Nem vagyok a topon, tegnap reggel asszem megfáztam, nyomom az oscillococcimumot, meg a C vitamint, javulgatok-javulgatok, de még nem az igazi. Napok óta nem alszom éjjel, az uram egy hete 1/2 10 fele ér csak haza, és reggel rohan el, úgyhogy hulla vagyok így Sebivel és pocakkal nehezítve.
Ja, és a vérszegénység miatti folyamatos, mostmár egész délelőttre kiható rosszullétekről nem is beszélve, ma is alig tudtam elvonszolni magam tücsökzenére, utána meg játszótérre.
Remélem ez a maltofer gyorsan helyrehoz, mert ez így nem fog menni?!
Na bocs a panaszért, férjem ma megpróbál sietni haza, hogy legalább kicsit tudjak pihenni, mert alig látok a takonytól-fejfájástól.
Még szerencse, hogy legalább a csajszim viháncol odabent, és Sebi se nyűgibb az átlagnál, úgyhogy legalább ezen nem kell aggódnom...
Úgyhogy csak röviden reagálok.
Kriszti
Zokni? Hát nálunk a végén a férjem reggel rámadott egy párat, és abban voltam estig, mert lecserélni már nem tudtam, ha érte vmi baleset!
Szilvi72
Én már bármit beszedek, csak a folyamatos szédelgés és iszonyatos kimerültség múljon már el! Szerencsére nem vagyok egy szorulásos típus, remélem ettől se lesz baj, de muszáj szednem, mert így nem tudom hogyan jutnék el a szülésig?!
HA-s tápszer: csak receptre, és csak a baba 6 hónapos koráig írhatja fel a gyerekorvos. Indokolt esetben 2 éves koráig. Szóval anyukádnak keresnie kell vkit, akinek van ilyen gyereke, és fel tudja iratni. A HA a HypoAllergén rövidítése, kérdezd meg a gyógyszertárban nálatok, melyik felel meg ennek. Ja, és HA-s tápikból is többféle van, van amelyik tej-alapú, van amelyik szója, stb. Ha amúgy nincs tejallergia a családban, akkor ált. a tejalapút írják fel.
Indulás a kórházba: ha gyanakodsz, kezd mérni az időt. Nálunk kb. 5 perces fájásokkal szerették fogadni a mamákat a kórházban. De mivel ti sokat utaztok, indulj el előbb (én olyan 10 perceseknél tervezek). Nekem az ötpercesek még nem fájtak, inkább csak olyan erősebb mensi-görcsökre emlékeztettek (bár nekem igazán csak amolyan enyhe húzó érzés a mensi, sose görcsöltem szerencsére).
Szilvi17
Szerintem arra készülj, hogy nem készülsz semmire!
Nekem Sebi hamar leszállt (kb. 8 héttel előbb), aztán mégis 40+1-re született, és még előtte nap megvizsgált a dokim reggel, és semmi nem utalt a közelgő szülésre (nyílás vagy ilyesmi).
Gem
Nem akarlak megvigasztalni, de van egy barátnőm, ha jól tudom az első lánya 3200 g volt, a második 4200 g.
EDA
Már nemtom ki kérdezte, de leírom, nekem hogy volt.
Nemtom mi a protokoll, szóval ez csak egy példa.
Mivel kezdtek leállni a fájásaim, viszont már nagyon akartam szülni, és 40+1-nél jártunk egy szép nagy babával, lassú tágulással, megbeszéltük a dokimmal, hogy kapok egy kis oxitocint, amihez "jár" az EDA. (Hallottam már olyan véleményt azóta, hogy oxitocint adni EDA nélkül emberkínzás, pedig elég sok helyen gyakorlat.
)
Na szóval az EDA viszont leránthatja a vérnyomást, ezért előtte 2 zacsi sóoldatot kaptam infúzióban, hogy kicsit megemelkedjen a vérnyomásom.
Aztán mikor már vmennyire nyitva volt a méhszáj (ha jól rémlik 2 ujjnyira, de ez megint előírás, ha jól tudom, hogy mikor szabad egyáltalán bekötni), akkor jött egy szülészdoki (nemtom volt-e más végzettsége mellé), és belém bökte a cuccot egy adaggal. Úgy emlékszem, azt mondták, hogy ez kb. 1,5 órára elegendő, ha kell még, akkor majd adnak még, de ennyi elég szokott lenni a végéig.
Szóval remek volt, mert az oxitocint szépen növelték, egyre komolyabb fájásaim voltak, haladt a szülés, én mégis tudtam pihenni, mert nem fájt, csak max. olyan kis keményedés-félét éreztem, de vicces volt látni, hogy a pocakom meg közben "dolgozik".
így jól el is voltunk, tágulgattam, na aztán egyszercsak éreztem, hogy nagyon kezdi nyomni a buksi először a végbelemet (1 fájás), aztán a gátamat (1 fájás), aztán a hüvelyemet (1 fájás). Magát a fájást még ekkor sem éreztem, de azt, hogy egy grapefruit akar kibújni belőlem, nagyon is, és FÁJT, potyogtak a könnyeim. De nem volt elviselhetetlen, még ahhoz is volt erőm, hogy megfogjam a párom kezét, és biztassam, hogy ezt rosszabb nézni, mint csinálni!
Na aztán el is kapott egyből az első tolófájás, spuriztam fel az ágyra (addig álltam mellette), mert elemi erővel tört rám, hogy nyomni kell!!!!!
Még gyorsan megvizsgáltak, hogy mehet-e a dolog, csináltunk egy próbatolást, hogy jól mozdul-e a pici, aztán nekiláttunk, és 3 tolófájásra kint volt Sebi. Ez bizony EDA ide vagy oda bizony nagyon fájt. Hogy most azért-e, mert addigra elment a hatása (ha jól rémlik letelt a másfél óra), vagy maga az EDA olyan, hogy azt a területet nem tudja elérzésteleníteni, nemtom. (Mert azért ne úgy képzeljétek az EDÁT, hogy deréktól lefelé lebénul az ember?!)
Utána simán fel tudtam volna kelni, nem fájt a fejem, kutya bajom nem volt, csak nagyon sok vért vesztettem, így vagy 2 napig még ha felkeltem el akartam ájulni, úgyhogy nem nagyon rohangáltam.
De semmi hátrányom nem volt belőle később, hogy EDÁval szültem.
Na remélem tudtam segíteni.