Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Le vagyok sújtva!Kép Nem tudunk menni a találkozóra!Kép
A párom dolgozik, és a háznak a festését erre a hétvégére ígérték. Remélem már tényleg készen lesz, mert már nyár óta halogatja az építtető ezt a munkát. Mindenféle ürüggyel kibújva alóla. De azért nagyon-de nagyon sajnálom, hogy nem lehetünk ott.KépKépKép Bár nem hiszem, hogy nagyon hiányoznánk!

Juszti
Imádnivaló az a kép rólatok. Nekem nagyon tettszik, és a címe is remekül találó. Kár, hogy én ilyen pillanatokat nem tudok megörökíteni!

Connie
Gratula az első fogacskához!Kép Örülök, hogy jól telt a napotok, leszámítva a nyügös Ákost! Férjednek tettszett a meglepik?

Ildi
Mostantól már csak jó dolgok fognak jönni!!!!! Vannak még pöttyök?

Vezso
Szégyen ide-vagy oda, de én életemben először a te muffinodat ettem. Tudtam, hogy van, létezik ilyen sütemény, meg el is tudtam képzelni, de még eni még nem ettem. Ez is olyan amerikaias. Nem olyan rég óta létezik nálunk. Nem? Szóval kíváncsi voltam, hogy milyen, és megkóstoltam. Fincsi. Én is várom a recepteket!

Én is csatlakozom, a "nem hagyom anyát aludni" táborba. A lelkem szigorúan 3 óránként kel fel enni. Mostanában meg néha visítva ébred felKép Lehet, hogy a foga?
Nem rég én azon tünődtem, hogy ha a z Ádám nagyobb lesz, akkor hogy fogom a mostani, akkori szoptatós fotelben, és a párnán ő elférni. Mert, amikor megszületett, akkor kineveztem egy díszpárnát szoptatós párnának. (amit a dédijétől örököltünk, aki akkor távozott el tőlünk, amikor Ádám megfogant) Akkor elfért rajta hosszában az ő 54 centijével. De most 68 cm, és épp oly jól elfér rajta, hogy a kicsi kis lábai bekanyarodnak az oldalamhoz. Nagyon édes, ahogyan éjjelente így szopizik félálomba.

Egy kérdés:Éjjelente nálatok ég valamilyen éjszakai fény, vagy csak mi pazaroljuk a villanyt?Kép

Én holdkomp párti vagyok. Nekünk még nics, de majd veszünk egyet a gyerkőcnek. A tágabb családban elég sok gyerek van szám szerint 6, és mindegyiknek volt bébikompja. Semmi rossz hátrány nem származott belőle nekik. Persze feldöntögethet mindent, ami az útjába kerül, de el kell pakolni lassan mindent. Ha már kúsznak-másznak, akkor már úgy sem lesz olyan dolgok elől,(nálunk legalábbis) amit olyan könnyedén eltudna bobrogatni. Ez az én véleményem!

Kingu
Hogy vagy? Remélem azért nem írsz, mert sokat tanulsz, és Botizol, és nem azért, mert sokat rohangálsz a wc-re.
Terhességem alatt mindig kérdezték, és milyen érzés terhesnek lennem. Én két dolgot mondtam mindig egy jót és egy rosszat. A jó az,hogy nincs havonta mikulás, és a rossz, hogy rengeteg wc-papírt használok el!KépKépKép Bocsi, de eszembe jutott. Jobbulást neked, ha még mindig szenvedsz!

Fúúúúúúú jó hosszú lettem!
Jó éjt!
Szilvi
hüpi

Csak egy gyors reakció, aztán többet majd holnap.

Vízimanó,
energiabombaKépKép. Kellenek ilyen napok is, meg persze pihenősek is.

Bea,
köszönöm, amit írtál, kedves tőledKép! Én is szívesen olvasom a hozzászólásaidat, tetszik a stílusod, és a szeretet, amellyel Grétiről írsz. Egy testvér pedig a legnagyobb öröm mindenkinek -felnőtt korban is, amikor már nem élnek a szülők. Gyerekként pedig a legcsodálatosabb élményeinket a testvérünkkel éljük át. Legyen Grétinek isKép!
Anyósodat hogy bírja Gréti?

Ildi,
látod, hogy máris jobb minden? Kép

Timurr,
köszi, hogy ott vagyunk a táblázatbanKép! Viola adatai lemaradtak: 3300 gramm, 56 centi.
Az a csaj, akivel sétáltál, primitív.Bocs, de nem tudok jobb szót. Fogalma sincs a gyermeki lélekről, de nagyobb baj, hogy képtelen szeretetet adni. Valószínűleg őt is szeretet nélkül, ridegtartás mellett nevelték, ő is ezt adja tovább. Szegény kislányaKépKépKép.
Párizsiban, virsliben csak mutatóban van színhús, sokkal inkább ipari hulladék, nyesedék, vágóhídi ez-az, adalék, stb., nem is részletezem. A színhús biztosan húsKép!
Én mind2 műtét után sírtam-zokogtam, persze a boldogságtól. Néztem a műtétet a műtőlámpában - most másodjára láttam is mindent -, és amint kiemelték a gyönyörűségeimet, elöntött az a semmihez sem fogható érzés, amelyet csak 2x éreztem: akkor, amikor megszülettek. Biztos más ez, mint az igazi szülés, abban elfárad az ember,küzd órákon át, meg írtátok, hogy varrt máris a doki, az sem leányálom. Nekem a császárnál ilyen volt.

Juszti,
gyönyörűek vagytok, nem csodálom a könnyeidetKép!

Viki,
nálunk a lányik imádják a porszívó hangját! Szép volt, amit az anyaságról írtál!

Cerzsebet,
bébikompot soha, semmikor nem használtam én sem. Balesetveszélyes és egészségtelenül beavatkozik a baba mozgásfejlődésébe, amelyet fölösleges siettetni.

Vezso,
Már csak 3-at kell aludni a találkozóigKép! Rájöttem, hogy én vagyok itt az egyetlen, aki még egyetlen topiktársával sem találkozottKép. Ti már jórészt ismeritek egymást.

Ákos,
gratulálok a fognövesztéshezKépKép!

Hüpi,
miért írtad, hogy nem hiszed, hogy hiányoznátok?

Dóri,
mi baj?

Jó éjszakát: Zitmi
zitmi

Sziasztok!

Jelentem 2 óránként keltünk ez elég jó.

Hüpi
örülök,hogy jelentkeztélKép
Nekkünk van egy micimackónk ami lenyelt egy lámoát,ha megnyomjuk a pociját világít nekünk az van,de jól látok sötétbe így csak akkor nyomom meg,ha keresek valamit és tapizva nem lelek rá,ja m,eg persze,ha nem alszik a csaj és éjjel hintázik mondjuk.

Zitmi
Igazán nincs mitKép
Hát igen van a csajnak baja,nem gondoltam volna,még pocakos koromba.Nem tudom,hogy valóban így vannak- nála a dolgok,mert szerintem sokat ferdít csak azt nem tudom miért.Eddig állandóan azt mondta az ő lánya nem sír,el van magába stb.Egyszer voltunk náluk,pont nyüszizett a csaj aztán azt se tudta mit csináljon vele,szóval mindent csinált csak nem hagyta sírni.Ki érti ezt?Még mindig csak cumiból eteti a kislányt de eszik már mindent (csak azt nem tudom a bébikaját,hogy eszi cumiból?),a tejért sem tett meg mindent,hamar el is ment neki.Állandóan azt mondogatja nem tudná elviselni,ha sokat sírna vagy éjszakázna gyermeke,mit csinálna?hagyná,sőt most már elég nagyok hogy egy pohár vízzel nyakon borítsák őket.Na befejezem nem panaszkodom.

A páriszit,virslit olyan mondta akinek van két gyereke,a kislány két éves 74-es nacit és eggyel nagyobb felsőt hord.Reggel kávé,nappal kóla rengeteg édesség és chips,no comment.

Timurr
Vendég

Jó reggelt! KépKép

Visszaszámlálás a taliig: 50 óra.

Résztvevők: Wester, delfinke, Dóri, Connie, Jégvirág, Pviki, Villes, Vaktyúk, Zitmi, Patri, Berkiadri, Hadri, Lir, Babjag, Kata, Vezso.

Sajnálom, hogy nem tudtok jönni: Hüpi, Dorka, Kingu, Zsisske.

Juszti, Te nem szeretnél jönni? Szívesen megismernénk. Kép

Hüpi
Nem értem, már miért ne hiányoznál?!?!
Ne butáskodj!!
Muffin: ez tul.képp egy egyszerű kevert tészta, csak ilyen kis papírkosárkákban süti meg az ember, ami megkönnyíti a mosogatást. Szoktam néha csak úgy "ömlesztve" tepsiben is sütni, sőt, pl a Nagyinak a szülinapjára almás muffintésztából csináltam diétás tortát (cukorbeteg). Szóval nem olyan nagyon különleges dolog ez, csak egyszerű elkészíteni és sokféle ízben lehet. Nekem nagyon ideális pl a gyerekeknek uzsonnára, vagy úti elemózsiának a sós változat pl vmilyen husival. És örülök, ha ízlett Kép És sajnálom, hogy nem jöttök Kép

Zitmi
Igen, végül is Te vagy aki még nem ismer minket Kép De Westert is csak Jimbone ismeri.

Vezso
vezso

Timurr
Válaszoltam Neked Kép Megkaptad?

Delfinke nevét véletlenül kisbetűvel írtam.

És: nagyon sajnálom azt is, hogy Vizimanó és Timurr sem tud jönni KépKép Meg még biztos kihagytam vkiket...lyukas az agyam, még csak most iszom a kávémat.
A végén csak mi leszünk, a Vezso család egymagában Kép

Connie
Írtam mélt, megkaptad? Gratulálok én is a fogacskához!! És a szülinap hogy sikerült?
A múltkor nekem a sült kacsát kellett lehelgetni, mert nem akart időre megsülni...
Vezso
vezso

Dorka
Köszi a receptet.Kép

Pviki
Aranyosak a fotók Dóriról. Kiderül, hogy már mindenki "tárolta" a babát lavórban Kép

Juszti
Tetszik a "Boldogság" fénykép, mert benne van minden KépKép Ezek az igazi boldog pillanatok az életben.
És, elárulom, az anyák napi műsorok is ilyenek, többek között. Főleg az oviban. Amikor Zsófi 4 éves volt, az óvonéni úgy állította össze a műsort, hogy: lágy fények, gyertyák körbe, szép zene. És olyan halk, meghitt volt az egész, versekkel, táncokkal, kis dalocskákkal. És az utolsó dalocskát (ami arról szólt, hogy mennyire szeretnek bennünket, mamikat) úgy kellett elénekelniük, hogy mindegyik gyermek odasétált a mamájához, befészkelte magát az ölébe és a szemébe nézet... Hááát, úgy sírtam, mint egy kisgyerek, és nemcsak én, gyönyörű volt, sosem felejtem el...Kép Az óvonénihez visszajárunk, mert egy tündérlélek.
Vezso
vezso

Dóri
Mi volt tegnap a baj? Ugye semmi komoly?

Delfinke
Hogy van Marcipán, és a pöttyei?

Jégvirág
A talira vmi rágcsálnivaló jó lesz. Nehogy már Ti hozzatok Szegderől szendvicset, épp elég lesz Nektek így is összekészülni. Az sem baj, ha semmit sem hoztok, be lesztek engedve Kép
A frizurám hasonló, mint volt, csak a hajszálak végéből picit vágott a fodrász barátnőm, meg a frufrumat is rendbe szedte. Festés nem volt, igazából csak az egyetemi éveim alatt próbálgattam ki mindenféle hajszínt. A férjem nem szereti a nem természetes dolgokat,pl hajfestés,és én végül is neki szeretnék tetszeni. Ezért sincs műkörmöm sem. Egy időben volt (kb 4 évig) és nagyon kényelmesnek találtam (rövid és francia manikűrrel). Azért lett, mert amikor a Zsófi született, utána sokáig szó szerint hosszába kettényíltak a körmeim, meg letörtek és fájt, és ronda volt. De most már jók a körmeim, mint rég. Jó hosszú lére eresztettem a választ Kép
Te is el tudtál menni már fodrászhoz?
Vezso
vezso

Sziasztok!

Hú, egy nap kihagyás után nem semmi visszaolvasni Kép

Vki kérdezte az éjjelifényt: mi is hagyunk vmit világítani, praktikus okokból: ha Luci ébred, ne menjek mindennek neki, mint egy vakond, hanem lássam mit csinálok... szerintem ha akkor kapcsolnánk lámpát, jobban felébredne, mintha egyenletesen van fény...

Ma megyek vizsgázni (Luci kisérettel), de fogalmam sincs mi lesz, ugyanis tegnap az én kicsi lányom akkorát sírt, hogy alig tudtam megvigasztalni, utána meg nem mertem magárahagyni (kb 3 méterre van tőle az asztalom Kép), inkább szundítottam vele...
Csak épp a tanulás nem lett tökéletes Kép

Sajnálom, hogy ilyen sokan nem tudnak jönni, jó lett volna összejönni kicsit...

További szép napot mindenkinek, jobbulást, jóllevést Kép

Lir
lirian

Timurr
Most jobban viszaolvastam és halálosan beleszerettem Maja alvós fényképébe, irtó édes!!!Kép
És elképzeltem azt is, ahogy a mamák mind kántálják letérdelve, hogy aludjon a gyermekük Kép

Na, nem írok többet, mert csak én vagyok itt.
Csak foglalom a helyet, nem szeret engem senki...nem írnak nekem...brühühü...Kép (Kép)
Vezso
vezso

Lir
Drukkolok Neked!!!!
Tegnap sok baba sírt (Rozi is vagy 3x, pedig nem szokott). Biztos sikerül, csak hinni kell benne!!!
KépKépKépKépKépKép
Vezso
vezso

Vezso,
Lili szinte nem is sírt, hanem.... sikított vagymi Kép bekentem az ínyét dentinox-szal, mert nagyon turkált a szájában, akkor lassan megnyugodott, de tudod, van az a hüppögés-szerűség, amitől még percekig rázkódik a baba, ha nagyon belelovalja magát... én attól kikészülök, és sajna tegnap nem tudtam még azelőtt lecsillapítani, hogy ebbe az állapotba került volna Kép
És annyira hirtelen kezdődött, egy kis altatási zümmögéssel... és egyik pillanatról a máasikra csapott át ebbe a .. nemistudommibe Kép
Nagyon megijedtem, rájöttem, hogy ezt viselem egyedül nagyon rosszul, ha vigasztalhatatlan Lili... tegnap is már a határán voltam, hogy én is elkezdjek vele együtt bőgni... persze közben csitítottam, meg próbáltam vigasztalni, csak... nem nagyon sikerült Kép
lirian

Jó reggelt!

ma 10 szer keltünk. Volt hogy óránként 3x. Úgy sajnálom a gyereket mert fájdalmasan sír , nyöszörög minden egyes alkalommal. Nagyon kemény az ínye, pici rece érződik , szerintem az áttörés előtti napokon vagyunk.

Köszönjük a képhez a kedves hozzászólásokat!

Vezso: aranyos vagy hogy invitálsz én is szeretnélek végre titeket megiismerni. De halottak napja miatt megyünk Békéscsabára a temetőbe ill. így lent maradunk 3 napot.A következő műv.házas tali mikor lesz?

Oda kenguruval vagy babakocsival jó lenne elmenni Kép

Olyan jófej a férjem. Mindig mondja hogy majd ő felkel Boldihoz, maradjak , de ugye én egyből rakétaként kilövöm magam ha sír.

Én is nem is tudom egyesek hogy bírják sírni hagyni a babáájukat...

Kép
juszti75

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés; Marcika még mindig pöttyös,kezd a nózija is folyni.
Holnap viszem vissza a dokihoz, ő majd megmondja mehetünk-e közösségbe.
Ha megyünk szombaton, akkor csak ketten megyünk; Tibi nem jön.

Ma nem nagyon leszek; nem akarom a negatív hangulatommal rontani a topikot!
Úgy látszik nálunk már minden nap ez fog menni; összeveszünk, én bőgök minden este; és Tibi van megsértődve.
ELEGEM VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na sziasztok:

Ildi

delfinke

Ildi!

nem akarod megosztani velünk, hátha akkor könnyebb lesz picit?
Marcinak megy a drukk, hogy minden rendben legyen!
lirian

Lir,
nagyon szorítok neked.Kép

Connie,
gratula Ákosnak a fogáhozKép

Vezso,
nekem egyszer volt műkörmöm, de nem nekem való, mert sikerült felgyújtani(!) amikor rántást csináltam, közel volt a lánghoz és megolvadt.KépKép Aztán alig akart lenőni.Kép Olyan megható volt, amit tegnap írtál, hogy a lányod kis osztálytársának küldesz egy kis hazait.Kép Szegény gyerek.Kép Jó dolog a híresség, de talán jobb megoldás lenne felvenni egy asszonyt aki főz.Kép

Timurr,
Maja annyira aranyosa amikor alszik.Kép A "barátnő" meg elég tapló. Nálunk a házban 3man szültünk az idén. Január, február, április-ez utóbbi én vagyok. A februári gyerek anyukája detto ez. Folyton ferdít, hogy az ő fia miket csinál, meg, hogy mi mit nem csinálunk jól... Nem is tartom vele a kapcsolatot, csak ha a liftben összefutunk. Nem az én fiam az aki egész nap cumival a szájában van, és azzal mosolyog. Múltkor együtt mentünk fel, gyerek szájában cumika. Mondtam kedvességeket a gyereknek, erre elmosolyodott. Reflexből a szája elé tettem a kezem, hogy ha esik a cumi, akkor ne a földre essen, anyuka mondja, áhh ügyes a kisfiam megfogja a fogacskáival.KépKép

Ákosnak megvan a 4. foga. Alul a következő 2-es. Jelentem fenn még nincs fogunk, ellenben alul 4KépKépKép Ezért volt nyügi mostanában.KépKép

Zitmi,
engem sem ismer senki, csak Vaktyuk, meg Timurrt sem ismerjük.KépKépKép

Dorka,
ugyanez a könyvem van nekem is.Kép

Én is sokáig idegenkedtem muffintól, mert ámerikás, aztán egyszer ettem, és olvastam a receptet, és az fogott meg, hogy lehet egész egészségeset is csinálni belőle.Kép Azért az igazi sütik az igaziak, de jelentem, arra nincs időm, hogy jó kis kuglófot, vagy zserbót süssek.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vezso: most bekönnyesedett a szemem ettől azzzzanyáknapiszépleírástólKép
Már várom...
emlékszem mikor kicsi voltam sosem értettem miért sír az én anyukám az anyáknapi ünnepségen... hát már nem kell magyarázni Kép

Lir, egy kalappal...
Ismerem ezt a hüppögéses szindrómát. Én is kikészülök tőle. annyira segítenék de ő még a cicin is hüpp, hüpp.

Mindenkinek legyen szép napja.Én ma befejezem az ablakpucolást. Tegnap a párkányokat már lemostam és a konyhaablakot kisuvickoltam.

ismeritek? én szavaltam egyszer. és azóta ahányszor olvasom mindig valami újat fedezek fel benne... főleg mióta FIAM van Kép
Szabó Lőrinc:
LÓCI ÓRIÁS LESZ
----------------------

Veszekedtem a kisfiammal,
mint törpével egy óriás:
; Lóci, ne kalapáld a bútort!
Lóci, hová mégy, mit csinálsz?
Jössz le rögtön a gázresóról?
Ide az ollót! Nem szabad!
Rettenetes, megint ledobtad
az erkélyről a mozsarat!

Hiába szidtam, fenyegettem,
nem is hederített reám;
lépcsőnek használta a könyves
polcokat egész délután,
a kaktusz bimbait lenyírta,
és felboncolta a babát.
Most nagyobb vagyok, mint te! - mondta
s az asztal tetejére állt.

Nem bírtam vele, tönkrenyúzott,
de azért tetszett a kicsi,
s végül, hogy megrakni ne kelljen,
leültem hozzá játszani.
Leguggoltam s az óriásból
negyedórára törpe lett.
(Mi lenne, gondoltam, ha mindig
lent volnál, ahol a gyerek?)

És ahogy én lekuporodtam,
úgy kelt föl rögtön a világ:
tornyok jártak-keltek köröttem,
és minden láb volt, csupa láb,
és megnőtt a magas, a messze,
és csak a padló volt enyém,
mint nyomorult kis rab mozogtam
a szoba börtönfenekén.

És ijesztő volt odalentről,
hogy olyan nagyok a nagyok,
hogy mindent tudnak és erősek,
s én gyönge és kicsi vagyok.
Minden lenézett, megalázott,
és hórihorgas vágy emelt
föl! föl! mint az első hajóst, ki
az egek felé szárnyra kelt.

És lassan elfutott a méreg,
hogy mégse szállok, nem növök;
feszengtem, mint kis, észre sem vett
bomba a nagy falak között;
tenni akartam, bosszut állni,
megmutatni, hogy mit tudok.
Negyedóra és már gyülöltem
mindenkit, aki elnyomott.

Gyülöltem, óh hogy meggyülöltem!
És ekkor, zsupsz, egy pillanat:
Lóci lerántotta az abroszt
s már iszkolt, tudva, hogy kikap.
Felugrottam: Te kölyök! Aztán:
No, ne félj, mondtam csendesen.
S magasra emeltem szegénykét,
hogy nagy, hogy óriás legyen.

Kép
juszti75

Ildi,
segíthetünk bármiben?Kép

Kép

Kép
vizimano

Juszti,
épp az egyik este olvastam elKép Akkor is pityeregtem. Van néhány kedvencem, köztük ez is.Kép

Kép

Kép
vizimano

JAj Ildikém, had segítsünk. Min veszekedtetek? Anyósod ?

Figyu? Én meg minden reggel bőgök Kép A fáradságtólKép de valahogy mióta ( tegnap) Kép nem görcsölök rajta könnyebb. Majd csak kibújik az a fránya fog. Meg tudom ha ide bekukk itt megvigasztalódom. Tudunk segíteni?
Kép
Marcipánunkat öleljük. Kép

Kép
juszti75

Halihó!

Hát jól vagyunk, azzal nincs gond. Párom összeveszett az apjával, ennek örömére anyósomék teljesen megsértődtek. Párom közölte, hogy ne is lássa őket többet, és ne is jöjjenek át. :-(
Valami hülye munka meg pénzügyi dolog, csak az a baj, hogy a páromnak van igaza. Volt már, amikor összevesztek, de én kibékítettem őket, már a gyerkőc miatt is. Hát most nem tudom, mert én is kaptam egy adaggal. Volt egy-két kedves mondat, amit a szívemre vettem. Minden esetre Blankát fel sem köszöntötték, és 2 napja nem jelentkeznek. Nem tudom, hogy mi lesz, nem akarok családi vitát, meg szeretem a békét, de most igen sz@rul érzem magam. Nem tudok enni az idegtől. Eddig olyan rendesek voltak, és úgy szeretnek engem meg a babát....most teljesen kiakadtam. Nem merem még csak felhíni sem őket, mert attól félek, hogy akkor még nagyobb vitát kavarok, és én sem tudom tartani a pofámat, ha nincs igazuk.
Majd este írok még, bocsi, hogy ilyenekkel fárasztalak titeket.
Üdv Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Vizimanó : egy húron pendülünk Kép

Kép
juszti75

Eszter,
nagyon szépen köszönöm.Kép

Connie,
te talán tudsz segíteni. A Hexavac az új vagy régi oltóanyag? Ugyanis az Ogyi közleménye szerint hepB ellen nem véd, az ezzel oltott gyerekeket javasolják újra beoltani.KépKép Mert volt az EU-s orvosoknak gyógyszerészeknek egy konferencia, és azon ezt állapították meg.Kép

Kép

Kép
vizimano

Röviden annyi, hogy én nem foglalkozom semmivel, nem törödöm eleget a Marcival...
Szerinte az én hibám hogy Törpe nem fejlődik mozgástéren, mert nem tornáztatom itthon.
A lábujja is azért nem gyógyul, mert nem kenegetem neki...
Kezdem úgy érezni, hogy romokban az életem, nem tudom mi lesz.
Ildi

delfinke

Dóri : sajnálom ami történt Kép
szerintem senkit nem fárasztasz...

Többiek merre?
Connie? hogy sikerült az este?

Kép
juszti75

Ildi, hogy mondhat ilyet? Mikor Te annyira gondos és lelkiismeretes ANYA vagy???? Most mérges lettem Tibire . át kéne gondolnia mivel vagdalózik. Szerintem. JA , ez persze nem degít rajtad , de én megkérném hogy gondolja már át miket mond...

Kép
juszti75

Kép

Kép
juszti75

Ildi!

ezeket a szülei hatására mondja szerinted? Le kéne ülni vele, és átbeszélni, hogy mit miért gondol... és hogy kapjon már a fejéhez kicsit Kép

Tudom, hogy ez nem vigasz, de mi TUDJUK, hogy gondos és jó anya vagy!!
lirian

ez a kép azt jelenti , mi megsimogatunk Kép

Kép
juszti75

Ildi,
szerintem is komoly beszélgetésre van szükségetek.Kép Lehet, hogy neki is van valami baja amivel nem akar terhelni, de sajnos így vezeti le.Kép

Én is tudom, hogy gondos és jó anyja vagy MarcinakKép

Jaj, felébredt Kőcke, mennem kell, mert ma is nagyon nyűgös, biztos a fogacsok kínozzák.Kép Kinek kell a fogtündér??????????

Kép

Kép
vizimano

Juszti!
Köszönöm a simogatást, komolyan könnyet csalt a szemembe a kép.

Vizimanó!
Igazad van.
Tibinek ˝csupán˝az a baja, hogy egy éve mióta kirúgták a munkahelyéről depressziós.Jár pszcihológushoz is, de nem sokat segít.Nem találja a helyét, folyton ideges és rajtam vezeti le a feszültséget.
Csak éppenséggel nekem is van egy türéshatárom, és azt most értem el.
Kép

Ildi

delfinke

Néhány kép Boldimróll. Aztán mára bedugulokKép
1.de mamiiii hol a pelusom?
Kép
2. hé, ezek megint visznek valahova Kép hurrá
Kép
3.ez az: megvan a bevarrt cimke
Kép
4. jó lenne ha a fényképezőt egyszer ide is adnád nem csak minig te...
Kép
5.ez a mami mindig engem les ki
Kép
6. vacsorám
Kép

Kép
juszti75

Ildi!
szívesen. Nekem is jól esik a vigasztalás, a ti vagasztalásotok, és szeretem ha másoknak is adhatok az én vigaszomból. Nektek Kép

Így kerek a világ.
Remélem helyre áll a dolog Tibivel. HA kilábal ebből az állapotból ( reméljük hamar) akkor biztos minden jóra fordul

íme még egy kép. egy többgenerációs..

Kép

Kép
juszti75

Sziasztok
Vizimano a hexavac-ot Magyaro-on nem hasznaltak, amugy ha jol tudom ez egy betiltott oltas 33an meghaltak tole.
Ildi
Nagyon sajnálom, hogy Tibinek elgurult a gyogyszere, en azt szoktam mondani annak aki bazsogat akar a gyerekel kapcsolatban akar a rendtartassal tehat ami az en munkam lenne, hogy tessek ottthon lehet maradni helyettem 2-3 napot a gyerkoccel, es utana eszre lehet venni mennyire nehez egyszerre mindent megcsinalni.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!!

Lir!
Nagy kalappal a vizsgához!!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon ügyes vagy, hogy Luci mellett csinálod a sulit!!!!!!!!!!! Én egyre jobban szenvedek és minden második gondolatom, hogy halasztanom kellene....Kép

Ildi!
Nincs igaza a férjednek..Kép én elhiszem, hogy neki is van elég gondja és tuti nem könnyű egy pasinak feldolgozni, hogy kirúgták, de a saját dühét máson levezetni nem szép dolog. Szerintem te nagyon jó anya vagy és ez látszik Marcipánon is hiszen olyan kiegyensúlyozott, mosolygós baba!!!!!!Hidd el ilyen helyzetekben csak a közös megbeszélés segít, ezt tapasztalatból mondom!! Meg kell beszélni a problémákat, mert ha átsiklotok rajta, csak halmozódni fognak a megbeszéletlen dolgok és sokkal nehezebb lesz majd akkor, annyi mindent helyre rakni!!!!!! Én bzom benne, hogy meg tudjátok beszélni ami bánt benneteket és rendbe lesz minden!!!!!!!Amióta Fürtös megszültett nálunk is sokszor van ilyen....hullámvölgyek...hol fennt, hol lennt....
Ne félj,Marcipán erőt ad nektek!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Juszti!
Nagyon megható a kép rólatok...Kép és persze a vers is szép!!!!!Nagyon jókat szoktál idézni.....még jöhet sok..sok....

Vezso!
Hát tuti én is végig fogom bőgni az anyák napi műsorokat....úgy el tudok érzékenyülni...Kép

Hüpi, Jégvirág!
Köszi a kérdéseteket, jobban vagyok, dokinál még nem voltam, csak ha rosszabbodik akkor megyek el..

Bocsi most mennem kell, de még jövök...

üdv

kingu
cica29

Sziasztok!

Vizimano, aki felgyújtotta a műkörmét KépKép: Párod kollégája lesz a legfelugrálósabb apuka Kép Tuti!
Amúgy tényleg szépeket tudsz írni Kép

Connie: Gratula a fogacskához!

Pviki: Szép a kislányod! Kép A tányérszájú kép tetszik a legjobban! Kép

Hüpi: Éjjelente nálunk sötét van. Van egy nagyon halványan világító konnektordugaszunk, az világít, de az éjjel-nappal. És nem húzzuk le teljesen a redőnyt. Szóval nincs vak sötét sem, de azt nem is szeretem.
Ha éjszaka szopizunk, akkor az ágy mellett van egy szabályozható fényerősségű állólámpa, és azt kapcsoljuk fel, nagyon "halkra".

Cerzsebet: Komp-témában egyetértek Zitmivel. Nekünk sem lesz.

Juszti: Nagyon jó a Boldogság képed (is) Kép

Tegnap állítólag melegfront volt. Gréti se aludt, nyűgös volt Kép Éjszaka is ébredt fél 5-kor.
Meg én is nyűgös voltam, úgyhogy nem csodálkozom.

Timurr: Jó ez a nyelvkidugós-alvós kép Kép
Sajnos vannak ilyen emberek mint ez a csaj. Kép Nekem is van olyan ismerősöm aki a 2 hónapos gyerekének borsólevest adott. Meg egyébként is érdekes felfogása van dolgokról. Nem foglalkozom vele. Annyira meg van győződve arról, hogy ő csinálja jól, hogy nem állok le vitatkozni vele.

Zitmi: Ez szép volt. Valaki írta itt talán, vagy a szegedi topikban, nem tudom, de nagyon tetszett, hogy: A legtöbb vagy a legjobb amit adhatunk gyermekünknek, az a testvér.
Sokat gondolkodtam ezen. Nekem nincs testvérem. Kép Pedig mindig nagyon szerettem volna, de ugye nem rajtam múlt Kép
Jó amikor ilyeneket írtok. Kép
Szóval akkor most megígérem, hogy ha minden jól megy, lesz testvére Grétinek Kép Hejj ha ezt a férjem látná. Kép Kinyomtatná és aláíratná velem. Kép Õ nagyon akar még egy gyereket.
Anyósommal elvannak, nem panaszkodik egyikőjük sem. Csak mi idegeskedjük szét magunkat. Bár mostanában egyre kevésbé.
Ja, és mi is csak Ildiékkel találkoztunk eddig!

Dorka, Hüpi, Zsisske, Kingu, Juszti, Vizimano, Timurr, Zsuba és a többiek: Sajnálom, hogy nem találkozunk hétvégén. Kép Majd remélem tavasszal, a következő megatalálkozón! Kép

Vezso: Tőlünk már nem szabadultok, mi megyünk mindenképp Kép Vezso-család
Anyáknapi hozzászólásoddal megríkattál
Ma megyek fodrászhoz fél 5-re. Barátnőmmel együtt szépülünk és pletyizünk Kép Grétit mégsem viszem magammal, megy apjával dolgozni. És ha végeztek és éhesek, jönnek a fodrászhoz egy kis elemózsiáért. Kép
Műköröm: Nekem az esküvőnkön volt életemben először. Lenőtt, azóta nincs. Nem is tervezem. Egy vagyon. Kép

Ildi: Nagyon jó anya vagy! Most nagyon összejött nektek a sok rossz, megértem, hogy nehezen bírjátok. Rendbe fog jönni minden! Fel a fejjel!
Tibi nagyon szeret benneteket, láttam, amikor itt voltatok! Kép És tegnap is hazaszaladt puszit adni Kép Ne tegyétek tönkre egymást! Beszéljetek!

Dóri: KépKép Sajnálom ami nálatok zajlik. Kép

Az jutott eszembe, hogy milyen érdekes, itt van pár emberke, és mennyi élet, sors, boldog és szomorú pillanatok, picit azért már belelátunk egymás életébe, együtt örülünk és sírunk, segítünk ha tudunk. Olyan furcsa, nem? De annyira jó!
Én örülök, hogy rátok találtam, és szeretlek benneteket (na nem úgy...szóval értitek)!
És most potyognak a könnyeim! Kép Biztos nem úgy jött át nektek amit írtam, mint ahogy szerettem volna, de nem tudom megfogalmazni mit érzek. Jó közétek tartozni!

Muffinszakértők: Milyen muffinsütőtök van?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

nem engedte a babanet, hogy gif-eket beszúrjak Kép
úgyhogy egy csomó helyről hiányzik egy csomó minden Kép

Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Delfinke
Nagyon sajnálom, ami történt. Kép Most lehet, hogy mindent nagyon rossz színben látsz, tudom, és marcangolod Magadat. De, gondolj arra, hogy Ti végül is szeretitek egymást és ezen is túl fogtok vergődni. Szeressétek egymást, bújj hozzá, adj Tibinek egy puszit, simogasd meg, de azért add tudtára, hogy ez mennyire rosszul esett Neked. És: mindent megteszel Marcipánért!!
Béküljetek ki, lehet, hogy ez egy ilyen időszak...Nekünk is sokat kell beszélgetnünk és egymással lennünk mostanában, vannak nehezebb korszakok az ember életében ezért vagy azért.

Lányok, nem tudom mi van a levegőben, de én ma reggel hajszál híján összevesztem anyuval. Mert már napok óta meg szeretném kérni, hogy vigyázzon a lányokra péntek délután, amikor, tudom, hogy itthon van, mert az öcsémék meghívtak minket egy mozira. Se ők, se mi nem töltünk együtt túl sok időt, mint házaspár, moziban meg ezer éve voltunk. És, a múltkor vigyázott Anyu pár órát Rozira, mert a férjemmel kettesben szerettünk volna lenni. Emlékszetek, még írtam is, hogy azért kértem meg, mert magától nem ajánl fel ilyet. És Rozi már lassan 7 és fél hónapos és sztem azért fel lehetne ajánlania ilyesmit. Itt laknak pár háznyira. De azt hiszem, ha el szeretnénk itthonról menni a párommal profi bébiszityó kell. Mert ma megkértem Anyut és kifejezetten elutasított, hogy ő most fáradt, de különben is olyan nyűg (!!) a Rozival lenni, nehéz, és ha pár óráról van szó, nem vállalja. Aztán kezdett visszakozni, evvel a mondattal: "Na, jó, akkor essünk túl rajta, de nem örülök." de akkor már én mondtam, hogy inkább nem kell. Nem gondoltam volna, hogy egy baba csak nyűg és teher neki, és semmi örömöt ne okozna az unokája. Egyszer (bocs 2x) 7 és fél hónap alatt. Kép
Vezso
vezso

Jégvirág
Nem úgy szeretsz minket...Kép most szomorú vagyok, pedig azt hittem...Kép (Kép Kép Kép)

Viccet félretéve: én is így érzek, jó érzés ide tartozni, tényleg belelátunk egymás életébe, még talán jobban is,mint más barátainkkal. A net elég érdekesen segít megnyílni az embernek mások előtt. És szeretek itt olvasgatni, akkor is, ha olyan téma van, amivel nem értek egyet vagy nem érint bennünket.
Szóval akkor szép leszel , szép frizurád lesz. Kép
Pletyi Kép
Nekem ikeában vásárolt teflonbevonatú muffintepsim van, 12 db lyukkal. És mindig veszek 100 db-os fehér vagy virágos papírkapszlikat hozzá vmelyik hiperben. De muffintepsit lehet máshol is kapni, láttam, pl a corában.
Vezso
vezso

Sziasztok!

Voltunk délelőtt mondókázni, utána sétáltunk egyet, és mióta hazaértünk, olvasok vissza.

A tegnap este kicsit zaklatottra sikerült, Ákos nyűgös volt, a húsra várni kellett, úgyhogy két turnusban megettük az előételt (kagylósali), majd az ünnepelt kivonult a konyhába krumplipürét készíteni, amíg én a magzattal szenvedtem. A végén a játszószőnyegén bealudt szopi közben, és a vacsi többi részét nyugodtan ettük meg. És utána 10 percet még lustálkodhattunk is. Páromnak nagyon tetszettek az ajándékok.Kép

Most megyek és elfenekelem a csemetét, mert már megint sikoltozik.Kép (Kép)

KépKép
connie

Még az Anykámmal kapcsolatban: a múltkor amikor vigyázott Rozira először és utoljára (eddig), akkor mindenért le lettem szidva, hogy Rozi el van kényeztetve, meg nincs jól felöltöztetve, meg hogy jobban kellene megtömni főzelékkel. és a 22 fokos házban feladott rá bodyt, harisnyát vastag zoknival, rugdalózót és egy vastag plüss rugit, amit én az utcára adok fel rá, mert olyan meleg. Szegény gyerek, olyan volt, mint egy hóember. Anyu szerint már nem kellene szoptatni se, felesleges, és különben is, nagy hiba, hogy elringatjuk, ha sír. Pedig nem is neki kellett ringatnia a múltkor sem. És sosem mondja, hogy jön ide pár órára, hogy tudjak aludni kicsit nappal, mint pl a Connie anyukája is jött.
Szóval, ha most is jönne (de nem is jön) , akkor megint le lennék szidva, pedig nem vagyok már kisgyerek. Ha van ötlete, vagy tanácsa, szívesen fogadom, de nem kell engem szidni, meg lebaltázni, mert az nem hiányzik nekem cseppet se. A múltkor pont ő mondta hogy tanuljak (analízist ugye), meg legyen még egy diplomám, de hogyan csinálnám ezt, ha nem akar semmit sem segíteni.
Bocsi, hosszú lett. Ki vagyok akadva..
vezso

Megint itt még egy rövidke ideig....

Timurr!
Nagyon édes az alvós kép és amit írtál alá az is tetszik...Kép Én is néha ezt kívánom este 9-től reggel 7-ig..Kép
Apropó már akartam kérdezni, hogy az adatok amiket kértél milyen táblázatba kerülnek bele? és azt hol lehet megnézni?? lemaradtam valamiről??Kép

Boldogság: én az a típus vagyok, hogy ha meglátok egy esküvőt, vagy részt veszek azon, vagy netán egy szülést a TV-ben rögtön elbőgöm magam....a Szülőszoba c. sorozatot egy 100 db-os papírzsepi társaságában néztem, annyira sírtam mindegyik végén a meghatottságtól...ezzel szemben sem a saját esküvőmön sem a gyerek születésekor nem sírtam...amikor Fürtöst a hasamra tették el is felejtettem sírni, annyira pörögtek az események, olyan új szitu volt, hirtelen úgy éreztem, hogy sodor magával valami ár, nem tudtam semmit tenni ellene csak hagytam magam, hadd vigyen...(csak akkor érzékenyültem el amikor odatették apája kezébe a frissen bebugyolált gombóckát és férjem elkezdett hozzá beszélni, na azt nem bírtam már én sem könnyek nélkül...)...érdekes érzések voltak, így 7 hónap múlva visszagondolok, szinte egy más világ kezdődött a születéssel, egészen megváltoztam, a kapcsolatunk is a férjemmel, ami sajnos nem jó irányba, na de én bízom benne, hogy egyszer csak újra a régi lesz minden.....adok még neki is kis időt, hogy feldolgozza amit 7 hónap alatt nem tudott...
Nekem nincs tesóm és nagyon hiányzik, éppen ezért szeretnék Fürtösnek egy kistestvért és remélem apája is támogatja ezt az ötletet, meg olyan jó lesz majd újra pocakosnak lenni és újra egy icike picike kis emberkét a kezemben tartani...Kép
Biztos nehéz lesz majd az elején, két gyerkőccel, én attól is félek, hogyan fog Boti viszonyulni a tesóhoz és én még annyira nem tudom elképzelni hogy lehet két gyereket egyformán szeretni..?..de majd minden jó lesz...
Erről inkább a többgyerekes anyukák tudnának mesélni....

Én nem tudom milyen front volt, van és lesz, de mi is küzdöttünk tegnap rendesen...olyan nyüszi volt a gyerek délután 5-től, hogy alig bírtam vele....este 9-kor elaltattam és fél 11-ig 4X ébredt de nem is sírva, hanem inkább ordítva, olyan fájdalmassan, pont úgy ahogy Lir is írta....újabb fog lenne?? én nem látom semmi jelét ennek..?.. fene tudja, de már nagyon sajnáltam....9 kg-ját nem tudom sokáig ölben tartani és ő csak így nyugszik meg...Kép engem már semmilyen masszőr nem tudna redberakni olyan görcsös a hátam..Kép

Amúgy ismét elérzékenyültem: megszületett a keresztlányom, ma 10:23-kor 58cm és 3850gr...már előre félek, hogy vasárnap amikor meglátom mennyi papírzsepi fog fogyni...Kép de hát mit csináljak, mindig könnyeket csalnak a szemembe az ilyen csöppségek...Kép

Mindenkinek szép napot

üdv

kingu
cica29

Sziasztok!

Végre van egy kis időm írni nektek. Ez a költözködés felemésztette minden energiámat! Jó végre túl lenni rajta. Bár a konyha még romokban hever, a többi helységet már belaktuk! Martinnak nagyon tetszik az új szobája, és mióta itt vagyunk azóta külön szobában alszik! Persze ez a szoba a hálóból nyílik!

Pár napig nem voltam és mennyit fejlődtek a babák! Mindenki nagyon ügyes!
Martinnak is vannak új tudományai. A hasáról átfordul a hátára és elkezdett "beszélni".

Nagyon várom már a szombati talit! És sajnálom, hogy nem tud mindenki eljönni! Szívesen megismertem volna mindenkit!
Valaki kérdezte, hogy ki mit visz, hát én még nem tudom pontosan, de valami sósat fogok sütni, talán pizzás csigát, de nem biztos!

Én nem raktam még fel magamról képet az esküvőnkről meg arról, hogy néztem ki pár évvel ezelőtt, de ha szeretnétek akkor pótolom.
És ha a táblázatba mi is bekerülhetünk akkor az adatainkat is megírom!

Nem akarom borzolni a kedélyeket, de Martin átaludta az éjszakát! Tudom hogy sokan kűzdötök éjszaka, de én nagyon örülök neki! Este fél 10-től reggel fél 7-ig aludt! És napközben is csak egy olyan alkalom van amikor két evés között ébren van!

Jimbone,
örülök, hogy itt laksz a közelben! Ha van kedved akár találkozhatnánk is!

Most megyek, mert az edények nem vándorolnak be maguktól a szekrénybe! Kép Sajnos! Kép
berkiadri

Na itt vagyok újra, odatettem a rizst főni, meg egy mosást, csemete megint elfenekeletlen maradt, de már nem sikoltozik, hanem dühöng, hogy nem tud mászni.Kép

Vaktyúk,
Ákos mellett bármit csinálni olyan, mintha házimunka közben aerobikoznék.Kép Elmosok 3 tányért, csinálok néhány guggolást, 2 pohár, emelgetés, 3 csésze, derékhajlítás stb. Tegnap kb. 2 órai munkát sikerült egész nap megcsinálni, és úgy elfáradtam, mint a csacsi.Kép

Ildi,
Remélem tudtok beszélni Tibivel, és rendbejösztök hamarosan. Biztos neki is van oka rosszkedvűnek meg idegesnek lenni, de nem fair ilyenekt vágni a fejedhez, mikor igenis jó anyuka vagy. Csak rá kell nézni Marcira, milyen kis boldog, kiegyensúlyozott baba.

Vezso,
Megkaptam a mailt, nagyon jók az ötleteid!, köszi, előbb-utóbb válaszolok. Vagy szóban a talin.Kép

Juszti,
Boldi kis huncut. És az a széles mellkas... (ezt tegnap elfelejtettem írni, pedig többször akartam.Kép)

Hüpi,
Te miért pártolod a holdkompot?
A borogatnivalókat mi is már elpakoltuk, de én féltem a bútorokat meg a falakat is, Ákos gerincéről meg lábáról nem is beszélve.Kép
Éjjelifényt mi is használunk, mert a redőnyt teljesen le kell húzni, keleti a hálószobaablak. Én nem is szoktam villanyt gyújtani, ha éjszakai kelés van.

KépKép
connie

Connie!
Bocsi elfelejtettem: Boldog szülinapot a párodnak így utólag is!!!!!!!!!Kép Örvendek, hogy sikerült a vacsi egyik részét békésen elfogyasztani, tudom ez nálunk is nagy ünnep, ha hagy Fürti 4-5 percet nyugodtan enni..Kép

Vezso!
Nagyon sajnálom, hogy így áll az anyukád a dolgokhoz..KépKép Nem értem miért nem örül inkább, hogy unokázhat?? Mi a másik véglet vagyunk....anyum és férje mindennap jön, viszik Botit sétálni és majd megőrülnek érte, ha 1 napig nem látják....ha suliba kell mennem már előre várják, hogy odavigyem a gyereket és velük legyen....tudom ez fantasztikus dolog és hálás is vagyok érte anyukámnak, mert ha ő nem ilyen lenne, már rég abbahagytam volna a sulit....
Kívánom, hogy anyukád is megváltozzon,( ha lenne varázspálcám rásuhintanék ) és többet foglalkozzon avval az édes Rozi babával és ne kritizáljon téged folyton!!!! Nem ezt érdemled, te egy nagyszerű anya és feleség vagy...néha amikor már alig bírom cérnával, mert sok sok minden összegyűlt, olyankor mindig rád gondolok, hogy neked meg ott van 3 gyerek, háztartás stb. és milyen ügyesen meg tudod oldani a dolgokat, így én is kicsit összeszedem magam és teszem a tennivalóimat....
Én még azért is otthagynám neki Rozi babát, hidd el szereti ő az unokáját csak lehet túl idősnek érzi magát egy ilyen pörgős csöppség mellett, pedig jó lesz ha hozzászokik, mert ha Rozi baba majd elindul akkor lesz aztán a lóti futi..Kép
Nektek is szükségetek van egy kis kimozdulásra a férjeddel, ez jár nektek!!!!!!!!!!!
Én drukkolok, hogy minden rendbe legyen!!!!!

üdv

kingu
cica29

Sziasztok!

CSak gyors leszek, mert fáj a fejemKép, de nem tudom válasz nélkül hagyni a szomorú hsz-okat.

Ildi,
nagyon sajnálom, ami történt köztetek! Mindent meg kell beszélnetek, türelemmel, a másikra való odafigyeléssel. Indulatok nélkül. Nehéz időszak ez most nektek, de van kiút! Fel a fejjel!

Vezso,
anyukád és sok-sok más ilyen korú nagymama (50 fölötti nők többsége) így gondolkodik. Ezt nevezem én ridegtartásnak. Teljesen másként gondolkodnak a gyermeknevelés - és lélektan sarkalatos pontjairól. Nagyjából így tanították annak idején a mamákat a védőnők, rosszabb gyerekorvosok, "jófej" szomszédasszonyok, nőrokonok, vagy legalábbis ezt sugallták:
1. A gyerek zsarnok, aki akaratával befolyásolja a szüleit, rájuk akaszkodik, élni sem hagyja őket. Erről le kell szoktatni mihamarabb, ezért hagyjuk sírni, nem szabad ringatni, ott a kiságya, abban feküdjön. Majd megtanulja, mi a rend.
2. Siettessünk mindent! Egyen minél előbb főzeléket, gyümölcsöt, borsólevest, gulyást, téliszalámit, pacalpörköltet. Az evés virtus! Szoptatni felesleges és fárasztó, állatias, és csak elkényeztetjük vele a gyereket. Meg minek lóg egy ekkora (értsd: 3 hónaposnál idősebb) gyerek az anyja mellén.
3. Ültesssük bilire már 8 hónaposan!
4. Adjuk bölcsődébe 1 évesen! Szenvedjen vele az óvó néni, nekünk épp elég volt belőle ez az egy keserves év.
Na, most ezt azért sarkítottam egy kicsit, de a lényeget talán kiérzed mögüle. Szerintem az a dolog nyitja, hogy 1-2 generációval előttünk a gyereknek születésétől fogva hallgass volt a neve nagyon sok családban, az oktatási intézmények is így neveltek. Gyermeki jogok és igények? Hát az meg minek? Szeretetet adni, érzelmeket kifejezni, odafordulni teljes szívvel a gyemekhez már egyenlő volt az elkényeztetéssel. Természetesen édesanyádnak nincs igaza, de ezt te is tudod. Mindent jól csinálsz, remek anya vagy, csak így tovább. És inkább tényleg kérj meg mást, aki vigyáz Rozikára.
Én is bőgtem az anyák napi beszámolódon...
Meg a Szabó Lőrincen is, persze.

Majd bemásolok én is ide verset, meg reagálok még,de most mennem kell, mert nagyon fáj a fejem.

Zitmi
zitmi

Kingu

Nem tudom miért nem örül, hogy unokázhat...Mire észbekap, addigra már ovis lesz Rozi. De anyu sokszor mondta már nekem régebben is, hogy egy anya a gyereket magának szüli (?!) és bele kell kalkulálni, hogy attól kezdve nem tud ide-oda menni az anyuka. (?!) Komoly. És Anyu nem idős, 60 éves és teljesen friss nőci, popzenéket hallgat, meg abszolúúte egy modern ember. De vhogy ez a nagyi szerep csakl akkor tetszik neki, ha nem jár fáradtsággal, tisztelet a ritka kivételnek, amikor ez nem így van. És, szte ő rengeteget segít nekem, ezt mondja akkor is, ha fél évig ide se jön egyszer sem. És ha mondom, hogy ez azért nem így van, akkor én vagyok a sértődős (?!) Gondolj bele, hogy itt megy el mindennap 2x a házunk előtt, persze van amikor bejön pár percre, de vigyázni nem szeret a lányokra. A nagyokra már nem is kell, tanítja őket pl, de amíg picik voltak, ugyanez volt, mint a Rozival most. Mindig csak a nagyimra számíthattam, de ő 80 éves most!! És mégiscsak nevetséges, hogy Rozi ovis koráig csak akkor mehetek bárhova, ha a férjem ráér, és kettesben csak akkor, ha fizetős bébisztiyót hívok. .. Mikor itt van a családom...ej...mindegy. Nem beszélek itt annyit.
De azért köszi a drukkokat.

Connie
Ok.Kép
V.
vezso

Vaktyuk,
köszi az infot.Kép Már egy kicsit ideges lettem.Kép

Vezso,
anyukád.Kép Azért értelek meg, mert nálunk sincs ez másképp. Anya minden nap írogatja a sms-ket, mennyire hiányzunk neki, mennyire vágyódik Ákos után, de az hogy eljöjjön... Hívtam. Drága a benzin.Kép Mondtam kifizetem. Hááát olyan sok dolog van. Akkor most hogyan is vagyunk?Kép Nem is érdekel ez a része. Én tudom, hogy nem elsősorban nagyszülőknek szültem Ákost, az egy kicsit mellbevág, hogy nem segítenek, de túltettem magam rajta.KépKép Próbálj meg nem rágódni ezen, tudom könnyű mondani, de ... Anyu szerint is rossz minden amit csinálok. Ha babusgatom amikor sír: hozzá fog szokni, ha beveszem az ágyba, detto. De mivel nem neki "rongálom" a gyereket egyik fülemen ki, másikon meg be. Igaz, nincs annyi bizonyítékom mint neked - két gyerek - de mindig arra gondolok, hogy már több mint 6 hónapja életben van a gyerek, nevet, fejlődik, egyértelműen szeret bennünket, hátakkor mindenkibekaphassa.Kép

Köszi lányok a bókokat. Amikor még kicsi voltam, akkor orvos akartam lenni, és jól meggazdagodni - nem tudom miért, szüleimnek sem sikerült - és író lenni mint Németh László. Aztán jogász lettem, mert sok író volt jogászKépKép De író nem lettem. Van egy rakat versem, néhány novellám, azok még jugóban megjelentek gyereklapokban, meg a gimi antológiájában, de ennyi.Kép Azért nekem sokat segít az írás, terápiás céllal használom.KépKép Aki olvasta József A. naplóját az érti mire gondolok. Azért nem tartok ottKépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Vezso,
Sajnálom, hogy anyukád így áll hozzá.Kép De legalább megpróbáltad a bébiszittelést a családon belül megoldani, és nem rajtad múlt, hogy nem sikerült. Rozit meg egyáltalán nem felesleges szoptatni, egy csomó tápanyagot és immunanyagot kap a tejjel. A ringatást meg már kiveséztük, sztem abban is tök igazad van.
Egyre inkább úgy látom, hogy nekem mázlim van az anyukámmal, hogy ilyen jó nagymama, és be kell látnom, hogy viszonylag keveset csesztet azzal, hogy Ákost hogy nevelem.Kép

Mi is keresünk majd profi bébiszittert,senkink nincs Pesten, akire rá tudnánk Ákost bízni.
Egyébként én sem értem, hogy képes valaki sírni hagyni egy babát, Ákos olyan szivettépően tud sírni, nem bírnám ki, hogy ne segítsek rajta. Kedden, mikor indultunk haza a barátainktól már nagyon fáradt volt, és már sírt, amíg mi öltöztünk, hogy induljunk már, hát csak úgy zengett a sok jaaaaj, jahhajaaaaj. Tényleg, így sír. Ma reggel meg már éhes volt, és rávetette magát a cicire, amint melléfeküdtem, azt mondta hammmm, és begyűrte a szájába.

KépKép
connie

Zitmi

Fejfájás Kép Kép Kívánom, hogy múljon el hamar! Kép
Nekem a hátam fáj, de sztem huzatot kapott vagy elfeküdtem, mert nem úgy fáj, ahogy szokott.

Igen értem mire gondolsz. Anyu kb ilyen, mondjuk nem akarja, hogy bölcsibe adjam Rozit, de azért nagyjából ilyen. Szte pl azért nem tud aludni Rozi éjjel, mert szoptatom. Éjjel és nappal félálomban tudom ugyanis még szoptatni. És még szeretném is, amíg lehet. De szte ez már sok, meg minek is.
Tudod hányszor mondta az elmúlt hónapokban, hogy rosszul csinálom? Sokszor.
Azért sem értem az egészet, mert Rozi a 3-ik gyermekem és nem vagyok totál kezdő mami. És a nagyokon látszik, hogy a nevelési elveim nem teljes csőd. Aranyos gyerekek, és szinte még nem is voltak betegek sosem. egy két nátha és kész, néha évekig nem látjuk a dokinéninket. Tehát csek nem fáznak meg, mint ahogy Anyu mondja. Szóval nem értem.
vezso

Lányok,
annyira jó ide tartozni. Közhelyeket nem akarok írni erről, eredeti nem jut eszembe.Kép

Ildi,
beszéljetek Tibivel. Igaza van a lányoknak. Szeret titeket nagyon. Tényleg rossz, hogy ilyen helyzetbe került. De nagyon szorítok, hogy legyen valamilyen megoldás, de nagyon hamar.Kép Volt nálunk is olyan időszak, amikor Tamás tiszta ideg volt, akkor kezdte az ügyvédkedést, reggel 7-re bement dolgozni, este 10-11 körül ért haza. Úgy mentünk el nyaralni, hogy én pakoltam, ő meg szerződéseket nézett a gépén.Kép Csak azt nem tudom minek, mert a nyaralás után még nem ment dolgozni. Na akkor voltam én kövér, és depis meg minden. Aztán leültünk, én kértem, hogy segítsen nekem kijutni az én gödrömből, és én is segítek neki kimászni az ő gödréből. Akkor nagyon gáz volt az életünk, néha napokig csak reggel találkoztunk, no szex stb.KépKép És mivel komolyan akartuk, sikerült, és ettől csak még jobban szeretjük egymást, mert már azt is tudjuk, hogy a bajban is kiállunk egymás mellett.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?