Sziasztok,
most csak magunkról, ne haragudjatok, Karolina "beteg"
Szombaton elment a hangja, vagyis fura volt amikor sírt, gügyögött... vasárnap délelőtt imaházban már "zihált"-néztük, hogy lehet melege van, meg izgatott...
Délutáni alvás után már nagyon zavart, hogy se hangja (mint mikor lehalkítod a tv-t), meg ahogy a levegőt veszi....
Ügyelet--aktuális doki (ő adott anno ész nélkül antibiot Veronikanak) mindent számonkért rajtam... hogy minek adok tápot, mikor jó húsban van.... mondtam pótlás, mikor pl este csutka a cici...--gyümölcs, főzelék miért már most.... ekcémára hajlamos bőr (pont mintVeronikánál), miért azzal kenjük néha amivel....(szteroidos vacak).
Erre ő is allergiás tünetnek vélve, a "fulladásra" szteroidos vackot írt ki, amit krupposok kapnak, és lómennyiségben szabta meg az adagot. És még borostyános köptetőt ajánlott. Másnap házorvosnál jelenéssel!
Amúgy Karolina nem köhögött, és anyuka arra gondolt, hogy lehet az elektromos szúnyogírtó tett be a babának, amit péntek és szombat este dugtam be egy-egy órára a kicsiknél is (Mert itt, meg lehet dögleni a szúnyogoktól szó szerint. Írtás után is csak egy napig van csend, utána szúnyogözön...
)
Háziorvos azt mondta, mint amit a védőnő a telefonban, ügyelet előtt látatlanban, hogy a csemete valószínű csak nagyondenagyon felhevült, és a hideg lakásba, boltba, helyiségbe érve a hideg levegőtől megfázott a torkán, azaz hurutos lett... Kapja a köptetőt, calcimuscot, és tovább a szteroidos vackot csokkentett mennyiségben. Ekkor még nem is tudtam, hogy szteroid, csak dokinő mondta, hogy nem érti, mit hőbőrgött a kolléga, ha ő is hasonló szert ajánlott a babának. Na ezért néztem utána a neten, mit is kaptunk
Szerdán már csak a köptető meg a calcimusc ment... javulás semmi, csak rosszabb nem lett. Anyuka -én-- totál kiborulást hajtottam végre otthon... már asztmának is beazonosította a tüneteket egy ismerős
De utána apuka helyretett, elmondta miben különbözik ez attól....bla-bla Pár óra múlva már csak azon izgultam, hogy az idegtől el ne menjen a tej, mert Karolina most nem fogadja el a pótlást, így betegen. Mondjuk a ciciknek ez jo, tessék aktívabban dolgozni. Megbeszéltük apával, hogy ha nem javul, akkor nem várunk még egy hetet, hanem hétfőn beutaló, és fül-orr-gége, és ott vagy megnyugtatnak, vagy azt kezelik, ami valóban a baj!
Férjem azt is mondta, hogy bizonyos babák ilyen korban még nem tudnak köhögni, mint Karolina is - ez tuti így van, mert másfél hónapja is volt már, hogy zavart, hogy valami volt a torkán, és lusta köhögni. Akkor lándzsás utifűvel rendbehoztam)
Így Pénteken nálunk mégis meglett tartva a baba-mama összejövetel, mikor is egyik anyuka nyugtatott,és mondta nem minden köptető használ, váltsak nyugodtan... Gyerek asszisztensnője is helyeselt.... Így ma délután már ambroxol-q-t kapott.
Ma az új köptető elött már tett némi kísérletet némi köhögésre, de még sehol nem tartunk, csak hallgatjuk, hogy hrrrcsrrg-g.
Kedve jó. Étvágya nem. Néha kiborulok, néha nyugodt vagyok.
Valószínű tényleg csak megfázott a torka, és nem tudja felköhögni a szutykot, de a lecseszős ügyeletes orvos, meg a nemmondoksemmit,delegyentutinyugodt,mindenrendben-lehet,kéthétigistart gyerekorvos totál kikészítettek.
Így vagyunk. Persze kruppokkal és asztmákkal is lehet élni, tudom, de apa szerencsére helyretesz mikor totál eltévelyedek a diagnosztizálással. Kellemetlen a helyzetben, hogy mikor Karolina megébred, főként a nappali zajoknál, akkor nemigen hallani, hogy felsír....Hallgatóznom kell
Bébiőrt a panelba?!
Éjjel azért jól hallani.
Szokás szerint ezt sem sikerült két sorban leírnom. Tessék köveket rámvetni.
Olvaslak titeket, én magnebéhatot kaptam apától, és ha van időm, citromfű teát főzöm-iszom az idegre. Mert ez a pms feszültség nekem is van, egy hónapban egyszer, és egy hónapig
Valakinek sikerült a fentieket dekódolni? Értettetek belőle valamit?
Megyek pihenni, bocsi a rizibizimonológért!!!!