Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megvolt a nagy nap, ma kapott először Zsoltika almát KépKépKép Én nagyon élveztem a dolgot, Picurika pedig csodálkozott nagyokat. Csak egy keveset adtunk neki így elsőre, egy negyed almát pépesített a férjem, és 5-6 kanálvégnyi almát evett meg Zsolti. Nézett ránk közben, hogy ez most mi a csuda? De végre kihasználhattuk az etetőszéket Kép Amúgy nagyon szépen tátotta a száját és lenyalta a kanálról az almát, nagyon ügyi volt! A végén a kanál után nyúlt, hogy most már ő egyedül eszik, úgy látom hamarosan átveszi az irányítást Kép

Ennek örömére megvettük az első üveg bébiételt is. Ma délelőtt elmentünk vásárolni, anyukám pedig vigyázott a babára. Igazából együtt akartunk menni, csak annyira vacak az idő, komolyan életveszélyes kimozdulni Kép Csúszik minden, tiszta jég a járda Kép

Sajnos tegnap sem sétáltunk, vendégeink voltak és nagyon elszaladt az idő. Zsoltikának nagyon nem tetszettek az új arcok: mikor megérkeztek elkezdett torkaszakadtából sírni. Nagy nehezen megnyugtattam, de mihelyst ránéztek, újra sírt. Megszoptattam gyorsan, aztán meg elaludt Kép Mikor fölébredt, már semmi baja nem volt a vendégekkel: vigyorgott, magyarázott, nevetett KépKép

Még egyszer köszönöm mindenkinek a szopis tanácsokat és a megnyugtatást. Újabban megint ritkábban szopizik Zsoltika, de éjszaka ugyanúgy kelünk. No sebaj, talán ha már rendesen megy a hozzátápi, ő is többet alszik éjjel, legalábbis ebben reménykedek Kép

Kérdés: milyen változást okoz a kakiban a hozzátápi? Jelen esetben más lesz-e a kaki az almától? Ugye nem fájhat tőle a pocija?
És még egy kérdés: meddig kell sterilizálni a kanalakat? Mintha mostanában írta volna valaki, hogy fél éves korig, de nem emlékszem biztosan.

Fütyitéma jó, hogy előkerült. Nálunk a dokinéni csak első alkalommal vizsgálta meg jobban Zsoltika fütyijét, de nem rántotta hátra, és azóta sem csinált ilyet. Mi békénhagyjuk egyenlőre.

Nézegetem visszafelé a hozzászólásokat, amire tudok reagálok...

Bevásárlóközpont: jó régen voltunk már mi is Zsoltikával a Tesco-ban. Mi oda járunk, mert az van a legközelebb. Nekem sem tetszik az influenza miatt a tömeg, pedig Zsoltika szeret nézelődni Kép A Brendonba szoktunk elmenni, mert az is közel van és jó egy kicsit kimozdulni, plusz imádok ott nézelődni Kép

Regina,
a hinta nagyon tuti, nekem is tetszik Kép Ilyesmit szeretnék én is Zsoltikának. Végül hová is jelentkeztél?

Barbi,
nagyon boldog szülinapot Kép

Zsizsa,
köszi a recepteket, megkaptuk! Nyelvnyújtogatós Gabó Kép Remélem a nyűglődést is megunja hamarosan. Fahéjas kalács nyami Kép

Panu,
szerintem sem kell annyira szigorúan venni a játékot. Ha foglalkozol vele, annak meglesz az eredménye Kép Én sokat énekelek, mondókázok neki, és van sok-sok különböző játékunk, csörgők, gömbök, zenélő dolgok, amik nagyon jól elszórakoztatják Zsoltikát. Én most kaptam két könyvet: Ének a bölcsődében és Ének az óvodában. Ezek is csak azért kellettek, mert van egy csomó jó dal meg mondóka, de már úgy elfelejtettem őket, mint a sicc Kép Ezekben a könyvekben egy csomó ének meg vers van kottával, nagyon hasznosak Kép

Edit,
tábla már szép hosszú, köszi szépen! Botival nagyon aranyosak vagytok. Ő átalussza az éjszakát?

Hát eddig jutottam, most már megyek. További jó pihenést mindenkinek,
Gabi

pgaboka

hát én ezt nem bírom idegekkel, Docka kegyetlen vagy! van szíved megmutatni?! a nyálam is kicsordult Kép hm....ide vele, úgy beleharapnék..bosszúból megyek és eszek egy kis rizsfelfújtat vanília öntettel, nálunk az van most! Kép
gregina

Óóó! Nem akartam borzolni az ingereket! Kép csak a férjem már két napja rágja a fülem, hgy mikor lesz már megint, még külön el is ment a boltba tejfölért Kép

Vera! Igen villával kicsit kicifráztam.
Szerintem szederből is jó. Sőt talán őszibarack befőttből is (?)
D.
Docka

Docka,

nagyon-nagyon szép és guszta a sütid! Valamikor én is kipróbálom KépKép

Gabi

pgaboka

Sziasztok!
KÖszönöm a játékkal kapcsolatos véleményeteket, már minden bizonytalanság eltűnt belőlem. Csak olvasáskor hatással voltak rám a könyvek és elbizonytalanodtam, hogy nem foglalkozom minőségileg jól a lányommal. Ezért is kérdeztem. Örülök a válaszoknak. Mégegyszer köszönöm.
Apa végre rólunk is csinált közös fotót, íme:
Kép

Edit! Aranyosak vagytok együtt. Kár, hogy nem lett teljesen éles a kép, legalábbis ami Botit illeti.
Docka! A süti gyönyörű. Én is ügyeskedtem. Ma reggel a szopi és játék utáni csendben (még apa is aludt) túrós pitét sütöttem, meg nagyon finom fűszeres-sonkás-sajtos-tejfölös pulykamellet. Degeszre ettük magunkat ebédkor.
Gabi! Dalolós könyvünk nekünk is van. Az volt az első, amit kértem ajándékként a rokonoktól. Én is elfelejtettem a legtöbbet, főleg a több versszakból állókat. Csak apa morog, ha valamelyik nagyon idétlen dalt nyomatom, mert akkor egésznap azt dúdolja, és a munkahelyén már vigyorogtak rá erősen... Kép Kép Kép
Zsizsa! Igen kicsi gyermekem van, valóban. Most 5 hónaposan mindössze 6,16 kg és 62 centi. De nekünk így is tetszik Kép Kép

üdv Mindenkinek: panu
panu

Zsizsa! Megkaptam a recepteket, köszönöm!!
panu
panu

Szia! Gabi! Informatikus könyvtárosnak jelentkeztem. Ja, és nálunk megfogta az alma Dominikát, úgyhogy nekünk nem jött be Kép Zsoltika nagyon aranyos lehetett, gratula az első falatokhoz!
gregina

Szaisztok!

Gyors bejelentkezés, mert egyedül vagyunk,idő nagy 0.Robó nyűgi és tovább nem is sorolom...A képekre reagálok meg Gabinak egy sor a többeiktől elnézést, majd holnapKép.

Docka: te fogadjunk ráéreztél, hogy nincs süti és semmi nasi itthonKép. Nyálam majdnem elcsöppen, legszívesebben jó nagyot beleharapnék.Engem érdekelne, hogy sütés után milyen lett. Nem megy össze a hab a tetején. Valami fantasztikusan jól néz ki. Jól látom, hogy jénai tálban készítetted? Nagyon ügyi vagyKép.

Panu: nagyon szépek vagytok együtt. Egyáltalán nem kicsi Lizi. nekem jobban tetszenek az ilyen baócák, mint Lizi is. Robó is ilyen kis vékonyabb alkat. Vannak azért húsik rajta, de nem kövérKép

Edit: végre Téged is lániKép. Nagyon helyesek vagytok.Hová mereng el Boti szép szeme világa?Kép. Édes nagyon, mint Docka habossütijeKép.

Gabi: nálunk az alma hasfogó, de majd írok bővebben róla, mi sokat szencvedünk a kakikkal. Legközelebb leírom, mi hogyan mit csinálunk.Jó?

DBarbi: még egy gyors kérdés hozzád. ti hol is vettétek az etetőszéket és mennyi volt? Akciós termék volt annó? Azt hiszem mi is ezt választjuk , ha feljutunk pestre.

Többiek: ti milyen etetőszéknél maradtatok végülis. Segítsetek, mert nem tudok dönteni. Írtó drágát nem szeretnék, mert nem használjuk ki....

Köszi a recepteket, jöhetnek ám mégKép.

Pusz mindenkinek, rohanok, gyorsan-gyorsan: Anita
anita77

Sziasztok!

Hááááát, megsütöttem a Docka féle sütit...

Docka!
Sütés előtt olyan gyönyörű volt mint a tied, le is fotóztam de mivel tényleg ugyanúgy néz ki (még a tál isKép) nem foglalom vele a helyet.
Na de sütés után! Elég jól megpirult a tészta, a tűpróba is jó lett, így rátettem a habot. Továbbsütöttem, majd felvágtuk... hát az egész úgy esett szét hogy csak kiskanállal lehet enniKép Szerintem a tészta sem sült meg teljesen és asszem a szeder sem volt jó választás, mert túl sok levet engedett és még az is eláztatta a tésztát. A hab a tetején meg valami hihetetlenül édes lett. Jó béna vagyokKép
Pedig már úgy készültem rá!!! De azért ehető, csak nem valami tetszetős az enyém.
Te biztos ügyibb vagy!

Gabi!
Nálunk az alma hashajtós, ha Benci nem tud kakilni, akkor rögtön ezt adjuk és szinte azonnal van eredménye. Talán mi vagyunk itt a kivételek, dehát minden baba más. Neked kell kitapasztalni, hogy Zsoltikára milyen hatással van.
A banán az tuti fog, erőlködik is Bence a tegnapitólKép Most azt mondtam hogy inkább kelek éjjel szoptatni, csak neki ne kelljen szenvedni. Ennyit nem ér a banánKép
Mondjuk annyira azért nem szenved, csak néha eszébe jut hogy nyomni kéne, és akkor nyög kettőtKép Most is ott magyaráz a tv-nek, meg énekelKép Annyira édes!!!

Anita!
Etetőszéket láttam a Kikában tegnapelőtt. Leginkább ezek a fák voltak ami Barbiéknak is van. 2990 Ft-tól 14ezerig többfajta, egész klasszak (még ez a legolcsóbb is tök jó volt, ki is akadtam), szerintem ott is érdemes körülnézni, ha már eljöttök Pestre.
Mi még nem néztük nagyon őket, mert Bence még nem tud ülni egyedül, szerintem még egy hónap minimum mire mi megvesszük. Akkor viszont már muszáj lesz! Ti miért nem használjátok ki? Én úgy tervezem hogy egész sokáig tudjuk majd használni, talán 3 éves korig is, nem? Még akkor rendes székről úgysem éri fel az asztalt. Többgyerekes, tapasztalt anyukák segítsetek légyszi.
Én a Babashop oldalán nézegetem, nekem azok nagyon tetszenek.
http://www.babashop.hu/babashop/?page=etetoszekek

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vera! Sajnálom. Lehet hogy tényleg a szeder miatt nem jött össze. Én a hab rátevése után még fél óráig szoktam 100 fokon szárítani, amíg a teteje elég kemény nem lesz. Vagy ez volt a gond? Azért próbáld ki majd meggyel is!

Nekem így nézett ki sütés után:

Kép

Gabi!
Mi banánt és almát adtunk Andrisnak eddig, egyiknél sem volt gond. Ma egy kiskanál krumplit próbáltam, de nem tetszett neki.

Panu!
Jó a kép Kép

Docka
Docka

Vera!

Köszi a tippet. Valójában túl drágát(értem ezalatt max 20.000ig mennék el)nem szeretnék, mert annyira nem hasznája ki.Ez alatt értem, hogy nem túl sok időt tölt benne, és amint az egyik ismerősömnél láttam, nagyobbacskák már nem igazán maradtak benne. Szerintem egy három éves már nem igazán marad meg benne. Tényleg jó lenne, ha több gyermekes anyák jönnének és segítenének tapasztalataikban. Én a bambinó oldalát néztem, de ott elég húzós árak voltak, főleg ami tetszett is. Sajna elég határozatlan vagyok, lásd ....
Azért a kikába is benézünk majd. A fát azért tartom praktikusnak, mint Barbiéknak is van, mert később kisasztal lesz belőle, ahol elrajzolgat, gyurmázgat stb, még a másikkal mit tud az ember csinálni? Esetleg elteszi a másik babánakKép.

Docka: így is jól néz ki a süti, hamiKép.

Anita
anita77

Docka,
nekem is csorgott a nyálam, még szerencse, hogy nálunk is édes volt az ebéd, Gundel-palacsinta.Kép

Anita,
mi Peg Peregot vettünk, használtan, és így is 20e pénz volt, de úgy tervezzük, hogy négy gyerek nyűvi majd, aztán meg eladjuk.Kép Szerintem ezt bele lehet kalkulálni, hogy ha nem használja nagyon el Robó és a tesó, akkor el lehet adni.

Panu,
Lizi nem is kicsi, Gabi sem sokkal nagyobb, max. hosszra egy picikét.Kép

Most megyek fürdetni.

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Cory,
hol vagy? Írj légyszi, hogy hogyan eszik Balu, nagyon érdekel! Én úgy terveztem, hogy ha Gabi szeretné, akkor tandemszopizni fog a tesóval, de most kicsit megijedtem. Gabinak is éppenhogy elég a tejci, és tudom, hogy pont annyi van, amennyi szükséges, tehát két gyereket is simán kéne tudni szoptatni, de valahogy nem gondoltam bele, hogy ez azt is jelentheti, hogy ilyen gyakran szopik az idősebb is.

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Etetőszék: a fa etetőszéket 14 000-ért vettük a Madrinában. Nagyon elégedett vagyok vele, magas a támlája és nagy a tálcája. Kihasználjuk, mert ha vendégek vannak, akkor ebben ül. Mármint külön a székben tálcával. Nagyon élvezi. Amúgy kitettem a konyhába, ott eszik mindig és ha főzök akkoris benne ücsörög Kép
A műanyag (Big Brevi) 23 000 volt a Madrinában. Azis klassz, szereti is, de nekem jobban tetszik a mienk és jobban ki lehet majd használni Kép Ha anyuéknál vagyunk sokat ül benne...ebédnél az asztalfőn Kép

dbarbi

Íme a 2 szék Kép

Kép Kép
DBarbi

Sziasztok!

Ma elég fárasztó napunk volt, meg megműtötték a cicámat. És hát nehezen viselte az altatást, még most is kába, pedig délben műtötték... és ráadásul vidéken, a volt gyermekkori barátnőm műtötte. Hát egy ideig bennünk volt a frász, hogy haza sem jövünk, mert az utcából alig tudtunk kihajtani, de végül sikerült!

Anita,
Marcus csak akkor szokott nyűgösködni öltözéskor, ha kiderül, hogy pl nem jó rá valami már, amit előkészítettem. Én mindig előszedem neki a ruhákat és gyorsan ráadom Kép Nem sír érte. Viszont a múltkor kb. a 4. body volt jó rá Kép

Barbi,
Boldog szülinapot kívánok én is!!!!

Panu,
Hát lehet, hogy megoldódik a nyöszörgés és éjszakai nyugtalanság rejtélye Kép Mintha kis fogacska bújna ki alul. Elég fehér az ínye és mintha egy fehér pontocska lenne rajta Kép

Regi,
Megkaptad az utolsó levelem? Ja és Marci üzeni, hogy szemeit Robón fogja tartani, nehogy elhoppolja előle Domcsit Kép

DBarbi,
Jók ezekek a székek Kép És bírom Fannit bennük! Kép

Ja és lányok, ezeket a csodasütis képeket az én bosszantásomra teszitek be? Kép Én ilyen csodákra képtelen vagyok Kép

H.

Kép
hanzika

Anita, Vera!
Az én Lacám sem ül még, de remélem, hogy 6 hónapos kora után magától is ülni fog. Ha esetleg nem, akkor szerintetek nem ültethetem bele az etetőszékbe? Egyébként a nagy babaáruházakban elég nagy a választék az etetőszékekből. (Megatoys, Madrina)
Panu!
Egyáltalán nem is pici a babád! Még hat hónapos sincs és máris megduplázta a születési súlyát! Ez számít, jól fejlődik. Sőt!! Az én 4000 g-os babám is annyit hízott, mint Lizi. (Most 7 kg, és nem fog duplázni)

Olyan mozgékonnyá vált Laca. Az pelenkázás és az öltöztetés néha egész nagy harccá fajul Kép ..és az az izgalmas Pampers doboz Kép

KépKépKép
klarissza

Docka!

Végülis az én sütim is jól néz ki (ilyesmi mint a tiéd, de azért a tied sokkal szebbKép), csak lecsúszik a hab róla. Lehet tényleg nem szárítottam elég sokáig, kb. 15 percig, de nem néztem az órát. De próbálkozom még vele máskor is!!!

Klarissza!
Laca édes nagyonKép
Ha olyan etetőszéket vesztek aminek dönthető a háttámlája, akkor szerintem bele lehet őket ültetni akkor is mikor még nem ülnek egyedül. Végülis a hordozóban is félig ül, és Benci imádjaKép

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Klarissza: én 2 kicsi mellett tanulok Kép

Zsizsa: Balu eszik szilárdat is, bár nem viszi túlzásba. Zsoma születése előtt 1 hónappal már ott tartott, hogy csak a délutáni alvás előtt kért cicit, egyébként nem. Aztán megszületett Zsoma és hirtelen visszatért a csak anyatejes táplálkozáshoz (2 hét alatt fél kg-t hízott). Most már eszik rendesen. Mármint magához képest. Van reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora, de nem viszi túlzásba a mennyiséget. Az 5-6 szopit úgy kell érteni, hogy odajön, kér, cicizik max 5 percet, szalad tovább. A reggeli meg a délutáni ébredésnél van csak hosszasabb cicizés.

AnnAnn: mi állólámpát akartunk, és sikerült is Kép Most már nem fogok megvakulni, mire befejezem Zitnek a havas képet Kép

Gabi: a babák bármilyen új kajára reagálhatnak pocakfájással. Lehet hasmenésük, szorulásuk, és lehet, hogy semmit nem fogsz észrevenni. Ja, megszűnik a jó kis sárga kevéssé büdös anyatejes kaki.

Az ikeában hideg volt, kezdek halálomon lenni. Alig kapok levegőt.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Halihóó!
DBarbi, tiszta etetőszékreklám Kép Fannival bármit el lehetne adni, nem is nézi az ember a széket, csak a csajszit, olyan édes! KépKép
Nagyon sasolok, h ki mire jut etetőszék ügyben.
Anita, én is pont úgy vagyok vele, mint te: max 20... de egyáltalán mi kerül azon a nyamvadt etetőszéken annyiba????
Mi még ráérünk.

Sütikék nagyon jól néznek ki Kép Vera, nem baj, h szétesett, bizti fincsi volt! Kép Nekem közben megoldódott a fánkéhségem - anyukám sütött Kép úgyhogy mégse kell megtanulnom fánkot sütni Kép

Panu, nem is kicsi Lizike! Hami nem lesz annyi 5 hósan, legalábbis kilora tuti hogy nem, még a 6 kilót se éri el addigra. Ma 5275g volt - ismét sikerült 7,5 dekát hízni.. ez van. Ha égnek áll a hajam tőle, akkor is ez van, úgyhogy inkább nem idegeskedek Kép Vagy kéne?

Képzeljétek, .. na, hol is kezdjem. szóval Hami mostanában hasprést játszik: embelgeti a fejét erőből. No meg a lábát is. Ennek a gyakorlásnak ma a következő eredménye lett: amikor oldalt volt (oldalra már tud fordulni), egyszer csak lábat föl, fejet föl, így összegömbölyödött és hasra fordult KépKépKép Kiváncsi vagyok, mikor csinálja legközelebb. Nem hinném, h még gyakori lesz.
Viszont hasról hátra egyre gyakrabban fordul, ma csak ezt gyakorolta a pancsi előtti meztelenkedésen Kép Olyan ügyiiiiiii!!!!! KépKépKép

Megyek pihenni, mert mégiscsak torna nap volt Kép
Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!
Sűrű volt a hétvégénk, most nem volt időm visszaolvasni, majd holnap beleolvasok.
Vendégeink voltak: a férjem nővére családdal. Boti megint hisztizett, amikor meglátta őket délelőtt, aztán szerencsére a déli alvás után kezdett hozzájuk szokni, és a délutánt egész jól viselte. Jó lenne, ha hozzászokna az "idegenekhez", és nem csak kettőnknél lenne hajlandó ellenni.
Csöröge fánk megsült, nagyon finom lett Kép! Ha valakit érdekel a recept, szívesen megosztom.
Edit!
Ha még aktuális, itt vannak az adataink:
Zsófia/Botond/2003.09.01./3850 gr/54 cm/5 hó +21 nap/első baba
(Ha mostanában nem csinálsz táblázatot, nem fogok megsértődni! Kép)
Jó éjszakát mindenkinek!
Zsófia
zsóf

Sziasztok!
1000 éve nem voltam, mert NEM jutok a géphez. Kép
febr.17-étöl olvastalak vissza titeket, jo sokat irtatok pár nap alatt, már jegyzetelnem kellett, kinek mit irjak.

PANU:
Mi a bikással szembe lakunk, a rendelö oldalán.

ZSIZSA:
küldtem neked mailt a babauszásrol.
---viz alatt---
Kép
---egy kis lebegés---
Kép

ANITA vagy VERA
itt elfelejtettem a nevet leirni, remélem nem tévedek tul nagyot.
Irtad hogy van vmi hozzátápis táblázatod, anno kértem,hogy küldd el, de nem érkezett még meg, pls küldd el ujra. KÖSZI.

SZISZ:
Honnan van az a szuper babo függöágyatok? Nagyon kényelmesnek látszik.

EDIT:
MI is beiratkoznánk:
ORSI/ Benedek/3450 gr/57 cm/ 2003.08.01./ teso: Anna Rebeka

DBARBI:
Ki volt eme brutál védönö? Ugye nem a Monostoriné?

KLARISSA:
Mi simán vittük magunkkal, igaz mostanában másképp oldjuk meg a bevásárlást. Ennyi erövel a férjed is hazahozhat vmi betegséget, ami rátok nincs hatással, de babotok taknyos lehet.Persze nem azt mondom, hogy influenza idöben, de máskor szvsz nyugodtan viheted.

HANZI:
Ugye te irtad, hogy van Pampers felesleg? Ha igen(akkor is ha nem te voltál) küldtem mailt!

FÜGYI:
Nekünk a dr. még csak meg se nézte, én a férjemet kértem meg, hogy szemeljen rá, hogy is áll a dolog, ugyebár ö jobban ért hozzá. Nekem lányos tapasztalataim vannak Kép
Pedig mondtam neki, hogy szerintünk 1 kicsit le van tapadva. Amikor hátra huzzuk a kukac alulso részén (golyog felöli oldalon)nem lehet teljesen hátra tolni a bört.Azt mondta ne foglalkozzunk vele ez teljesen normális. Viszont én nem akarok egy brutális huzást, amitöl orditani fog, vágást pedig föleg. Na ilyenkor mi van?

KÉRDÉSEM: FOGZÁS ÜGYBEN!!
Van ez a "fogzási láz", hasmenés, +egyéb fogzással kapcsolatos nyalánkság.
A Pannával mi ezeket +usztuk, szinte gond nélkül kibujt az összes foga.
Akinek voltak ilyen tünetei, az elmondaná, hogy ezek közvetlen a kibujás előtt jelentkeznek, vagy csak ugy spontán?
orsolya11

Sziasztok!

Nekünk fa etetőszékünk van, de én inkább a műanyagra szavazok, mert jobban tisztítható és pereme van, ami némileg megakadályozza a tányér és étel leesését. Az etetőszék még szétszedve van, de a lányom nem nagyon használja. Persze az én lányom nem egy egyhelybenülő fajta. Kb.1,5-2 éves koráig használtuk, utána már normál széken volt hajlandó csak ülni, annak ellenére, hogy alig érte fel az asztalt.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Orsolya: a lányomnál a hasmenés mindig a fogzás előtt jelentkezett. Sajnos mindig piros is lett a popsija tőle, napokig, sőt az elsőknél hetekig kezelgettük. Viszont sosem volt nyűgös, lázas, és nem is fájt neki.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Kicsi, de erős, mint a bors az én lányom Kép Kép. Oké, Klarissza, igazad van abban, hogy már megduplázta a súlyát a születéshez képest. A súly most azért került előtérbe, mert kevéske a tejem, és elkezdtük az almát etetni vele.
Van ötletetek arra, mit tegyek, hogy az esti szoptatáskor legyen tejem? Mert persze mikorra fogy ki, hát estére Kép Adok neki előtte almát (a 4. szopi után), de akkor meg bealszik fürdés előtt, és alig lehet felébreszteni. És akkor sem elég neki. Ordít, és nyámmog, hogy kellene még neki. Nehezen lehet ilyenkor megnyugtatni. Éjjel nem ébred fel általában, mert már régóta átalussza az éjszakát, inkább reggel korábban szólongat, hogy menjek kaját adni... Kép Szóval, mit tegyek, mikor adjam a gyümölcsöt, ha az 5 közül a 4. szoptatást akarom felváltani vele. Mennyi idő, mire ez sikerül? Milyen jelekből fogom látni?
DBarbi! Fanni édes kislány, illetve nagylány Kép ÉLvezi az ücsörgést, látszik! Mi az oka, hogy két etetőszéke van? Nekem is tetszik a fából lévő, de azt nem lehet cipelni, ha elutazunk mondjuk a szülőkhöz. Az összecsukható pedig nem mindig stabil. Még gondolkodom, van idő, Lizi még nem ül egyedül.
Hanzika! A fehér pontocska nekünk már régen ott van. Sőt. Úgy 6 hetesen sürgősségel hívtam a dokinkat, hogy szerintem szájpenésze van Lizinek (előtte beijesztettek), és kiderült, hogy az a fehér pötty a fogínyen a fogcsíra, de azóta sem bújt ki jobban. Viszont nálatok, ha a fogíny is fehéredik, akkor biztosan arról van szó. Ráadásul az éjszakai nyöszörgések is erre mutatnak. Remélem, hamar kibújik és nem szenved Marcus!
Klarissza! Lacára továbbra is azt tudom mondani, hogy nagyon szép. Az tetszik, hogy nyugodt a tekintete. Egy másik topicban láttam, hogy az Istvánban szültél. Én is.

Ann! Lizi 3 hósan 5,3 kg volt, úgyhogy ne aggódj! Ne mérd sokat, mert csak idegeskedsz miatta. Elég hetente. Azt figyeld, hogy tartósan ne legyen 10 dkg alatt a heti súlygyarapodása.
Orsi! Fogalmam sincs mi az a "bikás" !? Ezek szerint a közelben laktok?? (írtam: mi az egérút zajvédő fala mellett, vasút is itt megy, de csak a Tétényiről lehet bejönni) Csak május óta lakunk itt,és abból is az első hónapok a munkába rohanással teltek. Szóval a mostani sétákon kezdem felfedezni környéket. A rendelő alatt a Kondorosi uszi mellettit érted?? Mi odajárunk védőnőhöz, Virághné, ő jó fej, szeretjük.
Dandy! Köszi, hogy írtad a véleményed az etetőszékről, én erre például nem is gondoltam. Most már ez is mérlegen, mint a valóság a Naplóban Kép

Üdv, Panu
panu

Orsi! El is felejtettem leírni, hogy tetszenek a fotók! Olyan drágák a vízben! Kép Én nagyon bírom. Már Lizi is ügyes bírja a merülést és többi finomságot a vízben Kép
panu
panu

Sziasztok, csak bekukkantok, irtó nyűgös esténk van. Fél 9 óta próbálkozik elaludni de nem megy...fel-fel sír, jajgat, nyöszörög...bekentem Dentinox zselével az ínyét, amit jóízűen lenyalogatott, de persze semmi haszna. Most végre elszenderedett egy kicsit Kép

Holnap reggel megyek Pestre, van egy-két elintézni valóm, úgyhogy a nagypapájáé lesz addig Kép remélem bír majd vele...

Panu, Klarissza: én is az Istvánban szültem Koiss Róbertnél..és ti ?!

megyek nyűglődni Kép
pusz
regina
gregina

Panu:

A bikás: a tétényi ut mellett van, a korházi megállo után van a tétényi 39 fekete7 megállo,a mögötti kis rétet hivják bikásnak, mert van ott egy picuri domb,aminek a tetején van 3 bika szobor.
rendelö: nem az, a korház melletti sztk/rendelöre gondoltam.

MÉG vmi, amit elfelejtettem az elsö irásbol:
MUFFIN:
a Smatch/Match boltokban lehet kapni, bordo szinü szilikon muffinsütöt 2990 huf-ért.
orsolya11

Orsi!
Köszönöm, már tudom, hol van. Ezek szerint te és DBarbi a Kökörcsin utcai védőnőkhöz tartoztok, vagy van a kórháznál is?

Regina! Hetényi doktornál szültem. Hozzájárok évek óta rendelésre.

Lányok! Én is összeszedtem magam, és leírtam pár kajareceptet, ami egyszerűbb (süti és normál kaja egyaránt), kihagytam azokat, amelyeket Zsizsa már leírt. Ha kell valakinek szívesen elküldöm.

Üdv. Panu
panu

Sziasztok!

Azt álmodtam, hogy Fanninak egyszerre jött ki az összes foga Kép Amúgy még mindig semmi Kép Az ínye sem duzzadt Kép Valami minimális fehér pötty látható, de ez már 4 hónapja így van, hisz anno nagymellénnyel beharangoztam, hog jön a fogunk Kép

Panu: azért a 2 etetőszék, mert a műanyag anyuéknál van, ők is vették. Jó, mert így volt összehasonlítási alapom, hisz az lett meg elöbb Kép

Orsi: nem, nem a Monostoriné volt Kép Naggyon jók a babauszis képek Kép Ma mrgint ocsmány az idő, konvojnak annyi Kép

Klarissza: nagyon édes Laca! A popsitörlős doboz nálunk is menő. Csak úgy hajlandó megmaradni háton, ha a kezébe adom. Kicsit nagy, de elvan vele, addig gyorsan bepelenkázom és felöltöztetem. Mert a pelust is leszereli magáról semmi perc alatt Kép

Hanzi: Köszi a dícséretet Kép Jó lenne egyszer talizni majd Kép

Ma sütök valamit asszem Kép

dbarbi
DBarbi

Sziasztok!

Képben vagyok mindenkivel, szorgalmasan olvasgatok, bár nem egyszerű! Kép
Üdv az újaknak!
Látom, milyen finomságok készülnek! Én is szeretek sütni-főzni, igaz kb. kétnaponta főzök. Muffint csak kétfélét sütöttem eddig, így köszi a muffinos oldal címét, majd újítok! Kép

Ann,

Hami nagyon ügyes! Kép

Gabi,

hasonló cipőben járunk, Virág is újra gyakrabban kért enni éjszaka, meg 'harapta', húzta a cicit, sokszor fájt! Régen én is meg szerettem volna várni a 6. hónapot, de ezek miatt az 5. havi oltásnál kérdeztem a védőnőt, adhatok-e szerinte a Virágnak gyümölcsöt is. Azt válaszolta, előbb megméri a súlyát: 7,6 kg volt. Nevetve mondta, hogy ilyen súlyú babának már nem nagyon elég a folyékony eledel (nem a tej mennyiségével van gond), adhatok almát, körtét, banánt, de fokozatosan és először csak naponta egyfélét, hogy megfigyelhessem, mire hogyan reagál.
Még aznap adtam neki almapürét, másnap banánt... Mondjuk utána még szopizott is, így nem történt nagy változás. Nagyon ízlett neki! Azóta gyakrabban van kakija, kicsit krémesebb, mint régen (neki nagyon folyós volt) és mintha a kedve is jobb lenne, nagyokat kacag, sikongat. Kép
Most még csak naponta egyszer kap gyümölcsöt, nem is tudom, hogyan sűrítsem. A héten meg ad a védőnő főzelékreceptet (gondolom krumpli+anyatej, de majd meglátjuk).
Szóval nálunk bevált, sőt! Fura, de azóta nem harap, nyugodtabb is vagyok. Kép

Mára ennyit, de mindenkinek szép napot!

Judit
judit74

DBarbi,

Én benne vagyok Kép

Orsi,

Igen, kaptam levélkét, de csak úgy tudom majd nektek küldeni a képeket, ahogy fogy a pelus (nincs hová tenni a zacsiból Kép). Egyébként meddig van az akció?

H.

Kép
hanzika

Sziasztok lányok!

Nem igazán tudtam visszaolvasni, így csak írok pár sort.

Nagyon szépek a babák a képeken, azt hiszem Edit van együtt úgy a babával, hogy egy könyv is van náluk, na az a kép nagyon édes! Kép

Barbi:
Én is boldog szülinapot kívánok!Kép

Mi hétvégén lent voltunk anyáméknál, Benit egyfolytában hurcolászták, hiába mondtam, hogy ne tegyék, mert nem fogok bírni vele. Ma meg is van az eredménye, egész nap hisztis, sehova nem mehetek nélküle, kapaszkodik belém. Kép Az estéink is elég érdekesek három napja. Fürdés után torkaszakadtából üvölt, mint akit ölnek. Utána eszik 5 percet, kipattan a szeme és dorbézol még egy kicsit, tegnap este pl 22:30-ig szórakoztatott minket. Ennek ellenére már háromkor kelt, azután még 2x vagy 3x, már nem is számolom. Teljesen le vagyok törve, nem tudom mi van és reményt sem látok, hogy át fogja aludni újra az éjszakát.

Most megyek is.
KépKépKép
zit

Hali!

Még nem olvastam vissza, csak annyit írnék, hogy most érkeztünk a neurológiáról, és bár a nővér azt mondta, hogy már kéne hasra fordulnia, amikor mondtam a dokinéninek, nem is reagált rá, szóval nem gond, hogy még nem fordul hasra. Viszont vettek Gabitól vért, mert a dokinéni szerint meg kell nézni, hogy miért hízott csak 700g-ot két hónap alatt (azt mondta, hogy ilyenkor havonta kéne még 600g-ot hízni). Néznek vérképet és vasat is, és ha minden rendben, akkor elfogadja, hogy Gabi ilyen, de mindenképp meg akarja nézni, hogy nincs-e valami a háttérben.

Most csak ennyi, megyek szoptatni, mert szegény Gabi hajnalban evett utóljára. Viszont az éjjelünk szörnyű volt, másfél óránként kelt szopizni, amit még soha sem csinált.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Panu:
A Vahot utcában is van 1 rendelö, védönöileg és gyerekorvosilag is idetartozunk.

Dbarbi:
Megnyugtattál, leesett volna az álamKép , ha ö lett volna.

Hanzi:
Ok, persze. Ebben az évben bármikor jo.Kép
orsolya11

Most láttam, hogy rosszul tettem fel a képeket Kép Bocsika!

Regina, Panu!
Én terhesgondozásra Dr. Lázár Erika magánrendelőjébe jártam. Nála szültem volna, de pont pénteki napokon egy vidéki kórházba van. Így az ügyeletesnél szültem, Dr. Várnai Ferencnél. Nagyon meg voltam vele elégedve, nagyon sikeres volt a szülésem nála.
Hetényihez jártam UH-ra, de voltam Varga Csaba kezében is Kép Hetényi nagyon tetszett, szerintem fontos, hogy hasonló legyen a temperamentumunk a dokival. És az István is tetszett, de a szobatársaim elég butuskák voltak. (Még szerencse, hogy 2 nap után kidobtak bennünket.) A butusság arra vonatkozik például, hogy az egyik csajszli annyira ki volt merülve, hogy ott akarta hagyni a gyerekét, míg a sárgaságon túl nem lép a baba, mert ő nagyon álmos volt!?!?!! Az egyik ott is hagyta, mert haza kellett mennie előbb ruháért!?! Ja és olyanokat mondtak, komolyan...például az egyik állandóan gyümilével akarta itatni a babáját. A nővéreket szidták, mert nem tudtak szoptatni. Én meg jól letámadtam az első nővért, hogy mutassa meg, hogyan kell helyes technikával szoptatni, nem nyavalyogtam.
Panu, mi lehet, hogy találkoztunk, mert egy nap különbséggel szültünk Kép

Szoptatás ügyben: mindenhol azt lehet olvasni,
hogy csak akkor lesz több teje az embernek, ha minél gyakrabban mellre teszi az ember a babuciját. Én úgy szaporítok, hogy legalább két napig nappal minimum 2 óránként cicre rakom, de nem abból a célból, hogy mindig hatalmasakat egyen, hanem hogy egy kicsit "ingerelje" a tejtermelést. 2-3 perc elég ahhoz, hogy a tejtermelő inger beinduljon, még akkor is, ha aztán nem is kajál belőle Laca. Például, ha látom, hogy álmos a mai napig azt szorgalmazom, hogy cicin aludjon el, mert az is jó inger a tejtermelésnek. Úgyis olyan rossz idő van kint, nem rohanunk sehová sem. Ja és sok nyugi, semmi stressz! Kép
Regina! Akkor szerinted a Dentinox zselének nincs túl nagy hatása?

Mi is megyünk úszni nemsokára, remélem, hogy van olyan tanfolyam, amelyet szombaton tartanak. Apát ugyanis nem lehet kihagyni, de hétköznap túl sokáig dolgozik. (Be is kell szereznem úszó pelusnacit.)

Egyre jobban meghozzátok a kedvem, hogy én is megkóstoltassak Lacával valami gyümit.
Cory!
Na végre találtam egy hasonló cipőst Kép! Mit tanulsz? Hogy bírod a vizsgaidőszakokat? Hogy szervezted meg a vizsgákra járást?

Orsi!
A fiad nagyon aranyos vizibébi, de a lányod egyszerűen gyönyörű, a korkülönbség ellenére ki is néztem Laca jövendőbelijének Kép Fütyi miatt semmi aggódás, a letapadás természetes.

Klarissza
klarissza

Klarisssza
Bár én is idösebb vagyok a pasimnál, de csak pár honappal.MÉG meggondolomKép

Holnap lecserélem a képet, 1 jobbra, mert szegény Bene elég csapzott rajta.
orsolya11

Viszlát holnap, jo esetben kora este, mert alaplap csere jön mostKép
orsolya11

Panu,
én kérném a recepteket, légyszi!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Lányok, ismét kérdésem lenne a hozzátápival kapcsolatban Kép Tegnap ugye adtunk egy kis almát Zsoltikának, azonban délután mintha viszontláttuk volna a kakiban. Nem az összeset szerencsére, de egy picikét. Szerintetek nem tudja megemészteni? Amúgy mást nem tapasztaltunk, nem fájt a pocakja, nem volt nyűgös sem. Lehet, hogy ez így természetes, mármint hogy változik a kaki, ha kap gyümölcsöt, csak nekem semmi tapasztalatom. Nyugtassatok meg, kérlek Kép

Klarissza,
én is tanulok Kép Én jogi szakokleveles közgazdász képzésre járok, és már csak az államvizsga van hátra. Egyenlőre azonban semmi időm foglalkozni a jogszabályokkal Kép Azt hiszem, vizsgák előtt kérek majd egy kis segítséget valamelyik nagymamától, hogy vigyázzon Zsoltira, addig meg majd tanulok Kép

Judit,
köszi, hogy írtál! Virág súlya nem semmi! Régen láttuk már, ha tudsz tegyél fel képet róla Kép

Zsizsa,
biztos minden rendben lesz Gabival. Te is írtad, hogy soványka voltál kiskorodban, nem lesz ott semmi gond Kép

Zit,
nem nagyon tudok vigasztalót mondani. Mi is éjszakázunk, 2-3 szopi van mindig. Én a hozzátápitól várok csodát, persze csak ha majd rendesen eszik mindent, tehát hónapok múlva Kép Addig pedig kitartást!

Hanzi,
az akció ez év végéig tart Kép Úgyhogy még ráér. Én is küldtem levelet, remélem megkaptad Kép

Panu,
a recepteket én is gyűjtöm, nekem is küldd el légy szíves Kép Tejszaporításra tényleg a gyakori szopi a legjobb. Zsoltikám már vagy 2 hete szopizik nagyon gyakran, igaz már nem 2 óránként, de majdnem Kép Nagyon sok tejcsi lett KépKépKép Érzem, feszül a cici + szopikor a másik ciciből is folyik a tej. Megint át kell öltöznöm éjszakánként Kép Esetleg jó lehet még a Laktoherb tea, kezdetben én azt ittam, de az már régen volt Kép

Orsi,
aranyosak vagytok a vízben! Jó az a kis úszónadrág is, nagyon tetszik! Fogzás ügyben nem tudok segíteni, nálunk még egy fogacska sem bújt ki.

Ann,
ügyi Hami Kép Meglátod hamarosan pillanatok alatt átfordul majd! Nekünk Peg-Perego etetőszékünk van, korábban már írtam róla. Viszont drágább, mint amennyit Ti szántok rá... De ha érdekel, szívesen írok róla.

Cory,
Nekünk ez a pici alma egyenlőre semmi gondot nem okozott, csak amit fent is írtam. Szerinted ez gond? Adhatok Zsoltinak almát, vagy várjak vele? Egyébként a védőnőt is meg akartam kérdezni, de nem veszi fel a telefont. A hozzátápis topicba is írtam erről, de elég vegyes válaszok érkeztek.

Annyira rossz, hogy ilyen vacak idő van, megint nem megyünk sétálni Kép Viszont van egy halom vasalnivalóm... Megyek is.

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Gabi: Balu ugyanilyen volt Kép Minden kaját az első héten lényegében érintetlenül viszontláttunk a pelusban. Idővel megtanulja megemészteni, szerintem add nyugodtan.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Vagyunk végre mi csak most elvagyunk picit szontyolodva, mert Nóricica betegeskedik, rettenetesen csúnyán köhög, meg be van rekedve, szóval tegnap este ügyelet...Kép Ma meg egyfolytában vagy anyánál vagy apánál volt Kép, úgyhogy picit jobb kedve van egész addig amíg a gyógyszert be nem kell venni...

Sajna nem tudtam átolvasni amit írtatok mert nagyon termékenyek vagytok Kép, de a képeket megnéztem és minden baba egy kis tündér!!!

Orsolya11! Mi is a Vahot utcában vagyunk, Fritz doktornőhöz tartozunk!Kép

Na most megyek kaját csinálni, mindenkinek üdv

Meme
meme

Sziasztok!
Zsizsa, Gabi! Receptek az imént mentek.
Én is reménykedem egy kicsit jobb időben, legalább az eső ne essen! Kép
Ma nyűgis napunk van. Lizi csak kézben hajlandó meglenni, amúgy sírdogál, néha kézben is. Talán a ronda idő miatt van rossz kedve!
Gabi! Nem tudja rögtön megemészteni Zsolti az almát, mert a bélbolyhok még nem álltak be rá. Nekünk pár alkalom után látszott a kakin, hogy már emészti. Ja, és gyakoribb is lett a széklet. Köszi a szoptatással kapcsolatos tanácsot. Lassacskán én is rájövök, hogy minden más csak placebo, gyakori szopi az egyetlen, ami segít. Laktoherb-et iszogatom, mindennap fél litert, kb.
Klarissza! A budafoki úsziban nem kérnek vízhatlan pelust, hanem egyszerú úszónacit, lehet, hogy máshol is így van, de azt nem tudom. És itt szombatonként van egész nap óránként a program. De a Kismama c. újságban a végén ott van az összes bébiúszással foglalkozó uszoda, illetve a neten is: http://www.bebilap.hu/babauszas/ ezen összefoglalva minden információt megtalálsz, ami az elinduláshoz szükséges. Az Istvánban mi alapítványi szobában voltunk, a csecsemős nővérektől a másodikban. Ott volt végig a párom is, éjjel is. Minket is vasárnap engedtek haza, mert semmi gond nem volt. Jó sok baba született akkor. 18-án például nem fértünk be a vajúdóba, egyenest a szülőszobába mentünk, amikor már várható volt,hogy hanarosan megszületik Lizi. SZerencsére, nem voltak erősek a fájdalmaim, csak az utolsó másfél órában, akkor pedig már ágyon voltam. Én nem ismerek ott más orvost, csak Hetényit. Őt viszont már több, mint 10 éve.
Zsizsa! szerintem baromság, hogy meghatározza bárki is, mikor kellene már forognia egy bébinek! Ne hallgass rá! Bár tudom, ez nagyon nehéz. Hallottam már olyant is, aki 7-8 hónaposan kezdett el forogni, aztán hamar mászni, és felállni is megtanult egyben. SZóval semmi sincs veszve!

Üdv Mindenkinek: Panu
panu

Sziasztok!

Ann!
Mit látok?! Hami is megfordult? Nagyon nagy gratula a kiscsajszinak, igazán ügyesKép Simán lehagyja BencikétKép
Voltál fodrásznál? Mára mondtad, ugye?
Várjuk ám a beígért képet közös baba-mama fotópályázatraKépKép

Nekem ma akkora mázlim voltKép Ma kell festeni a hajam és általában itthon szoktam, de azt utálom. Próba szerencse alapon felhívtam a fodrászcsajszit itt alattunk hogy nincs-e véletlenül egy helye délutánra. Hozzá minimum egy héttel korábban kell bejelentkezni, de azért megpróbáltam. És van helyeKép, mert lemondta valaki!!! Ráadásul fél 6ra, ami tök jó, mert Apa is simán hazaér addigra, Bence 5kor fog enni, utána pedig kb. 8kor, úgyhogy ezen sem kell aggódnom, hogy megéhezik közben.
Én annyira feldobódtam most ettől!!! Utálom itthon festegetni a hajam, azért ez csak jobb. Kényeztetnek, fésülgetnek és még klasszul be is lesz szárítva a hajamKép

Ollyan jó kedvem lett! Azért röhej, nem? Hogy ennyitől hogy fel tud dobódni egy "otthonülős" anyuci Vagy csak én vagyok ilyen lökött?

Orsi!
Babauszis képek nagyon klasszakKép

Zit!
Nagymamás hétvége után általában nálunk is hisztis napok jönnek, mert elkapatjákKép De aztán itthon hamar rájön, hogy nem így szoktukKép Azért így is elég sokat van kézbenKép

Meme!
Nórikának jobbulást!!! Gyógyuljon meg hamar!Kép

Pussz mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Kép

Panu, én nem mérem gyakran, csak hetente 1x, ez is sok... Kép És tartósan 10 deka alatt van a hízásunk: 9,5 - 7,5 - 7,5 az elmúlt 3 héten, de előtte 16 volt. De nem kell neki több, pedig van tej! Nem tudom megtömni! Sztem ha almát adok neki akkor se jobb, így nem kap. Kaka-pisi-hangulat és fejlődés rendben, csak a súlya ennyi... mondjuk nem látszik soványnak és ez a szerencse, mert sztem minket is küldözgetnének mindenhova, mint szegény Zsizsáékat Kép Szóval így állunk, majd lesz valami. Mondjuk apuci elég soványka volt picinek, lehet, h tőle örökölte az alkatát. De sztem fogok még nyavalyogni ebben a témában KépKépKép
Recepteket elküldenéd nekem is?

Zsizsa, nem irigyellek titeket vérkép ügyben Kép Mikorra lesz eredmény? Remélem nem lesz semmi gáz, vagy max. egy kis vaspótlás és nem idegesítenek tovább!

Judit, hűűűha Virág megint nagyot nőtt, már elképzelni se tudom, segítenél 1-2 képpel? KépKépKép

Gabi, írnál az etetőszéketekről?
Én is pont így állok, ahogy te: mennék sétálni, de nem lehet + egy halom vasalnivalóm van KépKépKép

Orsi a képek nagyon jók! Kép Én is úúúúgy vágyom egy kis vízre és ha semmi nem jön közbe, most 7végén meg is ejtem Kép ugynis telelni megyünk Éljenéljenéljen!!!!! Már várom.

Van új hajam = olyan mint a régi, csak rövidebb, így kevesebbet tud tépni rajta Hamika, ui. mindig ebbe kapaszkodott, ha fölvettem. Nektek nem szokott ilyen lenni?

Holnap megkóstolom a csírámat!

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Vera,
ahogy írtad, rögtön eszembe jutott, hogy Ti a Teve u-ban laktok, akkor biztosan a Lívia Fodrásszalonba mész Kép Mi is oda járunk (én múlt időben) KépKép A férjem pedig szerdán megy oda vágatni. A mi fodrászunk Zita, szerintem nagyon ügyes és jó fej Kép A férjem megbeszéli vele, hogy jöjjön már el hozzánk és varázsoljon nekem is valami frizurát. Én is nagyon feldobódok már egy kis szabadulástól is, pl. vasárnap voltunk a Matchben, de baba nélkül, jó egy kicsit kimozdulni. A fodrászkodást pedig különösen szeretem, imádom ha a hajammal foglalkoznak KépKépKép

Ann,
az etetőszékünk tehát Peg-Perego Prima Pappa, nagyon stabil, görgős, nagy tálcás, végülis 2 tálcája van: játéknak és kajának. A magassága 7 fokozatban állítható, az ülése pedig 4 fokozatban dönthető. Mi most a legdöntöttebbet használjuk Kép Igy olyan, mint egy pihenőszék. A tálca levehető. Az egész szék összecsukható. Nagyon könnyű is Kép Mi azért is vettünk ilyet, mert majd használhatja a kistesó, és a családban is tovább tudjuk adni, de el is adható, ilyenre mindig van kereslet Kép

Teszek fel róla megint képet, hogy lásd Kép Ja, az ára 29e volt akciósan.

Meme,
jobbulást Nórinak!

Panu,
nyügi nálunk is van, néha azért le tudom tenni Zsoltikámat, de már nyüszög, úgyhogy szaladok is Kép

Kép

Üdv mindenkinek:
Gabi

pgaboka

Sziasztok!
Már megint úgy jártam, hogy mire mindent végigolvastam elfelejtettem, hogy ki mit irt...de vigasztal, hogy mások is igy vannak ezzel Kép Kép Kép

Gabi: teljesen normális, hogy egy az egyben kijön a gyümi eleinte. Botinak kb 1 hét kellett, hogy ne legyen felismerhetö az alma a kakijában. Egyszerüen szokatlan neki. Hogy székfogó vagy hashajtó az változó ahogy látom itt a tapasztalatokat, nálunk semmi sem változott az alma - banántól, napi 4 kaki. Max más a szine. Meg büdibb Kép

Panu, én is akartam irni, hogy mennyire jól sikerült az a kép rólad és Lizáról...egyáltalán nem látszik kicsinek, söt! Milyen jó lesz ezeket a képeket akár csak egy év múlva is megnézni...

Mi a Rubinba fogunk járni uszira. Jár oda valaki? Ha majd voltunk egy párszor leirom a tapasztalatokat, addig csak ámulva nézem a képeket.

Alvás: Boti egy idöben végigaludta az éjszakát 8-6 ig kb, de most már 3 óra felé felkel egyszer enni. De nekem jobb igy, mert nem birta a cicim a hosszu szünetet, fel kellett kelnem fejni, akkor meg inkább ö egye meg...bár akkoriban viszont több tejet tudtam leadni.
Viszont a nappali alvásokkal gond van. Nincs ötletetek? Délelött séta alatt alszik esetleg egy órát, de ha nem jutunk el, mint ma is akkor semmit sem, délután meg 3 felé már olyan álmos, hogy letépi a fülét, összeragadnak a szemei, de nem tud elaludni, sem a kezemben, sem a járókában, földön, kocsiban stb...nagy ritkán az ágyában igen, de az sem jellemzö. Viszont az ágyát nem tudom magunkkal vinni, ha nem vagyunk otthon du. Igy viszont elviselhetetlenül nyügös. Lekötni is csak percekre lehet, viszont amint otthagyom üvölt.
Meg ami még érdekes csomószor ugy alszik, hogy a fejére húzza a takaróját. Mármint csak a fejére, ö nincs betakarva. Fura.

Klarissza, Laca nagyon szép. Fütyi dologban meg majd értekezünk, ha telik az idö, hoz-e valami változást.

A digitális fényképezönkkel az a baj, hogy csak akkor lehet vele gyorsan (viszonylag) fényképezni, ha nem használt az ember vakut, igy viszont gyakran bemozdul egy kicsit. Ez van. Különben vagy 1 perc amig feltölt.

Üdv mindenkinek, Edit

Ui. akik megirták az adatokat, azokat betettem a táblába. Klarissza, ti még hiányoztok.
Gabi75 nem jár erre mostanában? Már vissza kellett menniük, nem?

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Gabi!
Igen a Líviába járok, az erkélyünk épp felettük van kettővelKép Úgyhogy nekem ez nagyon bejön, fodrászat, kozmetika, szolárium, manikűr-pedikűr, és mindegyik nagggyon jó!
Én is Zitához járokKép nagyon ügyi. Bár én csak igen ritkán szánom rá a pénzt, mert a nővérem fodrász. De néha jólesik egy kis kényeztetés, és Szolnok ehhez túl messze van hogy oda járjak fodrászhoz.

Ann!
Egyszerre írtunk délutánKép Nem akarsz feltenni egy képet? Én kíváncsi vagyok az új frizurádra!Kép

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Látom rossz idő van és mindenki bent csücsül, minek eredménye a jó bő termésKép

Kicsit szégyenlem magam, mert itt panaszkodok nektek már napok óta, hogy Robó mennyire nyűgi. igaz van estefelé nyűgi is a dologban, de rájöttünk apával, mi nagy okos szülőkKép, hogy drága kisfúnk gyakorol. Köszörüli a hangszálait és a nyávogást. Tegnap kemény 3 óra gyakorlás volt ebből a tananyagbólKép Kép. Közben pedig néha nézte magát azaz a tükörben a babát, hogy ő hogy csinálja és mutogatott nekiKép.Persze azt hittem rögtön megzabálomKép. Elég nehéz elviselni ezt a hangot, remélem mielőbb leszokik róla. Jobban lefáradok, mintha egész éjjel nam aludtam volna, vagy ha egész nap a kezemben hordozgatnám. Amúgy egy tüneményes bébim vanKép.Ja és nagyon okosKép.

Recepteket és is szívesen fogadnék, bárkitől bármilyet.

Először is.

Dea: boldog 6 hónaposságot ÁbelnekKép

Susie: boldog 5 hónaposságot AnnánakKép

Diti: boldog 5 hónaposságot TüncinekKép.

Robó éppen elaludt, írok amennyit tudok...

DBarbi: köszi a képeket az etetőszékről, ari vagy, hogy tettél fel róla. Valaki írta, hogy a műanyag tálcás azért jobb mert pereme van. Hát szerintem egy idő után nem számít, hogy van e pereme, ha akarja úgyis ledobál róla mindent. nem? De az csak egy naív anya vélménye.
Jó az álmodKép, én is álmodtam már olyat, hogy Robónak volt kint több foga is és mutattam apának, hogy hogy lehet, hogy nem vettük észre amikor kibújtKép.

Hanzika: nálunk Robó inkább este fürdés után sír ha öltöztetem és ha kimegyünk, kocsikabát és miegyébb már nem tetszik neki. Marcus babának üzenjük, hogy ne aggódjon nem happoljuk el a csajokat. Kép. Robó szeret barátkozni, itt mindenki nagyon jó barátja és barátnőjeKép.

Zsizsa: köszi az etetőszékről írtakat. Robó telefonálni szeretne, nincs mese: " szija Gabi, te is nadon teccel nekem és aranos vagy, hod harjcojnál éjtem. Te is nadon csini és jójejkű vagy puszikájjak: Robó"
Puszikáld meg Gabócét helyettem is, szegénykét úgy sajnálom, hogy vért vettek tőleKép. Bár így legalább megnyugodtok, hogy nincs gond. Örülök, hogy a forgással nem vagytok lemaradva, szerintem is nyugi ilyen téren. Jó tényleg keveset hízott Gabó, de azért nem hiszem, hogy minden baba 600 gr tud hízni egy hónapban.Drukk, hogy ne legyen gond a vérvétellel.

Klarissza: édes Laca.Gondolom nálatok isöröm az öltöztetésKép. Szerintem az etetőszékben , mint Vera is írta bele lehet tenni kicsit döntve is, hisz a hordozóban is úgy ülnek. Örökmozgó lacka nagyon tetszikKép.Igaz nem tőlem kérdezted, de nálunk nagyon bevált a dentinox gél. bekenem Robó ínyét és megnyugszik tőle. Főképpen esténként nyűgi miatta.

Gabi: nálunk Robónak az alma pl székrekedést okozott , egy picit kamillateát is lehet hozzáadni, attól lágyabb hatású lesz. Nem tudom neked küldtem e már táblázatot, ebben le van írva mi lágyító, mi lazító. pill és elküldöm.Nálunk is szinezte egy egy étel a székletet. Pl körtétől zöldesebb, sütötöktől sárgább lett a széklet. Igaz darabok nem voltak benne , de szerintem az még nem azt jelenti, hogy nem emészt rendesen. Végülis Gabi is lassan hat hós lesz márKép.Ekkora az emésztőrendszerük már jól működik.

Cory: remélem nem lettél beteg .Érdekes , hogy Balu visszaszokott a cicire. Amúgy terhességed alatt a tejcsi ugyanolyan minőségű volt, csak szülés után változott? Megkérdezhetem, hogy milyen havas képet csinálsz Zitnek?

Ann: szerintem na aggódj Hanna gyarapodásán. Ha jól van és nincs más utaló jel, (vashiány stb..) , akkor nyugi. vannak kevésbé hízós babák is. Etetőszékben én sem tudom mi kerül annyiba? Talán az , hogy tudják, hogy úgyis megveszik az anyukákKép.Gratulálok Hami fordulásához. Ha nem is fogja gyakorolni, de legalább az első lépéseket megtette írányábanKép.Hajadra kivi vagyok. Ja és a csírához hol vetted a magot? Majd írd már meg légyszi, hogy hogyan csináltad és hogyan fogysztottad. köszi

Zsófi: nekem is elküldenéd a fánkreceptet? Érdekes, hogy Boti lassan oldódott fel. Nálunk is volt olyan, hogy idegeneket kevésbé fogadott el Robó.

Orsi: táblázat ismét ment. Aranyosak vagytok a vízben. Olyan jhó lehet, hogy felétek van uszoda, ahová lehet babákkal menni. Jól látom, hogy élvezi Beni?KépFogzásnál még nálunk nincsenek hasonló tűnetek, szerencsére.

Dandy: Dorinának milyen etetőszéke volt? Szerintem egy idő után mindegy, hogy van e tálca vagy sem, hiszen ha kezébe akad bármi, úgyis ledobja ha akarja, de nem tudom pontosan csak gondolom...Martint régen láttuk, biztosan nagy kópé már ő isKép.

Panu: nálunk úgy működött régebben, hogy szopi 15 majd 1/2 19 körül fürdés után. Most pedig 15 körül szopizik, majd 17 körül kap szilárd ételt, és így bírja akár 1/2 20 is, akkor viszont már nem eszik túl sokat.Este viszont nálunk még sokat felébred. Szerencséd van, hogy Lizi végigaludja az éjszakát. Nem győzők betelni vele, olyan szép kislány, még Robó is kiszúrtaKép. Mi lesz ebbőlKép Kép??Receptek engem is érdekelnének.KösziKép

Regina: bízom benne, hogy Domcsi jól elvolt a papivalKép. Érdekes, hogy férfi léttére rá lehet bízni. Nem is tudom nálunk apu, hogy bírna vele egész napKép?Igaz nálunk másabb a helyzett , mert szopi van.Most nem zavarja Robó Domcsit, nehogy a papa vegye fel és akkor kész buktaKép Kép.

Judit: már éppen hiányolni akartalak, ezért is örülök, hogy írtálKép. Virágot én is szívesen nézegetném Kép. Úr isten , már ennyi a súllya? Hatalmas lehet , légyszi egy képet tegyél fel.Főzelékreceptet majd megírod, ha jobbak is vnnak benne? Köszi.

Zit. sajnálom, hogy ismét nem aludtok éjszaka, majd rendeződik nálatok is vmikor. nem vigasztalni akarlak, de nekünk még egy átaludt éjszakánk sem volt. Csak tudom, ti már belekóstoltatok a jóba és így nehezebbKép. Nagyszülők nálunk is ilyenek, határozottnak kell lenni, nincs mese. Egy ilyyen út után nekem is sokkal nehezebb visszarázódni. Szépen elmagyaráztam nekik, hogy üljenek le, vagy bárhogyan játszanak , úgyis Robóval vannakKép. Ismét átaludt éjszakákat kívánokKép.

Meme: jobbulást Nórinak. Milyen gyógyszereket kapott? Szegénykém, küldök neki gyógypuszikát, hátha segítKép.

Vera: irigyellek a fodrászat miatt. Én is készülök, talán majd el is jutok vmikor. Csak nálunk sajna akihez járok kicsit messzebb lakik, kb 20 km, így nehéz megoldanom, de vhogy őt szeretem, jól dolgozik és már régóta hozzá járok. igaz nem nagy dolog csak hajat vág,nemrég tetettem pár csíkot bele, hogy ne legyek már olyan slamposKép.Átérzem, milyen az, hogy örülünk ha picit kimozdulunkKép. Hát igen, kicsit röhejesen hangzik, de ez vanKép.Én is örülök, egy kis vásárlásnak, vagy kirándulásnak. Meg néha annak is, ha találkozok egy ismerősselKép.

Batkamanó:milyen az idő nálatok?

telelők: nem értetek még haza?

Barbi:jól sikerült a szülinap??

Mindenkit hiányolok, de nincs időm felsorolni....

Közben mondanom se kell, hogy Robó is felébredt. Itten ül az ölemben, ő is írni akar:

ir b gij gt kkjtfé olkf k jrtgk

ezt ő írta NektekKép(azt hiszem Ann a jó fordító...)

pusz mindenkinek:Anita és Robó
anita77

Sziasztok!

Anita: najah, Fanni a műanyagról szeret inkább takarítani, nem akadály a perem. Nagy ívben hajít el mindent. Mindkettőben tekereg, forgolódik (pedig rácsukom atálcát rendesen), nyúlkál...úgy célzom a szájába a kaját, több-kevesebb sikerrel.

Étvágya most megint visszaesett, alig eszik. Mondjátok, hogy ez normális pls!
Még az a szerencse, hogy van miből "éldegélnie" kaja híján is Kép

Meme: gyógypuszik Nórinak! Kép
Mi is a Vahotba tartozunk, Benei dr-hoz Kép

Apjuk mindjárt hazaér, készítem a kaját Kép

Egy mai kép:
Kép

dbarbi
DBarbi

Vera, tényleg egyszerre írtunk délután, de észre se vettem, csak elküldtem és rohantam is.
Én is úgy fel tudok dobódni ilyen "semmiségek" kapcsán, de egy otthon ülő anyukának tényleg minden pozitív tud lenni. Szerintem pontosan az a jó, hogy tudsz neki örülni!
Vannak képek az új hajamról (nem is új, csak rövidebb), de nem valami csúcs KépKépKép A nagy fényképezkedésben viszont kimerült az aksi a gépben, úgyhogy még várni kell arra, h feltegyem.
Jó kifogás, mi? KépKépKép

Anita, így azért jobban hangzik, h nem nyügi, hanem gyakorol KépKépKép Csak bírjátok füllel!!!

Hű, Robó mondanivalója egyébként nagyon tömör, ugyanakkor választékos és színes. Ha jól értem közli, hogy ő már nagyon nagy fiú és nemcsak telefonon, hanem ilyen módon is szeretne kommunikálni az ő kis barátaival. Kép Valamint elmesélte, hogy milyen csudajól érzi magát Kép De azt hiszem, ha ideültetem Hamit a képernyő elé, ő jobban érti KépKépKép

Csíra holnapra ehető lesz, majd leírok mindent, csak most csörög a "beépített Hami órám"... de hogy milyen pontosan 2,5 órára?!? KépKép

Pussz
Ann
annann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?