Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!

Ma voltam terheléses cukor vizsgálaton..azért nem tartozik a legkellemesebb vizsgálatok közé. pláne a cukorszirup ize..majdnem hánytam, pedig citromot is tettem bele. Utána meg a 2 óra várakozás...na mind1, remélem több ilyen nem lesz már. Ugye nem??
Szilvi! Akkor az a barna vonal mindenképpen lesz majd?csak valakinél késöbb?

Szijasztok, Lara-24
lara (lara)

Szia Moncsi!

Nekem az émelygés ellen az segített, ha soha nem voltam éhes, és soha nem laktam jól. Naponta (legalább) ötször ettem, de sokkal kevesebbet, mint máskor egy-egy étkezésre. Szóval összesen kb. ugyanott voltam. Ha nem figyeltem, és óvatlanul megéheztem, azonnal olyan rosszul lettem, hogy már nem is nagyon birtam enni. Amikor meg kis mohó voltam, és jóllakásig ettem magam, akkor olyan rosszul lettem, hogy le kellett feküdnöm.
Viszont nekem a 12. hét után hirtelen sokat javult a közérzetem, úgyhogy kitartás! Már biztosan nem kínoz sokáig téged se az émelygés!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Márti
Márti

Sziasztok lánykák!
Jöttem panaszkodni: AFP eredmény hétfon délelott...
Ha minden rendben akkor annyira mindegy...

Még1kata!
Az orvosunk a foorvosra "bízott" távollétében, én ezt nem gondoltam volna. Különben olyan kedves hangja volt... Nem olyan morcos "foorvosos" ahogy a naív ember gondolná... Kép
Kellemes hétvégét!
Niki K.
N.K. ma 18.

Sziasztok még egyszer!
Köszönöm a tea tippet hazafelé beszerzem. Kép
Niki K.
NK. 18

Kedves Mégegykata és Márti!

Köszönöm szépen a biztató szavakat! Én is abban reménykedek, hogy még 2 hét és jobban leszek, ha pedig nem, akkor így jártam, azt is elviselem valahogy!
Különben én is azt vettem észre az étkezési szokásaimon, hogy sokkal többször, de tényleg kevesebbet eszem. Ez már csak azért is igaz (szeretem vigasztaln imagam), mert ha ugyanannyit ennék többször, akkor azt mutatná már a mérleg!
Régebben (amikor még nem volt pocaklakóm) 11-ig, délig nem ettem semmit, de mostanság már 9-10-kor megeszem egy zsemlét vagy kiflit! Néha olyan hülyeségeken kétségbe szoktam esni...
Ne haragudjatok, nem fárasztalak tovább Benneteket..

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok Lányok!

Moncsi, én ugyanezt vettem észre magamon! Korábban délig semmit nem ettem, utána rendes ebéd, vacsi pedig csak alkalmilag. Most meg már reggel 9-kor kifli (az nekem nagyon bejött, utána alig émelygek), és onnantól szinte óránként kell valami apróságot ennem, mert különben rosszul vagyok az éhségtől. Azt is észrevettem, hogy ha a korábbi normális mennyiséget eszem meg egyszerre, akkor utána nagyon rosszul vagyok órákig. Szóval nekem is elég gyökeresen meg kell változtatnom az eddigi étkezési szokásaimat, de ugye a bébi kedvéért mindent! ch{Kép}

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!

Klári! Kihez jársz a Megyeiben? A Babacenterről elég kimerítő választ kaptál már Cseritől. Azt, hogy ilyen téren milyenek eddig még én dem tudtam, mert eddig csak ruhát vettem náluk (persze még nem a saját Manókának).

Sziasztok
Katus
Katus17

Sziasztok!

Lara: sötét csík: nem hiszem, hogy mindenkinek kialakulna, nekem pl nem volt. Azt mondják inkább annak jön elő, aki barna hajú, szemű, nem hófehér bőrű.

Visszajött az émelygésemKép Fejfájásra semmi nem volt jó, remélem holnapra azért kialszom.

Jó hétvégét nektek!!!

Szilvi
Szilvi

Lara, nem akarlak sem téged, sem mást elkeseríteni, de én is voltam a 26. héten cukor vizsgálaton, és tökéletes volt.
Azután az én gyanakvó orvosom, elküldött ismét a 34. héten. Hát, az már nem volt jó. Azóta szigorú szénhidrát diétán vagyok, még gyümölcsöt sem ehetek, de például császár szalonnát ehetnék, de kenyér nálkül.
Remélem Ti megússzátok!
Éva16.
Névtelen

Sziasztok! Én tegnap tudtam meg, hogy a kislányomnak kistesója lesz! Épp a héten akartam elkezdeni futni járni, de most nem tudom, hogy mehetek-e. Még csak kb. két hetes, és több mint egy év után sikerült. Menjek? Persze nem maratoni távot.
fszilvi

Sziasztok!
Monika!
Kellemetlen, ami veled tortent, de gondolj bele, nemsokalra ott tarthatod a kezedben a gyonyoru kisbabadat!Kép Akkor bizonyara azt fogod gondolni, hogy:"megerte" Kép

Fszilvi!
Szerintem kocogni nyugodtan mehetsz, de csak ha nem erzed megeroltetonek! Köszöntelek közöttünk! Kép

Lányok!
Mostanaban napi 5-6 alkalommal megkemenyedik a hasam. Nem tudjatok, ez termeszetes? (Marmint hogy ilyen sokszor)

Sziasztok!
helga - 20 vagy 21

Helga!

Nekem azt mondta akkoriban az orvosom, hogy amíg a keményedések száma nem emelkedik 10 fölé, addig nincs gond. Úgyhogy nyugi.
Sziasztok

BGabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok !
Köszi a helyet a táblázatban. Kiegészítő info.: 25 éves vagyok. És tegnap annyira fájt a fejem, hogy be kellett vennem egy algopirynt. Utána persze lelkiismeretfurdalásom volt Babó miatt. Meg persze sikerült mindent kihányni. Most a Magne B6-tal próbálkozom. Ezt ajánlották, mint hányinger-hányás csillapítót.
A szőrösödést én is tapasztalom a hasam közepén, pedig kimondottan fehér bőrű, világos szemű és hajú vagyok...
Üdv. Mindenkinek: Betti
Betti

Helga, BGabi!

Megijesztettetek egy picit ezzel a keményedéssel. Én úgy tudtam ugyanis, hogy az egészséges terhes pocak kemény. (Bár ez lehet, hogy csak a terhesség vége felé van így, nem tudom.) Én legalábbis arra emlékszem, hogy amikor a barátnőim közül valaki terhes volt, állandóan azt vizsgálgattuk, elég kemény-e a hasija. (Sőt, az egyik lánynak beteg kislánya született, majdnem meg is halt a születés előtt, és a lánynak a végén felpuhult a pocakja.) Az én pocakom puha, de még nem túl nagy és csak időnként keményedik megy egy-egy része, amit én úgy gondolok, hogy éppen ott van a bébi. A hasim puhasága most még szerintem a hang- és hőszigetelő réteg (magyarul: háj) miatt van, és már várom, hogy ha nagyobb lesz, megkeményedik.
Vagy nem? Így most teljesen össze vagyok zavarva!
Ti mit tudtok erről?

Puszi mindenkinek: Laura
Laura17

Sziasztok!

Végre pénteken elkészült az AFP eredményem.
AFP: 1,1
HCG: 1,6
SP1: 1,2

Azt mondta az asszisztens, hogy tökéletes. Nagyon boldog vagyok.Holnap megyek UH-ra.
Már csak azt nem tudom ezek az értékek mit jelentenek. Mármint, hogy hcg, sp1
Ha valaki tudja írjátok már meg. Köszi

Helga!

Én is tudok menni kedden Uh-ra a klinikára!
Lehet találkozunk?

Az én kisbabám annyira örökmozgó, hogy egész hétvégén rengeteget mozgott. Ahogyan megfigyeltem délelött és este nagyon aktív. Szombaton és vasárnap este még 10-kor sem tudtam töle elaludni, mert egyfolytában mocorgott. Olyan jó, hogy érezhetem őt. Lányok van akinek ilyen sokat mozog?

Segítségeteket szeretném kérni:

Szóval melltartót kellne vennem, mert a régiek már nem kényelmesek. De szeretnék már szoptatósat venni, mert az úgyis fog kelleni. Most 80B-et hordok és nem tudom mekkorát vegyek. Vagy nem korai még olyat hordani? A férjem azt mondja ne hordjam ha nem kényelmes, mert elszoríthatja a tejcsatornákat. Ez igaz?

Elöre is köszi és puszi mindenkinek.
Mónika 19

Sziasztok lányok!

Laura!
Ne ijedj meg! Valószínüleg még nem volt haskeményedésed, azért nem tudod, miröl is van szó. Persze, alapjában véve a hasnak keménynek kell lenni. Ez a haskeményedés tulajdonképpen egy méhösszehúzódás, ami ártalmatlan, fájdalommal nem jár, azt tapasztalod, hogy megfeszül és felül kikeményedik, szabályosan kidudorodig a hasad egy pár másodpercre. Utána ellazul. Hát ez a haskeményedés. Ez a méhnek ilyen elötevékenysége. Ha valakinek túl sokat keményedik a hasa, akkor kell szedni rá magnéziumot, amit orvos ír elö.

Mónika!
Én abból még a HCG-t tudom, az a terhességi hormon, ami ilyenkor jelen van a szervezetedben.
A harmadikat nem tudom, nekem olyat az elsö terhességnél nem csináltak.

Beáta!
Megkaptam az e-mail-edet, be is raktalak a táblázatba. Köszöntelek közöttünk, örülök, hogy ide találtál. Nekem is egy kisfiam van már. Tied mennyi isös, és hogy hívják?

Sziasztok
BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 33 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 32 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 29 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 29 hét 4 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 27 hét 5 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 27 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 24 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 24 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 24 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 23 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 22 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 21 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 20 hét 2 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 19 hét 4 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 19 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 18 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 18 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 17 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 17 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 17 hét 3 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 17 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 16 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 16 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 15 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 15 hét 2 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 15 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 15 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 14 hét 0 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 14 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 14 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 14 hét 4 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 14 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 13 hét 6 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 13 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 12 hét 6 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Mamacica 1.c. 11 hét 1 n Szolnok 28 év jan. 13. 1.b.
Erika 14.c. 10 hét 4 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 9 hét 5 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 8 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 8 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kinga 1.c. 4 hét Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 7 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Elfelejtettem leírni, hogy nekem is szörösödik a hasim alul egy csíkban az a szülési csík?

Sajnos nekem abszolut visszatértek a reggeli rosszulléteim. A 16. héttöl lettem jobban és most majdnem 20 hetesen megint rosszul vagyok. Ennyi volt a pihenöm. Azt mondták nekem aki az elején van rosszul annak fia aki a végén annak lánya lesz. Hát akkor velem mi a helyzet aki mindig rosszul van?

Puszi
Mónika 19

Sziasztok!

Látom, fo téma lett az émelygés: ne is mondjátok
Zsuzs,Moncsi
megpróbáltam a hétvégén az Elevit helyett a Maternát, hát, semmivel sem jobb, sot. Mostmár majdnem egész nap odavagyok,el is fáradtam. Nemhogy híznék, fogytam 2 kilót, pedig eddig imádtam enni!! És még csak a 10. hétben vagyok KépKép

Mégegykata - igazad van, nekem is csak az segít, ha olvasok vagy alszom.
Katus,
a Tóbiás a dokim, de mivel nála már nem lehet szülni, a 20. hét körül ajánl valakit.
Holnap megyünk UH-ra, már várom Kép
Kitartást mindenkinek
Klári
beka (beka)

Sziasztok!
Egész hétvégén a fogászati ügyeleten ültem, mert a bölcsességfogam nem tudott kibújni. Ma reggel levágtak az ínyembol egy darabot. Nagyon fáj... Kép

Viszont az AFP-m rendben. Konkrét számokat nem tudok, mert nem a saját orvosommal beszéltem, de jövo héten már lesz, így addig is megpróbálok megygógyulni ami a fogamat illeti!
Sziasztok!
Niki K. 18.
Niki K.18

Sziasztok!

Adri! Nagyon várom az intim tornáról szóló beszámolót! Nem akarlak sürgetni, csak már nagyon furdal a kíváncsiság... Kép

Márti
Márti

Sziasztok Lányok!

Tegnap voltam dokinál, és beigazolódott, hogy a pöttöm id&#337;sebb, mint gondoltam. Kép
BGabi, szeretném, ha engem is feltennél a listára. Az adatok: els&#337; baba, 1. ciklus, 27 éves vagyok, a szülés várható ideje: 2002.02.02. A terhesség 8 hetes, a baba 6 hetes és 1 napos. Budapesten lakom.
Kiderült továbbá, hogy a jelenlegi dokim nem vezethet szülést (a f&#337;nöke nem engedélyezi, és a kórházban nincs szülészet), ezért majd félid&#337; körül ajánl egy másik dokit az Üll&#337;i úti 2. sz. N&#337;i Klinikán. Ismer&#337;s arra valaki? Ha bármit tudtok a kórházról, vagy az ottani dokikról, azt nagyon megköszönöm.

Az émelygéssel kapcsolatban a helyzet változatlan, vagy ha ez lehetséges, akkor még rosszabb is Kép
Moncsi, Klári, együttérzek Veletek!

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!Gyermekem születését augusztusra várjuk de még nincs pelenkázónk, babakocsink stb. Szeretnék mindazoktól tanácsot kérni akik már túl vannak a kezdeti bevásárlásokon és kello tapasztalattal rendelkeznek. Szóval Budapesten keresnék olyan bababoltot - akár használtcikk is érdekel-ahol érdemes vásárolni, ha tudtok ajánlani akkor a következo címre írjatok:mahbuba@freemail.hu köszi a segítséget!
Névtelen

Sziasztok lányok!
Hát nekem képzeljétek, egy hétvége alatt egyszer csak lett egy kis pocakom. Határozottan és a nadrágaim derekán érezhetoen - már nem csak a gombot, a zippet sem tudom felhúzni. Meglepodtem nagyon, mert eddig semmi. Arra gyanakszom, hogy most emelkedhetett ki teljesen a méhem a csontok közül. ha az ujjaimmal megtapizom, érzem is ott a dudorban, ahasam alján a gumilabdát, gondolom az a méh. Nektek is ilyen hirtelen lett pocitok?
Pénteken még famerben mentem ki anyukámhoz, tt a hétvégén csak melegítot meg ilyen laza cuccokat horddtam, vas. este akarom visszavenni a farmert - hát nem jön. A férjem persze egy órát röhögött rajtam :-))
Viszont úgy bekajáltam töltött paprikából, hogy csak na. Lehet hogy kezd rendbe jönni a bélésem? Nagyon jó lenne!
mégegykata 13

Szia Mégegykata!
Az bizony a méhed, nekem is olyan gumilabda szeru.
Tegnap a babám olyan mókát rendezett, hogy a papája majdnem sikoltozott örömében... Kép
Már jobb a fogam is....
A foorvos nagyon rendes, még atnácsot is adott milyen gyógyszert vehetek be ha nagyon fáj a fogam...
Üdv.: Niki K. 18.
N.K.18.

Zsuzs!
A II. Noi Klinikás kismamáknak van fóruma...
Anyaság alatt....
Én olvasgattam, mert nagyon közel lakunk hozzá, de igazság szerint a Kútvölgyiba járok (ami kicsit odébb van Kép )
N.K.18.
NK

Szia Még1kata!

Lehet, hogy én is így jártam, de én azt hittem, hogy csak nem figyeltem eddig, azért nem vettem észre. Kb. egy hete történt, és én akkor voltam 13 hetes éppen, hogy este tusolás közben furcsa érzés volt, ahogy a hasamat mostam. Amikor jobban megtapogattam, én is azt éreztem, hogy egy kemény, gumilabda szerü domborulat tapintható a hasam alsó részén, a szeméremcsont fölött, de az "úszógumi" alatt. Én már olyan 9-10 hetes korom óta nem tudtam a nadrágjaimat hordani, mert annyira megnött a pocim (úszógumi magasságban), pedig akkor még nem voltam több csak egy kilóval. Szóval én nem is gondoltam, hogy ilyen hirtelen történt, és furcsáltam is, hogy eddig nem vettem észre, pedig milyen határozottan érezhetö. De ha nálad is éppen a 13. héten, és egyértelmüen hirtelen történt, akkor nálam is úgy lehetett.

Márti
Márti

Sziasztok!

NK 18, köszi, megtaláltam a topicot, bár túl sokat nem tudtam meg bel&#337;le, azért köszi!

A barátn&#337;m a Margit kórházban fog szülni a jöv&#337; hónapban, van köztetek valaki, aki szintén oda jár? Vagy olyan van köztetek, akinek szintén félid&#337; környékén kellet orvost váltania? Rám sajnos ez a sors vár... Kép

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok,lányok!

Mónika,szerintem most még csak terhes-melltartót vegyél és ne szoptatós,mivel majdnem biztos,hogy változni(noniKép)fog a melled.Nekem legalábbis ezt ajánlották,de olvastam is valahol.(lehet,hogy az Anita-katalógusban)Szóval szoptatóst csak egészen a terhesség végén érdemes venni.Arról én is hallottam,hogy ügyelni kell arra,hogy ne szorítsuk el a mellet,mert ez a tejcsatornák eltömodését(vagymitKép)okozhatja,késobb pedig a gyulladását.Szóval a férjed elmehet védononek.Kép

Mariann 15
Mariann-15

Szijasztok lányok!

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvégéje.

Engem mostanában nagyon foglalkoztat, hogy mikor fog már végre látszódni a pocakomon, hogy egy kisbabóka lakik odabent? Ti hogy vagytok ezzel?
Mert szerintem ami most látszik az inkább háj. De alatta azért biztos ott növekszik a pocak. De mikor lesz látható?????????????, Már úgy várom azt is, hogy mozgolódjon!

Mégegykata: Nyugi, én sem fértem bele a gatyáimba, illetve igen, csak a cipzárt nem tudtam felhúzni, de az meg nyomott, amikor le volt húzva, úgyhogy vettem igazi kismamagatyót. Hát most azért még elég röhejesen nézek ki benne, de legalább kényelmes a pocakomnak.Meg különben is a hosszú blúzo eltakarják a ráncokat a gatyán, amiket a pocinak kéne kitölteni.

Melltartó: én is szoptatósat szeretnék, mint Mónika, de én sem tudom, milyen méret&#369;t vegyek majd (most 80B).

Pussz

Szila
Szila 15dik

Zsu, én sokáig jártam a Margitba, és a hugom is odajár, ott is születtünk, és nagyon szeretjük az egyik ottani dokit, Lacza Tibort. Szerintem jó kis kórház.
Most nem oda járok, nem ott fogok szülni, a terveim szerint, de nem a kórházzal volt probléma, én bátran ajánlom mindenkinek. Van Margitos topic egyébként, keresd meg.

Orvosváltás: vane gy barátnom, aki Szekszárdra ment férjhez. És a második gyerkovel már 26 hetes volt, mikor eloször feljött Pestre a dokihoz, szóval az majdnem olyan volt mint egy orvosváltás. Figyelj ide, a gyerek orvosváltással is egészséges marad, nem kell akkora üyget csinálni belole. Hajrá!! :-))

Márti, akkor ez hasonló eset, mint az enyém, jó hogy leírtad! Biztos, hogy nomális, csak úgy meglepodtem, azt hittem, még hetekig nem lesz semmi... meg hogy ilyen hirtelen "kinott"...
mégegykata mindj&a

Szia Zsuzs!

Én is a Margit kórházban fogok szülni, de arról is van egy teljesen külön topik az anyaságról alatt. Ha a barátnödnek keresel infót, akkor oda érdemes benézni. Ha nem találod meg, ami érdekel, akkor kérdezz bátran, de szerintem jobb, ha oda írod be a kérdésedet, hogy ne untassuk vele itt azokat, akik nem a Margit kórházba járnak. Én (is) figyelem azt a topikot is folyamatosan, ha tudok, nagyon szivesen válaszolok bármilyen kérdésre az ottani viszonyokkal és orvosokkal kapcsolatban. Bár a barátnöd már biztosan túl van az orvosválasztás problémáján. Jó lenne, ha esetleg az ö tapasztalatait is megosztanád velünk, pl. hogy ki az orvosa, és mennyire elégedett vele.

Márti
Márti

Szia Zsuzs!

Pucur vagyok és csak olvasgatlak mostanában benneteket, mivel másfél hete vetéltem el, igy ki kellett iratkoznom a táblázatbol is. Üdvözlök minden új kismamát, látom te is közéjük tartozol. Én a II. sz. n&#337;i klinikára jártam és fogok is járni Dr. Radványi Krisztinához. Nyugodt szivvel tudom öt ajánlani mindenkinek, aki szereti a figyelmes és emberséges orvosokat. Ö egy ilyen ritka kivétel. Ha gondolod, már most is átmehetsz hozzá. Ha bövebben szeretnél tudni valamiröl és van konkrét kérdésed irj, szivesen adok felvilágositást. Egyébkét a Drnönek van már 3 gyermeke, ugyhogy van fogalma a szülés rejtelmeiröl, ami ugye nem hátrány.

Pucur (kilsteve@hotmail.com)
Pucur

Sziasztok!

Zsuzs, én is Margitos vagyok.

Márti: egy hete hétvégén voltam Kriston Andrea intim tornáján. Nagyion jó és föleg hasznos volt. A két nap java beszélgetés, de közben megtanítja a gyakorlatokat is amit azután otthon magadtól végezhetsz. Én lusta voltam és csak tegnap kezdtem meg, de állítólag már 2 hét után javul az izmok tónusa a gáttájékon. mindenki kapott személyre szabott ygakorlatsort, mi kismamák még külön szülésre felkészítöt és utána regenerálót is.

Adri
Adri 22

Szia Szila!

Én is így vagyok vele, inkább kövérkésnek látszom, mint kismamának, olyan úszógumim lett szinte rögtön, ahogy terhes lettem, mintha 6-8 kilót is felszedtem volna. Kép Pedig nem vagyok több még most se, csak 1,5 kilóval. Kép
De azért mióta érzem ott lenn a "gumilabdát", azóta meztelenül már látszik, hogy laknak odabenn. Igaz, ezt rajtam és az apukáján kívül senki nem látja, mi meg anélkül is tudjuk... Kép

Márti (14)
Márti

Sziasztok!

Velünk semmi különös nincs. Jól vagyok, igaz a fogmosással gondjaim akadtak, de állítólag elmúlik.

Adri!
Milyen formában kaptátok a szülésre felkészítöt és utána regeneráló gyakorlatokat? Engem is nagyon érdekelne, de innen Pécsröl kicsit nehéz feljutni a tanfolyamra. A kazettáját megvettem, de azon ilyen nincs.

Sziasztok!
Orsi
Orsi-15

Szia Adri!

Milyen hosszú volt egy-egy nap? Hány órakor kezdtetek, és meddig tartott? Milyen alapon szabta személyre a gyakorlatokat? Volt valami vizsgálat-féle, vagy csak a beszélgetések során elmondottak alapján? Valahogy képtelen vagyok elképzelni, hogy milyen lehet egy ilyen "oktatás"...

Márti
Márti

Hello Márti és Orsi!

A tanfolyam 2 napos, 1/2 9 töl du. 2-ig. A gyakorlatok attól személyre szabottak, hogy kitöltesz egy kérdöivet milyen problémáid vannak, vagy csak megelözésre jöttél. A gyakorlatokkal tulajdonképpen a gáttáji záróizmok tudatos müködtetését tanulod meg. Hangsúlyozzák, hogy nem az az intim torna, hogy elzárod a vizeletedet pisilés közben többször, mert ez tévhit.

A szülésre felkészítö tul.képpen a tudatos gáti ellazulás. Ezt kell gyakorolni és a szülés kitolási szakaszában alkalmazni gátvédelem miatt.

Adri
Adri 22

Huhh csajok, most jövök a bankból, aztán végre kaptunk egy aláírást, hogy megvan a 70%-os készültség, jön a zseton meg minden. Ez elég nagy dolog, aki építkezik, az tudja, gondolom. Szóval most legalább már tudjuk, hogy nyáron télleg készen leszünk, hacsak el nem üt a villamos, és osszel költözhetünk, úgyhogy decemberben a baba már biztos helyre jön, külön kuckója lesz meg minden. Megnyugtató érzés.
Bemutattam a millióegy számlánkat, végigcsinyáltam az összes adminisztrácijót, aztán most beraktam az egészet itt a legalsó fiókba és alaposan becsuktam. Szeptemberig nem foglalkozom vele, az biztili.
mégegykata 13,5

Télleg, ti általában laktok valahol? Úgyértem van saját kis lakás, házikó, ilyesmi, el fogtok férni a babával? Mi eddig Budán egy albérletben laktunk, és most készül el a családi házunk egy közeli kis faluban. Már nagyon várjuk, hogy ott lakhassunk, olyan jó nyugi van ott, el sem képzelitek. Igazából nem is tudom elképzelni, hogy egy pici gyereket hogyan lehet egy kis lakásban, foleg ebben a nagy benga büdös városban felnevelni. Illetve biztosan fel lehet persze, hiszen sokan nottek fel itt, de asszem nagy szerencséje van a mi kutyaházinknak, hogy rögtön nagy kertje lesz, meg jó levego, meg madárdal meg minden. Igaz hogy mi most húsz évig fizetni fogjuk a hitelrészleteket, de megéri.
mégegykata 13,5

Szia Még1Kata!

Szerintem azért az emberek általában laknak valahol. Persze a koldulo kismama a Nyugapi pu.-nál tényleg elég gáz lehetett (valaki valahol itt a babaneten írta). A legszerencsésebbek persze sajátjukban. Hát mi is abban lakunk... de még nem lett egészen kész a házunk, csak a földszint. Elfogyott a pénz és a tetötérre már nem maradt. Pedig ott lenne a babaszoba is meg a mi hálónk is. Majd valahogy lassacskán befejezzük. De így végre mi is kijutottunk a büdös Peströl a zöldbe. Piliscsaba mellett lakunk, Jászfalun. Ti hova költöztök?

Az OTP-s hitelügyintézést én is végigcsináltam. Bele is öszültem rendesen.

Adri
Adri 22

Sziasztok!

A kórházakkal kapcsolatban köszönöm mindenkinek a tanácsokat, részletesebben majd én is írok a tapasztalataimról a megfelel&#337; topicban Kép

"Mellesleg" nekem is melltartó gondjaim vannak, bár én még nem gondolkodom szoptatósban, hiszen az még nagyon messze van, de sajnos a jelenlegi (illetve korábbi) dögösít&#337; (szivacsos, kosaras) csodamelltartókat nem bírom már elviselni magamon. Van valami jó ötletetek, hogy hol lehet kényelmes, de azért jól kinéz&#337; cicifixet venni?

Kérdés a sokhetes kismamákhoz: Hány méretet fog változni kb. a mellméret? 75B-r&#337;l indultam, de az már szorít, illetve kicsi kezd lenni, még a nem merevít&#337;s változat is. Érdemes több darabba beruházni, vagy úgyis több méretet fogok változni, és majd inkább lépésenként vegyek egyre nagyobbat? Mégis mire lehet számítani? Még csak a 8. hét végén vagyok, de már 3 hete n&#337; a mellem... Köszi a válaszokat, bocs, hogy hosszúra nyúlt! Kép

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!
Rajtam eddig nem nagyon látszott, hogy babát várok, de most az elmúlt két hétben mintha felfújták volna a hasam. Egyre nagyobb. Nagyon furcsa. Kezd komolyan akadályozni a mozgásban. De nagyon jó érzés, mikor a metrón azt mondják, hogy kismama, üljön le!
cory
cory29

Sziasztok lányok!

Mónika! Gratulálok a kit&#369;n&#337; AFP-ereményhez, én is ezen a héten tudom meg az eredményt. Kép

BGabi! Köszi a felvilágosítást, ezt nem tudtam. De így már megnyugodtam.

NikiK: szörny&#369; volt még olvasni is, hogy az ínyedb&#337;l kivettek egy darabot. Remélem, minél hamarabb meggyógyulsz. Hátha ez segít: Kép .

Még1Kata: mi is lakunk valahol, de mi a szüleimnél. Van némi helysz&#369;ke nálunk (illetve lesz) de megéri a jó leveg&#337; miatt. (A párom a belvárosban lakott, de inkább a szüleimhez, a XVI. kerületbe tettük a "f&#337;hadiszállásunkat".)

Zsuzs! Nekem is melltartó gondjaim vannak, és én sem tudom, hogy mekkorát vegyek, mert az enyém is most kezd majd n&#337;ni. Megnézem pénteken az Anita boltot és a közelében lév&#337; Aranypókot, hátha attól okosabb leszek.
Ugyanez a gond a fürd&#337;ruhákkal is: kétrészest - gondolom - nyáron már nem vehetek föl, de mivel úgysem megyünk sehova nyaralni, elvileg nem is kéne beruházni fürd&#337;rucira. Viszont hívtak a barátaink a Balatonra 1-1 hétvégére, tehát nem tudom, mi tév&#337; legyek.

Puszi: Laura
Laura17

Sziasztok!

Móni!
Gratulálok a jó eredményhez! Az 1,1 tényleg tökéletes Kép! Nekünk ugyan 0,8 lett, ami az alsó határérték, de mindenki megnyugtatott, hogy az jó.

Tegnap voltunk középidös uh-n a kórházban. Elöször egy kicsit ledöbbentem, mert a doki úgy fektetett, hogy egyáltalán nem láttam a monitort, ö meg csak sorolta a számokat. De utána rendes volt, mert odafordította a képernyöt és megmutogatta, hogy mi micsoda. Picur rengeteget mozgott, alig lehetett utolérni. Hogy kisfiú vagy kislány, azt el is felejtettük megkérdezni, de nem bánom (nem tudom, hányan olvastátok a másik topicban Kata történetét Kinga-Kristóffal). Inkább legyen meglepetés, minthogy másra készüljünk. Egyébként pedig teljesen mindegy.

Zsuzs!
Én is 75B-röl indultam, az Anitában vettem 80-asat, ami szoptatós is (végül is engem semmiben sem akadályoz, hátha hasznát veszem még), de lehet, hogy lassan nagyobb kell. Mindenesetre szerintem a jelenlegi méretedböl ne vegyél sokat, mert ha kinövöd, nem tudsz mit kezdeni vele.

Eszter
eszter 19

Sziasztok lányok!

Laura, köszönöm az együttérzésedet... Ma már jobb kicsit a fogam, minden nap kezelés lesz a héten. Aminek örülök, hogy az antibiotikumot megúsztuk, mivel elég csúnya volt és lázasodtam a dr. bácsi már hajlott a felírása felé... Nagyon féltem a manót ezektol...

Melltartó: én is megnottem tisztességesen, 80-ról 85-re. Nekem a pamut, kényelmes (rács nélküli) a legjobb. A szoptatósak nagyon jópofák, mert ugye akkor csak kikapcsolod elol és nem kell az egészet levenni, de még a beszerzését késobbre tervezeem.

Eszter, Mónika: jövo héten remélhetoleg mi is megyünk ultrahangra. (ti elottünk jártok pont egy héttel.) Már nagyon várom, igaz a mocorgásokat biztosan érzem, foleg este, ha nyugodtan rá figyelek. Kép

Ti mentek nyaralni? (úgy általában kérdezem.) Gondolom ha hosszabb idore elutazunk célszeru a babás papírokat elvinni ugye?

Kellemes napot mindenkinek: Niki K. 18.
Niki K. 18. fél h

Szia Mégegykata!

Mi egy 1 + 2*1/2 szobás (71 m2) lakótelepi lakásban lakunk. Szóval hely az lesz a babának, az egyik fél szoba az övé, a másik tele van a francia ágyunkkal, a nagy szoba pedig nappalinak van berendezve, TV, Számítógép, és minden más a nyugodt pihenést zavaró dolog oda van számüzve.
Persze az, hogy helye, saját kis kuckója lesz a babának, az csak egy dolog, azért a lakótelepi panel tényleg nem az optimális hely a gyermekneveléshez. Én is nagyon szeretnék majd kertes családi házba költözni, talán néhány év múlva össze is jön. Amikor ezt a lakást megvettük, akkor még nem voltunk házasok, és úgy semmiféle kedvezö hitelt nem kaphattunk az otthonteremtéshez. Persze most meg ha én otthon maradok a babával, akkor jelentösen meg fog csappanni a jövedelmünk, szóval nem tudom, fogunk-e tudni egyáltalán félretenni a lakáscserére. Kép

A fövárosból való kiköltözéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Nem okoz problémát a közlekedés? Én most Békásmegyeren lakok, és a Petöfi hid közelében dolgozok. Ez majdnem 1 óra utazás reggel, és persze ugyanannyi idö hazafelé is. Attól tartok, hogy ha kiköltöznénk a városból, valami közeli, de már igazán kertes, falusias környékre, akkor még több idöt kellene úton töltenem, és a bérlet is egy vagyonba kerülne. Mi a tapasztalatotok erröl?

Márti
Márti

Szasztok,

NikiK, Kép a fogadnak, hogy gyógyuljon!
Még1Kata, én még asszem fogytam is, mégis kb 1 hete (most 10.) nem mégsem tudom a farmerszeru gatyáimat se begombolni, se a zippzárt felhúzni, nem bírom elviselni azt sem, ha vmi szorít. Csak egybe szabott ruhákat tudok hordani, pedig alig látszik vmi a hasamból Kép

Most voltunk UH-n, vert a szíve a Buckalakónknak, és látszott a szeme Kép Kép Nagyon jó látni.
émelygos kollegináknak továbbra is kitartást
Klári
beka (beka)

Sziasztok Lányok!

Tegnap nem volt idom jelentkezni, mert nagyon sok volt a munkám!
NikiK nagyon rossz volt olvasni, hogy mi van a fogaddal, remélem már jobban vagy!

Én vasárnap voltam nagyon rosszul, non-stop émelygés, fejfájás, abszólut gyengeség, mintha nagyon beteg lennék. Szerencsére ez már elmúlt. Most már nem egésznaposak a rosszulléteim, mintha kevesebbet jelentkezne, de nem akarom elszólni magam.
Én csütörtökön kezdem meg a 11. hetemet és a mérleg reggeli állása szerint még nem híztam, aminek nagyon megörültem.
Egyenlore minden ruhám jó rám, minden nadrág hordható, bár már biztos nem sokáig.
Mi pénteken utazunk Horvátországba 11 napra és alig várom, hogy édes semittevéssel teljenek a napjaim, akkor aludjak, amikor akarok stb.

Lányok, akik pattanásokkal küzdenek a hormonszint változás miatt, kb mikorra várható, hogy eltunnek ezek a kis rondaságok? Szerintetek a napsütés jót fog tenni neki?
Nem tudom már követni az arcom alakulását, egyszer egész jól néz ki, máskor pedig a halantékomtól lefelé szinte nincsen rajta szabd hely, tele van apró kis dudorokkal! Csak közelrol látszódnak, de még is úgy zavar!

Puszi Nektek:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok lányok!

Megjöttem a dokitól, volt Uh is, de sajnos a férjemet kizavarták, ami nagyon rosszul esett, mert amikor beadtam direkt megkérdeztem, hogy bejöhet e, és igent mondtak. Szóval így jártunk, szegény párom direkt kivett egy nap szabit, hogy láthassa. Másik megleoetés is ért: Én azt gondoltam, hogy kisfiú, és amikor megkérdeztem ( egyébként nem mondták volna ) azt mondta a no, hogy kislányos formájú. Aztán az orvosom megnézte a méhszájat és utána azt mondta kislányos formája van a méhemnek. Szóval a Benve Ádám valószínuleg nem állja majd meg a helyét. A férjem meg csak vigyorgott és azt mondta ez azért van mert a fiúnév már fixen megvolt. De neki mindegy ugyanúgy tud örülni neki. Rákérdeztem az apás szülés felkészítore is, és azt mondta a doki ez csak azért van, hogy az apuci lelkileg rákészüljön az eseményekre de o eltekint töle úgyhogy nem kell menni.

Leírom a baba méreteit ha valakit érdekel:

BPD: 48 mm ( 39-49 ) fejkörméret

Thorax AP: 42 mm* 50 mm mellkas távolság

Femur: 40 mm ( 25-34 ) combcsont mérete

Szóval úgynéz ki hosszú baba lesz.

Nálunk tehát minden rendben, csak az émelygés ne lenne.

Helga!
Nem láttalak az Uh-on.

Puszi mindenkinek
Mónika 19

Sziasztok!

Moncsi!
Nekem is vannak pattanásaim, bár ezek inkább kiütések, mert sosem sárgulnak be. Föleg a homlokomon vannak, és valahányszor elhatározom, hogy megmutatom börgyógyásznak eltünnek. Már én sem bánnám ha elmúlna.

Ma végre bejelentkeztem fogdokihoz. Teljesen be vagyok rezelve. Kérdezte, hogy akarok-e valamit csináltatni, mondtam hogy egyenlöre csak egy helyzetfelmérésre vagyok felkészülve. Ráadásul péntek 13-ára kaptam idöpontot. Reméljük a legjobbakat!

Sziasztok!
Orsi
Orsi-15

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?