Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tünde!
Tényleg nagyon hasonlít Zita az Apukájára!Kép

Manka!
A répából kb. a harmadik kanál után már több jött vissza mint befeléKép. De ma újra próbálkozunkKép. Viszont délután almából már egész sokat megevett. Nem mérem, lereszeltem egy almát, és majdnem a felét megette.
Nekem szerencsére még nem jött meg, de nem is hiányzik mondjuk.
Hogy van Jack?

Az is nagyon jó, ha a vadférjKép porszívózik. Az enyém háziférj meg újabban ezt hanyagolja, de teljesen. Igaz én vagyok a hibás, mert megcsinálom inkább gyorsan, ha már úgyis itthon vagyok. Meg általában én veszem észre előbb a pormacsekokatKép nappali fényben. Mert mire ő hazaér, már sötét van és rosszak a látási viszonyokKép.

Bendegúz hason alszik, forogni nem forog, csak mászik, előrefele, és rendszerint az ágy valamelyik sarkában köt ki, aztán ha már nem tud tovább haladni felébred. Rajta egy kis könnyű termópléd van, azt húzza rendszerint magával ahogy kúszik előrefele Kép.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Márti!

Na, milyen rendes Bendegúz, viszi a takarót is! KépKépKép
Vendég

Na, ma valamivel jobban csúszott a répa, egész meg voltam elégedve a mennyiséggelKép.
Viszont nem nagyon tudunk ma aludni napközben egy rendeset, még félórát sem egyben, délelőtt még hamarabb ébredt. Most éppen aluszik, de ki tudja meddig.
És ma nem mertem kirakni a teraszra, úgy vitte a szél ezt a hülye hódarát ami esett, meg olyan undok-barátságtalan hideg volt. És sétálni se mentünk, mert egyetlen porcikám sem kívánt kimenni ebben az időben. Pedig a babakocsiban biztos aludt volna Kép.
Ti mindennap mentek sétálni?

Majd én is rakok fel Apás-Bendegúzos fotót, ő is eléggé hasonlít rá azt mondják. Meg persze azért rám is Kép.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Én se megyek minden nap, pl ma se, mert itt Győrben is nagyon undi idő van, csak úgy süvít a szél.
Sajnos teraszunk, erkélyünk nincs.
A védőnő azt mondta, ilyenkor öltöztessem fel Zitát, és nyissam rá az ablakot. Ezt is csak 1x csináltam, de majd' megfagytam.

Zita csak a szemét és a tokáját örökölte tőlem. Kép/Kép És persze azt, ami a pelenka alatt van! Kép Kép Kép
Vendég

sziasztok,

Hát most már senki nem fogja lemosni rólam, hogy Rubint Réka rajongó vagyokKép.

Én minden nap kimegyek egy kicsit Jackkel, ma is sétáltunk kengurúban, majd leszakadt a hátam, pedig max. negyedóra volt.

TündeKép
Nagyon jó az apás kép, tényleg nagyon hasonlítanak. Nálunk amikor Jack megszületett, mindenki azt mondta, hogy tiszta apja, aztán kb. 2hós korában elkezdett rám hasonlítani. A talin is mindenki azt mondta, hogy rám hasonlít. Viszont vannak olyan pillanatok, amikor az ikrek egyikére hasonlít, az meg ugye az ír ág.

Jack még most sem gyógyult megKép, holnap kijön hozzá egy másik dokinéni a gyerekklinikáról. Neki fizetni kell, de nem bánom, félek, hogy az elhúzódó megfázás valami szövődményt hagy maga után, meg ennek a D vitaminnak is a végére akarok járni.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Manka!

Ha nem lennék lusta, én is kivinném Zitát minden nap. Kicsit az is visszatart, hogy ahogy lassan mennek le a kilók, úgy kezdek megint baromi fázós lenni. Brrrrrr...
Sajnálom, hogy Jack még mindig beteg. Hogy szereztétek be az új dokinénit? Megkérdezhetem, hogy mennyiért megy ki?
Én eleve olyan dokibácsit választottam, aki kijön, igaz, 1 vizit ára 3000Ft. Oltásra vinni kell (holnapKép), de amúgy hívhatom bmikor, éjjel, hétvégén is. úgy néz ki, mint a Vágó Pista. Kép
Az ír rokonok látták már Jack-et élőben?

Rajtunk kívül (Jack és Zita) mindenki megkapta a 4 hós oltást?
Vendég

Én baromi fázós voltam a terhességem előtt, azóta viszont kigombolt kabátban közlekedek. Nekem a plussz 7 kiló meg se moccan, bár nem is nagyon teszek érte semmit, hogy moccanjon. Majd ha elkezdem a hozzátápit.

Az új dokinénit a házból ajánlották ketten is, a félemeleten és a 3.-on is kisgyerekesek laknak, bár ott már 2 évesek a gyerkőcök. 5000Ft-ot kér, és őt is lehet hívni bármikor.
A másik dokinéni rendelője 3 perc gyalog, és a picurokat nem a rendelőbe kell vinni, hanem oda ahol a tanácsadás van, ami ugyanaz az épület, csak másik ajtón kell bemenni.

Az ír nagyszülők és a két nagynéni eljöttek meglátogatni minket amikor Jack 3 hetes volt, karácsonykor pedig mi voltunk kint, úgyhogy ott a tág rokonság is megcsodálta. Ír nagymamiék 14-en vannak testvérek, és nagyon összetartó a család, úgyhogy jó sokan megnézték.
Jó fejek, csak rohadt hideg van náluk. Jack így játszott a szobában amikor megérkeztünk:
Kép
Aztán a mi kedvünkért felvették a fűtést, de még akkor is sokkal hűvösebb volt, mint nálunk szokott lenni.

Kérdezted emilben, hogy milyen volt a szülés. Én pozitívan csalódtam. A kórház ajtótól ajtóig 6 perc gyalog, ha kényelmesen sétálok (ezt a 37. héten lemértemKép). 4 perces fájásokkal 9kor átsétáltam, megvizsgáltak (ctg és doki), 10körül elfolyt a magzatvíz, előkészítés után 11 előtt pár perccel kerültem a szülőszobába, és 12.18-kor megszületett Jack.
Írtad, hogy neked nehéz szülés volt. Amiatt, hogy hosszú volt?

Márti, Tibicsoki, Réka,
Nektek milyen volt?

Manka

manka7

Szülés: császárral, toxémia miatt, két héttel korábban, 38. héten vizsgálat, ott uh-n kiderült, h nem fejlődik jól, másnap reggel kórház és délután műtét. Azt sem tudtam hol vagyok, olyan gyorsan történt. Maga a műtét nem fájt, jól elszórakoztattak elötte és a műtőben, biztosan látszott rajtam, h sík ideg vagyok.
Műtét utáni pár nap az iszonyt gáz a fájdalom miatt, alig bírsz felkelni az ágyból, de túléltem.Nekem nagyon jó volt, h egyágyasban voltam és babázhattam nyugiban este meg elvitték és tudtam pihenni.Persze reggel 1/2 7 kor már türelmetlenül vártuk őket az ajtóbanKép
Gyakran eszembe jut milyen jó érzés volt.
A császár se a tejtermelésben se a babagondozásban nem jelentett különösebb gondot, csak nem tudtam sokáig állva maradni, de azért a 3. napon lementünk tejeskávét inni a büfébe a szomszéd egyágyasban lévő anyukával, úgyhogy elég hamar összeszedtem magamKép
Az érzéstelenítés mellékhatása a fejfájás, de sok folyadékot ittam és feküdtem a bébivelKép
Semmi esetre sem bántam meg, h így történt.

Küldök egy apja lánya fotót, kedvet kaptam Tünde után:
Kép

KépKép
tibicsoki75

Séta:
ha nem fúj a szél és nem szakad az eső mindig megyünk, még a mínuszokban is,sokak megrökönyödésére.Bár olyankor max 1 óra indulástól érkezésig.
Fogyókúra helyett rójuk a köröket az itteni kismama barátnőmmel vagy a még nem szült barátnőimmel, akik előszeretettel tolják a kocsitKép
A toxémia miatt híztam vagy 20-22 kg-t, szerencsére most már csak 4 kg felesleg maradt, de tudjátok, h többnek néz ki az ember a vastag karral, itt-ott lerakódott zsírpárnákkal.

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!
Szülés: hát nekem is igen gyorsan történt, sajnos császárral, a 38. héten. Mondjuk én már hetekkel előbb tudtam, hogy hacsak meg nem fordul Bendegúz, akkor farfekvés miatt császár lesz. Keszthelyen viszonylag idős (ez én volnék, a 33 évemmel, hüpp-hüppKép) először szülőnél, farfekvés egyértelműen császár indikáció). És állhattam én négykézláb, meg fekhettem emelt derékkal órákat (amiket ugye a nagy öregek mondanak, hogy segít megfordulni a babának), nem fordult meg. Aztán egyszer csak elfolyt a magzatvíz, bementünk a kórházba, és onnantól számítva két órán belül megvolt Bendegúz. Sajnos a férjem nem is ért oda Pestről, csak amikor már egyórás volt. Úgyhogy nálunk Nagypapás szülés volt, mert Apukám szülész (nyugdíjas már), és ő jött be velem, és ő fogta meg először Bendegúzt, az első unokáját. Ami nekem külön nagyon megható volt, pláne mert jórégóta ácsingóztak már egy unoka után.Kép
Egyébként a császár utáni két nap tényleg horror, úgy éreztem magam, mint akit hasban kettéfűrészeltek és rosszul raktak össze, alig bírtam menni. De aztán a harmadik naptól már egyre jobb lett, és amikor a hatodik napon kijöttünk a kórházból, már nem is lehetett látni a mozgásomon, hogy műtöttek. És szerencsére nagyon rendesen kihozták mindig Bendegúzt, ő meg elég ügyes volt, és rögtön elkezdett szopizni, úgyhogy a tejcivel sem volt gond, lett bőven.

Tibicsoki!
Aranyos ez a kis aranysipka! Itt nem annyira egyértelmű a hasonlóság mint Tündééknél, de biztos azért mert több van benne Belőled. Kép

Ma is vaciláltam sétaügyileg, de már nekem is olyan levegőhiányom volt, végülis rászántam magam. Két óra hosszat kutyagoltam, igaz közben megpihentünk a Minimanóban, és persze elköltöttünk némi pénzmagot is Kép. És milyen mázli, hogy elmentünk délelőtt, most elkezdett esni valami trutyi havaseső megint. Kép

Manka!
Kíváncsi vagyok mit mond az új dokinéni. Én utánaolvastam kicsit, a nagyobb kutacs tényleg lehet jele, a D vitaminhiánynak (merthogy nem kezd el összecsontosodni), de szerintem se aggódj, add neki az emelt adagot, az tuti elég lesz.
Lassan ideje lenne azért megkapni az oltást is Nektek is, nem?

Na, megyek játszani!
És ma én is rakok fel majd képet! Tényleg! Kép

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Tünde!
Elfelejtettem írni, hogy igen, Bendegúz már megkapta a 4 hónapos oltását, kb. két hete.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Most meg esik a hó rendesen. Kép Mikor lesz már tavasz???

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Megvolt az oltás. Hát Zita minden volt, csak hős nem. Ahogy meglátta a dokibácsit, üvöltött, mint a sakál. (dokibácsi szerint az okos gyerekek sírnak, mert emlékeznek a 3hós oltás után ráKép) Amíg beszélgettünk, még szuri se volt, átment a rendelő legtávolabbi zugába, hogy ne is lássa Zita, de ő csak sírt, rendületlenül...
Kapott kúpot, amikor hazaértünk, nincs semmi, jókedvű, rugdal a lábakkal. Éjjel helyet cserélnek Apával, Kép tesóm fia erre az oltásra lett allergiás. Kép

Szülés:
Szerdán kezdtem vajúdni, reggeltől csüt. estig voltak 10 perces fájásaim. Ez még nem volt annyira gáz, boltban is voltunk csüt. este, de aludni már nem tudtam. Péntek hajnal 4kor mentünk be 3-4perces fájásokkal, és Zita du. 1/4 3kor született meg. 9től Oxytocinos infúzión voltam, és akkor már összeértek a fájások. Nem nagyon tágultam, ott rimánkodtam az EDA-ért, de nem kaptam, mert nagyon pengeélen volt, hogy esetleg megcsászároznak, és akkopr meg spinális érzéstelenítés lett volna. Szóval nagyon nehéz, elhúzódó szülésem volt. Tolófájásoktól számítva viszont 10 perc alatt kitoltam Zitát. Alkatilag olyan Manka-féle lehetek, 164/50, Zita meg jól megiperedett a 41 hét alatt, 3740/52 volt. Szülés közben jó sokszor elmondtam, hogy én aztán soha többet nem szülök...

Manka!
Mit mondott a dokinéni? Meg voltál vele elégedve?

Tibicsoki!
Aranyos Fanni Apukájával!

Képzeljétek, vadférjem fűz, hogy menjek hozzá feleségül.

Márti!
Várom a képeket! Kép
Vendég

Tünde!
Hát ha elég rendesen porszívózik, szerintem ne sokat gondolkodj, menj hozzá feleségül! Kép.
Remélem nem lesz Zitánál se gond az oltás után, és nem lesz lázas, hanem szépen alszik éjszaka. Nem akarom Zitához hasonlítani Kép, de nekünk volt egy tigriscsíkos szürke macsekunk, és az olyan okos volt, pár alkalom után úgy megismerte az állatorvos hangját, hogy laposkúszásban menekült, ha meghallotta Kép. (mert párszor kellett neki kapni szurit, szegénynek)
Bendegúzban nem hagyott mély nyomokat a dokinéni, eddig..

Az ígért képek, Apával és velem is egy a teljesség kedvéértKép.

KépKép

Azt hiszem át kell adnom lassan a gépet.
Jóéjszakát,
Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok,

Egész nap nem volt netünk, valami vírusfélét kapott be a gép, mostanra sikerült mindenfélét letörölni róla, remélem már nem lesz gond.

Sajnos holnap be kell mennünk a Tűzoltó u.-i gyerekklinikára, ahol csinálnak egy kézröntgent és vesznek vért Jacktől. Másik doki néni szerint a D-vitaminhiányt nem lehet csak így hipphopp megállapítani, ő a végére akar járni a dolgoknak. Ja, és azt mondta, hogy semmiképpen ne adjak 2 csepp vigantolt.
Hát most ezen izgulok, reggel 9-re megyünk. Szerencsére nincs messze, úgyhogy elgyalogolok babakocsival.

Drukkoljatok, hogy ne legyen semmi baj!

Manka és Jack

Manka

manka7

Manka!

Ez a dokinéni sokkal alaposabbnak tűnik!
szorítunk Zitával Jacknek!
Miért nem szabad 2 cseppet adni a Vigantol-ból? Zitánal előfordul, hogy 2 sikerül.

Márti!
Bendegúz jó vegyes baba! A férjed nagyon ismerős, ez élehet? Vagy kire hasonlít, akit ismerhetek a közéletből?
Vendég

Manka!
Én is drukkolok, hogy ne legyen semi gond. (én optimista vagyok, szerintem majd jól kiderül, hogy Jack nem is D vitamin hiányos)

Tünde!
Igen, Bendegúz keverékgyerek, fej és fülforma az apja, szeme szája az enyém. ÁllítólagKép.
Nem tudom honnan lehet ismerős a férjem, nekem még nem tűnt fel, hogy hasonlítana valakire Kép. Mindenesetre ő nem közéleti személy, tehát mégis inkább hasonlít, őt nem láthattad.

Egyébként néha nálunk is 2 csepp sikerül a vigantolból, sőt van olyan nap is, bevallom, hogy elfelejtjük. Akkor másnap pótoljuk.
Mondjuk tudom, hogy jobb mindennap adni inkább egy cseppet, úgy egyenletesebb.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Egy kicsit eltűntem, mert egy hétig nem volt internetünk.
Közben Ágoston meggyógyult, én beteg lettem, de aztán én is meggyógyultam. A betegségem persze a tej rovására ment, így a múlt héten szinte óránként szoptattam. De meglett az eredménye ismét van jó sok tejem. És még fejni is tudok, amit este megkap Ágoston cumisüvegből. Így nagyon jók lettek az éjszakáink is. A 3-4 szeri evés helyett, alszik 9- től 5- ig, majd egy kis szopi után 8- ig.

Szülés: Én szept 11- re voltam kiírva, úgyhogy 19- én kora reggel megindították a szülést. Prepidil zselét kent fel az orvos a méhszájhoz. Aznap nem történt semmi. Viszont benntartottak a korházban. Rengeteget lépcsőztem, de eredményt ez sem hozott.
Másnap újra, eredmény semmi. Harmadnap újra. Akkor azért beindultak a fájások, viszonylag rendszeresen. Este 1/2 9- kor kerültem le a szülőszobára kb. 5 perces mestruációs görcs erősségű fájásokkal. Még könyvet is vittem magammal, hogy ebből nem lesz semmi. Viszont fél óra múlva elfolyt a magzatvíz és a fájások is beerősödtek. A vajúdásról jó emlékeim vannak. Fájt, de közben guggolgattam, így éreztem, hogy valamit teszek is hogy gyorsbb legyen. A fájások között szinte aludtam. Állva! A kitolási szakról csak emlékképeim vannak. Nekem nagyon hosszúnak tűnt. Amikor a férjem kérdeztem, hogy mennyi ideig tartott azt válaszolta hoy nem tudja, mert teljesen elvesztette az időérzékét, de szerinte kb. 20 perc volt. Viszont mivel Ágoston 4250 g volt, és arccal felfelé nézett, elég nehéz volt, és sajnos alig voltak fájásaim. Így 2 orvos nyomta ki belőlem. A felépülés volt nehéz, mert elég rendesen szakadtam is, és az aranyerem is kijött. Kb. 3 hét volt mire rendesn talpon tudtam maradni hosszabb ideig. Anyósom rengeteget segített.

Hétfőn megkapta Ágoston az oltást. Estére belázasodott, de nyűgös nem volt. Kapott egy kúpot, amitől rendbejött.

Manka!
Kiderült valami?

Márti!
Olyan aranoyosak vagytok Bendegúzzal! Ránézek a képre és egyből fülig ér nekem is a szám.

Teszek fel én is vigyori képeket:

KépKép
KépKép

KépKép
KépKép
oréka

Oréka!
Ügyik vagytok, hogy így visszahoztátok a tejcit!Kép Nekem mindig ez volt a rémálmom, hogy valami betegség kapcsán elapad a tejem, és nem biztos hogy lenne lelkierőm visszatornázni. Nem mintha akkor nem adhatnék neki tápszert, mert esténként most is adok, hogy jóllakjon, csak úgy szeretném minél tovább szoptatni.
És Ágoston nagyon cuki, ahogy teli szájjal nevet, meg ahol csak huncutul mosolyog, ott is Kép.

Manka!
Mi volt a kórházban? Remélem minden OK.

Én is teszek fel egy vigyorit Kép.

Kép

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok, gyors bekukk, korábban már írtam, de apa ma délutános, és szépen elnavigált a babanetről mielőtt elküldtem volna az üzenetet.

Szóval a kézröntgen alapján nincs d vitamin hiányára mutató jel, egészséges 5 hós gyereknek megfelelő csontozat. A vérvétel eredményért holnap dél körül kell felhívnom a dokinénit. Õ belgyógyász a gyerekklinikán, kb. 35-40 éves körül lehet, és folyamatosan képzi magát, sokat jár külföldre is konferenciákra. A háziorvos idősebb, olyan 55 lehet, ezáltal persze tapasztaltabb, de talán nem halad igazán a korral. Ezt csak azért írom, mert előtte itt mérlegeltem magamban, hogy melyikre hallgassak. Fiatal dokinéni azt is mondta, hogy a d vitamin túladagolásával többet árthatok, mint a hiányával (itt persze nem arra gondolt, hogy néha 2 csepp sikerül).
Mindenesetre kíváncsi vagyok a vérvétel eredményére, mert fiatal dokinéni mondta, hogy a röntgen nem mindig 100%-an megbízható, bár szerinte Jacknek kutya baja.
A megfázásra is azt mondta, hogy ebben az időben, a szárazabb levegőjű lakásban, ez a fajta orrdugulás nagyon gyakori, de ha nem párosul lázzal, tiszta a tüdő, és a gyerek jókedvű, jól eszik, akkor nem kell aggódni.
Jack hősiesen állta a megpróbáltatásokat, a vérvétel sem volt olyan vészes, mint amilyennek én gondoltam.

Közben Jack elaludt, úgyhogy most van időm többet írni.

Tünde, én 3 hónappal fiatalabb és két centivel alacsonyabb vagyok mint teKép.

Márti, a Bendegúz tényleg vegyes gyerkőc, nagyon jók a képek, főleg az anya-fia mosolygósKép.

Réka, az Ágoston kitől örökölte ezeket az ígéző kék szemeket? Nálunk is egyre többet van a cumi a kézben, és persze legtöbbször a földön végzi.

Már csak mi maradtunk oltás nélkülKép, hétfőn újra nekivágunk. Ha a házidoknéni még mindig d vitaminhiányt fog diagnoztizálni, megmondom neki, hogy írjon fel egy tengerparti üdülést, ott lesz elég d vitaminKép.

Holnap jön anyukám kényeztetni egy kicsit minket, már alig váromKép.

Manka

Manka

manka7

Manka!

Örülök a jó hírnek, hogy nincs semmi baj! Azért majd írd le a vérvétel eredményét is!
???? Írtam vhol, hogy márc-ban leszek 32?
Nagyon helyes itt az összes kisfiú!
Zitának meg se merem mutatni őket. Kép Kép

IGEN-t mondtam a vadférjemnek.
Kép
Vendég

Gratulálok a menyasszonynak!!!

Manka én is örülök a jó hírnek!

Ágoston nem tőlem örökölte a szemeit az biztos. (Az enyém barna.) A férjemé kék, de nem ennyire. Talán a nagypapámnak van ennyire kék szeme.
A cumit csak alváshoz szokta megkapni. Itt már nem emlékszem, hogy az alvásra akartam rábírni, vagy egyszerűen csak megkaparintotta.

KépKép
KépKép
oréka

Manka, Tünde!
Én meg örülök mindkét jó hírnek!
Manka, remélhetőleg a vérvétel eredménye is OK lesz, és akkor nem kell tovább aggódni.

Tünde, Neked szívből gratulálok, most aztán majd legálisan szelidítheted a vadférjedet Kép.

Nekem is jönnek a szüleim a hétvégén, unokalesőbe. Nem bírják soha két hétnél tovább, ha mi nem megyünk haza, jönnek ők. De örülök neki én is Kép.

Ma délután elkezdtem Bendegúz beszoktatását a kiságyba a délutáni alvásidőben. Szépen elaludt egyedül egész kis nyüszöngés után, igaz aztán félóra után felébredt. De láthatóan kipihente magát azalatt, úgyhogy kivettem játszani.
Most meg még elszundított egyet játék közben. Így meg is lesz a délutáni egy óra. Jobb ha megszokom, hogy csak a teraszon a levegőn, vagy séta közben tud többet aludni egyhuzamban. Ott viszont simán másfél-két órát. Mindenesetre most próbálom kb. ugyanabban az időben altatni délelőtt is, és délután is. Neki is jobb, meg nekem is ha van egy jó kis napirendünk Kép. Szerintem..Kép. (hogy eltűnt a "szerintem"-es fickó a gumicsirkével a TV-ből)

Milyen takony köd lett itt estére Kép, pedig délután olyan szépen sütött a nap Kép.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Tünde,
Emilben írtad, hogy márc-ban leszel 32.
Én is gratulálok a ...öööö, minek nevezik ezt? A leánykérésedhez? Vagy ez vadleánykérés voltKép? Na jó, nem vadulok tovább, nagynagy gratula nektek! És mikor lesz a hétországra szóló lakodalomKép?

Remélem holnap is szép napsütéses idő lesz, és nagyot sétálunk. Bár ma a hóakadályok eléggé nehezítették a sétát.

Manka

manka7

Milyen idő volt ma Bp-en? Az ősziben is írt vki hóakadályról. Itt ragyogó napsütés volt egész nap, bár a járdán tükörjég volt az árnyékos helyeken. Tetőtéri lakásunk van, jól befűtött a nap, a gáznak nem is nagyon kellett. Kép

Olyan aranyosak a gyerkőcök, ahogy nyitott szájjal nevetnek. Nálatok már forognak? Zita még mindig nem.

Manka,
mikor kaptok oltást? Zita kapott úgy, hogy náthás volt, de semmi egyéb baja nem volt. Az oltástól se lett semmi.

Ma szegénykémnek elromlott a biológiai órája. 1/2 9kor szokott reggelizni, és mostanában 12kor ebéd. 11kor elkezdett nyüsszögni, majd már ordított. Nem tudtam, mi baja van. Volt peluscsere, az ínyét is bekentem Dentinox-al, babusgattam, semmi hatás, üvöltés tovább. Végül kínomban csináltam neki kaját, hát ez volt a baj. Szegény Kisbogaram, fél órát sírt a kajáért. Kép Kép

Esküvő valszeg májusban lesz. Nem leszünk sokan, szülők, tesók, 1-2 baráthoz én ragaszkodom.
Kezdem beleélni magam, úgy döntöttem, lesz fehér ruha, csokor. A mirtuszkoszorúról lemondok, úgyse hinné el senki, hogy még szűz vagyok. Kép Kép Kép
Vendég

Jó idő volt, viszont a megolvadt kásás havon alig bírtam tolni a babakocsit. Áttolni a villamossíneken kész művészet volt.

Jack pont ma fordult át hátról hasra a másik irányba is. A jobb oldalra hasrafordulás már nagyon jól megy, és egy ideje már gyakorolta a bal oldalit is, de abba még egy icipicit be kellett segítenem. egészen máig, most már a baloldali is megy.
Viszont a hasról hátra fordulást már nem csinálja egy ideje, inkább visítozik, hogy fordítsam meg én.
Majd Zita is megfordul, ha majd ő úgy gondolja. Rengeteg ideje van még.

Szerintem hétfőn mi is megkapjuk a szurit, nátha ide vagy oda.

Milyen allergiás reakció volt a nővéred gyerkőcénél?

Manka

manka7

Hát én ma nem merészkedtem ki sétálni, inkább teraszon alvás volt. Megvárom, amíg elolvad a latyak.

Bendegúz se forog még, egyetlen egyszer egész véletlenül átbillent hasról hátra, azóta se.
Hátról meg csak oldalra fordul, és úgy marad. Persze én ilyenkor néha átbillentem, hogy megmutassam hogy kell, de magától nem csinálja, sajna.
A sok nevetgélés mellett nem marad rá ideje hogy forogjon Kép.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Hát, az az allergiás reakció elég durva volt.
Már éjjel volt, amikor bement a tesóm pelenkázni. Nem szokta felkapcsolni a villanyt, de akkor szerencsére felkapcsolta, és látta, hogy Petikének akkkora a füle, hogy elefánt megirigyelte volna, a szemét meg már nem is tudta kinyitni, és a nyelve is meg volt dagadva. Felhívták a gyerekorvost, aztán rohantak vele a kórházba. Szerencséjükre a gyerekdokijuk is bement, mert az ügyeletes doki vhol kóborolt, jó sokára került elő. Kapott Calcimusc inj-ót, aztán rendbejött. Doki szerint ha 1 órával később megy be, addigra már megfulladt volna.
A többi oltást csak kórházban kaphatta meg, egyébként ez után az eset után a mostani "új" oltást kapta, de ez 5 éve volt.
Nem aggódom, hogy Zita nem forog. Vmelyik topicban már írtam, hogy a tesóm Petije már ment, amikor még mindig nem tudott átfordulni. Végül tesóm forgolódott előtte, és tőle leste el. Kép Kép Kép
Vendég

Manka!

Sztem ha jó áron adják azt a Chicco etetőszéket, ne habozz! Szuperjónak tűnik. A miénknek pl nem lehet a lábtartóját felemelni. Kép
Vendég

Sziasztok!
Jelentem Bendegúz ma 3x hasrafordult. Illetve először reggel csak félig, mert a nyusziját akarta lebirkózni, ráfordult, és az megtámasztott alulról. Így alákerült a keze is meg a nyuszi is, de visszabillenni már nem tudott. Aztán délben megint kétszer átfordult, de megint beszorult a keze, mint egy kis bénafóka úgy nézett ki Kép.
Most meg nyekereg Kép, úgyhogy megyek.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Máártiii!

Ma Zita is 2x hasról hátra fordult! Pont barátnőztünk, és én olyan boldog voltam! Zita először meglepődött, aztán vigyorgott ezerrel.
Képzeljétek, amikor meglátta Zsófit (5 héttel idősebb), tökre örült, és dumált neki. Mi meg csak lestünk az anyukájával. Sztem az oltást mesélhette, mert elég nagy hanggal dumált, és Zsófi elkezdett sírni. Kép Kép Kép

Manka!
Mi lett a laboreredmény?
Vendég

Tünde!!
Gratula a kiscsajnak! Kép Õ pont a fordítottját tudja akkor mint Bendegúz!
Bendegúz még nem találkozott másik kisbabával, sajnos. Pedig olyan kíváncsi lennék a reakciójára. Nekem nincs hasonló korú gyerkőccel barátném sajna. Kép Pedig jó lenne.

Ma Bendegúz megevett délután félüveg Hipp alma-őszibarackpempőt, amit már két napja kóstolgatott! Most megpróbálok beszerezni fagyasztot barackot, és pempőzni neki fincsit Kép.
Az almát is már egész jól ette, csak az megfogja a kakiját. A barack remélhetőleg majd pont az ellenkező hatással lesz Kép.

Manka!
Minket is érdekel, minden OK volt-e a laboreredménnyel?

Ma kinyaltam a lakást, most szép rend van, de olyan dögfáradt vagyok. Szerencsére hétvégén főzni megint a férjem fog, én meg megcsinálom a Kuha féle tiramisut, nyam-nyam Kép.

Tünde!
Rossz lehet, ha nincs otthon napokig a férjed, én még nem voltam egyedül Bendegúzzal, amikor igen, akkor hazamentünk Anyuékhoz, meg márciusban is lesz ilyen pár nap, akkor is hazamegyünk Kép Nálunk egyébként Apa fürdet, úgyhogy ezért is nagyon hiányozna, megvan már a kis szokásos rituáléjuk nagy vigyorgásokkal.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziaszok,

Minden ok, a laboreredmény negatívKépKép. Kíváncsi vagyok mit mondd majd a házidoknéni hétfőn.

Nekünk a múlt éjszaka szörnyű volt. jack éjfél körül felébredt, és kb. 4-ig csak nyügizett, evett, vigyorgott, ordított, rúgkapált. Utána is óránként ébredt. Remélem a hó miatt volt, bár a foga miatt is lehetett, elég fehér az ínye.

Gratulálok a kis forgolódókhoz! Kép

Tünde,
Eldöntöttem, megveszem a chicco etetőszéket, 20ezerért adják, a boltban harmincakárhányezer. Tényleg egy kicsit sok helyet foglal, de nálunk elfér.

Manka

manka7

Manka!

Örülök a jó hírnek! Kép

Éjszaka JackKép

Ha jó állapotban van, megéri! Ezt nem lehet összecsukni?
Este hiába tettem hasra Zitát, hogy bemutassa új tudományát Apának, nem dicsekedett.

Bendegúz nagyon ügyi, hátról hasra fordulni a nehezebb.
Tényleg nem jó, amikor Apa nincs itthon. Zita jó baba, de vhogy este nyűgibb, amikor nincs itt az Apja. Lehet, hogy hülyeség, de sztem nagyjából már érzi, amikor itt az ideje, hogy hazaérjen. A fürdés nálunk úgy van, hogy én lecsutakolom Zitát, utána (a még) vadférj átveszi, és lubickolás, vigyorgás, addig én megcsinálom a vacsit. És persze kaja után megyünk estipusziért.
Ha elalszik, ilyenkor át szoktam hozni magam mellé, hogy mégse legyünk mind a ketten egyedül. Kép
Vendég

Sziasztok,
Apa ma egész nap dolgozik (reggel 8-tól éjjel 1-ig)Kép, de itt van anyukám, és az nagyon jóKép.

Tünde, én úgy látom, hogy hasról hátra nehezebb fordulni. Legalább is nálunk az megy nehezebben.

Az etetőszéket össze lehet csukni, de kinyitva elég nagy, nagyobb mint a normál etetőszékek. Õk a keresztszülőktől kapták, akik nem számoltak az icipici konyhával, és már be is szereztek egy kisebb Brevit, ez a Chicco meg a galéria alatt dekkolt már egy ideje. Szóval nagyon jó állapotban van.

Jack már meggyógyult, múlt éjszaka már csak egyszer kelt fel enni 2kor, akkor is fél órán belül már durmolt, pedig kaja után, még próbált vigyorogni, meg dumálni velem, de nem voltam partner, és visszatettem a kiságyba.

Jó hétvégét!

Manka

Manka

manka7

Sziasztok!

Húúú, Manka, Apa jól belehúz a munkába!
Régebben én is ügyeltem néha a véradóban reggel 8-másnap du. 3-ig. Rohadt fárasztó volt.

Jack-et beleültetted a székbe? Mi Zitát bele szoktuk tenni, amíg mi kajálunk, nagyon tetszik neki.

Jó hétvégét!
Vendég

Tünde!

Te írtad asszem, h nem vált be a tesódéknál a fa etetőszék. Miért?

Lányok, ti mikor teszitek majd a babát félig ülő pozícióba a babakocsiba?

KépKép
tibicsoki75

Tibicsoki!

Nem volt biztonságos, nem lehetett állítani a magasságát, háttámláját, és nem volt túl kényelmes a gyerekeknek sem. Végül mindkét gyereknek ua. az etetőszéke volt, nem vettek másikat.
Vendég

Tünde! Kép

Most olvasom csak, hogy lagzi, fehérruha, miegymás. KépKép Hát gratulálhatok ezek szerint? Kép

És a hasról hátraforgáshoz is, emlékszem nemrég mondtad, milyen "reménytelennek" látod. Na tessék! Kép Viki "csak" a hátról hasra verziót tudja. Kép

Dóri
Vendég

Dóri!

Megköszönöm itt is!

KÖSZI!!!
hihihihihihihihihihhihi
Vendég

Tünde,
Márc. 1-től én is kezdem veled a tisztítókúrát. Én a keresztelőre "gyúrok".

Még nem hoztam le az etetőszéket, majd holnap apa lecipeli.

Tibicsoki,
Jack már néha félig ül a babakocsiban, nagyon szeret nézelődni. Azt írja az én nagykönyvem, hogy ha a gyerek nem esik öszze, és úgy látszik, hogy kényelmes neki félig ülő, vagy akár teljes ülő pozíció, akkor már lehet ültetni a babakocsiban. De ha elkezd fáradni és csúszni, akkor vissza kell engedni a háttámlát fekvésbe.

Manka

manka7

Tünde,
Nagyon jók a mai képek Zitusról, egyre szebb, de tényleg. És milyen ügyesen ül.

Holnap megkapjuk az oltást, ha minden igaz. Már éppen itt az ideje, mindjárt 5hósak leszünk.

Ti készültök a talira (nemcsak Tündétől kérdezem)?

Manka

manka7

Manka,
köszi! Apa is mondta, milyen szépen ül. 1x már ültettük ebben a székben, karácsony előtt, a nagyiknak csináltunk képeket. Hát, akkor még fogni kellett.
Én asszem nem megyek, hétközben amúgy sem túl jó. Te mész? Többiek?
Vendég

Mi márc. 2-5-ig síelünk, ha a másik két időpont valamelyikét szavazzák meg, akkor lehet. Szeretném újra látni a lányokat, babákat, meg persze megismerni a többieket.
Neked nem olyan egyszerű Győrből, pedig olyan jó lenne találkozni.

Manka

manka7

Sziasztok!
A hétvége a nagyszülőké volt, nem is jutottam ide a géphez.
Csak most nézegettem meg a képeket az őszin, és annyira jók ezek az összehasonlító születéskori-meg pár hetes-hónapos képek! Kép. Majd én is csinálok ilyen képsorozatot, ha kicsit több időm lesz. Holnap délelőtt még itt lesznek a nagyik, bébicsőszködnek egyet, én meg talán eljutok Bendegúznak vásárolni pár újdonságot. Annyira növi ki a dolgait, hihetetlen.
Ma reggel megint átfordult, és most kihúzta a kis mancsát is. De aztán megunta a hasonfekvést hamar, és vissza kellett fordítani Kép.

Én nem hiszem hogy megyek a talira, nem vagyok olyan gyakori topiclátogató.

Tünde!
Tényleg nagyon ügyesen ül Zita! Kép

Manka!
Remélem jól fogja viselni Jack holnap az oltást.
Aranyos az a pocakos kép nagyon!!Kép

Tibicsoki!
Én még nem ültettem Bendegúzt a kocsiban, még nem ül olyan stabilan, és amúgy is mindig alszik séta közben, úgyhogy jobb ha fekszik.

Na, pizsiosztás mára,

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Manka,
hova mentek síelni?
Igazából meg tudnám oldani a babatalit, csak elég körülményes lenne. Anyum Budaörsön lakik, odáig elmehetnék kocsival, de onnan 2 busszal+2 metroval jutnék el Újpestre (vagy 1 busz, 1 villamos, 1 metro), az meg egyedül, babakocsival, elég nehéz dió.
Remélem Jack-et nem viseli meg nagyon az oltás. A dokinéninek megmondod, hogy voltatok másik orvosnál?

Márti,
Zita tegnap 1x átfordult, ma 1x sem. Sztem vmi készülődhet fog-ügyben, tegnap is, ma is kicsit hasmenéses volt a kakija, és amikor megtapogattam az ínyét, sírósra vette a figurát. És olyan nyafka pár napja! Kép Kép Kép
Vendég

Juhhéj!

Zita nagy csatakiáltások közepette bemutatta a hátról-hasrafordulás tudományát is! Hogy én milyen büszke vagyok rá! A kezét persze ki kellett venni.

Manka,
hogy ment az oltás?
Vendég

Tünde!!
Fogadja az ifjú hölgy gratulációinkat! Látod az ember nem is számít rá, aztán egyszer csak hogy megfordulnak Kép.
Zita és Bendegúz szinkronban érnek és fejlődnek!Kép

Engem meg ne nézzetek hülyének, de én azt hiszem Bendegúz hallgat a nevére. Legalábbis ma többször teszteltem, és mindig rámfigyelt, akármelyik irányból szóltam hozzá. Mindig ugyanolyan hangsúllyal mondtam a nevét. És a nagyiknak is ugyanígy sikerült. Szóval nem csak az én hangomra van a kis füle kiélesítve. Kép

Hétvégén kapott egy kantáros farmernacit, imádom benne, annyira kis pasi! (majd lesz kép Kép)

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Köszi a gratulációt! Milyen ügyi Bendegúz, hogy már tudja a nevét. Én is tesztelek majd.
Bendegúznak Bendegúzt mondtok otthon?
Vendég

Igen, Bendegúzt (én egész hosszú úúúval szoktam) vagy becézésnek Nyuszkót, Nyuszkát, Kicsinyúlt, mert ő már a pocakomban Mininyuliként növekedett Kép. Ezért lett aztán Kicsinyúl, amikor megszületett. (az egész onnan eredztethető, hogy engem Nyuszinak becéznek itthon, logikus, hogy ő a nyúlgyerekKép). Meg Manónak és Manócskának is hívjuk. (és ha bekakilt Kakimanónak Kép.)
De a Bendegúzt elhatároztuk, hogy nem fogjuk becézni.

Ti hogy hívjátok Zitát?

Egyébként lehet hogy nem tudja a nevét, csak érzi hogy neki szólunk, nehéz eldönteni. Most éppen Apa teszteli Kép.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?