Sziasztok!
Jó régen írtam, de igyekszem majd gyakrabban jönni, ha a bacik is úgy akarják.
Remélem senki nem beteg. Ha igen, akkor jobbulást neki.
Nagyon szépek a gyerkőceink.
Macsek! Először is gratula a csöppséghez!
Bocsánat, de annyira ritkán jutottam gép elé, hogy nem volt időm még olvasni sem a topikot.
Szerinted változtak a dolgok szülés körül? Szerintem mióta én szültem igen, mert után lépett életbe a körzeti kórház elve stb.
Kinél szültél?
Büfi: Én rázni szoktam a fenekét, most már "lovagoltatni". Így hamarabb büfizik. Melcsi is ilyen, ha nem büfizik, és úgy teszem le, rögtön bukás lesz belőle.
Reditke! Mi az Erzsébet-házban voltunk, a mögött vannak a bioházak. Kipróbáltuk nov 1én a Kehidát is. Alsópáhok jobban bejött nekünk. Nem volt rossz, de nem igazán bababarát szerintem, inkább csak gyerekbarátnak mondanám. Bár Viki a fürdőjükben összeszedett egy szép kis lábgombát. De szerencsére már meggyógyult.
Nem semmi baleseteitek vannak.
Félelem: Remelém Bálint már nem fél. Nekem a gyerekszobában van 1 éjjeli lámpa. Viki is fél sima sötétben, nem mer bemenni a szobába.
Betörés:
Karácsony: Én is fényképes ajándékokat terveztem. Óra, bor borpólóval, kötény.
Meg van már, mit veszel a férjecskédnek? Fiúk képével egy póló? Páromnak van ilyen és nagyon szereti, legalább büszkélkedhet a lányaival.
A párom most nem kap semmit, mert megvettük neki a Búvár zsebkönyv sorozat összes darabját. Rádöbbent, hogy jó lenne, én meg felkutattam, megrendeltem.
Most már meg van az összes 62 db-ja, amit kb 2 hónap alatt sikerült beszerezni, pedig van benne ritkaság is, amit alig lehet kapni. Ez nem csak apának hasznos ajándék, mert Viki imádja nézegetni apával a búvárzsebkönyveket.
Testvérkonfliktus rendezés. Tetszik, hogy ők akarják maguk között lerendezni.
Gyerekszáj:
Nagyon tanulékonyok.
Szülés előtt volt fenn papa, és mama tapéta bordűrt feltenni, és tapétát igazítani. A tapéta nem akart ragadni, így papa szabadszájúan k..a anyád. Erre Viki, mielőtt még papára szólhattam volna: kua aja. Később már csak anyádat mondott papa, erre Viki néz rám, és mondja: Aja.
Azóta sem felejette el senki ezt a történetet.
Mit mondott a doki Bálintra?
Zsombi! Gratulálok a pocaklakóhoz!
( ha még nem gratuláltam volna.
) Mikorra vagy kiírva?
Liv! Gratulálok a Gergőhöz!
Dávid végül jár napközis oviba? Hogy megy a szopi, remélem ügyesen szopizik Gergő. Nagyon szurkoltam, mikor kórházban voltatok, bár írni nem tudtam. Nagyon aranyos Gergő.
Lakásragyogás: Én pénteken takarítok mikor délben alszik a kicsi. Addig van rend és tisztaság, amíg haza nem hozzuk Vikit is a bölcsiből.
Mióta ketten vannak, még nagyobb a kupi, amit néha már este össze sem pakolok, mert nincs rá erőm. Persze szennyes ruha nincs szét, mert Viki is ügyesen a szennyes tartóba teszi, bár mikor hazajön a kabátja földön landol még.
Szerintem se aggódj a bepisilés miatt. Valószínűleg a kistesó érkezése okozta érzelem miatt van. Hamar megszokja, hogy így vagytok egy család, és az is abbamarad. Vikinél is néha még előfordul, hogy bepisil, mint valamelyik nap az oviban. Csak ő még nem is szólt, a gondozónő vette észre. Csak annyit mondtam neki, hogy legközelebb szóljon, ha bepisilt, hogy áttudják öltöztetni. Ez nálunk is valószínűleg testvérféltékenységből adódott.
Nagyon rossz, hogy nem tud az ember ilyenkor ketté osztódni, hogy mindkét gyerkőccel eleget törődjön. De már én is beletörődtem ebbe. Viki szereti hugit, néha már játszik is vele, csikizi. Nagyon édesek együtt.
Viola! Míra megszerette már az ovit? A változás is okozhat éjjeli keléseket. Érzelmileg így dolgozzák fel az eseményeket. Legalábbis Viki ilyen volt.
Beszti! Szerintem normális gyerekeid vannak, csak jobban hozzá voltak szokva a társasághoz, a testvér miatt, így könnyebben illeszkedtek be.
True! Üdv köztünk!
Mikro születtek a gyerkőcök? Beírnálak titeket is a táblázatunkba!
Tv: minimaxot nézünk ritkán, inkább dvdt szokott nézni. Igyekszem keveset hagyni a tv előtt, de ha beteg, akkor nem hajlandó csak mesét nézni.
Most a Bing és Bong megy, amit felvettem lemezre, és a Szilaj a sláger. Thomas rajongás mozdonyokig töretlen, mesében mostanában ritkábban jön elő, bár még meg kell csinálnom a felvett részekből a dvdt.
Magika! Neked is gratulálok a pocaklakóhoz!
( ha még nem gratuláltam volna.
) Mikorra vagy kiírva? Örülök, hogy Zolinak megtetszett az ovi.
Nagyon jók a képek. Szupi fotóst találtatok.
Vera! Mikorra vagy kiírva? Hogy érzed magad? Bírod még?
Mi továbbra is vittük bölcsibe Vikit, bár beteg lett, mikor hazajöttünk a kórházból Melcsivel, így arra hétre volt csak itthon.
Macs! Nem semmi az ovi vezetője. Nem értem, miért nincs 5-6ig ovi. Nem mindenki tudja megoldani, hogy 5ig elhozza gyerkőcöt.
Tontica! Nagy gratula az ikerekhez!
Nagyon édesek a csöppségek!!!
Csirkesz! Remélem már elkerülnek a balesetek titeket. Apukádnak jobbulást. Remélem nem lesz igazuk az orvosoknak.
Macsek!, Móni! Reditke! Maccs! Mekkorák már a gyerkőcök!
Viki 13,5 kg volt és 93 cm a 3 éves oltáson. Úgy látom nem lesz apró termetű.
Testvérféltékenység: Kezdetben Viki szopi közben a lábamon játszott vagy az ölemben ült. Ha Melcsit felvettük, Viki egyből mondta, hogy tegyük le, és őt vegyük ölbe. Mostanában itthon ha közel merészkedik a dolgaihoz, akkor rászól. Eddig tegnap vettem észre, hogy először megütötte Melcsit, rácsapott a kiskezére, mert a babakocsija felé közeledett. De megbeszéltük, hogy nem szabad bántani Hugit, mert ő sem bántotta. Remélem hatásos lesz. Bent a bölcsiben sokat babázik, és sokat sírdogált mostanában utánam. Az ötleteitekből merítve hétvégén beiktatunk egy olyan órácskát, amikor, csak mi ketten megyünk el sétálni. Bölcsi után mindig játszok vele, Hugival alig foglalkozok, csak szopi, és fürdetés szinten. A legjobban az tetszik, mikor ő is szoptatja a babát, felhúzott pólóval. Nagyon édes.
Tcis! Jó újra hallani rólatok! Gratulálok a kispocaklakóhoz!
Nagyon szép nagylányod lett.
A második szülés szinte mindig könnyebb, az első gyerkőc csinált bent helyet.
Nekem is gyors szülésem volt Melcsivel 1/2 9-re (este) értünk be a kórházba 5 percesekkel és 22,44-re már meg is született Melcsi. A dokim alig ért be, pedig 3 ujjnyinál hívta a szülésznő.
Rólunk:
Viki 3 szülinapjára egy kis zsúrt rendeztünk, aminek Viki nagyon örült, és szerintünk mindenki jól érezte magát.
Viki még mindig imádj a bölcsit, bár mostanában itthon szeretne velem lenni, pedig imádja a bölcsit, barátnői is vannak már. De pár napja sír, mióta itthon volt a betegsége miatt és engem akar, pedig már meggyógyult. Bölcsiben babázik, és azt mondták mindet a testvérféltékenység miatt van.
Viki hazahozta bölcsiből hasmenéses vírust 1 hét alatt meg gyógyult szerencsére, de azóta apa is elkapta, egy influenzás változattal, és én is. Én még nyűgyöm a náthás részt, de 5 napig semmi kaja nem maradt meg bennem. Szerencsére tejem volt elég Melcsinek. Egyedül ő nem kapta el a vírust, de most meg folyik a nózija.
Nyaralás óta, hol az egyik gyerkőc volt beteg kicsit, hol a másik. Alig várom már a tavaszt.
Melcsike nagyot nőt. Kúszik, kutyázik, és néha ügyesen megül. Minden érdekli, igazi világfelfedező.
Mindent megnéz, mindent meg akar szerezni.
A másik világ felfedezőm meg kérdez, hogy miért? Egyfolytában kérdezz.
Bár a képtár webjére nem sikerült feltenni képeket, de ide igen:
http://www.ikep.hu/user/profil.php/3812
Gyerekszáj: Nálunk kevés jópofa beszólása van Vikinek, de ezek nagyon teszenek:
Apa és Viki fociznak. Apa kissé mellé rúgja a labdát, nem pont Viki lábához. Viki: - Apa, Viki nem ott van. Apa ismét kissé arrébb rúgja. - Apa mondtam, hogy nem ott van a Viki.
És egy logikus következtetés, amit ő rakott össze:
Úszni indultunk, és apa rákérdezett Viki karúszóját viszem-e, erre Viki : Ha nincs karúszó, Viki elsüllyed és nem lesz többet.
Gyöngyi