Sziasztok!
Vezso: Aranyos vagy, köszi
Gréti fordul hasról hátra és hátról is hasra, kúszik, először csak hátrafelé, most már előre is, és pár napja négykézlábazik ő is. Annyit nevetünk rajta, ahogy fölemeli a fenekét és löki magát előre hátra előre hátra
Ez azt jelenti hogy hamarosan mászni fog?
Rövid ideig ül is egyedül, aztán eldől. De az ülést nem is gyakoroljuk, pedig imádja. Csak nagyon ritkán ültetem, általában az első dőlésig
Féltem a gerincét. Nekem is és a férjemnek is elég görbe a hátunk, rossz a tartásunk.
Fogakkal sehogy nem állunk. Nincs még neki.
Alvással úgy látom pontosan úgy állunk mint a többi család
Többféle éjszaka van.
2 napja pl. elaludt este 3/4 9-kor és reggel negyed 8-ig húzta a lóvőrt. 4 körül ébredt egy 1 perces szopizásra. Ez nagyon jó volt.
Aztán egy hete csinált olyant, hogy fürdetés után (8-kor fürdik) elaludt, aludt 1 órát, felébredt és hajnal 1-ig dajdajozott. Azután pedig még fel is ébredt 1x szopizni. Reggel 7 körül ébredt.
És van olyan éjszaka amikor elalszik 11 körül és nem tudom hányszor, de sokszor ébred. Sírva. Ilyenkor ha nem vesszük ki a kiságyból, egyre jobban sír. Ha kivesszük fél percre, rögtön megnyugszik és visszaalszik.
Mondjuk az a jó, hogy ha öl is ébred, el is alszik utána rögtön. És azért az átlag az, hogy este 11 és reggel 7-8 közt alszik. Néha fölébred, szopizik vagy csak megnyugtatjuk.
nem tudom, hogy a foga miatt ébred e sírva vagy mi lehet a baj. Napközben tündéri, mosolygós, jókedvű, játszik egyedül, stb. De nem látom hogy be lenne dagadva az ínye, úgyhogy lehet nem a foga. Kezd anyásodni. Ha nem vagyunk egy légtérben, elkezd sírni néha. Nem is sír, hanem hisztizik. Apját imádja, de sokszor csak akkor hagyja abba a nyekergést ha engem is lát.
Amúgy Gréti soha nem aludt sokat napközben. 1 nap összesen alszik 10-12 órát. Ebben benne van az éjszakai alvás is, minden.
Múltkori zh-m arról szólt, hogy programot kellett írni grafikából, az volt a feladat, hogy egy dodzsemet kellett rajzolni ami pörög saját tengelye körül és halad előre hátra.
Nem tanultam rá eleget. Az volt a baj.
Most szerdán meg mesterséges intelligenciából írtam, ez jó volt, 2 személyes játékokhoz kellett nyerő stratégiát adni, és egyéb olyan feladatokat megoldani, ami nem hiszem hogy érdekli a többieket.
Ildi: Az az oldal amit Vaktyúk belinkelt, nagyon jó, leginkább Deákné B. Katalin: anya, taníts engem! (Fejlesztési lehetőségek születéstől iskolakezdésig) című könyvére hasonlít. Ill. szinte ugyanaz. Onnan másolhatta ki valaki.
Nekem megvan a könyv, kevesebb, mint 2ezer forintért vettem kb. 5 hónapja.
Azt szoktam elolvasni, mindig a számunkra aktuális hónapról szólót. De ha nem olvassa el az ember, akkor is nagyjából olyan dolgokat csinál a babájával amit ott ír. Ezek szerintem ösztönösen jönnek. Nyilván nem kezded el tanítani tapsolni és deriválni a 3 hetes kisbabát. Szerintem lehet látni, hogy melyik kisbaba mire érett meg.
Szoktam énekelni, azt nagyon szereti, igyekszem sokat beszélni hozzá.
Amúgy úgy tudom pl. tapsolni akkor tudnak csak megtanulni amikor már tudnak biztosan ülni.
Mi sokat bohóckodunk a Grétinek, idétlen hangokat adunk ki magunkból és más tárgyakból és akkor csak kacag a világba és olyankor mindig kicsordul a könnyem.
Szeretem amikor kacag, látszik rajta hogy szívből jön a nevetés és hogy boldog, jókedvű.
Connie: Jók a képek, mutattam is a férjemnek tegnap, hogy nézze meg, mi vár ránk 1 hónap múlva
Mi is nyilván itthon leszünk hármasban szilveszterkor. Nem hiszem, hogy sokban különbözni fog az a nap a többitől. De esetleg egy activity-zős, beszélgetős bulit lehet kéne csapni pár hasonszőrű kisgyerekes családdal. Hmmm, nem is rossz ötlet, majd elkezdek kérdezősködni az ismerősök körében...
Babjag: Nekem is régi vágyam már egy vizsgaidőszakmentes karácsony. Irígylem is azokat akiknek nem kell vizsgákon stresszelni magukat. De jövőre már remélem én is felhőtlenül tudok készülni az ünnepre. Rengeteg tervem van, már alig várom.
2005-ös évem: Nem tudom, sodródtam az árral. Év elején lakást újítottunk, ami még mindig tart. Egyetemre jártam. Megszületett a pici lánykánk, így kicsit minden megváltozott. De a legeslegnagyobb boldogság látni ahogy növekszik, fejlődik és kacag a világra.
Összeségében szerintem jó volt ez az év.
És még 1 hétvégét egy 5*-os szállodában is dorbézoltunk
2006: Egészséget, boldogságot szeretnék az egész családnak és mindenkinek aki kedves a szívemnek és annak is aki nem. Békét a világnak. Szeretném megszerezni a második diplomámat. Szeretném ha elmennénk nyaralni.
Elképzelhető, hogy mi is belevágunk a kistesó projectbe, főleg ha Zitmi még inspirál.
Nah, jó kimerítő voltam, remélem meguntatok.
Megyek tanulni.
Bea