Sziasztok!
Először is:
Kedves Liv, Macsek, Vera! Mindhármotoknak gratulálok a kisbabához! Sok-sok örömöt és tejcsit!
Kedves Teljes Topik!
Ne haragudjatok, amiert nem csak hogy mostanaban, de az elmult par honapban egy budos mukkot sem irtam. Lelkifurkam van, de ez ugyebar nem potolja az elmulasztott leveleket.
Sokminden tortenik velunk, es idonkent a napi osszes kotelezo teendon kivul mar semmi masra nem marad energiam, vagy eppen kedvem.
Ennek egyik oka a baba:-) a pocakban, aki ma 19+6. A hormonjaimat jol osszekeverte, mert ilyen kutya rosszul egyik gyerkoccel sem voltam. Sokszor elofordult, hogy ejszaka is orakig forgolodtam a hanyinger miatt. Aztan mire elaludtam felebredt Csenge, aki atszokott az 5 orai, legkesobb fel hatos kelesre.
De mostanra mar konnyebb, csak per pillanat az esteimet az elalvas elleni kuzdelem teszi ki.
Aptyukom az ev vegi nagy hajtas soran szinte csak par napokat tolt itthon, hol itt van, hol ott. Utazik jo sokat kulfoldon, belfoldon egyarant. Persze kolkek akkor betegek, amikor egy hetig nincs itthon....
Csengi egy hónapja 5 napig volt 38,5-39,4 között lazas levihetetlenul, mikozben nem ivott es foschott az antibiotikumtol, amit a gegegyulladasara kapott. Mire Apa hazajott szombaton (hetfotol a nemeteknel volt), o is javult nemileg, de penteken mar kiszaradas gyanus volt, majdnem korhazaztunk. De eroltettem az ivast (a nap vegen mar sirva futott elolem, amikor poharat latott a kezemben), így lett pisi 24 ora utan, es maradhattunk otthon.
Rogton utana persze Boti torka is begennyesedett... Igy most ujfent ket kolokkel vagyok itthon. Boti 3 AB kuran van tul, az o torokgyuszkajat vmi extra ellenallo baci okozta, eleinte AB-re sem reagalt, neki is kilatasba helyeztek a korhazat, de utolso pillanatban megusztuk. Persze iden mar mehetett oviba a nagy gyulladas meg giga sok AB miatt, igy november kozepetol itthon van.
Apum sajna egyre betegebb, a dokik tulajdonkeppen mar nem gyogyitjak, csak a tuneteit kezelik. Fajdalomcsillapitas, legzeskonnyites. Agyhozkotott, pelusos... Szoval minden, amit az ember nem kivanna a szuleinek. Hangja mar nem nagyon van, de szellemileg friss.
A baj az, hogy megjelent a novere, miutan anya felhivta, hogy az apunal a dokik kikialtottak a vegso stadiumot. Eloszor bekoltozott a kis szulofalumban a tesomhoz, keres, kerdezes nelkul. Egyszeruen csak jott es itt volt. Onnan egy het utan sikerult kiebrudalni, miutan a tesomnak elkezdte pocskondiazni az anyut. De most mi fizethetjuk az alberletet Farkasgyepun. Ami nem lenne baj, mert azert jott, hogy az apuval legyen jo sokat. Csakhogy ennek az az eredmenye, hogy apu "fejet" total atmosta, most anyum, tesom es en vagyunk apum fo ellensegei, akik csak a penzet akarjuk elvenni. SOT! Azt akartuk egesz eleteben, mi tettuk ot tonkre, miattunk beteg. Mi nem apoltuk rendesen, mi nem vittuk jo dokikhoz, stb, stb, stb.
Azert is megsertodott, hogy miutan anyum es tesom nagyon udvariasan kitessekeltek maguktol, en nem hivtam meg magamhoz, es serelmeit tulcifrazva el is meselte apunak.
Azt hittem ilyen csak filmekben van, de nem. Itt zajlik velunk! Anyukamat nagyon sajnalom szegenyt, hogy egy nehez elet utan nem hagyjak bekeben elvalni apumtol, hanem szitja ez a gonosz no a feszultseget. Persze kb kethetente 200e Ft-ot ker a sajat ellatasara!!!! Farkasgyepun, egy utolso kis faluban, ahol kocsma is alig van, meg bolt!!!! Allitolag apumnak rendel mindenfele varazsszereket. Amit mi jol tudjuk, hogy nem igaz. Ugyanezt csinalta nagyapammal, amikor o haldoklott. Magahoz edesgette, elszedte a kisoreg osszes sporolt penzet, magara iratott minden ingatlant (kizarva az oroksegbol azt a testveret, akinek a veret most szivja), aztan amikor a papa mar nincstelen lett, belokte egy otthonba, amit apum fizethetett.
A not nem szidom direktebe az apumnak, mert a noci napi 12 orat tolt az apuval vigyazva arra, hogy ne hagyjon minket negyszemkozt. Tehat barmit is mondanek, lenne ideje tavozasom utan az ellenkezojerol meggyozni egy haldoklo beteget, aki bar szellemileg ep, a realitaserzeke gondolom nem az igazi.
Nehez az apumra nem haragudni, de amig nem volt itt a novere, teljesen mashogy viselkedett. A noci hazi apolo a nemeteknel egy kisoreg bacsinal, ahova kethavonta megy egy honapra. Most oda sem megy vissza, nehogy az aput visszazokkentsuk a normalis mederbe. Mikozben a csalad mas reszet rendszeresen tajekoztatja, hogy mi nem torodunk az apuval.
Arrol persze nem szol a fama, hogy a kajat tovabbra is anyum adja nekik, a pizsit es szennyeseket az anyum mossa apura. Az apolast a korhazi szemelyzet vegzi. O csak ott ul az agya mellett es vigyaz, nehogy ertelmes dolgokrol tudjunk apuval beszelni. Mikozben persze ebed utani sziesztara elvonul, es a csaladdal tudatja, ina szakadtaig apolja az altalunk elhanyagolt apumat. Anyum tovabbra is latogatja apumat minden nap. Na, nala mar kisomfordal a no a szobabol, igy az apum idonkent ujra a regi az anyuval. De ha reggel kapja a csalad elleni uszitast, akkor az anyuval sem kedves.
Apu novere mar az apum szemelyi igazolvanyat koveteli az anyun, hogy kell nekik ugyvedi dolgokat intezni. Szoval szerintem el akarja venni az apu neven szereplo ingatlanokat. Lehet, hogy a penze mar az ove. A zsozso nem is erdekelne engem, de azt nem hagyhatom, hogy anyum elete muvet, a marcaltoi csaladi hazunk felet elvegye tulajdonjogilag, mert akkor be is koltozhet a jog szerint. Mivel o itthon munkanelkuli, tuti, hogy Bajan tele van emberekkel, akiknek tartozik. eloluk meg jol el lehet bujni a korhazban....
Folytathatnam napestig a no sztorijait, de nem ernek a vegere. Nagyon csunya vege lesz itt mindennek, ha apum elmegy orokre. Es ettol szeretnem megvedeni az anyumat, de nem tudom. Ez a tehetetlenseg pedig felorol, idegesit.
Hat ez van nalunk, ezert nincs kedvem irni, vagy epp energiam.
Persze itt van ez a pocakbaba, aki ugy tunik kislany
Vele viszont mult heten hoztak ram a fraszt. A genetikai uh-on talalt vmit a doki az aortajan, meghozza egy tagulatot. Innentol persze egyetlen mukkot sem lehetet a dokibol kihuzni, igy total panikban eltem egy hetig. Meg tud szuletni? Ha megszuletik elhet-e? Kell-e mutet? Szoval minden kegyetlen gondolaton atragtam mar magam.
DE! Tegnap voltunk speci szivuh-on, ahol kiderult, hogy nincs semmi baj. Valoban van egy tagulata, de semmi koros elvaltozasra nem utal semmi. A szivben a kamrak, pitvarok epek, nem terhelodik rajuk extra nyomas, nincs koros aramlas sem a szivben, sem az er tagult szakaszaban. Egy honap mulva kontroll, de ugy tunik, hogy ez nala egy allapot, egy anatomiai variacio, semmi tobb.
Most megyek szunyni, kolkek alszanak, aztan delutan megyek apumhoz (sajna egyre kevesebb kedvvel), utana meg a nodokimhoz vissza a tegnapi eredmennyel.
Pussz Mindenkinek. Olvaslak Titeket, de a fentiek miatt kivagyok estere, es nincs erom, ihletem irni. De azert igyekszem ezt legyozni es gyakrabban jelentkezni.
MUKK