Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jelentem, még 1-ben vagyok! :roll: Ma délután távozott a nyákdugó, szülésznőm szerint 0-72 órán belül beindul a szülés, viszont a netes infók 1-2 hetet is írnak. Hát remélem, inkább csak pár nap, mert már nehezen bírjuk az állandó készültséget és logisztikai szervezést! :) Rá voltam állva, hogy a második manó is előbb jön, de a végén még kívárja a terminusát! Jelentkezem, ha lesz valami.... izgi-izgi-izgi...... :roll:

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok,
Macsek! Hú de izgis!!! Minden nap gondolok ám rátok! A logisztikai cuccokat még én sem látom át ( mincs kocsink és Zuglóból kell majd eljutni a Szenti Imrébe.

Nálunk 1-én távozott a nyákdugó és 4-én született meg Kornél. Szóval nem szakirodalmi, de valós adatok alapján max 1-2 napod van:) Egyébként picikét irigy, mert mostanában még a gépelésnél is útban van a pocakom, hát még Kornél ovis indításánál é shazahozásánál. Az a jó, hogy az ovi a ház sarkánál van:)

Szorítok nagyon az egészséges babáért és a gyors szülésért!

Vera

hvera

Szia Vera!

Hát ez bíztató! :) Nem is tudtam, hogy te is a Szt. Imrében fogsz szülni. Kinél? Szülésznőd is van?
Na mi a logisztika miatt cuccoltunk be apuékhoz a Kálvin térhez, mert Újpestről a Szent Imrébe főleg napközben se kocsival, se mással nem biztos, hogy beérnénk. Leginkább a ki vigyázz majd Márkra című kérdéskört kell mindig megtervezni. Ráadásul annyira lent van már a feje a bébinek, hogy ha megnyílik a méhszáj, egyből ki is csuszanhat, nem kell helyezkednie. A dokim gyors szülést jósol, reméljük az lesz. A férjem már hetek óta nem tud nyugodtan aludni ezért, minden moccanásomra felébred és kérdezi, hogy na menni kell? :D

Hát már neked sincs olyan sok hátra! Szintén kitartást!

M.

Kép

Kép
macsek11

Szia,

Most csak gyorsan MACSEKnak :)
Ha jól emlékszem pontosan 1 hét telt el a nyákdugó és a szülés megindulása közöt... :)
Kitartás! :) Drukk a gyors és sima szüléshez, várom a susmust!! :):)

Pusz

Macs
maccs

Macsek :)
Hajrá-hajrá!!!!! jujj, de izgi! El is kezdett fájni a hasam :lol: :lol:

Bálintnál nekem nyákdugó után rögtön 1,5 nap vajúdás és akkor bújt ki. Milánnál el sem távozott a nyákdugó....

Esélyes vagy!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok Lányok!

Már ezer éve nem jártam erre.
Szeretnék érdeklődni, hogy Tonyóról tudtok valamit?
Rendben vannak? És a kisfiúk?

Minden infót nagyon köszönök előre is!

Sziasztok!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Macsek üzenete:

"Ma 11:53-kor megszületett Veér Kornél Daniel 3400 gr, 55 cm. Mindannyian jol vagyunk, Timi"

Gratulálok!

Macs
maccs

Macsek!
Gratulálunk a kistesóhoz:
Beatrix és a fiúk
Vendég

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Pszichológus, családkonzulens édesanya vagyok. Négy éves ikergyermekeim egyike súlyos fejlődési rendellenességgel született, az ő fokozott ápolása, gondozása miatt munkámat itthonról végzem. Így elmondhatom, hogy elméleti tudásomat ugyan az egyetemen szereztem, de ikergyerekeim és a betegséggel járó teendők sok mindenre megtanítottak a gyakorlatban.

Gyerekneveléssel, családi gondokkal, párkapcsolati nehézségekkel, személyes jellegű problémákkal küzdő személyek bizalommal keressenek fel egy e-mailben, segítek megtalálni a jó megoldást és kivitelezni azt. Akinek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de a távolság miatt, vagy bármi más okból kifolyólag nem tud személyesen keresni fel egy szakembert, annak ideális megoldás lehet az e-mail-en át történő konzultáció (pszichotanacs@freemail.hu). Lásd még: www.pszichologia.mlap.hu

A www.pszichologia.multiply.com oldalon ingyen letölthető anyagok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt: babazenék, gyerekzene, kifestők, rajzfilmek (angol, magyar), oktatóprogramok, könyvek, zene minden kornak... A feltöltés folyamatos, érdemes többször benézni.

üdvözlettel, Nisreen
nisreen

Gratulálunk!!! :):)
Sok tejcsit és zökkenőmentes, boldog napokat kívánunk!! :):)
Anita és a család

KépKép
KépKép
vasani

Macsek!
Gratulálok!Jó egészséget kívánok!

Egy hét táppénz után a héten dolgoztam.6,5 év után igazán érdekes volt de jobban sikerült mint azt vártam.Jó a társaság és ez az alapja az egésznek!

Adrienn ment egy hetet oviba.De mostanra megint köhög tehát szerintem ennyi volt.Péntekre pedig már szeretett menni.De nagy szerencse,hogy Ágó is ott van és reggel együtt maradnak egy fél órát!

Apukám szerencsére nagyon jól van.Minden lelete a körülményekhez képest jó.Én meg féltem mert még csak két év telt el a kezdetek óta és az minden szemppontból kevés idő!

Vigyázzon mindenki magára és kicsiny családjára!

Millió puszi Kriszti
gnékriszti

Macsek, gratulálok!

Kép

Kép
liv

Macsek:)

GRATULÁLOK MACSEK!
JÓ EGÉSZSÉGET KORNÉL DÁNIELNEK!

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Hogy is kezdjem ennyi ido utan?!
Eloszor is Tontika, Liv, Macsek, (remelem nem hagytam ki senkit) nagyon, nagyon nagy gratula a pici lurkokhoz.

Tehat. Vagyok, letezem en is. Mostanaban kezdtelek ujra olvasgatni benneteket. Amiota atkoltoztunk, szornyen lassu az internetunk es sokszor nincs is kedvem meg a gepet se bekapcsolni. Az egesz nyarunk pakolassal telt el + meg kellett csinalnom az olasz autovizsgat + munka, valahogy el voltam veszve a sok rohanasban, semmire se volt idom. De most, hogy ujra itthon vagyok, majd megprobalom behozni a lemaradasomat.
Elisa szeptembertol ovis lett, es nagyon tetszik neki, de amit olvastam vannak itt mas ovis-bolcsis gyerkocok is. Nem tudom Ti hogy vagytok vele de az en lanyom nagyon megvaltozott amiota oviba jar. Tobbet jatszik egyedul, es sokkal ertelmessebb lett, minden sokkal jobban erdekli.
Nem irok kulon nev szerint, mivel nagy a lemaradasom, de igerem megprobalok lassan vissza bekapcsolodni kozetek ha nem banjatok.

Puszi mindenkinek.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis, szia :), jó, hogy újra itt vagy.

Kép

Kép
liv

Jééé, és most nézem! Gratulálok! :D

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Macsek :D :D :D
Nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak! :D :D :D

Tcis
De jó, hogy megint vagy! Már hiányoltalak. Gartulálok a kis pocakmanóhoz! (majdnem egyidősek vagyunk :)) Ha lesz időd, írj még magatokról, és Elizáról is szívesen látnék fotót. Gondolom, még mindig nagyon szép kiscsaj :).

Mindenki másnak pussz

Erika

Kép

Kép
zsombi

Macsek!

Hatalmas gratula nektek!
Egeszseget es sok tejcit kivanok.

Magi
Vendég

Én is csatlakozom az előttem szólokhoz és nagyon nagy gratula a Macsek családnak és nagyon sok boldogságot kívánok!

majd ha lesz időd, egy kis szülés sztorit dobhatnál, hogy hogyan ment így másodikra!

Tcis :) én is örülök, hogy jelentkeztél és csatlakozom Erikához, kérünk képet a nőciről!!!!

Lyányok! :lol: így november közepe körül ki hogy áll a karácsonyi előkészületekkel? Készülődős-vásárolgatós-jó ötlet gyűjtös dolgokkal?
Engem minden érdekel.
Én most rendeltem a photohall-nál neten egy sörös korsót faternak, amin fiúk vannak és egy szöveg, hogy Egészségedre papa, és anyunak meg egy kispárnát, amin szintén fiúk vannak, szép álmokat mama dumával.
Szerintem ezeknek, mint kiegészítő ajándékoknak, sokkal jobban fognak örülni, mint a rendes vásárolt cuccoknak.
Itt van, hogy milyen képeket tettem rájuk. nem nehéz kitalálni, hogy melyik melyikre.

Aptyukomnak kellene kitalálni valamit, mert idén megbeszéltük, hogy nem vásárolunk, hanem feladat jó ötletet kitalálni és max 2000Ft lehet....háááát nem egyszerű.

Kép

Kép

Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Reditke :)
Szuper jok a kepek, apjuk es a mama is bisztossan megorulnek az otletes ajandekoknak. Lehet, hogy en is utannanezek, hogy hol lehetne ilyen kisparnat csinaltatni a mamanak. Fiuk tovabra is nagyon szepek.

Zsombi :)
En is gratulalok a te pocaklakodhoz. Tenyleg majdnem egyidossek vagyuk, csak most Te varsz torpillat en viszont kis torpot.

Liv :)
Koszi neked is a gratulaciot. Hogy vannak a fiuk? Hogy telnek a napjaid igy 2 gyerekkel, dupla olyan nehez mint eggyel? Kicsit tartok attol, hogy Elisa, hogy fogadja ha nem fogok majd tudni annyit foglalkozni vele, foleg, hogy estenkent a papa dolgozik es egyedul leszunk.

Ja, es jolesett a kellemes fogadtatas. Gyorsan lekicsinyitettem 2 kepet a kiscsajrol, igaz meg nyaralasi kepek.

Kép

Kép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok,

Macsek, gratul a nagyfiúhoz. Én is kíváncsi vagyok, hogy milyen volt a szülés. Ma ha minden igaz, akkor egyeztetem is az első ctg-met a leendő szülésznőmmmel. Márk hogy fogadta a tesóbabát?

Ez itt a reklám helye. Kornél immár 1 hónapja nem beteg (kipp kopp)amióta stodalt szed, ha elkezd köhögni.

A pocakom szerintem óriási, de még így is kevesebb kiló vagyok mint Kornélnál voltam, pedig akkor 10 kiló minusszal indultam, remélem ez a minusz szülés után is megmarad.Ígérem most már majd fotózom s felteszem a képet:)

Szombaton apósom átjött és végre átrendezték a gyerekszobát, úgyhogy azótal gőzerővel pakolok.

Pénteken kukkoltuk meg Sára Lillát. A dokim szerint gyönyörű hoszú combú csajszi lesz belőle:) Na ebben reménykedem én is:) Most persze még Mikulásig szedhetem a magnéziumot, hogy bennmaradjon Sára Lilla, mert a buksija a doki szerint nagyon jó helyen van. Na ezt érezni is szoktam amikor a méhszájamba fejelget előszeretettel és gyakran. Viszont reménykedhetek egy gyors szülésben:-)

A kismamiknak kellemes pocakosodást kívánok( Tcis Magika, Zsombi). Enyém gyermeknél, most épp minden állatnak kishuga van , akit nagyon szeret, meg ölelget és puszilgat. Reméelm a nagy imádat kitart még úgy 15- 20 évig:)

Kép 8 hósan

hvera

Ennyi szép gyerek egy topikban! De tényleg!

Tcis, most azt merem mondani, hogy nem, nem nehéz két gyerekkel! A lakás a feje tetején áll néha, de az más kérdés. (Ma pl. Dávid, hogy elfoglalja magát, lepakolta a könyvespolcaimat, kipakolta a cipősszekrényt, a könyveket a tévéállványra tornyozta, az összes cipőt, papucsot pedig begyömöszölte a könyvek helyére. És ilyenek. De én örülök, mert ez azt jelenti, hogy kreatív a gyerek. :D ) Dávid tök jól elvan akkor is, amikor ringatok-szoptatok-büfiztetek, viszont ezek közben rengeteget mesélek neki. Nálunk mindig sok volt a mese, na most aztán főleg. És mivel nagyon-nagyon szereti a meséket, így tök jól tolerálja, ha közben Gergővel foglalkozom. Fürdetésnél ő mossa a Kistesó lábát stb. Szóval én ezt az egész dolgot, a kétgyerekes létet hihetetlenül élvezem, és azt hittem, sokkal nehezebb lesz. Persze nem akarom elkiabálni, de tényleg nagyon jól megy minden. 24 órás elfoglaltság, az igaz, de hát ez a jó benne, nem? :)

Kép

Kép
liv

Sziasztok! :D

Itthon vagyunk! Macsnak köszönönöm szépen a híradást! :) Mindenkinek köszönjük a gratulációkat! :)

Márk nagyon jól fogadta a kistesót, aranyos vele, simogatja, segít mindenben, kivéve ha sír Kornél, akkor még időnként befogja a fülét vagy elmenekül a másik szobába. :) A köldökcsonk maradványtól is kicsit megrémült, de aztán elmagyaráztuk neki, hogy az nem fáj, meg hamarosan el is fog tűnni, mint ahogyan a többi bibi is meggyógyul.

A szülésről: 16-án hajnali 2-kor elfolyt valamennyi magzatvíz, irány a kórház, fájás egy darab sem. Kaptam homeós bogyókat a szülésznőmtől, azok megtették áldásos hatásukat és lassan beindultak a fájások kb. reggel 9 felé már éreztem valamit. 10-kor már kimondott fájások voltak, Kornél feje nagyon nyomta a keresztcsontomat és ezért nem volt semmilyen pozíció sem jó. 1/2 11-kor mentünk be a szülőszobába és délre már meg is született Kornél. Szóval a vajúdás meg a kitolás is rövidebb volt, mint a Márknál, de intenzívebben éreztem mindent. Most én is átélhettem, hogy milyen az amikor a hasamra teszik, apa vágta el a köldökzsinórt és utána még egy órát hármasban voltunk. A szülőágyon már a déli levest is megettem :) , aztán átsétáltunk a gyerekágyas osztályra, tehát erőnlétileg sem vett ki annyit belőlem.

Minden új és régi kismaminak jó pocakosodást kívánunk! Majd még jövök! Nagyon boldog vagyok!!! :D

Kép Kornél

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Meg egyszer gratulalok es nagyon sok boldogsagot kivanok es persze sok tejcsit. Kornel nagyon aranyos a kepen maris olyan nagyfiunak nez ki. Jo volt olvasni a szulestortenetedet, szeretem az ilyen gyors es komplikaciomentes szuleseket. Az elso nekem is kb ilyen volt es remelem a masodik is legalabb ilyen lesz.

Liv
Koszi a valaszt. A 24 oras elfoglaltsagban nem is ketelkedtem, pakolas meg igy is ugy is van legalabb is nalunk, de en sem izgatom magam rajta kulonossebben, valamivel el kell foglaljak magukat, nalunk a helyrerakassal van neha kis gond, nem nagyon tetszik a kisasszonynak de az is normalis, (egyenlore meg eggyutt csinaljuk) remelem majd lassan megszokja es termeszetesnek veszi, hogy ha rumlit csinal akkor azt utanna el is kel pakolni. Gondolom en.

hvera
Szerintem egyanltalan nem nagy a hasad, legalabb is itt a kepen nem latszik annak. Az enyem mar igy felidossen majdnem akkora mint a tied, szerintem dupla leszek mint Elisaval mar 7kg-ot hiztam. Bele se merek gondolni mi lesz ezutan.

Zsombi
Veled kb egyidossek vagyunk, Te hogy allsz a pocakosodassal? Mennyit hiztal eddig?

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok lanyok!

Voltunk fenykepesznel hetvegen.
Feldobok nektek egy par kepet, ha nem baj es nem unjatok.

Magi
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Magika!

Nagyon szép család vagytok:) A képeken egyformák és mégis különbözők, nagyon jók a képek!

Vera!

Közel a finishez:)

Macsek!

Kornél képét nézegetve, érthető a boldogságod:)
Nagyon szép kisfiú!

Noémi
fantikbaba

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
nisreen

Sziasztok!

Lányok, valamelyikőtök öblíti ecettel a ruhákat mosásnál? Ha igen: hogyan, milyen arányban stb.

Köszi!

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv,
sajna passzolom a kérdést. Mihez kell az ecet, hogy ne eressze a színt a ruha?

Noémi,
hogy vagytok? Mesélj egy kicsit magatokról!

Többgyermekes anyukák,
volt olyan nálatok, hogy amikor a kistesó megérkezett, akkor a nagy kicsit "visszalépett bébinek"? Kezdek ilyesmit tapasztalni Márknál. Tudom, hogy van ilyen a szakirodalom említi, csak kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Márk nagyon szereti Kornélt, mindig simogatni akarja, főleg a fejét, általában engedjük is, csak ha túl erősen akarja csinálni, akkor szólunk neki, hogy kicsit óvatosabban, ilyenkor puffog és mondja nem szeretlek (mármint engem). Egyelőre ennyi jött ki tetsvérféltékenységként. Kinél hogyan alakult ez?

Még gyorsan egy aranyköpés: Éppen lefejtem a tejet mellszívóval, Márk érdeklődve megnézte, elmondtam neki, hogy ez egy mellszívó és túl sok a tejcsi, ezért anya lefeji. Ezután bemegy a másik szobába játszani, férjem kérdezi tőle, hogy mit csinál anya. Erre ő: "A cicijével foglalkozik, melltartóba rakja a tejet." :D

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

A Friss kismamáktól "ugrottam át" egy picit...

Liv!
Lehet, hogy már találtál választ, de egy ökoportálon a következőket írják az ecetes öblítésről: "Az ecet minden textília színélénkítő, puhító hatású öblítőszere. Önts az öblítőtartályba előzőleg vízzel háromszorosára higított húsz százalékos ecetet! Ne félj, nem marad tőle ecetszagú a ruha. Semlegesíti a mosószer-maradványokat, megakadályozza a sötét pamutholmi csíkozódását, segít megőrizni a sztreccs (stretch) anyag rugalmasságát. Ha mindenképpen illatosítani szeretnéd a ruhaneműt, pár csepp illóolajat csöppents az utolsó öblítővízbe!"
forrás: http://www.okoszolgalat.hu/zold_praktikak/mosas

Macsek!
Neked is, ha itt vagyok :wink:
Mint kétgyerekes anyuka merek válaszolni: teljesen természetes az ilyen szintű féltékenység..."örülj", hogy csak ennyire és hogy inkább Feléd, mint a Pici felé irányul a dühe. Marcim 20 hónapos volt, amikor a Kisöcsi született és Ő vadabb, elevenebb lett (szerencsére mindezt egyik esetben sem Beni felé irányította), kvázi ezzel hívta fel magára a figyelmünket, hogy "hé! én is itt vagyok ám!" Kitartást :)

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Bujka, köszönöm szépen!

Macsek, Dávid néha kicsit ellentmondásosan viselkedik, ugyanis szereti Gergőt, folyton puszilgatja, de szerintem azért picit "haragszik" is rá (ami nem tudatos nála), vannak ilyen megnyilvánulásai, hiszen sok időt vesz el tőle, amit anyának muszáj a kistesóval tölteni, és - jogosan - ez biztos rosszul esik neki. Volt egy-két bepisilés is, de csak pár napig, viszont rágja a körmét, azzal nem tudom, mit kezdjek. (Ötletek?)
Gergő sír, mennem kell, úgyhogy most ennyi.

Kép

Kép
liv

Liv
Elisa is ragta a kormet ritkan meg most is, en vettem a gyogyszertarban koromragasra valami keseru akarmit, olyan csomagolasu mint a koromlakk. Megengedi, hogy bekenjem annak ellenere, hogy tudja utanna nem birja ragni mert nagyon kesere. Nalunk hatott.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Örülj, amíg csak ennyi. nem is lenne normális, ha semmilyen jele nem lenne a féltékenységnek-szerintem.
Nálunk még mindig nagyon ellentmondásos a fiúk egymáshoz viszonyulása. nagyon fontosak egymásnak és nagyon szeretik egymást. Ez pl abból látszik, hogy mikor Milán beteg és elesett akkor Bálint csak úgy odabújik simogatni, puszilgatni....milán meg állandóan hiányolja ha Bálint oviban van és mondogatja Bálintka hol van, szeretem, visszajön obiból :)
Azért nálunk vannak kemény csaták, veszekedések, "gyilkolások" és ha én közbeavatkozom, akkor én mostanában azt kapom meg, "Anya kilapítalak és lepuskázlak ha beleszólsz" :roll: :lol:

Nagy újra pici: az okosok is azt írják, hogy nem kell vele foglalkozni, akkor abbahagyja, mert pont azt a hatást nem éri el vele, amit akar...ergo emiatt nem foglalkozik vele senki úgy mint egy kisbabával és nem kap több figyelmet. Ez nekünk be is vált.

Lépek.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Nem is aggódom, meg örülök, hogy egyelőre csak ennyi a testvérféltékenység, csak kíváncsi voltam, hogy kinél hogy alakult.

Liv,
a keserű izéről én is hallottam, mint módszer. Vagy próbáld meg elterelni a figyelmét, valamit a kezébe adni, amikor rágni akarja.

Tcis,
azt hiszem múltkor nem is dícsértem meg a lánykádat, hogy milyen csini, nagyot nőtt! :)

Reditke,
neked is mondani akartam, hogy Milánt fel sem ismertem volna, annyit változott, szuperek a képek a kari ajándékhoz!
Bálint szövege nem semmi, gondolom az oviban is tanul ... :)

Azzal szenvedek még (csak hogy életben tartsam a topicot :) ), hogy Kornélt nehezen bírom rá a böfizésre. Tarthatom én akár fél órát is a vállamon, ritkán jön a böfi. Aztán amikor lerakom, sokszor visszabukik kicsit, időnként visszanyeli, csuklás stb. Van valami ötletetek, hogyan lehetne böfizésre bírni?

M.

Kép

Kép
macsek11

Vera :)
hogy vagy így a cél felé közeledve?

Kép

Kép
macsek11

nekem egyik sem volt az a könnyen böfizős fajta (bezzeg most mióta ezt marha viccesnek és "férfiasnak" tartják :twisted: :lol: ). Bálintnak volt is 4 hónap kemény hasfájós üvöltős projektje, Milánnak meg a kardiológián mondták, hogy fontos hogy böfizzen, hogy ne legyen feszítő-szorító érzése, szóval én sokféle pozitúrát kipróbáltam velük, de ezek sem voltak tuti megoldások. Szelíd mamák most ne olvassanak, de én volt hogy hátamon átvetve, szinte fejjel lefelé lógattam őket és úgy ugráltam, meg határozottan nyomtam a hasukat, hogy kijöjjön a böfi. de semmi biztos tippem sajnos.....

Igen Milán sem babás már, elég kisfiús lett az utóbbi időben, főleg hogy már kerek mondatokban dumál, kicsit több mint 1,5 évesen :roll:

Bálint dumája: háááát. oviból a kaki-pisi-büdös-buta szavak jöttek haza elsősorban, de azok minden mennyiségben és minden szövegkörnyezetben nagyon viccesek.....szerinte :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke :D :D
nálunk kaki-pisi-büdös és kuki megy :D :D tipikus ovis dumák :D

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

KÉZ-MŰ - Iparművészek karácsonyi vására

Helyszín: Iparművészeti Múzeum - Budapest
Dátum: 2007. december 7-9
IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM
ELÉRHETŐSÉGEI
Budapest IX. Üllői út 33-37

Telefon: 456-5100
Tel/fax: 217-5838
Titkárság: 217-3272

Közönség: 456-5171
Honlap:www.imm.hu
E-mail:muzeum@imm.hu

Ez a régi hagyományokra visszatekintő vásár abban különbözik a karácsony előtt városszerte megrendezett vásároktól, hogy a közönség egyedül itt találkozhat közvetlenül a művésszel, a tárgy alkotójával. Így, még ha nem is vásárolnak, egy-egy személyes találkozás élményével gazdagabban térhetnek haza a múzeumból.

A látogatók a háromnapos rendezvény folyamán naponta kétszer – délelőtt és délután - felcsendülő zenét hallgatva, forralt bort szürcsölgetve gyönyörködhetnek az iparművészek által feldíszített hatalmas karácsonyfában.

Szombaton és vasárnap szeretettel várjuk a gyerekeket is, akik karácsonyfadísz, ablakdísz, apró ajándékok elkészítését tanulhatják meg, és elsajátíthatják a csomagolás fortélyait is

Kép

2007. december 1-2-3.
II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért
Az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Formatervezési Tanács 2007. december 1-jén 14 órakor nyitja meg a "II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért" című pályázati kiállítását. A tárlat nyitva tartása alatt játszóház működik a művészek irányításával.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Judy :)
Addig jó, amíg nem a durvább és cifrább verzióját nyomják mindennek :lol: :lol:
Bár Bálint egyik nap fennhangon bejelentette a helyi CBA-ban, hogy: " Azt hogy picsába, azt nem szabad mondani, mert az buta büdös szar dolog" :oops: :lol:
Persze Milán rögtön levette, hogy ebből neki mit kell megjegyezni és másnap délelőtt, amikor Bálint már rég az oviban volt, Milán épp legozik magában és közben énekhangon mondogatja szakadatlan: szaj picába, szaj picába .......tanulékony a lelkem :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

Macsek:) Kösz a hiányolást:) Egyben vagyunk és még egy hétig ki kéne bírnom így a szülésznőm szerint. Ő a Rókusból jött át szülésznőnek a dokimmal, szóval nem szent imrés, de úgy érzem, hogy marha mázlim van vele. Remélem ez marad is. Tényleg figyel arra, hogyx mit gondolok, érzek a szüléssel kapcsolatban, ami fantasztikusan jó dolog. Rűáadásul pozitív szüléstörténeteket mesél el, ami külön jó így szülés előtt, és persze bármikor hívható, éjjel is, ha gond van. Férjem ugyan nyüszög emiatt, meg főleg a hálapénz miatt, ami így ugye több, de mondtam, hogy szerintem az éán nyugalmam megér ennyit, plusaz nem kérek karácsonyi ajándékot úgysem:)

Sára Lilla szépen ugrándozik ctg alatt, bár tegnap aluszkáltt az elején, aztáén mikor épp meséltem a szülésznőnek, hogy mennyire hallgat a nevére olyat rúgott, hogy majdnem leesett a tappancs a pocimról.

Sajna a kontroll cukrom a 2 órás 7 lett, amiért valszeg nem fog megdícsérni a dokim, de még teljesen normál, bár a diéta nem nagyon megy, mert akkor éhenhalnék, ha betartanám.

Egyébként maximálisan irigy rás meg Livre, hogy otthon vagytok a babaóccal, és már kint van és nem bent. Tény, höogy így ovi mellett több a szabadidőm, ha épp nem a gyíomorszájam tapossa a pocaklakó, de már nagyon várom, hogy kint legyen.

Liv:) Kornéllal tegnap a szoptatásról beszéltünk, mire felcsillanó szemmel megnézte a cicimet( épp öltöztem át) és közölte, hogy kipróbálná:):oops:
A kézrágás nálunk is van, én egyelőre lefogom a kezét, de mivel időnként én is rágom a körmöm, szerintem részben engem utánoz.

Judy, Reditke:) Ovisdumák:) Én nem nagyon vettem eddig észre ilyen szavakat( biztos Kornél tanítja másnak) a fúj büdös ronda a legtöbb, amit mondd. Mondjuk ciki, amikor a kerítés mellett dohányzó konyhásnénire kérdez rá. Anya a néni, miért szívja azt a ronda büdös cigit?
Szóval kritikus a lelkem. És mostanában nagyon érzékeny és bújós lett. Kiváncsi vagyok én is a szülés utáni reakciókra.

Mindenkinek szép napot( itt lkegalábbis szépen süt)!

Vera

hvera

Vera, Dávid is mondta, hogy kipróbálná a szopit, meg is engedtem persze, de már nem ment neki, elröhögtük az egészet.

Bepisilés megint van naponta 1-2, szerintetek ebben van bármi aggasztó? Tudom, hogy ilyenkor ez normális, de mégis.
Időnként bánt, hogy nem tudok mindkét gyerekre maximálisan odafigyelni, mindegyikkel ugyanúgy, ugyanannyit lenni, de lehetetlen, és félek, hogy Dácid emiatt ("miattam") szorong.

Kép

Kép
liv

Liv :)
Szerintem: simán lehet, hogy Dávid a kistesó érkezése miatt pisil be, de szerintem ezen ne aggódj. Majd helyreáll és te is tudod, ha azt látja illetve érzi rajtad, hogy bánt vagy lelkifurkád van amiatt, hogy nem tudsz ugyanannyi időt lenni vele, mint korábban, akkor még jobban fog szorongani.
Két gyerekes anyuka lettél, és ha a maximumot hozod ki magadból, akkor is kevesebb figyelem jut külön-külön kettőre, mintha csak egy lenne. de soha ne téveszd szem elől, hogy ennek van nagyon sok előnye is, hiszen lett egy kistestvére, egy állandó társa, aki a "féltékenységen" túl, egy csomó pozitív dolgot jelent.
Én most látom a fiúkon, hogy mennyire nagyon kezdenek összenőni. Már rengetegszer van, hogy Bálint az, aki Milánt hívja rohangászni, ugrálni, házat építeni. Tehát neki is nagyon jó, hogy van egy örök gyerek játszótárs mellette.

Egyébként pedig ez a bepisiléses visszaesés simán lehetne tesó nélkül is.

Nekem Bálint visszaesése aggasztó, így már szakemberrel is beszéltem.
Amióta volt nálunk a betörés (november 5), azóta minden délután bepisil alvásnál. Ez azért már súlyos :(

Vera :) hajrá a minimum 1 héthez....aztán lehet hogy 4 hét múlva itt fogsz könyörögni, hogy küldjünk már neked babaindító energiákat :lol:
Szopi: Bálint is akart szopizni, aztán mikor mondtam neki, hogy na gyere, akkor kiröhögött, hogy dehát ő már nagyfiú :) Azért megkönnyebbültem szó se róla.

Most lépek. Pusz

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, és mit mondott a szakember?
Bálint fölébredt a betörésre, vagy csak az eredményét látta másnap? Tényleg, mit mondtatok neki az egészről?

Dino, olvasol minket? Hogy vagytok?

Maccs? És ti? Lili?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Jó régen írtam, de igyekszem majd gyakrabban jönni, ha a bacik is úgy akarják. :( :)
Remélem senki nem beteg. Ha igen, akkor jobbulást neki.

Nagyon szépek a gyerkőceink. :) :D :lol:

Macsek! Először is gratula a csöppséghez! :lol: Bocsánat, de annyira ritkán jutottam gép elé, hogy nem volt időm még olvasni sem a topikot. :( Szerinted változtak a dolgok szülés körül? Szerintem mióta én szültem igen, mert után lépett életbe a körzeti kórház elve stb.
Kinél szültél?
Büfi: Én rázni szoktam a fenekét, most már "lovagoltatni". Így hamarabb büfizik. Melcsi is ilyen, ha nem büfizik, és úgy teszem le, rögtön bukás lesz belőle.

Reditke! Mi az Erzsébet-házban voltunk, a mögött vannak a bioházak. Kipróbáltuk nov 1én a Kehidát is. Alsópáhok jobban bejött nekünk. Nem volt rossz, de nem igazán bababarát szerintem, inkább csak gyerekbarátnak mondanám. Bár Viki a fürdőjükben összeszedett egy szép kis lábgombát. De szerencsére már meggyógyult.
Nem semmi baleseteitek vannak.
Félelem: Remelém Bálint már nem fél. Nekem a gyerekszobában van 1 éjjeli lámpa. Viki is fél sima sötétben, nem mer bemenni a szobába.
Betörés: :(
Karácsony: Én is fényképes ajándékokat terveztem. Óra, bor borpólóval, kötény.
Meg van már, mit veszel a férjecskédnek? Fiúk képével egy póló? Páromnak van ilyen és nagyon szereti, legalább büszkélkedhet a lányaival. :) :wink:
A párom most nem kap semmit, mert megvettük neki a Búvár zsebkönyv sorozat összes darabját. Rádöbbent, hogy jó lenne, én meg felkutattam, megrendeltem. :) Most már meg van az összes 62 db-ja, amit kb 2 hónap alatt sikerült beszerezni, pedig van benne ritkaság is, amit alig lehet kapni. Ez nem csak apának hasznos ajándék, mert Viki imádja nézegetni apával a búvárzsebkönyveket. :) :lol:
Testvérkonfliktus rendezés. Tetszik, hogy ők akarják maguk között lerendezni. :) :lol:
Gyerekszáj: :) :lol: Nagyon tanulékonyok. :) :lol: Szülés előtt volt fenn papa, és mama tapéta bordűrt feltenni, és tapétát igazítani. A tapéta nem akart ragadni, így papa szabadszájúan k..a anyád. Erre Viki, mielőtt még papára szólhattam volna: kua aja. Később már csak anyádat mondott papa, erre Viki néz rám, és mondja: Aja. :D Azóta sem felejette el senki ezt a történetet.
Mit mondott a doki Bálintra?

Zsombi! Gratulálok a pocaklakóhoz! :lol: ( ha még nem gratuláltam volna. :) ) Mikorra vagy kiírva?

Liv! Gratulálok a Gergőhöz! :lol: Dávid végül jár napközis oviba? Hogy megy a szopi, remélem ügyesen szopizik Gergő. Nagyon szurkoltam, mikor kórházban voltatok, bár írni nem tudtam. Nagyon aranyos Gergő. :)
Lakásragyogás: Én pénteken takarítok mikor délben alszik a kicsi. Addig van rend és tisztaság, amíg haza nem hozzuk Vikit is a bölcsiből. :)Mióta ketten vannak, még nagyobb a kupi, amit néha már este össze sem pakolok, mert nincs rá erőm. Persze szennyes ruha nincs szét, mert Viki is ügyesen a szennyes tartóba teszi, bár mikor hazajön a kabátja földön landol még. :)
Szerintem se aggódj a bepisilés miatt. Valószínűleg a kistesó érkezése okozta érzelem miatt van. Hamar megszokja, hogy így vagytok egy család, és az is abbamarad. Vikinél is néha még előfordul, hogy bepisil, mint valamelyik nap az oviban. Csak ő még nem is szólt, a gondozónő vette észre. Csak annyit mondtam neki, hogy legközelebb szóljon, ha bepisilt, hogy áttudják öltöztetni. Ez nálunk is valószínűleg testvérféltékenységből adódott.
Nagyon rossz, hogy nem tud az ember ilyenkor ketté osztódni, hogy mindkét gyerkőccel eleget törődjön. De már én is beletörődtem ebbe. Viki szereti hugit, néha már játszik is vele, csikizi. Nagyon édesek együtt.

Viola! Míra megszerette már az ovit? A változás is okozhat éjjeli keléseket. Érzelmileg így dolgozzák fel az eseményeket. Legalábbis Viki ilyen volt.

Beszti! Szerintem normális gyerekeid vannak, csak jobban hozzá voltak szokva a társasághoz, a testvér miatt, így könnyebben illeszkedtek be. 8) :D

True! Üdv köztünk! :) Mikro születtek a gyerkőcök? Beírnálak titeket is a táblázatunkba!
Tv: minimaxot nézünk ritkán, inkább dvdt szokott nézni. Igyekszem keveset hagyni a tv előtt, de ha beteg, akkor nem hajlandó csak mesét nézni. :( Most a Bing és Bong megy, amit felvettem lemezre, és a Szilaj a sláger. Thomas rajongás mozdonyokig töretlen, mesében mostanában ritkábban jön elő, bár még meg kell csinálnom a felvett részekből a dvdt.

Magika! Neked is gratulálok a pocaklakóhoz! :lol: ( ha még nem gratuláltam volna. :) ) Mikorra vagy kiírva? Örülök, hogy Zolinak megtetszett az ovi.
Nagyon jók a képek. Szupi fotóst találtatok. :)

Vera! Mikorra vagy kiírva? Hogy érzed magad? Bírod még?
Mi továbbra is vittük bölcsibe Vikit, bár beteg lett, mikor hazajöttünk a kórházból Melcsivel, így arra hétre volt csak itthon.

Macs! Nem semmi az ovi vezetője. Nem értem, miért nincs 5-6ig ovi. Nem mindenki tudja megoldani, hogy 5ig elhozza gyerkőcöt.

Tontica! Nagy gratula az ikerekhez! :lol: Nagyon édesek a csöppségek!!!

Csirkesz! Remélem már elkerülnek a balesetek titeket. Apukádnak jobbulást. Remélem nem lesz igazuk az orvosoknak.

Macsek!, Móni! Reditke! Maccs! Mekkorák már a gyerkőcök! :)
Viki 13,5 kg volt és 93 cm a 3 éves oltáson. Úgy látom nem lesz apró termetű. :)

Testvérféltékenység: Kezdetben Viki szopi közben a lábamon játszott vagy az ölemben ült. Ha Melcsit felvettük, Viki egyből mondta, hogy tegyük le, és őt vegyük ölbe. Mostanában itthon ha közel merészkedik a dolgaihoz, akkor rászól. Eddig tegnap vettem észre, hogy először megütötte Melcsit, rácsapott a kiskezére, mert a babakocsija felé közeledett. De megbeszéltük, hogy nem szabad bántani Hugit, mert ő sem bántotta. Remélem hatásos lesz. Bent a bölcsiben sokat babázik, és sokat sírdogált mostanában utánam. Az ötleteitekből merítve hétvégén beiktatunk egy olyan órácskát, amikor, csak mi ketten megyünk el sétálni. Bölcsi után mindig játszok vele, Hugival alig foglalkozok, csak szopi, és fürdetés szinten. A legjobban az tetszik, mikor ő is szoptatja a babát, felhúzott pólóval. Nagyon édes.

Tcis! Jó újra hallani rólatok! Gratulálok a kispocaklakóhoz! :) Nagyon szép nagylányod lett. :)
A második szülés szinte mindig könnyebb, az első gyerkőc csinált bent helyet. :) Nekem is gyors szülésem volt Melcsivel 1/2 9-re (este) értünk be a kórházba 5 percesekkel és 22,44-re már meg is született Melcsi. A dokim alig ért be, pedig 3 ujjnyinál hívta a szülésznő.

Rólunk:
Viki 3 szülinapjára egy kis zsúrt rendeztünk, aminek Viki nagyon örült, és szerintünk mindenki jól érezte magát.
Viki még mindig imádj a bölcsit, bár mostanában itthon szeretne velem lenni, pedig imádja a bölcsit, barátnői is vannak már. De pár napja sír, mióta itthon volt a betegsége miatt és engem akar, pedig már meggyógyult. Bölcsiben babázik, és azt mondták mindet a testvérféltékenység miatt van.
Viki hazahozta bölcsiből hasmenéses vírust 1 hét alatt meg gyógyult szerencsére, de azóta apa is elkapta, egy influenzás változattal, és én is. Én még nyűgyöm a náthás részt, de 5 napig semmi kaja nem maradt meg bennem. Szerencsére tejem volt elég Melcsinek. Egyedül ő nem kapta el a vírust, de most meg folyik a nózija. :( Nyaralás óta, hol az egyik gyerkőc volt beteg kicsit, hol a másik. Alig várom már a tavaszt.
Melcsike nagyot nőt. Kúszik, kutyázik, és néha ügyesen megül. Minden érdekli, igazi világfelfedező. :) Mindent megnéz, mindent meg akar szerezni.
A másik világ felfedezőm meg kérdez, hogy miért? Egyfolytában kérdezz.

Bár a képtár webjére nem sikerült feltenni képeket, de ide igen: http://www.ikep.hu/user/profil.php/3812

Gyerekszáj: Nálunk kevés jópofa beszólása van Vikinek, de ezek nagyon teszenek:
Apa és Viki fociznak. Apa kissé mellé rúgja a labdát, nem pont Viki lábához. Viki: - Apa, Viki nem ott van. Apa ismét kissé arrébb rúgja. - Apa mondtam, hogy nem ott van a Viki.

És egy logikus következtetés, amit ő rakott össze:
Úszni indultunk, és apa rákérdezett Viki karúszóját viszem-e, erre Viki : Ha nincs karúszó, Viki elsüllyed és nem lesz többet.

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Csajok!
Aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök szakember, betörés, bálint stb iránt, de most fenn vannak kölykök és 4 körül elindulunk mamákhoz hétvégézni, így nem biztos, hogy most lesz időm kifejteni.
Ami miatt mindenképp jöttem írni, az egy kérdés-kérés.
Sajnos nem működik valamiért a photoshop a gépen, így nem tudom összeszerkeszteni az egyik képet, amit anyósomnak szeretnénk adni egy bögrén a három unokájáról.
Ha valakinek van képszerkesztője és egy kis ideje, hogy ezt a szivességet megcsinálja nekem, akkor lszi írjon az enaszados@hktv.hu címre és elküldök 2 jpg képet, amiről a 3 kölykök össze kellene vágni. Előre is nagyon köszönöm.
Puszi

betörés-bepisilés-pszichológus ügyben majd jelentkezem, de lehet h csak hétfőn....fiúkon múlik

Edit
Kép

Kép
reditke

Nnnna, leírtam :)

Nov 6-ra virradó éjszaka betörtek hozzánk, úgy hogy itthon voltunk, égtek a villanyok, Roland a Tv előtt bóbiskolt. Berúgták a bejárati ajtót, úgy hogy kiszakadt a falból a tok és amit az ajtó mellett kartávolságban találtak azt elvették és elrohantak, kiugrottak a kerítésen, be az autóba és eltűztek.
Roland természetesen felébredt a zajra és üvöltve rohant ki utánuk, de nem tudta őket elkapni.
A két srác és én is felébredtem, de azt hogy a zajra vagy Roland kiáltására, már nem tudom megmondani.
A döbbenettől, hogy így betörnek az ember házába az éjszaka közepén, teljesen ledermesztett minket. Rendőrök stb. Akkor jöttünk rá, hogy el is tűntek dolgok (iratok később meglettek), mert előtte azt hittük, hogy megijedtek és semmit nem tudtak elvinni, de így utólag már azt gondoljuk, hogy ők konkrétan arra utaztak, hogy ami a cipős szekrényen van, azt megkaparintják és aztán elrohannak.
Fiúk gyorsan visszaaludtak, és reggel sem különösebben érdeklődtek. Aztán sajnos én valakinek elmeséltem a dolgot telefonon úgy, hogy Bálint ezt hallotta. Ezt nem kellett volna.
Elkezdett bepisilni az oviban a délutáni alvásnál és az óvónénik szóltak pár nap után, hogy a kis cserves, nagyon nyitott, minden iránt érdeklődő, a társaság sűrűjében forgolódó, tipikus 3 éves jókedvű dumagépünk visszahúzódó lett, szótlan és sokat játszik rendőrösdit, betörősdit.
Otthon nem vettünk észre ilyen változást. Mivel az ovis bepisilések és a viselkedése sem változott, így beszéltem egy gyerekpszichológussal.
Azt mondta, hogy otthon valszeg azért nincs komoly változás, mert itt biztonságban érzi magát.
Az egész amiatt van, hogy eddig egy szeretet teli burokban élt, ha voltak is már megpróbáltatások (korának megfelelő) az életében, ez volt az első olyan eset, amikor azt érezte, hogy apa és anya is megingott, valami olyan dolog történt, amit, az a két erős ember (apa és anya), akit ő szeret, és aki neki a biztonságot jelenti, sem tudott kézben tartani. Tehát rajtunk kívül álló dolog, valami külső negatív behatás.
Ez valahol természetes, hogy előbb-utóbb találkozniuk kell a rosszal, hogy vannak rossz és gonosz dolgok a világon, van aki kínozza az állatokat, előfordul, hogy ellopják a dolgainkat, van hogy megvernek egy embert stb stb stb, mindenkinél eljön az az idő, amikor már anyuci nem tudja burokban tartani és ez az a kor, amikor a gyerek egyébként is kezd szembesülni a jó-rossz stb fogalmakkal. Kis túlzással mindegy, hogy az most a Piroska meg a farkas vagy a rendőr és a betörő.
Amit tehetünk. Rengetegszer hozzuk fel a témát. Mivel a megbeszéljük egy 3 évessel nem olyan hatékony, mint az eljátsszuk, ezért legozzunk, rajzoljuk le. Adjuk meg mi a kezdő löketet, hogy házat építünk, itt laknak emberek. Hagyjuk ő találja ki a saját kis világát, legyenek rendőrök, legynek rossz bácsik. Mindebből halljuk ki, hogy mik a félelmei.
Ha ezerszer játsszuk el, akkor 1000x jobb lesz.
A legfontosabb, hogy minden sztori végén kihangsúlyozni, hogy mi vagyunk a család, semmi bajunk nem lett, szeretjük egymást, nem sérültünk meg, a betörőbácsikat a rendőrbácsik majd megbüntetik, beszélgetnek velük stb stb. Plusz anya irtai is megkerültek 2 hét után.
Szóval a pozitív vég kihangsúlyozása a lényege az egésznek.
Hát csináljuk, aztán reméljük majd kikopik belőle idővel……

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?