Új privát üzeneted érkezett!

Gumicukor! Nagyon jó ez a naturalap!Kép

Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok,

Rit
Hat igen el vagyunk kenyeztetve. Kivancsi vagyok nalad sikerul-e masodjara is KépVan olyan ismerosom akinel 3-osan is bejott ugyhogy nem lehetetlensegKép
NAgyon jo fejek a kolegak,es milyen markaju babakocsit kaptal???

Nyuszi
SzegenykemKép Akkor tenyleg betegseget jelzett a kohogese.Es meg a felujas is a nyakadban(szo szerint: ) KitartastKép

Ilke
Ha mar olvasolKépGyere es meseljKép

Conti
Bettiked szokas szerint nagyon szep tunderkeKépKép
Gyogyulast neki isKép

Magdi
Majd mutass kepet a farkas-cicadrolKép

Gumicukor
TEnyleg szep a panzzio ahova mentek es nem draga.Mi is most ***-ba voltunk ennyiert Hszoboszlon.Jo hogy most mar mindenki szamara elerhetoek ezek a helyekKép

Csics
Mi ujag?nagyon hallgatsz.Remelem minden OK a fiukkal.

Parazita
En igenyt tartanek a fel zsak mosodiodra.A kovi talira remelem ossze tudjuk hozni a bussinestKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

csak beugrok, majdnem mindenki beteg (beleértve magamat is), Csongi majdnem kórházba került kiszáradással, és még mindig nincs jól, bár ma már mosolygott, viszont véresre megharapta a cicimet...

kataa, tiéd a dió Kép

jobbulást mindenkinek!

zit
parazita

Hali

en is csak beugrok. Voltunk dokinal, ab-t irt fel. Ez van.

Jo ejt

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Zit - atya-gatya!! Jobbulást Csongesznak!!!

Nyusz - nektek is!!!

Conti - még egy hét! Már úgy várom!

Kataa - hát ez az, amit nem tudok. Könnyű, teljesen vízszintesig dönthető háttámla, nagy bevásárlókosár alul, két irányból tolható, 5 pontos öv + tálca - de neve az nincs. Sztem az angolok hozták be mintaként, legalábbis csak angol nyelvű iratai vannak név nélkül.

Bocsesz, de most lépnem kell, fél óra az első tárgyalásomig és még utána kéne keresnem, hogy vállalhatok e részmunkaidős állást hivatalosan hamarabb is vagy csak gyes mellett. ha valaki tudja, írja meg légyszi!

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Tettem fel pár képet a mai maszkabálról. (31-35-ös képszámok az újak)

Remélem a gyerekek élvezték, mert nekem kivülröl, hogy is mondjam, siralmasnak tünt inkább.

Betegeknek jobbulást kívánok!!! Hess betegség!Kép

http://www.babanet.hu:81/album/main.php?album=7136&page=3&image=199001

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Helló!

Kicsit olvasgattam az elejéből... sok időm nincs, mert apának kell a gép, ha jön a telefonhívása...

Szilcsike!
Remélem hamar túllesztek a fogzáson. A homeos Chamomilla nekünk is bevált, de van még a Dentinox N Gél amit szintén merek ajánlani. Azonnali érzéstelenítésre kiváló.

Orrmandula műtétünk után most már a 2. fülgyulánk van ismét. Szerdán elrobogtam a Danival a kórházba, mert egész nap szó szerint sikoltozott a gyerek és már nem bírtam, lesz ami, lesz lássa orvos, mégha nem is a mi dokink. Hát az összes kórelőzményünk ellenére sem adott antibiotikumot, hátha most vírusos... Ma elmentünk a mi dokinéninkhez aki közölte, ha szerdán nem volt gennyes a füle mára már az és felszúrta mindkét fülétKép Írt antibiotikumot, ilyet még nem szedtünk, de elég durva a betegtájékoztató szerint. Jövő hét pénteken kontroll és a fülműtét réme egyre jobban közeledik. Reménykedem, de már magam se tudom, hogy miben.

mennem kell, a Danika felébredt.
sasha

Kép
sasha

Sasha

A Gergőnek is megint felszúrtákKép pedig semmi tünete nem volt, csak a kicsit vittem vissza kontrollra, gondoltam a nagyot is megmutatom.
annyira sajnáltam szegényt. nem tudom el tud-e jönni velünk síelni hétfőn. ő is ab-t kap megint.
én már attól félek, hogy a hallása is károsodni fog ettől a sok bajtól. annyiszor kérdez vissza, hogy mi, anya??
milyen mútétről van szó? akkor az orrmandula kikapása nem sokat ér?

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hali!

Jaj, miket olvasok itt, fülszúrkálás? Ez tmég mindig csinálják? Tesómnak is rengetegszer felszúrták, és mindig csak rosszabb lett neki. Nincs vmi szelídebb mód? Annyira kiakasztó, hogy egyik helyen azt mondják, hogy semmi gond, aztán legközelebb már késő, mert nem vették észre, és agyerek issza meg a levét... milyen orvosok az ilyenek, nem értem...

mi ma megyünk a farsangra, lassan indulok is, még össze kell pakolni. elég hulla vgyok, tegnap még sütöttem muffint meg pogit, és még utána kellett dolgoznom, sajna. és a jövő hetem sem lesz semmi... és szabira csak május elején megyek... na, nem sírok itt, csak most nagy a hajtás nálunk. így is amit itt nem tudok befejezni muszáj otthon, azt me csak akkor tudom, ha már alszik Dani, mert nem akarom, hogy azt lássan, hogy gépezek egész este.

Halacska
Cuki a Tubbikád Kép

Én csak belekukkantottam a nyílt napi videóba, és frankón azt láttam, hogy egy csomó gyerek nem tud mit kezdeni magával, teng leng, a szülők állandóan regulázzák őket, ezt nem szabad, ezt ne csináld stb... Dani olyan jól eljátszott, rajzolgatott, gyurmázott, és hát igen, volt egy kisfiú, aki vmi fajátékkal eszeveszetten hadonászott Dani szeme előtt, Dani meg odébbállt és csak nézte, hogy most mi is van? igazából ezeknek a nyílt napoknak nem az lenne a célja, hogy a szülő ha ott is van, akkor nem egrecéroztatja a gyereket, hanem mint kívülálló nézi, hogy is telik a napjuk? persze másképp viselkednek a gyerekek , ha ott vagyunk, de pl. azt láttam, hogy némelyik anyuka állandóan a gyereke nyomában volt. a párom mondta, hogy ő direkt nemavatkozott bele semmibe, met amikor nincs ott, akkor is megtörténnek dolgok.

erre egy anyuka odajön hozzámmásnap, hogy milyen a férjem, hogy amikor Dani gyurmázott és elvette a lányától a gyurmás pálcikát és felemelte, nem szólt rá. ő meg mindenért, hogy ideülj, ne odalépj stb. aztán egy másik anyuka i rákontrázott az öltözőben, hogy igen, az ő lányának is meglökte a vállát a fiam. nem azért de kicsit úgy érzem, hogy bolhából elefántot csinálnak. és ráadásul úgy szól a fiamhoz, hogy maffiavezér... hát azért... kicsit bosszant. mellesleg az ő "kicsi" lánya már 4,5 éves.
bocs, hogy így kifakadtam, de ezek olyan dolgok, hogy bármelyik oviban megtörténik.

pusza, kellemes hétvégét!
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Hal
És miért érezted siralmasnak?? Nálatok nem úgy volt, hogy zene, tánc, játékok, mulatság és utána lakoma???

Sasha
Annyira sajnálom a fülszúrást, ráadásul én is csupa rosszat hallottam csak róla

Gumicuki
Nálunk nyílt napon úgy volt, hogy a szülők is játszanak, buliznak. A passzív kívülálló szerep az beszoktatáskor van csak
Ha megnyugtat amúgy én sem szóltam volna ilyen apróságért, szerintem ezt a gyerekeknek kell megoldani egymás között, mikor tanulja meg, ha nem most, nem lehetsz mindíg a nyomában karddal a kezedben, hogy megvédd mindentől. Persze a durvább dolgot már én sem hagytam volna, de egy pálcikaelvétel....

happy 7végét mindenkinek!!

rit

rit

anemona7

Hali!

Juti!

Szegény GergőKép
Elképzelhető, hogy ért volna valamit az a fránya orrmandula műtét, de úgy látszik, hogy már későn vették ki és totálisan be van gennyesedve az egész. A dokinéni valami csontokat is emlegetett, hogy már az is gyulladt azon a részen. A fülben lévő apró kis csontocskák. Én is félek, hogy már nem fog rendesen hallani, de elvileg nem a sok szűrástól, hanem a sok gennytől és bacitól... és ezeknek a szövődményeitől. Reggel felszúrták a fülét a gyereknek, aludt rá vagy 2 órát és a gyerek mosolyogva ébredt és rendesen evett és még danolászott is közben. Szóval jókedvű volt, és ez már kedd-szerda óta nem volt tapasztalható... Vagyis a fülfelszúrással megkönnyebült a gyerek, megszűnt a feszítő, fájdalmas érzés.
A fülműtét az az, amikor a fül mögötti részt felnyitják és így pucolják ki és fertőtlenítik le.

Gumicukor!

A felszúrás előtt érzéstelenítővel átitatott vattácskát tesznek a dobhártyához, tehát elvileg nem érzi a szúrást, csak eleve fáj. Mint amikor a gyulladt fogat érzéstelenítik és úgy kezelik. Fáj még akkor is, de már korántsem annyira és nem elviselhetetlenül. Fent írtam Jutinak, hogy hogy szúrják és én sem vettem észre, hogy a gyerek jobban sírna amikor megtörténik. Egyébként 1 pillanat az egész. Egy kis lándzsa szerű tűvel beszúr és utána a szívóval kiszívja a gennyet a fülkürtből, de ez utóbbi már nem fáj, csak zajos.

Rit!
Hát én is sajnálom, hogy idáig kelljen fajulnia a dolgoknak, komolyan ki vagyok akadva, de sajnos nem tudom megítélni, hogy jó-e a fülfelszúrás, vagy nem. A dokinénik a fülműtétet szeretné elkerülni, amit nem értek miért, de biztos megvan rá az oka. Fentebb írtam, hogy a Dani mennyire megkönnyebült azáltal, hogy felszúrták a fülét és a Gumicukornak, hogy hogy csinálták.

mennem kell
sasha

Kép
sasha

Hali!

Juti!

Szegény GergőKép
Elképzelhető, hogy ért volna valamit az a fránya orrmandula műtét, de úgy látszik, hogy már későn vették ki és totálisan be van gennyesedve az egész. A dokinéni valami csontokat is emlegetett, hogy már az is gyulladt azon a részen. A fülben lévő apró kis csontocskák. Én is félek, hogy már nem fog rendesen hallani, de elvileg nem a sok szűrástól, hanem a sok gennytől és bacitól... és ezeknek a szövődményeitől. Reggel felszúrták a fülét a gyereknek, aludt rá vagy 2 órát és a gyerek mosolyogva ébredt és rendesen evett és még danolászott is közben. Szóval jókedvű volt, és ez már kedd-szerda óta nem volt tapasztalható... Vagyis a fülfelszúrással megkönnyebült a gyerek, megszűnt a feszítő, fájdalmas érzés.
A fülműtét az az, amikor a fül mögötti részt felnyitják és így pucolják ki és fertőtlenítik le.

Gumicukor!

A felszúrás előtt érzéstelenítővel átitatott vattácskát tesznek a dobhártyához, tehát elvileg nem érzi a szúrást, csak eleve fáj. Mint amikor a gyulladt fogat érzéstelenítik és úgy kezelik. Fáj még akkor is, de már korántsem annyira és nem elviselhetetlenül. Fent írtam Jutinak, hogy hogy szúrják és én sem vettem észre, hogy a gyerek jobban sírna amikor megtörténik. Egyébként 1 pillanat az egész. Egy kis lándzsa szerű tűvel beszúr és utána a szívóval kiszívja a gennyet a fülkürtből, de ez utóbbi már nem fáj, csak zajos.

Rit!
Hát én is sajnálom, hogy idáig kelljen fajulnia a dolgoknak, komolyan ki vagyok akadva, de sajnos nem tudom megítélni, hogy jó-e a fülfelszúrás, vagy nem. A dokinénik a fülműtétet szeretné elkerülni, amit nem értek miért, de biztos megvan rá az oka. Fentebb írtam, hogy a Dani mennyire megkönnyebült azáltal, hogy felszúrták a fülét és a Gumicukornak, hogy hogy csinálták.

mennem kell
sasha

Kép
sasha

Sziasztok
Kataa
most gyogyultak ki ugynézki egy kis náthába szerencsére most NEM kelett gyogyszer elég volt nekik hogy itthon voltak és orrot szivtunk +C VITAMInt kaptak viszont én is meghültem ugynézki de talán már megyek kifelé belöle .Sajna mi lemaradtunk a farsangrol pont az orrfolyás miatt .petike logopédushoz jár hogy megtanuljon érthetöen beszélni .

Betegeskedöknek jobbulást

pusz csics
csics

Sziasztok!

Judy, Sasha! Szegény srácok.Kép A fülszúrással kapcsolatban én azt hallottam, hogy súlyos fülgyulladásnál kifejezetten jót tesz, megkönnyebbül a gyerek, ez a legjobb módja, hogy kitisztuljon a füljárat. Elméletileg olyan pici lyukacska keletlezik a dobhártyán, ami hegesedés nélkül gyógyul. "Biztatásként" azt tudom mondani, hogy a tesóm volt füles gyerek, nagyon sokszor felszúrták a fülét és semmi baja nem lett a hallásának. Ráadásul ki is nőtte, felnőttként nincs ilyen jellegű panasza.

Már írtam egy csomószor, de tényleg a jó tapasztalat mondatja velem: én már a legkisebb náthánál is ráadom a fülmelegítős sapit Márkra. És (kopp-kopp), a tavalyi kínlódásunk óta nem volt panasza. Úgy szoktuk csinálni, hogy naponta 4-5x feladom rá a sapit, beültetem a hintába, (így nem veszi le), van, hogy fél óráig melegítjük a fülét. A nátha is jobban gyógyul, a meleg hatására tök jól kijön a trutyiKép

Csics! Jó, hogy jelentkeztél, már aggódtam értetek. Mi volt a kivizsgáláson hétfőn?

Halacska! Mi volt a farsangon, ami nem tetszett?

Ma nem vittem Nórit oviba, sikerült megfűzni Gyurit, hogy menjünk el a Közlekedési Múzeumba. Márknak nagyon tetszett, kiabálta, hogy "autó", meg berregett minden kerék láttán. Nóri nem lelkesedett annyira (igazi csaj), egyfolytában azt kérdezgette, hogy hol vannak az Állatok.Kép Menet közben elmentünk az Állatkert mellett, ő inkább oda ment volna.

Csütörtökön megvolt a farsang (képeket holnap rakok fel a jelmezről). Az óvónéni elmondása szerint Nóri nagyon elemében volt, igazi "BUli-MAN"-ként énekelt, táncolt, nyávogottKép
Otthon Nóri is csupa jókat mesélt, tuti jó buli volt. sajnálom, hogy nem készült videófelvétel.

Szép hétvégét mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

sziasztok

Most mar hanyunk is...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!
Megjöttek a minták, nagyon szépen köszi! Hányás, hasmenés Kép.

Sasha!
Betegség Kép. Én is azt hallottam, hogy kíméletesebb a felszúrás, mintha magától fakadna ki a dobhártya a felgyülemlett genny miatt. Nagyon sajnálom, ami veletek történik. Te hogy bírod? Két pici gyerek, a harmadik a pocakban... Mikorra is vagy kiírva?

Nálunk is megvolt a farsang, szuper tüzoltó volt Ádám, mindenkinek nagyon tetszett a jelmeze. Digitális képet sajna nem tudtunk csinálni, így ti nem tudjátok megcsodálni Kép.

Na, ennyi szabad idöm volt, további kellemes hétvégét,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok
Magdi
semmi mert végül nem mentünk el mert nyugtalan voltam a kivizsgálás miatt és imike is jobban lett igy nem vitem petike aki meg gyogyolt inkább nem viszem korházba .Viszont Jövöhonapba viszem Immunologiai szakrendelésre petikét ha nem lesz beteg az 1 gyerekklinikára oda szakrendelésre szivesen viszem .

pusz Csics
csics

Sziasztok

Kép
Kép
kataa

Mi felbuzdulva Mano Cirkuszi elmenyein,ma elmentunkKépAnyukam is jott Zalannal.Elotte vettuk a jegyet de nagyon jo helyre sikeredettKépTetszett nekik,vegig tapsoltak es tatott szajjal neztekKépes volt tobb resze ami nekunk is.Teljesen meglepodtem hogy ilyan kicsi a porond...persze mert gyerekkent mashogy lattukKép
Az elso felet siman ultek vegig,a masodiknal mar feszekodtek,de ha egyedul lett volna Alex akkor ezt is birta volna.Ugyhogy kis maszkalassal de vegigultukKépNagy elmeny volt nekik es ez a lenyegKép

Agi
Ti is voltatok???

Parazita
Csaladi goygyulast,de jo hogy Csongi meguszta a korhazatKép

Nyuszi
Szegeny EmiKép Remelem ha jon a jo ido vege lesz ennek a rossz szerianak.

Rit
Allast vallalhatsz,ha mondjuk szamlat tudsz adni akkor barmikor.Gyed mellett szerintem nem igen.

Halacska
AnnaTubbid nagyon kis tundiKépKép
Na de miert is nem teccett a bulaj???

Sasha
Szohoz sem jutok,nagyon sajnallak titeket.

Judy
Szegeny GergoKépEs most hogy van?Vihetitek gyogyszerrel is???Remelem minden Ok lesz,drukkolk nagyonKép

Gumicukor
Jo farsangolastKép
En azt lattam a mi farsangunkon,ami szulokkel volt ugye hogy egesz maashogy viselkedik am mint egyebkent.Csak velem volt vegig,nem jatszott olyan felszabadultan mint ha nem vagyok ott.Szerintem nem igazan ertette hogy miert is vagyok ott.Kicsit gorbult is a szaja amikor elmentem,de nem sirt,mert a neni megvigasztalta valami sutivelKépSzoval a videozas ugy erne valamit ha mas videozna nem a szulo.
Nem semmi hogy igy beskatulyaztak Danit,biztosan a multkori anyuka hozzaszolasa miatt neztek kiKépGondolom nem esik tul jol nekedKép

Csics
Hat remelem az immunologus segiteni tud majdKép

Mennem kell,pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Panda!

Most, jövő héten leszek 32. hetes. Április 26-ra vagyok kiírva, tehát még 2 hónap.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Na, nálunk sem valami jó a helyzet azért sem jöttem. A Petra is belázasodott csütörtökre. Csütörtök éjjel olyan lázas volt, hogy nem vitte le a kúp sem, és be kellett csavarni vizes türibe.
Most ott tartunk, hogy már egyik sem lázas. A Petra egész jól van, az Olivér meg nagyon csúnyán köhög és az orra is folyik. Nem értem a Petrának beadom az oscillococcinumot és már másnap jól lesz , az Olivérnek meg nem használ semmit.

Conti
Nagyon édes Betti a képen.

Nyuszi
Látom Emi megint megbetegedett. Nem sokat volt egészséges. Szegény mindenről lemaradt mikulás, farsang.

Magdi
Hihetetlen, hogy milyen hülye felfogású óvónő van nálatok. Most mennyibe tartott volna neki megfogni a kamerát. Mennyi idős, neki nincs gyereke? Én is biztos nagyon ideges lettem volna.

Parazita
Mi van Csongival, miért akar kiszáradni? Nem iszik vagy hasmenése van?

Halacska
Mi nem tetszett a farsangba?

Sasha
Szegény ti. Lehet, hogy tényleg csak a műtét a megoldás és utána minden jóra fordul. Kitartás! Veled minden rendbe? Már nem olyan sok van hátra. Nekem olyan gyorsnak tűnt. Nem rég írtad, hogy megint pocakos lettél.

Ági

Kataa
Sajnos nem voltunk mert mind a ketten betegek. Áttetettem a jövőhétre. A Petra kicsit szomorú volt mert egész héten számolta, hogy mennyit kell még aludni.

Rzsuzsa
Nagyon édik a gyerekek.

Ági
petra2

Sziasztok!

Minden kis betegnek gyors gyógyulást!

Nyuszika! Hogy van Emike? Anyiszor eszembe jutottatok, nagyon sajnálom, hogy megint elkapott valamit. Székletvizsgálatot nem csináltatott az orvos?

Kataa! Cirkusz nagyon jól hangzik, most már tényleg mi is elmegyünkKép

Ági! Óvónéni már nagymama, ovis unokái vannak. Nem értem a hozzáállását, olyan, mint egy régi bútordarab, nehéz elmozdítaniKép

Zsuzsa! Nagyon édik a kis csigákKép Pokróc van összecsavarva a hátukon? Nagyon ötletesKép

Farsangi képek: (otthoniak, az oviban készültekre még várnom kell):
http://www.babanet.hu:81/album/main.php?album=8820

Pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi

Koszi kerdesedet mar nem hany, masfel nap utan, a hasa megy meg, viszont ugy legyengult, hogy egesz nap alszik, fekszik. ANnyira sajnalom szegenyt, olyan kis elesett. Tegnap kicsit megijedtem mikor itt volt a doki es azt mondta, hogyha meg ma is hany ,akkor visszajon... szerintem kozel voltunk a korhazhoz.A viz is kijott belole, pedig ivott szorgalmasan. Viszont tegnapelott este ota az elobb evett eloszor, huslevest, es ugy nez ki ez meg is marad a pocijaban.
Szekletvizsgalatra azt mondta meg lehet csinaltatni, de a szalmonellanak is hasonlo a kezelese, a tobbi virusnak meg mas tunete van. Hat remelem tudja mit beszel.
Engem inkabb az bosszant, de nagyon, hogy a gyerek ugyanazt a virust kapta el 3 heten belul ketszer. Vagy ki tudja, mert az elozonel nem hanyt.Tudom, hogy minden ovodaban ez van, de mar felek oviba vinni a gyerekekt, hogy vajon mit kap el megint. Es azzal is tisztaban vagyok, hogy most kell atesnie ezeken ,mert most alakul ki az immunrendszere es majd kesobb annak emlekezni fog a memoriaja ezekre a betegsegekre, de muszaj ennyit betegnek lenni? Tenyleg normalis ez igy? Hogy 2-3 napot jarunk aztan 2 hetet nem? Teljesen ossze vagyok zavarodva. Penteken elhivtam a vedonot dumalni es elmondtam neki, hogy egy csomo minden nem tetszik az oviban es nem csodalkozott rajta. Neki is van egy 5 eves lanya es o 3 honapot jart ebbe az oviba, aztan atiratta mashova, egy alapitvanyiba.Es nem sznobsagbol.Es lehet hogy ezert sokan sznobnak fognak tartani, de en is gondolkodom rajta. Vagy egy maganovin. Vagy hiaba remenykedek hogy oda nem viszik betegen a gyerekeket? Azt meselte a vedono, hogy az egyik kiscsoportban 4 hurutosan kohogo gyereket talaltak a multkori orvosi vizsgalatnal. Es hogy a gyerekorvosnak megsincs joga hazakuldeni az ilyen gyerekeket. Vagyis hazavitetni a szulokkel. Nem ertem en ezt a rendszert, de valami nagyon nincs jol.Kép
Ja en is akartam irni, hogy gaz az ovonenitek hozzaallasa.Vagy csak fel a kamera kezelesetol, az o korosztalya ilyen, anyurol tudom.Kép

Bocs ,hogy ennyit nyafogtam, de elegge kivagyok.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ja azt el is felejtettem irni ,hogy delelott a dugulaselharitok (mert miert ne most duguljon el a wc-nk) 24 ezret akartak kerni. A wc dugulasert, meg megnezettem veluk a kad lefolyojat is, ha mar itt vannak. A vegen 4 ezret sikerult lealkudni, dehat akkor is...Kép
Mashol is ilyen sokat kernek?

Es a parom ma reggel elment megint Japanba majdnem 2 hetre...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Csonginál is ugyanez volt: egy napig hányt, aztán fosott, és szinte csak aludt...
Nem vagyok benne biztos, hogy a magánoviban jobb a helyzet...
Szegény, rossz lehet, hogy apa ennyit van távol.

Ági,
Hányt, sokat kakált, és nagyon elbágyadt. A doki azt mondta, hogy a H2O nem is elég, ezért adott valami ásványpótló infúziós tápoldatot, azzal kellett itatni.

Zit
parazita

Zita

Es meddig volt ez a bagyadtsag? Ma egesz nap ilyen volt Emi, ha holnap is ilyen lesz, lehet felhivom a dokit. Ugy kell felebreszteni, hogy igyon. Mar nem hany, de meg megy a hasa es nagyon nem szeretnek korhazba kerulni vele.Normolytot kell innia, meg utana holnaptol Normaflor kell ami ampullas. De ijeszto ez a sok alvas, meg alig bir menni, ugy kell vinni mindenhova.(wc, furdes)

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Kataa
én is eben reménykedem meg aban hogy akor ép nem lesz beteg mert most februárban már csak március végére kaptam idöpontot .

Pusz Csics
csics

Nyuszi,
Nálunk kb. 4 napig tartott ez a nagy bágyadtság. Ez a betegség, úgylátszik, most ezzel jár. De Emi már nagy, egy ekkora gyerek azért már nem szárad ki olyan könnyen, meg hát könnyebben meg is lehet vele értetni, hogy igyon...
Gyógyuljatok meg!

Zit
parazita

Zsuzsa,
Klasszak a jelmezek! És Előd nagyon hasonlít rád!

Zit
parazita

Zsuzsa,
Klasszak a jelmezek! És Előd nagyon hasonlít rád!

Zit
parazita

Sasha
Mondjuk az biztosan megnyugtató, hogy nem sír annyira, meg, hogy megkönnyebbül tőle. Meg ha így elkerülhető a műtét... csak inkább kár, hogy nem csináltak valamit hamarabb vagy nem adtak hetékonyabb bogyót vagy ilyesmi. Szerintem nem ő az első gyerek, aki ennyire érzékeny lenne erre a dologra, tehát már felkészülhetett volna az orvostudomány. Amúgy meg én nem is olyan negatív véleményeket hallottam, hogy halláskárosodottak lettek volna az áldozatok (max inkább zenei hallásra - de az meg lehet, hogy amúgy is)hanem azért a fül egyensúlyi szerv és sérülése egyensúlyzavarokat, kiegyensúlyozási (nyomás) problémákat okoz. - de csak ha pancser a doki.

Zsuzsa
Baromi jó a csigacucc!! Te csináltad??

Kataa
Köszi, én is ettől tartok, hogy a gyed elég gázos ilyen szempontból, pedig nettó 50ropi a különbség a kettő között, szóval valami okosat kell kitalálnom vagy valami nagyon feketét.
Küldök pocis képet, végre behoztam, nézd a mailedet!!

Nyusz
Egyébként már én is pont akartam kérdezni, hogy nem lehet az ovi is luda a dologban? A mi ovink abszolút állami, a VIII ker közepén, mégsem hozott még soha betegséget haza, sőt a csopi is majdnem mindíg full létszámon üzemel.

Mi jól nem kirándultunk a 7végén, de annyira esett a hó vagy eső vagy mi, hogy amiatt nem vágtunk bele: Dodi cipője is meg a csizmája is sajna átázik egy idő után, nem akartam kockáztatni egy megfázást. Viszont voltunk szombaton a füvészkertben - itt van mellettünk, mégis valahogy idáig kimaradt - hát az állatkerti pálmaház semmi az ittenihez képest. Csak sajna ebben nincsenek makik és madarak, de amúgy gyönyörű. Vasárnap meg állatkerteztünk, úgyhogy megvolt most a botanikai progi rendesen KépKép

Jobbulást minden betegeskedőnek!!!

Rit

rit

anemona7

Magdi
Titeket is most néztelek, édi a cicus, gondolom Márk szeretett hozzábújni KépKép

rit

anemona7

Sziasztok,

Sasha
Hogy megy az ido,lassan itt a 3.kispasiKépMi is lesz a neve,tudjatok mar??

Zsuzsa
Csigatesok nagyon aranyosakKépKép

Agi
Jobbulast a kis betegeknekKép Pedig neztelek is hatha talalkozunkKép

Magdi
Cicad is aranyosKépKép

Nyuszi
Hat nem irigyellek,igy tenyleg nem lehet tervezni semmit, ha ennyit beteg EmikeKép
En nem gondolnam sznobsagnak a nmaganovit.Sot en kerestem is ,de a kozelunkben sajnos nincs,es messze vinni nem elnne praktikus.
Azt hogy oda nem visznek beteg gyereket nem biztos hogy igaz,talan annyiban hogy kevesebb a gyerek egy csoportban, tehat kevesebb az esely a betegsegreKép
En az ovi valtastol is felek,majusban kezdi,hogy uj kornyezet uj bacik,azert hagytam majusra hatha akkor mar kevesebb a betegseg.

Rit
KuldjedKép
Bocsesz hogy leraktalak penteken,de temetesre kellett mennem es mar kesesben voltam.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

De jó, hogy tetszett a cirkuszKép Emma is azóta is emlegeti és menni akar újra.

Sajnos őt is utolárte most a nyavaja, köhög meg kicsit taknyos. Nappal még nem is vészes, csak reggel jön az orrából, de valahogy éjjel csak zavarja, vagy 4 napja felébred hajnal 2 körül és vergődikKép Meg persze mi is. Nem tudom mi lesz belőle. Anyukám persze épp most nincs két hétig, itt bent meg hajtás, most sem szabdna itt géeplnemKépKépKép mert millió dolgom vanKép

Sasha!

Sajnálom hogynem találtok ki ebből a betegségbőlKép

Nyuszi!

Nem hiszem hogy ugyanazt kapta el 2x pár héten belül, annál is inkább mert a vírusokra eg yideig emlékszik a szervezet, legalábbis annak idején a Rotánál nekem ezt mondták, ezért volt hogy Emma elkapta, én elkaptam tőle, de ő már nem kapta vissza tőlem újra. Olyan inkább lehet hogy még nem gyógyult meg teljesen és visszaesett. vagy az hoyg le volt gyengülve a szervezete a betegségtől és ahogy bement elkapott egy újat. Bejött az enyhébb ideő, ez sajnos alegdurvább időszak szokott lenni betegskedésben, látod Emma is rögtön elkezdett köhögni.

Egyébként nekem régen a bölcsi játszóházban azt mondták, hogy igazából a betegség elmúlása után még egy hétig otthon kéne a gyerkőcöt tartani, hogy megerősödjön és kiheverje a szervezete a betegséget, de hát ezt tényleg nagyon nehéz lenne betartani.

Magánovi: Nehoyg azt hidd. Az tény hogy ekvesebben vannak, így talán jobb, de egy ismerősünk zuglóban egy magánoviban volt ovónő (most ő is babázik) és ő mesélte hogy ott pl a legtöbb gyerek még 5-kor is ott volt, merta szülők úgy voltak vele hogy azért fizetnek ki sok pénzt, hogy mindne úgy legyen ahogy nekik jó, és mivel az oviban jó helyen vana gyerek, jól érzi magát, nem mentek értük korán. Pedig elvileg 5-ig volt nyitva az ovi. Szóval nem sznobság, szerintem biztos jó egy olyan ovi, de abban biztos vagyok hogy ott is beviszik a beteg gyereket. (nálunk bölcsiben nem egy olyan gyerek volt akinek tudtam hogy otthon van az anyukája és mégis bent volt betegen, meg jó későn jött érte délután).
Na menetem dolgozniKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok

Lassan javul a helyzet, iszogat Emike, de nagyon gyenge, menni alig bir.Kép Elvittem a dokihoz, kicsit ki van szaradva. Most megint alszik. Szegeny Danny nem tudja hova tenni a dolgot, folyton raszolunk, hogy csendesen es nem nagyon engedjuk Emi kozelebe. Meg a fel lakas le van zarva a lepcsoszereles miatt.

Maganovi

Pont azert gondoltam ra, amit Mano irt, hogy kevesebben vannak, meg vegyescsopi, es a nagyobb gyerekek mar nem annyit betegek. Meg talan jobban oda tudnak figyelni az ovonok ha taknyos egy gyerek. Nem tudom. Mondtam is a vedononek, mert o ajanlott egyet itt Felsogodon, hogy azt sem szeretnem, ha bekerulne szegeny egy rakas agyonkenyeztetett ujgazdag gyerek koze, akinek nemcsak a szulei hanem ok maguk is azt gondoljak, mindent szabad.De erre azt mondta az nem olyan, meri ajanlani, mondta is hogy hova ne vigyem. Meg azt is mondta, hogy nem kell ev kozben kiiratni az allamibol, ugy is sokat beteg, meg utazunk neha, meg ilyenek, vigyem ide is, oda is. Es ha megtetszik a masik neki annal jobb. Az amugy ilyen jatszohazas jellegu, kicsiket is lehet vinni, tehat Dannyt is vihetem. De mindjart felhivom a not es megkerdezem.

majd meg jovok

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali

Beszeltem a tulajjal, o maga ovo es tanitono. A hely jatszohazas ovi, vagyis vannak foglalkozasok, de egy-ket orara is be lehet adni a gyereket. NAgyons szimpi volt a telefonban, a heten elmegyek es megnezem oket. A teljes ovis ellatas 35 rugo egy honapra, amugy 400ft az oradij.Szerintem nem sok. Epp tegnap szamoltam ki, hogy februarban mar 10 ezernel tart amit az orvosra, meg gyogyszerekre koltottunk, szegeny annyit beteg. Most ott csak 3 allando gyerek van, (tok uj hely) de tobb gyereket be szoktak adni nehany orara.

Rit

Hat en pont azt gondolom, hogy lehetne a szigor, meg a higienia kicsit magasabb szintu az ovinkban, vagy az en gyerekem gyengebb szervezetu az atlagnal. De ezt nem hiszem, mert 3 eves koraig alig volt beteg, pedig nem ultunk folyton itthon.Kép Iszonyuan zsufolt az ovi, tudom, minden allami ovi az, de az ovonok hozzaallasa is idegesit, pl. haza kell hozni ebed utan a kistesos gyerekeket, mert ennyi gyereknek nem tudnak agyazni, mondjak ok. Ugyanakkor meg latom,mikor erte megyek, hogy a folyoson levo 3 csoportnak egyutt, egy szobaban agyaznak, mert mindharom csoport felletszamon uzemel. Vagyis megiscsak megraknak egy szobat agyakkal...AKkor most mi van?

Na mindegy, nem durrogok tovabb.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali

Mi is itthon vagyunk, Dani tegnap lázas volt, meg szerintem már Egerben is szombat éjjel, mert nagyon melegnek éreztem, amikor aludt, egyszer forró volt, egyszer meg teljesen normális (???). Persze nem vittem lázmérőt... Arra gondolok, hogy eléggé kipurcantunk a szombati napon, és kiütötte magát. néha volt már neki korábban is, hogy egy hajtósabb napon lázas lett, utána meg semmi.
most azért elviszem dokihoz. szerencsére megdumáltam ben, hogy itthonról dolgozok, és nem kell táppénzezni. van azért jó is az új főnökben. persze nem viszem túlzásba.

Egyébként nagyon szupi volt a hétvége, a szállóból egész Eger a lábunk előtt hevert, onnan látni lehetett a várat is. Lesétáltunk a várba másnap, Daninak nagyon tetszettek az ágyúk, aztán ebédeltünk, majd kürtös kalács illata becsalt gy kis utcácskába, Dani vett nekünk egy kalácsot és azt eszegettük visszafelé a szállóhoz menet, ami szintén a váron át vitt. forró narancsos-fahéjas csokit is iszogattunk Kép a szállónak volt saját medencéje, és egész délután ott úszkáltunk, jacuzzi és szauna. nagyon szupi volt, igzán kellett már nekünk.volt sok gyerek, főleg nagyobbak, szinte Dani volt az úszók közül a legkisebb, de nagyon élvezte, ugrált, búvárszemüvegezett. persze az elején kellett rábeszélés, mert folyton a dugótól parázott, de aztán becsaltuk, onnantól kezdve ki sem akart jönni. a jacuzziban a gombok kezelése volt neki a fő attrakció, keverte nekünk a vizet.

A farsagi buli estefelé kezdődött, egy csomó süti volt. a gyerekek nagyon cukik voltak, persze legtöbb tündér volt, vagy boszorkány, méhecske, katica. mi egy kicsit szerintem jelmezileg túllőttünk a célon, de volt értelme, mert elsők lettünk Kép, és egy Sacher torta tulajdonosai. Utána a gyerekeknek volt körjáték, mondókázás stb. gyerekeknek tombola, ahol minden tombola nyert. vasárnap meg jöttünk haza délelőtt.
az időjárás lehetett volna kicsit jobb is, de a jó hangulat kárpótolt.

képeket este teszek fel, most rohanok, mert megyünk dokihoz.

pusza
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

OFF: Van valakinek gyerek fitness DVD-je, vagy videókazija? Nórinak nagyon tetszik, mindig kér, hogy vegyek neki.

Gumicukor! Jó lehetett a farsang, kíváncsi vagyok a képekre. Mi volt a dokinál?

Nyuszika! Magánovi: Ha anyagilag belefér és tényleg sokkal jobbak a körülmények, akkor érdemes belevágni. A gyerek érdeke az első, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a személyes tapasztalat.
Itt Harasztiban mi is megnéztük a magánovit. Az óvónénik szimpik voltak, de a körülmények nem tetszettek: penészes falak, kicsi udvar. Mondjuk nekünk anyagilag nem fért volna bele a költségvetésbe, szerencsére nagyjából megfelelő az önk-i ovinkKép
Emikének továbbra is jobbulást, nekem ugyanazok jutottak eszembe, mint Manónak. Lehet, hogy tényleg le volt még gyengülve a szervezete és ezért fertőzödött meg újra.Kép

Manó! Emmának is jobbulást!

Pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi

Nem csak ez az utolso betegseg akasztott ki, hanem az eddigi ev. 2006-ban, ha jol szamolom osszesen 2 hetet volt eddig a 8-bol.Kép Persze ahhoz ,hogy felerositsem, vagy 2-3 hetet ki kene hagyni, ami meg ugye oda vezet, hogy kezdhetjuk elolrol a beszoktatast. Valahogy sehogy sem jo ez. Nem hiszem, hogy egesz napra beadnam ebbe a maganoviba, az lenne 35 rugo egy honapra, 4 etkezessel naponta. A felnapos megoldas valszeg joval olcsobb lenne, hulye fejjel meg sem kerdeztem, pedig most is olyanra jar ugye.Kép Valamelyik nap elugrok Dannyvel es megnezzuk.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Mléna
Nekünk csak olyan van, ami rajzfilmes gyerekfitness. na nem Daninak vettük, hanem a Cindy Crawford fitness dvd-n van rajta. talán egyszer néztem bele a ygerekrészbe. igazából a felnőtt rész sem egy nagy durranás, max. pocakosan és közvetlen szülés utáni kezdéshez jó. de ha ennek ellenére érdekel, akkor szívesen kölcsönadom, vagy felírom neked.

Doki
A mandulája piros, kaptunk rá homeos bogyókákat. a héten pihi itthon. mondta, hogy most megint nagyon sok beteg gyerek van, még az is beteg, aki sosem szokott és ránézett Danira. hát igen, mi utojára november elején voltunk 1 hetet. igazából ez a mostani is elég lightos, mert most már csak hőemelkedése van és zabál is, szóval nem vészes.

magánovi - aki teheti, az járjon, ha tényleg az jobb a gyereknek. én hallottam jót is rosszat is róluk. pl. hogy sokszor nem is szakképzett ovinénik vannak a gyerekekkel, és csak a lóvéra mennek rá, a gyerek meg éhesen jön haza az oviból. persze ez csak egy a sok közül. mások meg ódákat zengenek a fizetős ovikról. de szerintem a betegség ott is uúgy megvan, hiszen új gyerekek, új közösség, más bacis közeg. ezt szerintem nem lehet elkerülni, csak hát nem mndegy hogyan ragál rá a gyerekünk.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Karol!

Mit kaptatok torokra? Anna dettó, és csak egy hetet járt oviba.Kép Cataflamot is kapott és Sinecodot de a homeosat szívesebben adnám erre a vírusra.
Nyuszikához csatlakozom, kivagyok. Többiektől bocsi de most nemtok írni.
bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska
Aconit 9ch-t lázra. a torkára pedig Phytolacca Americana (http://www.remedia.at/hu/phy.html) 9ch-t. igazából pirosas a mandulája, most néztem meg kistükörrel bevilágítva, de szerintem nem vészes. most este csak hőemelkedése van.
Panna megint elkapta?

Zsuzsa
Cukik a kis és nagycsigáid!!! És nagyon jók a jelmezek!

Sasha
Én is ápr.26-án születtem Kép

Rit
Tesóm a sok fülszurkálás ellenére zenei általános sulit végzett + hangszer. a szurálást persze nem sírja vissza. ő mindig azt mondja, hogy biztosan vmit nagyon nem akart meghallani és azért volt ez a sok fülmizéria. ki tudja?

Képek a Fotóalbum Gumicukor Danija 2 albumban. régieket is tettem fel.

jó éjt!

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

Hat azert akarom en most az allami ovi mellett stikaban kitapasztalni milyen a fizetos. Azt mondta a vedono ne is iratkozzunk ki most meg, hanem jarjon ide is, oda is. Es ha elegedettek vagyunk es szereti akkor atiratom osszel. Addig meg majd mondunk valamit az ovinak, ugyis annyit beteg es sosem kernek igazolast, meg utazni is szoktunk ANgliaba, meg ilyenek. Ha nem jon be vagy marad, vagy van meg vagy 3 maganovi Godon, csak azokhoz ev kozben ugysem lehet atmenni.
Jobbulast Daninak!

Bea

Jobbulast Annanak!

Emike javulgat, delutan mar egesz feleledt, ami azt jelenti, hogy nem aludt vegig, kicsit fel is kelt. Sakkozni akart, meg meset kert lefekves elott. (napok ota csak bezuhant az agyba este)KépKorabban amiota a parom megtanitotta sakkozni allandoan az volt a slager, vagy ot, vagy anyut boldogitotta vele.Kép EN nem tudok.Kép
Mar csak a fosit kene lekuzdeni valahogy.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hal, Nyuszi!
Sajnálkozom Kép. Én sem tudom, meddig fog Ádám oviba járni, majd' két hetet volt itthon orrfolyással, remélem, nem szed össze megint valamit. De nekünk az idén (szept. óta) max. náthánk volt, semmi láz, torokgyula, a többiröl nem is szólva. A skarlátot is megúsztuk.

De az elsö év általában ilyen (nem mindenkinél). Nálunk is nagy különbség volt a tesóm és köztem, ö állandóan beteg volt, én szinte soha, és most is így van, tavaly Ádám gyakorlatilag állandóan beteg volt, Noémi 2x volt otthon emiatt. Nálunk úgy müködött, hogy 1 hét bölcsi, 2 hét otthon, 1 hét bölcsi, 3 hét otthon. Máj. közepéig a leghosszabb idö, amit Ádám egyhuzamban bölcsizett, 3 hét volt. 10 hónapig volt bölcsis, azalatt 10x volt beteg (torokgyula, arcüreg, hörghurut és mindenféle egyéb nyalánkság), én már azt hittem, megbolondulok. Szóval nagyon együtt tudok érezni veletek, de reménykedjetek, hogy lesz ez még jobb is Kép.

Nyuszi!
Hogy érted, hogy lehetne a szigor erösebb az oviban? Mármint azon a téren, hogy nem engednek beteg gyereket be? Sajna, az óvónök nem tehetnek semmit, ha igazolással jön a gyerek, akkor be kell venni. Söt, még az oviorvos sem tilthatja ki, csak javasolhatja, hogy menjen el a gyerekorvoshoz, mert úgy véli, hogy beteg.
Nálunk van egy kisfiú, aki gyakorlatilag állandóan beteg. Februárban már hozott 3 orvosi igazolást, hogy egészséges, ennek ellenére ugat, mint a kutya, állandóan a szájában lóg a zöld trutyi (BOCS!), nem kap levegöt, és a gyerek arca zöldesszürke színü. Mi nem tudunk semmit tenni, anyuka szerint semmi baja, de ebben a hónapban már 2x küldtük haza, mert lázas volt. Pár nap múlva ott volt, igazolással felfegyverkezve és köhögi szét a kórságot mindenkinek. Bár, ahogy írtad, hogy nem kérnek igazolást... Azért én ennek utána járnék. Ha nem kérnek, az azt jelenti, hogy Emit húzzák minden nap, mintha ott lenne. Te meg fizeted a kajáját, már, ha nálatok kell fizetni. Nálunk igen, és elég sokat, egy hónapra több mint 7000 gyerekenként, úgyhogy 1 hét is sokat számít. Vagy, ki tudja, hogy csinálják. Azért elég bátrak, ha csalnak, és igazolás nélkül mulaszt Emi, mert nagyon szigorúan veszik az önkormányzatnál. Vagy egyszerüen ök megírják az igazolást, hogy "családi okok miatt" mulasztott. Nem tudom, de semmiképpen nem tünik tisztának a dolog.

Na jó, megyek aludni, holnap meló.

Jobbulást mindenkinek,

Panda

panda
Halásztelek

Panda

Tenyleg nem kertek eddig igazolast, nem tudom valaha fognak-e kerni.Nem huzzak be minden nap, eddig a legtobb penz amit kajara fizettem asszem a novemberi volt, 5ezer korul,januarra kb 2 ezer.Kép Tudom, hogy az oviorvosnak nincs joga hazavitetni a beteg gyereket, eleg szomoru. Meselte a vedono is. Nem hinnem hogy csalnanak az oviban, csak lehet nincs ellenorzes, lehet lustak a 350 gyerekre mindent vegignezni. Mondom, mar van vagy 8 igazolas a taskamban , majd legkozelebb ha megyunk odaadom es rakerdezek ,ok?
Egyebkent gondoltam, hogy erzekenyen fog erinteni ez a tema.Kép
AKkor sem tartom normalisnak, ha mashol is ez a helyzet, valszeg a rendszerben van a hiba.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Írtam tegnap, de nem jelent meg.
Szóval mi is még itthon, idén 11 napot járt Szilcsi. Most javítottunk eddigi rekondunkon, mert 6 napot egyhuzamban. És azóta itthon, lassan 3.hete. Még a héten sem mehet, és valószínűleg jövő hét elején sem. Takonykórral kezdtük, aztán most ide-oda fertőzték egymást Tomival, úgyhogy most tüdőgyuszi gyanuval van, Tomi meg csörög-zörög, és nem akar felszakadni neki. Dokinéni feltételesen írt ab-t, próbáljuk homeoval és egyébbel kikúrálni.
Ma beszéltem vezetőovónénivel, nála kellett lemondani a heti kaját, és sajnálkozott, hogy mennyire beteges Szilcsi, pedig alig van hiányzó. MOndtam neki, hogy talán nem kéne a töménytakony-ugatóköhögőst beengedni, akkor nem lennénk mi is folyton betegek.
Sajnos ugyanazt mondja, mint Panda, nem tudnak mit csinálni.
Én még soha nem fizettem teljes hónapot, sőt eddig a rekord 2ezer volt kajára, mert annyit kell lemondani Kép

Nyuszika
Örülök, hogy jobban van a csajszi. Egy hányós-hasmenős vírus nagyon legyengít. Magamból kiindulva én egy éjjel hánytam nonstop (ráadásnak Görögországban), és aludtam utána 48 órát felkelés nélkül.
Ez az igazolás tényleg fura, mert (és direkt rákérdeztem apósnál) ezt veszik elő először ellenőrzéskor. Nálunk a férjem fejét majdnem leharapta ovónéni, mert egy nap hiányzás után nem igazolást lobogtatva ment Szilcsivel. (nem mertem rábízni mert mindent elhagy)

Zsuzsa
Nagyon jó lett a jelmez Kép

Sasha
Kitartás, szegények nagyon összejött nektek!

Fül
Mi Szilcsin vettük észre, hogy mióta ennyit beteg mintha nem hallana rendesen. Mondok neki valamit, és a válasz igen (bármit mondhatok) elkezdtük tesztelni, és tényleg nem hall jól. Dokinéni adott beutalót a fülészetre, de oda meg csak egészségesen lehet vinni. De mi azóta vagyunk betegek. KépKép

Gyógyulgasson minden betegecske! Megyek, mert én is beteg vagyok Kép
szilcsike

Sziasztok!

Emma szerencsére jól van, minimálisan folyik az orra, de lginkább csak reggel lehet neki belőle szívni, amikor az éjjeli összegyűlik, délután semmi nem jött belőle meg este sem.

Én nagyon együtt érzek minden betegeskedővel és tényleg szörnyű lehet, én össze tehetem a kezem.

Fülszúrás: nekem egyszer szúrták fel életemben, szóval a pletyak azon része hogy akinek egyszer szúrják annak később is kell nálam nem jött beKép

Viszont egyszer beszakadt vagy megrepedt a dobhártyám (uszodában), a fülészeti ügyeleten kötöttünk ki, na annak sajnos van maradandó nyoma , a fülszúrással ellentétben, szóval ha muszáj, akkor inkább a szúrás mint hogy magától fakadjon ki, szerintem. Olyan durva esetben mint Sasháéknál szerintem egyértelmű hogy kelletta szúrás. Judy Gergője esetében már nem bizti, hogy nem egy kevésbé drasztikus módszerrel próbálkoztam volna. De remélem sose lesz rá szükségünk.

Egyébként mikro Emma pici volt, pár hetes és jött hozzánk a gyerekorvosunk és meglátta hogy vékoyn cérnasapkában van a gyerek (novemberben lakótelepen, max 20 fok volt a lakásban) iszonyatosan leszúrt, hogy mit csinálok, azt akarom hogy majd fülérzékeny legyen és a legkissebb fuvallatra is begyulladjon a füle? Nem biztos hogy van összefüggés, de én nagyon megjegyeztem és sose ragoztam túl többé ezt a sapka témát. Csak eszembe jutott.

Nyuszi!

Szintén ez a gyerekorvos mondta nekem (elég fura dolgai voltak, utálták is a bölcsiben a gondozónőkKép), hogy amelyik gyerek 1 éves koráig nem esik át pár náthán, köhögős, orrfolyásos nyavaláyn, az betegesebb lesz ,mert nem ismeri meg a szervezete még azt sem. Szóval nem biztos hogy jó hogy Emi nem volt beteg oviig. Na nem mintha tehetnél róla, vagy befolyásolhatnánk az ilyen dolgokatKép

Danny-vel szerintem már sokkal kevesebb bajod lesz ilyen téren.

Lépcső-ne is mond, nálunk is lezs nyáron, előre rosszul vagyok tőle hogy mekkora kosszal jár majdKép Kb 2 hét múlva jöna tervező hozzánk, végre történik valami. ű

Manó

KépKép
manó

Ja, ovi:

Ha ennyire nem jön be ahová most jár akkor mindneképp érdemes újat nézni, akár magán akár másik állami, szerintem. Ha ott cska 3 gyerek van, biztso nem lesz annyit beteg, viszont én azért nem örülnék talán hogy csak ennyien vannak, nem tudom, szerintem talán a 10-15 az ideális.
Bár most az oviban a 25 körüli sem rossz, nálatok többen vannak?

Kataa!

lehet egyszer már mondtad, de milyen ágybetétetek van amit úgy dícsérsz? Majd ha kész lesz a tetőtér szertnénk új ágyat Emmának és magunknak is de valami nagyon kényelmesr gondoltam, gha már keveset alszom.

Képzeljétek tegnap Emma azzal fogadott az oviban, hogy az ovónéni azt mondta hogy nem hozott könyvet, pedig ő hozott és nem találja. Feltúrtuk a dadával az egész szobát, nem találtuk, mondjuk nem sírt Emma, mondta hogy jó, majd holnap meglesz. Hazamentünk, naná hogy otthon volt a könyv, nem vitte. Tök ciki, nem?Kép De ilyen ritka makacs fajta az én lányom, ha valamit eldönt az úgy van és kitart mellette, még az ovónéni sem tudta meggyőzni hogy márpedig nem hozta. Mondtam neki ma vallja be hogy mi történt, de nem akarja. Azt mondta az ovónéninek is igaza volt, de neki is. Kérdeztem tőle, hogy ugyna már neki miben volt igaza, abban hogy van neki ilyen könyve?KépKépKép

Manó

KépKép
manó

Gumicukor! Érdekelne a fitness DVD! Légyszíves írd át nekem, aztán megbeszélünk valamit, hogy mennyiért és hol adod át a cuccostKép.
Írsz a mailemre, ha készen van? Meg egy telcsiszámot is, és akkor felhívlakKép
magdolnamate@freemail.hu KÖSZÖNÖM!!!!!!
Kukoricsalád nagyon cuki, ügyi vagy! Lakásotok nagyon hangulatos. Azon a képen, ahol Dani a falat festi az előszoba van? Tök jó színe van a falnak!

Betegeknek továbbra is jobbulást!
Mi még bírjuk, mondjuk egy csomó pénzt költöttem megelőzésre. Vettünk aromás hidegpárásítót, illóolajokat (mínőségit), az Aloe Vera gélt naponta kétszer adom a babáknak, napi 2 kg gyümi, most veszünk víztisztító berendezést, légtisztítónk már 3 éve van, abba is szűrőt kell cserélni. Marha sok pénz, ha valaki egészségesen akar élniKép Inkább elmennék Matula bácsinakKép Jaj de jó lenne!!!!

Nálunk az oviban előző nap délig le lehet mondani a következő napi kaját. Tök korrektül nyílvántartják ezt a dolgot, a hiányzásokat is.

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi
Ok, a héten átírom, csak egy üres írható dvd-t hozz cserébe, más nem kell Kép
A Kukori nemcsak az én érdemem, mert a varrást anyósom vitte véghez, én csak a szabásban segítettem, meg az anyagbeszerzésben. így a 3 jelmez kijött 4500 pénzből. Jövőre flinstones-ék leszünk, remélhetőleg, addigra már lesz egy Enikőnk is Kép

Ahol Dani fest, igen az előszoba. Éppen az a fal nem látszik, ahol mázolt, mert már gardrób van előtte.

most fürdőszobabútort keresünk, de amiket eddig néztünk (KIKA, Ikea, Praktiker), nem voltunk elájulva tőlük. remélem azért találunk vmi jót. még igazából a színt sem tudom, milyen legyen, talán fehér, mert nem túl nagy a fürdő, és az nem kicsinyíti a teret.

Dani már jól van, nincs láza, talán holnap már ki tudunk kicsit menni.

Nálunk is szigorúan veszik a hiányzásokat, és a kajalemondás is hasonlóan van, következő akalommal kevesebbet kell fizetni, mert levonják a lemondott összeget.

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?