Lorca,
lépcső aljára, tetejére lehet szerelni rácsot. Mi jövő héten meg a konyhához veszünk, ott nincs ajtó.
Mi sem szoktunk fogadkozni az új év alkalmából, és csak annyi változás van, hogy tegnaptól "hivatalosan" is együtt alszom az Ákossal, azaz nem tesszük be az első pár órára se a kiságyba, az első ébredésig. Sokat gondolkodtam rajta, a férjemmel is alaposan átbeszéltük, és az lett a végkövetkeztetés, hogy nekünk ez a legkényelmesebb és legtesthezállóbb megoldás. Így jól ki tudom magam pihenni éjszaka, olyan, mintha nem is lenne az a 3-4 szopi éjszakánként. Meg nekem túl tropa a hátam ahhoz, hogy ringassam, meg pakolgassam a kiságyba/ból, eleve fekve is szoptatok 90%-ban napközben is.
Az ajándékozást úgy általánosságban írtam, nem konkrétan arra, amit írtál.
Sztem szép része a karácsonynak az ajándékozás, és fontos is, főleg a gyerekeknek. Amíg kicsi, addig az izgi, hogy mit hozott az angyal, amikor meg már nagyobbak, pedig az, hgy a szeretetünket fejezzük ki vele. Ezért is fektetem a hangsúlyt inkább arra, hogy olyan ajándék legyen, ami személyre szóló, és ne olyan, ami drága.
Pl. emlékszem én mennyire szerettem az ajándékbontást gyerekkoromban, mindig én másztam be a fa alá, szedtem ki, és osztottam ki az ajándékokat.
Abban a könyvben, amit már írtam (Az elég jó szülő) azt írja, hogy a gyerekeknek azért fontosak az ilyen ünnepek, mikor valaki ismeretlen hoz neki ajándékot (a Mikulás és az angyal), mert ilyenkor nem kell hálásnak lenni, megígérni, hogy jók lesznek egész évben stb. Ill. nincs bennük ambivalencia azért, mert tudják, hogy nem voltak jók, és mégis kaptak valamit. És hogy pl. azért nem jó hulla drága ajándékokat venni, mert akkor a szülő tudat alatt elvárja a hálát, és ezzel pont a lényeget "teszi tönkre". És hogy a kis apróságoknak ugyanúgy örülnek, mint a nagy és drága dolgoknak, amíg beléjük nem sulykolják a reklámok, hogy csak a barbie baba házastól az igazán jó ajándék.
Meg azt is írta - ez nagyon tetszett - hogy a nagy ünnepi, családi ebédeket azért szeretik, mert ők még két dolgotól tartanak igazán, az éhezéstől meg az elhagyatottságtól, és ilyenkor megnyugtatja őket a sok kaja meg a sok rokon.
És hogy ezek a főleg gyerekekről szóló ünnepek annyira fontosak nekik, hogy akár egész évben abból táplálkoznak, hogy majd lesz karácsony, meg a szülinapjuk stb., mert ez megerősíti őket abban, hogy fontosak, hogy szeretik őket a szüleik, és ezért fontos ezeket megünnepelni rendesen és külön-külön (pl. nem öszevonva egy-egy szülinapot egy sátoros ünneppel vagy a tesó szülinapjával).
Na jól elragadott a beszélőkém, szóval ezt az összefoglalást akartam megírni nektek.
Vezso,
alapanyagkészlettel csak langsam, langsam, ráér.
Most úgyis norbizunk, és azt hiszem rendelni fogom tőlük a kaját, pillanatnyilag képtelenség főzni Ákos mellett.
És a speciális alapanyagoknak se tudok utánajárni, pláne ilyen szottyos, esős, latyakos időben, amit úúúúúútálok.
iwiw: ha rákattintasz a mailben oda, ahova írja, (mikor értesítést kapsz, hogy valaki bejelölt), akkor bejön egy oldal, ahova be kell írnod a mailcímedet és a jelszót, és már bent is vagy.
Év végén most pár napig nem volt, karbantartottak, lehet ezért sem jött be neked az oldal.
Virág,
nem nagyon áztunk be, csak pont annyira, hogy ronda leygen a fszoba plafonja és az előszobában egy rész, ott felázott a fűrészporos tapéta is. Így aztán újra kell festeni, de csak majd tavasszal. Remélem a biztosító kifizeti az egész előszoba festést, mert halványsárga a fal, és azt nem lehet kijavítani, mert látszana. Van a háznak is biztosítása, meg nekünk külön is, valamelyik csak fizet.
Viki,
Dórinak nem nagyon jött be a tél.
Ruz,
Bendi is nagyon aranyos a sok takaró alatt.