Új privát üzeneted érkezett!

Moszi, Dávid nem jár oviba, és tök jól érzi magát itthon.
Gergőnek jól megy a szopi, rengeteget eszik, még csak hathetes, de már több mint 2 kg-ot hízott. :)

Lányok, egy kérdés: szerintetek a sütikben (ha nyilván nem is mindben) lehet a cukrot (teljes egészében!) mézzel pótolni? Pl. mi van, ha a mézeskalácsba nem teszek cukrot? És ha esetleg a gyümölcskenyeret mézzel próbálnám megsütni? Mit gondoltok?

Rohannom kell, a gyermekem már megint éhezik. :)

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok

Bocsi hogy zavarlak titeket, csak a segítségeteket szeretném kérni a szakdolgozatom megírásához. Szülés felkészítésről írok, és ehhez van egy kérdőív, amit ha van kedvetek és egy kis időtök akkor szeretném ha kitöltenétek.

akinek van kedve az a liegl@invitel.hu-re küldjön egy e-mailt és én küldöm a kérdőívet.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Liv :)

én nem tudom, de érdekes kérdés.
Kicsit kutakodtam neten, azt írják, hogy a méz helyettesíthető cukorral, ha méz nincs, de fordítva inkább csak édesítőként írták és nem mézet, hanem mézport használva.
Ez hasonló téma, de nem konkrét válasz a te kérdésedre.

Biztos lehet találni erre választ, csak nekem most nincs több időm.
Azért, ha megvan a válasz, írd le légyszi.
http://www.lhp.hu/cs_olvas.php?a=2506&m=53&k=54

És ha már sütés, egy kérdés. Van valakinek jól bevált Eszterházy torta receptje? Mert receptem van, de még nem próbáltam, és szivesen veszek egy tutit, ha valakinek van.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Bocsi csak Reditkének: http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cept=12129
ez a világ legfinomabb eszterházy tortája, bár kicsit macerás de megéri!!!

Hajni
milcsi

Edit, a neten nem találtam erről semmi érdemlegeset, viszont a Mikulás hozott nekem egy könyvet :) : A 100 legjobb reformdesszert, abban elég jó receptek vannak fehércukor nélkül - vagy mézzel, vagy szőlőcukorral.
Biztos vannak még ilyen könyvek, beszerzek párat.
Addig is kísérletezni fogok, hogy mi milyen cukor helyett mézzel (kuglóf, gyümölcskenyér stb.), csak még azt nem tudom, x dkg cukrot vajon mennyi mézzel váltsak ki.
Tegnap Dáviddal sütöttünk mézeskalácsot, és eredetileg annak abba is kellene a méz mellé cukor, de minek? Kihagytam, picit több mézet tettem bele, nagyon finom lett.
Egyébként a terhességi cukorbetegségemnek köszönhetően utánaolvastam, hogy a cukor (a fehér, répacukor, amit használunk) mit is csinál a szervezetünkben, hát ijesztő...
Viszont arra jó volt ez az egész, hogy most sokkal jobban odafigyelünk a kajálásunkra, családostul, cukor hanyagolva, teljes kiőrlésű kenyér (hát hogy ez mennyivel jobb, mint a fehér, nem is gondoltam volna, hihetetlen) stb.
Na kicsit hosszú lettem, bocs. :)

Kép

Kép
liv

Milcsi :)
Ezt én is megtaláltam, de nem tudtam tényleg frankó-e. Te már próbáltad ezek szerint?

Liv :) hajrá reformkonyha. mi is szeretjük a teljes kiörlésű kenyeret, de azért egy jó pecsenyezsíros kenyér, nekem fehérkenyérrel az igazi :lol: :twisted:

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke!

Már többször is csináltam és bár picit macerás eddig mindig sikerült!
Én a lapokat nem egyenként készítem hanem megcsinálom az egész tésztát, mert légkeveréssel hármat is tudok egyszerre sütni így valamivel egyszerűbb!
Próbáld ki bátran nagy sikert fogsz vele aratni! :lol:

Sok sikert!

Hajni
milcsi

Köszi. párom szülinapi tortájának szánom (dec 17-én van a drágámnak, nem túl szerencsés karácsony előtt egy héttel....dehát ez van). kedvence az eszterházi torta, minden cukrászdát az alapján minősít, hogy milyen náluk.
Kipróbálom.

Mi van csajok? nálatok nem ajándékot hozott a Mikulás, hanem titeket lopott el, hogy így halódik a topik?

Edit
Kép

Kép
reditke

Egy kicsit írok is valamit, mert szájmenésem van :lol:

Milán ma volt pont 21 hónapos, és ha nem hallanám saját fülemmel, akkor nem hinném el, hogy mennyire tisztán és tagoltan beszél, összetett mondatokban. Ami PEDIG egyszerűen hihetetlen, hogy elkezdődött nála a miért korszaka.
Ilyeneket kérdez: Miért van sötét?
Az én válaszom: Mert este van.
Erre így reagál: Azért van sötét, mert este van, anya megmondta.
Más: Miért van sár? Mert esett az eső. Azért van sár, mert esett az eső, anya mondta nekem.
Meg ilyen mondatokat mond csak úgy: nekem fáj az arcom, mert megkarmoltam véletlenül.

Ne értsetek félre nem dicsekedni akarok ezzel, mert hát tudom ki előbb, ki utóbb, de úgyis megtanul beszélni és ez nem a gyerek zsenialitását jelzi, csak mindez számomra egyértelműen azt mutatja, hogy hihetetlenül húzza a Bálint felfelé. Eddig azt hittem, hogy ez csak a fizikai-mozgásbeli fejlettségén látszik Milánnak (mert szerintem azért csinál olyan dolgokat, amiket Bálint hónapokkal idősebb korában tett, mert neki nem kell kiagyalni, csak simán ellesni a dolgokat), hanem ezek szerint a beszédkészség fejlődése is gyorsabb-bár a szakirodalom azt mondja, hogy kis korkülönbség esetén a kisebbik később kezd beszélni általában.

És akkor egy adventi bugyornézős kép és egy Mikulás csizma takarítós fotó a pasikról.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke!

Én mindig azt hiszem, hogy nem szól hozzá senki. Most is az volt, hogy Milcsi hozzászólását láttam, aztán még mindig. Közben meg te is írtál.
Én nem kaptam ajándékot a Mikitől (csak csokit :D:D), de a gyerekek igen. Meg van adventi naptárunk is. 1-1 kisdoboz Legot gyüjtögetnek épp, de nem is tudják, mi lesz a végén belőle. Majd csak 24-én derül ki! :)
Simi 18-ai.
Jó ez a tortás minősítés, és valahol igaza is van. Tényleg nehéz jó eszterházit enni. A legrosszabb élményem, amikor valahol úgy csinálták,
hogy a szélére mogyorót tettek. Szerintem az abszolút idegen tőle.
Nagyon szépen beszél tényleg Milán. És uyge azt is szokták mondani, hogy a fiúk később beszélnek.
A többedik gyerek egyébként mindig hamarabb csinálnak dolgokat, nem is kell ehhez annyira kis korkülönbség.
Drukk, hogy Bálint hamar túl legyen a betöréses"élményen"...

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

talán emlékeztek rám, bár nagyon rég nem írtam és nem is olvastam a topikot.
Most gondban vagyunk, mert pneumococcussal fertőzöttek a gyerkőcök. Tudtok erről valamit? Hogy milyen antibiotikum jó ellene, vagy hogy lehet kijönni belőle?
3 hónapja betegek a gyerekek, de a dokink elintézte egy legyintéssel, meg annyival, hogy ha közösségbe kerülnek a gyerekek, akkor 3-4 hónapig taknyosak szoktak lenni, amíg megszokják egymás bacijait. Most egy másik (homeós) dokinénihez járunk, aki rögtön váladékmintát vett mindkettőtől, és kiderült, hogy baj van.

Na, csak hogy ne csak a bajaimmal traktáljalak: van egy Gáborunk is, január 20-án született. Íme egy kép rólunk:

Kép

Üdv mindenkinek: Bori
lbori

Bori :)

Először is gratulálok Gáborotokhoz :)
Jó látni a régi arcokat, de sajnálom, hogy pont egy betegség miatt kerültél vissza a topikba.
Nagyon sajnálom, ezt a pneumococcus fertőzést. Gyors gyógyulást kívánok nektek.
Én mindkét gyereknek beadattam a prevenar védőoltást, ami megelőzésre szolgál.
A már kialakult betegség esetén, sokmindent mondanak-írnak, de egyértelmű gyógymódot nem igazán tudnak.
Biztos te is sokat utánaolvastál a dolognak, de azért egy nagyon rövid cikk részlet, arra a kérdésedre, hogy milyen antibiotikumot szoktak erre adni:
"Magyarországon a 80-as évek végén figyeltek fel a pneumococcus-törzsek antibiotikumokkal szembeni gyakori érzéketlenségére. Míg 1975-ben a penicillinre és az eritromicinre érzéketlen törzsek aránya 20, illetve 10 százalék volt, addig ez 1995-ben már 34-40, illetve 40-46 százalék között mozgott."

Egyébként miben jelentkezik náluk a dolog? Komolyan betegek (levertség, láz, valódi rosszullétek, ne adj isten fül-arcüreg vagy tüdőgyulladás vagy "csak" taknyosak?

Beszti :)
Olyan jó így együtt látni a 4 gyerkőcöt a hozzászólásod alján. El tudom 8vagy inkább el sem tudom képzelni), milyen lehet nálatok egy Mikulás ajándék bontás vagy egy karácsony, vagy csak simán egy hétköznapi vacsora :lol: ...azért ez nem semmi :lol:

Jaj, ez az adventi bugyor nyitás nálunk is minden reggel egy hatalmas izgalom. ma hajnalban 3-kor átjött a Bálint hozzánk a szobába és azt mondta, hogy ő már úgy érzi, hogy reggel van és menjünk nyissunk egy bugyrot, mert ő már nagyon izgatott mi lehet benne. Persze, nem nyitottunk, de visszaküldeni aludni sem sikerült, így együtt szenvedtünk a szülői ágyban :twisted: :)

Melcsi :)
még egy uccsó torta kérdésem lenne? A tésztát mindig aznap sütöd meg, amikor a torát elkészíted vagy lehet ezt akár előtte nap is szerinted? félek a kölykök mellett, amíg apa nincs itthon nem lesz rá időm, amikor meg párom idehaza, akkor nem tudok meglepi tortát sütni :cry:

Edit
Kép

Kép
reditke

Bori :)
Még annyi, hogy egyáltalán semmi közöm szakmailag az egészségügyhöz, szóval mint laikus pofázom itt a dologról, de azért is kérdeztem, hogy mennyire betegek, mert :
"A szakirodalom adatai szerint ez a baktérium viszonylag gyakran fordul elô egészséges gyermekek és felnôttek garatjában is. Egy 1992–94-között végzett hazai felmérés megállapította, hogy 1138 légúti betegségben nem szenvedô gyermek között közel 17 százalékos volt a baktériumhordozók hányada. Különösen gyakori ez a bölcsôdébe, óvodába járó gyerekek és a krónikus légúti betegségben szenvedô felnôttek körében."
Tehát a váladékban meglévő pneumococcus nem egyértelműen utal arra, hogy akkor betegek is......bár arod hogy 3 hónapja, csak nem mindegy szerintem, hogy 3 hónapja mi a bajuk.

De tényleg dugulok, mert nem értek hozzá.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok! Nem tudom, emlékeztek-e rám, néhány írtam ide hozzátok, de sajnos, már nem tudtam bekapcsolódni, de azért olvasgatni szoktalak benneteket. Az ovi beszokással kapcsolatban kérdeztem annak idején, hálistennek sikerült, nagyon szeret a lányom oviba járni, bár szegényke minden héten beteg...

A féltékenységről szeretnék pár sort írni, nálunk Hanna 2 éves volt, mikor Levi megszületett, és nálunk egyedül az vált be, hogy őt is kisbabaként kezeltük. Lehet, hogy 3 évesen ez már nem célravezető, de nekünk ez nagyon tuti volt. Úgy beszéltünk róla is, mint a kisbabáról, és ő ilyenkor önelégülten mosolygott... Aztán hipp-hopp egyszercsak olyan önálló lett, hogy csak na! Ez nálatok is így van? Egyedül akar mindent csinálni, öltözni, wczni, mindent, és ha valami nem sikerül, akkor visít...

A másik: most tapasztalom Hannánál, hogy nagyon élénk a fantáziája...Olyanokat mond, ami nem történt meg vele, pl.: amikor én még bölcsis voltam... Nálatok van ilyesmi? KÉt dologra gondolok: rengeteget mesélünk neki, és úgy veszem észre, ő ilyenkor mesél, csak úgy mondja el a dolgoakt, mintha vele történt volna meg. A másik: egyszerűen utánozza, amit a bátyjától hall.

Minden új babásnak gratulálok, és nagyon sok egészséget kívánok, valamint kevés testvérféltékenykedést, mert az nagyon sok kellemetlen percet tud okozni!

Sziasztok!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Bocs, kicsit olvasgattam: Edit ,ez a betörés dolog nagyon szörnyű... potyogtak a könnyeim, amikor olvastam... Én is érintett vagyok egy formában ebben a dologban: a férjem azokat üldözi, akik ilyeneket csinálnak... Szörnyű hallani tőle is ezekről a dolgokról, de így, hogy valaki, akivel megtörtént.... Nagyon sajnálom, és remélem, hogy sikerült a kicsinek feldolgozni minél hamarabb....

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok,

Minden új felbukkanónak és a régieknek is üdv.

A prevenart én is beadattam, mivel Kornél az ovikezdéssel folyyton hörghurutot szedett össze átlag 2 heti gyakorisággal. Mondjuk nem 2 fillér beruházásilag és persze Kornél most épp ismét itthon van és nagyon köhög:( Volt némi kalandunk az üvöltő fiammal múlt héten a fülészeten is, de ott azt mondták, hogy ez még semmi, úgyhogy csak fájdalomcsillapítót adjak neki.

Pénteken voltam a nőgyógyászomnál is( addig persze Kornél édesdeden aludt itthon a nagybátyjával ( velem soha nem közli, hogy aludni akar) aki közölte, hogy 1 ujjnyi a méhszáj, és ezen a héten, mondjuk csütörtökön szülünk. Szerinte addigra tuti kibújik. Szurkoljatok, mert már nagyon vágom a centit. Jóslófájások persze vannak, de persze csak éjjel főleg, hogy én ne aludjak:( Ráadásul ugyemost Kornél sem oviban van, szóval remélem a házimunka kibújásra készteti majd a csajszit csütörtrökig.

Reditke:) Szorítok a tortához nagyon:)

Na, eddig tartott enyém óriástörpe türelme. Megyek megszeretgetem.

Vera

hvera

Vera!

Hajrá! :D:D
Most persze eszembe jut, hogy én tavaly már a dokim terminusa után 2 nappal voltam ilyenkor. De a saját számításom szerint is 2 nappal később ki kellett volna bújnia Simonnak. Ezzel szemben csak 18-án vol hajlandó végre kijönni.
Igaz, nálam gyakorlatilag zárt volt a méhszáj, úgyhogy nálatok tuti nem ez lesz! :):)

Bori!

Utólag is gratulálok Gábohoz, bár ezek szerint lassan boldog szülinapot kellene! :D:D
Én semmit nem tudok a pneumoról...

Reditke!

Tortás tapasztalataim alaoján megsütheted előző nap. Sőt ha egybe sütnéd, és úgy vágnád lapokra, akkor meg is kellene, mert ha rögtön vágja az ember, akkor morzsolódik.
Drukk hozzá! :D:D

True!

A fantázia életkori sajátosság. Az sem baj, ha olyanokat talál ki, ami nem történt meg. Semmi baja.
Nekünk Hanna találkozott éjszaka a Télapóval, amikor hozta az ajándékot, és kapott tőle szaloncukrot, meg azt mondta neki a Télepó, hogy ügyes. :D:D

KépKép
KépKépKép
beszti

True :)
Nekem Bálint rendszeresen azt meséli, hogy amikor ő nagy férfi volt, és mi apával kicsik voltunk (sőt én az ő pocakjában voltam, ott ettem a köldökzsinóron keresztül finomakat :lol: ), akkor ő találkozott olyan madárral, akinek volt kopoltyúja és mégis tudott repülni és egy mammut hátán lovagolt, de a mammut meg tudott úszni a víz alatt is.....és hasonló bődületeket :lol:

Persze ebből adódóan milán is állandóan férfi.
Ma reggel mondja apjának:
Mekkora vagyok apa, nézd!
Apja: hú, de nagy kisfiú vagy!
Nem vagyok kisfiú!
Akkor nagyfiú vagy?
Nem, nagy férfi vagyok! :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Beszti :)
Köszi.

Edit
Kép

Kép
reditke

sziasztok!
Bár tudom régen jártam erre de rakok fel egy képet Bettikémről!

Puszilunk mindenkit

Kép
kbernadett

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1197288811.3151.jpg[/img] nah most már sikerült

Kép

[/img]

Kép
kbernadett

Reditke!

Nyugodtan süssd meg előző nap a lapokat, semmi baja nem lesz!Sőt a krémet is megfőzheted és akkor csak össze kell állítani!
Én az egybe sütést-szétvágást nem javaslom mert ebben a tésztában alig van liszt és szerintem lehetetlen megcsinálni!
(Én a krémbe is szoktam pici diót tenni így még fincsibb szerintem!)

Remélem férjednek ízleni fog! :lol: Sok sikert!

Hajni
milcsi

Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.

1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok!

Csak bejelentkezem röviden. Kornélnál 3 napja elindult az esti hasfájós időszak, egyelőre még nem olyan húzós. Jól eszik, visznt sokat is bukik. Ennek ellenére első itthoni héten 300 gr-ot, a másodikon 350 gr-ot hízott. A bukást még szoknom kell, Márk nem produkált ilyet.

Vera,
még egyben vagy?

Bernadett,
nagyon édes a kiscsajszid! :D

Bori,
gratulálok Gáborhoz! Sajna a bacihoz nem tudok semmit hozzászólni.

True,
Márk is fantáziálgat, szerintem ez tök normális ebben a korban, sőt mutatja, hogy jól fejlődnek szellemileg.

Beszti,
nagyon jók a gyerek képek az aláírásodnál! :D

Reditke,
majd számolj be, hogy sikerült a torta, én is imádom az eszterházit!

Csajok,
nálatok hogy fogadják a gyerekek a Mikulás és Jézuska jelenséget? Manapság már a városban és boltokban annyi mindent látnak a gyerekek, hogy nehéz megőrizni a "titkot" és mindig ezernyi kiegészítést kitalálni. Pl. látott Márk Mikulást, akiről simán látszott, hogy nő, meg is jegyezte, hogy anya nézd lány mikulás....akkor mondtuk neki, hogy az igazi Mikulás nem tud mindenhova elmenni és vannak segítői, tündérek, manók stb. akik mikulás ruhában segítenek neki.
Aztán miért vesznek az emberek a közértben mikulás csokit és mi miért nem, azt nem csak a mikulás veheti meg? Ugyanez a fenyőfavásárlással, díszekkel is. Mi hiába próbáljuk megőrizni a titkot, sok az ellentmondás, hogy látszik, hogy fejében nagyon kattognak a kerekek, lehet, hogy jövöre már simán rájön mindenre.
Én személy szerint sajnálom, hogy a mai világban már nem lehet mindent úgy intézni, mint a mi gyerekkorunkban, de sokat nem tudok tenni ellene.

Szép napot mindenkinek, megyek vasalni ...

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Hú, Macsek, neked most nagyon sok dolgod lehet.... Bár nálunk az első időszak még nem is volt olyan húzós, akkor kezdtem megőrülni, amikor már nem csak szopi volt, hanem elkezdődött a pecsmegelés... Na onnantól kezdve nem nagyon tudtam utolérni magam.
A Mikulás dologról mi is azt mondjuk, amit Ti, hogy az igazi Mikulásnak kell segítség, és azok csak beöltözött Mikulások.... Nekem az az elvem, hogy nem szabad felfedni a titkot. A nagyfiamnak 2.-os korában mondtuk el, és alig akarta elhinni. Azért mondtuk el, mert féltünk, hogy megmondják neki az osztálytársai. De még Húsvétkor is rákérdezett, hogy anya, ezek is ti voltatok?? És úgy veszem észre, hogy neki már nem olyan nagy meglepi, mint azelőtt volt....

Reditke, és a többiek is, akkor megnyugodtam... Hannánál is téma ez, hogy ő milyen nagylány, máskor meg ő kicsi...

Beszti, minden elismerésem a 4 gyerekhez, szerintem a 3 is nagyon durva... Nálunk Hanna még csak most ment oviba, de már most gondot okoz, hogy mindent megjegyezzek, hogy mit mikor hova... És milyen autóba fér be 4 gyerekülés? Biztos sokan kérdezgettek már, de én is kíváncsi lennék, hogy intézitek a mindennapokat... Nekem estére már zsong a fejem... Főleg, most a két kicsi beteg, hát türelem az kell, az biztos...

Még azt szeretném kérdezni (gyűjtom a tapasztalatokat), hogy nálatok hogy van, ha beteg a gyerek írnak antibogyót, vagy pedig anélkül? Nekem mindkettő már lassan 1 hónapja beteg, és most kaptak, pedig nyilvánvaló volt, hogy anélkül nem gyógyultak... Persze, lehet, hogy először vírusos volt, és azért nem kaptak, de tapasztalatom szerint ez mindig felülfertőződik.... Na sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

True :)
Az a helyzet, hogy én meg pont másként látom ezt az antibiotikum témát. És épp ezért tuti, hogy valahol középen van az igazság :lol:
Szóval én tuti azért rühellem már az antib-t, mert Milán állandóan hörghurutos volt, és állítólag a szíve miatt mindig azt kapott. majdhogynem havonta csináltunk egy kúrát egészen a műtétjéig.
nekem az a tapasztalatom, ha egy gyermekorvos igazán felelősen tud viszonyulni a gyerekekhez és valóban jó orvos (tehát egy zörgő mellkas alapján meg tudja pl állapítani, hogy ez most légcső hurut, vagy hörgő hurut vagy már esetleg egy kezdődő tüdőgyulladás), akkor igenis húzza akár hetekig az antib adását, hogy ha valóban vírusos eredetű csak (mint általában a mindenféle hurutok nagy százalékban), akkor a szervezet győzze le magától azt a vírust és így utána biztos, hogy nem kapja el megint pár héten belül a dolgot.
persze ehhez kell olyan szülő, aki ezt megérti és hajlandó elfogadni és nem utolsó sorban kell olyan orvos, aki hajlandó a gyereket akár pár naponta újra és újra megvizsgálni, hogy nem lett-e a vírusos cuccból felülfertőzöttség.
Ha az van, akkor én sem szarakodom, azonnal beadom az antib-t.
Megfigyeltem továbbá azt is, hogy ha feltételezhetően vírusos cucc esetén azonnal antib-t írnak, akkor a gyerek nagyon hamar gyógyulásos tüneteket produkál, de aztán kb tart ez egy hétig és újra elkezd taknyolni-köhögni. mert ugye nem a szervezet győzte le amit le kellett volna, csak jól legyengült és újra bekapott vmit.
Nem statisztikai alapú, amit írok, de pl Bálintéknál 6-an kezdtek szeptemberben az oviban, az első hét után mindenki beteg lett torokfájás, köhögés, láz. Elég egyértelmű volt, hogy vírus okozza. Nekünk helyettes orvos volt, mondta vírusos torokgyula, antib. én persze nem adtam be. 2 napig nagyon lázas volt, aztán még több mint egy hétig köhögött, de meggyógyult és 2,5 hónapig úgy jártunk oviba, hogy egyszer sem betegedett vissza.
A csoporttársaiból 3-4 anyuka azonnal beadta az antib-t (sőt volt olyan, aki fel volt háborodva, hogy az orvos nem akart adni, pedig lázas a gyerek), pár nap múlva már jártak a srácok oviba, de utána héten már megint betegek voltak. És szinte 1-2 kivételtől eltekintve (és ebbe szerencsére mi is benne vagyunk), tényleg az figyelhető meg, hogy váltogatják egymást a törpék, mert hétről-hétre megbetegszenek (6-7 gyereknél egyszerre sosincs több benn).
Szóval nem akarom én ezt egyértelműen arra fogni, hogy azért mert mi nem szedtük be anno antib-t, de úgy érzem van igazság a dologban, hogy ha nincs rá szükség, akkor hosszútávon csak nagyobb kárt okoz, mint amekkora hasznot rövidtávon.
Nyugodtan meg lehet cáfolni a hozzászólásom, mert nem vagyok egészségügyis, "csak" egy anyuka, akinek sajnos már sok tapasztalata van az antib-kkel és a gyerekorvosokkal.

Egyébként ma riasztottak az oviba, hogy azonnal menjek Bálintért, mert szerintük kötőhártya gyulladása van.
Picit piros a szeme meg könnyezik neki, de nem fáj neki, nem viszket, nem csipás és hulla eleven, jókedvű....szóval nem tudom. majd este dokinéninek megmutatom aztán meglátjuk.

Milcsi :)
Köszi.

Macsek :) tortáról majd beszámolok, ha egyáltalán eljutok odáig, hogy megsütöm (vicces, hogy ennyit készülök rá, offolom itt a topikot napokig, aztán a végén nem lesz rá érkezésem....főleg hogy most Bálint is itthon lesz a héten).

Mikulás-Jézuska. igen ez egy érdekes és egyben nehéz téma nálunk is. Lehet, hogy már írtam, hogy találkoztunk egy Mikulással, és Bálint kijelentette, hogy az nem volt mikulás, mert nem volt öreg (tényleg 30-as srác lehetett) és különben is nem volt igazi a szakálla.
Persze jöttek a mindenféle bolondos találgatások a részemről, hogy biztos pici a szakálla, és szégyellte ezért rakott rá játék szakállt. Vagy Hóországban a manók sok játék mellett játék szakállt is készítettek és azt adták neki ajándékba, azért azt hordja….Meg hát persze, hogy lehet hogy tényleg nem volt Mikulás, csak valaki bolondozott és felvett egy piros ruhát…de mi jót nevettünk, mert megismertük, hogy ő nem az igazi Mikulás. Szóval ott van a szeme nagyon!!!!!
Azt nem mondhatjuk neki, hogy vannak segítői, mert Noddy-ban volt, hogy képes a Mikulás megállítani az időt és egyetlen éjszaka alatt bejárni a földet, ezt Bálint hangoztatja is és mondta, hogy az oviban a Luca azt mondta, hogy segítői vannak a Mikulásnak, de ez butaság, neki nem kell.

Inkább a karácsony a fura neki, mert az összes angolszász mesében Mikulás hozza karácsonykor az ajándékokat és ezt nehéz Jézuskára, angyalkára átváltoztatni. Folyton vitatkozik, hogy ez nem így van, persze erre is vannak mindenféle kitalációink.
Fa+díszek stb: mi azt mondtuk, hogy mi vesszük meg a fát és az angyalkák fogják feldísziteni nekünk.
Csokimiku: azoknak készítik a gyárban, akik nem kaptak eleget a Mikulástól, és akkor ők tudnak maguknak venni, de a bolti közel nem olyan finom, mint amit a Mikulás hoz, mert ezt emberek készítik, azt meg manók valódi varázs csokiból.

Mikor derül ki, hogy nncs Miku meg Jézuska: unokahuga férjemnek idén tudta meg (8 éves) és keservesen sírt vagy fél órát.....szegény.
Én emlékszem, mi is elég későn tudtuk meg tesómmal, már bőven iskolások voltunk, de anyuék valahogy annyira jól kezelték ezt.
Elmondták, hogy igen, az csak tényleg egy kitaláció, hogy angyalkák díszítik a fát és Jézuska hozza az ajándékot, ezt azért mondják a felnőttek, hogy a kisgyerekek még boldogabbak legyenek, hogy úgy érezzék igazi csoda történik körülöttük.
De igenis vannak angyalkák, ebben hiszünk, és ha nem is ők díszitik a fát, de segítenek abban, hogy mi magunk fel tudjuk díszíteni, nem vagyunk betegek, szeretjük egymást, kapunk pénzt a munkáért, abból tudunk venni dolgokat és ezek a dolgok a csodák, csak ezt a kisgyerekek nem értik, azért mesélik el nekik máshogy.
Én a mai napig emlékszem erre a beszélgetésre a szüleimmel és annyira pozoitívan van meg bennem, egyáltalán nem volt elkeserítő, és még örültünk is, hogy onnéttól apuvan együtt diszíthettük a fát.

Na, jó sok volt belőlem. bocs

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

Kórházba indulás előtti gyors bekukk:_)

Ha Isten is úgy akarja, akkor ma kibújik a lányunk. Éjszaka még aggódtam a fájások hiánya miatt, de most úgy néz ki határozottan a kibújásra koncentrál a leányzónk.

Ha meglesz, akkor apáját ráuszítom a babanetre, hogy írja meg nektek :D
Vera

hvera

Reditke!

Na, kiderült, hogy kötőhártyagyulladása van?
Tegnapelőtt én is azt hittem, hogy Simonnak van/lesz, mert erősen dörgölte a szemeit, pirosas is volt és korábban volt náthás, amikor ugye egy ekkora babánál bőven előfordul, hogy a szemébe dörgöli... De végül úgy néz ki, mégsem lett.
Tényleg: Milánnal most már minden rendben?

Miki-Jézuska: nálunk ez utóbbi nincs, így ilyen kérdések fel sem merülnek. Mi együtt díszítünk, és tudják, hogy tőlünk kapják z ajándkot. A melepi így is megvan, és a faállítás-díszítést is meg lehet úgy csinálni, hogy az jó legyen (pl. a fényeket nem szoktuk bekapcsolni, csak egyszer gyerekek nélkül kipróbálni (hogy működik-e) úgyhogy az csak a gyertyagyújtáskor látszik, hogy milyen szép is lesz).
Több Miki nem okozott annyi gondot, cska az, hogy hogy jön be éjszaka a lakásba és hogy járja végig az összest 1 éjszaka.

True!

Én nem viszem rögtön orvoshoz a gyerekeket, csak ha már úgy ítélem meg, hogy kellene AB, ennek ellenére az orvos nem mindig ad még ekkor sem. Az ő dolga megítélni...

KépKép
KépKépKép
beszti

Vera!

Hú, ez nagyon izgalmas! :):)
Nagyon szorítok, hogy gyors, szép szülésed legyen! :):)

KépKép
KépKépKép
beszti

Vera, hajrá! :)

Jézuska-Mikulás-téma: emlékeim szerint nálunk nem volt ilyen beszélgetés a szüleimmel, hogy nem, nem ők hozzák az ajándékot, hanem mi. Bár, Edit, szerintem a szüleid nagyon jól oldották meg a dolgot, szerintem a legjobb megoldás az (velem is így volt, férjemmel is), amikor a gyerekek maguk között intézik ezt el. A sógorom megmondta a 7 éves lányának, hogy nincs, nem ő hozza az ajcsit, épp azért, hogy ne a gyerekektől tudja majd meg, hát a kislány órákig zokogott csalódásában. Viszont ha a szülő nem mondja meg, akkor szerintem a gyerek lassan, kíméletesen tudja meg. Mert az egyik gyerek azt mondja az oviban/iskolában, hogy van, a másik, hogy nincs, az egyik azt, hogy neki a Jézuska hozza az ajándékot, a másik azt, hogy neki az anyu meg az apu, és így szép lassan emésztődik a gyerekben a dolog, miközben jártatja az agyát, hogy na most akkor hogy van ez, és végül aztán tudatosul benne, de mégsem hirtelen robban, hatalmas csalódást okozva neki, hogy amiben hitt, mégsem létezik.

Kép

Kép
liv

Vera :)
Tényleg izgi! Drukk-drukk! Várjuk a híreket.

Liv :)
Ez igaz, de pl unokahuginak az iskolában mondták és annyira akart még hinni a csodában, hogy azért állt a szülei elé, hogy ő nem hiszi el, de mindenki ezt mondja, árulják el neki az igazat. na ezek után már nem lehet félredumálni.
és akkor tört ki a fél órás zokogás....lehet hogy a szülők nem jól mondták el, mert elmondás és elmondás között hatalmas különbség lehet.

Edit
Kép

Kép
reditke

Kedves Édesnyák!

A napokban sok-sok karácsonyi zenével gazdagszik a www.pszichologia.multiply.com oldal. Lesz hangszerrel játszott zene, lesz magyar nyelvű és angol nyelven is – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A feltöltött zenék listáját itt is megtaláljátok az „Érdekességek” menüpont alatt: www.pszichologia.mlap.hu Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok. Természetesen a tanácsadás lehetősége a továbbiakban is fennáll.

Barátsággal, Nisreen
nisreen

Sziasztok

Edit: köszi, hogy ilyen hosszan kifejtetted az álláspontodat... Hát igen, nem olyan egyszerű téma ez, de nálunk nem vált be, amit te mondtál, sajnos, már többmint 1 hónapja betegek, most a héten kaptak ab-t, hát majd meglátjuk, meddig bírják... Én a nagyfiamnál figyeltem meg, annak idején még mindig írtak AB-t, de néha, próbálgatta a doki, hogy ne kapjon, de sajnos, nem gyógyult meg anélkül... Most Hannának a szemére ment, Levi meg olyan csúnyán köhögött 1 hétig, és semmi javulás nem volt a calcimusc-ra... Úgyhogy mi így jártunk...

Köszi még egyszer, és mindenkinek jó készülődést, sütést-főzést a karácsonyra! Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Vera! :)
Hírek???!!!

csajok!
Tortát tegnap megsütöttem. Fiúk segítettek :lol: :roll: :evil: horror volt, de elkészült. Végülis nem túl bonyolult, de úgy, hogy ők törték a tojást, meg keverték a krémet stb, eltartott frankón délután 2-től majdnem 6-ig....mindenesetre ők élvezték.
Este már nem találkoztrak apjukkal, de reggel úgy ment be Bálint ébreszteni, hogy apa gyere már, hiszen elkészült a tortád :lol:
mindenkinek ízlik, úgyhogy köszi még1x.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Végre van időm és energiám és kedvem ideülni, úgyhogy most hősiesen végigolvastam a hsz-okat az én utolsómtól...

Liv, Macsek gratulálok a picikhez!!!

Vera, mi újság?

Reditke
Betörés :(, barátnőmékhez is betörtek úgy egyszer, hogy otthon volt a két gyerekkel, csak nekik kétszintes a ház, ők fönt aludtak, a betörők pedig lent vittek el sokmindent..
a fő az, hogy Ti nem sérültetek fizikailag, és remélem Bálint is hamarosan túl lesz a traumán!
Antibiotikummal kapcs. véleményeddel egészségügyisként is egyetértek!
Lilink eddig kétszer kapott AB-t, egyszer egy orrváladékból kitenyészett kórházi baci miatt, egyszer pedig középfül gyull. miatt.

Nálunk miki, jézuska van, mikulást tudja, hogy több van, és egy nálunk is járt, akitől félt....de az ajándékokért nyújtotta a kezét...
Karácsonyfákra azt mondtuk, hogy a boltokban a jézuska előbb járt díszíteni, hogy szép legyen a város, hozzánk pedig később jön.
Nagyon nem kérdez bele a részletekbe, amit nem bánok, legalább nem kell mindenfélét kitalálni...

Ovit Lili nagyon szereti, nagyapával járást megszokta, reggelente ugyan egy kis csevegés végett hívtak mindig, és sógornőm elmondása szerint Lili viszi nagyapát oviba, de egyébként minden rendben van.
Szerencsére eddig csak a mikulás hetén maradtunk itthon egy kis takonykórral, de azt is Lili jobban viselte mint mi, mert amit ő hazahozott nekünk minket sokkal jobbna levert, én két napig lázzal aludtam el, keltem fel, férjem is kidőlt, de most már mindannyian jól vagyunk.

Teszek képet Lilusról, aki szintén nagy dumás, egész nap versel, mesél, énekel, sütünk főzünk együtt, és most már jól eljátszik egyedül is.

Mindenkinek puszi, igyekszem kicsit gyakrabban jönni!
M.

Kép
sunimum

akkor a képek:
Kép

Kép
sunimum

Kép

Kép

Kép

Kép
sunimum

Egyelőre visszaolvasás nélkül, csak épp most olvastam Vekerdytől, és most volt ez itt is téma:

"A kisgyerek konfabulál, azaz összemeséli a valóságot a saát fantáziájával. Semmiképpen nem hazugság, ha a 3-4 évs kisgyerek különleges kalandjairól mesél a zöld oroszlánnal, hanem fantáziakép, amely kifejez valamit. A konfabulálás ebben az életkorban teljesen helyénvaló, sőt van egy belső, lélektani, vágybeli igazsága."

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Valamikor réges-régen valaki/valakik hiányolt/ak engem.. :):) /Köszönöm szépen! :)/
Itt vagyok, ragyogok, jelentem alásan.
Visszaolvasni most volt időm, de előre is elnézést kérek, nem tudok név szerint hozzászólni.

A régieknek pusszancs, örülök, hogy újra írtak, és jó lenne gyakrabban látni Benneteket. A félig-meddig újaknak meg kösszi, hogy életben tartjátok a topikot a kérdésekkel, hozzászólásokkal! Törzsgárdának meg minden tiszteletem, hogy még mindig jut időtök babanetezni.
Nálunk a november végétől elég zsúfoltra sikerült a program, úgy érzem állandó rohanásban vagyok, sosem érem utol magam. Jut eszembe Liv régi kérdésére válaszolva: hozzánk nem jár bejárónő, nem is ragyog soha a lakás!! :)
Ebben a hónapban volt többek között: Mikulás-buliból vagy 3, Lilit meghívták 2-3 babazsúrra, csapatépítő Gokartozás, partnerekkel egy focimeccs és egy bowlingozás, nagy céges karácsonyi program, holnap lesz a kis céges karácsonyi program, és nem utolsó sorban múlt hét végén 3 napot voltam Bulgáriában kiküldetésben.
Szóval adventi/karácsonyi hangulatra még nem nagyon volt időm, sajnálom is nagyon mert én úúúúgy szeretem a lelkemet felkészíteni erre az ünnepre.

Lili nagyon hirtelen nyúlik mostanában, alig győzőm venni a ruhákat, gatyókat. Igazi kis divatdíva lett, reggelente kiválassza a ruháit nem lehet ám "akármit" ráaggatni a gyerekre. :) Most az oviban bárányhimlő járvány van, alig várom, hogy elkapjuk, és túl legyünk rajta. :)

Igazából "különösebb" dolgok nem történnek velünk mostanában, csak a gyorsan pergő hétköznapok.

VERA!! Hajrá! Aptyúkot nógasd meg egy kicsit, hogy írja meg a híreket! :)

Pusz Mindenkinek!
maccs

Sziasztok,
Végre itthon négyesben:)

A swzülés persze kalandos volt, mivel a beindult szülésemet a reggeli csúcsban való autózás prímán leállította,bő 2 ujjnyi méhszájnál, így aztán abban maradtunk a szülésznőmmel, hogy menjünk sétálni. Szerencsére dúla barátnőm ép otthon volt, úgyhogy innentől csak és kizárólag BKV jöhetett szóba( autóba ha fizettek volna sem ülök újra). Kaptam tök jó szülésindító masszázst, amivel dsélután 3 -kor visszamentünk a kórházba. Persze újra stresszeltem, fájások újra leálltak, ekkorra már 3 ujjnyi volt a méhszájam. Szerencsére Kati a szülésznőm tök megértő volt, mivel a fájásaimat kézzel ő is érezte, csak ctg alatt nem volt semmi:( Így aztán (némileg szabálytalanul) kaptam egy kis oxitocynnal dúsított beöntést ( onnan gyorsan felszívódik) fájáserősítőpnek, ami persze valszeg placebo is lehetett volna, mert innentől már fájdalmasak voltak az összehúzódások. Ez volt 4-fél 5 körül. Után sétáltunk egy órát az előtérben( a vajúdó totál tele volt) majd irány az IKEÁ-s szülőszoba. A Szent Imrében szültem, mint Macsek. Részemről a meleg vízben való lubickolás nagyon nem jött be, de a labda nagyon jó volt. Hét órakor mentünk át egy hagyományos szülőszobára, burokrepesztés utánmég durvább fájásokkal. Hát be kell valljam, azért volt valami varéázsa az EDÁ-nak az első szülésnél, így brutális volt, ráadásul ekkorra kaptam egy kis oxitocynt rásegítésnek. Az utolsó vizsgálat valamikor 8 körül volt, ezután azonnal gőzerővel beindultak a tolófájások. A szülésznőm szerint gátvédelemmel is kibújt volna Sára LIlla, de akkor már piszkosul fájtam, úgyhogy amikor azt mondták, hogy gátmetszéssel még 2 fájás és kibújik a baba, én akár magam fogtam volna a szikét. Végül egészségesen 20. 45-kor született meg Sára Lilla. Rögtön megkaptuk, a cicimen pihent és fél 11-ig velünk lehetett . A varrás alatt apájával volt aki ragyogott a dologtól, aztán ügyesen szopizott már a szülőszobán. Ezt nagyon élveztem, ez teljesen kimaradt Kornéllal.

Aptyuk kiment Budafokra a nagyszülőkhöz KOrnélala, ezért jelentkezem már én itthonról:)

Folyt . köv, de most próbálok pihizni.

Vera

hvera

Vera :)
Gratu a kis nőcihez. nagyon sok boldogságot nektek négyesben!
Örülök, hogy jelentkeztél, már kicsit féltem, hogy valami baj van, mert múltkor már szülni készültél és azóta semmi hír nem volt.
Szóval happy :lol:

Majd képet lécci!

Edit
Kép

Kép
reditke

Szia Vera!

Hatalmas GRATULA! :)

Macs
maccs

Vera, nagyon jó volt olvasni a soraidat!
Az külön tetszik, hogy akár már magad fogtad volna a szikét :):)
Gratulálok!

Maccs, gyere gyakrabban, ha tudsz!

Dinóról nem tud senki semmit?

Kép

Kép
liv

Vera!

Gratulálok Sára Lillához!
Sok tejecskét:)

Igen, a szülés szépségei és fájdalmai, de az évek mulásával már csak a szépségek maradnak meg:)

Noémi+Heléna
fantikbaba

Sziasztok!

Először is:
Kedves Liv, Macsek, Vera! Mindhármotoknak gratulálok a kisbabához! Sok-sok örömöt és tejcsit!

Kedves Teljes Topik!

Ne haragudjatok, amiert nem csak hogy mostanaban, de az elmult par honapban egy budos mukkot sem irtam. Lelkifurkam van, de ez ugyebar nem potolja az elmulasztott leveleket.

Sokminden tortenik velunk, es idonkent a napi osszes kotelezo teendon kivul mar semmi masra nem marad energiam, vagy eppen kedvem.

Ennek egyik oka a baba:-) a pocakban, aki ma 19+6. A hormonjaimat jol osszekeverte, mert ilyen kutya rosszul egyik gyerkoccel sem voltam. Sokszor elofordult, hogy ejszaka is orakig forgolodtam a hanyinger miatt. Aztan mire elaludtam felebredt Csenge, aki atszokott az 5 orai, legkesobb fel hatos kelesre.
De mostanra mar konnyebb, csak per pillanat az esteimet az elalvas elleni kuzdelem teszi ki.

Aptyukom az ev vegi nagy hajtas soran szinte csak par napokat tolt itthon, hol itt van, hol ott. Utazik jo sokat kulfoldon, belfoldon egyarant. Persze kolkek akkor betegek, amikor egy hetig nincs itthon....

Csengi egy hónapja 5 napig volt 38,5-39,4 között lazas levihetetlenul, mikozben nem ivott es foschott az antibiotikumtol, amit a gegegyulladasara kapott. Mire Apa hazajott szombaton (hetfotol a nemeteknel volt), o is javult nemileg, de penteken mar kiszaradas gyanus volt, majdnem korhazaztunk. De eroltettem az ivast (a nap vegen mar sirva futott elolem, amikor poharat latott a kezemben), így lett pisi 24 ora utan, es maradhattunk otthon.

Rogton utana persze Boti torka is begennyesedett... Igy most ujfent ket kolokkel vagyok itthon. Boti 3 AB kuran van tul, az o torokgyuszkajat vmi extra ellenallo baci okozta, eleinte AB-re sem reagalt, neki is kilatasba helyeztek a korhazat, de utolso pillanatban megusztuk. Persze iden mar mehetett oviba a nagy gyulladas meg giga sok AB miatt, igy november kozepetol itthon van.

Apum sajna egyre betegebb, a dokik tulajdonkeppen mar nem gyogyitjak, csak a tuneteit kezelik. Fajdalomcsillapitas, legzeskonnyites. Agyhozkotott, pelusos... Szoval minden, amit az ember nem kivanna a szuleinek. Hangja mar nem nagyon van, de szellemileg friss.

A baj az, hogy megjelent a novere, miutan anya felhivta, hogy az apunal a dokik kikialtottak a vegso stadiumot. Eloszor bekoltozott a kis szulofalumban a tesomhoz, keres, kerdezes nelkul. Egyszeruen csak jott es itt volt. Onnan egy het utan sikerult kiebrudalni, miutan a tesomnak elkezdte pocskondiazni az anyut. De most mi fizethetjuk az alberletet Farkasgyepun. Ami nem lenne baj, mert azert jott, hogy az apuval legyen jo sokat. Csakhogy ennek az az eredmenye, hogy apu "fejet" total atmosta, most anyum, tesom es en vagyunk apum fo ellensegei, akik csak a penzet akarjuk elvenni. SOT! Azt akartuk egesz eleteben, mi tettuk ot tonkre, miattunk beteg. Mi nem apoltuk rendesen, mi nem vittuk jo dokikhoz, stb, stb, stb.

Azert is megsertodott, hogy miutan anyum es tesom nagyon udvariasan kitessekeltek maguktol, en nem hivtam meg magamhoz, es serelmeit tulcifrazva el is meselte apunak.

Azt hittem ilyen csak filmekben van, de nem. Itt zajlik velunk! Anyukamat nagyon sajnalom szegenyt, hogy egy nehez elet utan nem hagyjak bekeben elvalni apumtol, hanem szitja ez a gonosz no a feszultseget. Persze kb kethetente 200e Ft-ot ker a sajat ellatasara!!!! Farkasgyepun, egy utolso kis faluban, ahol kocsma is alig van, meg bolt!!!! Allitolag apumnak rendel mindenfele varazsszereket. Amit mi jol tudjuk, hogy nem igaz. Ugyanezt csinalta nagyapammal, amikor o haldoklott. Magahoz edesgette, elszedte a kisoreg osszes sporolt penzet, magara iratott minden ingatlant (kizarva az oroksegbol azt a testveret, akinek a veret most szivja), aztan amikor a papa mar nincstelen lett, belokte egy otthonba, amit apum fizethetett.

A not nem szidom direktebe az apumnak, mert a noci napi 12 orat tolt az apuval vigyazva arra, hogy ne hagyjon minket negyszemkozt. Tehat barmit is mondanek, lenne ideje tavozasom utan az ellenkezojerol meggyozni egy haldoklo beteget, aki bar szellemileg ep, a realitaserzeke gondolom nem az igazi.

Nehez az apumra nem haragudni, de amig nem volt itt a novere, teljesen mashogy viselkedett. A noci hazi apolo a nemeteknel egy kisoreg bacsinal, ahova kethavonta megy egy honapra. Most oda sem megy vissza, nehogy az aput visszazokkentsuk a normalis mederbe. Mikozben a csalad mas reszet rendszeresen tajekoztatja, hogy mi nem torodunk az apuval.

Arrol persze nem szol a fama, hogy a kajat tovabbra is anyum adja nekik, a pizsit es szennyeseket az anyum mossa apura. Az apolast a korhazi szemelyzet vegzi. O csak ott ul az agya mellett es vigyaz, nehogy ertelmes dolgokrol tudjunk apuval beszelni. Mikozben persze ebed utani sziesztara elvonul, es a csaladdal tudatja, ina szakadtaig apolja az altalunk elhanyagolt apumat. Anyum tovabbra is latogatja apumat minden nap. Na, nala mar kisomfordal a no a szobabol, igy az apum idonkent ujra a regi az anyuval. De ha reggel kapja a csalad elleni uszitast, akkor az anyuval sem kedves.

Apu novere mar az apum szemelyi igazolvanyat koveteli az anyun, hogy kell nekik ugyvedi dolgokat intezni. Szoval szerintem el akarja venni az apu neven szereplo ingatlanokat. Lehet, hogy a penze mar az ove. A zsozso nem is erdekelne engem, de azt nem hagyhatom, hogy anyum elete muvet, a marcaltoi csaladi hazunk felet elvegye tulajdonjogilag, mert akkor be is koltozhet a jog szerint. Mivel o itthon munkanelkuli, tuti, hogy Bajan tele van emberekkel, akiknek tartozik. eloluk meg jol el lehet bujni a korhazban....

Folytathatnam napestig a no sztorijait, de nem ernek a vegere. Nagyon csunya vege lesz itt mindennek, ha apum elmegy orokre. Es ettol szeretnem megvedeni az anyumat, de nem tudom. Ez a tehetetlenseg pedig felorol, idegesit.

Hat ez van nalunk, ezert nincs kedvem irni, vagy epp energiam.

Persze itt van ez a pocakbaba, aki ugy tunik kislany :D
Vele viszont mult heten hoztak ram a fraszt. A genetikai uh-on talalt vmit a doki az aortajan, meghozza egy tagulatot. Innentol persze egyetlen mukkot sem lehetet a dokibol kihuzni, igy total panikban eltem egy hetig. Meg tud szuletni? Ha megszuletik elhet-e? Kell-e mutet? Szoval minden kegyetlen gondolaton atragtam mar magam.
DE! Tegnap voltunk speci szivuh-on, ahol kiderult, hogy nincs semmi baj. Valoban van egy tagulata, de semmi koros elvaltozasra nem utal semmi. A szivben a kamrak, pitvarok epek, nem terhelodik rajuk extra nyomas, nincs koros aramlas sem a szivben, sem az er tagult szakaszaban. Egy honap mulva kontroll, de ugy tunik, hogy ez nala egy allapot, egy anatomiai variacio, semmi tobb.

Most megyek szunyni, kolkek alszanak, aztan delutan megyek apumhoz (sajna egyre kevesebb kedvvel), utana meg a nodokimhoz vissza a tegnapi eredmennyel.

Pussz Mindenkinek. Olvaslak Titeket, de a fentiek miatt kivagyok estere, es nincs erom, ihletem irni. De azert igyekszem ezt legyozni es gyakrabban jelentkezni.

MUKK

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Liv,
először is köszönöm az érdeklődést, igazán jól esett! :)
Gergő babához garatula!
Nagyon ritkán tudok jönni, mert állandó szaladásban vagyunk, estére meg KO vagyok.
Ha elkezdek dolgozni, talán gyakrabban tudok benézni, mert a melóhelyen is van internet, és azért akad a munkába néha szünet is, majd jól kihasználom..... :D

Ami a legfontosabb midenkinek hatalmas gratuláció az új babákhoz, pocaklakókhoz!

Bernát elkezdte az ovit, de persze úgy mint ilyenkor lenni szokás, egy kicsit megy, aztán itthon kúrálom, megint megy, utána itthon, mint egy örök körforgás. Ha éppen nem Bernát beteg akkor Donátnál jön ki valami nyavalya, valamiért nem tudják egyszerre időzíteni a betegségeket. Ma az első nap, hogy mindkettő a megfelelő intézményekben készülődik a karácsonyi ünnepségekre.
Donát is elkezdte az iskolát, vele is sokat kell foglalkozni, hogy minden úgy menjen, ahogy azt szeretnénk. Délutánonként pedig judózni, meg úszni jár.
Januártól teljes állásban dolgozom, október óta a gyes alatt összegyűlt szabadságomat élvezem. Megpróbálok állandó éjszakára visszamenni, aztán majd meglátjuk, hogyan bírjuk. De talán így tudok a családdal együttlenni a legtöbbet.

Csirkesz,
sajnálom nagyon hogy így alakulnak a dolgaitok, nincsen annál csúnyább dolog mikor valaki megnehezíti az elválást a szeretett személytől. Nem lehet, hogy ne adjatok pénzt a nőnek? Vagy valahogy korlátozni a látogatásait?

Megpróbálok este még visszanézni, visszaolvasás után, pedig reagálni néhány dologra. Remélem sikerül!

Dino

Kép

Kép
dino

Csirkesz, gratulálok a kisbabához! :)
Viszont nagyon nehéz helyzetben lehetsz most, még olvasni is rossz volt...
A nőt nem tudjátok kiküldeni a szobából, amikor mentek? Apukád miért hisz neki jobban, mint nektek???
Apukád teljesen beszámítható állapotban van? Azért kérdezem, hogy ha a nő tényleg magára íratná az ingatlanokat, később ez - ill. ennek az ellenkezője, orvosilag igazolva - nem lehet a részetekről hivatkozási alap?
Döbbenetes az egész, és elhiszem, hogy elkeserít és felőröl titeket.

Dino, jó, hogy jelentkeztél. :)
Betegeskedő gyerekeknek jobbulást!
Ha mindig éjjel dolgozni fogsz, hogyan bírod majd a nappalokat?

Lányok, egy kéthónaposnak mennyire kell emelnie - hason, ill. ülésbe húzáskor! - a fejét?

Kép

Kép
liv

Hahó

Vera
Gratulálok, sok boldogságot :D :D nekem is elmúltak anno a fájások az autózás alatt. bár nekem a kórháztól. a stressz kinyírja az oxitocint.

Csirkesz
Gratula a legkisebbhez 8) 8) sajnálom hogy ennyit kell most idegeskedned. sokszor eszembe jutottál, hogy mi lehet Veletek, na de ez mindenen túltsez
Borzasztó az egész, alapban is olyan szomorú, de így meg egyszerűen rémes.
Szerintem se hagyjátok ezt a dolgot, nekem is ez jutott eszembe ami Livnek, hogy esetleg gondnokság alá kéne helyeztetni apukádat, hogy a nő ne tudja kihasználni és a nevére íratni a dolgokat.

Dino, Macss
pusz Nektek is...

Mi is megvagyunk, csütörtökön államvizsgázom, gondoljatok majd rám.
ma volt az ovis ünnepség, aranyos volt...
karácsonyi készülődés nuku, megyek is tanulni.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Köszi csajok a tippeket, de a nőtől nem nagyon lehet megszabadulni. Elérte, hjogy az apu ragaszkodjon hozzá és a jelenlétéhez. A kórházból nem tudjuk kitiltatni, nincs rá mód. Az, hogy mi nem akarjuk, hogy ott legyen, nem elegendő - persze a joghoz nem értek, de gyanítom, ha a beteg nem kéri a kórház személyzetét, akkor nem lehet mit tenni.
Gyámság alá szintén nem lehet vonni az aput szerintem, mert szellemileg teljesen ép, éppen csak teljesen a nő befolyása alá került. Lassan mondjuk lehet, hogy ügyvédhez kellene fordulnunk, hogy mit lehet tenni, mivel lehet védekezni. De azt gondolom laikusként, ha az apu önszántából neki adja a lóvét meg az ingatlanokat, akkor nem nagyon tudunk mit csinálni. De nem is ez a legnagyobb gondom.
Hanem a viselkedésében beállt változás... Teljesen rideg velünk, elutasító, számonkérő, utasító. Azt mondja, amit a nő a szájába rágott, amiről meggyőzte őt. Amíg nem volt itt indig örült nekem, ha mentem hozzá látogatni. Most meg se egy mosoly, se egy kedves szó...
Próbálok rá nem haragudni, de a nő kavarásaival egyre nehezebb.
Tényleg az lenne a megoldás, ha a nőt haza lehetne toloncolni valahogy. DE HOGY????

Na elég is a témából. Megyek konyhát felmosni, meg ebédet főzni.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Csirkesz! Ez nem egészen így működik! Nem vagyok jogász, de azt tudom, hogy az egyenesági öröklést azt nem lehet csak úgy elveszíteni! Az törvény szerint jár! A kitagadásnak nagyon komoly jogi feltételei vannak, de érdemes megkérdezni egy ügyvédet ezekről a dolgokról!

Gratula a 3. bébihez, úgy örülök, amikor 3 gyerekesekkel akadok össze! Sajnos, az a tapasztalatom, hogy a "való világban" alig-alig van ilyen ember, inkább az ilyen babanetes helyeken! Sajnos, az életben azt tapasztalom, hogy sokan inkább szánakozva néznek ránk, sőt mikor terhes voltam tök sokat megkérdezték bizalmasan: ugye véletlen lett? :mrgreen: Nagyon utálom ezt! Na sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?