Új privát üzeneted érkezett!

LivKép
Ahogy látod-látom, sajnos most már általános probléma, hogy a nagy hajsza miatt alig van a családoknak idejük egymásraKép
Gyerekkori szép emlék, amikor szüleim is du. 4-kor befejezték a melót, aztán délutánonként már együtt voltunk. Reggel meg persze együtt indultunk. Sokkal nyugisabb volt minden, a napok is sokkal hosszabbaknak tűntek, most meg....KépKép

ReditkeKép
Ti akkor még a régi oltási rend szerint kaptatok szurit. Ha most kaptatok 2 oltást, akkor legközelebb 3 éves korban kell menni.
Nekünk már az új szerinti volt, 15 hósan kaptunk 1-et, aztán 18 hósan (épp tegnap) 1-et, de ez összetett olti, úgyhogy nekünk már a legközelebbi szurka csak 6 éves korban lesz. Hurrá, megússzuk a 3 évestKép
Milán alvás: örülj neki, hogy alszik, a lényeg úgyis megvan, mármint a hízás, fejlődésKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Na előkerültem én is. Kép

Reditke,
képek szuperek, tejcsi adagról sajna fogalmam sincs. Oltás: nektek nem kell 18 hós, mert még a régi rendszerűbe tartoztok.

Kata,
drukk, hogy ne legyen gubanc a csomóval!

Virgi,
szerintem is próbáljatok meg erőszakosabban nyomulni, hpgy kapjon apukád hamarabb időpontot, ez nem játék!

Erika,
Zsombi nagyon ügyi, hogy már ilyeneket tud mondani!
Nálunk a beszéd kb. ilyen: po = pórszívó, nyamm-nyamm = éhes, inni -ezt kivételesen tudja mondani, to = teherautó, bu =busz, csí = csikos stb.

Csirkesz,
nőci egy horror és azért nem lennék túl kedves vele. Após mennyire látja, hogy ilyen a nő? Vagy még vak a szerelem?

Liv,
névnapi köszöntést én bezsebeltem. Kép
Szerintem jó, hogy leírod, ami nyomaszt és tökre megértelek. Hasonló cipő nálunk is van. Kép Én ezért is toltam el a második bébi bevállalását pár évvel, mert tuti begolyóznék itthon. Már nagyon csinálnék valami mást, munka után is kajtatok. Egyik nap optimistán kelek, minden szupi, meg fog oldódni, találok munkát szeptemberig, másik nap magam alatt vagyok, nem lesz munkám megyek a mekibe max. hambut sütni, semmi értelmeset nem csinálok egész nap, csak bevásárlás, házi munka, gyereknevelés. Kép És ilyenkor annyira tudom magam utálni.
A hétvégék elég jók szoktak lenni, csak hétköznap a rossz, férjem 7-kor megy, kb. 6-7-kor jön, 9 mire Márk elalszik, sok mindenre már nem marad idő.
Na mindegy, nem is akarok panaszkodni, mert ma a jobbik napom van Kép, csak meg akartalak én is erősíteni, hogy nem vagy egyedül.
Reditkének igaza van, hogy magunkra is kell figyelmet szentelni, én sokszor tipikus nő lévén veszek valami jó kis cuccot, lehet apróság is, csak feldobjon.

Amúgy lakásátalakítással jól állunk, szerencsére ez most eléggé leköt, készen vannak a szép új ablakaink, radiátorcsere megvolt, hétvégén a laminált padlót raktuk, franciaágyat sikerült eladni a neten, már vettünk helyette más méretűt Kép, Márk szobája is szépen alakul. Talán a hónap végére minden elkészül.

Most megyek lazításként vasalni, amíg kicsi fiam szunyál. Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Huhh! Annyit írtatok, nem győzöm olvasni. Most egy nagyon hosszu monológ következik, de ajánlom apáknak is mutassátok meg, ha úgy gondoljátok!
Apukák-munka-kiborulás: tökéletesen ismerős helyzet úgy 10-14 évvel ezelőttről. Apa dolgozott amennyit csak lehetett, én otthon a két kölkenccel. Olyan helyen laktunk, ahol a környéken sehol egy kismama, anyuka, csak csupa nyugdíjas mamóka-papóka. A közeli lakótelep játszóterén 1000 éve összeszokott társaság, nem fogadtak be minket. És hogy megfejeljem, se telefon, se számítógép nem volt a háznál. Barátok száz kilométerrel odébb. Aztán amikor visszamentem dolgozni, rohanás reggel, rohanás délután, apa este hullamód hazaesett. Én már gyógyszeren éltem. Ez tartott mindaddig, amíg egy üzemi balesetben majdnem ott maradt. (Az egyik ok a túlhajszoltság volt.) Jött 6 hét intenzív osztály, másfél év táppénz, kórházak, műtétek és maga az anyagi csőd. Ráment a félkész családi ház, az autó, minden. Ott áltunk két picivel, albérletben, pénz nélkül. Aztán apa megint vissza tudott menni dolgozni. De megtanultuk azt ez alatt a közel 2 év alatt, hogy VALAHOGY MINDIG MEGOLDÓDIK MINDEN!!! Igaz 8- 10 év kellett, hogy teljesen helyreálljunk anyagilag, de mindig van idő egymásra, a gyerekekre. Ahogy nőttek, a srácok is nagy kritikusok lettek. Akinek van nagyobb gyerkőce, ezt biztos megtapasztalta. Bizony időnként nyíltan közlik, hogy már megint nincs ránk időtök. Mikor megyünk kirándulni, mikor játszunk....??? És tényleg higgyétek el, és ezt próbáljátok megértetni férjurakkal is, van, amikor nem ér annyit az apénz, mint amit feláldozunk érte. Lehet, hogy ők mindent meg akarnak adni, de közben telnek a napok, az évek és kimarad az életükből a gyerekük. Ezt a férjem fogalmazta meg, most, hogy itt az Ákos, ő pedig megpróbál csak normális emberi mennyiséget dolgozni. Egészen más a kapcsolata a picivel, mint a nagyokkal volt. És időnként rácsodálkozik dolgokra, hogy ezt a nagyok is csinálták, ők is voltak ilyenek? Most döbbent rá, mi maradt ki az életéből. És mostanában a nagyok is sokkal fontosabbak lettek az életében ezután a felismerés után.
Viszont be kell valljam, ezzel együtt én is kibukok néhanapján. És ez már a bölcsikontra nem bölcsi téma. Mert egyszerűen hiányzik napközben a normális emberi társaság. Imádom a törpöt, de ő nem társaság. Eljárunk ide-oda (babaklub, babaúszás, játszóház) csakhogy ezeken a helyeken is mindig ugyanaz a téma:gyerek, pelenka, alvás, fogzás.... De szerintem ezt ti is megtapasztaltátok. Szóval döntöttünk, és bölcsi meg munka. Szerencsére 4 vagy 6 órában, így én is feltöltődök, emberek között vagyok és törpinek is jut anya bőven. Szerencsém, hogy kocsival a munkahelyem 20 perc annak ellenére, hogy bejárok majd Pestre dolgozni.
És végül egy elrettentő történet, ami a volt főnökömmel esett meg: Saját cég, szép ház, új autó, télen sielés, nyáron tengerpart, bejárónő, 2 szép gyerek. Aztán a két gyerek 9 és 11 éves lett. És egyszer kiborult a bili. A szülők szemére vetették, hogy nekik csak a cég a fontos, csak azzal törődnek. Õket szinte mindig a nagyi fekteti le, hétvégén apa-anya vagy bent dolgozik egy újabb pályázaton, vagy otthon is a munka atéma. Nem tudnak úgy egy órát beszélgetni, hogy ne csörögjön a telefon. Bejárták ugyan az országotés a fél világot, de mindig a barátokkal mentek kirándulni vagy táborozni és nem a szülőkkel. APa-anya szemére vetették, hogy csak a téli sieléskor és a nyaraláskor vannak együtt, de akkor is viszik a nagyit. És a nyaralás fele arról szól, hogy végre pihenhetnek és hagyják őket pihenni a lányok. Mikor ezt elmesélte sírva a főnöknőm, meg se lepődtem. Õ bezzeg igen a gyerekek őszinteségén és azon, hogy mindenki a gyerekek mellé állt. Kiderült, észre se vették, hogyan élnek. Mire változtattak, megnőttek a gyerekek és már hiába próbálták helyrehozni, fontosabbak lettek a barátok, az első szerelem. A mai napig siratja az elvesztegetett éveket.
Na dugulok, mert megjött a középső magzat és éhes. De még jövök ma. Nyugi, ezt a két témát részemről lezártam!
anyuszi3

EditKép
Igen, normálisKép. Milán korában még ez az átlagos életforma. Zsombi is nagyjából így működött az elején. Azzal a kivétellel, hogy ő még szinte soha nem aludt éjszaka egyhuzamban 6 órátKép. Szóval, csak aludjon-egyen sokat Milán, hagy nőjjön nagyra, mint a nagytesóKépKép.

Hogy mennyi a könyv szerinti kajaigénye egy ilyen minikének, nem tudom, de szerintem ha ilyen szép nyugisan alszik, és 3 óránként kér enni + szépen hízik, akkor ne is foglalkozz ezzel!Kép

MacsekKép
Mi is boldog névnapot kívánunk!Kép
Jó lehet, hogy ilyen szépen alakul a lakásotokKép

A Móniknak is nagyon boldog névnapot (ha ma ünneplik)!!!KépKépKép

És gyorsan két tuti jó recept, ha valakit érdekel. Én mostanában ezekkel aratok nagy sikereket az ismerősök (és az itthoni fiúkKép) körébenKép
(a kuglóf nagyon ütős, masszív süti, nem az a foszlós fajta, mint amit Liv nagymamája süt, de ez is isteni finom!!!KépKép)
<!--attachment: m_rv_nykugl_f-423877.txt*mime_txt.gif*text/plain*0.9**m%e1rv%e1nykugl%f3f%2etxt --><center><pre>
Kép
márványkuglóf.txt (0.9 k)</pre></center><!--/attachment--><!--attachment: sajtos_keksz-423878.html*mime_html.gif*text/html*5.0**sajtos+keksz%2ehtm --><center><pre>
Kép
sajtos keksz.htm (5.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Levinek tüszös mandulagyuszija van. Egy dokinő azt mondta, hogy csak vmi vírus, nem írt fel semmit. De egyre rosszabbul lett, kihívtam a dokinkat, és kiderült, hogy tüszös mandulagyuszi. Sajnos várhatóan minimum 3 napig nagyon magas láza lesz, az is lehet, hogy be kell vinni a kórházba. Nem segít semmilyen kúp, injekció.Kép
Apukám is kórházban van, kap korábbi időpontot. Megyek, picibuksit borogatni...visszaolvasni nem tudtam, ne haragudjatok! Előreláthatólag pár napig most nem leszek.
Puszi, virgi

Lilypie Kids Birthday tickers

virgike

Virgi!

Mennek a gyógypuszik Levinek és a drukk apukádnak! Hát, nem sok minden lesz így a pihenésedbőlKép. Azért kívánom, hogy Levi gyorsan javuljon, Te meg egy picit ki tudd magad fújni!Kép

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Reditke
Örülj neki, hogy eszik-alszikKép nekem meg az első volt ilyen, és ketteske nem. nekem az volt furcsa, hogy 2 óránként eszik és nem alszik és nem akarja átaludni az éjszakát mint anno NagygéKép
azóta is teljesen más típus a két kölök.
még a védőnői szentbeszédekből rémlik valami 150 ml/kg a testsúlyból számítva, per nap. szóval 5 kilónál az 750 körüli. de gondolom lehet picit kevesebb/több is, úgyis az a léyeg, hogy hízzon és legyen pisi/kaki meg jókedvKép
persze megérte, hogy jobban figyeled.

Anyuszi
nem semmi lehetett Nektek. de lnyeg, hogy jól jöttete ki a dologból és még 3askát is bevállaltátok.

én pont tegnap voltam bent a munkahelyemen a picivel. és nem tudtam magamban eldönteni, hogy akarok-e már visszamenni, vagy nemKépKép

Macsek, Sunimum és akibújtakinemmónika boldog névnapotKép

juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csak gyorsan,a ztán olvaok tovább Kép

Kata Kép Nyugi! Nekem 4 éve volt, hogy hirtelen felfedeztem egy csomót a mellemben. A hirtelen azért úgy túlzás, hogy én is elég ritkán szoktam nekiállni nézegetni. Fürdés közben tűnt fel. Elmentem nődokihoz, ő azonnak elküldött UH-ra, de várni kellett 3 hetet Kép Közölte azért, hogy szerinte nem rosszindulatú, de meg kell nézni mindenképpen. Na Uh-on meg közölték, hogy semmi aggódnivaló, nekem ilye csomós szerkezetű a mellem, ez ott van, nem fog elmúlni, nem is kell vele csinálni semmit, csak évente menni UH-ra. Ezt meg is teszem azóta, két hete voltam, most megint egy év pihi, ha nem érzek változást Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

megint én.
Edit: igen, egy rendes baba így működik. Amíg így működik, ne aggódj a mennyiségek miatt. Gyönyörűek a srácok. Ilyenkor bevállalnám a következőt szó nélkül.
Virgi: esetleg ha beutalná a háziorvos a kórházba. Itt is ez megy, aki gyorsan akar vizsgálatot, inkább befekteti a doki pár napra. Egyébként ez sose fogom megérteni. Miért kell heteket, hónapokat várni egy vizsgálatra, ha mint a tapasztalat is mutatja kpár nap alatt is megoldható (csak legyen egy kórházi beutalód)
Anyamanya: nem lesz semmi gond, majd meglátod. Csak pozitív gondolatok, és minden jó lesz. +++++++
Csirkesz: ismerős helyzet, de nálunk apu új nője a "kedvenc"Kép . Ha itt van, azt várom mikor megy már el. Próbálta megrontani a kapcsolatunkat apuval, de én nem bírtam sokáig és beolvastam neki. Azóta ha valamit mond, tesz ellenünk és szóvá teszem, már ő is mondja."Tudom, megint kapok tőled, de már kezdem megszokni." Biztos oda akarsz költözni???
És kicsit magunkról: Tegnap végre megkaptuk a decemberben esedékes oltásunkat. Azóta csúszott a betegeskedések miatt. Ákos alvókája tökéletesen elromlottKép. Délután nem alszik, akkor este nyűgös, túlpörög, nehezen alszik el. Vagy későn alszik délután, este nem álmos és azért alszik el későn. Reggel képes 9-ig aludni (valyon miért nem alszik délután?Kép ) Ha meg felébresztem a délutáni alvás reményében 8 körül, akkor megy a nyafi egész délelőtt. SEGÍTSETEK!!!!!! Annyi a nyafi mostanában, hogy már tegnap itthagytam a két nagytesóra és elmentem kiszellőztetni a fejemet. Egyébként nagy dumagép, csak kell hozzá egy szótár vagy egy tolmács is.KépKép
Ne vessetek meg, de úgy vágyom pár gyerekmentes napra. Csakhogy nem tudom, törpi mit szólna hozzá. Múltkor csak egy napra hagytam anyuval, utánna napokig hiszti volt az öltözéssel és pelenkázással. Nagyoktól megtudtam, nagyika bizony elveszítette a türelmét a duracellgyerekkel szemben. Meg az elmúlt 20 hónapban mindig én fektettem le, vagy apa. Azon gondolkodtam, egy-két nap megkérem a nagyokat, próbálják meg ők ágyba vinni. Ha megy a dolog, nyugodtabban hagynám itthon. Tényleg! Itthon nagyival, vagy vigye inkább el? Hogy viseli jobban? Ne nevessetek ki, ez nekem komoly gondot okoz. Amikor a nagyok ekkorák voltak, együtt laktunk anyuékkal és sokkal egyszerűbb volt mglépni mondjuk egy hosszú hétvégére apával.
És végül győzelem! SIKERÜLT SZÉP KALÁCSOT SÜTNÖM! Ne kérdezzetek, mindent úgy csináltam most is, mint máskor.
Na megyek, mert vár a házimunka, amíg Áki alszik.
anyuszi3

SziasztokKép

VirgiKép
Jaj, szegénykék! Jobbulást Levinek és Apudnak is!

PocóKép
Köszi, én is valami ilyesmiben bízom!

AnyusziKép
Pozitív gondolatokból szerencsére nincs hiányKép

MacsekKép
Ez a "gubanc a csomóval" nagyon tetszikKép
Majd köttetek egy gubancot a csomómra, azzal tuti minden további problémát megoldunkKépKépKép

Móniknak boldog névnapotKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Lanyok!

Ezt krealtam anyaknapjara!

Ti is szoktatok a nagymamanak kesziteni valamit???

En ezt kepkeretbe teszem es megkapja.

Kép

Magi
Vendég

LivKép
Nem fog ez nekünk összejönniKép
Ugyanaz a modelles film van, mint ami tegnap este isKép

MagiKép
Nagyik biztosan nagyon fognak örülni ennek a képnekKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csirkesz!
Pont tegnap este juttál eszembe.Hiányoznak az élménybeszámolóid amitől dőlünk a nevetéstől.Tudom,hogy nehéz most neked.Vagyis nem csak neked hanem minden két csemetés mamának.Ezen én már túl vagyok.Nincs segítség,mindenre egyedül vagyok,egyedül kell mindent megoldani.Igaz nekem három év van a csemeték között.Tehát ezért valamivel könnyebb.Tudom,hogy nem szép ezt leírni de nekem Ágota a legnagyobb segítségem.Õ játszik Adriennel ,ő kötöli le amikor én főzök,takarítok.Nem tudok neki ezért elég hálás lenni.Amikor felmérgel és leszidom,elszégyellem magam mert még akkor sem kellene leszidnom.Ha ő nincs már sokszor padlóra kerültem volna.

De ennek ellenére szivesen lennék a családom "kiszolgálója".Tehát ha az anyagiak megengednék én szivesen itthon maradnék addig amíg a gyerekek ezt igénylik.JÓ ITTHON!!Pedig néha megbolondulok.
Apák itthon tartózkodásáról csak annyit,hogy az én párom is keveset van itthon.Nem nyávogok.Mert ha annyira rossz visszamehetek dolgozni és neki is kevesebbett kellene melózni tehát többet lehet itthon.De ha itthon van nincs szinte semmi dolga (tehát ez neki is kényelmes).Ezért aztán senki nem sűrgeti a maunkabába menetelt.
Adrienn már a második csemeténk de nem nagyon akarom elengedni a "szoknyám mellől".
Imádom a mozdulatait ahogy próbálkozik dolgokkal pont úgy mint a felnőttek csak kicsiben.Ma apa nem dolgozott a járda mozaikot takarította és rakta le a még hiányzó részt.Ez a kis manó ott segített ahol csak tudott.Pakolta a füvet a vödörbe,talicskázta a homokot.Tündér volt.Jól el is fáradt mert két és fél óra volt a délutáni alvás.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok..

Erre csak az a hozzászólásom...hogy bírni, türni kell..
bár én elváltam és választottam, mint kollégynőm mondta; éhen fogsz halni! dolgot.
Éhen nem haltunk..felnőttünk, most más a téma.
Belefáradtam...
És szomrú látni Titeket, hogy harcoltok a pici manókért, lakásért , egészségért...
egészségükért!!
ezt akartam írni

Jók vagytok lányok...csak így tovább és senki ne merjen semmit sem feladni !!!

Titanilla
titanilla

Titanilla!
Bocs a kérdésért!De te most egyedül neveled a gyermekedet?Hogy bírod?Írj egy kicsit erről!Bocsánat,hogy kíváncsi vagyok!
GnéKriszti
gnékriszti

Lanyok!

Az egyik legjobb baratnom racsimpaszkodott egy pasira akinek akkor meg nem volt 1 eves a kislanya. Ma mar harom eves a kislany, otthagyta a feleseget, a baratnom miatt.
Teljesen kivoltam mikor eleinte mondta, hogy milyen pasi kell neki.
A kapcsolatunk azota megromlott, mar csak haverok vagyunk. Kép

Sokban nem egyeztek a nezeteink. Pl.: alandoan szidta nekem a feleseget, mert mindig megkerte a ferjet, hogy hozza haza egy honapban egyszer a vonatallomasrol oket a gyerekkel, mikor a nagyszuloktol jonnek haza.
Persze a baratnom ekkor tuzet hanyt, hogy kepzeli, hogy meg ugy ugral, ahogy futyul neki az asszony.

Na ezektol teljesen kibuktam!

Magi
Vendég

Amikor erre gondolok, mindig idegrohamot kapok.

Magi
Vendég

Gnékriszti: mailt küldtem..

Titanilla
titanilla

Magika: Sajna..a rácsimpiknek szokásuk szidni a a nejt..a férjet..Egyik nem sem különb. De milyen az a férj, aki elmeséli, hogy kivel, mikor, hol...csalt meg???

Titanilla
titanilla

Magika!

Bocsi, hogy betolakszok ide, azt mivel csináltad ezt a képet?

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Titanilla!

Nagyon gaz!
Nem irom le ide, hogy mit gondolok azokrol a ferfiakrol.

Tiltja a jomodorom!

Magi
Vendég

csajok,
ért valaki a vérvétel elemzéshez Kép?
mennyire gáz a következő?:
mikroszkópos vizelet ül: 1-1 vvs, 35-40 fvs, g:p+++, sok lhs, baktérium

csak azért mert antibiotikumot -augmentin írt fel nekem rá a doki, ami ugye szedhető szoptatás alatt, de mégsem rajongok a bevételéért.
most csak ennyi. köszi.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, oltás teljesen oké így, vérvétel viszont passz, ebben nem tudok segíteni.
A hivatalos adagja egy babának 150 gramm tejcsi testsúlykilogrammonként, de ezt nem kell szigorúan venni, minden babának más az igénye, tehát ha jól fejlődik, nem baj, ha kevesebbet eszik ennél.

Kata, írod, hogy a te gyerekkorodban mennyivel több ideje volt a szüleidnek. Hát, nálunk ez nem így volt: apám ugyanannyit (vagy még többet?) dolgozott, mint most a férjem, azért, hogy meglegyen mindenünk.
Film: köszönöm szépen, hogy ma is megpróbáltad!

Köszönöm mindenkinek ezt a sok hozzászólást, jó tudni, hogy nem vagyok egyedül ezekkel a gondolatokkal.

Anyuszi, én is mindig pont azt mondom a férjemnek, amit te is írtál, hogy "ér-e annyit a pénz, mint amennyit feláldozunk érte" (egymással töltött időt). Erre ő visszakérdez: oké, kevesebbet dolgozik ezentúl, de megfelelő lesz-e számomra ez akkor is, ha így nem tudunk megvenni mindent egy tescós nagybevásárlás alkalmával, amit szeretnénk. Tudom-e, milyen az, amikor nélkülözni kell. Próbáljuk-e meg... És itt befogom a számat.

Virgi, Levidnek jobbulást! Írj majd, hogy hogy vagytok!

Liv

Móni, boldog névnapot!

Kép

Kép
liv

ReditkeKép
Ez ha jól látom, inkább vizeletelmezésKép, orvos ugyan nem vagyok, de azért tanultam erről ezt-azt. Véleményem szerint, az eredményed alapján nincsen gondolkodni valód, a gyógyszert szedned kellene. Az Augmentin teljes biztonsággal szedhető a szoptatás alatt.
Képek szuperek, nagyon jól néztek ki rajta. Milán baba nagyon hasonlít a tesójára.
Annak meg szerintem örülni, kell hogy ilyen jó napirendet alakított ki magának. Emlékeim szerint, ahogy Juti is írta 150ml/kg körülinek kellene lennie a bevitt anyatejnek.

VirgiKép
jobbulást kívánunk Levinek! Apukádnak is drukkolunk!

KataKép
Remélem mindent rendben fognak találni az ultrahangon a "gubancos csomóddal". Majd mindenképpen írd meg a fejleményeket!

CsirkeszKép
Hát nem irígylésreméltó az új anyósjelölt. Nem is tudom mit tennék a helyetekben. Akadékoskodás helyett inkább segítene Neked a két kismanó körül. Kitartás, nem lehet könnyű feladat ekkora törpékkel az otthonlét. Valami sejtelmem van azért róla, de nálunk a két fiú között nagy a korkülönbség, így valamivel könnyebb az életünk.

MacsKép
gratula, hogy sikerült megírni a szakdolit. Jó, hogy végre felfelé ível az életetek, maradjon így sokáig!!!

ViolaKép
nagyon sajnálom a sok negatív dolgot, ami veletek történt/történik. Drukkolok, hogy rendeződjenek hamar a dolgaitok!

AnyusziKép
Bernát is 1-2 hete újra elromlott. Rengeteget sír, állandóan kézben lenne, akkor persze vigyorog ezerrel, de ha leteszem, hogy csináljam a dolgom azonnal áll a bál. A kérdéseidre még nem tudom a választ, de jövő héten már okosabb leszek, ugyanis ha minden jól megy Anyu elviszi a gyerekeket hétvégén. Már nem is tudom milyen gyerek nélkül az élet, na nem is akarom max. egy hétvége erejéig. De már rettenetesen várom, hogy végre 5 év óta először végigalhassak egy éjszakát, nyugodtan elfogyaszthassam az ebédem, fürödhessek stb. Remélem nem lesz velük semmi gond! Nagyon izgulok, hogy hogyan fogják viselni nélkülünk.

LivKép
Amit írtál azt maximálisan megértem. Szerintem mindenki, aki szereti a férjét/párját sokkal többet szeretne a társával lenni, mint amennyit lehetséges. Nagyon keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy a családdal töltött viszonylag sok idő anyagilag is jólétet biztosítson.
Nálunk a férjem kb. 6 órát tölt a munkahelyén, a többi kb. 3 órát itthon dolgozza. Az itthoni munkát Õ a gyerekek elalvása után végzi el, így együtt van a gyerekekkel, csak egymásra nincsen semmi időnk. Akkor beszélgetünk amikor a gyerekek is ébren vannak, de sokszor erre sem futja. Illetve az anyagi oldala is eléggé siralmas. Viszont emlékszem, mikor gyerek voltam, az Anyukám halálra dolgozta magát, folyton egyedül voltam, igazán nem törődött velem senki, vagy a fáradtságtól már, csak bosszantottam, türelmetlen volt velem stb. Akkor megfogadtam, hogy ha egyszer lesz családom mindennél fontosabb lesz az, hogy a gyerekek együtt legyenek velünk. Ezek az évek már soha nem térnek vissza, és annyira gyorsan elmegy az idő. Pár év múlva majd azt írogatjuk itt egymásnak, hogy már le sem sz..ják a fejünket.
Az a férj, aki pedig lelép mert nem úgy nézünk ki, mint Rubint Réka, egy szemét dög. Innentől kezdve Juti minden mondatával osztozom.
Nekem az itthon töltött évek során a leginkább a környezetem visszajelzései hiányoznak, ami alatt nem a közvetlen környezetet értem. Hiányzik a másfajta sikerélmény és az, hogy úgy érzem nincsen idő magamra, nem csak a külsőségek, hanem a belső értékek gyarapításásra. 5 év alatt rengeteget felejtettem a szakmámból, nincsen időm, erőm könyvet olvasni stb. Nem tudom más, hogyan csinálja, de nekem minden időmet kitöltik a gyerekek, a háztartás, max. internetre futja. No, röviden, tömören ennyit akartam írni ehhez a témához.Kép

TonyóKép
Nagyon örültem a jelentkezésednek! Vigyázz a fiúkra! Pihenj amennyit tudsz! Majd tegyél fel légyszi képet a csemetékről.

Mindenkinek aki mostanában ünnepelte, ünnepli a névnapját, sok Boldog Névnapot kívánunk!

Akinek nem írtam Bocsi, de már leragadnak a szemeim. Mindenkinek mukk.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

LivKép
miközben írtam, Te is írtál. Amit Anyuszinak címeztél, arra reagálnék még gyorsan. Ez úgy tűnik egy ördögi kör. Ahol kicsit jobb az élet anyagilag, ott az idő kevesebb, ahol az együtt töltött idő több, ott a pénz kevesebb. Persze ettől vannak eltérések, erre is, arra is. Ezek olyan nehéz dolgok..... Nem tudom mi lenne a jobb, azt tudom, hogy így sem az igazi. Mármint, hogy sokmindenről le kell mondanunk, de több időt tudunk a gyerekekkel együtt tölteni. Meg lehet szokni a nélkülözést is, de az ember ezen is háborog, mert mindig többet szeretne. A legjobb lenne, ha úgy tudnán elfogadni a sorsunkat ahogy van, de akkor meg mi vinne előbbre???
Na mostmár tényleg ennyi!
Dáviddal mi a helyzet?

Puszi,
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Köszi a kérdést, Dávid remekül van.
Egész nap kinn vagyunk, be se lehet cipelni (persze nem is akarom), sőt az utóbbi kb. egy hétben este legkorábban 10-kor tudom elaltatni, de van, hogy 11-ig, éjfélig fenn van.
Tüneményes, kedves, mindent megért, mindent megmagyaráz (a maga 15-20 szavas szókészletével és a szuper kifejezésmódjával), és olyan, de olyan jó itthon lenni vele.
Dög fáradt vagyok, majd' leesek a székről, úgyhogy most több nem telik tőlem, húzok aludni. Csak elérjek az ágyig. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

LányokKép
Köszi a válaszokat, baba napirend-kajálás és vér(vizeletKép) elemzés ügyben is.
Most csak ennyi, mert ketten követelnek Kép Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Ja, bocs. DinoKép még annyit szerettem volna kérdezni, hogy azt tudod-e, hogy ez határozottan valami húgyuti fertőzés miatt lehet, vagy bármi más gyulladás ami esetleg a szervezetemben van, azt mutatja ki? Dokit nem akarom felhívni emiatt, mikor meg ott voltam nem is kérdeztem semmit én hülye.
Többiektől bocs az off-ért.

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép
Igen ez a vizeletelvezető rendszer baja. Kerülhet bele a hüvelyváladékból is, amire a lhs utal, de ez az egyéb összetevők miatt a húgyuti rendszer gyulladására utal. Más szervezeten belüli gondra ez nem vonatkozik. Gondolom van valami tüneted is. Vérvétel volt?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Csak gyrosan, amíg van időm, eléggé el vagyok havazva. Tetszik a téma, és lenne pár gondolatom. Lehet, hogy zagyva lesz, de próbáljátok meg kihámozni belőleKépKép.

Liv!

A nélkülözés azért szerintem elég távol állna még akkor is tőletek, ha a párod kicsit kevesebbet dolgozna. Én a házasságom 8 éve alatt soha nem nélkülöztem, pedig nem éltünk mindig azonos színvonalon.
Szerintem az nélkülöz, akinek az életével kapcsolatos alapvető dolgok is gondot okoznak, nem tud ételt, ruhát venni, nem tudja a számláit befizetni (pl. nincs is mire, mert nincs fedél a feje fölött). Akinek ennél több van, az már adjon hálát Istennek, hogy nem kell így élnie.KépKép
Bizony voltak nálunk is idők, amikor az "államháztartásunk deficites" volt. Akkor nagyon megnéztem, hogy épp melyik gyerek kap valamit, mi a párommal csak utolsók voltunk ruhavásárlás területén, mindig főztem (nem úgy, mint manapság, hogy az is belefér, hogy rendeljünk vagy étterembe menjünk egyszer-egyszer). Ma már belefér, hogy a hobbiainkra is költsünk.
Az, hogy nem tudsz egy bevásárlásnál megvenni, az még nem jelenti a nélkülözést, hisz lehet olcsóbb kategóriájú dolgokat venni, meg lehet nézni, mi az, ami tényleg szükséges, mi az ami nem annyira.
Kérdés, hogy ez nálatok megéri-e? Mi a fontosabb? Nem lehet-e úgy csökkenteni a munkát, hogy csak egy kcisit kelljen az életszínvonalatokon csökkenteni, de maradna annyi többletidő, ami a te elvárásaidnak már megfelelne?

Ezzel kapcsolatban viszont minden otthonmaradó édesanyának javasolnám, hogy:
1. Azt hiszem mindannyiunknak nagyon kell örülnie, hogy a párunk komolyan veszi a feladdatát, és igyekszik kemény munkával biztosítani a család anyagi létét. Ez szerintem nagyon-nagy teher, főleg ott, ahol nem egy gyerek van (nálunk 3,5 gyereknél ez már bizony nem kis kihívás, hiszen gyakorlatilag a teljes család anyagi terhe rajta van, ill. az előrehaladásunké is, és nem is esthet ki az általa hozott jövedelem, mert akkor tényleg nagyon komoly gondban lennénk). Éppen ezért ha a munkamennyiségével gondjaitok vannak, akkor se azon veszekedjetek, hanem ezt meg kell köszönni neki.
2. Mindezek mellett természetesen jogos igény, hogy veletek is töltsön időt. Viszont ezzel akpcsolatban nem biztos, hogy a veszekedés a legjobb időpont arra, hogy ez megbeszéjétek. Viszont beszélni kell! Nyugodtan, megoldásokat keresve.

Teljesen egyetértek azzal, aki azt írta, hogy a család hangulata rajta múlik. Bizony így van. Éppen ezért érdemes ezzel foglalkozni, visszaszerezni a jókedvet, ami elveszet, kimászni a depiből.
Bizony nagyon jó dolgunk van, hogy élünk, hogy szerető társunk van, hogy gyerekeink vannak és ezen örömöt a körülményeknek sem szabadna negatívan befolyásolni.

ímég egy dolog, ami pedig Juti írásával kapcsolatban jutott eszembe: igen, azt gondolom, hogy nem szabad az anyukának elhagynia magát.
De ez bizony nem csak az ő felelőssége, hanem annak a férfinak is, aki esetleg elvárja azt tőle, hogy ő legyen a mintamindenKép. Éppen ezért csak akkor tartanám """korrektnek""" (direkt ennyire időjelben, mert amúgy nem igazán tartanám semmilyen körülmények között korrektnek), ha az illető pár mindent megtett azért, hogy a feleségének, gyermekei anyjának módja legyen a korábbi önmagát hoznia. Ha bébiszittert fogad (vagy másképpen megoldja), hogy a párja el tudjon menni fodrászhoz, kozmetikushoz, tornázni és ezekhez az anyagi keretet is biztosítja, ha van miből csinos ruhákat, stb. venni. Ha segít, hogy kikapcsolódhasson, megmaradjon az önbecsülése (pl. ha nem akarják, hogy dolgozzon, akikor olyan dolgokat végezhessen, amiben ő is kiteljesedhet (pl. tipikusan női dolog mások segítése valamilyen módon)), hobbija legyen. És még sorolhatnám, de talán érzitek, mit is akartam ezzel írni.
Nem azt állítom, hogy ez minde a férfi felelőssége, de azt gondolom, hogy elvárásai csak akkor lehetnek, ha maga is igyekszik segíteni, nem csak elvárja, hogy a párja 1, 2 sok gyerek mellett is megmaradjon "szinglinek".

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Férj-téma: sajnos az én férjem állandóan azzal piszkál, hogy fogyjak le. Nem vagyok kövér, 59 kg vagyok 162 cm-hez, inkább csak a feszességem múlt el a szülés után. Sose voltam egy vékony tipus, sőt, sztem amikor megismerkedtünk kövérebb voltam. Csak akkor még elvakította a szerelem. Én is szeretnék fogyni 5 kilót, de az akkor is fáj ha Õ mondja. És hogy miért? Mert Õ pocakos, és tokás, mégse mondom neki sosem, hogy fogyjon le. Pedig nagyon rá férne. Én elfogadom Õt, Õ nem fogad el engem. És félek, hogy ez nem ilyen kis egyszerű apró probléma, hogy fogyás, avyg nem fogyás. Ebben inkább az a rossz, hogy nem én vagyok neki "A" nő, hanem az Õ ideálja a szőke, fenékig érő hajú, nagymellű, kisfenekű cicababa. Ehhez képest én milyen vagyok...igyekszem mindig megfelelni neki, de ennek az ideálnak nem leszek képes...sose leszek szőke, sőt! Valószínűleg most a hajamat is levágatom. Nem rövidre, de rövidebbre. Mert hiába tetszik neki a fenékig érő haj, ha nekem nem áll jól! Felfoghatnám úgy is, hogy ha így nem kellek neki, akkor nem szeret, és ha el akar hagyni, hagyjon el...de azért igyekszem megfelelni, ésszerű határokon belül. Õszinte leszek, fáj, hogy ilyen...Kép

Puszi, virgi

virgike

Virgike!

Sajnalom, hogy ilyen a ferjed.

Nekem is kene fogynom min 10 kg-ot.

Mar egy hete fogyozom, de egy grammot sem fogytam.
Jovo hettol kemenyen elkezdek edzeni is, mert kulonben nem fogok soha lefogyni. MOst van egy kis akaraterom is.

Lanyok!
Aki szeretne fogyni es nem szoptata, az csatlakozhat. En a naracsdietat probalom csinalni.
A narancsot nem szeretem, igy vettem egy citrusfacsarot es igy narancslevet iszom. Kép azt nagyon szeretem.
Szoval irjatok ha szeretnetek csatlakozni es minden nap felteszem a kovetkezo napi kajaadagot+egy kicsi mozgast.

Magi
Vendég

Beszti! szívemből szóltál!Kép
Megőrizni önmagunkat? Bizony nehéz. Nekem a 15 év házasság és a 3 gyerek jó sok plusz kilót jelentett. Nem titok, sajna 100 körül járok. Apa finoman tett egy-két megjegyzést, de soha nem bántott a külsőm miatt. Az meg természetes, hogy megnéz más nőket, de melyik férfi nem? A párom szokta mondani, hogy máshol megnézi az étlapot, aztán itthon fogyaszt.
És valjuk be nem csak a külsőnk változik az évek múltával, a gyerekek szaporodásával. Egy férfi se várhatja el, hogy azok maradjunk, akit elvett anno feleségül. Ha meg ezt felhánytorgatja, nem árt szembesíteni azzal, hogy bizony ő is változott. Szépen, finoman, mert a férfilélek nehezen viseli a kritikátKép.
Ez megint egy olyan dolog, amiről igen is kell beszélgetni. Ahogy beszti írta, ugyanúgy a férj felelőssége is.
Én egyébként is azt vallom, a legkisebb vélt vagy valós nézeteltérést is meg kell beszélni, mert ha ezek az apró dolgok felgyűlnek, egyszer csak robban és sok-sok jelentéktelen apró dologból lesz nagy-nagy veszekedés, és ki tudja még mi. Ez pedig nem csak a társatokra, hanem később a gyerekekre is nagyon igaz. Ez az annyira vágyott családi béke alapja. Ja és amikor veszekedtek, ne felejtsétek, a gyerek figyel! Ha feszültek, boldogtalanok vagytok, ez visszahat rá is.
anyuszi3

Lányok!
Ne üssem meg a bokámat de én most írok valamit ami nem biztos szimpatikus lesz!
Virgi!
Neked szeretnék írni de előrre kérlek ne haragudj rám!
A megismerkedésetekkor nem látta a párod,hogy nem olyan vagy mint álmai asszonya?Amikor megkérte a kezedet és élete párjává választott akkor is látta,hogy te milyen vagy.
Biztos,hogy miden pasi bámészkodik,épp úgy mint mi nők.Nekünk is jól esik ha jóképű fickók rákmosolyognak.De nem azzal megyünk haz:-Drágám gyúrjál mert az úszógunid nagyon nagy.
Nem azt várjuk a párunktól,hogy Istennőkét emlegesssenek(pedig igen).De ne reklamáljanak.
Én úgy érzem szerencsés alkat vagyok.Pont a napokban jutott eszembe,hogy biztos ezzel kárpótól a jó Isten mert rengeteg szeplőt adott és még a hajam is vörös.Szóval gyerekkoromban rengeteget bántottak a külsőm miatt.És azok akik bántottak,most kemény fogyókúrával küzdenek és szörnyen néznek ki.(nem vagyok elszálva magamtól).Még lenne mit írnom de mennem kell Ágotáért.Majd folytatom!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Magika en szivesen csatlakoznak, le kene adnom egy 5-ost es itt narancs van dogivel! Kép

KépKép
KépKép
tontica

Bocsanat hogy nem irok most senkinek es magunkrol se, de most se lelki se testi erom, majd bepotolom ha szeretnetek. Kép Csak egyvalami: ma kaptam a fiamtol egy kartonbol keszult sajat festesu viragot amit a bolcsibe csinaltak hat majdnem elbogtem magam. Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Bevallom orommel olvasom a topicot, meg akkor is ha nem a kiscsibeszekrol van szo.

Az en parom korabban ugyanazon a munkahelyen dolgozott mint en. Koztisztviselo, szerenyebb berrel, de hivatali ido, azaz biztosan a csaladnak elhet. Persze szerenyen, de igaz. Bevallom ebben az is szerepet jatszik, hogy orokolt egy hazat, hiszen ha azt nekunk kene kigazdalkodni, hat.....De tavaly emlekeztek ra biztosan, kirugtak. Akkor fel evet itthon volt. Uj munkahely nem csaladbarat, valamivel tobbet is kap, de sokszor nem is latja a fiat...Azert barki aki panaszkodik elmondanam neki, hogy szamomra meg elviselhetobb hogy ritkabban latom, de akkor boldogok vagyunk, mint amikor itthon volt a bizonytalansagban egesz nap. Arra ramehet egy kapcsolat....Most boldog vagyok hogy van munkaja, keresnie kene jobbat, mert itt nem fejlodik, de ugy latom most varni kell mig letisztulnak a dolgok. Most nem lehet valtani.

Nekem konnyu dolgom van suly tekinteteben, mert en vilageletemben (kb alt iskola 7.) 100kg felett voltamKép Aztan fejembe vettem (30 evesen)hogy most aztan bombano leszek. Nagyon kemeny meloval lefogytam. Ekkor mentem ferjhez. De a ferjem mar akkor is udvarolt, amikor duplaannyi volt a sulyom, es ugy varta, hogy a baba miatt kigombolyodom. Persze a terhesseggel nem is, de a szoptatassal sikerult felkuzdenem magam ujra haromszamjegyu sulyra....
De mar most mondom a paromnak, hogy harmadik gyerek csak akkor ha ujra lefogytam es ujra jo nonek erezhetem magam! Csak magam miatt akarok lefogyni. Szegeny csak annyit, mond, hogy azert annyira ne, mert ugy sajnalja szegeny modell csajok hapijait is....Szoval nalam forditott a helyzet. De NEM VISELNEM EL ha a sulyom miatt beszolna. De felek, hogy csak azert artana a kapcsolatunknak ha duci maradnek, mert nem lenne ugy onbizalmam. Szoval akit zavar a sulya fogyjon le, de onmaganak, akit meg nem, az viselje meltosaggal! Aki meg nem tud hizni egyen nyugodtanKép

csengo
eltelt egy honap es en ujra utaltam, mert megkaptuk a fizut
Vendég

Lanyok!

Nehez dolog azert ez a csalad dolog.
Nekem a legnagyobb gondom az, hogy ket munka kozott hazajon a ferjem 5 percre. Persze a gyerek majd meg veszik erte es mikor hazajon persze csak az apa. De sajnos apa nem er ra, mert atoltozik, meg wc, meg fogmosas, meg minden mas. Persze a gyerek vegig visit utana. Majd apa elmegy es akkor meg azert visit egy 20 percet. Na ettol en teljesen kivagyok. Mondtam mar neki, hogy inkabb nem jojjon haza 5 percre sem, mar ugy is megszoktam, hogy nincs itthon. Termeszetesen 5 perc alatt akkora felfordulast tud csinalni, hogy nekem 1 ora mire rendet rakok utana. Ilyenkor uvoltenek es letekernem a nyakat, hogy mindek jon haza. Lehet en vagyok gaz, de igy van.
A masik meg az, hogy igy minden az en nyakamba szakad.
Gyerek mellett fozni, mosni, vasalni, takaritani, fuvetnyirni, bokrotvagni, medencettakaritani. Mindezek mellett a gyerekkel is foglalkozni kell es tanulni (ebben a felevben 14 db tantargyam van, ezen felul meg 2 db szigorlat).

Nem is birtam, igy beosztottam a napokat. Maskeppen nem is ment.
Hetfon mosas van. Mivel egy heten egyszer mosok, igy egesz nap megy a mosogep.
Kedden vasalas, a sok mosas miatt vagy egesz delutan vagy egesz delelott csak vasalok 4-5 orat a ferjem vacak feher pamut munkaruhaival egyutt.
Szerdan takaritok, az egesz lakast, ami 120 nm igy arra is ramegy szinte az egesz nap, ha a gyerek itthon van. Ha nincs mert anyu vagy anyos vagy apu elviszi, akkor csak egy delelott.
Csutortok funyiras, bokorvagas, medencetakaritas.
Pentek meg suli 90%-ban. Delelott 10-kor indulok, ma nem mentem holnap reggel 8-ra megyek. Kép
Szombaton delutan 5-6 kozott erek haza sulibol. Dunaujvarosban szoktam aludni a koleszban.
Vasarnap meg a ferjem kenye kedve szerint cselekszunk.
Na ide suvasztom be a tanulast, mikor alszik Zolika 12:30-tol 15:30-17:00 kozott ebred fel.
Ez az ido mindig a tanulase akar mit is csinalok, felbehagyom es tanulok.
A vasarlast, akkor szoktam, mikor epp van idom. Pl mikor vasalok, aznap delelott.
De az is nehezebb a gyerekkel egyutt. Foleg a behordas a lakasba, mert vagy 20x kell fordulni mire a sok cuccot beviszem.
Tegnap kerdezte is az Auchan-ban a penztaros, hogy nem nehez e gyerekkel ez a vasarlas.

Szoval van mit csinalni itthon. Gondolom nektek is. En ezert sem vallalok most be egy babyt.

Sot szeptembertol vissza megyek dolgozni, es hivok takcsinot, aki kitakarit majd es kivasal, illetve hozatni fogok kajcit. Igy sokminden lejon a vallamrol majd.
Maradni a kert es a mosas. A kertet a gyerekkel is lehet csinalni, mert neki is van sajat funyiroja es egyenlore nagyon elvezi. A mosasnal meg csak a valogatas es a teregetes ido.

Ti egyebkent, hogy csinaljatok???

Mondjuk en maximalista vagyok es mindig hihetetlen rend van es tisztasag a lakasban.

Na en inkabb ezert vagyok kiborulva, hogy ennyi minden van itthon. Tobbet dolgozom, most itthon, mint regen mikor dolgozni jartam. Igaz akkor a ferjeme volt a kert es kozosen jartunk vasarolni, egyutt takaritottunk es 2 ora alatt rendben volt a lakas.

Na mostmar leallitom magam.

Magi
Vendég

SziasztokKép

Csatlakozhatom én is az általánosan kiborulók táborához? Kép

Az igények lejjebb adásáról az a véleményem, hogy addig, amíg tudunk normális ruhákban járni, minden nap tudok kaját "varázsolni" az asztalra + még a számláinkat is be tudjuk fizetni, addig túlzott elkeseredésre nincs okKép

A múltkor volt szó a rádióban arról, hogy a Gyesen lévő kismamák kb. 30-40%-a komoly depresszióval küzdKép Az átlagemberek meg vannak győződve arról, hogy aki otthon van gyerekkel, annak gyöngy élete van, nem csinál semmit. Köztük van anyósom is, aki szerint én csapnivaló háziasszony vagyokKép Volt olyan, hogy a függönyt leszedte, kivasalta, mert hogy néz az ki, ha kicsit gyűrötten van feltéve. Én meg baromira örültem, hogy eljutottam addig, hogy megpucoltam az ablakokat és végre ki tudtam mosni a függönyt. És persze azért is ferde szemmel néz rám, mert nincs minden nap háromfogásos ebédKép Gőze nincs az egész életemről, amikor ő fiatal volt, együtt laktak a szüleivel, anyukája mindent megcsinált, ő vigyázott kiskorában férjemre, gőze nincs arról, milyen nehéz egyedül megoldani mindentKép Férjem még egy egyszerű bevásárlásban sem tud segíteniKép

Nekem egyébként a hócipőm tele van már a folyamatos sika-mikálástólKép Ha valaki belép, azt hiszi, hogy tisztaságmániás vagyok, azt persze nem tudja senki, hogy Marci után kénytelen vagyok naponta kb. 2-3x porszívózni, felmosni, mert azt élvezi, ha a kaját, fogkrémet, egyéb krémeket, virágföldet, stb. beletunkolhatja a szőnyegbeKép

És igazán akkor szoktam kibukni, amikor este, mikor a párom hazaér, "leszúr", hogy nem vagyok elég mosolygósKép Na akkor tudnám én is az első tányért vagy poharat vagy egyebet a fejéhez vágni. Amikor általában még normálisan felöltöztetni sem képes a gyerekeket, mindig tőlem kérdezi, hogy akkor most pld. milyen cipőt adjon Marcira. Holott gyereknek csak 1, azaz egy cipője vanKép
Szoktam is neki mondani, hogy csak 1 hetet cserélhetne velem, akkor talán megértené, hogy mitől vagyok soxor fáradt.

Na erről ennyit,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hali

Virgike
Azt hiszem ez nekem is nagyon rosszul esne. Nálunk szerencsére a férjemnek tetszem akár mit is muatat a mérleg, mondjuk én akkor szoktam erősebb lenni, mikor terhes vagyok, vagy szoptatok. anyukám szerint akkor nézek ki jólKépKép mondjuk nálunk inkább a férjem macis.

Magi
Én már nem vagyok rendmániás. régen sem csúszott seggen nálunk a porszem, de én azt vallom nem én vagyok a lakásért, hanem fordítva. persze minden nap rendet rakok, meg hetente takizok, de nem vagyok a rabja, kb úgy csinálom, én is hogy hétfőn portörlés, porszívózás felmosás (nekem is 160 nm), kedden fürdők, wc-k. mosás, vasalás folyamatosan, ha összejön egy-egy adag, így nem halmozódik fel nagyon. főzés csak gyors kaják hétközben, hétvégén segít a férjem sokszor. mosogatógép is segítKép szerencsére a kert, garázs a férjem dolga és szeret vásárolni is. szóval nincs minden az én nyakamban. én is járok suliba is pluszban.

jó hétvégét
nálunk sjna mind2 kölök taknyos, a kicsi rekedt, a nagynak meg begyulladt a szeme is.
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok Lányok!

A költözködőknek szóló lakáshitelt kínál az IEB:

http://www.ieb.hu/informaciok/hirek/article_show.asp?ArticleID={56C104A8-F8B1-4706-8E7C-4CF9C009B048}

Lehet, hogy ha alaposabban utánajár az ember, ez is csak a szokásos beetetés, de rögtön Ti (Csirkesz, Viola) jutottatok az eszembe. Talán mégsem hülyeség... (Ha igen, bocsi!Kép)

A többieknek most MUKK.Kép

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

LivKép
Reggel is akartam írni: sajnálom, hogy nem tudtam Neked felvenniKép Pedig úgy rákészültemKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Juti!

Minden elismeresem a tied.
Nekem a mosas azert nem jo folyamatosan, mert a konyhaba van a ruhaszarito es engem nagyon zavar. A furdonk nagyon kicsi, ott nem fer el a tobbi helyen meg a gyerek lerangatja rola a rucit. Egyedul a konyhaba nem johet be. Szoval ezert is mosok egy nap, mert igy csak egy napot kell elviselnem. A vasalas is ezert sok, na meg a ferjem munkaruhaja 5 db feher pamutnaci es 5 db feher ing, ami nem tunik soknak, de olyan sz*r anyaga van, annyira nehez vasalni. Mar 1000x mondtam neki, hogy adja le az SZTK-ba, mert ott vallalnak mosast es az benne van a kozos rezsibe. Tehat "ingyen" lenne, de nem akarja. Kép Kép Kép
Nekem az meg nagyon sok. Meg a mienk mellett. A kert is egy nap. De az mondjuk jo, mert a gyerek jol elvan. A medence nehezkes, mert akkor Zoli is akar jonni, oda meg nem johet (kerites van). Igaz mar 19fokos a vize, igy nemsokara ha meg lesz egy par napig joido, akkor lehet majd furdeni. Kép Kép Kép
A suli nekem egy kicsit konyebb, mert alvas idoben intezem. Szerencsere Zoli imad aludni. Kép Kép Kép

Nekem most a 14 tantargy nagyon sok lett, de ugy nez ki, hogy sikerulni fog mind.
Nekunk egy felevben 5-6 tantargy szokott lenni. De mivel most ingyen van felvettem amennyit csak tudtam, igy hamarabb fogok tudni vegezni. Ha meg nem sikerul, kovetkezo felevben ingyen vehetem fel oket megint. Szerencsere egesz jol megy igy is.

Lanyok!

En mindenkit tisztelek, aki itt van es gyerkoccel ilyen jol megallja a helyet.
En mondjuk a ferjem ikertestverenek a felesegen vagyok kibukva.
Ikrei vannak Zolinal 3 honappal fiatalabbak.
Anyosom kerdezte tolunk, hogy birjuk az otthonletet. Erre en mondtam, hogy nehezen es megindokoltam, hogy miert.
Erre O benyoget, hogy O elvezi az otthonletet es nem depis mint mas kismamak.
Hat majd hanyatt estem. Foleg azert mert ...
Hosszu lenne a tortenet, vannak elozmenyek meg arrol, hogy nekunk lett elobb gyerek. Szoval az anyukaja foznekik, mosnekik, vasal, a nap egyik feleben pedig nala vannak az ikrek. Hat igy nekem is jobb lenne, mert tudnek jarni tornazni, ami tarsasag, vagy egyeb helyre.
De a kerdes csak az, hogy kinek is szulte a gyerekeket? Maganak vagy az anyukajanak???
Az en szuleim is itt laknak gyalog 15-20 percre, megsincs naluk a gyerek max 1-2 alkalommal a honapban. Vagy ha suliban vagyok.

Anyamanya!
En nem csak takaritasban vagyok maximalista sajnos, hanem mindenben.
Suli, kaja, rend, kert, stb....
Mondhatnam ugy, hogy jol jart a ferjem, mert szep a lakas, a kert stb..., mert nem birom nezni, ha nem es inkabb megcsinalom. Ha meg megcsinalom, sir a szam, hogy mennyi dolgom van. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Húú, látom jól beindult a férj-háztartás téma Kép Kép
Látod LivKép ezért nem hülyeség bármilyen témát felvetni. Kiváncsi lennék férjeink mit szólnának, ha elolvasnák a hsz-okat Kép?!

DinoKép köszi a választ. nincs semmi panaszom, csak normál vérvétel+vizelet volt, mert voltam háziorvosnál kullancs elleni oltást adatni és by the way, ha nemrég szült csináljunk egy labort-mondta ő. Vérem teljesen oké, semmi csillagom nincs, csak ez a bacis cucc odalenn. Na mindegy, ma elkezdem az antibigyót nehogy valami gáz legyen belőle.

MagiKép
Hogy oldjuk meg a napokat?
Én csendben mondom, nekem van takcsinőm, minden pénteken jár, így a nagytakarításokat ő csinálja, ablakpucolást is. Így én hétközben csak porszívózom, felmosok, ha nagy a gány, de portörlés és társai az ő heti adagjában vannak.
Én most a 2 kölökkel ott tartok, hogy nem tojok be, ha van egy kis kosz, mert akkor megbolondulnék. Pl most hogy a homokozóban tölti Bálint a fél napját és amikor kedve támad besétál a lakásba úgy ahogy van, így el lehet képzelni, hogy serceg a homok a lábunk alatt, napi 15x meg nem fogok porszívózni.
Most nézem, épp egy fél muffint morzsolt szét a trambulinon (na ezért pl bekapcsolom a porszívót KépKép).
Kert a férjemé hétvégén.
Mosni sokat kell, vasalni csak a kölök cuccokat szoktam, a mieinket akkor amikor felvesszük.
Meg ezt elpakol, azt odatesz stb...nonstop.
Főzni minden nap főzök, bevásárolni is én járok (ilyenkor bébiszitter nénit hívom, mert nekem nagyszülők nincsenek itt), de már a vásárlós listát is úgy írom, hogy tudom az Auchanban mi hol van, és olyan sorrendben vannak a termékek a kis papírkámon. Szóval pikkpakk megvagyok vele.
Ami kitölti a napokat, az a 2 gyerek, sokat sétálunk és Bálinttal már elég sokat kell foglalkozni (olvasni, mindenféle puzzle és társai stb), dehát tudjátok.

MagiKép már korábban akartam kérdezni, hogy mikor voltatok a 18 hós "felmérésen" Zolival, akkor milyen feladatok voltak neki? leírnál párat? Szivesen kipróbálnám Bálint tudja-e?

JutiKép Jobbulást G-knek! Fenébe, hogy már megint betegek szegénykék!!!
Na megyek, mert megint szólít a nagy.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

Hát igen!

Nálunk sajna a takarítás nagyban gyerekfüggő. A mosógép nem mehet egész nap, mert nem tudom hova kirakni, plusz este már nem örülnék, ha menne, ja és Kornél napi 2-3 garnitúrát el tud használni, így reménytelen.
Ha Kornélnak nincs kedve takarításhoz vagy rendrakáshoz, akkor üvölt és rángat.

Mivel kocsink nincs, én minden bevásárlást babakocsival és törpével végzek, tehát csak annyit vehetek, amennyit elbírok, ezért minimum 2 naponta bevásárlás, és persze a napi minimum 1 órás játszótér is muszáj. Na emellett akad ki az ember lánya igazán.

Enyém férj szerencsére IstennőkéntKép imád, és bevallja, hogy így plusz 8 kilóval jobban tetszem, mint előtte.Azért fogytam már 5 kilótKép

Bölcsi ügyen totál kiakadtam. Tegnap, május 2 től lehetett jelentkezni, a 40 helyre 61 jelentkező volt. Persze van némi protekciónk, de ha 2 nap után ennnyi a gyerek, akkor nem tudom hogy támogatja az állam a munkába állást. Én nem szeretnék itthon maradni, de lassan úgy érzem, hogy megőrülök attól, hogy fogalmam sincs, hogy hogyan tudnék tervezni.A bölcsiből majd júni 30-án közlik, hogy felvették-e a fiamat. Addig totál bizonytalanság. Na ennyit azoknak, akik szernt hú de bőkezű a kismamákkal a magyar állam.

bocs a kirohanásért!

Vera

hvera

Reditke!

Csak akkor mehet mikor 18 hos +- ket het.

Ha mentek nem mondom meg a feladatot. Azert sem, mert piackutato vagyok es akkor nem lesz aktualis a dolog. Ha nem mentek priviben szivesen megirom, csak dobj mailt.

Hozzank is jart regen takcsino, de egy ido utan nem hivtam, mert sokszor felhivott, hogy megsem tud jonni. Kép Kép Kép
Igy mar volt harom takcsinonk. Az egyik csak felig takaritott ki mindig. A foldszinti wc-t soha nem takaritotta ki. A konyhaban a padlot soha nem soporte fel felmosas elott, igy csak koszosebb lett a padlo, mint volt. A masodik se szo se beszed eltunt, a harmadik meg megint nem jott a heten, mert nem ert ra. Kethetente hivtam, megis havonta vagy ritkabban jott. Kép
Igy mar lemondtam az egeszrol. Kép
Nalam is siman mennek a dolgok, de en tiszta hulla vagyok a nap vegere. Egy perc idom sincs egyeb dologra. De ezzel ti is igy vagytok. Azert vagyunk kibukva mindannyian.

Magi
Vendég

Vera!

Nalunk a varosban 1 db bolcsi van. Novemberben voltam a fiamat beiratni, hogy felvegyek. El akartak kuldeni mondvan, hogy meg korai, de nem hagytam magam. Most derult ki, hogy mar februarban a 40 helyre 160 folott voltak a jelentkezot.
Kép Kép Kép

Magi
Vendég

MagiKép
dobok mailt, nem megyünk mi, hiszen Bálint már 21 hónapos lesz 2 hét múlva. tényleg csak kiváncsiság...

Edit
Kép

Kép
reditke

Bölcsibeíratás:
Nálunk a XIII. kerületben ápr. 18-tól május 15-ig van a beíratás (9-14 óráig), eredmény június első hetében.
Szinte röhej volt, 18-án reggel 9-re odamentem, de már ott ácsorogtak az ajtóban 5-enKép Az első nap volt a roham, már akkor állítólag beadtak kb. 40 kérelmet. És a beíratás tart egy hónapig !! Nálunk 60 hely lesz.
A bölcsivezető fel is hívta mindenki figyelmét, hogy jó alaposan gondolják végig, hogy milyen indokokat sorolnak fel. Hát én kismillió okot beírtam, alig maradt üres hely a papíron KépKép

JudyKép
Jobbulást kívánok NektekKép Most már tényleg jön a tavasz-nyár, a vírusok meg mennekKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Bölcsi:
Hülyeséget írtam !!!
Csak 30 hely lesz, az első nap beadtak már több, mint 40 kérelmet és több, mint 60-an jelezték előre a szándékotKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?