Ó,bakker lányok, most ültem le a géphez, apa éjszakás, Blani mamázik, vacsi, fürdés, szopi Beninek és alszik!!!De most látom a gépen, hogy még fél 7 sincs!!!!!
Bakker, minden órát átállitottam, csak a fürdőszaobait nem értem el, arra azuramat kértem meg…….Fürdésnél meg azt néztem-na mondo ugrás, pizsi és ágy. Pedig etse fél 8 kor szokott lefeküdni.
Atya világ, kelhetek hajnal 5 kor, mert tuti nem alszik 7 ig!!!De még 6 ig sem szerintem.
Szopi!!!!Már 1,5 hete kb, este nem szopik Beni, következetesen elutasitja. Annál többet és hosszabban reggel. Ám most, hogy csak ketten voltunk, csönd, félhomály, most meg szopizott!!!Értitek ezt? Felpörgeti a család? Vagy akkorra lefárad? Nem érteeeeeem!!!!!
Tali.Mi tuti megyünk vonattal, és tekintve h most taknyos, létezhetetlen, hogy 2 hét múlva megint az legyen. Szopi miatt ez nálunk 4 havonta jön csak elő. Én valami kerek kis halmocskákat sütök, azt hiszem bécsi süti a neve. Én még nem adtam Beninek kakaósat, csináljak azt is?
Viera, hogy oldjuk meg, hogy Nonó ne egyen amiből nem szabad? Vagy milyen margarint vegyek, ami neki is jó? Most arany szinű ráma van, vagy a piros CBA-s. Szivesen veszek olyat amit Nonó is ehet, de biztosan figyelünk is rá, hogy ne egyen abból, ami árthat neki.Szóval nem kell majd ott ezen görcsölnöd minden percben, segitünk!!!!!
Meteor! Egyet értek Tjucával, hogy ha mászott Pancsi nagy baj nem lehet(Beni nem mászott, sőt forogni sem forgott). Ugyanakkor ha a lelked megnyugtatja, vagy van szemernyi kétséged is-akkor vidd el Dévényre, a felmérés ingyenes(nálunk), fél órát nekem megért. 1 évesen ajánlják a komplett felmérést, amit a BHRG-nél csináltattunk, ez már értelmet is néz, számomra megdöbbentő volt, hogy bár mozgással mentünk(-2 hó), kifejező beszédközpontnál nagyobb a bibi(-5!! hó).
Tulajdonképpen most sincs nagy baj, mi több, nincs is baj-100 ból 98 orvos erre azt mondja: egésszéges, normális a gyerek, csak kicsit lassabban fejlődik, majd behozza.
De ez engem nem nyugtat meg, mert nincs varázsgömböm, amivel a jövőbe látok, s ha azt látom diszlexiás, vagy ügyetlenke lesz, elviszem fejlesztésre, ha meg jókat látok, hiszek a dokiknak és hagyom a maga útján, lassabban fejlődni. Sajna nincs ilyen varázsgömböm!!!Jó lenne pedig, mert a hátam közepére nem kivánom ezt a sok plusz utat, pénzt, energiát, miközben az első osztályra, olvasásra, irásra szeretnék fókuszálni. De meg kell dupláznom az energiákat és megcsinálni, ezt mondják nekem onnan bentről.
Azt tartom a mai eü. rendszer nagy elmaradásának e téren, hogy csak a láthatóan fogyatékos fejlődést veszik észre, az apró késésekkel nem foglalkoznak. Pedig épp ezekből lehetnek,mondom lehetnek-feltételes mód!- a beilleszkedési, önkifejezési, olvasási, irás, számolás zavarok. Megint nem én vagyok okos, csak idézek, nem véletlen van már annyi korai fejlesztő-mert felismerték, hogy egy sima császártól is lehetnek apró, nagyon apró beidegzési zavarok, nem 100 százalékos a huzalozás. Sőt azt pedig most Pesten hallottam, hogy a szülészeti kollégium felmérése szerint szinte minden kora baba eljut előbb- utóbb fejlesztőbe-van aki sajnos csak elsős korában. Azt hiszem nem kell ecsetelnem hogy meghatározza majd az egész életét, az elsőben átélt kudarcélmény.Be kell hoznia a lemaradást.
Pici korban meg még rém egyszerű, játékos gyakorlatokkal, vagy/és Dévénnyel pár hónap alatt kijavithatók ezek a nagyon apró ingerületvezetési bibik, fejleszthető az agy.
Ezt most azért irom megint, mert egy ismerős anyuka épp ma panaszkodott, hogy 10/10 es apgarral, császárral született babája lemaradását senki nem vette komolyan, csak ő érezte legbelül(ez a 3. gyermeke), hogy van valami bibi,s ez be is igazolódott. Kevés, de van. Pár hónapos fejlesztéssel felzárkóztatható.
Summa summárum, ha belül úgy érzed el kell vinned-vidd.
Fú, lányok annyira édesek a képek!!!!
Azon törpölök, hogy mekkora, óriási, iszonyúnagy különbség van ebben a korban az 1 éves és 5 hónapos, valamint az 1 éves és 2 hónapos gyerekek között. Hogy micsoda agymunka, micsoda mozgáskoordináció, micsoda robbanásszerű fejlődés zajlik le hetek-hónapok alatt!!!!
Mindig rácsodálokozom a természetre.