, mosogatógép), már 2002 év eleje óta...koppkopp semmi gondunk nem volt (azt leszamítva, hogy Bálint alatt leszakadt a mosogatógép ajtaja, de az nem márkafüggő :lol: :roll: )

Ha érdekel, kérdezz részleteket nyugodtan, meg típusokat, de gondolom azóta már legalább 58 új sorozatot kiadtak és nem ezek a fajták vannak.
Egy biztos!!!! Soha többet nem vennék olyan főzőlapot, amilyet vettem. kerámialapos, de rendes gázlángos. egyszerűen nem tudom tisztán tartani, mert ha csak kerámialap lenne, egy sík felület, azt szépen lehet takarítani (de ugye akkor villany lenne), így meg vannak a gáz rózsák+ez a szinte nem tisztítható üveg jellegű felület, amin minden foltot hagy és sose szép csillogós.
Nekem ez nagyon nem jött be.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke :D

Köszi. Éppen ilyen cerán lapos-gázégős verzióban gondolkodom, mert hát a dizájn sem elhanyagolható :lol: :lol: :lol: :lol:
Most már olyan lapból készülnek, mint a villanytűzhelyek, de gázégővel. A tied is ilyen, vagy vmi speckó üveg. Nagyon rossz a tisztántartása? Ugyanis arra hajtok, hogy minden gép fekete legyen, ne inox. Ezért jött szóba ez a ceránlapos megoldás.
Whirlpoolba szerelmesedtem bele, de annak a fekete sütője 240 eFt, amit nagyon sokallok, mert Fagorból a főzőlap + sütőt megúsznám 140E Ftból. A többi márkának is vannak szép főzőlapjai, de nem találtam olyan sütőt hozzájuk párba, ami fekete lenne. Ha mégis akad, akkor "rusztikus" kivitelben, ami szintén nem passzol az elképzeléseimbe.
Makrancos vagyok tudom, de ha már egy cég tervez egy modern fekete főzőlapot, miért nincs hozzá modern fekete sütő???????
Vagy ez még a feltalálásra váró spanyol viasz kategória???

Léptem varrni, kölkek szunynak, van szabad másfél órám.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Régen írtam már nektek, sajnos mindig csak az olvasásig jutok. Egyszer kérdezte még Csengő, hogy ugye milyen nehéz két gyerekkel. Akkor lehetett Simon 3-4 hónapos. Nos akkor valóban nem volt, de most már igen nehéz a két kölökkel. A nehéz nem igazából jó kifejezés, a sosincs időm semmire, egész nap takarítok mégsem látszik, legyen már egy kis csönd végre, ne vegyél mindent a szádba, már megint evés idő van, mit főzzek találóbb kifejezések. Mindezek ellenére imádom a fiaimat, mindkettőbe fülig szerelmes vagyok:) Áron szeret oviba járni, jó kis közösség, remek óvónőkkel. Szerencsére komolyabb betegségek is elkerültek eddig minket.

Csirkesz :)
Nekünk Bosch mosogatógépünk van, kb. 7 éves és még nem volt baja. Viszonylag csendes, jók a programjai. Én 50 fokon mosok a legtöbbet, ezen a hőfokon minden szép tiszta lesz. Nem kell sok program, kettőnél többet nem igazán használok, de az legyen megfelelő hőfokú.

A sütő, főzőlap nálunk Teka, olyan mint amit Reditke írt. Kerámialapon gázégők, nekem bejött. A szüleim nemrég vettek egy Bosch tűzhelyet, rozsdamentes lappal. Annál nincs rosszabb, százszor rosszabbul takarítható a kerámialapos gázégőnél.

Reditke :)
Én Clin ablaktisztítóval áttörlöm lemosás után, attól szép fényes és foltmentes.

Áron tavaly nyáron nem akart időben, egyedül este lefeküdni. Folyton kijött az ágyából, velünk akart lenni, sírt, hisztizett sokszor még 11-kor is. Nem igazán tudtunk jó megoldást találni, az ovi oldotta meg a helyzetet. Ugyanis Áron szeret a mai napig 3 órákat aludni délután. Most hogy az oviban lefárad, nem is hagyják ilyen sokat alaudni, gond nélkül lefekszik fél 9 körül. De nyáron nem érte ennyi inger, hiába mentünk mindennap a játszóra, nem fáradt le. Én nem találtam jó megoldást, tudtam, hogy nem olyan nagyon fáradt a gyerek, bizonyára a féltékenység is benne volt. Volt, hogy hisztizett, volt hogy nem, aztán jött az ovi.
Kicsi Gergőt kell dévényezni? Mit mondott a neorológus?

Tcis :)
Áront nem vittem pénteken oviba, helyette lementünk a játszótérre. Jól telt a hétvégénk, sokat nevettünk, játszottunk, de ma már ő is egy szó nélkül ment az oviba a barátaihoz. Egy kis kiéheztetés nálunk is jól jött. Remélem Elisa már meggyógyult.

Étterem: A legtutibb a Mateo, Budán, gyerekfelügyelettel. Az étterem elég drága, de szívesen játszanak a gyerekek az óvónővel és jó a kaja.

True :)
Ilyen hisztiket, még nem vágott Áron az oviban, pityergés azért nálunk is elő szokott fordulni. Mi mindig erősítjük benne, hogy várnak már nagyon a barátaid, név szerint sorroljuk is őket, meg a kedvenc játékokat. Persze a pityergés nálunk is addig tart, amíg lát minket, utána semmi, ragyogó szemekkel meséli a napi történéseket. Én azt figyeltem meg, hogy azt kevésbé tolerálja, ha én viszem. Anyától sokkal nehezebb az elszakadás, szerencsére nálunk megoldható, hogy az apja vigye.

Ennyire futotta, megyek ledőlök egy kicsit.
Pocakosoknak gratulálok! Kicsik és nagyok szépek mint mindig,

Andrea

KépKép
Áron

Csirkesz!
Az én főzőlapom Elegance 2 CFI 4 GLS. Hogy ez edzett üveg vagy kerámialap....passzolom a kérdést.
Lehet, hogy tényleg csak én vagyok béna a takarításával, mert Andreának bejön.
Nekünk a sütő inox, de mivel egymástól elég távol van, és annak az üvege+kijelzők is feketék és a tűzhely gázrózsái meg inox színűek, így egyáltalán nem zavaró a különbség.
Sok sikert :)

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok lanyok!

Itt vagyok en is. :lol:

Csirkesz!
Mi mindent 2004. kozepen vettunk.
Nekunk Siemens mosogatogepunk van es nem is az olcsobbik fajta.
Mar ketszer kellett szerelot hivni.

Gazfozolap!
Nekem Franke vagy Teka inox decor van, ami nagyon szupi, mert semmi kosz nem latszik rajta. Ha raeg valami a decor miatt nedves ruhaval letorlod es ragyog. 20 ezerrel volt tobb, mint a sima, de megerte. Ezzel semmi bajunk nem volt.
Szagelszivo tanacs. Amit keszen veszel gyenge a teljesitmenye, igy szerintem sok ertelme nincs.
Ha csak a motort veszed meg es asztalos epiti be, az szuper. Egy gond van vele, ha kozel van a gazkazanotok, vagy a konvektor es egyutt megy a ketto visszaszivja a szenmonoxidot annyira eros.
Igy erdemes szenmonoxid merot is venni. Nekunk volt es az elejen nem is gondoltunk ra. EGyszer csak ezerrel csipogott a riasztoja es jo magas volt a szint.
Azota ha megy a szagelszivo leallitom a futest.

Mosogatobol a keramiat ajanlom, a csapteleppel egyutt, mert nem latszik rajta a kosz, karc es a vizko sem.
Ajanlom meg a konyhamalacot is, nekem nagyon bejott, de abbol is a nagyteljesitmenyu, mert a kicsik hamar tonkremennek. A mienk meg a csontot is ledaralja.

Suto, nekem inox az is franke vagy teka, lehet vele grillpipit is kesziteni az is nagyon jo.

Anyukamnak Whirpool mosogatogepe van, es jo neki, nincs vele gondja.

Ha huto segitseg kell, abban is van tapasztalatom.

Magi
Vendég

Köszi a válaszokat, de többiek is írjatok ezzel kapcsolatban légyszi!

Csirkesz, nekünk Bosch mosogatógépünk van, én elégedett vagyok vele.

Edit, Bálintnak sikerült feldolgoznia a betöréses traumát?

Andi, Gergővel dévényezünk, ma is voltunk, nagyon sírt, de az egészsége a legfontosabb.
Neurológus is a dévényezést javasolta, a DSGM-gyógytornász elégedett azzal, amiket Gergő csinál, szóval szerinte csak néhány kezelésre van szükség.

Alvás: kb. 2 hónapos koráig Gergő simán elaludt este az ágyában. Nappal hagytam szopival elaludni, vagy ölben, de este magától elaludt. Karácsonykor valószínűleg a vendégeskedés kizökkentette, felzaklatta, akkor egy hét volt, mire visszaálltunk, de aztán újból ment a dolog. Most viszont megint nem.
Ahogy beteszem az ágyába, sír, vagy egy darabig elnézelődik, és utána kezd sírni. Simogatom, énekelek, fogom a kezét, de nem megy. Tegnap 20 eprcig hagytam sírni (eddig ez volt a max.), vagyis az túlzás, hogy hagytam, mert közben simogattam, ott voltam stb., de csak egyre jobban sírt, úgyhogy végül kivettem az ágyából. Ha csak "veszekszik", hagyom, de ordítani nem. 20 percnél beláttam, hogy vagy végkimerülésig sír, vagy felveszem ,szóval ez utóbbit választottam. Tehát most elég tanácstalan vagyok. Próbálkozom, de mostanában sikertelenül. Az éjszakát átalussza, néha ébred 1x hajnalban, akkor magától visszaalszik. Sírni nem hagyom, ez alap, viszont nagyon szeretném, ha megtanulna elaludni az ágyában, úgyhogy várom a további válaszokat.

Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?