Hal, Nyuszi!
Sajnálkozom
. Én sem tudom, meddig fog Ádám oviba járni, majd' két hetet volt itthon orrfolyással, remélem, nem szed össze megint valamit. De nekünk az idén (szept. óta) max. náthánk volt, semmi láz, torokgyula, a többiröl nem is szólva. A skarlátot is megúsztuk.
De az elsö év általában ilyen (nem mindenkinél). Nálunk is nagy különbség volt a tesóm és köztem, ö állandóan beteg volt, én szinte soha, és most is így van, tavaly Ádám gyakorlatilag állandóan beteg volt, Noémi 2x volt otthon emiatt. Nálunk úgy müködött, hogy 1 hét bölcsi, 2 hét otthon, 1 hét bölcsi, 3 hét otthon. Máj. közepéig a leghosszabb idö, amit Ádám egyhuzamban bölcsizett, 3 hét volt. 10 hónapig volt bölcsis, azalatt 10x volt beteg (torokgyula, arcüreg, hörghurut és mindenféle egyéb nyalánkság), én már azt hittem, megbolondulok. Szóval nagyon együtt tudok érezni veletek, de reménykedjetek, hogy lesz ez még jobb is
.
Nyuszi!
Hogy érted, hogy lehetne a szigor erösebb az oviban? Mármint azon a téren, hogy nem engednek beteg gyereket be? Sajna, az óvónök nem tehetnek semmit, ha igazolással jön a gyerek, akkor be kell venni. Söt, még az oviorvos sem tilthatja ki, csak javasolhatja, hogy menjen el a gyerekorvoshoz, mert úgy véli, hogy beteg.
Nálunk van egy kisfiú, aki gyakorlatilag állandóan beteg. Februárban már hozott 3 orvosi igazolást, hogy egészséges, ennek ellenére ugat, mint a kutya, állandóan a szájában lóg a zöld trutyi (BOCS!), nem kap levegöt, és a gyerek arca zöldesszürke színü. Mi nem tudunk semmit tenni, anyuka szerint semmi baja, de ebben a hónapban már 2x küldtük haza, mert lázas volt. Pár nap múlva ott volt, igazolással felfegyverkezve és köhögi szét a kórságot mindenkinek. Bár, ahogy írtad, hogy nem kérnek igazolást... Azért én ennek utána járnék. Ha nem kérnek, az azt jelenti, hogy Emit húzzák minden nap, mintha ott lenne. Te meg fizeted a kajáját, már, ha nálatok kell fizetni. Nálunk igen, és elég sokat, egy hónapra több mint 7000 gyerekenként, úgyhogy 1 hét is sokat számít. Vagy, ki tudja, hogy csinálják. Azért elég bátrak, ha csalnak, és igazolás nélkül mulaszt Emi, mert nagyon szigorúan veszik az önkormányzatnál. Vagy egyszerüen ök megírják az igazolást, hogy "családi okok miatt" mulasztott. Nem tudom, de semmiképpen nem tünik tisztának a dolog.
Na jó, megyek aludni, holnap meló.
Jobbulást mindenkinek,
Panda