Új privát üzeneted érkezett!

True
egyenesági törvényes öröklés viszont csak akkor van, ha nem hagy vaalki végrendelet, ha hagy, akkor az az első. illetve akkor meg lehet támadni és a köteles részre lehet igényt tartani.
szerintem inkább az a veszély, hogy már most át akarja írattatni a dolgokat, ha már személyi igazolványt kér, stb... ezért írtam a cselekvést kizáró gondnokság alá helyeztetést.
most tanulom ezeket a holnapi vizsgámra :roll: :roll:

Csirkesz
olyan gáz, hogy ilyenekről kell gondolkodni :roll: és ez is hogy ellenetek fordította apudat :roll:
Ha gondolod megkérdezem a bírónő sógornőmet hogy lehet-e tenni valamit.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy :D
Köszi, egy-két tipp nagyon jól jönne a sógornődtől. De első a vizsga! Ez már úgyis pocsék ügy, ráér.
Holnapi vizsgádhoz drukkolok!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Csirkesz
Gratula pocakbabához!

Nagyon szomorú, hogy Édesapáddal így alakult a kapcsolata a családnak.
Arra gondoltam, hogy esetleg a kórházban van e pszichológus, aki tudna beszélgetni Apukáddal, négyszemközt, akinek talán elmondaná, "hirtelen" mi baja Veletek, tudom, hogy a nővére teledumálta a fejét, és mindenért titeket okol, de hátha meg lehet győzni az ellenkezőjéről.
A gondnokság nehéz ügy, mindenképp kell hozzá pszichiáter szakvélemény, hogy beszámítható e. Ha igen, akkor pedig Édesapád beleegyezése kell.

Egyébként a látogatást elvileg lehet korlátozni, bár én ugye pszichiátrián dolgoztam, ott ez lehetséges volt, nem tudom, kezelőorvossal tudnátok e beszélni erről a problémáról.

Másodlagos(de lehet, hogy elsődleges) megoldásként valószínűleg megfenyegetném ezt a nőt, és ha nem érti, elintézném, hogy jobb belátásra térjen....persze ez nem ilyen egyszerű, tudom :cry:

Kívánom, hogy minél előbb tudjátok ezt megoldani, és minél kisebb anyagi kárt okozzon a családotoknak, ha már a lelki törés úgyis ott van.

Vera!
Szeretettel gratulálunk Sára Lillához!!!

M.

Kép
sunimum

Sziasztok Lanyok!

Olyan jo latni hogy egyre tobben irtok a regiek kozul! :D

Csirkesz gratulalok a pocaklakohoz, jol eltuntel de megertelek!!! Megbocsatva a sok tennivalo es gond miatt! (bagoly verebnek) :lol: Sajnalom hogy ilyen sokat betegek a gyerkocok es hogy Apukad ennyire beteg es meg ez a no is megkeseriti az eleteteket! :(

Vera: gratulalok Sarahoz!!!! :D

Nalunk bolondok haza van, gyerekek betegek, bronhitiszuk van, Annaval 3 napot korhazban voltunk a kora miatt es mert annyira pici (4280 g. volt tegnap) bentfogtak megfigyelesen, tegnap jottunk haza. Alex es Rate is nagyon betegek, ugy kohognek hogy majd megfulladnak. Pont az elozo heten ment haza a nagyim amikor a legnagyobb szuksegem lenne Ra, na mindegy elobb-utobb boldogulnunk kell nelkule is. Apat imadom, nagyon sokat segit, ejszaka is kel etetni, nappal is sokat jatszik Veluk. Edesek a babik nagyon de allandoan felholt vagyok a fardtsagtol igy nem tudom Oket igazan elvezni, sajna sokszor meg sem hallom hogy orditanak ejjel annyira kivagyok.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok,

Nálunk egyelőre beetetés van, Sára Lilla gyanúsan :D jó baba, bár éjszaka sokszor óránként cicit kér( ne) . Egyelőre általában kapja is. Szerncsére nem ébrednek fel egymás sírására, úgyhogy csak nekem kell mindkettőre felkelnem :lol:
Tontica:) Jobbulást a babáknak. A segítség nélküliség:( Annával gondolom minden rendben van, ugye? Apa éjszakai keléseire irigy, nálunk szegénykém nem bírja, mert pár estét velünk aludt Sára Lilla, mire apája alig mert aludni, úgy féltette. ÚŐgyhogy inkább a külön ágy.

Csirkesz:) Gratula a pocaklakóhoz. Apuddal remélem rendeződnek a dolgok. Sajnos ezekaz ügyek sosem egyszerűek sajnos. Remélem a vén banya nem jár sikerrel.

És íme:
Kép Sztárfotó a leányzóról

hvera

Judy, hogy sikerült???

Vera, gratulálok, szerintem hasonlít Kornélra!

Én csak röviden, egy kis panasszal.
Tegnap este Dávid leesett az emeletes ágyának létrájáról, nem nagyot, de fejre, azonkívül nagyon fájlalta a csuklóját. Szédült, alig bírt még ülni is, majdnem leesett a székről, úgyhogy kihívtam az ügyeletet, mert biztos voltam benne, hogy agyrázkódás. Férjem persze Pesten egy hatalmas dugóban, úgyhogy mentőt hívott az ügyeletes orvos, Dávid csak feküdt, nem beszélt, nem bírt fölkelni, gondolhatjátok... A mentős vitte ki, én persze nem tudtam vele menni, mert Gergőt nem hagyhattam itthon, úgyhogy anyám ment vele (hála Istennek, tökéletes nagymama, és nagyon jól megvannak egymással, nagyon szeretik egymást), férjem egyből ment a kórházba. Mire beértek, Dávid már jól volt, hála Istennek, vigyorgott, jókedvű volt, sétált, "észhez tért", és minden vizsgálaton (rtg-ezték a fejét, kezét, gipszelés) csodálatosan viselkedett, mint egy felnőtt. Anyám benn maradt vele, mi ma mentünk hozzá, éjjel megint anyám van vele, és remélhetőleg holnap hazajöhet. Biztos volt egy kis agyrázkódás, ezért, bár saját felelősségre hazahozhattuk volna, nem akartuk, jobbnak láttuk, ha benn marad megfigyelésen, az a biztos, főleg, hogy még tetszett is neki a helyzet, egy kis "kaland", villogó-vijjogó mentőautó stb. A keze nem tört el, de a csonton lévő hártya megsérült, ezért 3 hétig gipszben lesz, és a koponya-rtg sem mutatott semmit, nincs törés stb., ez a lényeg.
Borzasztóan aggódtam tegnap, hiszen úgy vitték el, hogy menni se bírt, de aztán 2-3 óra múlva már mondták, hogy jól van, jókedvű, akkor kicsit fellélegezhettem végre. De már nagyon várom, hogy hazajöjjön holnap, csak erre a ma esti vizsgálaton a neurológus is bólintson rá.

Kép

Kép
liv

Liv,
sajnálom nagyon, hogy ez történt Dáviddal!
Remélem mielőbb hazaengedik, és gyorsan fog gyógyulni!
Donátnak is magasított ágya van, állandóan rettegek, hogy valamelyik lepottyan róla. Hogyan történt? Megcsúszott? Csak hogy tudjam mire kell figyelnem. Millió gyógypuszi Neki!

Vera,
gratula Sára Lillához! :)

Judy,
vizsga?

Tontica,
jobbulást a gyerekeknek!

Sunimum,
Lili nagyon nagy leányzó lett. Jó, hogy betegségek nélkül sikerül az ovi!

Macs,
örülök, hogy csak átlagos dolgok történnek veletek, és a "különösebbek" mostanában elkerülnek Titeket! :D

Mindenkinek jó készülődést!

Dino

Kép

Kép
dino

Dino, Dávid lenn alszik, fönn a játékait tartja. Jött lefelé, kihagyott véletlenül egy lépcsőfokot, túl nagyot lépett és megcsúszott.
De már úton van a férjemmel hazafelé! :)
(Viszont a kórházi huzatos ablak mellett sikerült megfáznia.)

Kép

Kép
liv

Liv
Ezt még olvasni is rossz volt. elhiszem hogy megrémültél.
Jó hogy nem lett gond :!: :!:

Csirkesz
Bocs, de nem tudtam beszélni a Mariannal, mert most költözködnek :? :? de karácsonykor úgyis találkozom vele.

Tontica
Jobbulást!

Vera
nagyon ari :D irigykedem a babázásért :)

köszi a drukkokat, sikerült az államvizsga, összesítésben 4-est kaptam. hát nem volt egyszerű, 3 tantárgyból kellett végigmenni mindenkinek, 9-14 ig tartott.

sajna szabim már nem maradt, így dolgozom ma is, meg a 2 ünnep között is.
a karácsonyi készülődés ennek megfelelően 0.
na de sebaj, fő, hogy túl vagyok rajta és pihizhetek.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

csak gyorsan, mert ezer meg egy dolgom van még...

Liv!
Nagyon örülök, hogy Dávid már hazafelé, vagy tán már otthon is van, és nincs nagyobb gond!
Ezek a Makik, mindig okoznak nekünk izgalmakat, de annnyira strammok, hogy csak na!

Judy, államvizsgához nagy gratula!

Mindenkinek szép ünnepet, és további jó készülődést(már ha a nagytakarítás, és a sok izgalom is jó :) )

M.

Kép
sunimum

Hello lányok, gondoltam beköszönök és kívánok mindenkinek boldog, békés ünnepeket meg klassz 2008-at!

Közben azért látom, történnek az események.

Sára Lillához még egyszer gratulálok. Csoda édes kis poronty :)
Élvezd ki Vera :) , a beetetős időszakát :lol:

Liv :) döbbenet. Örülök, hogy már jól. Gipsz a kézen....hát nem sűrűn látni kisgyerekeket gipszelve, de Dávid biztos ezt is jól fogja viselni.

Judy :) gratu a vizsgához, akkor most már dr dr vagy? :lol:
Karácsonyi készülődés: pont itt a babanet kezdő oldalán olvastam el ezt a decemberi tündérországot, és milyen igaz, hogy ne váljunk cukrásszá, szakáccsá, takarítónővé, dekoratőrré blablabla....hanem inkább olvassunk 1 mesével többet a kölyöknek. mint a legtöbb nő, én is hajlamos vagyok túllihegni a sütés-főzést, aztán közben meg emiatt csak megy az idegesség, mert jaj a csokimáz nem olyan a kuglófon amilyennek lenni kellene, vagy úristen most mostam fel és már megint széttapostak egy mézeskalácsot a nappaliban stb. Szóval, idén lazásan vettem a figurát (mondjuk tény, hogy nekünk 23-án lesz itt Jézuska, aztán lelépünk mamákhoz vándorcirkusz jelleggel egész 29-éig, szóval lesz ott hami-dőzsi), de lényeg, hogy én idén a karácsonyi menüt nagyon lazásban nyomom, mert úgyis csak ha megmarad 1 hét alatt megromlana.

Tontica, Csirkesz :) és minden más beteg törpének is gyógyulást. Nekünk is van Milánnak egy kis kezdődő tüdőgyulája, kapott rá AB-t. gyakorlatilag látszólag kuta baja, csak csúnyán köhögött, így elvittem még ünnepek előtt. Még szerencse, mert aztán keudhetnénk a jövő évet is a kórházban.
De a lényeg, hogy rosszak mint az ördög, és nem érezni hogy bajuk van.

Lépek is.
BBK és BUÉK még1x!
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Békés, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Liv és a család

Kép

Kép
liv

Sziaszok lanyok!

Kellemes Karacsonyi Unnepeket Kivanok mindenkinek!

Kép

Magi
Vendég

Mindenkinek nagyon boldog, békés, "eseménytelen" , de ugyanakkor meglepetésekkel teli Karácsonyt!!!!

Móni, Lili, Zsolti

Kép
sunimum

Otthonodba kicsi anygala szálljon, minden álmod valósággá váljon. Gondolj mindig csupa szépre jóra-legyen ünnep minden nap és óra

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK

Kép
kbernadett

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Sikerekben, egészségben gazdag Boldog Új Évet kívánunk: Melcsi, Viki, Gyöngyi és Gabi

Kép

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk, békességben, egészségeben, boldogságban!

Kép

Lili+Apája+ Macs :)
maccs

BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

Noémi+Heléna
fantikbaba

Szia Noémi!

De jó hogy írtál!

Nagyon sokat gondoltam Rátok és Tonyóékra az ünnepek alatt, hogy bár telik az idő, de nagyon nehéz lehet a kedveseitek nélkül ünnepelni. Csak szeretném ha tudnád, hogy gondolatban veletek voltunk!!!

Puszi

Macs
maccs

Sziasztok!

Liv! A cukrot (répa) próbáltad pótolni gyümölcscukorral?
Nálunk mióta a párom lekezdte az updatet (kb 4 éve- kisebb kihagyásokkal), nagyon kevés fehér kenyér kerül az asztalra. Szerintem az a legjobb, ha te sütöd a kenyeret, vagy ha teljes kiőrlésűt veszel. Én Grahamat veszek rendszeresen, és néha rozsknyeret, mert Viki imádja kienni a belsejét.
Ezzt a cikket találtam a cukrokról. (véletlenül)
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1122
Remélem Dávid már jobban van. :)

Editke! Nem semmi, hogy már a kisebbik fiad is, beszél, sőt világot akar ismerni. :D :lol: Viki most éli a miért korszakát. Néha fárasztó válaszolni a sok miértre, de így tanulnak. :) :lol:
Gyermek fantázia. :) Csak ne veszítse el majd később…. :lol:

Lbori! Gratrulálok a nagyfiúhoz! :lol: :lol:

Macsek! Remélem már kinőtte Kornél a hasfájást. :? Melcsi szerencsére csak 2-3 napig szenvedett tőle.

Vera! Gratulálok a nagy, szép lánykához! :lol: :lol: Sok egészséget, és sok tejcsit a ngylánynak. :lol: :lol:

Csirkesz! Gratulálok a kisposcaklakóhoz! :lol: Remélem az apukád nővére már észhez tért (de tartok tőle, hogy az ilyen emberek nem változnak meg), és legalább a karácsonyt szépen hagyta ünnepelni.
Ha gondolod, ajánlok egy ismerős ügyvédet,a ki talán tud segíteni neked, hogy anyukádat ne tudják kisemmizni. A ház kinek a nevén van? Ha közös, akkor szerintem apukád, csak a saját részét tudja a testvére íratni, és anyukád élvezeti joga megmarad, de persze ezt is jobban tudja egy ügyvéd. Érdemes lenne megkeresned egyet.

Tontica! Remélem már a gyerkőcök meggyógyultak. Kitartást küldök, egy nagy rakással. :)

Juti! Gratula az államvizsgához! :lol:

Rólunk: December nem a mi hónapunk. :cry: :cry: November végén Viki hazahozott egy hasmenéses vírust, amit Melcsi kivételével elkaptunk mind. Apa és én még egy influenza jellegű bacival együtt. Én azóta sem másztam ki belőle, mert mire abból meggyógyultam volna, akkor meg megfáztam. :( Viki is köhögött, így mikulás után nap már nem is volt. Majd a doki engedte bölcsibe következő hét keddtől. 1 napot volt, csak, mert kedd este, éjjel, nagyon fájtatta a fülét. Középfülgyulladát kapott. Gondoltam nem baj, itthon marad akkor már kariig, és csak az ünnepségre viszembe. Nem jött össze, mert az nap reggelre kiütéses lett, vírusos kiütés, bár a doktornő, nagyon hezitált, mert nagyon hasonlított volt a rózsahimlő, ami abból is látszott, hogy kétszer is rákérdezett az oltásokra. Másnapra megint fájtatta a fülét, így megint irány a doki, hogy ha kell mér karácsony előtt menjünk fülészetre. De szerencsére ezt megúsztuk. Mivel mindketten köhögnek, így napok óta nem voltak kint a friss levegőn, bár a lépés sem úgy jött ki.
Nálunk is 23-án kezdődött a karácsony, amikor anyukámék jöttek. Másnap viszont, anyukám telefonált, hogy meghalt a nagymamám. 83 évesen szép kort ért meg, de sajnos a betegség vitte el. Reméltem, hogy még a tavaszt megéri, de nem úgy lett. Szombattól meg elutazunk Alsópáhokra szilveszterezni, amit még szeptemberben fogaltunk le, csak előtte még megyünk a temetésre. Remélem január már sokkal több jót hoz, mint ez a december. :(

Egészségben, boldogságban gazdag új évet kívánunk mindenkinek! :lol:
Kép

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Most látom, hogy elgépelt néhány dolgot. Bocs, de ki még zsibbadt az agyam a történtek után. :(

KépKép
Kép
moszmota

Moszi :D

Részvétem szegény nagymamád miatt. Tényleg szép kort ért meg. Mivel apummal kapcsolatban fel kell készülni a végső elbúcsúzásra már úgy értékelem az ilyen helyzeteket, hogy aki betegség miatt megy el örökre, annak megváltás az elalvás.

Karácsony nálunk is megvolt. Sajnos a szüleimmel nem tudtunk együtt ünnepelni. 23-án apum bejelentette, hogy elhagyja a kórházat és a nővérével együtt hazaköltöznek anyukájukhoz :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Hosszas beszélgetés után (és persze sok kavarást követően) sikerült abban megállpodnunk apummal, hogy a saját házába költözzön haza, a nővére meg szépen húzzon, amerre akar.
Persze kedves nővére a 2 hónap alatt zsebbe tett lóvé után még kért 200eFt-ot, és lelépett a színről. A zsozsóval a zsebében hihetetlenül halandónak mutatkozott a távozásra. Remélem végleg. Hozzáteszem, hogy szerintem sejtette, hogy apum állapota egyre romlik, mert mióta elment apunak volt egy teljesen alvós napja, egy teljesen félrebeszélős, meg a mai, amikor is hol értelmes, hol félrebeszél, hol alszik.
Holnap viszi haza a mentő, lesz mellette ápolónő, meg az anyu. Ma, hogy tisztább napja van, elkezdett attól félni, hogy milyen papírokat és meghatalmazásokat írt alá a nővérének. Sokra nem emlékszik, de amire igen, azt önként visszavonta és az anyumat bizta meg azon dolgokkal (pl bankszámlája kezelése...). Talán nem ér minket sok kellemetlen meglepetés. Ügyvéd szerencsére van a tarsolyunkban, akihez bizalommal tudunk fordulni. Az a fajta, aki a megbízója érdekeit tűzön-vízen át megvédi, miközben intelligens, határozott, rámenős, de az intelligens a leghangsúlyosabb tulajdonsága.

Az az érzésem, hogy apum szépen lassan készül felfelé...
Mivel pocakos vagyok az anyum nagyon félt engem a közvetlen ápolástól, meg a gyerekeknek sem való már a papa elesett látványa, így a hétvégén megyünk csak haza pár órára. Nem tudom mit csináljak, hogy az apum lássa is a gyerekeket, de a gyerekek meg ne ijedjenek meg tőle... De azt hiszem a helyzet majd adja magát.

Amúgy a karácsony szép volt a másik nagypapával, sógornőmékkel. De a férjemmel elhatároztuk, hogy mostantól korlátozni fogjuk a család számára az egy fő által vásárolható ajándékok mennyiségét és az egy játéka eső alkatrészek számát :lol: :lol:
Szenteste óta alig lehet lépni a nappaliban. itt egy maci, ott egy sárkány, itt egy vonat, ott a sínek, markolóautó, lego paci és még sorolhatnám. Ha lesz lelkierőm az összes régebbi kacatot bezsákolom és elrakom kistesónak, Boti Csengi meg csak a Jézuska játékokat használhatja, mert tényleg katasztrófa, hogy minden lépésem előtt csoszognom kell, hogy ne álljon vmi hegyes-kemény játék a talpamba 8) :? :shock: :lol:

Mindenkinek jó pihengetést az ünnepek között! Akinek meg dolgoznia kell, annak kitartást, és eseménymentes munkanapokat kívánok!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hahó

Moszi
sajnálom :(

Csirkesz
Akkor azért valamelyest rendeződött a helyzet ugye? persze így is nagyon nehéz lehet Nektek :(
azért megkérdeztem a gondnokság alá helyezést, bármelyik hozzátartozó kérheti a gyámhatóságtól, rögtön ki szokták rendelni az ideiglenes gondnokot. a per, szakértői vélemény elhúzódhat, de ez nem érinti azt, hogy kirendelt gondnok mellett már nem lehet önállóan intézkednie.
remélem nincs ilyesmire szükség :(
játékhegyek nálunk is vannak :) :) de idén inkább társasokra fektettük a hangsúlyt.
én meg egy ikeás fakomódot kértem karácsonyra, amibe eltüntettem egy csomó játékot, mert engem is baromira zavart hogy minden elöl van.

amúgy meg dolgozom :? Gelli meg megbetegedett :?

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Moszi, először is: nagyon sajnálom, ami történt, és ráadásul épp karácsonykor...
Betegségből gyorsan gyógyuljon mindenki!

Gyümölcscukor: nem tudok azt használni, mert Dávidnak hasmenése van tőle. Kenyérből teljes kiőrlésűt veszünk, viszont most megragadom az alkalmat, hogy megkérdezzem, már régóta szeretném tudni: a Graham mit jelent, miben különbözik a többitől?

Csirkesz, olyan szomorú, amit írsz, hogy nem is tudok mondani rá semmit, csak sok erőt kívánni nektek.

Gergő ébred, most ennyi.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv!
http://www.gork.hu/Kenyersutes/K_lisztek.htm
itt meg tudod nézni melyik milyen lisztfajta.

KépKép
Kép
moszmota

Moszi, köszi! És a cukrokról szóló cikket is, elolvastam, nagyon érdekes! És csak még jobban megerősített abban, hogy ezután mellőzzük a háztartásból...

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Moszi! Nagyon sajnálom, ami a nagymamáddal történt. Mi idén vesztettük el a nagymamámat, a nagypapámat, a férjem dédmamáját /Lili ükijét/, bármennyire is úgy van vele az ember, hogy ők már idősek, mégis a rengeteg szép emlék ami hozzájuk köt megnehezíti a búcsúzást. Főleg ilyenkor karácsonykor!! Azért kívánom, hogy a jövő év már sok szép dolgot hozzon nektek!

Csirkesz!
GRATULA A POCILAKÓDHOZ! :) Édesapád és nővére esete nagyon elszomorító. Remélem végleg lekopott az az ingyenélő. Nagyon keserű az élet, hogy még ilyenkor is anyagiakért kell küzdeni a rokonokkal, amikor pedig a megbékélés és a szeretettben történő búcsúzás lenne a legfontosabb. Kívánok sok erőt és kitartást nektek. Szerintem a temetéseken az emberek nem a halottat szokták siratni, hanem önmagukat, a saját veszteségüket. Egy ilyen szenvedés után tényleg talán már nekik a legjobb, ha elpihenhetnek. Nagyapám 6 éve volt rákos, halála előtt teljesen el volt szegény torzulva kivül-belül, és agyi áttéte is volt...Novemberben temettük. Nálunk is voltak családi gondok is, a nagybátyám elvált, a nagyszüleim a fiaival írtak alá egy eltartási szerződést, de persze a nagybátyám hordta őket a kórházba, persze nagyanyám és nagyapám egyszerre kerültek be... Amíg az öregek bent voltak, a fiúk ellopták a temetésükre félretett 300.000 forintocskájukat a komódból.. stb... A nagyanyám temetésén 2 halotti tor volt /külön a nagybátyámnál és a fiúknál meg az anyjuknál - ki ki mehetett a rokonásgból oda akivel szimpatizált.. :idea: / a nagyapám temetésénél meg minket már be sem engedtek a fiúk a nagyszüleim házába, mert az eltartási szerződés szerint az őket illeti, úgyhogy a nagybátyám étteremben tartotta a tort... No comment! Na, bocsánat, téged akartalak kicsit lelkileg támogatni, aztán én panaszkodtam ki magam! :shock: bocsi.... :? Ahogy azt Bacsó írta A tanú-ban: "Fel a fejjel nincs remény!" :) vagy "Ja kérem elvtársak, az élet nem egy habostorta!" :)

Judy!! GRATULÁLOK az államvizsgádhoz, nagyon nagyon ügyi vagy! :)

Liv, Moszi! :) Kis reformkonyha-boszik! :)

Akinek nem írtam, bocsi, küldök egy nagy MUKK-ot,
de most mennem kell!

Puszi

Macs
maccs

Mindenkinek BOLDOG UJ EVET KIVANUNK!
TELJESULJON MINDEN ALMOTOK ES LEGYETEK BOLDOGOK, NEM CSAK AZ UJ EVBEN, HANEM MINDIG!

Magi
Vendég

Sziasztok!

Szerettem volna karácsonykor is jönni, de sajnos először átestünk egy hányós víruson, majd pár napra rá valami influenza szerű betegség döntött minket az ágynak, így sajnos az egész karácsonyt fekve töltöttük. Mostmár gyógyulunk!

Ami a legfontosabb, kívánunk mindenkinek NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET, JÓ EGÉSZSÉGET, MEG MINDENT AMIT SZERETNÉTEK!

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok lanyok!

Mivel ide jarok hozzatok a legregebben toletek is tanacsot kerek egy nagyon nehez kerdesben segitsetek, vagy a velemenyeteket.

Az urammal ket neven vacilalunk mind a ketto tetszik mind a kettonknek, de nem tudjuk eldonteni, hogy melyik legyen.

Katalin vagy Emese.

Nektek melyik tetszik jobban?

Farkas Katalin Agnes vagy
Farkas Emese Agnes

Legyszi irjatok, hogy kinek melyik jon be jobban.

Meg a szempont, hogy ha Katalin lenne, akkor a nevnapok:

marcius 6. Agnes (nem hivatalos)
marcius 7. Tamas hivatalosan
marcius 8. Zoltan hivatalosan
marcius 9. Katalin (nem hivatalosan)

Emese lenne:

Januar 21. Agnes Hivatalos
Januar 23. Emese Nem hivatalos
marcius 7. Tamas hivatalosan
marcius 8. Zoltan hivatalosan

A csaladban egyik nev sem szerepel.

Irjatok legyszi!

Magi
Vendég

Sziasztok!

Szebb, jobb, sikeresebb, békésebb, eredményesebb BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK, mint amilyen eddig a legjobb évetek volt!

Volt valaki aki tudott egy jót szilveszterezni?? :)

Dinó! Jobbulást nektek!

Magika! Nekem az Emese is nagyon tetszik, de véleményem szerint a Katalin jobban illeszkedik a fülem szerint a Farkas névhez.

Puszi mindenkinek!
Macs és csapata
maccs

Magi :D

Nekem is a Farkas Katalin Ágnes tetszik jobban. Az Emese is kedves név, de a fülemnek sok a 3 névben az "s" betű. Olyan susogósnak érzem egy picit a teljes nevet kiejtve.

Kedves Mindenki :D
Csatlakozni szeretnék az előttem már minden szépet és jót kívánók köréhez.
Békés, boldog új esztendőt kívánok Nektek és családjaitoknak!

Macs :D
Enyém szilveszter jóra sikerült. Este tízkor bealudtam, éjfélkor a himnuszt meghallgattam és utána aludtam reggel hétig. Tök jól esett 8) :lol: :D :D :D
Családi kavarodás nálatok :( :(
Hogy ezt miért nem lehet megúszni???? :roll: :roll:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Már ezer éve nem írtam :oops: ..... de azért olvasgatni szoktam....

Először is MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET. JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!

Magi :)
Nekem is az első névvariáció tetszik a legjobban, talán a névnapot illetően is kedvezőbb. ha jól tudom Katalin az novemberben van, az Ágnes pedig januárban, így legalább mindenkit külön jóóól meg tudtok majd köszönteni!

Maccs :)
Nálunk a Szilveszter eléggé nyugiban telt el - tévézéssel - no meg mi alapjában véve nem vagyunk az a bulizós típus, ráadásul Apuska beteg is sajnos (tüdőgyulladás :cry: ), úgyhogy éjfél után bevágtuk a szunyát!

Dinó :)
Jobbulást kívánok!
Bennünket szerencsére eddig elkerült a hányós-hasmenéses betegség - le is kopogom gyorsan...

Liv :)
Juharszirupot mint édesítőszert, cukorpótlót esetleg nem próbáltad?

Csikesz :D
Én is nagyon gratulálok a babához!

Rólunk:
Én már idestova több mint egy éve dolgozom, nagyon fárasztó, reggel 5-kor kelek, 7-re járok, hogy Balázsért odaérjek kb. 4-re bölcsibe (így is kb. 3-4 vannak már csak a csoportban mire én elhozom Balázst... :evil: )
Miután nem vettek fel első körben az oviba, így maradtunk még egy évet a bölcsiben, jobb dolga van ott Balázsnak, mint az oviban, ahol huszoniksz gyerek jut egy óvónénire, a bölcsiben azért jobb az arány 13 gyerek 2 gondozónénivel.
Sajnos elég gyakran hiányzunk a bölcsiből, mert havonta egyszer elkapjuk a náthát, és mivel tavaly a tavasszal egy ilyen szimpla nátha kétoldali arcüreggyulladással, obstruktív bronchitissel, nehéz légzéssel és kb. 1 hetes kórházzal végződött :evil: , inkább nem kockáztatok, hanem azonnal ottfogom Balázst... (nálunk sajnos nem szívnak orrot a bölcsiben és nincsen sószoba sem, mint a kolléganőm kisfiának a bölcsijében :cry: )

Lányok minden elismerésem többcsemetés Anyukáknak, én bevallom őszintén nekem még néha egy gyerkőc is sok(k) :oops: ....., sajnos még jópárszor előfordul hogy Balázs éjszaka többször felkel, meg kijárkál, és teljes mértékben igényli a foglalkozást, a játékot.... és délután sem akar mindig aludni, ajaj....

Üdv Mindenkinek

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

BUÉK és a teljesség igénye nélkül néhány hozzászólás, előre is MUKK mindenki másnak.

Edit, drusza! :) Jó rég voltál. Dobhatnál egy képet magatokról.....

Minden betegeskedő cspatnak gyors jobbulást kívánok és ahogy olvastam többeknél, hogy fosós-hányós után megfázásos-influenzás betegség rögtön, azonnal eszembe jutott, hogy mikor mi tavaly januárban hazahoztuk a órházból a fosós-hányóst és hetekig küzdött vele a család apraja-nagyja vagy bárki a baráti körben akivel csak egy pár percre is találkoztunk, akkor a felnőtt házidokink mondta, hogy számítsunk rá, hogy ha ez elmúlik pár nap múlva köhögés-nátha stb lehet, mert ezeknek a vírusoknak sokszor az a kimenetele, de az már jó jel, mert azt jelenti, hogy kifelé megyünk.....köszi :( :shock:

Szilveszter :lol: :lol: :lol:
Hát nekünk szuper volt.
Anyukámék bevállalták a két fiút, 4 teljes napra, így mi a nagy karácsonyi nagymamák közti vándorcirkusz túránk végén, december 29-én reggel eljöttünk anyuéktól (200 km), otthagyva a két pöcsöst és csak elsején este-este mentünk értük és 2-án délután jöttünk haza.
Ezalatt a 4 nap alatt nem mentünk sehová, itthon voltunk kettesben a házban, akkor és ott és úgy csináltunk bármit, amikor és ahogy és ahol akartunk.....mint a gyermektelen időben, csak most már értékelni is tudtuk :lol:
Szilveszter este meg itt helyben barátoknál volt egy 4 páros (8fős) összejövetel, ami alapban eszegetünk-iszogatunk-társasozunk-kártyázunk partynak lett meghirdetve, aztán a végén olyan erszd el a hajamat buli lett belőle, hogy éjfél előtt már az István a király, Edda és Belga számok üvöltése (éneklés enyhe túlzás lenne) és a Hungáriára Limbózás a partvis nyél alatt és a Pulp Fiction Twist számának Travolta stílusban előadása mindenperces esemény volt. Fél 5 után jöttünk el és sétáltunk haza a gyönyörű hóesésben.
Szóval nekünk jól sikerült. :wink:

nekem is a Katalin tetszik hangzásra, nekem is sok az s, és ha a farkassal gyorsan együtt mondod, akkor nem tagolható, hanem olyan "farkas se mese" lesz belőle, de alapban az Emese név is nagyon szép.
Csak egy szösszenet (szájmenésem van megint bocs :) Amikor mi kerestünk nevet a fiúknak (Rendessy az uram családi neve), akkor a legviccesebb "próbálkozás" a Tas volt. Rendessy Tas = Rendes Ittas.

na dugulok, mukkmukk

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke!

Nekem a Piroska is tetszik, de az is elvetve a Farkas miatt.

Farkas Piroska eleg gaz lenne.,

Zolitol mikor kerdezzuk, mi legyen a kisteso neve mindig Mariat mond. Szerintem a karacsonyi Maria miatt. :shock:

Magi
Vendég

Nekünk pedig mint fiú keresztnév tetszett a Farkas, de a Rendessy vezetéknévhez azért (bár hangzásban elég jó), de odanyomni egy Farkast, elég fallikus férfisoviniszta duma lett volna :roll: :lol: :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Magi, Reditke :D

Mi most ott tartunk névválasztásban, hogy mindkét gyerkőc a saját nevét akarja adni a babának :shock:
Mi "nagyok" meg nem tudjuk egymást meggyőzni... Férjem Bogi, Bori párti. A becenevek nekem is tetszenek, de falnak megyek a Borbála, Boglárka nevektől. Nekem a Dóra tetszene Dorkának becézve. Erre meg a férjem mondja örökké, hogy tutira úgy fogják csúfolni, hogy Dóra - ondóra :? :?
Tehát a csata még folyik a harcmezőn, de szerencsére még van időnk. Névválasztási alakritériumaim: Kezdődjön kemény mássalhangzóval, legyen rövid, ne legyen becézett forma.
A Luca tetszik mindkettőnknek (mássalhangzó keménységétől ez esetben eltekintek), de szerintem túl lágy, puhány a vezetéknevünkkel. Szerintetek???
Hamerli Luca

Na dugulok, tanulok, hétfőn vizsga.

Rendes Ittas :lol: :lol: :lol:
Farkas Piroska :lol: :lol: :lol:

Szerintem viccesek, de kicseszés lenne.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!

Akkor ti is jol elvagytok.

Nalunk apa Emesere szavazott, en meg Katalinra.
De utana ugye ott lesz az Agnes is.
Most mar azert gaz, mert apa beleegyezet a Katalinba en meg megbaratokoztam az Emesevel, igy megint dontetlen.
Majd meglatjuk mi lesz.
Zoli meg mindig a Mariahoz ragaszkodik.

Magi
Vendég

Magi!

Nekem tetszik mindkettő, de azért az s-ek miatt én is inkább a Katalinra szavaznék. Azt hiszem, nem lesznek sokan ovis/iskolás korában egynevűek! :D
Nálunk a végéig versenyzett a Simon és a Sámuel. Nekem inkább a Simon tetszett, a páromnak a Sámuel. A Sámuellel se lett volna bajom, ha lesz (esteleg :D) még fiúnk, ő biztos az lesz, de a Simont valahogy mégis jobban szerettem volna. A pociban is úgy hívtuk végig (már a 12. héttől tudtuk, hogy fiú), hogy SimiSamu. Aztán a szülőszobán kérdezték a páromat, még mielőtt kibújt, hogy akkor hogy fogják hívni, és ő mondta, hogy Simon lesz. Ez ilyenkor persze olyan jól esik az embernek...

Csirkesz!

De a Lucával is van összecsengés, Liluca. :D

Reditke!

Kettesben! :D:D
Mi utoljára másfél éve voltunk majdnem kettesben. Azért csak majdnem, mert ugyan "kintigyerek" nem volt velünk, de pocigyerek igen. Olyan, hogy egyik sem lesz, nem tudom, mikor lesz.

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti :D

A fülemben nekem is folyton a Liluca cseng vissza - sajnos. Ez, és a lágy l betű szól a Luca ellen. A név önmagában nagyon tetszik.
Egy tuti, K-val nem kezdődhet, megtanultam a saját nevem "kárán".
A nevem ugyanis inkább hangzik Hamerlik Laudiának, mint Hamerli Klaudiának. Többen visszakérdeztek már, hogy milyen név a Laudia :D :D :D

Magi :D
Döntetlen - sebaj! Még mindig jobb, mintha mindenki elzárkózna a másik verziója elől. Időtök meg még van. Csak nehogy harmadik variáció is felüsse a fejét :wink:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz :)
Én ezeket tudnám elképzelni, bár nem vagyok mindegyikben biztos :roll: :lol:
Egyébként meg ma már mindent becéznek, én nagyon tudatosan választottam olyan neveket a fiúknak, amik nem csípőből becézhetőek.
Erre Bálintot hallottam már a játszón Bálónak és Bálintkának is hívni.
Milánra meg a legválogatottabb szörnyűségeket mondják a Milókától elkezdve a Millikén át a Milcsikéig mindent.

BERTA - német eredetű; jelentése: Perchta istennő nevéből. BORÓKA - a Borbála régi magyar becézőjéből önállósult
DINA - héber eredetű; jelentése: ítélet.
GITTA - óír-német eredetű; jelentése: erős, erélyes
KATA - a Katalin magyar rövidüléséből önállósult.
KINGA - a Kunigunda régi magyar becézőjéből önállósult.
KÍRA - görög-szláv eredetű; jelentése: úr, uralkodó
MAJA 1. - a római Maja istennő nevéből; 2. - a Mária és Marianna német becézőjéből.

De nekem ezek közül a Kata és Maja a befutó és a tiétekből a Dóra.

Edit
Kép

Kép
reditke

Akkor a K-sokkal alászaladtam :lol: :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

csak office üzemmódban:

Csirkesz
1 szavazat Dórára.

Magi
egy szavazat Katalinra.

Reditke
irigy ezerrel. bár végre mi is eljutottunk kettesben színházba meg síelni egy fél napra.

puszkó

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Reditke :D
Te aztán alapos vagy :D :D :D
Jók a tippek, de megnéznéd nekem a Dóra eredetét és jelentését?

Juti :D
Te se irigykedj!
Színház, síelés... Jó programok.
Mi márciusban tervezünk síelni menni, de ugyebár akkor én már csak bálna üzemmódban dekkolok majd a pálya szélén :lol:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Eddig sunyin csak olvasgattam, de most a nevekhez beszállok én is :). A mi vezetéknevünkhöz még gázabb jó keresztnevet találni, ha ez vígasztal bárkit is. De úgy néz ki, nálunk a Luca lesz a befutó: Lencse Luca. De remélem, senki nem fogja lucuskázni meg lucizni, esetleg luluzni. :):)

Csirkesz
Nekem nagyon tetszik a Dorka név (nem Dóra), Tamara, Petra, valamint a Zora és a Szonja is. A Maja sem rossz. Bármi is legyen a neve, nagyon örülök neki, hogy ilyen gyorsan sikerült újra babát költöztetnetek a pocakba! :):):)

Magi
Nekem is a Katalin jön be inkább. Vagy a Kata.

Megy a kicsit késői nagy gratula Macsekéknak és Veráéknak is a minikékhez!!! :):):):):)

És mindenkinek boldog új évet kívánunk!

Majd igyekszem még jönni. Tegnaptól hivatalosan már nem dolgozom (bár azért még be-be fogok szaladni, és ugye az itthoni meló is rám várt :))!!! :)

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
zsombi

Csirkesz, nem vagyok olyan alapos ám, csak van egy jó sok oldalas word dokumentumom a keresztnevek jelentésével. ha kéred átküldöm. Sajnos kettő volt, én agyas az egyiket kitöröltem, és pont azt, amiben minden név mellé oda volt írva, hogy mikor van a névnapja .....

DÓRA - a Dorottya önállósult becézője.
DOROTTYA - görög eredetű; jelentése: Isten ajándéka.

Nem rossz egy gyerek nevének..... :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Jó, izgi dolog a névválasztás :)

Nekem Emese mint név jobban tetszik, mint Katalin, de vezetéknevetekhez a Katalin jobban illik sztem is.

Csirkesz :)
Az emberek süketek és hü.ék, tisztelet a kivételnek, Laudia?!?
Azért sztem ezt nem lehet nagyon elhallani, bár mint látjuk....
:shock:
Dóra-ondóra, ezt én sosem hallottam, pedig volt Dóra oszt.társam, és mi a baj a Dorottyával? Hamerli Dorottya, szerintem lágyítja kicsit a vezetéknevet, és azt is lehet Dorkának becézni :)

Nálunk jó volt, mert elég nyelvtörős alapból a vez.név, Riffer, mindig mindenhol betűznöm kell....(én meg jól megváltoztattam a Gelencsért, mert az túl hosszú volt, és az "l"-t "r"nek hallották, hát ezt most mindennek hallják...voltunk már Sziffer, Risszer, Ritter, mert olvasni sem tudnak
:roll: )

Na Lili meg jól Riffer Lili lett, csak hogy ne lehessen becézni, és jó rövid legyen, hát mindenki Lilikézi....amit én nagyon utálok.....persze néha én is mondom, hogy Lilikém, de az más :lol:
Van egy barátunk, aki Liliomnka nevezi, az tetszik :)
Ha fiú lett volna, most Balázsunk van, de ha lesz(egyszer talán, mert Pledittel egyetértek, nélha egy is sok(k) ), Balázs lesz.

Na dugulok, kicsi bébik hogy vannak? Liv, Macsek, Vera?

Ja, szilveszter itthon, édes hármas, Lili aludt, mi kocc, tv, dumcsi, aztán alvás :)

Pusz.
M.

Kép
sunimum

Móni :)
Egyik barátunk Lili lánya Lilkóka......

Én meg lánykoriban Naszádos vagyok és mindenütt Mészárosnak olvasnak. Szerintetek normálisak?? Hagyjuk.

Dobok két nagy fiamról egy képet....csak úgy (a fiaiba szerelmes anya :lol: :lol: )

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek, szebbet és jobbat, mint a tavalyi!

Reditke,
nem csoda, hogy szerelmes vagy a fiúkba :D jó kis fickók!
Én is imádom enyémeket! :)

Móni, :)
köszi az érdeklődést, jól vagyunk.

Ünnepek előtt Márk haza hozott a bölcsiből egy kis betegséget, köhögés, orrfolyás, makacs láz és sikerült Kornélra is ráprüszkölni egy kis bacit, ő is köhögött, meg tisztítani az orrát. Még az ügyeletnek is megmutattuk 22-én, nehogy baj legyen, ijesztően zihált, de megnyugtatott a doki, hogy nem komoly, csak ijesztőnek halatszik a szörcsögése, zihálása, hörgése. Szóval a második gyerekkel is tudunk parázni... Mostanra már mindkettő gyerek jól van. Kornél egyre többet gőgicsél, nézelődik, igényli a társaságot, hasfájást Infacollal elég jól legyűrjük. Kopp-kopp. Jelenleg koszmó elleni küzdelem folyik, egyelőre a fogkefe is hatástalan.

Szilveszter nálunk még nyugisabb volt, átaludtuk. Pedig éjfél előtt 5 perccel még gondoltam, na mindjárt jön a petárdázás, aztán olyan mély álomba zuhantam, hogy semmit nem hallottam belőle.

Zsombi,
hogy szalad az idő, nemsokára te is szülni fogsz! A Luca szerintem aranyos név! Sajna az emberek még a nem becézhető neveket is becézik, névválasztás mindig nehéz. Én a -ka, -ke becézést utálom a legjobban.

CSirkesz,
gratulálok pocakcsajszihoz!!! :) Apukád :(

Pledit,
örülök, hogy előkerültél! :) Remélem a betegségek elkerülnek! Nálunk a második közösségben töltött év sokkal jobb betegség szempontjából, most kari előtt kapta el az első baci, tavaly előtt meg 2 hetente mindig beteg volt Márk.

Moszi,
nagymamád :(
Hogy sikerült az alsópáhoki üdülés?

Dinó,
jó látni téged is! :) Gyere gyakrabban!
Melyik oviba jár Bernát? Mi a véleményed az oviról, milyen csoportok vannak? Idén el szeretnénk költözni a belvárosba apuékhoz közel és a környéken kell majd ovit találnunk...

Mindenki másnak mukk, most megyek főzni!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Dobok én is képet a fiúkról:

Kép Kornél

Kép Márk

Kép

Kép
macsek11

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: