Új privát üzeneted érkezett!

MAgdi

Emike mar 2.5 eves koratol felismeri a szineket, de szerintem minden gyereknel mas. A multkor volt nalunk latogatoban egy rokon, akinek Emikenel kicsit idosebb az unokaja es racsodalkozott Emire, hogy milyen jol ismeri a szineket. Attol is fugghet, hogy erdekli-e a gyereket talan. Dannyt peldaul egyaltalan nem.Kép Vagyis most meg neki altalaban minden piros...Kép
Olvastam valahol, hogy a ferfiak 8%-a,mig a noknek csak a 0.2%-a szinteveszto...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Magdi!

Emma színeket biztosra felismeri már legalább 1 éve. De a lusta gondolkodni az ismerős. Tudjátok milyen ciki amikro ahogy hívnak kérdésre rendre közli hogy : Nem tuuudooom. Pedig esküszöm tudjaKépKépKép De amúgy semmi kunsztra nem képes, nem ismeri fel a számokat, betűket pláne, 10-ig ugy ahogy számol, de a 7-et mindíg kihagyja. Szerintem ennyi idősenmég nem is kell. Persze van aki már tudja.

Zita!

Én sem gondoltam hoyg végigüli, mert Emma aztán izgő-mozgó gyerek, de érdekelte. Nem nyugton ült, mozgott közben, de végignézte. De a cirkusz jobb volt mint a mozi,a Micimackó óta nem si voltunk moziban.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Mozi - nálunk biztos korai, mondjuk én nem is preferálnám. Otthon sem néz tv-t, filmeket csak nagy ritkán + 7köznap az m1es esti meséket. és azokat sem igazán üli végig, inkább játszik közben.

Magdi - szerintem is egyénfüggő. emléxem, én anno attól féltem, hogy sosem tanul meg vbeszélni, 1 évesen még csak alapszavakat mondott - most meg ki sem lehet kapcsolni. Ennek ellenére mára tudja a szineket (keverteket és árnyalatokat is), felismeri a betűket és a számokat és le tudja írni, hogy Dodo Kép de mondjuk ő ilyen. Olvasós. Könyv, az mindennapos dolog nálunk Kép
De mondjuk az oviban mondták, hogy a betű/szám felismerés pl. iskolaérettségi tesztnél van, szóval avval ráér 6 éves koráig akár Kép

Én már 3. napja hajnalok hajnalán kelek. Ma pl. 03.26-kor, és egyszerűen nem tudok aludni. aztán persze itt a melóhelyen meg néha ülve is képes lennék rá. Csak tudnám mi a rákot csináljak, mert így egy nap nagyon hosszú és irtó fáradt vagyok állandóan. Este meg azért nem alszom, mert örülök, hogy végre a családommal vagyok, ettől felpörgök, szóval ez a napi mondjuk 22-03 ig időszak sztem irtó kevés nekem Kép

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit,
Nekem is volt ilyen, amikor terhes voltam. És persze akkor tudtam volna legjobban aludni, amikor már menni kellett a melóba...Kép Este meg min. 10-ig meséltem Solyminak, aki aztán hajnalban átjött hozzánk, és ott forgolódott meg rúgkapált mellettem. Sajna nincs erre orvosság, legalábbis én nem jöttem rá Kép

Manó,
Solyminál meg nem lehet tudni, hogy mikor mondja azt, hogy "ez buta mese, nem tetszik nekem", és akkor menni kell. A cirkuszt ő is végigülte Kép. Egy Micimackót is biztosan kibírna.

Kíváncsi vagyok, hány Bálint-napi üzenetet kapok titkos imádóimtól Kép Kép

Zit
parazita

Sziasztok

A mozi eleg langyos volt (Azt beszelik.cimu),viszont a lenyeg hogy apaval jol ereztuk magunkatKépKép

Mano
Kosz a Cirkusz infotKépMindenkepp elvisszuk mi is valamikorKépNa akkor Emmanak nem csak az allatok jottek beKépKép
Mi si sokat voltuk gyerekkent Cirkuszban,bar en mar akkor sem szeretttem hogy nagyon eros szag voltKép...

Parazita
Hat azert nalatok mar ott van Csongi,tehat erzi hogy az egyeduli kiralysagnak vege.Vagy meg igy is ugy erzed hogy az elso szulottet konnyu elkenyeztetni?Kép
Hat ezek a versengesek majd csak iskolas korban jonnek elo szerintem is,de akkor jaj nekunkKép
Szoval vannak meg titkos hodoloid??KépKépKép

Nyuszi
Szegeny Ilkejek,akkor erteheto miert nem tud jonni.

Agi
A Michelfeit uj neve KIKA nem IKEA.Egyebkent az agy szerintem rajta van a honlapjukon,mert anno en is szemeztem vel,csak nem illett a butorahoz,pedig nagyon olcso volt.
En nem irtam hogy baj a kolcsonzes,Rit volt azKép

Beszti
En is imadtam a kiralylanyosdit,varrt is a mamimKépBar nem lettem kiralylany menyasszony,feher de A vonalu volt a ruhamKépKépValahogy tul soknak erztem azt a nagy szoknyat,pedig probalgattam eleget Kép

Csics
Tenyleg mi volt a kivizsgalason???

Magdi
Alex mar reg ismeri a szineket, es nem igazan keveri oket.Szerintem ez is gyakorlas es alkat kerdese is egyben,egy idoben mindig mindenre rakerdeztem hogy milyen szinu,igy tanulta meg szerintem biztosra a szineketKép

Rit
Mi sem eroltetjuk meg a mozit.Sot a tv sem sztar otthon szerencsere.Talan napi 1-2 meset megnez,a kedvenc a Thomas vonatKépKép
Nalunk is a konyv a sztar,napi 10-15 meset olvasok el neki a lefekvesen kivul isKépEz gyarapitja a szokincsetKép
Hat virrasztasert nem irigy,de gondolom a baba edz majd az ejszakai szolgalatra eloreKépKép

Kata

Kép
Kép
kataa

Nyuszi
A citromolaj és levendula légfertőtlenítő csírátlanító hatású is, mi ezt használjuk ebben az időszakban.
Színtévesztés - az én volt főnököm is az, pontosabban a pirosat nem látja, csak ami nagy felületen van. pl. a telefonkijelzőn nem látja, ha világítanak a piros led-ek, hogy ki hagyott üzenetet, vagy ha a telnaplóban van vmi. vezetni is úgy vezet, hogy fel van tüntetve a jogsijában Kép

néha poénkodunk vele, hogy világít az asztali telefonja, mint a karácsonyfa Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali

Tovabbra is kohoges, sajnos, nagyon csunya. Farsang szerencsere csak jovo heten csutortokon lesz. Addig biztosan meggyogyulunk. Csak jo lenne mar oviba is menni kicsit, mert mar megint masodik hete hianyzik.
Hajnalban keltunk a kohoges miatt, delelott bevasaroltam, ugyhogy hulla vagyok.De azert mindjart megyek kapcsolokat, meg konnektorokat venni a tetoterbe.Kép

Rit

Jot mosolyogtam azon, hogy Dodo "csak" alapszavakat modott egyevesen... miert, meg mit kellett volna?KépKépKépVan akinek meg meg sem szolal a gyereke vagy 2 eves koraig.Kép
AMugy sokkal lazabb vagyok igy a masodik gyerek mellett, nem hasonlitgatok masokhoz, nem idegeskedek, majd mindent megtanul a maga utemeben.

Gumicukor

Azt en tudom, hogy legfertotlenitoek, en is arra hasznaltam volna, csak a doki azt mondta az illoolajos parologtatas 3 ev alatt nem ajanlott. Inkabb nem kockaztatom meg az allergiat, kibirunk meg egy evet nelkule. Lehet beviszem az oviba, mert jovore lejar a szavidejuk. Bar ott meg hiaba aromalampaznak a csopiszobaban, kimegy a mosdoba es 100 bacival talalkozik ugyis....
Ha valakinek kell egy eukaliptuszolaj, meg egy citromolaj szivesen odaadom ha eljon erte a talira szombaton.

Beszti

Most szombaton lenne a tali. Raersz?Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Mennyi beteg gyerek, mindenkinek jobbulást!

A Petrával nagyon nehezen bírok. Mindent egyedül akar csinálni. Teljesen egyedül öltözik. Sőt a gombokat és a fűzőt is egyedül akarja. Sőt ott tartunk, hogy nem engedi meg, hogy begumizzam a haját mert azt is ő szeretné. Hétvégén azért ment a cirkusz, hogy egyedül akar hajat mosni. Egyedül ágyaz meg magának, ha én megterítek akkor visszaviszi a konyhába a tányért és kihozza újból, hogy ő terít. Egyszerűen megőrülök tőle. Az oviba is én vagyok szinte az első és mi jövünk el utolsónak mert csiga tempóba tud öltözködni, segíteni ugye meg nem lehet.
Pl ma viszem először néptáncra és mondom neki, hogy én nem mehetek be mert ki van írva de megvárom az ajtó előtt. Erre ő: anya nem mondjad, én mondom: ha megyek táncolni akkor te kint megvársz az ajtó előtt jóóóó????

Manó
És tetszett neki a cirkusz, végig ülte? Én is gondolkodtam már rajta, hogy jó lenne elmenni.

Zsuzsa
Hát én is azt vettem észre, hogy mióta a Petra jár oviba azóta sokkal kevesebb az időm mint előtte. Elviszem reggel és utána teszek-veszek és szinte már kell is érte menni. Az Olivér pedig hulla fáradt és úgy kell elvonszolni.

Gumicukor
Nagyon aranyos a tigrised!

Parazita
Te szoptatás után nem teszed be az ágyába? Amíg alszik addig a kezedbe van?

Magdi
Van valami kullancs krém. Tudod ami szúnyog ellen van (johnson) de szerintem az nem sokat ér.
A Petra tudja a színeket, sőt a sötét-világosat is. Az Olivér még semmennyire se tudja.

Nyuszi
Ezen már nekem is eszembejutott, hogy ki kellene rúgatni magam. Csak nálunk az van, hogy senkit sem rúgnak ki pont a végkielégítés miatt hanem ha valakinek megszűnik a munkaköre akkor felajánlanak neki valami másikat. Ilyankor köteles vagy elfogadni? Én is már 8 éves vagyok itt.
Szerintem az Eminek még nem lenne jó a mozi, a Petrából kiindulva. Én kétszer próbálkoztam be de nem jártam sikerrel. Félt a sötéttől, a hangos zenétől...

Beszti
Én is azt vártam az esküvőn a legjobban, hogy végre ilyen ruhába legyek. Minden kislány álma szerintem a királynős ruha.
Szerencsés vagy, hogy nem betegek a gyerekek. MOndjuk a Petra is a félév alatt még csak egyszer volt wgy hétig itthon.

Kataa
Nem írtam el. Tudom, hogy a Michaelfeit lett a Kika de szerintem a Magdiék a Kikába akartak venni bútort.
Ez az a film amibe a Jeniffer Aniston van? Pedig azt én is kinéztem magamnak, hogy jó lenne megnézni.

Ági
petra2

Sziasztok!

Nyuszi!

Ez fura, én úgy tudom csak a bors és fodormenta nem ajánlott 3 éves kor alatt, az allergizálhat, ezért van pl a baby loofban eukaliptusz a kinderloof-ban meg már menta. Én eukaliptuszt pici kora óta használok neki.

Ági!

Igen, élvezte, végi nézte, közben persze felállt, elment a porondhoz stb, de nem unatkozott. Azért sötét ott is van ám, ha fél tőle akkor nem biztos hogy tetszeni fog neki. Az előadás elején és a számok között s lesötétítenek, sőt van egy zenedoboz nevű szám maiben közben is sokszor. Emma ámilva nézte a sok fényt, csillogást, nagyon tetszett neki. Mondjuk ő nem fél a sötéttől, legalábbis nem ilyen szinten (azért este ő sem szeret kint lenni). És zene is van pesrze, mondjuk nem olyan hangos szerintem, de azért csak élő zenekar.

Ez a néptánc nagyon jól hangzik, én meg pl ezt nem tudom elképzelni Emmáról hogy nélkülem bemegy így elsőre. Pedig neki is jó lenne valami plusz mozgás, az oviban alszanak és dugig van energiával amikro viszem haza. Sajnos az oviban csak nagycsoporttól vannak szakkörök. Kinéztem hogy az ovihoz közeli művelődési házban van jazz balett, ahová lehet 3 éves kortól járni, de nem tudom tetszene e neki. van ovis torna is, az szerintem jobb lenne, de valami miatt arra csak 4 éves kortól lehet menni.

Manó

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Időm egyenlő a 0-valKép. A kinézett lakás tulajával úgy néz ki, hogy nem sikerül megegyezniKép, úgyhogy keresés tovább ezerrel. Csak az idő ne szoritana ennyire....

Csak gyorsan Pandának:
Ha jól tudom akár 5-6 nap is lehet a lappangási ideje, amig a gyereknek elvileg semmi baja. Utána láz, torokgyulladás. ha azonnal kenetet vesznek a torkából, akkor persze azonnal tudható, hogy skarlátos. Ha ez nem történik meg (nálunk nem volt), akkor "sima" torokgyulladásosnak gondolhatja az ember. Nálunk a láz és torokfájás után kb. 5 nappal jelentek meg a semmivel össze nem téveszthető pöttyök. Innentől volt tuti a skarlát, erre mondta a dokink, hogy minimum 10 nap mire már nem fertőz. Tehát összességében a 2 hét nagyjából megállja a helyét, viszont nem kellett utána semmilyen labor, vagy váladék vizsgálat. És ha jól tudom a többiektől sem kérték ezt külön az oviban.

B.

KépKép
KépKép
banyóci

Nyuszi
Szerintem ha a citrusfélékre nem allergiás, (gondolom eszik ilyeneket Emike), akkor simán lehetne, de gondolom a dokidra jobban hallgatsz. mi használjuk és nincs semmiféle allergia, meg úgy egyébként a citrusfélékre.

Én közben tegnap átestem az első fél év ovi után a szülőin, és hát eléggé megviselt lelkileg. A fiam uis nem egy angyalka, mint tudjuk ezt már rég, és egy anyuka olyan alpári stílusban jött nekem, hogy hihetetlen. Szinte le baltás gyilkosozta mondhatni a fiamat, csak mert a kislányának odacsapott a WC-ben. Persze nem volt a gyerekekkel éppen akkor óvónő, így igazából nem tudni mi is történt pontosan, de az anyuka azt mondta, hogy a lánya elmondása szerint a fiam beleverte a lánya fejét a wc kagylóba (?????) szóval nem tudom, mit higgyek, mert ilyet mitőlünk otthon nem lát, én sem verem a fiam fejét a wc-be, se másét, sőt tv-ben sem lát ilyet, valszeg a kisvakond meséjében nincs ilyen. Meg simán eljátszik, hogy nincs bekapcsolva a tv. meg azért egy 3,5 éves gyerek ilyet nem csinál, szinte filmkockaként láttam, magam előtt, ahogy fogja a gyerek fejét és szétveri, és sajna azt kell mondjam, nem hiszem el. az lehet, hogy nekiment, mert tudom, hogy előfordul vele, és lehet a kislány megütötte magát.
Csak tudom, hogy ő olyan, hogy ha vmit nem akar, akkor tuti nem csinálja meg, ha meg szekálják, akkor néha odacsap, az is lehet, hogy nem akarta, hogy a WC-ben zavarják, nekem sem hagyja, mégsem veri ele a fejem a WC-be.... Amikor vele vagyok, leállítom és 100x is elmondom, hogy miért nem lehet, miért nem jó amit csinál. Ennek ellenére csinálja, mert egy gyerek egészen más, amikor velünk van, és amikor egyedül kell lennie.
Ismét kapott a lelkem egy lövést, ha lehet így mondani, mint amikor a beszoktatáskor. Meg tudom érteni az anyukát is, hogy félti a lányát (aki egyébként nem mimózalelkű, ahogy eddig láttam), csak a stílust nem, ahogy mindenki előtt nekem rontott, és hát nem illik ilyet mondani, de igen egyszerű anyukáról van szó, akinek a kislánya mindig azt csinálja, amit mondanak neki, vagyis no kihívás a gyereknevelés. Igazából hiába vitáznék vele, mert ő úgysem érteni, hogy milyen a fiam, csak talán akkor értené meg, ha egyszer neki is lesz egy ilyen. Igazából az is zavart és dühített, hogy minden reggel és délután egymás mellett öltözünk, és jópofizik meg minden, és amikor probléma van, azt így adja elő, rám zúdítja mindenki előtt, holott én úgy érzem, ennek lenne kulturáltabb módja is.
Az meg hogy ki hogy neveli a gyerekét, egyéni dolog, hiszen minden gyerek más, van akinél bejön az egyik módszer, míg a másiknál mit sem ér.
Szóval a lelkem ismét kellett, hogy tanuljon vmit, és fel kell készítenem magam rá, hogy többször eljön ilyen alkalom, hogy ilyen beszélgetéseknek leszek tanúja,akár ovi, akár suli. Márcsak azért is, mert a párom is hasonló bejegyzésekkel jött haza a suliból, most meg egy áldott jó ember, olyan türelemmel, akinek akár a hátán is lehetne fát vágni.
Hazafelé végig bőgtem, mert azt sem szeretném, ha a fiamnak a viselkedése miatt nem lenne barátja később, vagy vkiben kárt tenne. Több szülő nyugtatott, hogy ebből ne csináljak ügyet, az első időszak ilyen.
Persze otthon beszélgettünk Danival, kitaláltam este egy olyan mesét, amiben van egy verekedős kisfiú, akit nem szerettek a gyerekek, mert bántja őket. És eljött hozzá a jótündér és mondott neki vmit, hogy hogyan viselkedjen, és utána megszerették a gyerekek. Nem tudom, hogy ez mennyire fog rá hatni, de talán sikerül a saját kis nyelvére lefordítani, hogy mit szabad és mit nem. Aztán majd meglátjuk.
Annak örülök, hogy az egyik ovónéni nagyon levette, hogy ilyen a Dani, hogy nem lehet akármivel meggyőzni, vele taktikázni kell, hogy elérjen vmit, pl. beálljon a sorba, vagy uazt csinálja, mint a többiek. De mindig megtalálja vele a hangot, és feltételezem, hogy jól csinálja,mert látom, hogy a Dani rajong érte, ellenkező esetben szóba sem állna vele.

Tudom, hogy Daninak is vissza kell vennie a vehemenciájából, de sajna ilyen hogy vki erősebb a másik gyengébb mindig lesz az életük során, és mindkét félnek kell alkalmazkodni, legyen az a fiam, vagy egy hasonló kislány.
Jaj, nagyon nehéz dolgok ezek, de ezen és még mennyi mindenen túl kell esnünk...

Na bocs a szösszenetért, de örülök, hogy megoszthatom veletek.

szóval csajok, így hívjatok meg legközelebb minket talira, uis a fiam ilyen vadállat...

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,
Én is mindig rettegek, hogy Solymi mikor csap oda valakinek az oviban. Õ sem agresszív, de ha úgy érzi, hogy sérelem érte, akkor előfordulhat. Nagyon megértelek, hogy milyen rossz érzés lehetett az a szülői... Azt nem mondom, hogy ne is foglalkozz vele, mert az ember úgysem tud elsiklani ilyesmi fölött.

Ági,
Solymi is sok mindent egyedül akar csinálni, és ha véletlenül megcsinálok valamit, amit ő akart, akkor elkezd roppant idegesítően nyivákolni... (De pl. ilyeneket is ő akar, mint szemcseppentés magának, meg Csongi orrának kiszívása Kép )
Csongi már csak 3x szopik (reggel-délután-este), és csak a délutáni szopinál hagyom bealudni az ölemben, egyrészt elérzékenyülésből (ki tudja, meddig alszik még így az ölemben...), másrészt azért, mert ha leteszem, csak 15-30 peerceket alszik. Éjszaka viszont szépen durmol.

Kataa,
Biztos vannak titkos hódolóim, de sajnos nem nagyon hallatnak magukról Kép Kép. De ki tudja???
Így is többet foglalkozunk Solymival (persze amikor nincs oviban), mint Csongival... És már most mennek a kisebb összezördülések.

Zit
parazita

Curlinget nézünk a TV-ben: egész normális sport ez, jó pasik vannak Kép

Zit
parazita

Gumicukor

Nem Emikenel alakulhat ki allergia, hanem Dannynel, o a 3 ev alatti a csaladban es o is ezt szivja be ugye. Azert nem merem kockaztatni az illoolajozast.
Tudom mit erezhettel, amikor ugy letamadott az az anyuka. Tenyleg undi dolog elobb nemnegyszemkozt veled megbeszelni, hanem masok elott tamadni. Nekem is mondta Emi, hogy bantotta a Bence, megsem ugrottam neki Bence anyukajanak. Meg csak nem is emlitettem neki. Nyilvan ha rendszeres lenne emlitenem. Amugy a Te eseted velem is megtortent, csak lakogyulesen. Kedves az orrat mindenbe beleuto fiatal szomszed nekem esett, hogy iszonyu zajt csaptunk x nappal azelott, es meg az sem erdekelte, hogy en akkor kulfoldi uton voltam, tehat a paromnak kellett volna cimeznie a reklamaciot. De a fair eljaras ott is az lett volna, hogy leulunk es megbeszeljuk. Megjegyzem a parom nehany baratjaval csocsozott,Kép de rogton csendesebbre valtottak, mikor atmentek nekik szolni. Csak a kedves szomszed jonak latta meg mindenki elott belenk rugni megegyszer.
Szerintem jol teszed, ha ilyen meseket talalsz ki Daninak, en is szoktam, meg meselek magamrol, amikor kicsi voltam. Azert igyekszem, hogy legyen valosagalapja is a rolam szolo torteneteknek, de neha en irom azokat a meseket.KépMuszaj oket turelemre meg toleranciara is tanitani masokkal szemben es ezt most tanuljak meg, mert most kerulnek elesben ilyen konfliktus helyzetekbe ugy, hogy nem vagyunk mellettuk. Nehez az egyensulyt eltalalni, hogy ne usson vissza a gyerek, de azert ne legyen nyamnyila sem, dehat probalkozunk ugye.

KAtaa

Hat nagyon birnek orulni 6-7 honapos fizunak, abbol mar siman be tudnsm inditani a boltot, jo kis arukeszlethez kell egy-ket milka....Kép

Agi

Ne aggodj Eminek is vannak ilyen "en akarom" rohamai, neha hisztire is kepes miatta. Szerintem ez minden gyereknel musoron van.Kép Csak birja a szulo idegekkel....Kép

Emi furdes kozbeni eszmefuttatasai:
"Lehet, hogy mire eljon a tavasz,mar fel is novok..."Kép
"ha megnovok, anyuka leszek..."

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Nagyon cuki Emike szösszenete Kép Kép Bocs, nem tudom, miért de nem is gondoltam Dannydre, akkor nálatok tényleg nem ajánlott még egy darabig ez a párologtatós izé. De Danny is hipp-hopp oviba megy lassan Kép

Ovónéni rendes volt, mert kérdezte déltuán, hogy sikerült-e magam a tegnapin túltenni, mondtam, hogy azért ma már jobb, de azért még agyalok. meg mondta, hogy beszélni fog a másik anyukával, mert úgy érzi, hogy az ovónőkkel szemben is bizalmatlan, és hogy őket uúgy letámadta, és nekik is rosszul esett az egésznek a tálalása... kicsit mintegy egyszemélyes szmk. persze amikor kellett akkor nem jelentkezett... meg szerintem azóta kicsit orrol is ránk a csaj, hogy nem tusolót és parfümöt kaptak az óvónők, hanem a csoporteszközöket bővítettük, hogy a gyerekeinknek is jó legyen.

Nálunk alapban 6 hó a végkielégítés, mert az osztrák céges szabályzat szerint vagyunk mi is. lehet kérni egyben, vagy úgy, mintha fizut kapna az illető havonta, az alatt még melót is lehet jobb esetben találni. remélem azért nem kerül rá sor.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gumicukor! A másik anyuka problémamegoldó képessége egyenlő a nullával. Ezt a dolgot tényleg nem ilyen módon, stílusban kell lerendezni. Pláne, ha csak egyszeri esetről van szó, ami véletlen is lehetett.
Egyébként volt már olyan, hogy panaszkodtak Danira?
Amikor beszélgettél Danival a szülői után mit mondott erről a konkrét esetről?

Nálunk ugye Gusztika a fő rosszaság, de ő nem is hasonlítható Danihoz (családi háttér, szülői törődés ég és föld). Gusztika az összes gyereket bántja. Ennek ellenére nem tervezünk kirohanást a szülei ellen. Én, amikor tavaly Nóri egy hétig sírva ment oviba a Gusztika miatt, az óvónéniknek szóltam. Valami történhetett, mert utána egyre ritkábban panaszkodott Nóri, idén pedig még nem mondott semmi rosszat Gusztiról.

Nem bántásból írom (ugyi tudod), de a másik oldalt is meg kell ilyenkor érteni. Ha esetleg mégis igaz, amit a másik anyuka állít, akkor viszont komolyan le kell ülni beszélgetni Danival. Én annyiban megértem az anyukát, hogy nagyon-nagyon rossz érzés, amikor sírva jöna haza a gyerek az oviból, sírva megy, tudom, hogy bántják és nem tudom megvédeni. Senkinek nem kívánom ezt az érzést. Ha folytatódtak volna a bántások én is közbeléptem volna. Persze nem alpári stílusban, mindenki előtt, de akkor igenis szóltam volna a szüleinek. Ez pedig már egy másik kérdés, az intelligencia vagy benne van az emberekben, vagy nincs.

Szóval, ne vedd annyira a szívedre, pláne, ha az óvónénik ennyire melléd álltak, meg a többi szülő is. Valószínűleg egy véletlen baleset volt, amit a kislány esetleg színesebben adott elő otthon. Azért próbáld meg a konfliktust rendezni az anyukával, elvileg még évekig csoporttársak lesznek a gyerekek, lehet ebből még nagy barátság, első szerelem isKép

Fel a fejjel!
Lehet ám, hogy jövőre én is átkerülök erre az oldalra, Márk is nagyon öntörvényű gyerek, bizony ő is odacsap néha-néha. Már megbeszéltük apával, hogy megmondjuk Márknak, hogy az oviban majd arra használja az energiáit, hogy megvédje a kis mimóza nővérétKép

Pusza:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Gumicukor

Nekem akkor volt ilyen rossz érzésem, mikor Gergő megharapta a szomszéd gyereket. pedig az ő anyukája nem csinált ügyet a dologból, de azt hittem elsüllyedek és leég a fejemről a bőr. nagyon rossz érzés.
de fel a fejjel, a gyerekek is változnak ámKép Gergő azóta ovis lett és kopp-kopp, de nem fordul elő ilyesmi, sőt, nagyon szófogadó lett.
és tényleg ki tudja hogyan történt a dolog.

pusz
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Nyuszi
Harsmezet eszik Emi,az nagyon kiraly kohogesreKépKépIgazad van,enyem Alex sem mondott 6 szonal tobbet 2 evesen,aztan a bolcsiben rakezdettKép

Agi
Teljesen ertheto ez az onnalosodas naluk.Alexi segyedul oltozik otthon reggel,a bolcsiben azert meg engedi,de csak azert mert faradtKépPersze neha faraszto,de vegulis igy tanuljak meg kell hozza a turelemKép
Azert az rendes a cegedtol hogy felajanlanak masik munkakort,nem mindenhol van ez.Elfogadni nme vagy kotelese ,de akkor ugye te mondasz fel.
Igen ez volt az a film,de nemhogy romantikus de vigjatek sem volt....

Banyoci,
De kar ,ugy szurkoltam.Na de remelem csak ido kerdese es talaltok meg jobbatKép

Gumicukor
Elhiszem hogy kivoltal,ez nem lehetett semmi.Es kiabalt az anyuka vagy csak tenykent kozolte az esemenyeket? Lehet hogy ugy volt hogy Dani meglokte es a kislany beverte a fejet a wc-be,ezert mondhatta ezt csak nem jol fejezte ki magat.Egyebkent en Magdival egyetemben (es nem bantasbol tudod)az anyukat is meg tudom erteni.Tenyleg nehez lehet ha a szemunk fenyet bantjakKép Ezert nehez eldonteni ,mert egyik sem jo ha Ot verik vagy O ver....
Alex is egyedul van a wc-n otthon,kikuld minket mindig ,de ez ertheto,mi sem szeretjuk ha zavarnak.Inkabb csak azt kell benne tudatositani hogy ne csapjon oda mindenert ami nem tetszik neki.Es nem biztos hogy erosebb csak azert mert verekszik.Ez az amit szerintem meg kellene oldani hogy ne csapjon oda mindenert ami neki nem tetszik.Persze ha ot verik akkor usson is vissza.
Azt nem ertettem hogy anyuka miert is egyszeru?Mert a kislany a szofogado?Azert ez a ketto nem jar am egyuttKépKép
Es hat ugye ha szofogado a gyerek,(bar ilyen szerintem nem igazan van 100%-ra) ,sem egyszeru am agyerekneveles.Maximum kicsit tobb vidamsag van benneKépSoxor van nekunk is, hogy igenis nevelni kell,,nem szuletese ota ilyen,szepen alakulgat ahogy egy novekvo ha kicsit metszegetikKépnem szabad mindent megengedni neki,ettol meg van akarata boven am,ne hogy azt hidd hogy bargyu a lelkem,csak epp taktikazok am nap mint nap hogy mi az amiben engedek,es mi az amiben nem.PL:ha hisztizik azert hogy melyik tanyerbol egyen,azt engedem neki,de ha pl azert mert edesseget enne vacsi elott akkor nem.Az eletben is meg kel talalnia majd az egyensuly hogy mikor legyen torteto,de mikor tudjon illedelmesen felre allni.
Remelem megtalaljatok a modszert,mert ugye minden gyerekhez megvan a kulcsKép csak jo ha idoben megtalaljukKép
LEhet hogy ez abban keresendo hogy a nagyival volt 1 eves kora ota es o gondolom tobbet vagy mashogy engedett neki.

Parazita
Persze mert meg Csongi kicsi ha olyan okos nagyfiu lesz biztos megtalaljatok az egyensulytKépKép Egyebkent ettol en is felek,mert nehez uberelni az elsoszulottet az tutiKép

Tegnap az IKEA-ban voltunk es vettuk csini sarok polcot a nappaliba meg vacsiztunk, Alex tolta a kiskocsit ezerrelKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali

Tegnap rendes volt az ovónéni, kérdezte, hogy sikerült-e vmenyire magam túltenni a szülői értekezleti sokkon. Mondta, hogy beszélni fog a kislány anyukájával, mert tényleg elég durva módon adta elő a panaszát, és az óvónők is úgy érzik, hogy félreismerték, mert mindent szépnek és jónak mondott eddig, itt meg zúdította mindenkire.

Danira eddig még kimondottan nem panaszkodtak, eygszer kérdezték, hogy nem szereti a mancsos dolgokat, mert nem akart részt venni az agyagozásban. De ez ugye egész más fejezet. Aztán 2 nap múlvameg állandóan agyagozott volna. Meg szoktam kérdezni, hogy mennyire verekszik, mert tudom, hogy időnknt odacsap, akkor mondták, hogy nem vészes, és hogy más is csinálja.

Danival fifikásan kell beszélni, mert ha onkrétan rákérdeznék, mi történt a WC-ben, akkor nem mondana semmit. Ezért van ez az én általam kreált „tanmese”. Nekem azt mondta, hogy nem verekedett. De ez is olyan, hogy simán a gyerek szájába lehet adni bármit,mert rávágja, hogy igen.

Épp próbálom a másik oldal helyzetébe beleképzelni magam, ne érts félre, nem védem a fiam, csak elég gáznak tartanám, ha ez így ilyen formában igaz lenne vagy lehet. Tudom, hogy nem egy angyalka, és verekszik, ezt elismerem, de egy fiú és egy lány viselkedésben ég és föld, ugyebár. Kérdés, mi váltotta ki benne, hogy odacsapjon, pl. a wc-n zavarták vagy mi, próbálom kiszedni Daniból, de nem akarok az agyára sem menni, mert akkor tutira nem mond semmit. Igazából ez egyszeri eset volt az anyuka elmondása szerint. Náluk akkor kezdődött a sírás, amikor karácsony után visszajöttek, egyébként sosem sírt még beszoktatáskor sem a lánya. Ugye nálunk rögtön az elején bömböltünk 2 hónapig, másnál hónapok után jön elő, van akinél egyáltalán nem. Az is lehet, hogy pont egy a kislány ilyen érzékenyebb időszakában csapott oda Dani.
DE: ha beleverte volna a fejét a wc-be, annak valszeg nagy bőgés lett volna a vége, és ha még éppen akkor nem volt velük senki, akkor minimum, hogy meghallották volna, mivel egymás mellett van közvetlen a vizesblokk. Valszeg kijöttek volna, megnézni mi a baj és egyből megkérdezték volna a fiamat, de erről nem számoltak be az óvónők, hogy ilyen lett volna. Meg azért egy durván beleverésnek nyoma is maradt volna, de ilyenről szó sem volt.

Pl. minden nap esznek gyümölcsöt, és pont ez az anyuka mondta, hogy a lánya pedig állítja, hogy nem ettek, és biztosan az óvónők eszik meg.... szóval alapban mindenkivel bizalmatlan és mindennek a sötétebbik oldalát látja... dani meg mindig mondja, meg azt is hogy mi volt az ebéd, amit le is tudok csekkolni, mert kint van az étlap.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

Egyet nem ertek, ha ilyen az az anyuka, akkor miert veszed ennyire a lelkedre???
Nalunk is van egy-ket ilyen egyszeru nember, biztos emlexel,"fogatlan anyuka.
Szerintem ezt mar a tobbi hozzad hasonlo ertelmes anyuka is le tudta venni es nem gondoljak azt, hogy Dani egy szornyeteg.(vagyis elosztjak min. kettovel amit a panaszos anyuka mond)
Persze azert tenyleg oda kell figyelni hogy a gyerek ne csapjon mindenert oda. En meg akkor sem tartom ezt jo megoldasnak, ha ot bantjak.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

A fogatlan anyukán írtó jót nevettem, én is ismerekilyetKép

Gumicukor!

Ne vedd ennyire a lekedre, lehet hogy Dani odacsapott vagy meglökte, de meliyk gyerek nem csinál ilyet? emma is csinálta bölcsi elején. Abbahagyta, megértette hogy nem helyes. Most már inkább az ellenkező a gond, őt lökik fel. Õ is panaszkodik néha hogy fellökte őt ez vagy az, pl tegnap is. Régebben egy Linett nevű kislány lökdösődött, de már abbahygat azt mondja. Most egy új kisfiú csinálja. De Emma már mondta is nekem, hogy majd megtanulja a Dávidka hogy nem szabad. Én amikro ilyen történik mindíg megkérdezem Emmát hogy és mit szólt az ovónéni, hogy pl fellökötta Dávid? És elmondta hogy le kellett ülnie a Dávidnak, mert ilyet nem szabad csinálni. És a kislánynál is mindíg mondta hogy az ovónéni rászólt vagy hasonló. Én így soha nem szóltam még senkinek, ha az óvónéni ura helyzetnek és a lökdösődőt valamilyn módon leállítja (elmagyarázza neki, hogy nem szabd, leülteti stb) akkor szerintem nem érdemes beleszólni a dologba. Eszembe nem jutni rátámadni az anyukára.

Manó

KépKép
manó

nnna végre megérkeztem én is... nem fogjátok elhinni: dolgoztam. már vagy 2 napja full hajtás van, tegnap nem is ebédeltem csak otthon már.

Nyusz
Kép az alapszavakat úgy értettem, hogy tényleg csak papa, mama, cica, ilyenek. És én összehasonlítva mondtam másokéval, szerintem jócskán le volt maradva, és összefüggő mondatokat is később kezdett el --- most aztán pótol is be mindent rendesen. Lehet, hoyg politikus lesz? Kép

Ági
sztem nyugodtan engedd meg neki, Dodi is ilyen 1 éves kora óta egyedül öltözik, persze akkor még a gomb, cippzár nem ment Kép de mára már csak a cipőkötés akadály - bár apa épp most tanítgatja neki. A hajmosás meg már vagy fél éve egyedül megy, ez onnan jött, hogy fél, hogy az arcába megy a víz. Így mikor mondtam, hogy ma hajmosás, de előtte játszon nyugodtan a kádba, majd jövök. Hát mire mentem, már full habban ült az egész gyerek, haja megmosva, öblítésre várt Kép mára már azt is megtanulta, hogy elég egy kicsi sampon, nem kell egy egész flakkonnyi Kép

... hát az én álmom nem a királynős, hanem inkább az a régi fűzős-abroncsos ruha v. csak sima fűzős.. de még sosem volt alkalmam, pedig úúúgy tetszik

Manó
A mi ovinkban is 4 éves kortól lehet úszni, néptáncolni, kézművesezni meg angolozni is.. na de az már szeptembertől jöhet Kép

Gumicukor
Nekem már az furcsa, hogy az oviban hagyják, hogy az anyuka nekedugorjon. Nálunk az ovónénik megmondták, hogy minden ilyen konfliktus megoldása az ő feladatuk és ők meg is beszélnek mindentt ott és akkor az érintettekkel. Én sok értelmét nem látom, hogy utólag toljanak le egy 3-4 éves gyereket, a szülőt meg csak akkor, ha rendszeres, visszatérő a probléma
Pedig én inkább a másik fél vagyok, no nem mimóza a lányom, de igen érzékeny, ha szépen szólsz rá, azt is a lelkére veszi + sokszor műsorból sír Kép de a következő percben már röhög. pedig ez kamaszkori sajátosság - nos attól előre reszketek Kép

Nálunk a múlt heti szülői után mostanában vannak fogadóórák, amikor az ovónénik személyreszabottan beszélnek külön-külön a szülőkkel. Én ma megyek 4 után Kép kíváncsi vagyok.

Kataa
ez ismerős - nálunk is mindíg ő szabja meg, miből eszik épp, sőt néha kiosztja, hogy melyik kié. persze mindíg más, hogy véleltenül se találjuk el Kép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Na, megvolt tegnap a tánc. A Petrát beküldtem és mondtam neki, hogy én kintről nézem, szerencsére üvegajtó volt. Az volt a jó, hogy a kisbarátnője a Brigitta is ott volt így szóltam, hogy had álljon mellé és megfogták egymás kezét. Az elején olyan kétségbeesetten nézett rám és dörzsölte a szemét, hogy azt hittem mindjárt sírva fakad csak sodrodott és ment a többiekkel körbe-körbe. Mikor valami lépést kellett csinálni akkor meg csak állt. Mondjuk ő meg a jobbak közé tartozott mert pár gyerek be sem állt, hanem leültek a padra. Utána volt a "búj búj zöldág..." és két gyerek megfogta egymás kezét és a többieknek át kellet bújni alatta. Ez tetszett neki mert már mosolygott is. A végén már tapsolt is, meg pár dolgot azért utánzott. Mikor kijött kérdezte, hogy anya, ügyes voltam. Mondta, hogy jó volt és máskor is akar jönni. Az Olivérrel meg az volt a baj, hogy egyfolytában mondta, hogy tánci-tánci és rázta magát. Nem értette, hogy ő miért nem mehet be.

Manó
Annyira belelkesültem tőled, hogy tegnap este rendeltem is jegyet a cirkuszba. Milyen hosszú az előadás?
Nálunk van a néptánc, ovistorna és 4 éves kortól meg úszás. Én az úszást szerettem volna csak nálunk már rögtön mély a víz és a szülők meg nem mehetnek be és biztos, hogy nem tudnám a Petrát rávenni, hogy egyedül bemenjen a medencébe.
Azért döntöttem a tánc mellet mert egész nap énekel és ha a tv-ben van valami tánc akkor azt nagyon szereti nézni. Az m1-en szokott lenni az zsebTv és abban mindig táncolnak a gyerekek, azt imádja. Itthon meg állandóan körjátékozunk 3-an és egyszerűen nem lehet abbahagyni, én meg pár kör után teljesen elszédülök.

Nyuszi
Akartam már írni neked, hogy csináltak nálunk műjeget és ha Emi akar korcsolyázni akkor ez nektek nincs olyan messze. Mi most voltunk hétvégén, a Petra nagyon élvezte. Lehet kölcsönözni is korit. Én a Petrára kétélűt adtam és úgy csúszott, hogy alig tudott talpon maradni. Fogtuk a kezét és húztuk ő meg rötyögött.
Aranyos Emi dumája. A Petra meg azt szokta mondani, hogy ha neagy lesz akkor az Olka lesz a férje.

Gumicukor
És nem kérdezted meg a Danit, hogy mi történt hogy ő hogyan meséli el. Csak ez az anyuka panaszkodott a Danira vagy az óvónő is? Mert ha az óvónőnek nincs semmi baja akkor ne rágódj ezen. Hát sajnos tényleg csak annyit lehet csinálni, hogy elmagyarázod neki, hogy miért nem szabad.

Parazita
önállóság: hát az orrszívás sem jobb. Ma pl. 8-9ig azért könyörögtem, hogy felültözzön és 9-10 ig meg, hogy levetkőzzön. 10-re értünk haza pedig az utca végében van kb 5 percre tőlünk. Valamit ki kell találnom mert idegbajt kapok tőle. MOst mikor mentem ért már előre mondtam neki, hogy segítek öltözni és ne veszekedjünk. Na persze, hogy nem használt kezdődőtt a hiszti mikor nem engedtem neki. A végén már mind a két óvónő bejött és próbáltak beszélni a Petrával, hogy ez nagyon csúnya dolog ahogy viselkedik. Jó mi, hárman neveljük mert én már képtelen vagyok.

Ági
petra2

Gumicukor
Most olvasom, amiket kérdeztem már válaszoltál is.

Rit
Jó én hagynám, mert így tanulja meg csak az a kérdésem, hogy akkor mikorra érnénk be az oviba. 8-kor kel és 1/2 10 mire beérünk, addigra készül el úgy hogy közben folyamatosan sürgetem és veszekszek vele. Mi vagyunk az utolsók.

Ági
petra2

Rit

ABroncsos ruhat en is imadom, egyszer volt alkalmam kiprobalni, bar az sem az igazi regi fajtaja, amit en szeretek. A gimiben a szalagavato tancunk palotas volt es ahhoz ilyesmi ruhank volt. Meg az eskuvoi ruhambak volt egy pici abroncsa...Kép
Nem azert hogy vitatkozzak, de az teljesen atlagos, ha nem atlagon feluli, hogy egy egyeves gyerek alapszavakat mondjon.(apa ,anya,baba stb) Nekem egyik gyerekem sem tudott tobbet ebben a korban.Alapmondatokat meg masfel evesen, ami azert atlagon feluli.De amugy szerintem tok mindegy mikor tanul meg beszelni, nyilvan 3 eves koraig azert mindegyik megtanul, inkabb csak a szulonek szorakoztato, ha hamar beszel a gyerek. En szerencses vagyok ebbol a szempontbol, mert mindketto folyekonyan beszel 2 eves korara, ami eleg jo.KépMegjegyezem a parom 4 evesen kezdett beszelni, a szulei tokre meg voltak mar ijedve...

Agi

Meggondoljuk a korcsolyat, o szeretne, sajna en nem mehetek a jegre a csipom miatt... de a parom lehet hajlando lesz elvinni.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Agi

En nem korizhatok sajna, a csipom miatt, de lehet a parom elvinne, majd megkerdezem. Ma este vegre hazajon.Kép
Emi is baromi lassu, pedig o nem akar mindent maga csinalni...Utolsonak fejezi be a kajalast, az oviban utolsonak pisil es mos kezet, marha lassan oltozik.Meg igy is, hogy en is folyton surgetem.Kép

Rit

Abroncsos ruhat en is imadom, a szalagavaton palotast tancoltunk, az hasonlo volt. De ugy altalaban imadom a kosztumos filmeket is...Kép
Enyim gyerekek is kb ennyit beszeltek egyevesen, teljesen atlagos szerintem . Utana ok nagyon gyorsan fejlodtek, mert masfel evesen kezdtek mondatokban es 2 evesen mar folyekonyan. De ez inkabb a szulonek fontos hogy minel hamarabb beszeljen, minden gyerek megtanul beszelni 3 eves korara...KépKépKépA parom pl. 4 evesen beszelt csak folyekonyan, meg is ijedtek a szulei, hogy mi van mar...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ez az 1000. uzenetem!!!Kép

nem vagyok hulye, csak a gepem az elobb azt mutatta, hogy az elso irasom elszallt...szoval azert irtam masikat.

Jon meg valaki a talira?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Én megkísérlem a talit - remélem, menni fog, de nem mondom biztosra.

Ági,
A Solymi is marha lassú az oviban, fél órákat töltünk el azzal, hogy játszikál, kúszik-mászik a padon, mutogatja a rajzokat... Az öltözést csak mostanában kezdte ambicionálni, és nagyjából mindent fordítva vesz fel Kép. Igazi pasi: az apja is ilyen Kép Kép

Na, holnap végre ovibamenés és farsang... Kép

Zit
parazita

Rit
Hát ez az, hogy az óvónőkkel mindent meg lehet beszélni, csak ez az anyuka nem így időzítette, hanem ültünk körben a kis székeken, és egyszer csak megszólalt, amikor a kinekvan kérdése fejezet jött. és az ovóvő mondta is neki, hogy ezt nem szerették volna, ha így jön elő. tök kellemetlen volt, én sem tudtam igazán ura lenni a helyzetnek.

egyébként ma este daniból kiszedtem vmit játék közben, néha játszzuk, hogy ilyen vagy olyan állatok vannak a szobában és halkan kell beszélni, hogy nehogy felébredjenek. így kerültünk egy kakilás közben a WC-be. ott kérdeztem, hogy csak halkan mondja hog ymi halljuk, hogy hol ütötte meg magát a kislány. és dani megmutatta, eljátszotta, hogyan történt. és a falnak ütközött, tehát a kagylónak semmi köze nem volt a dologhoz, csak lehet anyukának élénk a fantáziája, ahogy hallotta ,hogy a WC-be ütötte a fejét. és Dani azt mondta, hogy sírt a kislány, és a Dávid lökte oda, Dani meg átölelve vigasztalta, hogy ne sírjon. elég őszintének tűnt, rajtam mutatta mi történt. nem hinném, hogy átverne és színészkedne.

iagzából azért vettem a lelkemre, mert csalódtam egy emberben, uis minden reggel kedélyesen beszélgetünk és annyi gerincesség sincs benne, hogy nekem személyesen szóljon... hanem ilyen IQ nulla módon megalázóan mindenki előtt... mindenesetre holnap elmondom Dani sztoriját az óvónéninek.
az óvónénik nem panaszkodtak Danira, valszeg ha lett volna vmi már komolyabb affér, akkor szóltak volna.

Nyuszi -állítólag a zsenik későn kezdenek el beszélni, szal a férjed is az lehet Kép

Rit
csak 2 napja hajtás? nálunk már január eleje óta, holnap lesz egy nagy prezi, amit eddig csináltunk. kitartás, nemsokára vége lesz, hogy jöhessen a másik.

tali - én nem valószínű, met anyóséknál leszünk jelmezvarráson és próbán.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Ági!

Hűha, remélélem tetszeni fog, nekünk tényleg nagyon bejöttKép Kb 2 óra, és 15 perc szünet van közte. De én végig mondtam Emmának hogy bármikor mehetünk, csak szóljon.

Abroncsos ruha: Imádom, mindíg koszorús lány akartam lenni, sose kért meg senki, pedig 3 fiú unokatesóm van. na az esküvőnkön és hatalmas abroncsos ruhában voltam, a menyecske ruhám is abroncsos volt és a két ksi koszorúslány is abroncsos ruhát kapott (imádtákKép) . Úgyse lesz többet rajtam ilyen. Emma viszont utálja még a szoknyát is.

Gumicukor!

Anyuka rosszul kezelte a helyzetet, szerinteme nnyi a dolog. A bölcsiben nálunk is volt ilyen típus, aki neki esett egy ksifiú amúg yis lebailis anyukájának hogy az ő lány sírva megy minden nap bölibe mert mindíg bántja a kisfiú. És mondja már meg a szülő mi a szöszt csináljon mikor ott sincs? Ezt a helyzetet az ovónőnek kell megoldania, az anyuka meg ha úgy érzékeli hogy nem oldja meg vagy nem tud róla szóljon az ovónőnek. Egyébként akár tetszik akár nem a gyerekek 90%-ban van ilyen fajta minimális agresszió. Amikor Emma 1 éve svolt elkezdtünk járni a játszó csoportba és bizony már ott is egymásnak estek néha. Volt hogy Emmát egy kisfiú fellökte, szinte folymataosna kergette. Aztán abbahagyta. Mindíg magyaráztuk nekik mi a helyes. Aztán volt hogy Emma harapott meg úgy egy kisfiút hogy véraláfutásos lett a keze. Meg kell tanulniuk ezeket a konfliktus helyzeteket kezelni. A szülőknek meg meg kell tanulniuk nem beleszólni, csak magyaráézni a jó utat. (kivéve pesrze az szélsőséges eseteket) Emma is tegnap megint mondta hogy fellökte az új kisfiú. Szokásos kérdésem: és mit szólt az ovónéni? Azt mondja Emma semmit. na erre tovább faggatóztam. De a múltkor leültetet ugye? Emma: Igen, leültette és mondta neki hogy gondolkozzon azon amit csinált. Én: és ma hogyhogy nem ültette le? Sírtál? Emma: Nem, most nem lökött el annyira, csak viccelődött.

Most ilynekor mi van ha az első mondatát veszem alapul és nekiesek az anyukának?

Manó

KépKép
manó

Farsangi képek az "ijesztő rókáról" (már ha végre sikerül feltenni őket...):Kép
parazita

és a másik...Kép
parazita

Sziasztok

Nalunk ia megvolt a frasang ma delelottKép9-re mentunk es fe lvolt diszive minden,a gondozonok is be voltak oltozve,egyik zebra ,masik varazslo volt.Alex doktorbacsi jelmeze nagy sikert aratott,foleg a lanyok korebenKépMajd este teszek fel kepet is.
Volt fini fank+sutik.Lufifujo verseny+tejszinhab evo verseny+zene+tancKépNagyon elemeben volt Alex,bar azt lattam hogy kicsit visdszafogottabb hogy ott vagyok.Termeszetesen a lanyok mind kiralylanyok voltak a fiuk inakbb kutyak,tigrisek Kép
A bohocmusor kesobb jott ,azt mar nem vartam meg igy is 11-re ertem be.

Nyuszi
Teljesen igazad van a verekedessel kapcsolatban.Szerencsere Alex sosem ut elsonekKép,de ha ot megutik akkor visszacsap.Meg jo hogy csak egyet,mert azt nem szeretnem ha verekdesbe fajulna.Volt olyan hogy nem utott vissza hanem megmagyarazza az illetonek hogy nem szabad ilyet csinalni,csakhogy a verekedos fel ujabbat ut,ugyhogy ilyenkor mar O is visszaut.Azt sem szeretnem ha mimoza modjara csak allna es sirna,sajnos meg kell hogy tudja vedeni magat egydul is.

Gumicukor
Ha egyedi eset volt ez akkor ne nagyon ved a lelkedre.Nalunk is volt olyan hogy a kezet megharaptak es latszott is,de nem csinaltam belole ugyet ,mert csak egyszer tortent.Meg amugysem az anyukanak szolnek hanem a gondozononek.

Rit
Na azert ilyen nagyon ne dolgozz, mert megarhatKépKépSzerintem Dodi musora biztos lanyos sajatossag,mert azert O sem egy hisztis gyerek,meg vidam tipus.
Na mi volt a fogadooran?

Agi
Petra ugyes hogy nem sirt,biztos segitett hogy latott tegedKép
Nem probaltatok hogy apa vigye az oviba?Hatha neki nem csinalna a musort az oltozessel.

Parazita
Solyami Rokakoma nagyon kis cukiKépAz alarcot te csinaltad?

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Zita! Nagyon jó lett az álarc. Te csináltad? Ügyi vagy!!!

Menyasszonyi ruha: Én kifejezetten irtózom az abroncsos ruhától. Szalagavatómon mi is abban táncoltunk, de nekem nem jött be. Az esküvőmön sima fehér estélyi-szerű ruhában voltam, semmi cicoma, se egy fodor, se egy csipke se semmi. Ráadásul vettem a ruhát, így néha elő tudom venni, megcsodálom és meghatódomKép. Tök egyszerű ruci, nekem ez jön beKép Kép A hajam volt a dísz, nagyon állat kontyom volt, kétszer nagyobb volt a fejem a hajam miatt, mint normál állapotombanKép Kép Kép
Kislány koromban a szoknyákban az volt a lényeg, hogy pörögjönKép, azt nagyon szerettemKép És a lányom rám ütött: "a "pörgös szoknyámat veszem fel"-rendelkezik nap, mint nap.Kép

Gumicukor! Azért fogsz beszélni az anyukával is? Azóta biztos találkoztatok. Milyen a hangulat? Lehet vele emberi módon tárgyalni?
Nagyon rossz így csalódni emberekben, de legalább tudod, hogy a jövőben hogyan viszonyulj hozzá.Kép

Csics! Régen nem írtál! Mi volt hétfőn? Kivizsgálták a fiúkat? Gyere, mesélj, hogy mit mondott a doki!!!

Zsuzsa! Igen, a kis lakónak nagyon tetszik az új ágy, délben szépen bemászik, imádja a takaróját, a párnáját. Kép

Tali: Lesz tali?? Szükségem lenne egy kis kikapcsolódásra, nagyon érzem. Igyekszem elmenni, délelőttre van programunk, délután ráérek. Egészségileg még mindig nem vagyok a topon, de ez már csak utózönge, ettől még el tudok menni. Most azt mondom, hogy 90%, hogy megyekKép Tényleg nagyon jó lenne dumálni egyet.

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi
Még nem taliztam vele, reggel később jött, délután meg előbb viszi haza a lányát. az bizti, hogy többet nem fogom kocsival hazavinni, mert volt egypárszor...

Danit ma alig tudtuk kikönyörögni az oviból, a másik csoportban voltak együtt a nagyokkal és cd-n hallgatták az Én elmentem a vásárba fél pénzzel és hallottuk , hogy énekli Kép nagyon muris volt Kép én is éneklem ezt neki sokszor, és mondták, hogy állandóan visszatekertette a dalt.
szerdán lesz nyílt nap, a párom fog menni, nekem uis tanfolyam van Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Haliho

Hat mar nem megynuk a heten oviba... lassan akar javulni ez a franya kohoges...

TALI

Lesz tali (Magdi!Kép)MOST SZOMBATON!
Via Luna etterem, Bp. V. kerulet, Nagy Sandor Jozsef utca, 14.30
Ugy nez ki megint 4 en leszunk, Halacska sajna lemondta. Conti, Zita, Magdi es NyusziKép

Terkep:

http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=7486&post=780854#POST780854

Magdi

Az en menyasszonyi ruham is tok egyszeru, itt log a szekrenyben, semmi flitter, fodor, gyongy vagy csicsamicsa, sima organzabol, csak volt alatta egy abroncs, ami szepen eltartotta...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Lányok!

Nem érdekel valakit egy 4 órás könyvelői állás? Apa munkahelyére kellene.

Ági
petra2

Elszállt a szép fogalmazványom, amit az előbb írtam... Kép

Szóval a rókaálarcot nem én csináltam, hanem Apa, de biztos én is meg tudtam volna ilyen szépre Kép. Amúgy a jelmeztervet én készítettem, és a "bojtos" farkat is, de sajnos az nem látszik Kép

Nálunk is lesz 27-én szülői. Kíváncsi vagyok...

Zit
parazita

Sziasztok
Nálunk ma van farsang, de Szilcsi nélkül, mert kedd óta megint beteg. Szerdára pedig Tomi is elkapta. 6 napot bírt ki. KépKép
Még eddig egy ovis rendezvényen nem tudott részt venni (mikulást kivéve, mert arra ő nem akart elmenni)
szilcsike

Szilcsi,
Szegény srácok... Solymi se volt se az Állatok Napján, se a karácsonyon.
Gyógyuljatok meg!!!!

Zit
parazita

Nyuszi
Keresztszemes témában nézd meg ezt az oldalt és amit ír, azt töltsd le.
http://gportal.hu/portal/keresztszemes/
Én tegnap este kirpóbáltam és rengeteg minta megvan.
Hasonló, mint a Kazaa vagy a más letöltők.

Jó böngészést! Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi! Köszi, egyenlőre tutira megyek, remélem nem jön közbe semmi. Elküldenéd nekem a mobilszámodat? magdolnamate@freemail.hu Ha közbejön valami rád tudjak csörizniKép

Lányok! Kaptam egy meghívót az iwiw-re. Már egy órája ott tobzódom. Nagyon érdekes rendszer. Valaki van ott regisztrálva?

Szilcsike! jobbulást nektek!

Pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi,
Vagyunk egy páran az iwiw-en Kép. (Esztianya a nickem, ha beírod ezt a Név-hez a Keresőbe, megtalál, és az én ismerőseim között találhatsz másokat is innen a fórumról.) Tényleg jó buli, és sok rég nem látott barátra, ismerősre találhat az ember...

Zit
parazita

Magdi!
Nézz jól körül, vagyunk egy páran Kép! A teljesség igénye nélkül: Zita, Kataa, Beszti, Zsuzsa, Gumicukor... (én...)

Szilcsike!
Betegség Kép.

Még jövök este, ha a lurkók lefeküdtek. A férjemnem ma farsangi buli lesz a munkahelyén, úgyhogy estefelé nem lesz jobb dolgom..

Panda

panda
Halásztelek

Zita

Hivjal mar meg lecci!!!!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Szívesen! Meghívó megy!

Zit
parazita

Zita

Koszike, ez gyors volt.KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Anyósnak névnapja lesz, holnap náluk ebédelünk, úgyhogy nem tudom, mennyire fogok tudni elszabadulni a talira... Ha el tudok, akkor is csak Csongival. Majd meglátjuk.

Zit
parazita

Csajok!

Akkor talan hagyjuk a talit most, mert egyre kevesebben vagyunk. Conti sem mondta biztosra, igy meg nem erdemes beautoznunk, Magdinak se ,meg nekem se. Majd szervezunk masikat kesobb.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Szerintem is halasszuk a talit. Legközelebb talán többet ráérnek majd.

Magdi, Nyuszi,
Tegyetek fel képet! Kép

Zit
parazita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?