sziasztok, jöttem be a mhelyemre pihizni a 4 napos otthoni lakifelújítást
) de egész jól haladunk, ma párocskámék hozzák az ytongot, úgyhogy hamarosan fala is lesz a hálónknak
tegnap megvolt nálunk is az oviban. bevittem a gépet és kértem, hogy fotózzanak, egész jól sikerültek. Itt minden szobának saját karifája van, amit az ovónénik díszítettek még péntek du, úgyhogy hétfQ reggel már egy díszes szoba várta Qket. Alig tudtam átöltöztetni, olyan türelmetlenül ment volna befele
Volt ünnepi terített asztal mindenféle fincsiséggel és egész nap ünnepi menü. Ovónénik elmondták a mondókájukat, táncoltak, énekeltek és kibontogatták a kari ajándékokat. A csoport kapott különbözö játékokat + mnden gyerek egy kis apróságot, a lányok egy babát. Ök is készítettek ajándékot, egy-egy csengettyqt. Ez egy kerámia csengö, minden gyerek saját ízlése szerint festette ki és becsomagolták - ezt kapták a szülök. Sajna a mienket valaki hazavitte, remélem visszakerül. Dodi irtó bánatos volt, hiszen annyira dolgozott vele és olyan lelkesen készült, és mi is szomorkodtunk, de még reménykedünk.
Szilcsike
hát én csak ma olvaslak, de úgyis megyek le vásárolni, megnézem van-e
Kataa
Igen a naptár utolsó nap befutott
és anyánál nagy sikert aratott. A tesó hírt már tudta, írtam, hogy mikor ott jártunk novemberben, akkor Dodi a második nap reggelén ezzel kezdte, hogy nagyi, hát el is felejtettem mondani, hogy... m,ár most azon sürgölödik, hogy mikor, hogyan jöjjön, pedig egyrészt hol van az még, másrészt nekem Dodival sem kellett semmilyen segítség, kínjában (mert ö egyfolytában csak dolgozna) már sütiket sütögetett nekünk.
Magdi
színház - de jó neked!! Nálunk is ez a sláger, megvan cd-n, Dodi állandóan ezt hallgatja a kocsiban, már kívülrQl nyomja a legtöbb számot belöle
Nyusz
ne is törödj sógornöddel, egyszerüne ezen nem lehet segíteni. sajna London belvárosában is olyan könyvet árulnak magyarországról, hogy... hagy ne mondjam. A 100 legfontosabb szó közül a felét nem is ismertem és a többi is elég érdekes volt. pl. a cigányra emlékszem, tuti benne volt. Nekem anno elújságolták, hogy ök már mosógéppel mosnak és el is mesélték, hogy az micsoda - komolyan már azon gondolkoztam, hogy elmesélem, hogy bezzeg mi otthon a patakban.. olyanokkal is találkoztam, akik csodálkoztak, hogy otthon nálunk van tv, aztán kiderült, hogy azért, mert nem értették, hogy van áram a jurtában. Ez egyébként az ottani közoktatásnak a hibája is, szörnyü mik vannak. Igaz ez a preschool dolog, de annak akinek nincs pénze magánra az állami nagyon durva. Én láttam 9 éves gyereknél olyan matek feladatot, amiket nálunk az oviban csinálnak tudod gyümölcsökkle tálakkal ilyenek. A 11 éves gyereket meg én vittem el megnézni a meridiánt és a szülei!!! sem tudták azt,hogy mi az!! szóval nagyon gáz.
Jaj tényleg vasárnap mi is remekeltünk mézeskalácsot - igaz a szomszédban sütöttük meg, mert nálunk csak csütörtökre lesz betéve a tüzhely a helyére. Dodi is nyújtott, szaggatott és díszített is, igaz full cukormáz lett, de egész ügyi volt. Nagyon szép kis fadíszeink lesznek
rit