Virág 3-kor szopizott, 4-kor visszaaludt, nekem nem ment
...
Gyors reakció, utána alvásakció (hű, próbálom itt felvenni Villes Virággal a humorversenyt, de nem én lennék a nyertes
)
Viki,
Virág is 8 hónapos, ebédet és vacsorát kap, ált. másfaját. Husit hetente kb.4-5 alkalommal. Vizet, teát még soha nem ivott, minden egyéb evés-ivás szopi. Ez kb. napi 9-10 alkalom, mert ő még éjjel is szopik. De Viola ilyen idős korában még napi pár kanál pürénél tartott, a többi csak szopi volt,kb. 10 hónaposan evett meg 20-30 dekát egy étkezésre. Virág a jobb étvágyú gyerekem
.
Hüpi,
szuper, hogy vettetek digitális gépet
! Majd meglátjátok, milyen jó befektetés volt, mi az 1 év alatt 4000 képet készítettünk vele, plusz a videofelvételek. De annyira jó megörökíteni a gyerekeket, mert hihetetlen gyorsan nőnek!
Timurr,
szopi miatt ne aggódj, szívja Maja, és kerül is pocakba, csak szerintem már nem érzed a tejleadó reflexet. Violával nekem is megszűnt egy idő után a reflexérzés, de a tej attól még ugyanúgy jött. Tej mélyhűtőben: én 3-4 hónap között tudom az eltarthatóságot.
Kriszta,
mangó, hmmmmm
! Akkor az időeltolódásra jól emlékeztem, mégsem voltak hiába a földrajzórák
...Nálatok elmúlt éjfél. Nálunk is ment ez a "kire hasonlít, hát egyértelműen X nagybácsira és Y nagymamára" - móka, de ez tényleg röhejes egy idő után, mert azt látunk a kisgyerekbe, akit csak akarunk a felmenők közül. De nekem most annyira egyértelmű volt a hasonlóság köztetek, hogy szóvá tettem
.
Vezso,
Viola Mamának szólít, de mostanában hallja, hogy a férjem Zitának hív, és ő is rákapott, Zitát is mond már. A férjem Papa, meg ugye újabban Andás
(András). De pár napja ezzel lepett meg: "KeleZita, síj dejeked, dejedósan!" Azaz menjek gyorsan, mert sír a gyerekem, mármint Virág
. Reggel telefonon beszéltem valakivel, bemutatkoztam, és akkor jegyezhette meg a teljes nevemet. Hihetetlen, miket megjegyeznek. Már figyelnünk kell, hogy ne használjunk csúnya szavakat, mint pl. hülye, franc, mert igaz, hogy nem szoktunk csúnyán beszélni, de azért a fent említettek olykor-olykor kicsúsznak a szánkon. Múltkor véletlenül kimondtam, hogy basszus, és azt ismételgette jó pár percig
. De aztán abbahagyta.
A férjemmel mindenféle néven nevezzük egymást, nagy elbecézők vagyunk
. Egy csomó név nem publikus, meg ha leírnám, esetleg nem adná át azt a hangulatot, amit nekünk tényleg jelent. Az én neveim közül azért néhány, ahogy a férjem szólít: Cicóka, Zitus, Zituska, Zit, Csillagom, Kislány. Violát és Virágot én Macska Fáninak szoktam hívni, meg persze Életemnek, Szépségemnek, Kismadárnak, Egyetlen Violámnak és Egyetlen Virágomnak. A férjemnek is mindig van vmi beceneve, de ezek közt sok a belső használatú, családi, csak itthon használt név. Mindig figyelnem kell, ki ne mondjam pl. utcán véletlenül, ott mégsem szólíthatom Mogyorófavesszőnek vagy Bundásnak
...
Nálatok vannak ilyen nevek otthon?
Ja, és Viola magát Lolónak nevezi
.
Nagyon jó, amit a Karácsonyról írtál, mármint az időtöltésről, időbeosztásról. Anyukám is mindig abba a hibába esett, hogy agyondolgozta magát 24-én, és csak beesett este a fa alá, fáradtan persze. Az első együtt töltött Karácsonyunk 2000-ben nekünk is viccesen alakult, mert nem tudtuk beosztani az időt, 10 rúd bejglit sütöttünk, későn kezdtük díszíteni a fát, főzni a vacsorát, stb. Az éjféli mise ugye több mint egy órás volt, mire onnan visszaértünk, már fél kettő volt, utána kezdtünk vacsorázni, és ajándékot átadni, hajnali negyed 5-kor már le is feküdtünk 25-én
...Persze akkor még csak ketten voltunk, de sokat tanultunk az esetből, és évről évre jobban beosztjuk az időt, ezt a Karácsonyt meg nevetve emlegetjük, mint tanulópénzt. De a te ötleted nagyon szimpi, megpróbálom megvalósítani, hogy 24-én már csak az ünnepre, a Szentestére koncentrálunk, gyerekekkel játszunk.
Futok visszafeküdni, sziasztok!