Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

végre van itt is netünk, ill. egy hete vanm de kinnt voltunk apával Prágában. tegnap megpróbáltam olvasgatni benneteket, de aztán már olyan késő lett, hogy az irásra nem jutott időm.
Szóval: elköltöztünk, beköltöztünk, és bár rengeteg munka van még, azért nagyon jó!!!
Leginkább a 4. emelet lift nincs+ bevásárlás babakocsival nem hiányzik :-) csak kitolom, és kész!
Ha begondok, hogy mi minden szét lesz verve márciusban, háááttt...

követve az eseményeket:

Eszter, gratulálok!!! irigyellek! nekem még 2 hónapom van :-)

Orsi, te is belevágsz? Olvastam hogy dilemmáztál 2 vagy 3 év legyen a korkülönbség :-) Én mindig tudtam, minnél kissebb legyen, nekem már a 2 sem kevés :-) a tesóimmal: 3éves- 1éves- és én is megszülettem! majd a hugi rá 7 évre :-) ő mindig csak a kis ráadás maradt nekünk. a kislány.
A dokid egy hülye (már elnézést). Nem tudom mi köze van ahhoz hogy szoptatsz- e vagy sem, szerintem ne törődj vele! Mi is szopizunk, napi 3- szor, meg éjszaka persze, de most csökkentem le reggelre és estére, de nem doki miatt (még nem is voltam azóta, kéne mi?) hanem magunk miatt. 15 hó szopit gondoltam, szerintem az nem kevés!
Jó hir, ha emlékeztek még, aggódtam hogy mikor jön már meg- hát a költözés után ez is megtörtént :-) úgyhogy van mit számolnom, ha tervezni szeretnénk..
Azt sem értem miért ne lenne különbség lóvé és lóvé között ha gyed vagy gyes alatt szülsz. Nagyon is van, ezért is (de nem csak ezért) tervezünk mi nyár végére)

na most megyek, még jövök, de dolgom van

Mese

a képek tüneményesek, mindenkit pusszantok, még kell visszaolvasnom, de már itt vagyok!

babafalva.hu vonalzó
meske

Szia Mese!Kép

Jó, hogy jöttél! Gratula a költözéshez ismét és érezzétek nagyon jól magatokat!Kép azt elhiszem, hogy nem hiányzik a 4.emelet és a liftezés!!!Kép
GYES-GYESD: nekem azt az infót adták a minisztériumban, hogy mivel a GYED alatt is fizu nélkül vagy, ezért ugyanúgy a minimálbér kétszeresének (most 106 ezer) a 70%-át számolják, ha GYED, vagy ha GYES alatt szülsz. Az számít, ha visszamész dolgozni, de akkor meg legalább 180 napot dolgoznod kell, hogy a fizud legyen az alap. Én ennyit tudtam meg. Ha esetleg tudsz még valamit, vagy ez nem jó infó, akkor írd már meg légyszi!
Szopi: egyelőre mi maradunk ahogy vagyunk, aztán ha beköszönt a tesó, akkor elkezdem én is csökkenteni, hogy lehetőleg csak reggel és este szopizzon. Mondjuk így nem tudom, hogy fog elaludni ebéd után, de addig még van idő, majd kialakul.Kép

Ja! Gergőnek egyszerre 4 foga jön két oldalt, így már tényleg értem az éjszakákat.

Most mennem kell!

PusziKép

orsi

avocado

Sziasztok,

Gyors leszek mert Eszti most kelt fölKép
Orsi, nagyton édesek a képek, ahogy kűzdelem van a vizipacival?talán, én annak láttamKépKép
A dokiddal ne törődj, ha te szeretnél még szoptatni, úgy is léehetsz terhes, és végíg is szopiztathatsz!Az egy dolog, hogy ezt Õ nem támogatja, de attól még lehet!A férjem nagybátyjáéknál is ez volt, és ők még azután is szopiztatták Lilit, amikor már megszületett a tesó!KépDe ott a doki maximálisan támogatta, és egyáltalán nem volt baj!
Mondjuk mi meg most próbálunk meg leszokni a szopiról! Már csak este vanKép
A GYES-ekkel kapcsolatban én is úgy tudom ahogy te!Kép Sajnos, én a TB-ben hívtam fel egy nőt, hogy ez hogy is van, és ő világosított fel!Szóval a második babánál kevesebbet kapunk majd mivel nem mentünk vissza a 2 gyerek között dolgozniKép Ez sajna így van!

Képzeljétek ma tökfőzit főztem Esztinek először, és nagyon ízlett neki, egy szelet kenyérrel úgy bevágta, meg egy virslivel, hogy csak na!Kép Ez jó hír, csak az a gáz, hogy a férjem is és én is ÚÚÚTÁLOM, de ezek után főzhetem EsztinekKépKép

Most megyek, mert gerjedés vanKép
Pussz, mónika
manóci

Helló!

Orsi, látom tartod a frontot. Kép
Rendrakás: igen ezen én is csodálkozom, hogyan sikerül. Kép Pedig Gergő se tétlenkedik. Kép Rejtély. Kép Szopi: 18 hónapos koráig szopizott, a végefele már csak reggel, elötte reggel és este, elötte meg sokszor Kép Gergő 3 hónapos pocaklakó lehetett amikor abbahagyta végleg. Magától. Igaz én kaptam gyógyszert ha emlékszel, és nagy valószínűség szerint elapadt a tejem is.
A képek édik!!!!!!!!!!!
Ez a GYED-GYES buli elég érdekes.

Linda
bellana

Sziasztok!

Mónika, légyszíves írd le hogy csinálod a tökfőzeléket, nem szoktam csinálni, nálunk nem szereti senki sem. Dávidnál azért megpróbálnám. Előre is köszi.

Andrea
tandrea

Sziasztok!
Háát próbáltalak visszaolvasni, de csak részben sikerült Kép
Nyaraltunk egyet, igaz már a nyár legvégén, de azért Hál' IStennek gyönyörűséges időt fogtunk ki Kép
Túl messzire nem mentünk, a határon belül maradtunk Kép

A fotók fenn vannak az oldalamon: www.csernatony.gportal.hu - a kezdőlapon klikk a képekreKép

Jelentem kicsi lánykám már egyedül is lépeget Kép

Én már Rebekával sem kaptam meg a Gyedet. pedig dolgoztam 2 évet! csakhogy a szerződés a suli befejezte miatt lejárt a szülés előtt Kép
sajnos Kép

Kép

vettem Rebekának bilit... de még nem próbálkoztunk. inkább belelép mintsem, hogy ráüljön Kép

Andrea, Mónika
A tökfőzit eleinte Rebeka is szerette, de amióta felhagytunk a pépessel, már a főzelékek sem mennek...
Viszont jó hír, a fehérje 2. alkalommal nem ütötte ki.
Sőt a tehéntejjel is próbálkoztunk, de csak tejbegríz formátumban egyik este, de attól sem lett semmi.

Szerintetek a tápiót mikor lehetne lecserélni tehéntejre?

Felébredt!
Megyek Kép

Ági

delice

Orsi,
nagyon off és bocs a többiektől a zavarásért.Kép

Olvastam, hogy a gyed és gyes a kérdés illetve, hogy a következő baba alatt mi a gyed és a gyes alapja, segíségül ajánlom szakbarbárt Neked:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766
vagy a www.jogiforum.hu oldalon szintén van egy topicja.

Tényleg profi és nagyon felkészült a témában.

üdv.: Kika
kika

SziasztokKép

Kika
Nagyon köszi!Kép

Mónika
Nekem nem lenne olyan vészes a dolog a fizuval kapcsolatban, mert az enyém (tanári) nem sokkal több a minimálbérnél.Kép Ezért nekem ez nem olyan nagy gond.
Miért szoktok le a szopiról?

Linda
Rendrakás: akkor megbeszélhetjük, hogy 1x egy héten átjöttök, ok?Kép
Szopi: köszi!

Ági
Benéztem a lapodra és jók a képek!Kép
Bili: már ilyen korán?Kép

Most csak ennyi voltam, majd még próbálok jönni.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Orsi,

azt nem tudtam, hogy ha gyes alatt szülsz, akkor jövedelemnek nem azt a minimális össszeget számitják. De amit tudok (a tanári fizu itt tényleg nem segit sokat) hogya gyed lejárta után nem kezdem el a gyest, hanem kiveszem a szabijaimat kb 25 napom van, majd ha babuci még sehol, elmegyek betegállományba, ami a fizu 70%- a, tehét monjuk nekem több mint a gyed még mindig. Majd megszületik a manó, és a visszamenőleges 6 hónapot veszik figyelembe a gyed újbóli kiszámitásánál, amit feldob a tejes fizu összege (=szabik) és a táppénz. aztán ezt átlagolják, igy magasabb lesz a következő 6 hó tgyása, majd a köv. 1 év gyede. ha meg belekezdek a gyesbe, akkor a visszamenőleges 6 hónapot nagyon lerontja. Nekem ezt mások adták tippnek, pl. kolleganőm is igy csinálta (1 hónapos a pici), és már többen.

De ha azt mondod, igy sem lehet feltornászni az összeget, akkor persze mindegy..

rólunk: nekünk is kibújt a 7. fogacska, nagy kinlódva. Homeobogyó bejött végül, chamomilla vulgaris, de a 30 CH- sat ajánották már kiscgyerekesek. Most megint küzdönk, újra bogyó, mert ki sem mászik a szájából.
Még mindig csak kézenfogva gyalogolunk, de nem is vártam csodát, mindent később csinál.
Viszont a duma nagyon megy, már bővültek az alapszavak (hinta, lámpa) brümbrümm (kismotorja, meg minden ami brümmög), ácsi, tente, vau- vau, tita, meg amit mondok, mondja utánam..
itt egy légifolyosó van, ezért sokszor látunk repülőt, akkor mutat felfele, és rohanunk, hogy lássuk. Néha olyan alacsonyan száll, hogy látszik, hogy malév gép, néha meg felhős az ég, és nem látunk semmit :-(

még1dolog
megint megpróbáltuk a tojássárgáját, és megint lett rajta kb 3 pötty.. vagy inkább foltocska, de aztán enyhült kis pöttyökre. Ez most kiütés, vagy lehet hogy csak épp a meleg, vagy más?! honnan tudom? aggódom, mert a 15 hós oltásnál már a fehérjét is át kellene lépnünk, de igy hogy?!

van v.kinek tapasztalata?

tökfőzi: én régóta csinálom Levinek, mert imádja, pl. kefirrel isteni. Kis méretü tök (ha pici a magja, mehet az is, ha nem ki vele!) apró kockákra vágva, párolom, vagy főzöm vizben, ami épp hogy csak ellepi, mondanom se kell, a párolóban sokkal jobb az illata is), majd villával összetöröd, és kész. Mehet bele kefir, és bármivel adható. Én pipihusival és kefirrel szoktam, meg pl. a tojássárgáját is tökkel próbáltam ki épp tegnap.

De ha v.ki maradit akar, akkor a reszelőn kell lereszelni, megfőzni, és behabarni (én csak anyu féle fél tejföl, 2 kanál liszt féle sűritést szoktam.) Ezt most úgy irtam, mint ha olyan nagy szakács lennék :-)

na puszi,
mennem kell

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok,

Andrea, én úgy csináltam, hogy póréhagymát /lehet sima is, csak az is volt itthon, és talán finimabb/felapritottam picire, olívaolajon kicsit megpirítottam,tettem hozzá 2 ek.lisztet, és így lett egy világos rántás. Tettem bele egy pici pirospaprikát is, majd a mag nélkül a lereszelt tököt beletttem, és felöntöttem egy kis aludt tejjel. /de lehet kefírrel, vagy íróval is/Ezután jól összekevertem, és felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje ezt az egészet, majd beleszórtam az apróra vágott kaprot!Én virslivel adtam neki, de lehet fasirttal, vagy valamilyen más husival is! A végén főztem bele a virslit!A tányérjába tettem csak bele 1-2 kanál tejfölt.Még annyit, hogy a lereszelt tököt egy kicsit állni hagytam, és besóztam. Kinyomkodva kell a lábosba rakni. Ez meg egy kis praktika:hogy miután beletetted a tököt a rántásba öntsél egy nagyon pici ecetet rá, és ettől nem fő szét a tök!Kép
Nálunk bevált, vacsira is ezt kapott és nagyon ízlett neki,de akkor add így neki, ha már ti is mindent esztek! Csak a rántás, meg a hagyma miattKépRemélem sikerül, majd írd le, hogy megette -e?!Kép

Orsi, én is pedagógus vagyok,igaz most nem onnan jöttem babázni, hanem másik munkahelyen dolgoztam pár éve, de mivel bejelentve ugyebár ebben a mai szuper világban lókakával voltam, így detto a helyzetünk!KépEzért sem sietek vissza, mivel szomorú, de alig érezzük meg, hogy én nem is dolgozom!!!Akkor meg megegyeztünk a férjemmel, hogy inkább Esztikémmel töltöm az időt, és ne bölcsi tanítsa az élet dolgaira!KépAzért ez vicc, nem???!!!Bár sírni lehetne rajta!:
(
szopiról csak azért szoktatom le, mert már egyrészt van 13 fogunk, és néha tudja úgy a szájába venni, hogy már fáj. Igaz még nem harapta meg,/kopp,kopp/ de lehet az is eljönne hamarosan!A másik meg, hogy naon nem szeretnék olyan kínos helyzetben kerülni, hogy az utcán, buszon, közértben, orvosnál huzigálja fel a pólómat "nagy" gyerek létére, hogy cici,cici.Úgy gondolom ekkora gyereknek sincs már szüksége erre! Pedig én nagyon szeretek szoptatni, és bizonyos értelkemben sajnálom is, hogy abba kell hagyni., de úgy gondolom, hogy minél később annál nehezebb! Szóval még este van cici, de másfél éves koráig szeretném azt is fokozatosan elhagyni!Most gonosz vagyok?Ti még szopiztok?

Ági, Rebeka arika nagyonKép Mi még javába pépesezünkKépSzóval nemtom mi lesz ha már nem!Mondjuk ma tarhonyás lecsó volt, és azért a tarhonyát már nem csináltam full pépesre, megette végre így is!KépMajd meglátjuk mi lesz!
Gratula a lépésekhezKép
Mennem kell, jön az uzsi.
Pussz mindenkinek,mónika
manóci

Hali,

Eszter,
6 hetes ? Ó istenem de jó volt az az időszak Kép Nosztalgiáztam egy kicsit, emlékszem h én is 8 hetesen voltam először dokinál mert amikor a tesztem pozitív lett ő szabin volt.

Manóci,
Már 13 fogatok van? Nekünk még csak 11 de szerencsére manó már eszik mindent, nem kell pépesíteni. Szerintem nem vagy gonosz, néha már én is örülnék ha Veronika önként és dalolva lemondana a szopiról. Főleg reggel mert olyan "bután" szopizik hogy keresztben fekszik rajtam és rendszerint a nyakamon könyököl Kép

Orsi,
Szerintem egy orvostól ez rossz hozzáállás hogy beleszól a szopi dologba. Ha te szeretnéd utána is szoptatni akkor tedd meg Kép

Meske,
mi a sajttal és a tejtermékekkel voltunk így hogy legalább 3 hónapot kellett várnom mert hónapról hónapra kiütötte. De aztán egyszercsak nem pedig már felmerült az allergiavizsgálat is. A tojással viszont nem volt gond.

Delice,
A tehéntejjel kapcsolatban én már annyi mindent hallottam, valaki szeritn 2 éves korában elég ha adsz neki,de hallottam már 3 évet is.

Tücsökzene: na voltunk kedden. Hát a félórás foglalkozásnak kb a háromnegyedét tudta egy helyben végigülni csemetém. Amúgy jó volt, körbe leültünk a szőnyegen és a nő aki tartotta énekelt különböző dalokat. Nekünk is kellett énekelni és csinálni a dolgokat pl fűrészelni, ringatózni stb. Volt egy macis bábja. az elején azzal köszöntötte név szerint a gyerekeket.

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

SziasztokKép

Először is egy helyesbítés a mai hozzászólásomhoz: a fizum nem a minimálbérnél, hanem annak a kétszeresénél kicsit több.Kép Azért az sem vág földhöz, de mégsem minimálbér.

Móni
Szopi: hát nálunk az a szerencse, hogy én még kis korában hozzászoktattam egy rendszerhez, ami persze az Õ igényeihez igazodott, de soha nem az volt, hogy leszedte rólam a ruhát, vagy most leszedné. Mindig mikor éreztem, hogy már nagyon nyűgi, akkor esetleg fél óra eltéréssel kapott cicit, de minden nap ugyanakkor. Mondom fél óra előre és hátra sokszor csúszott. Van egy ismerősöm és náluk csinálta azt a legkisebb gyerek, hogy társaságban is leszedte az anyjáról a melltartót. Én ezt nem akartam és szerencsére egyelőre úgy néz ki, hogy jól működik.

Na, már leesek a székről.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Vegre tudok jonni. Tegnap voltunk az allatkertben. Nagyon jo volt. Lili nagyon elvezte, foleg a sok allatot. A legjobban a majmok es a simogathato kecskek tetszettek.
A vegen, amikor az akvariumot neztuk meg, Lili mar elaludt.

Orsi: Szopi: mindenki mas alkat. Van aki szoptat terhesseg alatt van aki nem. Van akinek elapad, van akinek nem. Van akinek nem ajanljak a szopi alatt elofordulo mehosszehuzodasok miatt. Vegul is ezt te dontod el vagy az orvosod. Velemenyem szerint az orvosodra kell hallgatni, ha megbizol benne. Kép De mindenkinel maskepp van. Es teherbe lehet esni szoptatas alatt is. Kép Hugodnak gratulalok. Mikorra van kiirva?
GYES-GYED: ugy van ahogy te irtad.

Agi: Rebeka lepeseihez gratulalok! Kép kep nagyon edes. Kép

Mese: Jo hogy jottel. Kép Gratulalok a koltozeshez. Kép

Eszter: Gratulalok! Kép

Tokfozelek ahogy Lili imadja: 1 hagymat aprora vagunk, megparoljuk olivaolajon. Rarakjuk a gyalult tokot (en zacskoban veszem fel kilosan), az aprora vagott kaprot teszek meg bele fokhagymat, egy kis sot, egy csipetnyi borst es egy kis vizet. Igy fedo alatt parolom. Ha ez megvan, 1 evokanal lisztet teszek hozza. Ha egy kicsit savanykas egy mokkaskanalnyi cukrot. Igy lassu tuzon fozom meg tovabb majd teszek bele 3-4 evokanyalni tejfolt. Egyszer felforralom majd kesz is van. Isteni finom.

Par kep az allatkertrol:
Lili es a kecskek:
Kép
Kép
Mi ketten:
Kép
Majom kicsinyevel:
Kép
Medvek:
Kép
Elefant:
Kép
Halak:
Kép
Tehenhal:
Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Rita
Szuper jók a képek!Kép Lili egyre szebb!Kép
GYES-GYED: örülök akkor, ha jól tudtam!

PusziKép

Orsi

avocado

Jaj bocsi, kicsit zaza vagyok!Kép

A Hugicám, ahogy számoltuk, május közepe-vége felé fog szülni.Kép Nem lesz 2 év Gergő és az uncsitesó között!Kép

Orsi

avocado

Rita, nagyon jók a képek, és olyan helyesek vagytok KépMind ahányan rajtavagytokKépKép

pussz, manó
manóci

Sziasztok!

Rita!
Nagyon jó képeket csináltatok!
Receptet talán majd kipróbálom, bár mivel én nem szeretem, nem tudom milyen lesz kóstolás nélkül!

Orsi!
Szopizzatok úgy, ahogy nektek jó!
Én valószínűleg leszoktam volna Olivérrel, ha nem tette volna magától, mert nekem fontos, a kis korkülönbség, másrészt így is strapás nekem Pocak, szopival viszont lehet, hogy mégfonnyadtabb lennék! De nekünk nem lett ilyen gondunk!
Ti ráértek, nem kell rohanni! Ahogy érzitek!
GYES, GYED... az sehogysem jó. No meg úgyis változtatnak rajta! Hogy mere...?
Hugicádna jó pockosodást! Jól van?

Kostyika!
Emlékezetből én is jobb szeretek várandósnak lenni!Kép De ha ez kell a Monyókánkhoz, kibírjuk!
Semmi extra, csak gyomorégés, és puffadás (mint egy jól megtermett pöffeteg!Kép). El is kereszteltem Haymácskának, mert úgy hat rám, bár szájszagot nem csinál (emberem szrint legalábbis), de nagggyon rossssz szájízt igen! Ámde lmúlik, és pikpakk megyünk szülni!Kép

Tegnap itt volt Olivér kis brátja, aki 16 héttel fiatlabb. Olyan érdekes látni, hogy csökken az időkülönbség lényege köztük! Nemrég még kis vakondok volt Lacika, Olivér már forgott, aztán még nem mászott, csak forgott Lacika, amikor Olivér már föl-alá mászkált a szobában, mostanra már Lacika is megy, igaz Anyába kapaszkodva, és harcolnak a kiskanál birtoklásáért!Kép

Megfejtődött a titok is, miért eszik időnként olyan gyatrén gyermekem! Kiszúrtam egy nagy kacagásnál, hogy egy bal hátsó örlő kidugta a hegyét, és a jobb oldal is duzzadt! Alul viszont a két metszőn kívül semmi. Remélem nem örökli a foghiányt, mert Emberem öccsének a két középső foga helyére nem nőtt csontfog, és egyébként is még egy rakat tejfoga van, holott már 32 éves!
Csak nem!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Hali,

Eszter,
Igazad van, ha visszagondolok az elejére nem volt túl jó dolog a hányinger. Nálam ráadásul a 3. hónap végén kezdődtek a hányások amikor általában már elmúlik. Volt kb 2 hét amikor hazafelé már félúton meg kellett állni a kocsival és én ott az út szélén... na jó nem borzasztok el senkit tovább. Utána viszont kb a 8. hónapig nagyon jól éreztem magam a bőrömben, tele voltam energiával, boldogsághegyek stb. Szóval az az időszak tényleg szép volt. Tényleg ennyi idősen még van tejfoga? Nem is hallottam még ilyenről.

Rita,
Jók a képek Kép Főleg az akváriumosoknál voltál nagyon ügyi h nem tükrözödik az üveg vissza. Nálatok is ilyen a zenebölcsi mint amit én leírtam?

Orsi,
Leírnád mégegyszer hogy hogy van ez a pénz kérdés a második gyereknél GYED-GYES alatt? egy barátnőm már gondolkodik a tesón és szeretné tudni.

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok lányok!

Ezer éve nem jártam erre. VAgyis ez így nem igaz, minden nap olvasok, csak írni nincs energiám. Kicsit százfelé jár az agyam, ettől állandóan fáj a fejem, és ennek az időjárás sem kedvez. Kép

Suli szuper volt. Kiderült, hogy matekból is kapok felmentést, így nem kell éjfélre hazaérnem, mert a matek az utsó 3-4 óra általában.Kép
Utazás jól sikerült, odafelé a vonat nagyon jó, nem is baj, hogy hátomszor át kell szállni. Hazafelé elég macerás a Pestre és onnan Egerbe menetel, de annyira nem vészes. A múlt héten odacsapódtam matektanárbácsihoz, vele mentem a buszhoz, és közben meg is dumáltuk, hogy nem kell vizsgáznom.Kép
Tesióra nemsemmi, kőkemény gyakorlat. FEjenállás, kézenállás, kötélmászás, szegkrényugrás...meg amit elbírtok képzelni. Bár nem nagy gond az sem, mert a tanár mindent lépésről lépésre elmond, és így egyszerű megcsinálni. Nem is tudtam, hogy tudok hátrabukfencezni, nekem eddig még nem sikerült...és most!!! SIKERÜLT! Kép

Megyek, lányom ébred! TEszek fel róla képet!

Sziasztok!

Timi

Nem teszek fel, nem hagyja!Kép Majd később megpróbálom!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Kép

nnaa, most sikerült...

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Köszönöm a tökfőzelék recepteket, kipróbáltam, Dávid megette. Na, nem olyan lelkesen mint a zöldborsót, de nem olyan fintorogva mint a zöldbabot.

Andrea
tandrea

SziasztokKép

Eszter
Aranyos vagy!Kép
Hugicám (különben druszád, mert Õ is EsztiKép) egyelőre jól van, majd hétfőn mennek először dokihoz. Nagyon drukkolok, hogy végig minden rendben legyen! Olyan rég óta próbálkoznak, most a férje is a széltől is óvni fogja szerintem.Kép
Olivér fogaiKép
Férjed tesója: azért az nem semmi!!! Ilyet még én sem hallottam!

Andi
Nekem azt mondták a minisztériumban, hogy akár GYED, akár GYES alatt szülök, ugynúgy a minimálbér 2x-ét veszik alapul, tehát a 106 ezer lesz az alap, így a következő GYED annak a 70%-a lesz. Remélem nem vertek át, mert ha ennél kevesebb, az már szívás!

Timi
Örülök, hogy ilyen jó a suli! Rám is rámférne egy kis mozgás!Kép Tudom, hogy nagyon béna vagyok, de nem emlékszem milyen suli is ez?
Fotó tündéri!Kép

Én is hoztam "pár" képet.Kép Mentségemre szolgáljon, hogy van benne a cipőről is, amit ma vettünk Gergőnek és ezt nektek hoztam mintának.Kép

Ezt a pulcsit is ma vettük, kemény 499-ért.Kép
Kép

Ez a cipő:
Kép
Kép

Gergő teszteli, hogy elég strapabíró-eKép
Kép
Kép
Kép

Apával összebújvaKép
Kép

PusziKép

Orsi

avocado

LÁnyok!!!
Segítség!

Ugye jól tudom, hogy ha jön a fog, kimaródhat a popsi?!!!!!
Már tegnap is láttam, hogy piros a popó, de reggelre elmúlt. Tény a széklet is lágyabb, néha híg.
ma viszont annyira kicsípte, hogy amikor Apa betette a vízbe, rettenetesen sírt és felpattant, így álva mosdattuk pikk-pakk.
Nagyon sajnálom szegényt, de más betegségre utaló tünete nincs. Túrja a kis száját hátul, ezért is a fogra gyanakszom, csak elbizonytalanodtam kicsit.

Ja! Megjött ma a "matéria" vizsgálat eredménye, a tej lesza bűnös! Teljesen negatív a leletem, se szalmonella, se colli akárhány. De ha plusszos tejet iszom, vagy a picait, fél óra és át is ért. A milli lila teje, és a kcsketej úgy tűnik jó.
Egyszerűen nem bírom ki tej nélkül, másfelől a kalciumtabletta meg kikészít! Hagymácskám csak a természetes calciumot szereti!

Előre is köszi a segítséget!

Puszi!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Eszter!

Biztosan lehet fogacskától laza széklet, ettől pedig piros popó. Viszont, ha nagyon rossz a helyzet, akkor nézessétek meg orvossal. Ezt azért mondom, mert Lillának, hogy volt a hasmenéses vírusa, a széklete csak mostanában majd egy hónap után kezdett rendeződni. Annyira ki volt csípve már a popsija, hogy volt, hogy kivérzett, fájt neki. Azt gondoltam, hogy a laza széklet, kenten Neogranormonnal, hogy hátha. De nem múlt el. Most a 15 hós oltsákor megvizsgálta dokinéni, és észrevette, mondta, hogy ez szerinte baci, vagy gomba...Kép MOndta, hogy naponta kenjem kétszer Canestennel, és a fennmaradó kenésekre meg írt egy gombaölő kencét. Amíg azt hittem, hogy majd elmúlik, és nem múlt el három hét alatt sem, addig ezzel a megoldással három nap alatt elmúlt.

Húúú, ezt jól körbejártam. Bocsi, remélem érted a lényeget.

Megyek most pakolni, holnap irány suli, és elfelejtettem ma vonatjegyet venni, szóval reggel korán ki kell érnem.Kép

Sziasztok!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Eszter
Sajnálom szegény Olivért!Kép Gergőnek eddig 1x volt igazán piros a popsija, de a Sudocrem pár nap alatt teljesen helyrehozta. De amit Timi írt megfontolandó, nem múlik semmin megmutatni egy dokinak is.
TejKép Érdekes, hogy egyikre érzékeny vagy, másikra nem. Különben én sem vagyok meg nélküle, muszáj minden nap innom. Dokinénink nagyon ellenezte, nem hiszi el, hogy Gergőnek semmi baja tőle. Szerencsére! Mert lehetne érzékeny az ekcémája miatt, de hál istennek nem az! Eddig kajára nem reagált, viszont ha megizzad, vagy nem 100% pamutot adok rá, azonnal jönnek a pöttyök..(

Timi
Jó sulizást holnapra!Kép Ha megint hátrabukfencezel, gondolj rám is közben!Kép

Többiek?Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Hali,

Eszter,
Nekünk is kipirosodott a popsija és lazább volt a széklete Veronikának a fogától, de a Sudocream nekünk is rendbe hozta 2-3 nap alatt. Annyi volt hogy kicsit gyakrabban cseréltem pelenkát és vastagabban kentem be. A terhesség hozta ki ezt a tejproblémát? Nálam anno a majonéz volt gyomorforgató. Főleg karácsonykor volt kellemetlen amikor mindenki ette a kedvenc majonézes krumplisalátát. Mitől más a Mili tej?

Timi,
Ilyen gyakran van suli? Nekem szerencsére csak havi 1 alkalommal péntek és szombat

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget!
Ma reggelre mégcsúnyább lett, még a zacsi is felmaródott kicsit és mellette a hajlat, a farpofákon pedig pici hólyagok voltak. Már nem is tudom mióta nem kakilt ilyen korán, bár ez annál jóval hígabb lehetet, mert a maszat kevés volt, de a kufferben érezni lehetett, hogy nedvesség volt.. Kép Egy órával korábban kelt, volt pityergés is, akartam kicsit szabadon hagyni a popsit, de menten összepisilte magát és ami körülötte volt. Kép Kicsit még hagytam, feltakarítottam, erre lekakálta a lábaszárát. Apja jobban megijedt, mert nem akarta, hogy a szőnyegen landoljon, így csemete mégjobban megijdt. Kimosakodtunk, bepelenkázódtunk.
Nagyon túrja a száját, ha nincs más, akkor a ruháját rágja. Most adtam neki egy fél kúpot, mert minth egy kis hőemelkedés lenne, jól bekentem popsikrémmel és letettem aludni.
Ha felkel, majd feltekerem a szőnyeget nappaliban, és hagyom kicsit flangálni félnudiban.
Bízom benne, hogy tényleg csak a fog, mert csütörtökre bejelentkeztünk a 15hós oltásra, és nem szeretném, ha legyengült szervezettel valami komolyabb reakciónk lenne!
Bár így is összetehetem a kezem, mert eddig csak szilveszterkor volt beteg 3 napig, azóta se! Remélme így is marad!

Tej
Úgy veszem észre, a 2,8-as tej nem jó. A milli lila 3,5-ös, a kecsketej pedig 3,1-es Uh pasztőrözött. Tényleg furcsa, mert soha semmi bajom nem volt eddig, még Olivérrel sem. Bízom benne, hogy átmeneti, és nem azt jelzi, hogy Hagymácska esetleg tejérzékenylesz: Kép

Tmi!
Jó tanulást neked, és gyors oda-vissza utat!
Tesióra? Milyen suli ez?

Kostyika!
Hát én a majonézről szívesebben lemondanék!
Volt most két nap, hogy nem ittam tejet, tény, hogy fizikailag mintha jobb lett volna, de rettenetesen hiányzott!

Orsi!
Köszi neked is a tippet!
Édesek a képek!Kép

Megyek, úgy csinálok, mintha dolgoznék. Az a baj, hogy álandóan belealudnék a munkába! Majd elmúlik!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Eszter!

Dávidnak is többször volt ilyen, mindig fogzáskor. Neki dokinéni írt fel kencét (neki is gombás volt már, hólyagos meg minden) amit a gyógyszertárban kevernek ki. Neki más nem használt, szerintem minél előbb vidd el orvoshoz, mert nagyon fájhat szegénynek. Evvel a krémmel 2-3 nap alatt rendbejön.

Andrea
tandrea

Hali,

Eszter,
Én terhesség nélkül is csak folyton aludnék Kép

Orsi,
Képzeld hasonló cipőt néztünk mi is manónak csak bordóban de aztán másikat vettünk mert anyukám szerint az nagyon merev volt. Bár tény hogy merevebbnek tünt mint a tiétek a képen. A tiétek az hasított bőr?

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Hát, elég macera napunk volt.
Du-ra már négy hasmarson volt túl csemete, és akármilyen gyors is voltam, rögtön megmarta az amúgyis bibis popsi, de a legcsúnyább és fájdalmasabb a herezacskó és mellette a hajlat.
Elindultunk ügyeletre, de kiderült Heim Pálba kén menni, ezért először telefonáltam, mert gondoltam van ennél sokszor sürgősebb ügy is, és a babám kedve sem rossz, csak a popsi csúnya.
Egy kedves női hang adott felvilágosítást, Apa meg rohant gyógyszertárba, remélem nem késett el miattunk a munkából, mert szegénynek az is volt du. Smecta nevű hasfogó port kaptunk és Sudocrem nevű antibakteriális krémet. Bízom benne használ
Úgy látom, alapvetően nem beteg, csak ha le kell ülni, vagy pelust kell cserélni, akkor tör ki a parasztlázadás, de teljesen jogosan. Szegény Apa nem is mert pelust cserélni, mert szerinte neki nem olyan finom a keze.
Remélem, most már gyorsan túl leszünk rajta, és nem minden örlőfog jár majd ilyen mellékhatással.
Még szerencse, hogy szereti Olivér a párolt répát!

Köszi mindenkinek!!!Kép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

SziasztokKép

Eszter
Jobbulást szegény kis Olivérnek! Hidd el a sudocrem nagyon jó, hamar segíteni fog!

Andi
Ez hasított bőr. Nem tudom megítélni mennyire merev, de kipróbáltuk és szépen ment benne rögtön, pedig még nem volt ilyen típusú cipő a lábán, csak szandi. De nekem nem tűnik nagyon merevnek, viszont jól tartja a bokáját és ez a fontos! Meg ami még nagyon jó benne, hogy elől cippzáras és így az én Mókuskám jó kis husi lába tök könyen belemegy, nem kell szuszakolni! Ráadásul mi 22-est vettünk, mert most 21-es kéne Neki, de úgy éreztem, hogy ez sem volt nagyon nagy és lehet, hogy 2-3 hét múlva már a 22-es kéne. Nehéz ügy ez a cipővásárlás.Kép Még a csizmától félek nagyon, mert ha bejön a hó, akkor majd kell valami jó kis hótaposó is, hogy tudjunk menni szánkózni.Kép

MA nagy nehézségek árán sikerült megnéznem Gergő kijövőben lévő fogait és a jobb oldalon már láttam a lyukacskát! Remélem hamar kidugja a hegyecskéjét! A másik oldalt nem tudtam eléggé megvizsgálni, de talán ott még nincs lyuk.

Most mennem kell, vacsizunk.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok,

Eszter,popsiKépKépÁtérzem mert egyszer nekünk is volt már ilyen, nem is olyan rég!Nagggyon felmarta Esztinek is piros hólyagos lett, és ha pisilt akkor is iszonyatosan fájt neki!Kép
Fog miatt volt valószínű nálunk is!
Terápia nekünk, ha lehet minél sűrübben szabadon hagyni pelus nélkül,/mondjuk sajna hidegebb napok vannak/gyógyszertári keveréket írt fel a Dr. nénink ami valami cink paszta tartalmú készítmény, és gombaölő is van benne!Ugyanolyan mint a Sudokrem csak sokkal olcsóbb!Éjszakára pedig jó vastagon Bepanthen!Ez nagyon bejött nálunk, és pikk pakk meggyógyult!
Megpróbálok képet küldeni, de most mennem kéne!puszi mindenkinek, manó

KépKép
manóci

sziasztok

megjöttünk 3 nap Tihanyról, király időnk volt, mi?!
Még pénteken szép idő volt, kinnt voltunk Budaörsi reptéren, és képzeljétek mentünk AN 2- essel. Mi már mentünk ilyen géppel, de Levi imádja a gépeket, csak nézte, ahogy le és fellstzállnak a sétarepüléshez, majd amikor mi következtünk, csak elkerekedett a szeme, és csak nézett. Mikor beszálltunk akkor is, mikor felszálltunk akkor is :-) csak kukkolt ki az ablakon, és járt a kis agya, a rengeteg információt fel kellett dolgozni. Hogy ő is repül! Kár hogy nem fog rá emlékezni :-( De a végén már nagyon tetszett neki, volt a gépen másik baba is, néha azért őt is jól megnézte, én meg csak mutattam, oda nézz, az ablakra kicsi fiam :-)

na majd még jövök, csk ennyi voltam
pusz

Mese
van valakinek ötlete: recept..
cukkini, sajt, esetleg paradicsom.. már kéne v.mi új cukkinis kaja ötlet kéne, mert már unom a régit.. ja, és Levinek lesz :-)

ha van v.mi ötlet, gyors kajára, várom!

babafalva.hu vonalzó
meske

eltűnt mindenki? pedig nincs jó idő odakinnt sem...

babafalva.hu vonalzó
meske

Szia Meske!

Én is meg vagyok lepve, hogy hol van mindenki.Kép

RepülésKép
Recept:cukkínit lereszeled és bármilyen sajttal
(Hugicám mozzarellával csinálta) rétegesen jénaiba teszed és megsütöd. Ja, tetejére reszelt sajt, esetleg kis prézlivel, és tuti finom, Gergőnek nagyon ízlett!Kép Én brokkolit is szoktam így, sőt jövő héten kipróbálom a rakott karfiolt is riszesen, szerintem azt is szeretni fogja.
Különben Gergőnek az egyik kedvence a csirkepaprikás nokkedlivel tejfölösen.Kép Mint az anyukájának.Kép

Most én is csak ennyi voltam, mert Mókuskám rámol.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok lanyok!

En megvagyok, csak nagyon keves idom van. Kép Elkezdodott a suli, ami nagyon jo. Csak nagyon komoly es szigoru. Sokat kell tanulni, rajzolni, tervezni. Mindemellett meg dolgoznom is kell. Plusz takaritas, fozes minden nap es Lilizes. KépUgyhogy minden nap 5-kor kelek es 11-kor felszem le. Nehez Lilit bent tartani meg esoben is. Allandoan csak kutyazni es hintazni akar. Ma olyan hisztit csinalt es az ajtot is verte, hogy szakado esoben kivittem. Vastag kabat, csizma, sapka es minderre foldig ero esokabat. Kép Kepzelhetitek, hogy nezett ki. Kép De nagyon elvezte. Ma leselejteztem Lili ruhait. A kinotteket egy kulon zsakba es a nyari meg jovore jo lesz cuccokat is kulon zsakba. Igy mar jobban nez ki a szekreny. Nincs tulzsufolva. Kép
Szerdan megyunk Bukfurdore es csak jovo heten jovunk haza. Kép mar alig varom! Kép

Kepek nagyon jok mindenkitol.

Eszter: popsi hogy van? Nalunk Smecta es Bepanthen 2 nap alatt rendbe rakta. Kép

Utazas. Paran mar utaztatok gyerekkel hosszabb idore tavolabbra. Milyen gyogyszereket erdemes elvinni?

Na, ennyi voltam. Nemsokara furdetes.

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Orsi!

Volt hátrabukfenc, szekrényugrás, kézenállás, meg minden amit el tudsz képzelni. Nekem a szekrényugrás szinte kivitelezhetetlen, nagyon félek tőle.Kép

Andi!

Szinte minden héten van suli. Ha nincs, akkor azért nincs, mert azokból a tárgyakból felmentésem van. Dobtam egy hátast, amikor megtudtam, én sem erre számítottam.Kép

Eszter!

TAnító szak. A tesitanár szerint mi az, hogy nem tudom megmutatni a gyereknek a szekrényugrást?! Na megnézném, ahogy az ötvenéves kosztümös anyukám megmutatja a gyerkőcöknek a kötélmászást, szekrényugrást...(ő is tanító)

Mi jól vagyunk egyébként. Drága lánykámnak kibújt a 13. foga, ami a bal felső szemfog. A 14. szerintem holnap reggelre áttör, már egy miliméter sincs hátra. Ahhoz képest, hogy azt mondják, hogy ez a legfájdalmasabb, én csak a végeredményt láttam.Kép

TEszek fel képet a gyorsan átnézők kedvéért, és mindenki máséért is!Kép

GYermekem ásványvizet vásárol a Tescoban:

Kép

A lasztikat imádja:

Kép

Kedvenc Miniegerével:

Kép

Séta közben:

Kép

És végül, de nem utolsó sorban, ma este pancsi előtt:

Kép

Jóéjt!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Rita, Timi
SZIASZTOOOOK!!!Kép

Rita
Azért nem semmi napjaid vannak! Jól bírod? Mondjuk talán én is többet bírnék, ha végre alhatnék, de ennyit biztos nem vállalnék be. Viszont a fuvolázás nagyon hiányzik és most végre fújhatok egy kicsit, mert Anyuval pénteken játszunk egy kiállításmegnyitón itt Kerepesen.Kép Így minden délelőtt átmegyek Hozzá egy kicsit gyakorolni együtt és nagyon jól esik. Itthon még nem nagyon megy, mert Gergő ha hallja, hogy hátúl fújok, akkor veri az ajtót és hisztizik. A múltkor is csak úgy hagyta, hogy Apával ott ültek végig és hallgatták. Persze Õ közben énekelt, meg egyszer egy olyan dumát levágott, hogy Karcsival mindketten röhögőgörcsöt kaptunk.Kép
Ma Gergő is nagyon nehezen viselte a bezártságot. Sajnos pont akkor indultunk volna sétálni, mikor elkezdett szakadni.KépÉs nekünk még nincs esőkabátunk, így bentragadtunk.Kép

Timi
Hát igen, azért minden héten suliKép. TesióraKép Az ilyen ugrálós dolgokat én is mindig utáltam. Ja, és nem tudok kötélre mászni.Kép Rúdra még csak-csak sikerült, de kötélre soha. Még jó, hogy nem húztak meg tesiből, nem igaz?Kép
Fotók tündériek!
A babakocsitok véletlenül nem Pierre Cardin?
Az utolsó fényképen az a virág nagggyon tetszik! Pontosabban mindkét kis virág!Kép

Nálunk tegnap megint beütött a krach, Karcsi ismét hulla beteg, szegény alig lát ki a fejéből, annyira köhög, tüsszög.Kép Megint táppénz, már bele se merek gondolni, mennyit fog megkapni jövő hónapban!Kép És ugye megint szinte teljesen elkülönítve, csak akkor van Gergővel maszkban, mikor én átmegyek Anyuhoz próbálni.
Fogacska ügyben még semmit nem tudok, nem hagyja megnézni a kis huncut így lehet, hogy már az egyik kint van.

Na megyek, már nagyon hulla vagyok.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Most van egy kis idom. Kép Lili meg alszik, de en mar regota fenn.

Orsi: Szegeny Karcsi. Kép Mielobbi gyogyulast neki. Ebben a valtozekony idoben nagyon kell vigyazni. Nagyon konnyen meg lehet fazni.

Timi: 13.-ik fog. Kép Nem semmi. Kép Nekunk meg csak 8 van es meg sehol se latok tobbet. Pedig azert erezhetoek a dudorok a fogak helyen.

Mese: Jo lehetett a repules. En egyszeruen imadok. Amikor Algeriaban eltunk 8 evet, evente minimum 4x repultunk. Legnagyobb oromomre atszallassal. Imadtam. Kép Milyen gep az AN 2-es? Nekem semmit se mond. Kép Recept. En is azokat tudtam amit Orsi. De van meg toltott cukkini is. Az isteni, csak nem olyan gyors az elkeszitese.

Ma megyunk delelott vasarolni. Be kell szereznem egy ket cuccot a holnapi utazashoz. Mint pl. furdokoppenyt Lilinek. Elmegyek a Polus centerbe, mert ott vannak uzletek es Tesco is. csak talalok. Ami meg fontos nekem az az Office Depot. Jo par cuccot be kell szereznem a suliba.
Lili sokat fejlodott megint ujabb szava a repulo, ha lat egyet vagy hallja a hangjat felmutat az egre es mondja, hogy repulo. Megtanitottam kacsintani. Ha mondom kacsintson, mindket szemevel kacsint. Nagyon edes. Kép A kutya imadat meg tart. Ha kimegy a kutyakhoz, addig uvolti, hogy "Aldo" mig oda nem mennek hozza a kutyak. Marha komoly keppel magyaraz nekik hosszan es kozben fogja a fejuket. Kép Mondja meg, hogy kupak, kanal es amikor apa nincsen itthon, de hianyzik neki, akkor azt kerdezi tolem "Ni papa"? Ami azt jelenti nincsen papa? Kép

Na ennyit. Lili felebredt.

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Szia Rita, mindjárt összeírom neked, hogy mi volt az elsősegélyládikájában LIllának!Kép Lehet, hogy kicsit sokminden volt benne, de külföldön még azt sem tehettem meg, hogy bemegyek egy gyógyszertárba!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Timi!

Nagyon koszi! Varom a listat. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Rita!

-steril gézlap
-panadol
-lázkúp
-fenistil gél
-fenistil csepp
-calcimusc
-betadine oldat
-daedalonetta kúp
-theofilines kúp (nem lényeges)
-spiropent (nem lényeges)
-amoxicilin
-sebtapasz
-lázmérő
-steril vatta
-normaflore
-smecta

Asszem ennyi!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Eszter, javult Olivér popsija? Használt a krém?

Orsi, képek nagyok jók! Marcinál végül a középutat választottam, tanulási időig a napköziben marad játszani, de itthon tanul. Majdnem minden nap van valami különórája, gyakorlatilag egy óra pluszt jelent neki.
Párodnak jobbulást! Elég gyakran beteg nem? Nem próbáltatok ki valami immunerősítőt?

Rita, jó sokat vállaltál Magadra. Remélem bírni fogod. Irigyellek az erőd miatt. Jó utat és érezzétek jól magatokat!

Timi, jó tanulást! Lilla nagyon szép!

Dávid ma megkapta a 15 hós oltást. Csak akkor sírt mikor dokinéni beadta neki, utána már jókedve volt.
Balázs úgy néz ki szépen beszokott az oviba. 3 reggel pityergett a múlt héten, pénteken már délután is vissza akart menni. Ma alszik ott először, kiváncsi vagyok hogy sikerül. Egyébként imádja az ovit, reggel sürget hogy menjünk már, itthon sokat mesél róla, virágot szed az óvónéniknek. Rengeteget eszik az oviban, sokkal több félét megkóstol mint itthon.
Múlt héten férjem Berlinben volt, egyedül voltam a 3 gyerekkel. Végül is nem volt semmi extra, 1-2 éjszaka húzós volt, mostanában Balázs is többször felébred éjszaka.

Mese, én is bajban vagyok a főzéssel, unom már a régi recepteket. De csak bonyolultakat találtam, arra meg nincs időm. Repülés.Kép

Linda, nektek hogy megy az ovi?

Anikó, hogy vagytok? Kata sír még a suliban?

Nagyon fura hogy csak 1 gyerek van itthon (az is alszik éppen), szinte unatkozom.

Sziasztok
Andrea
tandrea

hali,
köszi a recepteket. Ha lereszelem a cukkinit, nem lesz túl sok a leve? bár szeletelve is sok.. úgyhogy mindegy.

Esőkabátot hol érdemes venni? meg csizmát? engem is váratlanul ért, és hiába kéreckedik kifele a szentem, csak szandink van, meg bennti cipő, meg egy kis velúr zárt orrú szandi. Szóval nem az igaziak. Kaptam egy zárt bőrcipőt, de 18- as, szóval kicsi rá bizti, mert ő 19-es lábon él. De azért kipróbálom, hátha ki van már taposva (kb. 2 hónapot hordhatta az első tulajdonosa) :-)

utazás: na igen, mi 2 hete Prágában, aztán most Tihanyban voltunk, szóval lassan állandó készletem van mindenből. Lehet megint megyünk Prágába.. de jó is lenne.
szóval én abból indultam ki, amit a dokinénim mondott, és abból, hogy van ott is gyóghyszertár. na meg az autóban elsősegényláda :-)
ami alap: - smecta por, (+1 üveg bébiétel sima sárgarépa pempő, de ez csak úgy van, és kész), panadol vagy Nurofen, lázmérő, még sielésnél vittük a kúpot is, de nyáron már kevésbé aggódva nem vittem, gondoltam a panadollal csak kihúzzuk. d vitamint is bedobtam, és van fenistil gél, meg cseppünk is, aztán a lényeg: chamomilla vulgaris a fogacskákra, a táskámban :-)
ja és még valami Fluimar! ha takony van, az sem árt ha nálad van. na meg egy orrszivó..
A sebtapasz is jó ötlet, Timi féle listából több cuccot nem is ismerek :-)leirod, mi mire való, Timi?!

AN- es, az egy régi kb 10-12 fős repcsi, a Budaörsi reptéren lehet sétarepülni velük, mi egy rendezvény keretében voltunk ott.
beteszek képet, ha sikerül. ja, nincs még a számitógépben :-)na akkor nem, de majd próbálom.

Timi, 13 fog?! Nálunk 7 van, és jön a 8. azt a mindenit, és még pempősitek, mert nem kell neki darabosan a kaja, de ha ennyi foga lesz, biztos jobban is tud majd rágni..
holnap én is megyek suliba! Ill. beiratkozni :-)
na mentem, sziasztok!

Mese
a calcimusc az a c vitaminos csepp, ugye? na az finom :-)

babafalva.hu vonalzó
meske

Hali,

Mi is megvagyunk némi fennforgásokkal. Veronikán még a nyár végén kijött egy szemölcs féle a mellkasán és amikor megmutattam egy dokinak ( a mi dokinénink pont szabin volt) azt mondta h nem kell vele foglalkozni amíg nem nő. Sajnos mostanában elkezdett nőni és lett körülötte sok kicsi. Lementünk a saját doktornőnkhöz és azt mondta hogy ez uszodaszemölcs. Ti hallottatok már erről? Most minden este alkohollal le kell fertőtleníteni és bekenni Elocommal. Ha a hét végéig nem javul mennünk kell a Heim Pálba mert itt nincs gyerekbőrbógyászat. A másik az örökös hiszti a lefekvés körül. Nem tudom h most mi történt de amióta átálltunk az egy alvásra legalább 1 óra mire elaltatom. Régen napközben leraktam, beszélgettem vele, énekeltem neki befordult a fal felé és aludt. Most meg? Nyomban felpattan a kiságyban és üvölt mint a ... Már ott tartunk h a kiságyban meg sem tudom nyugtatni, fel kell venni, ringatni aztán ha megnyugodott megpróbálom visszarakni és ez kezdődik elölről. Tisztára mintha csecsemő lenne. Már kezdett kiakadni és nagyon unom! Ráadásul este hiába segít Apa is akkor sem jobb a helyzet.

Rita,
Amikor mi mentünk nyaralni én vittem fenistil gélt, lázcsillapító kúpot, lázmérőt, Calcium fiolát és megnéztem hogy mi a gyerekügyelet száma. Szerencsére semmit nem kellett használni. Veronika legújabb szava az autó, ha Apa megy el oda kell állni az ablakba és nézni,közben meg hajtogatja ezerrel h autó Kép

Orsi,
Megkérdezhetem hogy mennyi volt a cipő? Ahol mi néztük ott 3990 ft volt mert már csak 1-2 db volt belőle. Karcsinak jobbulást Kép Az eső miatt mi is beszorultunk, manó tiszta zazi volt tegnap. Ma már volt egy programunk a tücsökzene, ott tudott egy kicsit ugrálni.

Timi, Manóci
Nagyon édesek a csajszik Kép Veronika itt gügyögött amikor meglátta a képeket, mutogatott a képernyőre és mondta h baba

Meske,
Végülis mit csináltál a cukkiniből?

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Mese!

Calcimusc az nem C-vitamin (az a cebion csepp). A Calcimusc kalcium injekció, megfázás, orrdugulás, allergiás tünetek esetén adandó teában, tejben...bármiben.

-steril gézlap
-panadol
-lázkúp
-fenistil gél - csípés, nap égés
-fenistil csepp - nyálkahártya duzzanat, megfázás, orrdugulás...
-calcimusc - már írtam
-betadine oldat - fertőtlenítő oldat, nyálkahártyára is lehet kenni
-daedalonetta kúp - hányás esetén
-theofilines kúp (nem lényeges) - ez csak Lillának különféle köhögéseire, ami nem volt már kb. egy éve Kép
-spiropent (nem lényeges) - ez is...
-amoxicilin - antibio. mert akkor épp beteg volt Lilla viszont nem kezdtük el, de felmerülhetett volna az elkezdés lehetősége
-sebtapasz
-lázmérő
-steril vatta
-normaflore - bélflóra karbantartására, hasmenés esetén nem feltétlenül kell hasfogó, néha elég, ha csak visszaállítjuk a helyen arányokat. Pl. vírusfertőzésnél nem ajánlatos megfogni a hasat, hogy hagy távozzon a cucc, viszont belsőleg kell hamar megszüntetni.
-smecta -hasfogó.

Ja, persze nálunk is volt orrszívó, volt sterimar (mi fluimar helyett ezt használjuk, ua. tengervizes cucc..)

Asszem ennyi. Ja, még az ott is van gyógyszertárra...mi azért nem számítottunk erre, mert nem feltétlenül ismerik azokat a készítményeket, amik itt vannak, és mi sem azokat amik ott vannak. Elolvasni, értelmezni meg nem nagyon tudjuk, hogy mi mire való, mert férjem csak kicsit tud horvátul. (én kicsit sem Kép )

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Rita
Lili dumáiKép Édes lehet! Gergő nem nagyon mond semmit, még azt sem, amit régebben igen, Õ inkább a saját nyelvén karattyol, de azt nagyon.Kép

Andrea
Csak suli időben volt beteg sokat és most megint, úgyhogy ha meggyógyult, akkor kap Ginsenget, meg Béres cseppet is. Sajnos a suliban könnyen összeszedi az ember.Kép

Andi
Ez a cipő 4990 volt, és ott majdnem minden cipő ilyen árban volt! LÁttam 5990-ért is, de azok a nagyobb méretűek voltak. És volt választék!

Képzeljétek voltunk ma mérésen a védőnőnél és Gerő 12,89 kg, tehát sokat nem hízott, viszont 4 centit nőtt! Így most 85 cm!!! Óriás lesz a fiam, ha felnő!Kép

Ennyi voltam, este még jövök, ha tudok.

PusziKép

Orsi

avocado

Mese, én a Visegrádi u-i Mária Nagyker-ben vettem gumicsizmát Dávidnak, ott van esőkabát is.

Orsi, Gergő szép nagy fiú lett, Dávid 15 hónaposan csak 9280 gramm és 83 cm.

Andi, Marci fiamnak volt uszodaszemölcse a fenekén, neki kikaparták mivel a kenegetés nem használt. Tudod hogy az Elocom szteroidos kenőcs? Csak rövid ideig lehet használni, Balázs fiamnak a fütyijét (bocs) kenegetjük most vele hátha nem kell vágni. Nekünk csak 1 hónapig lehet használni.

Andrea
tandrea

hali,

cebion csepp, persze..

Andi,
cukkini karikára, reszelt sajt, jénaiba, rétegelve, pici oliva, ici- pici só, kicsit sok lett a leve, de pici Levi imádta :-)
ha reszelem, az jobb?
Andrea, én még csak a cukkinit unom :-), mert az Levi nagyon eszi, meg a tököt. Már kezdek igazi főzőcskézős háziasszony lenni, de igazából csak kb fél éve űzöm rendesen.. munkahelyen ettünk, hétvégén pörögtünk, szülőknél kajáltunk, vagy épp valahol. Nem sokat voltunk otthon.

de a gyors kajákat részesitem most is előnyben, már értem miért nagymamkorban készül a szilvásgomból. (tisztelet a kivételnek)
Rita, én belepusztulnék ennyi mindenbe, elismerésem!

Timi, kösz az infókat, azért a nagyját tudtam, kivéve hányásra valót, meg az antibikát, meg a köhögésre való sem szokványos.
ez a bélflóra karbantartó az, amit a Dm-ben is lehet venni? ami antibika evése esetén is ajánlatos? vagy csak hasonló.. a név nem rémlik.

Andrea, köszi az infót, árat tudsz? milyen méretet vegyek, ha 74- est, és lassan 80- ast hordunk? elég a 86- os? végülis hamarosan dzsekire vesszük fel, nem?!

ginzeng, pfúj, férjem szereti, egyszer véletlenül beleittam.. furi egy ize van, az szent.

uszodaszemölcs :-(

jajj, Rita!
infó:
Leopoldi nagyker lerakat: Rákos út 65, valahol a Pólushoz közel van.
Én mikor Levi kicsi volt, a Budaörsi Trendben (nagykereskedések) vásároltam ott, tünemény cuccokat, nagyon szerettem hogy a bodyk rugalmasak, igy 2 méret között, mig a Kenguru már nem jó, a leopoldi tök jó volt rá. Na meg hogy 50- es méretben is volt választék, sőt emlékszem rengetek 44- es kis body volt, annyira picik! Na most képzeljétek, ha valakinek pici koraszülöttje van, 50- esből se túl nagy a választék..
szóval ott vásároltunk egy barátnőmmel, pokrócot is ott vettem, vagy 2000- ért, tünemény himzett cicákkal, most is azt használjuk. De már nem lehet oda menni, és most tudtam meg azt a cimet, ahova lehet. De csak bizonyos napokat, és ha jól rémlik babó nélkül (pfújj)
cserébe viszont tényleg jó. Ha esetleg arra jársz, élménybeszámolót is kérek, mert nekem még nem sikerült, és nincs közel :-) hátha segitettem.. van egy weblap is, de onnan csak netről lehet rendelni, én meg a cimke megnézést, méret tippelést, anyag kitapintást szeretem. Kivéve a bodykat, mert azokat ismerem.

csak ennyi, mennem kell

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Mese!

Nekem koraszülöttem volt, és égen-földön nem találtunk 50-es rucikat. VAgyis volt de nem sok, és volt olyan hely, ahol azt mondták az ruhára, hogy 50-es, és egy 62-nek felelt meg. Ricsi végül turkált Lillának kombidresszeket meg rugikat, igazni angol méretezés. Imádtam, a kombidresszekre kiló szerint volt ráírva a méret. Pl az egyik 1,6 kg-tól 2,3 kg-ig volt jó.Kép Még eltettem, azért remélem nem kerülünk még egyszer ilyen helyzetbe, de ha nem akarunk már több gyerkőcöt, majd akkor odaadom valakinek, vagy kórháznak. (nagyon gyatra ruhácskáik vannak)

A Normaflore-t patikában lehet recept nélkül venni, és ez is olyan, amit antibio szedése esetén is lehet adni, meg csak úgy is, ha az embert meghajtott valami. Nem csak babáknak, felnőtteknek is. BAbáknak napi fél ampullával lehet asszem.

Na megyek, növelem a seggem kicsit, ma még nem ettem, vacsizok!Kép

Még jövök majd, ha tele a pocim!Kép

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?