Új privát üzeneted érkezett!

Lara!

Az elöbb elfelejtettem írni, hogy le a kalappal elötted! Én már 4-5 kilót híztam! Igaz, nagyon vékonyan kezdtem, de a hasam már igen látványos, és sokat nött a mellem is.

Üdv minden újnak! Jó látni, hogy egyre többen leszünk. Kép

Eszter
eszter

Márti !
Pécsi vagy ? Ha nem, akkor a 25 emeletest kell keresni a városban, azzal szemben lapos kétszintes épület. Földszinten dm, Reno cipöbolt, emeleten Kismama bolt. Bútort, kocsi, kád, ágynemü, ruhák, kismamaruhák, babakönyv, pelus, minden van.
Cseri
Cseri

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen telt a hétvége.

Szilvi: A Rómain a Lidóban keresd Ilus nevü Callan oktató óráit reggelente. Korábban volt du. is egy gyógytornász tartotta, de én mindig a reggelire járok, kérdezz rá. Ide sok mama jár gyerekkel és soha nem szólnak érte, nagyon kedvesek. Mindig van pár babakocsi, meg rohangáló gyerekek. Tök jó. Én szeretném babával is hamar elkezdeni a Callan órákat. Oda is bevisznek babát, sőt van aki óra alatt szoptatott és mindenki tök normálisan állt hozzá. Szerintem kevés ilyen hely van. Persze az Eurocenterben van kökeményen fizetös gyerekmegörzö a fitnessben, de ez itt teljesen más.

Márti: sajnállak a doki miatt. Én is Margitos vagyok, Dr. Laczahoz járok. Holnapután megyek legközelebb.

Vásárlás: hát igen, spórolás miatt én is nézegettem mit lehetne használtan venni, de úgy vettem észre nem érdemes. Nekünk úgyis elsö baba, majd jó lesz még a többinek.

Adri
Adri 21

Sziasztok!

Cseri! Bocs, elfelejtettem, hogy te pécsi vagy. Pedig hogy utáltam, amikor még Szolnokon laktam, hogy a budapestiek mindig abból indulnak ki, hogy mindenki az... Úgy tünik, ez fertözö, még csak 1,5 éve élek itt, de máris rámragadt. Kép

Adri! A Dr. Lacza az az orvos, aki viszonylag fiatal, és rendkívül jóképü?

Kriszta! Szerintem az egyetlen tanács, ami adható, hogy egyél húst, ha az (és csak az) marad meg benned. Éhen mégsem halhatsz! Esetleg meg lehet próbálni egy-egy pici köretet becsempészni mellé, de egyébként bízz a saját szervezetedben, és abban, hogy tudja, mi kell neked/nektek. Szerintem az összes kismamás kívánósság azon alapul, hogy a szervezet jelzi, mire van szüksége, és a hányás ennek az ellenkezöje. Nekem pl. hányingerem van a korábban imádott kávétól, amiröl a védönö is mondta, hogy nem kellene inni, mert nem tesz jót a babának. Az összes zsíros-füszeres étel szagától azonnal felfordul a gyomrom, de ha olyasmit eszem, amit megkívánok, vagy amiröl már kitapasztaltam, hogy oké, akkor még csak meg se émelyedik a gyomrom egész nap. Szedsz valamilyen vitamint?

Márti
Márti

Sziasztok lányok!

Eddig órám volt de már most ráérek alig vártam, hogy benézhessek hozzátok.
Szia Eszter!

Örömmel olvastam, hogy neked is mozgolódik a kisbaba. Olyan jó volt olvasni. Milyen érzés?
Én általában délután és este érzem, de sajnos vagy 3 napja a férjem nem érzi ha ráteszi a kezét a hasamra.
Kéozeljétek!
A férjem kollégájának a felesége akiröl régebben írtam, hogy milyen rosszul van, mára semmi baja nincs. Semmi nem látszik rajta. A srác azt mondta, hogy a köldökön keresztül szokta hallgatni a babát a mama hasában és olyan bugyborékoló hangokat hall.
Erre az én férjem is elkezdett hallgatózni, olyan megható volt, amint fülelte mi van odabent.
Tényleg a baba vagy csak a gyomor? Ti hallottatok már erröl?
Eszter én már jó 3 kg-ot híztam és jócskán van hasam. Már egyszer átadták a helyet a buszon.
Nekem talán csütörtökre lesz AFP a jövöhéten pedig UH. Már nagyon várom.Kép

Puszi minden új kismamának.

Helga!
Te kinél szeretnél szülni?

Puszi
Mónika 18

Sziasztok!

Márti,
teljes együttérzésem, el tudom képzelni, hogy ment ez az egész. Én még részben a magam 9. hetével elotte vagyok (a dokimnál ugyanis nem lehet szülni vm miatt, úgyhogy nekem is lesz még egy-két köröm). Majd beszámolok Kép

Cseri,
még mindig nem tudlak azonosítani,102-en vagytok a csoportban!! Legalább a keresztnevedet add meg!
A tippeket kösz, nagy naívan el akartam indulni a Brendonba...Persze elobb-utóbb rájöttem volna, de így mégis könnyebb.

BGabi,
kösz a "regisztrálást"!Még mindig nem tudom, mi az az n.

Ki tudja, ha az ember rendszeresen járt a baba elott tornázni/kondizni, meddig lehet változatlanul, persze ésszel folytatni? A terhestorna mikor kezdodik? Addig sem akarom a mozgást teljesen abbahagyni.

Kösz, ha van infótok,sziasztok:

Klári
beka (beka)

Szijasztok!

A bébi hordozót hány hónapos koráig használhatja a baba szerintetek?

Én nagyon szeretném, hogy egy szobában legyen velünk a pici, de nem tudom, hogy a párom igy majd ki tudja-e aludni magát. Szegény elég rossz alvó, már egy légyre is felébred, nemhogy egy nyöszörgö babára. Meghát ez attól függ, hogy éjjel felkel-e enni a baba vagy sem. Ha éjszaka többször is felkel, akkor lehet, hogy a babával kettecskén alszom a babaszobában. Dehát ez úgyis a születése után fog kialakulni, mert a szokásait elöre nem lehet tudni

Márti! a Terhesgondozós-orvosos sztorid nem semmi! Nemcsodálom, ha felidegesitetted magad. A dokit én is lecserélném.

Judit! Nem is tudtam, hogy ez a Dentocar ilyen hatású is lehet..mint hallottam, nemcsak terhesség, hanem szoptatás alatt is szedni kellene majd. Én az elején nem Utrogestant szedtem, hanem Turinalt és szájon keresztül. Ez is progeszteron tartalmú gyógyszer. Nekem mellékhatás nem jelentkezett a Turinal szedésekor. Viszont az egyik barátnöm Utrogestant szedett, mint te,csak ö szájon át, és iszonyú hányingere lett töle, aztán elkezdte a hüvelyi változatot és elmúlt. Ha jól emléxem, ö is tapasztalt görcsöket, de szép lassan elmúlt és már 20 hetes. De a mellékhatások mindenkinél máshogy jelentkezhetnek, valakinél van mellékhatás valakinél nincs. Ja és neki is és nekem is csak a 12. hétig kellett szedni.

Eszter! ma mértem magam. azért én is haladok, már 3 kg! Úgy olvastam, hogy mostantól heti fél kg súlygyarapodás várható, úgyhogy nem úszom meg, van egy olyan érzésem :-))))

Mónika! Mi is szoktunk befelé hallgatózni sztetoszkóppal, hátha halljuk a picur szivverését, de eddig még nem sikerült elcsipni, ellenben bugyborékolás az minden mennyiségben. Én is gondolkodtam, hogy a baba mozgásának lehet ez a hangja vagy csak az emésztés...Kép

Szijasztok, Lara-23
lara (lara)

Sziasztok LányokKép
Már jó régen írtam.. De túl vagyok a múlt heti belső auditon, ami hál Istennek elég jólk sikerültKép És mostantól fogva már majdnem csak a baára koncentrálok és az itteni munkáimat próbálom lazábban venni...
Hát... Most létem a 16. hétbe és már nagyon várom, hogy megmozduljon a bab.. Szerintetetk van rá esély? Vagy csak majd a 17.-en lesz??

Orsi,
Mi is költözés előtt állunk, de remélem beköltözünk az új házaba november végére. Az együtt alváson már én is gondolkodtam, nem tudom még hogyan lesz...
Ma megyek dokihoz, megbeszéljük az AFP időpontját. Nem tudom, de valahogy nemigen izgulok, mindennek rendben kell lennie és készKép
Puszi mindenkinek,
Évike
Évike 15

Márti!

Ki kell, hogy ábrándítsalak. Lacza idős és ö a föorvos. Lehet, hogy valaha jóképü volt... Most inkább azt mondanám egy kedves idös figyelmes és türelmes dokibácsi. Nem tudom a pontos korát, de biztosan 60 fölött van már.

Adri
Adri 21

Judit,

Most olvastam vissza kérdésed. Egyébként végig olvasgattam a topicot, csak írni nem tudtamKép
Szóval én végig Ultrogestat szedtema hüvelyi változatot (kb a 6. héttől a 10-11.-ig). Ha visszagondolok semmilyen extra mellékhatása nem volt. Sem görcs sem hányinger semmi. Úgyhogy csak nyugodtan..Kép)
Pussz,
évike
Évike15

Sziasztok!

Móni!
Nekem kezdetben olyan érzés volt, mint a bélmozgás, csak kifejezetten az alhasamban. Most már eröteljesebb, söt kívülröl is látszik, ahogy kidudorodik olyankor a pocakom. Voltam egy megbeszélésen, és olyan aranyos volt, ahogy rátettem a kezem a hasamra, egyböl pontosan belerúgott Kép. Hihetetlenül mozgékony, ha leülök, szinte mindig rugdalózik!

Évike!
Hidd el, bármikor érezheted a mocorgást, nekem is korán kezdödött. Elöször próbáld meg néha hason fekve (bár a férjem mindig tiltakozott, mert szerinte összenyomom picurit - mindig azt mondta, szadista vagyok Kép ). Az AFP-töl én sem féltem, valahogy érzem, hogy nem lehet baj. És nem is akarok másra gondolni.

Apropó, tudtok valamit Viráganyáról?

Minden jót mindenkinek!

Eszter
eszter

Sziasztok!

Nem is tudtam, mennyire szerencsés vagyok, amíg nem olvastam itt az árakról. Mi szinte mindent öröklünk, ami csak kell a babának, a csöpp téli ruhácskákon kívül (a növéremnek mindhárom fia nyáron született) csak azt kell megvennünk, amiböl újat szeretnénk. Pl. a kiságyat ö is használtan kapta (pelenkázós, kombi), aztán a három fiú eléggé leamortizálta, úgyhogy azt pl. inkább újat szeretnék, de babakocsiból teljes a választék, és rengeteg ruhát is kapunk. Igazán picinek való meleg ruha ugyan nem lesz benne, de kis réklik, rugdalózók, meg ilyesmik böven. Márpedig azok a lakásban télen is jók.
Na persze más lesz a helyzet, ha a pocakomban kislány lakik, mert akkor azért néhány igazi édes kislányos cuccot úgyis vennem kell neki, ki se bírnám, hogy ne vegyek. Kép

Sajnos nálunk nem kérdés, hogy a baba velünk fog-e aludni, mert a lakótelepi fél szoba tele van a franciaágyunkkal. Annyi hely is csak az egyik oldalon maradt, hogy el tudjunk menni mellette. Szóval a babát mindenképpen a saját félszobájába kell beköltöztetnünk azonnal. Ezt a légzésfigyelöt tényleg jó lenne beszerezni, az biztosan nagyon megnyugtató. A babaszobában alvás is jó megoldás, de ahhoz kell legalább egy heverö ott is, ami nagyon sok helyet elfoglal, és hamar fölöslegessé válik.

Márti
Márti

Adri!

Nem ábrándítottál ki. Kép Fiatal és helyes pasit semmiképpen sem szeretnék nögyógyászomnak, azért kérdeztem vissza, mert sok jót olvastam itt egy olyanról, és nem emlékszem a nevére. Szerintem a tökéletes nögyógyász egy kedves idös figyelmes és türelmes dokibácsi. Kép

Márti
Márti

Az alvás témához én is hozzászólnék. A másfél szobás lakásunkból a kisszoba a babáé lesz, de úgy gondolom, eleinte vagy mellettünk alszik mózeskosárban, vagy én költözöm be hozzá a heveröre, amit már csak a szülök miatt is meg akarunk venni (hogy legyen hol aludniuk, ha nálunk vannak, tekintve, hogy mindannyian messze laknak).
Ruha és minden egyéb tekintetében mi is szerencsések vagyunk, mert a sógoroméktól szinte mindent megkapunk (igaz, hogy ott két, nyáron született lány van, nekünk meg lehet, hogy téli fiunk lesz). Van babakocsi, mózeskosár, kiságy és rengeteg ruha. De sajnos még így is elég sokat kell költenünk ahhoz, hogy minden meglegyen. (A világért sem akarok panaszkodni, le a kalappal azok elött, akik a nulláról indulva mindent be tudnak szerezni!)

Eszter
eszter

Lányok,
Bemásolok ide egy másik topicból egy nagyon hasznos listát, Dorka szedte össze. Én már ki is nyomtattam és jól eltettem...
Évike

Kórházi lista Dorkától:
- papucs két pár (egyik, amiben zuhanyzol), mindkettő jó, ha mosható
- hálóing vagy pizsama (nálunk nem adtak kórházit), de olyan ami felül gombos, hogy szoptatni tudjál. Jó mély gombolású legyen! Legalább kettő!
- inkontinenciás betét, de legalább a sima egészségügyi betét éjszakai változata
- mellszívó
- melltartóbetét (sok, ha eldobhatós)
- szoptatós melltartó (a Kékgolyó utcában van egy Anita nevű bolt, ott állítólag olcsóbb és minden méretben létezik. Ezt ráérsz az utolsó hónapban megvenni, mert addig még nagyon nagyot nőhet a melled. Nekem egy számmal nagyobb méret kellett, mint egyébként)
- rádiótelefon (ha van vagy tudsz kölcsönkérni)
- fejhallgatós kisrádió (ha nagyon kiéheznél egy hírekre vagy zenére, bár én elő sem vettem)
- szoptatós könyv vagy kismama könyv, amiben tanácsok és ötletek vannak a gyermekágyi időszakra vonatkozóan
- boríték (ez mindig kelendő portéka, mert általában mindenki elfelejti, és aztán szegény férjeket szalasztják el vásárolni)
- borítékba valót a férjed hozza, mert mindennek lába szokott kelni
- személyi igazolvány
- TAJ-kártya
- kismamakönyv
- leletek
- 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
- sok-sok rostos ivólé
- néhány szendvics, ha pont vacsoraidőben szülnél, és legközelebb csak reggeli járna (ha később hoznak Neked be szendvicset, akkor érdemes barna kenyérből kérni, és kérjél rá valamilyen olajos magvakat, hogy rostdúsan táplálkozhass. Ez indítja be a bélműködést jobban. Különben kapsz hashajtót, de én féltem bevenni, hátha a babának is hasmenése lesz, de nem lett végül)
- szőlőcukor
- egy üveg Laktoherb (üdítőnek is jó, ha behűtöd)
- könyv vagy újság (bár én ezeket elő sem bírtam venni, mert a babám teljesen lekötött, elbűvölt és egész nap őt nézegettem, ismerkedtünk)
- nálunk a babáknak adtak kórházi ruhát (nagyon édes angolpólyák voltak, csak az igazán pici súlyú babákat tették normál pólyába, hogy meg merje fogni a kismama, meg szoptatni is könnyebb. Kristófot sosem láttam pólyában
- pelenkát és popsikenőcsöt is adtak (ez volt a reklám helye, mert az egyik pelenakgyártó adománya volt, így minden új kismama ezt próbálta ki, ezt megismerte, hát utána is sokan ezt vették). DE! FONTOS: keresd fel a leendő gyerekorvosotokat, válaszd ki a legszimpatikusabbat! Én is elmentem még pocakosan, és nagyon megnyugtató volt, hogy tudtam, itt már várja valaki az én babámat. Az első nap ki is jött hozzánk rögtön. A védőnő is a második napon már ott mosolygott, szerintem csak babázni akart...fúj de ronda vagyok! Szóval azért is jó, ha találkozol vele előre, mert fel tudja írni, hogy miket szerezz be a patikából, ne a férjednek kelljen ezzel foglalkozni látogatás helyett. Biztosan fog majd kelleni alkohol (nem tudom, hány százalékos), popsikenőcs, fültisztító a köldökcsonk ápolásához, babafürdető krém (patikaszer! ne vegyél Johnsont, mert allergén! Ez a patikai fürdetőkrém amúgy borzasztó nehezen oldódik, érdemes egy bögre langyol vízben feloldani, és azt beleönteni a fürdetővízbe, vagy egy vatta segítségével bekenni vele a gyereket), sima napraforgóolaj a koszmó eltávolításához és a rejtett testrészek tisztogatásához, vatta, K-vitamin, D-vitamin.
- evőeszköz
- szalvéta
- vigyél egy konyharuhát is, mert ha első nap nem tudsz ülve enni, akkor félfekve magadra tudod teríteni, és mégsem leszel teljesen maszatos
- sokan azt mondják, hogy a felfújható úszógumin jobban tudtak ülni az első napokban. Ha van ilyened, vigyél be. Nekem nem volt, így nincs tapasztalatom, de az ötlet jónak tűnik, különösen amikor az ember mindent kipróbálna, csak fel vagy le tudna már ülni :o)
- legalább két törülköző (kéztörlőnek és zuhanyzáshoz)
- kézfertőtlenítő vagy antibakteriális folyékony szappan (nálunk adott a kórház, de idővel elfogyott) Otthon már nem nagyon használtuk, de mondjuk a vendégek nem baj, ha ezzel mosnak kezet, még ha meg sem fogják a babát, ami egyáltalán nem lenne baj. Szegény babóca nem vágyik az első időben arra, hogy mindenki kézbe vegye. Persze a szűk család az más.
- sok bugyi, mert naponta több is kellhet
Évike15

Szijasztok!

Eszter! Eccer-kéccer én is hasonfekvésben teszteltem a picurt, de olyat is hallottam, aki végig hason aludt...bár nemtudom hogyan kivitelezte:-))
Viráganyáról én sem tudok semmit :-(( szerintem valamiért nem fér a net közelébe, vagy táppénzen lehet és otthon nincs internet? fogalmam sincs..
Évike! Jó ez a lista, ki is nyomtatom!

Szijasztok, Lara-23
lara (lara)

Sziasztok,
Helga:köszi a hozzàszolàsodat az UH-val kapcsolatban,én is igy hallottam hogy nem àrt.
puszi
Szilvia

Sziasztok!
Egy ici-pici kiegészítés még a listához, ami nekem nagyon jól jött a kórházban, a papírtörölközö. Nagyon jól használható törölközésre alulról, így nem vérezed össze a törölközöt, és mindig tiszta darabbal tudsz törölközni. Nekem bevált. Szintén jól használható a papirtörölközö a fejéshez, amikor még nem indult be igazán a tejcsid, és nincs mit pohárkába fejni. Illetve a mellécsorgott tejcsike letörlésére. Erre még jól használható egy textilpelenka is.
Evöeszköz mellé ne felejts el vinni egy poharat, meg egy pici mosogatószert.
Én vittem még kiskanalat a babának, amikor még nem volt rendesen tejem, megkínáltam egy kis forraltvízzel, hogy ne veszítsen túl sok folyadékot.
Nem minden kórház támogatja a játszócumit, a miénk sem, de nem szóltak egy szót sem, amikor odadtam a babának, amit neki vittem, természetesen kifözve. Nagyon hasfájós volt már akkor, és a cumi megnyugtatta.

Ha eszembe jut még valami, akkor megírom.
Sziasztok
BGabi
BGabi (bgabi)

Lányok!

Én a fiamnál vittem papir WC ülékét, a gyógyszertárba lehet kapni az is számitott.

Vica
tvica

Mónika!
Az én Uram is hallgatózik régóta a pocakomban, és most már egyre biztosabbak vagyunk benne, hogy tényleg a baba produkálja a mozgásával ezt a hangot.

Évike!
Babamozgás; Van rá esélyed, én a 17. héten éreztem eloször, de rögtön még nem voltam benne biztos (ma már tudom, hogy igen), és a 18. héten már határozottan éreztem.
De ha mégsem éreznéd ne ijedj meg, mert a szakirodalom elso babánál a 20-22. hétre teszi.
Sziasztok Phaedra (30)
Névtelen

Sziasztok!

Mónika!
Segitséget szeretnék kérni tõled. Nagy nehezen elhatároztam, hogy felhivom a dokit, akit ajánlottak, a Dotén dolgozik és vállal apás szülést is..hát persze, hogy julius végéig szabadságon van. Ezzel az a probléma, hogy lassan félidõs leszek, és ugy hallottam, hogy ekkor már érdemes jelentkezni a dokinál, akinél szülni szeretnék. Most egy kicsit aggódom, hogy találok-e jó dokit ezen a héten vagy legkésõbb a jövõ héten.
Esetleg tudnál ajánlani valakit?....
Felhivtam ma Jenei Katalint, de nem volt valami kedves, hozzá nem mennék.
Szóval tudsz valakit, akit a kismamák is szeretnek? Elõny lenne, ha lenne magánrendelõje, és esetleg még van lehetõség nála olyan ultrahangra, amit videokazettára fel lehet venni. Kép
Kicsit nagy az igényem, igaz?...
Légyszi segits, ha tudsz, irj telefonszámot is, ahol elérhetem! Elõre is köszi! Kép

Képzeljétek!
A babám már pár napja rendszeresen mozog! Kép Nem tudom, hogyan csinálja, de ha odarakom a kezem a pocakomra, akkor pár percen belül elkezd jelezni! Kép Olyan aranyos!
Eszter!
A férjem nekem is mindig azt mondja, hogy ne nyomkodjam egyfolytában a pocakom, dehát a férfiak nem tudják, hogy az ember lánya érzi, hogy mennyire szabad nyomkodni! Kép (Nem tudom, ahhoz mit szólna, ha látná, hogy a doki mennyire nyomogatja szegény Picit! Kép )

A kórházi lista nagyon jó, köszi mindenkinek...de hogy fér el ennyi cucc a kórházi szekrényekben?...Kép

Vigyázzatok magatokra!
helga - 19 vagy 20

Sziasztok!

Évike! Köszönöm a listát, Gabinak és Vicának pedig a kiegészítéseket, nagyon jó így összeszedve!

Szilvi! A szoptatás abbahagyásában nem tudok segíteni, de ha jól tudom, van egy topic, ami erről szól, nézz utána, ha gondolod.

Zita! Az unokahugomnak a Péterfyben a doki 1.000,- Ft-ért árulta az UH-képeket, és a videóra való felvételt fel sem ajánlotta! Jó, mi? Az én dokim (szintén Péterfy) teljesen más.

Márti! Az intimtornát csak egyszer kell megtanulni. A tanfolyamon volt az egyik barátnőm, szerinte nagyon jó, de ha megveszed Kriston Andrea valamelyik könyvét vagy kazettáját, azokból is nagyon sokat lehet tanulni.

Még egyszer vásárlás: szerintem a mi generációnk igazán már nem tud spórolni. Az egyik barátnőm, akinek nincs sok pénzük, a mosógép tetején "ágyazott meg" a babának, az volt a pelenkázó. Tökéletes volt. De végül is szinte bármit veszünk, az a tény vígasztaló, hogy a következő babának is jó lesz, csak egszer kell beruházni.
És nagyon meg kell figyelni, hogy mit veszünk. Unokahugomék vettek egy gyögyörű bölcsőt, aminek a felső része (amiben a baba fekszik) levehető, füle is van, tehát bármikor mózeskosárként is funkcionál. Elméletileg. Gyakorlatilag 3 hetes volt a baba, amikor ledőlt a teteje, és a pici kiborult belőle (hála Istennek nem esett nagyot). Így hát rögzíteni kellett az aljához, tehát funkcióját vesztette, és még ki is támasztották, tehát ringatni sem lehetett. Mindezt 30.000,-ért. Ja, és 3 hónaposan kinőtte a baba, már vettek is neki egy kiságyat.
Szóval minden nagyon kritikusan nézzetek meg!!

Helga! Én is szedem a Ferro-folgammát, de én nem híztam tőle, sőt, az utóbbi napokban fogytam egy kilót.

Pethes Ildikó! A Ferro-folgammát étkezés után egy órával kell bevenni, és én nem vagyok tőle rosszul.

Szilvi, Cseri! Gratulálok az államvizsgához!

Orsi! A babák állítólag nemcsak a számítógép, hanem a mikró rezgéseit sem szeretik. Kb. 2-3 nagy lépésre kellene állni tőle, amíg melegítünk valamit.

Cseri! Megírom az e-mail címem: lauto@elender.hu . Ha van gondolod, jelentkezz és megírom a mobilszámom, így szülés után megírhatod, vagy felhívsz és elmondod, hogy milyen volt, én pedig le tudom írni a lányoknak. Így nem veszítünk el.

Márti! Teljesen ki vagyok bukva azon, amin keresztülmentél a Margit kórházban. A Lacza dokiról viszont én is hallottam jókat, csak nem tudtam, hogy hol dolgozik. (Tibor a keresztneve, ugye?) Szerintem keresd fel őt.

Gyerekszoba: hallottam olyan megoldást is, hogy eleinte a mama megy át aludni a gyerekszobába a babával, hogy ne zavarják nagyon a papát. Mivel nálunk egyelőre nem lesz gyerekszoba, a párom azon gondolkozik, hogy a nappaliban a kanapén fog "száműzetésben" egy darabig aludni.

És végül magamról: nálam is gyanús a mocorgás. Mivel még nem tudom azonosítani az érzéseket, nem 100%, de szerintem én is éreztem az elmúlt héten kétszer Pocaklakót.
Viszont a fekvéssel gondjaim vannak: imádok hason aludni és tegnap éjszaka nagyon rosszul is aludtam. Jó lett volna hasra feküdni, de nem mertem, mert arra gondoltam, hogy "összenyomom" Pocaklakót. Tudom, hogy hüle vagyok, de légyszi nyugtassatok meg: egy 16 hetes babával még lehet hason feküdni, ugye?
Egyébként nálam minden rendben. Ja, ma vették le a vért az AFP-hez, és pénteken megyek UH-ra. Gondolom mondanom sem kell, mennyire várom.

Na mára elköszönök, puszi mindenkinek: Laura
Laura16

Sziasztok lányok!

Koszonom, hogy gyorsan reagáltatok a hívásomra!
Lenne még kérdésem:

Erika!
Te tablettát szedsz? Irod, hogy hányingered is van.Nem érzed ugy, hogy a gyogyszertol van? Az elso perctol kezdve érzed, vagy lassan alakult ki? Nekem egy pár nap szedés után kezdodott az émelygés.

Lara!
Mikor abbahagytad a gyogyszert, nem érztél hirtelen változást, hiszen az emberbe egyik naprol a másikra kevesebb hormon áramlik? Erika is irja, hogy izgul, mert 4 nap mulva lejár a szedése és akkor mi lesz?
Azt javaslom, ha elfogadod (fogorvos vagyok), hogy hagyd abba a Dentocart. Semmi tobb elonye nincs, csak annyi, hogy a fogakon kevésbé lesznek mélyek a barázdák, ezáltal kevésbé romlik el a rágofelszine. Ez nem jelenti azt, hogy 2 fog kozott nem romlik el a fog. Hidd el, tobbet árthatsz, mint használhatsz. A nogyogyászod nem hallgat annyi eloadást errol, mint én. Bocs, nem akarok beleavatkozni a dolgodba, csak javaslok.

Évike!
Egy intim kérdésem lenne! Neked jott ki darabokban, pacnikban a golyo anyaga? Nekem fehér, ragacsos darabkák távoznak, osszekennek mindent.

És még 1: Ti, akik már szintén tulestetek egy vetélésen és szeditek ezeket a bogyokat, mertek házaséletet élni? Bennem folyton ott van a frász, mert sokszor begorcsolok utána.
Koszonet:Judit
judit

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap voltam a terhesgondozóban és megkaptam az AFP eredményt. 0,8 lett, ami pont az alsó határ, de a növérke azt mondta, hogy nem kell aggódni, mert megcsinálták a HCG mérést is, ami viszont pont 1 lett. Szerintetek a 0,8 alacsonynak számít?
Ja, és megmértek, +5 kilónál tartok!!! Egy kicsit sok, de én az alkatom miatt nem tartom annak, számítottam rá, hogy eleinte több pluszsúlyra lesz szüksége a babucinak.

A listát és a kiegészítéseket én is köszönöm, mindjárt ki is nyomtatom.

Eszter
eszter 18

Sziasztok!

Laura! Lacza doktor is a Margit kórházban van, ö ott a föorvos. Én is sok jót hallottam róla, de egyelöre úgy döntöttem, hogy még egyszer megpróbálkozom a mostani orvosommal. Végül is mindenkinek lehet rossz napja...

A hason alvást én is imádom, a pocimtól még tudnék is, de a melleim eléggé érzékenyek. Néha, ha nagyon szeretnék már hasra feküdni, akkor kispárnát szoktam tenni a hasam alá, hogy ne nyomjam annyira a melleimet. Az úgy nagyon kényelmes! A Büszke és Aggodalmas Kispapa persze nálunk is rossz szemmel néz minden féle hasrafekvési vagy hasnyomkodási tervet... Kép Apatigrisként védi a gyermekét, még akár tölem is! Kép Kép Kép

Márti
Márti

Saziasztok lányok!

Helga!

Nagyon sajnálom, hogy akihez menni akartál szabin van. Szerintem ha az tuti akkor várd meg, nem késel le semmiröl! Megkérdezhetem kire gondoltál?

Nekem két sogornöm szült a klinikán mindkettö másik dokinál. Az egyik a Jenei Katalin a másik Harsányi Ágnes. De ajánlották nekem a Török Ildikót is. Én igazából csak a Jenei Katalint ismerem a többiröl nem tudok nyilatkozni. Sajnos magándokit nem tudok mert én ilyenhez soha nem jártam, de úgy hallottam, hogy valahol a csapó utcán csinálnak 3 D-s Uh-ot.

Miböl szürted le, hogy a Jenei K. nem szimpatikus?

Leírom én elöször hogy jártam vele, lehet sokan nem így tettetek volna.

Szóval: Amikor már tutira tudtam, hogy kisbaba lesz, elkértem a sogornömtöl a doki telefonszámát és mobilszámát. És felhívtam a mobilon, mire ö közölte, hogy hívjam vissza a vezetékes telefonon, mert ö ezt a mobilt nem azért tartja, hogy betegekkel csevegjen, hanem sürgös esetekre.
Gondolhatod én mint friss kismama, mennyire megbántódtam ezen. De elgondolkodtam, hogy én sem biztos örülnék ha egy idegen beteg hívogatna a mobilon, hogy idöpontot kérjen.
De azt gondoltam adok neki egy esélyt, és ha nem szimpi akkor nem megyek hozzá többet.
És szimpi, kedves dokinö, akiröl a klinikán a kismamák azt mondják jobb kézbe nem is lehet kerülni, mint ö. Én bízom benne annak ellenére ami történt. ( szerintem ö nem is tudja kivel beszélt )

Hát bocs ha hosszú voltam, de gondoltam megosztom veled.
Neked mikor lett kész az AFP eredményed mert nekem már mondtak 2 és 3 hetet is.

Puszi
Mónika 18

Sziasztok lányok!
Az AFP után ti mikor mentek ultrahangra stb?
Én ma megyek a védonohöz másodszor...
A hason alvás nekem sem mindig muködik, néha a mellbimbóim meg szabályosan égnek...
Tegnap kicsit rossz napom volt, enyhén fájt a hasam. Hazamentem pihenni, aztán elmúlt. Azzal vigasztalódtam, hogy kb. mostanra esne a 4. menstruációm ami kimaradt... Ez hülyeség?

Még1kata!!!! Hahó! Ha erre jársz adj jelet!

Kellemes napot mindenkinek, az eso ellenére is!
Üdv. Niki K.
Niki K. 17

Sziasztok!

Évike! Köszi a kórházi listát, nagyon praktikus, és is rögtön lementettem. Egyetlen kérdésem merült fel: mi az a Laktoherb?

Márti
Márti

Sziasztok!

Niki K.! Szerintem nem hülyeség, és a pattanásaimon látom mindig, hogy mikor következne a menstruációm. A hasam nem szokott fájni, de az akkor se fájt, mikor tényleg megjött, úgyhogy ez nem mérvadó. A kismamakönyv is írja, hogy úszni jó, de amikor éppen megjönne, ha nem lennél kismama, olyankor ne menj. Szóval biztos, hogy az a ciklikusság nem szünik meg teljesen.

Márti
Márti

Szia Eszter!

Én 3 kg-nál tartok, de szerintem az 5 sem számít soknak. Jó, hogy neked már kész az AFP erdményed és jó. Gratulálok.

Szia Niki K.!

Neked mozog már a babóca?
Nekem ha minden igaz csütörtökön lesz meg az AFP erdmény és jövöhéten kedden megyek dokihoz és UH-ra.
Puszi
Mónika 18

Sziasztok!

Márti!
A Laktoherb egy tejtermelést serkentö tea, sakon esküsznek rá, nekem is jó. Az íze is kellemes, én naponta kb. 1,5 litert ittam belöle. Gyógyszertárban vettem, de nem tartom kizártnak, hogy gyógynövényboltokban is lehet kapni.

BGabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok lánykák!
Köszönöm a biztató szavakat. Az ember hajlamos elbizonytalanodni. Ma már nem fáj sehogy. Sajnos nekem a menstruációim is igen fájdalmasak voltak...
Esténként ha néhány percig nyugodtan a pocakomra teszem a kezem érzem a "buborékolásokat". De semmi konkrét.
Az AFP-m pénteken lesz meg (ha minden igaz...) de ultrahangra leghamarabb július elso hetében megyek, mert az orvosom szabadságon van. De ahogy számolgatom ez a terhességeinkben kb. ugyanazt a hetet jelentik, mert ugye Monika 1 héttel elottem jártok fejlodésben Kép
További jó napot! Köszi hogy vagytok! Ez olyan jó...
Üdvözlet mindenkinek!
Niki K.
Niki K. 17

Helga!

Én tavaly ilyenkor -szeptemberben szültem- kerestem fel a dokit a Klinikán. Bacskó György. Telefonszámokat sajnos nem tudok, csak a porta telefonszámát, de volt olyan szerncsém, hogy jó portást fogtam ki, aki még a mobil számát is megadta. Sajna a költözésben ezt elveszítettem. A porta (Szül. és Nõgy. Klinika) telefonszáma:417-144 Ha mondod kit keresel odakapcsolnak. Nekem jó véleményem van B.-ról, nem vizsgálgat manuálisan állandóan (engem össz-vissz kétszer). A barátnõm Aranyosi Jánosnál szült, Õ rá esküszik.

A videós ultrahangról: vinned kell kazettát és már fél nyolc elõtt ott kell lenned a Klinikán. (hiába van kiírva, hogy 8-tól...) az ablaknál mondani kell, hogy videókazettát hoztál, meg volt beszélve stb. Nekünk is csak másodszorra sikerült, elõször 8-tól 11-ig ült ott a férjem, hogy bejöhessen, de akkor már nem engedték meg. Akkor mondták, hogy hamarabb kell menni...

Remélem tudtam valamit segíteni Kép !
Juca
Juca (juca)

Sziasztok!

A listával kapcsolatban jutott valami eszembe. Nálunk anno a következõt javasolták: mivel a kezdeti idõkben a mell nagyon érzékeny, és elõfordul, hogy felázik, szerencsés minél többet szellõztetni. Ezt otthon szimplán totál csupaszont jelent. A kórházban nem javallották a melltartót. Viszont a tej csöpög, egyszerûen ha csak a babára gondolsz, mesélsz róla a látogatódnak stb. Na, erre azt javasolták nekünk, hogy textilpelust félbehajtva két biztostûvel tûzzünk a hálóinghez. (ezt akkoriban kórházi tartozékként kapni lehetett). És akkor tuti nem szorít, meg nem is ázik szét a hálóing.
Persze ez is csak egy javaslat.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Klári!
Ha a terhességgel minden rendben van, a 17. hétig nyugodtan lehet sportolni, persze nem kifulladásig. Addig jó, amig folyamatosan tudsz közben beszélni (ez kb. 130-as pulzusig kivitelezhetö). A 17. hét után rázkódással járó sportokat már nem javasolják, mert tünet mentes méhnyak szétnyílást okozhat. Ilyenkor marad az úszás (6. hónapig), könnyü kerékpározás, gyaloglás és persze a kismama torna. Fontos, hogy amint rosszul érzed magad, megfeszül a hasad hagyd abba a sportot! A túlzott sportolás miatt a baba nem fejlödik rendesen (nem kap elég vért a kismedence, ezáltal oxigén hiány lép fel, ugyanilyen veszélyes a túlhevülés is) és kis súllyal születhet. Remélem tudtam újat mondani. Sajna én már csak két hétig járhatok kocogni, úszni nics hova menni, a Mecsekben könnyü bringa terep nincs, úgyhogy egyenlöre marad a gyaloglás és a kismamatorna.

Laura!
Azt tudtam, hogy a mikró is zavarja a babát, viszont azt meg tudom oldani, hogy ne legyek a közelébe amikor müködik. Azonban mivel 8 órából kb. 7-et számítógép elött dolgozom, azt nem igen tudnám megoldani táppénz nélkül, hogy ne menjek a közelébe. Én csak azért háborodtam fel ezen, mert ha azt mondja, hogy üljek töle olyan távol, amennyire lehet, illetve, hogy csökkentsem a gép elött töltött idö, az még érthetö, és megoldható, de azt írni, hogy ne menjek a közelébe azért egy kicsit túlzásnak tartom!

Mi továbbra is jól vagyunk, bár ez az idöjárás egy kicsit megvisel. Jövö hétvégén megyünk Hévizre, 3 napra, 2 före 6eFt. Szerintetek a hévizi tóban fürödhetek? Van a szállodának saját medencéje, de azért szeretnék megmártózni a tóban is. Úgy rémlik hogy 34 fok körül van a vízhöfok. Ha nem felejtem el ma megkérdem a dokit is, úgyis ma megyek vissza hozzá.

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-14

Sziasztok!

Szia Szilvi, én a SOTE I.-en fogok szülni, Magyar Zoltán a dokim és ott mindenki tisztára angyal. Ha érdekel valakit, van egy topic róla 1-gyel feljebb, SOTE I. Klinka cimmel, ott sok okosat leirnak, akik már szültek ott. Magyar doki inkább menopauzás (az anyukám miatt kezdtem hozzá járni), de akit szintén mindenki nagyon dicsér ott az dr. Papp Csaba.

Nálunk a babi szivhangja egy nagyon távoli ütemes fürészelésként határozható meg a legjobban és nagyon nehéz elcsipni! Bár még mindig nem vagyok biztos abban, hogy az nem az én szivhangom-e. Olyan nehéz azzal a zörgös fülhallgatóval megállapitani, melyik hang jön bentröl és melyik kintröl.
Pocok

Szia Juca!

Nagyon érdekes amit írtál, mert nem tudtam róla, hogy a klinikán is lehet kérni, hogy felvegyék kazettára az Uh-ot. Ezt elötte kivel kell megbeszélni, a dokival akihez járok?
Nem értem milyen alapon tiltják meg az apukának, hogy megnézhesse a saját gyermeke UH-ját, de sajnos amit leírtál én is láttam. Velem együtt jött be egy apuka a vetközöbe és be akart menni a feleségével kb. 1/2 10 lehetett és nem engedték meg. Azt mondták reggel korán kell menni, de elvileg 8-tól van rendelés. Elveszik kopogás nélkül hamarabb is a papírokat?

Elöre is köszi a segítséget!

Kicsit elvagyok keseredve, mert most hívtam fel a rendelöt és azt mondták az AFP kb. 3 hét után szokott megérkezni. Szóval lehet még egy hetet várnom kell? Pedig már 5-én levették.Kép
Mónika 18

Mónika!

Persze, lehet kérni. Mi elõször spontán mentünk oda, 8 után természetesen, kazettával. Már nem engedték meg, mert azt mondták, hogy nagy már a tömeg, ilyenkor már több kismama van bent, stb.
Azután a férjem felhívta Õkete telefonon és akkor mondták, hogy fél 8 elõtt menjünk. Úgy is lett és a férjem is bejöhetett és közben vették videóra és magyaráztak hozzá... (Mi meg majdnem elbõgtük magunkat a boldogságtól) Egyébként nem reklámozzák ezta videós dolgot, persze ez nekik plusz munka.
A kis ablaknál kopogsz és amikor beadod a papírokat, mondod, hogy videokazival érkeztél .(esetleg a férjeddel...)
Ha vigasztal, az AFP-m nekem is nagyon késõn érkezett meg...

Juca
Juca (juca)

Sziasztok !

Klári ! A 102-es csoportból el is hiszem, hogy nem tudsz beazonosítani ( S.né Cs. Ildikó )
Írtad, hogy esténként vagy rosszul. Én is este, söt kizárólag este voltam rosszul, nekem a B vitamin szedése segített és plussz, vagy egyéb multivitaminos pezsgötablettát apró darabokra törve eszegettem. (mellette napi 1 Multivitamin terheseknek).

Évike!
A lista nagyon klassz, gyakorlott anyuciként is találtam rajta újat, azt viszont nem tudom elhinni, hogy a Johnson's fürdetö allergén lenne, tudtommal épp ellenkezöt állítanak róla, no meg az újszülött-osztályok nagy része használja a J.s termékeket a babáknál. Nem hiszem, hogy használhatnák, ha allergén lenne. Ami pedig a napraforgó olajat illeti, olcsónak olcsó, az igaz, de rém büdös börre kenve, és elég nehezen tudtam lemosni, így asszem ebben is maradok az Aloe Verás Johnson's babaolajnál.
BGabi, te írtad ugye a WC ülökét ? (papír)Gyógyszertárban van ilyen ?

Laura!
Köszi a gratulát. Az emil címedet felírtam, majd küldök a mobilról pár sort, ha benn leszek. Ha hazaértem, addigra talán lesz már otthon csatlakozás, akkor meg küldöm a részletes beszámolót.

Többen is írtatok az úszásról. Én nagyon sokáig versenyszerüen úsztam, könnyübuvárkodtam, így borzasztóan hiányzik az uszás, de valahol egyszer azt olvastam, hogy Mo. nincs olyan minöségü szabadvíz sem strand, ahol kismamáknak bátran ajánlanák az uszást a fertözésveszély teljes kizárásával. Így lemondtam fájó szívvel az úszásról, mivel egy esetleges fertözés nem csak azt okozhatja, hogy gyógyszert kell szedni, de a magzatburok kilyukadhat a fertözéstöl.
Sziasztok.
Cseri
Cseri

Sziasztok!
Mónika 18!
Ne légy szomorú! Úgyis minden rendben lesz! Én is ezzel vigasztaltam magamat pénteken, mert ugye feleslegesen telefonáltam, izgultam egész nap!
Különben ezen mi tart ennyi ideig? Tudja ezt valaki? És itt Bp-n miért "csak" egy hét, én ezt nem értem... Debrecen is egy nagyon jól ellátott hely lehet, ott az egyetem stb... Ez nekem magas Kép
Puszi: N.K.
Niki K.

Szia Ildi!

Furcsa ez, hogy van ahol azt javsolják, hogy ne horjon a kismama, vagy a frissen szült anyuka melltartót. Én éppen azt olvastam, hogy _minig_, még alváshoz is kell hordani, persze megfelelö méretüt, és kényelmeset. Mert ha nem hord az ember lánya melltartót, akkor fájni fog a háta a mellek súlya miatt, és megnyúlnak a mellet tartó szalagok, amitöl lógni fog késöbb a mell. Akkor most mi lehet az igazság? Hordjuk vagy ne?

Márti
Márti

Juca!

Nagyon köszönöm a segítséget. Még valami: ez teljesen ingyenes?

Niki K.!

Köszi, hogy vigasztalsz, csak az bánt, hogy nekem a jövöhéten mennem kell a klinikára a dokimhoz és vinni kell az eredményt. Na most akkor mit csináljak? A 19-20. hét között hívott vissza. A végsökig várni fogom az erdményt és hanem lesz meg mikorra kell fel kell hívnom a dokit, hogy mit csináljak. A sogornöm azt mondja, hogy a nélkül ne menjek Uh-ra, mert egyböl azt fogják kérni. Szép kis helyzet. Na meg mellesleg az is már borzasztóan érdekel, milyen az eredmény.Kép Tudom, hogy csak jó lehet, de leírva szeretném látni. Azt néztem, hogy aki hasonló idös kismama mint én, már mindenkinek készen van az eredmény. Én azt hallottam, hogy felküldik Bp-re a dolgot. De nem tudom ez nem csak pletyka.

Puszi mindenkinek
Mónika 18

Mónika!

Igen.
Minden jót! Ha van/lesz valami kérdésed az Ismerjük meg egymást! azon belül Vili(Juca) fényképalbumába írd be, mert itt nem szoktam sürün olvasni. És ez nem a reklám helye volt. Kép

Juca
Juca (juca)

Sziasztok!

Márti, gondolom részben adottság kérdése is, másfelõl a kritikus idõszak kb. az elsõ néhány hét. Ekkor szoktak sokan úgy járni, hogy felázik a mellbimbó, kisebesedik stb., aminek a legjobb gyógyszere a szellõztetés. Elvben ugyanebben az idõszakban sokat kéne pihenni, talán a többségnek ilyenkor a hátfájdalmak és egyebek nem olyan dominánsak. Nyilvánvaló, mindenkinek azt kell választani, ami neki személyszerint a legjobb.

AFP: tudja valaki, hogy egyáltalán hány helyen csinálják? Azaz, hogy csak egy-kettõ és mindenhol máshol küldik? Én arra emlékszem, anno nekem a SOTE I-en vették le, de ott is kellett várni valami 2 hetet kb.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!
Mónika, ne szomorkodj! Drukkolok, hogy megjöjjön az eredményed! Nekem az a rossz ebben, hogy egy másik orvos mondja meg milyen lett az eredmény, mert a saját orvosom szabadságon van. Szóval ha valami nem jót mutat muszáj máshoz mennem, ha jó akkor "kivárom" a saját orvosom... Micsoda galibák... Az orvosom is azt hitte "letud" engem a szabadsága idejére így elég bizonytalan lett.
Ráadásul a két ultrahang közt min. 1,5 hónap eltelik majd. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de akkor jó, ha látom, hogy ott izeg-mozog... Biztosan jobb lesz, ha határozottan megmozdul...
Vigyázzatok magatokra!
Puszi mindenkinek: Niki K.
Niki K: 17

Móni!

Az AFP-vel kapcsolatban: én a vérvételeket nem a kórházban, hanem a rendelöintézetben csináltatom, és a sima vérvizsgálaton kívül eddig mindent továbbküldtek. A Wassermann eredményt az Uzsoki Kórház adta (az a kerületi kórház), a vércsoportot a vérellátó, az AFP-t pedig a Schöpf-Mérei Kórház. Lehet, hogy csak néhány helyen foglalkoznak ilyen spéci vizsgálatokkal, és talán ezért hosszabb a várakozási idö. Igaz, már tényleg sok idö telt el, hiszen együtt voltunk vérvételen, és itt már múlt csütörtökön megmondták.
Szerintem ne aggódj, de uh-ra, úgy gondolom, tényleg nincs értelme nélküle menni, mert ott sokat számít az eredmény. Nekem ma fog adni a doki beutalót uh-ra, remélem, még a héten mehetünk!

Eszter
eszter 18

Sziasztok,
Szép napot mindenkinek.Kép

A listával kapcsolatban, örülök, hogy tetszik és hasznosnak találjátok én is így érzem. De nem az én érdemem, hanem Dorkáé egy másik topicból így az ellenvetésekkel sem tudok mit kezdeniKép KIindulási alapnak mindenesetre jó és mindenki maga eldöntheti, hogy mit tart hasznosnak belõle mit nem és mit mivel vált ki..

Judit,
Én is hasonlóképp voltam az Ultaogestannal, de ne ijedje meg ez természetes. Én tisztasági betétet használtam közben így nem volt annyira kellemetlen.

Az úszásról. Én már két hónapja járok hetente kétszer a Kistarcsai uszodába ami elsõsorban gyerekuszoda elég kevés felnõtt jár. Általában 5-10-en szoktunk lenni estefelé és nagyon korlátozott a nyitvatartás is. Semmi bajom nincs tõle sõt nagyon jól esik. Általában 750 métert szoktam leúszni nagymamaúszásban meg a medencében végzek közben néhány kismama tornagyakorlatot.
Ja és utána Laktaciddal zuhanyzom.

Orsi, tényleg csak a 6. hónapig lehet járni?

Pussz mindenkinek,
Évike
Évike 15

Niki K., Eszter!

Köszönöm, hogy segítetek túljutni a bánatomon. Már beletörödtem, hisz mást úgyse igen tehetek.Kép

Juca!

Köszi mindent.
Puszi
Mónika 18

Sziasztok lányok,
annyit írtatok, hogyalig gyozöm olvasni.
Márti, Adri, képzeljétek, a Lacza Tibor olyan régi doki, hogy én nála születtem!!! De nagyon kedves, nálunk már amolyan családi barát. Én is csak azért nem mentem hozzá, mert - mivel barátok vagyunk - béna dolognak éreztem. Irtó kedves és rendes doktor.

Niki K, szia! Olvasom, mi lett az AFP-del, szerintem ne izgulj, nem lesz probléma. Mindenhol 3 hét, csak a Kútvölgyiben van ez aluxus, hogy két nap alatt megcsinálják. Ahogy olvastam Márti leírását milliószor hálát adtam a mi dokinkért, hogy semmi tortúra nem volt, ninc sés nem lesz, remélem...

Tegnap voltam a védononél, mosst már nekem is van kiskönyvem. A védonok is tlejesen lehidalt, hogy milyen alapos laborvizsgálatokat csinltak a kórházban, meg milyen jó az UH felbontás meg minden. Monsta hogy akkor neki nincs is dolga, ha ilyen jó helyen vagyunk... Kép

A hétvégém egykicsit depresszíven telt, valahogy el kezdtem félni mindenfélétol, de hát remélem ez is elmúlik. Ti nem féltek néha attól, hogy teljesen megváltozik az életetek?
mégegykata 13

Te jó ég, mennyi hibát begépeltem nektek, bocs!
Még a különszoba kérdéshez szeretnék hozzászólni.

Anyósom szerint a gyerek, ameddig csak akar, az anyjával aludjon, nemhogy egy szobában, de egy ágyban!! Hát ebben a pontban nagy összeveszés lesz, mert szerintem az teljesen egészségtelen felfogás, fizikailag és pszichésen is rossz, hogy a gyerek a szülei ágyában aludjon.

Nálunk van külön gyerekszoba. és úgy gondolom, hogy néhány hét után már aludjon csak ott a baba. A mi hálónk mellett van, úgyis fogom hallani minden rezdülését, erre az anyáknak van fülük.

Szerintem fontos, hogy a gyerek ismerje meg, hol a helye a világban, és bizonyos dolgokban legyen sajátja, saját birodalma, önállósága.

Szóval ez az emélet. Aztán majd meglátjuk, a gyakorlatban is így fogom-e látni, könnyen lehet, hogy ha tényleg ott lesz a baba, akkor mégiscsak a ami szobánkban alszik majdKép, de az ágyunkban biztos hogy nem.
mégegykata 13

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?