Sziasztok,
Marci alszik, csak gyors bekukk, mert ha felébred megyünk a szombathelyi kórházba a kukijával, mert a helyettesítő gyerekdoki azt mondta, hogy vigyük el először ide, mielött Pestre mennénk
. Kiváncsi leszek mit mondanak.
Fegyelmezés: nezéz ügy. Én is azt vettem észre, hogy igazából azt, hogy nem szabad nem érti, de mi akkor az alternatíva. Ok, elterelem a figyelmét, de azzal még nem oldottam meg a problémát???
Már többször megfogadtam, hogy nem indítom el a mosogatógépet akkor, amikor Marci ott van, mert akkor mindig elkezdi tekergetni a gombját, egyébként pedig eszébe sem jutna...
Amikor azt mondom, hogy nem szabad, mintha a falnak beszélnék. Elveszem a kezét, nem engedem, hogy odanyúljon... semmi...
Múltkor bevittem a szobájába, kimentem a konyhára, 10 mp múlva már ott is volt és folytatta. Ezt kétszer eljátszottuk a 3. alkalommal behajtottam a szobája ajtaját is.
Ez hatott, mert amikor kijött, akkor már nem piszkálta a mosogatógépet.
Ez azonban nem jelent semmit, csak azt, hogy akkor, adott pillanatban megértette, hogy azt most inkább nem bántjuk, de ha ismét ilyen helyzet lenne, újra forgatná a gombot.
Én is próbálom kitalálni, hogy mivel lehetne kiváltani, egy-egy "helytelen" dolgot. Pl. amikor a könyveket dobálja a polcról, akkor odatartom a kezem, és nem tudja ledobni, hanem a "kezembe adja".
Szerintem ebben az ügyben is nagyon nehéz tanácsot adni, vagy azt mondani, hogy ez vagy az a tuti. Tényleg az adott pillanat határozza meg.
Na és persze nem utolsó sorban az anya lelkiállapota. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinél volt már olyan, hogy elszakadt a cérna, mégha tudjuk is, hogy nem így kellett volna akkor cselekedni. Legalábbis nálam volt. Utána mindig Istinek lelkizek, hogy ha ezt most nem így csináltam volna, akkor mi lett volna...
Egyébként én a következetességre szavazok.
Szupi, ahogy Ákosbenianya leírja a dolgokat, de nekem ez egy kicsit olyan, mintha a fellegekben járnánk. Ezzel nem Ákosbenianya módszerét szeretném kritizálni, sőt leemelem a kalapom előtte, hogy ő ezt így tudja csinálni, de nálam ez nem működik.
Overáll: azt hiszem én is próbálok használtan beszerezni, mert hihetetlen drágák, tavaly is olyan 5000 Ft körül volt az ára. Akkor még ott az egész téli ruhatár beszerzése, cipő és még ami most nem jut eszünkbe...
Oriandy: Dani nagyon ügyes, azért nem semmi, hogy már kifújja az orrát
.
Ákosbenianya: neked szerintem végtelen lehet a türelmed, ahogy leírod a dolgokat. Ott van a két gyerkőc, akiket minden körülmények között megpróbálsz türelemmel nevelni, példásan vezeted a háztartást, főzöl stb.
Nekem már Isti beírta a telefonomba, hogy mindig eszembe jusson, ha kiakadok, hogy szúúúúúzááááá
. Engedjem inkább ki először a gőzt
.
Egyébként Marcinál alvásügyileg volt egy kis visszaesés, de talán megoldódik. Amikor felébred egyszer éjjel, már követelné is a cicit, nem engedi, hogy kivegyem az ágyból és megnyugtassan, csak hatalmas hangon kiabál és sír (szegény szomszédok). Első éjjel még elhitette velem, hogy van vmi probléma, de amikor tegnap este is eljátszotta ugyanezt cici után, akkor már nem volt pardon. Este volt kb. 20 perc sírás, persze úgy, hogy ott voltam, és néha azért kivettem az ágyból, de feszítette magát. Éjjel 3/4 2-kor ébredt, akkor ugyanez, a végén egy kis víz és alvás reggel 3/4 6-ig.
Közben a suttogó járt az agyamban, hogy a cél lebegjen a szemed elött... Na meg persze az, hogy volt már, hogy minden ébredésnél egy csomót sírt Marci, amikor Isti kelt hozzá, mégsem lett lelki sértült, másnap ugyanaz a mosolygós kis ördögfióka volt, aki azelött
!
Na most ennyi, mert mindjárt ébred Marci, utána ebéd, öltözés, aztán doki.
Eni