Új privát üzeneted érkezett!

Tontica, valami baj van?
liv

Liv: aranyos vagy hogy aggodsz, borzalmasan szenvedek a fogammal es nem vagyok kepes elhinni hogy nem lehet tenni semmit ellene!
Tegnap ejjel jobban szenvedtem mint a szulesnel es ezt komolyan mondom!!! :( 2 oran keresztul razkodtam a sirastol, a parom nagyon meg volt ijedve szegeny de probalja tartani bennem a lelket a baba miatt! Pedig nem sok valasztott el tole hogy bevegyem az egesz doboz fajdalomcsillapitot. :cry:
Ugy tudom Magika ferje fogorvos es szeretnek Tole tanacsot kerni.

KépKép
KépKép
tontica

Fogfájás, te szegény, az tényleg az egyik legszarabb dolog... Nincs semmilyen ügyelet, akit felhívhatnál, ahova elmehetnél, hogy adjanak be érzéstelenítőt vagy valamit?
liv

Liv, voltam ugyeleten de allitolag nem adhatnak semmit mert artana a magzatnak es azt nem kockaztatom, holnap megyek vissza a dokihoz, remelem tud valamit tenni mert igy nem maradhatok! :evil:

KépKép
KépKép
tontica

Remélem, holnap segítenek rajtad. Írj majd, hogy mi volt az orvosnál.

A neten sajnos csak ennyit találtam a természetes gyógymódokról:

Szegfűszeg és szegfűolaj (úgy tudom, a szegfűszeget a fogra kell helyezni, és ráharapni); illetve azt írják, a magnézium is jó, úgyhogy ha esetleg van magnézium pezsgőtablettád...
Tudom, hogy ezzel nem segítettem túl sokat, pedig szeretnék, mert tudom, milyen kínlódás, ha az embernek a foga fáj.

Liv
liv

Remélem, holnap segítenek rajtad. Írj majd, hogy mi volt az orvosnál.

A neten sajnos csak ennyit találtam a természetes gyógymódokról:

Szegfűszeg és szegfűolaj (úgy tudom, a szegfűszeget a fogra kell helyezni, és ráharapni); illetve azt írják, a magnézium is jó, úgyhogy ha esetleg van magnézium pezsgőtablettád...
Tudom, hogy ezzel nem segítettem túl sokat, pedig szeretnék, mert tudom, milyen kínlódás, ha az embernek a foga fáj.

Liv
liv

Tontica!
Amikor Lilivel hat hetes terhes voltam, fogászati kezelésre jártam-gyökérkezelés- és a fogorvos azt mondta, a lidokaintól semmi gond nem lesz, és ő a feleségének is beadta, amikor javította a fogát, és babát várt. Szerintem ha annyira ártalmas lenne, a saját gyermekének nem tette volna...

Minden orvos mást mond, szerintem keress fel, ha más nem telefonon egy másik orvost.

Az allergiával kapcsolatban jutott eszembe, GnéKriszti te írtad, hogy ilyen piciknél nem csinálnak allaergia vizsgálatot. Lili pöttyeivel a háziorvosa ilyen allergiavizsgálatra küldte volna...
Szóval a te helyedben is egy másik orvost, vagy allergológust keresnék.

Ha már "betegségek"

Liv :)
HPV-d hogy van? Vizsgálják, hogy milyen típusú?
Ugye egy kicsit megnyugodtál?

Mindenkinek nagy mukk :)

Móni
sunimum

Móni, abban állapodtunk meg az orvosommal, hogy most 3 hónap immunerősítés, aztán kontroll, és meglátjuk. Ha megint fennáll majd a gyanú, mindenképpen kérem a tipizálást. Ha nem, akkor pedig szerintem sosem tudom meg, hogy volt-e egyáltalán.
Megnyugodtam, igen, de nagyon remélem, hogy neg. lesz.
liv

Sziasztok :)
Én kivagyok idegileg. 40 fokos kánikulában tiszta takony mindkét gyerek már megint.
Nem tudjátok véletlenül, hogy egy 3,5 hónapos baba nátha esetén kaphat már Calcimusc-ot?

Pöttyök, nátha, HPV, fogfájás....HESS! Gyors jobbulást mindenkinek!

Andi :)
Azt akartad, hogy mondjam, hogy igen. Igen, nem vészesek, legalábbis nekem nem koppkopp. De ez azért van, mert Milán hihetetlenül tüneményes kis baba.
Rengeteget el lehet hagyni magában és eljátszik, sikongat, gügyög, jól érzi magát. Bálint a keményebb dió, de ő meg általában délután nagyot alszik, és ilyenkor tudok netezni.
Persze a dologhoz az is hozzátartozik, hogy már én is sokkal rutinosabb vagyok és határozottabb, de szerintem ez minden 2. vagy sokadik babás anyukánál így van.

Iwiwesek :) Vigyázzatok megkereslek benneteket, ha nem ébrednek fel a kistökik. Én Naszádos Edit néven futok.

Moszi :) tuti nem lépcsős, mert azt sem tudom mi az :lol:

Nyaralókra irigy 8) Mi szeptember elején megyünk Alsópáhokra, külföldet most nem merek bevállalni a 2 pintyőkével.

Judy :) Bálint is pelus és gatya nélkül rohangált a hétvégén és ő rendszeresen lepisilte a szandálját de rohadtul tetszett neki.

Képzeljétek az én 3,5 hónaposom átfordul a hátáról a hasára is. Bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a kezét még nem tudja kihúzni maga alól. Nem tudom hová siet ez a legény, mert szerintem ez még elég korai (Bár Bálinthoz nehéz hasonlítanom, mert ő ugye feszes volt).

Na megyek iwiwre.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke :)
Sajna a kalciumos választ nem tudom, de gyógyuljatok!
Wiwen én is jártam :)

Ma levettük az orr-torok váladékot, Lili hős volt, igaz ordított, de magától feküdt le Apja ölébe...csütörtökön kész lesz.

Hát a pisi az csúcs volt. Ez a lány nem pisilt három teljes óránkeresztül...sem a ragacsos zacsiba, sem a kis bödönbe, sem bilibe, sem a földre...teljesen rágörcsölt arra, hogy azt várjuk pisiljen, és mikor utolsó próbaként a pancsi mellett döntöttem, mer akkor szokott vízbe pisilni, el is kezdett csurogni, de mikor előkaptam a küblit, hogy abba folyjon, visszatartotta a pisit...ennyit a vizeletszabályozásról. Bent tartani remekül tudja, de kiengedni, azt nem. Végül annyira sajnáltam, mert éreztem hogy teli a hólyagja, és persze hiába minden eü-s trükk, nem jött egy csepp sem, megkapta a pelust, abba persze sikerült.
Úgyhogy a vizelet vizsg. várat magára...

Viszont, hurrá, utazunk Horvátországba!
A repjegy megvan, Splitbe, és a szállást is előfoglaltuk Trogirban, az iroda lekérdezi van e hely. Már nagyon várom, kíváncsi vagyok, Lili mit csinál majd a repülőn. Ha olyan képet lát, amit repcsiből készítettek, az nagyon tetszik neki, nagyokat kacag rajta, majd megnézem élőben is :)

Ez a meleg mindenkit nyomottá tesz? Strandoltok? Vagy csak még a hétvége szele?

Pusz:
Móni
sunimum

Sziasztok!

Vasárnap megérkeztünk Spanyolo-ból. Összességébe véve jól telt a nyaralás. Természetesen nem volt izgalmaktól mentes, valahogy kísértem a bűnözőket, úgyanis Barcelonában kirabolták Anyu barátját, akinél ott volt az összes repülőjegy, és majdnem az összes pénzünk. Ezután 2 napos rohangálás, a pótjegyekért, útlevélért stb., majd szombaton 4 órás reptéri várakozás után közölték, hogy nem tudnak aznap minket hazahozni, így egy nappal meghosszabbodott a nyaralás. Vasárnap 6.35-kor indult a repülő, mi 4.15-re kértünk ébresztőt, amit elfelejtettek, így 5.15-kor telefonáltak ránk, hogy vár a taxi, újabb rohanás 6 óra 5 percre sikerült kiérnünk, innen már szerencsére zökkenőmentesen ment minden. Ennyit a kalandokról.
Egyébként Donátnak nagyon tetszett a tenger, a medence, meg minden egyéb, Bernát viszont úgy tűnt fél a víztől, így egész nap cipelnem kellett. A szálláshelyünk szép volt, az idő, bár meleg volt, de nem jutott túl sok napsütés, ami annyira nem nagy baj, kár hogy vége.....
Röviden ennyi, képek majd lesznek, egyelőre még Anyuéknál vannak, remélem hamarosan eljut hozzánk!
Remélem mindenki jól van!
Most ennyire futotta, majd visszaolvasgatok, de még minden hegyén-hátán.

Puszi,
Dino
dino

Dino! Nem semmi lehetett az izgakmakbol....
Varjuk a kepeket!

Moni, szegeny kicsiknek mennyi mindenen kell atesni. Horvatorszagba mentunk volna mi is ha nem igy jon ossze a kisbaba...

Reditke!
Akkor gondolom Milannal minden oke, ha ilyen szepen fejlodik es meg forgolaszik is. Gondolok rad, es csak mindig az lesz belole hogy nem kivanom senkinek ezt a szetvalasztosdit. Foleg ha a nagy olyan eleven mint az en fiam, vagy a ti Balintotok. En attol felek a kicsi barmilyen jo is lesz, majd a batyja elrontja...

Csirkesz neni???

Tontica, tul vagy a fogfájáson? Remelem sikerult olyan dokit talalnod, aki hamar meggyogyit. Szornyu lehet, de nekem is volt lidocainos kezelesem babasan. De en nem mertem, bevenni semmit. Amugy en ugy tudom hogy a 6 hetig nincs szoros kemiai kapcsolat a magzat es az anya kozott. persze te pont a hataron vagy...

csengo
Vendég

Hali

Mi is megvagyunk, csak egész nap kint. Nagygé is már itthon, nem megy oviba szeptemberig.
kint pancsolunk egész nap. Kisgé képes volt valamelyik nap kiosonni és zokni, szandi, pelus, rövidgatya, póló cuccosban beleülni a medencéjébe :roll: :lol: :twisted:

Dino
kalandok :? de jó, hogy azért jól éreztétek magatokat :)

Tontica
mizujs, nekem is volt egy csomó kezelésem amikor kisgé volt pocakban, mert nagygével a terhesség, szoptatás eléggé leamortizálta a fogaimat. és lidokainos helyi érzéstelenítés mehetett. megint el kéne mennem megnézetni, szerintem megint lesz mit tenni.

Móni
pisiügy, nem semmi. eccer nekünk is kellett gyújteni, amikor nagygé 13 hós volt, persze ő is csak másnapra bírt a zacsiba produkálni :roll:

Csengő
hát nem tudom, nálunk a kicsi sokkal elvetemültebb, mint a nagy :lol: rosszcsontabb, akaratosabb. de hogy levegye anyját a lábáról, sokkal bújósabb is, mint Gergő :) :) igaz, egy éve még vele sem volt semmi gondom 8)

na én léptem, ma utazunk balcsira, jó nyarat, csak két hét múlva jövök
pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezésre telik tőlem.

Velünk minden rendben, nagyon tudok újdonságokat írni. Sajnos a budaörsi állami bölcsi annak ellenére elutasított minket, hogy most már van budaörsi állandó lakcímünk, a párom ott melózik, én dolgozom /erről vittem igazolást is/, albérletben lakunk, és februárban beadtuk a jelentkezési papírunkat.. Nem tudom mit kéne még tudnunk ahhoz, hogy beférjen a kismackó a keretbe…:(

Lili nagyon gyorsan fejlődik, rengeteget dumál, de olyanokat, hogy majdnem eldobom magam tőle, legutóbbi aranyköpése pl.: „kecses vagy”… :)
Tegnap a nagy hőségen felbuzdulva lenyargaltunk munka után a Velencei tóhoz és egy jó nagyot pancsizott a család. Ez már nagyon kellett a lelki világomnak, idén sajna kicsit egyhangú lesz a nyár... :)

Mától a tanulásé a főszerep, eddig nem nagyon tudtam rá energiát fordítani, de 27-én lesz az államvizsgám, úgyhogy most muszáj. A nem létező szabadságomat kivettem /próbaidőn vagyok még mindig ..:)/úgyhogy most a következő pár napban csak a tanulásra fogok koncentrálni. Reménykedek, hogy egy kettes csak összeszedek valahogyan.. :) Mondjuk, megkaptam a szakdogám értékelését is, ott is csak egy iciripiciri ketteskét akartam és végül mindkét konzulens 5-re értékelte… :) :)

A másodikat váróknak, akiknek aktuális és érdekel teszem fel egy linket egy aranyos kis cikk van benne az egyeske felkészítéséről a babára. /Ismerősöm írta.. :)/

http://www.helloinfo.hu/main.php?folder ... list&iid=1

Tudom, hogy nagyon szanaszét van mindenki nyaralás és nyár miatt, de olyan nagyon rég volt tali.. Nincs kedvetek egy hétvégi családos talihoz valahol a jövő hétvégén /júl.1-2./???? Jó idő esetén akár vízparton, vagy strandon, vagy……

Mindenkinek minden jót,
Puszi
Macs
maccs

az második mondatban azt akartam írni hogy NEM nagyon tudok újdonságot mondani... :):):) bocsi, kapkodni kell, mert rosszuél tűrik a magánnetezést..
Macs
maccs

Edit, fiúk jobban vannak? Sajna már nem emlékszem, mikortól adható a Calcimusc.

Dino, üdv. itthon, örülök, hogy jól - bár kissé kalandosra - sikerült a nyaralás.
Sok képet kérünk!
Most engem is elkapott a nyaralhatnék...

Tontica-Ani, jelentkezz!

Judy, jó nyaralást!

Maccs, szakdolgozat eredményéhez gratula, államvizsgához sok sikert, írj majd!
Én még nem tudom, hogyan alakul a jövő hétvégénk, de ha ráérünk, szívesen megyünk találkozóra.

Mi ma voltunk ortopédián, mert a védőnő mondta, hogy mutassam meg Dávid lábát egy orvosnak, mert kicsit befelé áll. Egy tüneményes doktornőnél voltunk a Salusban, kicsi a világ, pont nála voltunk annak idején a Péterfyben is. Azt mondta, semmiféle korrekciós cipő nem kell, azzal csak elrontanánk Dávid lábát, és hogy ritkán lát ilyen tökéletes lábakat ennyi idős korban. :))))
Szeretettel üzeni a védőnőnek. :))

Liv
liv

Sziasztok!

Talira en is en is en is!
Sajnos nalunk az egyik szobat kirakjuk, mert parkettazunk es a masik zsufi, ugyhogy most inkabb nem mondom hogy nalunk idealis.
De mashova szivesen megyunk. Margitsziget vagy barmi!

csengo
Vendég

Sziasztok!

Eddig nem olvastam mert Hetfon szigorlatoztam es sikerult.
Tegnap meg ma osszeszedtem magam.

Most itt vagyok.

Tonica!

Sajnalom, hogy nem olvastam.
Ha barkinek valami problemaja van akkor a 20/209-8088-as telcsiszamon eler.

Ez csak a legkozelebbi ilyen miatt irom.

A ferjem is megcsinal mindent a kismamaknak csak rontgent nem csinal. Szoval mehet az erzestelenito.

Magi
Vendég

sziasztok
én is befejeztem a vizsgákat végre :)

Allergia vizsgálatot piciknél vérből nézik,de az annyira pontatlan hogy igazából nem ér semmit.Nekünk csináltak ilyet és ezt a doki is megmondta.

Lau nekem is eszembe jutott ,ráadásul 15-én szült az egyik lány a társaságunkból és a kislányt Laurának nevezték el :)

Minden nyaralónak nagyon jó nyaralást,idén nálunk sem lesz semmi,talán pár nap balcsi

Bandónak végre megjelent a 13. foga.Ezt a meleget nagyon rosszul tűri szegény,sokkal hisztisebb mint eddig :( Sikerült tegnap bilibe pisilni,nekünk ez volt az első.tudja mire való,de mindig csak utána szól miután elvégezte a dolgát.

Képzeljétek,ha minden jól megy péntektől végre ismét van gáz :lol: :lol: 7 hét után el se hiszem hogy fürödhetek rendesen meg tudok ismét főzni
nikk0830

Sziasztok!

Bejelentkezem én is, régen adtam életjelet magunkról.

Mi is szenvedünk a melegtől, Benedek felsőteste totál piros, pedig nem is léptünk ki a lakásból, napon meg pláne nem járt. Ráadásul a múlthét némi virusos orrfolyós lázas nyavaja jegyében telt, de már nagyjából meggyógyult. Vasárnap lesz Levente keresztelője, utána Benedek elutazik a nagyszükőkkel. Most fog először vonatozni, remélem, tetszeni fog neki.

Kissé kivagyok idegileg, a meleg sem tesz jót nekem. Ennek egyik tünete most, hogy kitört rajtam az internetes vásárlás (sajna az eladás nem megy annyira). Kb 2 hete vettünk Leventének egy Chicco bébitornáztatót, ami azóta mindkét gyerek nagy kedvence. Azonban ezen is meglátszik, hogy Levente nem egy szabvány méretű baba: ha úgy helyezem el a tornáztatót, hogy a lábpedálos részektől még valahogy elférjenek a lábacskái, akkor a kezével már nem éri el a lelógó csörgőket. Így, bár eredetileg a kézkoordinációja fejlesztésére akartam megvenni, 5 perc alatt rájött, hogy lábbal tökéletesen tudja működtetni, azóta tökélyre fejlesztette a rugástechnikáját.
Kép
Benedek bemutatja, hogy kell ezt profin használni:
Kép
(párom szerint a kép aláírása az Én és a félkarú rabló is lehetne :lol: )
Együtt fürdenek, Benedek imádja Levente pocakját szappanozni:
Kép
Nem tudja, mit kezdjen a maradék szappannal,
Kép
de rávezettem a megoldásra:
Kép

Ja, és Levente ma elkezdett az átfordulással kisérletezni, még nagyobb a lelkesedés, mint a szaktudás, de szerintem napokon belül meglesz. Ennyit arról, hogy a nagysúlyú babák lustábbak, és lassabban csinálnak meg mindent...
Még a babakocsiban is gyakorol:
Kép

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Gondoltam én is bejelentkezem, mert megoóint együtt alszik a két pöcsös, így van kedvem netezni.

Dino :) hát tényleg kalandosra sikerült. Képeket nagyon megnézném így a lesötétített szobából vágyakozva :lol:

Judy :)
Ti aztán jól kifogjátok a Balcsin a kánikulát, még jövő hétre is ilyen időt olvastam itt a neten. Ahhoz képest, hogy pár hete azt mondták, hogy összefüggő meleg csak júl utolsó és aug első hetében lesz, ez a hőség most jól belehúzott.

Macs :) Jó néha látni téged. Kismenyasszonyunk nagyon ott van beszédileg :lol:
Szakdolihoz gratu, államvizsgához drukk.
Mennyasszonyról jut eszembe: Bálint kicsit félrelépett. Bocs. balátnőm vele egyidős kislányát összevissza csókolgatta mikor itt voltak pár napja, sőt szembe állt vele pocakkal és azabályos párzó mozgásokat végezve és közben vadul vigyorogva lökdöste őt, de mivel sörhasú a drágám, így pocak lökögetés lett belőle. Esküszöm sose éltünk élesben magánéletet a gyerek előtt, ez az ősi ösztön :roll:

Magi :) gratu a szigorlathoz.

Csengő :) sztem ha icipicinek jó, azt nem tudja elrontani. nagyobbnak meg kell is egy kis csibészség.

Liv :) köszi, még taknyolnak, de koppkopp talán már kifelé megyünk belőle, bár ebben a melegben sose tudhatom mikor fújja meg a megizzadt testüket egy kis fuvallat és újra náthásak lesznek.

Kuki?

közérdekű: Calcimusc már 3 hónaposnak is adható

Nikk :) Már 7 hete? de durva!!!

Kormi :) Ez a fürdetés haláli :lol:
Benedeknek pöttyös a teste? nem melegkiütés?

Magunkról: nekem ma mind2 töki megkapta a Prevenart (Milán 2., Bálintnak csak 1 kell). A Szent Lászlóban voltunk, kaptunk tájékoztatót a barihimló elleni oltásról is, majd elolvasom és kivonatolom, ha érdekel benneteket. Nekünk kifejezetten ajánlották (egyelőre Bálintnak mert 15 hó után lehet csak). Én eddig úgy voltam vele mi is átestünk rajta, mi baja lehet tőle a mai gyerekeknek, de dokinéni azt mondta ez egy kicsit annál bonyolultabb, sajnos módosult a kórokozó és ma már sokkal többről is lehet szó, mint egy kis pöttyös, lázas gyerekről (főleg nekünk a pici szivecskéje miatt jó lenne nem elkapni-szóval mi a veszélyeztetett kategória vagyunk). Na mindegy, majd unalmas perceimben elolvasom.

Rácsos ágy: fiam jó mozgási adottságai ellenére, jó későn, de nálunk is beütött a rácsos ágyból kimászós krach. Két napja a délutáni alvásnál kimászik, kinyitja a szobaajtót és kijön. majd 2 perc múlva visszaviszem és alszik, de sajna rájött, hogy ki lehet mászni. ebben a ciki: ha egyszer fejre esik gáz, ha kiszedjük a rácsot, lehet éjjel is kijön és mivel egy szobában alszanak, lehet hogy macerálná Milánt(pusztán szeretetből belenyomná az ujját a kutacsába vagy megszorongatná stb a kisteccset). Szóval egyelőre jó nagy párnák az ágy körül és bízunk benne, hogy nem akar mindig kimászni.

Tali :) Ha itt leszünk jövő héten és nincs kerti partys program, mi nyitottak vagyunk egy jó kis hepajra.

Valamit még akartam írni magunkról, de most nem jut eszembe.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, orvosnak köszönhetően szépen szűkül be megint... Ott vagyunk, mint egy hónappal ezelőtt. Ezért kentem egy hónapig szteroidos krémmel. Ígymintha semmit nem csináltam volna...
liv

Liv :) ez elég rosszul hangzik. Parázom előre az augusztusi vizsgálattól én is....

Találka: nekünk július 1-én szombaton lesz programunk, de ha minden igaz, 2-án vasárnap nem lesz. Mit szóltok a T-Com gyerekszigethez? Lehet, hogy nem a legjobb ötlet, mert ott úgyis mindenki ezerfelé szalad a sok program miatt, csak úgy eszembe jutott.

Többiek? Senki nem netezik?

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Edit, én netezek (itt jódolgomban, ahelyett, hogy pihizésre használnám ama csekély időmet, mikor mindkét manó alszik)
Benedeken szoktak lenni hőkiütések, azokat ismerem. De a héten egyszer kb a mellkasa közepéig a felsőteste és a karjai összefüggően vörösek voltak, teljesen, mint a leégésnél. Ráadásul el is húzódott, ha hozzáértünk. Bepanthen Plusszszal kentem be, két nap alatt elmúlt. Lehet, hogy összefüggésben van azzal, hogy az egyik délután, amikor kivettem a kiságyból, annyira leizzadt, hogy a rajta levő póló olyan volt, mintha most vettem volna ki a mosásból. Nagyon fülledt szokott lenni a levegő a szobájában. Ez egy kicsit megijesztett.
Ma vettünk Benedeknek vagány kismotort, a háromsaroknyira levő találkaponttól kb 2 óra alatt érünk haza, be lett járatva... Már becsomagoltam Benedeknek, holnap nagybevásárlás, holnapután keresztelő, s utazik a nagylegény.
Rácsos ágy: mi lecserétük a rácsos ágyát egy másikra, ebből nem tud kimászni, ellenben rájött, hogyha jó nagy lendülettel előre-hátra hintázik a rácsba kapaszkodva, akkor ki tudja mozdítani a helyéről. Jól meglepődtem, amikor egyszer nyitottam be hozzá, s mint a régi szép időkben, Benedek ott állt az ajtóban, csak épp most ágyastól.

Tali:
khm, Benedek nélkül is mehetek? Márha számomra elérhető paraméterei lesznek...

Vizsgázóknak, szakdolizóknak, főleg szakvizsgához,
drukkolok, meg le a kalappal a teljesítőképességetek elött. Én nem tudnék gyerek mellett ilyesmit csinálni. Gyerek nélkül se ment, pár hete kaptam meg a levelet, amiben küldték az indexemet, meg a határozatot, hogy végleg kirúgtak az egyetemről.... Kicsit elkeserítő, hogy csak három vizsga hiányzott... Na mindegy, úgyse lettem volna képes befejezni.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Bocsanat hogy eddig nem jelentkeztem, nem igazan hagynak :evil: egyfolytaban a jetszoteren vagyunk. 8)

Hetfon megcsinaltak a fogamat, szoval ez a gond megoldodott, most mar nagyon jol vagyok szerencsere! :D

Latom kimasznak a babak a racsos agybol, hu, az nem jo, mi szerencsere ott meg nem tartunk de amire megszuletik majd a masodk babo szeretnenk Ratet rendes agyba atszoktatni. Meg van ido! :wink:

Alvas: Hat Reditke kicsit engedekenyebb voltam mint kellett volna, most a delutani alvas ugy zajlik hogy simizem a hatat es tobbnyire en is alszom Vele, viszont este a sajat agyaban alszik, sirogat par percet es elalszik.

Dobok egy-ket kepek, tegnap lent voltunk a parton egy magyar hazasparral meg a 3 eves kislanyukkal, irto jol ereztuk magunkat! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tontica, nemééér ilyen pancsizós képeket feltenni! :D
Örülök, hogy megoldódott a fogprobléma. :)

Liv
liv

Liv:
Most otthon is ilyen jo ido van, nem? Irany a strand!!! :D
Amugy ne irigyelj, Rate mara kohog es hoemelkedese van. :(

KépKép
KépKép
tontica

Tontica, most meg nemééér ilyeneket mondani! (köhögés, hőemelkedés)
Most, hogy beszerveztem holnapra egy strandolást! :D

Jobbulást Raténak!
Ja, és viccet félretéve, ha lesznek még ilyen klassz képeitek, tegyél még fel többet is!

Többiek, merre vagytok?

Liv
liv

Sziasztok!

biztos mindenki strandol :)
Tegnap mi is voltunk, Lilit alig bírtam a medencéből kiszedni :)

Tontica :)
Örülök, hogy a fogaddal minden rendben!
Jól látom, hogy Rate-n nincs pelus? Úgy egyébként sem teszel neki, vagy már szobatiszta?

Kormi :)
Egyetem :(
Nem értem miért vagy ennyire negatív, úgy alapból is depis vagy, vagy csak a két kis manó fáraszt le? Kitartás, már csak pár nap és egyre kell csak figyelni :)

Tali: Elsején dolgozom, a vasárnap elvileg jó, apa dolgozik, ha mehetünk nélküle...

Lili tenyésztései negatívak lettek...pöttyök jönnek még, de ritkábban. Két héten belül újra tenyésztés, ha akkor sincs semmi, vaktában antibiti.

Most ennyi.
Pussz mindenkinek!!!

Móni
sunimum

sziasztok
megszakítom a mai csendet :)
Péntek óta van végre gáz hurrá hurrá hurrá
Bandó nagyon rosszul viseli ezt a meleget,elég hisztis szegényem,ami nem is csoda itt a belvárosban.Remélem hétvégén le tudunk menni balcsira.

Reditke,Liv
Ti mikor szoktatok adni calcimusc-ot a babáknak, mire jó? lehet recept nélkül is kapni?

Móni
csak úgy antibiotikum? és ezt mivel indokolták miért szükséges,mindenképpen kell vagy ha esetleg nem adnál neki lenne tőle vmi baja?
nikk0830

Sziasztok!

Húúú, nagy a hőség, itt is nagy a pangás :)

Nikk :)
Minden baba nyűgös, nem csodálom, magam is alig viselem :)
Azzal magyarázza a dokinéni az antibitit, hogy a pöttyök, amik vannak szőrtüszőhöz kötött gyulladás miatt vannak, aminek oka valami lappangó, megbújó bakteriális fertőzéstől. Ezt próbáltuk kideríteni az orr-torok tenyésztéssel, és próbáltuk volna a pisivel, de ez ugye nem jött össze :) :(, és ha két hét múlva sem jön ki semmi a kontroll tenyésztésen, akkor próbáljuk meg az antibitit. Gondolom ha nem kapja, baja nem lesz, csak nem szűnnek meg a pöttyök, mondjuk, ha kapja, az sem garancia, hogy akkor elmúlnak :)
Lili még soha nem kapott antib-t, úgyhogy nem bánom, ha "csak" "vaktában" lövöldözünk vele.
Igazán nem tudom, mitől pöttyös, tényleg mindent számba vettünk, mégis már négy hete pöttyös...úgyhogy reálisnak tűnik, amit ez a dokinéni mond.
Hát majd meglátjuk.
Mondjuk én még azért elvinném -sőt holnap el is viszem- gyerek bőrgyógyászhoz, kíváncsi vagyok, ő mit mond.

Most ennyi, hami van :)

Pusz:
Móni

U.i.
Macs!!!!!
Mi a helyzet????
sunimum

Nikk, receptre lehet kapni. Csökkenti a váladékképződést, illetve allergiagyanú (kiütések) esetén, max. 2 hétig adható, napi 1 ampulla.
liv

Sziasztok!

Latom mindenki nehezen birja ezt a meleget.

Sikerult a suli utan ossze szedni magam. Mar ki is pihentem a vizsgakat.

Itthon rossz volt a klima, igy egy par ejszaka nagyon rossz volt 30 fok. De mar ket napja mukodik. :roll:

Mi jol birjuk a meleget. Sot nekem kifejezetten jo, mert Zoli, megint 2x alszik egy nap.

Most elos ev, hogy elvezhetjuk a munkank gyumolcset a medencet. Reggel 7-8 kozott ebred Zoli, de 8-ig lustalkodik az agyunkba mellettem. Majd reggeli es irany a medence. Ki be maszkal biciklizik, autozik, uszik..... 10:30-kor mar kereckedik be a lakasba aludni. 2-ig alszik 99%-ban. Majd ujbol kertben ebed, uszi, bicikli, auto stb.... majd 17:00-18:30 ismet kereckedik aludni. :lol:

Igy nekunk nagyon is elviselheto ez a meleg.

Kicsit felek, hogy a bolcsibe majd elromlik a jo kis alvokaja. :oops:

Dobok egy par kepet a medirol es Zolirol.

Kép

Kép

Kép

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol:

Magi
Vendég

Sziasztok!
Ki vagyok merülve úgyhogy csak annyit, hogy

MEG VAN AZ ÁLLAMVIZSGÁÁÁÁÁÁM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Macs
maccs

Maccs!

Hatalmas gratula!

:P
Vendég

Maccs, hurrá, gratulálok! :)
liv

Maccs:)

Minden elismerésem :lol: GRATULÁLOK! :D

Noémi
fantikbaba

Magi:)
Magi szép medencétek van, mi csak strandon látunk medencét:(
Majd egyszer talán lesz.... Kép
Heléna pasizik, a kisfiú meg is puszilta a száját, mi lesz később..
fantikbaba

FAntikbaba!

Zoli is mindig csajozik. :)

Ha nincs kislany, akkor meg fiuzik. :oops:

Magi
Vendég

Fantikbaba!

Ami a medencet illeti, elozo nyaron pont ilyen melegbe astam ki, mert az ember nem volt itthon, dolgozott.

Hat azt nem kivanom senkinek. Egy nap egy karton asvanyvizet megittam. :(

Termeszetesen mire vegeztem fogytam kereken 10 kg-ot, amit azota sem hiztam vissza. 8)

Szoval azert meg van bennem nemi keseruseg vele kapcsolatban, de nagyon halvanyan.
Mar a vize sajnon 36 fokos, igaz leengedtem belole es friss huvos vizet engedtem vissza, de sajna nem sokat hasznalt. 3 ora mulva ujra 36 fokos lett. :shock:
Vendég

Macs :) Hurráhurrá. Gratula! Most tessék már pár éjszakát végigaludni!!!!

Magi :) Nagyon szép a medence, na meg Zolika is....

Heléna :) mekkora nagy csajszi már!!!

Ratenak :) jobbulást! Hideg volt a víz?

Móni :) Mi volt a bőrgyogyinál?

Nikk :) Liv szakszerű választ adott Calcimusc ügyben

Nálunk Milán nem egész 4 hónaposan, sajnos hétfőn elkezdte az első antibiotikum kúráját.
Nagyon csúnyán köhög (szerintem megizzadt, lehűlt stb és megfázott), doki szerint piros a torka, alapban nem kapna antib-t, de mivel szívbeteg így muszáj adnia. Ez van. lehet hogy tönkrecsesszük az immunrendszerét, de nála nem lehet szórakozni ilyenekkel, sajnos.

Egy másik topikban kiöntöttem a szívemet egy mai történésről és szeretném ide átmásolni, hogy mint korosztályi beli gyerekek anyukái légyszi reagáljatok.
Idézet:
"Szóval egyszerűen muszáj leírnom, mert én ma totál kiborultam.
Bálint augusztus közepén lesz 2 éves és már icipici korától tudjuk, hogy egy igazi oroszlán. Bűbáj, ha az van, amit ő akar, elviselhetetlen ha nem az történik, amit ő akar, és elég ha csak ő kigondolta. Egy tipikus adjad uram, de rögtön, fél pillanatot nem képes várni semmire, azonnal teli torokból üvölt és követelőzik. Nem tud halkan beszélni. Mindent csak és kizárólag izomból csinál, legyen ez a szeretgetés vagy a bőgés.
Pár hónapja nagyon bedurvult nála a hiszti időszak, van hogy könnyevóbben leszerelhető, de az esetek egyre nagyobb részében, egyáltalán nem szerelhető le. Volt itt már kedvesen beszélünk hozzá, ott ülünk mellette és próbáljuk megvárni amíg magától abbahagyja, nem törődünk vele, bezárjuk a szobájába, megrázzuk és ráordítunk, ruhástól jéghideg zuhany alá dugjuk. Egyszóval elég széles skálája a hiszti kezelésének, de úgy látszik semmi nem hatásos.
Úgy vagyok vele, hogy ez a szükséges rossz, ami egy gyerek nevelésben bennevan, de néha nagyon elvesztem a türelmemet.
Nem tudom a ti gyerekeitek (akik alapban elég hisztisek) milyen erős ilyen irányú "tevékenységet" folytat, de úgy érzem, mi keményen az élvonalban vagyunk.
Ma a Campona kellősközepén (pedig látszólag semmi oka nem volt rá, mert azt csináltuk amit ő akar: szaladgált a szökőkút körül, majd szólt hogy liftezzünk, beszálltunk, elindultunk, majd kiszállt és elkezdte). Földhöz vágta magát, ott vergődött és közben embertelen hangerővel üvöltött és sikított. Ha odamentem lökött el magától, ha arrébb léptem kettőt akkor is visított, a babakocsiját rúgdosta, földhöz vágta (eldöntötte, majd újra felállította), ha meg akartam fogni tépte ki magát a kezemből és ütött. Én eleinte próbáltam a nekem szimpatikus módon kezelni és leültem közvetlen mellette egy padra. Mondtam neki, Bálint nagyon szeretlek és itt vagyok, ha befejezted a sírást szólj légyszives és megyünk tovább játszani. Mértem az időt. Ezt 20 percig csináltuk, és nem lohadt a hisztikedve. Közben mondanom sem kell a sajnálkozó és megvető pillantásokat, ami csak egy idő után kezd idegesíteni, amikor már a gyerek is marhára idegesít. na 20 perc után az egyik üzletből kijött az eladónéni és rámszólt, hogy "Vigye már arrébb a gyereket, mert szívinfarktust kapok."
Felment bennem a pumpa, de én ökör állat, nem neki szóltam vissza, hanem megpróbáltam Bálintot felvenni, persze mondanom sem kell, hogy tépte ki magát a kezemből, feszítette a testét és mint akit ütnek úgy visított. Kicsit sikerült arrébb menni, ott kitépte magát újra a kezemből és újra földhöz vágta magát, erre még néhány eladó kiszaladt és láttam a lesajnáló tekinteteket, hogy ez a nyomorult szerencsétlen ezt a pici gyereket nem képes kezelni. Ekkor már elszakadt a cérna, előkaptam Bálint vizét és meglocsoltam vele az arcát. Semmit nem számított neki, folytatta. Akkor felkaptam és jól megráztam majd ráüvöltöttem, hogy hagyja már abba. Persze akkor már az összegyűlt tömegből "szegény kisfiú, felháborító stb" hangokat is véltem kihallani, gondoltam mindjárt hívják a gyámügyet.
Majd odajött a biztonsági őr és mondta csináljon már vele valamit. Szerinte??!! Nem azt próbálom, na ezen már úgy kiborultam, hogy elkezdtem hangosan bőgni, mint egy szamár. Persze mikor elkezdtem, akkor már az zavart, hogy hogy lehetek ilyen hülye, miért nem bírom ki hogy Bálint ennyire durván adja elő magát, meg mit foglalkozom másokkal, lehet hogy nincs is gyerekük, vagy mázlisták és tüncibünci nem hisztizős babájuk volt stb, de mondanom sem kell, hogy akkor már nagyon kivoltam.
Végül mivel már több mint 30 perce úgy üvöltött, hogy tényleg szörnyű nehéz volt elviselni, ezért belecsatoltam a babakocsiba (két kézzel belefeszítettem a testét, mert persze csapta volna ki magát, térdemmel beletérdeltem a gyomrába, hogy benn tudjam tartani, amig becsatolom). na jöttek is a megjegyzések, azért szivesen átadtam volna másnak, hogy ő miként csatolta volna be....
Üvöltő gyereket kocsihoz ki, ott hasonló módszerrel kocsiba be, és irány haza.
Nem tudom miért, azért-e mert naponta minimum 10 ilyen 5-30 perces hisztije van és már egyre nehezebben bírom, vagy fogjam a kisbabás hormonokra vagy a nyári melegre, de nagyon kiborultam. Végigbőgtem a negyed órás kocsi utat és még utána itthon sem bírtam abbahagyni.
Szóval nem tudom ez mennyire normális? Nem tudom hogy ilyen erős fokozata is lehet a dackorszak, vagy valami nem oké a fiamnál, de ez nagyon kemény.
Nyugtassatok meg! mondjátok, hogy nálatok is így van csak én bírtam ma nehezen.
Ilynekor persze a tipikus női önostorozást elkezdem és keresem magamban a hibát, hol rontottam el, mit csinálok rosszul.
Bébiszitter néni kicsit megnyugtatott (mert ő volt itt Milánnal, amíg mi elmentünk szórakozni ), hogy szerinte semmit nem rontottam el, meg szépen nevelem, de ő már rengeteg gyerekkel volt, és B tényleg extra akaratos, határozott blablabla hisztis.
De mégis, azért bennem van a nagy kérdőjel?
Mit kellene tenni? megpróbálni letörni, ráüvölteni, megrázni, sarokba szorítani vagy tényleg hagyni amit eddig is tettem, majd csak kijön belőle magától? nem tudom mivel teszek rosszat?
Ha hagyom, megtanulja kezelni maga a dühkitöréseit, de vajon nem ezzel rontom-e el, hogy túl szabad lesz és nem tartom szigor alatt. Szóval nagyon gáz....

Na bocs, hogy így rátok borítottam, de tényleg issza a véremet :twisted: "

Tonyóékkal mi lehet? Titanilla :) nincs híred a 3 fiúról?

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Maccs en is GRATULALOK AZ ALLAMVIZSGADHOZ! Irto ugyes vagy!!! Nem is tudom hogy csinalod de minden elismeresem es le a kalappal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fantikbaba: Helena nagyon szep kislany, (hu de remenykedem en is egy ilyen kis szepsegben! :D )

Magika: a Te fiad pedig igazi szivdogleszto pasi lesz a csokos ajkaival, komolyan mondom nagyon szep kisfiu!!!

Reditke: :D

Probalj megnyugodni, bar tudom hogy irto nehez lehet Neked, Te elotted is le a kalappal es nagyon sok erot kivanok Neked mert szukseged lesz/van ra!
Csak az en velemenyemet irom le, nem akarlak megbantani es lehet nincs igazam de Balint szerintem is egy tobbemberes baba, nem hiszem hogy ez a viselkedes "normalis" vagyis nem a nagy atlagra jellemzo es ezzel most nem azt akarom mondani hogy valami baj van Vele hanem hogy O ilyen akaratos es nehezen kezelheto tipus. Biztosan nagyon de nagyon nehez lehet a dacos Balinttal es a beteg Milannal! :(
En a helyedben segitseget kernek, elvinnem Balintot egy szakemberhez, es kerjel segitseget a csaladtol is hogy neha pihenhess es szorakozhass babak nelkul is mert ugy nez ki nehez ut elott allsz vagyis alltok a ferjeddel.

Ne hagyd annyiban, jarj utana es kerj segitseget!

Meg egy otlet: mi lenne ha Balintot beiratnatok egy bolcsibe? Nem lehet hogy az a baja hogy tul sok az energiaja es nem tudja kitombolni magat? Lehet hogy jot tenne Neki ha gyerekekkel jatszhatna es alaposan kifarasztanak, nem?

KépKép
KépKép
tontica

És Rate jobban van?

Köszi hogy válaszoltál és hogy ilyen gyorsan.
Az elmúlt 1,5 órában a dackorszakos topikot olvasgattam és rá kellett jönnöm, hogy szerencsére nem kirívó eset a miénk és az sem, ahogy én kezelni próbálom, csak ő túl korán kezdte és túlzottan oroszlán (dupla: az aszcendense is az állítólag).
Mindenesetre nem orvosi eset.

Bölcsi: Milán miatt lehet, hogy még az első év óvodát is ki kell majd hagynunk. Attól függ hogy alakul az állapota, de kardiológus szerint jobb lenne, ha a műtétig a nagytesó sem járna aktívan közösségbe, ha ez megoldható.
Egyébként fent említett topikot olvasva az igazán erősen dacos gyerekek esetében a bölcsi sem megoldás, sőt ronthat a dolgon.

Mindenesetre köszi a szavaidat, próbálok én lazítani és alapban jól is bírom, meg az esetek 99%-ban tudom derűvel és humorral kezelni (csak ez jön be), csak ma besokkaltam.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke: biztos igazad van, en nem olvastam a dackorszakos topikot es mi meg nem tartunk itt ugyhogy nem tudom jol megitelni a helyzetedet, az en fiam szuz. :lol:

Hat akkor a bolcsi tenyleg ki van zarva, mikor lesz a mutet?

Rate jobban van mar, nincs laza de szenvedunk a bronhitisszel, sajna kronikus, ujra es ujra elojon, inhalalnia kell napi haromszor. :( De allitolag majd kinovi 3-5 eves korara.

KépKép
KépKép
tontica

Reditke!

Én is bőgtem volna az biztos. 30 perc tömény hiszti elviselése nagyon kemény feladat, minden elismerésem. Szerintem ez nem lehet nevelési hiba, Bálint egyszerűen ilyen. Én a szakemberekkel vigyáznék, sokszor nagy sületlenségeket tudnak mondani. De megkérdezném egy-kettő véleményét a hiszti kezelésének módjáról. Írásaid alapján Bálint nekem koránál fejlettebb kiskölöknek tűnik, lehet hogy ez okozza az ilyen érzelmi kitöréseket, nem tudja az érzelmeit kordában tartani. Ha nagy sületlenség bocs, ez jutott eszembe. A bölcsi kipróblás szerintem megérné, de csak egy igazán jó bölcsi, ahol tényleg foglalkoznak is a kölykökkel. Őszre Milán baba már nem lesz olyan kicsi, egy 6 hónapos babának már van immunrendszere. Másrészt neked is több időd maradna Milánra és magadra is. Én is gondolkodom bölcsin, Áron imádja a társaságot, persze csak délelőttre. Áron szeret aludni, aludjon csak itthon nyugodtan.

Maccs! Gratulálok!

Magika! Egy medence kiásását én biztosan nem vállalta volna be. Elismerésem.

Kölykök egytől egyik gyönyörűek, Levente baba óriási, kiscsajokért irigy-irigy...

Mi kedden este jöttünk meg a nyaralásból, szuper volt. Sikerült feltöltödnöm, jöhet a második baba. Most léptem a nyolcadik hónapba, az idő nagyon gyorsan telik. Sokan szörnyülködtek, hogy ilyenkor elmerek indulni, de kár lett volna kihagyni. A repülőt meg sem éreztem, egytelen kényelmetlenség az volt, hogy kicsit vizesedett a lábam napi 5-6 óra gyaloglás után. A Cote D'Azur gyönyörű, ehhez fogahtó gazdagságot én még sehol sem láttam.

Andrea
Áron

Reditke!

Zoli ugyan ilyen volt!!!! :cry:
De mar nem ilyen! :P

Szoval en szules ota alapbol turelmetlen vagyok igy egy het utan teljesen bekattantam. Jott a joszo, ami nem hatotta meg. Majd jott a hidegviz, ami szinten nem hasznalt. Ezek tan teljesen kivolt a turelmem, mar ugy voltam, hogy ha nem jon ide valaki es elvinni Zolit kiugrom az emeletrol.
Ugy hivtam fel az embert, hogy azonnal jojjon haza egyik alkalommal. Hazajott es meg akkor is nyomta a hisztit. Persze ember vigasztalta, de neki is eldopta magat es termeszetesen lokott minket el.
Bedurrant az agyam elkeztem Zolival uvolteni, karjanal fogva berangattam a sarokba, kozben a fenekere csaptam es ravagtam az ajtot, majd kimentem a kertbe, hogy ne halljam.
Mikor ki akart jonni visszamentem megint uvoltottem es ugyan ugy vissza a sarokba. Persze mindig mondtam neki, hogy ha befejezte, akkor johet.
Mikor befejezte odamentem megoleletem es szoritottam, mondogattam neki, hogy szeret a mama, de nem szeretjuk, ha hisztizik es ha nincs hiszti, akkor nagyon szeretjuk. Szeretet szo sokszor utana es oleles bujas egymashoz.
Na ez olyan jol bejott, hogy ha jon a sziti es rakialtok, hogy FEJEZD BE! mar megy a sarokba maga es addig oda sem jon, mig be nem fejezi. Ez olyan 2-3 perc. Majd utana automatikusan jon a szeretet olelesert es kedves szavakert.

En nem vagyok gatlasos masok elott, bar ott nem csapok a fenekere es nem uvoltok. De a honom ala kapom a vergodo gyereket es kiszaladok vele a kocsiba es ott aztan kap rendesen az uvoltesbol. Ez volt egy hete a KIKA-ba. Ekezdett vergodni persze a ferjem kiakadt.
Kertem tole kocsikulcsot es kivittem Zolit. Ott a parkoloba befeszitettem a kocsiulesbe, bezartam az ajtot es kibaltam, hogy fejezd be, rosszgyerek stb... Majd bezartam a kocsiba es bealltam az oszlop moge. 5 perc utan mar ismeg a KIKA-ban voltunk.

Mondjuk ehez ido kell, hogy megtanulja. Nekunk 1-2 het eleg volt, de igy mar nagyon jol kezelheto.
Mikor ram csapott, akkor a kezere csaptam.

Lehet, hogy ezert sokan megvetnek, de egyet elertem, hogy akar hova elmehetunk, akar etterembe is, ugy hogy nincs hiszti. Ha megis van, akkor 5 perc alatt urra tudok lenni.

EGy baratnom akinek 17 eves a fia mondogatja mindig, hogy most kell megtanulnia, hogy kire kell hallgatnia, mert kesobb a "haborus" idoszakban, mikor serdulnek, akkor sokkal nehezebb sot lehetetlen nevelni.
Akkor fog igazan latszodni, hogy ki mennyire volt nevelve.

Meseli, hogy masik baratnoje mindig szepszoval akarta termeszetesen semmi terror nelkul, beszeddel, magyarazkodassal nevelni a szinten akkor kicsi fiat. Most eg es fold a ketto.
A baratnom fia is nehez eset, nem fogad szot stb... csak nehezen, de a masik. Kezelhetetlen lett. Nem oszt meg semmit az annyaval stb....

Szoval azert remelem ennek is lesz eredmenye kesobb is.

Ennek ellenere Zoli nincs megtorve, nem fel tolem es nem szeret kevesbe. Csak jobban megtanulta iranyitani mar most a hisztit, mert tudja, hogy az egy rossz dolog es csak rossz dolog lehet a rossznak a kovetkezmenye.

Bocsi, a hosszu iromanyert, de teljesen egyutt tudok veled erezni.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Bár név szerint nem hiányoltatok, azért ugye mi is hiányoztunk? Naaa, legalább egy kicsit! :wink: :D

Olvasgatok, mikor itthon vagyunk, de most viszonylag sokat voltunk lent a Balcsinál és remélem, ez a nyár (legalábbis a dögmeleg része) továbbra is így fog zajlani. Ott meg nem nagyon tudok netezni (a t-mobil - t-com társaság bénaságáról most nem fogom leírni a többoldalas különvéleményemet, oké? :evil: ).

Mindenesetre minden nagyon ügyes tanuló anyukának gratulálok, mert ez azért egyáltalán nem kis teljesítmény, ekkora izgőmozgók mellet akárcsak tanulni is, nemhogy még vizsgázni, szakdolgozni, államvizsgázni. Szóval, gratula és most már pihizzetek egy kicsit!!! :D :D

Egyébként, Edit kétségbeesett írása volt, ami miatt rávettem a lusta fejemet a hozzászólásra:

Zsombóc még csak nagyon lájtosan nyomja a hisztit, de már ez sem mindig leányálom. Jó lenne, ha ennél nem lennének durvábbak a meneteink, de nincsenek különösebb illúzióim: az egyetlen gyerek a környezetünkben, aki a szokásossal ellentétben nem volt hisztis, az a párom kishúga volt, aki egy végtelenül jól kezelhető, nyugodt, szinte már hihetetlenül hisztimentes kiscsaj volt. VOLT. Ugyanis ő meg aztán az óvoda vége felé kezdte a nagyjeleneteket, és a mai napig is elég kemény feladat elé állítja az "edzetlen" szüleit. Szóval, talán jobb, ha a maga idejében letudják a kölkök ezt a fejezetet.

Az unokahugim most 8 éves, és ő hasonló szintű vergődéseket mutatott be nekünk egész minike korától (sajnos, egész sokáig, még ovi elején is mentek a nagy csaták). A nővéremék ugyancsak minden lehető módszerrel próbálták leszerelni, vagy legalább átvészelni a gyakran órákig(!) tartó "rohamokat". Semmi nem használt igazán... Volt olyan is, hogy kipróbálták, mikor hagyja abba, ha csak ülnek mellette, figyelik, időnként megsimogatják a fejét, stb., de 3 óra múltán is tartott a hiszti, csak épp a hangja ment már el. Ők dokikat is megkérdeztek, mert ugyanolyan gondolatok jártak a fejükben, mint Editnek, hogy talán velük vagy a gyerekkel van a gond, de ők is csak azt tudták mondani, hogy úgy tűnik, mindenki teljesen normális a családban, és hogy annak idején ők sem nagyon tudtak mit kezdeni a hisztiző gyerekükkel. "Túl kell lenni rajta"-mondták. És aztán túl is lettek. Mostanra az unokahugim egy totál értelmes kiscsajjá vált, mindent meg lehet vele beszélni, viszont azt is tudja, mit akar. És tényleg mintaszerű a kapcsolata a szüleivel, tehát én személy szerint nem vagyok benne biztos, hogy a Magika által felhozott példa minden esetben igaz. Mindenesetre kitartás!!! Két pici gyerekkel meg még húzósabb lehet a helyzet.

Sajnálom, hogy a sok óvintézkedés ellenére Milán megbetegedett, és azt is, hogy már most antibigyót kell szednie. Nálunk egyébként ahogy olvasom, egész más a dokik hozzáállása Zsombi állapotához: nálunk például egy szóval sem említették, hogy a babalátogatókat ne engedjük a kicsi közelébe, míg x hónapos lesz (jöttek is csőstül-gyerekestül :)), és az antibiotikumos kezelést is csak akkor kellett az eddigi betegségek esetén elkezdeni, amikor nagyon valószínű, vagy tuti volt, hogy bakteriális fertőzés okozza a bajt.
Mikor Zsombi 11 hónaposan először lett lázas (38 fok), minden egyéb tünet nélkül, én persze azonnal beparáztam, és már szaladtunk is vele az ügyeletre. Ott meg azt mondták, hogy úgy néz ki, mintha csak egy kis vírusfertőzés lenne a háttérben, de mivel szívbeteg kisgyerekről van szó, azért elküldenek minket az ügyeletes kórházba (Tűzoltó u.) egy vérvizsgálatra. Ott meg, "mivel szívbeteg gyerekről van szó", ugyan a vér- és vizeletvizsgálat alapján vírusra tippeltek, azért csak elkezdték adni az antibigyót. +befektettek megfigyelésre egy éjszakára...:( Mikor ezt elmeséltem a kardiológián, mindenki vágta a pofákat, hogy tudják, mindig ezt lépik a háziorvosok. Végül megegyeztem a kardiológusunkkal, hogy ha bármikor ilyen eset van, nyugodtan vigyem be hozzájuk a gyereket, és ők majd megnézik, indokolt-e az antibiotikum. Szerencsére, most már az új háziorvosunk sem ad fűre-fára antibiotikumot.
Mindezt nem azért írtam, mert nem értek azzal egyet, hogy ha baktérium támad, nem kell azonnali védekezés, mert kell. Csak szerintem, és a dokink szerint sem árt, ha egyébként meg nem lőjük el a muníciónkat a vírusokra, hanem megtartjuk tényleg indokolt esetekre. (Persze, az lehet, hogy a tiétek most indokolt esetnek számít :))
(Akit a fenti rész nem érint, bocsi, de ezt most le kellett írnom :) .)
Mindenesetre mindkét manónak gyors gyógyulást!

Ugyanezt kívánom a többi beteg meg pöttyös gyerkőcnek is! Nálunk én lettem taknyos ebben a 40 fokos kánikulában, de alaposan :) .

Gratulálok Dávid tökéletes lábaihoz :D ! Hogy téged állandóan paráztatnak ezek a dokik-védőnők! De legalább ez is kipipálva :D .
A fütyi-téma nálunk sem zárult még le. Bár én sosem húzogattam Zsombinak (mert nem tudtam, eredendően olyan szűk), így is hasonló cipőben járnak a fiaink. Viszont letapadás meg nálunk nem volt soha, így nem került sor a berepesztésekre, mint nálatok. Ez azért szörnyű, hogy nem vigyáznak ezek a dokik!
Szóval, mi is készülődünk a sebészetre, csak most épp nem tudom, hova is lenne érdemes vinnem, ahol tuti gyerekbarát módom bánnak majd velünk. Ti végülis hova és mikor mentek? Majd írd már meg légyszi, mi volt!

Na, mára ennyi. Az összes pocakosnak jó babavárást, kevésbé nagy kánikulát kívánok!

Mindegyik kismanó gyönyörű, és jó látni, hogy mennyire élvezik a nyarat.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Reditke en foleg azert "kuldtelek" szakemberhez hogy tanacsokat adjon es megnyugtasson nem azert mert azt hiszem Balinttal valami baj van!!!

Aron-Andi: Hihetetlen hogy mindjart szulsz hisz nemreg jelentetted be hogy babat varsz, mikorra vagy kiirva? A hugom juni. vegen fog szulni, egy idosek lehettek. Figyelmeztettem hogy meg 22-e elott szuljon mert akkor meg nem lesz oroszlan a kisfiu. (Reditke irasa alapjan megneztem es tenyleg nagyon akaratosak az oroszlanok :lol: )
Jol tetted hogy elmentel egy kicsit pihizni es nyaralni mielott megszuletik a babo!

Magika:
Hat en tuti nem az vagyok aki megvet mert en is ugy hiszem hogy nevelni kell a gyereket es en sem ilyedek meg egy fenekrecsapastol bar lekopogom nalunk javult a helyzet (nem tudom miert) es mostanaban kevesebb hiszti van, sot nem is igazan van. Halleluja! :lol: Lehet hogy akkorra tartogatja majd amikorra megszuletik a teso. :? :roll:
Ha utcan vagy boltban ezt csinalja (hala Istennek nem szokta) en begyomoszolom a babakocsiba es ott aztan ordithat hazaig! :lol:
Boltban szoktam neki adni ragcsalnivalot azzal elvan amig elintezem amit kell.

Zsombi:
Nekem ket kicsi tesom van, most 8 es 11 evesek, masodik anyjuk voltam mert rengeteget vigyaztam Rajuk es egy ilyen hisztire sem emlekszem! Nem hiszem hogy minden gyerek hisztis de nem a szuloket okolom, van ilyen meg olyan gyerek-felnott.
Szoval nalunk pont forditva van a helyzet, en a kornyezetunkben csak 1 igazan hisztis gyereket ismerek, az unokaocsi de ott csaladi problemak vannak. :(

Liv:
Davidnak mi a csillagjegye?

KépKép
KépKép
tontica

Tonica!

Szerencsere nekem sem csinalja csak otthon a hisztit es nalunk is rendezodik az egyre kevesebb, de katasztrofa volt.

En is betuszkolom a babakocsiba, vagy az autoba.

Na tevedes ne essek nem utom egesz nap a gyereket, csak ha hiszti van es mar nem birok vele szepszoval.

Akinek meg jo gyerkoce van becsulje meg nagyon.
Zoli a hisztin kivul nagyon jo.
Rendesen eszik, alszik, minden hiszti nelkul. Egesz nap szinte egyedul eljatszik. Mint ha nem is lenne neha.
Egyszoval aldom az eget, hogy ilyen es legyen csak hisztije neha, hogy tudjam becsben tartani a josagat.
Igy legalabb rajottem, hogyan lehet a legjobban kezelni.

Zsombi!

A nagyobb gyerekek, mikor kezdodik a felnott vagyok korszak az a legnehezebb. Nekunk csak "haborus" idoszak.
Amikor a haverok es a baratok vannak. Amikor lazadnak.
8 eves meg nem olyan. Majd 14-15 evtol.

Agnes
Vendég

Reditke!
Pont ma akartam irni, hogy ugyis alig mozog a topic, de mostmar kezd elegem lenni. A gyerek detto ugyanaz, mint nalad. Ha valami nem az akarata szerint van, akar pelenkazas, eves, kocsikulcs, boltban szaladgalas olyan allti uvoltest le tud adni, hogy csak na. A boltban nem egyszer tort zuzott, mert nem engedtem, hogy a coras bevasarlokocsiba dobja a literes uveg valamit. Kocsiban nem ul meg, meg akkor pont a pocakomat lokkodi. Neha fejjel lefele log ki es dobalja amit vasaroltam. Ha valaki hozzaszol, akkor jobb esetben rauvolt, neha meg is uti. Kezelhetetlen, idegeneknek altalaban szot fogad, de nekem nem! Jo volt mar hogy mondtam, vigye a kukaba a pelust es odavitte, de inkabb behozza a kukat es kiboritja. Altalaban elszalad a boltban es fel orat keresem a nagy pocakommal mire ratalalok, sirva egy pult mellett, ahol emberek vigasztaljak a -a szegeny kisfiut, akinek milyen szulei lehetnek- en meg nezek megszegyenulve. TObbet nem viszem boltba. A 34. heten mar eleg nagy a pocakom es faj is ha emelgetem. Egyszeruen nem viszem emberek koze, de akkor is az agyamra megy otthon. Sokat gondolkodtam mit tegyek, de arra jutottam, hogy
-VALOSZINULEG A VEREBEN VAN, igy atnevelni nem tudom
-A SOK ROSSZULLET MIATT NEM FOGLALKOZTAM VELE-tehat az en hibam.

Nem tudom, te Milan mellett mennyire tudtal-tudsz vele jatszani. En mar szinte semmit. Ugy gondolom azok az idok utnek vissza, amikor valamit kellett csinalnia, hogy anya eszrevegye.

Egyszer az apja is latta, hogy milyen cirkuszt levagott es o is hajlott a zuhanyra, de hideg viz nem volt es agresszio sem. NEm orditok ra, neha csak azt hajtogatom, hogy hisztivel nem ersz el semmit. Probalok nyugodt maradni, de tudom, hogy az elete mulhat azon hogy hallgat e ram. Mert nem hallgat ram, es ez nagyon rossz, ha szalad egy auto ele, vagy amit ma csinalt, hogy a ventillatort hazavagtaes szetrepultek a darabjai. Rossz belegondolni, hogy egy lepesnyi8re tolem, nem akarja meghallani azt, hogy NEM.

Szoval nem tudom mit lehet tenni, en nem viszem emberek koze apa nelkul es lelekben probalom azzal vedeni ot, hogy talan en tehetek rola, hogy honapokig hanyagoltam....

csengo
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?