Sziasztok,
Ma volt az oviban a karácsonyi ünnepség. Reggel fél 10-re mentünk és ebéd után jöttünk haza. Délelőtt együtt díszítették fel a gyerekek és az óvónénik a fát, aztán volt sok énekelgetés, csillagszórózás, kaptunk a gyerekektől karácsonyi képeslapot, amit ők készítettek
(ez bevallom nagyon jól esett, majdnem elbőgtem magam
). Aztán kimentek az előtérbe és addig megérkezett a sok ajándék. Kapott a csoport is rengeteg mindent, a gyerekeknek pedig olyan csomagot állítottunk össze, amiben volt egy mesedominó, egy kicsi korong formájú összerakós játék (Lili szinte végig ezzel játszott, ez jó ötlet volt), az egyik anyuka készített kicsi zsákocskákat, ebben matricák voltak és egy cuki hűtőmágnes, én pedig megtoldottam minden csomagot egy saját készítésű sállal. (Na semmi extra, csak rengeteg vil szürke polár anyag van itthon, és gondoltam ez hasznos és gyorsan el is tudom készíteni, így tegnapelőtt a délutáni alvásidejük alatt kivágtam őket, berojtoztam és kész is volt
.) Megajándékoztuk az óvónéniket és a dadusnéniket is, sajnos nem volt rá idő, hogy kitaláljunk valami okosat, így mindenki ajándékcsomagot kapott. De tanultunk az idei évből, mivel a csoport SZMK elnöke semmivel sem törődik, így pár mamival próbáltunk intézkedni, hogy megpróbáljuk kihozni a lehetőségekből a legtöbbet, hétfőn össze is hívtunk egy rendkívüli szülőit ahol megbeszéltünk mindent. Óvónénik ma mondták is, hogy amiért ilyen összetartó mamik vagyunk, lehetőséget adnak majd, hogy pl havonta összejöjjünk majd az oviban és meg tudjunk mindent beszélni
. Annyira igyekezett ma mindenki, hogy csuda, ekkora mennyiségű sütit komolyan csak lakodalmakon szoktam látni
. Mindenki vagy két féle saját készítésű sütivel jött, amikből nem lehetett eleget enni, olyan finik voltak. Óvónénik mondták is, hogy hozzuk a gyerekeket holnap meg jövő héten ha lehet, mert valakinek meg kell enni ezt a rengetek finomságot
. Lilit viszont én holnap viszem utoljára, mert jövő héten már összevont csoportok lesznek.
Forti,
1 liter vizet felforralok, aztán beleöntök olyan 20-25 deka kukoricadarát, némi sót, aztán főzöm, míg meg nem puhul a dara. Mi nem szeretjük ha kemény, így én inkább csak 20 dekát rakok bele, így lesz olyan krumplipürészerű az állaga. Gyakran kell kevergetni, mert hamar leég, elvileg 20-30 percig kellene főzni, de én nem szoktam ilyen sokáig, max 15 percig. A végén beleteszek egy jó adag vajat, és reszelek bele sajtot (füstölttel is nagyon jó), eredetileg parmezán kellene bele, de én trapistát használok. Aztán ha krémesebbre szeretnéd, tehetsz bele még tejszínt is. Nagyon fini és tápláló köret, Bala bármennyit képes belőle megenni
. Lili is eleinte mindig mondta, hogy nem kéri, aztán rábeszéltem, hogy megkóstolja és ha nem ízlik akkor ott hagyhatja. Persze az első falat után már lapátolta is be mindet
.
Ági,
Apa tegnap hozott haza egy naptárkészítő szoftvet, csak ámultam milyen szuper, nem volt 5 perc míg megkreált egy 12 oldalas éves naptárt. Nektek nincs ilyen? Nekünk egy teli színes patron több naptárat is ki tud nyomtatni. Még tavaly vettünk a Metroban egy csomag jó vastag fotópapírt, volt vagy 100 lap benne és ahhoz adtak ajándékba egy szuper vágó szerkezetet, azzal szoktuk a fényképeket feldarabolni, pikk-pakk megvan és tökéletesen egyenes így.
Conti,
Telcsi elemeit kiműtöttem és naponta 1x kapja meg Lili 15 percre
, másképp nem lehet, mert olyan hangos, hogy még a szomszéd utcában is hallani
, na és az a zene ami van benne
?
Magdi,
Mi közösen adtunk össze pénzt és abból lett vásárolva, külön-külön nem adtunk semmit az óvónéniknek.
Tegnap beszéltem a barátnőmmel, mesélte, hogy most 37 fok van náluk Ausztráliában, úgy cserélnék vele pár napra
, nagyon várom már a tavaszt, hogy többet kint lehessünk a kertben. Utálatos dolog, hogy olyan hamar sötétedik, hogy mire délután felébrednek a gyerekek, már sötét van kint.
Puszi,
Ilke