Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eccer keltünk 'urrrá!!! :D :D :D Akkor is csak bedugtam a cumit, aztán szeva'. :lol:
Asszem ezt is a Suttogóban olvastam, hogy csak annyit ajnározzuk a dedet, amennyit szokásként ki szeretnénk alakítani. Hát én SEMMIT nem szeretnék éjszakai szokásként kialakítani az alváson kívül. :lol: :roll:

Krumpli: nem attól nyúlós, hogy sütő krumpli? Én nem nagyon vagyok otthon a krumpli típusokban, de pl a TESCO-ban ki van írva, hogy főző krumpl, vagy sütő. :roll: Kár hogy olyan a minőség, hogy mi ott nem vásárolunk se zöldséget se gyümit. :?

pelus: én egy ideje Pampi-fan lettem, mivel sokkal vékonyabb mint a többi, nem kell akkora potrohot hordoznia. :wink: Ezzel együtt érdekelne, hogy mi fán terem az Alana! Kicsit zavar ui az a hihetetlen koszos pelenka mennyiség, amit termelünk. Jobb érzés lenne tudni, hogy vmi környezetbarát(abb) terméket használunk. :roll:

Babakaja: nálunk még nem volt itthon üveges....kicsit ódzkodom (ezt így kell írni, most néztem meg!) tőle, ahogy a kémiailag érlelt banántól is.

Tegnap megvettük az etetőszéket, íme:

Kép

A tálca idővel leszerelhető. Az ülés és a lábtartó magassága állítható. Lábtartó egyelőre :lol: és ami a legfontosabb: tapad a tálcára a tapadókorongos tényérja. :D :D
Vendég

jó reggelt!

háát, nekünk nem jön be a késői napfelkelte, kelemackóban beépített érzékelő van :), bár elismerem, h 6 előtt nem kelt az utóbbi napokban, úgyh lehet, h vlmit mégiscsak számít
viszont miután én képtelen lennék vele játszani hajnalban, ezért megszokta (legalábbis úgy tűnik, és rem, ez legalább így marad), h 7-ig csak sürgősségi ellátás van, ha úgy alakul, különben járókában szabadfoglalkozás

fűtés
nálunk konvektor van, úgyh mi már a nagyszobában fűtűnk egy ideje este/hajnalban :oops: széééép nagy gázszámlának nézünk elébe

kanállenyalás
én úgy tudom, h a babák a felnőttektől kapják meg a fogszuvasodás baktériumát, úgyh én próbálom kerülni, h az én nyálam bekerüljön a szájába. aztán nem tudom, h ez mennyire működik a gyakorlatban, mert oké, h nem nyalom le a cumiját/kanalát, de pl van, h benyúl a számba... persze ilyenkor rohanhatnék a törlőkendőért, gondolom. háát, nem szoktam :oops:

lorca
olyan jó kajákat írsz,basszus, összefut a nyál a számban, krumpli vajjal, sajtival, nyammmm
és lehet abban vlmi, h szabinál az oldalfekvés miatt ázik át a pelus. kele kölyökkorában :P aludt úgy, és szinte minden hajnalban öltözni kellett. mióta háton alszik, nincs ilyen gond

majus3

Halihó,

Sajnos az éjszaka olyan volt, mint szokott, ellenben viszont 9-ig aludtunk (kb. óránkénti szopival).
Éjszaka úgy fáztam, hogy felöltöztem a sötétben, apa megijedt tőlem, amikor összefutottunk a folyosón: szoptatós hálóing, alá a 10 éves koromban hordott mikiegeres pizsigatya, és egy csíkos sízokni. Szerintem nem is sajnálta annyira, hogy nem mellé bújok vissza…röhögve nehéz aludni.

Ágiboldi,
Mondd meg Boldinak, hogy ha mégegyszer összeakasztjátok a szempillátokat hajnalban, akkor utána a bajszotokat is összefogjátok :D .
Én bármilyen bébikaját képes vagyok megenni, már az öcséimnél is emlékszem, hogy szurkoltam, hogy hagyja már abba, akkor az almás-csirkés volt a kedvencem. A mostaniakat még nem teszteltem, de félek nem lesz megállás. :oops:

Nanica,
Sima 3 rekeszes hűtő alatti fagyó, 1 rekesz Sebié, most kezdett bepofátlankodni a mi részünkbe, de lassan kiöntöm azt a 3 adag fagyasztott tejet, meg mindenből viszek át a papáékhoz (hogy azért legyen vésztartalék), és akkor talán elférünk. Még van néhány céklám, meg a fincsi alma, jön még egy kis répa, meg ha találok jó sütőtököt, akkor még ezeknek kell hely, de aztán befejeztem. Jöhetnek az üvegesek.
Fokhagymanyomó, mekkora ötlet!

Ikrekre sosem vágytam. Van a családban, de szerencsére nem a mi vonalunkban van a hajlam.

Az tény, hogy a második (vagy ez már a harmadik) kismami elhízási hullám a gyerekek utáni maradék elfogyasztása miatt van. Nekem semmi esélyem, én még a munkahelyemen sem mindig tudtam fegyelmezni magam, hogy el ne kérjem a kollégák maradékát. Annnnyira ciki. Ezért félek a cukros bébiételek bevezetésétől, a céklától legalább nem lesz semmi bajom.

Panka,
Semmiképp se sz@rozz az átméretezéssel!

Ja, megnéztem az etetőszéket, a mi asztalunkhoz simán hozzá lehet tolni, de ha magasabb az asztal, akkor elakadhat a tálcát tartó két „kar”.

Pann,
Ez az etetőszék gyönyörű!!!!
Az ikeás békás tapadós tányér a mi tálcánkon nem marad meg, még vizezve sem.

Orsi
Kép Kép
sno

Alana pelenka,
DM-ben kapható és elvileg jobban lebomlik. Áteresztés szempontból nem rosszabb mint a többi (nekünk), viszont elég potrohos. A Huggies sem potrohos egyébként (nálunk a Pampers az egyedüli ami határozottan nem vált be).

Pann,
Gratula a kelésredukáláshoz. Ügyesek vagytok. Akkor mégis beválik a Suttogó recept? Nálunk napközben kellene alkalmazni, mert egy-egy altatás néha egy-egy óra szopi-kiságy-sírás oda-vissza.
Nagyon szép az etetőszéketek. Kényelmes is? Hol is vettétek (azt hiszem már írtad, de légy szíves még egyszer)?

Nem is írjátok mit csinálnak már a gyerekek? Kúszás, mászás, ülés? Ki mit tud? Zsófi még mindig nem halad előre, csak hátra, meg saját tengelye körül, de azt nagyon határozottan. Ülni ül pár percig egyedül is (persze felülni nem) és nagyon imádja.
Viszont ma éjjel ő is ébredt 12 körül is, meg 3 körül is, meg 6 körül is. Ilyesmi nálunk nem szokott lenni. Remélem nem Boldit akarja utánozni, hogy fél éves korától ilyesmiket csináljon.
Boldi,
Muttass jó példát Zsófinak!

KépKép
bozotka

Mazsi!
Én is szeretmn a zacskós krumplipürét :oops: :lol:

Pann!
Nagyon tuti az etetőszék!!!Brendonos?Megkérdezhetem mennyibe fájdítják?

Csongria!
10órai:100 ml tápi, + 1 üveg őszibari-alma, keverve Fosfovitos darált babakexel. :lol:

Most viszont megyek, mert írtóóóóó büdi van, és Emili hempereg!!!Rossz vége lesz ennek!! :evil:

Május!
Én is így gondolom, hogy ok, hogy nem nyalom le a kanalt, stb, de ha benyúl a számba, amit nagyon szeret, meg azb orromba is turkálna, ha hagynám :lol: , akkor már úgyis mind1. :?
Na tényleg lépek, mert igencsa orrfacsaró a bűz......

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

vaklárma!!Hallucinál az orrom :oops: :lol: A bűz kintről jön :twisted: Kivételesen nem a lányom volt a bűnös. :wink:
Van egy építkezés mellettünk, szerintem cvsatornáznak :? :x

Kép
pankaa

majus
már megint tanultam vmit :shock: :oops: felnőtteltől kapják el a fognyűvő manókat :?: :shock: :shock: :shock: na akkor nálunk már mindegy :oops: :oops: :oops:

ruci miatt mély együttérzésem :lol: :wink:

tasakos kaja
az az igazság h a fősulin a koleszos életet ezekkel kezdtük de 2-3 hónap után rá sem tudtam nézni a tasakos levesre és társaira úh elkezdtünk főzni...
na azóta sem kedveltem meg a műkajákat :lol:

bozotka
tudományaink :lol: :
nyelvnyújtogatás :lol:
bubi fújás brümmögés :lol:
hasrafordulás századmásodpercek alatt azután rinya h fordítsatok vissza
a hasról hátra gurulást elfelejtette pár napja :oops:
duma duma duma :lol: :lol: :lol:
távirányítók megközelítése csúszva "mászva"
saját tengely körül pörgés :lol:
ülés=0
elhajítja a játékait ha nem megy be a szájába :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Orsi: :lol: :lol: éjjeli szerkó! (szopiztatni sem lehet röhögve
) a Linus megilyedt közben...

a reggeli séta ugyan bevállt, jól bevásároltam, meg voltam receptért és megmérték Linust is (8200 gr és 68 cm), de aludni csak fél órát aludt a 1-1,5 höz képest...

Lorca! Úgy evnnék én ilyet, de se vajat se sajtot nem ehetek!

szájban nyúlkálás: Kép

nem csak a nevetéstől sírok!!!

frissítettem a táblákat, aki nincs rajta az priviben küldje el pls

nanica

tudományaink:

hátról hasra és vissza
a nyelvöltögetést már nem csinálja, helyette a mmmmmm mmmmmmmm mmmmmmmm megy egész nap
lábújjbekapás
tárgyakat egyik kézből a másikba téve vizsgálódás (anyag controll)
nevetés any melltartóbetétjére
sírás a szomszéd apukától
szemüveg arcról levétele 8) :lol: (apája onnantól nem látja!)

:P

nanica

Bozotka,

fizikai fejlődési állapot :D : gyorsuló mászás, ülés/ültetésből ülve maradás nem megy, feltérdelés kapaszkodva, négykézláb térd kinyújtással fenék a magasba.

szellemi fejlődési állapot 8) : tegnap volt "babababa és mamama", mintha hallgatna a nevére, oda néz, ahová mutatunk, felismeri a kedvenc énekeit mondókáit, segít hogy könnyebben fel/ki tudjuk venni.

Orsi
Kép Kép
sno

a csukló finom(abb) mozdulatainak gyakorlása van most porondon.

Emili is megkezdte felcsatlakozását a képtárba, lehet nézegetni (de még nincs kész).

Orsi
Kép Kép
sno

Nanica,
Sebi is úgy üt-vág-karmol-mar, hogy néha már lelkileg IS rosszul esik.

Orsi
Kép Kép
sno

Na, én langyosan turmixoltam, ez a Mazsi és Panka féle elméletek szerint is nyúlik :lol:

Párolni a sütőzacskóba berakom a zöldséget, és még? Kell bele víz?

Kölestolyót én a DM-ben veszek, bio. De van benne tengeri só, viszont amennyit Boldi megeszik belőle sztem elenyésző.

Május, ugyanezért nem nyalok én se, de benyúl a szánkba... pont ezen filóztam én is, de ennyire nem akarok izé lenni, h letörölgessem, mégiscsak belőlem eszik :shock:
Ráadásul még azt is olvastam valahol, egy ízben, mikor ismételten feltalálták a bölcsőhalál okát, h ami a felnőttek gyomorfekélyét okozza, az a helicoizé baktérium, na az a felelős. (nem mintha lenne gyomorfekélyünk, de ki tudja, és persze száz másik elmélet is van, köztük a fenti jobbfüles is)

Pann, nagyon szép az etetőszék, igazi bútordarab!

Kép
Kép
agiboldi

:lol: :lol: :lol: Brendonos :lol: :lol: :lol: köszi az etetőszék dicséreteket (na ez meg rövid "i" :o ezentúl itt tartom a helyesírási szab-kat és helyesen fogok írni! <-- évközi fogadalom :lol:) Az expressz. hu-n találtuk, de vmikor hirdették (ez is rövid "i"! :o) a Babaszobán is. 14990.- volt, sztem ennyit biztos megér. :wink: Ja, és új és van még ha vkit érdekel, csak le kellett menni érte a térképről. :?

Szájba nyúlkálás nálunk is megy, de hogy így mennek át a fogszuvasodas bakt-ai, azt én sem tudtam. :shock:

Nálunk a "forgok ide-oda, aztán nagyot koppanok a járóka rácsán és üvöltök" megy. Nagy élmény. Épp beleszokott a járókába és most jönnek a negatív élmények. :( Ja, és hajtépés minden mennyiségben. :x Más most nem jut eszembe. Ha felültetem, előbb-utóbb felborul, úh ezt nem sorolnám ide. Viszont megbirkózik az egész kölesgolyóval. :lol: Ez is vmi, nem? :lol: :lol:
Vendég

A mi kölesgolyónk is sós, de csak nagyon picit (én kb. minden harmadikon érzek egy molekulát), de hát vmennyi Na kell is nekik! :roll:
Vendég

Hú, amíg leírtam mennyi újat írtatok!
Orsi, elképzeltelek, és röhögőgörcsöt kaptam, de amúgy én sem festek különbül, még egy kardigánt is ráhúzok... így egész érthető mért mennek csődbe a házasságok :lol:

Mazsi, nálatok is a távirányító és a mibiltelefon a legvágyottabb tárgyak? Boldi még nem nagyon kúszik, csak gurulva, forogva halad előre, de asszem a távirányítóval fogom motiválni.

Most dumálós korszakunk van, folyton beszélget meg énekel :D
(pedig volt egy időszak, mikor a nyavalygáson kívül nem nagyon adott hangot). Itt is a bababba, mamama megy, és ő is hallgat a nevére, vigyorog ha a kedvencét énekelem, és láthatóan értékeli a jelnlétünket.

Nanica, ismerem ezt az érzést, a szájfogásost, iszonyúan fáj! :roll:

Fejlttség: halad és helyet változtat, de nem igazán kúszva, hanem mint fent írtam, a saját tenglye körül forogva, ill. hasra-hátra, és eközben valahogy előre is jut (de még nem térdepel/kutyázik)

Kép
Kép
agiboldi

Járókáról jut eszembe, még jó, h a nagyobbat vettük, mert folyton beszorul a rácsok közé. Direkt lerakom hason a közepére, és valahogy addig hátrál, míg tökig beszorul (szó szerint :wink: ), és nem tud tovább rugkapálni. Na akkor jön a szó szerinti fába szorult féreg visítás, és rohanok be a konyhából százzal!

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Fúúú, nagyon sokat írtatok. Elkezdtem elolvasni, de lassan kaja, így inkább gyorsan írok, aztán majd olvasok tovább.

Timi
Brigi valami gyógyszertári készítményt kapott. Nincs ráírva semmi. Viszont tegnap mivel eltűnt, felhívtam a védőnénit és azt mondta, hogy ephedrines gyerekorrcseppet kell kérni a gyógyiban. Recept nélkül. Hát nem tudom, mivel az ephedrin drognak számít, csodálkoznék a receptnélküliségen. :roll:
A hozzátápit nem sietjük el. Eddig kapott almát, barackot és körtét, meg kölest. Jelenleg napi egyszer kap kölest valamelyik gyümivel. Kb. egy aventes pohárnyit benyakal esténként. Ez arra jó, hogy nem kell tápit adni neki. Őszintén szólva, kicsit lusta is vagyok főzni. Pedig szeretnék... :oops: :D

Mazsi
Jobban van talán már Brigóca. Bár jön a trutyi rendesen a nózijából, de legalább az orrcsepp hatására tényleg ki jön és így tud rendesen szopizni. :)

Pann
Tetszik az etetőszék! És hol vettétek és mennyiért? (most látom, hogy már páran kérdezték előttem :oops: )

Mazsi, Timi
Én a krumplipürét mindig forrón keverem be, és forró tejjel meg egy kis vajjal. Ezt anyuéktól lestem. Lehet, hogy mindegy hogy hidegen vagy melegen kevered, csak minden hideg vagy meleg legyen!? :wink:

Tudományaink
Mindenfelé mászás, távirányítót lát akkor extázisban sprintel. Felül és feltérdel. Ez utóbbit csak kapaszkodva. Ez a nyújtóttlábas, popókidugós négykézláb nálunk is megy. MOstanság a fejét leteszi közben és mintha bukfencezni készülne. Ezt olyankor csinálja, mikor fáradt és álmos. MINDENT megkóstól, és most a mammammammmaaammamma megy. Kacag a többi kisgyereken, ha vicceset csinálnak. Az hogy minket kiröhög arról már nem is írok. Főleg mikor elmagyarázom neki, hogy most nyugton kéne maradnia, hogy bepelusozhassam, vagy hogy most aludnia kéne. :wink:

Még biztos van ami kimaradt, de reklamál a kicsi lány. Majd még jövök! :)
lora7

Bozotka!
Pemperst én sem csípem.
Emili kúszik, de csak hátra, ül, felül, 4kézlára áll, forog, mindenfelé, saját tengelye körül is, dumál ezerrel(bla-bla. lal-la, ba-ba, dá-dá :lol: )

Sno!
Mentek a képek, és sz@roztam. :lol: De nem volt annyira megterhelő. :wink: Lehet vmit 2x is elküldtem, bocsi.

Kép
pankaa

Vendég

Sütőzacsiba kell egy kis víz, kb. 1 dl., de függ a zöldségek fajtájátolm, hogy milyen gyorsan puhiul, ill. a mennyiségtől is.Ki kell tapasztalni.

A távirányító, és a telefon nálunk is favorit. 8)
És már egy ideje megy éjjel a hátamrafordultamsegítsanyavisszafordulni. :lol: De ébren megy neki, és mostmár éjszaka sem kell mindig fordítani, attól függ mennyire van magánál. :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!
Gyors bekukk, mert szörnyen érzem magam.
Petinek és nekem is vírusos torokgyuszink van. Alig aludtunk az éjjel, egymás ellen köhogtünk, én fújtam Petinek meg szívtam az orrát. Na és ha ez még nem elég, szegénykém még a fogával is szenved, már egy kicsit megrepedt a ínye is.
Voltunk dokinál, oscillo, sterimar, cebion nekem cetebe. Közös kúrán vagyunk. Most nagy nehezen elaludt, de nagyon szenved szegénykém. Annyira sajnálom!!!

Pann,
Júúúj, nagyon nagyon tetszik az etetőszék!!!!

Panka,
http://www.rossmann.hu/akciok/magazin/large/05.jpg
Ebből viszont nem derül ki, hogy mindegyik gyümi akciós lenne.
Vendég

Sági!
Köszi, szerintem a gabonás gyümik az akciósak, mert pda van írva, hogy 4-6 hónapos kortól.
Jobbulást nektek!Te igyál mézes teát, meg van egy cukorka, ami nekem nagyon bejön:Tantum Verde a neve, még kismamák is szedhetik, van öblögetője is.
Patikában kapható, bár mentolos, így a homeóssal együtt nem szedhető

Kép
pankaa

Sági, Peti
Hát már ti is? :( Gyógyuljatok meg mihamarabb!
lora7

Bozotka!
Legújabb tudomány:áll a baba áll.... :lol: Kép

Kép
pankaa

Végre elaludt a Linus 1kor, de azóta már 3szor sírva ébredt! :cry: Nem tudom miért ilyen nyűgös mostanában (talán nagyon jön a fog!)

Valamelyikőtök használ Dentinox gélt? (ismerős volt a neve a patikában) Beválik?

Hú, Pann, ha nem lenne etetőszékünk, ilyet vennék! Tényleg szép!
Hogy találtál rá?

nanica

Most ezt csinálja. Hogy fogjuk így a habtapit használni?
Kép
Kép
Kép

KépKép
bozotka

Fent vannak az Emilis képek. A pocis meg az uszis különösen érdekes!

Panka,
nagyon szép szeme van ennek a lánynak!

Sági,
Neeee. Szegények, gyógyuljatok gyorsan!

Ágiboldi,
hát igen, valamit tenni kell a párkapcsolat védelmében, és úgy érzem ez a sízoknis irányvonal nem az, amit keresek...

Orsi
Kép Kép
sno

Tényleg nagyon jók! Panka, milyen programmal csináltátok?

Napállás és alvás:
Linus egy kis tyúkocska, a nap nyugtával fekszik, napkeltével kel! De komolyan, most hogy hamarabb sötétedik egyszerűen nem tudom fenntartani tovább (nem tudunk plázázni sem!) korábban 9, fél 9, 8 mostmár ott tartunk, hogy fél nyolctól alszik úgy, hogy 7koe meár megyek altatni!
De hálistennek reggel is kicsit tovább bírja!

Minden betegesnek jobbulást! :?

nanica

Sági, gyógyulást, jaj, egy ilyen még egyedül is szörnyű, nemhogy még valaki másnak az orrát is el kell látni :( Nekünk is volt egy ilyen duó takony mikor Boldi 6 hetes volt, szerencsére meglepően hamar elmúlt, sztem nektek is, talán tényleg a szopi miatt.

Bozotka, Boldi is ugyanezt csinálja a habtapival, és rágja a szélét. Ugye ez nem gáz? Gondolom olyan anyagból csinálták, h számítottak erre, nem? Tele a járóka rágókával, de neeem, a habtapit kell rágni. Cuki a hajcsat!

Sétálni indultunk, de annyira nyűgös volt, h inkább lehúztam a cipőjét és be az ágyba. Most alszik, megnézem az Emilis fotókat :)

Kép
Kép
agiboldi

Dentinox
mi elkezdtük használni hát nem tudom ...amikor bekenem egy kicsit megnyugszik
délelőtt sikerült lenyalnia az ujjamról sőt addig ment a rinya h utána szopizott is erre most reked befelé :shock: :shock: :shock: remélem nem zsibbasztottam le teljesen :shock: :lol:

az is lehet h torokgyuszi lesz :cry: apának este már fájt a torka :cry:

mennem kell mert nyüszög

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Panka nagyon jók a képek! :) A pocakok sorban vannak?
Nanica, most láttam, hogy te is raktál fel képeket! Vagy lehet csak én maradtam le róla, de nagyon jók azok is. Főleg a művészi tetszik a legjobban! :)
Olyan fura volt nézni a régi képeket! Főleg a pocisokat és az első fotókat. Most néztem, hogy meg sem ismerném a gyerkőcöket az első fotójuk alapján! Annyit változtak... :)

Ha jól emlékszem én mondtam azt, hogy remélem majd ha hamarabb sötétedik akkor hamarabb is fog aludni. Eddig bejött, mert a nyáron képes volt 11-ig fent lenni, most meg 9-kor legkésőbb alszik. :) Szerencsére nem kel korábban, sőt ma pl. fél 9-ig aludtunk. Igaz közben szopiztunk 2x-3x.

Bozótka
Hihetetlen Zsófi hajzuhatagja! :) Nagyon szép kislány! Remélem majd folyamatosan vált hajat és nem hullik ki. Ezek után fura lenne kopin! :lol:

Pechszériám ma is folytatódott. Hazajöttünk a vásárlásból, ill. csak jöttünk volna, mert az ajtó nem nyílt. Elromlott az egyik zár és kint ragadtunk. Szerencsére az egyik szomszéd megmentett és valahogy kinyította, de az alsó zárat cserélni kell. :(
Szóval lehet, hogy egy időre elásom magam, mert még valami nagyobb baj is történik...
lora7

Voltunk az Ikeában, megvettük az etetőszéket. A tálcát külön árulják, keresgéltük is percekig. Még felavatni nem tudtuk, mert ahogy hazajöttünk, Szabi azonnal elaludt.
Kész az EUs egészségkártya is, nem is tartott sokáig. A taj kártyámat is felújítottam, 12 éve elírták a nevemet. Most már úgy gondoltam, itt az ideje, hogy kijavítsák. Arra viszont egy jó órát kellett várni. Szabi megéhezett közben, így megkérdeztem a biztiőrt, hová is forduljunk. Ledöbbent egy picit. Annyit mondott, hogy a folyosó végén a kanyarban kevesen járnak. :? De legalább nem mondta, hogy menjünk a wc-be. Végülis ezt eredménynek könyvelem el.
Meg pénzt is váltottunk. Robi szabin, Szabi Robin, így elég egyszerű az ügyintézés. :D

Rájöttem, hogy szoktassam le anyukámat arról, hogy állítgassa Szabit. Megmutattam neki, hogy kattog a térde. :twisted: Használt! Nem hittem voltna, de tényleg vigyázott, hogy ne ácsingózzon. :D

Dentinox:
Nekünk nem használt a fogra, de hányt tőle Nati és Robi. Másoktól viszont nagyon sok pozitív véleményt hallottam. Én nem éreztem semmit, amikor kipróbáltam.

Habtapi:
Ha rágja a habtapit, én inkább elvenném tőle :? Simán ki tud tépni belőle egy darabot, ha jön a foga. De talán még előtte is. Meg a kiálló kis fülecskék nagyon is vonzzák őket.

Bozotka,
Jó a csatotok :D

Sági, :(
Mielőbbi gyógyulást! Küldünk egy csomó gyógypuszit!

Pann,
Nagyon szép az etetőszéketek! Az a sok pici lyuk az oldalán azt jelenti, hogy lehet állítani a lábtámaszt?

Ágiboldi,
A fába szorultam visítást mennyi időnként indítja? Van időd azért kettő között valami értelmeseti is csinálni? :wink:

Tudomány:
A-ból B-be nem jut el, mert valahogy mindig C-ben köt ki és nem érti, hogy került oda. Főként gurul, ami eléggé megnehezíti, hogy kiszámolja, hol fog landolni.
A kutyázás még mindig csak pár mp vagy fejjel is támaszkodva megy.
Ami most új, hogy hogy minden kaját (vagy annak is nézhető dolgot) meg akar ragadni, és az erős kis ujjacskáival a szájába gyömöszölni. Ez sajna vonatkozik a melleimre is, amit azért annyira nem értékelek.
Ülésnek még a közelében sem jár, csak nagyon akarja. Inkább állna, de azt meg én nem akarom. Fog nuku.
Hangosan gajdol.

Nanica,
Nekünk a két gyerek két szemüvegbe került.
A krumpli töltésére mehet margarin is, csak olvadjon. Azt szabad? Már nem emlékszem, de van tejpormentes is. Csemegekukoricával is szeretem. :D Néha sütök bele pár szelet kolbászt. Ahhoz már készen az előzetes vágás mentén szétszedem, kanállal meglazítom a belsejét és rá ami van itthon. Utána visszacsukom és megy vissza sülni egy kicsit.

Kép KépKép
lorca

Kukucs!

Jó sokat írtatok, míg nem voltunk itthon. Egyik barátnőmnél voltunk, neki 9 hónapos a lánykája! El vagyok ájulva tőle, már áll, táncol stb. Nagyon cuki, remélem Lillus ellesett egy-két mutatványt! :)

Bozotka!
Lillus ezeket tudja: visszateszi a cumiját, ha leültetem, percekig ül és játszik, hason és háton forog a tegelye körül, hason hátrafelé tolja magát. Kutyázás és társai a kanyarban! :lol:
Nagyon aranyos Zsófi a habtapival!

Nem lehet, hogy az alma miatt lett nyúlós az almás-krumpli? Mert a normál krumplipüré sosem az!

Mazsi!
Én is szeretem a zacsis pürét! :lol: :lol:

Dentinox:
én nem merem használni, mert félek, hogy lezsibbad az egész torka (ha véletlenül lenyeli) és megfullad! Tudom, paramami és megint hülyeségeket beszél! :oops: :oops:

Sági!
Gyógyuljatok meg gyorsan! Neked hársfatea mézzel, citrommal és kamillás párázás!!! Petinek meg gyógypuszi! :)

Pann!
Tényleg nagyon szép etetőszéket vettetek, megérte annyit nézni és keresni! És Gergő is nagyon jól mutat benne! :)

Nanica!
Lillus is tyúkocska! :) :)
Mostanában a 6 helyett már 7-kor kel, viszont a fél 8-as alvás helyett is sokszor már 7-kor le kell tennem! :roll:

Távirányító, teló nálunk is kedvencek! :) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Most jöttem a rossmanból. Grrrr.... Csak kb. 3 Hippes kaja ami 199ft. De nem baj, azért bespajzoltam néhányat, elvégre eláll 2009. januárjáig! :shock: Ez mondjuk elég érdekes, hogy egy sima tartósító és minden mentes kaja hogy tud ennyi ideig elállni!? :?

Nanica
Mióta nem eszel tejes dolgokat, azóta nem hányt Linus? És ezt a hányást hogy kell elképzelni? Napi rendszerességgel volt? És közvetlen kaja után? Most a héten Brigi kétszer is kihányta a vacsit szép nagy sugárban! Közvetlen a kaja után. Mondjuk fura szokásokat vett fel mióta beteg. Pl. este és éjjel kajál mint aki éhen akar halni, nappal meg alig. Úgy kell belekönyörögni néhány kortyot. Már fejni is kellett, különben kidurranok. :shock: Remélem ha végre meggyógyul visszaáll a régi rend!

Lorca
Mikor indultok ti pontosan? Remélem addig még írsz beszámolót az etetőszékről! Nagyon kíváncsi vagyok!

Timi
Azért a Dentinoxos félelmed nem gondolod komolyan, ugye? :lol: Egyébként én is vettem, de Briginek vagy nem a foga fájt, vagy nem jött be. Vagy mindkettő.
lora7

Lora!
És milyen kajákat vettél?
A dentinoxot annyira nem gondolom komolyan és ha minden kötél szakad és nagyon fáj majd Lillus ínye, kipróbálom! :lol: :lol:
Azért Brigi már jobban van?

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Megjöttünk kaptunk új nagyobb cipőt és állítottak rajta!

Sági! Mielőbbi gyógyulást kívánok nektek és sok sok gyógy puszit. :)

Panka! Mi aza f... izé keksz? Hol lehet kapni? Mi van benne? Mennyit teszel a kajájába?

Nanica! Hogy Linusnak milyen kifejező a tekintete! :)

Bozotka! Jó a csat!!!! :D

Pelus! Vettem ma Liberót mert nagypai szabin van és nem hozott. A nagyobb méretet vettem igaz még csak ippen múlt 7 kiló. A huggies múltkor leszerepelt :evil:

Nem hinném hogy a helicobakternek köze van a bölcsőhalálhoz. A mellkas túlmelegedése az oka. Ezért veszélyesebb a hason alvás. Angliában gyakoribb mert hűvös ország és túlöltöztetik a babákat. Nem én találtam ki az a docens asszony mondta a klinikánkon.

Tudomány: Kúszás, kutyázás, vezeték ráncigálás, duma-duma megállás nélkül :lol:

KépKép
csongria

dentinox! Elhasználtunk egy tubussal és semmi... de van egy jobb Dologel a neve és csak gyógynövény van benne. Többször lehet kenni naponta akár félóránként. A Dentinoxot csak 3x

KépKép
csongria

Tényleg Ria!
Beninek megvan már a foga?

Timi
Kép Kép
timocska

ÁÁÁ csak annyira mint eddig! :evil:

KépKép
csongria

Szisztok!
Csak futtában írok:
Köszi a kép, és Emili dicsiket, bezsebeltük. :lol:

Képeket gimp-el csináltam, pocakképek sorban vannak, igen.

Fosfovit keksz:brendonban vettem, 1400 ft, darált babakx, tej-tojás-glutén mentes.Gyümibe, gyümilébe etszem, a gyümibe 2 kiskanállal, vagy 3al, lébe 4el.

Volta én is Rossmannba, jól betankoltam, mert vlt még egy 15 %-os kuponom is, így egész jól jártam, vettem egy csomó kecskemétis kaját is, az őszibari-pipihusi állat finom!199 volt ez is, de nekem -15%. :wink:

Megjött a kenguru is, de sajna küldöm vissza, mert le van törve a kapcsáról egy kis pöcök. :evil:
Küldenek majd másikat.
N arohanok, még ki kell pakolni.
Holnap este megyünk 1 7re anyáékhoz, de majd iygekszem benézni hozzátok.
Puszi.

Kép
pankaa

ha ez a fosfovit hű a nevéhez, akkor én is veszek Sebinek székrekedés ellen :lol: .

Mi is vásároltunk a Rossmannban: 3féle 6 hóst és 4 féle 4 hóst (az egyik nem volt akciós, csak véletlenül belekeveredett :oops: ). A 6 hósok glutént is tartalmaznak. Miben maradtunk ezen a fronton, adjuk vagy ne adjuk? Fruttapura nem volt. De Jana ásványvíz igen.

Ha teljesen el akarnám kerülni az esti nyüglődést, akkor fél7-kor füri, 7-kor alvás lenne az ideális menetrend. Reggel már egy ideje megy az emberi időben kelés (7 után).

Ma egy órát bámultuk a játszótéren a gyerekeket és a szülőket (ki kit), olyan ez, mint a trainspotting vagy a birdwaching (rem jól írtam).

Orsi
Kép Kép
sno

sziasztok

hát ma n éltetek, tök sokat röhögtem, amíg visszaolvastam, köszi mindenkinek!!

pann
irtó szupi az etetőszék, nemh a tesóknak jó lesz még, de még az unokák is arról fognak kölesgolyózni! nahát és az éjszakai alvás!! légyszi lépésről lépésre írd majd le a kísérlet végén, h pontosan h is volt éjszakánként, de n n ügyik vagytok!

mozgásfejlődés
csak h mindenki lássa, h mennyire szupiügyes a saját gyereke :) jelzem, h kmackó kizárólag az oldalára fordul önállóan. és a hátán a tengelye körül. állni azt n n szeretne, de az tiltólistás ugyebár. nevére figyel, és ha a fekszik a kiságyában és elkezdem énekelni a "jóéjt gyerekek...", ill a snoopy-dalt akkor az első hangnál oldalrafordítja a fejét és alvást tettet :lol: :lol:

rossmann
a szüléskor a kórházban kaptam rossmann kupont, amit úgy eltettem, h sztm ebben az életemben már nem találom meg. akinek volt írna pár dolgot, h mennyire sajnáljam, h nincs meg?

sági
gyors jobbulást mindkettőtöknek! egyszer kele is kapott cebiont, de nem bírtam neki beadni, mert rámköpte :? gondolom petinek bele tudod keverni a kajájába, de amilyen ügyi, lehet, h meg is eszi magában..

bozotka
n ari zsófi a habtapival. és a frizurája, kész nő!

majus3

Olyan jó, hogy az előbb irogattam, majd Szabi hívására röppenve kikapcsoltam a gépet, anélkül, hogy elküldtem volna. Szeretem magam ilyenkor.

Csongria,
Natinak majdhogynem a születésnapi dobostortája volt az első édessége. Ha csak rajtam múlna, nem is enne, de hát vannak nagyik is a világon. :wink: Max háztartási kekszet kap, de n ritkán. Mármint tőlem.
Szabi teljesen elájul a gyönyörűségtől, amikor kap egy kis kenyérhéjat. Beninek is tetszik? Eddig még csak 2x kapott, de mintha a gasztronómia csúcsával ismertettem volna meg. :lol:
A finomfőzit ne sajnáld, borzalmas íze van. :x
Pont tegnap olvastam egy ausztrál Phd-s irományát, aki tuti megtalálta a bölcsőhalál okát. Ő a matracból kijövő gázokat okolta. Ez is egy jó teória. Docensnéniddel nem értek egyet a témában. Jó ideig éltem Angolhonban gyerekere vigyázva. A lakások jóval hűvösebbek, mint nálunk és nem öltöztetik fel annyira a gyerekeket, mint mi. Ráadásul az olyan országokban, mint India, ahol azért jóval melegebb van, a bölcsőhalál szinte ismeretlen fogalom. Egy elmélet szerint azért (ezt már jobban hiszem) azért, mert tradicionálisan együtt alszanak a nők csecsemőikkel, míg Angliában a szigorúan külön szoba dívik.

Pann,
A banánt, ha jól emlékszem, CO2vel érlelik. Robit már nyaggatom, hogy ássa elő a jegyzeteit, mert egyszer mondta, de mindketten elfelejtettük, de túl mélyen vannak a kamrában. Az nem tűnik túl veszélyesnek. Vagy rosszul emlékszem?

Május,
Csak azt tudnám, hogy vegyem rá, hogy ne az oldalán aludjon. :twisted:
A gázszámlán mi viszont spórolni fogunk. A konvektoraink kint csücsülnek a gangon, én meg itt fagyoskodok.

Lora,
Hétfő délután indulunk. Remélem, azért kint is leszek időnként netközelben. Majd két hét lemaradás egy hét éjszakai alváskiesés lenne.
Az etetőszéket eddig csak Robi próbálta. A gyerekbe jutott kaja, nem esett ki Szabi, nem ordított. Így az első teszten átment a szék.
A kocsi hogy áll? Robit megkérdeztem, hogy nem csak az emlékeim csalnak. Annyit tévedtem, hogy nem egy héttel, hanem egy nappal hívta fel a szerelőt korábban.
A hőkezelt kaja csíramentes, nem tud megromlani. Amiért mégis van rajta dátum, az azért, mert az üvegen keresztül fényt kap és a könnyű nyithatóság miatt nem zár olyan jól, egy idő után levegőt kap. Meg ha jól emlékszem, a kupak gumija sem a legjobb. Robi konzerviparban dolgozik. :wink: A szakdogáját is Globus tálcásokról írta.

Orsi,
watching :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Sokat gondolkodtam, hogy leírjam-e a következőket, nem áll szándékomban viharokat kavarni, csak egész nap ez járt a fejemben és ez már frusztrál. Szóval tegnap/ma éjszaka azt írtam, hogy nem sértődöm meg ha nem mehetek a talira. Most hogy kimaradtam, talán egyedüliként akik akartak jönni, baromi szarul esik. Természetesen elfogom fogadni, hogy ezen a fórumon ez a szokás, hogy limitált a jelentkezői szám és próbálok majd alkalmazkodni hozzá. Mivel ez csoport szokás, senkire nem haragszom konkrétan, és persze jövök meg minden, csak rájöttem, hogy ez nekem mégsem olyan könnyű, mint ahogy gondoltam. Remélem az Őszinte érzelmek beleférnek a fórum életébe és nem kell jópofizni dolgokhoz, ami nem tetszik.

Üdv:
Mónika

mmónika

Lorca, utánanéztem:

"Az éretlen banán 13,5 oC-os maghőmérsékleten kerül betárolásra az érlelő kamrába, ahol is kamra a felfűtésével kezdődik az érés beindítása. Amikor a banán maghőmérséklete kb. 24 óra alatt eléri a 19-20 oC-ot, etiléngáz beadagolásával (melyet a palackos ipari gázból automatikusan időre vagy mennyiségre adagol a rendszer 60 l/perces áramlással) beindul a banán érése. "
Vendég

Ja igen... én is tettem fel képeket, volt elmaradásom!

SNO: van egy táblim, egyik könyvben, ahol a napi alvásigény kor szerint van feltüntetve... holnap beszkennelem! érdekes mennyit változik

nanica

Ja, és a fő tudományt még nem írtam: Zsófi puszit ad. Néha ugyan inkább bekap, de van amikor nem tátja ki akkorára a száját és néha direkt reakcó az általam adott puszira. :D

Lorca,
Habtapi leharapást azért nem hiszem. Azzal még az én fogam sem bánna el. Viszon a kisebb darabokat lenyomhatná a torkán (pl. az A betű közepe), ezért azt kivettem. A másik meg, hogy az alatta levő szőnyeg elég szöszös (még nem túl régi) és azt így eszi. :(
De előbb utóbb ilyen téren úgyis menthetetlenek leszünk (ha egy kicsit jobban másznak), tehát ez ellen úgy döntöttem nem védekezek.
Amit még tőleg akartam kérdezni (bocs, ha már írtad): Visztek az útra a repülőn babakocsit és\vagy autósülést? Előfordulhat, hogy mi is repülőzünk egyet októberben. És a kezedben lesz az úton? (írtad talán, hogy igen, csak első sort biztosítják? Mi lett\lesz igaz ebből?)

KépKép
bozotka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?