Új privát üzeneted érkezett!

Csics!

A gyökeres fenyőnek csak minimális időt szabad a melegben töltenie, különben nem bírja ki.
Még az sem számít neki, ha rögtön a hidegbe kerül ki, azt is túléli tavaszig a beültetésig (mi a kertbe tettük cserepestül ki), de a hosszan tartó szobahőmérsékletet nem szereti.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Sajnos időm egy szál se, mindkét gyerek beteg. Tominak tüsszös mandula, Szilcsinek meg épphogy elmúlt a tüdőgyuszi, ma vittem vissza, mert kötőhártya-gyulladása van.
Közben meg ezerrel keresem a tálalókocsit, mert csak-és-csak azt kér a Jézuskától.
Lányok, ha valaki lát valamelyik Tescoban rózsaszínű tálalókocsit a kiscsajnak, jelezzen nekem légyszi, mert ugrok kocsiba, és rohanok megvenni.

Rit
Ha esetleg utána tudnál nézni, hogy hol lehet még, nagyon hálás lennék.

Szilcsike
szilcsike

Hali

Mult csutortokon megjottunk ANgliabol. Nagyon jo volt kint, azt az aprosagot leszamitva, hogy elso nap osszeszedtem valami virust es hanytam, meg ment a hasam. Az elobbit csak egyszer,de a hasmenes megmaradt vagy 4 napig, ugyhogy no edesseg, meg tejtermek...Kép Sajna 2-3 napra a gyerekek is elkaptak, de ok egy sokkal gyengebb verziot es nem hanytak.
A nagyszuloknek nagyon tetszettek a csemetek.Kép 2 napra meglatogattuk a parom novereeket is, ott egy 2 eves es egy 6 honapos kisfiu van. A fiam es a 2 eves egesz jol kijott, bar a nagyobbiknal most indul a dackorszak es neha bedurvul...KépA parom novere es a ferje szinte semmit nem valtozott, meg 2 gyerek utan se nagyon, dehat valszeg mar igy maradnak. Mindegy, nem reszletezem, volt egy kis vitank Mo-t illetoen, nagyon utalom, ha valaki semmit sem tud arrol, hogy mi van itt es ugy tesz kritikus megjegyzeseket.

Ajandekok

Meg tegnap futottunk egy kort ajandek ugyben, mar mindenki le van rendezve, csak a batyam kisebbik lanyanak kell meg valami.

DAnny is imad konyhazni, most karira tobbek kozt porszivot kap, mert teljesen odavan erte.Kép

Ja megegy.Teljesen kiakadtam a hazautazas alatt.Kepzeljetek, ult a repulon egy fiatal csaj, meg az anyja egy kb. 3 hetes kisbabaval. Szegeny baba mar a repulon nyoszorgott, kerdem miert nem szopiztatja meg? Valasz, biztos nem ehes, indulas elott evett,meghat tele van a gep, nincs hol. mondom biztos segitenek a stewardessek, en is szoptattam mar gepen, de nem, gondoltam ok, ok tudjak.Megerkezunk tobb, mint feloras kesessel, kesnek a csomagok is, tologatom korbe-korbe a ket torpet a csomagtaligan, latom hogy egy kozepkoru holgy probalja meggyozni a csajszit, hogy ugyan szoptassa mar meg az immaron ordito kisbabat.... hiaba, csaj ki van akadva, egyfolytaban razogatja, nyugtatgatja, meg a vizzel teli cumisuveget probalja a kicsi szajaba tenni. Hat ezt en nem ertem, hogy lehet valaki ilyen hulye????? Mar bocsanat. Annyira merges voltam rajuk, hogy borzaszto. Megha egyedul lett volna a csaj meg segitek is neki, ha ennyire szegyellos es eltakarom, de legalabb az anyjanak lehetett volna annyi esze, hogy rabeszeli....
Nem azt mondom en sem voltam olyan hu de magabiztos elso gyerekkel, de azert bizony szoptattam kenyelmetlen korulmenyek kozott is, ha kellett...autoban, repulon, bevasarlokozpont orvosi szobajaban...Kép

Betegeknek gyogyulast!

Szerintetek vigyem meg Emit oviba a heten? Szeretne menni, de nem szeretnem, ha megint osszeszedne valamit, meg lehet nem erezne magat jol, ha ott is osszevont csoportok lesznek. Mindegy betelefonalok es megkerdezem reggel.

megyek adok vacsit az apronepnek

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Szilcsike!
Jobbulást a gyerekeknek!

Nyuszi
A Petra tavaly kapta karácsonyra a porszívót de szinte csak az Olivér használja. Mikor meglátja a kezembe a porszívót egyből megy be és hozza az ővét, így takarításba mindig van segítségem. Nagyon alapos, még a szőnyeget is felhatja meg bekúszik az asztal alá is.
A Petrát én nem vittem a héten mert nálunk is összevont csoportok vannak. Meg hát arra tényleg nincs szükség, hogy karácsonyra betegedjen meg. Emi már így mondja, hogy szeretne menni? Akkor ő a karácsonyi ünnepségről is lemaradt?

Lányok
Ha tojásfehérjével díszitem a sütiket azon nem romlik meg a tojás mert, hogy nyers. Nem akarom, hogy megint baj legyen mert a Petrának már kétszer volt szalmonellája.

Ági
petra2

Agi

Emi lemaradt a karacsonyi unnepsegrol is mert utaztunk, meg sajna a Telaporol is, mert akkor meg beteg volt. De a cegem Telapo bulijan ott volt.
En is meglepodtem hogy igy hianyzik neki az ovi, este is nyafogott, hogy hianyoznak neki az ovonenik. Vegul is elvittem reggel, ossze vannak vonva a folyosojan levo csoportok,(3db) de az o ovonenijukkel vannak. Teljesen siman bement reggel ,semmi nyafi nem volt, meg annyi sem amennyi egyebkent szokott lenni. Pedig arra szamitottam, hogy 2 het utan ciki lesz. De nagyon orultem.Kép

A tojasfeherjevel nem sutes elott kell megkenni? Akkor viszont nem marad nyers...

Tegnap vegul megvettuk a fat, es fel is diszitettuk...Kép Volt nagy oromkodes, mindketto ezerrel segitett.Kép
(kicsit azert bosszus voltam, mert sikerult megint 8ezret fizetni a faert es bar nem tudom mennyi metere, igaz Normann es eleg nagy, de lehet az arus meghallotta a parom akcentusat...)

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Rit
Na kesz lett a naptar???Anyukad mit szolt a teso hirhez???Gondolom mar nem igen lehet titkolniKépKép
Mi naptarunk is kesz lett a hetvegen,mar csak fuzetni viszi apa holnap.En is kinyomtathatnam itt bent,plane nem kerulne penzbe,de nem igen hasznaljuk otthon a nyomtatot ugyhogy nem fog gyakran a patron.

Csics
Mar lassan mindenhol lehet cserepest is kapni,de tenyleg ugyelni kell a fokozatos kiultetesre.Eloszor csak garazsban vagy folyoson tartsd tavaszig neha locslgatva ,aztan mehet kiKép

Magdi
Ez jo hogy ninvs sodrofadKépHat nekem is csak onnan van hogy valaki pihent ajandekozott egyet az eskuvonkreKépDe most jo szolgalatot teszKépGyurodeszkanak megteszi az asztal tisztan,de azt hiszem ha ilyen konyha tunder lesze akkor veszunk egyet.
Mi iden nem adtunk ossze penzt ugyhogy a gondozonoknek en adok kulon ajandekot,persze a jo benne hogy mindet kaptam (nalunk ev vegen sok jon a partnerektol )ugyhogy nagyon kulonleges edessegeket,gyertyakat,diszeket csomagoltam be,5 emberre azert nem lenne ez keves penz).

Halacska
Kepzeld a receptet azota tobben elkertek itt bent is meg Evi nenink isKép

Szilcsike
Jobbulast nektekKép

Nyuszi
Te szegeny a kinti virussal,meg jo hogy hamar atment rajtad.
Mi volt a vita targya ha nem titok? Hat igen ez ismeros,aposom ilyen hogy megjegyzeseket azt tud tenni Kanadabol,de itt utoljara 15 eve volt.
Na szuper hogy Emi igy varta az ovitKép
Szerintem nem volt draga a fenyo,en egy kisebb normant neztem azok 5000-ert vannak, majd megveszunk meg a hetenKép

Latom a hetvegen mindenki el volt foglalva.Nalukn pihi hetvege volt,program alig,csak a temetobe mentunk+nagy csarnokba.Ugyhogy setaltunk meg jatszottunk Alexxal,amig O aludt addig mi is minden delutanKép
Meg a heten egyik este kitakaritok+bevasarolunk kajcsit az unnepi vacsihoz es kesz is vagyunkKép
Erdekes sok helyen azt hallom hogy tiszta idegek unnepek elott hogy semmivel nem haladnak,pedig csak szervezes kerdese az egesz.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Nyuszika! Üdv itthon! Sajnálom, hogy betegeskedtél.
Nóri ezen a héten nem megy oviba, legfőképp azért, nehogy összeszedjen valami bacit így ünnepek előtt.
A normann fenyő ára reálisnak tűnik, a nagyobbakat 7-8-csillagos ég ezerért láttam. Mi idén gyökeseres fát vettünk, közepes méretű lucfenyőt. Volt ezüst fenyő is, nagyon szépek, 4000 Ft-ért. Nóri választott lucfenyőt, nem tudom, hogy miért pont ez tetszett meg neki. Pénztárcabarát lányom vanKép 2400-et fizettünkKép

Mézeskalács: VAZZZE, nagyon ronda lett!!!!!! Szépen megformáztam, betettem a tepsibe, uzsgyi a sütőbe. 5 perc elteltével rémülten láttam, hogy EZEK DAGADNAK!!!!! Mivel nem elég szellősen raktam jó összesültekKép Kép Na, mindegy, jövőre sokkal ügyesebb leszek. Ízre finom lett, a második adag szebbre is sikeredett (ez megy a fára). A gyerekek nagyon élvezték a formázást, ezért már megérte.

Narancslikőr viszont nagyon finom lett (szép lett volna, ha azt is elrontomKép), 4 üveggel, 3 megy ajándékba.

Ági! De durva.. már 2x volt Petrának szalmonella fertőzése? Hogyhogy??? Mitől???

Szilcsike! Jobbulást nektek!

Kataa! Nászajándék sodrófaKép Kép tényleg pihentagyú lehetett az illetőKép Kép

Holnap megyek színházba tesómmal, Dzsungel könyve lesz a menüKép Imádom a zenéjét.

Szép estét Mindekinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Kataa

Nem titok...Kép Az ovodakrol dumaltunk, nagyon mas kint a rendszer, de ezt biztos Te is tudod. Maganovik vannak, mar 6 honapos kortol, vagyis inkabb bolcsi, gyerekmegorzo, nincsenek foglalkozasok ,mint itt. Viszont! Mar 4 eves korban kezdodik a preschool, vagyis leforditva eloiskola. Itt mar tanulnak a gyerekek irni-olvasni, csak jatekos formaban. Szerintem tul korai, de mindegy, ez az en kulonallo maganvelemenyem. Amin felszivtam az agyam az volt, hogy meseltem Emi ovijarol, hanyan vannak egy csoportban, stb.Hat ezen teljesen kiakadtak, nem azt mondom en is sokallom, de aztan sogornom kijelentette, hogy ez botranyos, hogy ennyi gyerekre csak 2 felnott vigyaz es ezert vannak a halalos balesetek. Mondom mirol beszel? Persze hallottam egy-ket kirivo esetrol,(pl mikor a kisgyerek feje beszorult a maszokaba)de nem tomegevel. Erre o :hat persze, mert a sajto nem adja le, mert a kormany visszatartja az ilyen negativ hireket.......??????????
Mondtam szerintem ez nem igy van, mert sokminden nem mukodik meg Mon, hisz meg csak 15 eve vagyunk kapitalistak ugye, de a sajtoszabadsag azert eleg jol mukodik. De o csak hajtogatta, hogy higyjem el,mert ezen minden fejlodo demokracia atesik...blablabla
Lehet hogy en vagyok tul erzekeny, bar nem vedem meg minden esetben kis hazankat,ha kell ha nem, de azert ne gondoljak mar, hogy itt meg a kokorszakban elunk...Kép Mellesleg az eskuvonkon voltak itt utoljara 4 eve, es akkor 48 orat toltottek az orszagban...Kép

Magdi

Ne busulj a suti miatt, en mar sokszor csinaltam, megis gyakran megfeledkezem arrol, hogy dagadnak.Kép
Szerdaig viszem Emit, mert nagyon jol erezte magat, meg addig vannak az ovonenik.

Lanyok

Nem tudtam mindent visszaolvasni, bocsi, kell ajit adni az ovoneniknek?Es mit?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali!

Éjjel a Dani 2 órán át vígasztalhatatlanul sírt. Először Nurofennel próbálkoztam, de utána semmi változás. 2 óra múlva a lázcsillapító kúpot is benyomtam, bár láza az nem volt, de valamilye nagyon fájhatott. Reggelre 39 fokos láza lett. Egyből erobogtam a Heim Pál fül-orr-gégére. Daninak középfül gyulladása van. Antibiotikumot kap. Pénteken hagytuk abba az előzőt.Kép

Gabi is újra betaknyosodott... Én is kezdek ismét pocsékul lenni...

mikor lesz már vége?KépKépKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok
Sasha
kispesten én nem ismerek jó gyerek fülészt a táncsics fülészatén egy elég vad nö van aki nem tud egy gyerekel sem báni a szakrendelö fülészetén ugy elnézte nkem egy dokinő az imi arc üreg gyuladását oktoberben hogy alig tudták a betesdában kikezelni csak +2 antibiotikum ,so oldat orrcsep segitet imikémet meggyogyitani megfogadtam hogy itt helyben nem viszem fülészetre soha többet javaslom te se ide helybe vidd imkább a nagyvárad tére ,én a városligetbe viszem öket ott van a betesda korház mi ott találtunk jó orvost.

na menem kell

üdv csics
csics

nálunk is gáz van. többet nem írok semmit, mert az élet rácáfol. múlt héten írtam, hogy nincs fülgondunk két év óta, mióta felszúrták. hát most lett. ráadásul szombaton az ügyeleten nem vettek észre semmit, csak vírus , lázcsillapító, c-vtamin, orrcsepp. Gergő nem lett jobban, és ma már folyt a füleKép úgyhogy már szúrni se lehetett, kifakadt. ha rosszabbodna azonnal kórház. remélem azért nem ott fog karácsonyozniKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Magdi
Luccfenyo is tud szep lenni,sot regen csak ez voltKép
Kar hogy mezeskalacsod nem sikerult,nekem Halacska draga szamba ragta hogy jol rakjam szet oket mert seretnek egymashoz ragadni.Az elso kicsit vastagok lettek,de utana mar jo vekonyra gyurtuk de igy sem lett kemenyKép
Oyan csinik lettek hogy meggyanusitottak a meloban hogy keptelenseg hogy ezt en alkottam,nem igy ismernekKépKép

Nyuszi
Latszik hogy sogorek tipikus okoskodok...Es igenis majd minden esetben jogos ha megveded kis hazankatKépPlane olyanok elott akik max az ottani ujsagokbol ertesulnek barmirol is ami valljuk be nagyon keves info.
Hat igen a preschool tenyleg ilyen,DE Amerikaban csak 6 eves kortol van iras tanulas,addig jatekos szamolos feladatok(valoban csak 6 gyerek van 1 felnottre,barez egy magan iskola,a publicban biztos nem igy van ).A tesom gyerekei most jarnak az elso ilyen evben 4.5 evesek,es csak heti ket deleloott van.Na szerintem nem tul anya barat mert ekkora gyerekeket egesz nap lefoglalni nem egyszeru otthon,pedig a noverem alapbol tanar,tehat meg ert is hozzaKép
Oviba nem kotelezo az ajandek,ha akarsz lehet par jelkepes dolgoggal kedveskedni.

Sasha
Jaj,most mar gyogyuljatok meg,szegeny Danin biztos az ovis betegsegek jonnek ki kozvetve.

Judy
Szegeny GergoKépJobbulst neki,neked meg kitartast es drukk hogy ne legyen korhaz.

Kataa

Kép
Kép
kataa

hali

ma volt az ovis karibuli, cukik voltak a gyerekek nagyon. mondókáztak énekeltek, mindegyikőjük kezében kis hangszer, dob, cintányér, csengettyű, annyira meghatóak voltak, bőgtem is. kaptak az önkormányzattól egy csomó játékot, legokat, kirakókat, kreatív cuccokat, tiszta örület volt. Kép és a fiúk játszottak a porszívóval és felmosóval.

Mézeskalács
http://www.nepmuvesz.hu/vhaz/receptek/finommezeskalacs.htm
én ezt a receptet sütöttem meg, és finom puha, szép magas lett. a mázat mindkétféleképpen kipróbáltam, de ha együtt sültek, akkor a máz megszáradt ugyan, és lepottyant úgy szárazon róla. viszont ha sütés után tettem rá, akkor szépen rajta maradt és teljesen jól rászáradt. lényeg, hogy nem szabad felverni a tojásfehérjét, hanem ahogy a receptben van.
dani is élvezte a sötést, együtt gyúrtuk, nyújtottuk, szaggattuk, szinte alig akart odaengedni.

amúgy a tiramisu-ban is nyers a tojás, és az sokkal nagyobb mennyiség, mint a mézesen.

magdi
nekem meg deszkám nem volt, amin a sütit nyújtjuk, de gyorsan elszaladtunk venniKép

kataa
nekünk is uez van hátra, kis takarítás, a nagyját már megcsináltam ma, mert szabin voltunk, és kaját kell még venni, meg összedobni.

nyuszi
angol sógornő KépKép
a barinőm, aki Londonba szakadt, ő is mesélt az angol ovi és sulirendszerről, meg a szülés terhesség körüli dolgokról. pl. 12 hetes és csak 1x volt uh-n, nincsenek vitaminok stb... meg orvos sem látja egész végig, csak majd a szülésnél, és magánkórház....

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi
Mi is vettünk fát, 2,30 m és 10.000 Ft lett volna de apa lealkudta 8.500 Ft-ra. Ti miért díszitettétek már fel? És ajándékozás is volt már?

süti: én úgy gondoltam, hogy miután megsült akkor tojásfehérjét össszekeverek porcukorral és azzal kenem be mert különben hogyan tapad rá a színes tortadara. Vagy van valami jó ötleted? Meg én vettem ételfeséket is és azt is a tojásfehérjébe teszem bele és mikor elkészült akkor kifestem és gondolom az majd rászárad.

Magdi
Ti mivel díszítettétek ki a sütit?
Igen sajnos már kétszer is szalmonellás lett. Először 1 éves volt és kb 1 hétig tartott. Másodszor 1,5 éves volt és 3 hétig voltunk a László kórházba úgy, hogy nekem is problámám volt percenként mentem a WC-re, az Olivérrel terhes voltam. Nem lehetett megmondani mert akkor biztos nem maradhattam volna bent vele a kórházba. Másodszorra előző nap egy kajáldába ettünk mert nekem vizsgaidőszak volt és szerintem attól. Akkor apa mást váalsztott és neki semmi baja nem lett. Mindegy azért én parázok a tojástól és amin tojás lesz az csak a fára kerül és nem lehet megenni.

Sasha
Ez hihetetlen, hogy nem tudtok már meggyógyulni. Jobbulást mégegyszer!

Juti
Nektek is jobbulást!

Gumicukor
Ez jól hangzik nagyon, akkor ki is próbálom ezt a receptet.

Lányok nem tesz fel valaki képet, hogy milyen mézeskalácsot sütöttetek?

Na mennem kell mert nem birnak magukkal annyira várják, hogy kimenjünk a hóba.

Ági
petra2

sziasztok, jöttem be a mhelyemre pihizni a 4 napos otthoni lakifelújítást Kép) de egész jól haladunk, ma párocskámék hozzák az ytongot, úgyhogy hamarosan fala is lesz a hálónknak Kép
tegnap megvolt nálunk is az oviban. bevittem a gépet és kértem, hogy fotózzanak, egész jól sikerültek. Itt minden szobának saját karifája van, amit az ovónénik díszítettek még péntek du, úgyhogy hétfQ reggel már egy díszes szoba várta Qket. Alig tudtam átöltöztetni, olyan türelmetlenül ment volna befele Kép Volt ünnepi terített asztal mindenféle fincsiséggel és egész nap ünnepi menü. Ovónénik elmondták a mondókájukat, táncoltak, énekeltek és kibontogatták a kari ajándékokat. A csoport kapott különbözö játékokat + mnden gyerek egy kis apróságot, a lányok egy babát. Ök is készítettek ajándékot, egy-egy csengettyqt. Ez egy kerámia csengö, minden gyerek saját ízlése szerint festette ki és becsomagolták - ezt kapták a szülök. Sajna a mienket valaki hazavitte, remélem visszakerül. Dodi irtó bánatos volt, hiszen annyira dolgozott vele és olyan lelkesen készült, és mi is szomorkodtunk, de még reménykedünk.

Szilcsike
hát én csak ma olvaslak, de úgyis megyek le vásárolni, megnézem van-e

Kataa
Igen a naptár utolsó nap befutott KépKép és anyánál nagy sikert aratott. A tesó hírt már tudta, írtam, hogy mikor ott jártunk novemberben, akkor Dodi a második nap reggelén ezzel kezdte, hogy nagyi, hát el is felejtettem mondani, hogy... m,ár most azon sürgölödik, hogy mikor, hogyan jöjjön, pedig egyrészt hol van az még, másrészt nekem Dodival sem kellett semmilyen segítség, kínjában (mert ö egyfolytában csak dolgozna) már sütiket sütögetett nekünk. Kép

Magdi
színház - de jó neked!! Nálunk is ez a sláger, megvan cd-n, Dodi állandóan ezt hallgatja a kocsiban, már kívülrQl nyomja a legtöbb számot belöle Kép

Nyusz
ne is törödj sógornöddel, egyszerüne ezen nem lehet segíteni. sajna London belvárosában is olyan könyvet árulnak magyarországról, hogy... hagy ne mondjam. A 100 legfontosabb szó közül a felét nem is ismertem és a többi is elég érdekes volt. pl. a cigányra emlékszem, tuti benne volt. Nekem anno elújságolták, hogy ök már mosógéppel mosnak és el is mesélték, hogy az micsoda - komolyan már azon gondolkoztam, hogy elmesélem, hogy bezzeg mi otthon a patakban.. olyanokkal is találkoztam, akik csodálkoztak, hogy otthon nálunk van tv, aztán kiderült, hogy azért, mert nem értették, hogy van áram a jurtában. Ez egyébként az ottani közoktatásnak a hibája is, szörnyü mik vannak. Igaz ez a preschool dolog, de annak akinek nincs pénze magánra az állami nagyon durva. Én láttam 9 éves gyereknél olyan matek feladatot, amiket nálunk az oviban csinálnak tudod gyümölcsökkle tálakkal ilyenek. A 11 éves gyereket meg én vittem el megnézni a meridiánt és a szülei!!! sem tudták azt,hogy mi az!! szóval nagyon gáz.

Jaj tényleg vasárnap mi is remekeltünk mézeskalácsot - igaz a szomszédban sütöttük meg, mert nálunk csak csütörtökre lesz betéve a tüzhely a helyére. Dodi is nyújtott, szaggatott és díszített is, igaz full cukormáz lett, de egész ügyi volt. Nagyon szép kis fadíszeink lesznek Kép

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Ági!

Mi ilyeneket csináltunk a hétvégén a gyerekekkel:

Ezeket Nátán és Beni díszítette marcipánnal:
KépKép
Ezeket mi:
Kép
Ezek cukormázasak:
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti! Nagyon szépek lettek!

Sasha! Szegény... nagyon gyors jobbulást Daninak! Ismétlem önmagam: a füles sapi csodákat tesz. Remélem Te és Gábor megússzátok betegség nélkül.

Judy! Jó kis orvos... nem vette észre, hogy be van gyulladva Gergő füle? szegényke. Füles sapit nektek is ajánlom.

Márkomat sikerült kikúrálni, immáron több mint 1 hete semmi tünet nincs. A 2-szeri AB kúra egymás után viszont kicsinálta a pocakját, székrekedése volt, illetve iszonyúan kipirosodott-sebesedett a popija. Mára ez is helyreállt, de én tényleg megfogadtam, hogy AB-t csak legvégsőbb esetben adok nekik.

Ági! Én a fára való mézeskalácsot díszítettem csak, sütés után cukros tojásfehérjével.

Kataa! Érdekes, amit írsz, pont tegnap volt a TV-ben, hogy mennyire stresszként élik meg az emberek a karácsonyt. Emlékszem anyukám is mindig csupa feszültség volt az ünnep közeledtével. Én már gyerekként sem értettem, hogy miért kell nagytakarítani, ezer félét sütni karácsonykor. Én bizony nem követem anyum példáját, igazándiból semmi extrát nem vállalok be, ha meg igen, akkor csak annyit, amennyi jól esik. Lásd lakásdíszítés, mézeskalácssütés. Idén volt kedvem és időm ilyeneket csinálni, no meg a gyerekek csillogó, boldog tekintete engem is belelkesített. Vásárlást én célirányosan intézem, szeptembertől elkezdek listát írni, hogy ki mire vágyik, minek örülne. Így karácsonyig összegyűlik jópár ötlet. Ha esetleg valakinek nincs ötletem, akkor sem esek kétségbe, az kap egy kávéból, teából, csokiból álló ajándékcsomagot. Szóval céltalanul lödörögni nem nagyon szoktam, ajándékon stresszelni meg végképp nem. Igazság szerint sajnálom a vásárlásra fordított időtKép
Szóval én nem tartozom azok közé, akik stresszként élik meg a karácsonyt. A férjem viszont nem szereti a karácsony körüli felhajtást, ő kényzsrenek érzi az ajándékvásárlást. Na ő egy stresszes emberke. Pedig ő igazándiból nem csinál semmit... mégis képes Mindenen idegeskedni. Ki érti ezt?

MÁS: Nemrég meséltem a másik topikon a mamiknak, hogy nálunk a legjobb játékok nem kerülnek pénzbe
egy lepedővel szellemeset, ijesztegetőset játszani, vagy egy kötéllel húzogatni egymást százszor jobb poén, mint bátmelyik tízezer ftos játék. A gyerekek még nagyon fantáziadúsak, ezt ki kell használni. Úgyhogy nálunk ők se kapnak semmi extradrága dolgot, valószínűleg könyv kerül a fa alá. A rokonság is megértette ezt, apróságokat fognak kapni meg pénzt. A pénzből meg gyerekbútorok lesznek vásárolva.

Na, jó sokat írtam, babák alszanak (MINDKETTÕ!!!!), ráérekKép
Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Hahó

Gergő reggel megint pocsékul volt, de szerencsére a gyógyiktól jobban lett. holnap megint fülészet.

BesztiKép
ezek gyönyörűekKép a cukormázat hogyan készítetted?

én is megsütöttem már a mézest, de a díszítgetés elmaradtKép küldetm anyuéknak is, ő meg nekünk bejglitKép

sajnos mi az ovis karácsonyról lemaradtunk, pedig olyan szépen énekli a dalokat.

nekünk is normann fenyőnk lett. kértem, hogy ne legyen túl nagy Kisgé miatt. persze hogy plafonigérőt vett idén is G. mániákus.

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Magdi
Mi is ez a füles sapi?Kép
nagyon egyetértek VeledKép csak annyit sütni/főzni, kreatívkodni, vásárolni amennyi jólesikKép
hétvégén mi is csináltunk két kartondobozból egy kisházat, bevontuk csomagolópapírral, így rajzolni is tudnak rá, van ajtaja is. sokkal nagyobb sikere volt, mint a legdrágább játékoknak.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Gumicukor

Latod pedig mi meg dolgozunk is az elokeszuletek mellettKép
Nekem is az elsok magasak lettek,de rajottem hogy vastag a teszta,aztan mar a tobbi normal lett,de igy teljesen puha,es mar masfel hetesek de meg puhak a dobozbanKép
A mazat sutes utan kell ratenni,az tuti.

Agi
Nekem ratapadt a szines dara,kicsit benyomtam oket a tesztaba sutes elottKép
Majd otthon keszitek kepet a maradekrol,bar en csak dioval es szines daraval diszitettem ido sporolasbolKép

Rit
Ja akkor elkerulte a figyelmem,lenyeg hogy orul nekiKépAzert majd biztos lekel a segitsege anno,mondjuk Dodit kicsit lefoglalni.

Beszti
Nagyon szepek lettekKépKép

Magdi
Van az a por (talan Protexin a neve,azt hiszem )amit AB kura alkalmaval ajanlanak,pont hogy rendbetegye a pocakot.Nekunk a dokino mondta aki helyettesitette a mienket,de mivel nekunk nem kellett meg sosem AB,igy nem tudom hogy milyen.
Persze igazad van,en mondjuk maniakus leven azert nagytakaritok (most epp megtette a mult heten a csaj Kép )de azert meg elotte szintre hozom a lakast csutortokon.Sutest most csinaltam de csak egyfelet,inkabb tobbfajta gyumi lesz,meg kapok otthoni beiglit nagyimtolKép,fozni fozok amugyis hetvegen,tehaz az nem extraKép Lakasdiszitest meg alapbol szeretem,es az mar ugye reg kesz.
Ferjem sem stresszes az unnepekre,mivel egyutt veszunk mindent igy neki nem igazan jut feladatKép Ja de igen a naptart megcsinalni.
Meg a fozesben is szerepe van,de ezt szereti csinalniKépMost lesz az elso kozos otthoni szentestenk ugyhogy duplan izgulokKépKép

Judy
Gergonek drukkolunk nagyon hogy ne legyen nagyobb dolog a fulevel.Szep nagy fa jo is a nagy nappaliban,igazabol nalukn is elferne,csak valahogy elegnek erztem a 1,70 korulit is mert annyira van arany diszemKépKép

Hetvegen felvettem Alexet videora hogy elenekli az osszes kracsonyi,mikulas dalt amit tud.Olyan cuki lett,teljesen meghatodtunk.
En ma lemaradok a bolcsis kari unneprol,de apa megy es majd elmeselik milyen volt.En meg addig biznisz ebedelek....

Kataa

Kép
Kép
kataa

Judy! gyógyszertárban vettem, OTTO THERM a neve. A fülecskéknél van 2 zseb, abba lehet betenni zselével töltött tasakot. Forró vízbe fel kell melegíteni a tasakokat, betenni a zsebbe, sapit a gyerek fejére. Nagyon sokáig melegen tartja a fület, Márk nagyon megszerette, sokszor ő hozta a sapit, hogy rakjam a fejére. Elég drága, közel 3000 Ft, de egy fülfájós gyereknél érdemes beszerezni. Ráadásul jól néz ki, tavaszi-őszi kinti viseletre is használható.

Kartondoboz házikóKép Mániákus G.Kép

Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

Kataa
És milyen jó lesz majd az a videó úgy 10-20-30 év múlva!!! a párom most otthon van a héten, és nekikezdett a felvételek dvd-re írásához, vágásához. nem semmi meló lesz, mert Dani fél éves korától kell pótolni. lesz vagy 20 dvd-nyi anyag az tuti. Kép
a két ünnep között ezt fogjuk mozizni. egy csomó mindenre nem is emlékszünk és olyan jó lesz újból felidézni.

nekem is már csak a főzés van, a párom megsüti a sütiket az az ő reszortja. 25-én anyósomékhoz megyünk ebédre, 26-27-én anyuékhoz. ajándékokat is már becsomiztam. még egy naptárat összedobok, aztán kész minden. és még tegnap taliztam is egy másik fórumosokkal is Kép

és az ajtónkat is kicserélték, ami rossz irányba nyílt az előszobából, holnap meg az ablakosok jönnek. 2 ünnep között meg kifestjük a 2 előszobát. ezt az egyet nem bírtuk ki Kép a többit jövő nyáron.

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy!

A cukormáz: 1 tojásfehérje, 1 evőkanál citromlé, 100 g porcukor (jól átszitálva, nehogy csomós legyen).
A tojásfehérjét habosra kell fakanállal keverni a fele cukorral, majd hozzáadni a maradék cukrot és a citromlét. Sűrű habos krémmé kell keverni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Nekünk is elkészültek végre a naptárak, olyan jó lettek. Direkt úgy válogattam össze, hogy adott hónapnak megfeleljen. Pl. a december ülnek a gyerekek a fotelbe és előtte az adventkoszorú, meggyújtva.

Olyan rossz nekem is tiszta karácsonyi hangulatom van. Nem tudok így tanulni, hogy mindig máshol jár az eszem. Biztos megfogok bukni.

Rit
Ez nagyon rossz, hogy pont Dodi ajándékát vitték el. A Petra biztos bőgött volna ha vele történik. Lehet, hogy tényleg vissza viszik.

Beszti
Nagyon jó lett. A cukormázas az Dr. Oetker?

Magdi
A tojásos az nekem is csak karácsonyfa dísz lesz.
Jól írta a Kataa protexin a neve. A Petra szedte mert a veséje miatt 1 évig kellett szednie az ab-t. Tényleg jó.

Gumicukor
Tényleg apa süt nálatok, az nagyon jó! Az én férjem rámhagyja a konyhát teljesen. MOndjuk másba mindig segít de a sütés-főzés valahohy nem vonza.
Tényleg nincs valami olyan programod amin a dvd-ket lehet összefűzni? Nekünk a kameránk dvd-s és azt mondták, hogy kell hozzá valami program, hogy egymás után lehessen írni.

Juti
A sapkát én is ajánlani tudom. MIkor az OLivér beteg volt szinte folyamatosan rajta volt.

Beszti
Ja most olvasom a cukormázat és nyomóval díszitetted?

Ági
petra2

Helló!

Csics!
Tudom, hogy a kispesti gyerek fül-orr-gégén egy sintér van. Nem is oda vittem a gyereket, hanem a Heim Pálba, de ezt írtam. Az a Csáti Anna nevű nőszemély kész katasztrófa. Ezért is ül olyan sok gyerekkel az anyja inkább az Sztk felnőtt fülészetén.

Kataa!
Nem olyan biztos, hogy az ovis betegségek jönnek ki a Danin. Tudod ő nem szopott sokáig. 10 hónapos volt mikor közösen úgy döntöttünk, hogy nem szopizik tovább. Nekem fájt a pocaklakó miatt a Dani meg amúgy sem volt valami nagyon cicimániás. (nem úgy a GabiKép) Na én meg nem tápszereztem, hanem szépen fokozatosan inkább a tehéntejhez szoktattam hozzá. 2 hónapja. Ebből 5 hete beteg a gyerek. Ma voltam a háziorvosnál felírta a Bronco Vaxumot (jól írtam?Kép) immunerősítőnek. Én kértem, mert ez így már nem állapot. És felhoztam a tehéntej allergiát, hogy lehet-e összefüggés a sorozatos középfülgyulladások, hörghurutok és a tehéntej között??? Lehet, és adott allergia vizsgálatra beutalót. Majd kiderül hogy mi van, addig is a tehéntej mennyiségét drasztikusan lecsökkentem és veszek tápszert.
Ha meg esetleg nem allergiás, akkor meg eheti a bú a fejemet, hogy nem tűrtem inkább a fájdalmat és miért nem szoptattam tovább.Kép
A Gabi majdnem 2 éves koráig szopott és betegnek beteg ő is, de nem húzodik el, nem súlyosodik. Nála a náthából nem lesz hörghurut, nem megy a fülére, szóval semmi extra, csak folyik az orra. A vírusok persze őt is ledöntik 1-3 napra, de az kit nem?
Vagy az egyik betegesebb mint a másik? Természetben különböznek, ég és föld, de egészségügyi szempotból is lehet ilyen?

Engem meg a terhesség ver padlóra. Anyám mondta is, hogy egész gyerekkoromban nem voltam beteg, de a Daninál is (nov-dec) végig, meg most is. Most is novemberben a hideggel együtt jött a takonykórom. És hol van még a május?

Na nem nyavajgok továbbKép Ha már mást nem tudok, akkor inkább köszönetet modnok a jobbulás kívánságokért, remélem, ha már ennyien kívántátok, legalább a gyerkőcök meggyógyulnak márKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

karibuli nálunk is megvolt! Anna látványosan unatkozott, ovinénik pedig izgultak. a sütik finomak voltak én csak mézeskalit sütöttem.
Idén már nem dolgozom itton vagyok így szép nyugodtan készülődünk a karira apával, aki már csak pénteken dolgozik.
Fát az Ósönben vettük 4000ft-ért kb. 2méteres normann. Anyumék jönnek 24-én estebédre ahol én prezentálom a sült pecsenyekacsát, húlslevest (na jó anna dédije kicsit besegítKép)

Nyuszika
Üdv itthon! Sógorék mit sem változnak.Kép

Csics
Képek átértek?

Judy
Megadrukkok,hogy meggyógyuljatok!!!!

Kataa
Milyen volt a biznic ebéd? Mit ettél? Alex tündérien tudja a Mennyből az angyalt, igazán büszke lehetsz rá!!!

Gumicukor
Képzeld mi kb. 1-2 hete vettük elő azokat a video kazikat, amiken Pancsi van újszülött kora óta. Olyan de olyan jó újranézni! Õ is élvezi. Az esküvőit is szívesen nézi. Én már kevésbé mert látom azt a -10kg-ot.Kép

Zsuzsa
Csudaszépek a kalácsok! idén én nem cukormázazom mert tavaly anna szinte csak a mázat ette le a kalikról. Így idén "kitoltam vele" és csak magvakat tettem rájuk. Így sütöttem, sokkal egyszerűbb is. Úgy ahogy Kata is írja, ez a munkahely melletti változat.Kép

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Cseréltem képet a profilomban, Dani ovis képe.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Sasha!

Jobbulást nektek!
De: Mivel gabit jó sokáig szoptattad szerintem komoly oka lehetett hogy most másképp döntöttél. Emma nem szopott, ha emlékszel, csak kb 3 hónapos koráig és akkor is már keverve tápszerrel, tul képp kizárólag anyatajet 3 hétig kapott. (nem vagyok rá büszke, csak a tényeket írom). Ennek ellenére nem volt és most sem beteges, ha el is kapja a takonykórt nem megy tovább neki, ne húzódik el, szóval szerintem ilyen összefüggésbe hozni a két dolgot nem szabad. Az más kérdés hogy a tápszer szerintem minimum 1 éves korig sokkal jobb, nagyon sok vitamin és nyomelem van bele téve.

Bővült a családunk, szombaton megérkezett az úőj kutyánk, aki egy tündér, Emma is imádja. kis szőrös gombóc, az első éjjel 3 óránként ébresztett mint egy kisbaba, de a 3. éjjelre már panasz nem volt ráKép

Mézeskalácsot mi is sütöttünk, de fel sem merem tenni, ksi dundik lettek, de sebaj, ehető, Emma élvezte a sütést (vagyis a gyúrást leginkább)

Ajándék: Én azért szoktam fülelni hogy Emma mit szeretne, mit kér, persze mindnet nem kapja meg. Most anyukámtól Bobby kuytát kap, tőlünk farmos gyurmát, anyósoméktól valami kiskacsás játékot. Még hamupipőke kastélyát szeretné (de hog ymiért, sose babázott, valami reklámban látta és jön hogy anya , veszel nekem kastélyt?-de ezt nem fogja most megkapni, majd névnapjára talán tavasszal).

Én a kiskutyát kaptam ajándékbaKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

sasha
szerintem ne emészd magad, nem hiszem, hogy a szopással függne össze. Én életemben nem szopiztam, egyszerüen nem kellett és azért ezelött 33 évvel a tápszerek még sehol sem voltak a maiakhoz képest, mégsem voltam soha beteg. sajan én vagyok az, aki kijárta a 8 általánost 0 hiányzással Kép mert a szüleim nem támogatták, hogy lógjak. Dodi meg 6 hónapos koráig szopizott csak és Q sem beteges egyeltalán. szerintem ez inkább alkati kérdés vagy genetikai.

ági
tegnap visszahozták a csengettyünket az oviba!!! olyan szép lett,. le is fotóztam, mert Dodesz nagyon élénken használja és ugye kerámia, legalább képen tuti megmarad KépKép

mi
ma reggel voltunk uh-n. nem meséltem, asszem, de 2 hete mikor votam kisebbnek mérték a koránál. akkor voltam 18 hetes és méretei alapján 16nak mérték, így visszarendeltek mostanra kontrollra. Jelentem most minden okés, hivatalosan 20 hetesek vagyunk, de 19 nek mérték és azt mondták kis jóindulattal akár 20 is. Úgyhogy megnyugodtam. KépKépKép Nem mondom, hogy nem izgultam KépKértem, hogy ne árulják el a nemét, így nem tudom, de ha tipelnem kéne, akkor talán lány. de lehet, hogy mégsem Kép

Rit

rit

anemona7

Gc
Dani is már igazi nagyfiú, hogy eltünt a babaarca!! Most mi a helyzet nálatok letelt már az elsö hónap??

rit

anemona7

Hali

Köszi mindenkinek a drukkot. ma visszavittem a fülészetre, még szívták a fülét egy kicsit, de már javulKép sapira rákérdeztem, jelen esetben már nincs értelme, de egyébként a dokinő szerint is jó. szegénykém nagyon elesett, ahogy hazaértünk 10-kor már menni is akart aludni.

Sasha
szerintem is alkati dolog. Gergő 15 hónapos koráig szopott és mégis beteges. Gellértke dettó. apjuk ugyanilyen volt, anyósom 14 éves koráig nem ment vissza dolgozni a 3 műszakba, mert a gyerekek állandóan betegek voltak. és ugyanilyen kruppja lehetett szerintem, csak akkor még nem így hívták. csak meséli, hogy éjszakákon át virrasztottak és mindig fel kellett ültetni, mert fulladt. aztán kinőtteKép és férjem húgának a fia is ugyanez. meséli a férjem, hogy néha már megkérdezte az anyját, hogy anyu én mikor halok megKép a húga ágya mellett meg már ott sorakoztak a falubeli öregasszonyok olyan beteg volt.
szerintem is a vérben van, mert én viszont nem voltam beteges. sajnos az ő hajlamát örökölték.

na, egyébként jól vagyunk, tegnap csináltam még 2féle sütit, még takizni kéne, meg csomagolni.

Ági
tanulás dettóKép pedig januárban még vizsga római jogból, 660 oldal.

Gumicukor
nagyon jó a képKép tényleg mi a helyzet?

na puszi
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Sasha! Nekem mind2 gyerkőcöm tápszeres volt. Nóri 2 hetes korától, Márk másfél hónapos korától kizárólag tápszert kapott. Másfél éves koruktól tehéntejet isznak. Nóri az ovikezdésig szinte egyáltalán nem volt beteg, és igazándiból komoly betegsége az oviba kerülés után sem volt. Márk sem beteges gyerek, a füle érzékeny, de a dokik és az anyai ösztönöm is azt súgja, hogy ezt ki fogja nőni. Nálunk Nóri a bacihordozó, a fülgyulladás tipikus ovis betegség. Dani, úgy, ahogy Márk is, még nagyon kicsi: az orrmandulák ilyenkor még aránytalanul nagyok, nem tud szellőzni a füljárat, a gyerek még nem tudja jelezni, hogy ki kéne pucolni a nózit... Dani is tuti ki fogja nőni, ne idegeskedj azon, hogy meddig szopizott. Szerintem nagy összefüggés nincs a 2 dolog között. Viszont a tehéntejet elég korán elkezdted neki adni, allergia sajnos kialakulhat emiatt. (mondjuk idősebb korban is) anno a mi gyerekkorunkban még korábban kaptuk a tehéntejet és mégis itt vagyunkKép

Rit és Mindenki, aki szereti a Dzsungel könyvét!! NAGYON JÓ volt, szuper a szereplőgárda (Ká és Balu kiemelkedően Kép), látványos, élvezetes előadás volt. Mindenkinek bátran merem ajánlani. Olyan élmény volt, hogy este nem bírtam elaludni, teljesen fel voltam dobódvaKép Kép
Utolsó hasonló színházi élményem 15 éve a Mária Evangéliuma volt. Hatása alatt voltam napokig.

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok,

Gumicukor
Apa mindent egybol DVD-re ir vagva ,mar egy csomo van es vicces beleirasokkal meg efektekkelKépAlex imadja mar most nezni,bar nekunk csak 8 hos koratol van kamerank,mert ugye csucs szuperet akart es az ugye nem volt olcso.
En is becsomagoltam mar mindent,ugy szeretem csinalni.Bar Alex nagy dobozait nem,azt csak taskaba tettem,merta szulinapjan kiderult hogy nem csomi nyitogatos fajat,jobban szereti ha latja hogy mit kapKép

Agi
Mi is ugy valogattuk ossze a kepeket, hogy minden honap stimmeljenKép

Zsuzsa
Jo a szeketek,ja meg a tobbi is a kepenKépKép

Sasha
Csak ismetelni tudom al anyokat,ne keress osszefuggesta szopi es abetegsegek kozott.Alex ugye tapit is kapott,es csak 6 hoig szopott mellett,de meg nem volt betegseg miatti hianyzasa a bolcsibol az elmult 1 eve alatt.Szoval ez tenyleg alkati kerdes.En 15 hos koraban kezdtem neki a tehetntejet,szerintem akkor mar inakbb a tapi 1 eves kora alatt.
Mi voltunk allergia vizsgalton vele,mert pottyos volt az arce egy idoben,DE nem mutatott ki allergiat,es irtam is akkor hogy a dokino is a gasztron mondta hogy a vervetel ritkan mutat.A karcolasos meg csak 3 eves kor utan ajanlott.Aztan magukol multak a pottyok,ugyhogy tlan nme is tej voltKép
Siman lehet hogy egyik betegesebb a tesok kozul,ezen valtoztatni ugysem lehet.

Halacska
Elfelejtettem kerdezni hogy a kisebb Normanok mennyi voltak?Es hol vettetek pontosan ott??A Sugar parkoloban?
Tok ari vagy hogy igy dicsersz,de ez inakbb Alex erdeme hogy hamar megtanul egy dalt,nagyon kis muzikalisKép

?ano
Kiskutyihoz gratula,tudom hogy neked eza legjobb ajandekKépKép

Rit
Nem irtad,de jo hogy minden rendben.Bizti csak a te alkatodat orokolte azert volt kisebbKépKép

Judy
Szegeny Gergo,azert csak meggyogyul szombatigKép

Pusza
kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa

Ósön azaz Auchan itt szemben velünk, hivatalosan csömöri ósön.Kép Minden évben vannak fák, olcsóbban mint máshol. a kicsi volt ennyi, a nagyobbak talán 5-6ezerbe kerültek!

Gumicukor
Sztem baromi jól sikerült az ovis kép Daneszről!
Kerestelek az msn-en de csak máshol talállak. Üldözzük egymást!Kép
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska
Jaj de luke vagyokKépEn azt olvastam hogy az OrsonKépKép
Jo sutogetestKép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Sasha
olvastam de azért irtam mert mi az sztk orvos miatt aki nem ismerte föl az arcüreg gyuladást kaptunk utána még 2 antibiotikumot sajna Kép betesdában .amugy én sem hiném hogy lene összefügés a hörghurut és a tehéntejallergia köszt mert hogy petike nyáron sokat volt beteg pedig már egy éve kinöte a tehéntej allergiáját .

Halacska
köszi megkaptam a képeket Kép

menem kell

üdv csics
csics

Hali!

Jajj, igazatok, van. Badarság volt a szopi és az elhúzódó betegség között párhuzamot vonni. Pláne, hogy a Gabi is újra visszaesett. Megint taknyos és csúnyán köhög. Amikor köhög akkor meg panaszkodik, hogy fáj ott lent. Csak nehogy tüdőgyuszi legyen belőle. Én is megint visszaestem. Ma már hőemelkedésem van és be van megint dugulva az egész fejem. a sok erölködős orrfújástól, meg a köhögéstől meg folyton keményedik a pocim is és elég sűrűn fáj. És én is most vagyok túl egy ab. kúrán. Azért ez eléggé elkeserítő, mert 3 gyerek miatt aggódom, holott csak kettő van kintKépKép

Azért jó dolgok is történtek. Gabiék is karácsonyoztak kedden, bár náluk zárt körű volt, mint ahogy a mikulás is. Azért, hogy meghittebb legyen a kicsiknek az ünnep és ne érezzék magukat feszélyezve a kattogó fényképező gépek és szülők össztüzében. Egy állandó fotósuk van aki minden ünnepkor/rendezvénykor megy és a gyerekek jól ismerik és egyedül ő csinál képeket. Egész jók lettek a Télapósak is.

Bocsi, hogy nem válaszolok mindenkinek külön név szerint, de 3 napja olvasom a válaszokat, és most is csak azért tudok írni, mert viszonylag hamar és egyszerre aludtak el a gyerkőcök. Viszont mennem kell főzni, meg teregetni, de előbb ruhát beszedni...

Igen kissé korán kezdtem adni a tehéntejet, de sajnos igazándiból már 8 hónaposan megkóstólta a Gabi kakaóját. Nem tudtam kivédeni. Gabi a kakaót a mai napig cumisüvegből issza. A reggeli kakaókban általában mindig hagy kb fél dl-t, és amikor a Dani elkezdett mászni akkor bizony azért ment. 10 hónapos korára már kikövetelte, hogy ő is úgy aludjon mint a nagy tesó cuclisüveggel.

Egyébként elképzelhető, hogy nem allergiás, csak ilyen kis beteges. Pont mint az apja ennyi idősen. Páromat műtötték is a fülével és hónapokig volt kórházban, mivel nem találták meg azt, hogy miért sípol a gyerek tüdeje. Igen a tüdeje folyton hurutos volt a füle miatt. De nem tudták, mígnem ki nem fakadt a füle. Lehet a kicsi is ilyen kis beteges. Csak annyira aggódom.
Azért is jó ide jönni és írkálni, mert az írással nagyjából rendezni lehet a gondolatokat és az ember sokminenre rájön és megnyugszik.
Egyébként is az allergia vizsgálatra csak jan 9. után kérhetünk időpontot és már most közölték, hogy február végéig már nincs is szabad hely... Szóval lehet, hogy csak márciusban vizsgálják, addig talán meg is gyógyul, megerősödik a gyerek.

puszi és köszi mégegyszer mindenkinek

sasha

Kép
sasha

sziasztok, csak beugrottam elköszönni, mindenkinek boldog ünnepeket kívánok + minden szépet és jót. Én holnaptól szabin vagyok és majd jan elején leszek megint, addig élvezem a kis családom társaságát és a frissen beüzemelt gáztüzhelyünkét: nagy fözöcskézés következik, már alig várom!!!

ezer pusza mindenkinek, legyetek jók!
Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Sasha! Gyere és rendezd a gondolataidat minél többszörKép Azon nem gondolkodtál, hogy Gabit kiveszed az oviból? Legalább addig, amíg a legkisebb is nagyobb lesz. Ez nagyon kemény így, hogy nem tudtok meggyógyulni. Vagy ez hülyeség?
Mindenesetre jobbulást kívánok az egész családnak!!

Holnap már nem leszek, ezért most kívánok:

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!!!!

Ma feldíszítettem a karifát- egyszerűen muszáj voltKép- nagyon szép lett. Csak természetes alapanyagú díszeket raktam rá, felét én csináltam...jaj tényleg olyan klassz lett.Kép

A következő napok már ünnepléssel telnek, holnap tesómmal leszek, 24-én nálunk lesz buli, Gyuri családja jön, 25-én anyuék sírjához megyünk és kirándulunk egyet, 26-án pedig az én rokonságom következik. 27-én Gyuri születésnapja lesz, meglepetéspartyt szervezek nekiKép
Úgy szeretem ezt a nyüzsitKép Kép

Szép Karácsonyt Mindenkinek
Puszi:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok
én is elköszönök egy darabig mert ma már csak fél napot dolgozok aztán a fiuké vagyok délben elhozom öket és mézes kalács sütést rendezünk holnap meg szülinapi partyit rendezünk imikének délelött lesz torta és lehot hogy elmegyünk holnap valahová enni .ma még megveszük a fát és holnap disziti csak fel a párom megegyeztünk hogy idén korán jön a jézuska mert este hatra nagyon álmosak szoktak leni ha nem alszanak .adig még az autot is összekel szerelni .

MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KIVÁNUNK

Csics és a fiuk
csics

Sziasztok!

SZÉP ÜNNEPET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Nálunk is már áll a fradifa. Anna szerdán volt utóljára oviban így gyorsan feldíszítettük.Kép Zöld normann fehér díszekkel, sztem szép lett.

Vigyázzatok a jégen mert tegnap én akkorát estem, hogy a fejem is koppant. Egy kis nyakránduláson kivül nincs más bajom de ez is elég.

Pihenjetek is az ünnepek alatt!
Sok mosolygós szempárt kívánok még mindenkinek!
puszi,
bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

SziasztokKép

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinekKép
Pihenéssel, beszélgetéssel, házimunka nélkülKépés persze boldog gyerekekkelKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Én is elköszönni jöttem, boldog karácsonyt mindnekinek, januárban jövökKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok,
En ma meg dolgozom delig,de ra is erek,Alex anyueknal van tegnap ota,mert nalunk sincs mar bolcsi. Ok elvittek uszodaba oket Zalannal.Hat az en fiam ki sem akart jonni a vizbol 2 oran keresztul,minden felsz nelkul ugralt a kismedence szelerol,es nem ijedt meg ha felborult a vizbenKépKépUgyhogy ideje elkezdeni vele az uszast ,tevezzuk is apavalKépKép
Ugyhogy en mindent megcsinaltam a nagy szabadidomben delutan:takaritas+mosas+vasalas,maradek ajandek csomizas+vacsi alapaanyag beszerzes,.Ma reggel megvettuk a fat is, hat 2m-es lett es normannKépKépDelutan feldiszitjuk+megfozom a levest holnapra es kesz is vagyunkKépKép

Sasha
Na latod eleg ide irni es maris megnyugszolKépKép
Hat igen az allergia vizsgaltra tenyleg heteket kell varni,na de aztan az eredmenyre is,nekunk anno 2 honpra lett meg a negativ eredmenyKép
Mostmar aztan gyogulgassatok hogy az unnep ne a betegapolassal telljen.Mikor koltoztok?Hogy alltok a felujitassal?

Rit
Jo pihenest neked otthonKép

Csics
Imikenek boldog 2.szulinapotKépKép

Halacska
Szegeny Te,meg jo hogy ennyivel megusztadKép
Kuldjel majd kepet fradifarolKépKép
Tenyleg a pihenes a lenyeg meg a jo kis beszelgetesek jo tarsasagbanKépErdekes en tavaly jobban stresszeltem hogy minden eksz legyen,pedig akkor meg nem is dolgoztam,most jobban osszeallt a szervezes,semmiben nincs rohanas es ez a lenyegKépKépdelutan MSN??Kép

MINDENKINEK BOLDOG,SZÉP ÜNNEPET KÍVÁNUNK CSALÁDILAGKépKép!!!!

Puszi
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Én is ma vagyok utoljára, délben húzok haza. Dani és a párom ma a nagyinál van, ide jövök értük. Úgy döntöttünk tegnap hirtelen, hogy pénteken már nem megy oviba, olyan kevesen voltak már tegnap is. így reggel együtt jöttünk a ligetig.

Szeretnék én is békés, boldog ünnepeket kívánni és az új évben mindenkinek azt, amit a legjobban szeretne!!! KépKépKép

Mi ma este díszítjük a fát, délutén zserbósütés, én is ma csinálom meg a levest a többit holnapra csak bekészítem a hűtőbe. még fürdőtakarítás van hátra és kész.

pusza
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Nálunk még nagy a felfordulás, viszont csak a sütisütés miatt. A két legnehezebb, legmunkásabb már elkészült, úgyhogy szerintem kész leszünk, holnap meg irány apukám.

Mindenkinek áldott ünnepeket kívánok!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!!

Mindenkinek békés boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!!

Betti sem ment már csüt-péntek bölcsibe. Most ketten nyúzzák egymást otthon, én meg 1-ig dolgozom. Holnap de. jön apjuk karifát díszíteni, most hogy ennyien írjátok, lehet hogy este feldíszítjük, de így nem kérik az ajándékot a kölkök?????

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Kép

KépKép
KépKép
banyóci

<!--attachment: kar_csonyfa-319948.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*64.9**kar%e1csonyfa%2ebmp --><center><pre>
Kép
karácsonyfa.bmp (64.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkiek!

sasha, Gábor és Dániel

Kataa!

Költözni talán valamikor januárban fogunk, sajnos nem jött össze még karácsony előtt a felújítás.

Magdi!

Nem lenne hülyeség, mert a jövő évet úgyis egy másik oviban kezdi (ez még változhatKép) a nagy, DE. Áprilisban születik a kicsi, tehát elvileg jövő télen újra betegség hegyek lehetnek. Így már 2 évet kéne halasztania a Gabinak az oviból a kistestvérei miatt, de ezt azért nem szeretném mert szeret bejárni. Igaz, reggelente a nem akarok menni című nóta pörög, de aztán úgy megy be, hogy el se köszön, ül oda a többihez játszani. Eljönni meg alig akar.

sasha

Kép
sasha

Hali

Mi is betegecskek voltunk, de mar gyogyulnak a sracok. A fat mar vasarnap feldiszitettuk, de ajandekbontas csak holnap lesz.Kép

Beszti

Majd ha lesz idod a karacsonyi surges-forgas utan es a tablat eloveszed javitsd ki a koromat, legszi mert ma megint egy evvel oregebb lettem.Kép(36)

Boldog bekes unnepeket kivanunk mindenkinek!!!
Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?