Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ma megvolt a karácsonyi bevásárlás egy része. Sajnos nagyon elkeseredtem, mert nem kaptam sehol olyan tündérkastélyt, amilyet Noémi szeretne Kép. Pedig a férjemmel 3 Auchanban is voltunk délután (Szigetszentmiklós, Soroksár, Savoya Park), de sehol nem volt már. Annyira sajnálom, mert összeírt egy csomó dolgot, hogy mit szeretne, de mivel én rengetegnek tartottam, megkértem, hogy válasszon ki hármat közülük. Ö csak kettöt választott, az egyik a Hófehérke baba volt (az már megvan, de még most is hegyekben állt mindhárom Auchanban), a másik a kastély. Azt mondta, csak ezt a kettöt szeretné, de ezt nagyon. Naponta emlegeti, annyira várja már, hogy megkapja. Én persze megígértem, mert nem is drága (3.990 Ft), és könnyen be lehet szerezni. Legalábbis azt hittem Kép. Tényleg úgy el vagyok keseredve, hogy még sírtam is miatta (picit most is, mikor írom Kép). Tudom, hogy nagyon nagy csalódás lesz neki, úgy sajnálom. Sajnos, a többi Auchan nagyon messze van tölünk (Budaörs, Csömör, Dunakeszi), föleg úgy, hogy nem is biztos, hogy van, így az ember potyára menne rengeteget. Máshol meg nem is láttam ilyet. Most mit csináljak, mondjátok meg?!

Sasha!
Hihetetlenek némelyik hivatalban Kép. Nyilván nem hobbiból viszi mgával az ember a pici gyerekeit ilyen helyre, hanem azért, mert nem tudja kire bízni.

Beszti!
Jegyzöi igazolás Kép. Nekünk is kellett, de az Önkormányzatnál elintézték annyival, hogy mi kitöltöttük, ök meg aláírták. Megjegyzem, nem is a jegyzö írta alá, csak valaki az ügyfélszolgálatról, de az is elég volt a banknak.

Na, megyek, kutakodok még egy kicsit a tündérkastély után, hátha lesz valahol...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok
Ági nagyon jo ez a vonat nekem nagyon tetszik Kép

Conti
köszi a képeket megkaptam Kép

Mano
nálunk is 2 tv 2 külön szobába igy ha este elalszanak akor mi tudunk tvni nálunk pont az a baj hogy mostanában ha leül a tvzni akor késsöbb már harcolni kell hogy lejöjön sétálni egyszerüen nem akar mostanába lejöni sétálni ha itthon van Kép .

Kataa
én pont az nyugodt alvás miatt nem akarom a tv meg hogy nyugodtan játhasanak tv amugy is csak akor szeretnek ha én is ott vagyok Kép .

Panda
játéksziget nevü boltokat nézted már igaz kicsit drágábak de talán van nekik .

pusza csics
csics

Sziasztok!

PANDA

Meg tudod mutatni, hogy milyen ez a tüdérkastély. esetleg link?
Orsoly megnézi neked este a csömöri ósönben. Én is akartam de siettem és elfelejtettemKép

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Panda,megtalaltam az ujsagban,megnezem neked itt, vegyek akkor tutira?Kép

orsoly
orsoly

Panda
A börsiben én is meg tudom nézni holnap, ha Orsoly nem jár sikerrel.

Orsoly mizujs veletek? nagyon eltűntél innen is meg az ősiekből is.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

mármint ősziekbőlKépKép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Orsoly!
Nagyon köszi Kép! Bocs, hogy nem írtam hamarabb, de most értünk haza a vadászatból. Sajna, sehol nincs, ma voltunk a budaörsiben, és ott sem volt Kép. Állítólag teljesen kifogytak a kastélyok. Végül vettünk egy másikat, amiböl már szintén csak 4 db volt, és raktáron sem volt több. Ezt megvettük, nehogy még erröl is lemaradjunk. Végülis a tündérkastély és a között hezitált sokáig Noémi, amit vettünk, remélem, nem lesz nagy csalódás. Majd lassanként valahogy beadagolom neki, talán sikerül... Ha esetleg mégis megvetted volna, mert van, az sem baj, mert akkor ezt elajándékozzunk, és Noémié marad a tündéres. Ha van valami ifnód, itt elérsz: 06-70/540-6166
Mi van a fiúkkal? Igazán benevezhettetek volna a Miki-bulira, emlékszem, a Margit-szigeten még ott voltatok.

Komolyan mondom, kész lidércnyomás a karácsonyi vásárlás Kép. Az ember dolgozik, ráadásul vidéken, semmi esélyem, hogy bejussak olyan helyre, ahol vásárolni lehet. És sajna, nálunk úgy müködik a karácsony, hogy mindenki ideadja nekem a pénzt, amit ajándékokra szán, hogy vegyem meg én, úgyis jobban tudom, hogy mit szeretne a gyerek, vagy mi kell neki. Találjam ki és rohangáljak is ajándékok után az egész család helyett, mert persze mindenki elvárja, hogy ha már ideadta a zsét, akkor legyen is a fa alatt az ö nevével fémjelzett csomag. Ma is bejártunk a férjemmel 7 játékboltot (plusz az Auchan), a lábam majd' leszakad, mert gyalog mentünk a városban, mivel autóval egyszerüen képtelenség megmozdulni.
Mindezt 4 spanyolóra után, fájó torokkal Kép. Legalább anyu elvállalta a hétvégére a gyerekeket, de ennyi azt hiszem jár nekünk, ha már ennyit rohangálunk az ajándékok után.

Na, nem panaszkodom tovább,

Panda

panda
Halásztelek

Panda
Ha megmutatod hogy hogy néz ki a kastély akkor én is meg tudom nézni a Dunakeszi Auchanban!

Rit
Köszi a listát. Ez alapján a váci útiban és a Pólusban is kéne hogy legyen. Lehet hogy csak én nem láttam a sorompót?? Kép Kép
Amúgy jól értem, ez elemes?
Hegyet akartam venni, de nem volt, ezért vettem egy komplett hegyi szettet. (500,- Ft-tal volt csak drágább, és egy csomó minden volt hozzá) Utána már volt külön hegy is! Kép Azt nem tudod hogy a szettesben is elemes a hegy?

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Panda
Az Auchanos újság hátoldalán vannak az áruházak telói. Ha felhívod és kéred a játékosztály menedzserét akkor ő meg tudja mondani, hogy van-e még náluk.
megnéztük férjemmel mi is a csömöriben, taliztunk Orsollyal is, aki fél órát böngészte a szépséges rózsaszín kastélyokat de sajnos nem találtunk iylet. mivel férjem a múszaki osztályon dolgozik és nem tudja megnézni más osztály készletét így nincs infónk, hogy esetleg van-e mgé raktáron. Egy telót megér.Kép
Az én torkom is fáj, nyelni sem tudok. Neked is ilyen? Szedsz rá vmit? Dokihoz persze nem megyek...

Kataa
Hogy sikerült a mézes?
Ha hiszed ha nem meg sem álltam egész nap, de legalább apa elvitt vacsizni, így élvezzük, hogy Pancsi nagyizik. De Serihez azért még kellni kell hajnal 6-kor. Tudom, hogy nem vagyok normális.Kép
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

sziasztok
Panda
megnézem neked a játékszigetbe itt az europarkba ? tündérkastélyt ?

pusza csics
csics

Sziasztok,

Agi
Jobbulast Olivernek.Hiaba a gyerekek tudnak idoziteni.

Rit
Tudom hogy ott kint van gyujto,csak ritkan jarunk mostanaban arra.Van egy taska cuccom,amit oda kene adni.
Legkozelebb integess felKépKép

Conti
Szoval jo a gagyi miki is muffinba?Akkor kiprobalom.

Sasha
Na akkor azert beszltal nekik.Bar en inkabb kertem volna a fonoket alapbol az elso megjegyzes utan.

Panda
Szegeny,nagyon kiboritott ez a kastely dologKépGyogyulgass Kép
Biztos tetszeni fog neki a masik is,nem hinnem hogy a jambor Noemi emiatt hisztizneKép
Tudom nekem meg kicsi Alex,de en nem kerdeztem meg hogy mit ker a Mikitol vagy karacsonyra es kesobb sem tervezem.Mar csak azert is mert nem szeretnek neki csalodast,meghat nem lehet minden ugysem megvenni nekik.Tolunk 3 nagyobb darabot kap es kesz.Meg a nagyimtol kapott penzen kell valamit vennem,anyu megveszi az ovet szerencsere.

Csics
Legy csak kovetkezetes, hogy setaljon a Tv helyett.Ugyi vagy hogy nem teszel Tv-t a szobajaba ,mert akkor elindulna csak igazan ez a lavina.

Halacska
Amint latod nem hivtalak,tehat osszejottKép
Penteken meg a kozmetikus utan megcsinaltam a tesztat.Masnap reggel nyujtottuk apavalKépKépAz elso kicsit vastagok lettek,de aztan belejottunk,lett egy csomo,4 sutis doboz.Lesz belole ajandek is mert ennyit nem tudunk megenni.
Nekem is logott a nyelvem,tegnap foztunk tobbfelet jovo hetre,vasaltam+mostam,agyat huztam.....Aztan delutan mozi es vacsora a baratokkal,vegre tudtunk orakon at nyugodtan beszelgetni.Ma egy masik parral megyunk ebedelni,addig meg pihizunk itthonKépSzoval gyorsan telik ez a hetvegeKépAlex is nagyon jol erzi magat,beszamol hogy miket csinalnak anyunalKépDelutan mar jon is hazaKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Lányok!
Mindenkinek köszi a felajánlást, marad az a kastély, ami van. Tényleg nagyon rendesek vagytok, de miattam igazán nem lekk fáradni Kép. Ez marad, ráadásul ez szerintem jobb, mint a másik.

Kataa!
Én sem kérdeztem meg sose Noémitöl, hogy mit szeretne, de az oviban már tavaly is mindenki mindta, hogy már megírták a szülökkel a levelet, hogy mit kérnek karácsonyra. És egyik nap (tavaly) jött haza, és mondta, hogy írjunk levelet... Magamtól sose kérdeztem volna meg, de akkora a nyomás az oviban a többi 30 gyerek miatt, hogy végül beadtam a derekam. Most is összeírtunk vagy 15 tételt, de megmagyaráztam, hogy ennyi mindent nem kaphat. Megértette. Ádámmal (aki ugye olyan idös mint Alex), még szó sincs ilyesmiröl, neki azt vettünk, amit gondoltunk, ö semmiféle igényt nem jelentett be elöre Kép. Megjegyzem, azért egy lánynak ezerszer könnyebb vásárolni.
Ha már a saját házunkban laknánk, kaptak volna kisházat alagúttal, amibe ök is beleférnek, de olyan ajándékot nem szertnék adni, amit hónapokig csak nézhetnek, és nem játszhatnak vele. Már most is gondban vagyok, hogy az újabb adag játékokat hová fogjuk tenni...

Ha minden igaz, jövö héten beüzemelik a kazánunkat, és akkor pár cuccot át tudunk vinni (csúszda, íróasztal, könyvek) amiket nem nagyon használunk, és lesz egy kis hely a szobában.

Halacska!
A telefonáláson én is gondolkodtam, de sajna annyira kifogytak (a látogatott üzletekben kérdeztem), hogy nincs még raktáron sem. De már annyira nem bánt, ez van. Legközelebb gyorsabb leszek...
Torkod hogy van? Az enyém már alig fáj, inkább csak "kaparászik". Már mindenféle szopogatós tablettát kipróbáltam, de csak a Neo-angin vált be. Most is azt használtam, nekem segített.

Zsuzsa!
Takarítás... Ne is mondd! Eddig legalább szombaton tudtam valamit csinálni, de most, hogy suliba járok, még az is kilöve, úgyhogy gyakorlatilag semmi idöm sincsen. Nem is tudom, hogy ezen a télen mikor fogom lemosni az ablakokat, hogy a többiröl már ne is beszéljek.

Na, megyek, mert van dolgom, nem lehet lazsálni...

Panda

panda
Halásztelek

Ági
Láttam a vonatotokat, itt korzózik mostanában a Hösök terén, megy körbe-körbe. Az elején meg asszem Veresi Gözös vagy mi van kiírva. Sötétben, messziröl ki lehet szúrni a világítása miatt, a gyereknek irtóra tetszett Kép

Conti
Nálunk meg pont az van, hogy a mikik ki is vannak rakva a gyerekszoba ablakába, de nem fogynak. Tegnap elkunyiztunk egyet és felfaltuk apával Kép, fincsi Tibicsoki volt

Forti
Nem sajna, a szettben nem elemes a hegy, ezért vettük mi is külön. A sorompó elemes, gombelemmel megy.

Kataa
Minden nap arra megyek úgy negyed 5 felé, csak rohanok, mert félig az oviba kell érnem. Ha gondolod egyik nap dobd be a kocsimba és elhozom ide a gyüjtöbe másnap. + talizunk két ünnep között, nem? Kép

Amúgy mindenkinek szép hétfö reggelt, remélem jó hétvégétek volt. Mi szombaton voltunk egy kicsit barlangozni, vagy két és fél órán át voltunk lent és most elmentünk Dodi számára tök új részekre. Olyan kis ügyesen ment, nagyon büszke voltam rá. A kis szükületeket is tök jól kikúszta, közben meg kiabált, hogy itt jön Dodi-giliszta!! Kép Szombat du-tól vasárnap du-ig anyósomnál volt, hogy mi tudjuk a kecót csinálni. Egész jól haladtunk, Rol egy csomó lukat kifalazott, a bontott végeket egyenesítette, már nem sok van + a vakolás. Én pedig egy egész nagy szakaszt kifugáztam. Mármint nekünk az elöszobánk tégla-fal lesz, így ott már le van verve a vakolat, most a téglák közül kell kikapargatni a maltert. Még vagy 2-3 napi melóm van vele.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Hali

Csütörtök óta nem néztem be. Voltak nálunk a barátnőim, tartottunk egy kis ötye-t. A londoni barinőm teljesen meglepett, mert kisbabát vár KépKép annyira örülök neki!!!! És pont akkorra van kiírva, amikor az én Danim született!!! Kép jó sokáig dumáltunk, nálunk aludt. Tavasszal vagy nyáron valszeg kimegyünk hármasban hozzá Londonban.

Sasha
Hát nálunk uez van, amióta Dani ovis. Hol nekem, hol apának fáj a torka. Bá rmost a költözés óta nem voltunk betegek, csak Dani. Még benne is bolyong a trutyi, folyamatosan fluimucilizom, aromalámpázok otthon, meg orrspray orrszívás. De más baja nincs és szépen javul. Ennek ellenére jár oviba, van, aki sokkal rosszabbul van, lóg a gyerek orrából a sűrű takony. Ilye nekünk mondjuk még nem volt.
Esetleg homeopátia segítene, terhesen is lehet szedni, anélkül, hogy ártana.

Tv gyerekszoba – nálunk jeenleg van, de csak úgy magában a szekréyn tetején, mivel nem fért el máshová, de nincs bekapcsolva, antenna nélkül nem is megy rajta semmi. Ha mesét akar nézni Dani, akkor a nappaliban a nagyon. Nekem nagyon nem tetszik, amikor egy 3-4 éves gyerek akkor néz tv-t, amikor akar. Pont a kozmetikusom fia, igaz 5 éves, de komplett házimozi volt a szobájában, meg hifi stb... szerintem tök felesleges. Nálunk lehet mesét nézni, de nem állandóan. Azt is tudja, hogy ha híradó van, akkor nincs mese, csak előtte vagy utána, vagy hétvégén mesedvd-k. Meg hűlószobába nem jó az elektromos cucc, ahogy Kataa is írja.

Kataa
A nagy áruházak mellett vannak konténerek, amibe mindenféle ruhaneműt be lehet tenni.

Csics
Hát az én fiam meg bélpoklos Kép az oviban már bejárása van a konyhába, és ha éhes mindig kunyerál vmit. Ez otthon is így van Kép meg a főétkezésekkor is eszik rendesen. Még jó, hogy adnak neki..

Pólus
Én voltam pénteken, de csak sínkészlet volt, meg a 35, 50 és 75-ös vonatszett. Örülök, hogy 3 héttel ezelőtt betáraztam a jászberényi tesco-ban.

Lányok
Hol lehet kapni mézeskalácshoz szaggató formákat (fenyőfa, szív, baba, stb)? ahol tuti van, nem akarok kavarogni.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Helló!

Beszti!

NAh, ja, valóban belőle is adófizető lesz, de nem ezért kéne, hogy emberséges legyen...
Mi csak egy egyszerű áruvásárlási hitelt szerettünk volna felvenni. Elképesztő összegben kb 150 ezer forint értékbenKép Ennyiért szarakodtak. Apámmal is elmentünk, neki alapból nem adta meg a bank a hitelt. Tojtunk utána mindenre és a Praktikerből átmentünk a BrikoStore-ba. Ott nem lacafacázott senki. Összeválogattuk a cuccost és párhuzamosan intéződött a hitel, hogy mire a papírkával a bankoshoz mentünk, onnantól már csak 20 percet kelljen várni. Kész, hitel ok. Ugyanis sajna meg kellett kérni a szüleimet, hogy vegyék a nevükre a hitelt, nekem a gyesre nem adnak a Csabának meg ott a 14 millás lakáshitel a nevén... Csak így tudtuk megoldani, és hiába nem nekem kellett az APEH-nál az adóigazolás, de csak elmegyek már az anyámmal, ha már Õ tesz nekem szivességet ezzel... Azt még nem is írtam, hogy szerencsétlen anyukám azon a héten éjszakás volt és alvás nélkül szaladgált nekünk.
REmélem nem voltam fékevesztetten zagyva, kicsit le vagyok pukkanvaKép

Kataa!

Igen, visszaszóltam. A főnökéhez meg nem mentem, mert azért rosszat nem akartam neki. Próbáltam ésszerű maradni és mérlegelni is közben, már amennyire tudtam és inkább visszabeszéltem.
Nah, szóval az egész az úgy alakult, hogy:
Bementünk a nőhöz, mondtuk, hogy mi újság, mit szeretnénk és mikor rájött, hogy nem nekem kell a papír mint kisgyerekesnek, hanem az anyámnak akkor kezdett balhézni. Visszakérdeztem, hogy komonyan gondolta-e és erre azt mondta, hogy igen. Mondtam neki, hogy egy szívtelen, érzéketlen dög és szégyelje magát. Szó szerint. Mondtam volna mást is, és lehet mondtam is még ezután, de azt hiszem a többit már csak anyámnak morogtam miután eljöttünk a kitölteni való papírral. Kötöltötte, és egy másik ablakhoz mentünk vissza és éppen végeztünk mikor odajött, hogy akkor vár minket... lehet jönni. Na persze.

Délután kolekktíve orvoshoz vándorlást talrok. Elviszem a két gyereket, mert még mindig sárga folyik az orrukból, bár a GAbinak már talán javulgat a dolog. A Dani már nem sípol de szarul van, lázhatáron mozog a hője.
Magamat is elviszem a dokihoz, mert a hétvégén eldurvult a helyzet. 3 napja visszaestem a betegségben, de elég erőteljesen. Éjjel vagy 5x ébredek, mert annyira kiszárad a szám, hogy fáj. A nyelvem olyan száraz mint a smirdli, és percekig tart mire újra benedvesedikKép Lázhatáron mozog az én hőm is (37.8-38.0) és nem vagyok jól. Be van dugulva a fejem, fáj mindenem. Még a bőröm is és olyan mintha izomlázam lenne, de nem mindig szerencsére. Fáj az arcom, a hátam középen a derekam is, meg úgy minden. Tegnap vezetni sem tudtam, annyi erőm nem volt, hogy a kormányt tekerjem. Szerencsére nem kellett messze mennem és onnan már a párom vezetett.
Szegény picik, olyan rossz lehet nekik, hogy ők nem tudják elmondani, hogy mi bajuk van. Lehet, hogy a Danim is hasonlókat érez, mert szinte folyamatosan nyafog és rajtam lóg...

na megyek teregetni.

sasha

Kép
sasha

sasha
nekünk is sok a lakáshotel a nevünkön, de áruhotelt lehet felvenni lakáshotel mellett is. nekünk a lakás mellett ott a kocsi, a kanapé és fél év múlva kell elkezdeni fizetni a tv-t. sehol nem szőröztek. (cetelem, BB)

KépKép
KépKép
gumicukor

hotel = hitel Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

GumicukorKép

Pedig minket a BB szivatott meg az Apeh-es kavarással.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok,
Hazajöttünk a pár napos Kolpingos pihiből. Nagyon jól éreztük magunkat, szuper a hely, el is terveztük, hogy nyáron visszamegyünk hosszabb időre. Rengeteg adventi program volt a gyerekeknek, Lili készített is egyik nap mazsolából és puffasztott búzából egy szívet, ez annyira megtetszett, hogy viszek is majd be az oviba hozzávalókat, hogy csináljanak bent is, mert nagyon szép és gyorsan megvan. Volt 2 féle gyerekmedence, játékokkal, az étteremben több féle étel csak a gyerekeknek, sőt még az egészen piciknek is voltak frissen készített pépek, szóval szuper volt. Itt tényleg minden a gyerekekről szólKép. Késő du jöttünk haza, és mivel már nem volt időm vacsit főzni, apa foglalt egy étteremben asztalt és ott vacsiztunk, rég volt ilyen jó dolgomKép.

Sasha,
Nem próbáltátok még a homeós bogyókat? Lilinek nagyon bevált.

Csics,
TV ügyben igazad van, én tuti nem tennék be tv-t Lili szobájába még, igaz Lili 2 percnél tovább nem ül meg a tv előtt, egyszerűen nem érdekli.
Kajcsikkal kapcsolatban pedig ha ennyire nem esznek otthon a gyerekek, próbálj meg kicsit másképpen főzni. Nem tudom hogy hogy főzöl, de hátha jobban elfogadnának mindent ha gyengébben fűszereznél, vagy lehet, hogy épp ellenkezőleg, az erősebb fűszerezésű kajcsik ízlenének nekik. Rengeteget variálok én is, hogy minél változatosabb legyen az étkezésünk, a barátnőmmel szoktuk mondani, hogy mi nem a húsokat variáljuk, hanem a zöldségeket. No meg a gabonákat is igyekszem változatosan elkészíteni, Lilivel most nagyon rákaptunk az árpagyöngyre. Levesbe szoktam rakni tészta helyett, ha többet rakok bele lesz belőle egytálétel és nagyon fincsi. A kukoricadarát is nagyon szeretjük úgy elkészítve mint a krumplipürét, csak ennél figyelni kell kicsit a főzésnél, mert gyakran kell kavargatni. A végén vaj és pici tejszín bele és kész is a fincsi krémes köret bármihezKép.

Ági,
Szuper ez a vonat, nagy élmény lehetett a gyerekeknek!

Conti,
Pont ez a bajom nekem is, hogy Lili tételesen tudja, hogy honnan mennyi és milyen csokit kapott, megáll az észKép. A nagy részét ugyan be tudtam suvasztani az ablakba, ahonnan nem tudja kivenni, de még így is nagyon sok maradt bent, amire rájár. Szerencsére azt már tök jól betartja, hogy csak kaja után ehet belőle, de akkor aztán képtelenség elrakni előleKép.

Na megyek vacsit főzni, míg az apróságok alszanak.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Sasha! Nálunk Márk a fülfájós. Neki fülkürthurutja van, igazándiból nincs tünet, csak a fülét fájlalja. Én elvittem magánorvoshoz, mert a körzeti, ill a Heim Pálos orvosok elég tanácstalanok, kísérleteznek Márkon. A magánorvos sem tudta megmondani, hogy miért fáj Márk füle. Ugyanis hetek óta nem náthás, nem köhög, nincs se láza, se hőemelkedése. Viszont 2 AB kúrát végigcsináltunk és egyiknek sem volt hatása. Pontosabban 1-2 napig nem fájt a füle, Ugyhogy kézbe vettem a dolgokatKép A fülmelegítős sapi nagyon klassz dolog, Márk szokta hozni és akár fél óráig is a fülén tartja. A só nem vált be nála, azt nem tudom hosszabb ideig a fülén tartani. A magánorvos azt mondta, hogy 1 hétig ne vigyem közösségbe, mert a fefülfertőzés komolyabb szövődményeket okozhat. Úgyhogy most Nóri is otthon van, igazándiból ő hordja haza az oviból a betegségeket, így ő a közösség nálunk. Ami biztató, az az, hogy a fülfájós gyerekek kinövik ezt a korszakot. Amikor már szépen hagyják kipucolni a nózit és ők is közreműködnek az orrhigiéniában ritkulnak a panaszok.
Még egy kis adalék, ami miatt nagyon komolyan kell venni a fülfájásos betegségeket: Tesóm fiúja halláskárosodott. Gyerekkorában félrekezelték egy fülgyulladását, és egy gyógyszer hatására elhaltak a hallóidegei.Igaz, ez 20-25 éve történt, de ma is rengeteg a kókler doki. Lásd Márkot, akit képtelenek kikúrálni. Én most megfogadtam, hogy csak akkor adok Márknak AB-t, ha tényleg beteg.
Lányok! Ha van valakinek olyan fül-orr-gégész ismerőse, akit bátran mer nekem ajánlani kérlek írjátok meg. Eddig egyik dokival sem voltam megelégedve, látom rajtuk, hogy igazándiból csak próbálkoznak, hátha valamelyik gyógyszer használ Márknál. Magánrendelés érdekel elsősorban, bármennyi pénzt megér nekem, hogy véglegesen kikezeljék Márkot.

Szóval a fenntiekből kiderült, hogy Nórit nem viszem már oviba a héten (ill. idén), talán pénteken a karácsonyfaünnepre beviszem. Sajnálom, mert teljesen egészséges, egyfolytában ki akar menni a kertbe. De Márk miatt ő is szobafogságra van ítélve. Délutánonként kiviszem, ha apa otthon van, de ez nem az igazi.

Tv: Nálunk a 2 hálószobában nincs TV, meg semmilyen elektromos cucc. A nappaliban van Tv, meg a dolgozószobában. Igazándiból egyedül nem Tv-nek a babák. Napi 1 mesefilmet nézhetnek végig, a déli pihenőnél. Úgy szoktuk, hogy a nappliban lefekszünk a nagy ágyra és mesélek nekik. Márk kb 10 perc múlva elalszik. Nórinak még mesélek egy kicsit, ha nem alszik el (és persze nem alszik el) bekapcsolok egy mesét és én is megyek a dolgomra.
Este a nappaliban megy a Tv, a felnőtteknek, szerencsére a gyerekeket nem érdekli, max a reklámokat megcsodálják.

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok
Panda
nálunk sencs még olyan hogy 10félét kér csak a pedálosautot kérte de ezt ö salyát maga találta ki mi meg bele egyeztünk a töbit amit kapni fog én találtam ki mivel látom mit szeret játszani épiteni imádnak és imádják a kukás és egyébb autokat és mivel okositani szeretném kap még kirakot és hasonlo kreativ játékot .

Magdi
Nekem nem magán orvosom van hanem a betesda korházban van orvosunk az ottani fül-orr-gégész föorvos nagyon rendi és érti is amit csinál én öt ajálanám neked nem csak ugy ránézésböl mondja a dolgokat hanem kivizsgálja a bajt amugy petike beszédét is ez a doki hozta helyre pontosabban ö operálta meg petikét mert kikelett veni a manduláitt hogy tudjon beszélni .

pusz csics
csics

Sziasztok!

Én vhogy nem javulok bár orvos nem is látott. Már beszélni sem tudok, ráment a betegség a hangszálaimra. Éjjelre kiköltöztem a hálóból, mert olyan köhögőrohamok jönnek rám, mint egy krupposra, levegőt sem kapok! Szörnyű lehet a gyerekeknek, akik ebben a betegségben szenvednek!

Ilke
De jó, hogy végre pihentél!!! Karácsonykor a sok készülődés és segítség miatt biztos nem tudsz majd! Jól hangzik amit a Kolpingról írtál! Vajon külsősök is használhatják a kül. dolgokat nem tudod? Hévizen van lakásunk és onnan csak egy ugrás lenne...

Nálunk 3 tv is van a lakásban, de a gyerekszobában egy sincs! Legalább korlátozzuk Pancsi tvzős szokásait, de inkább dvd-zik. Ovi óta azt is alig-alig. A hálónkban viszont még számítógép is van a tv mellett és én is érzem az eletroszomogot.Kép Nem tudjuk máshová tenni mert a nagyszoba is televan az ilyen kütyükkel. (Férjem hiradástechnikus.)

Gumicukor
Én annó az Ikeában vettem ilyen szaggatós formákat, de mostanában nem figyeltem...megnézheted ott is ha jártok arra, illetve sztem minden nagyobb háztartásiban illene lenni, nem?

Rit
Ketteske is sportos lesz, tuti! Ld. autótolás, fugázás! De így van ez jól, hogy nem hagyod el magad! Olyan jó progikat csináltok! Dodi gilisztaKép

Nyusziék bizti kint vannak ha nem ír. Remélem meggyógyultak!

Zsuzsa
Hogy vagytok??

Lányok!
Ma a kis hótól annyira beállt felénk is a közlekedés, hogy Cinkota után le kellett tennem az autót, amit amúgy az Örsön szoktam hagyni, és átszálltam a HÉV-re. Áldom az eszemet!Kép 20 perces utat mások 1,5óra alatt tettek meg. Ez azért gáz! Ilyenkor naon mérges vagyok a nyárigumis autósokra és azokra, akik esernyőnek használják az autómobiljukat.Kép

Kryss
Felétek nagy a hó? Hogy vagytok? Mentek be Bécsbe a városházához feelingezni és adventi kal-t nézni??
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Zsuzsa
Lucának nagyon boldog névnapot kívánunk!

DEC8
Neked is boldog névnapot!!
Mi újság veletek?

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Mléna
Én nem fül-orr gégészt tudok, hanem tremészetgyógyász orvost, aki tud segíteni, ha érdekel. sajnos ez is fizetős, de pl. tesómnak a 1 éve tartó ekcémáját rendbetették. és mindezt ab nélkül.

Halacska
Akkor most te is Amanda Lear vagy KépKép nekem erre homeot adtak és oké volt. Homeovox. mi is átéltük a mai napi dugót... de egyébként szerencsére oké szokott lenni, csak esik 2 pötty hó és ez van.

pusza

KépKép
KépKép
gumicukor

Panda
En a Jatekszigetbe lattam kastelyokat,volt csomo fele,bar ha mar megvan a vegleges akkor nem aktualis mar.Megint megallapitottam hogy lanynak sokkal konnyebb ajit venni,igazad van.Kép
1 orat keringtunk mire talaltunk ertelems jatekot Alexnak a nagyim reszerol.
Huuu,akkor az oviban majd kapjuk a kikepzest rendesenKépBar remelem majd esszel meggyozzuk hogy lista nelkul is van eletKép

Rit,Mano
Akartam mar kerdezni hogy vonatot vesztek a lanyoknak,mert az ugyebar fius jatek.En szerettem volna konyhat Alexnak de a tobbek velemenye hogy ne jatszon lanyos jatekkal.(bar foz szettj,boltos szettej mar reg vanKép Tudjatok ez a nemi identitas kialakulas koruli gercehurca zavar meg KépTudom hogy minden neveles kerdese,csak valahogy tanacsatalan vagyok.
Koszi,akkor ha talalkozunk ket unnep kozott akkor odaadom a cuccot,koszi hogy bedobodKépSzerinrtem mi nem Tescozunk mar az iden.
Nekem egyebkent a 28.kedd lenne jo.

Gumicukor
Ezen a lakashotelen nagyon rohogtemKépKép
Barinodnek gratulaKépTaknyos gyerek nalunk is van a bolcsibe, en is kivagyok ezen.Szerencsere Alex nem kapja el toluk,igy nem szolok,bar erdekes mert az anyukak zome nem dolgozik.
TV-ben egyetertunkKép
En elkertem nagyim regi formait,nagyon jok lettek a sutikKép

Sasha
Pedig ha a afonoket kered,akkor megsporoltal volna egy idegeskedestKépKépLenyeg hogy vege,felejtsd el,tudom neha nehez.
Te gyogyulgass,mert igy nehez elvezni a babassagot+karacsonyt betegen.

Ilke
Jo hogy sikerult kicsit kikapcsolodnodKépEn is valtozatosan fozok,magunk kedveert is ,meg Alexnak is igy a jobbKép

Magdi
Szegeny ti ezzel a fulfajassal,sajnos ajanlani senkit nem tudok,de srukkolok hogy a vegere jarjatok.
Nem is irtad hogy a tesodnak van uj fiuja?En meg ugy emlekszem hogy azon kesereg hogy nincs ertelmes jelolt.

Halacska
Szia KépKépBar nekem nem irtal...Ha mar csak itt,titszta zizi hetem van...Kohogesre mez,de extra mennyisegben.Minden rohamkor 2 kanal.
De sikerelmenyem is van, 23.an reggel befertem a fodraszhoz hogy jo legyek kariraKépKép
Ne is mond a kozlekedest,holnap megyunk Szolnokra....Csak ne essen tobb ho.
Nekem regge ljo volt,alig volt meresz autos 15 perc alatt itt voltamKép

Zsuzsa
Kislanyodnak boldog nevnapot!!!!

Dec8
Neked is,de nagyno eltuntel.Remelem csak azert mert happyness van otthon.

Tegnap mi jatszohazaztunk Suzyekkal.Alex kerdezte hogy :anya most akkor ma is jon ide megint a Mikulas.?Kerdeztem:Szerinted? Erre O:AAAA,nem mert nincs itt a sok tobbi gyerekKép

Januarban szervezhetnenk majd egy talit ujra oda (vallalom a szervezest,bar nem egy nagy meloKép .Ja es mamitaliban is benne vagyok. Ki meg???

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Én is így jártam, mondtam vkinek, hogy kiskonyhát vennék Nagygének, mert mindig azzal játszik a játszóházakban. erre szinte körberöhögtek, hogy az lányos játék. így még nem kapott, hát nem is tudom.
Talikban én benne vagyokKép bár januárban még vizsgáznom is kellKép

Zsuzsa
Boldog névnapot LucánakKép

Dec8
Neked isKép

Magdi
fülbajokKép sajna nem ismerek szakembert. Gergőnek egyszer gyulladt be mind2, amikor kruppal kórházban feküdt. akkor mind2 fülét felszúrták. sokan szúrásellenesek, hogy akkor mindig füles lesz az illető, de azt is mondják nagyobb baj, ha magától fakad ki. nálunk a szúrások ellenére azóta nem volt fülgond két éve szerencsére kopp-kopp. remélem találtok megoldástKép nekem is az jutott eszembe, mikor panaszoltad a tesód szingliségétKép

Bea
JobbulástKép jól tettedKép sokszor én is leparkolok a délinél és bkv. persze kölkek nélkül.

Ilke
szupi lehetettKép

Gumicukor
Formát kaptál már? én nem nagyon láttam sehol, Kikában csak szív, kacsa, meg valami puputeve és majom volt a hétvégén.

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Ma csináltam egy szabadnapot magamnak, fodrász és vásárlás. Kár, hogy a dugó miatt 40 percet késtem a fodrásztólKép

Kataa, én benne vagyok mindkét taliban. Bár esetleg kipróbálhatnánk a Sugár-Jégkorszakot, a parkolás miatt is.

Ilke, hát ez klassz kis telelés volt! Majd mutizz képeket!

Lucáknak boldog névnapotKép (Dec8, igazán írhatnál mi van veletek!)

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Én a csajos talit díjazom KépKépKép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,
Feltettem pár képet a hétvégi kiruccanásunkról:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7915

Kataa,
Minitaliban benne vagyok!Kép

Halacska,
Nem tudom, hogy használhatják-e külsősök a szolgáltatásokat, szerintem csörögj rájuk, bizti megmondják. De lehet, hogy nem, mert a legtöbb dolog ingyenes, a szobaárba belekalkulálták. Mi most azt tervezzük, hogy apa két adag üdülési csekkjét is beváltjuk majd nyáron és akkor több ideig tudunk maradniKép.

Most mennem kell teregetni, meg a konyhát rendberakni, pedig már dőlnék be az ágybaKép.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok
Halacska
mi is nyárigumival megyünk Képén az üllöin száguldozokra szoktam mérges lenni mert hogy hétvégén is vot baleset az üllöi uton pont ott ahová kiteték a táblát baleset veszélyes csomopont Kép . a dugott én már megszoktam nálunk mindig dugovan kivétel a hétvége Kép.

Kataa
ha nem tudod mit végy a fiunak akor sokidöt eltölthetsz egyjátékboltba keresgélésel én idén szerencsére tudtam mit szeretnék venni igy apával csak azokat vetük meg még a karácsonyi roham elött amugy én nagyon szeretem a játéksziget boltokat mert jo és hasznos játékokat árulnak .Kép

Fiu,lány játék
petike szeret fözöcskézni és a játszo házba a mikibulin a boltost szerete játszani legjoban. oviban sem tiltják nálunk hogy a fiuk a fözösarokban játszanak .Atol még nem lesz lányos a viselkedése hogy föz,vagy boltosat játszik .

Megyek mert nyafog a párom a gépért

pusz csics
csics

Sziasztok!

Gumicukor! Érdekel a természetgyógyász, naná,hogy érdekelKép magdolnamate@freemail.hu Ide megírhatod az elérhetőséget. Köszönöm!
Kopp-kopp 3 napja nem fáj Márk füle. Azért egy jó természetgyógyász mindig jól jöhet!

Judy! Felszúrásról én is elég vegyes dolgokat hallottam. Nálunk ez szerencsére szóba sem került, uis. Márknak "csak" fülkürthurutja van, ami lényegesen enyhébb betegség, ezt nem szokták szúrni. Márknál az a baj. hogy a legkisebb nátha, megfázás is egyból a fülecskéjére megy (a Balra), hiába az orrporszívó, a Sterimar minden náthánál fájlalja a fülét.Kép Hát sajnos ez van, remélem tényleg kinövi.

Kataa, Judy! Bizony, bizony tesóm közel 3 évig egyedül volt (4 hónapig volt egy kapcsolat, de nem volt az igazi). Ez a fiú egy régi ismerős. Õsszel meghalt az anyukája váratlanul, előzmények nélkül. A legnagyobb megértést a tesóm tudta neki nyújtani, hiszen sajnos átéltük ezt a fájdalmat. Vígasztalta, aztán elmentek ide, elmentek oda, jól érezték magukat együtt, rácsodálkoztak egymásra, és most már együtt vannak. Tök jó látni, hogy boldog a tesóm, az ő öröme az én örömöm is. Én nagyon drukkolok nekik, nem is lenne nálam boldogabb ember, ha már szervezhetném az esküvőt, vagy jönnének szép sorban az unokaöcsik-hugik. Kép

Taliban mi is benne vagyunk, a mamataliban is!!! nekem az jutott eszembe, hogy farsang környékén lehtne egy kis maszkabált tartani. Szerintem nagyon élveznék a gyerekek, legalábbis Nórim imádja a szerepjátékokat, egy lepedővel akár órákig el tud szórakozniKép

Kataa! Én azt olvastam, hogy nyugodtan lehet keverni a fiús-lányos játékokat, sőt ajánlják is. Ettől semmiféle identitászavara nem lesz a gyereknek, a játék a fantáziát, a képzelőerőt, a kreativitást fejleszti. Identitászavar akkor keletkezik, ha a példaképek (jelenleg a szülők) nem nyújtanak megfelelő női-férfi modellt a gyereknek. Erről nálatok szó sincs, úgyhogy szerintem nyugodtan megveheted neki a konyhátKép Max. olyan pasi lesz, aki nem idegenkedik a konyhától, ezt a csajok pedig imádni fogják felnőtt korában.Kép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

kataa
az oviban úgyis van fiús és lányos játék is és ott sem szólnak rá, hogy akkor ezzel most ne játsz mert nem neked való. nem ettöl fog függni a nemi identitása. Én pl. imádtam mindenféle autót és katonát anno, babám alig volt, mégis itt vagyok és határozottan a nöi nemhez tartozom. Föleg a fözöcskézés.... akkor mit mondasz arra a sok szakácsra (állítólag a férfiak sokkal jobbak is, mint a nök) vagy a sok fözni kedvelö hímnemüre. Én. pl nagyon is díjazom, hogy apa imád fözni és tud is Kép
Én amúgy azért veszek neki vonatot, mert azt kért. Semmi értelm, hogy vágyakozzon valami után és ne kapja meg.

Taliban már én is benne lennék, bár nekem szerintem a január még irtó húzós hónapom lesz, inkább február második felétöl érek rá....na mindegy, hátha lesz tavaszi tali is.

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

A mai nap jo hire hogy megsem kell Szolnokra mennem,mert az ugyfel feljon ide majd jovo hetenKépUgyhogy megoldodott a :-Ki menjen Alexert ha en nem erek fel idoben- problemaKép

De jo hoy mindenkit erdekel a taliKépSzoval lehetne egy ilyen farsang tenyleg Februarban,Nekem mindengy a melyik Jatszohazban,a Belvarosi ktg szempontbol lehet jobb,de nekem a Jegkorszak is OKKép

Mamitalira meg egy jo kis cuki kene,vagy hallottam egy Csoki Barrol a Liszt ferenc ter kornyeken,kulonfele Forro csokikkalKépKép
Akkor legyen Januarban???Tudom hogy lassan itt a Karacsony,de ha valaki benne van meg akar elotte is lehetne. (pihenes keppenKépKép )????

Judy
Na en is igy jartam hogy ismerosok hogy ez nem jo otlet.Persze tudom hogy a bolcsiben jatszik veluk,meg otthon is vannak kis edenyei.De ez a babakonyha mar nagyobb darab lenne,latvanyosabbKép

Conti
Gonodlom azert a fodrasz feldobott meg kesessel isKépEn is csinalnek ilyen szabadnapot,csak most hogy allando helyettesitesem van ,januar vegeig nem tudok szabit kivenni,persze betegseg mas lenne,de az inkabb ne legyenKép

Gumicukor
Hat igen a csajos tali az igazi kikapcsolodasKépKép

Ilke
Jok a kepekKép Lili a szemuvegben planeKép

Csics
En is megvettem mar az ajandekot Alexnak novemberben,sot konkret otlettel mentunk akkor,ez most a nagyim helyetti ajandek beszerzes volt.Pont az volt a nehez hogy ertelmes ajandekot vegyunk,amibol tanul is es egyutt jatszik velunk,nem csak egy ujabb kocsit.

Magdi,Rit
Koszi a tippeket jatek ugyben nektek is.En is keverem otthon,mert soxor jatszuk azt hogy O a fodrasz, O a szakacs.De ezzel szerintem sincs gond,sot a jatszohazban babakocsizik is rendesen.
Nem baj ha majd ez kesobb arra lesz jo hogy hazias ferfi legyen,enyem apa is segit,sot foz is de ettol meg ferfias KépKép
Meg ha kesobb hires shef vagy fodrasz lesz az sem egy utolsoKépKép

Magdi
Na ezek jo hirek a tesodrolKépMindeki megtalalja a neki megfelelo tarsatKépKépMeg ha szomoru apropobol is de talan pont ezert hogy egyikuk sem maradjon egyedul.

Rit
Persze igazad van, de te azert az atlagnal kicsit fiusabb vagy az extrem sporokkal,vagy mert nem szereted a tulzott nocis ruhakat.Pont emiatt illetek ossze a paroddalKépBar nem hiszem hogy ez attol van hogy regen katonasdit jatszottalKép
Ha egy lany fius az meg nem gaz,de ha egy fiu lanyos az mar annal inkabb.Nekem van egy olyan regi ismerosom aki nagyon az,es Ot tenyleg az anyukaja nevelte fel egyedul.Es bar a lanyokat szereti de semmi de semmi ferfias nincs benne,sot sok not ez inkabb taszit.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Én vettem játékkonyhát tavaly Nátánnak. Idén is kap mindenféle háztartási dolgot a családtól. Tőlünk kávéfőzőt és turmixot, anyukámtól pénztárgépet, anyósomtól meg még valamit (mikro, mosógép), meg egy nagy adag műanyag izét (gyümölcsök, hotdog stb.). Õ nagyon szeret ilyesmivel játszani, a játszóházakban is az a kedvenc. Én nem tartottam lányos játéknak, főleg azért nem, mert ha Hanna autózhat, akkor egy fiú miért nem főzhet? A legjobb szakácsok férfiak. Ráadásul a "konyhája" egyik része "bolt", azaz rögtön szerepjátékozhat is boltosat. És amikor a szórólapokat nézegette, akkor sem kért semmi mást (pedig ugye volt benne minden "fiús" dolog is), csak a kávéfőzőset, most mondjam azt, hogy nem kaphat, mert fiú??
Nem gondolnám, hogy ebből identitászavara lenne, az ilyen idősen inkább a felnőtt szerepmodell zavara lehet a gond.
Látom Rit Kép is hasonlóan van, mint én, hogy olyat nem veszek neki, amit nem szeretne, ha főzőcskézni szeretne, ám tegye!Kép
Egyébként nagyon-nagyon furcsa, hogy Hanna annak ellenére nagyon lányos, hogy két fiú testvére van, főleg "fiús" játékaik vannak (Hannának ugye eddig még nem nagyon vettünk lányosat) és én sem vagyok olyan nagyon "nőies" (nem kinézetreKép). Pl. szeret mindenfélét kistáskának cipelni, fésülködni, mindenféle dolgot hord karkötőnek (amit tőlem biztos nem láthatott), szeret öltözködni.
Nátánról egyébként ilyen képem is van, ez ugye nem túl lányosKépKép?
Kép

Tali: én mindenben benne vagyok, ha sikerül jó időpontot találni!Kép Nekem karácsony előtt már biztos nem jó, bár biztos jó lenne egy kis pihenés!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Ha már itt tarunk, Dodinak pl. vannak böven lányos játékai, de ö még annál is durvább. Pl. arcfestö-készlet, körömlakk, illatok és egyéb ilyen extra csajod dolgok jönnek be neki még igazán. Pedig ezt aztán tuti nem tölem szedte -. nem is tudom kitöl... én pl. direkt tetovált szemmel és tartós pillával rendelkezem, hogy leredukáljam ezt az idöt, amit ezekkel kellene törödnöm reggelente Kép

Kataa
szerintem a sportolás aztán igazán nem nemhez kötött, inkább érdeklödési körhöz. ennyi erövel meg mondjuk vehetjük a matek/fizika/informatika és egyebeket is fiúsnak, az valahogy mégsem vonz KépKépKép és enniy erövel a tornász, koris, stb fiúkat sem mondanám ezért lányosnak. Szóval szerintem a sport az külön téma.
Amúgy meg sz... le, hogy mások mit mondanak, nehogy már ez alapján szelektáld a gyerekszoba tartalmát.

ma megkaptuk a nagy karácsonyi juttatást, nevezhetjük 13. havi fizunak. ebben az évben 2 cs, azaz 1kg szaloncukor és egy 0,2 l-es Törley pezsi. enniyt a gazdag multikról

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!
Na mi is hétvégén befejeztük az ajándék vásárlást. A gödöllői tescoba kaptunk alagútat is. Ezt mondjuk Rit-nek köszönhetjük mert pénteken mikor írta, hogy mennyi van másnap elmentünk. MOst hétvégén már nem megyünk sehova hanem inkább kitakaritok.
A Petra ezen a héten egész jól ment oviba csak egy reggel volt mikor nyafizott. Teljesen leköti a karácsonyi készülődés és nincs ideje sírni. Csináltak az oviba valami szívecskét és megsütötték. Nagyban meséli mikor bejön a Niki néni az öltözőbe és mondja neki, hogy ezt nem szabad elárulni mert titok.
Holnap lesz nekik a karácsonyi ünnepség, most lettünk kész a sütivel amit viszünk. Olyan aranyosan kint volt velem végig a konyhába és segített. Náluk úgy lesz az ünnepség, hogy alvás alatt az óvónők feldíszitik a fát és du. van az ünnepség ahova a szülők is mehetnek. Lesz egy kis ünnepség és akkor kapja meg a csoport az ajándékokat is.
Az Olivér is meggyógyult, mondjuk nem tudom, hogy mi volt a baja mert csak egy napig volt lázas. Megnéztem a fogát de nem érzem, hogy jönne neki.

Tegnap bepótoltuk az elmaradt mozit. A csak sex és semmi mást néztük meg. Egész jó volt, tényleg kikapcsolódtunk.

Panda
Sajnálom, hogy nem jött össze ez a tündék kastély. Biztos fog a Noémi a másiknak is örülni. Különben én is tiszta ideg-beteg vagyok ha nem kapok valamit amit szeretnék, pléne ha a gyerekekről van szó.

Kataa
A corába is van ruha gyűjtő, mi oda szoktuk vinni.

Gumicukor
Én késsel vágom a formákat. Nem nehéz és a Petrénak tavaly is elég hülye kívánsága volt pl. elefánt...

Na később jövök mert az Olivér rámászott a Petrára és a Petra üvölt. Bírkóznak, kb egy súlyba vannak.

Ági
petra2

Ilke
Leírnád hogy csinálod a kukorica darából azt a köretet? Egész jól hangzik. Kép Ja és mennyi dara kell?

Forti

Kép
Kép
forti

folyt. köv.
Sasha, Halacska
Jobbulást!

Magdi
Szegény Márk. Én múltkor mikor voltam az I. számú Gyerekklinikán ott ismerkedtem meg a doktornővel és így kerültem a magánrendelőjébe. Nekem szimpi volt nagyon, egyébként halláskárosult gyerekekkel is foglalkozik.
DE-MAX Hallás Centrum
Dr. Dalos Judit
VII. Akácfa u. 52. (dob u. sarok)
tel: 342-1197 itt tudsz bejelentkezni.
Az első alkalom 4000 Ft a többi 3000 Ft.

naptár: nekünk ez nem jött be. Gondoltam ha itthon csináljuk akkor jobban kijövünk anyagilag de tévedtem. Egy patronból nem tudom kinyomtatni. Másfél patron az 7500 + a fotópapír egy naptárra lebontva 750 így annyira már nem éri meg. Te hány képet tudsz kinyomtatni egy patronból?

Rzsusza
Boldog névnapot Lucának! Aranyos a képen ahogy babázik.

ILke
Irigykedem a Kolping miatt, jók a képek.

Kataa
AZ Olivérnek a kedvenc játékai: konyhába főzés, babakocsit tologatja, hajcsat van a hajába, nyakláncot hord. MOst mit kellene csinálnom? Másfél éves ezt látja a Petrától, egy ekkor gyereknek ezt még nem lehet megmondani. Olyan aranyos volt egyik nap, bejött mikor fürödtem. Nézett, nézett és megkérdezte "anya hol van a fütyid?" Idáig csak azt tudta, hogy a Petrának nincs mert együtt fürdenek és látja de úgy gondolta, hogy a többieknek van.

Na megyek fürdetni

Ági
petra2

Na, végre van vagy 5 percem írni. Az olvasással elég jól állok Kép.

A kastélyt beadagoltam Noéminek, teljesen megnyugodtam, mert ö mondta, hogy az a fajta is nagyon tetszik neki, amit végül megvettünk Kép.

Közben hétfön bekötötték a cirkót a házunkban, de jó! És most kétfelé fizethetünk gázszámlát, de rossz...

Rit!
Karácsonyi juttatás Kép. Mi sem kapunk sok pénzt ilyenkor, kb. a fizetésünk 1/5-ét, de az is több mint egy kis szaloncukor...

Beszti!
Nagyon jó ez a kép Nátánról Kép.

Babakonyha
Nehogy már egy fiú ne játszhasson ilyesmivel! Ádám is föz, babázik stb. Egész nyugodtan lehet egy fiúnak is venni konyhát.

Ma megint bögtem egy sort a nyavalyás mosógépem miatt. Szegény Noémit szidtam le, mert megint összefestékezte a ruháját, és tudom, hogy nem fogom tudni kimosni Kép. Beáztatom, teszek rá Vanish-t, mégsem jön ki a folt. Egyszerüen azért, mert a gép úgy mos, ahogy akar. Olyan höfokra melegíti fel a vizet, amilyenre akarja, olyan fordulatszámon centrifugáz, amilyenen gondolja. Abba már beletörödtem, hogy a zoknikat áztatni és dörzsölni kell, ha azt akarom, hogy tiszták legyenek, de az azért túlzás, amit pl. tegnap is csinált. Egy viszonyleg hosszú programot indítottam be (kb. 70-80 perc), 50 fokra állítottam (biztos, ami biztos), erre kivettem Noémi szoknyáját szinte ugyanúgy, ahogy betettem: fogkrémesen Kép. Pedig a fogkrém egyáltalán nem is makacs folt, elvileg a sima víz is kihozza. Pedig nem is tettem bele csak pár darab ruhát (5 kg-t sosem teszek bele, mert akkor egyszerüen alig forog a dobja), és a 1/2 töltetet sem kapcsoltam be, hogy legalább sok vízben mosson, talán így tisztább lesz a ruha. Bár, legutóbb úgy tapasztaltam, hogy mindegy, hogy bekapcsolom-e vagy sem, pont ugyanannyi vízzel mos mint egyébként... Nem baj, lassan csak eljön az az idö, amikor kicseréljük.

Na jó, mennem kell, mert késö van, meseolvasás, fektetés. Remélem, én is hamarosan ágyba kerülök.

Panda

panda
Halásztelek

Rit, hogy máshol mi van: egy több milliárd éves forgalmú szám.tech cégnél dolgozom és a kari aji: két db beigli és egy doboz szaloncukor. És örülök, ha nem építenek le.

Panda, együttérzek a mosógép miatt, kénytelen vagyok olyan programon mosni, ami megáll az öblítésnél, mert egyébként egybe töltené be a mosószert az öblítővel.

Ilke, jók lettek a képekKép Bettinek is van ilyen telcsije, Te hogy bírod?Kép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Kataa!

Szerintem egy teljes családban felnövő gyerek nemi identitása teljesen rendben lesz, hacsak nincs eredeti defekt benneKép, attól függetlenül hogy milyen játékokkal játszik. A gond inkább ott szokott lenni ahol az anyuka nevel fiút, mert ott hiányzik az férfi a családból, nem lát erre példát.
Én is imádtam autózni pl gyerekkoromban, volt autópályám is amin versenyauótók mentek körbe távirányítással, de babáztam is. Az oviban is vegyes játékokkal játszanak. Egy konyhát meg végképp nem találok lányosnak, na jó, ami Emmának van az baby born s rózsaszín,de van normál színű konyha, ott simán lehet férfi szakács is.

Egyébként Emma elég fiús tud lenne, imád bírkózni pl, de azért lányos dolgai is vannak, pl plüssök hada, én kicsi pónim hadak, de pl ékszert egyáltalán nem hord és a táskásk sem érdeklik, sőt szoknáyt sem vesz. De imádja a rózsaszín nadrágot. És puszilkodik Bencével az ovibanKép

Rit!

mi is kb ilyen szintű ajándékot szoktunk kapni, pl fém sütisdoboz, kis méretű fénykép album, tusfürdő+ dezodor volt eddig a repertoár. Bár idén ne szólja egy szót sem mert kaptunk 2*5700 Ft-os ajándékutalványt, azt már csak a rossz májam mondatja hogy 3x lehetne adni adómentesenKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok

Ceges ajandek:Nalunk ugye van 13.havi fizu us,es emelett 5700 Ft erteku konyvutalvany.Ja es vacsi ma este egy jo kis sznob helyen,ami annyira nem vonz,mert ezen a heten majd mindennap vevokkel ebedeltem,es jovo heten meg vacsizni is kell egy parszor.Persze egyik beleesik a Karacsonyi unnepsegbe kedden,nem baj apa elmegy es fenykepezi ezerrelKép
A mai vacsi persze szingli kollegaknak koszonhetoen 5-kor ugyhogy en el 3-kor a bolcsibe Alexet hazaviszem,jon Evi neni amig apa haza nem er es meg megyek az etterembe....
Holnap meg 2-ig erte kell menni a gondozonok unnpesege miatt,ugyhogy amugyis rovid napom megroviditem megjobbanKépKép

Jatekkonyha
Most azert megnyugtattatok,lenyeg szerintem is az egeszseges neveles egy teljes csaladbanKép
Lanyok en erre az allo nagy konyhara gondoltam,es azokbol inkabb csak rozsaszinu van a boltokban.Etkeszlete+fozo keszlete mindenfele muanyag ennivaloval mar reg van es szereti is,boltos is van az is nagy kedvenc.
UGyhogy eldonottem nem veszek,mert legalabb a jatszohazban van valami ujdonsag szamaraKép

Beszti
Jaj ahogy mondod Hannat ,eszembe jut en is milyen taskas voltam kicsinekKépMinden elraktam bennuk ,ha valami hianyzott otthon, ott megtalaltakKép
Na ez a manis azota is tart,rengeteg taskam van csak epp kiegeszult meg cipomaniaval isKépKép
Alex nem szeretne konyhat,csak en gondoltam neki.Persze ha szeretne az mas,bar en nem vagyok hive a mindent megveszunk neki tipus ha akarja.Anno nekem sem tudtak megvenni mindent a szuleim,de azert szep karacsonyunk voltKépEs bar mi mar boven megtehetnenk,nem szandekozunk ajandek hegyekkel elhalmozni.Tudom hogy ez majd elmehet a masik iranyba nagyobb koraban de amig lehet tartjuk magunkat ehhezKép
Natan is nagy borotvalkozos?KépAlex is,olyan cuki ilyenkorKép

Zsuzsa
Luca mar most is gondoskodo anyat tipusKép

Rit
Persze nem a sporta csak az extrem sportra gondoltam,de nagyon ugyi vagy hogy ezt igy megszeretted,bar gondolom parod tobbek kozott ezt is dijazta bennedKép

Petra
Hu de jo hogy mondod a naptartKépMajd apat rairanyitom a temara,mi is otthon nymotatjuk ki,de nem fogy ki a patron.Bar nekem alapbol van fotoprapirom otthon sok(papiros cegnel ugye nem nehez: ) de en soxor kemeny cmagaban csikos lapra is nyomtataom es nagyon guszta lesz ugy is.Ha akarod postazok neked naptarra valo adagot,csak irj cimet.

Mano
tegnap ugye ez volt a tema es megkerdeztettem egy kolleganom baratait (akik ket fiu es egy par) hogy ok mivel jatszottak gyerekkent? A valasz:inkabb babakkal ,de jatekkonyhazni nem szerettek...Na most akkor ezen igazodjunk elKépKép
Persze tudom ez csak 2 ember ,cska azert erdekelt,ja es az egyikuket tenyleg anyuka nevelte egyedul.
Ja hat igen en is tudom ohgy ezt 3* adhatjak egy eveben adomentesen,allitolag jovore igy is lesz,majd meglatjukKépBar jovore kapunk udulesi csekket is,ez most uj de valamire csak jo leszKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

látom a naptár a téma. Mi is csinálunk, vagyis én már tök jól megszerkesztettem, beírogattam az ünnepeinket, minden, apának csak ki kéne nyomtatni - ráadásul a céges nyomtatón,a mi tök jó. Csak épp már 3 napja kérem és nem vett még fotopapírt, anya meg most szombaton jön, nem akart karikor utazgatni Kép azért remélem addig csak elkészülünk.

ovis ünnep: nálunk hétfQn délelött lesz, pénteken du díszitik az ovónénik a fát, mikor már az összes gyerekért jöttek a szükök, hogy ne lássák addig.

utalvány... nálunk a páromék kaptak tescos!!! utalványokat kari ajándéknak KépKép vicces, hogy pont mi nem

Rit

rit

anemona7

Sziasztok
Tali
jo ötlett de én a farsangira tudnék csak elmeni most .

kataa
én csak a belvárosi játszo házat tudom kifizetni a többit nem .amugy nálunk anyunk kivül aki maga veszi az ajándékot az unokáinak mi veszük az ajándékokat a gyerekeknek a párom apukája pénzt ad hogy mi vegyünk belöle azt amit jonak látunk .

Ági
megvetem az autot egy nagy piros tüzolto pedálos autoja lesz van hozá csengö matrica meg minden igaz nem volt olcso de szerintünk megérte vanak fen ujabb autok a WWW.PEDALOSAUTO.HU nagyon jol néznek ki élöben is .Amugy képzel imikének is ilyen 1 napos láza volt tegnap mára már nem is volt láza de mivel a bölcsiben is lázas volt ma el vitem a dokinénihez aki szerint kötöhártyája van és csunya a torka idén már nem mehet bölcsibe imike engem meg a guta kerülgetet mert igy csak késö este látom a párom Kép ráadásul most volt 10 napot itthon imike járt 2 napot és összeszedet valahonen egy szemfertözést is Kép
.
Conti
megkaptam a képeket köszi szépen Kép

Lányok
én is kész vagyok a gyerekek ajándékozásával már csak 3 család tagnak kell ajándékot venni és a karácsonyi mennü még elmarad vagy még megnem vett hozá valoit kell megvenünk + a fát idén én cserepest szeretnék tudja valaki hogy tudnám tavaszig életben tartani a fenyöfát ? szeretném majd az új lakásunk erkélyére kirakni tavaszal de adig valahogy életben kéne tartani itt a mostani helyünkön de itt nincs erkély és száraz a levegö .

pusz csics
csics

Sziasztok!

Ági! Köszi az orvost. Felírtam az elérhetőségét, bár remélem nem lesz rá szükségünk.

A naptárakat a sógornőm nyomtatta ki a munkahelyén. Így nekem nem kerül pénzbe. Õ sima papírra nyomtatja, majd befóliázza. Nagyon tuti lett tavaly, remélem idén is jól fog kinézni.

Tegnap apa itthon volt, így végre eljutottam kozmetikushoz, illetve szoliztam is egy kicsit. Nagyon jól esett. Látom Conti Te is szépültélKép Egy nőnek ez kell, a lelkemnek nagyon jót tett egy kis szépülés.

Játékok (még egy picit): Nálunk vegyesen vannak fiús-lányos játékok, mind2 baba játszik mindennel. Ettől függetlenül Márk igazi pasi, Nóri meg igazi kiscsaj. A megnyilvánulásaik, ahogy veszekednek, Márk sokkal agresszívebb, más mese tetszik neki, más dolgokon hisztiznek. Nóri imád öltözködni, kedvence a pörgös szoknya, imádja a tatyókat, a kopogós cipőket, ha engedném tuti sminkelné magát. Márkot ezek a dolgok nem érdeklik, utálja az öltöztetést, a Labellót max. csavargatja, de nem rúzsozza a száját. A magassarkú cipőbe is belebújik, de nem illegeti magát, inkább az tetszik neki, hogy kopog a cipő. Genetikailag be vannak kódolva, egy egészséges mentális környezetben a játékokkal elferdíteni nem lehet egy gyereket.

Nóri holnap megy utoljára oviba, lesz egy kis ünnepség, aztán téli szünet. Vettem az óvónéniknek alma alakú illatgyertyát és fabrikáltam tök cuki üdvözlőkártyákat. Én úgy gondolom, hogy ennyi bőven elég nekik. Ti mit adtok az óvónéniknek?

Ja, képzeljétek kiderült, hogy a mi ovinkban kiscsoportban nincs SZMK, csak középső csoporttól. Ugyhogy nem maradtam le, még lehetek nyüzsi mamaKép

Mézeskalács: Csajok, én annyira analfabéta vagyok, tegnap kikevertem a tésztát, ma kellene nyújtani, de NINCS mivel. Apa csak este jön haza, mondtam, hogy hozzon egy sodrófát. Remélem nem felejti elKép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok,
Ma volt az oviban a karácsonyi ünnepség. Reggel fél 10-re mentünk és ebéd után jöttünk haza. Délelőtt együtt díszítették fel a gyerekek és az óvónénik a fát, aztán volt sok énekelgetés, csillagszórózás, kaptunk a gyerekektől karácsonyi képeslapot, amit ők készítettek Kép(ez bevallom nagyon jól esett, majdnem elbőgtem magamKép). Aztán kimentek az előtérbe és addig megérkezett a sok ajándék. Kapott a csoport is rengeteg mindent, a gyerekeknek pedig olyan csomagot állítottunk össze, amiben volt egy mesedominó, egy kicsi korong formájú összerakós játék (Lili szinte végig ezzel játszott, ez jó ötlet volt), az egyik anyuka készített kicsi zsákocskákat, ebben matricák voltak és egy cuki hűtőmágnes, én pedig megtoldottam minden csomagot egy saját készítésű sállal. (Na semmi extra, csak rengeteg vil szürke polár anyag van itthon, és gondoltam ez hasznos és gyorsan el is tudom készíteni, így tegnapelőtt a délutáni alvásidejük alatt kivágtam őket, berojtoztam és kész is voltKép.) Megajándékoztuk az óvónéniket és a dadusnéniket is, sajnos nem volt rá idő, hogy kitaláljunk valami okosat, így mindenki ajándékcsomagot kapott. De tanultunk az idei évből, mivel a csoport SZMK elnöke semmivel sem törődik, így pár mamival próbáltunk intézkedni, hogy megpróbáljuk kihozni a lehetőségekből a legtöbbet, hétfőn össze is hívtunk egy rendkívüli szülőit ahol megbeszéltünk mindent. Óvónénik ma mondták is, hogy amiért ilyen összetartó mamik vagyunk, lehetőséget adnak majd, hogy pl havonta összejöjjünk majd az oviban és meg tudjunk mindent beszélniKép. Annyira igyekezett ma mindenki, hogy csuda, ekkora mennyiségű sütit komolyan csak lakodalmakon szoktam látniKép. Mindenki vagy két féle saját készítésű sütivel jött, amikből nem lehetett eleget enni, olyan finik voltak. Óvónénik mondták is, hogy hozzuk a gyerekeket holnap meg jövő héten ha lehet, mert valakinek meg kell enni ezt a rengetek finomságotKép. Lilit viszont én holnap viszem utoljára, mert jövő héten már összevont csoportok lesznek.

Forti,
1 liter vizet felforralok, aztán beleöntök olyan 20-25 deka kukoricadarát, némi sót, aztán főzöm, míg meg nem puhul a dara. Mi nem szeretjük ha kemény, így én inkább csak 20 dekát rakok bele, így lesz olyan krumplipürészerű az állaga. Gyakran kell kevergetni, mert hamar leég, elvileg 20-30 percig kellene főzni, de én nem szoktam ilyen sokáig, max 15 percig. A végén beleteszek egy jó adag vajat, és reszelek bele sajtot (füstölttel is nagyon jó), eredetileg parmezán kellene bele, de én trapistát használok. Aztán ha krémesebbre szeretnéd, tehetsz bele még tejszínt is. Nagyon fini és tápláló köret, Bala bármennyit képes belőle megenniKép. Lili is eleinte mindig mondta, hogy nem kéri, aztán rábeszéltem, hogy megkóstolja és ha nem ízlik akkor ott hagyhatja. Persze az első falat után már lapátolta is be mindetKép.

Ági,
Apa tegnap hozott haza egy naptárkészítő szoftvet, csak ámultam milyen szuper, nem volt 5 perc míg megkreált egy 12 oldalas éves naptárt. Nektek nincs ilyen? Nekünk egy teli színes patron több naptárat is ki tud nyomtatni. Még tavaly vettünk a Metroban egy csomag jó vastag fotópapírt, volt vagy 100 lap benne és ahhoz adtak ajándékba egy szuper vágó szerkezetet, azzal szoktuk a fényképeket feldarabolni, pikk-pakk megvan és tökéletesen egyenes így.

Conti,
Telcsi elemeit kiműtöttem és naponta 1x kapja meg Lili 15 percreKép, másképp nem lehet, mert olyan hangos, hogy még a szomszéd utcában is hallaniKép, na és az a zene ami van benneKép?

Magdi,
Mi közösen adtunk össze pénzt és abból lett vásárolva, külön-külön nem adtunk semmit az óvónéniknek.

Tegnap beszéltem a barátnőmmel, mesélte, hogy most 37 fok van náluk Ausztráliában, úgy cserélnék vele pár napraKép, nagyon várom már a tavaszt, hogy többet kint lehessünk a kertben. Utálatos dolog, hogy olyan hamar sötétedik, hogy mire délután felébrednek a gyerekek, már sötét van kint.
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali!

Próbáltam a hétfői beírásom után olvasni, de annyit írtatok, hogy képtelen vagyok. Pótolni fogom remélemKép
A bátorításokat és bíztatásokat köszönöm.

Hétfőn ugye orvoshoz mentünk

Gabi okés, már gyógyult. Mára már az orra sem folyik

Dani ab-ot kap már megint, de a ventolint már abbhagyhatjuk

Én arcüreg, orrmelléküreg és még ki tudja milyen gyulladásban szenvedek.

Mennem kell a nagyinál tombol a GabiKép

sasha

Kép
sasha

Csics
Nagyon jók az autók, megnéztem. Csak fájdítom a szívemet. És van készleten vagy meg kell rendelni?
Jobbulást Iminek!
A fenyőfa a lakásba biztos nem fogja túlélni. A lépcsőházat fűtik, oda is ki lehetne tenni.
Ma volt az ünnepség az oviba. A Petrát délben hazahoztam rendesen és itthon aludt és utána mentünk vissza apával 1/2 4-re. Az óvónők amig aludtak a gyerekek akkor díszitették fel a fát. Olyan sok ajándékot kapott a csoport. És teljesen jókat, egyáltalán nem gagyi. Együtt bontottuk ki a gyerekekkel. Volt kis műsor, hát mondanom se kell, hogy a Petra egyszer sem nyitotta ki a száját pedig tudja az összes éneket. Készítettek egy szív alakú sütit és ki volt díszitve mogyoróval, magokkal, dióval és ezt kaptam tőle. A Petrát már holnap nem is viszem mert megígértem neki, hogy csak a karácsonyi ünnepig megy meg holnap jön az anyukám is.

Ilke
Hát nekem azért nem 5 perc volt a naptárkészítés mert nekem mindent magamnak kellett beállítani. Nekünk a patron 5 ml-es, lehet a tietek nagyobb.

Magdi
Hát így könnyű, hogy a sogornőd nyomtatja. A szépséggel nekem sincs bajom csak az ára lett elég húzós. Én holnap megyek fodrászhoz, végre.
Nálunk úgy volt az ajándékozás, hogy be kell adni 1000 Ft-ot és együtt adott a csoport ajándékot az óvónőknek és a dadusoknak (4fő).

Sasha
De jó, hogy a gyerekek megygógyultak, most magadat kellene kikúrálni.

Ági
petra2

Kicsit össze keveredett az írásom. Amit a Csicsnek írtam az valahogy fel került a tetejére pedig nem oda írtam. Na mindegy.
petra2

Ilke! Nálunk nem lehet saját készítésű sütit vinni, állítólag ÁNTSZ előírás, hogy csak boltit lehet. Annak igazolható az eredete, ha valami baj van az étellel.

Odaadtam az ajándékot reggel az óvónőknek, teljesen meghatódtak. Lehet, hogy ebben az oviban nem szokás nekik ajándékot adni????

Gyökeres fenyő: NAGYON megszivattam magam. 4 hete néztem a kertészetben 1800Ft-ért voltak nagyon szép kis szabályos fák. Tegnap apát elzavartam, hogy vegyen, megemelték az árat, immáron 4000,-Ft ugyanaz a fa. Úgy utálom az ilyen kereskedőket. Na mindegy, még nézelődünk.

Csics! Mi csak karácsony estére rakjuk be a fát a melegbe, aztán tavaszig a garázsban teleltetjük. Utána a kertbe lesz kiültetve. Szerintem csak akkor érdemes gyökereset venni, ha meg tudjátok oldani a teleltetést.

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?