Sziasztok.
Gyorsan pötyögök, mert amilyen mákom van, hamarosan befutnak öcsémék, és el leszek innen paterolva.
Ma megkaptam a szobafoglalásos papírt, októberben Gárdonyba megyünk hármasban egy hosszú hétvégére. Kivi leszek Petire, hogy fog viselkedni.
Ma leadtam a telcsimet szervizelni, remélem, csinálnak vele valamit.
Bénianyu, a fogakra reagáltam, ugye Petinek négy foga van, és a múltkor mintha láttam volna egy recét az egyik felső kettesnél, de most nem látom, így vaklárma volt.
Gabival egyetértésben én az ujjszopást nem preferálom, akkor inkább a cumi, mert az csak egy tárgy, elvehető, de az ujjával nem tudsz mit kezdeni, sose tudod, lehet, hogy tízévesen is szopja valaki az ujját, max. titokban. Mondjuk nem tudom, hogy mennyire lehetséges az átszoktatás…
A szenvicses ötletek tetszenek, mondjuk ezek szerint Blani nem lesz kajás a suliban? Vagy már csak ebéd jár a gyereknek alsóban is? Mert ugye, mikor én voltam iskolás, akkor itthon volt reggeli (ami nagyon fontos), kisszünetben tízórai, nagyszünetben ebéd, tanítás után, a napköziben meg uzsi.
A gusztustalan kajákról annyit, hogy nálunk öcsém régebben azt mondta Peti házikosztjára (brokkoli-karfiol-répa-csirkehusi jól lemixelve), hogy úgy néz ki, mint a kaki. Mondjuk olyan is volt színre…
Hát nem akarlak elkeseríteni, de a mai világban én nem lepődnék meg, ha lenne egy-két kemény gyerek Blani osztályában. Jó, ha nem is most, de a későbbiekben úgy is ki fog lógni a lóláb.
Tornacipő: szerintem mindegyik büdös, vagyis új, műanyag szaga van. Na meg hidd el, mindenkinek olyan lesz, még az sem kizárt, hogy a sok büdi között Blanié is az lesz idővel.
A kenyeres sztorin jót mosolyogtam. Nálunk Peti az igazi kosarat hurcibálja a lakásban, és abba pakol be és ki.
Kimike, hát ezek szerint nekem már általánosban is volt érzékem a pénzhez, én sosem irigykedtem a társaimra, hogy ők ezt vagy azt vesznek. Én mindig vittem a szendvicseimet (felsőben, mert ugye alsóban még kaptam kajcsit), és szerintem középsuliban sem vettem soha semmit, ha meg igen, szerintem egy kezem elég volna hozzá, hogy megszámoljam, hányszor gyarapítottam a büfé kasszáját.
Vicces, mert nálunk pont fordítva van a helyzet, mamám minden kis zizzenésére még mindig adná a cupát Petinek, de az én rendes fiam, ha kérem, ideadja, felteszem az asztalra, és nem is kéri vissza. Egyébként a cuminak és az ujjszopásnak is az a lényege, hogy megnyugszanak tőle…
Marcy, hát nekünk most viszonylag rossz éjszakánk volt, Peti aludt ugyan negyed tíztől fél nyolcig, de nagyon sokszor felsírt, de mindig csak a cumi kellett neki. Nem tudom, mi volt vele.
Hm, irigyelni valakit azért, mert panelban lakik…
Egyébként van abban vmi igazság, amit írsz, mi itt elég sokat játszottunk suli és tanulás után a ház előtt. Mondjuk itt és a szomszéd házban sok korombeli lakott (lakik), így volt kivel összejárni, bandázni (persze a szó jobb értelmében).
Gabella, igen, én is néztem, hogy nincs ár a honlapon. Sajna nem divat az árat is „reklámozni”. Mondom, én itt láttam Szegeden, de gyanítom, a saját boltjában olcsóbb, mint itt.
Mondjuk én tegnap előtt vettem Petinek zoknit, és megnéztem a kiscipőket, szandálokat, mind 2000 Ft alatt volt, harántemelés, bőr belső, kemény sarok, stb. Zárt volt az eleje, amolyan száraz őszi viselet. Csak épp nem volt egyikből sem 23-as.
Lackó pelusleszoktatós dumája haláli!
Hallod, el ne tűnj. Szerintem itt mindenki „kavarja a szart”, már a kevésbé klasszikus értelemben, végül is mindenkinek a másé büdös úgy általánosságban, ez ellen nem lehet tenni, és szerintem itt vagyunk annyira felnőttek, hogyha valakivel tényleg bajunk van, azt priviben elintézzük, de én úgy látom, hogy ez még messze van. Ugye csajok?
Juca, vicces, de Peti mostanság fedezte fel úgy igazából a lábujjait, és előszeretettel akrobatizál reggel vagy este, mikor issza a tápiját. A cumisüveg tetejét ráteszi a lábujjaira, és úgy mozgatja, és bámulja, mint borjú az új kaput.
Lreta, hát nem hiszem, hogy a a cumi-ujjszopás viselkedésminta örökölhető.
Én szerintem nem voltam cumis (ezt abból vonom le, hogy a kiskori képeimen egy cumit sem láttam), az ujjamat sem szoptam, vagy ha igen, akkor elég kicsinek csak, mert nem emlékszem ilyenre. Öcsém viszont nagyon cumis volt, sőt neki még cukrozni, később mézezni is kellett, mert natúron nem volt az igazi. És mielőtt jól elcsodálkoztok, semmi baja nincs a fogainak!
Meteor, nem szívfájdításnak, de Petinek van itthon egy rakás demótelefonja, de azok annyira nem érdekesek ám, mint apáé, anyáé, bátyóé vagy a mamáé.
Anyukám a kártyás telcsijét már nem is nagyon használja, a gyerek játszik vele, imádja a csengőhangjait.
Na léptem, hamarosan indulok Petiért.