Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

ja, azt nem írtam, h negatív lett a tenyésztés, nincs baci...

Kép
Kép
h@jni

Váltouzatosság kedvéért kint nem alszik.... de nem szól... kirakom, kinézek 20 perc múlva nem alszik... oké, akkor majd később elalszik, nem nyitogatom az ajtót hátha az zavarja, kinézek vagy 40 perc múlva, nem alszik... most nem tom, hogy közbe se aludt vagy mi van... behoztam, tornázóban icereg ezerrel... oké... akkor nem álmos... mondjuk ma eddig 40 percet, meg kint vmennyit (max 20 perc) aludt, fene se érti, pedig ásítozott amikor kivittem...

Jutta

KépKép
jutta

Szasztok!

És mennyibe kerül a pneum. oltás!

Most adtam először par.burgony főzit egy üveggel bevert elsőnek csak lestünk Apával!

Kép

Kép
mogyoland

Esküszöm, ha sonkás kenyeret adnék neki, azt tuti megenné! Úgy nézi ki a szánkból, amit mi eszünk, hogy néha szivem lenne megkóstóltatni vele!
Ez a tej és minden egyéb mentes tápszer meg olyan szar, hogy nem csoda, hogy nem eszi!
Asszem holnap hivom én is a dokinőt.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

hát nálunk is akkor éhezett meg hiretelen a csaj mikor ebédeltünk! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Én már úgy várom azt az időszakot, amikor mindent ehet. Nem kell azon agyalni amit kriszti is írt. A vajaskenyérnek legalább tudom az adagját. :D
Egyébként gyümölcsben és főzelékben a jobb evő gyerekek megesznek 1 üveggel, az 190g. Attól biztos jóllaknak, de ha fél üveggel eszik csak, az sem gáz. Viszont elöbb megéheznek, mint az anyatej vagy tápi után.
Timi: ha megint megpróbálnád a szobábazárós módszert, vagy, hogy nem veszel róla tudomást, mit lépne rá Maja? Mikor hisztizik, miket csinál?
Hajni: gondolom nem lepett meg, hogy 1 ées korig HA-s dolgok csakis. Marcinál a tejtermékeket mikor kezdted?
És örülök, hogy visszatért Lilla étvágya.
Zsu: azér, még ne adjál Pankának fatányérost! :wink:
Ha a sinlac bejön neki, hát had egye.

MOst ment el Apukám. Szegénykém, alig bír feljönni a 4.-re. Nincs vmi jól :cry: . Viszont olyan jó volt látni, hogy mennyire örült Ádinak.
Érdekes, rá nem vagyok féltékeny...

Kép
Kép
gabcii

Mogyo: nálunk a paradicsomos burgonya nem volt kedvenc. Fél üveg után köpködött.
Ágika nem vmi finnyás hál isten!

Kép
Kép
gabcii

A bébiételre rá van írva, hány kalória. Én megnéztem, hogy a tápszer mennyi kalória, aztán így fejben jegyzetelek kb. mennyit ehetett. Ha főzőcskél az ember, akkor az már nehezebb eset.

Marci is kinézi a szánkból a kaját. Én őszintén szólva úgy etetem, hogy egy kanalat anyának egyet a babának. Persze nem veszem be a számba, de mikor rajtam a sor, ő szinte reklamál, hogy neki is adjak. Cseles vagyok, mi? :D

Zsu, a TT üveg 1-es cumival van, de én a helyedben azért vennék legalább egy 2-es cumit is tápihoz, mert az 1-ből a AR tápszer ki sem jön.

6 hete mára kaptunk időpontot 4 hós csipő kontrollra, nagy nehezen odacihelődtünk, erre kiderült nincs rendelés, mert a doktornő beteg. Hétfőn majd kérjek új időpontot. Egyszerűen nem hiszem el, hogy képtelenek helyettesítéssel megkímélni az embert egy fölösleges úttól. 10 percenként adnak ki időpontot, az egy rendelési időben hány hozzám hasonló szerencsétlen. :twisted:

ukati74

ááááá, a franc eszt a főzit, akkor ezért nem aludt, és volt nyúgös 3-tól!!!!

Kösz, hogy írtad Gabciii!

ÉHES volt!

(megnéztem, vmi 140 kalória van szemben a tápi 270-jével!)

Akkor ezt a témát hanyagoljuk 2 hétig, mert én nem éheztetem, majd jön nála is az az időszak, amikor nem lesz annyira zabás!
Max fél üveg főzi (íz megszokása céljából) és utána kicsit több mint fél adag tápi!

Jutta

KépKép
jutta

Mogyo:4
19ezervalemennyi/db és félév alatt 3 kell, 6-12 hó felett 2, + egy újraoltás 2 éves kor felett.
szval nekünk 4 kell. :?
paradicsomosat 1 üveggel elsőre?! :shock: :shock: :shock: most ez nekem erős volt... :oops:
mondjuk én azt verném fejbe aki a paradicsomra azt írja, h 4 hótol. Nekem a doki 1 év alatt nem engedte.. :roll: szte nagyon allergizál.

Zsu:
kb mennyit eszik/ nap összesen?
Lilla ma: 180 tápi, 180 sinlac, 110 sinlac, 130 tápi..
és még 1x eszik este.

Gabcii:
tejterméket 12-3 hósan, de iylet, h tejföl csak 18 hósan asszem.
tejet meg 2 év után... de nem nagy kedvenc, mondjuk én nem is bánom, sztem a tej a bocinak való. :oops:
12 hósan túró, sajt, joghurt...
azt 14 hósan volt neki allergiavizsgálat, akkor derült ki, h nem allergiás a tejre...
egyébként meglepődtem a HA-n, mert eddig aszonta a doki, h 6 hótol simát adjunk, mondjuk akkor szép volt a bőre...
még jó, h nem ette a sima és a baby fitt tápit..
most adhatom el azt is, 1 zacsi megmaradt...és ahhoz drága volt (3000), h kidobjam. :oops:

Kép
Kép
h@jni

csajok, nem válaszoltatok a szemszínre!

Ha még kék, akkor már az is marad? Vagy mikor dől el?

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
elvileg 6 hónpos kor után... de pl Marcinak eddig kék volt, én most néha zöldnek látom. :oops:

Kép
Kép
h@jni

http://www.baon.hu/index.php?apps=verseny&verseny_id=31

Sziasztok !

Ha lehet kérnék szavazatokat a csajomra!
ÓRánként lehet egyet ha netán neteztek akkor katincsatok már rá ,hogy gyűljön a szavazat!
Köszi előre is!

Kiss Ágnes
Helvécia

Kép

Kép
mogyoland

na, csak nem hagyott nyugodni ez a paradicsom.
az én listámon is 1 év után van, szval csajok sztem ezzel érdemes lenne várni még. :oops:
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/26/sz ... lek-1.html
persze mindenki azzal eteti a gyerekét, amivel jónak látja, csak gondoltam leírom... :oops:

Kép
Kép
h@jni

Én már cxsak akkor megint azt nem értem miért árulják?
Mert jól van ,hogy mindent el akranak adni de ez azért bébikajcsi!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo:
nekem a védőnő és a dokim is megmondta, h ne azt nézzem, h mi van az üvegen...mert vannak cifra dolgok. :?
méé, a joghurtos-málna 4 hónapos kortól???
azt is árulják, pedig a joghurt min. 9-10 hónap, a málna meg 2 éves korig nem ajánlott. :evil: :evil: :evil:
amugy én sem értem, h miért nem szigorítják már ezt be...

Kép
Kép
h@jni

Hát elég sokat irtatok most is. Nekem is hason alszik a picike (szinte kizárolag) de ez a kifolyos történet nekem új. Még nem volt ilyesmi.
Bébikaja: tegnap először kapott a Hipptől áfonyás almát. Csajok!!! Az én "nagyzabás" lányom beverte az egészet. Áfonya!!!!!!! Aztán reszkettem a reakcioktol, de hála istennek semmi. 8) ma speciel rizses zöldségkrémet evett csirkehússal, és semmi baja. kopp kopp. És tegnap szegény úgy nézte a rántott húst a tányérunkon, hogy majd megszakadt a szívem. DE azé azt má nem....... :wink: Én egyébként ebédre adom a főziket, de mellé még kap tápit is csak amennyit megeszik belőle. Ha 50et akkor 50et. Na el, mert muszály vasalni, meg teregetni. puszi
Szép átalvosat mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

kikuka

Jaaaaaaaaa amit elfelejtettem: Lányok! Van valakinek valami ötlete, hogyan lehet kivitelezni, hogy a babakocsiban ne ordítson az utcán? Probáltam félig ultetve, fektetve, sehogy se jo neki. Már tiszta égő az utcán az uvöltő gyerekkel.. :oops: :oops: Mi baja lehet???? :roll:

kikuka

Mogyó, megpróbáltam szavazni, de regisztrálni kell, még nem volt időm, de majd megcsinálom.
Van az oldalon egy kisfiú, úgy hívják, hogy Vas Tas :shock:
Ennél már csak az a szülőpáros cifrább, akiktől a babakocsit vettük, két fiúk van, az egyik Tuba Huba, a másik Tuba Buda :shock: mintha egy mondóka lenne a neved, vagy egy nyelvtörő. Imádni fognak bemutatkozni, ha nagyok lesznek.

KépKép
kertikiri

Kriszti, nemááááá. ez nem lehet komoly. :? :shock: :lol: én ezeket nem értem, bevallom.
és miért nem elég tápláló 6 hónaposan a tej-tápi kombó? mi azt nyomjuk, és még senki nem panaszkodott.

Mogyó, ugye nem haargszol a tévé miatt? remélem, nem. mert ugyebár, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz. ha megy a tévé, akkor megy. akinek meg nem telik rá, az internetezik. :wink:

Hajni, utolértük Lillát. ezt se gondoltam volna: Huba 7650, Petra 7350 és kibújt az alsó két foga tegnap estére! délelőtt semmi nem volt, este meg már harapdálta a nővéremet. :shock: 8)

paradicsom: ma a dokinénink kifejezetten a parit ajánlotta kezdő zöldségnek. én asszem, maradok az almánál és a baracknál, zöldségnek meg jó lesz a krumpli majd később.

ordító gyerek a babakocsiban: nálunk is van. nemtom, mit lehet ellene. tegnap sztem Hubát egy kis kesztyű nyomta, ami bekeveredett a bundazsák alá (ciki, tudom, de mi még abban nyomjuk. igaz, h a rugira csak egy pulcsit kapnak meg egy sapka a fejre, aztán uzsgyi). ma nem üvöltött. nálunk akkor abbahagyják, ha ezerrel elkezdek nekik magyarázni és/vagy énekelni (már olyan rég vágytam rá, h énekelhessek az utcán, és ne nézzenek teljesen bolondnak. hm, ez is megvan :D )

na, lépek zuhanyozni, mert megviselt a mai nap (közmű-átíratások nagy napja volt a mai és még nincs vége :evil: )
mindenkinek jóccakát!
:arrow:

Kép
an°°di

Gabci, apukád :( Mi van vele?

Kati, ez a doki ügy durva! Mi az, hogy nincs egy helyettes doki???

Paradicsomot a mi védőnénink se javasolta, szóval én is várok vele!

Hajni, Panka ma kb 650 ml-t evett...brühühü :? Tizóraira és uzsira kapott sinlacot, uzsira még repetát is kellett csinálni (előszörre csak 100 vizet kevertem be). Most megpróbálom 2-es avent-es cumival adni neki a tápit, hátha úgy többet eszik. Csak a tejcit meg tuti nem fogja enni :cry: Már igy is olyan kevés van :cry: Nade mostmár nemsokára 6 hónapos, nekem ez volt a cél, 6 hós koráig szoptatni (még ha csak részben is). És a sinlac-ban tényleg jó sok a kalória, szóval lehet, hogy abból nem kell feltétlenül 200 ml-t ennie :roll:

Kikuka, régen nekem is volt ilyen, hogy az elején Panka sirt a kocsiban. Én azt csináltam, hogy a séta elején ölben fogtam :oops: Csak akkor raktam bele a kocsiba, mikor már kókadozott. Ha kivitelezhető, akkor próbáld ki. Persze nehéz 1 kézzel tolni a kocsit :)

Andi, kibújt Petra foga??? És nem is volt nyügi? Nem fájt neki, vagy nem volt semmi előjele?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kicsit bealudtunk az esti szopi közben :D
Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Zsu ez naggyon cuki kép! :lol: :lol:

Csajok ezeket a kajákat én már rég nem értem, no...

Kiscsaj alszik, bár napközben nem sokat aludt így nem csoda!

Jutta

KépKép
jutta

Köszi a hasonalvós válaszokat! Szóval akkor még odébb van az ébren lerakom és simán elalszik hason dolog.

Jutta, tényleg ezt már kérdezni is akartam tőled, hogy próbáltad már hasra letenni aludni Dorkát? Rájöttem, hogy Ábel azért nem alszik a babakocsiban csak max 45 percet, mert háton alszik. Amúgy meg mindig hason a kiságyában. És úgy megy a hosszabb szunya.

Andi, akkor Petra az első "fogas" a csapatban? Gratula Neki! No meg a súlyhoz is mindkét gyerkőcnek!

Timi, ez nálunk sem jött be, mármint hogy elhúzom a mézesmadzagot valami játékbeígéréssel és nem hisztizik B. Rövid időre beválik, de hosszúra nem.Pszichológus barátnőm szt azért nem hatásos, mert hosszútávú memóriájuk még nem igazán jó, így nem várhatjuk el tőlük, hogy emlékezzenek, hogy az előző nap mit is ígértek meg. Ezért jutalmazni is azonnal kell, meg büntetni is, mert ha később tesszük, akkor nem értik, hogy most miért büntettük meg, mikor nem csinált semmit.
És ma mi volt, ami miatt hisztizett Majci?

:lol: Benedek ma megkérdezte, hogy "Anya, mi az a potyautas?" Elmagyaráztam neki, hogy az aki jegy nélkül utazik a repülőn, hajón, stb. Erre gondolkodik és megcsillan valami az agyában: "Akkor Papa is potyautas!" (mivel apukám már elmúlt 65, így jegy nélkül utazik) Hihetelenül jól kombinál ez a manócsek.

A szopi nálunk is úgy megy, hogy közben rángatja a fejét, persze a cicit nem engedi el.

Ábel ma Dévényezés közben annyira elfáradt, hogy elaludt :shock: , persze ha fájdalmasabbra fordult a masszázs, akkor sikítva ébredt, de aztán megint szunyált. A karja, nyaka továbbra sem az igazi, mozgás közben nagyon befeszíti, így nem megy neki a kúszás. Olyan kukacmódjára adja elő, azaz a popsiját dobálja fölfelé, a lábaival segít hozzá, de a karjával nem csinál semmit, így csak egy helyben hullámzik.

Néhány fotó:

Így kutyázik Ábel

Kép

Enyhébb időben így öltöztetem (mondjuk itt azért van nyakig begombolva, mert a 18 fok mellett azért rendesen fújt a szél)
Kép

Kacag
Kép

Anya, most próbálj meg egy kanállal adni nekem ebből a "fincsiből", ha sikerül, kalap emel ...
Kép

Ááá, nem kópé
Kép

KépKép
KépKép
prücsi

Sziasztok!

Mi ez a pangás?

Ábel már kutyázik??? :shock: :shock: :shock:
Neki miért is kell torna? Főleg így?

Hason sikít.... nem tudom, hogy ha már aludna mi lenne... lehet, hogy tovább tartana, de odáig még nem jutottunk el.
Lehet, ha majd már tud forogni, akkor ő maga fordul úgy!

Jutta

KépKép
jutta

Prücsi:édik ezek a gyerekek!

Hát ma elég hideg volt-van!

Andi: fog!
Azta nem semmi!
Mi meg néha nyüglődünk vele és majd nagy poén lesz majd csak 10 hósan lesz pl. foga! :lol:

Ma megint egyedül de tök jó pedig féltem!
Kicsit azt hiszem kellet ez már nekünk! :lol:

Csaj hason nyomva nézi a tévét! :lol:

Ilyenkor reggel a bebe a nyerő telán csak ekkor tévézik!

Paradicsom: szerintem a magok miatt allergiál hát bár nem tudom ,hogy csinázzák!
De megkérdem az ismimet mert hát ő ott dolgozik ahol az Univer bébiételek csinázzák ráadásul laboros!

1 napja közdök a fejfájással!Meg vagy 5 szem gyógyszer!
Ez a fránya migrén!
Azt hiszem el megint dookihoz!
Annyira szeretnék ct-csináltatni mert zavar és szeretném megérni mig felnől a lányom!
De azt mondják fiatal vagyok meg állitólag drága!
Kössz és aki fiatLON MEGHAL AGYDAGANATBAN MINT AZ ISMIM ENNYI IDŐS VOLT ÉS 6 HÓS VOLT A KISFIA GONDOLHATJÁTOK MINDENKIT SZÍVEN ÜTÖTT A DOLOG.
És csak műtétre ment be másnap reggelre meg meghalt! :cry:

Kép

Kép
mogyoland

Bocs csak lehangolom itt a topicot!

PL meg a 10 hó elé akartam!

Na csak szeles vagyok még!

Zsu: Panka nyilván jólakott! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

andi. ugyan már miért haragudnák !
Semmi okom rá ez a jó itt mindenki leirja a véleményét és nem kell megharagudni!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo: tényleg nagyon szomorú, ami az ismerősöddel történt.
A CT valóban elég drága, de indokolt esetben megcsinálják.
Menyj el fejfájás ambulanciára, hátha tudnak vmi okosat erre a migrénre.
Prücsi: Ábel tök cuki, ahogy kutyázik! Nagyon ügyes. Lassan mászni fog. És az baj, ha olyan kukac féleséget produkálnak kúszás közben? Ádi is ezt csinálja.
Andi: jó súlyban vannak az ikrek. Hurrá Petra első foga(i). :D
Kikuka: nekem sincs jobb ötletem, mint a figyelem elterelés. Ha nem hat, irány haza. Nálunk is ez van sajna. Menetiránynak, merre fekszik Vivi? Én azt csináltam, hogy menetiránynak előre és nem teljesen vízszintesen raktam a babakocsiba Ádit. Így tud nézelődni
és nem mindig sír ha sétálunk.
Zsu: :D DE édi Panka!
Jutta: Milyen időközönként, mit és mennyit eszik most Dorka?
Bébikaják: megnézem hány hótól ajánlják és válogatok.
Áfonyát még nem evett Ádi, körtét is most vettem neki ( abból sem kapott még), zöldborsót sem. Szal, mi még mindig a 4-5 hós választékból mazsolázunk.
Pl a vegyes gyümölcsök sem tetszenek nekem vhogy.
Mogyo! Regisztráltam, de nem linket küldött és fogalmam sincs mit kell csinálni azzal a kóddal.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Uhhh, Mogyo... nem baj hogy leírtad, de ez tényleg .... megértem, hogy úgy hogy ismered őket nagyon szíven ütött.

Nekem is volt fejfájós időszakom, rendesen migrén, de szerencsére elmúlt, és szerencsére én közben nem hallottam ilyenekről. (Jó jelenleg az anyajegyeim idegelnek, de tavasszal leszedetek 1-2-t, ami nincs az már nem okozhat gondot)

Andi, fogacska nem semmi. Elvileg 6 jön első kőrben majd szünet.
Nálatok ez 12, de abból már 1-en túl is vagytok! És mivel nem írtad, hogy gond lett volna vele, hát remélhetőleg a többivel se lesz!

Na mosok! Akik ugyebár síelni mennek... összeírtam, hogy mit kell Dorkának vinni, egyszerűbb lenne az egész házat összepakolni! :lol: :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

kőrben, na gratulálok magamnak!

Jutta

KépKép
jutta

Kriszti!

Nekem is szemet szúrt a Vas Tas.
Nem tom, de úgy, de úgy ki lehet szúrni a névválasztáskor a gyerekkel. (lehet, hogy Ádi is utálni fog minket érte)
Egyébként, rám is tudnak bután nézni, mikor megmondom a gyerek nevét :D

Zsu: Apukámnak érszűkülete van, nem csak a lábában. De a legfőbb baja a magány. Mióta Anya meghalt, bezárkózott, és egyre inkább elhagyja magát. Sajnos nem is akar jobban lenni. :cry: :cry:

Kép
Kép
gabcii

Jutta!

Mikor indultok?
Na igen! Dorkának pár napra, kell annyi cucc, mintha elköltöznétek.
HOgy oldjátok majd meg a gyerek felügyeletet?

El vasalni. Látnátok mennyi van.
:arrow:

Kép
Kép
gabcii

Dorka 5x eszik:
8-kor 200 ml tápi
10-kor gyümi (125 gr alma, vagy banán-alma Hippes)
12-kor 200 ml tápi
16-kor 200 ml tápi
20-kor 200 ml tápi

Délben próbálkoztunk a főzivel (ált. nem ízlett, tegnap meg kevésnek bizonyult)

Uzsira meg próbáltunk HA-s pépet (ez a laktóz miatt ugrik) ill. Sinlacot (elsőre nem ízlet, de lehet ezt kellene próbálni) na ezek után nem annyira volt este veszetten éhes. Egyszer még hagyott is a tápiból! (nála ez nagy szó :lol: )

Szerintem a Sinlacot kellene hamarabb bevezetni, mert az csökkentette az esti tápi előtt az éhséget, és majd később a főzit, de mit tudom én... most síelés előtt már nem próbálkozom.

Igazság szerint nem érzem úgy, hogy jujj, de sokat ennénk mostmár, és hagyni szeretném még a csajt, ha zabás akkor egyen... 1 hónapja sincs, amikor 1 liter felett evett, ahoz képest visszafogta magát, gondolom még 1 hónap és megint alább hagy.

Jutta

KépKép
jutta

Nem győzök olvasni!

Kikuka! Betti 4-5 hónaposan ugyanígy nem tűrte a babakocsit. Úgy mentünk sétálni, hogy amíg aludt addig ok, és vittem a kendurut, ha orditott abba mentünk haza. Aztán elmúlt az a korszak.

Paradicsom: szintén az apró magvak miatt nem ajánlatos, de feldolgozva már ok (ez persze házilag nem nagyon megoldható), ugyanígy az egyéb aprómagvasok amik a bébikajákban vannak. Abban a listában is ahol a pari 1 évtől van vannak furcsaságok, pl ribizli 4 hótól vagy mennyi.

Timi!
Ha a Barnu hisztériázik én is bezárom vagy afürdőbe vagy az előszobába, tényleg hatásos.

Na, folytatom az olvasást.

Még valami. Nem akarok itt önreklámot, nem szeretem az ilyen nyomulásokat, de hátha érdekli a környékbeki lyányokat: Hoztam pamut rugikat (kantáros (1190) meg 2 részes(2990)) cuccokat 80-as méretig (tehát nem tipegő, van lábfeje)

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Szombat reggel indunk és vagy Apa síel vagy én, esetleg 1-2 órára bevállalják az ismerősök (7-en megyünk, 3 pár + Dorka :lol: ). A legjobb barátnőm is velünk lesz, meg egy másik csaj (ő is barátnő és szeretem). Ők eléggé odavannak a kiscsajért bár egyedül még nem vigyáztak rá.

Na el, mert nem lesz ebből a mosásból semmi! :lol: :lol: :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Megyünk hozzád vásárolni! (nem szeretem én ezt a zoknizást!)

Úgy vagyok vele, hogy tavasz közepéig jobb a rugi, utána beadom a derekam és jöhetnek a tipegők, napdrágok (na azért ebből már most is van 2, és ha viszem a csajt vhová, már abban lesz! :lol: ) kisszoknyák és harisnyák dömpingjének. Valahol várom is, de nekem ez valahogy az ülő / mászó korhoz passzol! (Onnan lehet szerintem nagggyon csajosan öltöztetni és akkor már úgyis jóidő lesz! :lol: :lol: :lol: )

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, áruld már el hova mentek? Sielésről a barátaink esete jut mindig az eszembe, elmentek sielni, szintén felváltva tervezték h nyomják, aztán anyuka nagyon elunta magát, és mivel babuci aludt, gondolta az az 5 perc amíg ő megy egy kört belefér. Apuka leér, babakocsi a pálya szélén, anyuka sehol. Úgy összevesztek, hogy haza kellett jönni :lol: Azóta már 3 gyerekük van :lol: Ugyanilyen volt az ex-apósom, az meg elment a boltba az unokájával, és nélküle jött haza :lol: Persze meglett a gyerek.

Andi, mindehol azt írják, hogy 6 hó után a tej már nem elégíti ki a tápanyagszükségletet. De ez is, mint minden gyerekfüggő. Az ikrek most húztak bele a hízásba. Nadi viszont most lassít, szerintem ez a hét is 10 deka alatt lesz, úgyhogy jövő héten már megbeszélem a dokival h mit gondol.

Panka édes!

És Ábel is, milyen ügyes! És B is cuki!

Timi, ez a jutalmazás tényleg működhet. Uabban a műsorban volt, amiről már írtam. Ha délelőtt nincs hiszti, matrica a jutalom. Ha ebéd alatt sincs, még egy matrica...és így tovább. Tegyél az ajtajára egy matrica gyűjtő nagy ívet, mint egy naptárat, és azon láthatja, hogy hogy áll. Ha hiszti volt, akkor nagy fekete iksz matrica helyett. Nem kell drága játékokat ígérgetni szerintem, ilyen apróságok is sikerélményt okozhatnak.

KépKép
kertikiri

Bad Kleinkirchenbe megyünk és nem hiszem, hogy én ennyire laza leszek! :lol:
Úgy ismertek, mint aki nem parázik? :wink:

Voltak itt Zsuék gyógytornász után, hát jelentem a 2 csaj marhára nem hasonlít egymásra! :lol: :lol:
DE mindkettő szép! :lol: :lol:

Ismerkedtek a csajok!

Na megyünk sétálni és vásárolni, utána még mosok, mára nincs vasalni valóm, de majd holnap... :twisted:

Asszem előbb pelusozok... orrokat tessék befogni!

Jutta

KépKép
jutta

Kriszti, mennyi a szakirodalom által ajánlott heti hízás? én azt sem tudom :?
és hát nem 'csak' tejet kapnak, hanem tápit is. az nem számít? :shock:

Kép
an°°di

Igen ezt én is hallotam ,hogy 6 hó után már nem teljesen elégiti ki a baba szükségletét az anyatej!

Valami olyasmi ,hogy már nincs benne annyi tápanyag mint kellne!

Kép

Kép
mogyoland

Ahoj!

Andi:
gratula a foghoz. És gratula Hubának.
Ja és Neked is gratula ám, angyon ügyes vagy az ikrekkel....
a fene se mondaná meg, h korababák. :wink:
És sztem szépen híznak, fejlődnek az ikrek. Elég nekik a tej/tápi, lassan kezdheted a kóstoltatást, de ha nem kell nekik az sem tragédia. A mostani ajánlások szerint a fő táplálék 1 évig az anyatej....

Zsu:
az nem olyan rossz mennyiség sztem. mi most olyan 750 kb, de én ezzel már elégedett vagyok. :wink:

Jutta:
irigyellek a síelés miatt.

Ciripke:
abban a listában kapásból 6 hónaptól indul minden. és nem ribizli, hanem ribizlilé...

Gabcii:
méé, milyen Ádám? :wink:

Gyümölcs:
nem tom, h ismeritek e a Milupának van frutapura nevű gyümölcse. asszem alma, körte és tán szilva. 4x100 g-os. sztem nagyon finom és jobb, mint a bébiételes gyümi. :wink:
Nincs benne cukor, tartósítószer, tejmentes, gluténmentes stb..
és 100% gyümölcs.
meg én ugye első nap 1 fél kanál, második nap 1 kanál stb... szval 2 hét mire nekiadok 1 dobozzal, addig meg jóljárok. :wink:
hehe, lehet ezért ajánlják a fokozatos bevezetést és nem az egyből 1 üveggel, h anyuka is jólakjon. :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
h@jni

Ez jó anyuka is jóllakjon! :lol:

Nállunk most az az új ,hogy a kezeivel úgy csinálna mintha pápázna és nagyon gyakorolja!

Kép

Kép
mogyoland

hali
csak egy kis életjel,ha nyugi lesz szívesen leírom közkívánatra Majci hisztijét és annak kezelését,reggel kikapott azóta jó kislány :-)

Kiri
már fent is van matricás cucc az ajtóján,egy csőrike már van benne,este kap mégegyet ha jó lesz.
a verda sem olyan drága ám,úgy gondoltam ha több napig kibírja akkor odaadom neki,ha hisztizik eldugom :-)

Hajni
a fitted 2es tápi?ha igen és még meg van szívesen megszabadítlak tőle

és milyen igazad van bakker,adom ezeket az üvegeseket,mondjuk az túlzás mert egy nap max tíz kiskanál,de épp nézem,hogy afruttapura 100%os,de birka vagyok,hogy nem azzal kezdtem :evil:

na most ennyi

meg egy játszőszőnyeget burigáló Bibus
Kép
Vendég

Timi:
írok pü-t.

Kép
Kép
h@jni

Hajni
még nem jött át

Maja hisztije,csak erős idegzetőeknek,bár ezt átélni kell

reggel:minden reggel ütköző pont,ma reggel pl felpattan pisilni kell,okés mondom hozom a bimbit,hozom ráültetem,suttogja:kakilni kell,oké mondom kakilj,közbe Bibi felébred.Közbe rám is rám jön a kakilhatnék,bocsi.De közbe fogjam a kezét.Bibi nyekeg,mosnodm siess kislányom,nyomd ki vagy valami,anyának is kell a baba meg sír.Ő kakil,de csak ül és játszik.Na mondom elvisszük a bimbit a fürdőbe és akkor közbe én is,nem az nem jó.Jó nem jó megyünk azt kész.Leül a fürdőbe,de ekkor már üvölt.Lassan Bibi is rázendít.Én a wcén közbe fogjam a kezét,én végeztem,mondom neki csinálok Bibusnak tápit.Nem maradjak,ő kakil.Ez kb fél órán kersztül,dez már hiszti volt nem más.Végre feláll,persze csak pisi van.Öltözzünk fel.Nem ő alszik.Jó mondom akkor amíg Bibust elrendezem maradhatsz pizsibe jó.Erre felekl és játszik.Elrendezem Bibit.Felhuzom a redőnyt,visít,ő alszik,oké mondom akkor feküdj le és aludj.Neeeeeeeeem.jó mondom akkor ágyazok.Neeeeeeem.Megágyaztam.Erre elkezdte letépkedni az ágyterítőt,szobába berak,ott hagy.Ekkora örjöng.Kijövök utánam jön,üvölt hogy alszik,de addigra már teljesen be van pörögve.Jah azért cselek vannak ám,a redőnyt úgy huzom fel hogy időjárás jelentést tartok,ez most pár napja bejön.Szóval megáll elöttem és visít én meg rá se nézeknéha hozzászólok,hohy nem akarja e még abbahagyni.Akkor szokok begurulni amikor hörög és ömlik belőle a takony.Mert ő nem törli ám meg hanem kikell szívni.de az se mindegy ám hogy hogyan,ölembe ülve és ketten fogjuk a szívót.Jah öltözésnél is ez megy én ,nem te,nem ketten és akkor csak üvölt közbe.Szóval ma amikor nem hagyta abba úgy egy óra alatt akkor átvittem elfenekeltem,de most nem kettőt kapott,lehet dobálni,de láttam rajt hogy ez ost érzékenyen érintette és utána hozzámbújt és lenyugodott.Azóta csak hisztikezdemények voltak.
Ált. eltudom terelni a figyelmét és akkor nem megy át örjöngésbe,de úgy nézem neki ez kell,hogy örjöngjön néha.
Na ez volt a mai hiszti,tegnap 3 ilyet nyomott :evil:

Mogyó
ha kéred a házidokitok nem küld el vizsgálatokra?

érdekes amit a kajákról írtak,nálunk totál káosz,tejem alig van és előre szólok semi időm sem idegrendszerem nincs szaporítani úgyhogy ez van,amilyen szépen indult olyan szar vége lett a szoptatásnak,ill még nincs vége ,de így max 1-2 hónapot adok magunknak,pont mint Majcinál.szóbal ma 6kor kelt Bibus akkor szopi.8 után kelt végleg 9 után kapott tápit de nem nagyonkellett neki 80 milit evett kb,amennyit szopni is szokott.dél körül szopi,aztán a maradék tápszer (azt mondtam már hogy Bibus hidegen issza???melegen kiköpi,langyosan se kell,szobahőmérsékleten issza)Na ezek után mondom 3ig biztos kibírja fél 3kor már nyürrögött bevágott 180 ml babyfittet,most alszik,hat felé majd kap valami sütőtökös kencét elötte szopika vagy utána??? és este tápi megint

Prücsi
édesek a fiúk,jó sűrű hajuk van nekik is :-)

olvastam ezt a memóriás dolgot,egyet is értek
Vendég

van neki na milye van neki???

Kép
Vendég

Gyorsan bekukkantok, mert valszeg este nem tudok jönni (talán javítják a szgépünket) :cry: Így az éjszakai hsz-mat átengedem másnak :lol:

Tipp almára finnyás gyermemeknek: SÜLT ALMA!!!!! Nagyon bejött Ábelnek ma délelőtt. Szóval, írtátok, hogy ne nyersen próbálkozzak az almával, így vagy párolom, vagy sütöm. Azaz a sült verziót ma próbáltam csak és olyan csadálkozva nézett rám a végén ez a kis mazsola, hogy már elfogyott? Anya még, még! Egy közepes almát bevágott. Pedig ácsingóztam rá, hogy hátha hagy nekem is egy kicsit, látván, hogy csorog a nyálam utána, de nem és nem!!! :lol: A tányért kinyalhattam...isteni!!!
Ezen felbuzdulva holnap délben is kap krumplival elegyítve.

Timi, ezt a hiszti-táblát lehet, h én is kipróbálom. Ilyesmit próbáltam már a wc-be kakilásra rávezetésnél is, de csak egy hétig működött. Én úgy csináltam, hogy egy hónapot ragasztottam ki a szekrényre és mivel hirtelen nem volt itthon matrica, ezért ilyen öntapadós papírra rajzoltunk mindenfélét, amit ő kitalált (természetesen nálunk a járművek a nyerők), persze csak ha bilibe/wc-be kakilt. Ha pelusba kakilt, akkor szomorú fejecskét rajzoltunk. Apa pedig megígérte neki, hogyha 7 napig wc-be kakil (a bili sem jó), akkor választhat LEGO-t a boltban. De ez sem hatott, egy hét után megunta még a bilibe kakilást is, nemhogy wc-be, már rögtön kérte a szomorú fejecskét. Hát, ilyen az én gyerekem...

És mi is ilyen hisztiket nyomunk :twisted: . Ma pl a sétáról bejövet az volt a hiszti tárgya, hogy ebéd előtt kér kekszet, én meg nem adtam, mert akkor tuti nem ebédel. És jött minden, földre vetődés, hörgés. De ma megmutattam neki, hogy milyen, amikor földhöz vágja magát és utánoztam a hisztijét is :shock: . Ezen megdöbbent és kizökkentette. Persze tankv szt ez sem jó, mert megijednek az Anya reakciójától és lehet, h csak olaj a tűzre. De nálunk ma ez pl bejött.

Bibi és Majci is nagyon édik a múltkori képeken is. Hát, azért hajban Ti nagyon ott vagytok. Nálunk B-nek 1 hósan odaveszett az összes anno, és kb 2 éves koráig nem volt gondom a fodrászra. Ma már azért tényleg erős sérója van. Ábel meg hajasbabaként született, de (én marha, hülye, ökör), olyan 3 hós korában levágattam neki, mondván, hogy össze-vissza áll. És onnantól kezdve neki is rendesen megritkult, de már jön vissza!

Gabci, most már ne csigázz, mi a neve Ádámnak?
A kukacolás (vagy inkább arcon csúszó kukac) meg azt jelenti, hogy már kúszna, de nem tud, mert a karja befeszül (legalább is nálunk, de lehet, hogy másnál meg azt jelenti, hogy nagyon laza). Így ezért kell a masszázs.

Jutta, a kutyázás a mászás előszobája, de ezt meg jó lenne, ha megelőzné a kúszás. ÉS ezt is csak azért tudja mert járunk Dévényezni december óta, meg itthon tornásztatom.
Jó mosást, vasalást...és síelést! 8)

Andi, a múltkor valaki (bocsi, de már nem emlékszem ki volt, de köszi, mert szerintem tök jó!!!) tett föl egy Kismamamblogos babaszakácskönyv linket. Abban írják, hogy az első időben olyan heti 100g gyarapodás az ideális, amikor meg már megduplázták a súlyukat (4-6 hó és szerintem olyan 7 kg fölött), már a heti 50g is elég, ill az ideális 200g-500g/ hó 1 éves korig.
Amúgy a sült alma is onnan jött.

Megyek, mert Ábel éhes.

KépKép
KépKép
prücsi

Hohó! Lapteteje :wink:

KépKép
KépKép
prücsi

Timi:hát voltam már kivizsgáláson és migrénes vagyok kaptam gyógyszert is de állandóan aludtam tőle!
Voltam fejfájás ambulancián több vérvétel de migrén!

Egyébként apukámat jó pár éve műtőték cisztáról a fejében Pécsett!
Még mindig fáj!

Szinte vele élek!

Kép

Kép
mogyoland

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?