Új privát üzeneted érkezett!

Anita
CSak egy apró megjegyzés: a cumi gondolod nem okozhat fog-problémákat, hiszen ugyanúgy a gyerek két fogsora között van vmi, mint az ujja... :roll:
Egyébkétn szerintem nem ezen múlik, hiszen normál esetben addig cumizik-ujjszopis, míg még csak tejfogai vannak, annak meg nincs gyökere, ha csálén áll sincs semmi. Mire a csontfogak kibújnak meg már úgyse csinálja.
De ha mégis, az se feltétlen baj, 8 éves koromig szoptam az ujjam, és olyan egyenletes a fogsorom, hogy soha egy fogorvos se ajánlott szabályozást. (Jó, biztos szerencsém is van valszeg genetikailag. Párom meg 3 éves koráig cumizott, de olyan rendetlen fogsora van?! :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Szép termés...Nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly véleménycseréket indítok el. Köszönöm mindenkinek aki megosztotta velünk ezt a szoptatási témát. Remélem három hónap múlva mindenki azt tesz a babájával, amit itt és most gondolt és leírt.
Cumi: mi vettünk. aztán majd kiderül...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Cas! Nem, a cumi nem okozhat fog-problémákat, ugyanis a ma kapható cumik mind fogszabályzósak. :) Kivéve persze a kínai meg 100 forintos üzletekben kaphatóakat. A cuminak a foggal érintkező része alul és felül is egyforma, míg az ujjunkra ez nem mondható el. :wink: És nem az a probléma, hogy csálén állnak a fogak, ez részben genetika, másrészt a tejfogak kihullásával hozható összefüggésbe. A baj az, hogy azon gyerekeknél, akik szopják az ujjukat igen nagy százalékban (ha jól rémlik kb. 80-85%-ot mondott egyszer a fogorvos barátnőm) tapasztalható, hogy a felső fogsor azon fogai, melyek az ujjal érintkeznek rövidebbek a többi fognál. De ezt nagyon egyszerűen ki lehet próbálni. Egyszerűen az ember bekap egy cumit, majd a hüvelyk ujját (ugye általában azt szopják a gyerekek). Egyből látszik, hogy a cumit másként szopja a gyerek, mint az ujját. :) :wink: De ez ismét csak az én véleményem, néhány saját ismeretségi körben összeszedett tapasztalattal kiegészítve.

Most csak ennyi, megyek behajtom a ruhákat, míg Manó alszik.

Szép napot, és kellemes hosszú hétvégét mindenkinek.

goodfairy

Anita
Hm... elgondolkodom még ezen. Engem meg lehet győzni! :)
Egyelőre továbbra sem látom a különbséget az ujj és a cumi között, max. méretbelit. :roll:
És a fogorvosbarátnőd a csontfogaknál tapasztalta azt a "rövidülést"? Azoknál is, akik még a csontfogak megjelenése előtt elhagyták az ujjszopást?! :shock:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Talán most van egy kis időm írni, megpróbálkozok vele.

Benszi!

Kitartás és remélem Dóra gyarapodni fog az elkövetkező napokban, szorítok hogy így legyen. :)

Szoptatás: igazán nem tudok hozzá szólni, mert nekem is voltak elképzeléseim, de mindkét fiam felrúgta azokat. Szerettem volna őket szoptatni, de nem sikerült, több hónapig próbálkoztunk. Márk eleve nem akart szopni, nem akarta bevenni a cicit, próbálkoztunk bimbóvédővel, de azzal se ment, Bence 2 hónapig szopott, aztán abbahagyta magától, pedig én próbálkoztam. A mostani babóval is megpróbáljuk, hátha ő más milyen lesz.

Cumi: nekem mindkét fiam cumizik/ott. Márk már nem ő saját magától leszokott, Bence meg csak alváshoz igényli, neki egy megnyugtatás hogy ott van. De a fogproblémákat nem tapasztaltam náluk.

Ma elkezdtem összekészíteni a csomagomat, remélem csak novemberben lesz rá szükségem. Csütörtökön voltunk nst-n, hétfőn megint mehetek ismétlésre, mert a baba szívhangja néha leesett 100 alá, és így ismételni kell. Ha rossz lesz megint vszeg kórház lesz jövő héten. Drukkoljatok hogy ne így legyen, mert még van e 1-2 dolog amit el kellene itthon intéznem. Babóca mocorog egésznap.
Viszont tegnap óta ha állok folyamatosan keményedik a pocakom :( Kicsit furcsa, mert a fiaimmal nem volt ilyen.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Amaryl
Én is elég sokat keményedek mostanság, remélem csak a jövő-menő frontok miatt!
Drukkolok, hogy hétfőn jobban sikerüljön az nst, és ne kelljen befeküdnöd! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Judit
Én is drukkolok holnapra!
Remélem jobban lesztek! 130-140 körüli szívhangot kívánok!

Nagy a csend a topikban....

Az egyik Gimis osztálytársam túl van a szülésen :P a pici lány majdnem pontos volt. Mára volt kiírva, de 1 nappal hamarabb jött.

Jó pihenést kismamák és kisbabák!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok Lányok!

El is felejtettem, hogy Magyarországon most ünnep környéke van, úgyhogy gondolom mindannyian kiélvezitek a hosszú hétvégét. :)
Szép időt kívánok Nektek, és pihizzetek sokat!

Puszi Mindenkinek!

Kép
tittina1982

Na megvan a csajszink neve!
Tegnap (századszor) újra átnéztük az utónévkönyvet, és végül két befutó maradt, a Regina (ez régi kedvenc, több rostán átjutott már), és a Csilla (ez hol felmerült, hol nem).
Szóval a Reginán nagyon gondolkodtunk, de vhogy megint azt éreztem, hogy ez nem az Ő neve, de nem tudtunk mégse dönteni (Varga Regina az olyan "ropogós", szigorú név...).
Úgyhogy ma reggel az ágyban lustálkodva megkérdeztük Sebit, hogy Regina vagy Csilla legyen a kistesó.
"Csillag" - válaszolta. Ezen jót mulattunk, és tisztáztuk, hogy nem csillag, hanem Csilla. Esetleg Regina?
A Reginát egyértelműen elutasítja (iszonyú aranyosan tudja mondani, hogy a Regina az "Nemjó!"), hanem Csilla baba.
Úgyhogy Csilla lesz a lányunk! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas :D
Gratula a döntéshez!! Szép név! Nálunk azt hiszem megbarátkozik apuka, s bátyus lassan a Marcival, azaz a Marcellal...még ízlelgetem én is, de már annyira ez van bennem, hogy nem is tudok mást elképzelni.
Köszönöm a barátnőd elérhetőségét, írtam neki, s már válaszolt is! :-)

Amaryl :D
Remélem, hogy minden ok lesz veletek, s a két kissrác mellett nem fektetnek be a kórházba! Ha a picurinak így a legjobb, akkor viszont Neked is ezt kell figyelembe venned! Már nagyon kevés van hátra, ez vigasztaljon, s a kezedben tarthatod Őt!

Voltam szombaton - itt délen - a dokimnál! Jó érzésekkel jöttem el, bár okosabb sokkal nem lettem....a lényeg, hogy a babó jól van, az ő - egyébként nagyon precíz - mérései alapján 2100 gramm a picuri, s kicsit rám ijesztett azzal, hogy azt mondta, hogy ha november eleje (5-10 körül) után jön a babó, akkor már minden ok vele....az már nagyon közel van :shock: "megegyeztünk" +1 steroid injekcióban (a három helyett), s így biztos, hogy nem furdalhat a lelkiismeret, ha tényleg előbb jönne...nézte a fejét is - jó hosszan - , az oxigénellátást nézte rajta, ellenőrízte a szívverését (UH-val), s mindent rendben talált....legközelebb nov 3-án megyek hozzá...akárhogy is, azért az ő személye sokkal inkább megnyugtat...de hát ő az ugyebár, aki nem vállal szülést :cry:
Kérdeztem, hogy mi legyen a szüléssel, azt mondta, hogy én fogom tudni eldönteni, attól függően, hogy milyen erősek a fájások, hogy hova indulunk, az északi vagy a déli kórházba...na erre mondom én, hogy okosabb nem vagyok, de nincs mit tenni. Ez a bizonytalanság mindaddig fog tartani, amig meg nem születik a drágám...
A hétvégén folytatták a festést, tegnap apuka összerakta a bútorokat, én ugyebár takarítottam, de kb. eddig juttottunk....most majd "fertőtlenítek" a szobában (de ehhez is kellenek a fiúk), s kezdek mosni, vasalni, bebakolni neki... még a következő hétvégén a lenti szintet, a nappalit befejezik, s most már úgy érzem, hogy nagyon elég volt!
Még annyi minden van hátra - s ez is nagyon stresszel, hogy időben meglegyünk mindennel...mert hát itt senki sincs, aki segítsen, csak hármunkra számíthatunk leginkább....ez nem baj, csak ezért szeretnék mindent "tökéletesen" előkészíteni.

Éjjel kettőtől fél négyig a gép előtt ültem, majd egy órát az ágyban forgolódtam, jár az "agyam", nem tudok már én sem úgy aludni...
Lányok! Én egyre jobban "félek", hogy hogyan fogok megbírkózni a "feladattal". Nyugtassatok meg, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek ezt az örömteli, várakozós időszakot egy kicsit "beárnyékolja" a félelem a változástól, a felelőségtől, a feladattól :roll:
Megyek befejezem a takarítást, vasalást, de majd még jövök!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvia

Nekem még igencsak sok időm van hátra, de én is nagyon félek. És én sem tudok aludni. Bár mindig is ilyen kis parázós voltam. :( Néha Párom nyugtató szavai is idegesítenek. Ő mindig azt modja, hogy "nem lesz semmi baj, hiszen ÉN csináltam". Mármint a Törpénket. És ezzel le is tudja a dolgokat. Ha nem mocorog a Kicsi, akkor meg csak ennyi a reakció: " lusta, mint az Apja". Tegnap pl. úgy rámemelte a hangját, hogy sírva fakadtam. Aztán persze ne haragudjak, meg hogy most tényleg nekem volt igazam.
A pénteki takarítás alkalmával már két óra után ki voltam merülve, úgyhogy meg is mondtam Apácskának, hogy kész, ennyi volt. Ezért a gyerekért én felelek, mivel az én pocakomban van, úgyhogy nem érdekel a pénz. Befejeztem.
És meg egy dolog van, ami nem hagy nyugodni, a kelengye. Sehol sem állunk. Jó, tényleg van még 3 hónapunk (ha minden rendben), de akkor is. :( Egy daraba rugija sincs még a Csöppségnek. :oops:
És még itt a kórház meg a szülés. Ebbe még igazából bele sem gondoltam...

Na nem panaszkodom tovább, bocs, ha icsit sok lettem... :oops:

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Cas!

Szép nevetek lesz :)

Szilvi!

Örülök, hogy minden rendben a picivel, a takarítással és a pakolással csak nyugisan.

Félelem, aggódás, hogyan fogom bírni sztem normális reakció. Én is egyre jobban félek, hogyan fogom bírni a 3 gyerköcöt. Sokkal érzékenyebb ilyenkor az ember, és ez is normális.

Kriszti!

Ha az megnyugtat téged, én se állok még sehol, igaz vannak ruháink, de még se ki mosva semmi, szekrényünk még mindig nincs, drága páromra várok, hogy végre szakítson rám időt, hogy el tudjunk menni venni, de tudom, hogy mindennel készen leszünk mire érkezik a pici, de ha előbb jönne, mint november akkor is meg lesz minden.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Cas

Gartula a névválasztáshoz! :)
Jól csengő neve lesz a Kislányotoknak.
(Nekem unokatesóm azt mondta, hogy úgy lehet szépen hangzó nevet választani, hogy ha a vezetéknév msh-ra végződik, akkor a keresztnév mgh-val kezdődjön; és fordítva.)

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Cas
GRATULÁLOK a névválasztáshoz!
Nem könnyű feladat ez - egy új kis élet egy egész életen át viseli..

Remélem nálunk marad a Dominik.
Apa kicsit megingott, amikor pár napja előkerült a "Margit szigetről eltűnt" Dominik. :?

Szilvi
Örülök, hogy minden rendben van.

Már én is szeretném, ha végre rend lenne, de az egyik szoba még most sincs kifestve, így nem tudok takarítani, pakolni.
Azt mondtam Apának, ha a héten nem jön a kollégánk, aki felújít, stb - akkor én festek ki :twisted:
Biztos elkészültök mindennel... remélem mi is.

Nem vagy egyedül azzal, hogy félsz :wink: Már csak 40 napunk van.... én egyre jobban izgulok.
Tényleg nagy feladat lesz, de szép feladat...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi
Még Sebinél a Marcellon is nagyon gondolkodtunk, a Marci pedig annyira helyes becenév egy kisfiúnak! :)
Örülök, hogy minden oké a picivel, az az 1 tüdőérlelő pedig tényleg végképp megnyugtathat, hogyha mégis rohamtempóban érkezne a kislegény, akkor sem lesz baj! :)
Én is parázok néha, hogy fogom bírni majd a két gyerekkel? Te éppen azért izgulsz jobban, mert már tudod, mi vár rád, hogy noha csodálatos dolog egy kisbaba, azért bizony nagyon sok gonddal is és óriási felelősségel jár! :) De ez teljesen normális.
Én egyelőre még alig tudok túlgondolni a szülésen, én meg attól vagyok betojva. :(
Egyébként érdekes, hogy ki hogyan éli meg a szorongását. Én tudatosan nem féltem, nagyon vártuk már Sebit, ó hát fog ez menni nekem, minden szuper lesz! Marhára magabiztos voltam. :) Viszont rendszeresen azt álmodtam, hogy amint megszületett már járt és beszélt. Utánaolvastam, és kiderült, hogy ez a tudatalatti szorongásaim kivetülése, hogy mielőbb "nagynak" szeretném tudni a gyereket, mert félek, hogy amíg pici majd nem tudok bánni vele. :)
Szóval ne félj, minden oké lesz, szuper anyuka leszel, de ha esetleg néhanap majd nem így érzed, akkor itt majd jól megnyugtatunk, hogy dehogynem! :)

Tittina
Különben nagyon jó ám, hogy az apukák ilyen lazák tudnak lenni! Néha mi anyukák túl tudjuk parázni a dolgokat, néha nagyon is szükség van az ő józan eszükre! :) Még ha akkor roppant bántó/idegesítő is tud lenni! :lol:
És hát tudomásul kell venni, hogy ők sose lesznek anyák, és soha nem is tudják felmérni, mi mit érzünk, annyira más számukra szülőnek lenni!
Takarítás: nem csoda, hogy abbahagytad, drukkolok, hogy az anyagi "veszteséget" ne nagyon viseljétek meg! :)
Készülődés: nekünk a 30. hétig SEMMINK nem volt Sebinek, szóval van még bőven időtök, nyugi! :)
És most is még csak ott tartok, hogy majd a jövő hétvégén felhozom a babaruhákat a pincéből, és elkezdem átválogatni-kimosni, el kéne menni venni kiskádat (Sebié eltörött) meg pelus-kukát (Sebié olyan kisikálhatatlanul büdös lett, hogy inkább kidobjuk), aztán hogy lassan neki kell állni a nagytakarításnak, mert nyár eleje óta nem volt, és eztán már pláne nem lesz rá időnk meg eneriánk rá, hamarosan meg kell csinálni...

Amaryl
Le a kalappal (sokadszor), hogy ennyire kis korkülönbséggel vállaltátok a harmadikat is! Néha az én párom is pedzegeti a harmadikat már, de ilyenkor csak egy fájdalmas nyögés és egy szemforgatás a válaszom egyelőre... :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

sziasztok!

túl egy hányós-fosós víruson egy jó kis vendégeskedésen nálunk, stb...

én is kezdek aggódni, sztem ez természetes :) és egy csomó munka lenne még, de egyszerűen apa pató pál urasat játszik, amitől kihullik szánaként az összes hajam, másrészt marhára fájdogál az én hasam is. ja és Eszti is beteg :(

témákhoz hozzászólok, ill. csak leírom, hogy nálunk hogyan volt.

én is elterveztem sok mindent, aztán jött Eszter az ő határozott akaratával és ő döntött el mindent, nem volt kec-mec :D

mivel ő kisebb súllyal született, azt mondták, hogy az elején azért 2,5 óránképnt etessem meg, úgyhogy ha már 3 órája nem evett, felkeltettem. a fürdetést próbáltuk belőni, de csak nagyjából sikerült. az első 3 hónapban minden áldott éjjel 3 órát ordított, hasfájós volt. nem este, hanem éjfél után. úgyhogy a zombi kifejezés nagyon találó, nem tudom ki írta. semmi nem használt, felváltva járkáltunk vele apával, de volt, hogy már én is sírtam, annyira nem tudtunk vele mit kezdeni. ez rányomta a bélyegét az egész napra, reggelre elfáradt és délelőtt aludt. volt olyan, hogy totál felcserélte az éjszakát a nappalal.
én teljesen cumi ellenes voltam (én úgy tudom egyébként, hogy a maradó fogakra is van hatással, mert állkapocsdeformitást is okozhat), de azt is bevetettük, hátha. nem nyert. édeskömény teából néha ivott egy kortyot. én még mpost sem adok neki fekete teát (védőnőm nekem is jött az "orosz teával", meg anyu is, egy kis citrommal, cukorral), én ezt ellenzem. miért kellene teát adni, akkor már inkább vizet. nálunk is, amikor elkezdtük a cumit odaadni, rögtön nem elfelejtett ügyesen szopni, pedig az Eszti tényleg nagyon ügyes volt. az első hónapban 1 kg-ot hízott, ami a születési súlyának a 40%-a, és ugye még fogyott is a kórházban.
szóval maradtunk a szopi mellett, 17 hónapos koráig.
2005 karácsonykor volt először, hogy 8 órát egyben aludt, 2,5 hónaposan. aztán ezt csinálta egy ideig, de teljesen kiszámíthatatlanul, úgyhogy mindig ott járkáltam, hogy mi a fene baja lehet, ráadásul majd szétdurrantak a cicjeim, fejni én sem tudtam igazán. és akkor, amikor azt gondoltam, hogy eljött a kánaán, mert 10-11 órát aludt egyben (tök magától), akkor jött sztem egy növekedési ugrás 4 hónaposan, mert egyik éjjel 11 órát aludt, aztán másnap szabályosan 2 óránként kért enni, és tényleg éhes volt, teljesen kiszívott mindent, úgy felszíporította tejet, hogy ihaj. és onnantól kezdve nem volt éjszakai alvás, max 3-4 óra.
elolvastam mindent az alvástanításról, mivel a könyvek azt írták, 6 hónaposan próbálkoztunk először, tragédia volt. aztán 15 hónaposan pikk-pakk sikerült, azóta minden gond nélkül átalussza az éjszakát. szopiról simán lemondott 17 hónaposan, nem volt semmi gond, már csak estére kapott, de nem azzal aludt el.
azóta is vannak rossz éjszakáink, rosszabb periódusok, de nagy átlagban most nagyon jó dolgunk van :)

én nem tzervezek most sokat, mert gondolom, hogy az Eszter testvére sem lesz sokkal könnyebben irányítható, mint az eszti volt, és nem tudom, hogy a sírását jobban fogom-e viselni, talán egy lehelletnyivel. és ha a tesó is hasfájós lesz, talán ki fogom bírni, hogy éjjel se kapjon 2,5 óránál sűrűbben kaját. csak olyan nehéz egy ordító kis csecsemővel az ember kezében, hogy akkor most biztos, hogy nem éhes?....

na hangokat hallok, biztos felébredtek, mert persze ki alszik? az apja meg a lánya ;)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Én is bekukk gyorsan,mert ki kell használni,hogy apa végre három napot egyben itthon lehet.
Hulla vagyok.Átalakitottuk a konyhát.Nem volt egyszerű feladat.Bár a munka oroszlánrészét apa,és az apósom csinálták,de ki,és a visszapakolás,minden áttörlés,szanálás sem volt kis feladat.

Cas:Gratulálok a névválasztáshoz.

Szilvia72:Hidd el mindenkiben ott bújkál a félsz.Én is azt mondtam,hogy majd milyen bátor leszek,és most,hogy egyre közeleg az idő,egyre jobban parázok.De ez igy van rendjén.

Na megyek!Mindenkinek további szép hétvégét kivánok.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Bocsanat az eltunedezesert, de kezdek nagyon elfaradni.
Ma mar alig akartam bejonni dolgozoba, aztan a parom volt olyan edes, hogy behozott (no nem volt tul gyors reggel beerni Brusszelbe, tobb mint masfel ora, pedig legvonalban csak 15 km-re lakunk a munkahelyemtol).
Azt hiszem, ezt nem fogjuk megismetelni.
Kezdek attol felni, hogy hogy szallok fel meg le a vonatrol. Hasmeretem alapjan jogos is a felelem.

A mult heten letudtam azt a munkat, amit mindenkeppen be akartam fejezni, tehat annyira mar nem lenne lelkifurdalasom, ha egyik naprol a masikra bejelentenem, hogy nekem eleg volt idenre.

A ruhakkal mi nagyon jol allunk, Rebekatol iszonyatosan sok cucc maradt, es mar sikerult is kimosnom oket, nagy reszuket ki is vasaltam.
A kisagyat is osszeallitottuk, "feldiszitettuk", olyan nosztalgiam lett a latvanytol. :D Persze Rebeka nem birta ki, es benne kellett elaludnia tegnap este. Neha baba akar lenni, neha meg mar egesz nagylanyosan viselkedik. Imadom, olyan dolgai vannak. Maskor persze szetrobbanok, mert ugy tud viselkedni, de hat ez mar mas kerdes... :roll:

Osszetettem a korhazi csomagomat is, kb 90%-os. Meg nehany dolgot vennem kell, de vegulis nelkuluk is kibirom. Szoval innentol kezdve nyugodt vagyok, tolem johet Zsofi.

Szombaton elhoztuk a gyerekbutorokat, reszuket mar osszeallitottuk (Rebeka segitsegevel). Nagyon klassz dan fenyobutorok. Ezeket eloszor Rebeka kezdni majd el hasznalni, de a ruhasszekreny mar Zsofi ruhainak is kelleni fog. Szoval az elokeszuletek eme resze meg folyamatban van.

Faradt vagyok, nem alszom es falom a Rennie-t. Az ejszakak hanyingerrel telnek, tobbnyire ulo pozicioban, es mar erosen gondolkodunk rajta, hogy a halobol lekoltozunk a nappaliba, mert wc csak lent van, es egy kicsit kezd veszelyesse valni az ejszakai lepcsozes.

Hat most ennyi, igyekszem rendszeresebben jonni.

Cas
Sebinek igaza van, olaszul peldaul a Csilla "Stella", tehat elkepzelhetonek tartom, hogy a nev eredete tenyleg a latin "csillag" szobol jon. De ez csak egy magamfajta okoskodas. Szep a nev, gratula a nehezen meghozott, de jo donteshez!

Amaryl!
Orulok, hogy te is jossz neha a forumra!

Benszi!
Kitartas!

Puszilok mindenkit
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gemini :D
Jó, hogy jelentkeztél, s gratula az "előrehaladáshoz"! Szerintem én is kb. erre az időszakra érem el ezt az érzést (terveim szerint)
Még két hét a munkában, ha végig ki akarod húzni???

Cas :D
Annyira jól megfogalmaztad, amit érzek! Igen, attól félek, hogy tudom, hogy mi vár rám... :lol: Amikor Kikit vártam, azon túl, hogy jóval fiatalabb voltam, fogalmam sem volt semmiről, csak örültem, hogy nekem most már lesz babám :roll: Most ugyanezt érzem, megfűszerezve az ismerős félelmekkel :wink:

And :D
Jó, hogy már jobban vagy(tok)....egyébként a pasik meg (majdnem) mind ilyenek (tisztelet a kivételnek) :roll: Az én párom sem arról híres, hogy időben mindenhez hozzáfogjon, de azt meg kell hagyni, hogy általában amikorra kell, minden megvan....csak mi lányok, addig háromszor kikaparjuk a falat idegességünkben :lol:
Eszter hogyan várja a hugicát???

Kia :D
A te "pasid" is dettó beállhat a sorba, ezek szerint :lol: biztos, hgy ti is végezni fogtok mindennel! De azért minden nap rágd csak a fülét, előbb - utóbb megcsinálják, ha másért nem, mert már unnak minket hallgatni :D

Titti :D
A te "idődben" még nekünk sem volt semmink....a 27.hetet töltöttem, amikor mi ugye hazautaztunk Magyarországra, s én ott (szinte) mindent megvettem :wink: Lassan azért állíts össze egy listát, hogy mit - hol - mennyiért szeretnél megvenni, s az alapján indulj el! Húzd ki azokat, amiket otthonról hozatsz, esetleg azokat a cumókat, amiket nem kell megvenni, mert megkapod valahonnan, s a maradékot pedig szép lassan szerezzétek be! Bocsi, ha túl tudálékosnak hangzik, de én valahogy így csináltam...
Na persze Kia a legügyesebb "beszerző", de hát Írországban te is magatokra vagy utalva :?
A munkát, pedig jó, hogy abbahagytad! Már ideje volt!

Szilvi17???? mi van veled??? csak nem??? Adj hírt magatokról!

Amaryl :D
Tök jó, hogy ilyen opitimista vagy! De másképpen nem is lehet azt hiszem, ha az ember már a harmadik picit várja!! :wink: Ha mindenen idegeskednél (férjre várunk, pakolás, stb), akkor már gondolom teljesen idegbeteg lennél :lol:
Dokihoz holnap mész, vagy holnapután??? Írj majd!!

Mindenkinek köszi a megnyugtatást, hogy így vagy úgy, de mindannyian "féltek", s nem én vagyok csak ilyen paragép.....
Annyira más érzések jönnek elő (plusszban) így a terhesség (babavárás) vége felé :roll:

Többen hivatkoztatok a Suttogó féle gyermeknevelésre (s máshol is olvastam már), ezért hálás lennék, ha valaki megírná, hogy hol találok erről többet, mert azért beleolvasnék :roll:
Én a Dr. Spock könyvet kezdtem el most olvasni..hááát...tanulságos :roll:
Ma hajnalban (éjjel) pedig találtam a neten egy összefoglalót (valaki a János kórházból tette fel talán, már nem tudom, hogy hol találtam), amiben az volt, hogy a szülésznő szerint az újszülött számára két fontos dolog van: a hanglejtés, s a rendszeresség :roll: ja, s még egy szintén ezen szülésznő véleménye szerint a hasszorító felesleges, mert jobb, ha maguktól dolgoznak a hasizmok.....ez már azt hiszem, hogy felmerült itt, mint kérdés, s számomra még mindig kétesélyes, hogy mit fogok csinálni....pont annyi vélemény van pro, mint kontra :roll:
Na eldugultam, megyek szülőire, kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak Kristófról (ez inkább olyan fogadóóra, pofafizit féle 8) )
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Eladó egy ABC Designe Turbo 4 Jumpy 3 funkciós babakocsi bordó beige színben. A kocsit kb. 6 hónapot használtuk, gyönyörű új állapotban van. Tulajdonságai: Áll. mag. tolókar. Kétirányból tolható. Teljesen vízszintesre dönthető háttámla, 5 pontos biztonsági öv, övvédőkkel.Gyári mózesbetét, melynek merevítői kivehetők, később lábzsákként használható. Enyhén impregnált huzata, hibátlan, folt és szakadásmentes. Mosógépben mosható. Karfa. Nyáritetővé alakítható kupola. Kupolarekesz. Alumínium váz. Alsó nagy bevásárlókosár. 4 felfújható nagyméretű gumikerék. Központi fékrendszer. Gyári beépített testvérfellépő. Lapra összecsukható. Nagyon meg voltunk vele elégedve, de már régóta nem használjuk, mert kaptunk ajándékba egy másikat.
Ára: 45.000 forint. Brendonban vettük.
Esetleges postaköltséget állom, vagy a Kismama babaruhabörzén, most vasárnap átvehető.
További képeket tudok küldeni... Kép
Kép
Kép
Kép
Sziasztok, további jó babavárást kívánok!!!

Kép
Kép
bogumil

Gem
Egy hős vagy, hogy még mindig dolgozol!!! Épp azon gondolkodtam mostanság, mikor szédelegve próbáltam Sebit hintáztatni a játszón, hogyha nekem még dolgoznom kéne, nem is tudom mi lenne velem?! :shock:
majd tegyél fel képet a babaszobáról! :)
Csilla: az utónévkönyv szerint írói névalkotás a csillag közszóból vmikor az 1700-as évekből, ha jól rémlik... De simán el tudom képzelni azt is, amit te írsz!

Szilvi
Örülök, hogy megnyugtattunk! :)
Dr. Spockot pedig kellő kritikával olvasd, biztos ír sok okosat, de ő maga is belátta nemrég, hogy bizonyos dolgokban tévedett a könyvében. Hát köszi! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Hát nem édes, hogy sokáig mindenki tücsöknek, csibének és mütyürkének hívta a gyerekét és most már kezd nevük lenni? A Csilla szép név. Egyébként, ha a hangzása nem is, de maga a név jó erős név! Az jó! Erre a világra sajnos nem a Lilikék valók... :cry:

Kép
nyafi

Sziasztok!

Mindenkinek jó reggelt!
Jól vagyunk még egyben.Festünk azért nem írogattam, párszor felnéztem de mindig van valamit csinálni.
Természetesen, hogy ne legyen minden kerek, amit elterveztünk színt a nappaliba nem lesz jó, mert nagyon sötét(nekem), szerencsére le tudtam beszélni a párom, hogy ezt a színt hagyjuk mert nem jó.Így most félkészen itt állunk, 23-a van így nem is tudunk elmenni sehova venni festéket. :cry:
A csomagomat összeállítottam ha gáz van tudjunk menni. :wink:
Remélem ti jól vagytok?Hogy bírjátok ezt az időt?Nekem leszakad a hátam.

Majd később reagálok a leveleitekre.

További szép napot és nagyon vigyázzatok magatokra.

Puszi

Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Gyorsan írok, míg Manó mamázik. Imádja a mamákat, anyut is és anyósomat is. Le se lehet vakarni róluk. :D Szerencsére, így legalább nyugodtabb leszek kicsit, míg benn leszünk Kornél babával a klinikán. Merthogy az általatok említett félelmek mellett nálam még ez is bejön, hogy az én kis Manómmal mi lesz addig, míg én a klinikán fekszem. :cry: De a párom engem is nyugtat, hogy ne aggódjak, majdcsak ellesz a mamákkal. Ja, és valamelyik nap éjjel azt álmodtam – már sokadszorra – hogy befektettek korábban a klinikára, és mikor hazaengedtek Manó nem ismert meg. Sírva ébredtem. :cry:

Cas! Nem akarlak meggyőzni, csak véleményt nyilvánítottam. :D Igen, a csontfogaknál tapasztalta a fogrövidülést, sőt most jutott eszembe, hogy azt is mondta, hogy az előre álló fogak is az ujjszopásnak „köszönhetők”. Ez azért van, mert nyomja az ujjával előre a fogait a gyerek, mikor szopja. Egyébként a szomszédunk unokájának felül az első 4 foga eléggé előre áll, és emlékszem rá, hogy még iskolás korában is szopta az ujját. De mindegy is, kár ezen filózni, hogy miért nőnek rosszul a fogak, fogszabályzóval meg lehet oldani a dolgot. :wink: Gratulálok a névhez, apukám engem is Csillának szeretett volna keresztelni, de nekem a vezetéknevem is Cs-vel kezdődik, és ezért nem lettem Csilla. Beírom a táblázatba, ha hazamegyünk.

Amary! Örülök, hogy jelentkeztél. Komolyan aggódtam, hogy mi van veled. Mi volt az NST-n? Elküldöd a telefonszámod priviben? Vagy valakinek már elküldted?

Szilvia! Örülök, hogy nektek is megvan a babó neve, ezt is beírom a táblába otthon. Jó, hogy megnyugtatott a dokid, és sajnálom, hogy nem szülhetsz nála. :( Az írásaidból úgy veszem ki, hogy benne megbízol, míg a másik dokidban nem. Na, nálam hasonló a helyzet. Igazság szerint én sem bízom 100%-osan az új dokinőmben, pedig figyelmes, minden kérdésemre válaszol, rendesen megnézi mindig Kornél babát, mégis valami hiányzik belőle, ami a másik dokinőmben megvolt. :( De lehet, hogy csak azért érzem így, mert a másikhoz már évek óta járok, őt pedig csak pár hónapja ismerem. És valamiért napok óta azt érzem, hogy fel kell hívnom a régi dokinőt, hátha sikerült valamelyik környékbeli kórházban állást szereznie. Nem tudom, miért érzem ezt, de egyre erősebb ez az érzés, lehet, holnap fel is hívom.

Titti! Jól döntöttél, hogy befejezed a takarítást. Tényleg a babó a legfontosabb, és igazad van, Te felelsz érte, vigyáznod kell rá nagyon. Semmi nem ér annyit, hogy ne adj Isten hamarabb szülessen meg. Én is van úgy, hogy elsírom magam, mikor a párom kicsit „erőteljesebb” hangon próbál nyugtatni, de tényleg igaza van, mer én annak ellenére, hogy már van egy gyerekünk néha túlparázom a dolgokat. :roll: De ezt is rá lehet fogni a hormonokra, mint ahogy sok minden mást is a terhesség alatt. :) :wink:

And! Esztinek jobbulást! Az én páromból is előtört Pató Pál Úr, pedig ő nem ilyen. :? Sőt tavaly ő volt az, aki mindent meg akart időben venni, így kb. a 30-32-dik hétre mindenünk megvolt. Most meg a ruhákon kívül semmi. Azokat én mosva, vasalva raktam el, mikor Manó kinőtte, de azért – bár még csak 1 éve tettem el őket – ki fogom öblítőzni őket. De ezen kívül semmi, és már komolyan aggódom, mert nagyon sokat fáj a hasam, és elég durva jósló fájásaim vannak. :( Manóval még a rendes fájásaim – az a 4-5, ami volt a műtét előtt – sem voltak ilyen erősek. :o

Gem! Muszáj még dolgoznod? Nem hagyhatod abba még? Én már rég nem dolgoznék a helyedben. De persze Te érzed, hogy bírod, azért vigyázz nagyon magadra és Zsófi babára.

Szilvi! Kezdtem érted is aggódni, de szerencsére még egy bugyiban jártok babóddal. :D Nem akarok beleszólni, de ne azt a kódot tedd be az aláírásodhoz, hanem a hosszabbat, akkor megjelenik a ticker, nem pedig csak a kódja. Vigyázz nagyon magadra, és üzenj, ha van valami, illetve valaki. De azért bízom benne, hogy még bírja benn Picúrkád.

Na, megyek is, mert Kornél baba nem nagyon szereti már ezt az ülő helyzetet. Ezen kívül ma vacsorára vagyunk hivatalosak az egyik vadász barátunkhoz, muflon paprikás lesz. Nyami!

Ja, még annyit akartam kérdezni, hogy nektek vannak már jósló fájásaitok? Nekem nagyon komolyan fájdogál néha, és van úgy, hogy akkor sem múlik el, ha lefekszem. Egész sokáig görcsöl, és olyankor fáj a medencém is, meg egész kisugárzik a derekamba is. Arról nem is beszélve, hogy olyankor úgy érzem, mintha a császármetszés helye szét akarna belülről szakadni. :( Ma még nem éreztem, de az elmúlt napokban többször is, elég félelmetes volt. Remélem csak az időváltozás miatt volt, de ha megismétlődik fel fogom hívni a dokinőmet.

Na tényleg megyek, Manóm alsófertálya kissé szaglik. :oops: :)

Csók mindenkinek, vigyázzatok magatokra és a babókra.

goodfairy

Sziasztok!

And
Jobbulást Esztinek!

Ancsa
Remélem sokat pihentél a pakolás után!
Nekünk még most lesz a rendrakás. :?
Szeretném már nagyon, hogy minden a helyén legyen.
Majd írd meg, hogy mi volt a vizsgálaton (ami holnap lesz).

Gem
Vigyázz magatokra! Már csak 3 hét van! .. ne dolgozz, ha nem kötelező!

Szilvi72
Milyen volt a szülői?
Sok szép, jó dolgot mondtak?
Tudod - nálunk Apát is idegesíti a dolog, hogy még nincs kész a lakás, csak sajna alig van itthon (pl. ma is hajnali 5-re ment dolgozni és ki tudja mikor ér haza :cry: ), na meg nem is ért úgy a tapétázáshoz, festéshez mint akit megbíztunk , kifizettünk.

Szilvi17
A hátfájás engem is kínoz. Most is nehéz ülni. De fekve nem tudok olyan gyorsan írni...
Remélem megtaláljátok a megfelelő színt!

Anita
Jó étvágyat! Bár már biztos túl vagytok rajta...
Nem lehetett jó az az álom! Máté Manó biztos megismer majd!

Jósló fájás?
Én nem érzem..
Bár az utóbbi 1- 2 napban keményebb a hasam, mint eddig, pedig minden reggelihez veszek be MagneB6-ot.

Jó éjt!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nyafi
Huh, még így bele se gondoltam, hogy "erős név" volna a Csilla, de van benne vmi! Hát remélem is, hogy belevaló csaj lesz! :)

Anita
Én is örülök, hogy Sebi odáig van a nagyikért, és remélem, hogy csak a kötelező 72 órát kell majd bent töltenünk, többet ki se bírnék Sebi nélkül. Eddig is 2 éjszaka volt a max., amit nélküle töltöttünk. :)
De egy kocsmázós este mindenképp jár apának is a szülés után, szóval addig tuti nagyizni fog a kölök. :)
Fogacskák: engem nagyon is érdekel a véleményed, és a "meggyőzhető"-séget csak úgy értettem, hogy eddig volt egy véleményem, de írtál olyan dolgokat, amik megingattak benne, és ha még egy kicsit gyúrjuk a témát, akkor újra határozott véleményre tudok jutni, de ehhez kell még tisztázni 1-2 dolgot.
Szóval ijesztő, hogy még a csontfogaknál is okozhat rövidülést?! nem gondoltam volna. Az tény, hogyha sokáig szopja az ujját az ember, kifelé állhatnak a fogai (de itt szerintem megint a cumitól is, mert szerintem a lényeg ott lenne, hogy a két fogsor közt van vmi, amire rászív a gyerek), és tényleg nekem is elálltak kicsit a felső metszőim, amíg szoptam az ujjam. De utána helyrehúzódtak a fogaim! Ez persze biztos szerencse kérdése... Ahogy már olyat is hallottam, hogy vkinek fogszabályzóval helyrehúzták a fogait, aztán pár év alatt visszaállt a régi csáléra. :shock:
Jóslók: hú, akkor próbálj picit pihenni néha, talán még kicsit koraiak, nem? Nekem szerencsére nincsenek még, de ezt a sok frontot ami mostanság volt jó kis keményedésekkel csináltam végig én is... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Sziasztok, lányok!

Nagyon eltűntem, de megvolt az okom rá, ugyanis néhány napot kórházban töltöttünk Mütyürkével. Nem lett semmi baj, szerencsére, a méhszáj eddig is, most is zárt, de nagyon sűrű és sajnos fájdalmas keményedéseim voltak, majd egy éjszaka hatalmas derékfájás és vécézési inger (mint amikor beindult a szülés Krisztával) és nagyon megijedtünk.
A kórházban kiderült, hoyg csakis pihenésre van szükségem, mert az ott töltött idő alatt a vége felé már még normál keményedéseim is alig voltak, talán 1-2 napjában.

Szóval, ez történt velünk, most meg itthon is sokat pihenek, a legszükségesebbeket végzem csak el. Remélem, itt a topikban minden Mama és Baba jól van. :) :) :)

Nem olvastalak vissza, esélyem sincs rá, mert az ülés sem túl kellemes, de elolvastam a lap elején Anita véleményét néhány dologról, és pl. cumizással kapcsolatban egyetértek vele. Nbem vagyok cumipárti, de az ujjszopástól nagyon féltem/félek, mivel kétoldalról örökölhetik a gyerekeim a hajlamot rá: sógornőm 14, húgom 17 éves koráig szopta az ujját!!! :shock: Igen, ezért ha nincs más választás, én inkább cumit adok, vessen meg bárki is. :roll:

Nos, kb. ennyi tellett tőlem, megyek, mert Kriszta is felébredt.
Legyetek jók és szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas, megakadt a szemem a CSILLÁN! :)
Gratulálok a névhez! (Mi még mindig sehol sem vagyunk névügyileg, de mostanában nem is foglalkoztunk ezzel! :roll: )
Nekem a Lilla tetszik nagyon, de a férjemnek felvetettem a Csillát, és ő inkább epárti. De még korántsincs végleges döntés.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Megjöttünk, nagyon elfáradtunk, lejártuk a lábunk, sok mindent vettünk, de bútort nem, pedig azért mentünk (rendelésre lehetett volna csak, ami 6-8 hét) :(
Most megyek ügyintézni, jön az értékbecslő, nagyjából árfutottam, amit írtatok!

Cas: Gratulálok, Varga Csilla nagyon szép név, és külön öröm, hogy Sebi választotta, ez nagyon édes :)

Majd jövök még!

Kép
kkriszti77

Edit
Vigyázz magatokra, és pihenj sokat (már amennyit Kriszta mellett lehet)!!! :)
Én hasonlóan jártam Sebivel a 34. héten, és nagyon-nagyon megijedtem, szörnyű lehetett nektek is!!! :(
Magnéziumot szedned kell otthon? (Nekem kellett elég nagy dózisban a 37. hétig. Aztán mondta a dokim, hogy "Mostmár mehetünk szülni!" :))

Mindenkinek köszönjük a gratulákat a névhez!!! :)
Azt hiszem tényleg megtaláltuk az Ő nevét, mert eddig bármelyikre is próbáltuk "rábeszélni" magunkat, mert nagyon tetszett, vhogy mégse "illett" erre a gyerekre. De ez most tényleg az Ő NEVE! :)
Szóval drukkolok mindenkinek, aki még a döntés előtt áll, hogy hasonlóan találja meg az "igazi" nevet a picúrkának! :)

Most megyek, mert Sebi hív. Majd még jövök!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Először is mi jól vagyunk, az nst rendben volt hétfőn, legközelebb holnap megyünk, utána 5-én doki, és akkor kiderül, hogy mikor szülünk, már előre félek tőle. Lehet, hogy már 2 hét múlva a kezemben tartom a picit, izgalommal és egyben félelemmel tölt el.

Kriszti, Gem!

Vigyázzatok magatokra, pihenjetek amennyit tudtok!!!!!!!

Jóslófájás: nekem mostanság van, ami a fiúkkal nem volt, és rengeteget mocorog, néha olyan érzésem van, hogy na most megyünk szülni.

Anita!

Nem akarlak megijeszteni, de ha a heged nagyon sokat fáj, az nem igazán jó, arra figyelj oda nagyon. Mert elkezdhet elvékonyodni.

Álmomban szültem, és hármas ikreim lettek, mind fiú, úgy látszik én már a lelkem legmélyén már túl szeretnék esni rajta.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Cas
Én is gratulálok a névválasztáshoz, szerintem is nagyon szép a Varga Csilla.

Edit
Vigyázz nagyon magatokra. Gondolom a sok pihené most alap, még akár Kriszta mellett is és biztos nem lesz semmi baj!

Fogtéma
Én ahogy írtam se nem cumiztam sokáig, illetve az ujjamat egyáltalán nem szoptam mégis olyan előreálló fogaim lettek, mint senkinek a családban. Sokszor csúfoltak is miatta még 6 éves koromban, hogy ki tudom harapni a pókot a sarokból.
Ez a csúfolás odáig ment, hogy képest voltam elkezdeni lereszelni apukám egyik reszelőjével!! Elég horror és a mai napig érződik is ez a fogamon. Persze baja nem lett, mert talán annyi eszem már mégis volt, hogy időben megálljak a reszeléssel.
Szóval nálam egyáltalán nem jött be egyik elmélet sem és a fogaim mégis ilyenek lettek.
A legérdekesebb, hogy az évek folyamán úgymond hozzánőtt a fejem. Ez hülyén hangzik, de így van. Ma már alig látszik és mikor anno a fogorvosok mondták Anyukámnak, hogy legyen fogszabályozóm (már voltam vagy 10-11 éves), ő azt mondta ez lesz majd a szexszepil az arcomon és nem csináltattuk meg.
A legérdekesebb, hogy tényleg így lett, később a Férjem aki erről mit sem tudott pontosan ezt mondta nekem.
Ezek érdekes elméleti kérdések, amelyek az életben mégis megoldódnak valahogy.

A félelmek szerintem normálisak ilyenkor, hiszen akinek már van gyermeke tudja mi vár rá, akinek nincs, az meg pont az ismeretlentől fél.
Bár bevallom én most nem érzek ilyet, de ez nem jelenti, hogy nem fog majd rámjönni. Nálunk az elkészülgetések terén a Férjem jobban be van már sózva, ahogy írtam korábban, de persze már én is szeretném csinálni, hogy lássam milyen lesz a szobánk, csak még korainak tartom.
Én alapvetően úgy vagyok, hogy valahogy biztosan lesz és ahogy fogom csinálni az úgy lesz jó. Akkora nagy bajt vagy hülyeséget csak nem tudunk csinálni?
Nekem egy ismerősöm, miután megtudta, hogy babánk lesz elkezdett beszélni-beszélni és beszélni, hogy mit hogy csináljak, a végén azt hittem megőrülök. Aztán fél óra után elgondolkodott és csak annyit mondott. Tudod mit, nem is tudom minek jártatom a számat, Az és Úgy lesz a legjobb, ahogy csinálod majd és ne foglalkozz senkivel és ne fél tőle előre. Kövesd a megérzéseidet és persze ha úgy érzed hasznos tanácsot kaptál azt is próbáld ki. Próbálj rugalmas lenni és nyitott. (persze nem szószerint így mondta, de ez volt a lényeg). És én ezt meg is fogadom úgy döntöttem :) .

Anita
Nekem még nincsenek ilyen fájdalmas keményedéseim. Keményedések vannak persze és amióta itthon vagyok és többet pihenek azok is beálltak a "normál" állapotra, de fájni csak néha-néha fáj a pocakom és inkább nyilalások (talán a méhtartó szallagok), mint görcs.
Nálam a bal forgóm van nagyon ki. Tegnap egy rövid ideig háton feküdtem. Mivel nem vagyok tőle egyáltalán rosszul néha muszálynak érez, hogy úgy is feküdjek és amikor fel akartam kellni ki is akadt valami. Alig tudtam felkászálódni, ilyen fájdalmam nekem még csontok terén nem volt.
Sajnos a fájás már lassn az oldalt fekvésnél is jelentkezik, csak sokkal-sokkal enyhébben, ami még viselhető.

Gem
Ha tényleg úgy érzed van rá lehetőség hogy már ne dolgozz, talán tényleg abba hagyhatnád. Persze te tudod és érzed, hogy hogy lenne jó, de úgy szeretném már olvasni, hogy írod "Na végre itthon vagyok és pihenek egy kicsit!" :)

Kriszti
Ha 6-8 hét a bababútor, akkor van más alternatívátok hogy hol veszitek meg?
Vagy berizikózzátok, hogy megrendelitek még most, hátha el is készül?

Mi jól vagyunk. Most megint nagyot nőtt Csongor. Én is és persze itthon is észrevették, hogy kb. 2-3 nap alatt nőtt a hasam. Szinte hihetetlen, de tényleg. Már kezdek szuszogni és az evés is nehezebben megy, de nekem elég csucsos és lent lévő hasam van, így abszolút nem panaszkodhatok. Úgy tűnik ezzel szerencsém van, mert a gyomorégés nyomát sem észlelem, pedig sokan közületek ilyenkor már küzdöttek vele. Persze van még egy jó pár hetünk, de gondolom a hasforma és a baba elhelyezkedése is sokat számít. Viszont előre rendesen tolatós lettem :) . Annyira előrdudorodik, hogy egész meglepő, de élvezem nagyon!!!
Vannak nyűgjeim, de továbbra is a világ legfantasztikusabb állapotának tartom a várandósságot. Persze ehhez biztosan hozzájárul az amit fent írtam.

Réka

Kép
solymosy

Amaryl
Örülök, hogy rólad is olvashattam :) .
Drukkolok a további jó eredményhez!

Kép
solymosy

Sziasztok!

Edith
Pihenjetek sokat! Remélem Kriszta is így gondolja...

Judit
Az a két hét már nagyon kevés....
Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Kriszti
Jó ügyintézést!

..megyek, mert hazaért Apa...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Amaryl
2 hét?!?!?! Jajjjjjjj... irigyellek is kicsit, meg nem is! Még örülök is, hogy nekünk (remélem) messzebb még a vége! :)

Annyi tennivaló jött össze mostanság, hogy tényleg nem tudom mikor jutok végre a nagytakarításhoz, és a pici dolgainak előkészítéséhez?! Ez mostmár kezd zavarni... Főleg hogy egyre tohonyább és tohonyább vagyok, mi lesz még itt?! :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Csajok!

Lenne egy kérdésem/kérésem. Nincs véletlenül Békéscsabán ismerősötök, rokonotok? Azért kérdezem, mert a békéscsabai Brendon áruházban - az internetes oldaluk szerint legalábbis – van még az a testvérbabakocsi, amit szeretnénk venni, Szegeden már nincs, mert ez kifutó széria. A típusa Graco Stadium Duo Gaia. Azt szeretném kérni, ha van Bcsabán ismerősötök, rokonotok meg lehetne-e kérni, hogy megnézze tényleg van-e, mert a telefont nem veszik fel, nekünk viszont 160 km oda-vissza, potyára nem szeretnék elindulni. Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.

Cas! A cumitól nem állnak kifele a gyerek fogai, mert a cumit úgy szívja a gyerek, mint mikor szopik, az ujjával pedig nyomja kifele a fogakat. De ezt így szavakal nem tudom elmagyarázni, igazából én is kipróbáltam mindkettőt és akkor jöttem rá, hogy a fogorvos barátnőmnek igaza van. :wink: :)

Edit! Nekem is volt vécézési inger is, de szerencsére elmúlt. Pihenj Te is sokat, amennyit csak tudsz Kriszta mellett. Ezek szerint lassan Ti is dönteni tudtok a babó nevét illetően. De végül is van még időtök. :)

Amaryl! Én mindig mondom a dokinőmnek, meg is méri a hegvastagságot, és közli, hogy pont jó. Legutóbb 9 mm volt, előtte 9,1 mm. :roll: De legközelebb is fogom neki mondani, mert tényleg félek tőle, hogy szétválik, elvékonyodik. Sőt egyre jobban félek megpróbálni a normál szülést is, mert mostanában olvastam, hogy a méhösszehúzódások eredményeképpen szokott szétválni a heg. :( Küldtem privit.

Réka! Igazából nem keményedéseim voltak, hanem igazi szülés előtti fájások. A keményedésekkel „nem foglalkozom”, azok elmúlnak, ha ledőlök kicsit, meg tavaly azt mondta a dokinőm, hogy a 30-dik hét után már normális, bár előtte sincs gond, ha görcsök nem kísérik.

Mennem kell, Manó megharapta az ujját. Még szoknia kell, hogy felül is van foga. :D

Csók mindenkinek.

goodfairy

Szia Goodfairy!

Beszéltem az unokabátyámmal az előbb telefonon Békéscsabán laknak.Holnap a felesége be tud menni a Brendonba, megnézi neked a babakocsit, ha az úgy jó neked.
Telefonszámodat küldd el nekem légyszives vagy privibe vagy a számomra:06-30-531-15-28.
A többit telefonon.Így tudok segíteni :wink:

Mindenkinek jó éjt.
Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Cas
Én is egyre nehezebben mozgok.

Ma sétáltunk egy kicsit, és elfáradtam :? A "csontjaim" is egyre jobban fájnak...

Anita
Sajna nekem nincs rokon Bcsabán.
Remélem megoldódik - Szilvi segítségével.

Úgy néz ki a jövőhéten meglesz a babakocsi is - ajándékként kapjuk. Már csak ki kell választani...

Végre tényleg mindene meglesz Manónak.
:P
Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kriszti! Asszem te mondtad, hogy 6-8 hét a bababútor. Ez így van, főleg a faktumnál. Ahol érdemes megnézned, az a www.babaszoba.hu mert ott vannak, ugyan a legtöbbje használt, de én újat fogtam ki pl. német, bükk, 3 ajtós szekrény, pelenkázós komód, 70-140-es kiságy, ja és koronás fogantyúk, :lol: 70000ft-ért. Sztem korrekt.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Én is itt,csak apa kivételesen itthon volt a hosszú hétvégén,tegnap meg dokinál voltam,meg csaviztam a barátnőmmel,és estére kipurcantam.Már nagyon fájt a pcakom.
Képzeljétek,azt álmodtam,hogy rosszul vagyok,és amikor fekébredtem remegett kezem lábam.Megnértem a cukrom,és majdnem bekómáztam,mert leesett 2.6-ra.Gyors evés,aztán alvás vissza,majd egy óra mulva hatalmas puffanásra ébredtünk.Kiszakadt a falból a radiátor. :cry: :cry: :cry: Úgyhogy most várjuk a szerelőt.Se fűtés,se melegviz.

Lenne egy kérdésem.Meddig nem veszélyes a fürdés?Vagy már kezdjek el inkább zuhanyozni?

Edit:Vigyázz magadra,és pihenj nagyon sokat.

Szilvi17:Örülök,hogy jól vagytok.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
Nyafi! Köszi a tippet, de már rendeződött a bútor téma...nem rendeltünk, bár nem Faktum, hanem Paidi lett volna, de kint Ausztriában is rendelni kellett volna, itthonról meg még macerásabb, mert össz. 1 forgalmazó van a MaxCityben, de szerinte inkább 2, mint 1 hónap alatt van itt, az meg már késő. Marad a legeslegelső, amit kinéztünk a Brendonban...az van készleten...

Kia! Szupi, hogy már csak a járgány van hátra, az is ajándékba...tök jól álltok! :lol:

Cas, Kia! Én is tohonyább vagyok már, pár lépcsőtől majd' kifulladok, csontjaim fájnak, néha akkorákat nyújtózkodnék, de olyankor rögtön kezd begörcsölni az összes izmom, már a gondolattól is, pedig eszem a magnéziumot...egy alapos masszázs kéne... :lol:
Már nem sok van hátra, csajok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jóhír: Ha nov. 15-ig megjön a hitel, akkor kiköltöznek nyomban, és akkor gyors festés-költözés, simán belefér, de ha nem, akkor a férj elutazik, a nő vizsgázik, és marad a dec. eleji átadás...:( ami aggaszt, hogy most akkor rendezzük át az itthoni hálót babucinak, vagy ne, mert úgyis átköltözünk, de mikor, ugye...mert nem mindegy...doki szerint mikulásra baba lesz. Ti mit csinálnátok a helyemben?
Pénteken megyek megint az otp-be sürgetni, tegnap megvolt az értékbecslés, azt ígérte a pasi, hogy 1-2 nap, és leadja a banknak, de a bank is fog rajta ülni, gondolom felküldi Pestre elbírálásra, na nem tudom...

Réka! Elképzeltelek az "előre tolatós" pózban :lol: Gyomorégés nekem már kezdetek óta van, irigyellek! Vszínűleg a te gyomrod nem tolja fel a baba...:)

Benszi jelentkezz!

Edith! Kórház? Hú nem irigyeltelek, de az a lényeg, hogy minden rendben...

Kép
kkriszti77

Ancsa!
Kiszakadt????????????????? Hogyhogy?????????????Csak úgy magától fogta, és kiszakadt??? Fúúúúúúú, és víz volt benne? Aztamindenit!!!!

Kép
kkriszti77

Ja tényleg! Teszek egy lagzis képet, bár nem egész alakos, de legalább Csabi is rajta van :) Amúgy a lagzi nem volt jó, unatkoztam, rossz volt egyhelyben ülni, kint hideg volt, bent dögmeleg, sorra hordták a kajákat, de enni nem nagyon bírtam, nem volt oxigén, a wc-n mindig állt a sor, 8-kor már indultunk is haza (Tompa kb. másfél óra innen), mert fájt a derekam :)
Kép

Kép
kkriszti77

Kép hétvégi pocikép

Kép Apa nem bírta otthagyni, bár 62-es...:)

Kép
kkriszti77

Kép

Kép
kkriszti77

Anita
Akkor asszem már nekem is csak a próba maradt hátra! Vhol anyuéknál hányódik egy cumi, majd megkeresem... :lol:

Kia, Kriszti
Annnnnnnnyira bosszant, hogy ennyire hamar ennyire komoly fizikai korlátaim lettek?!?! :evil: Ezer dolgot kéne még csinálni, de tegnap megint majdnem leszakadt a derekam, alig tudtam totyogni fel-alá. :(
Nemhogy komolyabb takarítást vagy pakolászást rendezni?!

Nyafi
Igazi bükk?! Irigyellek!!! Nálunk nem is tudom fenyőt leszámítva van-e fából gyerekbútor. :evil:

Ancsa
Nem semmi a radiátorotok?!?!?! Remélem gyorsan meg tudja javítani a szerelő, és nem fagytok meg!
Fürdés: engem remekül ellazít, úgyhogy rendszeresen fürdök. Arra kell vigyázni, hogy ne legyen forró a víz, mert az hasi vérbőséget okoz, és esetleg elindíthatja a szülést (nekem legalábbis ezt mondta a védőnőm). Szóval kellemesen meleg vízben fürdök (többnyire Sebi is betársul, amikor meghallja, hogy engedem a vizet a kádba, szóval amúgy se lehetne forró, pedig azt nagyon szeretem, főleg ilyen szottyos időben).
A másik amitől "tartani" lehet ilyenkor, hogy esetleg vmi gombás fertőzés fellángolhat, de ha nincs ilyen baj nálad, akkor nincs veszély szerintem.

Kriszti
Azért gondolj arra, hogy a pici akár 3 héttel a kiírás előtt is megérkezhet! Szóval én nem rizikóznék, berendezném a babaszobát úgy, hogy használható legyen.
És így akárhogy alakul (a bankok nem híresek a gyorsaságról, és a régi lakóknam is bármi közbejöhet), még mindig dönthettek úgy, hogy inkább később költöztök, mert előtte festés stb. nyugodtan, nem kell kapkodni, max. ha már picit nagyon a baba, akkor költöztök át.
Tudom, hogy már legszívesebben az újban lennétek, de muszáj bebiztosítani magatokat! :) Szerintem... :roll:
Ja, és szép pár vagytok! :) Csini voltál a lagzin! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Sajnos nem tudtam még visszaolvasni, 2 napig nem jöttem be dolgozni. :oops:
Végre eljutottunk odáig, hogy felkerült 3 sor csempe a fürdőszobába. :lol:
Ha kész a burkolás (ami legszerényebb számításaim szerint is még 1,5 hét minimum) akkor már csak a szobákba a padló és a festés van hátra na meg a visszaköltözés. :roll:
Kezem úgy érezni, hogy kifutunk az időből. Arról nem beszélve, hogy még a konyhabútorom sehogy sem áll, és semmi bútort nem tudtunk megvenni a lakásba, mert nem tudjuk hová tenni. Most kezdtem aggódni így 50 nappal a célidő előtt. :)
Remélem Barbi is tudja, hogy nem lene szerencsés hamarabb megszületni, szeretném ha minden tökéletes és szép lenne, és nem azon kéne aggódnom, hogy össze rakták már neki a kiságyat, ami még meg sincs :lol: vagy a talicskába fog aludni. :oops: :lol:
Na elkezdek visszaolvasni. :wink:

drumka

Hello Lányok!

10:30-ra megyek pofavizitre a körzetihez.
Ha hazaértem, jelentkezem.

Addig is puszi Nektek!

Kép
tittina1982

Kriszti:Nagyon csinik voltatok a férjeddel.Én is berendezném a gyerekszobát,és ha mégis hamarabb lenne a költözés,akkor csak átviszitek.Inkább legyen kész,mint az utolsó pillanatban kapkodni kelljen.
Hála istennek nem volt viz,mert csak az eggyik tippli szakadt ki a falból,és kicsi volt a távolság a parketta és a radiátror között,ezért nem szakadtak ki a csövek.
A hiba félig elháritva.azt az egy radiátort lezárták,és most megy a fűtés,de holnap jönnek,leengedik belőle a vizet,és visszafúrják.

Cas:Kicsit megnyugtattál a fürdéssel kapcsolatban.Köszönöm.Ebbe a hideg időben olyan jól esik beleülni egy kád vizbe.Már úgyis csak két hétig tehetem,mert a korhában csak zuhanyzó van.

Kép

Kép
ancsa03

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?