Sziasztok!
Gyorsan benézek Hozzátok, mert a végén el fogtok minket felejteni..
Hiányoztok ám
Patri
Húúú, jó sokat írtál, és nekem is, köszönöm. Örülök, hogy az ünnepek úgy teltek, ahogy szeretted volna, a vizsgáidhoz gratulálok és a családodhoz is, elsősorban a férjedhez, hogy ilyen csodálatos apuka (és még csinos is
).
És köszönöm az összes gratulációt, jólesett
A lányok ruhái innen-onnan vannak (cora, c&a), sok amerikai darabot kapott Rozibaba (ott valahogy olyan jópofa gyerekruhákat árulnak, de erről Nebula többet tud sztem
), de egy csomót közülük a nővérei használtak anno. A régi ruhákat, az igazi szép és hasznos darabokat letárolom (tároltam) és olyan szürke ikeás cippzáros bőröndszerű izébe. És olyan jó őket elővenni most
Főleg Bécsben vásárolunk gyermekruhát, már alig várom, hogy mehessünk most tavasszal.
Egyébként mindig azt nézem, hogy a fiúruha-választék sokkal nagyobb mindenhol...Vagy csak én érzem úgy?
Lányok!
Rozibaba nem lázas ma reggel, és többet is aludt, mint a héten eddig összesen.
Köhög még, meg picit folyik az orra. A doktornénink megvizsgálta tegnap du, és a torka kicsit piros, meg a fülét fájlalja. Kaptunk antibiotikumot, pedig a mi dokink tényleg csak nagyon indokolt esetben ad. Lándzsás utifű és panadol ezen kívűl, amit adni kell neki. A kedélye jó,csak az étvágya nem az igazi tegnap dél óta.
Megmérte a súlyát is tegnap, és 8800 gramm.
Megdicsértek minket, hogy milyen aranyos, nyugodt baba Ro és, hogy szépen fejlődik.
Lányok, leírnátok nekem, hogy mennyi a súlya a piciknek? És mennyi idős? Nem találom a kinyomtatott topikos táblázatomat. Szóval Ro most 16-án lesz 10 hónapos és 8800 gramm, és kb 74 cm magas (talán) (ez utóbbit igen nehéz megmérni), 86-os ruhákat hord.
Meg leírjátok, hogy kinek miket csinál a babája, ami új tudományuk? Leírom kezdésnek én is.
Mi csak nézünk, annyi mindent csinál Ro, szinte minden nap előrukkol vmi újjal: tapsol (dec 25 óta), mászik, kapaszkodva körbejár, néha megáll magától, és próbálgatja az állást, kézen fogva lépeget is. Elmélyedve játszik, ha mutatom mit kell avval a játékkal csinálni, próbál leutánozni,pl nyomkodni, hogy hangot adjon ki, lapozni a babakönyvet stb. De a leglátványosabb a "beszéde", utánozza, amiket mondunk neki és játék közben mondogatja magának. Konkrétan 3 "szót" mond pl: mamamama, babababa, nem-nem. Irtó vicces, ahogy mondja ezeket, fel is vettük videóra. Felismer több szót, pl a nővérei nevét, akkor "papa", "cica", "kérem", "tessék", "gyere"
szavakat. Most tanuljuk, hogy "pápá", meg "elment", meg "nincs", megy "szép". Az állatok nevét és hangját is bevontuk a játékba, ujjbábok illetve babakönyvek segítségével. Jókat mulat az állathangokon, iá, meg háp-háp. Az ujjbábokat nagyon élvezi, azt hogy mozognak a figurák. Még az is lenyűgöz engem, ahogy a babáját szeretgeti Ro, odabújik hozzá, csuda édes.
Ezek a mi tudományaink, meg persze a pakolás.... Napközben részben a járókában van, részben szabadon garázdálkodik, jön utánam, mint egy titkosügynök, nehogy megszökjek
Sajnos sokat elesik és a homlokán 3 lila folt is van
, főleg azért esik, mert egyedül szeretne állni sokszor, elfelejdkezik, hogy csak a játékba kapaszkodik...A Ti babáitoknak is van lila foltja? Vagy csak én nem tudom megakadályozni az eséseket?
Még az jutott eszembe, hogy olyan dögönyözős, térden lovaglós játékokat is szeret Ro játszani, meg ha énekelek neki.
Gyönyörű képeket tettetek fel, Kingu Botija (maffiózó) és Juszti Boldija fantasztikus, de minden baba, természetesen. Vizimanó képei és nagyon szépek
Jó sokat is írtatok, meg látom minitali is volt, irigy is vagyok ám...
Azt is látom, hogy vannak beteg babácskák, kívánom hogy gyógyuljanak meg mindannyian!!!
Delfinke
Neked külön szeretném kívánni az egészséget
Sajnálom, hogy keddenként nem tudsz majd jönni
A Petőben mit mondtak? Tibi most hogy van?
Megyek a dolgomra, puszi : Erika, vagyis Vezso